Bestyrelsen har ønsket at et antal medlemmer blev spurgt om værdien af medlemsskabet af GREENET.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen har ønsket at et antal medlemmer blev spurgt om værdien af medlemsskabet af GREENET."

Transkript

1 Bestyrelsen har ønsket at et antal medlemmer blev spurgt om værdien af medlemsskabet af GREENET. I dette dokument findes dels resultatet af disse interview, dels en samling af medlemsudtalelser vi har samlet gennem årene, til brug på vores hjemmeside og ved informationsmøder rundt i kommunerne. I forbindelse med de nye interview har vi oplyst at bestyrelsen ønsker at afdække netværkets værdi, betydning og eksistensberettigelse i forhold til virksomhederne og deres respektive kommuner. Billund Vand v. Ole Johnsen Ocean Team v. Ulla Bonde Mortensen, HSQE ansvarlig Ole Johnsen oplyser at miljøredegørelsen dækker et behov der ellers ville kræve en bekostelig certificering. Ole skønner at Billund Vand har haft et godt udbytte af samarbejdet, at det har været naturligt at bidrage og deltage i arrangementer og ERFA-grupper og at virksomheden faktisk gerne ville være endnu mere aktive, hvis der ikke havde været intern ressourceknaphed. En nyansat medarbejder forventes at styrke netværksarbejdet i efteråret. Ocean Team bliver i tiltagende grad mødt med spørgsmål omkring virksomhedens miljøarbejde fra deres store kunder i offshore-industrien. Da de hørte om mulighederne i GREENET var prisen på medlemskab så lav, at det var en kort beslutningsproces at melde sig ind og gå i gang. Ulla oplyser at det dokumenterede miljøarbejde let putter sig i forhold til de meget omfattende sikkerhedsregler i branchen, og at de er glade for at komme i gang med arbejdet. Dog var det en udfordring at den medarbejder der skulle have struktureret miljøredegørelsen stoppede i virksomheden for nylig. Ocean Team forventer at aflevere deres første miljøredegørelse i efteråret 2015.

2 Interview - fortsat Upfront IT v. Ove Ellebæk, Quality Manager Ribe Biogas v. Claus Lindholdt Mikkelsen SB Pork v. Brian Rygaard Upfront IT er udmeldt af netværket i 2015, da de ikke følte medlemskabet førte til et mérsalg. Men adspurgt til netværkets betydning for virksomheden, kunne stifteren oplyse at de var stolte af at være det første IT selskab der har modtaget netværkets diplom, og at de håber virksomhedens grønne it-tilbud i højere grad vil blive prioriteret i fremtiden. (Leasing frem for eje for højere udnyttelse af udtjente PC ere samt fokus på elforbrug ved anskaffelse af hardware). Under evalueringen af det nu ophørte medlemskab var der kun positive udtalelser om netværket på nær det manglende mersalg, og større synliggørelse af IT s betydning for energiforbruget kan få Upfront IT til at genoverveje deres beslutning om udmeldelse. Ribe Biogas oplevede at deres miljøtiltag, herunder store energibesparelser, ikke rigtig talte i tilsynssammenhæng. Samtidig overskygger fokus på sikkerhed ofte miljøarbejdet. Gennem en prioritering af miljøredegørelsen har virksomheden fået foretaget en kortlægning af miljøudfordringer og miljøtiltag, og fået sat sig nogle brugbare delmål. Redegørelsen skønnes ikke at have stor værdi for medarbejdere eller ejere, men giver en god relation til andre virksomheder i netværket. En fordel ved netværksarbejdet skønnes at være den positive og uformelle dialog med kommunen gennem netværket, modsat dialogen gennem kommunens myndighedsudøvelse, der kan være lidt mere anstrengt. SB Porks kunder, naboer, kommune og tilsynsmyndigheder har stor fokus på SB Porks miljøforhold. Derfor anser Brian det for afgørende at virksomheden får kortlagt virksomhedens miljøforhold for at styrke interessenternes tillid til virksomheden. Under samtalen blev SB Pork tilknyttet ERFA-gruppen Energisyn, og de skønner at kunne bruge sparing omkring andre miljørelaterede spørgsmål igennem netværket. E. Skov Jørgensen A/S v/ Torben Lambertsen Vi så, at vores vandforbrug steg med 60 % i nogle år fordi vi havde fyldt et bassin med vand til tests. Det var ikke nødvendigt, men til gengæld var det dyrt. Efter miljøredegørelsen gjorde det tydeligt fik vi gjort noget ved det.

3 E. Skov Jørgensen A/S v/ Torben Lambertsen Sport & Eventpark Esbjerg v. Peter Aagaard DONG Nybro Gasbehandlingsanlæg v. Henrik Bay DONG Nybro Gasbehandlingsanlæg v. Henrik Bay Infomøde Varde, november 2014 Jysk Landbrugsrådgivning v. Mette Ibsen-From Upfront-It v. Ove Ellebæk Efter vi havde fået lavet miljøredegørelsen kunne vi jo godt se at det var galt på nogle punkter. Derfor har vi ændret på nogle processer og opnået en væsentlig besparelse. Det var godt nok et stort arbejde at udforme sådan en miljøredegørelse, men da det så blev gjort kunne vi jo godt se det var noget galt på nogle punkter. I dag har vi fået udskiftet en del af vores bilpark, hvilket har resulteret i en væsentlig besparelse. Samtidig har vi holdt vores vandforbrug nede ved at omlægge nogle processer. Det havde vi slet ikke tænkt over, hvis vi ikke havde fået lavet denne miljøredegørelse, og så er det dejligt at have så god hjælp fra GREENETs sekretariat. Miljøredegørelser skal fremover være med til at skabe intern opmærksomhed omkring miljøforholdene hos SEPE og vise omverden, at SEPE arbejder aktivt med sine miljøforhold. DONG Energy, Nybro Gasbehandingsanlæg har, gennem medlemskabet af GREENET og arbejdet med miljøredegørelser, opnået et større fokus på miljø- & energioptimering med inddragelse af netværkets ressourcer og kompetencer. Fokus på lokal forankring af miljøarbejde (ikke bare en del af "store DONG") Fastlægge mål for miljøarbejdet / energioptimeringer Inddragelse af medarbejdere i miljøprojekter / energioptimeringer Synliggørelse af resultater Opbyggelse af en kultur, der tænker miljø ind i det daglige arbejde Styrkelse af miljøarbejdet via Uddannelse inden for miljø (GREENET kurser/foredrag) Netværksmøder sparing Vi benytter netværksmøder og kurser fra GREENET til at øge vores egne kompetencer på miljøområdet og deler gerne Nybro's ideer / erfaringer. Vi tror på, at gode ideer med fordel kan benyttes af forskellige virksomheder til gavn for både virksomhederne og miljøet. Miljøredegørelsen har givet os en god start på arbejdet med at følge og begrænse fx energiforbruget og en god struktur på opfølgning, som vi vil bruge fremadrettet. Vi er rigtig stolte over, at vi som det første IT-firma i 2012 fik diplom for vores miljøredegørelse. På global sigt udgør IT 2% af den samlede CO2 udledning, derfor går vi ind for "grøn IT - det betaler sig", både for miljø og økonomi. Vi anbefaler derfor, til gavn for miljøet at man bliver medlem af Greenet samt også gerne udarbejder en miljøredegørelse for firmaet

4 Halliburton Danmark v. Helle Juul Halliton Danmark har været medlem af GREENET siden 2008, og vi er glade for det samarbejde vi har med GREENET. Jeg deltager i nogen omfang i netværkets aktiviteter og er super tilfreds. I foråret 2013 afleverede jeg vores 3. miljøredegørelse og fik overrakt diplom ved diplomarrangementet og generalforsamlingen på Hotel Arnbjerg i Varde den 11/6. Jeg synes, det er skønt med den store opbakning, GREENET (det gamle Miljønetværk Syd) har, og nyder de gange, vi er samlet. For ikke at nævne den opbakning, jeg har fået i tidens løb! Eurofins Danmark v. Børge Jacobsen Eurofins Danmark v. Børge Jacobsen Jeg var i færd med en modernisering af vores miljø- og arbejdsmiljøstyringssystem og gik med en idé om, at det da måtte kunne forenkles. I den forbindelse tog jeg i november 2011 kontakt til Miljønetværket. Jeg redegjorde for mine tanker om forenkling af ledelsessystemer samt at gøre dem så anvendelige som muligt for alle medarbejdere i virksomheden. Ideen til en erfa-gruppe omkring dette blev straks født. I januar 2012 var der opstartsmøde i erfa-gruppen "Miljøledelse, når det er sjovest". På dette møde var der én af de øvrige deltagere, der havde en masse erfaringer omkring miniumskrav til et miljøledelsessystem, og hvordan det kan opbygges og certificeres. I februar holdt jeg et møde med denne netværks-kollega med henblik på at blive i stand til at ændre mit eget system. I løbet af marts måned forenklede og moderniserede jeg vores system, så det var klar til recertificering medio april. På blot tre måneder fik jeg via sparring med en netværks-kollega input til at forenkle og modernisere vores miljøledelsessystem, så det blev klar til re-certificering. Resultatet var en reduktion af dokumenter fra 150 til 88. Dertil kom en klar tilkendegivelse fra alle brugere, at systemet var blevet væsentligt mere gennemskueligt og brugervenligt end tidligere. Mit medlemskab af GREENET gav mig i denne situation mulighed for at få kontakt til personer, der besidder de erfaringer, jeg ikke selv havde. Måske er det mig, der sidder med erfaringen på andre områder.

5 AP Maskinteknik v/ Preben Kristensen AP Maskinteknik blev solgt ved årsskiftet Steelcon A/S v. Knud Skovgaard DuPont Nutrition BioSciences ApS v. Peder Eriksen Loqitrans A/S Ribe v. Dorte Pedersen NIRAS, Esbjerg v. Lene Aalbæk Jepsen Billund Lufthavn v. Kurt Aulbjerg om arbejdsmiljø På kun ét år blev vores udgift til køb af fyringsolie på ca kr. forvandlet til en udgift til køb af el til jordvarme-anlægget på ca kr. Altså en årlig besparelse på ca kr. OG langt mindre CO2-udslip til gavn for miljøet. Vi vidste godt, vi skulle have gjort noget ved vores store forbrug af pulver flux, men først da vi havde sammenlignet os med de øvrige virksomheder i benchmarkinggruppen, fik vi sat skub i tingene. Det hjalp meget at se, at andre havde et væsentligt lavere forbrug. Samlet set har vi primært reduceret virksomhedens miljøbelastning, men samtidig opnået en omkostningsbesparelse på omkring kroner på årsbasis. Jeg er meget glad for at deltage i ERFA-grupper i GREENET. Der er rig mulighed for at udveksle erfaringer med de øvrige deltagere, og jeg får altid gode idéer med hjem, som jeg kan bruge i mit arbejde. Vidensdeling og netværk er også en afgørende faktor for personlig og faglig udvikling - og derfor kommer jeg igen og igen. Vores medlemskab af Miljønetværk Syd har givet megen inspiration og sat fokus på flere miljøområder, hvor vi har kunnet foretage forbedringer. Under arbejdet med miljøredegørelsen satte vi specielt fokus på energiforbruget, og vi opnåede en besparelse på gas til vores pulvermaleanlæg på 25%. Det svarer til kr årligt! Jeg har i Miljønetværk Syd s regi deltaget i kurser bl.a. Best Available Techniques i husdyrproduktionen, og om lugtberegning fra husdyrbrug. Disse kurser retter sig specifikt mod topaktuelle emner i forbindelse med opgaver med miljøvurdering af udvidelser af husdyrbrug. Kurserne gennemføres med eb god planlægning, og der indhentes absolut kompetente oplægsholdere. Dette er alfa og omega for et godt udbytte. Ligeledes lægges der op til udbytterige diskussioner mellem kursusdeltagerne og vores samarbejdspartnere. Medlemskabet af Miljønetværk Syd er af stor værdi for NIRAS opgaveløsning og kompetenceudvikling. Vores indsats på arbejdsmiljøområdet har et dobbelt formål. Dels er der en formel lovgivning, som vi skal overholde, dels ønsker vi at samarbejde med medarbejderne om at sikre gode arbejdsforhold. Vi får jo raske medarbejdere ind om morgenen, og så vil vi også gerne kunne sende dem sunde og friske hjem efter arbejdstid. Vi gør meget for at forebygge nedslidning og undgå uheld, og APV-processen er en vigtig del af det forebyggende arbejde. Med det mål at skabe et godt og sikkert arbejdsmiljø har vi en fastlagt politik på arbejdsmiljøområdet. Heraf fremgår det, at vi i positiv retning vil påvirke medarbejdernes helbred, energi og livskvalitet. Og det, er jeg overbevist om, at vi lykkes med.

6 Hjortkær Maskinfabrik v. Alf Simonsen om arbejdsmiljø Billund Lufthavn v. Connie Kristensen C&D Foods (Tidl. Arovit) v. Claus Bundgaard Pedersen Informationsmøder Vi er mange timer på arbejde hver dag. Derfor er det vigtigt, at vi befinder os så godt som muligt, når vi er på arbejde. Hos Hjortkær Maskinfabrik vil vi gerne være en attraktiv arbejdsplads, så vi blandt andet bedre kan rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere. Derfor har vi de seneste år haft megen fokus på at etablere et godt arbejdsmiljø, og der er ingen tvivl om, at det har medvirket til, at vores sygefravær er faldet, og vi stort set har undgået uheld. Der er også økonomi i det for virksomheden, men det skal først og fremmest være målet om at skabe et godt arbejdsmiljø, der skal være motivationskraften. Vi har tilmeldt os seminarrækken for at komme et skridt videre og få vores indsats struktureret så meget som muligt. Jeg er meget glad for at arbejde med KEMI guiden, der er et særdeles nyttigt værktøj. Ved hjælp af dette program har vi fået kortlagt hvilke forskellige stoffer, som de mange afdelinger i lufthavnen egentlig ligger inde med. Og programmet viser samtidig ved hjælp af farvemarkeringer, hvor farlige stofferne er. Når vi anvender KEMI guiden, er vi sikre på, at vi følger den gældende lovgivning, så vi får skaffet de sikkerhedsdatablade og udarbejdet de Arbejdspladsbrugsanvisninger, der er påkrævet. Miljøledelse er at flytte fokus fra os og dem hen til noget der er penge i for samfundet og den enkelte virksomhed. Dette gælder både eksternt og internt miljøledelse hvert år. Løn-Råvarer-Energipriser og Miljøafgifter kan vi ikke bestemme egenhændigt men effektiv, vedkommende miljøledelse kan ofte kompensere herfor. Hvis man knytter de to begreber miljø og arbejdsmiljø sammen i miljøledelse, får man en maksimal effekt. Ikke bare en tilfreds kommune, men også involverede medarbejdere. Det er simpelthen praktisk pragmatik C&D Foods (Tidl. Arovit) v. Claus Bundgaard Pedersen og Kim Madsen DI-pjecen Dialog giver udsyn For Arovit er det ikke afgørende at have (og betale for) et fint stykke papir, der bekræfter vi tager miljøledelse alvorligt. Vi har valgt Netværk og lokalmyndighederne som vores partnere. Et valg vi aldrig har fortrudt og kun kan anbefale til alle. Samarbejdet i Miljønetværk Syd betyder, at der både er opnået konkrete resultater og opbygget en gensidig tillid mellem ledelsen på A/S Arovit Petfood og den miljøtilsynsførende fra kommunen. Netværkets arbejdsredskaber giver os både en miljøredegørelse og et grønt regnskab. Det går hånd i hånd. Vi kalder det Miljøredegørelse med næsen fremme. Det er et fantastisk samarbejde med det netværk

7 Bramidan v. Henrik Dueholm Modulex v. Søren Mandsberg Det siger medlemmerne Semco Maritime v. Dorte Ulsø Steelcon v. Knud Skovgaard Gennem arbejdet med vores første miljøredegørelse, lykkedes det at halvere malingsspildet hos os, og det drejer sig om mange penge. Opdatering af miljøredegørelsen hvert andet år holder fokus på miljøområdet. Siden vores første miljøredegørelse i 2000 har den været et godt værktøj til at dokumentere vores miljøindsats over for vores kunder. Vi mærker dog en stigende kundeefterspørgsel på en international certificering, og arbejder derfor nu hen mod en ISO certificering Ved at anvende KEMIguiden får vi løbende overblik over de kemikalier, vi bruger i virksomheden. Vi er altid ajour med hvilke af de kemikalier, vi bruger, der er opført på de forskellige lister fra Miljøstyrelsen. Gennem arbejdet i Miljønetværk Syds ERFA-gruppe for jern- og metalvirksomheder, har vi opnået store miljøforbedringer og økonomiske besparelser. Vi har reduceret vores pulver flux pr. kg UP tråd med 50 % og vores affaldsmængde til deponi er ligeledes reduceret med 50 %.

Sekretariatets kommentarer til scenariebeskrivelserne

Sekretariatets kommentarer til scenariebeskrivelserne Sekretariatets kommentarer til scenariebeskrivelserne Bilag 4 Denne kommentar er opbygget med først kort et indledende afsnit. Dernæst følger de 4 scenarier hver for sig det betyder, at nogle af kommentarerne

Læs mere

Hvordan kommer vi videre og får alle med?

Hvordan kommer vi videre og får alle med? Hvordan kommer vi videre og får alle med? 1. Gennemfør handlingsplanerne 2. Sikre at miljøarbejdet fortsætter 3. Information og dialog 4. Nye input til den næste handlingsplan Gennemførelse af handlingsplanen

Læs mere

Medlemstallet er stadig stigende, og kun sort uheld betød, at vi ikke rundede 150 medlemmer i 2011 det skete først i januar 2012.

Medlemstallet er stadig stigende, og kun sort uheld betød, at vi ikke rundede 150 medlemmer i 2011 det skete først i januar 2012. Antal diplomer Årsberetning 211 211 er et år, hvor netværket oplevede øget aktivitet og stor medlemsfremgang, og det er derfor en fornøjelse, at jeg som formand aflægger min første årsberetning. Bestyrelsen

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Notat fra fællesmødet mellem bestyrelse og koordinationsgruppen den 21. august fra kl. 10 12.

Notat fra fællesmødet mellem bestyrelse og koordinationsgruppen den 21. august fra kl. 10 12. Notat fra fællesmødet mellem bestyrelse og koordinationsgruppen den 21. august fra kl. 10 12. Fra bestyrelsen: Tilstede: Torben Lambertsen, Torben Kjær Andersen, Henrik Bay, Jesper Brødsgaard John Snedker,

Læs mere

Datarapport for Modmil. 277 deltagere. Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen

Datarapport for Modmil. 277 deltagere. Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen Datarapport for Modmil 277 deltagere Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen Hvad er dit køn? Kvinde 35 Mand 5 2 Hvad er din alder? 2-29 2 3-39 35-9 3 82 5-59 23 6-69 33 Over 7

Læs mere

STRATEGISK MILJØLEDELSE 26. OKTOBER 2016

STRATEGISK MILJØLEDELSE 26. OKTOBER 2016 STRATEGISK MILJØLEDELSE HENRIK RIISGAARD NBE MØDE OM STRATEGISK MILJØLEDELSE AALBORG PORT LAND 26. OKTOBER 2016 ModMil Modernisering af Miljøledelsesarbejdet i danske virksomheder - evaluering 2016 Menuen

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

IMPLEMENTERING AF MILJØLEDELSE

IMPLEMENTERING AF MILJØLEDELSE IMPLEMENTERING AF MILJØLEDELSE MODUL 1 MODUL 2 MODUL 3 MODUL 4 TRIN 1 Indledende kortlægning TRIN 2 Ledelsens involvering i projektet TRIN 3 Projektplan TRIN 4 Projektopstart og organisering TRIN 5 Detailkortlægning

Læs mere

MILJØ - OG KLIMAUDVALGET. Mandag den 29. august 2011. Klokken: 15.00 17.00. Sted: Regionsgården. Mødelokale: H5. Møde nr. 5. Mødet slut kl.: 16.

MILJØ - OG KLIMAUDVALGET. Mandag den 29. august 2011. Klokken: 15.00 17.00. Sted: Regionsgården. Mødelokale: H5. Møde nr. 5. Mødet slut kl.: 16. K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN MILJØ - OG KLIMAUDVALGET Mandag den 29. august 2011 Klokken: 15.00 17.00 Sted: Regionsgården Mødelokale: H5 Møde nr. 5 Mødet slut kl.: 16.15 Medlemmer: Lars Gaardhøj

Læs mere

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning www.pwc.dk/årsrapport CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Ansvarlighed gennem vores forretning PwC Danmark

Læs mere

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Forord De personalepolitiske værdier for Vordingborg Kommune er udarbejdet i en spændende dialogproces mellem medarbejdere og ledere. Processen tog

Læs mere

CSR-rapport 2012/13. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a. www.pwc.dk/aarsrapport

CSR-rapport 2012/13. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a. www.pwc.dk/aarsrapport www.pwc.dk/aarsrapport CSR-rapport 2012/13 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab ANSVARLIGHED GENNEM VORES

Læs mere

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR Miljø Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR MEA 2015 I 2010 blev AffaldVarme Aarhus ledelsessystem for miljø, energi og arbejdsmiljø (MEA) certificeret. I 2013 blev AffaldVarme Aarhus re-certificeret.

Læs mere

Er du klædt på til et bedre miljø?

Er du klædt på til et bedre miljø? Er du klædt på til et bedre miljø? MiljøForum Fyn - ellers er det om at komme ud af fjerene! 2 MiljøForum Fyn Miljø og klima står højt på den globale dagsorden, fordi det er blevet tydeligt, at måden,

Læs mere

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken?

Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? Hvad er dit samlede indtryk af dit/dine besøg i klinikken? dit samlede indtryk af besøget Jeg har fået en udsøgt behandling og gode øvelser til at styrke min ryg. Begge dele bevirker at jeg i dag har det

Læs mere

Varde Kommune. CO2 opgørelse Klimakommune

Varde Kommune. CO2 opgørelse Klimakommune Varde Kommune CO2 opgørelse 2015 Klimakommune CO2 opgørelse 2015 År 2015 CO2 Udledning [Ton] Besparelse Elforbrug 1.506 9 % Varmeforbrug 6.577 26 % Transport 1.832-1,2 % Andet* 708 2,9 % I alt 10.623 18,8

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv.

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv. C S R Corporate Social Responsibility a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Denne redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapporten for BabySam A/S for 2016/17.

Læs mere

Synlig Læring i Gentofte Kommune

Synlig Læring i Gentofte Kommune Synlig Læring i Gentofte Kommune - også et 4-kommune projekt Hvor skal vi hen? Hvor er vi lige nu? Hvad er vores næste skridt? 1 Synlig Læring i følge John Hattie Synlig undervisning og læring forekommer,

Læs mere

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune Politik for den attraktive arbejdsplads i Gentofte Kommune Indhold personalepolitik 1. Indledning: Gentofte Kommune, landets mest attraktive kommunale arbejdsplads 4 1.1. Forankring i MED-systemet 5 1.2.

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Ribe Jernindustri A/S Miljøredegørelse hvordan og hvorfor?

Ribe Jernindustri A/S Miljøredegørelse hvordan og hvorfor? Miljøredegørelse hvordan og hvorfor? Kort fortalt Den førende danske producent af radiatorer og konvektorer Ca. 125 medarbejdere i Ribe og 15 i UK, DE, N Kort fortalt Grundlagt i 1848 som et metalstøberi,

Læs mere

Diplomarrangement. Hotel Skibelund Krat, Vejen Onsdag den 21. november 2012

Diplomarrangement. Hotel Skibelund Krat, Vejen Onsdag den 21. november 2012 Diplomarrangement Hotel Skibelund Krat, Vejen Onsdag den 21. november 2012 2 Forord Miljønetværk Syd byder velkommen til det 26. diplomarrangement. 4 medlemmer af Miljønetværk Syd vil i dag modtage diplom

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S Grønt regnskab 2012 Verdo Hydrogen A/S VERDO Agerskellet 7 8920 Randers NV Tel. +45 8911 4811 info@verdo.dk CVR-nr. 2548 1984 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 3 1.1 Navn, beliggenhed og ejerforhold...

Læs mere

ET ERHVERVSLIV I VÆKST

ET ERHVERVSLIV I VÆKST 2013 ET ERHVERVSLIV I VÆKST MED ATTRAKTIVE JOBMULIGHEDER Find dit næste job i Frederikshavn Kommune Et attraktivt sted at bo I Frederikshavn Kommune ser vi fremad. Her er man ikke er bange for at tænke

Læs mere

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe Bureau Veritas nye Netværksgruppe INTERN AUDITOR Inspiration, idéudveksling og faglig sparring er nøgleordene for Bureau Veritas` netværksgrupper. Bureau Veritas har bl.a. grupper inden for kvalitet, miljø,

Læs mere

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PwC s forretning er betinget af vores evne til at tiltrække, udvikle og fastholde de dygtigste i branchen. 2 PwC

Læs mere

START UP GUIDE: VEJEN TIL CERTIFICERING AF DIT LEDELSESSYSTEM. Vejledning

START UP GUIDE: VEJEN TIL CERTIFICERING AF DIT LEDELSESSYSTEM. Vejledning START UP GUIDE: VEJEN TIL CERTIFICERING AF DIT LEDELSESSYSTEM Vejledning Sikker vej til certificering Denne vejledning sigter på at give et grundlæggende indblik i, og forståelse af certificering af ledelsessystemer.

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

KENDER DU ENERGISELSKABERNES SPAREINDSATS? Få et bedre afsæt, når du hjælper dine kunder med energiforbedringer

KENDER DU ENERGISELSKABERNES SPAREINDSATS? Få et bedre afsæt, når du hjælper dine kunder med energiforbedringer KENDER DU ENERGISELSKABERNES SPAREINDSATS? Få et bedre afsæt, når du hjælper dine kunder med energiforbedringer ENERGISELSKABERNES SPAREINDSATS HVAD ER DET? I Danmark har vi stort fokus på at reducere

Læs mere

Samfundsansvar 2010. Arkil A/S kommentering omkring samfundsansvar, og hvordan den er forankret i Arkil koncernens værdier.

Samfundsansvar 2010. Arkil A/S kommentering omkring samfundsansvar, og hvordan den er forankret i Arkil koncernens værdier. Samfundsansvar 2010 Arkil A/S kommentering omkring samfundsansvar, og hvordan den er forankret i Arkil koncernens værdier. Indholdsfortegnelse Samfundsansvar 2010 Samfundsansvar...3 Miljøforhold...4 Sikkerhed...5

Læs mere

Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter. Troværdighed. Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed?

Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter. Troværdighed. Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed? Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed? Bente Mortensen Hortonom, Master of Environmental Management GreenProject, +45 4119 8995 Hvorfor fokusere

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

Evaluering af arbejdet i temagruppen kost og fysisk aktivitet og deltagernes tilfredshed

Evaluering af arbejdet i temagruppen kost og fysisk aktivitet og deltagernes tilfredshed Temagruppen : Kost og fysisk aktivitet Oktober 2012 Evaluering af arbejdet i temagruppen kost og fysisk aktivitet og deltagernes tilfredshed deltagere: 25 heraf 7 ufuldstændige gennemførte spørgeskemaer:

Læs mere

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe Bureau Veritas nye Netværksgruppe INTERN AUDITOR Inspiration, idéudveksling og faglig sparring er nøgleordene for Bureau Veritas` netværksgrupper. Bureau Veritas har bl.a. grupper inden for kvalitet, miljø,

Læs mere

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling.

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. 2. Beretning om foreningens formål og virke Preben Christensen (PC) fik ordet og redegjorde

Læs mere

Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet.

Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet. 1 20.02.15 Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet. Beskrivelse af kvalitetsstyringssystemet Jammerbugt kommune har et kvalitetsstyringssystem på natur- og miljøområdet. Helt overordnet skal

Læs mere

Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering. Hvordan har informationen om arrangementet været?

Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering. Hvordan har informationen om arrangementet været? Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering Hvordan har informationen om arrangementet været? god meget god Hvordan var din oplevelse af lokaler og faciliteter? Utilfreds tilfreds meget tilfreds

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA?

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA? DNA ET ANDERLEDES NETVÆRK Et netværk handler IKKE kun om at sælge dine produkter eller skaffe dig dit næste job! DNA er et netværk hvor faglig sparring, engagement, personlig udvikling og ikke mindst forretningsudvikling

Læs mere

BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger

BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, som arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Målet er at

Læs mere

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum.

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. TRE GODE GRUNDE I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. Vi spurgte: Vi vil gerne høre, om du herunder i tråden vil nævne de tre

Læs mere

Der er forsat stor fokus på uddannelser, workshop, sessioner, indkøb og vidensdeling og vi glæder os meget til fremtiden.

Der er forsat stor fokus på uddannelser, workshop, sessioner, indkøb og vidensdeling og vi glæder os meget til fremtiden. CONNECTSPORT DET KRÆVER BENHÅRDT ARBEJDE Velkommen til ConnectSport News August 2015. Vi er i en branche, hvor tingene ikke kommer af sig selv. Vi er nødt til at arbejde benhårdt og stå sammen om at skabe

Læs mere

Bæredygtighed - fra strategi til undervisning. Steffen Lervad Thomsen Bæredygtighedskoordinator Miljø og Energiforvaltningen

Bæredygtighed - fra strategi til undervisning. Steffen Lervad Thomsen Bæredygtighedskoordinator Miljø og Energiforvaltningen Bæredygtighed - fra strategi til undervisning Steffen Lervad Thomsen Bæredygtighedskoordinator Miljø og Energiforvaltningen Disposition - Organisering - Strategier og mål - Initiativer - Resultater Organisation

Læs mere

ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN

ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN Bliv medlem af C4 det betaler sig Relationer skaber værdi og bedre bundlinje. Et medlemskab af C4 giver dig og din virksomhed adgang til at skabe nye relationer og mere forretning

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2012

Nyhedsbrev februar 2012 Nyhedsbrev februar 2012 Kære medlemmer, kære partnere Så viser kalenderen 2012, og endnu et halvt år er gået siden sidste nyhedsbrev fra Moment Talent. Vi håber I alle er kommet godt og sikkert ind i det

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

MØDEPLAN FOR 2014: Bureau Veritas Netværksgruppe: ISO 22000/FSSC

MØDEPLAN FOR 2014: Bureau Veritas Netværksgruppe: ISO 22000/FSSC Bureau Veritas Netværksgruppe: ISO 22000/FSSC Fødevaresikkerhed stiller krav til alle aktører i hele forsyningskæden, og netværksgruppen for fødevarevirksomheder er et samlingspunkt, hvor vi på kryds og

Læs mere

Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13

Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13 Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13 De aktiviteter Brunata a/s rapporterer om, er en integreret del af virksomhedens forretningsstrategi. Nærværende rapport beskriver status på vores

Læs mere

Anne-Lise og. Landbrugets. Arbejdsmiljøpris 2009

Anne-Lise og. Landbrugets. Arbejdsmiljøpris 2009 Anne-Lise og Hans Juul Jessen Landbrugets Landbrugets Idé og formål Dansk Landbrugsrådgivning uddeler hvert år Landbrugets Arbejdsmiljøpris til en landmandsfamilie, der gør en særlig indsats for at skabe

Læs mere

Mere effektive godstransporter - bedre miljø. Trafikdage 2016

Mere effektive godstransporter - bedre miljø. Trafikdage 2016 Mere effektive godstransporter - bedre miljø Trafikdage 2016 Baggrund to projekter gennemført med støtte fra Trafik- og Byggestyrelsen Mere effektive godstransporter og bedre miljø udvikling af værktøj

Læs mere

Evaluering af 'Mindfulness '

Evaluering af 'Mindfulness ' 4. oktober 211 Evaluering af 'Mindfulness ' I perioden 13-5-211 til 16-9-211 blev kurset 'Mindfulness ' afholdt for 41 deltagere. I forbindelse med kurset er der foretaget en evaluering. Resultaterne af

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility Samfundsansvar hos Stena Recycling A/S Vi tror på, at affald er begyndelsen til nyt... Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar Den lovpligtige redegørelse for samfundsansvar

Læs mere

CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S

CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S 2019 2022 Indhold Indledning... 3 1. Strategi for samfundsansvar for Vejen Forsyning i perioden 2019-2022... 4 1.2 Processen frem mod strategien... 4 1.3 Driftsikkerhed

Læs mere

Tillid, åbenhed og nysgerrighed

Tillid, åbenhed og nysgerrighed Tillid, åbenhed og nysgerrighed Af kommunikationsrådgiver John Hird på vegne af kloakpartnerskabet i Aarhus Da de syv virksomheder bag kloakpartnerskabet i Aarhus indledte deres samarbejde i 2010, satte

Læs mere

NETVÆRKS- OG VIDENSCENTER for det åbne land, natur og miljø

NETVÆRKS- OG VIDENSCENTER for det åbne land, natur og miljø NETVÆRKS- OG VIDENSCENTER for det åbne land, natur og miljø Vi vil bevare det gode og udvikle noget nyt og endnu bedre derfor ønsker vi at skabe et netværks- og videnscenter for natur og miljø i Vejle.

Læs mere

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense Herre M pulje 1 1 4 4 1750 83 21,08 Kim Jensen,, FFFIF 2 2 2 1354 83 16,31 Henrik Sørensen,, FKBU Herre A pulje 1 1 4 4 1184 77 15,38 Regner Sørensen,, Nykøbing Falster Firmasport 2 3 3 1170 67 17,46 Preben

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020

Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020 Dansk Jernbaneforbund Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020 Vision, mission & målsætning 02 Indhold Arbejdsmiljøstrategien 2016 2020... 04 Vision for arbejdsmiljøet... 06 Mission på arbejdsmiljøområdet...

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Evaluering af superbrugerfunktionen Til hvilke tekniske emner har du brugt superbrugernes hjælp eller sparring?

Evaluering af superbrugerfunktionen Til hvilke tekniske emner har du brugt superbrugernes hjælp eller sparring? Evaluering af superbrugerfunktionen Lidt under 80 % svarer at de er tilfredse eller meget tilfredse med de workshops som superbrugerne har afholdt og tilsvarende mange svarer at workshoppene er væsentlige

Læs mere

Videncenter for Idrætsanlæg. fra vision til virkelighed

Videncenter for Idrætsanlæg. fra vision til virkelighed 2014 Videncenter for Idrætsanlæg fra vision til virkelighed Videndeling skaber vækst I en tid præget af forandring på idræts,- kultur- og fritidsområdet er der behov for nytænkning. Men der er også brug

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar Den lovpligtige redegørelse for samfundsansvar udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i årsrapporten for Stena Recycling og dækker samme periode som årsrapporten.

Læs mere

Varde Kommune. CO2 opgørelse Klimakommune

Varde Kommune. CO2 opgørelse Klimakommune Varde Kommune CO2 opgørelse 2014 Klimakommune CO2 opgørelse 2014 År 2014 CO 2 Udledning [Ton] Besparelse Elforbrug 1.655 16 % Varmeforbrug 8.895 9 % Transport - Andet* 729 20 % I alt 11.279,00 11 % *Vejbelysning

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN

BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN Bureau Veritas nye Netværksgruppe BÆREDYGTIGHED OG SOCIALT ANSVAR I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN I Bureau Veritas nye netværksgruppe sætter vi fokus på bygge- og anlægsbranchens udfordringer inden for bæredygtighed

Læs mere

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år 2016 Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby daf@dansk-atletik.dk - Tlf: +45 4326 2626 Aldersgruppe: 15-25 år Dansk Atletik Forbund er det nationale forbund for atletik, gang

Læs mere

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR Miljø Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR MEA 2017 I 2010 blev Center for Miljø og Energis ledelsessystem for miljø, energi og arbejdsmiljø (MEA) certificeret. I 2016 blev Center for Miljø og Energi

Læs mere

» 10 minutters træning på BFH 2014-2016. Anne Jacobsen Arbejdsmiljøkonsulent, fysioterapeut

» 10 minutters træning på BFH 2014-2016. Anne Jacobsen Arbejdsmiljøkonsulent, fysioterapeut » 10 minutters træning på BFH 2014-2016 Anne Jacobsen Arbejdsmiljøkonsulent, fysioterapeut BFH 2010-2016 (5 ¾ år) Alectia siden 1.2.2016 » Strategi for ergonomien: OL på BFH » Startskuddet. » Fra tilbud

Læs mere

CSR OG BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS

CSR OG BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS Bureau Veritas nye Netværksgruppe CSR OG BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS NYE MARKEDER, NYE MULIGHEDER Både små og store virksomheder bliver i stigende grad mødt med kontante krav om miljøvenlighed, leverandørstyring

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Vi er et stærkt team på arbejdsmiljø, og vi ser helst, at dine medarbejdere er sunde og sikre - hele dagen, også når de holder fri 2013 Sponsorkoncept:

Læs mere

EVALUERING FRA KUNDERNE

EVALUERING FRA KUNDERNE EVALUERING FRA KUNDERNE DELTAGENDE VIRKSOMHEDER KARRIEREDAGENE 2015 = 149 BESVARELSER = 73 SVARPROCENT = 49% EVALUERING FRA KUNDER Profil af udstillere: 149 virksomheder/organisationer Store/små, lokale/nationale/internationale,

Læs mere

Onsdag den 4. juni 2014, hos Hotel Britannia, Torvegade 24, 6700 Esbjerg

Onsdag den 4. juni 2014, hos Hotel Britannia, Torvegade 24, 6700 Esbjerg Bureau Veritas Netværksgruppe KVALITETSLEDELSE I OLIE/GAS INDUSTRIEN Vil du Vide mere om systematisk kvalitetsledelse inden for olie & gas- samt petrokemisk industri? Have indsigt i, hvordan andre virksomheder

Læs mere

LEDELSENS EVALUERING 2016

LEDELSENS EVALUERING 2016 Natur, Miljø og Trafik LEDELSENS EVALUERING 2016 - SAMT FOKUS FOR 2017 Der er stor anerkendelse fra lederteamet til centrets certificering i kvalitetsledelse samt den konstruktive brug af systemet, som

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Evaluering af NBE Landbrugs netværksaktiviteter og grønne udviklingsplaner

Evaluering af NBE Landbrugs netværksaktiviteter og grønne udviklingsplaner Evaluering af NBE Landbrugs netværksaktiviteter og grønne udviklingsplaner August 2018 Katrine Dinitzen Helt kort opsummering: 1. Overordnet er landmændene meget positive omkring GUP. GUP skaber værdi

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Nej. Nej. Jeg træner selv en del og er uddannet massør og ved at det er noget som hjælper på stress og trivsel.

Nej. Nej. Jeg træner selv en del og er uddannet massør og ved at det er noget som hjælper på stress og trivsel. Nedenfor ses en oversigt over de forslag, der er indkommet via FKnet kampagnen Attraktiv arbejdsplads, hvor ansatte i Frederiksberg Kommune anonymt eller med angivelse af kontaktoplysninger har kunnet

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

Fri til frivilligt arbejde. Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører

Fri til frivilligt arbejde. Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører Fri til frivilligt arbejde Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører November 2007 Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Idéer for Livet Ambassadører... 3 1.2 Skandias motivation... 4 2. Evaluering

Læs mere

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe Bureau Veritas nye Netværksgruppe INTERN AUDITOR Inspiration, idéudveksling og faglig sparring er nøgleordene for Bureau Veritas` netværksgrupper. Bureau Veritas har bl.a. grupper inden for kvalitet, miljø,

Læs mere

2012-2015 2012-2015. Kompetenceudvikling. Kompetenceudvikling. i Helsingør Kommune

2012-2015 2012-2015. Kompetenceudvikling. Kompetenceudvikling. i Helsingør Kommune 2012-2015 2012-2015 Helsingør Kommunes Strategi for Kompetenceudvikling Kompetenceudvikling i Helsingør Kommune Kompetenceudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Indholdsfortegnelse Kompetenceudvikling

Læs mere

GNG s CSR-politik. God social praksis

GNG s CSR-politik. God social praksis GNG s CSR-politik God social praksis GASA NORD GRØNT s CSR-politik er baseret på de 3 P er: PEOPLE PLANET PRODUCT Vi forsikrer, at GNG og de producenter, som leverer til GNG, der er omfattet af GLOBAL

Læs mere

Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet

Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet 2 VELKOMMEN Opsamling på resultaterne v/greenet Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet Hvordan kommer vi videre? Matchmaking: Parring

Læs mere

Ministerens besvarelse af to samrådsspørgsmål i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg den 28. maj om arbejdspladsvurdering

Ministerens besvarelse af to samrådsspørgsmål i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg den 28. maj om arbejdspladsvurdering Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 182 Offentligt T A L E Ministerens besvarelse af to samrådsspørgsmål i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg den 28. maj om arbejdspladsvurdering

Læs mere

Denne samtalemodel er udviklet på baggrund af Vækstmodellen vejen til den gode samtale af Marianne Grønbæk & Henrik Pors, Dafolo, 2009.

Denne samtalemodel er udviklet på baggrund af Vækstmodellen vejen til den gode samtale af Marianne Grønbæk & Henrik Pors, Dafolo, 2009. Denne samtalemodel er udviklet på baggrund af Vækstmodellen vejen til den gode samtale af Marianne Grønbæk & Henrik Pors, Dafolo, 2009. En bog som varmt kan anbefales. Vejledning til Den værdsættende samtale

Læs mere

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen LEDELSES- GRUNDLAG KÆRE LEDER I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj faglig kvalitet, og samtidig skal vi være i front med effektive og innovative løsninger.

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Den 9. september 2016 Erhvervscamp 2016 GRØN OMSTILLING 9. September 2016 Hør om NBE Projektleder Lene M. Nielsen Hvilke muligheder er der for nordjyske

Læs mere

Miljøregnskab NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG

Miljøregnskab NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG Miljøregnskab 2010 2011 NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG Basisoplysninger Nybro Gasbehandlingsanlæg Nybrovej 185 6851 Janderup CVR-nr.: 27.21.05.38 P-nr.: 1.003.049.158 Nybro Gasbehandlingsanlæg er en behandlingsenhed

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

CSR-rapport 2013/14. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

CSR-rapport 2013/14. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a CSR-rapport 2013/14 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a 2 PwC s årsrapport 2013/14: CSR-rapport En ansvarlig forretning Et væsentligt led i at drive en ansvarlig forretning

Læs mere

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019 Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Socialpolitik 2015-2019 ndhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer...7 Mødet mellem borger og kommune.. 8

Læs mere

Vi regner vores samlede miljøbelastninger ud (ressourceforbrug, affald til genanvendelse, forbrænding og deponi)

Vi regner vores samlede miljøbelastninger ud (ressourceforbrug, affald til genanvendelse, forbrænding og deponi) Hvad vil vi opnå? Et renere miljø Bedre beslutningsgrundlag Vide hvordan vi måler på miljøet Vide hvad vi får ud af det m.h.t. miljø, arbejdsmiljø og økonomi Styr på vores processer og forbrug Minimere

Læs mere

KMP+Mentorundersøgelsen Værktøj til måling af resultater

KMP+Mentorundersøgelsen Værktøj til måling af resultater Side 1 af 5 KMP+Mentorundersøgelsen Værktøj til måling af resultater Af Kirsten M. Poulsen, direktør og management konsulent, KMP & Partners Vores interesse for mentorskabet I 2000 stiftede jeg for første

Læs mere

DONG Energy Power A/S Svanemølleværket. Grønt regnskab for 2010

DONG Energy Power A/S Svanemølleværket. Grønt regnskab for 2010 DONG Energy Power A/S Svanemølleværket Grønt regnskab for 2010 Dokument oprettet d. 16 05 2011. Side 1 / 6 Dette grønne regnskab er udarbejdet efter bekendtgørelse om visse virksomheders afgivelse af miljøoplysninger,

Læs mere