SF S MEDIEPOLITIK PUBLIC SERVICE FOR ALLE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SF S MEDIEPOLITIK PUBLIC SERVICE FOR ALLE"

Transkript

1 SF S MEDIEPOLITIK

2 2 INDHOLD RESUME...3 DE DANSKE MEDIER SKAL LEVERE OMLÆG LICENSEN TIL EN MEDIESKAT OG GIV DE STUDERENDE RABAT ET STÆRKERE OG MERE GENNEMSIGTIGT DR BEVAR TV 2 PÅ DANSKE HÆNDER PUBLIC SERVICE UD I ALLE HJØRNER AF DANMARK DR S KOR, ENSEMBLER OG ORKESTRE SKAL VÆRE FOR HELE DANMARK LAD SUCCESERNE LEVE VIDERE STYRK DE PRIVATE MEDIER KRAV OM TILMELDING TIL PRESSENÆVNET DE INTERNATIONALE GIGANTER SKAL BETALE TIL DANSK KULTUR...11

3 3 RESUME Afskaf licensen Indfør en solidarisk og retfærdig medieskat Afskaf momsen på digitale aviser Indfør en streaming-skat på HBO og Netflix Spar 5 % på ledelseslaget i DR Drop støtten til medier, der ikke betaler skat i Danmark Gør de centrale redaktioner i storbyerne mindre Indfør omsætningsskat på Google, Facebook, Amazon og andre internationale giganter. Giv mere støtte til dansk kultur for børn og unge. Giv de studerende rabat på licensen indtil den bliver afskaffet. Giv større tilskud til dansk film Styrk de lokale aviser og radioer. Lad Radio24syv leve, bevar TV 2TV2 på danske hænder og styrk lokalaviserne. 1. OMLÆG LICENSEN TIL EN MEDIESKAT OG GIV DE STU- DERENDE RABAT > > Mere retfærdig betaling. > > Midlertidig rabat til studerende indtil licensen omlægges til en medieskat. 2. ET STÆRKERE OG MERE GENNEMSIGTIGT DR > > Ledelses- og bureaukratibesparelse på DR. > > Opprioritering af børneindhold. > > Flere midler til ungefiktion på DR og styrket ung-til-ung-formidling. > > Mere kunst og kultur på DR. > > DR s indhold skal nå ud til hele Danmark. 3. BEVAR TV 2 PÅ DANSKE HÆNDER > > TV 2 er en vigtig leverandør af dansksproget public service og er danskernes yndlingskanal. Den skal ikke sælges. 4. PUBLIC SERVICE UD I ALLE HJØRNER AF DANMARK > > Flere midler til lokalradioer. > > Styrk de lokale aviser. > > Bevar de stærke TV-regioner. > > Dækning af Skolevalg skal være en public service-forpligtelse. > > Styrket ung-til-ung-formidling > > Krav om tilgængelighed for borgere som ikke kan læse trykt tekst.

4 4 5. DR S KOR, ENSEMBLER OG ORKESTRE SKAL VÆRE FOR HELE DANMARK > > DR s kor, ensembler og orkestre skal fortsat være placeret i DR. > > DR s kor, ensembler og orkestre skal fortsat være kunstneriske fyrtårne, der med deres virke og niveau løfter og fremmer dansk musikliv og positionerer dansk musikliv internationalt. > > DR s kor, ensembler og orkestre er i kraft af deres unikke udgangspunkt forpligtet til at være lokomotiv for udvikling af deres musikalske områder mht. repertoire, koncertproduktioner, formater, publikumsudvikling, formidling på digitale platforme m.m. > > Krav til ensemblerne om i højere grad at påtage sig ansvaret for at initiere samarbejder og vidensdeling med det øvrige danske ensembleog musikliv. 6. LAD SUCCESERNE LEVE VIDERE > > Radio24syv skal fortsætte. > > Station-Next skal styrkes. > > Større investeringer i danske film og serier. > > Podcasts skal tages seriøst som platform og bør indgå på lige fod med andre medier i ny medieaftale. 7. STYRK DE PRIVATE MEDIER > > Afskaf momsen på digitale aviser. > > Støtte til teknologisk udvikling. > > Støtte til ny portal for alle danske medier. > > Støtte til fælles institution, der skal bekæmpe fake news. > > Medierne skal være på vagt overfor hadefulde indlæg, hvis de vil have mediestøtte. 8. KRAV OM TILMELDING TIL PRESSENÆVNET > > Det skal være en forudsætning for at modtage mediestøtte, at modtageren er tilmeldt Pressenævnet. 9. DE INTERNATIONALE GIGANTER SKAL BETALE TIL DANSK KULTUR > > Indfør både en streaming-skat og en omsætningsskat som Netflix, HBO, Amazon, Google, Facebook og de andre giganter skal betale til gavn for dansk kultur og dansk public service. > > Public service-puljemidler må kun udbetales til medier, der betaler skat i Danmark.

5 5 ORDFØRER/KONTAKT: DE DANSKE MEDIER SKAL LEVERE Danske medier spiller en vigtig rolle i formidlingen af nyheder, kunst, kultur og kulturarv, sprog og oplysning til borgene. De er et vigtigt grundlag for den demokratiske debat, for den demokratiske dannelse og opdragelse til at forvalte det demokratiske samfund. JACOB MARK Jacob.Mark@ft.dk Danske medier er pressede af store internationale mediekoncerner samt af det ændrede forbrugsmønstre, hvor brugerne i langt højere grad henter informationer og oplysning på sociale medier på en mere fragmenteret og nichepræget facon. Derfor er det nødvendigt at sikre, at danske medier får de bedst mulige betingelser for at varetage udbuddet af et alsidigt dansk indhold, sikre den demokratiske debat og den fælles forståelse, samt sikre muligheden for at kunne give relevant information om begivenheder i verden. Public Service-medier spiller en særlig rolle som varetager af upartisk, ikke-kommerciel og økonomisk uafhængig formidling. Her sikres, ud over den demokratiske dannelse, også varetagelsen af samfundets sammenhængskraft og fælles forståelse og desuden sikres det, at det mere nicheprægede, det særlige, det anderledes og det dybdeborende får en stemme. Derfor skal public service-medier fortsat stå stærkt i det danske samfund og styrkes i konkurrencen med internationale udbydere. Dansk public service er et vigtigt redskab til information og viden om Danmark og om resten af verden og har derfor et stort ansvar for saglig, korrekt og upartisk information.

6 6 1. OMLÆG LICENSEN TIL EN MEDIESKAT OG GIV DE STUDERENDE RABAT I fremtiden bør man erstatte licensen med en forligsbelagt skattefinansiering, der sikrer, at vi også fremover har et stærkt public service-indhold i de toneangivende danske medier. når alle betaler, og det sikrer man ved at lægge det ind som en del af skatten. MERE LIGHED Så er der den helt åbenlyse og mere ideologiske grund til, at det altid burde have været en mærkesag for enhver socialist at få afskaffet licensen, nemlig at den er pilskæv i forhold til at skabe mere lighed. Med licensen betaler alle lige meget. Kontanthjælpsmodtageren, den studerende, den syge, og dem der har mindst betaler ligeså meget som direktøren, chefen og den højtlønnede, der ikke mangler noget. Danmark skal fortsat have et public service-indhold, der kan skabe debat, oplyse, udfordre og starte den demokratiske samtale i alle dagligstuer og i alle aldersgrupper. Public service skal fortsat være vores garanti for, at alle medierne ikke bliver kommercialiseret. Der er stor værdi i, at medierne har frihed til at tænke indhold uden at tænke på profit. Vi kan være stolte af vores licensfinansierede indhold, som gør os alle klogere og styrker vores kultur og demokrati. Men tiden er løbet fra måden, vi finansierer indholdet på. Licens skal ikke længere være noget, vi giver til hinanden. Tværtimod skal den afskaffes og lægges ind under skatten. Her er fem grunde til hvorfor: MERE RETFÆRDIGHED Licensen er både ulighedsskabende og bunduretfærdig. Den er nemlig skruet sådan sammen, at enlige, herunder også enlige forsørgere, har store udgifter til licens sammenlignet med en familie. En enlig mor med et barn betaler det samme som et par med to børn. Og en studerende i et kollegieværelse betaler det samme som en familie i en villa. LANGVARIG OPBAKNING TIL PUBLIC SERVICE Det er min helt klare, men udokumenterede påstand, at licensopkrævningen svækker opbakningen til public service i Danmark. I stedet for at nyde det kvalitets indhold, vi får for pengene, så diskuterer danskerne helt forståeligt, hvorfor licensen er uretfærdig. MINDRE ADMINISTRATION Først og fremmest er der den helt lavpraktiske grund, at man kan spare enormt meget administration væk ved at afskaffe licensopkrævningen. FÆRRE SORTSEERE Dernæst er der en anden lavpraktisk, men ikke ubetydelig fordel ved at afskaffe licensen. Det vil nemlig betyde, at alle betaler. I dag er der mere end , der snyder med deres licens og bruger public service- indholdet uden at betale for det. Alle vinder, Samlet set er der altså mange grunde til at afskaffe licensen, og indtil det lykkes, bør man give de studerende rabat, så de på samme måde som pensionister kun betaler halvdelen i licens. Derudover skal reglerne for licens laves om, så tre studerende, der bor i samme husstand, kun skal betale en licens.

7 7 og direktør, ligesom der skal være langt større gennemsigtighed i DR s udgifter til de forskellige dele af institutionen. 2. ET STÆRKERE OG MERE GENNEMSIGTIGT DR Danmark har brug for DR. Der er brug for et stærkt DR til at levere public service i alle hjørner af landet og til alle danskere. Der er brug for en institution som DR, der kan matche de store internationale virksomheder, og som kan magte de opgaver, ingen andre medier magter. DR er og skal være uafhængig af økonomiske, kommercielle og politiske interesser. DR skal udgøre en væsentlig del af den demokratiske debat, og DR skal udfylde en vigtig rolle som skaber og formidler af dansk kunst og kultur. DR skal videreføres og udvikles som hele Danmarks førende udbyder af public service. DR skal sikre befolkningen et bredt udbud af programmer og tjenester, som omfatter nyhedsformidling, oplysning, debat, undervisning, vidensprogrammer, underholdning og udsendelser om kunst og kultur. Det skal ske ved at producere indhold til radio, internet og TV (både flowtv og on-demand) og på andre relevante platforme. DR skal levere indhold af høj kvalitet med fokus på dansk sprog og være en stærk modvægt til udenlandske medieudbydere og kommercielle aktører. > > LEDELSES- OG BUREAUKRATI- BESPARELSE PÅ DR Det er vigtigt med et stærkt DR, men også DR skal kunne effektivisere på administration og ledelsesniveau, ligesom man har gjort det alle andre steder i den offentlige sektor. Derfor foreslår SF, at man indfører en ledelses- og bureaukratibesparelse på DR på 5% af deres samlede tilskud. Derudover skal der stilles højere krav til mådehold i lønninger til chefer > > OPPRIORITERING AF BØRNEINDHOLD I en tid hvor børn bliver bombarderet med indtryk fra forskellige platforme med et hav af afsendere, er det vigtigt med et DR, der leverer et stærkt børneindhold. DR har en væsentlig funktion i forhold til børn, så de både kan genkende sig selv og hinanden og føle sig inkluderet i et fællesskab. DR skal fremme viden og indsigt inden for samfundsrelevante og kulturelle emner og herigennem fremme læring og lyst til uddannelse, og DR skal sikre tilbud til børn på alle relevante platforme. > > FLERE MIDLER TIL UNGEFIKTION PÅ DR OG STY- RKET UNG-TIL-UNG-FORMIDLING DR skal have bedre fat i de unge. Public service skal være der, hvor de unge er, og det skal være med til at ruste de unge til et liv i en foranderlig verden. Undersøgelser peger på, at unge ikke er mindre interesserede i samfundsforhold og nyheder end tidligere, men de unge bruger nogle andre platforme i dag. Flow-tv er døende, og derfor må DR fortsat opruste på indhold til de unge, der hvor de unge er. Helt konkret ønsker SF, at der afsættes flere midler til, at DR kan producere mere fiktion til de unge. Flere serier om unge for unge, og mere fiktion, der lokker de unge til DR s platforme. Endeligt skal DR i højere grad give unge mulighed for at formidle til andre unge. > > MERE KUNST OG KULTUR PÅ DR Kunst og kultur skaber liv og værdi for mange mennesker. Men det er meget begrænset,

8 8 hvor mange medier, der rent faktisk prioriterer kulturen. DR skal formidle dansk kunst, kultur og kulturarv og skal udvikle og opbygge sit samarbejde med danske kulturinstitutioner i hele landet, herunder teatre, museer og andre formidlere af kunst og kultur. DR skal sikre et udvalg af programmer, som bredt belyser den folkelige kulturelle diversitet i Danmark og internationalt. DR skal sikre et rimeligt udsyn til den øvrige verden, herunder især Europa, og formidle væsentlig udenlandsk kunst, kultur og kulturarv, ligesom DR er forpligtet til at opbygge samarbejder med væsentlige udenlandske institutioner. danske stat, men hvor de danske borgere skal betale for indholdet, vil SF foreslå, at man omdanner TV 2 til en selvejende fond, der har som hovedfokus at levere godt, dansk indhold til forbrugerne. 4. PUBLIC SERVICE UD I ALLE HJØRNER AF DANMARK Hvis ikke vi gør noget, så knækker Danmark midtover. Uligheden stiger, befolkningsgrupper klumper sig sammen, og der bliver længere fra by til land og fra land til by. Vi mister forståelsen for hinanden, og vi ender med at leve i små osteklokker, hvor vi giver hinanden ret i stedet for at udfordre hinanden. Derfor er det vigtigt, at vi styrker public servicen og sikrer, at den når ud i alle hjørner af Danmark. I SF er vi parate til at stække de store redaktioner i storbyerne for at styrke de mindre redaktioner ude lokalt. Danmark skal hænge sammen, og det kræver, at det indhold, medierne leverer, rammer bredt. SF har derfor en række forslag, der skal sikre, at public service også i fremtiden er for alle i Danmark. 3. BEVAR TV 2 PÅ DANSKE HÆNDER SF ønsker ikke at sælge TV 2. TV 2 er en værdifuld tv-station som leverer et godt indhold med mange dansksprogede tv-timer. Et eventuelt salg af TV 2 til en privat virksomhed vil betyde, at der i fremtiden vil være et større fokus på økonomisk overskud, og at færre midler vil blive reinvesteret. Det kan betyde, at public service-indholdet på TV 2 bliver svækket, og at den danske stat i fremtiden må betale en ny ejer for at levere public service. Et salg af TV 2, der er en stor succes og som sikrer en god konkurrence i Danmark på at levere public service, vil betyde ringere indhold og flere reklamer. > > Flere midler til lokalradioer. > > Styrk de lokale aviser. > > Styrket ung-til-ung-formidling > > Bevar de stærke nyhedsregioner på DR og TV 2. > > Dækning af skolevalget skal være en public service-forpligtelse. > > Krav om tilgængelighed for borgere som ikke kan læse trykt tekst. I det tilfælde, at man ønsker at gøre op med den nuværende konstruktion, hvor TV 2 er gratis for den

9 9 sig ansvaret for at initiere samarbejder med det øvrige danske ensemble- og musikliv. Det er afgørende at den viden og erfaring, der opsamles i DR mht. koncertproduktion, forsøg med formater, publikumsudvikling, arbejdet med den musikalskefødekæde, brug af digitale platforme m.m. deles med det øvrige musikliv. 5. DR S KOR, ENSEMBLER OG ORKESTRE SKAL VÆRE FOR HELE DANMARK DR s kor, ensembler og orkestre er unikke, historiske kulturaktører, ligesom man finder det inden for andre landes stærke radiofonier. På hver deres område er korene, bigbandet og symfoniorkestret kunstneriske fyrtårne, som sikrer et kvalitets repertoire, en repertoire udvikling og et kunstnerisk niveau i udøvelsen, der virkelig løfter dansk musikliv og som der derfor bør værnes om. DRs ensembler skal også i øvrigt være dynamoer i musikalske samarbejder med det øvrige musikliv, sikre synergier og løft til fremme af det samlede, danske musikliv. DRs kor, ensembler og symfoniorkester skal fortsat også leve op til et kunstnerisk niveau, der positionerer dansk musikliv internationalt. Ensemblerne kan i kraft af deres position i DR udvikle enestående koncertproduktioner, og samtidig være frontløbere på områder som f.eks. publikumsudvikling og digitale platforme for formidling af levende musik. Både positionen som kunstnerisk fyrtårn og ensemblernes rolle som lokomotiv inden for udvikling på bl.a. publikumsområdet og det digitale område, kan kun ske i kraft af deres position inden for DR, der sikrer tætte relationer til de ressourcer, DR har inden for produktion, tv, radio, film, digitale medieplatforme, marketing, journalistik, branding, viden om publikumssegmenter herunder ikke mindst børn og unge, osv. 6. LAD SUCCESERNE LEVE VIDERE Igennem tiden er der blevet sat mange spændende projekter i gang som resultat af medieforhandlingerne. Nogle af dem er blevet til store succeser, som vi skal videreføre og styrke. > > Radio24syv skal fortsætte. > > Station-Next skal styrkes. > > Vi skal investere mere i dansk film. > > Podcasts skal tages seriøst som platform. SF går derfor ind for at bevare ensemblernes placering inden for DR og i Koncerthuset. Det unikke udgangspunkt forpligter: For at ensemblerne kan få maksimal effekt på hele landet, bør der stilles krav til ensemblerne om i højere grad at påtage

10 10 7. STYRK DE PRIVATE MEDIER Der er brug for stærke private medier, der leverer et godt og bredt indhold, og som sikrer, at der hver dag leveres nyheder om politik, kultur, sport, og meget mere til borgerne i hele landet. De private medier er dog presset i en moderne og globaliseret medieverden. En bølge af nye medier ruller over landet anført af Netflix, Youtube, Facebook, Amazon og Google. Det skaber konkurrence til de danske medier, som kan aflæses på antallet af læsere, lyttere, seere og derfor også økonomien. Det truer både danske public service medier og de publicistiske medier, der også leverer public service. Vi skal hjælpe de private medier, så de har en chance i den fremtidige konkurrence. > > Afskaf momsen på digitale aviser. > > Støtte til teknologisk udvikling til gavn for alle de private medier. > > Støtte til ny nyhedsportal for alle danske medier. > > Støtte til fælles institution, der skal bekæmpe fake news. > > Medierne skal være på vagt overfor hadefulde indlæg, hvis de vil have mediestøtte. 8. KRAV OM TILMELDING TIL PRESSENÆVNET Det skal være en forudsætning for at modtage mediestøtte, at modtageren er tilmeldt Pressenævnet. I en tid, hvor det er nemmere end nogensinde at oprette hjemmesider, blogs, podcasts og meget mere, er det afgørende, at vi stiller krav til medier, som modtager mediestøtte. Nye medier gør det muligt for flere at bidrage til debatten, og det er glædeligt. Men hvis et medie modtager statslig finansiering, må det som minimum leve op til Medieansvarsloven og gøre det muligt for brugerne at klage til Pressenævnet, som behandler klager om overtrædelse af god presseskik og spørgsmål om genmæle. Det betyder, at medier, som modtager støtte til at lave nyheder, skal overholde reglerne for god presseskik. Det indebærer blandt andet, at modparten altid skal høres. > > Alle medier, som modtager mediestøtte, skal være tilmeldt Pressenævnet.

11 11 9. DE INTERNATIONALE GIGANTER SKAL BETALE TIL DANSK KULTUR Det er hverken ret eller rimeligt, at streamingtjenester som HBO og Netflix, der omsætter for over en halv milliard i Danmark, ikke betaler skat i Danmark. Ligeledes er det decideret konkurrenceforvridende for de danske private medier, at internationale giganter som Google, Amazon og Facebook er med til at udhule det danske annoncemarked uden at betale skat til Danmark. Fremover bør man indføre en streaming-skat på de store streaming-tjenester og tvinge Google, Amazon og Facebook til at investere en del af deres omsætning i dansk public service og dansk kultur. Derudover skal det være sådan, at midler, der udbetales fra public service-puljen i Danmark, kun må gå til virksomheder og institutioner, der betaler skat i Danmark. > > Indfør en omsætningsskat, som Netflix, HBO, Amazon, Google, Facebook og de andre store giganter skal betale til gavn for dansk kultur og dansk public service > > Public service-puljemidler må kun udbetales til medier, der betaler skat i Danmark EKSEMPLER PÅ HVAD ANDRE LANDE GØR FRANKRIG: Streamingtjenester er pålagt en skat på to procent af omsætningen og et investeringskrav på mellem 15 og 26 procent af nettoomkostningerne. ITALIEN: Streamingtjenesterne skal investere mindst 5 procent af deres indtægter i europæisk indhold. TYSKLAND: Streamingtjenester med omsætning over 3,5 milliarder er pålagt en skat på mellem 1,8 og 2,3 procent.

ET FORSVAR FOR DEMOKRATI

ET FORSVAR FOR DEMOKRATI ET FORSVAR FOR DEMOKRATI OG FREMTIDENS PUBLIC SERVICE MEDIEPOLITISKE FOKUSPUNKTER FORUD FOR MEDIEFORHANDLINGERNE ET FORSVAR FOR DEMOKRATI OG FREMTIDENS PUBLIC SERVICE Alternativet ønsker, at en ny medieaftale

Læs mere

EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG

EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG 1 EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN Medierne spiller en afgørende rolle for vores fællesskab

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018 VÆRD AT DELE STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL DR er sat i verden for at skabe og formidle kultur og journalistik til hele befolkningen. Public service-opgaven har været den samme siden DRs første udsendelser

Læs mere

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE Debatoplæg til Public service-udvalgets temamøde den 10. september 2015 S I D E 2 AF 6 R A T I O N A L E T F O R P U B L I C S E R V I C E I D E T 2 1.

Læs mere

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR 1 TYDELIG OG DIGITAL 2 TYDELIGERE PUBLIC SERVICE- PROFIL Styrkede positioner i forhold til børn og unge, kultur samt nyheder

Læs mere

Musik er noget, man hører på nettet

Musik er noget, man hører på nettet MEDIEANALYSE Musik er noget, man hører på nettet Danskerne elsker streaming. Hr. og fru Danmark streamer musik som aldrig før - og ung som gammel er vi hjemmevante på et bredt udvalg af musikstreming-tjenester

Læs mere

Dansk Erhvervs indspil til medieforhandlingerne 2018

Dansk Erhvervs indspil til medieforhandlingerne 2018 Dansk Erhvervs indspil til medieforhandlingerne 2018 Det danske mediemarked skal have en mangfoldighed af aktører og levere indhold af høj kvalitet. Dansk mediepolitik skal føres med afsæt i rimelige økonomiske

Læs mere

DI-indspil til medieforlig 2014

DI-indspil til medieforlig 2014 DI-indspil til medieforlig 014 Nyt medieforlig medio 014 1. Baggrund Det nuværende medieforlig gælder for 013-014. Der skal derfor indgås nyt forlig i 014 for de efterfølgende år. Medieaftalen sætter de

Læs mere

Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen

Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen 21. juni 2019 Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen Danske Medier bifalder mange af initiativerne i Medieaftalen for 2019-23, som blev indgået 29. juni 2018. Det gælder især aftalen

Læs mere

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen,

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen, Medieaftalen 2019-2023 Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference 2.-3. november 2018 i Kolding Frands Mortensen, fmorten@cc.au.dk Oversigt Processen april 2017-sommren 2018 Resultatet - økonomi og indhold

Læs mere

NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER

NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER 3 NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER Fire balancer Med sit udspil til en ny medieaftale ønsker regeringen at sikre fire vigtige balancer. Medierne påvirker borgerne og borgerne påvirker medieudviklingen Frie

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Seertal i den digitale tidsalder

Seertal i den digitale tidsalder Seertal i den digitale tidsalder Foreningen for entertainment og medieret 10. maj 2017 2017 Side 1 DAGENS AGENDA Situationen i dag: Status på tv-forbruget TV pakken: Udfordringer & styrker Streaming: Hvad

Læs mere

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttoliste over stikord fra drøftelse af distribution af ikkekommerciel lokalradio og -tv via internettet den 29. januar 2014 1a) Hvilke muligheder

Læs mere

Regeringens Medieaftaleoplæg for

Regeringens Medieaftaleoplæg for Regeringens Medieaftaleoplæg for 2007-2010 Temaer Udbygning af digitalt tv Udbygning af digital radio Etablering af en Public Service Fond Privatisering af TV 2 DR Medielicens KODA/Gramex Digitalt tv er

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR

MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 171 Offentligt MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR ØGET DEBAT OM DR OG PUBLIC SERVICE FØRST

Læs mere

Mini- opgave: Public service

Mini- opgave: Public service Mini- opgave: Public service Begrebet public service bruges inden for mediebranchen, når man taler om virksomheder. Public service - virksomheden, er en virksomhed der gennem offentlig finansiering, er

Læs mere

Beskriv stridspunkterne i den aktuelle politiske diskussion om DRs rolle og public service tankegangen i Danmark i dag

Beskriv stridspunkterne i den aktuelle politiske diskussion om DRs rolle og public service tankegangen i Danmark i dag PUBLIC SERVICE Hvad er public service og hvilken betydning har public service forpligtelserne for DR og TV2? Public service. En simpelt oversættelse siger, at public service betyder i folkets tjeneste.

Læs mere

Netværket Dagbladene. Formandens mundtlige beretning for 2017

Netværket Dagbladene. Formandens mundtlige beretning for 2017 Netværket Dagbladene Formandens mundtlige beretning for 2017 Netværket Dagbladenes ordinære netværksmøde onsdag den 16. maj 2018 1 Indledning Tak for ordet. Og tak fordi I er kommet her til det fjerde

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt Europaudvalget og Kulturudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 3. juni 2016 Det digitale indre marked: Nye regler for audiovisuelle

Læs mere

IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE

IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE DE, DER ER TOSSEDE NOK TIL AT TRO, AT DE KAN GØRE EN FORSKEL, ER DEM, DER GØR DET I dag har du adgang til tusindvis af radio-/tv-kanaler og nettjenester. Og udbuddet fra de multinationale

Læs mere

Danske medier under pres

Danske medier under pres Danske medier under pres Danske medier under pres: Tre vidnesbyrd DR TV og TV2 taber share De største aktører på nettet er multinationale Dagbladene mister læsere og annonceindtægter Tre megatendenser

Læs mere

Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017

Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017 www.kanalhovedstaden.dk Ikkekommerciel lokal-tv skal kvalitetsudvikles og udgøre en større andel af det samlede danske mediebillede Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017 Dansk folkeoplysning

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 017-20 VÆRD AT DELE. STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL. MISSION DRs mission er, at DR samler, udfordrer og oplyser Danmark. VISION Det er DRs vision at tilbyde indhold, der er værd at dele originalt kvalitetsindhold

Læs mere

DET NYE DR SPARE- OG UDVIKLINGSPLAN

DET NYE DR SPARE- OG UDVIKLINGSPLAN DET NYE DR SPARE- OG UDVIKLINGSPLAN 1 INDHOLD Det nye DR 4 Generaldirektør Maria Rørbye Rønn om spare- og udviklingsplanen. Et nyt, mindre og mere digitalt DR 6 Overblik over planens indhold. Værdi over

Læs mere

strategiske mål

strategiske mål strategiske mål 2007-2010 INDLEDNING 1925 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Vi befinder os i en tid, hvor udviklingen går stærkt, og konkurrencen om danskernes medie- og kultur-forbrug bliver

Læs mere

Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier eller læser aviser/blade på internettet? Svarfordeling i % (f.eks. Spotify, Wimp, YouTube o.lign.

Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier eller læser aviser/blade på internettet? Svarfordeling i % (f.eks. Spotify, Wimp, YouTube o.lign. De yngste streamer mest Særligt de unge streamer musik, programmer, film og serier, mens læsning af avis/blade online er mest populær blandt de 35-54-årige. Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG SPØRGESKEMAER En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at

Læs mere

Effekten af DRs streaming på dansk. TV-produktion 09/04/2014. DRs opgraderede streamingtjeneste. Fokus DRs streamingtjeneste og dansk TV produktion

Effekten af DRs streaming på dansk. TV-produktion 09/04/2014. DRs opgraderede streamingtjeneste. Fokus DRs streamingtjeneste og dansk TV produktion Effekten af DRs streaming på dansk FEMR Fokus DRs streamingtjeneste og dansk TV produktion 20.00 Badehotellet 7.00 Go Morgen Danmark DRs opgraderede streamingtjeneste 20.00 Klipfiskerne 21.30 De unge mødre

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt.

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt. Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 63 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg den 1. december 2016 om den afsluttende sætning i rulleteksterne til

Læs mere

FILM TIL ALLE Filmaftale

FILM TIL ALLE Filmaftale Den 9. oktober Regeringens udspil til filmaftale 2019-2023 FILM TIL ALLE Filmaftale 2019-2023 Der skal være et rigt varieret udbud af danske film, der opfylder befolkningens ønsker til dansk film. Der

Læs mere

Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus. Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media

Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus. Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media Dagens tekst Berlingske hvem er vi? Mediernes digitale udfordringer

Læs mere

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2. Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde sig selv. Leonard Rossiter 184 185 Medierne Ordet medie stammer fra det latinske medium, der har betydningen at stå midt imellem

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en

Læs mere

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014 MEDIE KIT Sidst opdateret 15. august 2014 2014 Creative Group Aps Smedeholm 13C 2730 Herlev Tlf. 3137 3077 annoncering@creativegroup.dk CVR nr. 25614178 CreativeGroup.dk FotoTVlive.dk StilTV.dk Medie Kit

Læs mere

Fremtidens public service

Fremtidens public service Fremtidens public service 10 DI-anbefalinger AUGUST 2017 Fremtidens Public Service 1 Fremtidens public service Det nuværende medieforlig udløber i 2018, og forberedelserne til et nyt medieforlig er i fuld

Læs mere

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog.

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog. Notat Kommissorium for udvalg om den fremtidige finansiering af dansk, digital indholdsproduktion Problemstilling Den teknologiske udvikling og globaliseringen har stor indflydelse på medieudviklingen

Læs mere

Torben Voss. Dansk Politisk Manifest

Torben Voss. Dansk Politisk Manifest Torben Voss Dansk Politisk Manifest 2014 Transport Togrute i mellem Frederikshavn Karlskrona Kungsbacka. DSB IC-rute Frederikshavn-København udvides, så det forsætter over Øresundsbroen med endestationer

Læs mere

Vidste du? Om danskernes brug af film og serier

Vidste du? Om danskernes brug af film og serier 1 Vidste du? Om danskernes brug af film og serier METODE OG FORBEHOLD Spørgeskemaundersøgelse baseret på mere end 2.500 interview i et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 15år-79år

Læs mere

Tv-markedet i Danmark inkl. streamingtjenester. Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017

Tv-markedet i Danmark inkl. streamingtjenester. Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017 Tv-markedet i Danmark inkl. streamingtjenester Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017 Tv-markedet i Danmark Hovedpunkter Den nye Seer-Undersøgelse måler online sening og streaming mere

Læs mere

Internationale streaming-tjenester og national indholdsproduktion (indlæg ved ekspertmøde i Folketingets Kulturudvalg, 27/3-2019)

Internationale streaming-tjenester og national indholdsproduktion (indlæg ved ekspertmøde i Folketingets Kulturudvalg, 27/3-2019) Internationale streaming-tjenester og national indholdsproduktion (indlæg ved ekspertmøde i Folketingets Kulturudvalg, 27/3-209) Aske Kammer, lektor, IT-Universitetet i København, aska@itu.dk Note: Dette

Læs mere

DANSK INDHOLD TIL ALLE

DANSK INDHOLD TIL ALLE DANSK INDHOLD TIL ALLE FORORD Folketingets partier skal i foråret 2018 forhandle om en ny mediepolitisk aftale. Det sker på et tidspunkt, hvor opbruddet i og globaliseringen af den danske mediebranche

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare

Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare Danskerne har været trofaste TV-seere i mange år, men efter

Læs mere

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Trine Bille Associate Professor, Ph.D. Institut for Innovation og Organisationsøkonomi Copenhagen Business School Udvalget om den fremtidige offentlige

Læs mere

Streaming: Betaling og brug. UNDERSØGELSE: DANSKERNES MEDIEVANER Brugerne vil selv bestemme

Streaming: Betaling og brug. UNDERSØGELSE: DANSKERNES MEDIEVANER Brugerne vil selv bestemme UNDERSØGELSE: Brugerne vil selv bestemme Et stadig mere individualiseret medieforbrug og en stigende villighed hos forbrugerne til at betale for både musik-, tv- og filmstreaming. Det er blandt konklusionerne

Læs mere

Høring om den fremtidige offentlige mediestøtte

Høring om den fremtidige offentlige mediestøtte Høring om den fremtidige offentlige mediestøtte 16. maj 2011 Henning Dyremose Formand for Udvalget om den fremtidige offentlige mediestøtte Program for høringen Kl. 10.00-10.20 Velkomst Kl. 10.20-11.30

Læs mere

Folkelige medier i en ufolkelig tid

Folkelige medier i en ufolkelig tid Grundtvigs højskole 11. august 2017 Folkelige medier i en ufolkelig tid udfordringer og behov 1 Tre hovedtemaer: 1) Udfordring 1: Digitaliseringen og nye medier Overgangen fra kanaler til on demand 2)

Læs mere

BIBZOOM WORLD STRATEGI

BIBZOOM WORLD STRATEGI BIBZOOM WORLD STRATEGI 2013 WORLD STRATEGI 2013 SIDE 2 BIBZOOM WORLD STRATEGI 2013 GODKENDT AF LEDELSEN DEN JANUAR 2013. INDHOLD Mission... 3 Vision... 3 Mål... 3 Rammer... 3 Finansiering... 3 Målgrupper...

Læs mere

Bemærkninger til Analyse vedr. DRs økonomi af KPMG og Struensee & Co.

Bemærkninger til Analyse vedr. DRs økonomi af KPMG og Struensee & Co. DR 5. januar 2018 Bemærkninger til Analyse vedr. DRs økonomi af KPMG og Struensee & Co. Indledning Konsulentvirksomhederne KPMG og Struensee & Co. har udarbejdet Analyse vedr. DRs økonomi på opdrag af

Læs mere

Vidste du? Om danskernes brug af film og serier JUNI 2019

Vidste du? Om danskernes brug af film og serier JUNI 2019 Vidste du? Om danskernes brug af film og serier JUNI 1 Vidste du? Om danskernes brug af film og serier EXTENDED VERSION 2 METODE OG FORBEHOLD Spørgeskemaundersøgelse baseret på mere end 2.500 interview

Læs mere

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 2017 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 1. kvartal 017 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Indhold Definition og terminologi

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Alternativ B: Public Service

Alternativ B: Public Service Alternativ B: Public Service Public service er til tider et uklart fænomen. På trods af enigheden om public service-mediernes betydning, er der til tider uenighed om den præcise definition af begrebet.

Læs mere

Børs og katedral - museer som en investering. Trondheim 7 oktober 2013

Børs og katedral - museer som en investering. Trondheim 7 oktober 2013 Børs og katedral - museer som en investering Trondheim 7 oktober 2013 Vi lever i en tid som præges af en serie karakteristika: Vi lever i en tid som præges af en serie karakteristika: Globalisering som

Læs mere

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Bibliotekspolitik 2011-2014 for Hjørring Kommune Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Når 1,3 mio. danskere har svage læse- og regnefærdigheder, og når ca. 2 mio. ikke har

Læs mere

Hurtigt, enkelt og stabilt

Hurtigt, enkelt og stabilt Hurtigt, enkelt og stabilt [F O R E N I N G - I N D I V I D U E L 4 5] Foran sammen Bredbånd Nord blev grundlagt i 2006 og leverer i dag internet, TV og telefoni til mere end 50.000 kunder i Nordjylland.

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

DEN DIGITALE FORBRUGER Køb, leje og streaming. Maj 2018

DEN DIGITALE FORBRUGER Køb, leje og streaming. Maj 2018 DEN DIGITALE FORBRUGER Køb, leje og streaming Maj 2018 1 M e t o d e Metode Interviewperiode & dataindsamlingsmetode Undersøgelsen er gennemført i perioden 30. november - 11. december 2017 via internettet

Læs mere

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST SPØRGESKEMAER

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST SPØRGESKEMAER SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST SPØRGESKEMAER En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at det ikke er på de sociale medier, befolkningen debatterer mere politiske emner men det

Læs mere

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at privatisere TV 2, om TV 2 ved et salg fortsat skal have public serviceforpligtelser,

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at privatisere TV 2, om TV 2 ved et salg fortsat skal have public serviceforpligtelser, Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 88 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd vedr. privatisering af TV 2 (Samrådsspørgsmål J) Åbent eller lukket: Åbent 11. januar 2017 Dato

Læs mere

Dansk Kunstnerråds Visions & Policy-Paper 2016

Dansk Kunstnerråds Visions & Policy-Paper 2016 Dansk Kunstnerråds Visions & Policy-Paper 2016 I 2016 ønsker Dansk Kunstnerråd - som paraplyorganisation for i alt 24 medlemsorganisationer med samlet ca. 18.000 skabende og udøvende professionelle kunstnere

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

TV OG STREAMING 2019 HOVEDRESULTATER OG KONKLUSIONER

TV OG STREAMING 2019 HOVEDRESULTATER OG KONKLUSIONER 019 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK MEDIERNESUDVIKLING.SLKS.DK TV OG STREAMING 019 HOVEDRESULTATER OG KONKLUSIONER FOTO: COLOURBOX ISSN 445-85X TV OG STREAMING 019 Introduktion Kapitlet om tv og streaming

Læs mere

der er gode økonomiske og lovgivningsmæssige rammer for fri og uafhængig kunstnerisk produktion.

der er gode økonomiske og lovgivningsmæssige rammer for fri og uafhængig kunstnerisk produktion. Kultur Indledning Kulturområdet er et stort og dynamisk område, derfor er ambitionerne med dette program ikke at kortlægge hele området, men i stedet påvise nogle gennemgående forslag. Der findes gennemgående

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S M I N I S T E R I E T BILAG 5 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk.

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

Medieudviklingen 2014

Medieudviklingen 2014 Medieudviklingen 2014 Danskernes brug af de elektroniske medier HVEM ER EN UAFHÆNGIG AFDELING Generaldirektøren DR RSK DR Medieforskning DR Medier DR Kultur DR Nyheder DR Danmark indsamler, frembringer

Læs mere

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Samrådet for Musikskoler på Fyn v/ formand Anders Richard Pedersen arp@nyborg.dk Tlf. 21 335 206 Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Den lokale medfinansiering, som Fyns 11. Musikskole

Læs mere

Samarbejdsforum for danske Lytter- og Seerorganisationer og Det Ny Public Service Råd

Samarbejdsforum for danske Lytter- og Seerorganisationer og Det Ny Public Service Råd Samarbejdsforum for danske Lytter- og Seerorganisationer og Det Ny Public Service Råd 9. september 2011 v/ Maria Rørbye Rønn Generaldirektør Agenda DR og mediemarkedet anno 2011 Tre tendenser Status DR

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 11-06-2019 23:56:37 Indsendt af: Referencenummer: 1185699 NemID Serienummer: 4B8ED218 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

En introduktion til DRs Dialogfora

En introduktion til DRs Dialogfora En introduktion til DRs Dialogfora 02 Indhold 03 Velkommen til DRs Dialogfora, 05 Hvad er et dialogforum? 06 Dialog er vigtig for DR 07 Den gode dialog og et par tommelfingerregler 08 Retningslinjer for

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0156/153. Ændringsforslag. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas for EFDD-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0156/153. Ændringsforslag. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas for EFDD-Gruppen 21.3.2019 A8-0156/153 153 Betragtning 5 (5) Fremme af den europæiske kulturelle mangfoldighed afhænger af, at der eksisterer blomstrende og modstandsdygtige kulturelle og kreative sektorer, som er i stand

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 03-06-2019 14:13:27 Indsendt af: Referencenummer: 1182448 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 2. halvår 2017

Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark. Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 2. halvår 2017 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Rapportering fra Seer-Undersøgelsens Establishment Survey 2. halvår 2017 Markedet for tv og streamingtjenester i Danmark Indhold Definition og terminologi

Læs mere

få din idé til at spille

få din idé til at spille få din idé til at spille Slip idéerne løs Hos Gramex kan store og små idéer med musik blive realiseret. Når du vil spille musik offentligt og kopiere musik fra et medie til et andet, skal du henvende dig

Læs mere

Introduktion til. DRs dialogforum. dialogforum_rt2.indd 1 23/01/09 10:19:45

Introduktion til. DRs dialogforum. dialogforum_rt2.indd 1 23/01/09 10:19:45 01 Introduktion til DRs dialogforum dialogforum_rt2.indd 1 23/01/09 10:19:45 02 Indholdsfortegnelse 02: Indholdsfortegnelse 03: Velkommen til DRs dialogforum 04: mets historie 05: i dag 06: Hvem gør hvad

Læs mere

Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet. København den 1. november 2005

Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet. København den 1. november 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet København den 1. november 2005 Opslag om 50 % finansiering af to phd.-stipendier af forskningspuljen om public service-medier Regeringen

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 13-06-2019 14:55:31 Indsendt af: Referencenummer: 1186412 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION

TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION JUNI 18 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X TV 18 Introduktion Kapitlet om tv er struktureret på følgende måde: Hovedresultater

Læs mere

DEN DIGITALE FORBRUGER Køb, leje og streaming. August 2019

DEN DIGITALE FORBRUGER Køb, leje og streaming. August 2019 DEN DIGITALE FORBRUGER Køb, leje og streaming August 2019 1 M e t o d e Metode Interviewperiode & dataindsamlingsmetode Undersøgelsen er gennemført i perioden 17 28. maj via internettet med udgangspunkt

Læs mere

ET NYT, MINDRE OG MERE DIGITALT DR SPARE- OG UDVIKLINGSPLAN FOR DR SEPTEMBER 2018

ET NYT, MINDRE OG MERE DIGITALT DR SPARE- OG UDVIKLINGSPLAN FOR DR SEPTEMBER 2018 ET NYT, MINDRE OG MERE DIGITALT DR SPARE- OG UDVIKLINGSPLAN FOR DR SEPTEMBER 2018 INDLEDNING Medieaftalen for 2019-2023 indebærer væsentlige forandringer i DR og i DR s tilbud til danskerne. DR skal fokusere

Læs mere

Plads til private medier. danske medier

Plads til private medier. danske medier Plads til private medier danske medier Frit valg af medier i fremtiden kræver indsats nu om tilførslen af midler til statens medier: om statens medieproduktion: Hvor skal den sætte ind? om statens medier:

Læs mere

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Handlingskatalog for Turisme BRNs tovholdergruppe for turisme har, i samarbejde med repræsentanter fra BRN erhvervsforum, udarbejdet et handlingskatalog

Læs mere

Ændringer i de faste tv-pakker

Ændringer i de faste tv-pakker yousee YouSee præsenterer i dag tre nye partnerskaber, der vil give kunderne større valgfrihed og endnu mere dansk og internationalt kvalitetsindhold. Samtidig ændrer YouSee indholdet i de faste tv-pakker.

Læs mere

TV 2 ØSTJYLLAND. De store øjeblikke

TV 2 ØSTJYLLAND. De store øjeblikke TV 2 ØSTJYLLAND De store øjeblikke Lige nu På tv, online og on demand er TV 2 ØSTJYLLAND østjydernes førstevalg, når det gælder nyheder og tv-programmer af høj journalistisk kvalitet om livet i Østjylland.

Læs mere

Internationale erfaringer og perspektiver

Internationale erfaringer og perspektiver Kulturudvalget 2017-18 KUU Alm.del Bilag 116 Offentligt Internationale erfaringer og perspektiver Konsulent Martin Gormsen Indledning Konsulentfirmaet Wagner Hatfield har lavet en udførlig rapport om støtteordninger

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Borgerforslag - støtterblanket

Borgerforslag - støtterblanket Borgerforslag - støtterblanket Du kan bruge denne blanket til at støtte et borgerforslag på www.borgerforslag.dk Støtten er anonym, således forstået at der ikke offentliggøres nogen personoplysninger om

Læs mere

Sønderjyllands Symfoniorkester

Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderjyllands Symfoniorkester Tema 2018 : t r a z o M e k s i g a M Et musikforløb for 4. klasser Forældremateriale 1 Indhold Kære forældre... Brev uddelt på skolerne... Om skolekoncerterne... Børn og

Læs mere

Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1

Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1 Styrelsen for Bibliotek og Medier Mediesekretariatet H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V 17. september 2008 Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1 Hermed fremsendes høringssvar fra

Læs mere

De pludselige ændringer & det lange seje træk

De pludselige ændringer & det lange seje træk De pludselige ændringer & det lange seje træk Hvad har ramt os Dramatisk skifte i annoncemarkeder Fragmentering alt splittes op Alle kan udgive selv Total brugerkontrol Nyheder er gratis Net mobil smartphone

Læs mere

LEVENDE DANSK MUSIK TIL ALLE

LEVENDE DANSK MUSIK TIL ALLE LEVENDE DANSK MUSIK TIL ALLE FORORD Siden tidernes morgen har vi mennesker brugt musikken til at udtrykke vores følelser og fortælle historier. Vi synger ved barnets vugge, vi synger ved menneskers grav.

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Onsdag den 21.10.2015 kl. 19.00 22.30 Fredensborghusenes festsal, Bakkedraget 43, Fredensborg. Kun for medlemmer og indbudte leverandører

Onsdag den 21.10.2015 kl. 19.00 22.30 Fredensborghusenes festsal, Bakkedraget 43, Fredensborg. Kun for medlemmer og indbudte leverandører Onsdag den 21.10.2015 kl. 19.00 22.30 Fredensborghusenes festsal, Bakkedraget 43, Fredensborg Kun for medlemmer og indbudte leverandører 2 Generalforsamlingen 28.4.2015: Bestyrelsen indkalder til et medlemsmøde

Læs mere