Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. Mødedato: 5. april 2017 kl. 17.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. Mødedato: 5. april 2017 kl. 17."

Transkript

1 Referat af OB-møde Mødedato: 5. april 2017 kl Til stede: Bent Haupt Jensen, formand Gunvor Abrahamsen, næstformand Hanne Dahlerup Jette Kragh Bjarne Lindqvist Søren Jensen Claus Olander David Jennow Lean Bernhoff Christian Høgsbro, adm. direktør Pia Skov, vicedirektør Inge Vilhof, direktionssekretær Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: Dato 29. marts 2017 Afbud: Ingen Næste møde: 3. maj Protokoller og økonomistyring a) Godkendelse af referat fra sidste møde b) Revisionsprotokol 2. Indstillingssager a) (lukket punkt) - udsat b) Selvkontrol i de administrative afdelinger - udsat c) Afdeling 43 Ansøgning om støtte til boligsocial indsats d) Afdeling 47 - Opførelse af nye rækkehuse e) Afdeling 45 - Støtte til udbedring af byggeskader, MgO plader f) Politik for underfinansierede dv-planer g) Revideret standardhusorden h) Afdeling 63 Tilskud til gennemførelse af reparationsarbejde af karnapper i) Evaluering af OB-seminar den 2. april Orienteringssager a) Status tre årigt arbejdsmiljøprojekt b) Personaleforhold (lukket punkt) Svend Aukens Plads 9 Tlf København S aab@aab.dk

2 c) Orientering fra udvalg og afdelingsnetværk Side 2 d) Orientering om afdelingsbestyrelsens regnskabserklæring til regnskabet for 2016, konto Direktionsberetning 5. Eventuelt København, den 3. maj 2017 Bent Haupt Jensen Formand Christian Høgsbro Adm. direktør

3 1a. Godkendelse af referat fra sidste møde Side 3 Resume Godkendelse af referat fra organisationsbestyrelsesmøde den 1. marts Indstilling At referatet fra organisationsbestyrelsens møde den 1. marts 2017 godkendes, og at formand og direktør underskriver dette. Sagsfremstilling Referat fra seneste møde i organisationsbestyrelsen fremsendt til godkendelse, hvorefter det åbne referat publiceres på intranettet og sendes til revisionen. Bilag Ingen Beslutning Referatet blev godkendt og underskrevet af formand og direktør.

4 1b. Revisionsprotokol Side 4 Resume Der er ikke modtaget nyt materiale til revisionsprotokollen. Indstilling Indstilles taget til efterretning Sagsfremstilling Organisationsbestyrelsen skal godkende eventuelt nyt materiale i revisionsprotokollen. Side 106 er sidst indsatte side. Protokollen fremlægges på mødet. Bilag Ingen Beslutning Intet at bemærke.

5 2c. Afdeling 43 - Ansøgning om økonomisk støtte til boligsocial indsats Side 5 Resume Afdelingsudvalget har behandlet ansøgning om økonomisk støtte fra dispositionsfonden til medfinansiering af en fælles boligsocial indsats for boligafdelingerne i Kærene, Rødovre. Afdeling 43 har søgt om i alt kr i støtte til en fire-årig periode fra Afdelingsudvalget besluttede at indstille til OB at bevilge kr til en to-årig periode. Udvalget lagde i begrundelsen vægt på, at der bør være en begrænsning for bevillingsperioden. Indstilling Afdelingsudvalget indstiller til OB at give afdeling 43 tilsagn om økonomisk støtte til en boligsocial indsats for en to-årig periode. Der ydes støtte på i alt kr Sagsfremstilling Afdeling 43 er beliggende i Rødovre og rummer i alt 317 boliger. AAB, AKB og Lejerbo har i mere end 20 år gennemført boligsociale indsatser i Kærene. Først som en boligsocial helhedsplan støttet af Landsbyggefonden og siden 2013 som en boligsocial minihelhedsplan med støtte fra Rødovre Kommune. Indsatsen er et samarbejde mellem Lejerbos afdeling 60, Lejerbos afdeling 331, AKB, København afdeling 1501 samt AAB afdeling 43. Området har med jævne mellemrum været præget af stor utryghed, men på grund af den lokale aktive indsats fra de tre boligorganisationers afdelinger, i tæt samarbejde med Rødovre Kommune, har man i Kærene formået af skabe en markant bedring af hverdagslivet for beboerne. Et arbejde som AAB afdeling 43 vurderer er vigtigt at opretholde, for fortsat at tiltrække børnefamilier og ressourcestærke beboere til Kærene. Nogle af de vigtigste sociale initiativer er: Den boligsociale indsats, der finansieres af boligorganisationerne og Rødovre kommunen. Cafébiblioteket Tremilen, der har daglig åbningstid, hvor bl.a. projektlederen holder til. Tryghedsskabende erfa-grupper med gårdmænd, politi, ssp, skoler, psykiatri Forskellige projekter målrettet beboere på tværs af alder, køn og etnicitet. Se vedlagte aktivitetsoversigt sat op på indsatsområder. Det samlede budget er på kr pr. år, hvoraf afdeling 43 betaler ca. kr pr. år. Dispositionsfonden har i perioden ydet støtte på i alt kr Bilag Bilag 1. Ansøgning fra afdeling 43. Bilag 2. Plan for indsatser og aktivitetsoversigt i Kærene Beslutning Indstillingen blev godkendt.

6 2d. Afdeling 47 Opførelse af nye rækkehuse Side 6 Resume Ballerup Kommune har valgt at fraflytte deres lejemål i eksisterende daginstitution i afdeling 47 og bygge ny institution på egen grund. Kommunen har samtidig godkendt bevilling af kommunal grundkapital til opførelse af 40 nye rækkehuse, så afdelingens frigjorte arealer kan aktiveres til nyt formål. Sagen blev behandlet i BPU den 6. marts Indstilling BPU indstiller til OB at godkende opførelsen af rækkehuse som en ny del af AAB afdeling 47 og videreindstille til repræsentantskabets godkendelse. Sagsfremstilling Afdeling 47 ligge i Skovlunde og består af 3-etages boligblokke med i alt 300 boliger. Boligerne er fordelt på 54 stk. 2-værelses, 213 stk. 3-værelse og 30 stk. 4-værelses. I starten af 2016 varslede Ballerup Kommune, at de vil opsige institutionslejemålet i afdeling 47 og bygge ny daginstitution på egen grund i området. På den baggrund har administrationen og afdelingsbestyrelsen arbejdet på, at få kommunens godkendelse til at anvende de frigjorte arealer til opførelse af støttet nybyggeri, blandt andet for at sikre afdelingens beboere mod lejestigninger som følge af kommunens opsigelse. Ballerup Kommunes har skriftligt meddelt boligforeningen, at man har reserveret grundkapital til opførelse af 40 rækkehuse á gennemsnitligt 95 m² i afdeling 47. Og afdelingsbestyrelsen har nu efter indstilling fra administrationen valgt de eksterne rådgivere, som skal forestå udarbejdelsen af byggeprojektet. Beboerne er orienteret om projektideen via afdelingsbestyrelsen på afdelingens ordinære afdelingsmøde i 2016, og et konkretiseret projektforslag skal derfor forelægges beboerne på et kommende afdelingsmøde, for deres godkendelse. Sideløbende med projektudviklingen skal der i samarbejde med Ballerup Kommune udarbejdes lokalplan for området og den nye rækkehusbebyggelse i afdeling 47. Opførelse af boliger i henhold til ovenstående er i overensstemmelse med boligforeningens vedtagne byggepolitik, om at bygge nye almene familieboliger, hvor boligforeningen i forvejen er repræsenteret. Indstilling om opførelse af rækkehuse i afdeling 47 blev behandlet i BPU den 6. marts Bilag Ingen Beslutning Indstillingen blev godkendt.

7 2e. Afdeling 45 - Støtte til udbedring af byggeskader, MgO plader Side 7 Resume I afdeling 45 er der gennemført facaderenovering med MgO vindspærreplader, som ikke er anvendelige til det påtænkte formål. På denne baggrind er det aftalt med afdelingsbestyrelsen, at administrationen indstiller til OB, at afdelingen så vidt muligt holdes økonomisk skadesløse. Indstilling Administrationen indstiller til OB, at alle udgifter i forbindelse med voldgiftssag og afhjælpningsprojekt dækkes af boligforeningen i samarbejde med Landsbyggefonden. Endvidere indstilles, at administrationens forslag til, hvordan støtten gives, forelægges OB, når der foreligger domsafsigelse i Voldgiftsnævnet. Sagsfremstilling Afdeling 45 er opført i 1965 og beliggende i Skovlunde. Bebyggelsen er udlagt som boligblokke og rummer i alt 300 boliger. I årene blev der gennemført en helhedsplan, omfattende renovering af bebyggelsens lette facader, opsætning af karnapper, udvidelse af altaner, nye tage og friarealforbedringer. Efterfølgende har det vist sig, at de anvendte vindspærreplader ved facaderenoveringen optager fugt og nedbryder montageskruer og montagelister. Den nye skifferbeklædning vil derfor på sigt falde ned. AAB har indstævnet den udførende entreprenør, Enemærke & Petersen, samt totalrådgiver Wilhelm Lauritzen for Voldgiftsnævnet, og sagen er berammet til behandling den 4. og 5. maj samt den 8. og 9. maj Udfaldet af sagen kendes derfor ikke på nuværende tidspunkt. På anvisning fra AAB s advokat har administrationen fået udarbejdet afhjælpningsprojekt og fået det prissat i indbudt licitation. Afhjælpningsprojektet er forinden gennemgået og godkendt af den af Voldgiftsnævnet udpegede skønsmand. AAB s advokat anbefaler, at AAB entrerer med lavestbydende entreprenør og får igangsat udbedringen hurtigst muligt, blandt andet for at minimere risiko for nedfaldne skifferbrikker. Den samlede anlægssum for afhjælpningsprojektet inklusiv omkostninger andrager ca. kr. 16 mio. Hertil kommer udgifterne til voldgiftssagen, som endnu ikke kan opgøres. Samlet set vurderes sagen at kunne resultere i en udgift på omkring kr. 20 mio. Med henblik på at kunne igangsætte afhjælpningsprojektet har administrationen aftalt med Landsbyggefonden samt Ballerup Kommune, at finansieringen kan ske via genåbning/udvidelse af den oprindelige byggeskadesag. Endvidere vil finansieringen også kunne ske ved bevilling af trækningsretsmidler. Administrationen har indhentet afdelingsbestyrelsens godkendelse til at igangsætte afhjælpningsprojektet. I forbindelse hermed er det aftalt med afdelingsbestyrelsen, at administration indstiller til OB, at boligforeningen i videst mulig omfang holder afdelingen og beboerne skadesløse. Det er endvidere aftalt, at beboerne bliver orienteret skriftligt og inviteret til informationsmøde om sagen inden den igangsættes. Derimod vil der ikke blive indkaldt til besluttende afdelingsmøde, idet afhjælpningsprojektets gennemførelse uomtvisteligt skal gennemføres for at sikre mod nedstyrtning og følgeskader.

8 Bilag Ingen Side 8 Beslutning Indstillingen blev godkendt.

9 2f. Politik for underfinansierede dv-planer Side 9 Resume Efter der blev gennemført tilstandsregistreringer i 2013 og 2014 har der vist sig behov for at give administrationen handlemuligheder i forhold til afdelinger med underfinansierede dvplaner. Indstilling Bygge- og Projektudvalget indstiller politikken for underfinansierede dv-planer til godkendelse i OB. Sagsfremstilling I 2013 og 2014 blev alle AAB s afdelinger tilstandsregistreret af et eksternt rådgivningsfirma. Efter tilstandsregistreringerne er blevet indarbejdet i dv-planerne har nogle afdelinger vist sig at være underfinansierede. Nogle i en sådan grad at de ikke vurderes at kunne løfte den vurderet huslejeforhøjelse, der forventes ved de fremtidige planlagte vedligeholdelsesprojekter. Der er på den baggrund udarbejdet en politik, der skal give administrationen redskaber til at rådgive og hjælpe de afdelinger, der er berørt af underfinansierede dv-planer. Politikken er ikke ændret i forbindelse med behandlingen i Bygge- og Projektudvalget. OB vil årligt blive orienteret om status på, hvilke afdelinger, der har underfinansierede dvplaner. Dette vil blive en del af den samlede ledelsesrapport. Det forventes at den ændring af driftsbekendtgørelsen som følger af ændringerne i lov om almene boliger (effektivisering) vil indeholde krav om, at der skal gennemføres tilstandsregistreringer af en ekstern rådgiver hvert 3. til 5. år. Dette kan løbende påvirke omfanget af underfinansierede dv-planer. Dette vil på sigt kunne ændre det samlede billede af AAB s afdelinger. Hvis der er behov for midler fra dispositionsfonden eller trækningsretten, vil administrationen udarbejde en indstilling til OB s godkendelse. Bilag Bilag 1 Politik for underfinansierede dv-planer. Beslutning Indstillingen blev godkendt.

10 2g. Revideret standardhusorden Side 10 Resume Administrationen har på baggrund af erfaringer fra husordenssager og input fra boligudvalget udarbejdet udkast til revideret standardhusorden. Indstilling Boligudvalget indstiller, at OB godkender forslag til ændringer af Boligforeningen AAB s standardhusorden. Sagsfremstilling Boligudvalget reviderer hvert 3. år Boligforeningen AAB s standardhusorden for at sikre, at standardhusordenen vedbliver at være et tidssvarende redskab. Udkastet er vedlagt som bilag 1. Boligudvalget har gennemgået standardhusordenen punkt for punkt. Da der er lavet strukturelle ændringer og visse bestemmelser er lagt samme og andre skilt ad, giver det ikke mening at sammenligne nye og gamle bestemmelser. I stedet følger her en beskrivelse af de vigtigste ændringer af standardhusordenen: 1. Opbygningen af husordenen er nu ændret så den er opdelt efter emne og ikke alfabetisk. 2. Husordenen indledes nu med et afsnit om, hvortil henvendelser skal rettes i de administrative afdelinger og de parlamentariske afdelinger. 3. Ejendomsfunktionær er fjernet fra husordenen og erstattet med afdelingsbestyrelsen/administrationen for at afspejle de forskelige driftsmodeller. 4. Beboerens eventulle erstatningsansvar for ikke at efterkomme anvisninger er endvidere blevet fremhævet i de enkelte bestemmelser, hvor dette er relevant. Herudover skal følgende bestemmelser særligt fremhæves: 5. Maskiner og brug af grill: Afsnittet er opdelt i to separate afsnit og er sprogligt præciseret. Afsnittet om grill er uddybet for så vidt angår brug af grill på altaner. 6. Husdyr: Afsnittet om husdyr er sprogligt præciseret, ligesom der stilles krav om dokumentation for lovpligtig ansvarsforsikring for hunde, mærkning og registrering samt eventuelle lovpligtige vacciner. Hvad angår servicehunde, stilles der krav om dokumentation for certificering og behov, ligesom der skal ansøges om servicehund hos administrationen. 7. Udluftning og tøjtørring og skadedyr: Afsnittene er uddybet så det nu fremgår, at afdelingsbestyrelsens anvisninger skal følges, ligesom beboerens eventulle erstatningsansvar for skimmelangreb/skadedyrbekæmpelse er tydeliggjort. 8. Altaner og altankasser: Afsnittet er uddybet med bestemmelse om, at der vil blive varslet adgang til bolig, hvis der opsættes altankasser og markiser i strid med afdelingens regler, med henblik på nedtagning af disse for beboerens regning. 9. Lofts- og kælderrum: Afsnittet er sprogligt præciseret og uddybet med, at afdelingsmødet har kompetence til at fastsætte regler for udlejning af fællesarealer. 10. Hårde hvidevarer og vaske- og opvaskemaskine: Disse emner behandles samlet og er opdelt i to afsnit alt efter, om installationen ligger forud for boperiode eller sker under boperiode. Afsnittet indeholder foruden en sproglig præcisering, et krav om dokumentation for ansvarsforsikring, såfremt beboeren ønsker at installere hårde hvidevarer. 11. Klage: Afsnittet har fået ny overskrift og foreslås betegnet konfliktløsning. Afsnittet er herudover uddybet med konkrete forslag til konfliktløsning beboerne i mellem.

11 12. Afdelingsmødes godkendelse af husorden: Afsnittet er ændret således, at den reviderede husorden alene træder i kraft for de afdelinger, der vedtager dette på et afdelingsmøde med stemmeflerhed. 13. Ændringer i standardhusorden: før de nye foreningsvedtægter fra 2010 skulle ændringer af denne husorden godkendes af repræsentantskabet, denne bestemmelse er fjernet da en nyligt afsagt dom, fastslår at det er afdelingsmødet der skal godkende husordenen. Fremover vil standardhusordenen efter indstilling fra boligudvalget bliver fremlagt til godkendelse for organisationsbestyrelsen ca. hvert 3. år. Udbredelse af den nye standardhusorden vil ske via bestyrelsesnyt samt via anbefalinger fra afdelingsrådgivningen til de enkelte bestyrelser i forbindelse med afholdelse af afdelingsmøder. Bilag Bilag 1 - Udkast til revideret standardhusorden, senest ændret af OB den 4. februar Beslutning Administrationen skal sikre, at alle afdelinger godkender en husorden på et afdelingsmøde. Indstillingen blev godkendt. Side 11

12 2h. Afdeling 63 Tilskud til gennemførelse af reparationsarbejde af karnapper Side 12 Resume Behandling af indstilling om tilskud til gennemførelse af reparationsarbejde af karnapper i afdeling 63, i henhold til undersøgelsesrapport fra Undersøgelsen påviser alvorlige problemer årsaget af håndværksmæssige fejl, som har resulteret i råd, svamp mm. Indstilling BPU indstiller til OB, at der ydes tilskud fra egne trækningsretsmidler på i alt kr til gennemførelse af denne renovering i afdeling 63. Sagsfremstilling Afdelingen består af 31 rækkehuse, som er opført i 1984, beliggende Hvidovre Alle og Hvidovregade 11 A 15 B. Det nuværende huslejeniveau er på kr pr. md. for henholdsvis en 3-rums bolig til 4-rums bolig. Undersøgelsen blev foretaget i 2013 af Østergaard Bygge og Indeklimateknik A/S og viser, at afdelingen har store problemer med råd og svamp pga. manglende ventilation bag beklædningsbrædderne i bygningernes karnapper. Det fremgår af rapporten at det er fejl og mangler ved opførelse i 1984 der er er årsag til dette. Afdelingen er opført i 1984 og derfor ikke omfattet af Byggeskadefonden. AAB s bygningsforsikring dækker ikke og Landsbyggefonden har været hørt, men har meddelt at sagen ikke kan genåbnes, og der kan derfor ikke hentes noget støtte herfra. Afdelingen har været igennem flere undersøgelser for fejl og byggeskader, hvilket resulterede i en voldgiftssag, som ikke endte ud til afdelingens fordel. Dette har medført, at nødvendig vedligeholdelse i lange perioder har måttet ligge stille, afventende undersøgelsernes resultat. I tiden fra 2013 til nu, er alt træværket på forsiden af størstedelen af husene renoveret. Afdelingen har derfor skrabet bunden af deres budget, men afdelingen mangler forsat at renovere 25 karnapper. Ifølge vurdering i rapport fra Ingeniør Jacob Nielsen (2013), samt efterfølgende indhentede priser, er hver karnap vurderet til at koste kr pr. karnap + malerarbejde til kr En gennemgående renovering af de resterende 25 karnapper vurderes at løbe op i kr Dertil skal tillægges udgifter til tilsyn, forsikring, byggesagshonorar m.m., og det samlede anlægsbudget forventes derfor at løbe op i kr iht. vedhæftede anlægsbudget. Denne udgift vil være en stor udfordring for en lille afdeling som afdeling 63, og afdelingens godkendte dv-budget for 2017 er alvorligt økonomisk udfordret med en minimumsbeholdning enkelte år på under kr. 50, på grund af denne aktivitet. Afdelingens henlæggelsesniveau stiger årligt med 2% indtil 2020, fra en henlæggelse pr. m 2 på kr. 135 i 2017 til kr. 184 i Afdelingens huslejeniveau i 2017 ligger på kr pr. m 2. Arbejdet er i dv-budgettet delt over en 5-årig periode, men det anbefales at det udføres samlet i en byggesag. Bilag Anlægsbudget af 30. november Beslutning Det blev oplyst, at anmodningen om tilskud er fremsat af afdeling 63. Administrationen kan

13 tilslutte sig indstillingen. Side 13 Indstillingen blev godkendt.

14 2i. Evaluering af OB-seminar den 4. februar 2017 Side 14 Resume Der skal foretages evaluering af OB-seminar den 2. april Indstilling Det indstilles, at OB evaluerer OB-seminar den 2. april Sagsfremstilling OB holdt seminar den 2. april 2017 på Copenhagen Admiral Hotel, Toldbodgade 24-28, 1253 København K, hvor konsulent Bo Degn gav en tilbagemelding på den iværksatte konsulentundersøgelse. Bilag Ingen Beslutning Der var enighed om, at det havde været et rigtig godt seminar med gode og oplysende tilbagemeldinger fra konsulentundersøgelsen. OB skal efterfølgende drøfte indsatser og prioriteringer. Faciliteterne på Admiral Hotel havde fungeret tilfredsstillende..

15 3a. Status på arbejdsmiljøprojektet Side 15 Resume I forbindelse med det 3-årige arbejdsmiljøprojekt skal der rapporteres halvårligt til organisationsbestyrelsen på OB-møderne i april og oktober måned. Med undtagelse af APV-processen med opstart i 2015 overholder projektet indtil videre de fastsatte mål i forhold til aktiviteter og den godkendte tidsplan. Orientering Status på de enkelte område er beskrevet nedenfor og uddybet i vedlagte bilag. Den årlige temadag for ejendomsfunktionærer og AAB s arbejdsmiljømappe Tilbagemeldingerne fra deltagerne på arbejdsmiljøudvalgets årlige temadag for ejendomsfunktionærer den 6. oktober 2016 er overvejende positive. Der var en stigning i antallet af deltagere fra 2015 til 2016 med hhv. 81 og 116 deltagere. Den første version af AAB s arbejdsmiljømappe blev præsenteret på dagen og er tilgængelig som en del af afdelingshåndbogen på AAB-net. APV 2015 for afdelinger med lokalt ansatte ArbejdsPladsVurderings(APV)-processen i boligafdelingerne, der blev igangsat ultimo 2015, varer længere end forventet. At tidsplanen ikke er overholdt på denne aktivitet, tilskrives, udover personaleudskiftning på flere af de arbejdsmiljørelaterede positioner i administrationen, igangsættelse af andre af projektets aktiviteter, samt udfordringer med respons fra afdelingerne. Samtlige afdelinger, hvor der har været tvivl, om afdelingen har en APV, er blevet kontaktet. Næste skridt i processen er at sikre, at der sker opfølgning på APVhandlingsplanerne i afdelingerne. Sammensætning af AMU Som mål har det treårige projekt bl.a. at komme med oplæg til fremtidig organisering af AAB s arbejdsmiljøarbejde. For at imødekomme arbejdsmiljølovens bestemmelser er administrerende direktør, Christians Høgsbro, indtrådt som formand i arbejdsmiljøudvalget. Organisationsbestyrelsen er fortsat repræsenteret i udvalget af to medlemmer. Der arbejdes fortsat med AMU s interne organisering. Dette område forventes fortsat at overholde projektets tidsplan. Årshjul for arbejdsmiljøudvalget På AMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse den 29. november 2016 blev AMU s første årshjul godkendt. Herved overholder projektet tidsplanen. Årshjul for sikkerhedsarbejdet centralt og decentralt Årshjul for arbejdsmiljøudvalget er vedtaget i AMU ved den årlige arbejdsmiljødrøftelse, der blev afholdt den 29. november AMU har også godkendt skabelon til årshjul for afdelingernes arbejdsmiljøarbejde. Implementeringen er endnu ikke påbegyndt, men overholder tidsplanen. Forebyggelse af arbejdsulykker Det er besluttet i arbejdsmiljøudvalget (AMU), at proceduren for efterbehandling/ efterhåndtering af anmeldte skader udbygges for at sikre, at der udarbejdes en handleplan med henblik på, at der sker opfølgning og mulige gentagelser afværges.

16 Bilag Notat Uddybning af punkter Side 16 OB s bemærkninger Orienteringen blev taget til efterretning.

17 3b. Personaleforhold (lukket punkt) Side 17

18 3c. Orientering fra udvalg og afdelingsnetværk Side 18 a) Økonomi- og forvaltningsudvalget (ØFU) v/hanne Dahlerup Næste møde er fastsat til mandag den 10. april b) Bygge- og projektudvalget (BPU) v/bent Haupt Jensen På seneste møde blev det nævnt, at der kunne blive tale om nybyggeri på Frederiksberg. Som det ser ud pt, bliver der formentlig tale om at bygge ungdomsboliger i Carlsbergbyen. c) Boligudvalget (BU) v/jette Kragh Der har ikke været holdt møde siden sidste OB-møde. d) Uddannelsesudvalget (UU) v/david Jennow Bestyrelseskørekort modulerne er færdige og sanktionsoplæg har været drøftet. Det er vigtigt, at der fokuseres på motivation og ikke trues med fratagelse af administrative opgaver. e) Afdelingsudvalget (AU) v/gunvor Abrahamsen f) Arbejdsmiljøudvalget (AMU) v/jette Kragh Næste møde holdes den 18. maj g) Lokal IT-anvendelse styregruppe h) Arbejdsgruppen vedrørende risiko (RU) i) Evalueringsudvalg (EVU) j) Afdelingsnetværk: Gruppe 1, Vesterbro, SV og Valby OB er: Bent Haupt Jensen Gruppe 2, Frederiksberg OB er: Bjarne Lindqvist Gruppe 3, Østerbro OB er: Gunvor Abrahamsen

19 Næste møde er den 22. maj Michael Storgaard deltager vedrørende esdh. Side 19 Gruppe 4, Nørrebro og indre by OB er: Hanne Dahlerup Det er aftalt at Christian Høgsbro og Henrik Schultz deltager i næste netværksmøde. Gruppe 5, Indre Amager OB er: David Jennow Gruppe 6, Ydre Amager OB er: Claus Olander Gruppe 7, Nordvestkvarteret OB er: Søren Jensen Gruppe 8, Vestegnen OB er: Bent Haupt Jensen Møde torsdag. Michael Storgaard deltager vedrørende esdh. Gruppe 9, Brønshøj Husum OB er: Hanne Dahlerup Gruppe 10, Ballerup-Skovlunde OB er Jette Kragh Næste møde udskudt Gruppe 11, Nordsjælland OB er: Lean Bernhoff Der blev opfordret til snarest at indkalde til netværksmøde. Michael Storgaard eller Simon Dohn ønsker at deltage i netværksmøderne for at fortælle om esdh og der ønskes endvidere sat et punkt på om boligsociale indsatser.

20 3d. Orientering om afdelingsbestyrelsens regnskabserklæring til regnskabet for 2016, konto Side 20 Resume Risikoudvalget har drøftet administrationens oplæg til afdelingernes regnskabserklæring for årsregnskabet Orientering Regnskabserklæringen anvendes i de administrative afdelinger, hvor formand og kasserer, som grundlag for administrationens udarbejdelse af årsregnskabet, bekræfter at have givet alle de oplysninger, der er af betydning for bedømmelsen af afdelingens forhold, herunder af betydning for regnskabsaflæggelsen. Erklæringen har været drøftet i risikoudvalget, hvor medlemmerne har haft mulighed for at komme med input til erklæringen. Bilag Bilag 1 - Afdelingsbestyrelsens regnskabserklæring til regnskabet for 2016, konto OB s bemærkninger OB tog orienteringen til efterretning.

21 4. Direktionsberetning Side 21 A) Eksterne forhold og politik Møde i Partnerskabsforum Københavns Kommune Temaerne for det kommende møde i Partnerskabsforum i København den 20. april 2017 er: 1) Hvilken fremtidig rolle skal almene boliger spille i København? Dette handler særligt om balancen mellem at tilvejebringe billige boliger overfor at branchen ser den primære hensigt med sektoren er at sikre et varieret boligudbud til et bredt udsnit af befolkningen. 2) Effektivisering af den almene boligsektor i København Dette handler om hvad potentialet er i København og om hvordan kommunen kan understøtte effektiviseringsarbejdet i den almene boligsektor. 3) Status på samarbejdet mellem Købenavns Kommune og BL s 1. kreds. Fra kommunen deltager alle borgmestre med relevante ledende embedsmænd og fra BL s 1. kreds deltager bestyrelsen. Fra AAB deltager vicedirektør Pia Skov. Kommunalvalg Overborgmester Frank Jensen besøger repræsentantskabet i BL s 1. kreds den 2. maj 2017, som led i hans lyttekampagne. Frank Jensen er særligt optaget af, hvordan kommunen kan bruge planloven herunder hvordan man bedst kan bygge billige boliger til københavnerne. Han vil meget gerne høre om nye eksempler på det. BL s 1. kreds temadrøftelse om interessevaretagelse og lokal boligpolitik Ved forårets repræsentantskabsmøde den 27. marts 2017 afholdes en temadrøftelse om interessevaretagelse og lokal boligpolitik med henblik på at tage de første skridt imod at formulere fælles boligpolitiske budskaber og drøfte, hvorledes der kan skabes gode processer i forhold til det politiske/beboerdemokratiske bagland i boligorganisationerne i forbindelse med formulering af fælles boligpolitiske visioner og strategier. Procedurer for kollektiv råderet I regi af BL s 1. kreds har en arbejdsgruppe gennem længere tid drøftet et oplæg, som Københavns Kommune har udarbejdet for de fremtidige retningslinjer for kollektiv råderet. Fra AAB deltager gruppeleder Anders Helding Laursen i arbejdet. Parterne er nu nået til en erkendelse af, at der ikke kan opnås enighed og der rettes derfor henvendelse til ministeriet for at få endelig afklaring af udestående problemstillinger. Samarbejde om udlån af lokaler Et forslag fra Københavns Kommune om samarbejde med almene boligafdelinger i BL s 1. kreds om udlån af fælleslokaler har haft meget begrænset interesse. Afdeling 38 tilkendegav at de var interesseret. Kommunen har i januar og februar besøgt alle boligafdelingerne for at vurdere lokalerne og forsøger nu at matche lokaler med interesserede aftenskoler. På baggrund af interessetilkendegivelserne vurderes det at have begrænset effekt. Der er dog fundet et enkelt match mellem en forening og boligforeningen 3B. Renholdelse af fortove i Københavns Kommune Efter årelagt intensivt arbejde fra BL s 1. kreds har Københavns Kommune besluttet en række ændringer i fortovsordningen, som bl.a. omfatter at det skal være muligt, at ansøge om dispensation fra fortovsordningen, så grundejere selv kan varetage renholdelse af større sammenhængende områder. Kredsens arbejdsgruppe har afholdt møde med forvaltningen

22 som nu arbejder på at tilrettelægge et koncept for dispensationsansøgning, som forventes tilgængeligt på kommunens hjemmeside i april/maj måned. Grundejere under fortovsordningen orienteres direkte af kommunen, når dispensationsansøgningsmateriale er tilgængeligt på hjemmesiden. Ny kredskonsulent BL s 2. og 9. kreds BL har ansat en ny kredskonsulent til at koordinere arbejdet i disse afdelinger. Navnet er Christina Krogh (chk@bl.dk) og hun vil meget gerne stille op, hvis nogle af vores afdelingsnetværk vil have besøg og høre lidt mere om arbejdet i disse to BL-kredse. BL s 2. kreds dækker AAB s afdelinger i følgende kommuner: Furesø. Helsingør, Hillerød og Egedal. BL's 9. kreds dækker: Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Hvidovre, Høje-Taastrup, Lyngby- Taarbæk, Rødovre, Ishøj og Tårnby. B) Andet lukket punkt Status familiemøder Medregnet uge 12, er der afholdt tre familiemøder, mens et er blevet aflyst og i stedet slået sammen med et andet. Disse første møder dækker afdelinger i familierne afdelinger har været repræsenteret ud af 58 inviterede afdelinger. Tre afdelinger har accepteret et senere møde. Fsva. møder for afdelingerne i familierne 5-7 har 16 afdelinger accepteret et planlagt møde, mens alle som ikke har deltaget i deres først indkaldte møde igen modtager invitationer til de senere møder. Dermed er der som møderne skrider frem mindre og mindre grad af familie over dem, da vores oprindelige inddeling bliver brudt. Hovedparten af de afdelinger, der har deltaget, eller er tilmeldt til de kommende møder, er administrative. Hovedkonklusionen vedrørende opdelingen i familier er, at afdelingerne fra Frederiksberg ønsker møde for disse afdelinger og parlamentariske ønsker møde alene. Fortsætter den begrænsede deltagelse når maksimalt halvdelen af afdelingerne igennem deltagelse ved familiemøderne og vi må overveje hvilke tiltag der skal være næste skridt. Åbningstid - slut med lang onsdag AAB har gennem flere år haft åbent den sidste onsdag i måneden, hvor der har været åbent for boligsøgende. Efter gennem en periode at have vurderet antallet af fremmødte, svarende til ca. seks fordelt over tre åbningstimer, er det besluttet at afskaffe denne åbningstid ud fra en ressourcemæssig vurdering. Oplysningen fremgår af hoveddøren og åbningstiderne er ændret på aab.dk. Der er fortsat åbent mandag, tirsdag, torsdag og fredag for personlige henvendelser. Der er ca fremmødte boligsøgende pr. åbningsdag. Side 22

23 Afdeling 34 - henvendelse fra beboere Tre beboere i afdeling 34 har sendt en henvendelse til organisationsbestyrelsen men en lang række spørgsmål til proceduren for godkendelse af afdelingens budget, som blev godkendt ved urafstemning, spørgsmål til afdelingens økonomi og vedligeholdelse. Administrationen har udformet udkast til svar som inden afsendelse er tilgået såvel formandskab som afdelingsbestyrelse. Både henvendelse og svar er omdelt i mapperne. Salg af Rødovre Stationscenter Den endelige salgsaftale for AAB afdeling 44, Rødovre Stationscenter, er nu endelig faldet på plads. Køber, BYR gruppen A/S, har i samarbejde med Rødovre Kommune udarbejdet lokalplanforslag for området. Det er hensigten, at der skal opføres m2 fordelt på bolig og erhverv i området omkring det gamle Rødovre Stationscenter. Administrationen har en dialog med ledelsen i Rødovre Kommune om udvikling af AAB afdeling 43 og de efterladte grunde fra højhusene Agerkær og Ruskær. Provenue for salget af AAB afdeling 44 er ikke endeligt opgjort. Hjemfald på institutioner I AAB afdeling 31 ejer Københavns Kommune en børneinstitution beliggende Blegdamsvej 102, st. tv. I henhold til deklaration tinglyst den 11. december 1935 og senere kan Københavns Kommune tidligst i år 2020 tilbagekøbe ejendommen for kr. med tillæg for bygningernes værdi. Kommunen har således ret til med mindst 5 års forudgående varsel at tilbagekøbe ejendommen eller fremtidige parceller af denne i april måned Københavns Kommune har i brev den 25. marts 2015 varsler hermed tilbagekøb af ejendommen i april 2020 AAB afdeling 80 (lukket punkt) Afdeling 38 - honorar AAB afdeling 38 fik i 2006 dispensation til at ansætte en administrativ medhjælp i 15 timer om ugen mod, at afdelingsbestyrelsen gav afkald på at modtage honorar. Efter vedtagelse af de ny driftsmodeller kan man godt oppebære honorar mod selvom man tilkøber lokal administrativ hjælp. Dette gælder fra den 1. januar Den 8. marts 2017 henvendte afdelingsformanden i AAB afdeling 38 til administrationen med ønske om, at afdelingen, der nu er administrativ light får honorar fra og med den 1. januar Det er den 29. marts 2017, efter aftale med formandsskabet, meddelt afdelingsbestyrelsen, at den har ret til at oppebære honorar fra det tidspunkt, hvor driftsmodel administrativ light trådet i kraft det vil sige den 1. januar Landsbyggefonden fylder 50 år Den 6. april 2017 fylder Landsbyggefonden 50 år og det fejres med et festskrift Boligområder i bevægelse, der beskriver de fysiske og boligsociale indsatser, som fonden har støttet gennem årene, herunder AAB afdeling 55 i Ishøj, Vejleaaparken. Der er også lanceret en jubilæumsside på domænet Forsikringsforhold (lukket punkt) Principiel sag på vej (lukket punkt) Side 23

24 5. Eventuelt Side 24 Resume Der kan ikke træffes beslutninger under dette punkt Formanden orienterede om møde i 14,stk. 2, udvalget. Effektivisering fylder en hel del på mange forskellige niveauer. Der er ingen tvivl om at mange føler de har udfordringer med samdrift, samarbejder m.v. i deres afdelinger. Der blev vist et eksempel på en meget billig boligorganisation, der havde skåret kraftigt på servicen. Dette medvirkede til meget lave administrationsbidrag, men til gengæld var huslejeniveauet markant højere. Bent Madsen nævnte det politiske krav om billige boliger. Almene boliger har altid været dyrere at opføre, men bliver billigere undervejs. Han bemærkede, at en fond i landsbyggerifonden, nybyggerifonden på kr. 14 mio., bør overvejes benyttet nu. Forhandlingerne om ejendomsskatterne nærmer sig sin afslutning. Håber at det også i et eller andet omfang kommer til at omfatte boliglejerne. Baselkomiteen, der består af forskellige nationalbankdirektører, har udarbejdet nye krav til realkreditinstitutternes kapitalkrav. Der er ikke stor forståelse for den danske realkreditmodel eller at den almene sektor er statsgaranteret og der ligger kommunegaranti bag. Derfor vil der formentlig komme skarpere krav til udlån af midler til alment byggeri, hvilket betyder at bidragssatsen vil stige voldsomt. Det er vigtigt at afdelingsrådgivningen er skarpe på at formalia overholdes ifb. med afholdelse af afdelingsmøder. Der indkaldes jævnligt til afdelingsmøder for kort varsel eller manglende materiale. Det blev fremhævet, at vedtægterne skal overholdes. Afdelingsrådgivningen skal sige til afdelingerne at de skal finde anden mødedato hvis det er for sent eller materiale ikke udsendes rettidigt. Hvis en OB er bliver opmærksom på formalia fejl rettes henvendelse til afdelingsrådgivningen.

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. 4. Eventuelt. Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17.

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. 4. Eventuelt. Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17. Referat af OB-møde Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, formand Gunvor Abrahamsen, næstformand Hanne Dahlerup Jette Kragh Bjarne Lindqvist Christina Søby Jensen Charles Thomassen

Læs mere

Referat OB-møde den 4. april 2018

Referat OB-møde den 4. april 2018 Tidspunkt: Kl. 17:00 Sted: Mødelokale Axelborg, 2. sal Bemærkninger: Der serveres middag i kantinen kl. 19.00 Til stede: Christian Høgsbro (CHO), Pia Skov (PSK), Inge Vilhof (IVI), AAB50_Bent Haupt Jensen

Læs mere

Referat af ekstraordinært OB-møde

Referat af ekstraordinært OB-møde Referat af ekstraordinært OB-møde Mødedato: 20. juni 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle Madsen Käthe Pedersen Christian Høgsbro,

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 5. september 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 5. september 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 5. september 2012 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Käthe Pedersen

Læs mere

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede:

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede: Referat Mødedato: 22. juni 2011 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Käthe Pedersen Michael Bendixen Ole Sales,

Læs mere

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. Mødedato: 1. februar 2017 kl. 17.

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. Mødedato: 1. februar 2017 kl. 17. Referat af OB-møde Mødedato: 1. februar 2017 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, formand Hanne Dahlerup Jette Kragh Bjarne Lindqvist Søren Jensen Claus Olander David Jennow Lean Bernhoff Christian

Læs mere

I mødet deltog fra bestyrelsen: Ejler Sønderriis, formand Yvonne Pedersen, næstformand Inga Bruun Madsen Diana B. Sørensen Bente Østergaard

I mødet deltog fra bestyrelsen: Ejler Sønderriis, formand Yvonne Pedersen, næstformand Inga Bruun Madsen Diana B. Sørensen Bente Østergaard Skive Boligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, tirsdag den 13. december 2011 kl. 16.00, på Højslev Kro, Viborgvej 220, 7840 Højslev. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen AAB

Vedtægter for Boligforeningen AAB Vedtægter for Boligforeningen AAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen AAB. Boligforeningen AAB er grundlagt den 12. marts 1912 og er senest drevet under navnet

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 11. april 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 11. april 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 11. april 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Christian

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. november 2011 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. november 2011 kl Referat af OB-møde Mødedato: 2. november 2011 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Michael Bendixen Michael Bagge Kuehn

Læs mere

Referat Den 3. november Hvidovre, den 4. november HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Mødetid kl. 16.

Referat Den 3. november Hvidovre, den 4. november HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Mødetid kl. 16. Hvidovre, den 4. november 2014 Referat Den 3. november 2014 HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Afdeling: Strandmarksvej 27 A Mødetid kl. 16.30 Deltagere: Georg Jensen

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00 Referat af OB-møde Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Michael Bendixen Bjarne Lindqvist David Jennow Helle Jønsson Christian

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 30-04-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, John Nilsson, Poul Jeppesen, Lis Bentin

Læs mere

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. REFERAT Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Forslag til repræsentantskabsmødet vedtægter ALBOAs kursusudvalg er

Læs mere

Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde Mødedato: Mandag den 16. februar 2015 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: HK

Læs mere

VEDTÆGTER. Vedtægter

VEDTÆGTER. Vedtægter Vedtægter 1 Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er: Tårnbyhuse Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Tårnby Kommune. 2 Boligorganisationen er organiseret: Uden medlemsindskud.

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 BESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING I bestyrelsens mundtlige beretning vil jeg kort omtale den skriftlige beretning samt behandle de ting, der er sket siden den skriftlige

Læs mere

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening Brøndby, den 6. februar 2015 Referat Den 29. januar 2015 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 81 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Boligselskabet BSB Ørbæk

Boligselskabet BSB Ørbæk Boligselskabet BSB Ørbæk Referat af organisationsbestyrelsesmøde tirsdag den 11. juni 2013 kl. 16.30 i Ørbæk Midtpunkt (hallerne), Langemosevej 5, 5853 Ørbæk Dagsorden: 1 Boligselskabet BSB Ørbæk... 2

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Tid Onsdag, den 6. marts 2019 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner.

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner. SEKRETARIATET Ullasvej 23, Rønne CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Dagsorden/referat Styringsdialogmøde med Bo42 den 4. novmeber 2016 Deltagere: Fra Bo42: Direktør Ebbe Frank og formand Per Carlo Nilsson Fra

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. august 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab 2015 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Gentofte Ejendomsselskab Boligorganisationen har hjemsted i Gentofte

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Dagsorden: Mødedeltagere fra boligorganisationen: Flemming Grebak Annie Munk Jette Mejhart Flemming Buss Jan Dahl Jeanet Strømmen

Dagsorden: Mødedeltagere fra boligorganisationen: Flemming Grebak Annie Munk Jette Mejhart Flemming Buss Jan Dahl Jeanet Strømmen Boligorganisationen Domea Køge Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes mandag den 29. juni 2015 kl. 19.00 i Servicecenter Solrød beliggende Lindeholmen 6, st. th Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 17. DECEMBER 2014

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 17. DECEMBER 2014 Tilstede: Poul Ankersen Michael Korsholm Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Niels Skov Nielsen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 15. november 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 15. november 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde lørdag den 16. december, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 15.

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 8. december 2016, Kl. 17-20 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dijana Dix Omerbasic, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt,

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen Lyngby Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmødet onsdag den 31. august 2011 kl. 15.00 i fælleslokalet beliggende Lyngby Hovedgade 50 2. sal Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 9. marts 2016 til ordinært møde tirsdag 8. marts 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Ulla Dinesen Tid Onsdag, den 11. september 2019 kl. 17.00 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Poul Meisler Tid Onsdag, den 17. oktober 2018 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården

Læs mere

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Lejerbo Stevns Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Stevns kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Møllevænget & Storgaarden. Boligorganisationen har hjemsted i Randers Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret uden

Læs mere

VEDTÆGTER. for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB

VEDTÆGTER. for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB VEDTÆGTER for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIG- SELSKAB. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Glostrup, den 30.08.2010 SA Referat Den 19. august 2010

Glostrup, den 30.08.2010 SA Referat Den 19. august 2010 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Stationsparken 24, 2. th. 2600 Glostrup Tlf. 43 42 02 22 Åbningstid kl. 10-14 Fax 43 42 02 21 E-mail pab@pab.dk CVR nr. 31 49 64 11 Glostrup, den 30.08.2010 SA

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Referat Sted Start 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere deltog suppleant

Læs mere

Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger eller anbefalinger til forvaltningen.

Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger eller anbefalinger til forvaltningen. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 22. februar 2012, kl. 18.30 Fraværende: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 25. januar

Læs mere

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger.

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 19. marts 2014, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 19.

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde

Afdelingsbestyrelsesmøde Den 20. marts 2014 Referat Mødeart: Afdelings- og Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato:

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 6. november 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

REFERAT. af ordinært repræsentantskabsmøde. onsdag den 29. november 2017 kl

REFERAT. af ordinært repræsentantskabsmøde. onsdag den 29. november 2017 kl REFERAT af ordinært repræsentantskabsmøde onsdag den 29. november 2017 kl. 19.00 i HK s mødesal, Svend Aukens Plads 11, stuen, 2300 København S (adgang gennem HK s hovedindgang) DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Mandag den 27. november 2017, kl i Lejerbo, Gl. Køge Landevej 26, 2500 Valby.

ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Mandag den 27. november 2017, kl i Lejerbo, Gl. Køge Landevej 26, 2500 Valby. Til organisationsbestyrelsen for Lejerbo, Frederiksberg Efter aftale med formanden indkaldes hermed til ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE Mandag den 27. november 2017, kl. 16.30 i Lejerbo, Gl. Køge Landevej

Læs mere

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)?

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)? Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen Afbud: Henriette Larsen, Jens Frederiksen, Richard Jensen Gæst: Francisco Ortega under pkt. 2.

Læs mere

Vedtægter for Bomiva

Vedtægter for Bomiva Vedtægter for Bomiva Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Bomiva. Organisationen har hjemsted i Skive Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret uden medlemsindskud. 3.

Læs mere

Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde

Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde Mødedato: 6. april 2011 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Käthe Pedersen

Læs mere

Vedtægter boligforeningen aab

Vedtægter boligforeningen aab Vedtægter boligforeningen aab Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen AAB, almen boligorganisation med begrænset ansvar. Boligforeningen er grundlagt den 12.

Læs mere

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Indledning Bestyrelsens årsberetning vil omhandle de vigtigste forhold og beslutninger for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014, samt enkelte sager

Læs mere

c) Dagsorden til repræsentantskabsmøde den 29. november 2017 g) Afdeling 17 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan, badeværelser

c) Dagsorden til repræsentantskabsmøde den 29. november 2017 g) Afdeling 17 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan, badeværelser Referat af OB-møde Mødedato: 4. oktober 2017 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, formand Gunvor Abrahamsen, næstformand Hanne Dahlerup Jette Kragh Christina Jensen Charles Thomassen David Jennow Lean

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 12. september, kl. 18.00. Afbud: Tina Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 21. maj 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 28. maj 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet, Høje

Læs mere

Referat Tønder Andelsboligforening Mandag den 14. maj 2018, kl Nørremarksvej 18A, Tønder

Referat Tønder Andelsboligforening Mandag den 14. maj 2018, kl Nørremarksvej 18A, Tønder Ekstern Referat Tønder Andelsboligforening Mandag den 14. maj 2018, kl. 16.00 Nørremarksvej 18A, Tønder Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse: 1. Referat mv.... 3 A) Godkendelse af referat... 3 2. Organisation...

Læs mere

Vedtægter. for RANDERS ARBEJDERES BYGGEFORENING AF 1874

Vedtægter. for RANDERS ARBEJDERES BYGGEFORENING AF 1874 Vedtægter for RANDERS ARBEJDERES BYGGEFORENING AF 1874 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Randers Arbejderes Byggeforening af 1874. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER for Farsø Boligselskab

VEDTÆGTER for Farsø Boligselskab VEDTÆGTER for Farsø Boligselskab Den 21. maj 2014 VEDTÆGTER FOR FARSØ BOLIGSELSKAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Farsø Boligselskab Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde.

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. februar 2013, kl. 18.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

Boligselskabet BSB Egebjerg

Boligselskabet BSB Egebjerg Boligselskabet BSB Egebjerg Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 3. juni 2013 kl. 16.00 i Domea, Mølmarksvej 155, 5700 Svendborg Dagsorden: 1 Boligselskabet BSB Egebjerg... 2 1.1 Orientering

Læs mere

Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse Repræsentantskabet. Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune

Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse Repræsentantskabet. Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Stk. 2. Organisationen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

Vedtægter Lyngby Boligselskab 2014

Vedtægter Lyngby Boligselskab 2014 Vedtægter Lyngby Boligselskab 2014 Vedtægter for Lyngby Boligselskab Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Lyngby Boligselskab. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Kapitel 1. Kapitel 2. Kapitel 3. Stk. 3. Repræsentantskabet træffer beslutning. om følgende forhold

Kapitel 1. Kapitel 2. Kapitel 3. Stk. 3. Repræsentantskabet træffer beslutning. om følgende forhold Kapitel 1 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret: 1) Uden medlemsindskud. 3. Boligorganisationens

Læs mere

Vedtægter Boligselskabet AKB, København - med i KAB-fællesskabet 2010

Vedtægter Boligselskabet AKB, København - med i KAB-fællesskabet 2010 Vedtægter Boligselskabet AKB, København 2010 Vedtægter for Boligselskabet AKB, København Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligselskabet AKB, København med

Læs mere

Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken

Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken Introduktion Valg til organisationsbestyrelsen sker hvert år på boligorganisationens repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst

Læs mere

Bestyrelsesmøde onsdag den 24. juni 2015 kl. 16.00. Elmelyparken 1D, Solrød.

Bestyrelsesmøde onsdag den 24. juni 2015 kl. 16.00. Elmelyparken 1D, Solrød. 25. juni 2015 Bestyrelsesmøde onsdag den 24. juni 2015 kl. 16.00. Elmelyparken 1D, Solrød. Deltagere: Lau Ostenfeldt, Frank Polauke (først fra punkt. 9), Olaf Wacherhausen, Brian Willandsen, Anni Rasmussen

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 25-02-2015 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Robert Madsen, Poul Jeppesen, John Nilsson, Anders Enevoldsen, Knud

Læs mere

Vallensbæk Boligselskab. Vedtægter

Vallensbæk Boligselskab. Vedtægter Vallensbæk Boligselskab Vedtægter 2010 Vedtægter for Vallensbæk Boligselskab Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Vallensbæk Boligselskab. Boligorganisationen

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. april 2014 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. april 2014 kl Referat af OB-møde Mødedato: 2. april 2014 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Palle S. Madsen Helle Jønsson David Jennow Christian Høgsbro, Adm. Direktør

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 12. januar 2016 til ordinært møde tirsdag 19. januar 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen Lillebælt

Vedtægter for Boligforeningen Lillebælt Vedtægter for Boligforeningen Lillebælt Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen Lillebælt. Boligorganisationen er stiftet ved en fusion mellem boligorganisationerne

Læs mere

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle Referat Tema: Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til 15.30 Sted: Deltagere Treschowsgade 4, 7100 Vejle Ulrik Faarup Sørensen (Administrationschef), Søren Ahle Hansen (Direktør),

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

Repræsentantskabsmøde tirsdag den 29. november 2016, kl i Beboerhuset Baunevangen, Præstemosen 111A, Hvidovre

Repræsentantskabsmøde tirsdag den 29. november 2016, kl i Beboerhuset Baunevangen, Præstemosen 111A, Hvidovre Repræsentantskabsmøde tirsdag den 29. november 2016, kl. 19.00 i Beboerhuset Baunevangen, Præstemosen 111A, Hvidovre Til stede: Carsten Groth-Rasmussen, Mogens Bentzen, Birgit Bilstrup, Hanne S. Hjortby,

Læs mere

Vedtægter Estrupsgade Silkeborg Tlf aab-silkeborg.dk

Vedtægter Estrupsgade Silkeborg Tlf aab-silkeborg.dk Vedtægter Indhold Kapitel 1 - Navn, hjemsted og formål... 2 Kapitel 2 - Medlemskab og kapitalforhold... 2 Kapitel 3 - Boligorganisationens ledelse... 2 Repræsentantskabet... 2 Bestyrelsen... 4 Kapitel

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Den almene boligorganisation

VEDTÆGTER. For. Den almene boligorganisation VEDTÆGTER For Den almene boligorganisation BOLIGSELSKABET AF 2014 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Boligselskabets navn er Boligselskabet af 2014. 1. Selskabet har hjemsted i Randers Kommune. 2. Selskabet

Læs mere

Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken

Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af referat...

Læs mere

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen tirsdag den 6. september 2016, kl. 16.30, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 27. september 2016 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1. Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1. Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1 Vedtægter Indhold Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1 Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1 Kapitel 4 Afdelingernes ledelse 5 Kapitel 5

Læs mere

Side 1 af 13 Aabenraa Andelsboligforening

Side 1 af 13 Aabenraa Andelsboligforening Ekstern Referat Organisationsbestyrelsen mandag den 16. juni 2014, kl. 16.30 Humlehaven 4 - Aabenraa Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 Godkendelse af protokol...3 1.1 Bestyrelsesmøde den 14.04.2014 fælles

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 11. januar 2017, kl Servicecentralen, Paltholmterrasserne 15, 3520 Farum

Organisationsbestyrelsesmøde den 11. januar 2017, kl Servicecentralen, Paltholmterrasserne 15, 3520 Farum Møde den 11. januar 2017 den 11. januar 2017, kl. 16.00 Servicecentralen, Paltholmterrasserne 15, 3520 Farum Tilstede: Gerd Karlsen, Anette Ågård Nielsen, Thomas Jensen, Erik Moesby Nordstrøm, Annelise

Læs mere

Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab. Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål. Kapitel 2, Medlemskab og kapitalforhold

Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab. Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål. Kapitel 2, Medlemskab og kapitalforhold Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål 1 Stk. 1. Boligorganisationens navn er Nykøbing F. Boligselskab Stk. 2. Dets hjemsted er Nykøbing F. 2 Nykøbing F. Boligselskab er

Læs mere

Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca i selskabslokalet beliggende Højkær.

Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca i selskabslokalet beliggende Højkær. Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca. 19.30 i selskabslokalet beliggende Højkær. Dagsorden Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Ballerup Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 10. februar 2011 kl. 17.00 i Mødelokalet Agernskrænten, 2750 Ballerup.

Ballerup Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 10. februar 2011 kl. 17.00 i Mødelokalet Agernskrænten, 2750 Ballerup. Ballerup Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 10. februar 2011 kl. 17.00 i Mødelokalet Agernskrænten, 2750 Ballerup. Mødet afholdes med følgende dagsordenen: 1 Godkendelse

Læs mere

Dagsorden. #JobInfo Criteria=KABside1# Avedøre Boligselskab Møde den 14. december 2011 Udsendt den 1. december Indholdsfortegnelse

Dagsorden. #JobInfo Criteria=KABside1# Avedøre Boligselskab Møde den 14. december 2011 Udsendt den 1. december Indholdsfortegnelse Dagsorden Organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 14. december 2011, kl. 19.00 i, Store Hus, selskabslokalerne, Sadelmagerporten 2, kælderen, Hvidovre Indholdsfortegnelse 1. Forretningsorden for bestyrelsen...

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 13. december 2014 blev underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 13. december 2014 blev underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 21. januar 2015, kl. 17.30. Afbud: Anders O. Sørensen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Bregnegårdshaven 7-5700 Svendborg - telefon 62 21 19 76 - fax 6220 1010 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af

Læs mere

Vedtægter for Silkeborg Boligselskab

Vedtægter for Silkeborg Boligselskab Vedtægter for Silkeborg Boligselskab SILKEBORG, DEN 23. APRIL 2014 INDHOLD KAPITEL 1: Navn, hjemsted og formål 1. side 3 3. side 3 KAPITEL 2: Medlemskab og kapitalforhold 4 side 3 KAPITEL 3: Boligorganisationens

Læs mere

Vedtægter. Kapitel 1. Kapitel 2. Kapitel 3. Stk. 2. Repræsentantskabet består af organisationens. For Boligselskabet af 1943 i Vojens

Vedtægter. Kapitel 1. Kapitel 2. Kapitel 3. Stk. 2. Repræsentantskabet består af organisationens. For Boligselskabet af 1943 i Vojens Vedtægter For Boligselskabet af 1943 i Vojens Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligselskabet af 1943 i Vojens. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Haderslev Kommune.

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Karen Rod Jensen Tid Onsdag, den 16. januar 2019 kl. 17.00 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 12. september 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 12. september 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 23. oktober, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 12.

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Onsdag den 15. januar 2015 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 8. januar 2015 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Michael Busted, formand, Flemming Kryger, Hanne Juhler, Jørgen Madsen, 15-02

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Michael Busted, formand, Flemming Kryger, Hanne Juhler, Jørgen Madsen, 15-02 Boligselskabet af 1961 i Tikøb Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Tirsdag den 25. september 2012 kl. 18.00 i det lille fælleslokale beliggende Hovgårdsparken, Espergærde. Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 15. november, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 23.

Læs mere