Der vil være en mundtlig orientering om bl.a. uddannelsesdimensioneringen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der vil være en mundtlig orientering om bl.a. uddannelsesdimensioneringen."

Transkript

1 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde onsdag den 6. maj OBS! Mødet foregår i et andet lokale end det sædvanlige. Tidspunkt: kl Sted: Lokale 13.B.0.15 Afbud: Caroline F. Vedøe Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Den uddannelsespolitiske situation DIR okj@hum.ku.dk REF: OKJ Der vil være en mundtlig orientering om bl.a. uddannelsesdimensioneringen. 3. Retningslinjer for artikelbaserede ph.d.-afhandlinger Der medfølger et notat om sagen af 10. april 2015 (høringsfrist 18. maj) 4. Principper for forskernes/forskergruppernes bidrag til uddannelse Bilag: Dekanens hyrdebrev, notat om principper for forskernes/forskergruppernes bidrag til uddannelse på Københavns Universitet, overheads om principperne samt spørgsmål i relation til principperne samt. 5. Meddelelser a. Kommissorium for udvalg vedrørende fakultetets professorpolitik Bilag: Udvalgets kommissorium og medlemmer.

2 6. Evt. Der er fastlagt følgende møderække for 2015 (tirsdage kl ) 6. maj (ændret fra 5. maj), 2. juni, 1. september, 6. oktober, 3. november og 1. december. Punkter til senere: Økonomi (budgetmodellen og institutøkonomien), universitetspædagogisk indsats (2. juni), procedure for professorbedømmelse af lektorer ansat i lederstillinger, professorrollen og strategi for stillinger (når udvalgsarbejdet foreligger). SIDE 2 AF 2 7. For lukkede døre Der er ingen sager til behandling for lukkede døre. Med venlige hilsen Ole Krarup Jensen

3 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Att: Akademisk Råd, Institutråd og/eller Forskningsudvalg, Fakultetets Named Person og Ph.d.-udvalg S A G S N O T A T 10. APRIL 2015 Vedr.: Udkast til retningslinjer og vejledning for artikelbaserede ph.d.-afhandlinger FORSKERSERVICE STRATEGIENHEDEN Arbejdsudvalg: Sagsbehandler: Julie Sommerlund (formand), Klemens Kappel, Anne Fastrup, Sune Auken og Bo Fritzbøger Emil Bjørn Hilton Saggau KAREN BLIXEN VEJ 4 15B.1.21 DK-2300 COPENHAGEN S FORMÅL Nedenstående vejledning og retningslinjer sendes i høring på fakultetet på dekanens forordning. Høringspartneren bedes tage stilling til om vejledningen og retningslinjerne er dækkende og ikke strider imod gældende praksis. MOB forskerservice@hum.ku.dk REF: EBHS De indkommende høringssvar vil sammen med vejledningen og retningslinjerne danne udgangspunkt for en endelig drøftelse i direktionen, hvorefter de vil være gældende fra efterårssemesteret BAGGRUND Vejledningen og retningslinjerne er udarbejdet af en arbejdsgruppe nedsat af Akademisk Råd d. 2. september 2014 til at drøfte problemstillinger vedrørende sampublicering mellem ph.d.-vejleder og ph.d.-studerende på baggrund af et oplæg udarbejdet af ph.d.-skoleleder og dekan. Arbejdsgruppen har afholdt tre møder, og ph.d.-studerende, fakultetets Named Person og formanden for KUs praksisudvalg har været inddraget i diskussionen. Tilgængelig litteratur og praksis på området har fungeret som grundlag for gruppens diskussioner.

4 Retningslinjer og vejledning for artikelbaserede ph.d.- afhandlinger SIDE 2 AF 5 Nedenstående retningslinjer og definitioner er indført for at sikre transparens. Denne skal sikre, at vejledere eller andre ikke uretmæssigt (dvs. uden grundlag i Vancouver-protokollen) tilskrives medforfatterskab til yngre forskeres produktion. Endvidere skal retningslinjerne sikre, at bedømmere og det akademiske samfund kan identificere og bedømme den enkeltes bidrag. Det anerkendes, at to eller flere forskere kan arbejde så tæt sammen, at det er umuligt at redegøre for den enkeltes bidrag. I givet fald redegøres for det tætte samarbejde på passende vis. Det skal understreges, at hverken vejledere, studerende eller andre kan kræve af hinanden, at de skal forfatte artikler sammen. Sådanne krav vil af fakultetet blive opfattet som i direkte strid med almindelig forskningsetik. Definition af en artikelbaseret ph.d.-afhandling En afhandling er et selvstændigt videnskabeligt arbejde i overensstemmelse med specifikke faglige og internationale standarder. En artikelbaseret afhandling består af et passende antal substantielle artikler med en tilstrækkelig sammenfattende tekst ( kappe ). Antallet af artikler skal leve op til, hvad man med rimelighed kan forvente, at en juniorforsker kan producere i den afsatte arbejdstid to års effektiv forskningstid. En vellykket artikelbaseret afhandling skal have sammenhæng mellem artikler og kappe i eksempelvis indhold, metode, fagområde, genstand - alt efter den gældende faglige praksis i det specifikke område, som afhandlingen afleveres indenfor. En vellykket artikelbaseret afhandling dokumenterer samlet den studerendes selvstændige videnskabelig bidrag af et tilstrækkeligt omfang ved hovedforfatterskaber og delte forfatterskaber. Artiklerne behøver ikke være udgivet på tidspunktet for indlevering af afhandlingen, men skal leve op til almindelige, specifikke faglige standarder. De skal desuden leve op til almindelige krav og standarder for bidrag, der publiceres med videnskabeligt peer-review. Kappen skal indeholde følgende: - Introduktion til afhandlingens område - Oversigt over relevant tilgrænsende forskning og status over foreliggende viden (State of the Art/Stand der Forschung)

5 - Redegørelse for relevante metodologiske overvejelser SIDE 3 AF 5 - Oversigt over afhandlingens artikler, sammenhængen i disse, og de vigtigste fund i disse - Redegørelse for eventuelle medforfatterskaber og disse forfatteres bidrag - Opsamlende konklusion og perspektivering Herudover forventes det, at afhandlingen overholder ph.d.-skolens formkrav og regler. Krav til en artikelbaseret afhandling En artikelbaseret afhandling skal leve op til Vancouver-protokollen og til the Danish Code-of-Conduct for Research Integrity. Det betyder, at de fire kriterier i ICJMs (International Comittee of Medical Journal Editors) retningslinjer (kendt som Vancouver-protokollen) for forfatterskab skal opfyldes, som de er gengivet i Uddannelses- og Forskningsministeriets The Danish Code-of-Conduct for Research Integrity (s. 12). Her fremgår det, at forfatterskab tildeles på baggrund af substantielle bidrag til: a) conception or design of the work, or the acquisition, analysis, or interpretation of data for the work, and b) drafting the work or revising it critically for important intellectual content, and c) final approval of the version to be published, and d) agreement to be accountable for all aspects of the work in ensuring that questions related to the accuracy or integrity of any part of the work are appropriately investigated and resolved. Herudover skal afhandlingen og de indleverede artikler leve op til følgende krav: - Den studerende skal have været primus motor på størstedelen af den indleverede produktion, således at den studerende demonstrerer en tilstrækkelig grad af selvstændigt videnskabeligt arbejde i sin afhandling. - Den studerende skal på egen hånd have forfattet kappen til den indleverede afhandling. - I kappen skal den studerende redegøre detaljeret for sine individuelle bidrag til alle artikler, som den studerende ikke er eneforfatter til.

6 - For samtlige indleverede samforfattede artikler skal den studerende vedlægge og udfylde standardformularen for forfattererklæringer (Common Authorship Declaration se bilag 1). SIDE 4 AF 5 - Det skal angives for de publicerede artikler, hvor artiklerne har været udgivet eller er blevet antaget. - Bidragsydere til artikler, der indgår i afhandlingen og som lever op til nogle, men ikke alle Vancouver-protokollens fire krav til forfatterskab, bør - i overensstemmelse med Vancouver-protokollen - anerkendes ( acknowledgement ) i særskilte noter i de indleverede artikler, hvor deres bidrag beskrives. Bemærkninger til kravene: De indleverede artiklers publiceringsstatus har ingen indflydelse på den samlede bedømmelse af afhandlingen, da afhandlingen udelukkende vurderes på det samlede faglige indhold. Almindelig vejledning af en ph.d.-studerende giver ikke vejlederen krav på medforfatterskab, hvis vejlederen ikke opfylder de fire ovenfor nævnte krav. Omvendt bør den studerende notere og anerkende vejlederens bidrag i passende omfang i de enkelte artikler og i kappen for at sikre transparens. Klagemuligheder og afgørelser af tvister om medforfatterskab Det indstilles, at uenigheder med tredjepart om forfatterskab løses ved mægling mellem studerende og tredjepart af vejleder under forudsætning af at vejleder ikke er en del af tvisten. Ligeledes indstilles det, at uenigheder om forfatterskab mellem vejleder og studerende løses ved ph.d.-koordinators mellemkomst. Såfremt hverken vejleder eller ph.d.-koordinator opnår en fælles løsning indstilles det, at ph.d.-skolelederen inddrages. Beror problemet på andre faktorer indstilles det, at ph.d.-skolelederen og den pågældende ledelse finder en passende løsning. Parterne har altid mulighed for at kontakte fakultetets Named Person for rådgivning og vejledning. Yderligere initiativer For at understøtte en implementering af ovenstående retningslinjer foreslås følgende initiativer:

7 - Det indstilles til ph.d.-udvalget, at ph.d.-planer og kontrakter for ph.d.-uddannelsesforløb, der sigter mod artikelbaserede afhandlinger, ændres, således at der indføres obligatoriske samtaler mellem vejleder og studerende, hvor de tidligt drøfter den artikelbaserede afhandlingsform og evt. udfordringer og aftaler vedrørende medforfatterskab mellem de to og/eller andre forskere. SIDE 5 AF 5 - Ovenstående vejledning og retningslinjer udleveres til de ph.d.- studerende tidligt i forløbet. - Ovenstående vejledning og retningslinjer gøres tilgængelige (på dansk og engelsk) på fakultetets intranetsider og eksterne Ph.d.-sider.

8 Hyrdebrev fra dekanen fra april 2015 om forskernes/forskergruppernes bidrag til uddannelse I forlængelse af Københavns Universitets 5-punktsplan om mere og bedre undervisning er det fra centralt hold på KU blevet besluttet, at frikøb ikke længere er en mulighed. Derfor kan Fakultetets HVIP som udgangspunkt ikke fritages for undervisning, og normalen er, at forskning også den eksternt finansierede skal udføres inden for de 50% af arbejdstiden, der er afsat til det i henhold til den sidste år vedtagne arbejdsnormeringsaftale. Ændringen skyldes et ønske om at sikre den forskningsbaserede uddannelse, så uddannelserne ikke udsultes på baggrund af de forskningsmiljøer, der har succes med at tiltrække eksterne midler, og som tidligere har medført, at mange af fakultetets centrale VIP er har kunnet friholdes for undervisningsopgaver i meget lang tid. Det nye regelsæt betyder dog ikke, at den enkelte VIP s faktiske fordeling af arbejdstiden semester for semester altid behøver at følge en 50/50-skabelon. 1. Fakultetets overordnede retningslinjer om arbejdstidsnormer Den reviderede aftale om arbejdstidsnormer for fakultetets HVIP-medarbejdere (professorer, lektorer og adjunkter) pr. 26. juni 2014 præciserer følgende: Ifølge denne aftale er der mulighed for fleksibilitet i undervisnings- og forskningsforpligtelse. Hvis en HVIP vil nedsætte sin forskningsforpligtelse er dette muligt ved at hæve undervisningsindsatsen i en begrænset og nærmere aftalt periode. Tilsvarende kan en HVIP ifm. typisk eksterne bevillinger til forskningsprojekter få nedsat sin undervisningsforpligtelse og derved få øget tid til forskningen i en begrænset og nærmere aftalt periode. Begge dele aftales skriftligt med institutlederen. Grundreglen er således, at såvel mere som mindre undervisning i en periode senere kompenseres gennem mere henholdsvis mindre forskningstid, så 50/50-fordelingen som grundregel overholdes over en nærmere fastlagt tidsperiode. Der kan dog være behov for at nedsætte undervisningstiden uden senere kompensation på grundlag af opgaver med forskningsledelse eller forskningsadministration i forbindelse med eksternt finansierede projekter. 2. Reduceret undervisning i forbindelse med eksternt finansierede projekter Deltagelsen for HVIP i eksternt finansierede forskningsprojekter kan således medføre reduktion af undervisningen i en nærmere fastlagt periode med to begrundelser: 1) Projektledelse for HVIP med et ledelsesmæssigt ansvar for projektet. Det forudsætter ikke senere kompensation gennem mere undervisning. VIP som er ansvarlige for ansøgningen skal i god tid inden den lokale frist for intern interessetilkendegivelse afklare et sådant behov med den relevante institutleder. 2) Øget forskningstid til gennemførelse af forskningsforpligtelser i forbindelse med deltagelse i eksternt finansieret forskningsprojekt. Det forudsætter senere kompensation gennem mere undervisning. VIP som er ansvarlige for ansøgningen skal i god tid inden den lokale frist for intern interessetilkendegivelse begrunde et sådant behov over for den relevante institutleder.

9 Aftale om reduceret undervisning i forbindelse med et eksternt finansieret forskningsprojekt aftales således mellem ansøger og institutleder og skal bekræftes af en intern interessetilkendegivelse, der vedlægges, når ansøgningen sendes til forskningsstøtteteamet i Strategienheden og/eller til lønberegning og anden budgethjælp i Økonomicenteret. Efter indgåelse af aftale om nedsat undervisning i projektperioden søges om det aftalte antal måneder gennem det relevante virkemiddel. Den konkrete udmøntning af disse retningslinjer aftales lokalt på institutterne, fx hvornår og hvordan en eventuel kompensation gennem mere undervisning finder sted. Ulf Hedetoft Dekan

10 ! " # $ " % % &! ' (! ' (! ) * &! # & ) + ' (! ) * &!,! - % % &! # & ). " /! 0, 1 " 2 - / / 0 # # & 2 ) & % & # # ) 8 # " 7 &! ) " 1 & 1 : ; < = A B C D? E F A G H J J F A A K E D K L M J K I N F I C O E G H I P Q E F C E R G C K B S F E O C K C K A F J J F A T K E D K I A K M K I K C F G J K U K D C C K J K O A J D F C D H P I Q J K I M F C D B F E V W X Y Z [ \ ] ^ _ ^ ` ` \ a b [ c Z \ [ \ d a b [ c Z \ [ e [ f g g \ [ ] Y h Z ` i j \ \ Z c _ \ [ h \ a Y h ^ h c Y \ [ \ k [ \ j \ ] ` l m \ h j \ m Y j [ ^ e \ [ _ Y ` f j j ^ h h \ ` c \ [ h \ W n Q J K A U F p p A J K I J K J G H I P K C G R E p K A J K? I O A q O?? K I V R A D B K I T G H I F C E K S K I K G H I D B A O A p D U F D K I K J J F A A K E D K? Q N R r K D C K A O S K T F C D O B I K M F C S O J K A D B F U K E O p K P K J F I U K r J K I K F A D F C D H P F J A B C K I M E K B C H I K I M? I H T G K D D H I K I M U O J I F p K I O S s D K A C E O p C H P G F A p C O J J F A A K E D K I A K t G R E p A O S K I D O T C K C D E H S K A D B F A O S K I D O C K C K C D O B I K K C E O p K S s I J O p C D F P D? O E P K E E K P G H I D B A O A p H J J F A A K E D K u t v K C C K? I O A q O? D B F E H p D Q D O B I K M F C J K S O J K A D B F U K E O p K P K J F I T U K r J K I K O B B K H S K I E s A p K I K C O J? Q E s p p K D H? p F S K I O N K E K J K I K D F I U K r J D C O J M D Q T E K J K D F C J K I K K E C G I F C F p K D J K I K D G H I D B A O A p D G I O N K J w t H J D s C A O A p K A G H I G H I D B A O A p D U F D K I K J J F A A K E D K K I G H I D B A O A p F G N R r K D C K x B S F E O C K C t A O S K I D O C K C D E K J K E D K A N F I K C F A D S F I G H I M F C U F E F A q K A P K E E K P G H I D B T A O A p H J J F A A K E D K U E O S K I H? I K C N H E J C M H p F A O S K I D O C K C K C C O E D C F J O p N K J K I O D C F A J C O E F C J s B B K U K N H S K C G H I G H I D B A O A p D U F D K I K J J F A A K E D K H p J K I P K J H? T G y E J K D O A G H I? E O p C K E D K C O E F C J I O S K G H I D B A O A p H J J F A A K E D K O A J C O E N R r K D C K A O T S K t E E K F J A B C K I M E K B C H I K I H p? I H G K D D H I K I z O A B E t { }? Q U O J I F p K I C O J T J F A A K E D K I A K? Q R U K A N F S A D A O S K I D O C K C t ~ ƒ ƒ ƒ ˆ ˆ Š Œ ƒ Œ Š ƒ ˆ Œ Ž Œ Š Œ ˆ Ž ˆ Š ƒ š œ ž Ÿ œ ž Ÿ Ÿ Ÿ ª ª ž «œ Ÿ Ÿ ž ª ž ª ª œ Ÿ œ ž ž Ÿ Ÿ œ ± ² ž Ÿ ³ ± µ œ «œ Ÿ Ÿ «¹ º» ¼ ½ ¾ À Á Â Ã Ä Á Ä Ã Å Æ À Á ¾ Ã Ç È É Ê Ã Ä Ë ¼ Ì Ê Í ¼ Î Ë Ä ¼ Ï Ð Ÿ «œ ª ž Ñ œ ² Ò œ ž ž «Ó Ÿ œ ª Ò Ó «œ ª Ñ Ô ª Ÿ œ ª Õ Ò ª Ÿ ª Ÿ ± Ÿ ª» Æ Â Ã Ë ¾ ¾ Ö Ã»  Á Ø ¼ Ï

11 ó ë í ê ê ê Œ à Ž á Œ Ž ƒ ˆ ˆ Š ƒ â ~ Œ ƒ ã ƒ Œ ˆ ƒ ƒ Œ ƒ á Œ ä å Œ ƒ ã ƒ ä Ž ˆ ˆ t æ ç Ú Û Ü Ý Þ ß Ý v K C G I K P p Q I F G F E E K D C O E E O A p D H? D E F p M F C F A D s C C K E D K D H P F J A B C M E K B C H I K E E K I? I H G K D D H I z O A B E t { } H P G F C C K I G H I D B A O A p H J J F A A K E D K t A D C O C E K J K I K A K E E K I J K A C O E M N S K P B H P? K C K A q K A K I J K E K p K I K C G F D C E s p p K I J K A A s I P K I K G H I J K E O A p P K E E K P G H I D B A O A p D T H J J F A A K E D K D H? p F S K I t s p C A O A T p K A B F A S F I O K I K H S K I C O J H p C O E I K C C K E s p p K D O p H J C O J O J O F E H p P K J J K A K A B K E C K F J A B C M E K B C H I K E E K I? I H G K D D H I z O A B E t { } M D Q J K I D O B I K D K A I O P K E O p U F E F A T q K M r G t H p D Q? I O A q O?? K I A K A O S K I D O C K C D E H S K A t s I S s I K A J K? I O A q O?? K I B F A C F p K D H? O G H I U O A J K E D K P K J J K A Q I E O p K J I R G C K E D K F G J K A H S K I H I J A K J K? K I D H A F E K? E F A E s p A O A p O D F P F I U K r J J S F E p K C M A Q I J T p K C C K C D B F E J I R G C K D è t = ì í î ï ð ñ î ô õ ô î ñ î ð õ õ ï ô = ì í ø î ô õ í ñ ø W ô ø ú î õ ñ W û é ê ë ê ò ë ë ê ë ë ê ê ö ê ë ö ê ê ù ö ê N S H I J K A K A B K E C K F J A B C M E K B C H I K E E K I? I H G K D D H I z O A B E t { } O? K I O H J K I B F A B H A q K A C I K I K D O p H P D C R I I K G H I D B A O A p D T K E E K J J F A A K E D K D? I H r K B C K I t O J C O J O p? I F B D O D P K J G I O B R U F G D B F G G K D C O E G H I J K E G H I H S K A D C Q K A J K? I O A q O?? K I t ü ý þ ª œ ª Ñ Ÿ Ô œ ² Ñ Ô ª œ ª Ÿ œ ² ª ª «œ œ ª ± ÿ ª ² ² Ñ Ÿ œ Ÿ ª ª ² ª «œ ž œ ª «œ œ œ ª Ÿ œ Ó ª ª ª ± Ÿ œ œ Ô «ª ÿ ª ž Ÿ Ÿ œ Ó Ÿ Ÿ Ò µ ž Ÿ œ ª œ Ÿ œ ž Ò ª Ñ Ÿ Ÿ œ Ÿ Ÿ ž ª ž ² ª Ñ Ô ª œ ª œ Ÿ œ ž œ Ÿ œ ž ª Ñ Ð ² Ÿ Ÿ œ œ Ô «ª ÿ ª ž Ÿ Ÿ œ Ó Ÿ Ÿ Ò ÿ Ñ «µ œ «œ Ÿ Ÿ ª ±

12 ! " # # $ % & ' ( ) * # +, ) * * - - # -. / * / * *! " # #. * # # -,, ), (, /,! " # - ) - + $ # " 2,. " / * #! " # $ ) +, *, ), 1 " $, ) : ; ; 7 8 < = > ; = 6 ; 5 A > 7 7 B 5 = 5 C : = : 8 ; : D E 6 ; 7 9 > 8 6 C? D F 8 ; < G : A C H ; 7 9 D I, J * # * - J $ # ) - K ) $ $ #., - L M N ) O - + # -, ) #,, O + + ) - # ( 2 * " $ + 1 #. % * -, 0 - P * # 1 ) #, # / +, ) - $ # ) " *.! " #, ) O * ), - # /, #,! " # Q R R S 3 4 E 8 T C 6 8 U 6 C C V W X Y 9 6 : < ; 8 : A D F G 9 : D F 8 8 ; 5 : 5 7 ; A 8 = 6 Z [ [ \ 6 8 C 6 5 D : 8 < 9 9 < 5 C : = > : < 9 9 < A : V W X D E 8 T C 6 8 U 6 C C 7 T 5 :? 8 ; C B C? C : B < 9 6 : = > 6 : B < 9 9 < A : ; : D E 7 B 8 9 < :? 5 < 8 A 9 7 A > : ] : ; : 9 6 : = 6 : 7 6 : 5 C : = D ^ 1 ) - L M N _ # 0 # 1 O #, J + / *,! ` $ % + # - *!, # ) - O - + # $ # ) " *. - * # 1 O #, O # ) +, ( 0 " 1! " #,! # ), + L M N _ -! " # - *! # ( 2 * " $ + 1 # -. " / * ), ) ( * -, ) # ( 2 *, a L ) *, ) O - + # 1 O # / ) +,,, ) #,, O + + # ( 2 *, * - * * - - " $ + 1 # ) * - ),, ) " E 8 T C 6 8 U 6 C C : > 9 5 < = = H 8 B 5 = : 9 D F 8 8 = > > 9 6 : 6 7 A < < ; G 7 B 5 = ; > : : H 5 C : = C 6 5 D b T : 5 < 5 : ; : 5 < ; G 9 : ; T : 5 < 8 = > 8? 8 > 9 6 : 6 7 A D ^ 1 ) / * # ( 2 * # " /!,,! * L M N _ # * # # " /!,,,! * - J $ # ) - K ) $ $ # < A : G 8 ; 7 7 ; V W X = D ; H A : C 5 ; D F b c 5 : C 5 ; 5 D d #! " # #. * #, % # / ) *, ),! " # - ) - + / O ) +, / ( # *. ) 0-0 " *, ) * - J $ # ) - K ) $ $ #! " # $ ) +, *, ), - * # 1 ) Q a " + e a /, #, * # - * 3 4 E 8 T C 6 8 U 6 C C 7 T 5 < A : 8 : C A : 8 ; ; 5 : A C C A 8 7 : 7 ; 7 6 : A D f = 5 < : : 5 C ; = H : ; 5 C : V W X Y 6 5 : 9 ; 7 > : 5 : < C 6 9 < V W X Y V W X 9 9 D ^ 1 " # * - g ( h + g. * #! # / + % #! $ # ) - K ) $ $ $ ) #, 1 O # 3

13 4 f = : : 6 8 i G 9 : i 5 C H > : : 9 7 ; : G D E 7 8 = > V W X 6 : ; 5 9 > : 6 7 < 7 5 : = 5 < < < 7 A : 5 C j [ \ ; H C? A 8 = : D E 7 ; : G 7 V W X H > : : : A 8 = : 5 : 7 8 ; A G = C? k ] 6 8 :? 6 A D

14 Professorudvalg Kommissorium for udvalg vedrørende fakultetets professorpolitik Udvalget skal drøfte og fremsætte forslag i relation til professorroller og professorpolitik på Det Humanistiske Fakultet på følgende baggrund og områder: Humanistisk forskning og humanistisk udgivelsespraksis sker i stigende grad i kollektive grupper og i tæt samarbejde mellem yngre og mere erfarne forskere. Ligeledes bliver den i stigende grad internationaliseret, forstået sådan at stadigt mere forskning udføres af forskerteams der overskrider landegrænser. Kompetencer inden for forskningsledelse er derfor i stigende grad efterspurgt, og det er rimeligt at forvente at det især er gruppen af professorer medarbejdere med den mest omfattende og anerkendte forskningsindsats der må kunne påtage sig denne rolle. Kan den pt det? Hvordan sikrer vi at den kan? Og hvad indebærer dette og beslægtede forventninger til professorrollen for indsatser og ændringer hvad angår kvalifikationskrav og ansættelsesprocedurer for fremtidige professoransættelser? Hvilken P/L-ratio bør fakultetet sigte mod og hvordan arbejder vi os bedst frem mod ensartede ratioer på tværs? Forholdet mellem professorer og lektorer varierer meget fra institut til institut og fra afdeling til afdeling, men ligger gennemsnitligt under sammenlignelige relationer på de bedst rankede universiteter internationalt. Samtidig findes der blandt ansatte lektorer på fakultetet mange, som dokumenterbart er professorkvalificerede. Kan de to sagsforhold kombineres fornuftigt inden for en model, der samtidig tager højde for at vi altid skal forsøge at rekruttere de bedste i åbne opslag? - Her kan relationen til eventuelle kommende Tenure-professorater også inddrages, hvis udvalget finder det hensigtsmæssigt. Hvordan bør fakultetet håndtere spørgsmålet om ordinære professorater over for professorater mso i henseende til opgaver og roller? De sidste 5 år er der blevet besat adskillige msoprofessorater, herunder mange med kvindelige forskere, hvorimod relationen inden for gruppen af ordinære professorer udviser en klar overvægt af mænd. Det har ført til en udbredt opfattelse af mso er som andenrangs-professorater. Samtidig sker der sandsynligvis for tiden en neutralisering af forskellen i stillingsindhold mellem de to kategorier. Udvalget bør overveje hvordan disse uheldige tendenser bedst imødegås, både sådan at vi undgår en skæv kønsfordeling og mest muligt præcist definerer den funktionelle og indholdsmæssige forskel mellem dem. Udvalget nedsættes med ligelig repræsentation fra hhv. Akademisk Råd og Direktionen (tre fra hver), med sekretariatsbistand fra Ledelsessekretariatet. Dekanen er fmd. for udvalget. Udvalget skal aflevere sin indstilling senest 1. oktober Ulf Hedetoft/marts 2015 MEDLEMMER Ulf Riber Hedetoft (formand), Anne Fastrup, Jørn Boisen, Ingolf Thuesen, Bolette Sandford Pedersen, Klemens Kappel, Detlef Siegfried og Jesper Hede (sekretær)

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 3. marts 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. MAJ 2 0 1 5 2015 Deltagere: Ulf Hedetoft,

Læs mere

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A R T S 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. S E P T E M - B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Ph.d.-skolen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Vejledningen

Læs mere

Dialog om tidlig indsats Udveksling af oplysninger i det tværfaglige SSD-samarbejde og fagpersoners underretningspligt

Dialog om tidlig indsats Udveksling af oplysninger i det tværfaglige SSD-samarbejde og fagpersoners underretningspligt Dialog om tidlig indsats Udveksling af oplysninger i det tværfaglige SSD-samarbejde og fagpersoners underretningspligt Servicestyrelsen Edisonsvej 18 5000 Odense C Tlf.: +45 72 42 37 00 Fax: +45 72 42

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. A P R I L 2014 APRIL 2014 Deltagere:

Læs mere

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen VEJLEDNING ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen Vejledningen er til brug for bedømmelsesusvalg Vejledningen kan med relevante modifikationer tillige anvendes

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. M A J 2 0 1 4 2014 Deltagere: Ulf

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 3 2018 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ ! " # $ % & ' ( ) ' * +, - '. #, # ' ( / 0 ) ' % ( 1 / +,.! " " 2 " 3 4 5 6 7 (, * (. * #, 8 9 0 # : ' ; ( ' $ / 9 < =

Læs mere

MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG

MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen Maj 2010 DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITY VEJLEDNING

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health

Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health - ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen. Dato: 23. april 2014 Ref: plls Vejledningen er til brug for

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. februar 2015 kl. 10.30-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07

Læs mere

EDNI VEJL VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER. BSS, december Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences

EDNI VEJL VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER. BSS, december Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences EDNI VEJL PHD NG / VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER BSS, december 2012 Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen...

Læs mere

VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET

VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET SYDDANSK UNIVERSITET VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET De overordnede bestemmelser vedrørende bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandlingen

Læs mere

Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person. Named person ordning på HUM. Vedr.: Sagsbehandler: Inge-Lise Damberg

Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person. Named person ordning på HUM. Vedr.: Sagsbehandler: Inge-Lise Damberg DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person SAGSNOTAT 31. OKTOBER 2013 Vedr.: Named person ordning på HUM HR- OG PERSONALEAFDELINGEN Sagsbehandler:

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. J U N I 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Ph.d.-afhandlingen. Indlevering af ph.d.-afhandlingen

Ph.d.-afhandlingen. Indlevering af ph.d.-afhandlingen Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandlinger ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU) Vejledningen er udarbejdet med hjemmel i bekendtgørelse

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 6. JUNI 2018 Forum Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 10.00-12.00

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. O K T O B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard.

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2 1. O K T O B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent:

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T - A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råds møde LEDELSESSEKRETARIAT Møde

Læs mere

Retningslinjer til fremme af ansvarlig forskningspraksis

Retningslinjer til fremme af ansvarlig forskningspraksis Det Samfundsvidenskabelig Fakultet Dokument dato: nov 12, 18, 1:09 Dokumentansvarlig: Janni Holm Bragason Senest revideret: Senest revideret af: Dato for næste revision: Godkendt dato: Godkendt af: Sagsnr.:

Læs mere

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts Notat Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts 1. Formål og baggrund 1 2. Politik for stillingsopslag 2 3. Politik for bedømmelsesproces 3 3.1. Bedømmelsesudvalgenes

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242.

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242. Senest opdateret af HR&O 15. maj 2012 I forbindelse med ikrafttrædelse af ny ansættelsesbekendtgørelse pr. 1. april 2012 har Københavns Universitet fastlagt nedenstående supplerende bemærkninger til bekendtgørelsen.

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. O K T O B B E R 2013

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse

Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Formål med bedømmelsesudvalget... 2 Kvalifikationskrav... 2 Fortrolighed og inhabilitet... 3 Formandens og medlemmernes opgaver... 3 Om udfærdigelsen

Læs mere

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget.

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget. AARHUS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Maj 2005 VEJLEDNING VEDRØRENDE UDARBEJDELSE AF ANSØGNING TIL STILLING SOM ADJUNKT, LEKTOR ELLER PROFESSOR VED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET,

Læs mere

Side 1 af 9. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Hvordan følger vi op på vores undersøgelse? 1. Simple tabeller. Besvarelser i alt.

Side 1 af 9. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Hvordan følger vi op på vores undersøgelse? 1. Simple tabeller. Besvarelser i alt. ! "! # $ % & ' & ( & ) * + ), ( & -. / & - 0 1 ) 2.. & ' 3 4 5 2 6 6 & ( 2 * & ( ' & 0 7 ' - & (. 8 9 ( 4. 6 : ) * + ) 5 ) 2.. & ' 3 4 5 2 6 6 & ( 2 * & ( ' & ; 3 6 ( & 4 ) & ( 0 < 3 = ' + ' 4 0 1 ) 2..

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. maj 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger)

Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger) Personaleafdelingen Afsnit 5212 Blegdamsvej 9 2100 København Ø Direkte 35 45 64 61 Ref.: Risak Dato: 1. november 2012 Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger)

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger FACULTY OF HEALTH AARHUS UNIVERSITET Denne vejledning er en opdatering af vejledningen fra august 2010 AU HR, Health Aarhus Universitet Katrinebjergvej

Læs mere

1. PROFESSORATSPOLITIK... 2

1. PROFESSORATSPOLITIK... 2 NOTAT Professoratspolitik på Arts Indhold 1. PROFESSORATSPOLITIK... 2 1.1 Baggrund... 2 1.2 Professorater ift. øvrige hovedområder og universiteter... 2 1.3 Strategiske målsætninger fra 2013... 3 1.4 Anvendelse

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 4. N O V EM- B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T MARTS 2009 LEDELSESSEKRETARIATET NJALSGADE 80 2300 KØBENHAVN S

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T MARTS 2009 LEDELSESSEKRETARIATET NJALSGADE 80 2300 KØBENHAVN S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A F T A L E O M A R B E J D S T I D S N O R M E R F O R I N S T I T U T T E R N E S H V I P - M E D A R B E J D E

Læs mere

8GYLNOLQJHQ L WLOVNXGGHQH WLO (8' Sn ILQDQVORYHQ RJ IUHPWLGHQV Y

8GYLNOLQJHQ L WLOVNXGGHQH WLO (8' Sn ILQDQVORYHQ RJ IUHPWLGHQV Y b Z V W / * 4/ 1 Sagsnr. 6-1 Ref. les Den. juni 7 Beregningerne bag notatet: 8GYLNOLQJHQ L WLOVNXGGHQH WLO (8' Sn ILQDQVORYHQ RJ IUHPWLGHQV NUDYWLO(8' 6 7 8 9 : ; < = >? @ : A 7 B > 7 > 8 B C 7 D B E 9?

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Af mange forskellige grunde er det vigtigt, at AU Herning opbygger et robust forskningsmiljø,

Læs mere

Københavns Universitets regler om

Københavns Universitets regler om K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets regler om prisopgaver I henhold til bekendtgørelse nr. 666 af 24. juni 2012 om eksamen og censur ved universitetsuddannelser 25, stk. 1

Læs mere

Forskning, monitorering og incitamenter

Forskning, monitorering og incitamenter Institut for Kultur og Globale Studier Kroghstræde 3 9220 Aalborg Øst Marianne Rostgaard Institutleder Telefon: 9940 9924 Email: rostgard@cgs.aau.dk Forskning, monitorering og incitamenter Opdateret august

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

Politik for frikøb til forskning

Politik for frikøb til forskning Politik for frikøb til forskning Baggrund og formål Bestræbelsen på at opnå yderligere ekstern finansiering af instituttets aktiviteter er et af de vigtigste strategiske mål for Institut for Æstetik og

Læs mere

Procedure for faglig bedømmelse af medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger)

Procedure for faglig bedømmelse af medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger) Til: centerdirektørerne Opgang 5212 Afsnit 5212 Personaleafdelingen Personale og Jura Blegdamsvej 9 2100 København Ø Telefon 35456422 Direkte 35456422 Fax 35456645 Mail anne.mette.ellyton@regionh.dk Ref.:

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen

Læs mere

Navn. Telefon. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) Navn. Telefon

Navn. Telefon.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) Navn. Telefon u v w x y z { z y } ~ } } ƒ w { z z y } ~ } }! " # $ % & ' ( & ) * +, $ % - $ + &. /, 0 %, ( $ 1 1 2 % * 3 4 5 6 7 6 6 6 8 9 $ : ; ' % ? 0 : : *, ( ' < * - $ % < * % D E F Kommunenummer

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET August 2010 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Vennelyst Boulevard 9 8000 Århus C Tlf.: 89421122

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

Forskelle mellem Hovedfag

Forskelle mellem Hovedfag Forskelle mellem Hovedfag Der er blevet benyttet forkortelser for Hovedfag for at give plads til tabellerne. Forkortelserne ser således ud: Hum= humaniora Nat = naturvidenskab Samf = samfundsvidenskab

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen I henhold til 10, stk., 4) i Vedtægt for Copenhagen Business School - Handelshøjskolen (CBS) fastsættes nedenstående standardforretningsorden

Læs mere

Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi. Institut for Antropologi Københavns Universitet. Ikrafttrædelse: 1. august 2009

Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi. Institut for Antropologi Københavns Universitet. Ikrafttrædelse: 1. august 2009 Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi Institut for Antropologi Københavns Universitet Ikrafttrædelse: 1. august 2009 Revideret marts 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2 2. Regler og retningslinier

Læs mere

Der vil være en mundtlig orientering i det omfang der er nyt at fortælle. 4. Procedure for professorbedømmelse af lektorer ansat i lederstillinger

Der vil være en mundtlig orientering i det omfang der er nyt at fortælle. 4. Procedure for professorbedømmelse af lektorer ansat i lederstillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 2. juni 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Navn. Telefon. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder)

Navn. Telefon.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) Å Š Ê D E F G H I J I H K L M N O P N L O Q P R F S T J I U I H K Q L N O V N L O Q P! " # $ % & ' ( & ) * +, $ % - $ + &. /, 0 %, ( $ 1 1 2 % * 3 4 5 6 7 6 6 6 8 9 $ : ; ' % ?

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PROFESSOR

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PROFESSOR AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 1. juni 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet

Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet 1. Bedømmelsesudvalgets sammensætning

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. S E P T E M B E R 2013

Læs mere

Navn. Telefon. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder)

Navn. Telefon.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) À D E F G H I J I H K L M N O P N L O Q P R F S T J I U I H K Q L N O V N L O Q P! " # $ % & ' ( & ) * +, $ % - $ + &. /, 0 %, ( $ 1 1 2 % * 3 4 5 6 7 6 6 6 8 9 $ : ; ' % ? 0

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Navn. Telefon. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder)

Navn. Telefon.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) Á D E F G H I J I H K L M N O P N L O Q P R F S T J I U I H K Q L N O V N L O Q P! " # $ % & ' ( & ) * +, $ % - $ + &. /, 0 %, ( $ 1 1 2 % * 3 4 5 6 7 6 6 6 8 9 $ : ; ' % ? 0

Læs mere

på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne

på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne 10 på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne Danmark har brug for forskning og uddannelse i verdensklasse. Forskning er forudsætningen for, at erhvervslivet, folkestyret og civilsamfundet

Læs mere

Revideret oplæg til drøftelse af professoratspolitikken på Business and Social Sciences

Revideret oplæg til drøftelse af professoratspolitikken på Business and Social Sciences Revideret oplæg til drøftelse af professoratspolitikken på Business and Social Sciences Svend Hylleberg, dekan. 9. maj 2012. Revideret Fusionen mellem ASB og SAM og skabelsen af syv nye institutter, heriblandt

Læs mere

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP 1 UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP Vejledning til institutlederne om håndtering af ansættelser af faste videnskabelige medarbejdere (tenure track adjunkt/forsker,

Læs mere

Telefon. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder)

Telefon.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) r s t u v w x w v y z { } ~ ~ z } } t x w w v y z ƒ z } ~ z } ~! " # $ % & $ ' ( ) * " # + " ) $, - *. # * & " / / 0 # ( 1 2 3 4 5 6 7 6 6 8 9 : 6 ; < = " >? % # @ * A. > > ( + " # @ ( # B C. > > ( * &

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

FORRETNINGSUDVALGET MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER :00. Mødelokale H2. Ekstraordinært Forretningsudvalg - mødesager

FORRETNINGSUDVALGET MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER :00. Mødelokale H2. Ekstraordinært Forretningsudvalg - mødesager DAGSORDEN Ekstraordinært Forretningsudvalg - mødesager FORRETNINGSUDVALGET MØDETIDSPUNKT 02-03-2018 16:00 MØDESTED Mødelokale H2 MEDLEMMER Sophie Hæstorp Andersen Leila Lindén Kim Rockhill Flemming Pless

Læs mere

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Sagsbehandler: Gitte Duemose Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 8. S E P T E M B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3 0. A P

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. JUNI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 19. JULI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Praksisudvalget AAU (PU AAU) Regler FORMÅL OG AFGRÆNSNING

Praksisudvalget AAU (PU AAU) Regler FORMÅL OG AFGRÆNSNING Rektorsekretariatet Dokument dato: 29.06.2017 Dokumentansvarlig: Signe Hernvig Senest revideret: 29.06.2017 Senest revideret af: Signe Hernvig Dato for næste revision: Godkendt dato: 28.06.2017 Godkendt

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 5. december 2017 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 5. december 2017 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært rådsmøde M Ø D E I N D K A L D E L S E 27. NOVEMBER 2017 Forum LEDELSE OG KOMMUNIKATION Mødedato Tirsdag

Læs mere

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Af Universitetsloven 2 stk. 2, fremgår det, at universitetet har forskningsfrihed og skal værne om denne og om videnskabsetik. Københavns Universitets

Læs mere

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH 2 FORORD Formålet med denne handleplan er at fremme en bedre kønsmæssig balance blandt VIP

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 7. december 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 7. december 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 7. DECEMBER 2016 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 7. december 2016 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. N O V E M B E R 2013 5. NOVEMBER

Læs mere

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultets retningslinjer for udarbejdelse af bedømmelsesudvalgsindstillinger i forbindelse med doktorafhandlinger

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultets retningslinjer for udarbejdelse af bedømmelsesudvalgsindstillinger i forbindelse med doktorafhandlinger Godkendt december 2013 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultets retningslinjer for udarbejdelse af bedømmelsesudvalgsindstillinger i forbindelse med doktorafhandlinger I. Indledning Formålet med en vejledning

Læs mere

Navn. -adresse. Øvrige (frivillige arbejder)

Navn.  -adresse. Øvrige (frivillige arbejder) q D E F G H I J I H K L M N O P N P O L Q R F S T J I U I H K P V N O P N P O L Q! " # $ % & ' ( & ) * +, $ % - $ + &. /, 0 %, ( $ 1 1 2 % * 3 4 5 6 7 6 6 6 8 9 $ : ; ' % ? 0

Læs mere

Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske

Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske Fakultet Ifølge ph.d.-bekendtgørelsens 25, stk. 1, nr. 6), jf. 19, stk. 1 skal universitetet

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. marts 2016 INDHOLD 1. Formål... 2 2. Bedømmelsesudvalgets

Læs mere