Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark"

Transkript

1 Motorcykelrejse gennem Indiens Thar-ørken -med afsluttende tigersafari i Ranthambore Nationalpark

2 Denne motorcykelrejse går gennem den indiske Thar-ørken i Indiens mest farverige delstat: Rajasthan, der betyder kongernes land. Med sin blanding af traditionelle indiske landsbyer og et spektakulært ørkenlandskab er Rajasthan den ideelle ramme for et uforglemmeligt motorcykeleventyr. Rejsen foregår på klassiske Royal Enfield motorcykler som vil tage os ud i Indiens yderste afkroge, hvor stammefolk og nomader lever som de har gjort det i århundrede. Rejsen afsluttes med tigersafari i Ranthambore Nationalpark. Aftenstemning i Tharørkenen Om delstaten Rajasthan Den indiske delstat Rajasthan er et af Indiens mest tyndtbefolkede områder. Der bor 57 millioner indbyggere fordelt på kvm2 land. Dette betyder at der er meget lidt trafik på vejene, der generelt er af god kvalitet. I den østlige del er præget af landbrug men landskabet bliver mere og mere tørt, goldt og øde jo længere vestpå man rejser. I den vestlige del af delstaten ligger den ubeboede Thar-ørken med sine store gyldne sandbanker. Langs landevejene går kameler og græsser og store flokke med hundredvis af får og geder vandrer langs landevejene ledsaget af hyrdedrenge. Trods sit golde landskab er Rajasthan Indiens mest farverige og festlige delstat. Her møder man det traditionelle indiske folkeliv i form af de mange stamme og nomadefolk der stolt holder fast i deres traditioner som kommer til udtryk i regionens musik og danse, kulørte klæder og urgamle skikke og ritualer. I Rajasthan er befolkningen udpræget hinduer, men der ud over er der også muslimer og kristne.

3 Rejsebeskrivelse dag til dag 1. Rejsedag 13. januar Delhi til Pushkar med tog Vi mødes på hotellet i Indiens hovedstad New Delhi tidlig morgen og med tog rejser vi fra Delhi ind i den farverige ørkendelstat Rajasthan. Midt på eftermiddagen, efter ca. 7 timers togrejse, er vi fremme ved byen Ajmer, hvorfra vi kører ca. 30 minutter i bil til vores hotel i den lille by søvnige og charmerende by Pushkar. Her spiser vi frokost og indlogerer os på værelserne. I Pushkar står motorcyklerne klar og det er her at motorcykelrejsen begynder. Pushkar er en af Indiens hellige byer og er centreret om en sø hvori hinduistiske pilgrimme udfører deres rituelle badning. Denne dag er der testkørsel af motorcyklerne på vejene i det omkringliggende ørkenlandskab. Vi tager os god tid til at lære motorcyklerne godt og grundigt at kende. Derefter er der afslapning eller udforskning af Pushkars bazar hvor pilgrimme, hellige hinduistiske mænd, backpackere, hunde og hellige køer slentrer ind og ud mellem de mange boder hvor der sælges lædervarer og farvede tekstiler. Måltider. Der er denne dag inkluderet aftensmad 2. Rejsedag. 14. januar. Pushkar Jodhpur. 215 km. Fra Pushkar kører vi ad landevejene vest på mod byen Jodhpur, der med sine blå huse ligger som civilisationens sidste bastion inden den golde og barske Thar-ørkenen. Jodphur, også kaldet suncity eller den blå by, er med sine ca indbyggere Rajasthans næststørste by. På køreturen langs de indiske landeveje mellem Pushkar og Jodhpur giver vi os god tid til at stoppe undervejs for at fotografere og se det farverige og fascinerende folkeliv som det udfolder sig langs Indiens landeveje. Vejene er af god kvalitet og med meget lidt trafik. Landskabet varierer mellem stepper, landbrugsland og bjerglandskab. Vi ankommer til Jodphur sen eftermiddag og tjekker ind på hotellet, hviler ud og spiser aftensmad. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad 3. Rejsedag. 15. Januar. Udforskning af Jodphur og besøg på Marenga Fortet. Efter morgenmad på hotellet begiver vi os i fællesskab ud for at udforske Jodhpurs labyrintiske gamle bydel. Her er farverige krydderi og grøntsagsmarkeder og små rodebutikker der sælger alt fra glitrende armbånd til gamle rustne reservedele. Vi besøger også det imponerende Marenga fort, der knejser på en klippe over byen og herfra kan vi kigge ud over Jodhpur's blå bydel, samt over på det store palads udenfor byen der huser byens kongefamilie. Frokosten spises på en af byens mange gode spisesteder. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad.

4 Marenga fortet er storslået. Udvendigt såvel som indvendigt 4. Rejsedag. 16. januar. Jodpur Jaisalmer. 305 km. Efter en tidlig morgenmad forlader vi Jodhpur og kører den lange vej gennem Thar-ørkenen mod vores næste destination: Jaisalmer, der er et imponerende fort, bygget helt tilbage i år 1100 tallet. Materialet er gul sandsten og derfor har Jaisalmer fået navnet Det Gyldne Fort. Jaisalmer er det eneste fort i Indien der endnu er beboet. Vejene på strækningen ml. Jodhpur og Jaisalmer er med god asfalt og meget lidt trafik. Landskabet er fladt og vi kører først gennem skov, derefter bliver landskabet mere tørt og ørkenlignende. Vi er fremme sent om eftermiddagen og kan se solen gå ned over det gamle Jaisalmer Fort. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad Jodphur. Den blå by. Billedet er taget fra Marenga Fortet 5. Rejsedag. 17. januar. Jaisalmer og køretur gennem ørkenen Om formiddagen udforsker vi Jaisamer Fortet. De første sten til fortet blev lagt i 1100 tallet og dengang levede fortet, dets kongefamilie og indbyggere højt på at beskatte de handelskaravaner der fragtede silke og krydderier fra Indien, gennem mellemøsten og videre til middelhavet. Fortet, der med sine tre forsvarsmure og 99 bastioner er et af verdens største, har gennem tiderne været skueplads for utallige krige og belejringer. Da søfarten senere vandt frem og blev den væsentligste måde at transporterer varer ml. Indien og Europa, mistede fortet meget af sin strategiske betydning til fordel for havnebyen Bombay. Jaisalmer genvandt dog sin betydning efter Indiens uafhængighed

5 i 1947, for pga. af sin placering tæt ved grænsen til arvefjenden Pakistan blev der oprettet store militærbaser der gav byen nyt liv. For at få et bedre kendskab til fortet og dets spændende historie vandrer vi denne formiddag gennem de snoede gader, ser nogle af de vigtigste templer samt det charmerende lokale folkeliv der udfolder sig inde bag fortets massive mure. Efter frokost kører vi på motorcyklerne ud af byen, gennem Thar-ørkenen, hvor vi ser landsbyliv, sandbanker og undervejs stopper vi og fotograferer inden vi kører tilbage mod hotellet mens solen går ned over Thar-ørkenen. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad. Jaisalmer er det eneste fort i Indien der endnu er beboet 6. Rejsedag. 18. januar. Jaisalmer til Bikaner. 355 km Efter et oplevelsesrigt ophold i Jaisalmar bryder vi denne dag op og kører nordvest gennem Tharørkenen mod byen Bikaner, der blev bygget i år Bikaner var tidligere, ligesom Jaisalmer, et vigtigt stop for de mange handelskaravaner gennem det nordlige Indien. Strækningen mellem Jaisalmer og Bikaner byder på gode vejforhold og her er meget lidt trafik, så vi giver os god tid til at stoppe undervejs, fotografere, og se det lokale liv i de små byer vi passerer. For dem der skulle få lyst til smage den lokale sukrede krydderthe masala chai, der serveres overalt langs landevejene, bliver der rig mulighed for dette. Sen eftermiddag er vi fremme på hotellet i Bikaner hvor vi kan hvile os lidt inden vi spiser aftensmad. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad.

6 Trafikanter på de indiske landeveje 7. Rejsedag. 19. januar. Bikaner på egen hånd. Bikaner, der er Rajsthans 4. største by, er i Indien specielt kendt for sine salte snacks og søde sager. Men byen byder også på seværdigheder så som et utal af fæstninger, paladser, templer samt markedspladser. Denne dag bestemmer man selv tempoet. I modsætning til på de andre destinationer er der denne dag ikke fastlagt et program. Enten kan man tage ud i byen og udforske nogle af de mange templer og paladser og se folkelivet på markedspladserne eller man kan nyde en stille dag hjemme på hotellet, hvor man fordøjer nogle af rejsens mange indtryk med benene oppe og en god bog i hånden. Hvis der er stemning for det, kører vi en fælles eftermiddagstur på motorcyklerne rundt i landskabet omkring Bikaner og besøger det spektakulære rottetempel Karni Mata. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad. Lokale kvinder på markedet i Jodphur 8. Rejsedag. 20 januar. Bikaner til Pushkar. 270 km. Efter en tidlig morgenmad kører vi ud af Bikaner med kursen tilbage mod byen Pushkar, samme by som vi startede vore rejse i. Her har vi en enkelt overnatning inden vi næste dag kører videre mod byen Amber, der ligger 9 km. udenfor Jaipur, den lyserøde by, der er hovedstad i Rajasthan. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad.

7 Græssende kameler og vandrende gedeflokke langs landevejene 9. Rejsedag 21. Pushkar til Amber. 140 km Tidlig morgen kører vi ud af Pushkar med kursen mod byen Amber, en lille by der ligger ved foden af det storslåede Amber Fort. Byen Amber kan dateres helt tilbage til år 967 og var hovedstad i dette område indtil Maharajaen Jai Singh den 2. i 1727 opførte Jaipur, den lyserøde by, og flyttede med sin kongefamilie dertil. I 1500-tallet giftede den hinduistiske Maharaja fra Amber sin søster Jodhaba bort til den muslimske stormogul Akbar af Fathibur Sikri og indgik dermed en politisk alliance mellem de stridende dynastier af muslimer i øst og hinduer i vest, der gennem generationer havde bekriget hinanden i det nordlige Indien. Hvis vi denne dag kommer frem i god tid bruger vi eftermiddagen på at udforske det storslåede Amer Fort og hører mere om byen og fortets spændende historie. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad.

8 Lejrliv i Thar-ørkenen 10. Rejsedag. 22. januar. Amber til Ranthambore National Park. 180 km Efter mange dage med oplevelser på markedspladser, i templer og på gamle paladser og fæstninger sætter vi kursen mod Ranthamboure Nationalpark, der er hjemsted for den bengalske tiger samt et utal af andre dyrearter. Først på dagen kører vi gennem mylderet i Jaipur og ud af en af de store hovedveje, men derefter går turen langs de små hyggelige landeveje, der i denne østlige del af Rajasthan, er præget af landbrug og langt grønnere og frodigere end hvad vi hidtil har set. Vi giver os denne dag tid til at stoppe og se det traditionelle indiske landsbrugsliv, som hovedsagelig foregår med håndkraft og hvor man kan være heldig at se en plov spændt bag en kamel på marken. Eftermiddagen bruges til afslapning på vores logi tæt ved Ranthamboure Nationalpark. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad.

9 Vi mødes af nysgerrige blikke overalt hvor vi stopper 11. Rejsedag. 23 januar. Morgen -og eftermiddagssafari i Ranthambore Denne dag står vi op før solopgang for der står tigersafari på programmet! I den 372 kvm2 store nationalpark lever der krokodiller, hjorte, gazeller, antiloper, læbebjørne, slanger, påfugle, languraber, leoparder, flere hundrede forskellige fuglearter og sidst men ikke mindst: ca. 35 af de vilde og sjældne bengalske tigere. Jeg har selv besøgt Ranthamboure Nationalpark mere end ti gange på mine mange rejser gennem Indien og været så heldig flere gange både at se både tigere og leoparder. Vi vil denne dag få følge af en lokal naturguide i jeepen, der kan fortælle om national parkens flora og fauna. Efter morgensafarien tager vi tilbage til hotellet og hviler ud inden vi om eftermiddagen igen skal på jeepsafari inde i nationalparken. Der er ingen motorcykelkørsel denne dag. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad. 12. Rejsedag. 24. januar. Ranthamboure til Bharatpur. 170 km. Denne dag er vores sidste sidste dag på motorcyklerne og vi kører den sidste strækning fra Ranthambore til Bharatpur gennem landbrugslandet. Ved vores hotel parkerer vi motorcyklerne og denne aften spiser vi afskedsmiddag på hotellet og skåler for et fantastisk motorcykeleventyr gennem Rajasthan! Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad og aftensmad Vores indiske motorcykelguide: Virender Kumar

10 13. Rejsedag. 25. januar. Fra Bharatpur til Delhi med tog. Efter morgenmad på hotellet bliver vi hentet af en minibus der kører os til Bharatpur togstation hvorfra vi tager toget tilbage Delhi. Togturen varer ca. 4 timer. På togstationen i Delhi bliver vi hentet af en minibus der kører os til vores hotel. Måltider. Der er denne dag inkluderet morgenmad. Arrangøren Motorcykelrejsen i Rajasthan arrangeres af undertegnede, Villads Kok Mortensen. Jeg er 29 år og har tilbragt ca. 2 år af mit liv i Indien og Nepal. Til dagligt studerer jeg retorik på Københavns Universitet. De sidste 4 år har jeg arbejdet som freelance rejseleder og guidet ca. 20 rundrejser for danske tourister i Indien og Nepal for selskaber som Albatros Rejser, Marco Polo Rejser og FDM Rejser. I 2012 kørte jeg 5000 km gennem Indiens Himalayabjerge på en Enfield motorcykel og i september 2011 arrangerede og guidede jeg to Royal Enfield motorcykelrejser i Indiens Himalayabjerge med ti deltagere på hvert hold. I November 2011 kørte jeg Nepal rundt på motorcykel og i januar 2012 tilrettelagde og guidede jeg en motorcykelrejse med 6 danske deltagere gennem Rajasthan. Jeg deltager selv på hele denne rejse som motorcyklist, rejseleder og arrangør og jeg står for at formidle Indiens kultur, historie og for at skabe kontakten til lokalbefolkingen samt fungerer som torvholder på rejsen. Villads Kok Mortensen Kontakt information I er velkomne til at kontakte mig pr. tlf. eller mail hvis I har nogle spørgsmål vedr. rejsen. Villads Kok Mortensen Thurøvej 3, 4 th, 2000 frb c. Tlf: Tlf Indien: Motorcyklen På Motorcykelrejsen benytter vi denne gamle et-cylinder der er en klassiker og gør sig godt på landevejene. Motorcyklen med den karakteristiske dybe lyd blev oprindelig fremstillet af The Royal Enfield Motorcycle Company, Redditch, Worcestershire i England men produktionen ophørte i midten af 1950'erne. Patentet blev solgt til Indien og i dag fremstilles den i Sydindien. Vi kører på nye motorcykler der er bygget i Indien, helt præcist i Chennai i Tamil Nadhu, og som er genoptryk af de gamle Enfield fra England. Maskinen er meget simpel og robust og de fleste fejl kan ordnes på stedet. Vi medbringer en mekanikker og de nødvendige reservedele under hele turen. Denne engelske model fabrikeres i Indien. Den har elektrisk starter samt fodbremse på højre side og

11 gear på venstre side. Disse Classic Models er fra Se mere på: Royal Enfield Vi kører på Royal Enfields. Engelske motorcykler der er bygget i Indien Krav for at kunne deltage - At kørefærdigheder og reflekserne er i orden. -At deltageren er indehaver af et gyldigt motorcykelkørekort (internationalt kørekortkan arrangeres på borgerservice. Pris 25 kr. Husk at medbringe gyldigt pasfoto) -Eventyrlyst og godt humør! -At deltageren har læst dette program og er indforstået med de krav der stilles under afsnittet Deltagers Ansvar. Deltagers ansvar Det gule sygesikringsbevis gælder ikke for rejser i Indien, så undersøg hvad jeres personlige rejseforsikringen dækker og ikke dækker. Det er deltagers eget ansvar at tegne en gyldig personlig rejseforsikring, der dækker lægebehandling i udlandet. Det er deltagers eget ansvar at skaffe flybillet og gyldigt visum til Indien. Dette fås via den Indiske ambassade i Hellerup. Se Er deltager ikke dansk statsborger er det deltagers eget ansvar at søge oplysninger om hvilke krav der gælder for ansøgning om visum til Indien. Det er deltagers eget ansvar at anskaffe sig et internationalt kørekort. Fås på Borgerservice. Alle deltagere har pligt til at rette sig efter anvisning fra guide, rejseleder, hotelpersonale, politi, myndigheder, motorcykeludlejer, transportselskaber og lign. i forbindelse med gennemførelse af rejsen. Evt. afvisning ved ansøgning om visum eller afvisning af indrejse i Indien er deltagers eget ansvar og der kan ikke forventes kompensation fra arrangøren i tilfælde af afvisning. Hvis deltager vælger at køre en anden rute end den af guiden fastlagte rute, vil de udgifter til

12 benzin, olie, reservedele, overnatning, måltider etc. deltager evt. måtte have, ikke blive godtgjort af arrangøren. Deltagere, der ikke møder på rette tid og sted, kommer for sent til sin flyafgang, ikke har gyldig rejsedokumentation, bærer ugyldigt pas, afvises af immigrationsmyndigheder, ikke har nødvendige vaccinationer eller lign. og derfor ikke kan deltage i rejsen eller dele af rejsen kan ikke forvente kompensation fra arrangøren. Arrangøren, Villads Kok Mortensen, forbeholder sig ret til at fratage en deltager muligheden for køre motorcykel eller i yderste tilfælde sætte vedkommende af turen, hvis det vurderes at vedkommende kører groft uansvarligt eller ikke overholder de retningslinjer for kørsel/opførsel, der ved rejsens start udstikkes. Eller hvis vedkommende kører eller opfører sig uansvarligt pga. indtagelse af alkohol, euforiserende stoffer, stærk medicin eller lign. I tilfælde af at en deltager laver betydelig skade på motorcyklen på grund af dette, betaler vedkommende selv for denne skade, hvis ikke vedkommendes rejseforsikring dækker skaden. Deltagerne vil ikke kunne kræve kompensation fra arrangøren pga. af dette. Pris For deltager der kører motorcykel: 2470 amr. dollars pr. deltager. For deltager der er bagsædepassager: 2120 amr. dollars. pr. deltager Prisen er for denne rejse er for to personer i delt dobbeltværelse. Ønskes eneværelse koster dette ekstra. Tillæg for eneværelse: 400 amr. dollars Bagsædepassager Der er mulighed at deltage i turen som bagsædepassager på motorcykel eller som passager i en af de følgekøretøjer vi medbringer på turen eller som en kombination af disse to muligheder. Dette skal oplyses ved tilmelding. Der er separat pris for dem der deltager som bagsædepassager. NB: Rejsen gennemføres kun med et min. på 8 deltagere. Prisen inkluderer: -Engelsktalende indisk motorcykelguide -Dansk rejseleder/motorcykelguide -Enfield mekaniker for de dage vi kører motorcykel -Leje af Enfield alle de dage vi kører motorcykel -Følgekøretøj der bærer bagagen -Overnatninger som det fremgår af programmet -Måltider som det fremgår af programmet -Olie, benzin og reservedele for alle motorcyklerne -Drikkepenge til tjenere, toiletpersonale samt kuffertbærer og lign. på hotellerne. -Safari I Ranthambore National Park -togrejser -transport fra hoteller til togstationer. Prisen inkluderer ikke: -Personlig rejseforsikring -Udgifter til lægehjælp, redning eller evakuering

13 -Udgifter til ekstra udflugter, der ikke fremgår af programmet -personlige udgifter, så som vasketøj, porto, donationer, snacks etc. -Drikkepenge til indisk guide, mekaniker og chauffør. Beregn i alt 50 amr. dollars. -Touristvisum til Indien (koster 350 kr.) -Fly til og fra Indien -Sikkerhedsudstyr som hjelm, knæ og albuebestytter, rygstiver etc. -Drikkevarer -Andre udgifter der ikke fremgår specifikt af beskrivelsen -entrebillet til seværdigheder Betaling og betalingsfrist En del af beløbet skal forudbetales. Forudbetalingen er bindende. Ved afmelding refunderes det forudbetalte beløb ikke. Prisen afregnes i amr. dollar fordi der i Indien regnes i dollars når der skal betales for grupperejser. Senest 1. september 2012 betales 500 amr. dollar. Dette dækker forudbetaling for booking af motorcykler samt hotelværelser. Beløbet refunderes kun hvis man melder fra inden 1. nov Melder man fra efter 1. nov bliver dette beløb på 500 amr. dollars ikke refunderet, da dette beløb allerede er overført til Indien. 1. september 2012 afgøres det om turen bliver gennemført eller ej afhængig af antal tilmeldinger. 1. november 2012 betales det resterende fulde beløb. Ved aflysning eller sygdom der forhindre afrejse efter 1. november kan der kun refunderes 500 amr. dollars. Resten af pengene er allerede investeret i hotellerne, leje af mc'er etc. Kursregulering: Hvis dollarkursen ændrer sig radikalt må der tages højde for dette. Tilmelding Tilmelding foregår ved at man sender mig en en , hvor man bekræfter at man deltager. Se min kontaktinformationen nederst i dokumentet. Booking af Hotel i Delhi samt taxakørsel fra lufthavnen til hotellet Jeg booker jeres værelser på hotellet i Delhi. I skal blot sende mig information om jeres ankomst og afrejse. Hotellet er simpelt men velfungerende og ikke af samme høje standart som vi benytter på selve rejsen ude i Rajasthan. Da I ankommer til Indien på forskellige tidspunkter og med forskellige fly har jeg ikke mulighed for at hente jer i lufthavnen som en samlet gruppe. Derfor er her nogle retningslinjer for hvordan I kommer fra lufthavnen til hotellet: Inde i lufthavnen skal i veksle ca dollars til indiske ruppies, ikke mere end dette da lufthavnsvekselererne tager en stor kommission for deres arbejde og I vil få en bedre kurs hos de små vekselerer nær hotellet. En prepaid (forudbetalt) taxa er det sikreste og koster ca. 500 indiske rupie. I bestiller en sådan taxa ved at gå hen til de små boder hvor der står prepaid taxi ved parkeringspladsen, oplyse hotellets navn og adresse. Der betaler i kontant, I får en kvittering og bliver så henvist til en taxa der tager imod jeres kvittering og tager jer til hotellet. Der er ca. 20 km. fra lufthavnen til hotellet En prepaid taxa koster ca. 500 indiske rupie. Sørg for at i køber en tur hos en autoriseret taxa. Vis hotellets adresse til jeres taxachauffør og fortæl ham at det ligger nær Rama Krishna Ashram Marg Metro Station, nær Imperial Cinema. Der er også et tlf. nr. han kan ringe til hvis han ikke kan finde det.

14 Adresse på hotellet i Delhi: Cottage Yes Please (A Complete Guest House) , Laxmi Narayan Street, Raj Guru Road, Chuna Mandi, Pahar Ganj, New Delhi , INDIA Telephone : , , , Jeg vil være til at træffe på hotellet fra d. 11. jan. Dobbeltseng eller separate senge I bedes oplyse mig om hvorvidt I ønsker dobbeltseng eller separate senge på rejsen da dette skal bestilles i forbindelse med booking af hotelværelserne Prisen er for denne rejse er for to personer i delt dobbeltværelse og ønskes eneværelse koster dette ekstra. Forbehold for ændringer Indien er et udviklingsland og forholdene er meget forskellige fra det vi kender til i Danmark og Europa. Der gøres naturligvis alt for at rejsen kan forløbe som beskrevet og så bekvem som mulig. Men uforudsete hændelser kan opstå med ændringer i programmet til følge. Er vejen fx. lukket pga. jordskred, oversvømmelse, politiske urolighed eller lign. vil ruten blive lagt om. Det er arrangøren alene, der beslutter, om en ændring i programmet er nødvendig. Der vil ikke blive givet kompensation hvis rejsen forsinkes eller dele af rejsen ikke kan gennemføres pga. politiske uroligheder, strejker, ændring af vejrforhold, naturkatastrofer og force majeure. Hotellerne med sjæl Der er lagt vægt på at de hoteller der benyttes undervejs på rejsen fungerer som en oplevelse i sig selv og repræsenterer en del af det gamle Indien. De fleste steder bor vi på såkaldte Heritage Hoteller ; gamle, hyggelige og rustikke paladser der er konverteret ind til hoteller med moderne faciliteter. Hotellet i Pushkar

15 Afrejse dato Den 14. januar 2013 om aftenen. nov mødes vi på hotellet i Delhi til en briefing. Sørg for at I ankommer til Delhi senest d. 14. januar om morgenen så i er friske og udhvilede til togrejsen fra Delhi til Ajmer d. 15. januar tidlig morgen. Hvor stor bliver gruppen? For at turen skal kunne gennemføres kræves der et minimum på 8 deltagere. Det kræver at min. 5 deltager som motorcykelister. Maksimum for gruppens størrelse er 12 deltagere. Jeg ønsker at skabe små og intime grupper hvor alle lærer hinanden at kende og små grupper giver bedre mulighed for at komme tæt på det lokale folkeliv og generelt en langt bedre rejseoplevelse. Forslag til pakkeliste 1. vand og vindtæt tøj og varmt tøj 2. skiftesko, sandaler eller klip-klappere til om aftenen 3. motorcykelhandsker 4. sikkerhedsudstyr som rygstiver, skulder og albuebeskytter m.m. 5. solcreme min. faktor hovedpinepiller og personlig medicin 7. en rygsæk eller tanktaske der kan rumme det mest nødvendige under køreture 8. elastikker til mc'en 9. Badetøj (nogle af hotellerne har svømmepøl). 10. Gyldigt dansk kørekort til motorcykel 11. Gyldigt Internationalt kørekort 12. Dokumentation for personlig forsikring inkl. hjemtransport 13. Styrthjelm (hvis åben, husk kørebriller) 14. Motorcykel jakke (skind eller andet egnet materiale) 15. Motorcykel bukser (Skind eller andet egnet materiale) 16. MC Støvler 17. Varmt undertøj (der kan være kølige dage og nætter) 18. En passende blanding af tøj til både kølige aftener og varme dage. Vindtæt let jakke, sweater etc. Der er mulighed for at få vasket tøj undervejs på hotellerne. 19. Toiletartikler 20. Lommelygte 21. Solbriller 22. Kontanter og kreditkort. 23. Ørepropper (der kan være støj fra biler og hunde om natten på hotellerne) Informationsmøde Vi afholder et informationsmøde om rejsen inden afrejse på min private adresse på Frederiksberg, hvor alle deltagerne kan møde hinanden og hvor der kan stilles spørgsmål. Jeg sender dato og adressen for dette møde når jeg ved hvem der deltager. Vejkort Jeg uddeler detaljerede vejkort, køreplan og hoteladresseliste i Indien. Kort over ruten Deltagerne vil få tilsendt et kort over ruten pr. Trafik, sikkerhed og kommunikation på turen

16 Der er vigtigt at alle kommer sikkert gennem turen. Alle deltagerne har et ansvar for at dette sker. Der er ingen grund til at frygte overfald eller lign. da Indien er et sikkert sted at færdes. Jeg har selv aldrig oplevet overfald eller trusler i al den tid jeg har opholdt mig i landet. Vi kører i samlet flok og giver os god tid til at stoppe og se landsbyer, skoler, folkeliv, markeder templer og lign. Alle motorcyklerne er synet fra start og bliver gennemset af mekanikeren i løbet af turen. Opstår der fejl eller mislyde skal dette rapporteres med det samme. Hotellerne er af høj standard, så risiko for indbrud eller tyveri er minimal, men lad aldrig pas, værdipapirer eller kontanter ligge og flyde på hotelværelset eller andre steder. Lås det inde eller hav det på jer. Nogle af hotellerne har internet, men med meget lav hastighed. Der er mobildækning i det fleste byer og den danske tlf. kan bruges i Indien hvor der er dækning. Vær forberedt på at trafikken i Indien generelt er kaotisk og at trafikregler kun fungerer som vejledende. Derfor skal man have et vågent øje på vejen og trafikken. Alle slags tænkelige og utænkelige køretøjer blander sig med hinanden, der overhales i sving og hornet bruges flittigt til at markere overfor medtrafikanterne at her kommer jeg!. Omkring landsbyer går hunde, grise, æsler og lign. rundt på vejen eller ligger på vejen og sover. Vi kører sjældent mere end 90 kilometer i timen og med respekt for de lokale forhold. Vær opmærksom på at der er venstresidekørsel i Indien. Jeg tager intet ansvar for jeres køreegenskaber og deltagelse er helt på egen risiko. Vi medbringer følgekøretøj. Hvis man ønsker en dag som bilsædepassager pga. træthed, sygdom etc., er dette derfor muligt. Udflugt i Delhi 12. januar For dem der vil opleve Delhi er der mulighed for at se et sikhtempel med tilhørende folkekøkken, moskeer og det fascinerende og det sydende folkeliv i storbyen denne dag. Vi mødes på hotellet kl. 10 om formiddagen og er tilbage igen sen eftermiddag. Programmet strikker jeg sammen og det skal nok blive sjovt da jeg kender Delhi ud og ind. Denne dagsudflugt bliver ganske billig og der bliver mulighed for at spontante indfald kan få plads i programmet. Jeg lægger ud for udgifterne til mad og transport i form af lokal taxa denne dag og ved dagens afslutning lægger vi tallene sammen og dividerer med antal deltagere. Bare rolig, det bliver ikke dyrt. Hvis I vil med denne dag skal I blot tilmelde jer senest dagen før. Kamelridning og overnatning i en lejr i ørkenen ved Jaisalmer Ønsker man at komme på kamelsafari med overnatning i Tharørkenen ved Jaisalmer, så er der er der mulighed for dette og tid i programmen til at dette kan lade sig gøre. Kamelsafarien foregår ved, at vi rider på kameler ud til ørkenens sandbanker hvor der til lejligheden er slået en lejr op. Der sidder i og nyder solnedgangen hvorefter der tændes bål og serveres varm mad og vi overnatter i telt. Næsten morgen hentes vi af en jeep der kører os tilbage til hotellet. I prisen er alt inklusive: Leje af kameler, vand, mad, telte, madrasser, kørsel til og fra ørkenen og campingudstyr. Prisen er ca. 120 dollars pr. deltager. Her er nogle ofte stillede spørgsmål ang. motorcykelrejser Hvad med sygdom? Fra mine mange rejser i Indien og Nepal har jeg fået stor erfaring med maveonde og lign. Jeg medbringer et mindre rejseapotek på rejsen. Der ud over har vi også en førstehjælpskasse med

17 under hele ekspeditionen. Mht. vaccinationer så er det min erfaring at det vigtigste er at blive vaccineret imod erhepatitis (leverbetændelse), da dette er den værste sygdom man kan få. En kolera drikke-vaccine kan også være en fordel da den kan forbygge maveinfektioner. For at være på den sikre side bør I kontakte egen læge og gerne i god tid da nogle af vaccinationerne skal gives i flere omgange og med flere ugers mellemrum. Det kan også være en god ide at kontakte Udlandsvaccinationen I/S på (Tlf.: ) eller se Sørg for god håndhygiejne, drik kun vand fra forseglede flasker, undgå salat hvis i har sarte maver og hvis i spiser frugt, så skær det selv ud. Drik rigelig med væske under hele turen. Da Rajasthan er ørken er der ingen malariarisiko. Se seruminstituttets hjemmeside. se også rejsevejledningen fra u.m.på Køretid? Vi kører ml timer om dagen inkl. pauser. De dage der er afsat til på egen hånd er det selvfølgelig op til en selv hvor meget man ønsker at køre. Køretid er forskellig fra dag til dag og afhænger især af hvilket tempo vi kan holde, da vi kører i en samlet gruppe. Dem der vil køre hurtigt kan køre med den indiske guide, der altid kører forrest og dem der ønsker at køre langsommere kan kører med mig. Jeg kører altid bagerst, så der ikke er nogen der bliver tabt. Vi har også et følgekøretøj med hvis nogle skulle få brug for at sidde og hvile sig der. Hvor koldt eller varmt bliver det? I Indien kan det blive temmelig koldt om natten, ned til ca. 5 grader og bygningerne er ikke isolerede som i Danmark. Om dagen skal i regne med temperaturer op til ca. 25 grader. Så medbring varmt tøj til de kolde nætter og gerne vindtæt tøj til at køre med. Kan man købe mc udstyr i Indien? Man kan købe mc-udstyr i Indien men det er af tvivlsom kvalitet, så medbring udstyr hjemmefra. Hvordan er trafikreglerne? I Indien er der er venstrekørsel og trafikregler er kun vejledende. Reglen størst kommer først gælder alle steder. Det betyder at små køretøjer viger for de store køretøjer på kørebanen. Horn og lygter bruges flittigt. Der gives en grundig instruktion den første køredag. Kort og køreplan? I Indien uddeler jeg kort over ruten, køreplan samt hotelliste til alle deltagere. Hvordan er reglerne for fotografering? Generelt kan man fotografere det meste i Indien, men spørg først og hvis gerne billedet på displayet hvis du fotograferer lokale personer, der som ofte reagerer positivt på dette. Undgå at tage billeder tiggere, folk der sover eller folk der er i bøn. Der skal være mulighed for at de kan sige fra. Undgå at tage billeder af soldater, politi og militære anlæg. Værdipapirer? I skal medbringe pas og gyldigt visum, kørekort, internationalt kørekort (fås på borgerservice, husk gyldigt pasfoto), samt en fotokopi af pas og gyldigt visum. Touristvisum til Indien? Touristvisum koster 350 kr. og fås på ambassaden i Hellerup. Husk at vær i god tid og husk gyldigt

18 pasfoto. Se mere på Valuta i Indien? Den nationale valuta hedder Indiske Rupie. Jeg vil anbefale at I medbringer amerikanske dollars eller euro som kan veksles til den lokale valuta. En dollar svarer pt. til ca. 50 ruppie. I kan veksle på hoteller eller hos vekselerer. Mange steder kan man hæve i en hæveautomat med visa eller mastercard. Hvordan fungerer gruppekørsel? Vi kører sammen med den indiske guid forrest så ingen farer vild. Der bliver mange stop med mulighed for at tage billeder, se landsbyer, skoler, drikke the og tale med de lokale undervejs. Den første dag tager vi os god tid til at lærer vores maskiner godt og grundigt at kende. Køreudstyr? For ens egen sikkerhedsskyld er mc-køretøj klart at foretrække. Det kan anbefales at man rejser i sin mc-jakke for at spare pladsen i bagagen. Styrthjelmen kan man have i tasken/kufferten under flyveturen og fylde den med tøj. Eller have den med som håndbagage. Man kan få vasket tøj på hotellerne undervejs på rejsen og dermed tage lidt mindre tøj med hjemmefra. Er der følgekøretøj? Der følger en bagagebil med, så vi skal ikke selv kører med vores store kufferter. Kør kun med en lille rygsæk eller tanktaske med plads til en flaske vand, kamera, en rulle toiletpapir, lidt proviant og plads til lidt tøj. Når vi starter om morgenen er der køligt men ud på dagen kan der godt blive varmt. Bliver man syg eller træt af at køre kan man tage en dag som bilsædepassager men mc'en bliver fragtet eller kørt af mekanikeren. Dette er også tilfældet hvis mc'en går i stykker eller hvis der er reparationer der ikke kan klares på stedet. Toiletforhold? Der findes ikke toiletforhold langs Indiens landeveje som vi kender det i vesten. En toiletrulle og en flaske alkogel i rygsækken kan derfor være en stor hjælp. Strømstik? Alle elektriske apparater der fungerer i Danmark fungerer også i Indien. I Nepal bruges der 110 volt så det tager lang tid at oplade. Der er ofte strømafbrydelser i Indien. Bagageregler på fly til Indien? Som regel må man medbringe ét styk bagage til check ind (ofte max. 20 kilo) og ligeledes ét styk håndbagage (max. 6-8 kilo). Tjek reglerne hos det flyselskab i flyver med.. Hvad forsikringen af motorcykel dækker og ikke dækker Læs dette afsnit grundigt. Udlejeren af motorcyklerne oplyser at motorcyklerne er forsikret. Læs her hvad forsikringen dækker og hvad den ikke dækker.

19 Det ville være en god ide at købe en udvidet forsikring der dækker skade på lejet køretøj i udlandet. Fx gennem Gouda: Prisen er ca kr., men det er en udvidet forsikring med fx ekstra skiforsikring. Det er når man har en helårsforsikring hos Gouda at man ved leje af bil og mc er dækket med de første kr. i selvrisiko. Hvad forsikringen af motorcykel dækker og ikke dækker. Udlejeren af motorcyklerne oplyser at motorcyklerne er forsikret med hensyn til skade på andre trafikanter, husdyr og personer. Forvolder vi skade på andre så betaler vi kontant på stedet, sådan løses det i Indien da det er et udviklingsland. Den indiske guide er vandt til at løse sådanne problemer. Både guiden og jeg medbringer rigeligt med kontanter. Senere vil Ca. 70 procent af beløbet blive refunderet af forsikringsselskabet. Dette er det tætteste vi kan komme på en ansvarsforsikring i Indien. Motorcyklens nypris er indiske rupie. Dette svarer til ca amr. Dollars. Forvolder man større skade på motorcyklen dækker forsikringen 70 procent af dette beløb. Knækker et kapel eller ryger der en bremseklods eller lign. skal I ikke hæfte for dette. Men laver I småskader på motorcyklen dvs. op til rupies (ca dkr.) betaler man selv da dette ikke dækkes pga. selvrisikoen. For skader på mere end dækker forsikringen med 70 procent. Eksempel: For skader på ruppie, skal man derfor regne med at man selv skal betale ca ruppie Påkører man andre personer eller køretøjer og er skaden over indiske indiske ruppies så vil forsikringen refundere ca. 70 procent af dette beløb. Påkører man husdyr, dvs. geder, får, bøfler, kameler etc. vil prisen for dette være ruppie alt efter hvilket dyr det drejer sig om. Også i dette tilfælde vil forsikringen af mc'erne refundere ca. 70 procent af dette beløb, hvis skaden er over indiske ruppie. Hvis mc'en bliver stjålet fra hotellets parkering er det ikke deltagerens ansvar og I skal derfor ikke betale for dette. Er man ude og køre på egen hånd og stiller motorcyklen et skødeløst sted og den dermed bliver stjålet, så dækker forsikringen ikke dette. Vi kører i et område der ikke er tæt trafikeret og at vi alle kører ansvarligt for at undgå ulykker. Det er vigtigt at I under hele turen er i besiddelse af jeres internationale kørekort samt jeres danske kørekort. Skade på andre køretøjer Forvolder en deltager skade på andre så betales der kontant på stedet. Sådan løses det i Indien. Både guiden og jeg medbringer rigeligt med kontanter under hele turen i tilfælde af en ulykke. Den indiske guide træder til og løser konflikten på stedet. Han har stor erfaring med at løse sådanne problemer ude på landevejene. Derefter vil udlejeren af motorcyklerne køre en sag mod forsikringsselskabet og kræve udbetaling af præmien. Dette kan tage op til flere måneder. Husk Det er vigtigt at deltageren under hele turen er i besiddelse af sit internationale kørekort, pas, samt dansk kørekort, kontanter og rejseforsikringsdokumenter. Undersøg præcis hvad jeres rejseforsikring dækker og hvad jeres rejseforsikring ikke dækker mht. kørsel i udlandet.

20 Ved tilmelding meddel venligst om der ønskes enkeltværelse, om der ønskes plads som bagsædepassager og hvilken type motorcykel I ønsker. Kontakt information I er velkomne til at kontakte mig pr. tlf. eller mail hvis I har nogle spørgsmål vedr. rejsen. Ved tilmelding kontakt: Villads Kok Mortensen Thurøvej 3, 4 th, 2000 frb c. Tlf: Tlf Indien:

Til De eventyrlystne!

Til De eventyrlystne! Til De eventyrlystne! Motorcykelrejse i Indiens Thar-ørken Efter utallige rejser på kryds og tværs af Indien er jeg kommet frem til, at den bedste og mest autentiske måde at opleve dett mangfoldige og

Læs mere

MOTORCYKELREJSE I INDIEN

MOTORCYKELREJSE I INDIEN MOTORCYKELREJSE I INDIEN - på klassisk Royal Enfield motorcykel gennem kongernes land Rajasthan - 15 dage Afrejse: 5. - 19. februar 2014 Pris: DKK 23.900 per person. Pris for bagsædepassager/passager i

Læs mere

På Motorcykel gennem det nordlige Vietnam I oktober 2014

På Motorcykel gennem det nordlige Vietnam I oktober 2014 På Motorcykel gennem det nordlige Vietnam I oktober 2014 Med sit varierede landskab og farverige folkeliv udgør det nordlige Vietnam den ideelle ramme for et uforglemmeligt motorcykeleventyr. Efter utallige

Læs mere

Motorcykelrejse i Nepal 2015 23. sept. - 4. okt. 2015

Motorcykelrejse i Nepal 2015 23. sept. - 4. okt. 2015 Motorcykelrejse i Nepal 2015 23. sept. - 4. okt. 2015 Sneklædte bjergtoppe, varierede landskaber af høj og lavland, snoede bjergveje og grønne terrassemarker. Nepal udgør den ideelle ramme for et uforglemmeligt

Læs mere

Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015

Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015 Motorcykelrejse gennem Bhutan 17.-28. oktober 2015 Himalaya-kongeriget Bhutan ligger i det sydøstlige Himalaya. Her snor vejene sig gennem frodige dale, langs brusende floder, over bjergpas med udsigt

Læs mere

MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM

MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM AFREJSE: d. 1. -16. maj 2015 16 dage PRIS: DKK 21.900 kr. per person MOTORCYKELREJSE GENNEM DET NORDLIGE VIETNAM Grønne rismarker, vildtvoksende jungle, smukke

Læs mere

Motorcykelrejse Sri Lanka rundt

Motorcykelrejse Sri Lanka rundt Motorcykelrejse Sri Lanka rundt Fra d. 7. til d. 20. feb. 2015 Den dråbeformede tropeø, Sri Lanka, i det Indiske Ocean, er uden tvivl en af Asiens endnu uspolerede perler. Her snor vejene sig gennem tæt

Læs mere

Motorcykelrejse gennem Laos 15. til 27. Januar 2016

Motorcykelrejse gennem Laos 15. til 27. Januar 2016 Motorcykelrejse gennem Laos 15. til 27. Januar 2016 Tyk jungle, tempelbyer, isolerede traditionelle landsbyer, kalkstensbjerge med forunderlige formationer, søer, floder og kolossale kalkstensgrotter:

Læs mere

OG HIMALAYA PÅ MOTORCYKEL GENNEM LILLE TIBET. AFREJSE 7.-20. juni 2015-14 dage. MED MC-GUIDE Villads Kok Mortensen

OG HIMALAYA PÅ MOTORCYKEL GENNEM LILLE TIBET. AFREJSE 7.-20. juni 2015-14 dage. MED MC-GUIDE Villads Kok Mortensen PÅ MOTORCYKEL GENNEM LILLE TIBET OG HIMALAYA AFREJSE 7.-20. juni 2015-14 dage MED MC-GUIDE Villads Kok Mortensen PÅ MOTORCYKEL GENNEM LILLE TIBET og HIMALAYA Oplev Lille Tibet, Himalaya og verdens højeste

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Rajasthan. Indien 12/2-26/2 2011. En kulturrejse med Brenderup Højskole

Rajasthan. Indien 12/2-26/2 2011. En kulturrejse med Brenderup Højskole Rajasthan Indien 12/2-26/2 2011 En kulturrejse med Brenderup Højskole Brenderup Højskoles kulturrejse til Rajasthan indeholder normalt højskoledage på Brenderup Højskole inden afrejsen. Vi har i år valgt

Læs mere

Egyptens hjerte kalder Rejseplan Pris pr. person kr. 8.000,- 20.-29. april 2012

Egyptens hjerte kalder Rejseplan Pris pr. person kr. 8.000,- 20.-29. april 2012 Egyptens hjerte kalder Rejseplan Pris pr. person kr. 8.000,- 20.-29. april 2012 Denne udsøgte rejse vil åbne dit hjerte og sind til det autentiske møde med Egyptens folk, levestil, magi, kraft og ørkenens

Læs mere

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL

UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL AFREJSE: d. 26. marts - 5. april 2015 11 dage PRIS: DKK 17.800 kr. per person UNDER VERDENS TAG VANDRE- OG KULTURREJSE I NEPAL Grønne terrassemarker, rhododendron-skove

Læs mere

MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA. - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal

MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA. - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal Afrejse: 19. november - 2. december 2014-14 dage MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA - på klassisk Enfield motorcykel gennem det eventyrlige bjergrige Nepal MOTORCYKELREJSE I HIMALAYA - på klassisk Royal Enfield

Læs mere

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e Wildschönau, Østrig B e r n s t o r f f s m i n d e E f t e r s k o l e HVOR SKAL VI BO? VI SKAL BO PÅ TO HOTELLER I WILDSCHÖNAU I ØSTRIG Pension Sonnelfels Familie Weissbacher A- 6311 Wildschönau Mühltal

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

med besøg på det lutherske børnehjem i Gudipadu

med besøg på det lutherske børnehjem i Gudipadu Rejsenr.: 221-2015 Indien med besøg på det lutherske børnehjem i Gudipadu 3.1-14.1 2015 En meget anderledes rejse i 2015! Det er en form for studierejse uden luksus. Veje og gader er ujævne, og vi skal

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

MC Road Trips i Spanien

MC Road Trips i Spanien Frontera MC Road Trips i Spanien Tag med på guided road trip i det smukke Spanien - og oplev også historien og kulturen. Besøg maleriske landsbyer, varieret natur, smukke bjergkæder, vide sletter og historiske

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka Efter et intenst program i Sri Lanka er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 Guangzhou er hovedstaden i provinsen Guangdong, der med sine ca. 70 mio. indbyggere er blevet Sydkinas store handelsprovins. Med sin beliggenhed ikke

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

Mellemrummets Palæstina studietur

Mellemrummets Palæstina studietur Mellemrummets Palæstina studietur Marts 2015 Café Mellemrummet har i løbet af 2014 givet deres overskud fra cafeen i støtte til AcionAid s globale platform i, hvor unge palæstinensere deltager i kurser,

Læs mere

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder på noget af det allerbedste

Læs mere

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE YOGA- OG MINDFULNESSREJSE Poovar Island Resort, Kerala, Sydindien - 10 dage Med Yoga- og Mindfulness-instruktør Pernille Kristensen fra Art of Living Afrejse: d. 4. - 13. november 2015 OBS!! LILLE GRUPPE:

Læs mere

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder

Malerejse. til eventyrlige Udaipur. - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder Malerejse til eventyrlige Udaipur - Med kunstmaler Charlotte Farup Ohrt og dansk ekspertrejseleder AFREJSE: d. 12. - 20. oktober 2015 & d. 8. - 16. februar 2016-9 dage Malerejse til eventyrlige Udaipur

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 På basis af erfaringerne fra en tidligere FRKDstudietur til USA og Canada samt ønsket om også at besøge Jill Clapperton,

Læs mere

I kan i bilagene se praktisk information omkring turen, som vil blive uddybet på lørdag den 13. december kl. 12 i lokale 284.

I kan i bilagene se praktisk information omkring turen, som vil blive uddybet på lørdag den 13. december kl. 12 i lokale 284. Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vores lærere fra Kina; Ning og Wenting har undervist i kinesisk og har samtidig givet et godt indblik i kinesisk kultur

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Det hellige land - Tre religioner - To folk

Det hellige land - Tre religioner - To folk Det hellige land - Tre religioner - To folk -studietur på begge sider af en mur 29. september 9. oktober 2015 Rejseledere: Lektor Peter Lodberg og pastor Leif Vestergaard Det hellige land har gennem århundreder

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Generelt om kurset. Kære De blå B-H

Generelt om kurset. Kære De blå B-H Kære De blå B-H Dette brev indeholder vigtig information om deltagelse, lejren, og om det I skal gøre, før vi kommer så langt. Læs hele brevet igennem først og gå derefter frem efter huskelisten som er

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Har du en passion for motorcykelkørsel?

Har du en passion for motorcykelkørsel? Frontera MOTORCYCLING IN SPAIN Har du en passion for motorcykelkørsel? På motorcykel i Spanien. Er du passioneret motorcyklist? Er du til road-trips? Vil du køre i et af Europas smukkeste lande med en

Læs mere

Kamchatka Elg - Med mulighed for Bjørn

Kamchatka Elg - Med mulighed for Bjørn Kamchatka Elg - Med mulighed for Bjørn Dette er jagt i en fantastisk og uberørt vildmark Den østsibirske storelg (Alces alces Pfizenmayeri) er den stærkeste elg i Euroasien. Den har et stort leveområde

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Buen camino! AT7 El Camino de sidste 100 kilometer fra Sarria til Santiago de Campostela

Buen camino! AT7 El Camino de sidste 100 kilometer fra Sarria til Santiago de Campostela Buen camino! AT7 El Camino de sidste 100 kilometer fra Sarria til Santiago de Campostela Praktisk information Hvornår skal vi hvad? Uge 34-35: Første vejledning Uge 36 (05.09.): Øvevandringstur. Esrum

Læs mere

Manual for rejseguider

Manual for rejseguider Manual for rejseguider Regler for rejseguidetildeling...1 Afrejsebriefing...1 Ved afrejsen i København...1 Mødested...2 Fælles velkomst...2 Udlevering / tjek af billetter...2 Visum...2 Telefon...2 Check

Læs mere

Holstebro RejseCenter byder velkommen til Sudirman Cup d. 10. 17. maj 2009 i Guangzhou, Kina

Holstebro RejseCenter byder velkommen til Sudirman Cup d. 10. 17. maj 2009 i Guangzhou, Kina Holstebro RejseCenter byder velkommen til Sudirman Cup d. 10. 17. maj 2009 i Guangzhou, Kina Guangzhou er hovedstaden i provinsen Guangdong, der med sine ca. 70 mio. indbyggere er blevet Sydkinas store

Læs mere

Kackar 2014 November 2013

Kackar 2014 November 2013 Kackar 2014 November 2013 Stor tur: Biesczcady 2006 Stor tur: Transsylvanien 2010 Kackar 2014 Hvor? Hvornår 23. juli 2014: Rejse Odense-Trabzon, afg tidlig morgen 24-25. juli 2014: Trabzon forberedelse

Læs mere

ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark. Manual for rejseguider. Afrejsebriefing. Ved afrejsen i København. Regler for rejseguidetildeling

ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark. Manual for rejseguider. Afrejsebriefing. Ved afrejsen i København. Regler for rejseguidetildeling ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark Manual for rejseguider Regler for rejseguidetildeling... 1 Afrejsebriefing... 1 Ved afrejsen i København... 1 Mødested... 2 Fælles velkomst... 2 Udlevering

Læs mere

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010

ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 ANTON REJSER BEIJING 11. 19. JANUAR 2010 Tag med Anton Rejser til Kinas hovedstad Beijing på en rejse, der lægger beslag på alle dine sanser! Oplev alle de kendte steder, som man altid har drømt om at

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping campisten MARTS 2009 Nr. 0209 gratis magasin Gratis magasin med alt indenfor camping - fritid på hjul Tema om mc camping Fly, Ferrarier og flotte haver. Vi har besøgt Egeskov Slot Guidebog til gode oplevelser

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Faxe kommunale ungdomsskole Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Her følger en række nyttige informationer omkring Ungdomsskolens skitur

Læs mere

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Kære 2.v, Hermed følger relevante informationer til jer og jeres forældre omkring studieturen. Temaet for studieturen er øst og vest, og de deltagende fag

Læs mere

MANDEREJSE PYRENÆERNE

MANDEREJSE PYRENÆERNE 7 E. 23. - 29. MAJ 2015 MANDEREJSE PYRENÆERNE VANDRETUR FOR MÆND MED EVENTYRER OG PSYKOTERAPEUT HANS ERIK RASMUSSEN AFSKED UDFORDRING UDSYN MÅLRETTETHED OVERSKRIDE GRÆNSER INDLEVELSE HJEMKOMST Indhold

Læs mere

Indkvartering samt ophold ved bjørne jagt

Indkvartering samt ophold ved bjørne jagt Kamchatka Brunbjørn Rusland kaldes for bjørnelandet, da det har den største bjørnebestand i verden. Den gode trofæ kvalitet, sammen med den gode pris, giver en god grund til at jage bjørn her. Der til

Læs mere

Holdlederbrev Jagten på Elementerne

Holdlederbrev Jagten på Elementerne Holdlederbrev Jagten på Elementerne Du står nu med de sidste vigtige informationer til Jagten på Elementerne. Det er vigtigt, at du læser dette brev godt igennem mere end en gang, og sætter dig godt ind

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Island 2015. Hvor på Island skal vi hen... Tidspunkt... Deltagere... Organisation af gruppen... Pas... Fly... Bagage... Highlight... Klima... Penge...

Island 2015. Hvor på Island skal vi hen... Tidspunkt... Deltagere... Organisation af gruppen... Pas... Fly... Bagage... Highlight... Klima... Penge... Island 2015 Hvor på Island skal vi hen... Tidspunkt... Deltagere... Organisation af gruppen... Pas... Fly... Bagage... Highlight... Klima... Penge... Tidsforskel... Mobiltelefon... Krav til udstyr... Pris

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet 14 dage med et fantastisk varieret og kontrastfyldt program, med afrejse 20. juni og hjemkomst 4. juli. Rejsen er unik da den vil byde på meget

Læs mere

Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris

Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder på noget af det allerbedste i den verdensberømte

Læs mere

Kamchatka Elg med mulighed for Bjørn

Kamchatka Elg med mulighed for Bjørn Kamchatka Elg med mulighed for Bjørn Den østsibirske storelg (Alces alces Pfizenmayeri), er den stærkeste elg i Eurasien. Den har et stort leveområde øst for Jenissej, i den østlige del af Rusland. Jagt

Læs mere

Sneppejagt i Irland. Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk

Sneppejagt i Irland. Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Sneppejagt i Irland Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Sneppejagt 2-8 jægere fra slutningen af November til 1 Februar Co. Kerry Sydvest Irland Irland har altid været kendt for den

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

Ungdomsskolens Skitur 2014

Ungdomsskolens Skitur 2014 Ungdomsskolens Skitur 2014 Turen går til.. Rejseplan Afgang fra Ungdomsskolen, Nordens Alle 1, Brønderslev fredag d. 14. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 med 2 busser. Inden afgang tjekkes pas + sygesikringsbevis

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Gode råd til studieophold i Tanzania

Gode råd til studieophold i Tanzania Gode råd til studieophold i Tanzania Køb af flybilletter: køb billetten så tidligt som muligt, så bliver billetten billigst. Husk at tilkøbe konkursforsikring (koster under 50 kr.), hvis du vil undgå ikke

Læs mere

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Vælger du at dit næste rejsemål skal være Kina, kan du være sikker på at få dit livs rejseoplevelse. Kina har altid fascineret rejsende

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014 Fantastiske Island 2. - 7. juni 2014 Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturens stilhed og til dens storslået hed. Og lige så nemt er det at miste sin sjæl til Den Blå Lagunes varme termiske

Læs mere

Yoga-retreat. goa marts 2016

Yoga-retreat. goa marts 2016 Yoga-retreat goa marts 2016 Mandag d. 21/3 til onsdag d. 30/3 2016 I midten af marts 2016 og henover påsken afholder Prana Yoga Shala sin første yogaferie i smukke Goa i Indien. I ni dage står den på varme,

Læs mere

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen Praktisk info: Foredragene er alle ledsaget af billeder og rekvisitter. Pris efter aftale. Kontakt: Tine Elisabeth Larsen Røntoftevej 48A, 2870 Dyssegård.

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere

Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere Oktoberfesten er traditionen tro blevet afholdt hvert år siden 1810. I de store festtelte serveres der store kolde pilsnere og grillkylling, og

Læs mere

SPEJDER-REJSER 2008-09. Glæd dig til oplevelser for livet med Spejder-Rejser! Turene går til: Belgien, Ukraine, Norge, Sverige og Tunesien

SPEJDER-REJSER 2008-09. Glæd dig til oplevelser for livet med Spejder-Rejser! Turene går til: Belgien, Ukraine, Norge, Sverige og Tunesien SPEJDER-REJSER 2008-09 Glæd dig til oplevelser for livet med Spejder-Rejser! Turene går til: Belgien, Ukraine, Norge, Sverige og Tunesien [HVAD ER SPEJDER-REJSER?] Spejder-Rejser er et tilbud til dig,

Læs mere

Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer

Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer Velkommen til Unicef Executive Challenge 2013 Team UNICEF Executive Challenge er et team for erhvervsledere og beslutningstagere, der ønsker at blive udfordret

Læs mere

Før og under rejsen. Vi hører meget gerne fra dig, når du kommer hjem!

Før og under rejsen. Vi hører meget gerne fra dig, når du kommer hjem! Før og under rejsen Danhil Travel ønsker naturligvis, at rejsen til Cuba bliver en af de ferier, som frembringer et stort smil, når du af og til mindes den. Her er et par gode råd og lidt vejledning fra

Læs mere

Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues

Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues Vandreferie på pilgrimsruten Camino Portugues Lørdag,23/4 tirsdag,3/5 2016. Pris:kr.10.298,- Pilgrimme fra Portugal har i mange år fulgt denne rute hele vejen op gennem landet. Ruten går igennem forskellige

Læs mere

Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter

Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter 2013 Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter NextStop er for dig der vil bagom facaden Praktiske oplysninger Som Next Stop er rejser du med

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur l SIMA 23.-25. februar 2013 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur l SIMA 23.-25. februar 2013 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur l SIMA 23.-25. februar 2013 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder

Læs mere

Ved lejeaftaler, der indgås på en dato senere end 6 uger før planlagt ankomstdato, forfalder lejen til betaling i fuldt omfang med det samme.

Ved lejeaftaler, der indgås på en dato senere end 6 uger før planlagt ankomstdato, forfalder lejen til betaling i fuldt omfang med det samme. Flytransport Du skal selv arrangere din transport til og fra Kreta og siden informere os om, hvornår du ankommer / rejser. For information om flyselskaber m.v. se vores sider med links. Vi påtager os intet

Læs mere

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka Efter et intenst program i Sri Lanka er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser

Læs mere

YOGA RETREAT MAROKKO. 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015. Læs mere

YOGA RETREAT MAROKKO. 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015. Læs mere YOGA RETREAT MAROKKO 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015 Læs mere Tag med på luksus Yoga retreat til eventyrlige Marrakech og området i de smukke Atlasbjerge Velkommen

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015. ndhtxtfoto

1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015. ndhtxtfoto www.frdk.dk Nr. 4 Side 1 af 5 25. marts 2015 1. Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015 1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015 ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studieturen har mest

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010

New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010 New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010 Tag en bid af the big apple Oplev det brusende Niagara Falls Oplev Washington DC. En flot og interessant rundrejse Med rejseleder hele

Læs mere

Kultur og strand 12 dages rundrejse i magiske Cuba til Havana og Varadero

Kultur og strand 12 dages rundrejse i magiske Cuba til Havana og Varadero Kultur og strand 12 dages rundrejse i magiske Cuba til Havana og Varadero Kulturel Oplevelsesrejse med 2 Kultur og Strand 12 dages rundrejse i Cuba Havana - Varadero - Havana Denne rundrejse går til legendariske

Læs mere

Sommerlejren Sejerborg

Sommerlejren Sejerborg Sommerlejren Sejerborg Kære forældre. I dette informations brev vil I finde de praktiske oplysninger I har behov for, i forbindelse med jeres barns/børns lejrophold på Sejerborg. Vi glæder os til at give

Læs mere

Maldiverne aire em L ili : F to Fo

Maldiverne aire em L ili : F to Fo Foto: Fili Lemaire Maldi verne på budget Hvis man er rygsækrejsende og gerne vil opleve Maldiverne for billige penge, er det muligt at indlogere sig i små guesthouses i landsbyerne rundt omkring på de

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 294/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Wagrain, Østrig. 10.2.-17.2.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 33.888 kr. (ekskl. årsrejseforsikring,

Læs mere