Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler"

Transkript

1 Jydsk Fynsk Kanarie Klub Dansk Kanarie-opdrætter Klub Udstillingsregler Information 2016

2 Udstillingsregler for DM, DKK og JFKK. Nedenstående regler er gældende for afholdelse af DM og kåringsskuer i DKK og JFKK, således at disse kan afvikles så ensartet som muligt. I regelsættet er der skrevet DM, det skiftes ud med DKK eller JFKK mester i de år man ikke har DM. 1. AFHOLDELSE. Der er mellem foreningerne DKK og JFKK aftalt, at der afholdes et Danmarksmesterskab hvert år den 3. weekend i november, således at DM altid vil være sidste udstilling. I alle lige år står DKK som arrangør og i alle ulige år står JFKK som arrangør. Når en klub ikke afholder DM, kan de afholde kåringsskue. 2. UDSTILLERE OG RINGMÆRKNING. Alle medlemmer af DKK og JFKK kan udstille fugle efter følgende kriterier: Ved kåringsskuerne skal man være medlem af den klub man udstiller i. Fuglen skal være af en race/type, der er anerkendt af DKK og JFKK. Endvidere skal fuglen være opdrættet af udstilleren selv. Det gælder også for flerårige fugle. Fuglen skal være forsynet med fast ring. Fuglen kan udstilles både som etårig og flerårig. 3. RINGE. Alle ringe godkendt af de respektive foreninger godkendes. Der opgives ikke ringnumre for de enkelte fugle til udstillingen. Udstillingsudvalget i den arrangerende forening kan rekvirere en ringliste fra hver af de to klubber, så der er en mulighed for kontrol. Udstillere med udenlandske ringe sender samtidig med tilmeldingen kopi af ringsedler på købte ringe i eget navn. 4. KLASSIFIKATION. Fuglene udstilles i de respektive grupper uanset antal. Enten som enkelt fugl eller som stamme. Ungfugle i en præmiegruppe og flerårige i en præmiegruppe. 5. USTILLINGSBURE. Udstillerne benytter egne udstillingsbure der skal være af nedennævnte type: WURSTERBUR II eller UNIVERSALBUR: Med 13 mm træpind eller godkendt plastikpind. Der skal være 6 frie tråde mellem pindende (8. mellemrum fra hver side): Farvekanarier, Lizard, Tysktoppet, Raza Espagnola, Irish Fancy. Ved Gloster kan pindene sættes med en afstand af 4 frie tråde mellem pindene (valgfrit) således at fuglen kan gå fra pind til pind. WURSTERBUR TYPE II eller UNIVERSALBUR: Med 16 mm træpind eller godkendt plastikpind. Der skal være 6 frie tråde mellem pindende (8. mellemrum fra hver side): Norwich og Crest/Crestbred.

3 BORDERBUR: Til Border Fancy anvendes 16 mm glat, snoet eller lige rillet rundstok. Pindene placeres således at den første pind placeres på tråd nr. 2 efter knækket svarende til tråden med hul til drikkekop, derefter 6 tråde imellem og på den 7. tråd placeres næste pind. Pumpeglasset ud for venstre pind modsat lågen. BORDERBUR: Til Fife Fancy, Japan Hoso, Raza Espagnola, Scotch Fancy anvendes 13 mm glat, snoet eller lige rillet rundstok. Pindene placeres på tråd nr. 2 efter knækket svarende til tråden med hul til drikkekop, derefter 5 tråde imellem og på den 6. tråd placeres næste pind. Pumpeglasset ud for venstre pind modsat lågen. KUPPELBUR: Med oval pind 16x10 mm: Lancashire, Yorkshire, Scotch Fancy, Berner. Det er valgfrit om man bruger 2 eller 3 pinde. Med oval pind 13x10 mm: Fiorino, Gibber Italicus, Giboso Espagnol,, Sydhollandsk Frisé, Nordhollandsk Frisé, Schweizisk Frisé, Belgisk Bossu, Münchener, Melado Tinerfeno, Mehringen, Rheinländer, Japan frisé (Makige), Llarquet Espagnola. Pindene placeres med en øverst i midten og en pind i fjerde ribbe nederst til venstre (samt 4. ribbe nederst til højre ved bure med 3 pinde). Pumpeglasset placeres til venstre ud for nederste pind med lågen til højre. STORT FRISÉBUR: Til Pariser Frisé, Paduaner, AGI. Der bruges 16 mm oval pind eller rundstok. Pindene placeres på tråd nr. 9 henholdsvis fra venstre og højre side. Pumpeglasset placeres til venstre med lågen til højre. GENERELT: Udvendige fodertrug/drikketrug må ikke være anbragt på noget udstillingsbur. Til alle bure skal der anvendes et 75 ml hvidt pumpeglas med klart glas, anbragt i venstre side. Kortholder påmonteres i højre side med lågen til højre uanset burtype. Bur nummer anbringes yderst til venstre på buret. Burets bund skal være dækket af bølgepap med rillerne på tværs og hvidt sand. Regionerne skal orientere deres medlemmer om, hvor det hvide sand kan købes. Der gives rigeligt med frø i indvendig fodertrug og intet andet. I Wursterbur II skal benyttes den faste foderrille i bunden under lågen. Udstillingsbure og pumpeglas skal naturligvis være rene og velholdte. 6. UDSTILLINGSGEBYR: Tilmeldings- og stadegebyr fastsættes af den arrangerende forening og betales på den af denne anviste giro- eller bankkonto. Den forening som ikke afholder DM sørger selv for transport af fuglene til og fra udstillingen. Den ikke arrangerende forening afholder alle udgifter, der er forbundet med denne transport.

4 7. TILMELDING: TILMELDINGSBLANKETTER udsendes i god tid før udstillingen af den arrangerende forening. Tilmeldingsfrist samt sidste rettidig indbetaling af gebyrer bekendtgøres samtidig hermed. Fuglene tilmeldes som enkelt fugle eller stamme: En stamme er 4 fugle med samme tilmeldingsnøgle og årgang. 8. INDLEVERING AF FUGLE: Indlevering af fugle finder sted som anført af den arrangerende forening. 9. UDLEVERING AF FUGLE: De udstillede fugle udleveres på et fastsat og bekendtgjort tidspunkt. 10. ANSVAR OG RISIKO: De udstillede fugle skal være forsynet med frø ved modtagelsen. Under udstillingen vil fuglene blive tilset og passet, og enhver tænkelig sikkerhedsforanstaltning vil være truffet til fuglenes beskyttelse. Den endelige risiko for fuglen og dens helbred m.v. må udstilleren dog selv bære. 11. BEDØMMELSE AF DE UDSTILLEDE FUGLE: Udstillingsudvalget i den arrangerende forening er ansvarlig for bedømmelsen i henhold til gældende standardkrav m.v. På dette grundlag bedømmes fuglene udelukkende af de udvalgte dommere, og dommerne alene afgør pointtildelingen, præmieringen m.v. Fugle tilmeldt forkert vil blive bedømt, men kan ikke præmieres. 12. BEDØMMELSE OG PRÆMIERINGSSYSTEM FOR FARVE-OG FIGURKANARIER - GENERELT: Alle udstillede kanarier bedømmes enkeltvis efter en 100 pointskala i henhold til vedtagne standarder. Pointtildelingen påføres kun som bruttopoint og vil fremgå af burkort. Det vil være valgfrit om foreningerne ved kåringsskuerne vælger en anden pointtildeling. Fugle, som er tilmeldt som stamme, tildeles 1-6 tillægspoint i henhold til standarden, dog vil der ikke blive tillagt tillægspoint hvis 1 af fuglene får mindre end 88 point. Bedømmelsen af fuglene skal foregå stille og roligt, så fuglene har tid til at falde til ro. Dommerne skal have tid til at bedømme fuglene efter hele skalaen. Er der behov, ansætter der en ekstra dommer. Stewards skal orienteres om, at det skal foregå på en rolig måde. Hvis dommeren mener, der er noget opdrætteren skal være opmærksom på, kan der sættes et kryds ud for det på fuglen på dommerkortet. 13. GRUPPERNE: Der gives Guld, sølv og bronze i alle grupper. Fugle med mindst 91 point indgår i konkurrencen om guld, sølv og bronze. Fugle, der tildeles 91 point SKAL være kvalitetsfugle. Som udgangspunkt er alle fugle, der får 91 point vinderfugle. Vinderfuglene findes blandt alle de udstillede ungfugle, hvad enten de sidder hos enkeltfuglene eller i stammerne. Flerårige fugle har deres egne præmiegrupper.

5 Hvis der i gruppen kun er 1 fugl på 91 point, får denne guld og ingen rangeringspoint, og der vil ikke være nogen sølv eller bronzevinder. Er der i gruppen 2 fugle på 91 point, får den bedste fugl guld og 1 rangeringspoint (92 point) og den 2. bedste får sølv og ingen rangeringspoint. Er der i gruppen 3 fugle på 91 point, får den bedste fugl guld og 2 rangeringspoint (93 point), den næstbedste får sølv og 1 rangeringspoint (92 point), og den tredjebedste får bronze og ingen rangeringspoint. Er der i gruppen flere end 3 fugle på 91 point, får den bedste fugl guld og 3 rangeringspoint (94 point), den næstbedste får sølv og 2 rangeringspoint (93 point), og den tredjebedste får bronze og 1 rangeringspoint (92 point). Det skal klart fremgå af præmielisten, at de ekstra point kun er rangeringspoint. 14. STAMMER: I stammerne foregår præmieringen på samme måde som ved enkeltfugle. Der rangeres uden rangeringspoint. Ved en evt. pointlighed regnes rangeringspoint med. Er der stadig pointlighed, så er det dommeren, der afgør placeringen. Stammer med mindst 366 point inkl. tillægspoint indgår i konkurrencen om Guld. Stammer med mindst 364 point inkl. tillægspoint indgår i konkurrencen om Sølv og Bronze. Fuglene i hver gruppe opdeles i 4 præmiegrupper: Ungfugle (enkelt og stamme) og flerårige (enkelt og stamme). 15. Serien: Guldvinderne i grupperne konkurrerer om at blive den bedste i serien. Serierne rangeres fra 1-7 og det markeres med et mærkat på dommerkortet. Det er dommerens opgave at finde fra 1-7, når de dømmer. Fuglene i hver serie opdeles i 4 præmiegrupper: Ungfugle (enkelt og stamme) og flerårige (enkelt og stamme). 16. DIPLOMER: Der gives diplom til guldvinderne. Teksten på diplomerne vil være Guldmedalje ved Danmarksmesterskabet (kåringsskuet). Der gives rosette og diplom til bedste 1.gangsudstiller. Der gives COM Danmark diplom til skuets bedste farvefugl og bedste figurfugl der udpeges af dommerne blandt serievinderne". 17. PRÆMIEUDLEVERING: Bedste Farvefugl opdrætter og Bedste Figurfugl opdrætter kaldes først op til præmieuddelingen. Derefter kaldes Bedste 1. gangs Udstiller op og sluttelig guldvinderne. Kataloget lægges ud på hjemmesiderne senest 3 dage før udstillingen. Kataloget skal indeholde en forklaring om udstillingsregler samt erhvervs og opdrætterannoncer.

6 Pointlisten lægges ud på hjemmesiderne hurtigst muligt efter bedømmelsen er slut. Der printes nogle få kataloger, der kan købes af de medlemmer, der ikke har adgang til internettet. Dette er gældende fra Der sætte navnelabels på burene, når bedømmelsen er færdig. FARVEFUGLE: Der kan være 4 vindere i hver serie, en for ungfugle, flerårige og stammer. Dommerne udpeger vindere. Flerårige placeres samlet. FIGURFUGLE: Der kan være 4 vindere i hver serie, en for ungfugle, flerårige og stammer. Dommerne udpeger vindere. Flerårige placeres samlet. 18. PRÆMIER: Udstilleren har krav på præmier i henhold til præmiesystemet. Fugle, hvis ringnummer ved bedømmelsen ikke er i overensstemmelse med reglerne efter 3, præmieres dog ikke. 19. GENERELT I ØVRIGT: Intet af det udstillede må fjernes eller ombyttes under udstillingen uden udstillingsudvalgets tilladelse. Overtrædelse heraf kan medføre udelukkelse fra de 2 følgende års udstilling. Uden for udstillingens åbningstid har kun udstillingsudvalget, bestyrelsen og de af bestyrelsen autoriserede hjælpere adgang til udstillingslokalerne. Det er den enkelte klubs ansvar, at stewards følger aftalerne om god skik når der bæres fugle frem til dommerne. I øvrigt gøres medlemmerne opmærksom på, at deres egen forsikring skal dække tab ved tyveri eller bortkomst af fugle. Udstillingsudvalget bestemmer udstillingsopsætning, herunder burenes placering, og er over for bestyrelsen ansvarlige for, at udstillingsreglerne overholdes. Udstillingsudvalget/bestyrelsen kan til enhver tid udelukke syge fugle og afvise forkerte samt defekte/misligholdte udstillingsbure. Stadegebyr refunderes ikke. Protester og øvrig kritik indgives skriftlig til den arrangerende klubs formand senest 8 dage efter udstillingens afslutning. Disse behandles af bestyrelsen, hvis afgørelse er endelig. Der er den 12/5-13 aftalt 14 serier i farver Sort, Agat, Brun, Isabel, Phæo, Satinet, Eumo, Topaz, Onyx, Kobolt, Mosaik, Lipokrom hvid, Lipokrom gul, Lipokrom Rød. Der er ikke foretaget ændringer i dette ved mødet den 6/6-15. Hos Figurkanarier udgør kun Gloster 2 serier Corona og Consort. UDSTILLINGSSBURE: Følgende type udstillingsbure skal anvendes for de angivne racer.

7 Hollandsk Universalbur eller Wursterbur: Alle farvekanarier. Lizard, Gloster Corona, Consort, Irish Fancy, Tysk Toppet, Norwich, Crested - Crestbred, Harlekin. Border bur: Border Fancy, Fife Fancy, Scotch Fancy, Japan Hoso, Raza Espagnola. Stort rektangulært Frisé bur: A.G.I., Pariser Frisé, Paduaner. Kuppelbur: Andre frisè racer, Münchener, Berner, Lancashire, Yorkshire, Belgisk Bossu, Llarquet Espagnol. Harzer sangbur: Harzer, Waterschlager, Timbrado. Nye racer: Se Standarden. De forskellige racer udstilles i ovenstående bure for at de bedst muligt kan komme til deres ret. En variation kan være pindenes tykkelse og udformning. (se nedenstående). BURE Wursterbur: Der skal være 6 frie tråde mellem pindende. Dog kan der ved Gloster vælges en afstand af 4 frie tråde. Hollandsk Universalbur: Som standard. Dog kan der ved Gloster vælges en afstand af 4 frie tråde. Borderbur: Til Border Fancy og Scotch Fancy anvendes 16 mm. glat, snoet eller lige rillet rundstok. Med burets låge til højre placeres pindende således, at den første pind placeres på trådnr.2 efter knækket svarende til tråden med hul til drikkekop, derefter 6 frie tråde imellem og på den 7 tråd placeres næste pind. Borderbur: Til Fife Fancy, Japan Hoso og Raza Espagnola anvendes 13 mm. glat,snoet eller lige rillet rundstok. Med burets låge til højre placeres første pind på tråd nr. 2 efter knækket

8 svarende til tråden med hul til drikkekop, derefter 5 frie tråde imellem og på den 6. tråd placeres næste pind. Kuppelbur: 1 pind i midten på trådkrans midt i buret. Med burets låge til højre placeres pind nr. 2 for neden til venstre på tråd nr. 4 Der bruges 16 mm. oval pind eller rundstok til de store racer. Der bruges 13 mm. oval pind eller rundstok til de små racer. Stort rektangulært Frisé bur: Der bruges 16 mm oval pind eller rundstok. Pindene placeres på tråd nr. 9 henholdsvis fra venstre og højre side. Pumpeglas: Pumpeglasset placeres på burets venstre side, og skal være hvidt med klart glas. Burnummer: Burnummeret placeres til venstre som vist på billede. Burets bund dækkes med bølgepap med rillerne på tværs af buret og hvidt sand. Rigeligt med frø så der er nok under udstillingen. Lipokrom og melanin fugle fremkommer ved alle kanarieracer uanset om det er farvekanarier eller figurkanarier. Lipokromfarve. (Fedtstoffarve) (Bundfarve): Den er hvide gul eller rød og er det der giver fuglene farve i deres fjerdragt. Lipokromfarven der er lig med fedtstoffarven skal fremkomme jævnt over hele fuglen. På melaninfuglene vil farven på de intensive fugle fremstå ren og klar, fordi intensivfaktoren fortrænger det brune phæo-melanin mellem striberne. Melanin. (Pigment): Det er det der giver kanarierne det mørke farvestof i fjerdragten. Der findes to typer melanin: eu-melanin der blandt andet giver de mørke striber vi kan se på ryggen og siderne af melaninfuglene samt phæo-melanin der fremkommer som en brun farve i fjerene og er særlig tydelig mellem ryggens striber. På fuglene herunder ser vi de tre lipokromfarver hvid - gul - rød, samt eu-melanin farverne sort og brun, der tydelig fremkommer i ryggens stribetegning. Vi ser også at når sort eu-melanin kombineres med hvid får vi en blå, og med gul lipokromfarve en grøn farve på fuglene. Den brune fugl med rim, viser et godt billede af hvordan brunt phæo-melanin ligger mellem ryggens striber. Rimede og intensive fugle fremkommer ved alle kanarieracer uanset om det er farvekanarier eller figurkanarier. Sort hvid Intensiv Sort Gul Intensiv Sort Rød Rimet Brun Gul Rimet

9 Rim rimet rimlaget: er betegnelsen vi bruger, når fuglene viser et hvidt lag over hele bundfarven som om de var dækket af et fint lag frostrim. Der kan selvfølgelig være store forskelle på hvor kraftigt rimlaget fremkommer, helt fra hvor det næsten dække fuglens bundfarve til en ganske svag smule der kun kan anes på gumpen eller fuglens hals. De rimede fugle har ret brede og lange fjer, jo mere rimede desto bredere og længere fjer, dermed kan det også forklares hvorfor der er den forskel mellem de rimede fugle. gumpen eller fuglens hals. De rimede fugle har ret brede og lange fjer, jo mere rimede desto bredere og længere fjer, dermed kan det også forklares hvorfor der er den forskel mellem de rimede fugle. Hvis man tænker sig at der er en given mængde farvestof tilstede til hver fjer, vil der ved de længste fjer ikke være farvestof til at dække mere end halvdelen af fjeren, således at resten af fjeren viser et farveløst hvidt område, det synlige resultat vil være en fugl med svag bundfarve og store hvide områder. Men ved smallere og smallere fjer, vil farven kunne dække mere og mere af fjeren, til vi når helt frem til at det kan dække hele fjerens overflade og dermed fremkommer der mange forskellige grader af rim. På de røde rimede lipokromfugle er det ret let at se forskel på rimede og intensive, fordi rimen her fremkommer i retningen af små halvmåner yderst på fjerene, hvorimod det på de gule rimede mere fremkommer i form af et hvidt slør, eller som om fuglen er dækket af et let lag frostrim. På de hvide fugle kan man ikke umiddelbart se forskel, det vil kun være muligt at adskille rimede og intensive ved at sammenligne fjerenes brede og længde. Recessiv hvid Rød rimet lipokrom. Rød intensiv lipokrom Gul rimet lipokrom. Gul intensiv lipokrom Intensiv: Modpolen til rim. Det betegner at farvestoffet dækker hele fjerenes overflade så der overhovedet ikke kan anes noget hvidt i fjerdragten, en faktor der har stor indflydelse på fjerdragtens længde og dermed farven på fjerene. Da den givne mængde farve ikke skal dække så stort et område, vil den kunne dække hele fjerens overflade, således bundfarven vil fremstå stærkere og mere ren - klar. De to udtryk kan også betragtes som bund og top på en skala fra 0% til 100%, hvor rimede fugle ved 0% (hvis de findes) vil være så godt som uden farve og med meget lange løse fjer, hvorimod intensive der er i nærheden af de 100% vil være meget tyndbefjeret så man på nogle områder af kroppen kan se huden gennem fjerene, og farven vil være meget ren og klar. De fugle der ligger omkring 50% er de fugle vi af og til betegner som hverken eller fugl forstået på den måde at de rent udstillingsmæssigt ikke kan henregnes til hverken de rimede eller intensive serier. Normal praksis er at man sammensættes avlspar af intensiv x rim eller omvendt, men ikke ved Gloster opdrætterne, de har nu i

10 mange år udelukkende avlet med rim x rim, men her skal avleren så have en rimelig erfaring for at opstille de rigtige kombinationer, ellers vil der avles fugle med alt for lange fjer der kan medføre lumps og alt for løs fjerdragt. Intensivfaktoren arver uafhængigt, der ingen forskel på hvem af forældrene der er intensiv eller ikke-intensiv, i begge køn vil der fødes såvel intensive som rimede fugle : Rimet gulbroget. Mere end 75% gul lipokrom : Rimet grøn/grønbroget. Mere end 75% sort melanin : Hvidbroget. Mere end 75% sort melanin : Rimet grønbroget. 25% - 75% sort melanin : Hvid broget. 25% - 75% sort melanin : Intensiv i alle farver : Rimet gulbroget. Mere end 75% gul lipokrom : Rimet grøn/grønbroget. Mere end 75% sort melanin : Rimet grøn/grønbroget. Mere end 75% sort melanin.

11 20261: Hvidbroget. Mere end 75% sort melanin : Rimet grønbroget. 25% - 75% sort melanin. Følgende er gældende for alle figurkanarierne. Brogethed ved lipokrom fuglene. Det er tilladt at udstille en fugl som ren lipokrom, hvis den har en mørk plet på hoved eller krop på max 1 cm², eller 3 mørke sammenhængende vinge eller halefjer. Brogethed ved melanin fuglene. Det er tilladt at udstille en fugl som ren melanin, hvis den har en lys plet på hoved eller krop på max 1 cm², eller 3 lyse sammenhængende vinge eller halefjer.

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler. Information

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler. Information Jydsk Fynsk Kanarie Klub Dansk Kanarie-opdrætter Klub Udstillingsregler Information 2013 Udstillingsregler for DM, DKK og JFKK. Nedenstående regler er gældende for afholdelse af DM og kåringsskuer i DKK

Læs mere

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler. Information. Tilmeldingsnøgle

Jydsk Fynsk Kanarie Klub. Dansk Kanarie-opdrætter Klub. Udstillingsregler. Information. Tilmeldingsnøgle Jydsk Fynsk Kanarie Klub Dansk Kanarie-opdrætter Klub Udstillingsregler Information Tilmeldingsnøgle Udstillingsregler for DM, DKK og JFKK. Nedenstående regler er gældende for afholdelse af DM og kåringsskuer

Læs mere

FARVEKANARIER Fler - årig Serie 1. Lipokrom Rød Intensiv. 4 11090 Per Ingemarsson Rød Intensiv S 93 1 BEDSTE

FARVEKANARIER Fler - årig Serie 1. Lipokrom Rød Intensiv. 4 11090 Per Ingemarsson Rød Intensiv S 93 1 BEDSTE Nr Nøgle nr. Opdrætter Type / Farve / Race FARVEKANARIER Fler - årig Serie 1. Lipokrom Rød Intensiv Stamme 1 119 Lars Skov Rød Intensiv point 1-7 Stam -me 2 119 Per Ingemarsson Rød Intensiv S 91 6 3 119

Læs mere

DM 2014 SKUETS BEDSTE. FARVEKANARIE: nr.707, Belgisk Bossu Per Pedersen FIGURKANARIE: nr.105, Sort Rød Villy Rasmussen DANMARKSMESTRE 2014:

DM 2014 SKUETS BEDSTE. FARVEKANARIE: nr.707, Belgisk Bossu Per Pedersen FIGURKANARIE: nr.105, Sort Rød Villy Rasmussen DANMARKSMESTRE 2014: DM 2014 SKUETS BEDSTE FARVEKANARIE: nr.707, Belgisk Bossu Per Pedersen FIGURKANARIE: nr.105, Sort Rød Villy Rasmussen DANMARKSMESTRE 2014: NR OPDRÆTTER Stamme Point GSB GV DM 1 Niels O. Kristensen 93 G

Læs mere

Farvekanarier. DM Serie 1 Lipokromserien Gul Intensiv

Farvekanarier. DM Serie 1 Lipokromserien Gul Intensiv Farvekanarier DM Serie 1 Lipokromserien Gul Intensiv S=Stamme / F=Flerårig Point= Brutto ud af 100 = Guld - Sølv eller Bronze 1-7= Placeres 1-7 mellem de 7 bedste DM-vinder= Bedste i Serien 1 11010 Torben

Læs mere

DANSK STANDARD FOR FIGURKANARIE

DANSK STANDARD FOR FIGURKANARIE DANSK STANDARD FOR FIGURKANARIE Copyright: Dansk Kanarie Opdrætter Klub og Jydsk Fynsk Kanarie Klub. 1 FORORD. Dansk kanarieopdræt rækker formentlig i tid lige så langt tilbage som i det øvrige Europa

Læs mere

Sammenfattende: Kobolt udviser en forøgelse af Eumelaninet i lipokromen. Eumelaninet i lipokromen løber i uformindsket styrke ud i fjerkanten.

Sammenfattende: Kobolt udviser en forøgelse af Eumelaninet i lipokromen. Eumelaninet i lipokromen løber i uformindsket styrke ud i fjerkanten. KOBOLT I SORTSERIEN Fuglen er i sin fremtoning mørkere/sortere end en klassisk sort melaninfugl. Trods det mørkere udseende er kontrasten imellem farve og stribe melaninet godt afgrænset. Fugle er på hele

Læs mere

Dansk Kanarie-Opdrætter Klub. Jydsk Fynsk Kanarie Klub

Dansk Kanarie-Opdrætter Klub. Jydsk Fynsk Kanarie Klub Side 1 Copyright: Dansk Kanarie-Opdrætter Klub og Jydsk Fynsk Kanarie Klub ISBN: 87-98 29 50-4 - 7 Redaktion: Birger H. Olsen Kløvertoften 5 2740 Skovlunde Tlf. 44 84 67 60 Ronald Hvam Moselundvej 10 7442

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation

Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation Udstillingsreglement for danske udstillinger Kapitel 1 Formål mv. 1 Reglementet skal sikre en ensartet afvikling af frimærkeudstillinger i Danmark

Læs mere

LOVE. for. Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942

LOVE. for. Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942 LOVE for Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942 1 1 Foreningens navn er : Silkeborg Fugle-og Stuekulturforening. 2 Formålet er ved alle til rådighed stående midler at skabe og fremme interessen for akvarier,

Læs mere

Katalog. Danmarksmesterskabet 2016 i Højstrup skole Odense. DKK / Jfkk

Katalog. Danmarksmesterskabet 2016 i Højstrup skole Odense. DKK / Jfkk Katalog Danmarksmesterskabet 216 i Højstrup skole Odense DKK / Jfkk Dommere: Peter Brandhorst Ferdinand Egbers Joël Geldof Paul Raemaekers Patrick Coorevits Katalogpris: 25 kr. ide 1 GB stammer Point stammer

Læs mere

Udstillingen er åben lørdag den 28. november 2015 kl. 14:00-18:00 og søndag den 29. november 2015 kl. 10:00-16:00. GRATIS ENTRE FOR ALLE!

Udstillingen er åben lørdag den 28. november 2015 kl. 14:00-18:00 og søndag den 29. november 2015 kl. 10:00-16:00. GRATIS ENTRE FOR ALLE! Hadsten Fjerkræklub indbyder hermed sine medlemmer, samt alle medlemmer af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, til at udstille på Hadsten Open og Det Jyske Svømmefugleskue, der afholdes som åben

Læs mere

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler.

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. Snooker regler Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. 1. Beskrivelse og spillemateriel Snooker er et positions- og pointspil. Points

Læs mere

Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening

Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening 1. Indledning Disse bestemmelser gælder for udstillinger arrangeret af Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening (DCKF). Pelsavlernes internationale udstilling

Læs mere

Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler.

Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler. Spilleregler for SNOOKER Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler. 1. - Beskrivelse og spillematriel. Snooker er et positions- og pointspil. Point

Læs mere

PROPOSITIONER FOR ASFALTBANE 2003

PROPOSITIONER FOR ASFALTBANE 2003 Generelle bestemmelser Propositionernes afviklingsbestemmelser er kun gældende for løbsarrangementer afviklet på de danske baner eller løb afviklet af en dansk arrangør på en udenlandsk bane. Præmiering

Læs mere

Frede Tønnesen. Kanariefugle. - til udstilling. Atelier

Frede Tønnesen. Kanariefugle. - til udstilling. Atelier ISBN 87-7857-447-1 9 788778 574473 Kanariefugle findes i mange forskellige varianter, som er fremavlet gennem mange år. Få et overblik over de mange varianter, og læs om hvordan man fremavler særlige former

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

DKK s Dommerhistorik-/prognose program

DKK s Dommerhistorik-/prognose program DKK s Dommerhistorik-/prognose program Dommerhistorikprogrammet er et værktøj til planlægning af dommerpåsætningen på fremtidige udstillinger. Som det første skal udstillingen der skal laves prognose for

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

Frank Sundgaard Nielsen Zebrafinker

Frank Sundgaard Nielsen Zebrafinker Zebrafinken er en populær burfugl. Det er der gode grunde til. Zebrafinker har et livligt væsen. De er ikke særligt krævende, men nemme at passe og opdrætte. Endelig findes der zebrafinker i mange forskellige

Læs mere

Udbredelse: Kyst- og bjergegne i det estlige Australien, fra det nordlige Queensland til det sydlige Victoria.

Udbredelse: Kyst- og bjergegne i det estlige Australien, fra det nordlige Queensland til det sydlige Victoria. Konger og rødvinger Engelsk: King parroat Tysk: Konigsittich AUSTRALSK KONGEPARAKIT Alisterus scapularis Farvebeskrivelse: Han: Hoved, hals og underside skarlagenrød ;nakkebånd og underryg blå ; øvrige

Læs mere

Etiske regelsæt for udstillere på DMG s udstillinger.

Etiske regelsæt for udstillere på DMG s udstillinger. Regler Etiske regelsæt for udstillere på DMG s udstillinger. Dette er et regelsæt for udstillere og gæsters opførsel, så alle får en god dag på udstillingen. 1 Der forventes almindelig dannelse fra alle

Læs mere

LOVE for. Silkeborg Fugleforening. Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942

LOVE for. Silkeborg Fugleforening. Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942 LOVE for Silkeborg Fugleforening Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942 1 Vedtægter for Silkeborg Fugleforening 1 Foreningens navn er: Silkeborg Fugleforening. 2 Formålet er ved alle til rådighed stående

Læs mere

Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg

Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg Når du skal tilmelde din(e) hund(e) til Gold Cup 2009, kan dette gøres på to måder: On-line tilmelding via www.hundeweb.dk, eller manuelt ved at sende tilmeldingsblanket

Læs mere

Dommermateriale. over. Gedeparakitter. m.fl.

Dommermateriale. over. Gedeparakitter. m.fl. Dommermateriale over Gedeparakitter m.fl. GEDEPARAKIT Cyanoramphus n. novaezelandiae Engelsk: Redfronted kakariki Tysk: Ziegensittich Beskrivelse: Overvejende mørk grøn ; lysere og mere gullig på undersiden

Læs mere

Spidshundeklubben. Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger

Spidshundeklubben. Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger Spidshundeklubben Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger Revideret januar 2017 2 SÅDAN FOREGÅR BEDØMMELSERNE PÅ EN SPK UDSTILLING Der er 38 forskellige racer i SPK. Bedømmelsen på en SPK

Læs mere

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2.

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. Indhold 1 GENERELT... 2 2 SÆRLIG BESTEMMELSER... 4 3 TILLADT MATERIEL... 5 Stk. 3.1 Kart og motor... 5

Læs mere

Vinskueudvalget. Regler for Dansk Vinskue Betingelser for deltagelse

Vinskueudvalget. Regler for Dansk Vinskue Betingelser for deltagelse Regler for Dansk Vinskue 2017 Betingelser for deltagelse Vinskuet er åbent for alle danske vine som er fremstillet af druer dyrket i Danmark. Vinavlere fra Norden kan tilmelde vin og deltage som gæster

Læs mere

Hver autor må højst deltage med 4 billeder (uanset medlemskab af flere klubber) i hver kategori.

Hver autor må højst deltage med 4 billeder (uanset medlemskab af flere klubber) i hver kategori. 2019 SDF godkendelse 2019/02 1 Deltagerbetingelser Enhver fotoklub/gruppe, hjemmehørende i det jyske område, kan indsende billeder til Jyske Mesterskaber på nærværende betingelser. Deltagelsen er ikke

Læs mere

Regler for Jyske Mesterskaber 2019 SDF godkendelse 2019/02

Regler for Jyske Mesterskaber 2019 SDF godkendelse 2019/02 Regler for Jyske Mesterskaber 2019 SDF godkendelse 2019/02 1 Deltagerbetingelser Enhver fotoklub/gruppe, hjemmehørende i det jyske område, kan indsende billeder til Jyske Mesterskaber på nærværende betingelser.

Læs mere

Fife. Border. Klassevindere

Fife. Border. Klassevindere 1 Border Klasse Klassevindere 1 Tönjes/Rathje 2 Tönjes/Rathje 3 Frank Darling 4 Tönjes/Rathje 5 6 Tönjes/Rathje 7 8 Frank Darling 9 10 11 12 Tönjes/Rathje 13 Tönjes/Rathje 14 Fife Klasse Klassevindere

Læs mere

Farvernes arvelighed Dominant arvelighed: Grå Pastel Sortmasket Toppet. Køndbunden arvelighed: Brun Hvid med tegning Lysrygget

Farvernes arvelighed Dominant arvelighed: Grå Pastel Sortmasket Toppet. Køndbunden arvelighed: Brun Hvid med tegning Lysrygget Et forsøg på at oversætte fra hollandsk til dansk Farvernes arvelighed Dominant arvelighed: Grå Pastel Sortmasket Toppet Køndbunden arvelighed: Brun Hvid med tegning Lysrygget Recessiv arvelighed: Hvidbrystet

Læs mere

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE. Prøvernes formål

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE. Prøvernes formål Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Prøvernes formål At støtte og virke vejledende for terrierracernes avl og brug gennem en bedømmelse af den enkelte hunds anlæg og avlsværdi i de discipliner,

Læs mere

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest 1 Avlsforeningen Den Jydske Hest har hjemsted hos den til enhver tid siddende formand. 2 Avlsforeningens formål er at fremme og støtte avlen og interessen for

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2012 1. Indstilling af elever.. 2 2. Godkendelse af elever.. 3 3. Elevkursus 3 4. Elevtjeneste.. 3 5. Dommeraspirantprøvebedømmelse. 4 6. Aspiranttjeneste...

Læs mere

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber

Brugsanvisning for. Testværktøj på. Naturlegeredskaber Gert Olsen Gl. Klausdalsbrovej 481 DK 2730 Herlev Telefon 2177 5048 gertolsen@gertolsen.dk Brugsanvisning for Testværktøj på Naturlegeredskaber Af Gert Olsen Brug af testværktøj 03.10.2004 Side 1 af 9

Læs mere

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Prøvernes formål At støtte og virke vejledende for terrierracernes avl og brug gennem en bedømmelse af den enkelte hunds anlæg og avlsværdi i de discipliner,

Læs mere

Velkommen til udstillingen. Team Jensen, DMK Team Jensen, DMK

Velkommen til udstillingen. Team Jensen, DMK Team Jensen, DMK Velkommen til udstillingen Velkommen til udstillingen Denne folder vil give dig en kort præsentation af hvordan tingene på en udstilling som denne foregår. Skulle du have spørgsmål eller vil du gerne vide

Læs mere

01.00 - INDHOLDSFORTEGNELSE

01.00 - INDHOLDSFORTEGNELSE 01.00 - INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT: EMNE: SIDE: 01.00 INDHOLDSFORTEGNELSE 1-2 02.00 DANMARKS IDRÆTS-FORBUNDS DANMARKS MESTERSKABER (DM) 1 - Arrangement af DM 3 2 - Deltagelse 3 3 - Anmeldelse og startgebyr

Læs mere

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT 1 DELTAGERNE 1.1 Alle deltagende hold dyster på lige vilkår. Der gøres ikke forskel på professionelle og amatører. 1.2 Et hold består af maksimum 4

Læs mere

1. Dansk Rugby Union arrangerer en landsdækkende turnering for børn og unge til og med 18 år (DM B&U).

1. Dansk Rugby Union arrangerer en landsdækkende turnering for børn og unge til og med 18 år (DM B&U). TURNERINGSREGLEMENT FOR BØRN OG UNGDOM DANSK RUGBY UNION Formål: Generelt: 1. Dansk Rugby Union ønsker med Danmarksturneringen for børn og unge, gennem udskrivning af turnering i henhold til rugbyspillet

Læs mere

Dansk Knivforenings regler for afholdelse af knivkonkurrencer

Dansk Knivforenings regler for afholdelse af knivkonkurrencer Dansk Knivforenings regler for afholdelse af knivkonkurrencer Indholdsfortegnelse: 1 - Organisation og ledelse. 2 - Tilmelding og betaling. 3 - Generelle konkurrencevilkår 4 - Ansvar. 5 - Klasseinddeling

Læs mere

Gul/blå ara. Beskrivelse:

Gul/blå ara. Beskrivelse: Gul/blå ara Den gul/blå ara er en af de største papegøjearter udover hyacint araen, panden er grøn, brystet er gult, og resten af fuglen er blå. Ansigtet er hvidt, med streger omkring øjnene, iris er grålig.

Læs mere

2. Tid og sted Udstillingen afholdes i dagene oktober 2019 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København.

2. Tid og sted Udstillingen afholdes i dagene oktober 2019 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København. Specialreglement for Filatelistisk Selskab 100 år 1. Arrangør Den nationale frimærkeudstilling Filitelistisk Selskab 100 år arrangeres af Filatelistisk Selskab, som er en fraktion af Københavns Philatelist

Læs mere

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde Formål Prøven er en konkurrenceprøve, der har til formål at finde frem til årets Danmarksmester i schweissarbejde.

Læs mere

Spidshundeklubben. Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011

Spidshundeklubben. Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011 Spidshundeklubben Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011 Side..0 Side..1 SÅDAN FOREGÅR BEDØMMELSERNE PÅ EN DKK (SPK) UDSTILLING De mere end 350 racer, der er anerkendt af FCI,

Læs mere

Bestemmelsesnøgle til danske padder og krybdyr

Bestemmelsesnøgle til danske padder og krybdyr Bestemmelsesnøgle til danske padder og krybdyr Hans Viborg Kristensen, Naturhistorisk Museum april 2016 Der findes 15 paddearter og 5 krybdyrarter, der er almindeligt forekommende i Danmark. Denne nøgle

Læs mere

Dansk Skøjte Union. Indbydelse til DSU s Friløbskonkurrence, Klubmesterskab, og Grand Prix-finale. 27. februar - 1. marts 2015 i Rødovre Skøjte Arena

Dansk Skøjte Union. Indbydelse til DSU s Friløbskonkurrence, Klubmesterskab, og Grand Prix-finale. 27. februar - 1. marts 2015 i Rødovre Skøjte Arena Dansk Skøjte Union Indbydelse til DSU s Friløbskonkurrence, Klubmesterskab, og Grand Prix-finale 2015 27. februar - 1. marts 2015 i Rødovre Skøjte Arena 1. Arrangør Dansk Skøjte Union i samarbejde med

Læs mere

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 2 0 1 6 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS

Læs mere

TURNERINGSAFVIKLING POOL

TURNERINGSAFVIKLING POOL DEN DANSKE BILLARD UNION TURNERINGSAFVIKLING POOL Sæson 2016-2017 1. AFVIKLING AF MESTERSKABER 2. AFVIKLING AF DANSK POOL TOUR 3. SHOT-CLOCK & TIMEOUT. 4. DISTANCER 5. RANGLISTER. 6. RATING. 7. SEEDNING.

Læs mere

POINTGIVENDE UNGDOMSHOLDTURNERING 2015/2016

POINTGIVENDE UNGDOMSHOLDTURNERING 2015/2016 POINTGIVENDE UNGDOMSHOLDTURNERING 2015/2016 Badminton Danmarks kredse og DGI Badmintons landsdele indbyder hermed til den første fælles ungdomsholdturnering. Den ny fælles holdturnering mellem Badminton

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering.

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. 1 Pokalturneringen og dens ledelse Pokalturneringen er en holdturnering arrangeret af Fyns Skak Union. Pokalturneringen spilles efter cup-systemet, dvs. at

Læs mere

GODKENDTE FÆLLES FYNSKE REGLER GÆLDENDE FRA 2007

GODKENDTE FÆLLES FYNSKE REGLER GÆLDENDE FRA 2007 GODKENDTE FÆLLES FYNSKE REGLER GÆLDENDE FRA 2007 Dette regelsæt bygger på tidligere regelsæt for Fælles Fynske, men er udformet, så det overholder de krav, der følger med en SDF-godkendelse. SDF har givet

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Dansk Skøjte Union. Indbydelse til Danmarksmesterskaber og Ungdomskonkurrence GRAND PRIX III. 10.-13. december 2015 i Kastrup Skøjtehal

Dansk Skøjte Union. Indbydelse til Danmarksmesterskaber og Ungdomskonkurrence GRAND PRIX III. 10.-13. december 2015 i Kastrup Skøjtehal Dansk Skøjte Union Indbydelse til Danmarksmesterskaber og Ungdomskonkurrence GRAND PRIX III 2016 10.-13. december 2015 i Kastrup Skøjtehal 1. Arrangør Dansk Skøjte Union i samarbejde med Tårnby Skøjte

Læs mere

Hæklenål i passende størrelser (jeg har brugt 2,0 mm til alt ud over hue og fjer/vinger (2,5 mm til fjer/vinger og 3,5 mm til hue)

Hæklenål i passende størrelser (jeg har brugt 2,0 mm til alt ud over hue og fjer/vinger (2,5 mm til fjer/vinger og 3,5 mm til hue) Natugle Opskriften er fra: https://www.zhaya.de/downloads/nachteule.pdf Du må gerne sælge dine færdige natugler. Du må ikke kopiere, ændre, dele, offentliggøre eller sælge opskriften eller billeder som

Læs mere

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SYNKRO

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SYNKRO 01.00 - INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT: EMNE: SIDE: 01.00 INDHOLDSFORTEGNELSE 1-2 02.00 DANMARKS IDRÆTS-FORBUNDS DANMARKS MESTERSKABER (DM) 1 - Arrangement af DM 3 2 - Deltagelse 3 3 - Anmeldelse og startgebyr

Læs mere

Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2019

Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2019 Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2019 Fællesbestemmelser for distriktsmesterskaber 2019 Bemærk at propositioner for military-, distance- og TREC-stævner skal godkendes af DRF s respektive disciplinudvalg

Læs mere

Dansk Skøjte Union. Indbydelse til Danmarksmesterskaber og Ungdomskonkurrence GRAND PRIX III. 5.-7. december 2014 på Herning Isstadion

Dansk Skøjte Union. Indbydelse til Danmarksmesterskaber og Ungdomskonkurrence GRAND PRIX III. 5.-7. december 2014 på Herning Isstadion Dansk Skøjte Union Indbydelse til Danmarksmesterskaber og Ungdomskonkurrence GRAND PRIX III 2015 5.-7. december på Herning Isstadion 1. Arrangør Dansk Skøjte Union i samarbejde med Herning Skøjteløberforening

Læs mere

2. Orientering vedr. LU v/formanden for DFfR Niels Rasmussen

2. Orientering vedr. LU v/formanden for DFfR Niels Rasmussen Referat af specialklubmøde den 23. marts 2013. 1. Velkomst og navneopråb v/erik Vestergård 2. Orientering vedr. LU v/formanden for DFfR Niels Rasmussen LU foregik i Fredericia sammen med Dueforeningen.

Læs mere

Get2Sport Winther game, kun for begynder. Program Kl Vi mødes alle sammen. Tilmelding Se nederst på siden.

Get2Sport Winther game, kun for begynder. Program Kl Vi mødes alle sammen. Tilmelding Se nederst på siden. Get2Sport 2018 - Winther game, kun for begynder. Get2Sport Taekwondo Stævne 2018 Kamp og teknik i børnehøjde (Kun for den hele store bredde af begynder) Elektronisk daedo-veste på alle kampbaner. Medaljer

Læs mere

Dansk Skøjte Union. Indbydelse til Danmarks-Cup (det uofficielle DM for K-løbere) 9.-11. januar 2015 i Esbjerg Skøjtehal

Dansk Skøjte Union. Indbydelse til Danmarks-Cup (det uofficielle DM for K-løbere) 9.-11. januar 2015 i Esbjerg Skøjtehal Dansk Skøjte Union Indbydelse til Danmarks-Cup (det uofficielle DM for K-løbere) 2015 9.-11. januar 2015 i Esbjerg Skøjtehal 1. Arrangør Dansk Skøjte Union i samarbejde med Esbjerg Skøjteklub har herved

Læs mere

Feltkendetegn for klirer

Feltkendetegn for klirer Feltkendetegn for klirer Sommersæson er også vadefuglesæson, mange vadefuglearter yngler nor for Danmark, ja mange helt oppe i eller tæt på Arktis. Der har de en meget kort ynglesæson, og nogle er ikke

Læs mere

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissspor

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissspor Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissspor Solrød 1. januar 2018 1 Formål Prøven er en konkurrenceprøve, der har til formål at finde frem til årets Danmarksmester

Læs mere

Regler for Dansk Vinskue 2019.

Regler for Dansk Vinskue 2019. Regler for Dansk Vinskue 2019. Betingelser for deltagelse. Vinskuet er åbent for alle danske vine som er fremstillet af druer, bær eller frugt dyrket i Danmark og vinificeret i Danmark. Herudover kan dansk

Læs mere

POWER GRID SPILLEREGLER

POWER GRID SPILLEREGLER POWER GRID SPILLEREGLER FORMÅL Hver spiller repræsenterer et energiselskab som leverer elektricitet til et antal byer. I løbet af spillet køber hver spiller et antal kraftværker i konkurrence med andre

Læs mere

Tjekliste til BK Udstillinger

Tjekliste til BK Udstillinger Table of Contents 1 Før Udstillingen:... 2 1.1 Hvad bliver leveret fra BK til udstillingen... 2 1.1.1 IT Udstyret... 2 1.1.2 Dommer Telte... 3 1.1.3 2 Ring mapper & 1 Sekretariats mappe... 3 1.1.4 Udstillings

Læs mere

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT 1 DELTAGERNE 1.01 Alle deltagende hold dyster på lige vilkår. Der gøres ikke forskel på professionelle og amatører. 1.02 Et hold består af maksimum

Læs mere

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. J AN UAR 2013 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS PÅKLÆDNING...

Læs mere

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglementet (revideret april 2015) 1 Formål Markprøverne skal være avlsvejledende med det overordnede

Læs mere

PTV. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. Højde over manken: 20 cm.

PTV. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. Højde over manken: 20 cm. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. T00 T0 T1 T2 T3 T4 Højde over manken: 30 cm. Højde over manken: 30 cm. Højde over manken: 25 cm.

Læs mere

Mesterskabsbestemmelser for Udspring

Mesterskabsbestemmelser for Udspring Mesterskabsbestemmelser for Udspring Gældende fra 2018 Gældende fra 2018 Side 1 af 10 Indhold 01.00 DEFINITIONER... 3 02.00 MESTERSKABER GENERELT... 4 02.01 Generelt... 4 02.02 Arrangementer... 4 02.03

Læs mere

VEJLEDNING TIL PRØVER PÅ HUNDEWEB

VEJLEDNING TIL PRØVER PÅ HUNDEWEB 24. OKTOBER 2017 VEJLEDNING TIL PRØVER PÅ HUNDEWEB TIL REGIONERNE OG BRUGSHUNDEUDVALGET EMMA FREIDAL LAURSEN SPANIEL KLUBBENS BRUGSHUNDEUDVALG Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Oprettelse af prøver...

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011 og 2012. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag d. 27. Oktober 2012 Vi gentager succesen fra sidste år, og vil hermed intivere alle til Oktobershow, vi har valgt denne gang at invitere shetlænderfolket med. Showet finder

Læs mere

Allerød OK indbyder til DM Ultralang 2018

Allerød OK indbyder til DM Ultralang 2018 Allerød OK indbyder til DM Ultralang 2018 Arrangør Klassifikation Allerød OK DM Ultralang, 4 stjernet stævne Stævnedato Søndag den 22. april 2018 Stævnekontor Findes på stævnepladsen. Åbningstider: kl.

Læs mere

Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD

Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD Old Boys / Girls Stævner... 2 KBU Kredskamp... 4 KBU Åbningsstævne... 5 KM Indledende... 6 KM Single Finaler... 8 KM Mix... 9 KBU Cup Indledende... 10 KBU

Læs mere

AFAs konkurrencebetingelser

AFAs konkurrencebetingelser AFAs konkurrencebetingelser Generelt: 1) Billeder, som deltager i konkurrencer, skal være optaget af den der indleverer billederne. Billeder kan afleveres som enkeltstående billeder eller indgå i en serie.

Læs mere

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2.

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART 2019: CADETT MINI,CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. Indhold 1 GENERELT... 2 2 SÆRLIG BESTEMMELSER... 4 3 TILLADT MATERIEL... 5 Stk. 3.1 Kart og motor (ROK

Læs mere

Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT

Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT 1.1 TITEL 1.1.1 Rallycrossmesterskabet er en løbsserie som er udskrevet af DASU og tilrettelægges og arrangeres af FSAS-Ørnedalsbanen, MNJ-Nysumbanen, NMKA- Nisseringen

Læs mere

Golf. 6. Mobiltelefon Mobiltelefon skal være slukket under spil på banen. Brug af mobiltelefon kan medføre diskvalifikation.

Golf. 6. Mobiltelefon Mobiltelefon skal være slukket under spil på banen. Brug af mobiltelefon kan medføre diskvalifikation. Golf Opdateret april 2009 Generelle turnerings- og spilleregler 1. Turnerings- og spilleregler Nedennævnte turnerings- og spilleregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres under Dansk Firmaidrætsforbund.

Læs mere

PLUK OG SORTER FRUGT

PLUK OG SORTER FRUGT World Robot Olympiad 2018 WeDo Regular Kategori (Aldersgruppen op til 10 år) Konkurrencebeskrivelse, regler og pointgivning FOOD MATTERS PLUK OG SORTER FRUGT Version: 25. maj 2018 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2016

Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2016 Fællesbestemmelser Distriktsmesterskaber 2016 Fællesbestemmelser for distriktsmesterskaber 2016 Generelt Nedenstående regler er gældende for afvikling af distriktsmesterskaber i 2016 i Dansk Ride Forbunds

Læs mere

DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING

DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING DGI FYN STÆVNEHÅNDBOG DGI FYN SVØMNING 2015/2016 Indhold Velkommen til sæson 2015/2016... 2 Gruppeinddeling... 3 Stævnekalender 2015/2016... 4 Praktiske oplysninger... 4 Stævnereglement... 5 Generelle

Læs mere

Spændende Måger - Klintholm Havn i november

Spændende Måger - Klintholm Havn i november Tekst og fotos: Per Schiermacker-Hansen Spændende Måger - Klintholm Havn i november Sydlige, milde vinde de sidste dage af oktober og første halvdel af november bragte en del sjove måger til Klintholm

Læs mere

Koncept for. Danmarksmesterskaberne i Folkedans for hold under Folkedans Danmark Deltagere: Danmarksmesterskabet udskrives i 3 rækker.

Koncept for. Danmarksmesterskaberne i Folkedans for hold under Folkedans Danmark Deltagere: Danmarksmesterskabet udskrives i 3 rækker. Koncept for Danmarksmesterskaberne i Folkedans for hold under Folkedans Danmark 2017 Deltagere: Danmarksmesterskabet udskrives i 3 rækker. Række 1: Hold, der tidligere har deltaget i række 1 ved DM i folkedans

Læs mere

Kropsfjer fra knortegås. De dunede fjer er med til at holde fuglen varm.

Kropsfjer fra knortegås. De dunede fjer er med til at holde fuglen varm. Tekst, nogle foto og tegninger (Eva Wulff) er venligst udlånt af Malene Bendix www.skoven-i-skolen.dk Om fjer Har du nogensinde prøvet at holde en fjer i hånden? At skille strålerne ad og samle dem igen

Læs mere

Written by Administrator Friday, 16 December 2011 20:29 - Last Updated Thursday, 12 January 2012 06:43

Written by Administrator Friday, 16 December 2011 20:29 - Last Updated Thursday, 12 January 2012 06:43 01. Deltagerbetingelser. Enhver fotoklub/gruppe hjemmehørende i det jyske område kan lade sig registrere og indsende billeder til Sammenslutningen af Jyske Fotoklubber på nærværende betingelser. Deltagelse

Læs mere

Lev længe. Lev godt.

Lev længe. Lev godt. PLACERINGSBESKRIVELSE Lev længe. Lev godt. Forbedret Energi Smertelindring Bedre søvn Anti Aging Vægttab ----------------------------------------- Virker via kroppens infrarøde system --------------------------------

Læs mere

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY INDHOLD 1 Generelt 1. Motor Sporten 2. Officials 3. Deltagere 4. Løbs Datoer 5. Klasser og Point 6. Præmier 2 Sportsreglement 1. Afvikling 3 Løbsanmeldelse førermøde - løbsprocedure 1. Anmeldelse 2. Teknisk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering...

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering... Indholdsfortegnelse Side 1. Almene regler... 2 2. Klassificeringssystem... 2 3. Idrætsmateriel... 2 4. Idrætsregler... 2 5. FM-holdturnering... 3 6. Ændring af turneringsregler... 6 7. Bekendtgørelse...

Læs mere

Mesterskabsbestemmelser for Udspring

Mesterskabsbestemmelser for Udspring Indhold 01.00 MESTERSKABER GENERELT... 2 01.01 Generelt.... 2 01.02 Arrangementer.... 2 01.03 Ansvar.... 2 01.04 Deltagelse.... 2 01.05 Invitationer.... 2 01.06 Tilmeldinger.... 2 01.07 Springlister....

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 7

INSPIRATION: Side 1 af 7 INSPIRATION: MATERIALER: Uld ca. 30 g i bundfarven samt uld til dekoration, lynlås 20 25 cm, foam til skabelonen, vandflaske med huller i låget, plasticpose, rundstok, sæbe og masser af vand. Jeg bruger

Læs mere

Turneringer under DBwF ØST

Turneringer under DBwF ØST Turneringer under DBwF ØST DBwF ØST udbyder følgende turneringer: 6 mands holdturnering for damehold og for herrehold (DT Øst), dvs. 2. division, 3. division osv. 4-mands-holdturnering for damehold (Øst

Læs mere

Lære om kendetegn for vildt Dykænder

Lære om kendetegn for vildt Dykænder Lære om kendetegn for vildt Dykænder Dykænder Rødhovedet and, taffeland, troldand, hvinand, bjergand, havlit, edderfugl, sortand, fløjlsand, amerikansk skarveand Dykænder Letter med tilløb mod vinden Tilpasset

Læs mere

Pointskema GDS Udgave 2, 2014. Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil.

Pointskema GDS Udgave 2, 2014. Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil. Pointskema GDS Udgave 2, 2014 Hundens Navn: Chip nummer: Født: Ejer: Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil. 1 og 2: Bredt hoved, stramme læber, næseparti for bred. 3 og 4:Ikke

Læs mere

Championat for Fjordheste

Championat for Fjordheste Championat for Fjordheste Formål Formålet er at fremme brugen af vore Fjordheste, avlsheste såvel som sportsheste, samt at hjælpe til en større forståelse af sammenhængen mellem avl og sport (bevægelse,

Læs mere

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART/NEZ 2018: CADETT MINI, CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2.

AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART/NEZ 2018: CADETT MINI, CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. AFVIKLINGSBESTEMMELSER FOR DANSK SUPER KART/NEZ 2018: CADETT MINI, CADETT JUNIOR, OK JUNIOR, OK og KZ2. 1 GENERELT... 2 2 SÆRLIG BESTEMMELSER... 3 3 TILLADT MATERIEL... 3 Stk. 3.1 Kart og motor... 3 Stk.

Læs mere