HOVEDELEMENTER I MASTERPLAN FOR DEN FYSISKE UDVIKLING AF AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HOVEDELEMENTER I MASTERPLAN FOR DEN FYSISKE UDVIKLING AF AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 HOVEDELEMENTER I MASTERPLAN FOR DEN FYSISKE UDVIKLING AF

2 MASTERPLAN FOR AU S FYSISKE UDVIKLING Bestyrelsen godkendte 11. april 2018 visionerne for AU s fysiske udvikling. Masterplanen er universitetets strategi og investeringsplan for , som sætter rammen for udviklingen af AU s campus de næste årtier. Planen er udarbejdet som følge af AU s kommende lejemål på det tidligere kommunehospitalsområde og omfatter en vision for anvendelsen af disse arealer. Masterplanen og visionen for fremtidens campus omfatter dog også anvendelsen af samtlige lokaliteter på AU, da den fysiske udvikling af universitetet skal ses i en helhed.

3 MASTERPLAN FOR AU S FYSISKE UDVIKLING AU ønsker med masterplanen at skabe rammerne for en fremtidssikret, byintegreret campus med studieliv og aktiviteter døgnet rundt. Masterplanen bygger på 10 principper for den fysiske udvikling af AU og skal desuden sikre en forsvarlig bygningsøkonomi. For nuværende har AU ikke - samlet set - brug for flere m2, så i takt med ibrugtagning af Universitetsbyen (det tidligere kommunehospitalsområde) fraflyttes andre lejemål.

4 CAMPUS

5 SPARKEN Universitetsparken vil fortsat være det naturlige centrum for AU s campus. Det sker i Universitetsparken: Skou-bygning tages i brug i Laboratorierenovering forventes færdiggjort i 2021 Der vil komme mere liv i parken, bl.a. via bedre belysning, flere studenterrelaterede aktiviteter samt etablering af tre tunneler til Universitetsbyen. Der vil blive fundet anvendelser til enkelte gamle bygninger, der ikke længere egner sig som laboratoriebygninger.

6 SBYEN (DET TIDLIGERE KOMMUNEHOSPITAL) Ibrugtagningen af Universitetsbyen kan inddeles i fem faser: Fase 1 ( ) Molekylærbiologi og Genetik (DNC-huset fortsætter) Fase 2 (ca ) Etablering af studieboliger Fase 3 (ca ) Studenterorganisationer og studenteraktiviteter Fase 4 (ca ) Aarhus BSS flytter fra Fuglesangs Allé Fase 5 (ca ) Arts flytter fra Kasernen

7 FASE 1 ( ) Molekylærbiologi og Genetik (DNC-huset fortsætter) På bestyrelsesmødet i oktober 2017 godkendte AU s bestyrelse, at AU indgår et lejemål med FEAS om ca m2. brutto. Lejemålet gælder for Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG), som får samlet sine aktiviteter på én lokation frem for de nuværende seks lokaliteter i Aarhus, Foulum og Flakkebjerg. MBG bliver det første institut, som flytter ind i Universitetsbyen. Instituttet forventer at overtage bygningerne i den nordlige ende af hospitalsområdet i Den lokale brugerinddragelse er i fuld gang som en del af forberedelserne til indflytningen.

8 FASE 2 (CA ) Etablering af studieboliger AU vil indrette studieboliger i Universitetsbyen. Universitetsparken rummer i dag knap 500 studieboliger, og AU har en ambition om, at omfanget af studieboliger på campus skal være betydeligt højere. De studerendes tilknytning til universitetet styrkes gennem boliger på campus og er med til at skabe flere aktiviteter på campus døgnet rundt. AU vil omdanne det tidligere sygeplejekollegium og nuværende patienthotel til studieboliger. Endvidere vil AU indrette boliger til ph.d.-studerende og postdoc er samt et kollegium, der især målrettes internationale studerende.

9 FASE 3 (CA ) Studenterorganisationer og studenteraktiviteter Det er et ønske at sikre, at de studerende får faciliteter stillet til rådighed til deres organisationer, studenterdrevne aktiviteter mv. De vil blive udviklet i tæt dialog med studerende.

10 FASE 4 (CA ) Aarhus BSS flytter fra Fuglesangs Allé Aarhus BSS aktiviteter flyttes fra Fuglesangs Allé (virksomhedsledelse og økonomi) til Universitetsbyen. Hermed får Aarhus BSS samlet sine aktiviteter på FSA med fakultetets øvrige aktiviteter i Aarhus (statskundskab, jura og psykologi) i det nordøstlige hjørne af Universitetsparken. Fakultetets businessaktiviteter vil bidrage til at styrke AU s fokus på innovation og entrepreneurship desuden vil fakultetets mange studerende endvidere bidrage til at skabe liv på det samlede campusområde.

11 FASE 5 (CA ) Arts flytter fra Kasernen AU vil flytte Arts aktiviteter fra Kasernen (bl.a. dramaturgi/musikvidenskab, litteraturhistorie/retorik, samt kunsthistorie/æstetik & kultur/museologi) til Universitetsbyen. Aktiviteterne vil bidrage til at skabe en aktiv og levende campus. Arts skal i Universitetsbyen kunne råde over en teatersal og kulturfaciliteter, som også skal kunne anvendes af eksterne aktører og dermed være med til at trække den omgivende by ind i Universitetsbyen.

12 KATRINEBJERG Navitas søges fraflyttet, og ingeniøraktiviteter samles primært på Katrinebjerg Katrinebjerg er AU s centrum for digitalisering, digital design, informationsvidenskab og ingeniøraktiviteter. Med flytningen af ingeniøraktiviteterne fra Navitas til Katrinebjerg ønsker AU at styrke og videreudvikle området. Planerne for den fysiske udvikling af Katrinebjerg skal ses i sammenhæng med og understøtte universitetets digitaliseringsstrategi og ingeniørsatsning. Lokalplanen for Katrinebjerg omfatter etablering af boliger og erhvervsvirksomheder samt grønne opholdsarealer.

13 KASERNEN/FORSKERPARKEN Molekylær Biologi og Genetik flytter til Universitetsbyen (ca. 2021). Fraflyttede bygninger anvendes til udvidelse af ingeniøraktiviteter. Arts flytter til Universitetsbyen (ca. 2025). ST kan overtage disse bygninger.

14 DESUDEN SKAL DER GØRES PLADS TIL: En central innovationshub til studenteriværksætteri og -entrepreneurship Interdisciplinære aktiviteter Idrætsfaciliteter Erhvervsaktiviteter

15 AU UDEN FOR Der vil blive etableret en ny bygning i Agro Food Park i Skejby, hvor AU vil samle sine fødevareaktiviteter fra hhv. Foulum og Årslev. Det betyder, at lejemålet i Årslev opsiges senest ved udgangen af 2019, ligesom de dele af Foulum, der omfatter fødevareaktiviteter, ligeledes opsiges (aktiviteterne vedr. husdyrvidenskab og agroøkologi fortsætter dog i Foulum). Aktiviteter i Silkeborg og Kalø samles i Aarhus. AU forbliver i Roskilde. Fortsat udvikling af campus i Herning og Emdrup.

16 TIDLIGERE IDÉINDSAMLING I efteråret 2016 gennemførte AU en idéindsamlingsproces. Her blev input til den fremtidige anvendelse af bygningerne og arealerne på Nørrebrogade (det tidligere kommunehospitalsområde) indsamlet fra interne og eksterne interessenter via to workshops, via hjemmesiden og via AU's informationsvogn AUtocampus. Input dannede baggrund for de10 overordnede principper, der skal guide den strategiske udvikling af universitetets campus de kommende år. Desuden indgår de mange input i arbejdet med lokalplanen for området og i AU s fremadrettede arbejde.

17 MULIGHED FOR MEDINDFLYDELSE Alle studerende og medarbejdere opfordres nu til at komme med input til masterplanen og dermed være med til at kvalificere visionerne og sikre, at undervisning, forskning, studiemiljø mv. får så gode rammer som muligt.

18 MULIGHED FOR MEDINDFLYDELSE Beslutningen om, hvem som skal flytte, er taget. Det, universitetets ledelse gerne vil have input til, er fx: Hvordan skaber vi det gode studiemiljø? Hvilke studenteraktiviteter skal være til stede? Hvilke typer af undervisningslokaler har I brug for? Hvordan skaber vi det bedste undervisningsmiljø? Hvordan kan vi understøtte samarbejdet med erhvervslivet og nye virksomheder? Hvordan skaber vi gode kontormiljøer? Hvilke ønsker er der til kantiner og caféer? Hvilke særlige udendørsarealer har I brug for? Skal der være idrætsfaciliteter på campus?

19 MULIGHED FOR MEDINDFLYDELSE Desuden vil de enkelte fakulteter afholde lokale møder og indsamle input til masterplanen. Alle input vil blive samlet sammen og tænkt ind i forhold til de overordnede synergier i arbejdet med AU s fysiske udvikling. De samlede input vil blive præsenteret for bestyrelsen i forbindelse med den endelige vedtagelse af masterplanen i december Ud over hvad der foregår på de enkelte fakulteter, vil det igennem hele processen være muligt at sende input til nycampus@au.dk Medindflydelse senere i processen Når flytteplanerne bliver konkrete, og det bliver fastlagt, hvem der skal flytte ind i den enkelte bygning, etage, lokale, vil der blive igangsat lokale brugerinddragelser.

20

Udgiften i hele lejeperioden afholdes af AU.

Udgiften i hele lejeperioden afholdes af AU. Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 105 Offentligt Aktstykke nr. 105 Folketinget 2018-19 105 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 19. marts 2019. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet anmoder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Inviterede deltagere: Seniorforsker Peter Sunde (Institut for Bioscience/DCE, AU)

AARHUS UNIVERSITET. Inviterede deltagere: Seniorforsker Peter Sunde (Institut for Bioscience/DCE, AU) Referat af møde i Rådgivningspanelet for DCE Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 7. juni 2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde Til stede: Prodekan Kurt Nielsen; Direktør

Læs mere

Aktstykke nr. 56 Folketinget Afgjort den 1. februar Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. januar 2018.

Aktstykke nr. 56 Folketinget Afgjort den 1. februar Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. januar 2018. Aktstykke nr. 56 Folketinget 2017-18 Afgjort den 1. februar 2018 56 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 24. januar 2018. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet anmoder om Finansudvalgets

Læs mere

[TITLE WITH CAPITAL LETTERS] CAMPUS I BYMIDTEN HVILKE STRATEGIER HAR AARHUS UNIVERSITET FOR AT INTEGRERE BYENS FUNKTIONER PÅ CAMPUS?

[TITLE WITH CAPITAL LETTERS] CAMPUS I BYMIDTEN HVILKE STRATEGIER HAR AARHUS UNIVERSITET FOR AT INTEGRERE BYENS FUNKTIONER PÅ CAMPUS? [TITLE WITH CAPITAL LETTERS] CAMPUS I BYMIDTEN HVILKE STRATEGIER HAR FOR AT INTEGRERE BYENS FUNKTIONER PÅ CAMPUS? Aarhus Universitet og byen Arkitekt C.F. Møllers og landskabsarkitekt C. Th. Sørensens

Læs mere

CAMPUS 2.0 AARHUS UNIVERSITET

CAMPUS 2.0 AARHUS UNIVERSITET CAMPUS 2.0 AGENDA VELKOMMEN! Campus 2.0 og ST v. Niels Christian Nielsen Udviklingen og bygningerne i Foulum v. Bent Lorenzen Åben debat OPTIMERING AF STRUKTUR HEALTH NATURVIDENSKAB 56% ARTS BSS ENGINEERING

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort

Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort Opdateret den 11. juni 2019 Bemærk - forsikringskortet kan kun udleveres i Omstillingen på Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 124 (hverdage 9:00-14:00

Læs mere

DET NYE KOMMUNEHOSPITAL - EN BYINTEGRERET CAMPUS

DET NYE KOMMUNEHOSPITAL - EN BYINTEGRERET CAMPUS DET NYE KOMMUNEHOSPITAL - EN BYINTEGRERET CAMPUS Orientering Teknisk Udvalg, Aarhus Kommune den 12. december 2016 Charlotte Lyngholm, AU og Jørgen Lang, FEAS AARHUS UNIVERSITET - UDVIKLING OG SAMARBEJDE

Læs mere

Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via to workshops

Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via to workshops Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via to workshops Dokumentet her indeholder idéer til, hvordan universitetets nye campusmiljø skal indrettes, når Aarhus Universitet i 2019 går i gang med indflytningen

Læs mere

Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017

Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017 Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017 AARHUS UNIVERSITET 25. MAJ 2018 MARTIN KEIS KRISTENSEN UDVIKLINGSKONSULENT Introduktion til arbejdsmiljøstatistik kvartaler FAMU I den kvartalsopdelte arbejdsmiljøstatistik

Læs mere

FREMTIDIG PLACERING AF INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK I BYGNING

FREMTIDIG PLACERING AF INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK I BYGNING FREMTIDIG PLACERING AF INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK I BYGNING 1970-1974 SBYEN Regionen har solgt Kommunehospitalet til FEAS Overtagelse april 2019 FEAS skal udvikle KH sammen med Lokalplanforslag

Læs mere

For at kunne sammenligne Arbejdsmiljøstatistikken for Q med data for 2017 vedlægges Arbejdsmiljøstatistikken

For at kunne sammenligne Arbejdsmiljøstatistikken for Q med data for 2017 vedlægges Arbejdsmiljøstatistikken Dato: 25. maj 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt

Læs mere

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn]

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Dato: 16. august 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

EDU-IT-SATSNINGEN AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

EDU-IT-SATSNINGEN AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR EDU-IT-SATSNINGEN UDVALGET FOR BEDRE SUDDANNELSER DISPOSITION Hvorfor Hvad er afsættet til satsningen og hvad ønsker vi at opnå? Hvordan Hvilken indsats skal der til på flere niveauer? FORSKNINGSBASERET

Læs mere

Aarhus Universitets betydning for byen og erhvervsudviklingen - og omvendt

Aarhus Universitets betydning for byen og erhvervsudviklingen - og omvendt Aarhus Universitets betydning for byen og erhvervsudviklingen - og omvendt 2014 - Hvor er vi nu, og hvor skal vi hen DISPOSITION Sammenhæng mellem universitet, by og erhvervsliv Ønske om at udvide universitetets

Læs mere

Aktuelle universitetstemaer

Aktuelle universitetstemaer 28. MAJ 2010 Aktuelle universitetstemaer Universitets-Samvirket Grundlagt i 1928 Status for Aarhus Universitet I 2009 samarbejdsaftale med: Ingeniørhøjskolen IHA (vidtgående integrerende) Professionshøjskolen

Læs mere

Forord. Visionsplanens konkrete forslag til byggeprojekter vil blive forelagt bestyrelsen til selvstændig behandling i takt med, at de aktualiseres.

Forord. Visionsplanens konkrete forslag til byggeprojekter vil blive forelagt bestyrelsen til selvstændig behandling i takt med, at de aktualiseres. 1 Forord Visionsplan 2010 2028 for Aarhus Universitets fysiske planlægning bygger videre på den visionsplan, som Aarhus Universitets bestyrelse godkendte i 2008. I den nye plan er planlægningsperspektivet

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Aarhus Universitet. Visionsplan for den fysiske udbygning. Bilagshæfte kommunernes planlægning. Juni 2010

Aarhus Universitet. Visionsplan for den fysiske udbygning. Bilagshæfte kommunernes planlægning. Juni 2010 Aarhus Universitet Visionsplan for den fysiske udbygning Bilagshæfte kommunernes planlægning Juni 2010 Indhold 1 Forord 3 2 Omtale i kommuneplanernes hovedstruktur 5 3 Bestemmelser for rammeområderne 7

Læs mere

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune AARHUS AU UNIVERSITET Indholdsfortegnelse Aftalens parter... 2 Præambel... 2 Aftalens indhold... 3 1. Vækst og entrepreneurship... 3 2. Folkesundhed...

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold E

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold E Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold E MANDAG NANOSCIENCE 9.00 9.15 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D3 09.15-09.45

Læs mere

Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU

Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU AARHUS UNIVERSITET 15. FEBRUAR 2018 MARTIN KEIS KRISTENSEN UDVIKLINGSKONSULENT AU HR 1. Sygefravær 2015-2017 Institut-/Enhedsniveau Arts Antal sygedage

Læs mere

Sum af Antal. Difference 2010 til Difference 2014 til Grad AE_FAK Institut Fagområde AE_grad

Sum af Antal. Difference 2010 til Difference 2014 til Grad AE_FAK Institut Fagområde AE_grad Produktion af færdiguddannede bachelorer og kandidater pr. 1. oktober i perioden 2010 Data fra AU Herning STADS og IHA STADS blev indkonverteret i AU STADS efter 1. oktober 2013 og indgår derfor som samlede

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 1. NOVEMBER 2011 AUL - HOVEDBUDSKABER. AUL-ARBEJDSGRUPPEN Allan Flyvbjerg, dekan

AARHUS UNIVERSITET 1. NOVEMBER 2011 AUL - HOVEDBUDSKABER. AUL-ARBEJDSGRUPPEN Allan Flyvbjerg, dekan AUL - HOVEDBUDSKABER Allan Flyvbjerg, dekan UNI VERSITET AUL-PROCESSEN 12 medlemmer: AUL-gruppen - VIP er, studerende, bibliotekarer, administration 7 temamøder: Heldagsmøder sikrer dybtgående dialog i

Læs mere

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow.

Formanden bød velkommen, herunder til det kommende, nye studentermedlem Sune Koch Rønnow. Mødet torsdag den 7. december 2016 kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2016) Referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand),

Læs mere

Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK)

Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Bestand af Full Degree ordinære og studerende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Full_Degree Full Degree Sum af Antal DPU - Danmarks institut for Uddannelsesvidenskab

Læs mere

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til Sum af Antal

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til Sum af Antal Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til 2016 DPU - Danmarks institut for Uddannelsesvidenskab (Emdrup), bachelor AR Pædagogik og Uddannelse bachelor - - - - - 284 263-21

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B MANDAG DATALOGI/IT 9.00 9.35 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale G2 Vi følges herefter

Læs mere

Litteraturhistorie, bachelor Medievidenskab, bachelor

Litteraturhistorie, bachelor Medievidenskab, bachelor Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Full_Degree Full Degree bachelor AR DPU - Danmarks institut for Pædagogik

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til Udvikling 2010 til 2016

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til Udvikling 2010 til 2016 O:\FA_REGIST\Statistik\Studietal til universitetsledelsen\\1 Oktober \Bestand og produktion\til mails\bestand_0110_2010_ under fane Pivot_2010_ Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Lars Bo Nørgaard Dato: 22. marts 2019 Side 1/2 Mødedato: 21. marts 2019 kl. 10.3011.15 Mødested: 1918135 ITUndervisningslokale Mødeemne: Ekstraordinært LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels

Læs mere

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser.

Det udsendte materiale til punktet blev suppleret med en mindre række mundtlige orienteringer og uddybende drøftelser. Møde torsdag den 13. december 2018, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM5-2018) Referat Mødet holdes i Frandsensalen Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder

Læs mere

INCUBAs vision. Hvad stræber vi efter

INCUBAs vision. Hvad stræber vi efter INCUBA i forandring INCUBAs vision Hvad stræber vi efter INCUBA skal være det bedste udviklingsmiljø for professionelle virksomheder, der er i front på deres felt og det foretrukne miljø for ambitiøse

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 11. oktober 2018 kl. 13.00-14.30 Bygning 2630 lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C MANDAG FYSIK 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D1 9.00 9.30 Ankomst i Fysisk

Læs mere

Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008

Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008 Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008 Aarhus Entrepreneurship Centre vision, baggrund og opgaver Visionen Aarhus Universitet skal være blandt de mest entreprenante

Læs mere

Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv.

Steen Riisgaard bød velkommen til de nye medlemmer, som herefter introducerede sig selv. Møde torsdag den 21. februar 2019, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM1-2019) Referat Mødet blev holdt i Emdrup, mødelokale A308 Deltagere Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Velkommen til Sandbjerg

Velkommen til Sandbjerg Aarhus Universitet Velkommen til Sandbjerg Velkommen til Aarhus Universitet og velkommen til Sandbjerg! I befinder jer på et historisk sted! Sandbjerggård blev første gang nævnt omkring år 1500 Ca. 1570

Læs mere

Lønforhandlingerne vil blive gennemført i uge 25 og arbejdet forventes at være færdigt inden udgangen af juni måned.

Lønforhandlingerne vil blive gennemført i uge 25 og arbejdet forventes at være færdigt inden udgangen af juni måned. AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 7. juni 2018 kl. 9.30-11.30 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 133 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Søren

Læs mere

Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere

Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere Om opsamlingen Her er opsamlingen på workshoppen for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold E

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold E Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold E MANDAG NANOSCIENCE 9.00-9.15 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D3 9.15-10.00 Velkomst,

Læs mere

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken for Aarhus Universitet 2017 indeholder data om sygefravær, arbejdsulykker og om anvendelse psykologisk rådgivning

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken for Aarhus Universitet 2017 indeholder data om sygefravær, arbejdsulykker og om anvendelse psykologisk rådgivning Dato: 19. februar 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE December 2013 VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Dagens program Velkomst og praktiske informationer Friendship Ambassador-initiativet Oplæg af en tidligere mentor Mentor-opgaven og cv et Underskrivning

Læs mere

STRATEGI FOR STUDIEMILJØ. Del af Aalborg Universitets strategi Viden for Verden

STRATEGI FOR STUDIEMILJØ. Del af Aalborg Universitets strategi Viden for Verden STRATEGI FOR STUDIEMILJØ Del af Aalborg Universitets strategi Viden for Verden 2016-2021 indledning Aalborg Universitets strategi for 2016-2021, Viden for Verden, beskriver studiemiljøet som et af sine

Læs mere

Visionsplan Konklusion og handlingsplan Aarhus Universitet, Universitetsparken

Visionsplan Konklusion og handlingsplan Aarhus Universitet, Universitetsparken Forord 03 FORORD 2010 2028 s fysiske planlægning bygger videre på den visionsplan, som Aarhus Universitets bestyrelse godkendte i 2008. I den nye plan er planlægningsperspektivet bredt ud til at omfatte

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Deltagere:

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Deltagere: Mødet fredag den 27. oktober 2017, kl.12.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2017) Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna Louise Dolan

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

TILBUDSINDHENTNING PÅ RÅDGIVER TIL BÆREDYGTIGHEDSKONCEPT Juli 2016

TILBUDSINDHENTNING PÅ RÅDGIVER TIL BÆREDYGTIGHEDSKONCEPT Juli 2016 TILBUDSINDHENTNING PÅ RÅDGIVER TIL BÆREDYGTIGHEDSKONCEPT Juli 2016 Aarhus Universitet Bygningsøkonomi og Jura Fuglesangs Allé 26 8210 Aarhus V INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Rækkefølgen af punkter på dagsordenen ændret, således at der startes med pkt. 3 og 5.

1. Godkendelse af dagsorden Rækkefølgen af punkter på dagsordenen ændret, således at der startes med pkt. 3 og 5. Side 1/5 Mødedato: 26. september 2018 kl. 15-17 Mødested: 1260-114 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Søren Flinch Midtgaard, Ulrika Enemark Deltagere studerende:

Læs mere

Indledning... 19 Om store og små bogstaver i fakulteternes navne... 22

Indledning... 19 Om store og små bogstaver i fakulteternes navne... 22 Indhold Rektors forord.................... 15 De to andre 75-års jubilæumsbøger......... 17 25-års jubilæumsbogen.............. 17 50-års jubilæumsbogen.............. 17 Indledning......................

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold B

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold B Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold B MANDAG DATALOGI/IT 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale G2 Vi følges herefter

Læs mere

Udvikling 2012 til Udvikling 2015 til UddNiveau FakultetNavn AE_Institut AE Uddannelsesvidenskab

Udvikling 2012 til Udvikling 2015 til UddNiveau FakultetNavn AE_Institut AE Uddannelsesvidenskab O:\FA_REGIST\Statistik\Oktobertal\\Bestand\Bestand_0110_2010 201016_rev1412 under fane Pivot_2010 Full_Degree Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til (Studerende

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE 29. KOT TILBUD OM OPTAGELSE juli 2015 Tabel 1: og pladstilbud på Aarhus Universitet Udvikling i 2012-2015 Udvikling i 2014-2015 2012 2013 2014 2015 Pct Antal Pct Antal Antal ansøgninger i alt 24.009 25.368

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

Proces for opfølgning på udfordringer med det fysiske studiemiljø

Proces for opfølgning på udfordringer med det fysiske studiemiljø Bilag til Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2019 Sagsnummer: 2018-412-01052 Proces

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status Vækstfabrikkerne Projektets baggrund, indhold og status Agenda 1 Formål og baggrund Målsætninger, erhvervspolitisk rationale og finansiering Værdiskabelse for iværksættere og andre aktører Indhold Faglige

Læs mere

Samlet Studiemiljø evalueringer for Kommunikation og Digitale medier Bachelor og Kandidat samt Mediefag fordelt på lokationer (adresser)

Samlet Studiemiljø evalueringer for Kommunikation og Digitale medier Bachelor og Kandidat samt Mediefag fordelt på lokationer (adresser) Samlet Studiemiljø evalueringer for Kommunikation og Digitale medier Bachelor og Kandidat samt Mediefag fordelt på lokationer (adresser) A.C. Meyers Vænge (KBH) Udsendt til i alt på KDM: 1.210 Besvaret

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET MENTOR/BUDDY GUIDE

AARHUS UNIVERSITET MENTOR/BUDDY GUIDE AU AARHUS UNIVERSITET MENTOR/BUDDY GUIDE 2 MENTOR/BUDDY-GUIDE Velkommen i mentor/buddy-gruppen!.... 3 Kerneaktiviteter... 4 Vigtig baggrundsviden.... 5 Før Ankomst... 5 Ankomsten... 6 Social introduktion...

Læs mere

Indstilling. Støtte fra Erhvervspuljen til videreudvikling af Agro Food Park. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 17. november 2010.

Indstilling. Støtte fra Erhvervspuljen til videreudvikling af Agro Food Park. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 17. november 2010. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 17. november 2010 Støtte fra Erhvervspuljen til videreudvikling af Agro Food Park 1. Resume Der lægges med denne indstilling op til at støtte den videre

Læs mere

KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT

KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT 20. marts 2015 KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT Tabel 1: Kvote 2-ansøgninger på Aarhus Universitet 2012-2015: Udvikling i 2012-2015 Udvikling i 2014-2015 2012 2013 2014 2015 Pct Antal Pct Antal Antal kvote

Læs mere

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i Udvikling i

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i Udvikling i 7. KOT - ANSØGNINGER juli 2016 SPØRGSMÅL: Nurcan Yigen, e-mail: ny@au.dk Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i 2012-2016 Udvikling i 2015-2016 2012 2013 2014 2015 2016 Pct Antal Pct Antal

Læs mere

Indstilling. Støtte til etablering af energiforskerpark

Indstilling. Støtte til etablering af energiforskerpark Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 7. november 2008 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Støtte til etablering af energiforskerpark 1. Resume Som et led i den samlede

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE AU 30. KOT TILBUD OM OPTAGELSE Tabel 1: og pladstilbud på Aarhus Universitet Årstal 2012 2013 2014 Udvikling i % 2013-2014 juli 2014 Udvikling i % 2012-2014 Antal ansøgninger i alt 24.009 25.368 23.869-6

Læs mere

Business Aarhus. Aarhus som vækstby. Styrkepositioner

Business Aarhus. Aarhus som vækstby. Styrkepositioner Business Aarhus Aarhus som vækstby Business Aarhus 2 i Aarhus Energi, Klima og Miljø Fødevarer Medico og Sundhed Arkitektur og Design Videnservice IT og Medier Business Aarhus 3 Aarhus er hjemsted for

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Der kan søges om genindskrivning på følgende uddannelser med sommerstart 2017: ARTS

Der kan søges om genindskrivning på følgende uddannelser med sommerstart 2017: ARTS Der kan søges om genindskrivning på følgende uddannelser med sommerstart 2017: ARTS Anthropology - General Anthropology Anthropology - Global Studies and Development Anthropology - Visual Anthropology

Læs mere

QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST

QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST 1 Quick Guide Delegationsbesøg & Samarbejdsaftaler Sci Tech QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST Introduktion I takt med at Aarhus Universitets placering

Læs mere

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ DIGITAL

Læs mere

Omdannelse af Kommunehospitalet

Omdannelse af Kommunehospitalet Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 10. februar 2017 Omdannelse af Kommunehospitalet Dette materiale omhandler et område nær dig. I forbindelse med udflytning af sygehusfunktionen til Aarhus

Læs mere

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i Udvikling i

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i Udvikling i 8. KOT - ANSØGNINGER juli Tabel 1: til Aarhus Universitet Udvikling i 2012- Udvikling i 2014-2012 2013 2014 Pct Antal Pct Antal Antal ansøgninger i alt 24.009 25.368 23.869 25.090 4,5% 1.081 5,1% 1.221

Læs mere

T:\Statistik\Studietal til universitetsledelsen\2012\10 30_oktobertal\Produktion_Færdiguddannede_011012_rev under fane Produktion_2010_2012

T:\Statistik\Studietal til universitetsledelsen\2012\10 30_oktobertal\Produktion_Færdiguddannede_011012_rev under fane Produktion_2010_2012 Oktobertal for Produktion, dvs. færdiguddannede bachelorer og er pr. 1. oktober 2012 Revideret 10. december 2012 AE_HO AE_Institut AE_Fagområde AE_Tekst STUDIERETNING Bachelor Kandidat I alt Bachelor Kandidat

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Fællesmødet med LSU. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Drøftelse: Ændring af forretningsorden

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Fællesmødet med LSU. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Drøftelse: Ændring af forretningsorden Fo AARHUS UNIVERSITET HEALTH Dagsorden Bente Pedersen Dato: 30. maj 2018 Side 1/1 Mødedato: 7. juni 2018 kl. 11.00-12.30 (fællesmøde med LSU kl. 11.00-11.30) Mødested: Katrinebjergvej 89F, bygning 5132,

Læs mere

T:\Statistik\Oktobertal\2014\Bestand_2014\Bestand_2010_til_2014_081214 under fane Pivot_Full_Degree

T:\Statistik\Oktobertal\2014\Bestand_2014\Bestand_2010_til_2014_081214 under fane Pivot_Full_Degree Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2014 (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Full_Degree Full Degree Sum af Antal År Bachelor AR Institut for Kultur

Læs mere

Vil du bygge med? Kick-off arrangement 10. juni 2014 CAMPUS KØGE. Allan Bruce Corfitsen Campus-koordinator

Vil du bygge med? Kick-off arrangement 10. juni 2014 CAMPUS KØGE. Allan Bruce Corfitsen Campus-koordinator Vil du bygge med? Kick-off arrangement 10. juni 2014 CAMPUS KØGE Allan Bruce Corfitsen Campus-koordinator Hvad er en Campus? Begrebet går tilbage til det gamle Rom Campus var den mark, der blev brugt til

Læs mere

FEAS har valgt rådgiver til udvikling af Aarhus Universitets nye campusområde

FEAS har valgt rådgiver til udvikling af Aarhus Universitets nye campusområde FEAS har valgt rådgiver til udvikling af Aarhus Universitets nye campusområde Det bliver et aarhusiansk rådgiverteam bestående af AART Architects, Møller & Grønborg, E+N og Trafikplan Rådgivende Ingeniører,

Læs mere

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2013 til 2017

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2013 til 2017 Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2013 til 2017 Uddannelsestype Fakultet Insitut Fagområde Administrativ enhed 2013 2014 2015 2016 2017 Bachelor Arts DPU - Danmarks institut

Læs mere

Udvikling i Udvikling i Fakulteter Institut ADMENHED Studieretning

Udvikling i Udvikling i Fakulteter Institut ADMENHED Studieretning Kandidatoptag 01.10.2016 Opgjort 1. oktober 2016 AR Institut for Kultur og Samfund Antropologi, kandidat Antropologi 65 68 67 55 65 0,0% 0 18,2% 10 General Anthropology 2 2 - - - - - - - Asienstudier (indien-

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HELE vejledningen igennem, før du gør noget! AU IT er ved at aktivere brugerkonti i det nye,

Læs mere

Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via spørgeskemaet i AUtocampus

Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via spørgeskemaet i AUtocampus Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via spørgeskemaet i AUtcampus I frbindelse med Campus 2.0 prcessen har AUtcampus været pstillet på en række frskellige lkatiner i g mkring Universitetsparken

Læs mere

Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket

Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket Præsentation ved AUL arbejdsgruppemøde nr. 5 Tema: organisering Ellen V. Knudsen Tonny Skovgård Jensen Indhold Lidt om Statsbiblioteket Vores

Læs mere

1. PROFESSORATSPOLITIK... 2

1. PROFESSORATSPOLITIK... 2 NOTAT Professoratspolitik på Arts Indhold 1. PROFESSORATSPOLITIK... 2 1.1 Baggrund... 2 1.2 Professorater ift. øvrige hovedområder og universiteter... 2 1.3 Strategiske målsætninger fra 2013... 3 1.4 Anvendelse

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HELE vejledningen igennem først! Når din nye brugerkonto er aktiveret, skal du logge på din

Læs mere

Årstal Udvikling i % ARTS

Årstal Udvikling i % ARTS AU 9. KOT-ANSØGNINGER juli 2013 Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Årstal 2011 2012 2013 Udvikling i 2012-2013 Udvikling i 2011-2013 Antal ansøgninger i alt* 23.867 24.009 25.368 5,7 6,3 - Heraf

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE 30. KOT TILBUD OM OPTAGELSE SPØRGSMÅL: Nurcan Yigen, e-mail: ny@au.dk juli 2016 Tabel 1: og pladstilbud på Aarhus Universitet Udvikling i 2012-2016 Udvikling i 2015-2016 2012 2013 2014 2015 2016 Pct Antal

Læs mere

Orientering om husleje- og arealreduktion på KU: Campusplan

Orientering om husleje- og arealreduktion på KU: Campusplan K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 41, 15. september 2009 Pkt. 06 - Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse 07. SEPTEMBER 2009 Vedr.: Orientering om husleje- og arealreduktion

Læs mere

MYNDIGHEDSBETJENINGEN VED AARHUS UNIVERSITET

MYNDIGHEDSBETJENINGEN VED AARHUS UNIVERSITET MYNDIGHEDSBETJENINGEN VED Rammeaftaler med Miljøministeriet og Fødevareministeriet 4 årige rammeaftaler med sektorministeriet DCE primært sammen med Miljøvidenskab og Bioscience DCA - primært sammen med

Læs mere

Indkøb af møbler til Navitas (70833).

Indkøb af møbler til Navitas (70833). Indkøb af møbler til Navitas (70833). Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/42422962.aspx Ekstern udbuds ID 238637-2014 Udbudstype Tildeling af kontrakt Dokumenttype Indgåede aftaler Udbudsprocedure

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE AU 30. KOT TILBUD OM OPTAGELSE juli 2013 Tabel 1: og pladstilbud på Aarhus Universitet Årstal 2011 2012 2013 Udvikling i % 2012-2013 Udvikling i % 2011-2013 Antal ansøgninger i alt* 23.867 24.009 25.368

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 27. maj 2015 kl IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 27. maj 2015 kl IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger Møde den: 27. maj 2015 kl. 13.00-14.00 2641-130 IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm, Gitte Bak

Læs mere

Introduktion AAU Matchmaking. Innovationssamarbejde workshop Herning 9.nov. 2011

Introduktion AAU Matchmaking. Innovationssamarbejde workshop Herning 9.nov. 2011 Introduktion AAU Matchmaking. Innovationssamarbejde workshop Herning 9.nov. 2011 2 AAU Matchmaking Formål At mindske gabet mellem universitet og erhvervslivet Synliggøre samarbejdsmulighederne på AAU Universitetet

Læs mere

Møde den: 13. juni 2019 kl Mødelokale: Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU ( )

Møde den: 13. juni 2019 kl Mødelokale: Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU ( ) AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. juni 2019 kl. 13.30-16.00 Mødelokale: 1445-017 Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU (13.30-15.00) Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise

Læs mere

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Notat 3. januar 2018 Sagsbeh.:AT J.nr.: 01.00.05-P00-21-17 By Byggeri og Ejendomme Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Input 1 Michael Kahr Jørgensen MJ har læst om projekt

Læs mere

Optagelsesstatistik 2016

Optagelsesstatistik 2016 Optagelsesstatistik 2016 GENERELT: HVAD: 1.prioriteter og samlet antal Aldersfordeling Adgangsgivende eksamen Ansøgningskvote Kønsfordeling 1. prioriteter: Opgjort efter registreringerne ved ansøgningen

Læs mere

Arbejdsmiljø) AU

Arbejdsmiljø) AU Brugernavn 2 Brugernavn 1 (Ledelsesrepræsentant (Arbejdsmiljørepræsentant eller Team AU Hovedområde LAMU AMG eller Team Arbejdsmiljø) Arbejdsmiljø) AU akm@adm.au.dk jje@adm.au.dk AU ARTS jje@adm.au.dk

Læs mere

Urban Innovation Aarhus

Urban Innovation Aarhus Urban Innovation Aarhus Innovationsbarometer 2018 Nordmænd er bedst til at kopiere Danskere vil tilpasse - med risiko for effekttab Offentlige innovationer i Norge bliver i højere grad end i Danmark igangsat

Læs mere