Til De eventyrlystne!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til De eventyrlystne!"

Transkript

1 Til De eventyrlystne! Motorcykelrejse i Indiens Thar-ørken Efter utallige rejser på kryds og tværs af Indien er jeg kommet frem til, at den bedste og mest autentiske måde at opleve dett mangfoldige og farverige land på, er ved at rejse på en Royal Enfield motorcykel. På denne måde kommer man væk fra touristfælderne og lige ind i landets sjæl! Derfor er jeg stolt at at kunne fortælle, at det nu er lykkedes mig at sammensætte en fantastisk motorcykelrejse gennem den indiske Tharørken i januar Denne delstat er utvivlsomt Indiens mest farverige, der med sin blanding af landbrugsland, traditionelle landsbyer og ørkenlandskab overdrysset med gamle paladser og fæstninger udgør de ideelle rammer for et uforglemmeligt motorcykeleventyr. Rejsen foregår på Royal Enfield motorcykler 350cc eller 500cc som vil tage os ud i Indiens yderste afkroge, hvor stammefolk og nomader lever som de har gjort det i århundrede.

2 Om den indiske delstat Rajasthan Rajasthan har 57 millioner indbygger fordelt på kvm2 land og er dermed et af Indiens tyndt befolkede områder. I øst er der udpræget landbrugsland men landskabet bliver mere og mere tørt og steppelignende jo længere vestpå man rejser og i den vestlige del af staten ligger Thar-ørkenen med sine store sandbakker. Rajasthan er en af Indien mest farverige, festlige og romantiske stater. Størstedelen af befolkningen er hinduer, men der ud over er der også muslimer, jainer og få kristne. Der lever stadig mange stamme og nomadefolk i Rajasthan den dag i dag og de lever som de har gjort det i hundredvis år. Rajasthan betyder Kongernes Land og historisk set er landet kendt for Rajputterne, de såkaldte Solkrigere. De herskede i mange hundrede år og deres konger, Maharajaerne, har efterladt sig et utal af forter, paladser og Havelies, som er gamle luksus palæer. Mange af disse er konverteret ind til Heritage Hoteller og vi benytter en del af dem til at overnatte på under denne motorcykelrejse. Rejseplan 1. Rejsedag dag. 15. januar. Delhi Pushkar Rejsen begynder i den lille søvnige by Pushkar, som er en af landets hellige hinduistiske byer, centreret omkring byens Bramhatempel. Vi mødes på hotel Yes Please i Delhi og forlader Delhi tidlig morgen med tog til Ajmer og derfra kører vi i bil til Pushkar. Denne dag har vi testkørsel af vores motorcykler. Vi tager os god tid til at lære motorcyklerne godt og grundigt at kende. Derefter er der afslapning eller udforskning af Pushkars gamle bydel. 2. Rejsedag. 16. januar. Pushkar og det omkringliggende landskab. I fællesskab udforsker vi landskabet omkring Pushkar der er en blanding af landbrugsland og ørkenlandskab med bjerge. Vi kører på i et roligt tempo på vores Royal Enfields langs de små veje og ser det søvnige landsbyliv. Sen eftermiddag kører vi ud til Hanumantemplet, der ligger på en bakketop udenfor byen. Herfra ser vi solen gå ned over Rajasthan inden vi triller tilbage til hotellet. 3. Rejsedag. 17. januar. Pushkar -Jodphur. Fra Pushkar kører vi ad landevejene vest på mod byen Jodhpur, der ligger med sine blå huse ligger om en sidste civiliseret bastion ved kanten af Tharørkenen. Jodphur er med sine ca indbyggere Rajasthans næststørste by efter Jaipur. På turen til Jodhpur vi giver os god tid til at stoppe undervejs for at fotografere, drikke the og se det farverige og fascinerende indiske folkeliv. Vejen er til tider halvt eroderet væk og på den off-roadagtige tur kommer vi til at prøve vores motorcyklers kræfter af. Landskabet ændrer sig og der er både stepper med buske, landbrugsland og bjerglandskab. Vi ankommer til Jodphour sen eftermiddag.

3 3. Rejsedag. 18. Januar. Jodhpur på egen hånd. Denne dag er der mulighed for at udforske selve Jodhpur by eller byens omgivelser til fods eller på motorcykel. På en klippe over byen ligger Maranga fortet og knejser og udenfor byen liggeret et stort palads der nu fungerer som hotel og delvist museum og fremkalder minder fra diverse India Jones film. 4. Rejsedag. 19. januar. Jodpur - Jaisalmer Vi bryder op fra Jodhpur om morgenen og kører mod Jaisalmar. Vejene er med god asfalt og meget lidt trafik. Landskabet er fladt og vi kører først gennem skov, derefter bliver det mere og mere ørken jo tættere vi kommer på Jaisalmer det eneste maharajafort i Indien der endnu er beboet. 5. Rejsedag. 20. januar. Jaisalmar og køretur gennem ørkenen Om formiddagen ser vi Jaisamar Fort og efter frokost kører vi ud gennem Thar Ørkenen mod Pakistans grænse. Vi stopper undervejs og fotografere og ser nomadelivet inden vi kører tilbage mod Jaisalmar mens solen går ned over sandbankerne i Tharørkenen. 6. Rejsedag. 21. januar. Jaisalmer. Denne dag er til fri disposition og giver rig mulighed for at udforske Jaisalmer og de omkringliggende omgivelser på motorcykel, til fods eller på kamelryg. 8. Rejsedag. 22. januar. Jaisalmar til Barmer Efter et oplevelsesrigt ophold i Jaisalmar bryder vi i dag op og kører videre sydpå. Vi ankommer til Barmer ca. midt på dagen og eftermiddagen er derfor til afslapning i Barmer. 9. Rejsedag: 23. januar. Barmer Mount Abu Vi kører gennem det sydvestlige Rajasthan mod Mount Abu og denne strækning, er efter min mening, den smukkeste på hele rejsen så vi tager os god tid og gør nogle hyggelige stop undervejs hvor der også bliver rig mulighed for at fotografere det flotte landskabb. Om eftermiddagen ankommer vi il Mount Abu, som er et yndet udflugtsmål for indiske tourister, især bryllupsrejsende. 10.Rejsedag: 24. januar. Mount Abu. Denne dag kører vi op til toppen af Mount Abu af de snoede bjergveje. Fra bjergets top har vi en flot udsigt ud over Rajasthans landsskab. 11. rejsedag. 25. januar. Mount Abu til Pali. Vi kører fra Mount Abu til byen Pali og her er vejene og køreforholdende ret gode, så vi kan give vores Enfields rigeligt med gas! Vi ankommer til Pali sen eftermiddag. 12. Rejsedag: 26. januar. Pali Pushkar Dette er den sidste dag på vores motorcykler og vi vender snuden mod udgangspunktet: Den lille søvnige by Pushkar. Vi ankommer til Pushkar sen eftermiddag og om aftenen holder vi en afskedsmiddag i Pushkar hvor vi skåler for en storslået motorcykelrejse gennem Tharørkenen og Rajasthan!

4 13: Pushkar Delhi. 27. januar. Med minibus eller tog fra Ajmer til Delhi Vi forlader Pushkar tidlig morgen og køre tilbage til Delhi. Husk at der ikke er inkluderet overnatning i Delhi denne aften. Det skal I selv booke. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad. (For dem der vil rejse videre i Indien er oplagt at vælge ikke at flyve hjem til Danmark når motorcykelrejsen er slut, men forsætte sin i Indien på egen hånd. Det er den bedste årstid at rejse i lavlandet og jeg kommer gerne med gode råd og forslag.) Motorcyklen På Motorcykelrejsen benytter vi denne gamle et-cylinder der er en klassiker og gør sig godt på landevejene. Motorcyklen med den karakteristiske dybe lyd blev oprindelig fremstillet af The Royal Enfield Motorcycle Company, Redditch, Worcestershire i England men produktionen ophørte i midten af 1950'erne. Patentet blev solgt til Indien og i dag fremstilles den i Sydindien. Vi kører på nye motorcykler der er bygget i Indien (Madras/Chennai i Tamil Nadhu) og som er genoptryk af de gamle Enfield fra England. Maskinen er meget simpel og robust og de fleste fejl kan ordnes på stedet. Vi medbringer en mekanikker og de nødvendige reservedele under turen Se mere på: Classic Royal Enfield 350cc eller 500cc.

5 Prisen er 1800 Amerikanske Dollars (Vi regner prisen i dollars, fordi udgifterne betales med dollars i Indien. Hvis prisen på amr. dollars falder dramatisk må vi kursregulere. Kursregulering: Hvis dollarkursen ændre sig radikalt må der tages højde for dette.. Garanti: Hvis nogle af jer ønsker en kvittering med min underskrift der dokumentere at I har overført pengene, vil I modtage en kvittering ved informationsmødet. Hvad er med i prisen? Prisen inkluderer: -Transport fra Delhi til Pushkar og fra Pushkar til Delhi med tog. -Alle overnatninger fra Pushkar og tilbage til Pushkar. To personer i delt dobbelt værelse. (ønskes enkeltværelse koster det ekstra.) -Leje af Royal Enfield 350cc eller 500cc. -Benzin og olie og reservedele. -Backup transport i form af køretøj der bærer vores personlige bagage, førstehjælpskasse og mekaniker. -Måltider som det fremgår af programmet. -Løn til personale:, Engelsktalende indisk national guide, jeepens chauffør, mekaniker. -Drikkepenge til tjenere, hotelpersonale og bagagefolk undervejs på hele motorcykelturen. - Vejskatter og afgifter Prisen inkluderer ikke:

6 -Overnatning i Delhi. (I bestemmer selv hvornår i vil rejse til og fra Indien, så jeg booker ikke hotel i Delhi. Jeg har linket til et hotel se rejseplan for 1. dag. Hotellet er af god kvalitet og har air condition og jeg benytter det selv når jeg selv er i Delhi. Prisen er ca kr. pr. nat pr. værelse. Hotellet ligger centralt ved New Delhi Railway Station. Det er også på dette hotel vi mødes når vi i samlet flok forlader Delhi. Se hotellets hjemmeside. eller skriv direkte til manageren når I skal booke på -Flybillet til og fra Indien -Transport fra Delhi lufthavn til hotellet. -Sikkerhedsudstyr som hjelm, knæ og albuebeskytter, rygstiver etc. -Måltider i Delhi. -Drikkepenge til det indiske personale der følger med på rundrejsen. Beregn 50 amr. Dollars i alt. -Drikkevarer til eget forbrug. -Rejseforsikring. -Visum til Indien. Det koster 350 kr. og fås på den indiske ambassade i DK. Bestil i god tid. -Andre udgifter der ikke fremgår specifikt af beskrivelsen som fx snacks, tøjvask, telefon, porto, souvenirs etc. Jeres egne udgifter i form af flybillet til Indien, drikkepenge, rejseforsikring løber op i ca danske kroner. Men det afhænger især af hvor billig en flybillet (Danmark-Indien tur retur) I kan finde. Prøv hjemmesider som travelstart.com eller goleif.com. Jo tidligere i booker jo billigere bliver flybilletterne. Krav for at kunne deltage - At kørefærdigheder og reflekserne er i orden. -Motorcykelkørekort (internationalt kan arrangeres på borgerservice. Pris 25 kr.) -Eventyrlyst og godt humør! Afrejse dato Vi starter turen 15. jan kl. ca. fem om morgenen fra Hotel Yes Please, Pahar Ganj, New Delhi. Vi kører med bus tog til Ajmer (ca. 7-8 timer) og derfra til Pushkar (ca. 45 min). Det anbefales at man ankommer til Delhi mindst en dag før, dvs. d. 14. januar 2012 Hvor stor bliver gruppen? For at turen skal kunne gennemføres kræver det et minimum på fem deltagere. Maksimum er 10 deltagere. Jeg ønsker at skabe små og intime grupper hvor alle lærer hinanden at kende. Forslag til pakkeliste Vand og vindtæt tøj. Varmt tøj Skiftesko, sandaler eller klip-klappere til om aftenen motorcykelhandsker sikkerhedsudstyr som rygstiver, skulder og albuebeskytter m.m. Solcreme hovedpinepiller og højdesygetabletter en rygsæk med det mest nødvendige under køreture elastikker til mc'en Badetøj (nogle af hotellerne har svømmepøl). Gyldigt dansk kørekort til motorcykel Gyldigt Internationalt kørekort Dokumentation for personlig forsikring inkl. hjemtransport

7 Pas med gyldigt visum Styrthjelm (hvis åben, husk kørebriller) Motorcykel jakke (skind eller andet egnet materiale) Motorcykel bukser (Skind eller andet egnet materiale) Handsker MC Støvler Tanktaske eller lille rygsæk til det mest nødvendige undervejs Varmt undertøj (der kan være kølige dage En passende blanding af tøj til både kølige aftener og varme dage. Vindtæt let jakke, en sweater etc. Toiletartikler Personlig medicin Lommelygte Solbriller Solcreme (min. factor 20) Penge, kreditkort. Mindre beløb evt i kontanter Kontakt information Tilmelding er for alle. Send en eller ring på min tlf. Husk at overholde betalingsfrist. Den dato kommer senere når jeg ved hvor mange der vil med. Jeg sender mine konto oplysninger til de interesserede. Jeg er ofte ude at rejse, men vil tjekke min mail dagligt. Informationsmøde Vi afholder et informationsmøde om rejsen inden afrejse, hvor alle deltagerne kan møde hinanden og hvor der kan stilles spørgsmål. Jeg sender dato og adresse når jeg ved hvem der vil med. Vejkort Jeg uddeler vejkort, køreplan og hoteladresseliste i Pushkar. Trafik, sikkerhed og kommunikation på turen Der er vigtigt at alle kommer sikkert gennem turen. Alle deltagerne har en ansvar for at dette sker. Der er ingen grund til at frygte overfald eller lign., Rajasthan er et sikkert sted at færdes og jeg har selv ikke oplevet overfald eller trusler i al den tid jeg har opholdt mig i Indien. Vi kører i samlet flok og giver os god tid til at stoppe og se landsbyer, skoler, folkeliv, markeder templer og lign. Alle motorcyklerne er synet fra start og bliver gennemset af mekanikeren i løbet af turen. Opstår der fejl eller mislyde skal i rapportere det med det samme. Hotellerne er af høj standard, så der er ikke risiko for indbrud eller tyveri, men lad aldrig pas, værdipapirer eller kontanter ligge og flyde på hotelværelset eller andre steder. Lås det inde eller hav det på jer. Mange af hotellerne har internet, men med meget lav hastighed. Der er mobildækning i det fleste byer og den danske tlf. kan bruges i Indien. Skilte med STD,ISD, FAX indikerer international tlfservice.

8 Vi kører i et af Indiens mest tyndt befolkede områder, så trafikken er ikke så tæt andre steder i landet. Men vær forberedt på at trafikken i Indien generelt er kaotisk og at trafikregler kun fungere som vejledende. Derfor skal man have et vågent øje på vejen og trafikken. Alle slags tænkelige og utænkelige køretøjer blander sig med hinanden, der overhales i sving og hornet bruges flittigt til at markere overfor sine medtrafikanter at her kommer jeg!. Omkring landsbyer går hunde, grise, kameler, æsler og lign. rundt på vejen eller ligger på vejen og sover. Vi kører sjældent mere end 70 kilometer i timen og med respekt for de lokale forhold. Vær opmærksom på at der er venstresidekørsel i Indien. Jeg tager intet ansvar for jeres køreegenskaber og deltagelse er helt på egen risiko. Vi medbringer en ladvogn. Hvis man ønsker en dag som bilsædepassager pga. træthed, sygdom etc., er dette derfor muligt. Her er nogle ofte stillede spørgsmål ang. motorcykelrejser i Indien. Hvad med sygdom? Fra mine mange rejser i Indien har jeg fået stor erfaring med maveonder. Jeg medbringer et mindre rejseapotek med antibiotika (mod dårlig mave), rehydreringssalte, hovedpinepiler etc. Der ud over har vi også en førstehjælpskasse med under hele ekspeditionen. Rajasthan er tørt og da vand er den største smittekilde er der i dette område en lav smitterisiko. Det kan være en god ide at kontakte Udlandsvaccinationen I/S på (Tlf.: ) eller se Sørg for god håndhygiejne, drik kun vand fra forseglede flasker, undgå salat og hvis i spiser frugt, så skær det selv ud. Drik rigelig med væske under hele turen. Hvor koldt eller varmt bliver det? Både i Rajasthan og Delhi kan blive temmelig koldt om natten, ned til ca. 5 grader. Om dagen skal i regne med temp.op til ca. 25 grader. Så medbring varmt tøj til de kolde nætter og gerne vindtæt tøj til at køre med. Kan man købe mc udstyr i Delhi? I Karol Bagh i Delhi ligger en stor bazar med mc-udstyr. Her kan der købes mc udstyr som, rygsække, hjelme, jakker, elastikker etc. der kan erhverves til en billig penge. I Paharganj, det område vi bor i i Delhi, er der mulighed for at gøre lign. indkøb. Hvordan er trafikreglerne? I Indien er der er venstrekørsel og trafikregler er kun vejledende. Reglen størst kommer først gælder alle steder. Det betyder at små køretøjer viger for de store køretøjer på kørebanen. Kort og køreplan? I Delhi uddeler jeg kort over ruten, køreplan samt hotelliste til alle deltagere. Hvordan er reglerne for fotografering? Generelt kan man fotografere alt og alle i Indien, men spørg først og hvis gerne billedet på displayet hvis du fotograferer lokalpersoner. Undgå at fotografere tiggere, folk der sover eller folk der er i bøn. Undgå at fotografer soldater, politi og de militære anlæg. Værdipapirer? I skal medbringe internationalt kørekort (fås på borgerservice for 25 kr., husk gyldigt pasfoto), kopi

9 af pas og gyldigt visum. Touristvisum til Indien? Touristvisum får på den indiske ambassade i Danmark for 350 kr. Jeg sender en vedhæftet fil som er visa-formularen fra Den Indiske Ambassade i Danmark til alle deltagerne. Denne formular skal i printe, vedhæfte gyldigt pasfoto og medbringe på ambassaden når i søger visum. Husk Pas, korrekt udfyldt visumformular med underskrift og 350 kroner og husk at vær i god tid. Vejledning til at udfylde visumformular Visumformularen er forholdsvis nem at udfylde, da spørgsmålene også er oversat til dansk. Jeg skriver her lidt vejledning til de spørgsmål der kan være lidt drilske: Punkt 12: skriv nej Punkt 14: Sæt kryds i one Punkt 15: Sæt kryds ved tourist Punkt 16: Sæt kryds ved less than three months Punkt 17: Skriv: Delhi, Manali, Leh punkt 20: Skriv: Denmark HUSK AT AFSLUTTE MED DATO OG UNDERSKRIFT! Valuta i Indien? Den nationale valuta hedder indiske nationale rupi. Jeg vil anbefale at I medbringer amerikanske dollars eller euro. En dollar svarer til ca. 44 rupi. I kan veksle på hoteller eller hos vekselerer. Mange steder kan man hæve i en hæveautomat med visa, mastercard eller american express. Gruppekørsel? Når vi er afsted på motorcyklerne: Vi kører sammen med undertegnede forrest, så ingen farer vild. Der bliver mange stop med mulighed for at stoppe og tage billeder, se landsbyer, skoler, drikke the og tale med de lokale undervejs. Den første dag lærer vi vores maskiner godt at kende. Køreudstyr? Regntøj kan gøre det ud for mc-tøj, men mc-tøj er det at foretrække. Det kan anbefales at man rejser i sin mc-jakke for at spare pladsen i bagagen. Styrthjelmen kan man have i tasken/kufferten under flyveturen og fylde den med tøj. Man kan vaske tøj undervejs. Følgekøretøj Der følger en bagagebil med, så vi skal ikke selv kører med vores store kufferter. Kør kun med en lille rygsæk med plads til en flaske vand, kamera, en rulle toiletpapir, lidt proviant og plads til lidt tøj. Når vi starter om morgenen er der køligt men ud på dagen kan der godt blive varmt. Følgekørertøjerne har benzin er med i reservedunke på den del af strejkningen hvor der ikke er mulighed for at tanke. Bliver man syg eller træt af at køre kan man tage en dag som bilsædepassager men mc'en bliver fragtet på en ladvogn. Dette er også hvis mc'en går i stykker eller hvis der er reparationer der ikke kan klares på stedet. Dele af vejen er offroad-agtig og bliver dette for meget kan man fx tage en dag som bilsædepassager. Toiletforhold? Der findes ikke toiletforhold langs Indiens landeveje som vi kender det i vesten. En toiletrulle og et

10 flaske alkogel i rygsækken kan derfor være en stor hjælp. Strømstik i Indien? Alle elektriske apparater der fungerer i DK fungerer også i Indien og stikkende passer i stikkontakterne. Bagageregler på fly til Indien? Som regel må man medbringe ét styk bagage til check ind (max. 20 kilo) og ligeledes ét styk håndbagage (max. 6 kilo). Ved indenrigsflyvning i Indien gælder de samme bagage og sikkerhedsregler som ved al international flyvning. Udflugt til Agra eller sightseeing i Delhi d. 14. Januar Jeg arrangerer en heldags udflugt til Agra med engelsktalende guide, transport til og fra Agra med tog, kørsel til og fra station både i Delhi og Agra, kørsel mellem seværdighederne, frokost (alt undtagen drikkevarer inkluderet) via en lokal rejse-agent... Så I skal bare læne jer tilbage og nyde det. I Agra besøges Agra Fort og Taj Mahal. Jeg ved ikke præcis hvad det koster pr. person, men det er ikke dyrt. Udflugten tager hele dagen. For dem der hellere vil se sikhtempel med tilhørende folkekøkken, moskeer og det fascinerende og sydende folkeliv i Old og New Delhi arrangerer jeg også det d. 14. januar. Dette tager fra morgenstunden til sen eftermiddag. Programmet strikker jeg sammen og det skal nok blive sjovt da jeg kender Delhi ud og ind! Frokost kunne fx. blive på den berømte Karims Kebabhouse, hvor kokkene ifølge myten er efterkommere fra de kokke der lavede mad ved mogulernes hof... Om det er helt sandt vides ikke, men det smager fantastisk og det er skønt at spise frokost som en fyrste i Old Delhis middelalderby! Når jeg ved hvem der deltager på hvilken tur, kontakter jeg agenten i Delhi og booker jeres tur. I behøver ikke at melde tilbage med det samme, I kan tale sammen og tænke over hvad I har lyst til. Udflugten skal ikke bookes med det samme. Jeg sender en mail på et senere tidspunkt og sa melder I blot tilbage til mig om hvilken af de to udflugter I vil med på. Kontakt information: I er velkomne til at kontakte mig pr. tlf. eller mail hvis I har nogle spørgsmål. Villads Kok Mortensen Thurøvej 3, 4 th, 2000 frb c. Tlf: Tlf Indien: Fra 2. maj til d. 15. maj er jeg i Nepal, så kontakt mig venligst efter d. 15. maj

11

MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM

MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM AFREJSE: d. 1. -16. maj 2015 16 dage PRIS: DKK 21.900 kr. per person MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM Grønne rismarker, vildtvoksende jungle, smukke

Læs mere

Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015

Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015 Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015 Himalaya-kongeriget Bhutan ligger i det sydøstlige Himalaya. Her snor vejene sig gennem frodige dale, langs brusende floder, over bjergpas med udsigt

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Hvilket sprog foregår undervisningen på? På Zanzibar Højskolen taler vi nordisk. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke

Læs mere

Blue Hawaii. New York & San Francisco

Blue Hawaii. New York & San Francisco information. Se mere på REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Blue Hawaii New York & San Francisco 2015 16 dage Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og www.gislev-rejser.dk 2 nætter i New York stor byrundtur

Læs mere

Krydstogt over Atlanten

Krydstogt over Atlanten REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG 2014 Krydstogt over Atlanten Madeira Tenerife De Vestindiske Øer Caribien - 19 dage 15 dages transatlantisk krydstogt med fuld forplejning. Nyd opholdet ombord på det flotte

Læs mere

SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN

SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN INDHOLD Side 4 FLYBILLETTER 1. Bestil i god tid Side 10 Side 2. Rejs udenfor højsæsonen her er det billigst 3. Rejs billigt på bestemte

Læs mere

Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Marts 2015 Nordsjællands Hospital Montebello Genoptræningshospital Montebello Læs denne håndbog inden du rejser Indholdsfortegnelse Velkommen til Montebello Montebellos adresser Lidt om Montebello På Montebello

Læs mere

Fra Venedig til Sortehavet

Fra Venedig til Sortehavet Fra Venedig til Sortehavet Spændende sørejse gennem Bosporusstrædet til Ukraine med dansk rejseleder, 13 dage Venedig Bari Athen (Piræus) Jalta Odessa Istanbul Katakolon Dubrovnik Venedig Afrejse d. 15/09/2012

Læs mere

PENGENYT BRUG NETTET X FACTOR: 45 Storebæltsbroer 1001 TEHUSE. og få mere ferie for pengene! Når knægten har. Vi har talt med MARTINs far

PENGENYT BRUG NETTET X FACTOR: 45 Storebæltsbroer 1001 TEHUSE. og få mere ferie for pengene! Når knægten har. Vi har talt med MARTINs far 2 PENGENYT 2008 Når knægten har X FACTOR: Vi har talt med MARTINs far 1001 TEHUSE Bliv hjemme, det er det sikreste. Ellers: HUSK REJSE- FORSIKRINGEN 45 Storebæltsbroer styrtet i havet INDLÅN så godt som

Læs mere

SIVOTA // GRÆKENLAND LANZAROTE VULKANØEN MED DE HVIDE SANDSTRANDE PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

SIVOTA // GRÆKENLAND LANZAROTE VULKANØEN MED DE HVIDE SANDSTRANDE PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER SIVOTA // GRÆKENLAND LANZAROTE VULKANØEN MED DE HVIDE SANDSTRANDE PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 LANZAROTE Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen

Læs mere

Thailand. På floder gennem Østens mystik. Rundrejse med dansk rejseleder

Thailand. På floder gennem Østens mystik. Rundrejse med dansk rejseleder Thailand På floder gennem Østens mystik Rundrejse med dansk rejseleder Thailand - på floder gennem Østens mystik Rundrejse med høj kvalitet og dansk rejseleder i 13 dage: Mulighed for 5 dages forlængelse

Læs mere

guide gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps

guide gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps AUGUST 2011 - Se flere guider på bt.dk/plus guide 49 gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Gratis stop-over i New York Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps

Læs mere

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Albatros' Centralamerika. Dato 11-11-2014 Varighed 18 dage Pris 29.998, Afrejse København Rejseleder Dansk

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Albatros' Centralamerika. Dato 11-11-2014 Varighed 18 dage Pris 29.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Rejs med hjerte, hjerne & holdning Albatros' Centralamerika Dato 11-11-2014 Varighed 18 dage Pris 29.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Albatros' Centralamerika Et brag af en rejse til Panama, Costa

Læs mere

Machu Picchu til Galapagos 15 dage

Machu Picchu til Galapagos 15 dage Machu Picchu til Galapagos 15 dage Vores spændende tur Machu Picchu til Galapagos kombinerer tre af Sydamerikas største seværdigheder: De fantastiske ruiner Machu Picchu et stykke af verdens kulturarv,

Læs mere

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK Rejsekatalog 2010 Kære rejseinteresserede I Cultours gør vi tingene på vor egen måde, en bedre måde end andre rejsearrangører, når jeg selv skal sige det. Vi forsøger at forberede rejserne så grundigt

Læs mere

KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003

KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003 KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003 Udarbejdet JANUAR 2004 af: Sygeplejestuderende Tine Hallas VESTSJÆLLANDS AMTS SYGEPLEJESKOLE I SLAGELSE Indledning:...3 Hvorfor rejse ud? Samt mit indtryk af opholdet

Læs mere

Pakkeliste til sommerrejse i Grønland

Pakkeliste til sommerrejse i Grønland Pakkeliste til sommerrejse i Grønland Rigtig beklædning er forudsætningen for, at man får det bedste udbytte af en rejse, der foregår meget udendørs og i verdens smukkeste natur. Dette er vores forslag

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR

KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR Tag med Norwegian Star på et fantastisk krydstogt op langs Norges kystlinje hvor vi besøger Nordkap Afrejse d. 11-06-2016 Bestil din kahyt inden d. 31-07-2015 og

Læs mere

PERU OG BOLIVIA TURPROGRAM 20 DAGE

PERU OG BOLIVIA TURPROGRAM 20 DAGE PERU OG BOLIVIA TURPROGRAM 20 DAGE Peru og Bolivia udgør tilsammen kernen af den vibrerende og moderne Andeskulturs centrum, hvorfra Sydamerikas storslåede præcolumbianske kultur opstod. Den sidste og

Læs mere

Bulgarien. bjerglandet med de brede sandstrande. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

Bulgarien. bjerglandet med de brede sandstrande. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter 1 Bulgarien bjerglandet med de brede sandstrande Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter 2 Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Bulgarien Vi håber,

Læs mere

HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET

HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET Rejsetidspunkter Vi skal rejse i fire forskellige grupper. Tre grupper skal fra Hobro med tog til København og flyve derfra. En af grupperne

Læs mere

2015: 5. - 19./26. januar Kr. 27.800

2015: 5. - 19./26. januar Kr. 27.800 Namibia Safari og himbafolk Specialsafari med biolog og storvildtsjæger Lars Ørlund til bl. a. Naukluftørkenen og himbaerne 2015: 5. - 19./26. januar Kr. 27.800 Aarsleff Adventure w w w.l i v s r e j s

Læs mere

Tur til den ukendte og smukke kanarieø La Gomera

Tur til den ukendte og smukke kanarieø La Gomera Olesvej 12-2830 Virum Tlf: 45858512 - M: 24849392 info@biotravel.dk - www.biotravel.dk CVR: 31761581 Rejsegarantifonden medlemsnr. 2040 Tur til den ukendte og smukke kanarieø La Gomera Selv om den lille

Læs mere

KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR

KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR Tag med Norwegian Star på et fantastisk krydstogt op langs Norges kystlinje hvor vi besøger Nordkap Afrejse d. 12-06-2015 Bestil senest d. 01/12-2014 så får du

Læs mere

20 dage Vinter 2015/16. Krydstogt fra Venedig til Dubai

20 dage Vinter 2015/16. Krydstogt fra Venedig til Dubai 20 dage Vinter 2015/16 Krydstogt fra Venedig til Dubai Krydstogt fra Venedig til Dubai Velkommen på et krydstogt som byder på en kombination af historiske byer, kulturskatte, moderne byer og Mellemøstens

Læs mere

AKTIV FERIE 2015 BUS FLY. Vil du opleve Rumænien, Moldova, Ukraine og Bulgarien. Her kommer du som gæst, men rejser som ven!

AKTIV FERIE 2015 BUS FLY. Vil du opleve Rumænien, Moldova, Ukraine og Bulgarien. Her kommer du som gæst, men rejser som ven! AKTIV FERIE Tlf. 21490357-23650457 Email: info@jsrejser.dk/ js@jsrejser.dk www.jsrejser.dk J.S.Rejser, Vesterbo 23, 8970 Havndal Tlf. i Rumænien 0040722300792 Email: carmen@jsrejser.dk 2015 BUS FLY Vil

Læs mere

Program. Uddannelsen til TFT & EFT terapeut i Tyrkiet

Program. Uddannelsen til TFT & EFT terapeut i Tyrkiet Uddannelsen til TFT & EFT terapeut i Tyrkiet 14 dage - 1 uge med ophold på Hotel Symbola(Öludeniz) ved Fethiye, og 1 uge med krydstogt i den tyrkiske skærgård, fra 16. maj - 30. maj 2015 Program Indhold

Læs mere

Ta på supporter-tur sammen med Dansk Svømmeunion til VM på kortbane 2006 i Shanghai og kombinér rejsen med et enestående ophold i Beijing

Ta på supporter-tur sammen med Dansk Svømmeunion til VM på kortbane 2006 i Shanghai og kombinér rejsen med et enestående ophold i Beijing Ta på supporter-tur sammen med Dansk Svømmeunion til VM på kortbane 2006 i Shanghai og kombinér rejsen med et enestående ophold i Beijing Dansk Svømmeunion har i samarbejde med Holstebro RejseCenter strikket

Læs mere