Hvem har gjort Odder Kommune smukkere?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvem har gjort Odder Kommune smukkere?"

Transkript

1 Hvem har gjort Odder Kommune smukkere? Hvilken renovering, ombygning, nybyggeri og / eller anlægsarbejder gennemført i 2017 er periodens mest bemærkelsesværdige og veludførte bidrag til de arkitektoniske kvaliteter og / eller kulturhistoriske værdier i Odder Kommune? Kategori A 1 pris for nyopførte bygge- og anlægsprojekter herunder til- og ombygning af bebyggelser og anlæg, der er etableret efter udgangen af året Kun fysiske bygge- og anlægsprojekter, som kan opleves af offentligheden, kan modtage en bygningspris, og projekterne skal være udført/færdiggjorte i løbet af Prisuddelingen planlægges at foregå på Arkitekturens dag den 1. oktober 2018 kl. 19:30 til 21:00 i Pakhuset i Odder. Præsentation af forslag til modtagere af bygningspris 2018

2 Kategori A nyopførte bygge- og anlægsprojekter herunder til- og ombygning af bebyggelser og anlæg, der er etableret efter udgangen af året Etageboligbebyggelse - nybyggeri Præstevænget 15, 24 og 26 i Vitapark i Odder Højden kombineret med den oplevelsesmæssige opdeling af hvert punkthus i to længehuse sikrer teglbebyggelsen ekstra elegance og lethed. Volumen, byggestil, materialer, farver og placering er særdeles veltilpassede i forhold til såvel områdets ældre bebyggelse som den unikke beliggenhed i et opvokset parkområde med flotte træer.

3 Kategori A nyopførte bygge- og anlægsprojekter herunder til- og ombygning af bebyggelser og anlæg, der er etableret efter udgangen af året Skovbakkeskolen nybyggeri Tværgade 12 i Odder Nyopførelse af folkeskole, der efter færdiggørelse fremstår som en meget varieret, spændende og overbevisende arkitektonisk fornyelse med velovervejede og fine bygningsdetaljer. bebyggelsen er fint indpasset i det kuperede terræn med flotte gamle træer.

4 Kategori A nyopførte bygge- og anlægsprojekter herunder til- og ombygning af bebyggelser og anlæg, der er etableret efter udgangen af året Stuehus og lade - nybyggeri Glibingvej 3 i Hundslund Usædvanlig træhusbebyggelse opført i landzone. Utraditionel placering for lokalområdet og for landbrugsbebyggelse generelt og anderledes såvel i byggestil som i udførelse og materialevalg.

5 Kategori A nyopførte bygge- og anlægsprojekter herunder til- og ombygning af bebyggelser og anlæg, der er etableret efter udgangen af året Fritliggende enfamiliehus - nybyggeri Sondrupvej 102, Sondrup Præmieret i kategori A Helstøbt og overbevisende bud på et arkitektonisk veludført moderne landsbyhus i træ. Enkelheden fremhæver og fremhæves af den omgivende natur og træfacaderne fremstår efter et års solblegning veltilpasset farver på sand og strandsten. Overført fra sidste års pulje i samme kategori, da det ikke var færdiggjort ved udgangen af 2016.

6 Kategori A nyopførte bygge- og anlægsprojekter herunder til- og ombygning af bebyggelser og anlæg, der er etableret efter udgangen af året Letbanens teknikcontainer - nybyggeri Assedrup Station Større teknisk anlæg etableret i et traditionelt landsbymiljø og på grænsen til område med særlig landskabelig interesse udpeget i kommuneplanen. Den forventelige tilpasning til landsbymiljø og landskab ved en så udpræget synlig placering er ikke overbevisende. Ikke færdigmeldt til kommunen og fremstod ufærdigt ved besigtigelse, idet projektet forudsættes afskærmet med beplantning, som endnu ikke er etableret. Tilplantning omkring anlægget kan forbedre den visuelle oplevelse, men mangler desværre endnu helt.

7 Hvem har gjort Odder Kommune smukkere? Hvilken renovering, ombygning, nybyggeri og / eller anlægsarbejder gennemført i 2017 er periodens mest bemærkelsesværdige og veludførte bidrag til de arkitektoniske kvaliteter og / eller kulturhistoriske værdier i Odder Kommune? Kategori B 1 pris for genopførelse / tilbygning / renovering af eksisterende bebyggelser og anlæg, der er opført inden udgangen af året Kun fysiske bygge- og anlægsprojekter, som kan opleves af offentligheden, kan modtage en bygningspris, og projekterne skal være udført/færdiggjorte i løbet af Prisuddelingen planlægges at foregå på Arkitekturens dag den 1. oktober 2018 kl. 19:30 til 21:00 i Pakhuset i Odder. Præsentation af forslag til modtagere af bygningspris 2018

8 Kategori B Annex og vinterhave - renovering, ombygning og tilbygning Tudsdamvej 16, Sondrup/Hundslund Hensynsfuld ombygning af ældre udhus til annex/gæstehus med pålæg af nyt stråtag. Overført fra sidste års pulje i samme kategori, da det ikke var færdiggjort ved udgangen af Derudover tilbygning af en vinterhave til annexet, som i placering, proportioner, byggestil og materialevalg er et godt eksempel på, hvordan glashuse kan indgå vellykket i sammenhæng med ældre og traditionelt opført bebyggelse. Den samlede bebyggelse fremtræder med en sjælden harmoni - også med de smukke omgivelser.

9 Kategori B Fritliggende hus i bindingsværk - renovering Hedemarksvej 47 i Fensten Interessant bindingsværkbygning med rigtig mange år på bagen, som har undergået en vellykket renovering. Det virker sandsynligt, at bygningens højde på et tidspunkt er blevet forøget. Der er anvendt termovinduer frem for vinduer med koblede rammer, hvilket betyder, at vinduessprosserne fremtræder lidt tykkere end de har gjort med de oprindelige vinduer med enkeltlagsglas.

10 Kategori B Om- og tilbygning af et traditionelt byhus til en mere tidssvarende boligs størrelse og funktionalitet og med forbedret udnyttelse af havudsigten. Husets om- og tilbygning er ikke udført med en intention om tilpasning til oprindelig byggestil. Der er tvært imod bevist anvendt kontrastvirksning i såvel arkitektur som materiale- og farvevalg, hvilket tilsammen har resulteret i en stærk helhedsvirkning. Enfamiliehus - om- og tilbygning Strandgade 8 i Hou

11 Kategori B Ejendom i bindingsværk - renovering Mosevej 100 i Ørting Interessant bindingsværkbygning med rigtig mange år på bagen, som har undergået en håndværksmæssigt veludført renovering. Ved udskiftning er der anvendt termovinduer fremfor vinduer med koblede rammer, hvilket betyder, at vinduessprosserne fremtræder lidt tykkere end de har gjort i de oprindelige vinduer med enkeltlagsglas. Farvevalget til vinduesrammerne var næppe muligt i den oprindelige byggeperiode, hvor man kun havde naturpigmenter til rådighed.

12 Kategori B Istandsættelse og ombygning af hovedbygningen til en firlænget gård udført i respekt for den oprindelige byggestil og -periode. Gedigen udførelse og veltilpasset valg af kviste samt vinduesog dørtyper. Det helstøbte og harmoniske gårdanlæg er endnu bevaret og delvist renoveret. Landejendom - renovering/ombygning Kirkevej 47, Over Randlev Præmieret i kategori B Overført fra sidste års pulje i samme kategori, da det ikke var færdiggjort ved udgangen af 2016.

13 Kategori B Hovedbygning - ombygning og renovering Ballevej 197 (hovedbygningen til Balle Nygård) Bygning med lokalhistorisk relevans og med et et lovende renoveringsprojekt under udførelse. Renovering fremstod ikke færdiggjort ved besigtigelse primo Forslaget foreslås overført til næste års pulje i samme kategori, så det kan blive bedømt på grundlag af fuldstændig færdiggørelse.

14 Kategori B Byhus - renovering og ombygning Rosensgade 80 i Odder Istandsættelse og ombygning i repekt for oprindelig byggestil. De mest fremtrædende forandringer kan opleves fra husets gårdside, hvor tegltaget er udskiftet og der er sket ændringer af facaden - se før-foto medsendt af forslagsstiller - og ifølge forslagsstiller har man mod gården genskabt en oprindelig muråbning med et dørparti. Gedigen udførelse og fint farvevalg. Før-foto fra forslagstiller

15 Overført fra sidste års pulje i samme kategori, da det ikke var færdiggjort ved udgangen af Kategori B Helårsbolig i tidligere butik - ombygning og istandsættelse Oldrupvej 56 i Oldrup Ombygning og istandsættelse i respekt for oprindelig byggestil og -periode. Håndværksmæssigt veludført med gedigent udførte overgange mellem og afslutninger på forskellige bygningselementer. Hensynsfuld placering af veluxvinduer i tagfladen og godt materialevalg. Udførelse af adgang/trappe til dør mod gaden manglede endnu ved besigtigelse

16 Kategori B Stuehus - Renovering/ombygning Kirkevej 50, O. Randlev Istandsættelse og ombygning af hovedbygning i tråd med oprindelig byggestil. Der er dog endnu stilladser opstillet mod havesiden, så byggeprojektet er muligvis endnu under færdiggørelse. Resten af det oprindelige gårdanlæg er væk og hovedbygningens omgivelser fremstår endnu uafgrænsede, således at hovedbygningen opleves lidt forladt og ene på grunden. Overført fra sidste års pulje i samme kategori, da det ikke var færdiggjort ved udgangen af 2016.

17 Renovering fremstod ikke helt færdiggjort ved besigtigelse primo 2018 Forslaget foreslås overført til næste års pulje i samme kategori, så det kan blive bedømt på grundlag af fuldstændig færdiggørelse. Kategori B Byhus - renovering og ombygning Dyngbyvej 13 i Saksild

18 Kategori B Bindingsværksgård - istandsættelse/genopbygning efter brand Alrøvej 80 i Amstrup Genopbygning og gennemført istandsættelse af bindingsværksgård efter brand. Metaltagpladerne og afslutningsdetaljerne på taget fremtræder afvigende fra de tagmaterialer og byggetekniske løsninger,der var tilgængelige som alternativer til et stråtag, i de byggeperioder, hvor den oprindelige gård er etableret og eventuelt udvidet. Opsætning af solpaneler på en af tagfladerne er meget synligt og fremstår afvigende fra tagmaterialet.

BYGGERI I LANDBRUGET - EN VEJLEDNING. Norddjurs Kommune 2013 UDVIKLINGSFORVALTNINGEN

BYGGERI I LANDBRUGET - EN VEJLEDNING. Norddjurs Kommune 2013 UDVIKLINGSFORVALTNINGEN UDVIKLINGSFORVALTNINGEN BYGGERI I LANDBRUGET - EN VEJLEDNING Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledning om BYGGERI I LANDBRUGET INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Debelvej Landsejerlav Allerslev By, Outrup 325 Kommune nr. 573 Hus nr. 30 Matrikel

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Ølgodvej Landsejerlav 3303, Dejgård By, Horne Planoplysninger Kommuneplan 207 Betegnelse

Læs mere

BYGGERI I LANDZONE - EN VEJLEDNING. Norddjurs Kommune 2013. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

BYGGERI I LANDZONE - EN VEJLEDNING. Norddjurs Kommune 2013. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. - EN VEJLEDNING Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk U D V I K L I N G S F O RVA LT N I N G E N BYGGERI I LANDZONE Vejledningshæfte om BYGGERI

Læs mere

NOTAT OM BYGNINGSVURDERING RYETGAARD, RYETHØJVEJ 7, 3500 VÆRLØSE

NOTAT OM BYGNINGSVURDERING RYETGAARD, RYETHØJVEJ 7, 3500 VÆRLØSE NOTAT OM BYGNINGSVURDERING RYETGAARD, RYETHØJVEJ 7, 3500 VÆRLØSE 26.01.2016 Bygning 1 Arkitektonisk værdi: 3 Arkitektonisk vurdering: Velproportioneret længehus med taktfaste facader pga. bindingsværkets

Læs mere

SAVEBygningsregistrering

SAVEBygningsregistrering SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Skolegade Landsejerlav Kommune nr. 573 Hus nr. 11 Matrikel nr. 3BR Ølgod By Planoplysninger

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier . oktober 20 Engvejen a 20 gnings nr. Fritliggende enfamilieshus (parcelhus) (gningens anvendelse: 20) Tagmateriale, terrasseudhæng, gavl. Lav fortælleværdi Bidrager ikke til at fastholde miljø. Malet,

Læs mere

Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune

Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune Bilag 1 - behandling af ansøgninger Hermodsvej 1, 7480 Vildbjerg nyt tag lagt med sort ædelengoberet vingefalstagsten samt undertag, nye tagrender

Læs mere

Bilag 1 til TU den Ansøgning om solceller på Videbechs Alle 167, Hald Ege

Bilag 1 til TU den Ansøgning om solceller på Videbechs Alle 167, Hald Ege Bilag 1 til TU den 31-10-2012 Ansøgning om solceller på Videbechs Alle 167, Hald Ege Ansøgningen Forsamlingshuset Egekværnen har ansøgt om etablering af solceller på forsamlingshuset, der ligger på Videbechs

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD Historie Holbæk Slots Ladegård er en tidligere avlsgård tilhørende Holbæk Slot. Ladegårdens historie rækker

Læs mere

Vi vil en kommuneplan - vil du?

Vi vil en kommuneplan - vil du? Debatoplæg, marts 2013 Se hele forslaget til Kommuneplan 2013-2025 på: www.kommuneplan2013.odder.dk Revideret 12.03.2013 Odder Kommune Vi vil en kommuneplan - vil du? Odder Byråd Vi vil gerne høre din

Læs mere

Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1

Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1 Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1 BBR oplysninger BBR nummer: 190 9231 1 Kommune: Furesø Adresse: Flagsøvej 7, 3520 Farum Bygningsnummer: 1 Ejendomsnummer: 9231 Antal etager: 1 Bebygget areal: 285

Læs mere

Byggeri i landzone. - en vejledning for tilpasning af boligbebyggelse og mindre anlæg i landskabet. udkast

Byggeri i landzone. - en vejledning for tilpasning af boligbebyggelse og mindre anlæg i landskabet. udkast Byggeri i landzone - en vejledning for tilpasning af boligbebyggelse og mindre anlæg i landskabet udkast BYGGERI I LANDZONE UDGIVER Herning Kommune By, Erhverv og Kultur ÅR 2017 REDAKTION Tanja Andreasen

Læs mere

FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940

FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940 FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940 Geografisk placering af periodens fredede gårde i Østjylland 1) EGEVEJ 27, BESSER, SAMSØ 2) BJERREVEJ 412, KLAKRING, JUELSMINDE 3) STOKKEBRO 60, GJERRILD, NØRRE DJURS

Læs mere

VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI. Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød. 5. juli 2019

VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI. Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød. 5. juli 2019 Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI 5. juli 2019 Gennemgang af bygningen blev foretaget d. 2. juli 2019 af Center for Bygningsbevaring, Raadvad Arkitekt og bygningskonstruktør Troels

Læs mere

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev.

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Sagsnr: 12/138808 Sagsansvarlig: dr30225 Sagsbehandler: mv Sagens formål Genbehandling af ansøgning om

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

Tystrup. Landsbyanalyser, Tystrup

Tystrup. Landsbyanalyser, Tystrup Tystrup Tystrup ligger 1 km syd for Faxe. Landsbyen strækker sig langs Sækkehusvej/Præstøvej parallelt med Præstø-/Køgevej. Der er tog fra Faxe videre til Køge og Roskilde. Landsbyen er en af kommunens

Læs mere

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby Proces Lokalplanens formål At opdatere SAVE registreringer som blev fastlagt i forbindelse med udarbejdelse af Kommuneatlas Ebeltoft fra 1999, og

Læs mere

OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE

OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.02.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/250-0001 Kommune: Frederikssund

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Vestslugen Landsejerlav Vandflod By, Oksby Planoplysninger Kommuneplan 207 Betegnelse

Læs mere

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Ting- og Arresthuset er opført 1856 efter tegninger af kgl. bygningsinspektør Ferdinand

Læs mere

Arkitekturstrategi for Odder Kommune September 2011

Arkitekturstrategi for Odder Kommune September 2011 Arkitekturstrategi 2011 1 Indhold Vision... 3 Arkitektur... 3 For byernes huse og rum vil byrådet:... 4 For nybyggeri vil byrådet:... 7 For bebyggelse i det åbne land vil byrådet:... 9 For erhvervsområder

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Karl Postsvej Landsejerlav Vandflod By, Oksby Planoplysninger Kommuneplan 2017 Betegnelse

Læs mere

Syddjurs Kommune Team Byggeri Lundbergsvej Ebeltoft

Syddjurs Kommune Team Byggeri Lundbergsvej Ebeltoft Syddjurs Kommune Team Byggeri Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft Fuglsøvej 12 8400 Ebeltoft Partshøring Nedrivning af bevaringsværdigt sommerhus Sagsnummer 18/10540 BLIS har modtaget brev om partshøring fra

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning og genopførelse af helårshus.

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning og genopførelse af helårshus. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. oktober 2014 J.nr.: NMK-31-01175 Ref.: MARMA-NMKN AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 31-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med besigtigelse på Soløsevej 46A kl. 17.00. Derefter fortsætter mødet

Læs mere

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene.

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene. Bilag 2 I det følgende er vist en lang række eksempler på gode og dårlige facader, skilte, byinventar med mere. Alle eksemplerne på siderne 2-3 2-12 stammer fra Nørregade, mens de efterfølgende stammer

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVRIDERGÅRDEN HILLERØD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/219-0001 Kommune: Hillerød Kommune Adresse:

Læs mere

BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier

BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier BYFORSKØNNELSE I FREDERICIA A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har i 2012 doneret 50

Læs mere

NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018

NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018 NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018 Gadekær 7 Matr. nr. 15a, Gedved By, Tolstrup Introduktion OVERSIGT GEDVED LOKALCENTERBY Ramme Gedved er i Kommunalplan 2017 udpeget som en af Horsens Kommunes

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LINDEGADE 11, CHRISTIANSFELD KOLDING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 28.04.2015 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/621-0001 Kommune: Kolding Kommune Adresse:

Læs mere

Forslag til princip om individuelle energiløsninger i forhold til kollektive løsninger.

Forslag til princip om individuelle energiløsninger i forhold til kollektive løsninger. Temadrøftelse : Klima og Bebyggelse Bilag til Planudvalgets møde den 2. oktober 2012 Principper for placering af solenergianlæg og vindmøller i Furesø kommune Indeværende principper er tænkt som afsæt

Læs mere

Den aktuelle bygning, som er opført for direktørboligen for Codan-fabrikken, er udpeget som arkitektonisk og kulturhistorisk værdifuld.

Den aktuelle bygning, som er opført for direktørboligen for Codan-fabrikken, er udpeget som arkitektonisk og kulturhistorisk værdifuld. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Vurdering af om der bør gives dispensation fra lokalplan 2-46 Plan har modtaget en ansøgning om udbygning af Villa Søvang, Galoche Allé 1, således at den oprindelige

Læs mere

3. Landsbyer. 3. Landsbyer R E T N I N G S L I N J E R R E D E G Ø R E L S E. Faxe Kommuneplan 2013 143

3. Landsbyer. 3. Landsbyer R E T N I N G S L I N J E R R E D E G Ø R E L S E. Faxe Kommuneplan 2013 143 3. Landsbyer 3. Landsbyer R E T N I N G S L I N J E R 1. Afgrænsede landsbyer bør understøttes og udvikles på baggrund af de eksisterende bygningsmæssige, fysiske og sociale værdier, bl.a. ved bibeholdelse

Læs mere

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning LandSyd har på foranledning af lodsejer anmodet om ændring af plangrundlaget for ejendommene 5gb, 5cæ og 5ga Lønne Præstegård, Lønne beliggende

Læs mere

Afgørelse i sagen om til- og ombygning af hus i Åshøj Landsby i Køge Kommune

Afgørelse i sagen om til- og ombygning af hus i Åshøj Landsby i Køge Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 20. december 2006 J.nr.: NKN-33-00074 (tidligere 03-33/250-0184)

Læs mere

En rundtur i Lyset på godt og ondt

En rundtur i Lyset på godt og ondt En rundtur i Lyset på godt og ondt Inden for de seneste 5-7 år er der sket en kolossal udvikling i Lyset. Der er blevet solgt rigtig mange huse, og det har blandt andet betydet at nye ejere er gået i gang

Læs mere

Lokalplan 94.1 Tillæg 1 til Lokalplan 94 for Høsterkøb by og Tillæg 3 til Kommuneplan 2013

Lokalplan 94.1 Tillæg 1 til Lokalplan 94 for Høsterkøb by og Tillæg 3 til Kommuneplan 2013 Lokalplan 94.1 Tillæg 1 til Lokalplan 94 for Høsterkøb by og Tillæg 3 til Kommuneplan 2013 Høsterkøb Byvej Nedenomsvej Høsterkøb Gadekær Hvad er en lokalplan? Ifølge Lov om planlægning kan Kommunalbestyrelsen

Læs mere

3 B 1 Kommuneplan Odder Kommune

3 B 1 Kommuneplan Odder Kommune 3 B 1 Kommuneplan 2017-2029 Odder Kommune 3 B 1 Boligområde Saksild Max. bebyggelsesprocent 40% 1½ etage Områdets anvendelse fastlægges til boligformål, åben lav og tæt lav bebyggelse, med tilhørende kollektive

Læs mere

Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet.

Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet. Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet. Motivering for præmiering af de enkelte ejendomme beskrives kort i det følgende: Butiksfacader: Skovvejen

Læs mere

TIL SALG BJERGBYGADE 3 4200 SLAGELSE

TIL SALG BJERGBYGADE 3 4200 SLAGELSE TIL SALG BJERGBYGADE 3 4200 SLAGELSE 2 EJENDOMMEN: Matr. nr. 70 B Slagelse Bygrunde. BELIGGENDE: Bjergbygade 3 4200 Slagelse KOMMUNE: Slagelse kommune. ZONESTATUS: Ejendommen er beliggende i byzone. AREALER:

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

I det følgende gennemgås hovedpointene fra høringssvaret med forvaltningens bemærkninger med kursiv.

I det følgende gennemgås hovedpointene fra høringssvaret med forvaltningens bemærkninger med kursiv. Plan- og Teknikudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 311664 Brevid. 3090551 Ref. CGU Opfølgning på partshøring om ansøgning om lovliggørelse af tilbygning på Svenstrupvejen 7 i landzone Dir. tlf. claragu@roskilde.dk

Læs mere

Bygningsfornyelse. Støtte til andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme

Bygningsfornyelse. Støtte til andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme Bygningsfornyelse Støtte til andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme Bygningsfornyelse i Faaborg- Midtfyn Kommune I denne folder kan du læse om mulighederne for at søge tilskud til renovering af

Læs mere

Facader og skilte. Hadsten Midtby

Facader og skilte. Hadsten Midtby V e j l e d n i n g Facader og skilte Hadsten Midtby Sløjfen Indledning 2 Denne vejledning for Skilte og Facader i Hadsten Midtby er udarbejdet som opfordrende retningslinier for byens politikere og andre

Læs mere

Designmanual for bygninger og arealer

Designmanual for bygninger og arealer Designmanual for bygninger og arealer KAJ 180 M SYDHAVNSUDVIDELSE ETAPE 3 OFFSHORE KAJ 180 M SYDHAVNSUDVIDELSE ETAPE 2 (2008-2011) HOLMEKAJ 180 M, 10 M VANDDYBDE FÆRGELEJE Byhavn Blandet service, liberalt

Læs mere

Bygningsfornyelse 2015 - den nordlige del af Herning Kommune. Bilag 1

Bygningsfornyelse 2015 - den nordlige del af Herning Kommune. Bilag 1 Bilag 1 Skolegade 20, 7490 Aulum nye vinduer nye døre reparation af facade (inkl. trappeskakt og sålbænke) Samlet overslag på istandsættelsesprojektet: 93.750 kr. inkl. moms. Huset er opført i 1925 og

Læs mere

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r Stilbladene beskriver de arkitektoniske stilarter, der i forskellige perioder har præget byggeriet i de tre købstæder i Vordingborg Kommune, Stege, Præstø og Vordingborg. Stilbladene gennemgår de typiske

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

Bygningsfornyelse Herning Kommune

Bygningsfornyelse Herning Kommune Egelundvej 3, 7470 Karup 4h Egelund By, Haderup Ejendommen er opført i 1935. Ejendommen er et fint eksempel på bedre byggeskik, og fremstår overvejende original, men er i dårlig stand. Det anbefales, at

Læs mere

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Københavns Kommune har udarbejdet et sæt retningslinjer for solceller. Formålet med retninglinjerne er at foretage en kvalificeret afvejning

Læs mere

Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv.

Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv. Natur & Miljøklagenævnet Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv. 17. marts 2014 Byggeri & Arkitektur skal hermed videresende sagsakter der er medgået i sagens bedømmelse,

Læs mere

Bygningsforbedringsudvalget

Bygningsforbedringsudvalget Bygningsforbedringsudvalget Årsberetning og regnskab 2012 Storegade 26 Torstensvej 5 HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Introduktion Bygningsforbedringsudvalgets møder 2012 Vejledende udgiftsramme til bygningsfornyelse

Læs mere

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem Stevns kommune Lokalplan nr, 46, I I J Magleby Alderdomshjem STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 46. Lokalplan for ejendommen Magleby Alderdomshjem. INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund Lokalplanens område

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Helge Sølgaard Henriksholm Allé 20 2950 Vedbæk Vedbæk Grundejerforening støtter indsigelsen ved formand Hans Jeremiassen Indsigelsen er primært rettet mod den østlige tæt- lav bebyggelse bestående af

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R TÅRNGADE 6-8 FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 08.11.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14-forbud 342631

Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14-forbud 342631 Pkt.nr. 8 Godkendelse af principper for Lokalplan 218, bevarende lokalplan for Phønixhusene langs Brostykkevej, og varsling af 14forbud 342631 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 til Furesø Kommuneplan 2009

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 til Furesø Kommuneplan 2009 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 til Furesø Kommuneplan 2009 To alternative forslag til kommuneplantillæg for boligbebyggelse på Solhøjgårds (Skolelandbrugets) jord Byrådet vil gerne give borgere og

Læs mere

Studietur til Århus/Odder

Studietur til Århus/Odder Studietur til Århus/Odder Teknik- og miljøudvalget onsdag d. 1. oktober 2003 kl. 8.30 - ca. 16 Århus: Emiliedalen Sandbakken Søsterhøj Ny Moesgårdvej Holme Parkvej Odder: Stampmølleparken Søkrogen Emiliedalen

Læs mere

Wm/mm KAPITEL 3 V / 10M _ 4':95-%.{C: L. an«g. naá0.%al Izâzfo hvmmuhws pkt 4 Bebyggelsens grundform

Wm/mm KAPITEL 3 V / 10M _ 4':95-%.{C: L. an«g. naá0.%al Izâzfo hvmmuhws pkt 4 Bebyggelsens grundform KAPITEL 3 T A Wm/mm 4':95-%.{C: L. 3.4.1 pkt 4 Bebyggelsens grundform V / / g / / k* %5 5* // I eeeeee,x I I r 10M _ an«g,577. - af e l.,. V my / i / _: /....e 3. 4. 1 pkt 5 Afvi gel se fra høj (iegrænseplan

Læs mere

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel Frederiksberg Kommune København d. 31.07.2017 Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel grge01@frederiksberg.dk Byggeandragende På vegne af ejer I/S Havnstrup anmodes hermed om byggetilladelse til etablering

Læs mere

/8309. Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten

/8309. Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten 28-05-2013 13/8309 Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en udhus/hestestald på ejendommen matr.nr. 79 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl der ligger på Bojskovvej

Læs mere

Begrænset muligheder for energioptimering og vedligeholdelsesfri materialer

Begrænset muligheder for energioptimering og vedligeholdelsesfri materialer Behandling af indkomne bemærkninger Lokalplan 102-L04 (Svanelundskvarteret) Begrænset muligheder for energioptimering og vedligeholdelsesfri materialer Bemærkninger til forslag til lokalplan nr. 102-L04

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

varde d. 16. december 2013 marianne rønnow markussen byplanarkitekt bevaringsværdige hovedtræk 1 af 16

varde d. 16. december 2013 marianne rønnow markussen byplanarkitekt bevaringsværdige hovedtræk 1 af 16 varde d. 16. december 2013 marianne rønnow markussen byplanarkitekt bevaringsværdige hovedtræk 1 af 16 2 af 16 3 af 16 hvorfor bevaring? 4 af 16 hvad er bevaringsværdigt? bevaringsværdige bygninger og

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STORE POTTERGADE 9 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.05.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma BANG BEENFELDT A/S Rådgivende ingeniørfirma Bygningsrenovering En af Bang og Beenfeldt A/S spidskompetencer er renoveringssager. Vi løser typisk opgaver for andels- og ejerforeninger - alt fra de helt

Læs mere

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C Referenceliste Mejlgade, Aarhus C Den bevaringsværdige ejendom er oprindeligt fra 1845 og anvendt dels til bolig og dels til erhverv. Ejendommen har de seneste år lidt under manglende vedligeholdelse,

Læs mere

ØSBY PRÆSTEGÅRD HADERSLEV KOMMUNE

ØSBY PRÆSTEGÅRD HADERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSBY PRÆSTEGÅRD HADERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 28.09.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/510-0001 Kommune: Haderslev Kommune Adresse:

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

Eksisterende forhold mv. Kortbilag 8 og 9. Lundegården

Eksisterende forhold mv. Kortbilag 8 og 9. Lundegården Eksisterende forhold mv. Kortbilag 8 og 9. Lundegården 1. Lokalplanens formål, At fastlægge bebyggelsesregulerende bestemmelser for sommerhusområderne. At overføre de dele der er beliggende i landzone

Læs mere

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 7 September 2015 For bevaringsværdige bygninger Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune.

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 30 HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

Kopi er sendt til Højby Bylaug og de naboer og foreninger, der er orienteret.

Kopi er sendt til Højby Bylaug og de naboer og foreninger, der er orienteret. Anders Kristian Linnet ALI002@politi.dk Kopi er sendt til Højby Bylaug og de naboer og foreninger, der er orienteret. Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY SMEDELUNDSGADE

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY SMEDELUNDSGADE KULTURMILJØER I HOLBÆK BY SMEDELUNDSGADE BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: SMEDELUNDSGADE, HOLBÆK Historie Navnet Smedelundsgade har rødder tilbage i middelalderen, hvor smedene med deres brandfarlige virksomheder

Læs mere

Avlslænger og gårdsplads med møddingsmuren.

Avlslænger og gårdsplads med møddingsmuren. KOLDING KOMMUNE Binderup Søndergade 1, Binderup, 6000 Kolding Stuehus: opført 1861 Længer: opført 1861 og 1915 Firelænget gård med fritliggende stuehus og tre sammenbyggede avlslænger med udbygninger.

Læs mere

Lokalplan 257. Landinspektørernes møde i Nyborg februar 2019

Lokalplan 257. Landinspektørernes møde i Nyborg februar 2019 Lokalplan 257 Landinspektørernes møde i Nyborg februar 2019 Hvorfor udarbejde en lokalplan i et landdistrikt 1. Hvad var vores refleksion bag at udarbejde lokalplanen? 2. Hvad giver lokalplanen af værdi

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Forslag til Lokalplan 233, Phønixhusene Hvidbog om de indkomne høringssvar NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE By- og Teknikforvaltningen Plan- og Miljøafdelingen Sagsbehandler: Kasper Maxwell Nørgaard j.nr. 13/45972

Læs mere

arkitekturpolitik for Ballerup Kommune

arkitekturpolitik for Ballerup Kommune arkitekturpolitik for Ballerup Kommune indhold 3 5 6 12 13 14 15 16 17 18 vision og idégrundlag arkitektoniske indsatsområder byens rum boligområder erhvervsområder landskaber og grønne områder bevaringsværdier

Læs mere

AB - Altankatalog. Maj 2015. Udarbejdet af

AB - Altankatalog. Maj 2015. Udarbejdet af Maj 2015 Udarbejdet af Indholdsfortegnelse Oversigtsplan med andelstyper Lysdiagrammer ejendommen lejligheden Altanen mål og placering fransk altan design og materialitet fastgørelse indsigtsskærm og altandug

Læs mere

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. februar 2017 Etageboligbebyggelse, Nørre Allé 78/Lollandsgade 3, Aarhus C Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet

Læs mere

Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 06-06-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 1800 Tilstede: Marianne Zangenberg,

Læs mere

Egil Fischers Ferieby

Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby OPSTARTSMØDE 31. MAJ 2019 Lokalplan for Egil Fischers Ferieby - Program Program: 10:00 Velkomst ved Grundejerforeningen Femmøller Strand og Syddjurs

Læs mere

Bygningsfornyelse 2013 - den sydlige del af Herning Kommune

Bygningsfornyelse 2013 - den sydlige del af Herning Kommune Hovedgaden 22, Skarrild, 6933 Kibæk udskiftning af dørparti 25.000 kr. inkl. moms. Bygningen er opført i 1916. Mod vejen (øst) fremstår huset, udover nyere tag og tagkonstruktion, med sit originale arkitektoniske

Læs mere

Bilag til: Byfornyelse, tildeling af støtte til bygningsfornyelse 2014

Bilag til: Byfornyelse, tildeling af støtte til bygningsfornyelse 2014 Bilag til: Byfornyelse, tildeling af støtte til bygningsfornyelse 2014 sagsnr. Ejendommens adresse Emne for støtte Støttebeløb Budgetmæssig rådighedsbeløb 14/7631 Nørregade 2, Christiansfeld Tag- og facaderenovering

Læs mere

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager Indledning Dette notat indeholder en gennemgang af tidligere og nuværende byggesager for ejendommene Hørhusene 52 og 54 samt andre byggesager, der kan bruges som reference i dialogen med kommunen. En oversigt

Læs mere

SAVE - kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE - kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVE - kortlægning og registrering af bevaringsværdier Adresse: Kvinderupvej 1c, 3550 Slangerup Matrikelnr.: 3a, Kvinderup By, Slangerup Anvendelse: Landbrugsejendom Opførelsesår: 1780 (sydlig længe er

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 01-03-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 01-03-2018 17:00

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R GRØNNEGADE 23 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.06.2013 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild, Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune:

Læs mere

Gødsholmvej 1, Appenæs

Gødsholmvej 1, Appenæs Gødsholmvej 1, Appenæs Besigtiget 3.5.2018 af Anja Andersen, Susanne Outzen og Stig Håkansson v. tilstedeværelse af ejer og dennes rådgiver. Kulturmiljøet Huset skønnes at være opført i 1800-tallet, men

Læs mere

ODDER SET MED NYE ØJNE

ODDER SET MED NYE ØJNE ODDER SET MED NYE ØJNE Peter Olesen i Pakhuset Tirsdag den 14. april 2015 havde Odder besøg af kulturformidler, foredragsholder og debattør Peter Olesen -mangeårig journalist i Danmarks Radio. Uddrag af

Læs mere

Sommerhuse på klitten INSPIRATION TIL BEVARING OG FORBEDRING - GOD BYGGESKIK -

Sommerhuse på klitten INSPIRATION TIL BEVARING OG FORBEDRING - GOD BYGGESKIK - Sommerhuse på klitten INSPIRATION TIL BEVARING OG FORBEDRING - GOD BYGGESKIK - 1 LANDSKABET BEVARING AF KLITLANDSKABETS SÆRPRÆG, KRÆVER AT HUSE OG OMGIVELSER VEDLIGEHOLDES MED RESPEKT FOR NATURENS SÆRPRÆG

Læs mere