Børne- og Skoleudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Skoleudvalget"

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Peter Als (A) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen (Ø) - Deltog Sussie Wandel (V) - Deltog Ulrik Falk-Sørensen (F) - Deltog Anne Vang Rasmussen (direktør) - Deltog Ulla Blom Kristensen (centerchef for Skoler Institutioner og Kultur) - Deltog Lone Junge Marcussen (centerchef for Børne- og Ungerådgivning) - Deltog AFBUD/FRAVÆRENDE Irene Jørgensen (A) - Afbud Åben dagsorden Punkt 1 Meddelelser 1. Brev fra KL til politikere med ansvar for udsatte børn og unge. Bilag 1 bilag 2. Svar fra KL om tal vedrørende overgang til ungdomsuddannelse i publikationen Kend din kommune Brug nøgletal i styringen 2018".

2 Beslutning Taget til efterretning Punkt 2 Omstillingsarbejdet for nedbringelse af budgettet for 2019 og overslagsårene Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 9. oktober 2017 Punkt 2 Indhold Sammendrag Administrationen orienterer om omstillingsarbejdet for nedbringelse af budgettet for 2019 og overslagsårene Der er to mål med arbejdet. Det ene mål er at nedbringe budgettet med 39,4 mio. kr. Målet er fordelt på de enkelte udvalg. Fordelingen fremgår af kommissoriet, som også beskriver omstillingsarbejdet. Det andet mål er, at Ballerup Kommune i højere grad skal arbejde mod en kultur, hvor omstilling er en integreret del af den daglige opgavevaretagelse. Baggrund Som konsekvens af vedtagelsen af budget 2018 skal der findes varige budgetnedbringelser på 39,4 mio. kr. i perioden For at opnå dette har omstillingsarbejdet overordnet to formål. Disse er følgende: 1. At nå Ballerup Kommunes politisk besluttede måltal på 39,4 mio. kr. tillagt 25 pct. svarende til 50 mio. kr. i årene At opnå en kulturforandring i Ballerup Kommune, der sikrer, at driften løbende optimeres i forhold til ressourceforbrug og effekt. Omstillingsarbejdet skal være en del af hverdagen for såvel administrationen som for det politiske niveau. Sagsfremstilling Omstillingsarbejdet for budget 2019 og overslagsårene i Ballerup Kommune er i fuld gang. Ambitionen er at finde effektiviserings-, besparelses- og serviceniveauforslag i hvert af budgetårene , der sikrer, at målet nås samt sikrer, at kulturen i Ballerup Kommune understøtter omstillingsarbejdet.

3 Baggrunden for den besluttede spareblok er: Internt pres på service At skabe plads til nye politiske prioriteringer En ændret demografi med primært flere ældre. Nyt for 2019 er, at måltallet er fordelt på udvalgene med hvert deres individuelle måltal, som de enkelte udvalg har ansvaret for at opnå. Fordelingen af de 50 mio. kr. på de enkelte fagudvalg blev besluttet af Økonomiudvalget den 13. juni 2017, punkt 4. Forslagene til nedbringelse af budgettet samles i et katalog, der vedlægges budgetforslaget, som det har været tilfældet tidligere. Målet for hvert udvalg er beregnet på baggrund af budgetandele på de respektive bevillingsrammer under hvert udvalg. Fordeling af måltal: Udvalg (mio. kr.) Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 7,0 Social- og Sundhedsudvalget 20,0 Økonomiudvalget 5,0 Teknik- og Miljøudvalget 1,0 Børne- og Skoleudvalget 15,0 Kultur- og Fritidsudvalget 2,0 Total 50,0 Tematiseringerne bliver henover foråret 2018 og hen mod sommeren 2018 konkretiseret via analyser til omstillingscases. De konkrete omstillingscases indstilles løbende til behandling i de relevante stående udvalg, og det samme gør sig gældende for Økonomiudvalget. Første delleverance er et katalog til brug på budgetorienteringsmødet for Kommunalbestyrelsen den 24. maj 2018, som peger på konkrete tiltag i Ballerup Kommune for at opfylde målet på 50 mio. kr. Her gives således et samlet overblik over forslagene. Det endelige katalog med forslag til nedbringelse af budgettet foreligger sidst i juni Baggrunden for en justering af kulturen i Ballerup Kommune er at opnå en kultur, hvor omstillingsarbejdet er en integreret del af den daglige opgavevaretagelse. Der skal i den forbindelse være et større fokus på effektive arbejdsgange, planlægning, organisering samt

4 tværgående tænkning og idéudvikling og ikke mindst fokus på investeringer. Frem for at være en opgave, der foregår sideløbende med andre opgaver, skal omstillingsarbejdet være en del af de daglige beslutninger og handlinger for, at Ballerup Kommune kan lykkes med opgaven. På Børne- og Skoleudvalgets møde deltager direktør Carsten Riis under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Økonomi og Styring indstiller at, 1. Orientering om omstillingsarbejdet for nedbringelse af budgettet for 2019 og overslagsårene tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 3 Udmøntning af "Aftale om budget 2018" for Børne- og Skoleudvalgets ansvarsområde Tidligere behandling Økonomiudvalget den 23. januar 2018 Punkt 6 Indhold Sammendrag Udmøntningen af "Aftale om budget 2018" bliver forelagt til drøftelse.

5 Baggrund Forligspartierne bag "Aftale om budget 2018", Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har fordelt ansvarsområderne i aftalen. Økonomiudvalget har besluttet på deres møde den 23. januar 2018 at sende sagen tilbage til fagudvalgene med henblik på input fra fagudvalgene til de foreslåede indsatser og pejlemærker. De enkelte fagudvalg drøfter udmøntningen af "Aftale om budget 2018", for de dele, som vedrører deres fagområde. Sagsfremstilling De enkelte udvalg skal drøfte de foreslåede indsatser og pejlemærker for udmøntningen af "Aftale om budget 2018". Udmøntningen består i, at der for de enkelte delelementer i aftalen er udarbejdet milepæle, der afrapporteres ved hver budgetopfølgning. Derved kan fremdriften på det enkelte delelement i aftalen følges, så der kan træffes beslutning om, der skal korrigeres i den oprindelige plan for at nå målet. Der vil være fire opfølgninger på "Aftale om budget 2018", hvoraf tre er knyttet til budgetopfølgningerne, og den sidste foretages efter årets udgang. Den sidste opfølgning vil vise, om det overordnet mål er nået. I bilaget fremgår de dele af "Aftale om budget 2018", som vedrører Børne- og Skoleudvalget. Endvidere indeholder bilaget milepæle for, hvornår og hvordan de enkelte dele udmøntes. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Økonomi og Styring indstiller, at 1. De foreslåede indsatser og pejlemærker drøftes og der afgives evt. input til ønskede justeringer i dokumentet, hvorefter disse ønsker indgår i Økonomiudvalgets behandling af det samlede dokument på mødet i februar.

6 Beslutning Sagen blev drøftet Punkt 4 Udmøntning af 1 mio. kr. til kvalitet i dagtilbud Indhold Sammendrag Der er udarbejdet et forslag til anvendelse af 1 mio. kr. fra budget 2018 til kvalitet i dagtilbud. Forslaget forelægges til godkendelse. Baggrund I Budget 2018 blev det besluttet at tilføre en ekstra ressource til kvalitet i 0- til 2-års dagtilbud på 1 mio. kr. årligt til og med Pengene skal bruges til at styrke kvaliteten på 0- til 2-års området. Fokus skal være på bedst mulig effekt for investeringen. Sagsfremstilling En følgegruppe bestående af dagtilbudsledere, BUPL, medarbejderrepræsentanter, Center for Børne- og Ungerådgivning samt ledere fra Sundhedsplejen og administrationen foreslår, at pengene anvendes til at arbejde med indsatsen omkring den gode start i dagtilbud/dagpleje, så børns deltagelsesmuligheder i fællesskabet styrkes. En mindre arbejdsgruppe bestående af dagtilbudsledere og administration har efterfølgende konkretiseret forslaget. Det har stor betydning for såvel det nye lille barn og dets forældre som for resten af vuggestue-/dagplejegruppen, at barnets start på vuggestuelivet bliver så god og tryg som muligt. Det betyder, at der skal være mulighed for at give barnet/forældrene en særlig opmærksomhed, samtidig med at man opretholder kvaliteten i læringsmiljøet for alle børn. Følgegruppen vurderer, at en ekstra personaleressource i den første tid kan gøre en stor forskel, som rækker ind i hele barnets vuggestueliv. Derfor foreslås det, at pengene fordeles til distrikterne/dagplejen i forhold til antallet af børn, så der er mulighed for at støtte de små børns start i dagtilbuddet med ekstra personaleressourcer og dermed gøre en forskel for både det nye barn/forældre og de andre børn.

7 Det vil være op til den enkelte distriktsinstitution/dagplejen at beslutte, hvordan man konkret anvender midlerne inden for formålet. Der er dog opstillet en række succeskriterier, som der gøres status over med udgangen af De fremgår af bilaget. Udmøntningen af 1. mio. kr. til kvalitet i dagtilbud skal ses i sammenhæng med den tidlige og koordinerede indsats i barnets første dage. I budgetforhandlingerne for 2018 blev der afsat midler til et styrket samarbejde mellem Sundhedsplejen og dagtilbud. Sammen med indsatsen omkring den start i dagtilbud/dagpleje skal det styrkede samarbejde mellem sundhedspleje og dagtilbud bidrage til at nå de opstillede succeskriterier. På Børne- og Skoleudvalgets møde deltager distriktsleder Anette Lykke fra Distrikt Hedegården under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Fordelingen sker forholdsmæssigt (efter antallet af 0- til 2-årige) til de fem distriktsinstitutioner og dagplejen. Kr. pr. år Distrikt Baltorp Distrikt Hedegården Distrikt Måløvhøj Distrikt Skovlunde Distrikt Skovvejen

8 Dagplejen Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Forslag til anvendelse af 1 mio. kr. til styrket kvalitet i dagtilbud godkendes. Beslutning Indstillingen godkendt Punkt 5 Præsentation af Børne- og Ungestrategien samt Centrene for Skoler, Institutioner og Kultur samt Børneog Ungerådgivning Indhold Sammendrag Børne- og Skoleudvalget introduceres for den politisk godkendte Børne- og Ungestrategi samt Centrene for Skoler, Institutioner og Kultur samt Børne- og Ungerådgivnings organisering og opgaver. Baggrund Pr. 1. januar 2018 er der en ny sammensætning af Børne- og Skoleudvalget. For at sikre, at

9 alle er bekendt med organisering og opgaver i henholdsvis Center for Skoler, Institutioner og Kultur samt Center for Børne- og Ungerådgivning, gennemgås dette på mødet. Herudover præsenteres Børne- og Ungestrategien, som er central for opgaveløsningen i begge fagcentre. Sagsfremstilling Børne- og Ungestrategien blev politisk vedtaget i 2016 og bygger på det børnesyn, at alle børn skal have deltagelsesmuligheder i inkluderende fællesskaber. Børne- og Ungestrategien introducerer Fællesskabsmodellen, der sætter retning for socialrådgivernes arbejde med tidlig indsats tæt på familien. Og den introducerer Ballerups Analyse af læringsmiljøer (BAL), der sætter retning for det pædagogiske personales arbejde med læringsmiljøer af høj kvalitet. Begge dele for at sikre børn deltagelsesmuligheder i inkluderende læringsmiljøer. Der bliver på mødet givet en præsentation og gennemgang af organisering, lovgivning og opgaver. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Præsentationen af Børne- og Ungestrategien samt Centrene for Skoler, Institutioner og Kultur samt Børne- og Ungerådgivning tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 6 Præsentation af ungeområdet Indhold Sammendrag Center for Børne- og Ungerådgivning har i samarbejde med Center for Arbejdsmarked udarbejdet en præsentation af ungeområdet. Præsentationen tager udgangspunkt i Ballerup

10 Kommunes nuværende organisering og opgaver og fremlægges for både Børne- og Skoleudvalget samt Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget på udvalgenes møder i februar Baggrund Som et led i regeringens udspil om flere udsatte unge i uddannelse og job, er Folketinget i gang med at førstebehandle et lovforslag, der skal understøtte denne bevægelse. I Ballerup Kommune blev forligspartierne for budget 2018 enige om at igangsætte en analysefase, der skal komme med et bud på, hvorledes kommunen bedst muligt imødekommer de ændrede krav, som lovforslaget lægger op til. Sagsfremstilling Fokusområdet for aftalen "Bedre Veje til Uddannelse og Job" er unge, der aldersmæssigt er ud over undervisningspligten, og som ikke går den lige vej fra folkeskolen og videre til en ungdomsuddannelse. Ungdommens Uddannelsesvejledning står i dag for den vejledningsindsats, der skal hjælpe dem til at træffe valg om, hvad der uddannelsesmæssigt skal igangsættes. Regeringens udspil lægger op til en sammenhængende kommunal ungeindsats. I Ballerup Kommune er indsatser i dag målrettet de udsatte unge organiseret i Centrene for Børne- og Ungerådgivning samt Arbejdsmarked. Budgetteksten fra udmøntningen af "Aftale om Budget 2018" har følgende ordlyd: Parterne ønsker et stærkt fokus på ungeområdet i Ballerup Kommune. Unge mellem 16 og 25 år er i en meget vigtig fase i deres liv. De skal tage stilling til en lang række personlige valg som valg af ungdomsuddannelse, flytte hjemmefra, håndtere en lang række forpligtelser som unge voksne osv. De unge, som Ballerup Kommune møder, skal i dag håndtere mange forskellige indgange til kommunen. Det gør det særligt udfordrende for de udsatte og sårbare unge. Som en del af 0-25 års strategien ønsker parterne, at direktionen fremlægger en analyse vedrørende fordele og ulemper ved konkrete organisatoriske forslag til at skabe endnu større sammenhæng for de unge mellem 16 og 25 år. Analysen fremlægges i andet halvår af 2018 og skal bl.a. indeholde allerede eksisterende erfaringer i Ballerup Kommunes organisation samt erfaringer fra andre kommuner, der har etableret egentlige administrative ungeenheder på tværs. Endelig skal forslagene indtænke eventuelle ændringer omkring de forberedende ungdomsuddannelser.

11 Udvalget vil blive præsenteret for ungeområdet ved en gennemgang af de eksisterende uddannelsestilbud, arbejdsmarkedsrettede tilbud og de to fagcentres fordeling af opgaver samt en procesplan for det kommende analysearbejde. På Børne- og Skoleudvalgets møde deltager direktør Mette Vaaben Mortensen under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Centrene for Børne- og Ungerådgivning samt Arbejdsmarked indstiller, at 1. Præsentationen af ungeområdet tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 7 Tilsyn i dagtilbuddene i distrikterne Hedegården og Måløvhøj Indhold Sammendrag Der orienteres om udførte tilsyn på dagtilbudsområdet. Tilsynet omfatter distrikterne Hedegården og Måløvhøj. Baggrund Kommunalbestyrelsen har ifølge dagtilbudsloven forpligtelsen til at føre tilsyn på dagtilbudsområdet. Kompetencen er i Ballerup Kommune delegeret til Børne- og

12 Skoleudvalget. Tilsynet skal vurdere, om dagtilbuddet i sin udformning og i det daglige pædagogiske arbejde lever op til de lovgivningsmæssige og kommunale krav. Sagsfremstilling Tilsyn i dagtilbud i Ballerup Kommune foregår på den måde, at konsulenter fra Center for Skoler, Institutioner og Kultur observerer det pædagogiske arbejde i det enkelte børnehus i omkring tre timer. Temaet for tilsynet har været rettet mod lovgivningen på området og strategien "Fællesskab for alle - Alle i fællesskab". Som opfølgning på observationerne afholdes der et dialogmøde med deltagelse af konsulenterne, distriktslederen, den/de pædagogiske ledere for børnehuset og repræsentanter for pædagogerne. På mødet drøftes og begrundes børnehusets pædagogiske praksis, og konsulenterne giver anbefalinger til udvikling af denne. Når samtlige børnehuse i distriktet har haft tilsyn, samles distriktets ledelsesgruppe til en kvalitetssamtale med centerchefen. På baggrund af denne formuleres der anerkendelser af distriktets arbejde og anbefalinger til videre udvikling. I efteråret 2017 har der været tilsyn i samtlige børnehuse i distrikterne Måløvhøj og Hedegården. I 2018 føres der tilsyn i de øvrige distrikter. Det er tilsynets vurdering, at Måløvhøj og Hedegårdens distrikter har skabt læringsmiljøer for børn med en god kvalitet. Ledelse og medarbejdere har blik for, hvordan praksis kan rammesættes, organiseres og tilrettelægges, således at alle børn får de bedste betingelser for at trives, lære og udvikle sig. Generelt arbejdes der med at sikre mangfoldige læringsmiljøer, som er differentierede, aktive samt skaber deltagelsesmuligheder for alle børn. De pædagogiske medarbejdere har en særlig opmærksomhed på at arbejde med at udvikle børns sprog og i den forbindelse at tilbyde børn en vifte af sproglige læringsmuligheder og aktiviteter, der kan understøtte tilegnelsen af sprog og sprogforståelse. Samlet set er det tilsynets vurdering, at dagtilbuddene lever op til såvel den nationale lovgivning som de lokale politikker og strategier.

13 Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Orientering om tilsyn med dagtilbuddene i Distrikt Hedegården og Distrikt Måløvhøj tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 8 Forældrebetalt frokostordning i dagtilbud Indhold Sammendrag Kommunalbestyrelsen skal i forbindelse med forældrenes stillingtagen til det forældrebetalte frokostmåltid i dagtilbud, som Ballerup Kommune i henhold til dagtilbudsloven er forpligtet til at tilbyde, fastsætte prisen for dette. Det er tidligere besluttet, at der skal gives forældrene mulighed for stillingtagen hvert andet år, så det kommende valg gælder for perioden Baggrund Ballerup Kommune skal tilbyde et forældrebetalt frokosttilbud i dagtilbud og give forældregruppen mulighed for at til-/fravælge dette. Valget afgøres ved simpelt flertal for henholdsvis aldersgruppen 0-2 år og 3-5 år i det enkelte børnehus. Efter dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen forud for forældrenes stillingtagen til frokosttilbuddet oplyse om den

14 forventede pris. Sagsfremstilling Forældrene i Ballerup Kommunes dagtilbud skal i foråret 2018 have mulighed for at tage stilling til det forældrebetalte frokostmåltid, idet de to år, som den tidligere valghandling var gældende for, udløber med årets udgang. Ved den sidste stillingtagen i 2016 blev frokosten tilvalgt for samtlige 0- til 2-års børn, samt i tre 3- til 5-års afdelinger. Kommunalbestyrelsen besluttede i 2010, at frokosttilbuddet til de 0- til 2-årige skulle bestå af et lokalt produceret måltid. Det forventes, at frokosten kan produceres til 594 kr. pr. barn pr. måned (2019-pris). Til de 3- til 5-årige blev det i 2010 besluttet at tilbyde en cateringbaseret frokost. Prisen for levering og servering af en cateringbaseret frokost til de 3- til 5-årige forventes at blive ca. 634 kr. pr. barn pr. måned (2019-pris). Den endelige pris for forældrene fastsættes først i forbindelse med vedtagelse af budget Alle priser forudsættes reguleret med den almindelige prisudvikling. Det forventes, at valget vil kunne være afviklet den 1. juni 2018, så frokosttilbuddet i de dagtilbud, hvor der allerede er frokost, og hvor dette ikke fravælges, vil kunne fortsætte kontinuerligt fra den 1. januar Økonomiske konsekvenser og finansiering Frokosten er forældrebetalt, men Ballerup Kommune skal give søskende- og fripladstilskud. Udgiften til dette afhænger af, hvor mange steder frokosten tilvælges. Hvis alle tilvælger frokosten, er Ballerup Kommunes samlede udgift ca. 4,9 mio. kr. pr. år. I kr. 0-2 år 3-5 år Samlet udgift Friplads Søskenderabat

15 Samlet I forhold til 2018, hvor samtlige 0- til 2-årige og ca til 5-årige er omfattet af ordningen, er det en evt. merudgift på ca. 2,5 mio. kr. Hertil kommer evt. udgifter til ombygning af køkkener, hvis flere 3- til 5-årsafdelinger tilvælger frokosten. Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Prisen for et forældrebetalt frokostmåltid til de 0- til 2-årige fastsættes til 594 kr. pr. måned. 2. Prisen for et forældrebetalt frokostmåltid til de 3- til 5-årige fastsættes til 634 kr. pr. måned. Beslutning Indstilles til godkendelse med denne bemærkning: Der ønskes en analyse af udgifterne til henholdsvis anretterkøkkener og produktionskøkkener på hele 0-5 års området, herunder en analyse af mulighederne for etapevis udrulning, mulighederne for udekøkkener samt driftsudgifterne forbundet med lokal madproduktion. Analysen skal drøftes i dialogforum forud for budgetforhandingerne for Punkt 9 Skoleindskrivning for de kommende 0. klasser til skoleåret 2018/19 Indhold

16 Sammendrag Der gives en orientering om antallet af elever og klasser til de kommende 0. klasser for skoleåret 2018/19. Baggrund Som i tidligere år har der i november måned været skoleindskrivning til de kommende 0. klasser. Det er distriktsskolelederne, som har ansvaret for oprettelse af klasser, placering af elever mv., jf. vedlagte bilag 7A fra Styrelsesvedtægten for folkeskoler, som er vedtaget på Kommunalbestyrelsens møde den 30. oktober Sagsfremstilling På baggrund af de indkomne ønsker til skoleplacering af kommende elever til 0. klasser i skoleåret 2018/19, har distriktsskolelederne besluttet at oprette klasser til skoleåret 2018/19, jf. nedenstående. Det bemærkes, at der fortsat kan ske ændringer i antallet af elever på de enkelte skoler, bl.a. i forhold til til- og fraflytninger mv. Beslutning om klasseantal er truffet af distriktsskolelederne inden for rammerne af styrelsesvedtægten og folkeskoleloven. Økonomien for de kommende 0. klasser korrigeres således endeligt i forbindelse med skolestart i august/september måned, jf. Styrelsesvedtægten for skolerne. Elever Klasser Kvotient Baltorpskolen ,00 Hedegårdsskolen ,00 Måløvhøj Skole ,00 Skovlunde Skole ,50 Skovvejens Skole ,00 Samlet ,95

17 Økonomiske konsekvenser og finansiering Den endelige økonomiske tildeling sker på baggrund af tallene i 0. klasserne pr. 5. september Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Orienteringen om skoleindskrivning for de kommende 0. klasser til skoleåret 2018/19 tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 10 Medlemsudviklingen i Ballerup Kommunes Skolefritidsordninger (BFO) i 2017 Tidligere behandling Børne- og Skoleudvalget den 3. oktober 2017 Punkt 4 Indhold Sammendrag Børne- og Skoleudvalget har løbende fulgt udviklingen i medlemstallet i BFO. Medlemstallet ses i forhold til antallet af elever i folkeskolens klasse. Udviklingen i medlemstallet har ligget relativt stabilt over en årrække, idet der dog er udsving hen over de enkelte år, således at medlemstallet er størst umiddelbart efter indskrivningen i maj måned og derefter falder en anelse hen over året. Denne tendens ses i alle år. Baggrund

18 Børne- og Skoleudvalget besluttede den 3. oktober 2017, at medlemstallene for BFO forelægges udvalget en gang årligt i januar måned. Medlemstallene forelægges i år på det førstkommende møde efter det konstituerende møde. Sagsfremstilling Nedenfor vises udviklingen i antallet af børn i BFO fra januar måned 2017 og frem til december måned Antallet af børn i BFO sammenlignes med det aktuelle antal børn i hver måned (ultimo) i folkeskolens klasse. Andelen er beregnet herudaf. Overordnet ses en medlemsandel på lige under 100 pct. Den laveste andel på tværs af alle skoler ses i årets første måneder. I forbindelse med overgangen til det nye skoleår stiger andelen - både som følge af flere medlemmer i BFO og flere skoleelever. Herefter ses et mindre fald i medlemsandelen hen over årets sidste måneder. At andelen ikke er på 100 pct. kan skyldes, at enkelte elever har mulighed for at gå hjem efter skole eller har andre tilbud. Ligeledes kan der være forskelle i andelen, som følge af børn i fx privatskole eller specialklasser, som anvender BFO. Samlet antal medlemmer i BFO og andel i forhold til skole indmeldte BFO I alt Skole I alt Andel Pct. Januar ,2 Februar ,4 Marts ,4 April ,5 Maj ,0 Juni ,9 Juli ,5 August ,2 September ,6 Oktober ,5 November ,2 December ,2

19 Gennemsnit ,5 Ses der på andelen i forhold til de enkelte skoledistrikter, er der overordnet samme tendens, som ses ved skolerne under et. Der er dog lidt forskel på, hvornår stigningen hen over sommeren ses. Dette skyldes overvejende registreringspraksis. Der ses en medlemsandel for Skovlunde Skole på over 100 pct. i maj til juli måned Det skyldes ligeledes overvejende registreringstidspunkter for antallet af elever i skolen og antallet af elever i BFO. Der ses en relativ forskel mellem de enkelte distrikters medlemsandel. Generelt ligner det de foregående års medlemsandele. Medlemsandele i BFO/skole 2017, fordelt på skoledistrikter 2017 Skovvejens Skole Baltorpskolen Hedegårdsskolen Skovlunde Skole Måløvhøj Skole Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Januar 98,3 94,3 90,7 97,0 97,7 Februar 98,8 94,1 90,7 97,4 97,9 Marts 99,3 94,1 89,6 97,6 97,9 April 98,8 94,3 91,4 97,6 97,9 Maj 98,8 98,9 97,3 103,9 95,4 Juni 99,5 98,9 95,9 103,3 95,8 Juli 98,8 97,8 96,4 103,7 94,8 August 99,3 96,5 94,7 99,6 99,0 September 99,0 95,6 93,0 98,6 99,2 Oktober 99,0 96,0 92,6 98,4 98,8 November 99,3 95,6 91,8 98,4 98,4 December 99,0 95,7 91,9 98,4 98,2 Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget

20 Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Orienteringen om medlemsudviklingen i Ballerup Kommunes Skolefritidsordninger (BFO) i 2017 tages til efterretning. Beslutning Udsættes Punkt 11 Opkrævning af forældrebetaling i kommunale specialtilbud Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 21. december 2009 Punkt 14 Indhold Sammendrag Ballerup Kommune har modtaget henvendelse af den 2. august 2017 fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, som gør opmærksom på, at den hidtidige praksis (rækkende tilbage til 2010) med opkrævning af forældrebetaling for fritidsdelen af de kommunale specialtilbud muligvis ikke er lovlig. KL har foretaget en vurdering af reglerne, herunder bl.a. omfanget af tilbagebetaling. Konklusionen er, at Ballerup Kommune ikke har opkrævet efter de givne regler og derfor er pligtig til at betale de forkert opkrævede beløb tilbage, også ud over den normalt gældende forældelsesfrist. Det estimeres, at omfanget af en tilbagebetaling vil beløbe sig til ca. 1,9 mio. kr. (netto). Der er her tale om en engangsudgift. Det estimeres videre, at de årlige fremadrettede omkostninger ved en ændret opkrævning vil beløbe sig til ca. 0,4 mio. kr. Baggrund Ballerup Kommune har modtaget henvendelse af den 2. august 2017 fra Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Ministeriet gør opmærksom på, at såfremt forældrene ikke har mulighed for at fravælge heldagsskolens fritidslignende

21 aktiviteter, kan forældrene ikke opkræves betaling for heldagsskolens fritidslignende aktiviteter, jf. folkeskolelovens 2. Center for Skoler, Institutioner og Kultur har efterfølgende haft ministeriets skrivelse til vurdering i KL's juridiske enhed, jf. vedlagte juridiske sammenfatning fra KL. Sagsfremstilling Ballerup Kommune har siden 2011, på baggrund af en beslutning i Kommunalbestyrelsen i december 2009, opkrævet forældrebetaling for fritidsdelen af specialtilbuddene. Beslutningen var baseret på, at tilbud i Ballerup Fritidsordninger (BFO) til elever i ADHD-klasserne, gruppeordningerne, høreklasserne, Lautrupgårdskolen og Kasperskolen blev opfattet som pasningstilbud på lige fod med de andre BFO'er. Der er nu på baggrund af en konkret forældrehenvendelse, som har affødt vedlagte henvendelse fra Undervisningsministeriet, opstået tvivl om, hvorvidt en generel beslutning om at opkræve betaling for fritidsdelen af et helhedstilbud er lovlig, i og med at fritidsdelen ikke kan fravælges af den enkelte forælder, jf. også tilbuddenes hjemmesider. På baggrund af styrelsens henvendelse og vurdering er KL's juridiske enhed anmodet om at gennemgå regelgrundlaget, herunder omfanget af en evt. tilbagebetaling mv. Det er KL's vurdering, at Ballerup Kommune har pligt til at tilbagebetale den forkert opkrævede forældrebetaling, samt at der ikke umiddelbart ses at være en forældelsesfrist i forhold til betalingens indførelse, som blev behandlet i det tidligere Skole- og Uddannelsesudvalg den 1. december 2009 og besluttet af Kommunalbestyrelsen den 21. december Administrationen er på baggrund heraf i gang med systematisk at identificere de enkelte forældre samt omfanget af mulig tilbagebetaling for ulovlig opkrævet forældrebetaling. Samlet er det estimatet, at tilbagebetalingen beløber sig til ca. 1,9 mio. kr. Det omfatter dels tilbagebetaling til forældre med elever på Kasperskolen, som den konkrete henvendelse omhandler, dels tilbagebetaling til lignende tilbud i specialundervisningen, hvor der er heldags- eller heldagslignende tilbud samt enkelte steder inden for daginstitutionsområdet, som er sammenlignelige, jf. dagtilbudslovens 43. Tilbagebetalingen er en engangsudgift. Den varige fremadrettede mindreindtægt forventes at beløbe sig til ca. 0,4 mio. kr. årligt. Der skal i den konkrete opgørelse af tilbagebetaling til den enkelte tages højde for evt. fripladser og søskenderabatter.

22 Økonomiske konsekvenser og finansiering Der estimeres et forventet samlet tilbagebetalingskrav på 1,9 mio. kr. Der er tale om et engangsbeløb. Endvidere forventes fremadrettet en permanent mindreindtægt på samlet 0,4 mio. kr. Såvel tilbagebetaling som den fremadrettede mindreindtægt vedrører rammerne Pædagogisk psykologisk rådgivning og Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet. Der er ikke mulighed for at finde midlerne inden for de nævnte rammer, da de i forvejen er hårdt pressede. Det indstilles derfor, at midlerne findes inden for Ballerup Kommunes samlede økonomi og restancebogføres i budgetåret Bilag 2 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Der foretages tilbagebetaling til de forældre på Kasperskolen, som har fået forkert opkrævet forældrebetaling tilbage til 2010/11 for fritidstilbud. 2. Der foretages proaktivt tilbagebetaling til de forældre på andre specialundervisningstilbud, hvor Ballerup Kommune i samme periode har opkrævet forældrebetaling for fritidstilbud, samt til forældre, som har haft børn i sammenlignelige specialdagtilbud, hvor der i samme periode har været opkrævet forældrebetaling. 3. Der foretages fremadrettet en justering af Ballerup Kommunes praksis for forældrebetaling, således at der ikke opkræves forældrebetaling for fritids- og fritidslignende tilbud, som er en del af den samlede undervisning, samt i specialdagtilbud. 4. Der foretages modregning i forskellen mellem tilbagebetalingskravet for forældrebetaling til fritidsdelen i heldagstilbud og den heraf for meget beregnede søskenderabat. Endvidere opkræves ikke tilbagebetaling i de få tilfælde, hvor søskenderabatten overstiger tilbagebetalingen. 5. Midlerne til tilbagebetaling samt fremadrettet findes inden for Ballerup Kommunes samlede økonomi og finansieres gennem en restancebogføring i budgetåret Beslutning

23 Indstilles til godkendelse Punkt 12 Delegationsplan Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 20. juni 2016 Punkt 2 Indhold Sammendrag Kommunalbestyrelsen har på sit møde den 20. juni 2016, i forbindelse med behandlingen af en analyse om Ballerup Kommunes administration og ledelse, besluttet, at der udarbejdes en delegationsplan, og at der fremadrettet arbejdes mere systematisk med delegationer. Baggrund BDO-analysen om Ballerup Kommunes administration og ledelse - forslag til besparelser og effektiviseringer. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen behandlede på sit møde den 20. juni 2016 BDO-rapporten om analysen om Ballerup Kommunes administration og ledelse samt de foreslåede besparelser og effektiviseringer. Det blev i rapporten bl.a. foreslået at effektivisere sekretariatsbetjeningen gennem forbedring af arbejdsgange og procedurer og systematisk arbejde med delegationer, og direktionen havde i sagen anbefalet, at Kommunalbestyrelsen godkendte en beslutning herom. Delegationsplanen skal være med til at sikre smidige og effektive arbejdsgange. På sit møde den 20. juni 2016 godkendte Kommunalbestyrelsen direktionens anbefaling om at effektivisere sekretariatsbetjeningen gennem forbedring af arbejdsgange og procedurer samt systematisk arbejde med delegationer. Kommunalbestyrelsen bemærkede, at der også fremover skulle være høj kvalitet i den politiske sekretariatsbetjening. Arbejdet med delegationsplaner på samtlige udvalgs områder igangsættes nu med det formål at effektivisere sagsgange og procedurer. Økonomiske konsekvenser og finansiering Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at anslå en besparelse som følge af delegationerne.

24 Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Politisk Sekretariat indstiller, at 1. Orienteringen om, at arbejdet med delegationsplaner påbegyndes, tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 06-02-2018-06-02-2018 06.02.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 04-12-2018 Børne- og Skoleudvalget - 04-12-2018 04.12.2018 kl. 08:00 Ballerup Ungdomspension, Magleparken 3 i Ballerup Deltagere

Læs mere

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i budget 2020 afsat 51 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i budget 2020 afsat 51 mio. kr. Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i afsat 51 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Peter Als (A) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) -

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 226,5

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i budget 2020 afsat 237,3 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i budget 2020 afsat 237,3 mio. kr. Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0- til 5-årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i afsat 237,3 mio. kr. Dertil skal

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Punkt 1 Besøg i Distrikt Skovvejen, Børnehuset Valhalla, i Ballerup

Punkt 1 Besøg i Distrikt Skovvejen, Børnehuset Valhalla, i Ballerup Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 15-01-2019 Børne- og Skoleudvalget - 15-01-2019 15.01.2019 kl. 08:00 Distrikt Skovvejen, Børnehuset Valhalla, Egebjerghuse

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Klubber og byggelegepladser er der i budget 2019 afsat 39 mio. kr.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Klubber og byggelegepladser er der i budget 2019 afsat 39 mio. kr. Bevillingsramme 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.39 Klubber og byggelegepladser er der i afsat 39 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2017:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 228,5

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2018:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2018: Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 352,6 mio. kr. Det seneste korrigerede

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 17-06-2019 Børne- og Skoleudvalget - 17-06-2019 17.06.2019 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 04-10-2016 Børne- og Skoleudvalget - 04-10-2016 04.10.2016 kl. 08:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.32

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.32 Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter aktiviteter i tilknytning til den almindelige folkeskoledrift

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-08-2010 Dato: 05-07-2010 Sag nr.: KB 173 Sagsbehandler: Pia Mehlsen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on (https://ballerup.

Børne- og Skoleudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on  (https://ballerup. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 10-01-2017 Børne- og Skoleudvalget - 10-01-2017 10.01.2017 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud til børn i form af en

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.33

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.33 Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter aktiviteter omkring indsatser på almenområdet i skoler,

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde November 2018 www.ballerup.dk Principper for modellen Alle børn skal have et skoletilbud, hvor de trives, lærer og udvikler sig. Tidlige

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Punkt 2 Udmøntning af "Aftale om budget 2017" for

Punkt 2 Udmøntning af Aftale om budget 2017 for Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 14-03-2017 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 14-03-2017 14.03.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 27-11-2018 Børne- og Skoleudvalget - 27-11-2018 27.11.2018 kl. 12:00 Mødecenter A, Lokale 5 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i budget 2018 afsat 78,9 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i budget 2018 afsat 78,9 mio. kr. Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i afsat 78,9 mio. kr. Dertil

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 07-11-2017 Børne- og Skoleudvalget - 07-11-2017 07.11.2017 kl. 09:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr.

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. i ESDH: 18/16728 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for beskæftigelse og

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2018 på bevillingsrammerne under Børne- og Skoleudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2018 på bevillingsrammerne under Børne- og Skoleudvalget Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Børne- og Skoleudvalget 30.30 Folkeskolen 30.31 Sundheds- og tandpleje 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Bevillingsområde 30.30 Folkeskole Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 15-08-2018 Børne- og Skoleudvalget - 15-08-2018 15.08.2018 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN. for Dagtilbudsområdet

UDVIKLINGSPLAN. for Dagtilbudsområdet UDVIKLINGSPLAN for Dagtilbudsområdet 2019-2022 Indledning Denne udviklingsplan gælder for årene 2019 til og med 2022. Den indstilles til godkendelse/er godkendt i Børne- og Skoleudvalget den 16. januar

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområde 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområdet omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller. arbejdsproces

Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller. arbejdsproces BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. juli 2018 Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller for den specialiserede undervisning samt arbejdsproces Indledning Børne- og Skoleudvalget besluttede den 7. november 2018

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Næstformand Maria Lundahl Assov (A) varetager formandens opgaver i denne periode.

Næstformand Maria Lundahl Assov (A) varetager formandens opgaver i denne periode. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 11-06-2019 Børne- og Skoleudvalget - 11-06-2019 11.06.2019 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v.

Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. Til alle kommunalbestyrelser m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. Folketinget har den 4. juni 2010 vedtaget L 212

Læs mere

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 15.12.2015 kl. 07:15 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 17-04-2018 Børne- og Skoleudvalget - 17-04-2018 17.04.2018 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede undervisning samt

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget ekstraordinært møde Dato 26. juni 2013 Tid 17:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Anders Broholm Stedfortræder Medlemmer Christina Lykke Eriksen (F) - Formand Pia Karlsen (V)

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017

Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017 Fællesskab for alle Alle i fællesskab BØRNE- OG UNGESTRATEGI BALLERUP KOMMUNE 2017 Indledning Børne- og Ungestrategien er den overordnede strategiske ramme, der er retningsgivende for, hvordan alle medarbejdere

Læs mere

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune Ministeren for Børn og Undervisning Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Den 17. september 2012 Aarhus Kommune Ansøgning om dispensation vedrørende delvis fravalg

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE Godkendt af Struer Byråd d. 28. maj 2019 1 Indhold Dagtilbudsloven og formålsbestemmelsen... 4 Byrådets beføjelser... 5 Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

Direktionen skal følge op på og koordinere de politiske udvalgsmøder.

Direktionen skal følge op på og koordinere de politiske udvalgsmøder. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Direktionen - 29-01-2018 Direktionen - 29-01-2018 29.01.2018 kl. 09:00 Mødelokalet ved Politisk Sekretariat Deltagere Eik Møller (kommunaldirektør)

Læs mere

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud 6. august 2010 Børne- og Undervisningsudvalget behandlede 7. juni 2010 to sager vedrørende

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

84. Tredje behandling af budget

84. Tredje behandling af budget Udskrift af protokollen for Børne- og Skoleudvalget Mødedato 11. juni 2018 84. Tredje behandling af budget 2019-2022 Sagsbehandler Sagsnr Charlotte Gudtmann 00.30.10-S00-2-18 RESUMÉ Kompetenceudvalg: Børne-

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Loven om fleksible frokostordninger træder i kraft d. 1. januar 2011. Lover giver kommunerne pligt til at

Læs mere

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019 Styrelsesvedtægter for forældrebestyrelser i dagtilbud Juni 2019 1 Sammensætning af forældrebestyrelser Stk. 1 Alle kommunale dagtilbud har som udgangspunkt selvstændige forældrebestyrelser og MED-udvalg.

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Notat Tilskud til pasning af egne børn

Notat Tilskud til pasning af egne børn BALLERUP KOMMUNE Dato: 8. juni 2017 Notat Tilskud til pasning af egne børn Sagsid: 28.18.08-A00-1-17 I budget 2017 er det besluttet, at der skal gennemføres en undersøgelse af muligheden for at indføre

Læs mere

1 Undervisnings- og Børneudvalget

1 Undervisnings- og Børneudvalget 1 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0 6 årige 1.1 Ændret forældrebetaling vedr. børn i specialtilbuddene Æsken og Galaksen Der er lovgivningsmæssigt grundlag for at opkræve forældrebetaling

Læs mere

2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger.

2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger. 2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger. Resume: Udtalt at Ballerup Kommune ifølge de foreliggende oplysninger ikke har handlet i strid med servicelovens

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Åben Referat Dato: Tirsdag den 5. februar 2019 Tidspunkt: 18:30 Sted: Afbud: Rådhuset Bryllupssalen Berit Torm (Venstre) Furesø Kommune Møde i Udvalg for dagtilbud

Læs mere

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem Det specialiserede

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Principper for Furesø Fritidsordning

Principper for Furesø Fritidsordning Principper for Furesø Fritidsordning Baggrund Byrådet ønsker at etablere Furesø Fritidsordning (FFO), hvor fritidstilbuddene organiseres under Folkeskoleloven. Dato: 1. september 2010 Sagsnr.: 190-2010-10462

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere