MONTAGEANVISNING. Dobbeltvægget isoleret sektionsskorsten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MONTAGEANVISNING. Dobbeltvægget isoleret sektionsskorsten"

Transkript

1 MONTAGEANVISNING Dobbeltvægget isoleret sektionsskorsten

2

3 Topmontering eller Bagudmontering Gå til det kapitel, der vedrører netop den monteringsmetode, som du skal anvende i din installation.

4 Topmontering 1. Vær opmærksom på at montagen skal udføres således at afstand fra uisoleret røgrør til brændbart materiale er min 300 mm, samt at afstanden fra den isolerede skorsten til brændbart materiale bliver min 50 mm. Det uisolerede røgrør må kun anvendes i det rum hvor ovnen er opstillet, og må ikke komme nærmere loftet end 225 mm. Dette betyder, at den isolerede skorsten skal starte min. 225 mm under loftet i rummet hvor ovnen er opstillet, og fortsætte ubrudt til op over taget. 2. Anvend en loddesnor til at markere centrum for gennemføring i hhv. etagegennemføring og tag. Sørg for at save hullet svarende til skorstenens yderdiameter tillagt 50 mm fri luft hele vejen rundt om skorstenen (afstandskrav til brændbart). Ved brud på klimaskærm / damp spærre, anvendes en damp spærre membran, der tilpasses diameteren på skorstenen og trækkes ned over denne, for efterfølgende at fastgøres på den eksisterende klimaskærm med det medfølgende butyl bånd. Ved brud på undertag, anbefales det at anvende en undertagsgennemføring, der sørger for at vand ledes udenom skorstenen og videre ned af undertaget. 3. Afmontér tagplade eller tagsten, og skær hul til skorstenen. 4. Start med at montere skorstenen ved at montere det uisolerede røgrør direkte på ovnen. Hvis diameteren ikke passer direkte på ovnen kan GRAMETA være behjælpelig med at producere et overgangsstykke tilpasset på mål. Længden af det uisolerede røgrør skal tilpasses således afstandskrav til loft overholdes. Det er samtidig en god ide, at placere loftkraven på ovnen, inden montage af røgrøret da man herved ikke skal vride for meget i loftkraven for montage efterfølgende. 5. Saml startkoblingen, bestående af en inder ring samt en afdækningsring. Disse to enheder skal sammenføjes korrekt inden man montere den på det uisolerede røgrør.

5 6. Montér startkoblingen ovenpå det uisolerede røgrør. Nippelenden på startkoblingen skal gå ned indvendig i det uisolerede røgrør. 7. Montér de enkelte isolerede sektioner ovenpå startkoblingen. Nippel enderne på skorstenssektionerne skal vende opad. Hver sektion indeholder et spændebånd som monteres på samlingen. Før skorstenen op over tag i fuld højde. Ved passage gennem isolering på loft / tagkonstruktion, skal der, hvor der ønskes isolering helt ind omkring skorstenen, anvendes en speciel isoleringsbøsning fra GRAMETA. 8. Montér styrebeslag for spær på spærene lige under taget. Styrebeslaget sikrer at skorstenen ikke udelukkende aflastes mod vindlast i taginddækningen, for således at sikre at tætheden i taginddækningen bibeholdes. Husk at overholde 50 mm afstand til spær fra skorsten. 9. Placér taginddækningen ned over skorstenen. Centrer og fastgør den til taget ved at føre den øverste del af det fleksible wakaflex op under den overliggende tagplade eller tagsten, og ved at lade begge sider, samt den nederste flade ligge udenpå tagplade eller tagsten. Her fastgøres wakaflexen forsigtigt ved at presse det formonterede butyl bånd ned mod tagfladen (husk at afrense tagfladen grundigt inden montage). Kraven føres ned over skorstenen og placeres på taginddækningen. Det medfølgende silikone påføres øverst under kraven for at sikre at vand der løber ned af skorstenen ledes ud på taget. Kraven tilspændes. 10. Hvis der er samlinger af skorstenen over tag, anbefales det, at anvende det forstærkede spændebånd på disse samlinger. Hvis skorstenen stikker mere end 2 meter op over tag, skal der desuden anvendes enten bardunsæt eller støttebeslag for tag. 11. Montér hætten ved hjælp af det medfølgende snaplås spændebånd. 12. Loftkraven løftes op under loft, og monteres med de medfølgende skruer. Husk at påsætte den medfølgende silikoneliste rundt om skorstenen.

6 Bagudmontering 1. Vær opmærksom på afstandskravene som beskrevet ovenfor under punkt 1. Desuden skal det horisontalt placerede isolerede skorstensrør gennem ydervæggen stikke min 150 mm ind i rummet hvor ovnen er opstillet. Dette gælder ikke hvor væggen er opført i ikke brændbart materiale. I det tilfælde må det uisolerede røgrør fra ovnen gerne føres gennem væggen. 2. Afmærk centrum til hullet af den horisontale skorstenssektion. Hullet laves lidt større end skorstenssektionen, og det anbefales at anvende 2 loftkraver til afdækning fra begge sider. 3. Montér T sektionen på vægkonsollen eller gulvkonsollen, og løft denne op således at center for skorstenen rammer ud for center af hullet i væggen. Herefter afmærkes hullerne til fastgørelse af vægkonsollen, hvorefter denne bores fast på væggen. Sodskålen monteres under vægkonsollen. 4. Forlæng det horisontale skorstensrør gennem væggen, således det stikker min 150 mm ind i rummet hvor ovnen er opstillet. 5. Montér startkoblingen se forløb på foregående side under punkt Montér røgrøret på startkoblingen og på ovnen. Hvis diameteren ikke passer på ovnen kan GRAMETA være behjælpelig med at producere et overgangsstykke på specialmål. 7. Montér de isolerede skorstenssektioner ovenpå hinanden på T sektionen udvendig og saml dem med de medfølgende spændebånd. 8. Hvis tagudhæng skal gennembrydes, se da punkt 2 og 8 og 9 på foregående side. 9. Montér hætten med det medfølgende snap lås spændebånd. 10. Montér vægbeslag for hver 2 meter fritstående skorsten. 11. Skorstenssektioner der stikker over tag bør samles med forstærkede spændebånd, og i øvrigt respektere samme regler som beskrevet ovenfor under punkt 10.

7 CE mærkat Alle vores skorstene leveres sammen med et CE mærkat, som skal monteres på skorstenen og underskrives af godkendende skorstensfejer. Mærkatet ser ud som vist i nedenstående eksempel og alle felter skal udfyldes af skorstensfejeren. Reklamationsret GRAMETA yder 10 års reklamationsret mod gennemtæring på vore skorstensprodukter. Dette gælder dog ikke for lakeringen, som er omfattet af almindelig 2 årig reklamationsret. Reklamationsretten bortfalder hvis: Skrstenen er monteret fejlagtigt og i strid med specifikationerne. Skorstenen er anvendt fejlagtigt og i strid med specifikationerne. Der har været anvendt uegnede brændselstyper.

8 Gode råd og vejledninger Generelt Det til enhver tid gældende Bygningsreglement skal respekteres nøje. Underlaget for dette afsnit er BR10, SBI 216 og DS/EN / Ved tvivls-spørgsmål før og under installation af skorstenen bør den lokale skorstensfejer kontaktes. Skorstene vist i denne brochure må kun anvendes under forhold de er testet og godkendt til, og som fremgår af CE mærkningen. Der kan eventuelt ses mere på Valg af skorstens dimension Det er vigtigt at sikre at skorstenens dimension passer i forhold til den indfyrede effekt/røggasmængde, for at opnå en optimal forbrænding og undgå risiko for kulilteforgiftning. Et for lille lysningsareal, giver en for høj røggashastighed og for stor modstand i skorsten. En for stor lysning kan give kuldenedslag i skorstenen og medføre risiko for kondens og soddannelse. I forbindelse med brændeovne må lysningsarealet aldrig være under 175 cm 2 eller 150 mm i diameter. (Se diagrammer side 26). Skorstensføring Skorstene og røgrør skal udføres og opsættes, så der ikke opstår fare for brand, eksplosion, ska delig kondens, forgiftning og sundhedsmæssige gener. Skorstensføringen skal være så lige og direkte som muligt fra ildstedet til skorstenens top af hensyn til rensning og optimal transport af røgen. Afstande til brændbart materiale Uisolerede røgrør/pejserør skal have en af stand på minimum 300 mm til brændbart materiale. Dette gælder både loft, væg og gulv. Bofill stålskorstene omtalt i denne brochure skal iht. CE mærkningen have en minimumsafstand på 50 mm til brændbart materiale. Beskyttelse overfor berøringsskade For at forhindre skader ved berøring af skor stenen, må der ved røggastemperaturer over 200 C, eksempelvis brændeovn, kun anvendes Bofill 50 i tilstødende rum hvor skorstenen passerer, herunder ikke udnyttede tagrum. Reglen gælder dog ikke det rum hvor ildstedet er placeret. Anvendes Bofill 30 skal det tilsikres at røggastemperaturen ikke overstiger 200 C, eller alternativt skal skorstenen føres i skakt for beskyttelse mod beregning. Skorstenshøjder BR10 stiller ikke krav til nogen minimumshøjde, men beskriver i stedet et funktionskrav som angiver at skorstenen skal have en højde, der giver tilstrækkelige trækforhold, og at røgafkastet ikke generer omkring liggende bygninger og om-givelser. Skorstenen bør dog altid være højere end bygningens højeste punkt. I det tidligere bygningsreglement var der angivet nedenfor viste eksempler på skorstenshøjder som kan bruges som vejledende, men skorstensfejeren bør kontaktes før installation. Vær opmærksom på der findes særlige regler for byg ninger med stråtage. Kan retningsændringer og brug af bøjninger ikke undgås, skal byggemyndighederne og/eller skorstensfejeren kontaktes forinden. En skorsten med knæk skal forsvarligt understøttes og fastgøres. Montageanvisning

9 Fastgørelse Skorstenen bør fastgøres således at ildstedet kan fjernes uden at skorstenen synker. Vandret tilsluttede skorstene skal monteres med væg- eller gulvkonsoller, se sortiment. Ved taggennemføringen skal skorstenen forsynes med styrebeslag under tag således at inddækningen aflastes og skorstenen forbliver stabil i forbindelse med fejning og vindpåvirkning. Ved første samling over tag kan der med fordel anvendes et højt og særlig kraftigt spændebånd for at stabilisere skorstenen yderligere, benævnt ''forstærket spændebånd''. Såfremt skorstenens frihøjde over tag er mere end 1,5 meter, skal skorstenen forsynes med et bardunsæt, et styrebeslag eller et forstærket spændebånd. Samlinger Muffe/nippel enderne skubbes helt sammen til an stød og det medfølgende spændebånd med snap-lås og skruesamling anvendes. På skorstens-hætten bør der kun anvendes spændebånd med snaplås af hensyn til demontering ved fejning af skorstenen. Det er vigtigt at respektere den røde pil i det indvendige rør som viser røgens retning. Ved kondenserende anlæg under 200ºC, skal der anvendes tætningspakninger i samlingerne. Der skal samtidig monteres et T-stykke med kondens-aftap. etagegennemføring/gennembrydning af klimaskærm Ifølge BR10, skal bygninger være lufttætte, hvilket ikke gør det muligt at etablere en ventileret skakt. Det er derfor nødvendigt at træffe særlige foranstaltninger ved etagegennemføringer og gennembrydningen af bygningens klimaskærm. Til dette formål har Grameta udviklet en damp-spærre membran og isoleringsbøsning som er til lægs prøvet i over ensstemmelse med Bofill stål skorstenes CE mærkning med hensyn til mini mums afstande til brændbart materiale. Bemærk løsningen må kun anvendes sammen med malede skorstenselementer. Taginddækning Til tætning mellem skorsten og tag vælges en taginddækning som passer til den aktuelle tagbeklædning, ved hjælp af nedenstående figur fastlægges tagets hældning og inddækningen kan vælges. 100 cm. Der måles 100 cm vandret ind fra tagfoden, herefter måles der lodret op til skæring med tagfladen. Tætning mellem undertag og skorsten For at tilsikre der ikke trænger vand eller fygesne ind mellem skorstenen og undertagsbeklædningen, kan der med fordel anvendes Bofills undertagsinddækning af ubrændbart materiale. Rensning og fejning 35º til 45º. 5º til 35º. 0º til 5º. 70 til 100 cm. Eksempel: Der måles 80 cm. lodret op og vælges en taginddækning med en smig på 35º til 45º. 8 til 70 cm. 0 til 8 cm. Der skal på tage med hældning monteres tagtrin, således adgangen til skorstenens top er uhindret og sikker. Såfremt skorstenens frie højde over tag vanskeliggør fejning fra top kan der monteres T- stykke med renselåge med adgang over tag. Afhængig af røgrørernes og skorstenens udformnig skal der evt. monteres renselemme. Hvis ildstedet et tilsluttet vandret skal der monteres T-stykke med sodskål. Isolering Skorstens sektion Isoleringsbøsning Loftbeklædning Siliconeliste Damspærre Dampspærremembran Loftkrave Montageanvisning

10 Hvordan læses CE MÆRKNINGEN Bofill: Serie J50 en T400 N1 D Vm l50040 G50 Bofill: Serie J30 en T200 P1 W V2 L Bofill: Serie J30 EN T400-N1-D-Vm-L G(50) V: Korrosionsklasse iht. specificeret materiale. Bofill: Serie J30: 30 mm isoleringstykkelse V1 = Gas. Bofil: serie 750: 50 mm isoleringstykkelse V2 = Gas, let fyringsolie, træ og træpiller. V3 = Svær fyringsolie, fastbrændsel (koks). EN1856-1: Benævnelsen på den fælles europæiske norm, som produktet er fremstillet og prøvet i henhold til. T400/T200 Angiver den maksimale nominelle røg gas temperatur som må ledes gennem skor-stenen under normale driftforhold. I dette tilfælde hhv. 400 og 200*C. Den maksimale nominelle røg-gastemperatur oplyses af varmekildens produ-cent. N1/P1: Angiver skorstenens trykklassifikation. N1 anvendes typisk til brændeovne, pejse og oliefyr med undertryk, nultryk- eller overtryk op til 40 Pa. P1 anvendes i forbindelse med gasfyrede anlæg og oliekedler med lav røggastemperatur. D/W: Beskriver hvilken type forbrænding stålskorstenen er godkendt til. D anvendes til tør skorsten hvor fugt aldrig forekommer. W anvendes til våd skorsten hvor kondensdannelse er sandsynlig. Vm=nationale regler Særregel for danske forhold: For såvidt stålskorstenen er fremstillet af AISI316 stålkvalitet kræves ikke ovennævnte klassifikation V3 for stålskorsten til montering i forbindelse med fastbrændsels-anlæg. (ref. ETA Danmark). Her kan Vm anvendes L50: Angiver betegnelsen for hvilken stålkvalitet skorstenen er fremstillet af. L50 står for stålkvalitet AISI315 eller bedre. 040: Angiver den anvendte pladetykkelse. G / O: Sodildsprøve simuleret skorstensbrand. G = prøvet, O = ikke prøvet. 50: Angiver den afstand til brændbart materiale der kræves i åbne- og lukkede konstruktioner. I dette tilfælde 50 mm. Montageanvisning

11 GRAMETA A/S Ørnevej 12 Balling DK Spøttrup Phone Fax

Gode Råd og vejledninger. Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene

Gode Råd og vejledninger. Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene Gode Råd og vejledninger Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene Gode råd og vejledninger Generelt Det til enhver tid gældende Bygningsreglement skal respekteres nøje. Underlaget for dette afsnit er BR08,

Læs mere

StålSkorSten til pilleovne

StålSkorSten til pilleovne Stålskorsten til pilleovne Model varde Pl400 skorstenspakken består af: i H A B C Startfod 1 x 2,0 m pejserør 1 x 0,9 m isoleret startelement D G 444 cm D 1 x 1,0 m isoleret element E 1 x 0-10 graders

Læs mere

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Indhold 1. Produktinformation Side 2 2. Klassificering Side 2 3. Lovkrav Side 2 4. Anmeldelse af skorsten Side 3 5. Hvor

Læs mere

Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning

Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning www.aduro.dk Monteringsanvisning - Aduro Stålskorsten Det er vigtigt, at du læser denne monteringsanvisning grundigt igennem, inden du påbegynder monteringen af din

Læs mere

Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene

Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene PRODUKTGuide Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene Velkommen til GRAMETA GRAMETA s historie rækker helt tilbage til 1904 hvor virksomheden etablerede sig indenfor traditionelt blikkenslagerhåndværk.

Læs mere

Stålskorsten Monteringsanvisning

Stålskorsten Monteringsanvisning Stålskorsten Monteringsanvisning Indholdsfortegnelse: Klassificering Ø100/Ø150 mm s. 3 Anvendelse s. 4 Klassificering Ø200 mm s. 6 Lovkrav s. 8 Skorstenens højde s. 9 Rensning/skorstensfejning s. 10 Opstilling

Læs mere

StålSkorSten til brændeovne

StålSkorSten til brændeovne Stålskorsten til brændeovne Model varde V350 H G skorstenspakken består af: A B 1 x 1,5 m pejserør 1 x 0,9 m isoleret startelement C F C 1 x 1,0 m isoleret element D 1 x 0-10 graders loftkrave med gummipakning

Læs mere

StålSkorSten MonteringSanviSning

StålSkorSten MonteringSanviSning Stålskorsten Monteringsanvisning 02 indhold 04 Før du går i gang 05 Klassificering Ø150 mm 10 Lovkrav 11 Skorstenens højde 12 Rensning/skorstensfejning 13 Topmontering 15 Bagudmontering 16 Brændsel 17

Læs mere

StålSkorSten MonteringSanviSning

StålSkorSten MonteringSanviSning Stålskorsten Monteringsanvisning indhold 04 Før du går i gang 05 Klassificering Ø150 mm 10 Lovkrav 11 Skorstenens højde 12 Rensning/skorstensfejning 13 Topmontering 15 Bagudmontering 16 Brændsel 17 Reklamationsret

Læs mere

Før montering af skorstenen påbegyndes, skal det sikres, at ildstedet er korrekt opstillet. Følgende hensyn er væsentlige i denne forbindelse:

Før montering af skorstenen påbegyndes, skal det sikres, at ildstedet er korrekt opstillet. Følgende hensyn er væsentlige i denne forbindelse: MONTERINGSANVISNING Vento Premium OPSTILLING AF ILDSTEDET Før montering af skorstenen påbegyndes, skal det sikres, at ildstedet er korrekt opstillet. Følgende hensyn er væsentlige i denne forbindelse:

Læs mere

PRODUKT KATALOG. Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene

PRODUKT KATALOG. Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene PRODUKT KATALOG Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene TeKNiSKe data Anvendelsesområder: Traditionelle kedler Kondenserede kedler Lavtemperatur kedler Fastbrændsel og brændeovne. Biobrændsel installationstilbehør

Læs mere

Monteringsanvisning Aduro Robust stålskorsten

Monteringsanvisning Aduro Robust stålskorsten Monteringsanvisning Aduro Robust stålskorsten Monteringsanvisning Det er vigtigt, at du læser denne monteringsanvisning grundigt igennem, inden du begynder med monteringen af din nye skorsten. Er der tvivlsspørgsmål

Læs mere

Morsø Systemskorsten (CE-mærket)

Morsø Systemskorsten (CE-mærket) Opstillingsvejledning Morsø Systemskorsten (CE-mærket) MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com Indhold 1.0 Montering af skorsten Side nr.1 Opstilling

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Brændeovn og skorsten DanskPejsecenter.dk CE godkendt skorsten Side 1 Monteringsvejledning / DP Skorsten Opstilling af ildstedet: Før montering af skorstenen påbegyndes, må det sikres,

Læs mere

Monteringsanvisning. Metalbestos stålskorsten. Love, regulativer og anvisninger. Generelle krav til skorstene.

Monteringsanvisning. Metalbestos stålskorsten. Love, regulativer og anvisninger. Generelle krav til skorstene. Monteringsanvisning Metalbestos stålskorsten Love, regulativer og anvisninger. Generelle krav til skorstene. De væsentligste love og regulativer vedrørende installation af stålskorstene omfattes af: Bygningsreglement

Læs mere

5" 6" 7" 8" 10" 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm

5 6 7 8 10 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm 5" 6" 7" 8" 10" 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm DS/EN 1856 2:2009 juli 2014 Typisk anvendelse Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 C. Som forbindelsesrør

Læs mere

Morsø Systemskorsten (CE-mærket)

Morsø Systemskorsten (CE-mærket) Opstillingsvejledning Morsø Systemskorsten (CE-mærket) Læs denne vejledning grundigt inden skorstenen monteres MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com

Læs mere

Bygningsreglement for småhuse, om: Pejse- og brændeovne

Bygningsreglement for småhuse, om: Pejse- og brændeovne Bygningsreglement for småhuse, om: Pejse- og brændeovne Denne pjece fortæller om de bestemmelser i småhusreglementet*, der skal overholdes, når der opsættes en pejs eller en brændeovn. Ifølge småhusreglementet

Læs mere

TermaTech. Rustfri stålskorstene DANISH DESIGN

TermaTech. Rustfri stålskorstene DANISH DESIGN TermaTech Rustfri stålskorstene DANISH DESIGN Sådan virker din skorsten - vælg med omhu En skorsten har to formål: 1: Den skal lede røgen fra ildstedet væk på en forsvarlig måde, så røgen ikke skaber gener

Læs mere

Monteringsvejledning stålforinger

Monteringsvejledning stålforinger Produktbeskrivelse: Brændsel: CE certifikatnummer: CE designationskode: Fast enkeltvægget element stålforingssystem. Beregnet for renovering af eksisterende skorsten. Fast brændsel, olie og piller. 0432

Læs mere

Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 C.

Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 C. 1 Typísk anvendelse Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 C. Som forbindelsesrør (røgrør) mellem kedel eller brændeovn og skorsten. Sorte røgrør

Læs mere

Aduro stålskorsten Oversigt over elementer

Aduro stålskorsten Oversigt over elementer Aduro stålskorsten Oversigt over elementer Aduro stålskorsten Ø250u/Ø150i Fordele ved Aduro Stålskorsten * 10 års garanti mod gennemtæring * CE mærket * Let at montere og beregne * Kvalitetsprodukt * Rustfri

Læs mere

Monteringsanvisning på enkelt modulskorstene

Monteringsanvisning på enkelt modulskorstene Monteringsanvisning på enkelt modulskorstene Montageanvisning for enkelt modul skorstene CE-mærket Certifikat Producent Er godkendt til følgende temperaturklasser: T400 = Godkendt til 400 C T450 = Godkendt

Læs mere

Pejse og brændeovne. Bygningsreglement for småhuse 1998

Pejse og brændeovne. Bygningsreglement for småhuse 1998 Pejse og brændeovne Bygningsreglement for småhuse 1998 Forord Bygningsreglement for småhuse (småhusreglementet), der trådte i kraft den 15. september 1998, indeholder i afsnit 8 en række byggetekniske

Læs mere

50 spørgsmål til designationskoderne.

50 spørgsmål til designationskoderne. 50 spørgsmål til designationskoderne. TEMPERATUR 1. Hvad er en designationskode? En række af tal og bogstaver som tilsammen angiver hvad et bestemt aftræk kan bruges til. 2. Har alle aftræk en designationskode?

Læs mere

Specialafsnit om lovens krav. Fåes i størrelserne fra ø80 til ø900 mm ALCON SEKTIONSSTÅLSKORSTENE

Specialafsnit om lovens krav. Fåes i størrelserne fra ø80 til ø900 mm ALCON SEKTIONSSTÅLSKORSTENE ALCON SEKTIONSSTÅLSKORSTENE PAKKELØSNINGER Vi har gjort det nemt for dig! I dette katalog finder du en række pakkeløsninger som på en nem og overskuelig måde, fortæller dig hvilke komponenter du skal anvende.

Læs mere

OBS! På huse med stråtag SKAL skorstenspiben føres mindst 80 cm. over tagryg.

OBS! På huse med stråtag SKAL skorstenspiben føres mindst 80 cm. over tagryg. Spørgsmål & Svar sp: Hvor høj skal en skorsten være? sv: I det nugældende Bygningsreglement er der ikke angivet en mindstehøjde i cm. Der opereres med et "funktionskrav" som siger at en skorsten skal have

Læs mere

Pejse og brændeovne. Bygningsreglement 2010

Pejse og brændeovne. Bygningsreglement 2010 Pejse og brændeovne Bygningsreglement 2010 Forord Bygningsreglement 2010, der trådte i kraft den 1. december 2010, indeholder i afsnit 8 en række byggetekniske be stemmelser, der skal overholdes, når der

Læs mere

MONTERINGSANVISNING Isokern Air

MONTERINGSANVISNING Isokern Air MONTERINGSANVISNING Isokern Air SKORSTENSPRODUKTER WWW.SCHIEDEL.DK 1 MONTAGEANVISNING ISOKERN AIR ISOKERN AIR Ø15 DEN ENKLE SKORSTENSLØSNING TIL TÆTTE HUSE Træ: Særdeles egnet Halm: Særdeles egnet Træpiller:

Læs mere

Aduro 5-1. Indbygningsvejledning. www.aduro.dk / www.aduro.no

Aduro 5-1. Indbygningsvejledning. www.aduro.dk / www.aduro.no Aduro 5-1 Indbygningsvejledning www.aduro.dk / www.aduro.no Installation af pejseindsatsen Du må gerne selv installere din pejseindsats det kan dog anbefales at tage din skorstensfejer med på råd. Du kan

Læs mere

Installationsvejledning I 40/ /

Installationsvejledning I 40/ / Installationsvejledning DK I 40/55 01.06.2019 / 97-9693 www.hwam.com 2 INDHOLDSFORTEGNELSE TEKNISKE DATA...4 Generelt...4 Sikkerhed...4 Krav til rummet...4 Tekniske mål og data...4 Typeskilt og serienummer...5

Læs mere

Skorstensrør med reduceret isoleringstykkelse

Skorstensrør med reduceret isoleringstykkelse Skorstensrør med reduceret isoleringstykkelse Vento Nordic A/S Over Hadstenvej 56-58 DK-8370 Hadsten Tlf. +45 87 73 60 70 Vento.dk mail@vento.dk. september 08 Skorstensrør med reduceret isoleringstykkelse

Læs mere

Monteringsanvisning på dobbelt modulskorstene

Monteringsanvisning på dobbelt modulskorstene Monteringsanvisning på dobbelt modulskorstene Montageanvisning for dobbelt modul skorstene CE-mærket Certifikat 0036 CPD 90219 001 Producent Schiedel Skorstene A/S Industrivej 23 DK-7470 Karup T450 = temperaturklasse

Læs mere

STABILE. Elementskorstene DP DOBBELTVÆG MED KUN 25 MM ISOLERING INDTIL Ø 300 MM

STABILE. Elementskorstene DP DOBBELTVÆG MED KUN 25 MM ISOLERING INDTIL Ø 300 MM STABILE Elementskorstene DP DOBBELTVÆG MED KUN 25 MM ISOLERING INDTIL Ø 300 MM Rør, 1 m. PDED 01 940 940 940 940 940 940 940 940 940 940 940 940 Rør, 0,5 m. PDED 02 440 440 440 440 440 440 440 440 440

Læs mere

Den originale Aspirotor. Installationsmanual CALORINOX Ø244 / Ø150

Den originale Aspirotor. Installationsmanual CALORINOX Ø244 / Ø150 Den originale Aspirotor Installationsmanual CALORINOX Ø244 / Ø0 1. udgave 1.9.2006 Indholdsfortegnelse Side Emne 3 Produktbeskrivelse 3 Udfyldning af produktskilt 4 Godkendelser og certifikater 5 Opmåling

Læs mere

Pejs/Brændeovn. Da der nu foreligger endelig tilladelse til installationen, står det den enkelte beboer frit for at fortage en sådan installation.

Pejs/Brændeovn. Da der nu foreligger endelig tilladelse til installationen, står det den enkelte beboer frit for at fortage en sådan installation. Pejs/Brændeovn 10. september 1991 Til medlemmerne i Hallandsparken Endelig godkendelse af installation af pejs/brændeovn. Efter en sagsbehandling på godt og vel et par måneder og et passende antal rykkere

Læs mere

Gastekniske Dage 2011. Michael Strøm Kierulff a/s METALBESTOS

Gastekniske Dage 2011. Michael Strøm Kierulff a/s METALBESTOS Michael Strøm Kierulff a/s METALBESTOS CE mærkning og brandsikring i henhold til Byggevaredirektivet og Bygningsreglementet BR10 Emnet er opdelt således: 1. CE mærkning iht. Byggevaredirektivet (CPD) 2.

Læs mere

Fler og fler. mærkede stålskorstene stikker piben i sky

Fler og fler. mærkede stålskorstene stikker piben i sky Fler og fler mærkede stålskorstene stikker piben i sky MTERLE O PRODUTESRVELSE Sektionsskorstenen har været fremstillet på H. Nielssons Maskinfabrik /S siden 1967 og har i alle årene på grund af sin enkle,

Læs mere

Prisliste Danmark - vejl. udsalg inkl. moms. Skorstene Ø150

Prisliste Danmark - vejl. udsalg inkl. moms. Skorstene Ø150 Prisliste 2015 Danmark - vejl. udsalg inkl. moms Skorstene Ø150 Skorstene Ø150 Produkt Betegnelse Mål Farve Best.nr. Vejl. Skorstenspakke 3,5m Indeholder: 1x1,5m uiso. startrør, 900mm iso. startsektion,

Læs mere

Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger

Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger Monterings- og brugervejledning for luftsolfanger Tillykke med din nye solfanger. Med den rette placering får du glæde af den i mange år fremover. Den medfølgende kontakt placeres på loftet eller på vægen

Læs mere

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004 Hvis du mangler yderligere information, bedes du venligst kontakte os. Kort resumé af retningslinjerne for montage af glastag, for detaljeret oplysninger om montage se side 3-23. 1. Kontroller styrken

Læs mere

Maj Keramik. 160mm 180mm 200mm 250mm

Maj Keramik. 160mm 180mm 200mm 250mm Maj 2019 160mm 180mm 200mm 250mm Detaljer om Multi-system og samling Metalbestos er en rustfri stålskorsten med keramisk kerne. anvendes til kedler hvor der fyres med træ,træfl is, halm eller korn. Grundet

Læs mere

AFFALDS- OG NEDSTYRTNINGSSKAKTE

AFFALDS- OG NEDSTYRTNINGSSKAKTE AFFALDS- OG NEDSTYRTNINGSSKAKTE BS30-455 mm BS60-505 mm Rustfrit stål Lyd- og brandisoleret Lav vægt Leveres i sektioner. Hygiejnisk Indvendig eller udvendig montage Miljøvenlig Højisoleret 25 eller 50

Læs mere

3" 4" 5" 6" 7" 8" Traditionelle-kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Gas Biobrændsel Olie. Produktoversigt Installationsvejledning 1

3 4 5 6 7 8 Traditionelle-kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Gas Biobrændsel Olie. Produktoversigt Installationsvejledning 1 3" 4" 5" 6" 7" 8" Traditionelle-kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Gas Biobrændsel Olie Produktoversigt Installationsvejledning 1 Sep 2014 Typisk anvendelse MetalbestoS Omega er et uisoleret

Læs mere

DUKA VILLAVENTILATION PRAKTISK MONTERINGSEKSEMPEL

DUKA VILLAVENTILATION PRAKTISK MONTERINGSEKSEMPEL DUKA VILLAVENTILATION PRAKTISK MONTERINGSEKSEMPEL Husk altid at læse alle medfølgende vejledninger inden du går i gang med arbejdet!!! Varerne leveres på installations-stedet DUKA VillaVentilations pakken

Læs mere

KONTROL AF AFTRÆK OG SKORSTENE

KONTROL AF AFTRÆK OG SKORSTENE KONTROL AF AFTRÆK OG SKORSTENE Skorstene Kedler med gasblæseluftbrændere er altid tilsluttet en skorsten, der enten er muret eller af metal. Andre kedler med åbent forbrændingskammer kan også være tilsluttet

Læs mere

Aduro 5. Indbygningsvejledning. /

Aduro 5. Indbygningsvejledning.  / Aduro 5 Indbygningsvejledning www.aduro.dk / www.aduro.no Installation af pejseindsatsen Du må gerne selv installere din pejseindsats det kan dog anbefales at tage din skorstensfejer med på råd. Du kan

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058 Besigtigelsesdato: Mandag den 14.07.2014, kl. 10 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Stålskorsten Monteringsanvisning. Juli 2019

Stålskorsten Monteringsanvisning. Juli 2019 Stålskorsten Monteringsanvisning Juli 2019 Indholdsfortegnelse: Klassificering Ø80-Ø150 mm s. 3 Anvendelse s. 5 Montering af halvisoleret startsektion med skjult overgang s. 8 Ø150mm med eller uden spændebånd

Læs mere

Produktoversigt Installationsvejledning

Produktoversigt Installationsvejledning Produktoversigt Installationsvejledning MetalbestoS Duo er et nyudviklet rustfri balanceret aftræk til oliekedler. Duo anvendes, som lodret balanceret aftræk, til moderne oliekedler med lav røggastemperatur.

Læs mere

AKHI/ULHI. Taghætter til luftafkast og udeluftindtag

AKHI/ULHI. Taghætter til luftafkast og udeluftindtag Ventilatorer Brand- og røgprodukter Ventilationsaggregater Luftfordeling Tilbehør Ventilationssystemer AKHI/ULHI Taghætter til luftafkast og udeluftindtag 2 AKHI/ULHI AKHI/ULHI taghætter Taghætterne giver

Læs mere

ISOLERET RØR-PANEL. Monteringsvejledning DS 452 ISOLERET

ISOLERET RØR-PANEL. Monteringsvejledning DS 452 ISOLERET ISOLERET RØR-PANEL DS 452 ISOLERET TESTET AF DANSK TEKNOLOGISK INSTITUT April 2005 Monteringsvejledning SfB (51)x VIGTIGT! 1. Anvend kun originale Gabotherm-dele af hensyn til Kierulff a/s produktgaranti.

Læs mere

Blowerdoortest: XXXXX

Blowerdoortest: XXXXX Blowerdoortest: XXXXX Blowerdoor test udført d. 25-3-2010 Sags nummer 00162 Adresse xxx xxxx Kontaktperson xxxx Test udført af: Peter Jensen Syddansk Termografi Nordborgvej 75b 6430 Nordborg Blowerdoor

Læs mere

Roth QuickBox koblingsdåse

Roth QuickBox koblingsdåse Roth QuickBox koblingsdåse til mur og pladevæg Beskrivelse Roth QuickBox koblingsdåse til mur og pladevæg kan anvendes til både 12, 15 og 18 mm PEX rør i 20, 25 eller 28 mm tomrør. Koblingsdåsen er produceret

Læs mere

Skorstensrenovering - valg og montering

Skorstensrenovering - valg og montering Skorstensrenovering - valg og montering Renovering af skorstenen giver mange fordele Energibesparelse Fyret/ildstedet skal ikke varme en stor kold skorsten op. Det betyder at energien bruges til at varme

Læs mere

Der har i de senere år været en stigende fokus på råd og svamp i konstruktionerne, grundet utæt dampspærre, fugeløsninger og rørgennemføringer.

Der har i de senere år været en stigende fokus på råd og svamp i konstruktionerne, grundet utæt dampspærre, fugeløsninger og rørgennemføringer. 1 af 5 GENNEMFØRINGER I TRÆBASEREDE (TAG)ELEMENTER Der har i de senere år været en stigende fokus på råd og svamp i konstruktionerne, grundet utæt dampspærre, fugeløsninger og rørgennemføringer. I det

Læs mere

DANROOF PRIMA/SUPER MONTERINGSVEJLEDNING. 1 Principskitse, undertag/ventilation. 2 Tagfod med udhæng. 3 Tagfod uden udhæng.

DANROOF PRIMA/SUPER MONTERINGSVEJLEDNING. 1 Principskitse, undertag/ventilation. 2 Tagfod med udhæng. 3 Tagfod uden udhæng. 1 Principskitse, undertag/ventilation 2 Tagfod med udhæng Afstandsliste Butyltape Rendejern 18 mm krydsfinerplade Min. 30 mm Isolering Forskalling Dampspærre Danroof Prima og Super undertag er diffusionsåbent

Læs mere

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Version 2011.2 DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Afsnit Indhold side 1 Generelt 3 2 Dimensionering 3 3 Nødvendigt værktøj 3 4 Generelle anbefalinger for opsætning af rørsystemet

Læs mere

Vejledning for Installation CPI 12

Vejledning for Installation CPI 12 Vejledning for Installation CPI 12 Udgave 2.3 af Maj 2011 Vejledningen skal gennemgås før installationen påbegyndes Bemærk placering i fyrrum mht. pladskrav! Placering i fyrrummet...side 2 Tilslutning

Læs mere

Traditionelle kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Brændeovne Gas Biobrændsel Olie. Højisoleret 50 mm Helt i rustfrit stål 6 til 500 kw

Traditionelle kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Brændeovne Gas Biobrændsel Olie. Højisoleret 50 mm Helt i rustfrit stål 6 til 500 kw 3 4 5 6 7 8 10 80 mm 100 mm 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm Traditionelle kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler rændeovne Gas iobrændsel Olie Sept. 06 Sf (28)iy Højisoleret 50 mm Helt i rustfrit

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Funktionsanalyser Bygningsdele ETAGEBOLIGER BORGERGADE

Funktionsanalyser Bygningsdele ETAGEBOLIGER BORGERGADE sanalyser Bygningsdele Indhold YDER FUNDAMENTER... 8 SKITSER... 8 UDSEENDE... 8 FUNKTION... 8 STYRKE / STIVHED... 8 BRAND... 8 ISOLERING... 8 LYD... 8 FUGT... 8 ØVRIGE KRAV... 9 INDER FUNDAMENTER... 10

Læs mere

April Keramik. 160mm 180mm 200mm 250mm

April Keramik. 160mm 180mm 200mm 250mm pril 2017 160mm 180mm 200mm 250mm Skorstens-længder ext Ø int Ø Diameter VVS-nr. 3173... 02 160 03 160 05 160 Nominel længde mm Installeret længde mm Indvendig diameter mm Udvendig diameter mm C ca.

Læs mere

3310 Koksovn DS/EN 13240

3310 Koksovn DS/EN 13240 Opstillings- og betjeningsvejledning 3310 Koksovn DS/EN 13240 MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com Til lykke med Deres nye Morsø ovn! Morsø, som

Læs mere

Gør både dig og dit hus glad

Gør både dig og dit hus glad Vejledning i placering og montage af SolarMagic Juni 2011 www.solarmagic.dk Denne vejledning viser, hvordan SolarMagic kan placeres og monteres på huset, så der opnås størst mulig effekt af anlægget. Det

Læs mere

PERFORM Form og Fals

PERFORM Form og Fals PERFORM Form og Fals Tips til... Inddækning mod mur Gode råd og nyttig viden Inddækning ved skorsten ved rygning på tagfladen falsede samlinger limede samlinger Miljørigtige inddækninger PERFORM flexibel

Læs mere

Isoleret sektion. Skorstenen kan tilføjes kondens-pakning, så løsningen bliver vand- og tryktæt.

Isoleret sektion. Skorstenen kan tilføjes kondens-pakning, så løsningen bliver vand- og tryktæt. Sektionsskorsten anvendes til alle former for kedler og fastbrændselfyr. Konstruktionen sikrer et professionelt resultat, der holder mange år fremover. Skorstenen kan tilføjes kondens-pakning, så løsningen

Læs mere

VARME, LIV OG STEMNING

VARME, LIV OG STEMNING 2011 VARME, LIV OG STEMNING Levende ild er en smuk og romantisk opvarmning, der skaber varme, stemning og hygge. Det er en fantastisk oplevelse at sidde og betragte den levende ild i brændeovnen, mens

Læs mere

Produktoversigt Installationsvejledning. Traditionelle kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Brændeovne Gas Træ Olie

Produktoversigt Installationsvejledning. Traditionelle kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Brændeovne Gas Træ Olie November 2010 3 4 5 6 7 8 10 80 mm 100 mm 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm Produktoversigt Installationsvejledning 50mm S M leret atur Højiso fladetemper SKKT n e d u r e e Lav ov t til montag d n Godke

Læs mere

Produktoversigt Installationsvejledning. Traditionelle kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Brændeovne Gas Træ Olie

Produktoversigt Installationsvejledning. Traditionelle kedler Lavtemperatur-kedler Kondenserende kedler Brændeovne Gas Træ Olie November 2010 3 4 5 6 7 8 10 80 mm 100 mm 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm Produktoversigt Installationsvejledning 50mm S M leret atur Højiso fladetemper SKKT n e d u r e e Lav ov t til montag d n Godke

Læs mere

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro. Monterings og betjeningsvejledning For brændeovn Aduro 2 Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.dk - 1 - 1. Montering 1.1 Generelt Aduro brændeovnene er godkendt

Læs mere

Montagevejledning. Fordele. Anvendelse. Montage og info»trin-for-trin«

Montagevejledning. Fordele. Anvendelse. Montage og info»trin-for-trin« Armeret højtydende fugtadaptiv dampspærre Montagevejledning Anvendelse RAW INTELLO systemet sikrer, i henhold til DIN 4108 og BR10, de damp- og lufttættelag i isolerede konstruktioner. Membranen skaber,

Læs mere

INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG. Side 1

INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG. Side 1 INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG 2019 Side 1 Velkommen til Interglas I denne brochure finder du en vejledningen for montering af glas i tag. Du kan finde flere produkter og

Læs mere

Montage Loft- gavl- & tagventilatorer

Montage Loft- gavl- & tagventilatorer Placering og montering eksterne motorer: Ved valg af en løsning med ekstern motor opnås primært to fordele: 1) Nedsættelse af støjniveau fra motor. Op til 50% i bedste fald. 2) Afhængig af anvendt motorstørrelse

Læs mere

mere end blot varme og sikkerhed...

mere end blot varme og sikkerhed... SKORSTENSSYSTEMER SKORSTENSSYSTEMER NIKO mere end blot varme og sikkerhed... NIKO skorstenssystemer er designet og fremstillet i overensstemmelse med de nyeste standarder inden for bortledning af røg og

Læs mere

1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse

1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse GLAS TIL ELEVATORER Valg af glas til elevatorstolens vægge, elevatordøre og skaktvægge VEJLEDNING 1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse af elevatorer.

Læs mere

RØGRØR ÅRS GARANTI PÅVORES ÅLSKORSTEN DERFORSKALDUVÆLGE VIEREKSPERTERPÅ OMRÅDET EMÆRKE RUSTFRIYDERKERNE PULVERLAKFORFLOTFI

RØGRØR ÅRS GARANTI PÅVORES ÅLSKORSTEN DERFORSKALDUVÆLGE VIEREKSPERTERPÅ OMRÅDET EMÆRKE RUSTFRIYDERKERNE PULVERLAKFORFLOTFI 1 0 S K O R S T E NE ÅRS GARANTI P R O D U K TK A TA LO G 2018 MODGE NNE MT ÆR I NG RØGRØR ÅRS GARANTI PÅVORES PUL VERLAK STÅLSKORSTEN DERFORSKALDUVÆLGE GRAMET AST ÅLSKORSTEN GR AME T AAF T R ÆKE RGODKE

Læs mere

Ventilation af tagkonstruktioner

Ventilation af tagkonstruktioner Ventilation af tagkonstruktioner Morten Hjorslev Hansen BYG-ERFA / DUKO København 14. maj 2014 Ventilation af tagkonstruktioner med lille og stor taghældning 2 Erfaringsblade : (27) 130605 (27) 131105

Læs mere

Miljøpræventivt tilsyn

Miljøpræventivt tilsyn Miljøpræventivt tilsyn Navn Adresse Postnr- - By Dato Turnummer BBR. Nr. Skorsten Ildsted Fabrikat Fabrikat Skorstenslysning Skorstenshøjde Længde aftræk Aftrækslysning Skorstenstype Muret skorsten Elementskorsten

Læs mere

Tagbeklædning med Trapez:

Tagbeklædning med Trapez: Tagbeklædning med : Tagbeklædning, plader i stål 4.1 Orientering bips B2.360, Basisbeskrivelse tagdækning er sammen med denne detaljeprojektbeskrivelse gældende for arbejdet. 4.2 Omfang Arbejdet

Læs mere

AKHI/ULHI. Taghætter til luftafkast og udeluftindtag

AKHI/ULHI. Taghætter til luftafkast og udeluftindtag Ventilatorer Brand- og røgprodukter Ventilationsaggregater Luftfordeling Aircondition Tilbehør Systemløsninger AKHI/ULHI Taghætter til luftafkast og udeluftindtag 2 AKHI/ULHI AKHI/ULHI taghætter Taghætterne

Læs mere

Gyproc Brandsektionsvægge

Gyproc Brandsektionsvægge Gyproc Brandsektionsvægge Lovgivning I BR 95, kap. 6.4.1 stk. 2 står der: En brandsektionsvæg skal udføres mindst som BSvæg 60, og den skal under brand bevare sin stabilitet, uanset fra hvilken side væggen

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS INTEFU MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS INTEFU

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS INTEFU MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS INTEFU MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS INTEFU Anvendelse Fordele RAW INTEFU systemet sikrer, i henhold til DIN 4108 og BR15/18, de damp- og lufttættelag i isolerede konstruktioner. Membranen skaber, for den isolerede

Læs mere

Installation af SolarVenti SV30: tag Type 1 og 2

Installation af SolarVenti SV30: tag Type 1 og 2 Installation af SolarVenti SV30: Type 1 og 2 August 2006 Gode tips: Find den bedste placering så tæt på indblæsningsstedet som muligt. Indblæsning placeres bedst i et større centralt rum evt i flere rum.

Læs mere

INDHOLD: TGK, kvadratisk taggennemføring

INDHOLD: TGK, kvadratisk taggennemføring INDHOLD: TGK, kvadratisk taggennemføring TGK, kvadratisk taggennemføring Generelt TGK (kvadratisk) Taggennemføring TGK (kvadratiske) er specielt udviklet til DTH og DTV tagventilatorer. Til sammen udgør

Læs mere

Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions. Morsø 1540

Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions. Morsø 1540 Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions Morsø 1540 MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com 1 2 Til lykke med

Læs mere

DanFire Stålskorsten. uden priser

DanFire Stålskorsten. uden priser DanFire Stålskorsten uden priser 2016-2017 Stålskorsten Tekniske info Stålskorsten Ø 80 / 180 - sort DanFire Stålskorsten isoleret skorsten Godkendelser: Isoleret startsektion m/kobling til røgrør 0432-CPR-000171-01

Læs mere

Underkonstruktion. Underkonstruktion til lysbånd og rytterlys. VELUX ovenlysmoduler. VELUX ovenlysmodul. Underkonstruktion

Underkonstruktion. Underkonstruktion til lysbånd og rytterlys. VELUX ovenlysmoduler. VELUX ovenlysmodul. Underkonstruktion ovenlysmoduler Underkonstruktion ovenlysmodul + Underkonstruktion Underkonstruktion til lysbånd og rytterlys ovenlysmoduler etableres på en underkonstruktion af enten træ, beton eller stål. Underkonstruktionen

Læs mere

Sådan efterisoleres med kvalitet

Sådan efterisoleres med kvalitet Kvalitetsguide UDGIVET DECEMBER 2011 Sådan efterisoleres med kvalitet Efterisolering er et effektivt og sikkert tiltag, der både sparer energi og forbedrer indeklimaet. Kvaliteten af efterisoleringsarbejdet

Læs mere

AMROC VENTILERET FACADE

AMROC VENTILERET FACADE DK / OKTOBER 2018 MONTAGEVEJLEDNING AMROC VENTILERET FACADE 2 MOLAND AMROC VENTILERET FACADE MONTAGEVEJLEDNING JUNI 2018 3 Indhold Produkter...4 Montage på metal og træ...5 Montage af facadeplader...6

Læs mere

1630 DS/EN 13240 MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS

1630 DS/EN 13240 MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS Opstillings- og betjeningsvejledning 1630 DS/EN 13240 MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com 1 Til lykke med Deres nye Morsø ovn! Morsø, som er den

Læs mere

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1 Installationsguide Emballagens indhold Tjek at du har alle delene (1-7) 1 2 4 6 3 5 7 1. Udvendig hætte 2. Strips 4 stk. 3. Ø90 mm rør 4. Ø250 mm rør 5. Vægdæksel 6. Rotorveksler 7. Indvendigt låg 1 Respektafstande

Læs mere

1. Tubes. 2. Paneler. 3. Downlight. 4. Streetlight

1. Tubes. 2. Paneler. 3. Downlight. 4. Streetlight Installationsvejledning CO2LIGHT Indhold 1. Tubes 2. Paneler 3. Downlight 4. Streetlight CO2LIGHT Gørtlervej 21 DK- 9000 Aalborg Phone: +45 70 70 15 55 e- mail: info@co2light.com til T8/T5 LED-rør Installationsvejledningen

Læs mere

Stor styrke og lav vægt

Stor styrke og lav vægt Stor styrke og lav vægt MONTERINGSANVISNING BESKRIVELSE Murer- og reparationsstillads klasse 6/3 P6 er en nyudvikling inden for stilladser. Det er stærkt - det er sikkert og det er let. P står for Paschal

Læs mere

Powerwall - facadeisolering

Powerwall - facadeisolering Powerwall - facadeisolering 1. Generelt 2. Savning og skæring af Powerwall plader 3. Montering af Powerwall 3,1 Generelt 3,2 Montering af Powerwall 4. Tapening 5. Fastholdelse af Powerwall isolering 1.

Læs mere