Ydelsesbeskrivelse. Revideret 6. september 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ydelsesbeskrivelse. Revideret 6. september 2015"

Transkript

1 Ydelsesbeskrivelse Afdeling Tjørnebo Målgruppe: Børn og unge med multiple funktionsnedsættelser og gennemgribende udviklingsforstyrrelser Brændgårdvej 99, 7400 Herning Tel Mål- og aldersgruppe Børn og unge mellem 0 og 18 år med multiple funktionsnedsættelser og gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Målgruppen er børn og unge med forskellige former for handicap, der medfører funktions-og mobilitetsnedsættelse og kommunikationsvanskeligheder. Autisme Spektrum Forstyrrelser Infantil autisme Generel retardering Multiple funktionsnedsættelser Medfødte og erhvervede hjerneskader Komorbiditet Sjældne handicap og epilepsi Kognitive forstyrrelser Opmærksomhedsforstyrrelser ADHD Selvskadende adfærd 2. Lovgrundlag Tilbud om aflastning ydes efter Lov om Social Service, 66, stk. 2. Individuelt tilrettelagt aflastningsophold i ferier, weekender og på hverdage. Bevilges efter Serviceloven eller Kerneydelse Aflastningstilbud til børn og unge 0-18 år. At aflaste familier med børn inden for målgruppen, så de i længden er i stand til at beholde børnene i eget hjem. At tilbyde et fritidstilbud, hvor børnene støttes i ADL samt sociale og følelsesmæssige færdigheder. At indgå i sociale fællesskaber med ligesindede Barnet/den unge er en del af en gruppe, og barnets/den unges behov kan tilgodeses ved flere børn/ung pr. voksen. Barnets primære behov skal kunne dækkes under hensyn til, at den voksne, der er sammen med barnet, også skal dække andre børns behov.

2 Der tilbydes dækning af plejebehov svarende til almindelig hygiejne, som bleskift, bad på duschbord eller brusebad karbad lejlighedsvis -, mundhygiejne og almene hudplejebehov. Der tilbydes støtte og træning til dagligdags aktiviteter - f.eks. spisning, toiletbesøg osv. Social færdighedstræning f.eks. spise i rum med andre, samvær og aktiviteter med andre. Der kan gives sondemad. Der gives medicin efter medicinskema, som forældrene har ansvaret for er opdateret. Der kan gives pn-medicin jf. lægeanvisning pr. os eller sonde. Der tilbydes i weekenderne træning i ståstativ, såfremt forældrene sørger for, at Tjørnebo har et ståstativ til rådighed. Der er i hus 3 lydovervågning på alle værelser (børn og unge med multiple funktionsnedsættelser). Barnet/den unge tilbydes samvær med ligestillede, herunder støtte til udvikling af relevante mestringsstrategier. Der tilbydes aktiviteter med udgangspunkt i barnets/den unges udvikling og behov. Aktiviteterne forudsættes gennemført med flere børn pr. voksen. Barnet/den unge støttes i at indgå venskaber og legefællesskab med andre børn og unge ud fra barnets/den unges niveau. Der anvendes støttesystemer (piktogrammer, PECS, konkreter, sociale historier) i samarbejde med forældre og dagtilbud/skole. Tjørnebo har vågne nattevagter fordelt på afdelingens 3 huse. I hus 3 er der altid én vågen nattevagt. Tjørnebo har mulighed for sygeplejefaglig sparring døgnet rundt, og der er tilknyttet sygeplejefaglig konsulentbistand, som kan indgå i samarbejdet med forældrene samt deltage i møder ved behov. Samarbejde med forældre og myndighed: Tjørnebo indgår i et tæt samarbejde med barnets/den unges familie. Der er tæt dialog mellem Tjørnebo og forældrene i forhold til den praktiske planlægning af aflastningstilbuddet herunder ferie. Tjørnebo forsøger, i videst muligt omfang, at tilgodese forældrenes ønsker. Der afholdes forældremøder. Tjørnebo indgår ad hoc i samarbejde med barnets/den unges skole. Tjørnebo deltager i møder med anbringende kommune, når det skønnes relevant. Der afholdes årligt opfølgningsmøde Barnets Reform-møder. Udarbejdelse af statusbeskrivelser efter behov.

3 Resultatdokumentation i form af opsamling på registreringer og observationer. Tilpasning af fokuspunkter og indsats jf. 140 handleplan Ved akut behov for aflastning vil vi i videst muligt omfang forsøge at hjælpe familien. Seksualvejledning ved uddannet vejleder. Øvrige udgifter under opholdet, som er inkluderet i taksten: Vegetarkost Ekstern aflastning primært for målgruppen i hus 2 (se pladser og fysiske rammer) Den eksterne aflastning skal gennem fælles aktiviteter og oplevelser være med til at udfordre, inspirere og udvikle deltagerne. Aktiviteterne skal tage udgangspunkt i de enkelte unges evner og ressourcer og tilrettelægges sådan at de rammer en bred målgruppe. Weekender vil have særligt fokus på at være i andre omgivelser end de vante, hvilket vil give mulighed for social interaktion mellem de unge i en ny kontekst. Ekstern aflastning gennemføres ca. 8 gange årligt samt i forbindelse med sommerferieaflastning. Deltagerne på den eksterne aflastning er altid efter aftale med forældrene. Ferieaflastning afholdes hvert år i 2-3 uger. I disse uger er aktiviteterne temabestemte, og det er kun muligt med aflastning i pakker af 3, 4, 7, 10 eller 14 døgn. Afdeling Tjørnebo er lukket hvert sommer 1-2 uger. Lukkeugerne meldes ud til forældrene senest 1. januar. Ved ferieaflastning eller aflastning hvor forældrene er bortrejst, skal forældrene opgive kontaktoplysninger på en kontaktperson, som kan kontaktes, hvis barnet bliver syg eller indlagt. Aflastningsafdeling Tjørnebo er af embedslægen underlagt samme retningslinjer som daginstitutioner og skoler, og vi kan derfor ikke have børn i aflastning som er syge. Bliver børn og unge syge under aflastningsopholdet, vil forældrene blive kontaktet for aftale om afhentning. 4. Takster og serviceniveau Taksten er forudsat, at barnet/den unge modtager et tilbud i dagtimerne. Aflastning ydes fra kl til kl På skoledage kan børn og unge som udgangspunkt modtages fra kl dog fredag fra kl

4 Ved sommerferieaflastning tilbydes aflastning i 3, 4, 7, 10 eller 14 dage. Ferieaflastningen starter kl med afhentning kl ved periodens ophør. Takst målgruppe multiple funktionsnedsættelser kr. 3079,00 (2015) Takst målgruppe gennemgribende udviklingsforstyrrelser kr. 2882,00 (2015) 5. Faglig referenceramme KRAP Gentle Teaching Neuropædagogik Social Stories Kommunikationssystemer: TEACCH Boardmaker IKT PODD-bog, Ipad Seksualvejledning 6. Personale sammensætning 7. Pladser og fysiske rammer På afdelingen er der ansat: Pædagoger Omsorgsmedhjælpere Social- og sundhedsassistenter (nattevagt) Rengøringspersonale Afdelingsleder og teamkoordinatorer Sygeplejefaglig konsulent I Handicapcenter Herning er der ansat administrative medarbejdere samt pedeller, som arbejder på tværs i organisationen. Desuden er der en sundhedsfaglig leder, som arbejder på tværs i organisationen. Afdeling Tjørnebo er normeret til 19 døgnaflastningspladser og har i alt 26 værelser. Afdeling Tjørnebo har til huse i 3 selvstændige huse i udkanten af Herning by tæt på svømme- og skøjtehal samt tæt på grønne områder og Fuglsangsø. De 3 hus er omgivet af store dejlige udenomsarealer med masser af muligheder for udeaktiviteter. Hele legeområdet er indhegnet. Der er bålplads, Tipie, mooncar-bane, basketball, motorikbane, hoppepude og masser af legeredskaber. Afdelingen råder over cykler, sofacykler, tandem samt ladcykler til kørestol. Der er en stor gymnastiksal i en selvstændig bygning, som de 3 huse kan råde over. Afdelingen råder over 2 minibusser uden lift samt en personbil.

5 Hus 1: Målgruppe børn og unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser (takstniveau 2, 3, 4 og 5). Huset rummer 8 værelser og mulighed for opredning i yderligere ét rum. Børn og unge har eget værelse med seng, skab, bord og stol. Alle værelser har tv på værelset til afspilning af dvd. Alle værelser har farvekode, som fra garderoben til værelse, badeværelse og sideplads i køkkenet guider og anviser barnet til, hvor de skal være. Huset har stort køkken med spiseplads til 12 personer. Huset har 5 badeværelser og 2 stuer. Der er kuglebad i huset og huset har en mindre indhegnet legeplads omkring huset. Hus 2: Målgruppe børn og unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser (primært takstniveau 1 og 2). Huset har 9 værelser hvor af det ene værelse er en skærmet enhed med eget toilet samt opholdsrum + soverum. 3 af værelserne har køjeseng, hvor flere kan bo sammen, såfremt det er muligt. Værelserne er indrettet med seng, skab, bord og stol. Huset har stort køkken med spiseplads til 12 personer. Huset har 5 badeværelser og 2 stuer samt et stort game-rum med tv, playstation osv. Huset har en stor åben terrasse ud til det stor indhegnede område. Hus 3: Målgruppe børn og unge med multiple funktionsnedsættelse. Huset har 10 værelser og 4 badeværelser med duschbord, bruser og ét baderum har badekar. Der er loftlift i alle rum samt lydovervågning på alle værelser. Huset har et stort køkken med spiseplads. Der er en stor stue med lydbænk og tv. Der er et stort sanserum med kuglebad og diverse sansemotoriske redskaber. Huset er omgivet af en dejlig indhegnet have med nedgravet trampolin, kørestole-gynge, minisansehave samt fuglerede-gynge og stort sandkassemiljø. Huset rummer også HandicapCenter Hernings administration. 8. Muligheder for tilkøb Det er muligt at tilkøbe: Ekstra pædagogisk eller sundhedsfagligt personale. Vejledning til forældre Ledsagelse ved sygehusindlæggelser Hjemmeaflastning i forbindelser med rekreation efter operationer

Ydelsesbeskrivelse. Revideret 21. juni 2015

Ydelsesbeskrivelse. Revideret 21. juni 2015 Ydelsesbeskrivelse Afdeling Agerbo Målgruppe: Børn og unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser Haugevej 25, 7400 Herning Tel. 96284800 handicapcenter@herning.dk www.handicapcenter.herning.dk 1.

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Aflastningstilbud til børn og unge med gennemgribende mentale udviklingsforstyrrelser og fysiske funktionsnedsættelser Sindalsvej 30, 8240

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Arrangementer for pårørende Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Døgntilbud til børn og unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500

Læs mere

NORDSTJERNEN - YDELSESBESKRIVELSE

NORDSTJERNEN - YDELSESBESKRIVELSE NORDSTJERNEN - YDELSESBESKRIVELSE LOVGRUNDLAGET Nordstjernen er et bo- og aflastningstilbud efter Lov om Social Service 66.1.6. og 66.1.2. Botilbuddet bevilliges efter Lov om Social Service 52.3.7. Aflastningstilbuddet

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med psykiske vanskeligheder - Granbo Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500 sbu@ps.rm.dk

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med gennemgribende udviklingsforstyrrelse og/eller fysisk funktionsnedsættelser og/eller psykiske

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) og med svære adfærdsforstyrrelser Sindalsvej 30, 8240

Læs mere

Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter.

Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Bøge Alle 4a, Ribe Servicebeskrivelse Specialcenter Krohaven aflastning Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Specialcentret, Bøge

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) Overgangen. Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500

Læs mere

SKOVBRYNET. - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år

SKOVBRYNET. - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år SKOVBRYNET - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år 1 OM SPECIALDAGTILBUD SKOVBRYNET Specialdagtilbud Skovbrynet er et særligt tilbud i Aarhus Kommune for børn i alderen 0-6 år. Dagtilbuddet

Læs mere

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter:

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter: YDELSESBESKRIVELSE Holmstrupgård Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Tel: 7847 8600 holmstrupgaard@ps.rm.dk www.holmstrupgaard.dk

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for børn og unge med særlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for børn og unge med særlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for børn og unge med særlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for børn og unge med særlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder YDELSESBESKRIVELSE Holmstrupgård Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Tel: 7847 8600 holmstrupgaard@ps.rm.dk www.holmstrupgaard.dk

Læs mere

Servicedeklaration for Bo- og aflastningstilbuddet Skelbakken 2015

Servicedeklaration for Bo- og aflastningstilbuddet Skelbakken 2015 Servicedeklaration for Bo- og aflastningstilbuddet Skelbakken 2015 Praktiske oplysninger Skelbakken 9, 2690 Karlslunde Tlf. 46 16 17 18 Forstander: Birthe Hansen Hjemmeside: www.skelbakken.dk E-mail: skelbakken@regionsjaelland.dk

Læs mere

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder YDELSESBESKRIVELSE Holmstrupgård Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Tel: 7847 8600 holmstrupgaard@ps.rm.dk www.holmstrupgaard.dk

Læs mere

Servicedeklaration for. AutismeCenter Region Syddanmark

Servicedeklaration for. AutismeCenter Region Syddanmark Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne på Kirkevej Hus A, Hus C og Værkstedet Praktiske oplysninger Kirkevej 14, A,B,C 5772 Kværndrup Tlf.: 99442929 Forstander: Torben Bøg-Jensen

Læs mere

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdeling Bihuset, Bjerregårdsvej Praktiske oplysninger: Bjerregårdsvej 12-14 5000 Odense C Tlf.: 99443131 Centerleder: Torben Bøeg-Jensen Mail: Torben.Boeg-Jensen@soc.regionsyddanmark.dk

Læs mere

Specialområde Autisme

Specialområde Autisme Specialområde Autisme Kildegade Samsøvej 33, 8382 Hinnerup Tlf. 7847 6500 sau@ps.rm.dk www.sau.rm.dk Afdeling/ydelse Kildegade Kildegade 23A 8700 Horsens 1. Lovgrundlag Lov om social service 107 2. Mål-

Læs mere

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Følstruphusene Lov om Social Service 85. Ydelseskatalog

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Følstruphusene Lov om Social Service 85. Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Ydelseskatalog Indhold Indledning... 1 Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Døgntakst... 2 Personaledækning... 4 Visitering...

Læs mere

Nøddehuset. Fagcenter for Autisme og ADHD

Nøddehuset. Fagcenter for Autisme og ADHD Nøddehuset Fagcenter for Autisme og ADHD Organisatorisk er Nøddehuset en afdeling af Fagcenter for Autisme og ADHD, som hører under Ældre- og Handicapforvaltningen. Vi er et aflastningstilbud for børn

Læs mere

Bilag 2 a. Velkommen til Specialbørnehjemmene

Bilag 2 a. Velkommen til Specialbørnehjemmene Bilag 2 a Velkommen til Specialbørnehjemmene Februar 2010 Ydelsens formål Tilbud om døgnophold efter Lov om Social Service, 67, stk. 2. Målgruppe Specialbørnehjemmene er Region Nordjyllands døgntilbud

Læs mere

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Opholdsstedet Sundbylillevej Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Team Cura Team Cura er et socialpædagogisk tilbud, som består af et tværfagligt samarbejde mellem psykologer, pædagoger og

Læs mere

Specialcenter Rabu med tilhørende bo-enheder, 6760 Ribe er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter.

Specialcenter Rabu med tilhørende bo-enheder, 6760 Ribe er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Bøge Allé 4a, 6760 Ribe Servicebeskrivelse Specialcenter Rabu Specialcenter Rabu med tilhørende bo-enheder, 6760 Ribe er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Specialcentret, Bøge Alle 4 a, 6760 Ribe

Læs mere

RØDE HUS. Aflastningstilbud for børn og unge 0-18 år - med autisme spektrum forstyrrelser. www.viborg.dk/roedehus

RØDE HUS. Aflastningstilbud for børn og unge 0-18 år - med autisme spektrum forstyrrelser. www.viborg.dk/roedehus Når man skal have sit barn i aflastning for første gang er det med stor nervøsitet og spænding for hvordan det hele vil komme til at gå. RØDE HUS Kan andre end vi forældre tage os af vores dejlige, men

Læs mere

Kikhøj. Rapport over anmeldt tilsyn Socialcentret

Kikhøj. Rapport over anmeldt tilsyn Socialcentret Kikhøj Rapport over anmeldt tilsyn 2010 Socialcentret 1 Navn og Adresse Ledelse Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurderingstermonologi Kikhøj Kikhøjparken 1 4300 Holbæk Kurt Pedersen Fysiske

Læs mere

Akutpladserne i Horsens Kommune

Akutpladserne i Horsens Kommune Akutpladserne i Horsens Kommune Velkommen til Vital Horsens Akutplads En Akutplads er et kommunalt tilbud til borgere i Horsens Kommune, med behov for høj sygeplejefaglig indsats i forbindelse med akut

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Kildehaven

Ydelsesbeskrivelse for Kildehaven Ydelsesbeskrivelse for Kildehaven Kildehaven er privat friplejebolig, der tilbyder 42 moderne handicapvenlige boliger. Desuden er der 3 boliger til midlertidigt ophold samt dagtilbud med plads til 50 brugere,

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Lov om Social Service 107/108 og døgnstøttet 85. Skaboeshusevej 105 og 107 5800 Nyborg

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Lov om Social Service 107/108 og døgnstøttet 85. Skaboeshusevej 105 og 107 5800 Nyborg FAKTUELLE OPLYSNINGER Tilbuddets ydelser efter lov og Kontaktoplysninger Lov om Social Service 107/108 og døgnstøttet 85 Skaboeshus Skaboeshusevej 105 og 107 5800 Nyborg Tlf.: 44391330/27282519 e-mail:nyborg@cfd.dk

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Lov om Social Service 108. Ydelseskatalog

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Lov om Social Service 108. Ydelseskatalog Ydelseskatalog Boligerne på Skovstien 2-6 Lov om almene boliger 108 Indhold Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Døgntakst... 2 Visitering... 2 Bocentrets rammer... 3 Individuel plan... 3 Handleplansmøder...

Læs mere

Servicedeklaration for. AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne på Kirkevej Hus A, Hus C og Værkstedet

Servicedeklaration for. AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne på Kirkevej Hus A, Hus C og Værkstedet Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne på Kirkevej Hus A, Hus C og Værkstedet Praktiske oplysninger Kirkevej 14, A,B,C 5772 Kværndrup Tlf.: 99442929 Forstander: Torben Bøg-Jensen

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015 Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedparken Koktvedparken 3-11 9900 Frederikshavn Leder: Gitte Hviid Christiansen Faglig funktionsleder: Jens

Læs mere

GRANBOHUS SKOVLYST. Tryg fritid for børn og unge med autisme

GRANBOHUS SKOVLYST. Tryg fritid for børn og unge med autisme GRANBOHUS SKOVLYST Tryg fritid for børn og unge med autisme Tryg fritid med kammerater og gode oplevelser I Skovlyst vil barnet hver gang møde de samme børn og voksne Skovlyst er et ferie- og aflastningstilbud,

Læs mere

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Praktiske oplysninger K.H. Kofoedsvej 16, 4970 Rødby Tlf. 24 82 68 82 Forstander: Kjeld Saul Hjemmeside: bnsydlolland.blogspot.com E-mail: bnsydlolland@regionsjaelland.dk

Læs mere

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune Hvordan bestiller man en Temapakke? Bestilling af temapakker sker ved henvendelse til PPR mail: pprgreve@greve.dk, eller på telefon 43 97 84 44. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Hvor kan man få yderligere

Læs mere

Skaboeshus, 5800 Nyborg

Skaboeshus, 5800 Nyborg Ydelsesbeskrivelser for Center for døve Pædagogisk og Sundhedsfagligt Område. Skaboeshus, 5800 Nyborg FAKTUELLE OPLYSNINGER Tilbuddets ydelser efter lov og Kontaktoplysninger Lov om Social Service 108

Læs mere

Servicedeklaration for Bo- og aflastningstilbuddet Skelbakken 2016

Servicedeklaration for Bo- og aflastningstilbuddet Skelbakken 2016 Servicedeklaration for Bo- og aflastningstilbuddet Skelbakken 2016 Praktiske oplysninger Skelbakken 9, 2690 Karlslunde Tlf. 46 16 17 18 Forstander: Jette Kofoed Hjemmeside: www.skelbakken.dk E-mail: skelbakken@regionsjaelland.dk

Læs mere

LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE

LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE INDIVIDUELT FORLØB TIL BARNET/DEN UNGE OG FAMLIEN Vi tilbyder forløb, der tager udgangspunkt i barnets

Læs mere

Servicedeklaration Katrinehaven Nord

Servicedeklaration Katrinehaven Nord Servicedeklaration Katrinehaven Nord Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Botilbuddet Katrinehaven, Nord Katrinehaven 1 8800 Viborg www.katrinehaven.viborg.dk Leder: Mette Schrøder Tlf.nr.: 87 87 72 01

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Kastanien, Sødisbakke. Lov om Social Service 108

Ydelsesbeskrivelse for Kastanien, Sødisbakke. Lov om Social Service 108 Ydelsesbeskrivelse for Kastanien, Sødisbakke. Lov om Social Service 108 1. Formål, antal pladser og beskrivelse af de fysiske rammer Formålet er at tilbyde voksne mennesker med betydelig og varigt nedsat

Læs mere

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne Hus B og C, Holmehøjvej 2A Centrumværkstedet, Gestelevvej 14 Det Gule Hus, Algade 76 Praktiske oplysninger Holmehøjvej 2A, 5750 Ringe

Læs mere

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter Servicedeklaration for Æblehaven Bo- og Aktivitetscenter Praktiske oplysninger: Fjordvej 160 6000 Kolding Tlf.: 99443000 Centerleder: Torben Bøeg-Jensen Mail: Torben.Boeg-Jensen@soc.regionsyddanmark.dk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012 Bihuset, Aflastningen. Bjerregaardsvej i Odense

Uanmeldt tilsyn 2012 Bihuset, Aflastningen. Bjerregaardsvej i Odense Område: Det sociale område Konsulent og Rådgivning Journal nr.: Dato: 11. juni 2012 Udarbejdet af: Gitte Jakobsen E-mail: gitte.jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 2920 1434 Uanmeldt tilsyn 2012 Bihuset,

Læs mere

Ydelseskatalog. CSU Egedammens Fritidsordning. Center for Specialundervisning

Ydelseskatalog. CSU Egedammens Fritidsordning. Center for Specialundervisning Center for Specialundervisning Skovledet 14, 3400 Hillerød Lov om Social Service 36 og 104 Indhold Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Takster... 2 Visitering... 3 Fritidsordningens rammer...

Læs mere

Bihuset Aflastning Bjerregårdsvej 12-14, 5000 Odense C Tlf.: Centerleder: Torben Bøg-Jensen

Bihuset Aflastning Bjerregårdsvej 12-14, 5000 Odense C Tlf.: Centerleder: Torben Bøg-Jensen Bihuset Aflastning Bjerregårdsvej 12-14, 5000 Odense C Tlf.: 66159071 Centerleder: Torben Bøg-Jensen E-mail: torben.boeg-jensen@rsyd.dk Vicecenterleder: Lene Stentoft E-mail: lene.stentoft@rsyd.dk Afdelingsleder:

Læs mere

HandicapCenter Herning. Vikarer - funktionsbeskrivelse

HandicapCenter Herning. Vikarer - funktionsbeskrivelse HandicapCenter Herning Vikarer - funktionsbeskrivelse Baggrund HandicapCenter Herning er Herning Kommunes tilbud til børn og unge med forskelligartede handicaps. Centret tilbyder døgn- og aflastnings pladser

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2019 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter Servicedeklaration for Æblehaven Bo- og Aktivitetscenter Praktiske oplysninger: Fjordvej 160 6000 Kolding Tlf.: 75 51 00 35 Forstander: Tove Noesgaard Mail: Tove.Noesgaard@soc.Regionsyddanmark.dk hjemmeside:

Læs mere

Videnscenteret. Vejen Kommune. Foreløbig folder

Videnscenteret. Vejen Kommune. Foreløbig folder Videnscenteret Vejen Kommune Foreløbig folder Specialpædagogisk sparring Boardmaker, Picto selektor og symbolskrivning Bombekursus Klasserumsledelse med fokus på den gode relation Vejen Kommune Vidensformidling

Læs mere

Bo- og Støttetilbud for handicappede. Aflastningsstedet Kernen. Danmarksgade Vamdrup.

Bo- og Støttetilbud for handicappede. Aflastningsstedet Kernen. Danmarksgade Vamdrup. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr. og By: Tlf.nr.: Institutionens E-mail: Hjemmeside adr.: Bo- og Støttetilbud for handicappede Aflastningsstedet Kernen Danmarksgade 12

Læs mere

Aflastning og anden pædagogisk støtte

Aflastning og anden pædagogisk støtte Aflastning og anden pædagogisk støtte Aflastning og anden pædagogisk støtte ASF- Teamet tilbyder forskellige former for aflastningsopgaver og anden pædagogisk støtte. Vi tilbyder midlertidig akutdækning,

Læs mere

Vejledningen indeholder først en oversigt over de 10 takstgruppers niveaudeling i venstre kolonne støtteniveauet og i højre kolonne typen af ydelse

Vejledningen indeholder først en oversigt over de 10 takstgruppers niveaudeling i venstre kolonne støtteniveauet og i højre kolonne typen af ydelse Vejledning til Ydelsesbeskrivelser Indhold Vejledningen indeholder først en oversigt over de 10 takstgruppers niveaudeling i venstre kolonne støtteniveauet og i højre kolonne typen af ydelse Herefter følger

Læs mere

Takstblad 2013 DEN SELVEJENDE INSTITUTION SKOVBRYNET SØRUP SKOVVEJ 4 4684 HOLMEGAARD

Takstblad 2013 DEN SELVEJENDE INSTITUTION SKOVBRYNET SØRUP SKOVVEJ 4 4684 HOLMEGAARD Takstblad 2013 DEN SELVEJENDE INSTITUTION SKOVBRYNET SØRUP SKOVVEJ 4 4684 HOLMEGAARD 2 Skovbrynet er en selvejende institution i landlige og naturskønne omgivelser uden forstyrrende momenter. Stedet er

Læs mere

Servicedeklaration Aflastning på Fynbohus

Servicedeklaration Aflastning på Fynbohus Servicedeklaration Aflastning på Fynbohus Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Den selvejende Institution Fynbohus Nørregade 3, Vammen 8830 Tjele Tlf.nr.: 87 87 88 55 www.fynbohus.viborg.dk Leder af Handicapmrådet:

Læs mere

Kerneydelse i Center for Børn med Handicap

Kerneydelse i Center for Børn med Handicap Socialforvaltningen CBH - Center for Børn med Handicap 1. februar 2013 Kerneydelse i Center for Børn med Handicap Indledning Center for Børn med Handicap (CBH) rummer København Kommunes døgn- og aflastnings

Læs mere

Ydelseskatalog for Børn og Unge Centret, Rehabilitering i Region Midtjylland 2009

Ydelseskatalog for Børn og Unge Centret, Rehabilitering i Region Midtjylland 2009 Grafisk Service 3600-08-079f. Fotos: Marianne Castmar-Jensen og Kirsten Forum Ydelseskatalog for Børn og Unge Centret, Rehabilitering i Region Midtjylland 2009 Børn og Unge Centret, Rehabilitering Randers,

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD 1 2 VELKOMMEN TIL Botilbuddet Rosendal I udkanten af Hobro og tæt ved Mariager Fjord ligger botilbuddet Rosendal med plads til ni beboere. Vi bor på en gammel

Læs mere

Lov om Social Service 85 /87

Lov om Social Service 85 /87 / Lov om Social Service 85 /87 Botilbud Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Der arbejdes i tilbuddet ikke med skriftlig dokumentation eller registrering i relation til borgerne.

Der arbejdes i tilbuddet ikke med skriftlig dokumentation eller registrering i relation til borgerne. SERVICEDEKLARATION FOR TRAMPOLINEN - ET UVISTERET KLUBTILBUD 104 Adresse: Nordens Allé 33, 9700 Brønderslev Telefon: 2167 8003 Afdelingsleder: Gitte Drescher Velling E-mail: gitte.d.velling@99454545.dk

Læs mere

Fusion Handicapcenter Herning

Fusion Handicapcenter Herning Fusion Handicapcenter Herning Navn på nuværende tilbud Ydelser Tjørringhus, Gisselfeldvej 2, 7400 Herning Brændgårdvej 99, 7400 Herning Målgruppen er 0-18-årige med multiple funktionsnedsættelser. Juridisk

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 2 BOTILBUDDET BJERGESØHUS VELKOMMEN TIL Bjergesøhus I den lille by Bjergesø i Odsherred ligger en flot landejendom, der er indrettet

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

Servicedeklaration Katrinehaven Syd

Servicedeklaration Katrinehaven Syd Servicedeklaration Katrinehaven Syd Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Botilbuddet Katrinehaven, Syd Katrinehaven 1 8800 Viborg Tlf.nr. Mail: www.viborg.dk/katrinehaven Afdelingsleder: Tove Gejl Leder

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedstien

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedstien Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedstien Koktvedparken 15 9900 Frederikshavn Leder: Maryann Støttrup Faglig funktionsleder: Anne Mette Drustrup Lovgrundlag Botilbuddet Koktvedstien er

Læs mere

Mellerup Skolehjem. Et døgntilbud til børn og unge med handicap eller gennemgribende udviklingsforstyrrelser

Mellerup Skolehjem. Et døgntilbud til børn og unge med handicap eller gennemgribende udviklingsforstyrrelser Mellerup Skolehjem Et døgntilbud til børn og unge med handicap eller gennemgribende udviklingsforstyrrelser Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Mellerup Skolehjem 2 MELLERUP SKOLEHJEM

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 2 BOTILBUDDET ATTERBAKKEN VELKOMMEN TIL Atterbakken Mellem Tappernøje og Næstved på Sydsjælland ligger botilbuddet Atterbakken med

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune. Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00

Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune. Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt anmeldt tilsynsbesøg På Hjørnet. Formålet med

Læs mere

Velkommen til Viften - et hus med hjerte

Velkommen til Viften - et hus med hjerte Velkommen til Viften - et hus med hjerte Vi er til for børn og unge i alderen 0 18 år med autisme spektrum forstyrrelse og ADHD (botilbud efter lov om social service, 67). Derudover tilbyder Viften efterværn

Læs mere

Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for afløsning og aflastning efter servicelovens 84, stk. 1

Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for afløsning og aflastning efter servicelovens 84, stk. 1 Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for afløsning og aflastning efter servicelovens 84, stk. 1 Afløsning og aflastning efter serviceloven 84, stk. 1 Lovgrundlag Kommunen skal tilbyde afløsning eller aflastning

Læs mere

S P E C I A L B Ø R N E H J E M M E N E

S P E C I A L B Ø R N E H J E M M E N E S P E C I A L B Ø R N E H J E M M E N E Kategori- og ydelsesbeskrivelser for døgnophold samt aflastning efter 52 og 84 Målgruppe 2, kategori 1 Afdelinger: Søhuset, Muslingen og Nygården I N D H O L D 1

Læs mere

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne Hus B og C på Holmehøjvej 2A Centrumværkstedet, Gestelevvej 14 Det Gule Hus, Algade 76 Praktiske oplysninger Holmehøjvej 2A, 5750 Ringe

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FOR BOFÆLLESSKABET AUBO OG AUBO DAGTILBUD

SERVICEDEKLARATION FOR BOFÆLLESSKABET AUBO OG AUBO DAGTILBUD SERVICEDEKLARATION FOR BOFÆLLESSKABET AUBO OG AUBO DAGTILBUD Afdeling / ydelse Bofælleskabet Aubo Aubo Dagtilbud Bo og Aktiv Pegasus Pugesøvej 22-54 5600 Faaborg Tlf.: 72530682 Leder af Bo og Aktiv Birgit

Læs mere

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune Hvordan bestiller man en Temapakke? Bestilling af temapakker sker ved henvendelse til PPR mail: pprgreve@greve.dk, eller på telefon 43 97 84 44. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Hvor kan man få yderligere

Læs mere

Boligerne, Oktobervej 22, 26, 28, 2860 Søborg

Boligerne, Oktobervej 22, 26, 28, 2860 Søborg Ydelsesbeskrivelser for CFD Pædagogisk og Sundhedsfagligt Område Boligerne, Oktobervej 22, 26, 28, 2860 Søborg FAKTUELLE OPLYSNINGER Tilbuddets ydelser efter lov og Boliglovens 105,2 og Lov om Social Service

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

Metoder i botilbud for voksne med udviklingshæmning

Metoder i botilbud for voksne med udviklingshæmning Metoder i botilbud for voksne med udviklingshæmning Socialtilsyn Årsmøde 2015 Dorte From, Kontor for kognitive handicap og hjerneskade Metodemylder i botilbud for mennesker med udviklingshæmning Rapporten

Læs mere

Ydelseskatalog. Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen. Center for Specialundervisning

Ydelseskatalog. Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen. Center for Specialundervisning Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Center for Specialundervisning Aktivitets- og Samværstilbuddet Regnbuen Nødebovej 38, 3490 Fredensborg Lov om Social Service 104, Lov om Social Service 86 stk 2

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning og afløsning

Kvalitetsstandard for aflastning og afløsning Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for aflastning og afløsning Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR fabos Hjørnet gruppe 1-2

KVALITETSSTANDARD FOR fabos Hjørnet gruppe 1-2 Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR fabos Hjørnet gruppe 1-2 Overordnet formål med indsatsen: indgår i 85/83 i Serviceloven.Støtte til voksne, som har en varig betydelig nedsat funktionsevne, og som derfor

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Servicelovens 85

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Servicelovens 85 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Servicelovens 85 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social

Læs mere

Servicedeklaration for Lunden

Servicedeklaration for Lunden Servicedeklaration for Lunden Lovgrundlag: Lunden drives i henhold til 52, 84 og 107 i Serviceloven. 52: Kommunalbestyrelsen skal træffe afgørelse om foranstaltninger efter stk. 3, når det må anses for

Læs mere

Årsrapport for Enterne

Årsrapport for Enterne Årsrapport for Enterne 1. januar 2015 Det forstærkede samarbejde en overbygning på rammeaftalen Årsrapport for Botilbuddet Enterne Indhold 1. Opsamling og særlige opmærksomhedspunkter... 3 2. Formål med

Læs mere

Guldborgsund autismecenter

Guldborgsund autismecenter Overskrift: Målgruppe Beskrivelse af målgruppen Guldborgsund autismecenter Målgruppen er børn og unge med autismespektrumforstyrrelser (ASF). ASF er en medfødt, biologisk betinget udviklingsforstyrrelse,

Læs mere

Servicedeklaration for bofællesskabet Egeparken 62

Servicedeklaration for bofællesskabet Egeparken 62 Servicedeklaration for bofællesskabet Egeparken 62 Lovgrundlag: Bofællesskabet Egeparken 62 drives i henhold til almenboligloven 105 stk. 2 med støtte efter 83 og 85 i Serviceloven. 83 a Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Servicedeklaration for Børneskolen, Filadelfia 2015

Servicedeklaration for Børneskolen, Filadelfia 2015 Praktiske oplysninger Dr. Sellsvej 23, 4293 Dianalund Tlf.: 58 27 12 30 Daglig leder: Jesper Thor Olsen Hjemmeside: www.boerneskolen.dk E-mail: boerneskolen@filadelfia.dk Servicedeklaration for Børneskolen,

Læs mere

Ydelseskatalog Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Lov om Social Service 104

Ydelseskatalog Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Lov om Social Service 104 Indhold... 1 Indhold... 1 Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Takster... 2 Brugerbetaling... 2 Kørsel... 3 Visitering... 3 Regnbuens rammer... 3 Individuel plan... 3 Handleplansmøder... 3 Opfølgning,

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til

Læs mere

Servicedeklaration for Lundens aflastning

Servicedeklaration for Lundens aflastning Servicedeklaration for Lundens aflastning Lundens aflastning er organiseret under Bo & Aktiv Lovgrundlag: Lundens aflastning drives i henhold til 52, 84 og 107 i Serviceloven. 52: Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune

Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune 2013-03-25 Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune Indholdsfortegnelse 1. Præsentation og grundlag 2. Erfaringer og kompetencer 3. Mål med eksterne ydelser 4. Det kan

Læs mere

De specialiserede aflastningstilbud

De specialiserede aflastningstilbud De specialiserede aflastningstilbud Ansatte : ca. 70 medarbejdere, fordelt på pædagoger, social og sundhedsass., pædagogmedhjælpere, teknisk service personale og musikterapeut. Organisationsdiagram De

Læs mere

Specialcenter Vonsild

Specialcenter Vonsild 16. januar 2019 Specialcenter Vonsild Målgruppe: Fælles for alle elever på Specialcenter Vonsild er vidtgående indlæringsvanskeligheder og unge med vidtgående fysiske og psykiske handicaps. Dette dækker

Læs mere

syddjurs.dk Tilbud til børn med særlige udviklingsbehov

syddjurs.dk Tilbud til børn med særlige udviklingsbehov syddjurs.dk Tilbud til børn med særlige udviklingsbehov Specialpædagogisk Team Drivhuset 2 Specialpædagogisk Team er en del af den tidlige og forebyggende indsats på dagtilbudsområdet. Målgruppen er børn,

Læs mere

Special- rådgivningen

Special- rådgivningen Special- rådgivningen Råd- og vejledningsforløb til forældre til børn og unge med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne jf. serviceloven 11 stk. 7 og 8. Hvad er specialrådgivningen? Formålet med dette

Læs mere

Hvad er Specialrådgivningen?

Hvad er Specialrådgivningen? Specialrådgivningen Råd- og vejledningsforløb til forældre til børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne jf. serviceloven 11 stk. 7 og 8. Hvad er Specialrådgivningen? Specialrådgivningen

Læs mere