Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent)."

Transkript

1 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. S E P T E M B E R SEPTEMBER 2013 Deltagere: Bo Fritzbøger (næstformand mødeleder), Philip Winkel, Klemens Kappel, Anne Fastrup, Detlef Siegfried, Margit Warburg, Jann Scheuer, Henrik Jochumsen, Hans Lorenzen, Hans Christian Køie Poulsen, Toke Nordbo (suppl. For Erik Kimose Thomsen). Afbud/fraværende: Ulf Hedetoft, Erik Kimose Thomsen, Bastian Friborg og Niclas Nørby Hundahl. Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. DIR okj@hum.ku.dk REF: OKJ Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Drøftelse af regler vedr. inhabilitet i bedømmelsesudvalg (BF) 3. Orientering om konsekvenserne ved justering af tilskudsprincip i forhold til international studentermobilitet (JEM) 4. Orientering om arbejde med ansøgning vedr. gymnasiepædagogikum (JEM) 5. Drøftelse af en evt ph.d.-ordning på KU (JS) 6. Drøftelse om valg og udvidelse af antal valggrupper (BF) 7. Meddelelser 8. Evt. Referat 1. Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt.

2 Der blev fremsat et ønske om at diskutere bedømmelsesudvalgs størrelse gerne det næste møde 1. oktober. SIDE 2 AF 6 2. Drøftelse af regler vedr. inhabilitet i bedømmelsesudvalg (BF) Rådet drøftede spørgsmålet om inhabilitet i bedømmelsesudvalg. Bilagene indeholdt regler for, hvornår en bedømmer kan betragtes inhabil i tre typer bedømmelsesudvalg: 1) postdoc-, adjunktur-, lektorat- og professorstillinger, 2) ph.d.-afhandlinger, og 3) doktorafhandlinger. Direktionen havde på sit møde tilsluttet sig reglerne efter enkelte præciseringer. Tanken er at reglerne efter at have været behandlet i Akademisk Råd den 3. september skal kommunikeres ud i organisationen. Toke Nordbo orienterede om at der havde været habilitetsproblemer ifm. nogle af ph.d.bedømmelsesudvalgene. Der har dog ikke været tale om graverende problemer - eller af så stort et omfang. Klemens Kappel påpegede at det er godt med klare retningslinjer, og at det er vigtigt at der ved ph.d.-afhandlinger ikke er en forudgående partiskhed. På den anden side er de faglige miljøer interesseret i at invitere bedømmere med ud fra mange hensyn, og derfor er man ikke interesseret i en for restriktiv tolkning da det er godt at kunne pleje det akademiske miljø og gode kontakter. Anne Fastrup havde hæftet sig ved formuleringen om for tæt faglig og personlig kontakt. Bl.a. i satsningsområderne er der et tæt samarbejde som er gavnligt - og som ikke bør føre til en udelukkelse fra en bedømmelsesmedvirken. Margit Warburg sagde at der er en parallel situation inden for religionsfagene med svenske, norske og finske bedømmere samt nordiske ph.d.-kurser hvor de medvirkende forskere er med til at bedømme kapitler i ph.d.-afhandlingerne. Og det bør ikke føre til at de udelukkes fra at medvirke til den endelige ph.d.-afhandlingsbedømmelse. Bo Fritzbøger holdt meget lidt af formuleringen om moralsk karakter. Klemens Kappel opfordrede til at man fortolker reglerne på en liberal måde og referatet af rådets møde kan anvendes i den videre fortolkning. Jens Erik Mogensen ville gerne spørge de juridisk ansvarlige om hvordan nogle af elementerne i reglerne skal forstås. Jann Scheuer gjorde opmærksom på at der i bilaget (LT-oversigten) var bemærkninger om undtagelser fra inhabilitetskrav hvis det er umuligt eller betænkeligt at udskifte et medlem.

3 Mødelederen konkluderede at sagen nok vil blive taget op igen af direktionen ift. de kommentarer som er kommet fra rådet - samt evt. også fra forskningsmiljøerne. SIDE 3 AF 6 3. Orientering om konsekvenserne ved justering af tilskudsprincip i forhold til international studentermobilitet (JEM) Jens Erik Mogensen fremlagde ændringsforslaget til universitetsloven som vedrører international studentermobilitet. Lovforslaget friholder fakultetet for i fremtiden at skulle stå til regnskab for ubalance mellem indrejsende og udrejsende studerende. Men lovforslaget vil have kostbare konsekvenser på andre områder. Selvom der tales om en handleplan for internationalisering med ambitiøse mål om at øge studentermobiliteten, og selvom det fremhæves, at de studerende i højere grad skal opnå faglige og internationale kompetencer, synes formålet med forslaget at være et andet, samtidig med at forslaget ikke indfrier den beskrevne målsætning. Forslaget synes primært at skulle sikre, at internationale uddannelsesaktiviteter ikke medfører øgede udgifter for staten, mens det til gengæld bliver op til universiteterne at dække udgifterne. Hvis lovforslaget gennemføres, har fakultetet ikke noget økonomisk incitament til at indskrive gæste- eller udvekslingsstuderende, da vi selv skal betale for deres studier. Vi har desuden ingen økonomisk fordel ved at sende egne studerende ud. Hvis de bliver hjemme, er vi sikre på merit. Hvis de rejser ud på udlandsstipendium, får vi ingen betaling. Hvis de ikke indmeriterer, eller hvis de ikke tager eksamener, som de vil eller kan indmeritere, taber vi også penge. Vi kommer derfor ikke til at øge taxametertilskuddet ved at sende flere ud. Endelig er der heller ingen hjemmel til, at vi kan tvinge studerende til at indmeritere. Ministeriet bør sikre at der etableres hjemmel til at kræve indmeritering, da en sådan ikke findes på nuværende tidspunkt. I direktionen var der enighed om at anbefale at lovforslaget afvises fra KU s side. Dekanatet har haft et møde med Lykke Friis som vil forsøge at bearbejde det politiske niveau. Efter dagsordenen blev udsendt er der indkommet HUM s høringssvar med kommentarer til regeringens handlingsplan Øget indsigt gennem globalt udsyn ud fra et sprogpædagogisk perspektiv af 27. aug samt KU s høringssvar ift. ændring af tilskudsprincippet af 19. aug Disse vil blive eftersendt med referatet. Rådet drøftede kort lovforslaget og var af den opfattelse at det ikke ville have en positiv effekt på studentermobiliteten, herunder blev betonet at man i højere grad skal have hjemmel til at tvinge de studerende til at indmeritere det de har bestået i udlandet. Der blev efterlyst en nærmere beregning over hvor meget ordningen vil risikere at koste fakultetet.

4 Jens Erik Mogensen lovede at der vil blive foretaget de ønskede beregninger over hvad lovforslaget risikerer at koste fakultetet. 4. Orientering om arbejdet med ansøgning vedr. gymnasiepædagogikum (JEM) SIDE 4 AF 6 Jens Erik Mogensen orienterede om at Ministeriet for Børn og Undervisning har sat teoretisk pædagogikum i udbud. Der har været en evaluering af det teoretiske pædagogikum som SDU hidtil har stået for. Evalueringen har været kritisk især ift. at fokus har været for meget rettet mod det traditionelle gymnasium og mindre mod de andre gymnasieretninger (htx, hhx mv.) Fakultetet blev kontaktet af Science i efteråret 2012 om at udarbejde en ansøgning sammen. Der er planer om at lave ansøgningen sammen med også Samf., CBS og DTU. Vi tror på at det kan styrke KU s kontakt til gymnasierne og de kommende studerende herfra. Fakultetet har gode forudsætninger med en stor fagvifte og stærke fagdidaktiske miljøer. Der blev nedsat en arbejdsgruppe før sommerferien til at udarbejde en ansøgning. Der er så sket det midt i august at vi finder ud af at Science er ved at gå med i et konsortium med SDU, AU m.fl. Derfor vil rektoratet nu gå ind i sagen og vurdere hvad der er den bedste strategi ift. KU s pædagogiske satsninger. Der er indkaldt til møde hos rektor torsdag morgen om sagen. Rådet tog redegørelsen til efterretning. 5. Drøftelse af en evt ph.d.-ordning på KU (JS) Julie Sommerlund orienterede om at i 2012 besluttede LT at man ville begynde at arbejde med en 3+5 ph.d.-ordning. På de våde fakulteter går en meget stor andel af kandidaterne videre med et ph.d.-studium, og man har svært ved at rekruttere internationale ph.d.-studerende. Sune Auken og Julie havde deltaget i en arbejdsgruppe om sagen. De og direktionen har vurderet at ordningen er økonomisk og administrativ for tung, og fakultetet har pt. ikke problemer med at tiltrække internationale studerende. Direktionen har derfor foreløbig afvist ordningen og tænker måske at overveje en 4+4 ordning. Vi mister i den forbindelse muligvis 50 % af statsstipendierne som rektor inddrager til 3+5-ordningen (det skal LT til at afgøre). Toke Nordbo fortalte at for en del år siden optog man på science en 4+4- ph.d.-studerende, og det gav mange besværligheder. Klemens Kappel var ikke sikker på at der ikke er et internationalt rekrutteringsbehov på HUM. Der er mange internationale ansøgere, men ikke alle er gode nok. Julie Sommerlund sagde at det er rigtigt, og det er noget vi må overveje hvordan vi vil håndtere.

5 Bo Fritzbøger sagde at Aarhus Universitet især har anvendt 4+4-ordningen til ansættelse i ph.d.-stipendier af deres egne kandidater. 6. Drøftelse om valg og udvidelse af antal valggrupper (BF) SIDE 5 AF 6 Mødelederen fremlagde at dekanen indstiller at vi udvider akademisk råd med et repræsentationsområde for IVA (1 VIP), at der gennemføres valg af denne i efteråret samt at der udvides med yderligere en studenterrepræsentant, og således at det træder i kraft pr. 1. februar Hans Lorenzen tilsluttede sig udvidelsen; men så gerne at TAP-observatørerne får yderligere en plads da man normalt har haft lige så mange repræsentanter som de studerende. Philip Winkel syntes at det var en god ide med udvidelse af repræsentationen, og spurgte om der for den ekstra studenterrepræsentant er en binding til IVA. Mødelederen sagde hertil at der ikke er bindinger på studenterrepræsentationen; men det vil være en god ide at tænke på integration med IVA. På den baggrund konkluderede mødelederen at rådet tiltrådte dekanens indstilling, at vi udvider akademisk råd med et repræsentationsområde for IVA (1 VIP), at der gennemføres valg af denne i efteråret, at der udvides med yderligere en studenterrepræsentant (hvor der er valg i efteråret), at der udvides med yderligere en TAP-observatør, og således at det hele træder i kraft pr. 1. februar Meddelelser Der var ingen meddelelser. 8. Evt. - Kristian Boye Petersen orienterede på forespørgsel nærmere om programmet for indvielsesfesten den 20. september. - Hans Lorenzen spurgte til knapheden på lokaler. Udnyttelsen af lokalerne på KUA er ikke særlig god i ydertiderne. Nu er det nævnt på direktionsmødet den 12. august at der skal lejes lokaler ude i byen. Det vil kræve flere medarbejdere til administration og forøgede udgifter derfor vil det måske være bedre at øge lokaleudnyttelsen? Kristian Boye Pedersen sagde hertil at der arbejdes på alle fronter med lokalesagen; men under alle omstændigheder vil der mangle større auditorier og kontorer (det sidste ifm. eksterne bevillinger). - Anne Fastrup sagde at forskningen skal have færre midler i den kommende finanslov. Der er jo planlagt flere undervisningstimer om ugen mv. vil der opstå et problem ift. dette.

6 Jens Erik Mogensen sagde hertil at økonomiafdelingen har lavet en opgørelse om STÅ-indtjeningen ift. finansloven, og det ser fornuftig ud. Mere undervisning handler også om en intern KU omfordeling hvor rektor har givet en særlig bevilling til HUM til dette. Mht. KAeffektiviseringen forventer vi en intern forhandling på KU om hvordan vi kan finansiere dette, og hertil har vi positive forventninger. SIDE 6 AF 6 Der er fastlagt følgende møderække for efteråret (tirsdage kl ): 1. oktober, 5. november og 3. december. Punkter til senere: Hvor store må bedømmelsesudvalg være på et kommende møde gerne det næste 1. oktober; regler vedr. inhabilitet i bedømmelsesudvalg (1. okt.); named personordn., (når arbejdsgruppen er færdig); principiel drøftelse af tilrettelagte forløb contra valgfrihed aftalt til oktober-mødet (jf. mødet den 18. juni); bekendtgørelsen om studiestartprøver og behovet for elitespor (ønske fra BF).

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3 0. A P

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. A P R I L 2014 APRIL 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. O K T O B B E R 2013

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 4. N O V EM- B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. S E P T E M - B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A R T S 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. N O V E M B E R 2013 5. NOVEMBER

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard.

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2 1. O K T O B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. O K T O B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. M A J 2 0 1 4 2014 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 8. S E P T E M B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent:

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T - A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råds møde LEDELSESSEKRETARIAT Møde

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. J U N I 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. D E C E M - B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

og Mette Odel Spliid (øvrige dagsordenspunkter)

og Mette Odel Spliid (øvrige dagsordenspunkter) DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2010 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 3. marts 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret)

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 12. MARTS 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6. marts

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. MAJ 2 0 1 5 2015 Deltagere: Ulf Hedetoft,

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T ET Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio.

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 21. FEBRUAR 2012 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSERVICE - Møde afholdt: 7. februar

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Der var generelt en meget positiv modtagelse af oplægget, og herefter kom der følgende bemærkninger.

Der var generelt en meget positiv modtagelse af oplægget, og herefter kom der følgende bemærkninger. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 28. APRIL 2017 Forum Fakultetets samarbejdsudvalg Møde afholdt

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: 27. marts Sted: Henrik Friis. Referent: Til stede:

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: 27. marts Sted: Henrik Friis. Referent: Til stede: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 2. MAJ 2012 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. marts

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2013 Forum: FSU o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u msted: 15B.0.07 Referent: Susanne Kirst Karen Blixens Vej

Læs mere

Akademisk Råd indkaldes hermed til møde nr onsdag den 6. september 2017 kl NOVI, Niels Jernes Vej 10, mødelokale 1

Akademisk Råd indkaldes hermed til møde nr onsdag den 6. september 2017 kl NOVI, Niels Jernes Vej 10, mødelokale 1 Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: 29. august 2017 Dokumentansvarlig: Rikke Poulsen Akademisk Råd indkaldes hermed til møde nr. 20174 onsdag den 6. september 2017 kl. 13.00-16.00

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

6. december 2016 kl (ordinært rådsmøde)

6. december 2016 kl (ordinært rådsmøde) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 8. DECEMBER 2016 Forum Møde afholdt Sted Akademisk Råd 6. december 2016 kl. 9.00-10.00

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole

Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole DET JURIDISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole MØDEREFERAT GODKENDT 24. JANUAR 2007 Forum: Bestyrelsesmøde i Dansk Juridisk Forskerskole Møde

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 17. MAJ 2010 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Læs mere

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt.

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Den 26-11-2008 J. nr. AUrsy/ Professor Mogens Nielsen (NAT) Dekan Svend Hylleberg (SAM) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager (TEO) Professor Michael

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 6. JUNI 2018 Forum Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 10.00-12.00

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent) Møde den: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Afbud Professor Detlef Siegfried, lektor Annette Lassen, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen, stud. mag. Asta Otto og stud. mag.

Afbud Professor Detlef Siegfried, lektor Annette Lassen, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen, stud. mag. Asta Otto og stud. mag. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 9. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6.

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Møde afholdt: 18. januar 2017 kl :00.

Møde i ph.d.-udvalget. Møde afholdt: 18. januar 2017 kl :00. PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. FEBRUAR 2017 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. januar 2017 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15B.0.07 Mia

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. APRIL 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 10. april 2015

Læs mere

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. februar 2015 kl. 10.30-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07

Læs mere

Øvrige: Kamille Smidt Rasmussen (substitut for Lise Wogensen Bach), Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Kamille Smidt Rasmussen (substitut for Lise Wogensen Bach), Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 28. maj 2015 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen, Cai Grau, Anne- Mette Hvas, Ole Ingemann Hansen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Nyt fra Danske Universiteter

Nyt fra Danske Universiteter Nyt fra Danske Universiteter September 2013 2 Indhold Leder: Kvalitet i styring og ledelse 3 Udenrigsministeriet overtager Building Stronger Universities (BSU) programmet 5 Ny ph.d.-bekendtgørelse 6 Universitetsoptaget

Læs mere

Gæster: HR- og personalechef Hanne Møller og tillidsrepræsentant for VIP Peter B. Andersen under punkt 4. Fuldmægtig Birger Lohse under punkt 6.

Gæster: HR- og personalechef Hanne Møller og tillidsrepræsentant for VIP Peter B. Andersen under punkt 4. Fuldmægtig Birger Lohse under punkt 6. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 20. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 10. MAJ 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T AKA D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. F E B R U A R 2 016 2016 Deltagere:

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. oktober kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. oktober kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 5. OKTOBER 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 2.

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. JUNI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 8. JUNI 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 22. november 2017 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 22. november 2017 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 30. NOVEMBER 2017 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 22. november 2017 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENS PLADS 8, Sted: 13b.0.15 2300

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 22. DECEMBER 2017 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces REFERAT Den 23. august 2011 Kl. 10-12 AU Strategis mødelokale, bygning 1431, lokale 223 Deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 6. maj 2008 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 6. maj 2008 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 6. maj 2008 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes.

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes. REFERAT Møde: Akademisk Råd, SAMF Mødedato og tidspunkt: 8. februar klokken 12.30-15.30. Sted: Fib. 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler:

Læs mere