Avanceret#7 Fundamentale nøgletal. daytrader.dk. Velkommen til en ny lektion i forløbet Tradingeksperimentet kan du slå børsaben?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Avanceret#7 Fundamentale nøgletal. daytrader.dk. Velkommen til en ny lektion i forløbet Tradingeksperimentet kan du slå børsaben?"

Transkript

1 Avanceret#7 Fundamentale nøgletal Den amerikanske investeringsguru Warren Buffet kigger udelukkende på fundamentale forhold, når han finder købskandidater Velkommen til en ny lektion i forløbet Tradingeksperimentet kan du slå børsaben? I de foregående lektioner har vi set på, hvordan man kan analysere en aktie ud fra såkaldt teknisk analyse af selve kursen. I de følgende vil vi i stedet se nærmere på, hvordan man også kan vurdere en aktie ud fra en analyse af selve det bagvedliggende selskab. Altså: Laver selskabet overskud? Har de en stærk ledelse etc. etc.? Denne analyseform kaldes fundamental analyse. Man kan opfatte teknisk analyse og fundamental analyse for to forskellige skoler inden for handel med værdipapirer. Stærke tilhængere af teknisk analyse mener ofte, at fundamental analyse simpelthen er spild af tid. Her lyder argumentet, at man som privat investor alligevel aldrig har tilstrækkelig indsigt i

2 et selskabs regnskaber og konstruktion til at lave en kvalificeret analyse. Omvendt mener stærke tilhængere af fundamental analyse, at en teknisk analyse minder om at spå i kaffegrums, fordi en analyse af fortidens aktiebevægelser ikke nødvendigvis kan sige noget om fremtiden. Faktum er dog, at både teknisk analyse og fundamental analyse er to fornuftige og fuldstændig rationelle tilgange til aktiehandel. Vil man handle aktier med nogenlunde succes, så er man nødt til at forholde sig til en af disse discipliner, og ofte vil man opleve, at man opnår de bedste resultater, hvis man kombinere den ene tilgang med den anden. Man kan for eksempel bruge fundamental analyse til at udvælge en håndfuld interessante selskaber, og dernæst kan man bruge teknisk analyse til at finde et optimalt tidspunkt at købe en af de aktier, man i forvejen har udvalgt. For eksempel ved at kigge på glidende gennemsnit, candlestick-mønstre etc. etc. For at vurdere et selskab ud fra fundamentale forhold, plejer man at kigge på nogle af selskabets vigtige nøgletal. Det er også fornuftigt at kigge på selskabets ledelse, konkurrenter, og også vurdere om selskabet er placeret i et land, der er inde i en gunstig udvikling. Men lad os tage tingene en af gangen.

3 SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL DE LUKKEDE WEBINARER Når du har foretaget et indskud hos Markets (god til begyndere) eller et indskud hos Saxo Bank, skal du fortælle os om dette her på siden. Når du er godkendt, får du adgang til de lukkede webinarer, hvor danske tradere og analytikere fortæller, hvordan de handler og ser på markedet. Du får blandt andet undervisning af traderne Peter Arendt og Claus Munk Larsen, og af globale analytikere såsom John Hardy, Peter Garnry og Ole S. Hansen. Du vil samtidig kunne se abernes portefølje og være med i det store forsøg på at slå børsaberne. Det er aberne mod dig! Hvem klarer sig bedst? Du kan hele tiden følge abernes portefølje her. Få at analysere et selskab plejer man at kigge på en række nøgletal. Nogle af de mest populære er følgende: 1. Price to earning-ratio 2. Egenkapitalforretning (ROE) 3. Dividend Payout Ratio 4. Kurs/Indre værdi-ratio Nøgletallene siger noget om virksomhedens sundhed. Lad os se nærmere på hver enkelt her: Price to earning-ratio (P/E) Price to earning-ratio kaldes også P/E, og det er sandsynligvis den mest brugte værdi inden for fundamental analyse af virksomheder. P/E udregnes som den nuværende pris for en aktie, P, divideret med enten et gennemsnit af tidligere indtjeninger over en periode, eller en vurdering af fremtidig indtjening. Dermed afdækker P/E, hvad man som

4 aktionær skal betale for at få del i virksomhedens overskud. P/E ratio = aktiekurs / resultat pr. aktie Målt ud fra P/E kan Pepsico være en lidt bedre investering end Coca Cola. P/E er dog kun en enkelt fundamental parameter. Hvis P/E-værdien er høj, fortæller tallet, at investorerne gerne betaler meget for at få del i virksomhedens overskud. Som udgangspunkt er en lav P/E derfor mest interessant: Hvis prisen på en aktie falder uden tydelige ændringer i fremtidig indtjening, bliver den selvsagt mere attraktiv. Hvis overskuddet fra virksomheden derimod falder og markedskursen på aktien er uændret, vil P/E stige og fortælle, at aktien kan være mindre attraktiv. P/E bør dog ikke bruges på tværs af brancher, hvis man ønsker at sammenligne virksomheders P/E. Man kan derimod bruge tallet til at få indtryk af konkurrende virksomheders situation i forhold til hinanden. Hvis P/E for eksempel er meget høj i det ene bryggeri, imens P/E er meget lav i et nærliggende bryggeri, der producerer de samme øl og vand, så kan det betyde, at det første bryggeri med den høje P/E er overvurderet, imens det andet bryggeri med den lave P/E måske

5 er undervurderet. En fundamental investor vil da blive interesseret i virksomheden med den lave P/E. Mange af de avancerede handelsplatforme tilbyder automatisk udregning af P/E. Kig for eksempel på under menupunktet Vælg broker for at læse mere om de avancerede handelsplatforme. Eksempel på brug af P/E: I april 2017 blev Coca-Cola handlet til 42,9 USD per aktie og med et resultat per aktie på 1,49 USD. Coca-Colas P/E lå dermed på 28,79 P/E ratio for Coca-Cola = aktiekurs ($42.90) resultat per aktie ($1.49) = Dette betyder altså, at investorerne er villige til at betale 28,79 dollars for at få del i virksomhedens overskud. I samme periode blev firmaet bag Pepsi Cola (Pepsico inc) handlet til 113,11 USD per aktie og et resultat per akie på 4,36 USD. Pepsicos P/E lå da på 25,94, altså en anelse mindre end Coca-Colas. For at blive endnu klogere på Pepsico og Coca-Cola kan det samtidig være smart at kigge på den gennemsnitlige P/E i hele den amerikanske bryggeribranche. Den lå på daværende tidpsunkt på omkring 31,11. Tallene kan altså indikerer, at både Coca-Cola og i særdeleshed Pepsico kan være udemærkede investeringer i hvert fald set ud fra en vurdering af P/E. Som tidligere nævnt er det ikke hensigtsmæssigt at sammenligne P/E på tværs af brancher. Især IT-aktier og biotech-aktier kan snyde med meget høje P/E-værdier. Det skyldes, at markedet har en forventning om høj fremtidig indtægt.

6 SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL DE LUKKEDE WEBINARER Når du har foretaget et indskud hos Markets (god til begyndere) eller et indskud hos Saxo Bank, skal du fortælle os om dette her på siden. Når du er godkendt, får du adgang til de lukkede webinarer, hvor danske tradere og analytikere fortæller, hvordan de handler og ser på markedet. Du får blandt andet undervisning af traderne Peter Arendt og Claus Munk Larsen, og af globale analytikere såsom John Hardy, Peter Garnry og Ole S. Hansen. Du vil samtidig kunne se abernes portefølje og være med i det store forsøg på at slå børsaberne. Det er aberne mod dig! Hvem klarer sig bedst? Du kan hele tiden følge abernes portefølje her. Egenkapitalforretning (ROE) Egenkapitalforrentning kaldes også Return On Equity (ROE) og beregnes ved at dividere årets resultat med egenkapitalen i den pågældende virksomhed. Egenkapitalforrentning udtrykker den rente som ejeren af virksomheden får for at have investeret sine penge i virksomheden, altså om det overhovedet kan betale sig at have penge investeret i virksomheden, i forhold til for eksempel at have dem stående i banken. Egenkapitalforrentning = Årets resultat / Egenkapital Fundamentale investorer bruger egenkapitalforretningen til at sammenligne virksomheder inden for samme branche, eller de kigger på om egenkapitalforretningen stiger år for år i den enkelte virksomhed. En høj eller stigende egenkapitalforretning kan vise, at det går godt i virksomheden.

7 Pandora er et eksempel på et dansk firma, der udbetaler udbytte. Dividend Payout Ratio Dividende kaldes også udbytte på dansk, og det er oftest en kontant udbetaling som en virksomhed kan vælge at betale til sine ejerere/aktionærer. I nogle lande betaler virksomheder udbytte flere gange om året, i andre betales der kun udbytte til aktionærerne en enkelt gang om året. Hvis du har en aktie i en virksomhed, der betaler udbytte, vil du altså opleve, at der lander et kontant beløb på din konto svarende til din aktiebeholdning, når der er betalt udbytte. Det lyder jo dejligt, men samtidig vil man som investor se, at kursværdien på virksomheden falder næsten tilsvarende i værdi. Det er langt fra alle virksomheder, der betaler udbytte til aktionærerne. Samtidig har den enkelte virksomhed ret til at ændre eller helt sløjfe fremtidig udbytte. En virksomhed vil typisk sænke udbyttet for at frigøre kapital til at kunne opkøbe en anden virksomhed eller for at bruge pengene på innovation og udvikling. Mange virksomheder prøver dog på at vedligeholde udbytteudbetalingen for at holde investorerne glade. Følgende nøgletal viser, hvor stor en procentdel af overskuddet, en virksomhed betaler i udbytte:

8 Dividend Payout Ratio = Udbytte per aktie / Resultat per aktie Hvis Dividend Payout Ratio ligger på stort set det samme i mange år, er der som regel tale om en sund virksomhed. Mange fundamentale investorer bruger derfor udviklingen i udbyttet som mål for, hvordan det går virksomheden. Hvis virksomheden pludselig nedsætter eller sløjfer deres udbytte, ser investoren det som et udtryk for, at virksomheden har fået problemer med likviditeten. Det betyder, at den fundamentale investor bliver mindre tilbøjelige til at investerer i virksomheden. Kurs/Indre værdi Kurs over indre værdi kendes også som K/I og anses for et vigtigt nøgletal for en fundamental investor. Tallet viser hvor meget en investor skal betale for den pågældende virksomheds egenkapital. Nøgletallet findes ved at dividere aktiekursen med virksomheden indre værdi per aktie. K/I = aktiekurs / indre værdi per aktie Jo højere K/I, desto mere betaler investorerne for virksomheds egentlige værdi her og nu. Aktiernes indre værdi er den samlede værdi af alt i virksomheden som f. eks. smykker og butikker i Pandora og containerskibe i A.P. Møller. Man kan bruge nøgletallet til at vurdere, om en virksomhed er attraktiv. Er K/I-værdien under 1, vurderer markedet altså, at markedsværdien er lavere end værdien af egenkapitalen. Man køber altså mere bogført værdi, end man betaler for. Det er som udgangspunkt godt, men man skal være opmærksom på, at der som regel er en grund til at markedet prissætter aktien lavt. Det kan for eksempel skyldes negativ indtjening eller stor risiko. Nogle investorer elsker at kigge på K/I, mens andre er mere skeptiske. Skeptikerne påpeger, at den bogførte værdi i et

9 selskab i virkelighedens verden sjældent svarer til realitationsværdien, hvis virksomheden virkelig ryger ud over kanten. Det skyldes, at det næsten aldrig er muligt at realisere aktiverne til de bogførte værdier i de fleste selskaber. Man skal samtidig være opmærksom på, at man næsten kun ender op med bank-aktier eller forsikringsaktier, hvis man alene handler ud fra lav K/I, og det er ikke hensigtsmæssigt. Alligevel hører udregning af K/I til blandt de betydelige nøgletal, hvis man som investor ønsker et overblik over en virksomheds sundhedstilstand. SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL DE LUKKEDE WEBINARER Når du har foretaget et indskud hos Markets (god til begyndere) eller et indskud hos Saxo Bank, skal du fortælle os om dette her på siden. Når du er godkendt, får du adgang til de lukkede webinarer, hvor danske tradere og analytikere fortæller, hvordan de handler og ser på markedet. Du får blandt andet undervisning af traderne Peter Arendt og Claus Munk Larsen, og af globale analytikere såsom John Hardy, Peter Garnry og Ole S. Hansen. Du vil samtidig kunne se abernes portefølje og være med i det store forsøg på at slå børsaberne. Det er aberne mod dig! Hvem klarer sig bedst? Du kan hele tiden følge abernes portefølje her. Du er i fuld gang med det udvidede forløb under Kan du slå børsaben under. Du vil få de enkelte lektioner sendt via mail over en periode på et par uger. Hele forløbet ser således ud: #0 Grundbog for tradere, e-bog.

10 #1 Vælg den rigtige handelsplatform #2 Udnyt hullet i S&P500, (brug password: trader-539) #3 Bliv fortrolig med din handelsplatform #4 Smart handel med Keltner og PKS, (trader-102) #5 Læs markedet med automatisk aktiescreening #6 En gennemteste strategi i S&P500, (trader-887) #7 Fundamentale nøgletal, (trader-453) #8 Spred din risiko fundamentalt, (trader-772) #8 Spred din risiko fundamentalt #9 Avancerede teknikker til handel med bollinger #10 Dobbelt-8-strategien #11 Kom godt videre som trader Når du har valgt handelsplatform og indsat penge til at handle for, skal du give os besked igennem denne formular. Det vil give dig adgang til følgende: # Webinar: Teknisk analyse ved Kim Cramer # Webinar: Udvælgelse af aktier ved Peter Arendt # Webinar: Trading-strategier ved Peter Garnry # Webinar: Trading-strategier ved Claus Munk Larsen # Webinar: Valuta-stratagier ved John Hardy # Webinar: Avanceret valutahandel ved Dan Juhl Larsen # Webinar: Kan man slå markedet? ved Teis Knuthsen # Webinar: Olie- og guld-handel ved Ole S. Hansen Se hele oversigten over live webinarer her. Hvis du er i tvivl om noget, kan du skrive på support@ Preview af Markets

Kan du blive profitabel børshandler på 80 dage? daytrader.dk

Kan du blive profitabel børshandler på 80 dage? daytrader.dk Kan du blive profitabel børshandler på 80 dage? Mange husker sikkert filmklassikeren Bossen og Bumsen fra 1983. Her vædder et par rigmænd på, om de kan gøre den hjemløse Billy til super-spekulant i løbet

Læs mere

Analyse: Prisen på egenkapital og forrentning

Analyse: Prisen på egenkapital og forrentning N O T A T Analyse: Prisen på egenkapital og forrentning Bankerne skal i fremtiden være bedre polstrede med kapital end før finanskrisen. Denne analyse giver nogle betragtninger omkring anskaffelse af ny

Læs mere

Omsætning. 900 Omsætning

Omsætning. 900 Omsætning Analyse SP Group A/S En anden aktie vi har taget en større position i er en aktie der de seneste 3 4 år har foretaget en rigtig turn around, og nu ser ud til at være på rette spor mod fremtidige gevinster.

Læs mere

Sådan handler du for små beløb hos Markets

Sådan handler du for små beløb hos Markets Sådan handler du for små beløb hos Markets Når man starter ud som aktiv trader er det vigtigt, at man ikke løber for stor risiko, og det er faktisk muligt at handle med små beløb hos handelsplatformen

Læs mere

Finansiel planlægning

Finansiel planlægning Side 1 af 7 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Finansiering Eksamen Finansiel planlægning Tirsdag den 8. januar 2008 kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler

Læs mere

International økonomi & Finansiering

International økonomi & Finansiering International økonomi & Finansiering International økonomi Hvorfor international økonomi? Massivt opkøb i statsobligationer Britiske topchefer kræver fortsat EUmedlemsskab Amerikanske investorer afventer

Læs mere

International økonomi & Finansiering

International økonomi & Finansiering International økonomi & Finansiering International økonomi Hvorfor international økonomi? Walmart spent $16 billion to go big in India. She has to make it work USA aktiefald på svage industrital og skuffende

Læs mere

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER Indledning Lægernes Pensionsbank tilbyder handel med alle børsnoterede danske aktier, investeringsbeviser og obligationer

Læs mere

International økonomi & Finansiering

International økonomi & Finansiering International økonomi & Finansiering International økonomi Hvorfor international økonomi? Massivt opkøb i statsobligationer Britiske topchefer kræver fortsat EUmedlemsskab Amerikanske investorer afventer

Læs mere

daytrader.dk >>Åbn en konto hos Nordnet nu eller læs anmeldelsen herunder.

daytrader.dk >>Åbn en konto hos Nordnet nu eller læs anmeldelsen herunder. Nordnet anmeldelse Nordnet er Nordens største internetmægler med over 450.000 kunder fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Platformen har eksisteret siden 1996 og var dermed et af første selskaber

Læs mere

International økonomi & Finansiering

International økonomi & Finansiering International økonomi & Finansiering International økonomi Hvorfor international økonomi? Massivt opkøb i statsobligationer Britiske topchefer kræver fortsat EUmedlemsskab Amerikanske investorer afventer

Læs mere

Jyske Invest. Kort om udbytte

Jyske Invest. Kort om udbytte Jyske Invest Kort om udbytte 1 Hvad er udbytte, og hvorfor betaler en afdeling ikke altid udbytte? Her får du svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest støder på i forbindelse med udbyttebetaling. Hvad

Læs mere

PROSPEKT. TradingAGROA/S. Investering i afgrødefutures. AgroConsultors

PROSPEKT. TradingAGROA/S. Investering i afgrødefutures. AgroConsultors PROSPEKT TradingAGROA/S Investering i afgrødefutures AgroConsultors TradingAGRO A/S HVORFOR? Peter Arendt og Anders Dahl har i en årrække investeret i afgrødefutures. I de seneste år har de genereret et

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Indledning I banken kan du som udgangspunkt frit vælge, hvordan du vil investere dine penge. En begrænsning er dog f.eks. gældende lovregler om pensionsmidlernes

Læs mere

Vælg handelsplatform til Trading-eksperimentet

Vælg handelsplatform til Trading-eksperimentet Vælg handelsplatform til Trading-eksperimentet For at deltage i tradingeksperimentet, skal du først og fremmest tilmelde dig via denne side. Dernæst skal du vælge mellem to handelsplatforme, der begge

Læs mere

etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro

etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro Ud fra en risikobetragtning er det meget vigtigt at starte forsigtigt ud, når man påbegynder sin karriere som aktiv

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

NYHEDSBREV. Fokus på risiko: Udbredt fokus: Trend Ratio Ro i maven. Slå Benchmark Is i maven

NYHEDSBREV. Fokus på risiko: Udbredt fokus: Trend Ratio Ro i maven. Slå Benchmark Is i maven 01 December 2017 NYHEDSBREV Udbredt fokus: Slå Benchmark 30-50 - 70 Is i maven Fokus på risiko: Trend Ratio 0-100 Ro i maven Som investor er det altid hensigtsmæssigt at forholde sig til det marked man

Læs mere

Værdiansættelse af en opsparingskonto (med 7 pointer)

Værdiansættelse af en opsparingskonto (med 7 pointer) Værdiansættelse af en opsparingskonto (med 7 pointer) Ole Sørensen Institut for Regnskab og Revision Handelshøjskolen i København Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg Tlf: 3815 2346 e-mail: os.acc@cbs.dk

Læs mere

Fusion af Globalt Forbrug og Højt Udbytte Aktier

Fusion af Globalt Forbrug og Højt Udbytte Aktier Det er BankInvests opfattelse, at investorerne vil opnå et mere attraktivt forhold mellem afkast og risiko i afdeling Højt Udbytte Aktier end ved fortsat at være investeret i afdeling Globalt Forbrug Som

Læs mere

DAF trekant investormøde den 21. marts 2013

DAF trekant investormøde den 21. marts 2013 DAF trekant investormøde den 21. marts 2013 Introduktion til Jesper Lund Din strategi som investor Markedspsykologi Investeringsstrategi Sådan investerer jeg Eksempel på analyse og beslutning Spørgsmål

Læs mere

etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro

etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro etoro lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos etoro Ud fra en risikobetragtning er det meget vigtigt at starte forsigtigt ud, når man påbegynder sin karriere som aktiv

Læs mere

Aktiebrev : Bet at home.com AG:

Aktiebrev : Bet at home.com AG: Aktiebrev 3 2014: Som jeg har nævnt flere gange på det sidste, så er de nuværende aktiemarkeder ikke præget af en masse flotte tilbud og man skal nærmest lede efter nålen i en høstak for at finde investeringer

Læs mere

Finansiel planlægning

Finansiel planlægning Side 1 af 8 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Reeksamen Finansiel planlægning Tirsdag den 12. juni 2007 kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler er tilladte.

Læs mere

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering?

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering? OM RISIKO Kender du muligheder og risici ved investering? Hvad sker der, når du investerer? Formålet med investeringer er at opnå et positivt afkast. Hvis du har forventning om et højt afkast, skal du

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Jensen & Møller Invest A/S Delårsrapport 1. kvartal 2006 Side 2 af 7. Hoved- og nøgletal

Jensen & Møller Invest A/S Delårsrapport 1. kvartal 2006 Side 2 af 7. Hoved- og nøgletal Jensen & Møller Invest A/S Delårsrapport 1. kvartal 2006 Side 2 af 7 Hoved- og nøgletal Hovedtal (t.kr.) 2006 2005 2005 Resultatopgørelse Resultat af udlejning 251 74 897 Avance ved salg af lejligheder

Læs mere

Large Cap. Dividend. Earnings Yield

Large Cap. Dividend. Earnings Yield Large Cap i alt GF-dato TDC 50,35 4,48 11,2 8,9% 4,6 9,1% 103% 0,9 1,8% 10,9% 07-03-2013 Kbnh.Lufth. 2749 205,8 13,4 7,5% 205,8 7,5% 100% 0 0,0% 7,5% 09-04-2013 GN 127 1,66 76,5 1,3% 0,49 0,4% 30% 8 6,3%

Læs mere

Aktie/CFD- handel. Optionshandel

Aktie/CFD- handel. Optionshandel Efter endnu et godt kvartal og gode tal fra Apple, opretholder vi vores positive syn på selskabet. Aktien befinder sig også på vores alpha-pick liste, og kina-bekymringer ser ikke ud til at ændre salgsestimaterne

Læs mere

Beskrivelse af værdipapirer

Beskrivelse af værdipapirer Beskrivelse af værdipapirer Indledning I Frørup Andelskasse kan du som udgangspunkt frit vælge, hvordan du vil investere dine penge. En begrænsning er dog gældende lovregler om investering af pensionsopsparing.

Læs mere

Byggeøkonomuddannelsen

Byggeøkonomuddannelsen Byggeøkonomuddannelsen Overordnet virksomhedsøkonomi Ken L. Bechmann 9. september 2013 1 Dagens emner/disposition Kort introduktion til mig og mine emner Årsregnskabet Regnskabsanalyse nøgletal Værdifastsættelse

Læs mere

Byggeøkonomuddannelsen. Overordnet virksomhedsøkonomi. Dagens emner/disposition. Introduktion til overordnet virksomhedsøkonomi

Byggeøkonomuddannelsen. Overordnet virksomhedsøkonomi. Dagens emner/disposition. Introduktion til overordnet virksomhedsøkonomi Byggeøkonomuddannelsen Overordnet virksomhedsøkonomi Ken L. Bechmann 9. september 2013 1 Dagens emner/disposition Kort introduktion til mig og mine emner Årsregnskabet Regnskabsanalyse nøgletal Værdifastsættelse

Læs mere

Meddelelse nr. 9/2012 Side 1 af 6

Meddelelse nr. 9/2012 Side 1 af 6 Meddelelse nr. 9/2012 Side 1 af 6 København, den 23. marts 2012 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Rella Holding A/S årsregnskab 2011 Bestyrelsen for Rella Holding A/S har i dag

Læs mere

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald Nyhedsbrev Kbh. 3. aug. 2015 Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald I Juli måned fik den græske regering endelig indgået en aftale med Trojkaen (IMF, ECB og EU). Den økonomiske afmatning i

Læs mere

Derfor skal du investere

Derfor skal du investere Derfor skal du investere Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre blot at spare op og undgå risiko? Nej, for hvis du ikke investerer, mister du penge hver dag,

Læs mere

Disse måneder giver størst overskud i aktier

Disse måneder giver størst overskud i aktier Disse måneder giver størst overskud i aktier De fleste aktive tradere kender de mest gængse tommelfingerregler for, hvornår man skal købe og sælge sine aktier i forhold til årets gang. De gængse reglere

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Aktiemarkedet er uroligt. Søg dækning her!

Aktiemarkedet er uroligt. Søg dækning her! Aktiemarkedet er uroligt. Søg dækning her! I det nuværende urolige aktiemarked kan det være vanskeligt at spotte den helt rigtige aktie. Den ene dag stiger den voldsomt, den næste dag går det voldsomt

Læs mere

Markets lavest mulige eksponering. Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos Markets.com

Markets lavest mulige eksponering. Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos Markets.com Markets lavest mulige eksponering Sådan investeres med lavest mulige eksponering hos Markets.com Det er meget vigtigt at starte ud forsigtigt, når man påbegynder sin karriere som day- eller swingtrader,

Læs mere

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte Dec 64 Dec 66 Dec 68 Dec 70 Dec 72 Dec 74 Dec 76 Dec 78 Dec 80 Dec 82 Dec 84 Dec 86 Dec 88 Dec 90 Dec 92 Dec 94 Dec 96 Dec 98 Dec 00 Dec 02 Dec 04 Dec 06 Dec 08 Dec 10 Dec 12 Dec 14 Er obligationer fortsat

Læs mere

Summer School III: Regnskabsnøgletal

Summer School III: Regnskabsnøgletal Summer School III: Regnskabsnøgletal Børsen-tv v/ Senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen, CFA Foto: Sydbank 1 Regnskabsnøgletal Formål: Analyse af regnskabet og selskabets tilstand Fremme helhedsindtrykket

Læs mere

Kommentar fra Nordic Sales Trading:

Kommentar fra Nordic Sales Trading: 18/11-15 Kommentar fra Nordic Sales Trading: Følgende handelsmuligheder skal ikke betragtes som direkte købs- eller salgsanbefalinger, men skal blot forstås som de muligheder vi ved handelsbordet i Saxo

Læs mere

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Nyhedsbrev Kbh. 3. sep. 2015 Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Uro i Kina sætte sine blodrøde spor i aktiemarkederne i august måned. Vi oplevede de største aktiefald

Læs mere

Finansiel planlægning

Finansiel planlægning Side 1 af 6 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Eksamen Finansiel planlægning Torsdag den 12. juni 2008 kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler er tilladt.

Læs mere

Investchefen følger ikke altid egne råd

Investchefen følger ikke altid egne råd MANDAG 11. MAJ NR. 88 / 2015 Skal vi regne på dine muligheder? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 Investchefen følger ikke altid egne råd Teis Knuthsen, investeringsdirektør i Saxo Privatbank har

Læs mere

SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris?

SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris? SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris? Kort fortalt Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S er en uafhængig og selvstændig kapitalforvalter, der tilbyder dig aktiv formueforvaltning. Selskabet

Læs mere

Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World

Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World 12.juni 2014 Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World Over de sidste 35 år er globale aktier steget i 27 år og faldet i 8 år. I hele træskolængder falder markedet hver femte år. Uanset

Læs mere

Sådan kan du handle Volkswagen-aktien

Sådan kan du handle Volkswagen-aktien Sådan kan du handle Volkswagen-aktien Man kan få en idé om, hvad der vil ske med VW-aktien, hvis man kigger på fortilfælde, der minder om situationen for Volkswagen. Den 25. september kunne Børsen berette,

Læs mere

ANALYSENOTAT Aktiekursfald aflyser ikke opsvinget

ANALYSENOTAT Aktiekursfald aflyser ikke opsvinget Nov 01, 2017 Nov 03, 2017 Nov 07, 2017 Nov 09, 2017 Nov 13, 2017 Nov 15, 2017 Nov 17, 2017 Nov 21, 2017 Nov 24, 2017 Nov 28, 2017 Nov 30, 2017 Dec 04, 2017 Dec 06, 2017 Dec 08, 2017 Dec 12, 2017 Dec 14,

Læs mere

Straticator: Sådan virker valutamarkedet

Straticator: Sådan virker valutamarkedet Straticator: Sådan virker valutamarkedet Når man handler valuta, så handler man valutapar. Det mest handlede valutapar er den europæiske euro (EUR) over for den amerikanske dollar (USD) EUR/USD. Når man

Læs mere

Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S

Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S November 2007 Notat om Vexa Pantebrevsinvest A/S Investeringsprodukt Ved køb af aktier i Vexa Pantebrevsinvest investerer De indirekte i fast ejendom i Danmark, primært i parcelhuse på Sjælland. Investering

Læs mere

Kvartalsrapportering. Middelfart Kommune. Østergade 11. 5500 Middelfart. Aarhus, 12. oktober 2015. Indhold:

Kvartalsrapportering. Middelfart Kommune. Østergade 11. 5500 Middelfart. Aarhus, 12. oktober 2015. Indhold: Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart Aarhus, 12. oktober 2015 Kvartalsrapportering Indhold: 1. Markedskommentarer 2. Porteføljeoverblik 3. Afkastopgørelse 4. Transaktionsliste 5. Beholdningsoversigt

Læs mere

Short sellernes tab og gevinster i danske aktier

Short sellernes tab og gevinster i danske aktier Finanstilsynet 5. oktober 218 Short sellernes tab og gevinster i danske aktier Short selling-aktiviteten i danske aktier er steget markant siden 213 og vokser fortsat. Det ses bl.a. ved, at der er kommet

Læs mere

NPinvestor.com A/S: Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i NPinvestor.com A/S

NPinvestor.com A/S: Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i NPinvestor.com A/S NPinvestor.com A/S: Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i NPinvestor.com A/S Selskabsmeddelelse 31/2019 12. juni 2019 Indkaldelse med dagsorden til ekstraordinær generalforsamling i NPinvestor.com

Læs mere

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2010.

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2010. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Rosenvængets Hovedvej 6 2100 København Ø Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Postboks

Læs mere

Aktierne er steget i pris men er de blevet for dyre?

Aktierne er steget i pris men er de blevet for dyre? Aktierne er steget i pris men er de blevet for dyre? Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Der er rigtig mange holdninger til den aktuelle værdiansættelse af aktier. Desværre bliver

Læs mere

Victoria Properties 20. juli 2009

Victoria Properties 20. juli 2009 Sejlene rebes fokus på overskud Med et relativt stabilt tysk ejendomsmarked og en uændret ejendomsportefølje fortsætter Vicotria Properties med at skære organisationen til et lavere aktivitetsniveau. Herved

Læs mere

Large Cap. Dividend. Earnings Yield

Large Cap. Dividend. Earnings Yield Large Cap i alt GF-dato Topdanmark 170,6 12,5 13,65 7,3% 0 0,0% 0 15,6 9,1% 9,1% 10-04-2014 Tryg 566,5 39,4 14,38 7,0% 27 4,8% 69 13,5 2,4% 7,1% 03-04-2014 TDC 56,2 3,9 14,41 6,9% 3,7 6,6% 95 0 0,0% 6,6%

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Generel beskrivelse værdipapirer

Generel beskrivelse værdipapirer Generel beskrivelse af værdipapirer Højevej 18 Astrup 6900 Skjern Tlf. 9648 7000 Fax 9648 7019 Bank reg. nr. 5958 CVR-nr. 2176 9916 www.faan.dk Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning 3 2. Obligationer

Læs mere

Sådan kan du spekulere i Deutsche Bank-krisen. Forstå problemerne for tysklands store bank på to minutter og læg en handelsstrategi. daytrader.

Sådan kan du spekulere i Deutsche Bank-krisen. Forstå problemerne for tysklands store bank på to minutter og læg en handelsstrategi. daytrader. Sådan kan du spekulere i Deutsche Bank-krisen Forstå problemerne for tysklands store bank på to minutter og læg en handelsstrategi. Situationen lige nu På et år er kursen på Deutsche Bank faldet omkring

Læs mere

Ledelsesberetning for 1. halvår 2004

Ledelsesberetning for 1. halvår 2004 Ledelsesberetning for 1. halvår 2004 Kære Investorer og Partnere. Afkastet for Nielsen Global Value udgjorde i første halvår 2004 21,34 % inkl. reinvestering af dividende, hvilket isoleret set er meget

Læs mere

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE Test selv din risiko og vælg blandt flere porteføljer Vælg mellem aktive og passive investeringer Til både pension og frie midler SAXOINVESTOR SaxoInvestor er

Læs mere

Ejerforhold i danske virksomheder

Ejerforhold i danske virksomheder N O T A T Ejerforhold i danske virksomheder 20. februar 2013 Finansrådet har i denne analyse gennemgået Nationalbankens værdipapirstatistik for at belyse, hvordan ejerkredsen i danske aktieselskaber er

Læs mere

PRISSAMMENLIGNING af samlede årlige omkostninger gældende fra 29. januar 2018

PRISSAMMENLIGNING af samlede årlige omkostninger gældende fra 29. januar 2018 af samlede årlige gældende fra 29. januar 2018 Alle eksempler forudsætter en handelsfrekvens på 2 handler per måned. 2/3 af handlerne og porteføljeværdien udgøres af danske aktier og 1/3 udgøres af amerikanske

Læs mere

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Maj 2010 xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Fire gode alternativer til placering af overskudslikviditet eller værdipapirinvesteringer Henvender sig til aktie- og anpartsselskaber samt erhvervsdrivende

Læs mere

Selskabets regnskabsår er 30/6 hvorfor 2013 regnskabstallene jeg refererer til er pr. 30/

Selskabets regnskabsår er 30/6 hvorfor 2013 regnskabstallene jeg refererer til er pr. 30/ Analyse Forge Group (Når der hentydes til $ i denne analyse hentydes der til australske $ som aktien er noteret i). Vi har hos Symmetry foretaget en større investering i det børsnoterede australske entreprenør

Læs mere

EURUSD. Kommentar fra Nordic Sales Trading:

EURUSD. Kommentar fra Nordic Sales Trading: 13/01-16 Kommentar fra Nordic Sales Trading: Ansvarsfraskrivelse: følgende handelsmuligheder skal ikke betragtes som købs- eller salgsanbefalinger, men skal derimod betragtes som generel information om

Læs mere

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa!

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Nyhedsbrev Kbh. 5. maj. 2015 Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Efter 14 mdr. med stigninger kunne vi i april notere mindre fald på 0,4 % - 0,6 %. Den øgede optimisme

Læs mere

How to beat the bookies! Tricksene der sikrer dig langvarige gevinster på betting markedet!

How to beat the bookies! Tricksene der sikrer dig langvarige gevinster på betting markedet! How to beat the bookies! Tricksene der sikrer dig langvarige gevinster på betting markedet! HVEM ER VI? Hos Bettingfamily anser vi betting som en alternativ form for investering. Størstedelen af alle bettere

Læs mere

Mere værdi til aktionærerne 19. september 2013

Mere værdi til aktionærerne 19. september 2013 Mere værdi til aktionærerne 19. september 2013 Helping you grow Ejerstruktur Auriga Industries A/S: Børsnoteret MidCap-selskab Cheminova A/S: 100% ejet driftsselskab Markedsværdi: Ca. DKK 5,2 mia. ved

Læs mere

IR i farligt farvand v/ Ole Søeberg, TrygVesta DIRF dag 2009 9. september 2009

IR i farligt farvand v/ Ole Søeberg, TrygVesta DIRF dag 2009 9. september 2009 1 09.09.2009 IR i farligt farvand v/ Ole Søeberg, TrygVesta DIRF dag 2009 9. september 2009 Agenda 2 09.09.2009 Kort om TrygVesta marked, forretningsmodel og finansiel størrelse EPS udviklingen inkl. 2011

Læs mere

flexinvest forvaltning

flexinvest forvaltning DANSkE FORVALTNING flexinvest forvaltning aktiv investeringspleje og MuligHed for Højere afkast Professionel investeringspleje for private investorer Når værdipapirer plejes dagligt, øges muligheden for,

Læs mere

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab der sælger analyser, reagenser og andre materialer til forskningsbrug rettet mod pharma selskaber og universiteter. Jeg har fulgt Exiqon længere over

Læs mere

NYHEDSBREV. 01 November "På kort sigt er markedet en stemmemaskine, men i det lange løb er det en vægtmaskine.

NYHEDSBREV. 01 November På kort sigt er markedet en stemmemaskine, men i det lange løb er det en vægtmaskine. NYHEDSBREV "På kort sigt er markedet en stemmemaskine, men i det lange løb er det en vægtmaskine." Benjamin Graham Jeg stødte denne måned på en analyse af US aktiemarkedet, der gav fin mening. Analysen

Læs mere

Få mere til dig selv med SaxoInvestor

Få mere til dig selv med SaxoInvestor Få mere til dig selv med SaxoInvestor Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Fuldautomatisk porteføljepleje Test din risiko og

Læs mere

Kapitalfondes børsnoteringer slår markedet

Kapitalfondes børsnoteringer slår markedet ANALYSE: Kapitalfondes børsnoteringer slår markedet Kapitalfonde er blevet beskyldt for ikke at levere attraktive børsnoteringer. Men er kritikken berettiget? Nej, viser DVCA s nye analyse som dækker udviklingen

Læs mere

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2013 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2013 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 316 Offentligt J.nr. 2011-318-0348 Dato: 28. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 316 af 14. februar

Læs mere

Strategi: Køb aktier mandag eftermiddag sidst på måneden

Strategi: Køb aktier mandag eftermiddag sidst på måneden Strategi: Køb aktier mandag eftermiddag sidst på måneden Som aktiv trader leder man altid efter en lille fordel i markedet, hvor man har størst chance for at tjene penge. Sommertider skal man lede længe,

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

NYHEDSBREV. 80 % fejlrate? Carry on!?

NYHEDSBREV. 80 % fejlrate? Carry on!? NYHEDSBREV I maj måneds nyhedsbrev viste vi en oversigt fra Financial Times, at 8 ud af 10 forvaltere ikke slår deres benchmark over en 10-årig periode. Forestil dig enhver anden branche, hvor de prøver

Læs mere

FLEXINVEST FRI- FAKTAARK

FLEXINVEST FRI- FAKTAARK FLEXINVEST FRI- FAKTAARK - professionel investeringspleje til private investorer Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København Når værdipapirer overvåges dagligt, giver det bedre muligheder for et godt

Læs mere

S K R E V E T A F : TOBIAS ALEXANDER KROGH. Langt til toppen i bryggeribranchen

S K R E V E T A F : TOBIAS ALEXANDER KROGH. Langt til toppen i bryggeribranchen ANALYSE AF DEN INTERNATIONALE BRYGGERIBRANCHE S K R E V E T A F : TOBIAS ALEXANDER KROGH Langt til toppen i bryggeribranchen BERLINGSKE RESEARCH - JUNI 2013 Indhold 3 Indledning 4 Overblik 5 Afkast og

Læs mere

Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner

Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 115 Offentligt Notat Center for Store selskaber 20. marts 2007 Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner Indledning Kapitalfondes

Læs mere

Porteføljerapport 22-nov dec-2017 Genereret:15-jan :56:27 (UTC)

Porteføljerapport 22-nov dec-2017 Genereret:15-jan :56:27 (UTC) Porteføljerapport 22-nov-2017-21-dec-2017 Genereret:15-jan-2018 08:56:27 (UTC) Saxo Bank Philip Heymans Allé 15 DK 2900 Hellerup Denmark Phone No.: +45 39 77 40 00 Fax No.: +45 39 77 42 00 Blue Note Capital

Læs mere

Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion!

Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion! Nyhedsbrev Kbh. 5. mar. 2018 Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion! Inflationsfrygt i USA gav højere renter og udløste en aktiekorrektion, hvor aktierne faldt mere end 10 %.

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL

GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL 2014 Kære Global Forest investorer 15. juli 2014 Global Forest fremsender hermed kvartalsorientering for 2. kvartal 2014. Rapporten er urevideret. Rapporten

Læs mere

Danske Bank-aktien: 30% op og mere endnu?!

Danske Bank-aktien: 30% op og mere endnu?! Danske Bank-aktien: 30% op og mere endnu?! Mange danskere lurer lige nu på, om de skal købe Danske Bankaktien. Danske Bank står midt i en gigantisk skandale, der indbefatter hvidvaskning igennem tusindvis

Læs mere

Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier. Halvårsrapport 2008

Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier. Halvårsrapport 2008 Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier Halvårsrapport 2008 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 3 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Balance... 6 Hoved- og nøgletal... 6 2 Investeringsforeningen

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing.

Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing. Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing. Skat og rentes rente har stor betydning for det endelige afkast når man investerer over lang tid. Det giver anledning til nogle overvejelser om hvad

Læs mere

HVAD ER AKTIEOPTION? OPTIONSTYPER AN OTC TRANSACTION WITH DANSKE BANK AS COUNTERPARTY.

HVAD ER AKTIEOPTION? OPTIONSTYPER AN OTC TRANSACTION WITH DANSKE BANK AS COUNTERPARTY. Information om Aktieoptioner Her kan du læse om aktieoptioner, der kan handles i Danske Bank. Aktieoptioner kan handles på et reguleret marked eller OTC med Danske Bank som modpart. AN OTC TRANSACTION

Læs mere

Thorleif Jackson hos DAF Århus. Århus torsdag d. 14. november 2013

Thorleif Jackson hos DAF Århus. Århus torsdag d. 14. november 2013 Thorleif Jackson hos DAF Århus Århus torsdag d. 14. november 2013 Thorleif Jackson, baggrund 1994: Civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet 1995: Geokemiske computermodeller, Vandkvalitetsinstituttet

Læs mere

Målbeskrivelse nr. 8: Modeller til estimation af virksomhedsværdi og ejernes. afkastkrav

Målbeskrivelse nr. 8: Modeller til estimation af virksomhedsværdi og ejernes. afkastkrav HA, 5. SEMESTER STUDIEKREDS I EKSTERNT REGNSKAB Esbjerg, efteråret 2002 Målbeskrivelse nr. 8: Modeller til estimation af virksomhedsværdi og ejernes afkastkrav Valdemar Nygaard TEMA: MODELLER TIL ESTIMATION

Læs mere

I n f o r m a t i o n o m a k t i e o p t i o n e r

I n f o r m a t i o n o m a k t i e o p t i o n e r I n f o r m a t i o n o m a k t i e o p t i o n e r Her kan du læse om aktieoptioner, og hvordan de kan bruges. Du finder også eksempler på investeringsstrategier. Aktieoptioner kan være optaget til handel

Læs mere

Aktieudvælgelse i en global verden

Aktieudvælgelse i en global verden Fra heden nord for Skagen. 1885. Udsnit Af P.S. Krøyer, Tilhører Skagens Museum Kunsten at anvende sund fornuft Aktieudvælgelse i en global verden Søren Milo Christensen Porteføljeforvalter, SKAGEN Global

Læs mere

Sådan får du succes med Copytrading hos etoro

Sådan får du succes med Copytrading hos etoro Sådan får du succes med Copytrading hos etoro Webinar afholdt af Daytrader.dk 14. juni 2017 Agenda Risikoadvarsler Kort om etoro Hvad er Copytrading Oplysninger om de enkelte tradere Find de rigtige tradere

Læs mere