TONINGER I & 9. KLASSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TONINGER I & 9. KLASSE"

Transkript

1 TONINGER I & 9. KLASSE

2 Toning 2018/19 På Herningvej Skole har vi enten toning eller fagdag om onsdagen kl Toning er på tværs af klasserne på årgang. Fagdage er på klassen. Du kan her se, hvilke uger du har toning, samt hvilke uger du har fagdag.

3 Om toninger I år har du mulighed for at vælge imellem følgende toninger: Vær opmærksom på Sidste frist for tilmelding til toning 1 er fredag d. 17/8 Valg af toning Du afgiver dine ønsker til toning digitalt på ElevIntra. Du har to valgmuligheder i alt, altså skal du vælge mellem prioritet nummer 1 og prioritet nummer 2. Hvis du kun vælger én toning, og der ikke er plads på den, så forbeholder teamet sig retten til at sætte dig på en toning med plads. Når der er valgt toning, er der ikke mulighed for at skifte toning. Du skal også være opmærksom på, at toningen Verden Rundt løber i alle tre perioder, og at man derfor ikke kan vælge toningerne i periode 2 og 3. Vær også opmærksom på at nogle af toningerne skal indgå i din projektopgave - hvilke, er nævnt i beskrivelserne nedenunder.

4 Verden Rundt Den Internationale Dimension Overbygning Herningvej Skole v Den internationale toning er et ambitiøst projekt som vil tage Verden til skolen, og skolen ud i verden. Vi vil opdrage vores elever til at være verdensborger. v Herningvej skole har altid interesseret sig for den internationale dimension og elevsammensætningen har gjort det nødvendigt at inddrage omverdens kulturer, traditioner og historie i undervisningen. v At øge elevernes viden om resten af verden har indtil nu været en af skolens stærke sider. Vi håber med den internationale toning i overbygningen yderligere at styrke elevernes viden om det globale medborgerskab og effektivt integrere det i undervisningen. Læringsmål Eleverne skal udvikle deres sproglige kompetencer, da en del af undervisningen foregår på engelsk. Eleverne skal udvikle kompetencer og færdigheder indenfor identiteten som Verdensborger, herunder særlig viden om udfordringer og muligheder i mange forskellige lande. Eleverne skal lære om individets muligheder og begrænsninger i bl.a. den tredje verden. Eleverne skal lære at interessere sig for politik. De skal lære at diskutere og kritisere forskellige politiske holdninger. Eleverne skal lære at læse om, undersøge og fordybe sig i aktuelle indenrigs- og udenrigspolitiske nyheder. Eleverne skal undersøge, se, høre og læse om de valgte emner på internettet og udvikle deres IT kompetencer. Via en demokratisk og konstruktiv diskussion skal eleverne lære at udtrykke deres meninger og lytte til deres klassekammeraters synspunkter. Forløbet Verden Rundt afsluttes med en tur til København. Vi besøger Christiansborg og eleverne deltager i projektet Politiker for en dag.

5 esport Underviser: Jacob A Denne toning skal inddrages i projektopgaven. esport står for elektronisk sport og skal ikke forstås som gaming, hvor vi bare spiller. Er der en esports spiller gemt i dig eller vil du bare gerne prøve kræfter inden for sportsgrenen, er dette linien for dig! Vi vil arbejde med esport, på et teoretisk, strategisk plan. Vi er ikke samlet for at game. På esportslinien vil vi skabe et konkurrencepræget miljø, hvor vi vil arbejde for at blive så dygtige, som vi kan. Som det kendes fra andre sportsgrene kræver det træning, viljestyrke og vedholdenhed at nå til tops. Undervisningen i linjefaget esport vil gennem analytisk arbejde og taktisk træning gøre dig til en bedre esportsudøver og du vil få færdigheder, som du kan bruge i andre sammenhænge senere i din uddannelse eller dit arbejdsliv. Da vi hovedsageligt vil beskæftige os med CS:GO er det vigtigt, at du har en steamkonto samt CS:GO, derudover SKAL du have dine forældres tilladelse for at deltage på denne linie. Undervisningen vil foregå på Herningvej Skole. Sjov matematik Underviser: FL Dette fag skal ikke indgå i projektopgaven Her er TONINGEN du skal vælge, hvis du kan lide at arbejde med matematik og gerne vil udvikle dig fagligt. I toningen Sjov matematik arbejder vi ikke kun med den traditionelle matematik i klasselokalet. Du vil også komme til at arbejde med - Matematik i naturen - Matematik i byen - At konstruere bygninger i miniformat (målestok) - Programmering/kodning - Lave matematiske undersøgelser - Se matematikken i spil - Matematik i køkkenet

6 Toning - Multisport Underviser: Anders Hansen Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven I dette toningsforløb, vil der være mulighed for at prøve kræfter med en masse nye og anderledes sportsgrene og idrætter. Vi vil blandt andet komme til at arbejde med: Triathlon - som er, en sport hvor man svømmer, cykler og løber, men også skifte træning er vigtigt når man arbejder med triathlon. Derfor kommer vi også til at arbejde med dette. Sportsklatring - er en sport som stiller store krav til fysikken og det er bare hamrende sjovt. Vi kommer både til at klatre på lave stykker uden sikring men også op i højden. Der vil være 100% fokus sikkerhed på og i lærer hvordan man sikrer hinanden, på sikker vis. Adventurerace - Adventure Race er en avanceret form for anderledes sportskonkurrence, hvor der indgår flere aktivitetsformer. Det handler om råstyrke, udholdenhed og fysisk form, men det gør det ikke alene. Det handler nemlig også om godt samarbejde, teamplay, god planlægning, klare rollefordelinger og overblik, da de fleste øvelser kræver at holdet arbejder sammen. I kan i princippet blive udsat for alverdens forskellige discipliner. Mudder og muskler - som minder lidt om crossfit, hvor vi arbejder dynamisk med kroppen. Det hele vil foregå udenfor og der er stor sandsynlighed for at vi blive møgbeskidte undervejs. Øvelserne vil primært være med egen kropsvægt og artefakter som vi finder i naturen. Virkelig fed og anderledes træning, hvor i som elever selv kan være med til at præge hvilke øvelser vi skal lave. Kun fantasien sætter grænser. Alle disse er forskellige typer af multisport, og det er med et sjovt og anderledes twist hvilket gør det sjovt, anderledes og udfordrende at være med. Alle kan være med, øvelserne er tilpasset den enkelte.

7 Toning Fodbold Underviser: FL Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven Har du lyst til at blive en bedre fodboldspiller? På toningen Fodbold får du mulighed for at få indblik i områderne fodboldspiller, fodboldtræner og fodbolddommer. Fodboldspilleren: Her skal du være fysisk aktiv og gennem forløbet opnår du en viden om og færdigheder i tekniske, taktiske, fysiske og mentale sider af fodboldspillet. Fodboldtræneren: Trænerforløbet bygger videre på det du lærte i forløbet fodboldspilleren Her skal du være fysisk aktiv og afprøve øvelser og instruktion på egen krop for til slut at stå med ansvaret for undervisning af yngre børn. Gennem forløbet lærer du: at lave kampanalyse - observation og efterbehandling af superliga eller klubkamp at planlægge og afvikle fodboldtræning for yngre børn at udvikle og tilpasse træningsøvelser og fodboldlege, så de matcher til børnenes aktuelle niveau at planlægge en træning så den bliver sjov og lærerig for alle. Fodbolddommeren: Et kort forløb hvor vi ser vi dommeren i aktion, og diskuterer reglerne i fodbold. Som afslutning på forløbet skal I afprøve det I har lært.. I opdeles i 2 grupper der hver træner et hold og sætter taktikken for en kommende kamp. 1 gruppe der agerer som en dommertrio der står for afvikling af kampen

8 Håndbold Underviser: SM Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven I denne toning skal vi selvfølgelig arbejde med håndbold. Vi kommer til at arbejde både teknisk og taktisk, men også fysisk. Du skal derfor være klar til at få noget sved på panden, og muskler på kroppen, da toningen i lige så høj grad kommer til at omhandle træningsmetoder, anatomi og humanbiologi. Vi kommer også til at arbejde med regler og værdier i sporten, og vi skal bl.a. arbejde med fairplay og coaching. Du behøver selvfølgelig ikke at have spillet håndbold før, for at vælge toningen, men du skal være parat til at træne hårdt. Det kræves, at du har indendørssko og at du vil indgå i træningen på lige fod med alle.

9 Innovation og Entreprenørskab Underviser: SM Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven, da den ligger i 3. periode. Innovation og entreprenørskab er nogle af de nye Buzz-words i Danmark. Vi bliver bombarderet med at vi skal være være mere innovative og iværksomme. Men hvordan gør man det? I IOE skal vi arbejde med at udvikle vores egne produkter - og se om vi kan arbejde os hen mod IDÉEN. Vi skal have et indblik i, hvad det kræver at starte sit eget firma - altså, hvad det kræver at få idéerne ført ud i livet. Dette er toningen for de kreative, som synes det kunne være fedt at blive selvstændig i fremtiden. I timerne skal vi arbejde med den kreative produktionsproces, men også den anden del af at være selvstændig - nemlig administrationen af virksomheden. Du får derfor også et indblik i erhvervsøkonomi, afsætning og erhvervsjura.

10 Dansk Løft Underviser: RM Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven. Boost dine danskkundskaber: Denne toning er for dig, der ønsker at styrke dine danske-færdigheder. For at blive bedre til at læse og skrive, skal der nogle gange øves og trænes, andre gange skal man stå på tæer, og opgaverne kræver en masse koncentration. I undervisningen skal vi arbejde med mange forskellige spændende emner. Læring er sjovt, og selvfølgelig skal vi også på ture, se film, have oplevelser, vi kan tale og skrive om. For at blive bedre til noget - må der også arbejdes for det. På rejse i musikgenrer Underviser: RM Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven, da den først ligger i 3. periode. Denne toning er for dig, som har stor interesse for musik. Vi skal lyttes til en masse forskellige musikgenrer, fx Hiphop, Pop, Rock, Klassisk musik, Techno og mange andre. Vi skal finde ud af hvor de forskellige genre har deres oprindelse og hvordan de har udviklet sig gennem tiden. Hvad siger teksten, melodien, det visuelle. Er det et politisk, religiøst eller et helt andet budskab I vores arbejde med de forskellige musikgenre skal vi se koncerter, dokumentar og musikvideoer.

11 Kost og Motion Undervisere: BG og RL Denne toning skal indgå i projektopgaven På denne toning vil du få viden om mad og madlavning, og du vil beskæftige dig med mad som energikilde. Du vil også komme til at tilberede mad og spise den. Du vil få teoretisk viden om energiomsætning i kroppen og om, hvordan man optager og forbrænder energien i kroppen. Du vil også skulle være fysisk aktiv og prøve selv at forbrænde energi. Toningen er både praktisk og teoretisk, og du vil skulle læse både faglitteratur og opskrifter. Det forventes, at du kan og vil være fysisk aktiv, og at du medbringer idrætstøj, når der er motion på programmet. Går du i 9. klasse, skal du bruge denne toning i din projektopgave. Toningen vil indeholde både noget praktisk og noget teoretisk hver gang. Badminton Underviser: JC Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven Hvis du synes badminton er sjovt, og godt kunne tænke dig at blive bedre til spillet, så er badminton toningen lige noget for dig. Alle kan være med! Også selvom man er total begynder. På denne toning kommer man til at lære de grundlæggende teknikker i badmintonspillet og du vil blive udfordret både teknisk, taktisk og på din hurtighed. Du vil derudover få rig mulighed for at komme i god fysisk form da badminton er et hurtigt spil der kræver at man kan bevæge sig hurtigt rundt på banen. På badminton toningen kommer man til at lære alt fra hvordan man holder korrekt på ketcheren, til de forskellige slags slag og til hvordan man på den hurtigste måde bevæger sig rundt på banen, ligesom de professionelle spillere, og ikke bare står stille midt på banen og slå bolden frem og tilbage.

12 Alle kan være med, og I vil lære den nødvendige teknik i et roligt tempo fra grunden af. Det betyder dog ikke at øvede spillere ikke kan være med, da der vil være udfordringer til alle. Bordrollespil / tabletop rollespil Underviser: JC Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven, da den ligger i 2. periode. Bordrollespil er for dig, der har lyst til at være helten i en episk fantasy fortælling, med magi, drager og monstre, og ikke kun læse om dem. Bordrollespil er spil, hvor spillerne er helte der arbejder sammen på en lang række forskellige eventyr eller missioner, som styres af en "Game Master". Det mest kendte bordrollespil hedder "Dungeons & Dragons", som du måske allerede kender til. På denne toning vil I spille i små grupper af 4-5 personer hvor I selv skal finde på forskellige helte I har lyst til at spille (kriger, troldmand, bueskytte eller måske noget helt andet?), deres egenskaber, deres valg af våben og herefter samarbejde med hinanden om at gennemføre små eventyr der styres af en Game-Master. Alle vil også alle komme til at prøve at være game-master, men bare rolig: Det er ikke så svært som det måske lyder, og eventyrene er lavet på forhånd af toningslæreren. Under hele toningsperioden vil I komme til at bruge jeres fantasi, I vil blive bedre til at improvisere og finde på smarte løsninger på alverdens problemer, og I vil blive bedre til at samarbejde. I kommer helt sikkert også til at blive bedre til engelsk, da der er nogle engelske ord og vendinger, som man bruger igen og igen under spillet, udover en række korte engelske beskrivelser, som skal læses (bare rolig, alt bliver gennemgået på dansk!). Spillene foregår sådan, at Game-masteren/spilstyreren fortæller hvad spillerne kan se, og så forklarer spillerne hvad deres helt foretager sig. Tit skal man også slå med terninger for at se om tingene lykkes. Måske vil gruppens troldmand forsøge at springe en gruppe orker i luften med en "Fireball", eller måske vil en anden af heltene forsøge at stjæle et sæt nøgler fra en vagt, for at slippe fri fra et fangehul? Derefter forklarer Game-Masteren hvad der sker og måske hvordan de omkringstående personer indei spilverdenen reagerer. Opdager vagten at spilleren forsøger at stjæle hans nøgler, og hvad sker der hvis han gør? Det er Game- Masterens job at finde på og forklare. Det hele foregår altså i hovedet, ligesom når man læser en god bog, forskellen er bare at her er man bare selv hovedpersonerne og man bestemmer selv hvad sin helt

13 skal gøre. Så hvis du synes at bordrollespil lyder spændende, eller måske har haft lyst til at prøve dem, men ikke vidst hvordan du skulle starte, så er denne toning lige noget for dig! Hvad øjet ser! Underviser: BG Denne toning skal ikke indgå i projektopgaven, da den ligger i 3 periode. Vi skal arbejde med det visuelle på mange forskellige måder - både aktivt (skabende) og passivt (beskuende) Vi skal kigge på, analysere og vurdere kunstbilleder, reportagefotos, reklamer, film, graphic novels, tegneserier, street art, arkitektur osv. og vi skal arbejde med billedredigeringsprogrammer, og vi skal selv tage billeder og lave mindre filmoptagelser. Noget af tiden er vi på skolen, og noget af tiden er vi i byen, for at se på hvad Aalborg har til vores øjne.

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR 8 ERHVERV OG IDE

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10. www.linie1o.dk

LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10. www.linie1o.dk LINIE 1O - for dig der ved, at det er nu, det gælder. DIT LINIE 10 www.linie1o.dk Sport For dig der formentlig er bidt af alt, hvad der har med sport at gøre. Eller måske kunne du godt tænke dig lidt mere

Læs mere

Overbygningen

Overbygningen Overbygningen 2018-19 Tre sammenhængende lektioner om ugen Èn dag om ugen for hele overbygningen Ø N S K E S E D D E L Sæt kryds ved 2 fordybelsesområder Elevens underskrift Forældreunderskrift Ønskesedlen

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE VALG AF LINJEFAG Denne folder er en oversigt over de linjer, skolen tilbyder i 7.-9. klasse. Folderen fortæller dig og dine forældre om, hvad du som elev

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Engage LEARN. reflect

Engage LEARN. reflect Engage LEARN reflect Undervisning i verdensklasse På Esbjerg International School er vi stolte over at kunne byde på undervisning i international topklasse til elever i alderen 3 til 17 år. Uanset hvilket

Læs mere

Upcycling. Store malerier. Skulpturer

Upcycling. Store malerier. Skulpturer Upcycling Begrebet upcycling dækker over at genbruge materialer og give dem en ny form en slags kreativ genbrug. Kan du lide at tænke kreativt og bruge dine hænder eller er du bare nysgerrig på hvordan

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

LØGSTØR SKOLE 2014 Løgstør Skole tilbyder 3 linjer for elever i 7. årgang august 2014 Linjerne fortsætter i 8. og 9. årgang

LØGSTØR SKOLE 2014 Løgstør Skole tilbyder 3 linjer for elever i 7. årgang august 2014 Linjerne fortsætter i 8. og 9. årgang Fremtidens skole LØGSTØR SKOLE 2014 Løgstør Skole tilbyder 3 linjer for elever i 7. årgang august 2014 Linjerne fortsætter i 8. og 9. årgang International Linje Science-/Innovationslinje Sports-/Sundhedslinje

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Til foreninger i ishøj Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Hvis du er mellem syv og tolv år,

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

Fag, fællesskab og frisk luft

Fag, fællesskab og frisk luft Fag, fællesskab og frisk luft En skole for alle med plads til forskellighed En fælles bestræbelse Indhold i skolen Mellemtrinnet på Ørkildskolen er 4.- 6. årgang. På hver årgang er der fire eller fem klasser

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier Lektionsoversigt: Uge Emne Bemærkninger 1 Stationstræningsmodellen Praktik hvor eleverne selv er medier Træningsmiljø, Den gode børnetræner 2 Den gode børnetræner Praktik hvor eleverne selv er medier Teori

Læs mere

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Valgfagshæfte 2015/16

Valgfagshæfte 2015/16 Valgfagshæfte 2015/16 Hadbjerg Skole Valgfag Hadbjerg skole udbyder i skoleåret 2015-2016 en række spændende valgfag. Undervisningen i valgfagene er fælles for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, og alle elever

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Toftevangskolen - En bedre udskoling En bedre udskoling -- Valgfag 2015-16 Nye veje Kreativitet og kommunikation Toftevangskolen arbejder med valghold

Læs mere

Fem spændende valgmuligheder til dig

Fem spændende valgmuligheder til dig Valgholdskatalog Fem spændende valgmuligheder til dig Kære elev i 7. klasse I denne folder får du en introduktion til fem spændende undervisningsforløb på NEXT Uddannelse København, som du kan vælge mellem

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG MANDAG Kreativt værksted I det kreative værksted vil vi arbejde med forskellige materialer som styrker din kreativitet. Vi arbejder med selvhærdende ler, gipsgazefigurer, mosaikmalerier, filt og meget

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. Fra skoleåret

Læs mere

Det er godt, at det er sundt at cykle, for det er sjovt og endda miljørigtigt! Hurtigere end lyset? Sjov tanke - men teoretisk muligt?

Det er godt, at det er sundt at cykle, for det er sjovt og endda miljørigtigt! Hurtigere end lyset? Sjov tanke - men teoretisk muligt? Det er godt, at det er sundt at cykle, for det er sjovt og endda miljørigtigt! Hurtigere end lyset? Sjov tanke - men teoretisk muligt? Udånder vi mon lige så meget ekstra CO 2, når vi cykler, som en bil

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Profilfag er den nye satsning inden for faglig fordybelse på Vonsild Skole. Profilfag ligger

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge Drama & musik Idræt i det fri Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen på ElevIntra Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science Tid

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle boldspil med få regler - deltage i lege og leglignende opvarmningsformer

Læs mere

10. Klasse Centret Årgang 2014/15

10. Klasse Centret Årgang 2014/15 10. Klasse Centret Årgang 2014/15 Dette lille hæfte har til formål at fortælle dig lidt om, hvilke linjer vi udbyder i skoleåret 2014/15. Otte forskellige linjer er meldt ud, og med disse har vi forsøgt

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge nye profilfag.:-) Det er tid til at vælge nye profilfag:-) Profilfag

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE

HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE Ud i verden Fortællinger 2.0 Idræt og velfærd X- perimentariet HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE - valg af linjefag for kommende 7. klasser En del af 4-skole-samarbejdet på Midtamager 2012 Linjevalg for 7.

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM

LINJER I UDSKOLINGEN ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM LINJER I UDSKOLINGEN 7. 8. 9. ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM VELKOMMEN TIL LINJER PÅ NØRREBRO PARK SKOLE Kære forældre og elever Vi tager nu hul på endnu

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Kære elever og forældre Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Om lidt hedder det 2015 og 3. kvartal nærmer sig hastigt. Derfor er det tid til at vælge nye værksteder, der gælder fra nytår til påskeferien.

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 8. og 9. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 8. og 9. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet. Velkommen til undersøgelsen.

Læs mere

VELKOMMEN. Søholmskolen 2014-2015

VELKOMMEN. Søholmskolen 2014-2015 VELKOMMEN Søholmskolen 2014-2015 MÅLET MED MØDET At I får kendskab til og viden om folkeskolereformen generelt Omsat til praksis i Ringsted.og Søholmskolen At I får kendskab til medarbejdernes proces omkring

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

Fremtidens skole i Gug

Fremtidens skole i Gug Click here to enter text. Anders «edocaddresscivilcode» Fremtidens skole i Gug Eleven i centrum Linjer i overbygningen Gug Skole Solhøjsvej 2 9635 2300 9210 Aalborg SØ Elevorganisation Overordnede mål

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG

LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG 4 LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG GILBJERGSKOLEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge. m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet

Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge. m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet Har I nogle børn, der godt kunne tænke sig en oplevelse i sommerferien? Så kan vi måske hjælpe. Rollespilsakademiet

Læs mere

H.C. ANDERSEN FESTIVALS

H.C. ANDERSEN FESTIVALS Inspireret af: Kære lærere! H.C. Andersen Festivals inviterer jeres 3.-6. klasser til Building Games, hvor leg og læring forenes i en inspirerende konkurrence. Her får eleverne muligheden for at være kreative

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

Årsplan/aktivitetskalender for8.b

Årsplan/aktivitetskalender for8.b 2018 Årsplan/aktivitetskalender for8.b 2018-2019 Uge Dato Aktivitet 33 On. 15.aug. Første skoledag.0 kl. møder kl. 9-12, 1.-3. kl. møder 8-12 og 4.-9. kl. 8-15 34 Fr. 17. aug. Fællessamling kl. 8.15-8.45

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 5. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 5. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentarer Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet. Velkommen til undersøgelsen.

Læs mere

IDEER TIL JOB OG UDDANNELSE 4. 6. klasse

IDEER TIL JOB OG UDDANNELSE 4. 6. klasse IDEER TIL JOB OG UDDANNELSE 4. 6. klasse Ideer Fag Klasse Info/beskrivelse Kompetenceområde Kompetencemål Job i nærmiljøet Dansk Historie 4. 6. kl Et forløb om jobs i nærmiljøet s i historisk perspektiv:

Læs mere

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP 8 VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP HVAD SKAL DER TIL FOR AT TOPPRÆSTERE? Som sportsudøver er du sikkert så passioneret, at du bruger rigtig mange timer om ugen på at forbedre dig. Du

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

Linjekatalog 2018/2019

Linjekatalog 2018/2019 Linjekatalog 2018/2019 Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Generel information Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om

Læs mere

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage.

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tale Den gode skoledag. Hvad er det? Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tag f.eks. Mosedeskolen i Greve, som fik

Læs mere

VÆLG LINJE PÅ FJORDBAKKESKOLEN

VÆLG LINJE PÅ FJORDBAKKESKOLEN VÆLG LINJE PÅ FJORDBAKKESKOLEN Fjordbakkeskolen fortsætter til sommer med næsten den samme struktur i overbygningen som hidtil ; vi tilbyder nu 3 spændende linjer til eleverne i de kommende syvende klasser.

Læs mere

Seniorspejder: Fartpiloter

Seniorspejder: Fartpiloter Seniorspejder: Fartpiloter Formål Seniorspejderne skal på opdagelse i ekstremsportens verden. Der er sved på panden, mudder på knæene og fart i fødder gennem hele dette mærke. Gennem forløbet sættes fokus

Læs mere

Det handler om dig... Dit linjevalg

Det handler om dig... Dit linjevalg Det handler om dig... Dit linjevalg 2018-19 Klar parat til linjestart Kære kommende udskolingselev Efter sommerferien skal du starte på 7. årgang, og du skal snart vælge linje. Det står du ikke alene med.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2013/14 Institution Herning HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt B Charlotte Birkmose

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ MELLEMTRINET

DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ MELLEMTRINET DE 7 K ER: Læringsdimensioner i, OG PÅ MELLEMTRINET En uge sammen med en professionel danser fra teatret Aaben Dans, hvor fokus er på at skabe og medskabe og finde glæde i den man er. Danseforløbet trækker

Læs mere

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 SCIENCE KROP & SUNDHED INTERKULTUREL MEDIE & KOMMUNIKATION VEL KOM MEN LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Udstyr, kreativitet og pædagogik

Udstyr, kreativitet og pædagogik Rollespilsworkshops Udstyr, kreativitet og pædagogik Den kreative side af rollespil Har du en fritidsklub, et arrangement eller en fødselsdag, der mangler et sjovt, kreativt indslag? Vores workshops inspirerer

Læs mere

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet.

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Vildbjerg Skole... 6 0.-2.

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

Go ON! årgang. Introduktion af linjer 2018

Go ON! årgang. Introduktion af linjer 2018 6. 9. årgang Introduktion af linjer 2018 Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum. -Albert Einstein Fra 2013 til

Læs mere

- At bage brød, kage m.m.

- At bage brød, kage m.m. Filmkundskab Vi skal arbejde med filmproduktion herunder: - Filmdramaturgi, som er centreret omkring jeres arbejde med at skabe filmiske fortællinger. - Filmiske virkemidler fokuserer på, hvordan de filmiske

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 2. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge nye profilfag.:-) Det er tid til at vælge nye profilfag:-) Profilfag

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 6. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 6. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet hvor der står [dansk/matematik]. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet.

Læs mere

Valgfag for klasse

Valgfag for klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag og tilmelding Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Engelsk Fransk Få dit 12-tal i matematik Outdoor fokus på motion Medier Side 2 Baggesenskolen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst?

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Side 1 Vi bruger alle læringsstilene, men mest 2 eller 3. Så find dine stærkeste stile, og

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere