Børne- og Skoleudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Skoleudvalget"

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget kl. 12:00 Mødecenter A, Lokale 5 på Ballerup Rådhus Deltagere Peter Als (A) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen (Ø) - Deltog Sussie Wandel (V) - Deltog Martin Høyer Rasmussen (A) - Deltog Anne Vang Rasmussen (direktør) - Deltog Ulla Blom Kristensen (centerchef for Skoler Institutioner og Kultur) - Deltog Lone Junge Marcussen (centerchef for Børne- og Ungerådgivning) - Deltog AFBUD/FRAVÆRENDE Irene Jørgensen (A) - Afbud Ulrik Falk-Sørensen (F) - Afbud Åben dagsorden Punkt 1 Meddelelser Beslutning Intet Punkt 2 Ballerup Kommunes gruppeordninger for specialiseret undervisning Tidligere behandling Børne-og Skoleudvalget den 15. august 2018 Punkt 5 Indhold

2 Sammendrag Der har gennem en række år været et merforbrug på den specialiserede undervisning. Med henblik på at imødegå udgiftsstigningerne foreslås det at øge antallet af elever i Ballerup Kommunes gruppeordninger fra gennemsnitligt seks elever pr. gruppe til gennemsnitligt syv elever pr. klasse fra skoleåret 2019/20 og otte elever pr. klasse fra skoleåret 2020/21. Fuldt indfaset vil en forhøjelse af antallet af elever i grupperne i gruppeordningerne medføre en mindreudgift på henholdsvis 5 og 10 mio. kr. årligt ved helårsvirkning. Træder ordningen i kraft pr. 1. august 2019 vil mindreudgiften i 2019 blive på godt 2 mio. kr. ved syv elever i gennemsnit pr. gruppe i gruppeordningerne. Besparelsen forudsætter, at der ikke tilføres øget budget til gruppeordningerne uanset det stigende antal børn. Gruppeordningerne og økonomien heri er beskrevet i bilag. Det bemærkes, at andre omkringliggende kommuner har gruppeordningstilbud med gennemsnitligt syv elever eller mere pr. gruppe i deres gruppeordninger. Baggrund Der har løbende været et merforbrug på ramme Pædagogisk Psykologisk Rådgivning for den specialiserede undervisning. I den forbindelse blev der den 15. august 2018 fremlagt en sag for Børne- og Skoleudvalget med dels et forslag om håndtering af merforbruget i 2018, dels fremadrettede forslag til imødegåelse af yderligere udgiftsstigninger i de kommende år. Denne sag beskriver et af forslagene; en forøgelse af antallet af elever i gruppeordningerne inden for den specialiserede undervisning i Ballerup Kommune. Sagsfremstilling Ballerup Kommune har de seneste år haft et merforbrug på den specialiserede undervisning. For at imødegå merforbruget foreslås det at øge antallet af elever i gruppeordninger. Konkret foreslås det, at antallet af elever øges fra gennemsnitligt seks elever pr. gruppe til gennemsnitligt syv pr. klasse fra skoleåret 2019/20 og otte elever pr. klasse fra skoleåret 2020/21. Besparelsen forudsætter, at der ikke tilføres øget budget til gruppeordningerne uanset det stigende antal børn. Den konkrete fordeling af elever foreslås fortsat varetaget af skoleledelserne. Det bemærkes, at forøgelsen af elever kan implementeres gradvist. Der er p.t. i alt 20 grupper i Ballerup Kommunes gruppeordninger, fordelt med 2 taleklasser, 7 grupper for elever med generelle indlæringsvanskeligheder, 3 autistgrupper og 4 ADHDgrupper, jf. også beskrivelse af gruppeordningerne (se bilag).

3 Såfremt en forøgelse af antallet af elever i gruppeordningerne besluttes, vil administrationen arbejde videre med den konkrete udmøntning af forøgelsen i samarbejde med de berørte skoleledelser. Det bemærkes, at en række andre kommuner har en gennemsnitlig normering på syv elever eller mere i tilsvarende gruppeordningstilbud. Det gælder bl.a. Furesø, Ishøj og Hvidovre Kommuner. En justering af antallet af elever i gruppeordningerne kan indgå som en integreret del af den igangværende justering af ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning. Økonomiske konsekvenser og finansiering Fuldt indfaset kan en forøgelse af det gennemsnitlige antal elever i gruppeordningerne medføre en mindreudgift på knap henholdsvis 5 mio. kr. (syv elever pr. gruppe) og 10 mio. kr. (otte elever pr. gruppe). Virkning for 2019 ved implementering fra skoleåret 2019/20 pr. 1. august 2019 vil være en mindreudgift på ca. 2 mio. kr. (syv elever pr. gruppe). En evt. mindreudgift vedrører ramme Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Der tages forbehold for, at udgiftsberegningerne har som forudsætning, at eventuelle "ekstra" elever, såfremt de ikke gik i gruppeordningerne ellers ville gå i tilsvarende og økonomisk sammenlignelige tilbud. Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at: 1. Det gennemsnitlige elevantal i Ballerup Kommunes gruppeordninger øges fra seks til syv elever, uden at der gives yderligere økonomiske midler hertil. 2. Forøgelsen af antallet af elever iværksættes pr. 1. august Antallet øges yderligere pr. 1. august 2020 fra syv elever til gennemsnitligt otte elever pr. 1. august 2020.

4 4. Børne- og Skoleudvalget modtager en plan for implementering af arbejdet hermed senest inden sommerferien Børne- og Skoleudvalget vil få forelagt en foreløbig evaluering få forøgelsen af antallet af elever i gruppeordningerne inden årsskiftet 2019/ Provenuet ved ændringerne tilfalder ramme Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Beslutning Indstillingen godkendt med denne bemærkning: Børne- og Skoleudvalget ønsker, at opnormeringen fra syv elever til otte elever i gruppeordningerne fra skoleåret 2020/21 drøftes i forbindelse med budgetforhandlingerne for Punkt 3 Ny ledelsesstruktur i BFO'erne Tidligere behandling Børne- og Skoleudvalget den 13. november 2018 Punkt 15 Indhold Sammendrag Som opfølgning på evalueringen af skolestrukturen foreslår Center for Skoler, Institutioner og Kultur, at en ny ledelsesstruktur i BFO sendes i høring. Baggrund Ballerup Kommune fik ny skolestruktur den 1. august VIVE Det Nationale Forskningsog Analysecenter for Velfærd har i første halvdel af 2018 evalueret skolestrukturen. Evalueringen har været til udtalelse i skolebestyrelserne, MED-udvalg og faglige organisationer. Udtalelserne blev behandlet af Kommunalbestyrelsen den 24. september Der er tre temaer, der behandles parallelt i Børne- og Skoleudvalget, og som alle medfører ændringer i styrelsesvedtægten:

5 Skolenavne: Distriktsskolerne Skovlunde Skole og Skovvejens Skole får mulighed for at ændre navnene på matriklerne (Børne- og Skoleudvalget har behandlet sagen den 13. november 2018 og videresendt den til behandling i Kommunalbestyrelsen). Uddelegering af kompetencen til at fordele ledelsesressourcerne på skolerne (se anden sag på dette møde) Ledelsesstruktur i BFO (denne sag). Alle tre sager skal i høring hos de berørte bestyrelser og MED-udvalg. Høringssvarene forelægges Børne- og Skoleudvalget den 5. februar 2019, før de går videre til Kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling I skolestrukturen er fastlagt fire ledelsesfunktioner: Distriktsskoleledere, pædagogiske ledere, administrative ledere og BFO-ledere. Disse funktioner er velbeskrevne, og alle er fuldtidsledere. I BFO'erne er der pædagogiske ledere, der refererer til BFO-lederen. Der er oftest én pædagogisk leder pr. BFO-matrikel, dvs. på hver distriktsskole er der mellem to og fem pædagogiske ledere i BFO'en. De pædagogiske ledere i BFO'en har ansvaret for BFOtiden og er ansat og lønnede som ledere med ca. 10 administrationstimer om ugen samt pædagogiske opgaver i den øvrige arbejdstid. Evalueringen og udtalelserne beskriver, at der kan være uklarhed vedrørende rollefordelingen mellem BFO-lederen og de pædagogiske ledere i BFO'en. BFO-lederen har det overordnede ansvar for BFO'en og den faglige ledelse af medarbejderne. Flere steder opleves de pædagogiske ledere i BFO'en imidlertid at varetage rollen som faglig leder. Det kan skabe en utydelighed for medarbejderne. Det beskrives i VIVE s rapport, at flere pædagoger desuden oplever, at de pædagogiske ledere mangler indflydelse i skolen. Det kan være en særlig udfordring, hvis samarbejdet mellem lærere og pædagoger er udfordret. Center for Skoler, Institutioner og Kultur har udover den eksisterende model udarbejdet to forslag til ny ledelsesstruktur i BFO'erne: Model a: En BFO-leder på hver skolematrikel Model b: En pædagogisk deltidsleder pr. BFO-matrikel Model c: Bevare den nuværende organisering, men med udarbejdelse af tydelige stillings- og funktionsbeskrivelser for pædagogiske deltidsledere. Model a betyder, at der på skoler med mere end én matrikel vil være to BFO-ledere, der er leder af hver deres BFO tilknyttet hver deres skolematrikel (se organisationsdiagram i bilag) i alt ni BFO-ledere i kommunen. BFO-lederne bliver ledere på fuld tid og en del af skolens samlede ledelsesteam. Funktionen som pædagogisk leder i BFO'en nedlægges. BFO-lederne har det overordnede ansvar for BFO'en, personaleledelse af BFO-pædagogerne, opgaveledelse i BFO-tiden samt ansvar for at samarbejde med den pædagogiske leder i indskolingen om pædagogernes opgaver i skoletiden. Herudover skal BFO-lederne på skolen arbejde tæt sammen om at skabe en fælles retning for BFO'en på distriktsskolen.

6 Model b betyder, at der for hver BFO-matrikel er en pædagogisk leder, der refererer til distriktsskolelederen i alt 16 pædagogiske ledere i BFO'en. De pædagogiske ledere vil have ca. 19 timers ledelsestid. Den øvrige tid være til pædagogiske opgaver i BFO'en. De pædagogiske ledere vil have det overordnede ansvar for BFO'en, personaleledelse af BFOpædagogerne, opgaveledelse i BFO-tiden samt ansvar for at samarbejde med den pædagogiske leder i indskolingen om pædagogernes opgaver i skoletiden. Herudover skal de arbejde tæt og koordineret sammen om at skabe en fælles retning for BFO'en på distriktsskolen. Model c betyder, at nuværende struktur med en BFO-leder og et antal pædagogiske deltidsledere fastholdes. Antallet af pædagogiske deltidsledere bestemmes af antallet af afdelinger. Der udarbejdes tydelige stillings- og funktionsbeskrivelser for de pædagogiske deltidsledere, som præciserer, at der for pædagogiske deltidsledere alene er tale om et delt ledelsesansvar knyttet til en del af kerneopgaven i en BFO, idet hovedansvaret for både børn og personale i BFO'en påhviler BFO-lederen. Pædagoger i en afdeling refererer til BFOlederen, men BFO-lederen kan uddelegere dele af opgaver til en pædagogisk deltidsleder. Center for Skoler, Institutioner og Kultur anbefaler model a, da den skaber den tydeligste ledelsesfunktion, idet alle ledere bliver fuldtidsledere, og BFO-lederne indgår i distriktsskolens ledelsesteam. Arbejdet med koordinering og implementering af børne- og ungestrategien har bedre vilkår med ledelse på fuld tid med fælles ledelse af flere små afdelinger. Desuden giver den bedre vilkår for at understøtte pædagogernes opgaver i skolen samt samarbejdet i øvrigt mellem skole og fritid, da indskolingslederen kun skal arbejde sammen med én BFO-leder. Hertil kommer, at model a giver bedst udnyttelse af ressourcerne, idet der ikke betales lederløn for almindelige pædagogopgaver, som det er tilfældet i den nuværende model og i model b. Ledelsesspændet i model a vil fortsat være inden for de medarbejdere i gennemsnit pr. leder, som KORA (Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning) anbefaler (Ledelsesspænd på daginstitutionsområdet, KORA 2015). For at understøtte tydelig ledelse omkring pædagogernes arbejde i skoletiden foreslår Center for Skoler, Institutioner og Kultur, at der til stillingsprofilerne for skoleledelserne (styrelsesvedtægtens bilag 10) tilføjes under den pædagogiske leder (for undervisningsafdeling): Den pædagogiske leder har et tæt samarbejde om de opgaver, som pædagogerne løser i skoletiden, med de ledere, der har personaleansvaret for pædagogerne. Og under BFO-lederen: BFO-lederen har et tæt samarbejde med indskolingslederen om de opgaver, som pædagogerne løser i skoletiden. Ovenstående tilføjes uanset hvilken af de tre modeller, der vælges.

7 Samtlige ændringer af styrelsesvedtægten fra de tre temaer (skolenavne, ledelsesressourcer, BFO-struktur) samles i et dokument, der sendes i høring hos de berørte bestyrelser, MEDudvalg og faglige organisationer. Høringssvarene forelægges Børne- og Skoleudvalget den 5. februar 2019, før de går videre til Kommunalbestyrelsen. Se sag om ændring af styrelsesvedtægten på denne dagsorden. Økonomiske konsekvenser og finansiering Der er i beregningerne som udgangspunkt tale om nulsumsløsninger, idet der dog særligt i model b kan reguleres på antallet af ledelsestimer med henblik på udgiftsneutralitet. Skal model b således være udgiftsneutralt vil et færre antal ledelsestimer medføre, at antallet af pædagoger i BFO falder proportionalt med omfanget af ledelsestimer for de pædagogiske ledere. Der kan endvidere alt efter valg af scenarie være tale om øgede udgifter i forbindelse med overgangsordninger for personale. Bilag 4 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Model a sendes i høring i distriktsskolernes bestyrelser og MED-udvalg med frist den 15. januar Ændringerne vedrørende styrelsesvedtægten for Ballerup Kommunes skoler sendes i høring i distriktsskolernes bestyrelser og MED-udvalg med frist den 15. januar Beslutning Indstillingen godkendt Stine Rahbek Pedersen (Ø) stemte imod beslutningen. Enhedslisten ønsker ført til protokol, at Enhedslisten lægger stor vægt på, at pædagogerne i evalueringen af skolestrukturen efterlyser ledelse tæt på i fritiden. Ved at fjerne de pædagogiske ledere i hver afdeling kommer ledelsen længere væk. Enhedslisten ønsker en anden model, hvor det er op til den enkelte BFO at organisere ledelsen af BFO.

8 Punkt 4 Delegation af kompetencen til at fordele ledelsesressourcerne på distriktsskolerne til distriktsskolelederne Indhold Sammendrag Som opfølgning på evalueringen af skolestrukturen foreslår Center for Skoler, Institutioner og Kultur, at forslag om at uddelegere kompetencen til at fordele ledelsesressourcerne på distriktsskolerne til distriktsskolelederne sendes i høring. Baggrund Ballerup Kommune fik ny skolestruktur den 1. august VIVE Det Nationale Forskningsog Analysecenter for Velfærd har i første halvdel af 2018 evalueret skolestrukturen. Evalueringen har været til udtalelse i skolebestyrelserne, MED-udvalg og faglige organisationer. Udtalelserne blev behandlet af Kommunalbestyrelsen den 24. september Der er tre temaer, der behandles parallelt i Børne- og Skoleudvalget, og som alle medfører ændringer i styrelsesvedtægten: Skolenavne: Distriktsskolerne Skovlunde Skole og Skovvejens Skole får mulighed for at ændre navnene på matriklerne (Børne- og Skoleudvalget har drøftet sagen den 13. november 2018 og videresendt den til behandling i Kommunalbestyrelsen). Uddelegering af kompetencen til at fordele ledelsesressourcerne på skolerne (denne sag) Ledelsesstruktur i BFO (anden sag på dette møde). Alle tre sager skal i høring hos de berørte bestyrelser og MED-udvalg. Høringssvarene forelægges Børne- og Skoleudvalget den 5. februar 2019, før de går videre til Kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling Skolerne er organiseret i fire afdelinger samt evt. specialtilbud:

9 BFO Indskoling (to afdelinger ved skoler med to matrikler) Mellemtrin (to afdelinger ved skoler med to matrikler) Udskoling (to afdelinger ved skoler med to matrikler). Der er fastlagt i styrelsesvedtægten, at der er én leder på fuld tid pr. afdeling samt en administrativ leder. Der er et ønske om, at distriktsskolelederen gives kompetencen til at fordele ledelsesressourcerne uafhængig af afdelingsstrukturen. Det kan fx betyde, at en pædagogisk leder kan være leder af klasse, og at der derved kan frigøres en pædagogisk leder til at være leder af eksempelvis et ressourcecenter. Der skal være det samme antal pædagogiske ledere som i dag, og alle ledere har personaleledelse. Det skal fortsat være muligt at identificere lederen af henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling af hensyn til at skabe fælles retning på tværs af Ballerup Kommune. Gives denne kompetence til distriktsskolelederen vil det medføre en ændring af styrelsesvedtægten. 1 tilføjes: "Distriktsskolelederen har kompetencen til at fordele ledelsesressourcen (pædagogiske ledere), jf. bilag 5, uafhængig af afdelingsstrukturen. Det kan fx betyde, at en pædagogisk leder kan være leder af klasse, og at der derved kan frigøres en pædagogisk leder til fx at være leder af et ressourcecenter." Herudover ændres bilag 10 - stillingsbeskrivelser. Styrelsesvedtægten for Ballerup Kommunes skoler skal i høring hos de berørte bestyrelser og MED-udvalg. Høringssvarene forelægges Børne- og Skoleudvalget den 5. februar 2019, før de går videre til Kommunalbestyrelsen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at

10 1. Forslag om at delegere kompetencen til at fordele ledelsesressourcerne på distriktsskolen til distriktsskolelederen sendes i høring i distriktsskolernes bestyrelser og MED-udvalg. 2. Ændringerne vedrørende styrelsesvedtægten for Ballerup Kommunes skoler sendes i høring i distriktsskolernes bestyrelser og MED-udvalg med frist den 15. januar Beslutning Indstillingen godkendt Punkt 5 Styrelsesvedtægt for skolerne i Ballerup Kommune Indhold Sammendrag Som følge af evaluering og opfølgning på skolestrukturen skal styrelsesvedtægten for Ballerup Kommunes skoler ændres. Derfor skal rettelserne til styrelsesvedtægten sendes i høring. Baggrund Ballerup Kommune fik ny skolestruktur den 1. august VIVE Det Nationale Forskningsog Analysecenter for Velfærd har i første halvdel af 2018 evalueret skolestrukturen. Evalueringen har været til udtalelse i skolebestyrelserne, MED-udvalg og faglige organisationer. Udtalelserne blev behandlet af Kommunalbestyrelsen den 24. september Der er tre temaer, der behandles parallelt i Børne- og Skoleudvalget, som alle medfører ændringer i styrelsesvedtægten: Skolenavne: Distriktsskolerne Skovlunde Skole og Skovvejens Skole får mulighed for at ændre navnene på matriklerne (Børne- og Skoleudvalget har drøftet sagen den 13. november 2018 og videresendt den til behandling i Kommunalbestyrelsen). Uddelegering af kompetencen til at fordele ledelsesressourcerne på skolerne Ledelsesstruktur i BFO (anden sag på dette møde). Alle tre sager skal i høring hos de berørte bestyrelser og MED-udvalg. Høringssvarene forelægges Børne- og Skoleudvalget den 5. februar 2019, før de går videre til Kommunalbestyrelsen.

11 Sagsfremstilling Denne sag samler alle forslag til ændringer af styrelsesvedtægten for Ballerup Kommunes skoler i et dokument. Ændringerne er foreslået i sagen om skolenavne (se denne) - i sagen om ledelsesstruktur på BFO (se denne) og i sagen om delegering af kompetencen til at fordele ledelsesressourcer (se denne). Alle sager (bortset fra sagen om skolenavne, som allerede er behandlet) behandles på samme møde. Der er udover de nævnte sager også rettelser til styrelsesvedtægten som følge af udviklingen på skoleområdet. Eksempelvis er der et afsnit, der præciserer en opgave, der skal løses i skoleåret 2017/18 - og en opgave omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, der har ændret sig. Samtlige foreslåede ændringer af styrelsesvedtægten er fremhævet med rød skrift i bilagene. Der er ændringer til selve styrelsesvedtægten samt bilag 3, 4, 5, 7A, 7B og 10. Styrelsesvedtægten skal i høring hos de berørte bestyrelser og MED-udvalg. Høringssvarene forelægges Børne- og Skoleudvalget den 5. februar 2019, før de går videre til Kommunalbestyrelsen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 13 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Ændringer til styrelsesvedtægten for Ballerup Kommunes skoler sendes i høring i skolebestyrelser, MED-udvalg og faglige organisationer med frist den 15. januar Beslutning Indstillingen godkendt Stine Rahbek Pedersen (Ø) ønsker ført til protokol, at Enhedslisten ikke kan støtte den del,

12 der vedrører BFO. Punkt 6 TILLÆGSDAGSORDEN Justering af ressourcetildelingsmodel for den specialiserede undervisning Tidligere behandling Børne- og Skoleudvalget den 13. november 2018 Punkt 12 Indhold Sammendrag Børne- og Skoleudvalget drøftede på mødet den 13. november 2018 en række principper for mulige ressourcetildelingsmodeller for den specialiserede undervisning. På baggrund af drøftelserne fremlægges forslag til ny ressourcetildelingsmodel med henblik på udsendelse til høring med svarfrist den 15. januar Modellen indeholder en række delelementer, herunder at økonomien til støttetimer (over ni timer ugentlig) lægges ud på skolerne, at der fastsættes en enhedstakst ved visitation til gruppeordning eller specialskole, at SAMSPAL (samarbejdet mellem specialskoler og almenskoler) gøres permanent, samt at der indføres et centralt tilsyn. Endvidere indføres en gradvis indfasning, således at enhedstaksten implementeres for nyvisiterede elever, og fordelingen af midler til skolerne baseres på VIVE's indeks for specialundervisning, således at 50 pct. baseres på elevtallet og 50 pct. baseres på VIVE's indeks. Der vedlægges revideret udkast til Bilag 5 i skolernes styrelsesvedtægt. Baggrund VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) har udarbejdet en rapport om ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning i Ballerup Kommune. Rapporten, som blev præsenteret på Børne- og Skoleudvalgets møde den 15. august 2018, viser bl.a., at Ballerup Kommune stort set har den andel af elever i specialiseret undervisning, som befolkningssammensætningen tilsiger i forhold til landsgennemsnittet. VIVE kommer i rapporten endvidere med en række anbefalinger vedrørende ressourcetildelingsmodel. Børne- og Skoleudvalget har den 7. november 2017 besluttet et kommissorium for arbejdet med justering af ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning. Der har

13 været nedsat en arbejdsgruppe til at drøfte og komme med forslag til justering af ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning. Arbejdsgruppen har været sammensat af centerchefen for Skoler, Institutioner og Kultur, to distriktsskoleledere, en administrativ leder fra Kasperskolen, lederen af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning samt en repræsentant fra Ballerup Lærerforening. Center for Skoler, Institutioner og Kultur har været sekretariat for arbejdsgruppen. Sagsfremstilling Der har på tidligere møder i Børne- og Skoleudvalget været drøftet en række principper for justering af ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning. Modellen består af fem overordnede principper: Alle børn skal have et skoletilbud, hvor de trives, lærer og udvikler sig. Tidlige indsatser virker bedst. Der skal derfor være midler på almenskolerne, så indsatser kan iværksættes hurtigt og tidligt. Sandsynligheden for at komme i uddannelse og job er størst for børn, der har en tilknytning til almenskolen. Skolerne arbejder allerede i dag på, at flest mulige børn på en god måde kan blive i almenmiljøet. Det skal økonomimodellen understøtte. Skolerne skal have støtte til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og SAMSPAL (hvor specialskolelærere sidemandsoplærer almenskolelærere). Der skal være en kvalitetssikring af og tilsyn med tilbuddene i almenområdet. For at almenskolerne kan fortsætte deres arbejde med udvikling af læringsmiljøerne foreslås en ressourcetildelingsmodel med følgende elementer: Inklusionspuljen (støttetimer under ni ugentlige timer): Inklusionspuljen ligger allerede i dag decentralt på skolerne. Skolerne disponerer selv over midlerne. Det foreslås, at inklusionspuljen fremadrettet tildeles efter VIVE's indeks for specialiseret undervisning, dog således at 50 pct. tildeles via elevtallet og 50 pct. i forhold til VIVE's indeks. Økonomi til støttetimer (over ni ugentlige timer): Støttetimer over ni timer ugentligt (som jf. lovgivningen betragtes som specialundervisning) lægges ud på skolerne. Det gælder både visitation og økonomi vedrørende støttetimer over ni timer. Midler til skolerne fordeles efter VIVE's indeks, dog således at 50 pct. tildeles via elevtallet og 50 pct. i forhold til VIVE's indeks. For såvel inklusionspuljen som støttetimerne indfases omlægningen af økonomien over to år. Omlægningen foretages ved at den økonomiske forskel mellem den nuværende finansiering og den kommende finansiering for den enkelte skole alene slår igennem med halvdelen det første skoleår og er fuldt indfaset i skoleåret 2020/21.

14 Gruppeordninger/specialskoler: Der foreslås en enhedstakst, således at skolerne betaler kr. årligt pr. elev, der er visiteret til specialundervisning. Skolernes betaling udgør ikke den fulde omkostning, idet en fuld omkostningsdækning udgør en stor økonomisk risiko for skolerne. Modellen indføres gradvist, således et det alene omfatter nyvisiterede elever. Det betyder, at modellen er fuldt implementeret om ca. 10 år. Modellen omfatter alene elever, som har været indskrevet på skolerne. Elever, som er henvist andetsteds fra, omkostningsdækkes centralt. Det vil være den henvisende skole, som har betalingsforpligtigelsen. Skolerne betaler for elever visiteret til specialundervisning én gang årligt, og så længe eleven er omfattet af specialundervisning i specialskoler og gruppeordninger. Visitationsudvalget for specialundervisning fortsætter, dog uden henvisninger til støttetimer. Fordelingsnøgle: Fordelingsmekanismen baseres på VIVE's model for specialundervisning, jf. VIVE's rapport. Fordelingsmekanismen baserer sig på, at 50 pct. af midlerne fordeles i forhold til elevtal, mens 50 pct. fordeles i forhold til VIVE's model. Økonomien i ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning reguleres én gang årligt. Justeringen af ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning implementeres med start den 1. august 2019 og herefter løbende i forhold til nyvisiterede elever, jf. ovenstående. Justeringen af ressourcemodellen for den specialiserede undervisning evalueres efter et år, dvs. i efteråret Udkast til revideret Bilag 5 i styrelsesvedtægten for skolerne kan ses som bilag. SAMSPAL og vejledning: SAMSPAL finansieres fra 2020 af de midler der tilføres skolerne i forbindelse med modellen. Af specialundervisningsmidlerne finansieres en centralt placeret konsulent, som skal understøtte og videndele i forhold til specialiseret undervisning. Den foreslåede model beskrives endvidere i vedlagte gennemgang, herunder den konkrete økonomi. Økonomiske konsekvenser og finansiering Justeringen af ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning er som udgangspunkt omkostningsneutral i forhold til Ballerup Kommunes samlede økonomi, idet der dog vil være tale om omfordeling af midler mellem henholdsvis skolerne og mellem skolerne og centrale rammer.

15 Bilag 2 bilag Beslutningen træffes af Børne- og Skoleudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at: 1. Forslag til justering af ressourcetildelingsmodellen for den specialiserede undervisning sendes i høring med en høringsfrist den 15. januar 2019, herunder det vedlagte materiale. Beslutning Indstillingen godkendt med denne bemærkning: Børne- og Skoleudvalget ønsker, at skolebestyrelserne får tilbud om, at administrationen deltager på et bestyrelsesmøde og gennemgår materialet.

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde November 2018 www.ballerup.dk Principper for modellen Alle børn skal have et skoletilbud, hvor de trives, lærer og udvikler sig. Tidlige

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 05-02-2019 Børne- og Skoleudvalget - 05-02-2019 05.02.2019 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller. arbejdsproces

Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller. arbejdsproces BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. juli 2018 Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller for den specialiserede undervisning samt arbejdsproces Indledning Børne- og Skoleudvalget besluttede den 7. november 2018

Læs mere

Referat: Skolebestyrelsesmøde tirsdag den 18/12 Kl. 17:00-20:00 i personalerummet på Skovlunde Skole afdeling Nord

Referat: Skolebestyrelsesmøde tirsdag den 18/12 Kl. 17:00-20:00 i personalerummet på Skovlunde Skole afdeling Nord SKOVLUNDE SKOLE Skolebestyrelse Referat: Skolebestyrelsesmøde tirsdag den 18/12 Kl. 17:00-20:00 i personalerummet på Skovlunde Skole afdeling Nord Inviterede: Andreas W. Christoffersen, Christel M. Billeskov

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 04-12-2018 Børne- og Skoleudvalget - 04-12-2018 04.12.2018 kl. 08:00 Ballerup Ungdomspension, Magleparken 3 i Ballerup Deltagere

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Notat om merforbrug for den specialiserede undervisning i 2018

Notat om merforbrug for den specialiserede undervisning i 2018 BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. juli 2018 Notat om merforbrug for den specialiserede undervisning i 2018 Indledning Der har de seneste år har været et løbende merforbrug i forhold til budgettet for ramme 30.33

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 17-06-2019 Børne- og Skoleudvalget - 17-06-2019 17.06.2019 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Peter Als (A) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) -

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 04-10-2016 Børne- og Skoleudvalget - 04-10-2016 04.10.2016 kl. 08:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse

Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse Punkt 2. Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse 2018-026210 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at principper for skoleledelse

Læs mere

Stillingsbeskrivelse for skoleledelser

Stillingsbeskrivelse for skoleledelser Stillingsbeskrivelse for skoleledelser Stillingsbeskrivelse: Distriktsskoleleder Ballerup Kommunes skoler Distriktsskolelederens fokus er på strategisk ledelse, organisationsudvikling og ledelse af ledere.

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger På baggrund af børneudvalgets møder i december og januar samt de efterfølgende indkomne høringssvar har administrationen foretaget beregninger på en række

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2018:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2018: Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 352,6 mio. kr. Det seneste korrigerede

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 07-11-2017 Børne- og Skoleudvalget - 07-11-2017 07.11.2017 kl. 09:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur Ballerup Kommune

Forslag til ny skolestruktur Ballerup Kommune Forslag til ny skolestruktur Ballerup Kommune 29. april 2014 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Baggrund... 3 Forslag: Fem distriktsskoler i Ballerup Kommune på ni matrikler... 5 Forslag til

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget i februar, marts og april 2014

Børne- og Skoleudvalget i februar, marts og april 2014 SKOLER OG INSTITUTIONER Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 4. april 2014 Tlf. dir.: 4477 2892 E-mail: mtk@balk.dk Kontakt: Mette Kristensen Sagsid: 17.01.04-A21-1-12

Læs mere

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem Det specialiserede

Læs mere

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling Punkt 2. Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen af sagen om finansiering af

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 22-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 14:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde

Læs mere

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever.

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever. NOTAT 28. januar 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0062501-7 Skoleafdelingen Supplerende notat om økonomimodel, der understøtter øget inklusion Undervisningsudvalget drøftede på mødet den 21. januar 2013

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 14-03-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 14 marts 2013 kl 08:15 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Bevillingsområde 30.30 Folkeskole Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR. Dato: 20. januar Tlf. dir.: Kontakt: Mette Kristensen

SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR. Dato: 20. januar Tlf. dir.: Kontakt: Mette Kristensen SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 20. januar 2019 Tlf. dir.: 4477 2892 E-mail: mtk@balk.dk Kontakt: Mette Kristensen Sagsid: 17.01.04-G01-3-18 Høringssvar vedr. forslag til ny ledelsesstruktur i BFO

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Notat om specialøkonomi

Notat om specialøkonomi Notat om specialøkonomi Baggrund På baggrund af BDO-rapport omkring ændring af de budgetmæssige, styringsmæssige og organisatoriske rammer for et fremtidigt Center for Skoler og Institutioner (C-SI) og

Læs mere

Næstformand Maria Lundahl Assov (A) varetager formandens opgaver i denne periode.

Næstformand Maria Lundahl Assov (A) varetager formandens opgaver i denne periode. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 11-06-2019 Børne- og Skoleudvalget - 11-06-2019 11.06.2019 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede undervisning samt

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Organisationsdiagrammer ved organisering af skolerne med fire overordnede skoler

Organisationsdiagrammer ved organisering af skolerne med fire overordnede skoler Organisationsdiagrammer ved organisering af skolerne med fire overordnede skoler Skolernes ledelsesteam i dag udgøres er forskelligt sammensat efter lokale behov, men består ofte af følgende funktioner:

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet. Indhold. Udmøntning af budget 2017 D

Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet. Indhold. Udmøntning af budget 2017 D Udmøntning af budget 2017 D. 23.01.2017 Kommissorium vedrørende reducering af Specialskoleområdet Indhold Indledning og baggrund...2 Formål...2 Mål...3 Projektets fire spor...3 Øvrige centrale milepæle...5

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Medborgerhuset

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Medborgerhuset Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 08.04.2019 kl. 17.00-18.00 Medborgerhuset Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Læs mere

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Åben sag Sagsid: 15/7366 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x

Læs mere

Forslag til ny ledelsesstruktur

Forslag til ny ledelsesstruktur Forslag til ny ledelsesstruktur J.nr.: 17.00.00.A00 Sagsnr.: 14/3702 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler, at at Børne, Fritids og Kulturudvalget udvælger det eller de scenarier, man ønsker at arbejde

Læs mere

Anbefaling, at antal af forældrerepræsentanter nedsættes til 7, for at skolebestyrelsen ikke bliver for stor

Anbefaling, at antal af forældrerepræsentanter nedsættes til 7, for at skolebestyrelsen ikke bliver for stor Oversigt over høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt for Ballerup Kommunes skoler Høringspart: MED-udvalg og sektorudvalg BILAG: Styrelsesvedtægt = besvaret i sagsfremstilling 1: Administrativ leder pr.

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE 26. SEPTEMBER 2018 Notatet omhandler: Notatet er udarbejdet

Læs mere

BUPL har modtaget høringsmateriale vedr. ovenstående og skal i den anledning udtale:

BUPL har modtaget høringsmateriale vedr. ovenstående og skal i den anledning udtale: Center for Skoler, Institutioner og Kultur Dato: 03-01-2019 Deres ref.: Vor ref.: FAG-2019-00043 Sagsbehandler: Randi Tielbo Høringssvar, ledelsesstruktur BFO BUPL har modtaget høringsmateriale vedr. ovenstående

Læs mere

Denne oversigt handler om Skolebestyrelsernes høringssvar. Skolebestyrelsen Skovlunde Skole

Denne oversigt handler om Skolebestyrelsernes høringssvar. Skolebestyrelsen Skovlunde Skole Oversigt over indkomne høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt for Ballerup Kommunes skoler Skolebestyrelser, MED-udvalg, BLF, BUPL, PMF og Skolelederforeningen med bemærkninger fra C-SIK. Denne oversigt

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

justeret således der er overensstemmelse bilagene imellem.

justeret således der er overensstemmelse bilagene imellem. 1 - Høringsbrev vedr ressourcemodeller for skoler og B Hører til journalnummer: 00.01.10-G01-5-17 SKOLER; INSTITUTIONER OG KULTUR Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato:

Læs mere

Børn, som bor på de sider af matriklerne, som ikke er imellem skoleafdelingerne, bør have fortrinsret til den matrikel, de møder først.

Børn, som bor på de sider af matriklerne, som ikke er imellem skoleafdelingerne, bør have fortrinsret til den matrikel, de møder først. Oversigt over indkomne høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt for Ballerup Kommunes skoler Skolebestyrelser, MED-udvalg, BLF, BUPL, PMF og Skolelederforeningen med bemærkninger fra C-SIK. Denne oversigt

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 23. september 2019 Tlf. dir.: 2479 8824 E-mail: jba2@balk.dk Kontakt: Jeppe Bønløkke Bang Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Børne- og Skoleudvalget/Ramme

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 24-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel 19/8649 Beslutningstema Skoleafdelingen har analyseret struktur og ressourcetildeling på specialundervisningsområdet og har på den

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling KL s Konsulentvirksomhed (KLK) har bistået Thisted Kommune med at udarbejde en ny model for tildeling af økonomiske ressourcer til skolerne. De grundlæggende principper

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD

TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD VISITATION TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD Pædagogisk Udvikling & Inklusion Center for Uddannelse Center for Børn og Familie Slagelse Kommune August

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.32

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.32 Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter aktiviteter i tilknytning til den almindelige folkeskoledrift

Læs mere

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune 2011 Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune Høringsmateriale Høring vedrørende indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 Social Børn og Kultur Dragør kommune 03-01-2011 Indhold

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse

Godkendelse af 2. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse Punkt 6. Godkendelse af 2. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse 2018-026210 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i budget 2020 afsat 51 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i budget 2020 afsat 51 mio. kr. Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i afsat 51 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Oversigt over temaer berørt i høringssvarene Version 2, 7. oktober 2014

Oversigt over temaer berørt i høringssvarene Version 2, 7. oktober 2014 Oversigt over temaer berørt i høringssvarene Version 2, 7. oktober 2014 Tema Kommentarer Temaet berøres i høringssvar fra: Administrationens kommentar En skole på flere I flere høringssvar gives der udtryk

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1 Sidenr. 1 Organisering og økonomisk styring af særligt tilrettelagt specialundervisning J.nr.: 17.03.00.A00 Sagsid.: 10/2629 SAGSFREMSTILLING: Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til organisering

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i budget 2018 afsat 78,9 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i budget 2018 afsat 78,9 mio. kr. Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i afsat 78,9 mio. kr. Dertil

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2017:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 346,4 mio. kr. Det seneste

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Opsamling på høringssvar I forbindelse med de tre besparelsesforslag på dagtilbudsområdet, har forvaltningen i alt modtaget 26 høringssvar. Høringsparterne og

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Byrådet Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578

Byrådet Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578 Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse

Læs mere

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 15.12.2015 kl. 07:15 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

2: Foreslår at udvide antallet af medarbejderrepræsentanter til 3 på skoler med flere matrikler.

2: Foreslår at udvide antallet af medarbejderrepræsentanter til 3 på skoler med flere matrikler. Oversigt over høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt for Ballerup Kommunes skoler Høringspart: Faglige organisationer Bilag: Styrelsesvedtægt 1 Mangler at nævne de pædagogiske ledere i BFO-afdelingerne

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 29-01-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:40 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model.

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model. BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet (punkt nr. 162 ved BFU møde den 12. december 2018) Side

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10 Punkt 3. Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10 2014-35882 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Aalborg10 fortsat drives af Aalborg Kommune at Aalborg10 organisatorisk

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

NOTAT. Modtagere: Liste med modtagere

NOTAT. Modtagere: Liste med modtagere NOTAT Modtagere: Liste med modtagere Bornholms Regionskommune Skole, Kultur og Fritid Ullasvej 17, 2 3700 Rønne CVR: 26 69 63 48 7. juni 2017 J. nr. XXX Ressourceteam på skoleområdet 1. Baggrund for forslaget

Læs mere

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Notat Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Sagsnavn: Ny socioøkonomisk profil for skolerne i forbindelse med ny skolestruktur 2015 Sagsnummer:

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere