Kortlægning af rekrutteringssituationen. sygeplejersker, pædagoger og socialrådgivere og arbejdsgivernes. RAR Sjælland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kortlægning af rekrutteringssituationen. sygeplejersker, pædagoger og socialrådgivere og arbejdsgivernes. RAR Sjælland"

Transkript

1 Kortlægning af rekrutteringssituationen for folkeskolelærere, sygeplejersker, pædagoger og socialrådgivere og arbejdsgivernes kompetencebehov RAR Sjælland

2 Indledning Et centralt formål med beskæftigelses- og uddannelsespolitikken er at sikre et velfungerende arbejdsmarked, hvor arbejdspladserne kan rekruttere det ønskede antal medarbejdere med de rette kompetencer. Det er derfor vigtigt at opbygge viden om, hvorvidt arbejdspladsernes efterspørgsel efter arbejdskraft er tilstrækkeligt dækket af arbejdskraftudbuddet, både hvad angår kvantitet og kvalitet af arbejdskraften. Nærværende analyse præsenterer for første gang en metode til at identificere omfanget af efterspørgslen efter folkeskolelærere, sygeplejersker, pædagoger og socialrådgivere, og hvilke konkrete kompetencer arbejdsgiverne efterspørger hos de fire faggrupper. Analysen bygger på en systematisk kortlægning og tekstanalyse af ca. 19. jobopslag over perioden for de fire faggrupper samt en survey-undersøgelse med besvarelser fra ca. 1.1 virksomheder, der har opslået online jobannoncer efter de fire faggrupper primært i 217. Analysen vil derved bidrage til at øge vidensgrundlaget om arbejdsmarkedet for de fire faggrupper, som kan indgå i tilrettelæggelsen af indsatser for at undgå mismatchproblemer for faggrupperne. Analysen vil, hvor det datamæssigt er muligt, belyse rekrutteringssituationen for RAR-regionen Sjælland. Analysen viser, at rekrutteringsudfordringerne sætter fokus på behovet for beskæftigelsespolitiske initiativer inden for sygeplejerske-, folkeskolelærer-, pædagog- og socialrådgiverområdet, herunder behovet for initiativer for ledige på områderne, så der skabes det rette match mellem de lediges kompetencer og arbejdsgivernes behov. FTF foreslår, at arbejdsgiverne, de faglige organisationer og a-kasserne inden for de pågældende områder går sammen og finder fælles løsninger på rekrutteringsudfordringerne og inddrager jobcentrene i tilrettelæggelsen af indsatser over ledige.

3 Arbejdsgivernes efterspørgsel efter arbejdskraft Højbjerre Brauer Schultz (HBS) har for FTF undersøgt udviklingen i antal jobopslag for folkeskolelærere, sygeplejersker, pædagoger og socialrådgivere fra 21 til 216 i den offentlige og private sektor inden for brancherne offentlig administration, undervisning, sundhed og sociale institutioner. Opgørelsen viser dermed arbejdsgivernes efterspørgsel efter fire faggrupper, der spiller en central rolle for levering af velfærd enten i den private eller offentlige sektor. Jobopslagsanalysen er baseret på HBS-jobindeks, der en database over online jobopslag i Danmark, jf. boks 1. Analysen viser, at der set over perioden generelt har været stigende i efterspørgslen efter sygeplejersker, pædagoger og skolelærere. I de sidste år er udviklingen vendt for pædagoger og folkeskolelærere og i 216 lå antallet af jobopslag på 77 for pædagoger og 725 for lærere. På sygeplejerområdet var der et midlertidigt fald i efterspørgslen i 215, men i 216 steg efterspørgslen igen og arbejdsgiverne ansøgte om 1.45 sygeplejersker. På socialrådgiverområdet har efterspørgslen stort set ligget på et konstant niveau frem til 213, hvor efterspørgslen steg til et nyt niveau omkring 25 jobopslag både i 215 og 216 svarende til en stigning i efterspørgslen på ca. 45 pct. Antal jobopslag i Region Sjælland for fire FTF faggrupper, Pædagog Skolelærer Socialrådgiver Sygeplejerske Kilde: FTF jobopslagsanalyse fra HBS, 217

4 Beskæftigelsen for de fire faggrupper i kommuner og sygehusregionen 1 i region Sjælland fremgår af nedenstående figur. Figuren viser, at beskæftigelsen for sygeplejersker og socialrådgivere har været stigende siden 21. For sygeplejersker er beskæftigelsen øget med 25 pct., for socialrådgivere drejer det sig om en stigning på 7 pct. For skolelærere har beskæftigelsen været faldende frem til 214, hvorefter beskæftigelsen stort set har ligget på et konstant på ca. 7.5 folkeskolelærer. På pædagogområdet har beskæftigelsen siden 211 udvist et stabilt niveau på godt 7. pædagoger. Beskæftigelsen for fire FTF-faggrupper i kommuner og sygehusregionen i Region Sjælland Pædagog Skolelærer Sygeplejerske Socialrådgiver (H. akse) 5 Note: Antallet af ansatte er målt i oktober i hver periode. Kilde: Kommunernes og regionernes løndatakontor, SIRKA En sammenligning af udviklingen af antal jobopslag og beskæftigelsen for de fire faggrupper giver ikke et entydigt billede. Der er en sammenhæng mellem udviklingen af antal jobopslag og beskæftigelsen for sygeplejersker, idet den øgede beskæftigelse har resulteret i et øget antal jobopslag, men stigningen i antallet er jobopslag er relativt større end stigningen i beskæftigelsen. Det vidner om en større mobilitet på arbejdsmarkedet for sygeplejersker, som kan have mange årsager. 1 Opgørelsen dækker ikke beskæftigelsen i den private eller statslige sektor. De store jobmarkeder for faggrupper er kommuner og regioner.

5 På samme måde er den konstante beskæftigelse for pædagoger ikke afspejlet af antallet af jobopslag, der steg helt frem til 215. Modsat gælder for socialrådgivere, hvor den stigende beskæftigelse i 215 og 216 ikke har givet sig udslag i flere jobopslag. Uoverensstemmelsen mellem beskæftigelse og jobopslag for nogle faggrupper på visse tidspunkter kan bl.a. være et udtryk i graden af mobilitet på arbejdsmarkedet herunder afgang fra arbejdsmarkedet til pension og graden af fastholdelse af medarbejdere. Det betyder fx, at en faldende beskæftigelse for en faggruppe ikke nødvendigvis er udtryk for en faldende efterspørgsel. Rekrutteringsudfordringer Den nyeste arbejdsmarkedsbalance (efterår 217) viser, at der er omfattende mangel på lærere og sygeplejersker, mangel på pædagoger og gode jobmuligheder for socialrådgivere i region Hovedstaden. Arbejdsmarkedsbalance RAR Hovedstaden Stillingsbetegnelse Skolelærer Sygeplejerske Pædagog Socialrådgiver Balancestatus Omfattende mangel på arbejdskraft Omfattende mangel på arbejdskraft Mangel på arbejdskraft Gode jobmuligheder Kilde: Arbejdsmarkedsbalancen, efterår 217 HBS har for FTF foretaget en survey-undersøgelse blandt de virksomheder, der i 217 har forsøgt at rekruttere medarbejdere inden for de fire faggrupper via online jobopslag. Undersøgelsen bygger på svar fra 1.1 arbejdsgivere fordelt på de fire faggrupper. I undersøgelsen spørges ind til rekrutteringsforløbet og kompetencebehovet. Når man ser bort fra socialrådgivere, bekræftes resultaterne i arbejdsmarkedsbalancen i surveyundersøgelsen fra HBS. I undersøgelsen opnås kontakt til langt flere virksomheder, som har stået i en rekrutteringssituation end i Arbejdsmarkedsbalancen. Det giver et større grundlag for at vurdere rekrutteringssituationen. Undersøgelsen dækker rekrutteringssituationen på landsplan, jf. boks 1. Survey-undersøgelsen tegner et billede af, at der inden for alle fire faggrupper har været arbejdspladser, der ikke har kunnet rekruttere en medarbejder med de ønskede kvalifikationer og kompetencer. Det kan være udtryk for både kvantitative og kvalitative mismatchproblemer. Dertil kommer, at der inden for alle faggrupper er arbejdspladser, der har ansat medarbejdere, som manglede vigtige kvalifikationer og kompetencer. Der er udtryk for et kvalitativt mismatchproblem på det pågældende jobmarked. Rekrutteringsproblemerne er størst for sygeplejersker, hvor 11 pct. af arbejdspladserne har haft en forgæves rekruttering, og 15 pct. har ansat en medarbejder, der ikke fuldt ud lever op til kravene i stillingen. Inden for sygeplejerskeområdet er der således rekrutteringsproblemer i hver fjerde stilling.

6 Inden for socialrådgiver- og pædagogområdet oplever arbejdsgiverne rekrutteringsproblemer i hhv. i alt 14 og 12 pct. i af rekrutteringsforsøgene. Blandt socialrådgivere betyder rekrutteringsudfordringerne, at arbejdsgiverne ofte ansætter personer, som mangler vigtige kompetencer, mens det inden for pædagogområdet i højere grad ender med en mislykket rekruttering, hvor virksomheden ikke ansætter en person til stillingen. Inden for lærerområdet rapporterer arbejdsgiverne, at der er rekrutteringsproblemer i 8 pct. af rekrutteringerne. Der er rekrutteringsproblemer inden for alle fire faggrupper Andel arbejdsgivere fordelt efter hvordan rekrutteringen lykkedes på baggrund af online stillingsopslag Rekrutterede en medarbejder, som besidder alle eller de vigtigste kvalifikationer og kompetencer Lærere Pædagoger Socialrådgivere Sygeplejersker Rekrutteringsproblemer i alt Rekrutterede en medarbejder, som mangler vigtige kvalifikationer og kompetencer Det lykkedes ikke at få rekrutteret en medarbejder med de ønskede kvalifikationer og kompetencer I alt Spm. til arbejdsgivere: Hvilket resultat gav rekrutteringen via stillingsopslaget? Survey-undersøgelsen viser derudover, at arbejdsgiverne generelt vurderer, at det er vanskeligt at rekruttere personer med de rette kvalifikationer og kompetencer. Det vurderer mellem 25 pct. og 45 pct. af arbejdsgiverne inden for de fire faggrupper. Derudover oplever mellem godt 15 pct. og 45 pct. af arbejdsgivere, at rekrutteringen til stillingens arbejdsområde er blevet vanskeligere de sidste 2 år.

7 Selvom ledigheden for sygeplejersker, socialrådgiver, og især folkeskolelærere har været faldende i de senere år og er på et lavt niveau i 216, er der fortsat ledige på områderne i regionen. Det gælder særligt inden for pædagogområdet. Fuldtidsledighedprocent i Region Sjælland for fire FTFfaggrupper, Pædagog Skolelærer Socialrådgiver Sygeplejerske Note: Fuldtidsledighedsprocenten er målt ved antallet af bruttoledige i oktober i hver periode, med undtagelse af september 213 Kilde: FTF's regionale ledighedsstatistik , Danmarks Statistik (AUA1 og AUF2), FTF a's ledighedsstatistik og DSA's ledighedsstatistik Arbejdsgivernes kompetencebehov I undersøgelsen er arbejdsgivernes kompetenceefterspørgsel inden for sygeplejerske-, skolelærer-, pædagog- og socialrådgiverområdet kortlagt. Kortlægningen bygger på en analyse af i alt 19. stillingsopslag for de fire faggrupper i perioden , hvor kompetencekrav trækkes ud af jobopslagene ved brug af tekstanalyseteknikere. Afdækningen belyser således virksomhedernes egne beskrivelser af de kompetencer, der er påkrævet for at varetage de pågældende faggruppers jobfunktioner. Arbejdsgivernes kompetencekrav er kategoriseret i flere kompetencekategorier, hvor flertallet af kategorier er ens på tværs af de fire faggrupper, og enkelte er målrettet den enkelte faggruppe. I analysen opereres med følgende fælles kompetencekategorier; personlige og sociale kompetencer samarbejdskompetencer relationskompetencer overfor målgruppen kompetencer inden for udvikling af faglig praksis og metode

8 digitale kompetencer skriftlig og mundtlig kommunikation I bilag 1 er oplistet alle kompetencekategorier. Nedenstående fire figurer viser kompetenceprofilen for de fire faggrupper i 21 og 216 i RAR-regionen Hovedstaden. Kompetenceprofilen udtrykker, hvor hyppigt arbejdsgiverne efterspørger de enkelte kompetencer i jobopslagene set i forhold den samlede efterspørgsel efter kompetencer for faggruppen (den relative efterspørgsel). Det vil sige jo højere andel for en given kompetence er, i jo højere grad efterspørger arbejdsgiverne denne kompetence set i forhold til de øvrige kompetencer. For alle fire faggrupper gælder, at personlige kompetencer og samarbejdskompetencer i høj grad efterspørges af arbejdsgiverne. Det gælder både i 21 og 216. De to kompetencer udgør hver især omkring 15 pct. af kompetenceefterspørgslen i jobopslagene i 216, og ligger dermed i top-3 for fire faggrupper. I top-3 er derudover placeret mere fagspecifikke kompetencer for de enkelte faggrupper. For sygeplejerskerne efterspørger arbejdsgiverne i høj grad kompetencer inden for behandling og undersøgelser. For skolelærerne drejer det sig om kompetencer i undervisningen inden for linjefag. Arbejdsgiverne på socialrådgiverområdet efterspørger viden inden for social faglige indsatser for de målgrupper som socialrådgiverne er beskæftiget med. For pædagogerne er kompetencer i forhold til relationsopbygning og - tilgang placeret i top-3, og i top-4 indgår kompetencer til pædagogiske aktiviteter inden for musik, motorik, kreativitet, motion og lign. Der er sket en væsentlig udvikling i arbejdsgivernes kompetencebehov fra 21 til 216 for alle fire faggrupper. Det gælder generelt, at de kompetencer, som er mest efterspurgte i 21, er blevet relativt mindre efterspurgte i 216. Det omfatter således generelt de kompetencer, der er placeret i top-3. At den relative efterspørgsel efter nogle kompetencer er faldet indebærer, at andre kompetencer er blevet relativt mere vigtige for arbejdsgiverne og der tegner sig nogle fællestræk på tværs af fagområderne. For alle fire faggrupper er der en klar udvikling i forhold, at arbejdsgiverne fra 21 til 216 har et stigende behov for kompetencer inden for udvikling af praksis og metode i faget. Det vidner om, at der er øget fokus på arbejdspladserne på bl.a. udvikling af fagligheden og kvaliteten i opgaveløsningen baseret på refleksion, evaluering, evidens. Der er også en relativ stigende efterspørgsel efter relationskompetencer på lærer- og socialrådgiverområdet. Kompetencer i forhold til relationstilgang og opbygning handler bl.a. den inddragende og anerkendende tilgang, motivationsopbygning og tydelighed over for målgruppen (fx elever, patienter, borgere og børn). For folkelærere, pædagoger, og socialrådgivere ses endvidere, at arbejdsgiverne i højere grad efterspørger digitale kompetencer. Den øgede efterspørgsel efter digitale kompetencer viser, at teknologi, også inden for

9 de store velfærdsområder, i stigende omfang anvendes til løsning af opgaverne. Det fremgår endvidere, der er en stigende efterspørgsel efter kommunikative kompetencer blandt sygeplejersker, pædagoger og socialrådgivere. Udover de fælles udviklingstræk i arbejdsgivernes relative kompetenceefterspørgsel for de fire faggrupper er der også ændringer i efterspørgslen, som kun vedrører den enkelte faggruppe. På lærerområdet er kompetencer i forhold til klasseledelse og læringsforløb blevet mere efterspurgt af arbejdsgiverne fra 21 til 216. På pædagogområdet drejer det sig om øget behov for kompetencer inden for omsorg og trivsel. For sygeplejersker er efterspørgslen steget for kompetencer inden for vejledning, rådgivning og undervisning af patienter og pårørende.

10 Kompetenceprofil for sygeplejersker i RAR Sjælland Kilde: FTF kompetenceanalyse fra HBS, 217 Kompetenceprofil for socialrådgivere i RAR Sjælland Kilde: FTF kompetenceanalyse fra HBS, 217

11 Kompetenceprofil for pædagoger i RAR Sjælland Kilde: FTF kompetenceanalyse fra HBS, 217 Kompetenceprofil for skolelærere i RAR Sjælland Kilde: FTF kompetenceanalyse fra HBS, 217

12 Kompetencebehov ved forgæves og mangelfuld rekruttering I survey-undersøgelsen er de virksomheder, der ikke har haft en succesfuld rekruttering, blevet spurgt om, hvilke kompetencer ansøgerne manglede. De adspurgte arbejdsgivere er de arbejdsgivere, der enten ikke kunne finde den rette medarbejder eller rekrutterede en medarbejder, der manglede vigtige kompetencer. Arbejdsgiverne angiver, at den ikke-succesfulde rekruttering i høj grad skyldes, at ansøgerne manglede de rette faglige kompetencer. På lærerområdet angiver 9 pct. af arbejdsgiverne den forklaring for den forgæves eller mangelfulde rekruttering. På de andre tre fagområder er andelen mindre, men det er stadig mellem 5 pct. og 65 pct. af arbejdsgiverne, der angiver manglen på de rette faglige kompetencer som årsag til den ikke-succesfulde rekruttering. Ved forgæves og mangelfuld rekruttering mangler ofte faglige kompetencer Kompetencer som arbejdsgiverne angiver, at de mangler ved forgæves og mangelfuld rekruttering, andel Lærere Pædagoger Socialrådgivere Sygeplejersker Faglige kompetencer Den formelle uddannelse Personlige kompetencer Relevant erhvervserfaring Note: Arbejdsgiverne har haft mulighed for angive flere svar. Derfor er summen af svarprocenterne over 1. På lærer og pædagogområdet angiver arbejdsgiverne derudover, at ansøgerne manglede de rette personlige kompetencer. På pædagogområdet drejer det sig om ca. 55 pct. af arbejdsgiverne, og på lærerområdet er andelen 45 pct. Manglen på de rette personlige kompetencer fylder langt mindre for arbejdsgivere inden for sygeplejersker og socialrådgiverområdet, der har oplevet mangelfuld eller forgæves rekruttering. Her er anden vigtigste årsag til ikke succesfuld rekruttering, at ansøgerne manglende den relevante erhvervserfaring. Den begrundelse har ca. 55 pct. af arbejdsgiverne på de to fagområder angivet.

13 Ovenstående årsager indikerer, at der i høj grad er tale om et kvalitativt mismatch inden for de fire faggrupper, som for de lediges vedkommende skal løses inden for beskæftigelsessystemet, og som også viser, at der er behov for en styrket efter og videreuddannelsesindsats. Selvom andelen er relativ lille, set i forhold til øvrige årsager, angiver 3 pct. af arbejdsgiverne på lærerområdet og mellem 1 15 pct. på de øvrige fagområder, at mangel på den formelle uddannelse er årsagen til den forgæves eller mangelfulde rekruttering. Det er ikke uvæsentlige andele på fagområder, hvor den formelle uddannelse sikrer, at velfærdsopgaverne udføres på et fagligt grundlag og viden. Det indikerer, at der også kan være tale om kvantitative mismatchproblem på jobmarkeder for de fire faggrupper. Boks 1: Fakta om jobopslagsanalyse og survey-undersøgelse fra HBS Højbjerre Brauer Schultz (HBS) har i samarbejde med Jobindex udviklet en database over jobopslag i Danmark. Databasen dækker perioden 27 frem til i dag og bliver hver måned opdateret med alle jobopslag på det danske arbejdsmarked fra den seneste måned. HBS-Jobindex databasen omfatter Jobindex egne jobopslag såvel opslag fra andre jobportaler og private og offentlige virksomheders og institutioners hjemmesider. Databasen dækker stort set alle offentligt tilgængelige online jobopslag i Danmark. Databasen indeholder omkring 2,6 mio. jobopslag, og den opdateres hver måned med i gennemsnit ca. 2. nye opslag. Ved brug af tekstanalyseteknikker trækkes de væsentligste informationer ud af hvert jobopslag. Det drejer sig bl.a. om jobtitler og de kompetencer, arbejdsgiverne efterspørger. HBS har for FTF undersøgt udviklingen i antal jobopslag for folkeskolelærere, sygeplejersker, pædagoger og socialrådgivere fra 21 til 216 i den offentlige og private sektor inden for brancherne offentlig administration, undervisning, sundhed og sociale institutioner. På den måde kan der dannes et billede af udviklingen i efterspørgslen efter de fire faggrupper. Udover at undersøge antallet af jobopslag er der foretaget en analyse af de kompetencer, som arbejdsgiverne efterspørger i jobopslagene for de fire faggrupper. Som led i det projekt er der udviklet en kategorisering af kompetencerne, således at der for hver faggruppe er dannet en række overordnede kompetencegrupper. Det sig fx om; personlige og sociale kompetencer samarbejdskompetencer digitale kompetencer kompetencer inden for udvikling af faglig praksis og metode relationskompetencer overfor målgruppen kommunikative kompetencer. De fleste af kompetencegrupperne går på tværs af faggrupperne, mens enkelte alene dækker én eller flere af faggrupperne. Formålet med kategoriseringen er at præsentere de overordnede linjer for, hvilke kompetencer arbejdsgiverne efterspørger.

14 Jobopslags- og kompetenceanalysen er suppleret med en survey-undersøgelse til de virksomheder, der primært i 217 har rekrutteret medarbejdere inden for de fire faggrupper via online jobopslag. Invitationen til undersøgelsen sendes direkte til den person i virksomheden, som er kontaktperson i de pågældende jobopslag. Metoden betyder, at det i høj grad de personer, som har ansvaret for ansættelsen, der har svaret på spørgeskemaet. I survey-undersøgelsen har besvarelser fra ca. 1.1 virksomheder. I surveyundersøgelsen afdækkes bl.a., om rekrutteringen har været succesfuld, og hvilke kompetencer der er vigtige at besidde for ansøgerne til den pågældende stilling.

15 Bilag 1: Kompetencekategorier i jobopslagsanalyse Alle faggrupper samarbejdskompetencer personlige og sociale kompetencer relationsarbejde udvikling af praksis, metode, og kvalitet herunder refleksion, evidens, supervision arbejde i forhold til planer og forløb for målgruppen herunder kvalitetssikring, måling og dokumentation digitale opgaver skriftlig og mundtlig kommunikation Folkeskolelærere Linjefag Arbejde med elevernes læring Klasseledelse Pædagoger pædagogiske aktiviteter inden for musik, kreativitet, motorik, kost, natur omsorgs og trivselsarbejde kompetencer i forhold til udvikle, (vejlede) og støtte målgruppen Socialrådgivere socialfaglige indsatser for relevante faggrupper Myndighedsarbejde Sygeplejersker behandling og undersøgelser vedledning, rådgivning og undervisning af patienter og pårørende pleje og omsorg

Efterspørgslen efter ITsikkerhedsmedarbejdere. i Hovedstadsområdet. Udarbejdet af Højbjerre Brauer Schultz for KEA

Efterspørgslen efter ITsikkerhedsmedarbejdere. i Hovedstadsområdet. Udarbejdet af Højbjerre Brauer Schultz for KEA Efterspørgslen efter ITsikkerhedsmedarbejdere i Hovedstadsområdet Udarbejdet af Højbjerre Brauer Schultz for KEA Januar 2017 Efterspørgslen efter IT-sikkerhedsmedarbejdere i Hovedstadsområdet 2017 Højbjerre

Læs mere

Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater. Oplæg for RAR Fyn, 24. januar 2019

Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater. Oplæg for RAR Fyn, 24. januar 2019 Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater Oplæg for RAR Fyn, 24 januar 2019 Virksomhedssurvey hidtidig metode Rekrutteringssurveyen har siden 2007 været en hjørnesten i Beskæftigelsesministeriets

Læs mere

Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater. Oplæg for RAR Sydjylland, 17. januar 2019

Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater. Oplæg for RAR Sydjylland, 17. januar 2019 Rekrutteringssurvey på grundlag af jobopslag - metode og resultater Oplæg for RAR Sydjylland, 17. januar 2019 Virksomhedssurvey hidtidig metode Rekrutteringssurveyen har siden 2007 været en hjørnesten

Læs mere

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen NOTAT 8. oktober 2009 Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen J.nr. Analyse og overvågning/mll 1. Hvad er formålet med Arbejdsmarkedsbalancen? Formålet med Arbejdsmarkedsbalancen er at understøtte jobcentrene,

Læs mere

N O T A T. Sådan udarbejdes balancen

N O T A T. Sådan udarbejdes balancen N O T A T 1. december 2016 Sådan udarbejdes balancen J.nr. Viden og Analyse Styrelsen for Arbejdsmarkeds og Rekruttering (STAR) offentliggør halvårligt (januar og juni) en Arbejdsmarkedsbalance på www.arbejdsmarkedsbalancen.dk.

Læs mere

ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE

ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE og tilfredshed med jobcentrenes indsats Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Januar 18 HOVEDKONKLUSION: Hovedparten af de virksomheder, der samarbejder

Læs mere

AMK-Øst. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Juni 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2016 Siden 1. kvartal

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 23-01-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Januar 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2016

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2015 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

AMK-Øst. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Marts 2019 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2018, Bornholm

Læs mere

Spørgeskema. Rekrutteringssurvey på baggrund af jobopslag

Spørgeskema. Rekrutteringssurvey på baggrund af jobopslag Spørgeskema Rekrutteringssurvey på baggrund af jobopslag 1 Kort læsevejledning til spørgeskemaet Der skelnes mellem en central og decentral kontakt til virksomheden: Decentral kontakt: Spørgeskemaet sendes

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt NOTAT Indledning Social- og Indenrigsministeren har på baggrund af spørgsmål 215 til Socialog indenrigsudvalget

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Rekrutteringssurvey Rapport, juni 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN JANUAR TIL OG MED JUNI 2019

Rekrutteringssurvey Rapport, juni 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN JANUAR TIL OG MED JUNI 2019 Rekrutteringssurvey Rapport, juni 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN JANUAR TIL OG MED JUNI 2019 Indhold 01 02 03 04 05 06 07 08 09 Rekrutteringssituationen på landsplan RAR Hovedstaden RAR Sjælland RAR Fyn

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 12-09-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm September 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-1. kvartal

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder.

Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder. Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder. Den nuværende rekrutteringssituation Dette notat beskriver hovedresultaterne af TEKNIQ Arbejdsgivernes arbejdskraftsundersøgelse blandt industri-

Læs mere

Rekrutteringssurvey Kvartalsrapport, 4. kvartal 2018 DATA INDSAMLET I 3. OG 4. KVARTAL 2018

Rekrutteringssurvey Kvartalsrapport, 4. kvartal 2018 DATA INDSAMLET I 3. OG 4. KVARTAL 2018 Rekrutteringssurvey Kvartalsrapport, DATA INDSAMLET I 3. OG 4. KVARTAL 2018 Indhold 01 02 03 04 05 06 07 08 Rekrutteringssituationen på landsplan RAR Hovedstaden RAR Sjælland RAR Fyn RAR Sydjylland RAR

Læs mere

Mismatchproblemer i Norden. En kortlægning af rekrutteringssituationen i nordiske væksterhverv

Mismatchproblemer i Norden. En kortlægning af rekrutteringssituationen i nordiske væksterhverv Mismatchproblemer i Norden En kortlægning af rekrutteringssituationen i nordiske væksterhverv Mismatchproblemer i Norden En kortlægning af rekrutteringssituationen i nordiske væksterhverv Andreas Højbjerre

Læs mere

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 12-01--2019 Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn januar 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2018 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE

ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE og tilfredshed med jobcentrenes indsats Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering 18 HOVEDKONKLUSION: Hovedparten af de virksomheder, der samarbejder

Læs mere

Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019

Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019 Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019 Indhold 01 02 03 04 05 06 07 08 Rekrutteringssituationen på landsplan RAR Hovedstaden RAR Sjælland RAR

Læs mere

Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019

Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019 Rekrutteringssurvey Rapport, februar 2019 DATA INDSAMLET I PERIODEN SEPTEMBER 2018 TIL FEBRUAR 2019 Indhold 01 02 03 04 05 06 07 08 Rekrutteringssituationen på landsplan RAR Hovedstaden RAR Sjælland RAR

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 20-06-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Juni 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2015

Læs mere

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet En samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer IT Branchen, Prosa og IDA anbefaler, at der etableres en samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer og nedsættes et Nationalt IT Kompetence Board,

Læs mere

RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet

RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Vestjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet Udvikling i Beskæftigelsen Fig. 1. Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere Finanskrisen resulterede i et væsentligt fald i beskæftigelsen fra 2008 til

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-03--2019 Marts 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune - Virksomhedsbarometer For perioden 1. januar 3. juni 214 18. august 214 1 Indledning: Jobcentret gennemfører løbende spørgeskemaundersøgelser

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor

Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor 07-1767 - - 20.12.2007 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor Stort set alle FTF-ansatte i den offentlige sektor skal dokumenterer deres

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2016 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 19-04-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland April 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2015

Læs mere

Virksomheders efterspørgsel efter tekniske og digitale kompetencer (STEM-kompetencer) 23. april 2018

Virksomheders efterspørgsel efter tekniske og digitale kompetencer (STEM-kompetencer) 23. april 2018 Virksomheders efterspørgsel efter tekniske og digitale kompetencer (STEM-kompetencer) 23. april 2018 Indhold 1 Sammenfatning 2 Baggrund og formål med analysen 3 Den overordnede efterspørgsel 4 Sammensætningen

Læs mere

AMK Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK Øst 06-09-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland September 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-1. kvartal

Læs mere

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Fyn strategiseminar november 2018

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Fyn strategiseminar november 2018 RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse RAR Fyn strategiseminar november 2018 Ledige Virksomheder Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant

Læs mere

Stigende utilfredshed med jobcentrene i Danmark

Stigende utilfredshed med jobcentrene i Danmark ANALYSE Stigende utilfredshed med jobcentrene i Danmark Resumé De danske virksomheder oplever i disse år en mangel på arbejdskraft, som ikke er oplevet magen siden dagene før finanskrisen i slutningen

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2017 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 19-01- 2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Januar 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2015

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2017 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

NOTAT. Sådan udarbejdes Arbejdsmarkedsbalancen

NOTAT. Sådan udarbejdes Arbejdsmarkedsbalancen NOTAT 15. april 2015 Sådan udarbejdes Arbejdsmarkedsbalancen J.nr. VOA/jlp Styrelsen for Arbejdsmarkeds og Rekruttering (STAR) offentliggør halvårligt (januar og juni) en Arbejdsmarkedsbalance på www.arbejdsmarkedsbalancen.dk.

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2014. Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2014. Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2014 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

Fortrolighed Det er ikke tilladt at benytte Virksomhedsoverblikket for andre end jobcentre/arbejdsmarkedskontorer

Fortrolighed Det er ikke tilladt at benytte Virksomhedsoverblikket for andre end jobcentre/arbejdsmarkedskontorer NOTAT 21. december 2017 Virksomhedsoverblikket VOA/dviz/kbe Introduktion Virksomhedsoverblikket er et værktøj, der hurtigt kan give et overblik over virksomheder, der er relevante for udvalgte stillingsbetegnelser.

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Efterår 2013 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 26-08-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm August 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere Beskæftigelsen på Bornholm målt som udviklingen

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet og rekrutteringssituationen. Arbejdsmarkedskontor Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet og rekrutteringssituationen. Arbejdsmarkedskontor Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet og rekrutteringssituationen Økonomisk Redegørelse, december 2016, Økonomi- og indenrigsministeriet 12. december 2016 Fremgangen i dansk økonomi er fortsat i 2016, og væksten

Læs mere

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland November 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-2. kvartal 2015

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 20-08-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 17-01-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland januar 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn

Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn AMK-Syd 04-09--2019 Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet er den fortsatte positive udvikling

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Tegn på flaskehalse og rekrutteringsproblemer i dansk økonomi

Tegn på flaskehalse og rekrutteringsproblemer i dansk økonomi Notat Tegn på flaskehalse og rekrutteringsproblemer i dansk økonomi Selvom dansk økonomi fortsat befinder sig under førkrise-niveauet, og det endnu er for tidligt at tale om et egentligt opsving, mærker

Læs mere

AMK Øst Januar Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK Øst Januar Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK Øst Januar 2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland Januar 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2016

Læs mere

ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE

ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE ANALYSE: VIRKSOMHEDERNES SAMARBEJDE MED JOBCENTRENE og tilfredshed med jobcentrenes indsats Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering maj 17 HOVEDKONKLUSION: De virksomheder, der samarbejder med et jobcenter,

Læs mere

- Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland

- Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland - Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland Opdateret september 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden

VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden RAR Hovedstaden Dato: 18. maj 2018 Fremme af voksen- efter- og videreuddannelse i RAR Hovedstadens område Globaliseringen og den teknologiske udvikling medfører forandringer

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 12-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2015. Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2015. Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2015 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 14-11-2018/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

Udviklingen i kompetenceefterspørgslen på Djøf-arbejdsmarkedet - hovedresultater

Udviklingen i kompetenceefterspørgslen på Djøf-arbejdsmarkedet - hovedresultater August 2018 Udviklingen i kompetenceefterspørgslen på Djøf-arbejdsmarkedet - hovedresultater Fremtidens arbejdsmarked vil byde på stigende omskiftelighed i takt med digitaliseringen. I en Djøf-analyse

Læs mere

Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked

Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked Arbejdsmarkedskontor Øst Marts 2015 Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked Der er delvist positive udviklingstendenser på arbejdsmarkedet i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Sjællands

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland Opdateret maj 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked

Rekruttering. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår Rekruttering på det danske arbejdsmarked Rekruttering Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Forår 2014 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation

Læs mere

- Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland

- Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland - Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland Opdateret april 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 06-01-2019/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Januar 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Hovedstaden. AMK Øst 19. juni 2015

Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Hovedstaden. AMK Øst 19. juni 2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Hovedstaden AMK Øst 19. juni 2015 Juni 2015 1 Udvikling i beskæftigelsen og rekrutteringssituationen på arbejdsmarkedet Fig. 1. Udvikling i fuldtidsbeskæftigelsen for

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 11-03-2019/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Marts 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

Forslag til analysedesign: De private serviceerhvervs fremtidige arbejdskraft behov i region Hovedstaden og region Sjælland

Forslag til analysedesign: De private serviceerhvervs fremtidige arbejdskraft behov i region Hovedstaden og region Sjælland NOTAT 8. august 2016 Forslag til analysedesign: De private serviceerhvervs fremtidige arbejdskraft behov i region Hovedstaden og region Sjælland J.nr. AMK Øst Baggrund Fremskrivningen af beskæftigelsen

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår Virksomhederne kan lettere rekruttere. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering 1.

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår Virksomhederne kan lettere rekruttere. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering 1. Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen 1. halvår 2009 Virksomhederne kan lettere rekruttere Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i 1. halvår af 2009. Forgæves rekrutteringer

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland Opdateret februar 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

AMK-Øst 19-01-2016. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst 19-01-2016. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 19-01-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Januar 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2015

Læs mere

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune - Virksomhedsbarometer For perioden Medio Oktober 2013 januar 2014 12. februar 2014 1 Indhold Indledning:... 3 Temperaturen på arbejdsmarkedet

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 07-09-2018/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Nyborg Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 19-01-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

- Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland

- Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland - Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Nordjylland Opdateret september 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med?

VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med? P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med? Strategiseminar 13. november Jacob Løbner Pedersen, STAR Disposition RAR-VEU opgaven: Strategien en kort indflyvning!

Læs mere

Ledigheden på FTF-området - maj 2013

Ledigheden på FTF-området - maj 2013 09-1455 MELA/JEEI -07.07.2013 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Ledigheden på FTF-området - maj 2013 Ledigheden på det samlede FTF-område har gennem det seneste halve år ligget på

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige udviklingstendenser

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 06-06-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn Juni 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 08-03-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

BEHOVET FOR VELFÆRDSUDDANNEDE I MIDTJYLLAND

BEHOVET FOR VELFÆRDSUDDANNEDE I MIDTJYLLAND NOVEMBER 2018 KKR MIDTJYLLAND OG REGION MIDTJYLLAND BEHOVET FOR VELFÆRDSUDDANNEDE I MIDTJYLLAND PII-RAPPORT BEHOVET FOR VELFÆRDSUDDANNEDE I MIDTJYLLAND INDHOLD 1 Indledning 1 1.1 Kort om beregningsmetoden

Læs mere