Bestyrelsesformænd: Vi skal have flere kvindelige topledere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesformænd: Vi skal have flere kvindelige topledere"

Transkript

1 Anna Leclercq Vrang, konsulent Richard B. Larsen, chefkonsulent SEPTEMBER 18 Bestyrelsesformænd: Vi skal have flere kvindelige topledere Det er en udfordring for danske bestyrelsesformænd at rekruttere kvindelige bestyrelsesmedlemmer. Topleder- /direktionserfaring er en væsentlig baggrund for rekruttering til bestyrelsesarbejde, og til trods for en positiv udvikling er der fortsat for få kvinder med en sådan erfaring. Særligt i de største danske selskabers bestyrelser (C og Large Cap) er der gennem de sidste år sket et markant løft i andelen af kvinder, så knap hvert tredje bestyrelsesmedlem nu er en kvinde. Dette skyldes, at danske virksomheder i høj grad følger anbefalingerne om god selskabsledelse, herunder at fremme mangfoldighed gennem rekruttering af kvinder og udlændinge samt til dels de seneste års Bestyrelser - stigende andel af kvinder Pct C Large Cap EU28 'C' De 15 børsnoterede selskaber Omfattet af dansk lov Note: Generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer, dog inkl. medarbejdervalgte i opgørelserne for C-selskaber i Danmark og i EU28. Kilde: EIGE, Erhvervsstyrelsen samt DI Analyse.

2 2 politiske fokus, hvor den danske lovgivning har fungeret som en god ramme for arbejdet med at få stadigt flere kvindelige talenter frem til bestyrelsesposterne. Der er sket et parallelt løft i vores europæiske nabolande, hvor ca. hvert fjerde bestyrelsesmedlem er kvinde i de største ( C ) selskabers bestyrelser. De største selskaber fører an Fødekæden Positiv udvikling... Men øverste ledelseslag halter efter De største selskaber fører an, mens andelen af kvinder i de mindre selskabers bestyrelser er lavere. I kredsen af de i alt ca. 1. selskaber, som er omfattet af den danske lov om kønssammensætning i bestyrelser og ledelse, er ca. hvert sjette bestyrelsesmedlem kvinde. I Danmark har fokus været på at få styrket selve fødekæden til topledelse fremfor blot at indføre kønskvoter for bestyrelser, som det er sket i flere andre europæiske lande. Det lader til at virke. Der har nemlig været en positiv udvikling i andelen af kvinder på ledelsesposter i private virksomheder. Andelen af kvinder på førstelinje-lederposter har gennem de sidste år ligget på ca. 3 pct. Men helt på linje med, hvad der ses i andre lande, er det karakteristisk, at andelen af kvinder svinder tydeligt ind, når der ses på de højere ledelseslag. Andelen af kvinder er også stigende på de højere ledelseslag, men blandt menige direktører og VP er er andelen kun nået til pct., og blandt CEOs/adm. direktører er andelen de seneste tre år fladet ud omkring pct. Ledelse stigende andel af kvinder i den private sektor Pct Alle heltidsbeskæftigede Øvrig ledelse 25 Direktører/VP 15 Adm. direktører Kilde: DI analyse og Danmarks Statistik Få kvinder i den private sektor Udfordringen ligger dels i fødekæden til ledelsesposter dels i kvinders beskæftigelsesvalg. Andelen af kvinder er nemlig kun 33 pct. blandt de heltidsbeskæftigede i den private sektor. I den offentlige sektor er andelen af kvinder 68 pct. blandt de heltidsbeskæftigede.

3 3 Ikke overraskende afspejles dette i en noget højere andel af kvinder i ledelsen i den offentlige sektor (54 pct.) end i den private sektor (26 pct.). Men også i den offentlige sektor er det en udfordring at få kvinder frem til toplederposterne. Kvinderne er søgt ind i den offentlige sektor Andel af heltidsbeskæftigede, 16, pct. Offentlig Privat Kvinde Mand Kilde: Danmarks Statistiks forskeradgang Til trods for udviklingen i retning af større diversitet i bestyrelserne gennem de seneste år er der stadig et potentiale, der skal indfries ved at lede flere kvinder frem til toplederposter og derigennem styrke fødekæden til de øverste ledelsesniveauer CEO og bestyrelse. Dette er den helt store udfordring, når man spørger formændene for nogle af de største danske virksomheder. Bestyrelsesposter Rekruttering til CEOposten er den største udfordring Bestyrelsesformændene i de ca. 5 af DI s medlemsvirksomheder, som i 17 var omfattet af lov om kønssammensætning i ledelse og bestyrelser, tilkendegiver, at det er en større udfordring at rekruttere en kvinde end en mand til bestyrelsesposter. Knap 4 pct. af bestyrelsesformændene mener, at der i meget høj grad eller i høj grad er større udfordringer med at rekruttere en kvinde end en mand til bestyrelsesposter. Knap 4 pct. mener, at det i nogen grad er sværere at rekruttere en kvinde end en mand til bestyrelsen. Udfordringerne bliver ikke mindre, når det drejer sig om rekruttering af en kvinde til posten som CEO/adm. direktør/koncernchef. Her vurderer 58 pct. af bestyrelsesformændene, at der i meget høj grad eller i høj grad er større udfordringer med at rekruttere kvinder end mænd til dette ledelsesniveau. Dette afspejler, at fødekæden af kvindelige topledere endnu ikke er tilstrækkelig til at imødekomme ønsket om at rekruttere flere kvinder til den øverste ledelsespost i virksomhederne.

4 4 En større udfordring at rekruttere en kvinde end en mand til bestyrelse og topledelse Er der større udfordringer med at rekruttere kvinder end mænd til: Bestyrelsesposter/ koncernchef/ceo/adm. direktør? Pct I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke Bestyrelsesposter Koncernchef/CEO/Adm. direktør Mindre virksomheder Større virksomheder Ca. en tredjedel af bestyrelsesformændene for virksomheder med op til 25 medarbejdere angiver, at det i høj grad er en større udfordring at rekruttere kvinder end mænd til både bestyrelse og topledelse (koncernchef/ceo/adm. direktør). For de større virksomheder med over 25 ansatte peger knap halvdelen af bestyrelsesformændene på, at det i høj grad er en større udfordring at rekruttere kvinder end mænd til posten som koncernchef/ceo/adm. direktør. Knap halvdelen af disse bestyrelsesformænd mener, at det i nogen grad er sværere at rekruttere kvinder end mænd til bestyrelsen. For få kvinder med topleder-/direktionserfaring Selv om langt størstedelen af de deltagende bestyrelsesformænd har rekrutteret et kvindeligt bestyrelsesmedlem, peger totredjedele af formændene på, at der er for få kvinder på toplederniveau til at kunne rekruttere endnu flere kvinder til bestyrelserne. 43 pct. mener, at der er for få kvinder med relevante, faglige kompetencer. Fødekæden til bestyrelsesposter Det er således vigtigt, at fødekæden til toplederstillingerne understøttes, for at sikre at der er et solidt rekrutteringsgrundlag til bestyrelserne. Det skal i øvrigt bemærkes, at 13 pct. af bestyrelsesformændene angiver, at kvinder, som de har tilbudt en bestyrelsespost, har takket nej til den.

5 5 De største udfordringer ift. at få flere kvinder i bestyrelser Hvad anser du som de største udfordringer i forhold til at rekruttere endnu flere kvinder til bestyrelser? (Respondenterne har kunnet sætte flere krydser) Der er for få kvinder på toplederniveau 65 Der er for få kvinder med relevante, faglige kompetencer 43 Der er for få kvinder i mit netværk Search -virksomheder/head hunter -firmaer bringer relativt få kvinder frem Kvinder, som vi har tilbudt en bestyrelsespost, har takket nej Der er ingen udfordringer Der er for få kvinder med relevante, personlige kompetencer 7 Andet 7 Pct. af respondenter Strategi og forretning, økonomi og international erfaring Kompetencer, der efterspørges Bestyrelsesformændene tilkendegiver, at de faglige kompetencer, der er vigtigst at have i en bestyrelse, er knyttet til viden om forretningsstrategi, finansiel indsigt og international erfaring. Hele 93 pct. af bestyrelsesformændene peger på, at kompetencer inden for strategi og forretning er vigtigst. 61 pct. peger på økonomi/risk management/finansiel indsigt, mens godt halvdelen peger på international erfaring som en vigtig kompetence. 43 pct. tilkendegiver, at bestyrelseserfaring er vigtig. Derudover peger mere end en tredjedel af bestyrelsesformændene på markedsindsigt/salg, digitalisering og operationel erfaring som vigtige kompetencer. De mindst efterspurgte kompetencer er HR og organisation/personaleledelse/talent management samt viden om politiske og lovgivningsmæssige forhold/juridisk indsigt.

6 6 De faglige kompetencer, som bestyrelsesformændene efterspørger Hvilke faglige kompetencer er vigtigst at have i bestyrelsen? (Respondenterne har kunnet sætte flere krydser) Strategi og forretning 93 Økonomi/risk management/finansiel indsigt 61 International erfaring Erfaring med forretningsudvikling/ turnaround/ fusioner og akkvisition Bestyrelseserfaring Markedsindsigt/salg Digitalisering Operationel erfaring Konkurrenceindsigt/branchekendskab Innovationsviden- og erfaring HR og organisation/ personaleledelse/ talentmanagement 19 Politiske og lovgivningsmæssige forhold/ juridisk indsigt 14 Andet Pct. af respondenter Personlige kompetencer Når det gælder de personlige kompetencer, efterspørger 93 pct. af bestyrelsesformændene evnen til at være strategisk tænkende, og 77 pct. peger på forretningsvant/resultatorienteret som en relevant personlig kompetence. De personlige kompetencer, som bestyrelsesformændene efterspørger Hvilke personlige kompetencer er vigtigst at have i bestyrelsen? (Respondenterne har kunnet sætte flere krydser) Strategisk tænkende 93 Forretningsvant/resultatorienteret 77 Engageret 68 Ser muligheder 45 Kommunikerende 27 Relationsskabende 26 Robusthed 22 Andet 9 Pct. af respondenter Bestyrelsesformændene vurderer overordnet set, at faglige og personlige kompetencer er lige vigtige.

7 7 Direktionserfaring og international erfaring Virksomhederne har fokus på kompetencer Samlet peger bestyrelsesformændene på, at erfaring fra virksomheders øverste ledelseslag direktionserfaring samt international erfaring vægter højt og højere end personkarakteristika som køn og alder. Ved spørgsmålet om i hvor høj grad direktionserfaring, alder, køn og international erfaring spiller en rolle i en bestyrelse, svarer over 8 pct. af bestyrelsesformændene, at hhv. direktionserfaring og international erfaring i meget høj grad, i høj grad eller i nogen grad spiller en rolle. Kompetencer vægter højere for bestyrelsesmedlemmerne end køn og alder. 46 pct. af bestyrelsesformændene tilkendegiver, at alder i mindre grad spiller en rolle, mens 47 pct. mener, at køn slet ikke spiller en rolle. Dette vidner om virksomhedernes store fokus på kompetencer og ønsket om til enhver tid at ansætte den bedst kvalificerede person til stillingen uanset personens køn, alder, nationalitet osv. Direktionserfaring og international erfaring vægtes højt I hvor høj grad spiller nedenstående kompetencer og karakteristika en rolle i bestyrelsen? Pct Direktionserfaring International erfaring Køn Alder I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke Bestyrelsesmedlemmer rekrutteres fra virksomhedernes øverste ledelsesniveauer Bestyrelsesmedlemmer rekrutteres fra virksomhedernes direktionsniveau Bestyrelsesformændene tilkendegiver også, hvilke stillingsniveauer de rekrutterer fra for at udfylde bestyrelsens samlede kompetenceprofil. Her angiver 76 pct. af bestyrelsesformændene, at de rekrutterer bestyrelsesmedlemmer fra virksomheders direktionsniveau, og 61 pct. rekrutterer fra toplederniveau. Det skal hertil bemærkes, at det ikke er helt klart, hvor præcist respondenterne har skelnet mellem disse ledelsesniveauer.

8 8 Det vidner om, at forretningsstrategisk erfaring og indsigt i at drive en virksomhed er en vigtig forudsætning for at indtræde i en bestyrelse. Erfaring med bestyrelsesarbejde vægter mindre, når der rekrutteres til bestyrelser. Bestyrelsesmedlemmer hentes ind fra virksomhedernes øverste ledelsesniveauer Hvilket stillingsniveau rekrutteres bestyrelsesmedlemmer primært fra? (Respondenterne har kunnet sætte flere krydser) Direktionsniveau 76 Toplederniveau 61 Personer med bestyrelseserfaring 35 Specialistniveau 22 Mellemlederniveau Andet 5 Første linjeleder niveau 1 Pct. af respondenter Kvinder skal bringes i spil på shortlisten...også til CEO/adm. direktør og koncernchefstillinger Rekrutteringsbureauer og netværk spiller en stor rolle i forbindelse med rekruttering til bestyrelsesposter, men en del bestyrelsesformænd peger på, at det er en udfordring, at rekrutteringsbureauer ikke bringer nok kvinder i spil på shortlisten til bestyrelser og toplederstillinger. Knap en fjerdedel af bestyrelsesformændene mener, at rekrutteringsbureauer kun i nogen grad formår at bringe kvinder frem på shortlisten til bestyrelsesposter. Det er en endnu større udfordring, når det handler om at bringe kvinder i spil på shortlisten til CEO/adm. direktør/koncernchef-stillinger. Her mener godt en tredjedel af bestyrelsesformændene, at rekrutteringsbureauerne i nogen grad formår dette, mens over pct. af dem peger på, at rekrutteringsbureauerne i mindre grad formår at løse denne opgave. Det bør bemærkes, at undersøgelsen ikke siger noget om, hvorvidt rekrutteringsbureauer ikke får alle relevante kvindelige kandidater i spil, eller om de begrænses af udbuddet af kvindelige kandidater på dette ledelsesniveau.

9 9 Rekrutteringsbureauer bringer til dels kvinder i spil på shortlisten til toplederstillinger Bringer search-virksomheder/rekrutteringsbureauer nok kvinder i spil på shortlisten? Pct I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke Bestyrelse Koncernchef/CEO/Adm. direktør Det kan tilføjes, at bestyrelsesformændene for de store virksomheder med over 25 medarbejdere i lidt højere grad end dem for mindre virksomheder mener, at rekrutteringsbureauerne bringer nok kvinder i spil på shortlisten til bestyrelser. Når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt rekrutteringsbureauerne bringer nok kvinder i spil på shortlisten til CEO/adm. direktører/koncernchefniveau, er der ikke den store forskel. Kvoter anses ikke som en løsning Løsningsmuligheder Bestyrelsesformændene mener ikke, at kvoter er den rigtige måde at øge andelen af kvinder i bestyrelserne på. 9 ud af (89 pct.) af bestyrelsesformændene svarer, at de er imod kønskvoter for selskabsbestyrelser. 6 pct. er neutrale, og kun 5 pct. er positive over for kønskvoter.

10 Kvoter er ikke et ønsket middel Mener du, at kvoter for flere kvinder i bestyrelser er en god måde at øge andelen af kvinder i bestyrelser? Pct Ja Nej Hverken eller / ved ikke 6 Rekrutteringsgrundlaget skal styrkes Det store flertal af bestyrelsesformænd, som er imod kvoter, peger på, at rekrutteringsgrundlaget skal styrkes for at øge andelen af kvinder i bestyrelserne og at det tager tid. 48 pct. mener, at udviklingen tager tid, men er på vej. 36 pct. peger på, at det kræver, at flere kvinder vælger en uddannelse rettet mod en karriere i den private sektor, samt at virksomheder må søge at få flere kvinder til at forfølge en lederkarriere. 9 pct. mener ikke, at der bør gøres noget særligt, da udviklingen er godt på vej. Forslag til hvad der skal til for at øge andelen af kvinder i bestyrelser Hvad mener du, der skal til for at øge andelen af kvinder i bestyrelser? (Respondenterne har kunnet afgive flere svar) Pct. af respondenter Det er på vej, men tager tid Vi må søge at få flere kvinder til at forfølge en lederkarriere Det kræver, at flere kvinder vælger en uddannelse rettet imod en karriere i den private sektor og forfølger en lederkarriere 9 Ikke noget særligt - det er godt på vej 6 Andet. Spørgsmålet er kun blevet stillet til de respondenter, som er imod kvoter.

11 11 Kvinder skal vælge uddannelser rettet mod det private erhvervsliv Gode anbefalinger til at få flere kvinder til at forfølge en lederkarriere Der ligger en klar opgave og et potentiale i at styrke fødekæden til topledelse. Fokus skal være på at få endnu flere kvinder frem til leder- og toplederposterne og derigennem forbedre rekrutteringsgrundlaget til bestyrelserne. På et samfundsmæssigt niveau handler det om at få flere kvinder til at vælge uddannelser rettet mod det private erhvervsliv, og at de prioriterer en karriere her. Hertil kommer, at virksomheder samtidig plejer fødekæden af ledelsestalenter for at bringe flere frem mod topposterne. DI har i februar 18 udgivet Flere kvinder i ledelse Anbefalinger og best practice med otte anbefalinger til, hvordan virksomheder kan arbejde med at få flere kvinder til at forfølge en lederkarriere. Anbefalingerne går dels på at arbejde målrettet med at fastsætte nogle målbare målsætninger for de forskellige ledelseslag for at styrke fødekæden til topledelsesniveauet. På den måde er det muligt at kvantificere og overvåge udviklingen i andelen af kvinder på de forskellige ledelseslag. Herudover peger anbefalinger på andre værktøjer såsom at sikre kvindelige kandidater på shortlists til lederstillinger, at bruge mentorprogrammer og netværk aktivt, at se karriereveje ud fra et livsfaseperspektiv og at styrke medarbejderes tilknytning til arbejdspladsen under barsel. Ved at følge disse anbefalinger kan erhvervslivet forhåbentlig være med til at katalysere udviklingen og medvirke til at få flere kvinder til at forfølge en lederkarriere. Faktaboks: Lov om måltal og politik for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Siden 1. april 13 har de største danske virksomheder skullet 1) opstille et måltal for andelen af det underrepræsenterede køn blandt bestyrelsens generalforsamlingsvalgte medlemmer, hvis virksomheden ikke har en ligelig kønsfordeling, 2) udarbejde en politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn på virksomhedens øvrige ledelsesniveauer (gælder for virksomheder med over 5 medarbejdere) samt 3) årligt redegøre for status for opfyldelsen af det opstillede måltal og redegøre for den udarbejdede politik. Formålet er at skabe reel fremgang i antallet af kvinder i virksomhedernes ledelse. Loven omfatter virksomheder, der aflægger regnskab efter reglerne for store virksomheder i regnskabsklasse C og alle virksomheder i regnskabsklasse D. Ved store virksomheder forstås virksomheder, der overskrider to af følgende kriterier i to på hinanden følgende regnskabsår, jf. 7, i årsregnskabsloven: 1) En balancesum på 156 mio. kr. 2) En nettoomsætning på 313 mio. kr. 3) Et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 25. Læs mere her:

12 12 DI s undersøgelse af rekrutteringspraksis til bestyrelser Dansk Industri har gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt bestyrelsesformændene i de ca. 5 medlemsvirksomheder, der i 17 var omfattet af lov om kønssammensætning i ledelse og bestyrelse, for at få indsigt i ønskede bestyrelseskompetencer, rekrutteringspraksis til bestyrelse og topledelse mv. 111 bestyrelsesformænd har deltaget i spørgeskemaundersøgelsen. Disse er formænd for i alt 267 virksomheder.

Kvinder i ledelse og bestyrelser

Kvinder i ledelse og bestyrelser Mads Hinderup Nielsen, stud.scient., mhni@di.dk Richard B. Larsen, chefkonsulent, rbl@di.dk AUGUST 2019 i ledelse og bestyrelser Hver tredje ansat i den private sektor er kvinde. Det samme gælder blandt

Læs mere

Stadig flere kvinder i selskabernes bestyrelser

Stadig flere kvinder i selskabernes bestyrelser Chefkonsulent Richard B. Larsen rbl@di.dk AUGUST 2017 Stadig flere kvinder i selskabernes bestyrelser Andelen af kvinder stiger fortsat i de store, danske selskabers bestyrelser. De tilgængelige tal viser,

Læs mere

Markant flere kvinder i ledelse og bestyrelser

Markant flere kvinder i ledelse og bestyrelser Richard B. Larsen, Chefkonsulent rbl@di.dk, 3377 3324 Rikke Rhode Nissen, stud.scient.oecon. rirn@di.dk, 3377 4635 JANUAR 2017 Markant flere kvinder i ledelse og bestyrelser I løbet af de seneste 10 år

Læs mere

KVINDER I LEDELSE. Ved partner Mette Klingsten og partner Monica Reib

KVINDER I LEDELSE. Ved partner Mette Klingsten og partner Monica Reib KVINDER I LEDELSE Ved partner Mette Klingsten og partner Monica Reib Agenda Hvorfor er det relevant? Hvilke virksomheder er omfattet? Hvilke krav stilles til virksomhederne? Hvad skal man som virksomhed

Læs mere

Flere kvinder i ledelse. anbefalinger og best practice

Flere kvinder i ledelse. anbefalinger og best practice Flere kvinder i ledelse anbefalinger og best practice Hvorfor fokusere på kvinder i ledelse? Virksomheder har en klar interesse i at rekruttere, fastholde og forfremme medarbejdere fra den bredest mulige

Læs mere

Flere kvinder i ledelse. anbefalinger og best practice

Flere kvinder i ledelse. anbefalinger og best practice Flere kvinder i ledelse anbefalinger og best practice Udarbejdet af DI Redaktion: Anna Leclercq Vrang Tryk: Kailow Graphic A/S ISBN 978-87-7144-134-5 (tryk) 115.02.2018 2 Hvorfor fokusere på kvinder i

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. ÅRL 99b Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

MORGENSEMINAR OM KVINDER I LEDELSE

MORGENSEMINAR OM KVINDER I LEDELSE MORGENSEMINAR OM KVINDER I LEDELSE Advokat Mette Klingsten 10 juni 2013 2 MEDIERNE: KVINDER I LEDELSE HVORFOR ER DET RELEVANT? Tallene taler sit tydelige sprog der er mangel på kvinder i toppen af dansk

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning

Den kønsmæssige sammensætning Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Regnskabsåret 2017 December 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Metode 3 3. Efterlevelse af lovkravet 4

Læs mere

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politikken Det er Vestjysk Banks politik, at vi konstant stræber mod et højt kompetenceniveau hos både ledelse og medarbejdere.

Læs mere

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politikken Det er Vestjysk Banks politik, at vi konstant stræber mod et højt kompetenceniveau hos både ledelse og medarbejdere.

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. ÅRL 99b Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. SEL 139a Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Opfølgning på reglerne om måltal og politikker

Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Marts 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Sammenfatning og konklusion... 2 2. Metode og baggrund...

Læs mere

Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit

Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit November 2016 1 Indledning 1.1 Baggrund I Foreningen Nykredit betragter vi mangfoldighed som en vigtig forudsætning for nytænkning og udvikling

Læs mere

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politikken Det er Vestjysk Banks politik, at vi konstant stræber mod et højt kompetenceniveau hos både ledelse og medarbejdere.

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Opfølgning på reglerne om måltal og politikker

Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker December 2015 Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og konklusion... 2 2. Metode og baggrund... 4 2.1 Datagrundlag...

Læs mere

Kvinder vinder fodfæste i de store selskabers bestyrelser

Kvinder vinder fodfæste i de store selskabers bestyrelser December 2013 Kvinder vinder fodfæste i de store selskabers bestyrelser Af Richard B. Larsen, chefkonsulent, rbl@di.dk og Natasha Thaysen, stud.oecon.agro., nrth@di.dk Bestyrelserne i de store danske selskaber

Læs mere

VEJLEDNING OM. Måltal og politik for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom i praksis

VEJLEDNING OM. Måltal og politik for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom i praksis VEJLEDNING OM Måltal og politik for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom i praksis Erhvervsstyrelsen 27. februar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Baggrund...

Læs mere

Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S

Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S Dokumentkontrol Godkendt dato: 21.10.2015 Godkendt af: Bestyrelsen i Coop Danmark A/S Dokument ejer: Thomas Hermann, Filnavn: Politik

Læs mere

VEJLEDNING OM. Måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom

VEJLEDNING OM. Måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom VEJLEDNING OM Måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen Februar 2013 1 1. Indledning Lov nr. 1383 af 23. december 2012

Læs mere

Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT

Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT Derfor har DJØF tilmeldt sig Charter for flere kvinder i ledelse DJØF har som organisation løbende engageret sig i spørgsmål om ligestilling mellem mænd

Læs mere

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE FSR survey oktober 2012 BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der er

Læs mere

VEJLEDNING OM. Måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom

VEJLEDNING OM. Måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom VEJLEDNING OM Måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom Erhvervsstyrelsen Marts 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 3 2. Hvilke virksomheder

Læs mere

Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse

Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse Indledning Ved tilslutning til Charter for flere kvinder i ledelse forpligter organisationer sig til at arbejde på syv områder: 1.

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriets departement

Erhvervs- og Vækstministeriets departement Erhvervs- og Vækstministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Minister for ligestillings tale til brug for samråd om flere kvinder i danske virksomhedsbestyrelser i Det Politisk-Økonomiske Udvalg d. 7.

Minister for ligestillings tale til brug for samråd om flere kvinder i danske virksomhedsbestyrelser i Det Politisk-Økonomiske Udvalg d. 7. TALE Minister for ligestillings tale til brug for samråd om flere kvinder i danske virksomhedsbestyrelser i Det Politisk-Økonomiske Udvalg d. 7. maj 2009 07-05-2009 J.nr. 2009-3974 (2009-0005757) Ligestillingsafdelingen/asm

Læs mere

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ Dagsordenpunkt Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber Åbent - 2013/071480 SAGSRESUMÉ I lighed med anbefalingerne for god selskabsledelse fra Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler

Læs mere

European Employee Index 2013. Danmark 2013-14. årgang

European Employee Index 2013. Danmark 2013-14. årgang European Employee Index 2013 Danmark 2013-14. årgang Kvindelige ledere er bedst Danske kvinder er lidt bedre ledere end mandlige ledere. Det synes medarbejderne i hvert fald. Alligevel er langt de fleste

Læs mere

Lederes opfattelse af diversitet

Lederes opfattelse af diversitet Lederes opfattelse af diversitet Lederne Juni 2 Indledning Undersøgelsen belyser hvordan ledere opfatter diversitet respondenternes vurdering af, om ledergrupper i Danmark generelt er tilstrækkeligt bredt

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Holstebro Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Behov for fremmedsprogskompetencer og dansk eksport går hånd i hånd

Behov for fremmedsprogskompetencer og dansk eksport går hånd i hånd Anna Leclercq Vrang, konsulent anlv@di.dk, 3377 3631 NOVEMBER 2016 Behov for fremmedsprogskompetencer og dansk eksport går hånd i hånd Danske virksomheders aktiviteter rækker langt ud over Danmarks grænser.

Læs mere

Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold

Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold Annette Christensen, fagleder anch@di.dk, 2829 8384 SEPTEMBER 19 Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold Rundt om i landets kommuner har man i dag større fokus på at skabe et godt

Læs mere

Ligestillingsredegørelse 2017, Næstved Kommune

Ligestillingsredegørelse 2017, Næstved Kommune Ligestillingsredegørelse 2017, Næstved Kommune Politikker på personaleområdet 1. Har I en politik for arbejdet med ligestilling af kvinder og mænd på personaleområdet? Ja Nej 2. Har I målsætninger eller

Læs mere

POLITIK FOR FREMME AF DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I LEDELSEN

POLITIK FOR FREMME AF DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I LEDELSEN STRANDVEJEN 104A DK-2900 TLF. +45 35 29 86 00 VF.DK TELEFON 22913038 POLITIK FOR FREMME AF DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I LEDELSEN 1. POLITIKKENS FORMÅL OG BAGGRUND Det følger af selskabslovens 139a, at

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 10.4.2013 B7-000/2013 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsler til mundtlig besvarelse B7-000/2013 og B7-000/2013 jf. forretningsordenens artikel 115,

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Lemvig Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Kortlægning af ingeniørlederne

Kortlægning af ingeniørlederne Kortlægning af ingeniørlederne Januar 2018 Opsummering Boks 1 Konklusioner En højere andel af ingeniører arbejder som ledere end den samlede population af tilsvarende højtuddannede. Forskellen er markant

Læs mere

Kvinder i uddannelsesinstitutionernes bestyrelser

Kvinder i uddannelsesinstitutionernes bestyrelser NOTAT 56 8. marts 2017 r i uddannelsesinstitutionernes bestyrelser Bestyrelses- og ledelsesgangene på de videregående uddannelser er domineret af mænd. rne er dog på vej frem med 51 pct. af bestyrelsesposterne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Domstolsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

REDEGØRELSE FOR DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I DANSKE VIRKSOMHEDER

REDEGØRELSE FOR DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I DANSKE VIRKSOMHEDER SEPTEMBER 2014 ERHVERVSSTYRELSEN REDEGØRELSE FOR DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I DANSKE VIRKSOMHEDER RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Region Nordjylland 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK ASE ANALYSE NR. 24, JULI 2006 www.ase.dk SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK Denne analyse fokuserer på, hvordan lønmodtagere finder et nyt job, samt hvordan virksomheder finder nye medarbejdere,

Læs mere

Faktaark: Kvinder i bestyrelser

Faktaark: Kvinder i bestyrelser Marts 2015 Faktaark: Kvinder i bestyrelser DeFacto har analyseret udviklingen af kvinder i bestyrelser. Analysen er foretaget på baggrund af data fra Danmarks Statistiks database over bestyrelser samt

Læs mere

Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore

Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore virksomheder Den demografiske udvikling i Danmark forventes at betyde, at der frem mod 2040 vil være ca. 350.000 færre i den erhvervsaktive alder end

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Allerød Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen Absalon (Tidligere University College Sjælland) Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med

Læs mere

NY VIDEN OM ARBEJDET I KULTURBESTYRELSER

NY VIDEN OM ARBEJDET I KULTURBESTYRELSER NY VIDEN OM ARBEJDET I KULTURBESTYRELSER Danske Kulturbestyrelser 4. marts 2019 DET KULTURELLE INSTITUTIONSLANDSKAB Resultaterne baserer sig på 376 besvarelser Store +50 mio. kr. Årlig omsætning 8% 13%

Læs mere

Komitéen for god Selskabsledelse Gå-hjem seminar 7. januar Ledelsesevaluering og mangfoldighed

Komitéen for god Selskabsledelse Gå-hjem seminar 7. januar Ledelsesevaluering og mangfoldighed Komitéen for god Selskabsledelse Gå-hjem seminar 7. januar 2014 Ledelsesevaluering og mangfoldighed Anbefalinger for god selskabsledelse i perspektiv Bestyrelsesevaluering og mangfoldighed kom med i anbefalingerne

Læs mere

CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT

CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT Indledning Udenrigsministeriet har tiltrådt charteret, fordi mangfoldighed er et vigtigt strategisk indsatsområde for ministeriet. Det er ministeriets

Læs mere

Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet Indledning Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern består, ud over ministeriets departement, af Sekretariatet for Udlændingenævnet,

Læs mere

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PwC s forretning er betinget af vores evne til at tiltrække, udvikle og fastholde de dygtigste i branchen. 2 PwC

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lemvig Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen

NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Aabenraa Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Ligestillingsrapport 2015 fra. Kulturministeriet

Ligestillingsrapport 2015 fra. Kulturministeriet Ligestillingsrapport 2015 fra Indledning Ligestillingsrapporten for giver en overordnet status på indsatsen for ligestilling på s område i perioden 2013 2015. Rapporteringen sker på baggrund af de ligestillingsredegørelser,

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Albertslund Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lejre Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Assens Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Lov om måltal og politikker for det underrepræsenterede køn

Lov om måltal og politikker for det underrepræsenterede køn Lov om måltal og politikker for det underrepræsenterede køn Evalueringsrapport 2017 December 2017 Rettet den 18. april 2018 i forhold til oprindelig version. Tal er rettet i tabel 1, side 6 og tilhørende

Læs mere

Efterlevelse af komitéens Anbefalinger for god Selskabsledelse 2012

Efterlevelse af komitéens Anbefalinger for god Selskabsledelse 2012 Efterlevelse af komitéens Anbefalinger for god Selskabsledelse 2012 1. Sammenfatning Komitéen for god Selskabsledelse gennemgår en gang om året et udsnit af de børsnoterede selskabers redegørelse for virksomhedsledelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Nordfyn Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aalborg Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Køn, uddannelse og karriere

Køn, uddannelse og karriere Køn, og karriere Lederne Oktober 14 Indledning Undersøgelsen belyser lederkarrieren, herunder hvordan lederne fik deres første lederjob, hvad der var deres væsentligste motiver til at blive leder, og hvilke

Læs mere

KVINDELIGE LEDE BARSEL KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED DFORDRINGER BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDER SKAL MOTIVERE. De største udfordringer

KVINDELIGE LEDE BARSEL KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED DFORDRINGER BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDER SKAL MOTIVERE. De største udfordringer 2010 KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDELIGE LEDE DFORDRINGER KVINDER SKAL MOTIVERE BARSEL SIDE 6 Lederprofilen SIDE 11 Kvinder fravælger lederstillinger til fordel for

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Svendborg Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Tønder Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Norddjurs Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Nationalmuseet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Arbejdstilsynet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Vejle Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Retterne Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lyngby-Taarbaek Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Kolding Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Langeland Kommunes Ligestillingsudvalg 30. januar 2017

Langeland Kommunes Ligestillingsudvalg 30. januar 2017 Langeland Kommunes Ligestillingsudvalg 30. januar 2017 Udgangspunkt i Nyborg Ingen politik på området Ingen opmærksomhed fra hverken politikere, ledere eller medarbejdere Modstand Åbenhed Nysgerrighed

Læs mere

Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen

Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen Godkendelsesdato: 22. oktober 2018 Ansvarlig: Koncernsekretariat Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Baggrund 3 1.2 Revision 3 2 Formål og målsætning

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Faxe Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen University College Lillebælt Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG

ÆNDRINGSFORSLAG EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 17.5.2013 2012/0299(COD) ÆNDRINGSFORSLAG 43-167 Udkast til udtalelse Marije Cornelissen (PE508.089v01-00) om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Mangfoldighed og køn hos Nykredit Foretræde for Folketingets Ligestillingsudvalg 25. januar 2012

Mangfoldighed og køn hos Nykredit Foretræde for Folketingets Ligestillingsudvalg 25. januar 2012 Ligestillingsudvalget 2011-12 LIU Alm.del Bilag 32 Offentligt Mangfoldighed og køn hos Nykredit Foretræde for Folketingets Ligestillingsudvalg 25. januar 2012 24-05-2013 1 Ligestilling hos Nykredit Nykredit

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Rødovre Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Svendborg Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

At øge andelen af kvinder, som indgår i kandidatfeltet til bestyrelsesposter.

At øge andelen af kvinder, som indgår i kandidatfeltet til bestyrelsesposter. Opfølgning på Operation kædereaktion i 2012 1. Om Operation kædereaktion Anbefalinger for flere kvinder i bestyrelser Operation kædereaktion blev lanceret i november 2010 af den tidligere ligestillingsminister

Læs mere

Aarhus Kommunes ligestillingsredegørelse 2015 (samlet)

Aarhus Kommunes ligestillingsredegørelse 2015 (samlet) Aarhus Kommunes ligestillingsredegørelse 2015 (samlet) Politikker på personaleområdet 1. Har I en politik for arbejdet med ligestilling af kvinder og mænd på personaleområdet? Ja Nej 2. Har I målsætninger

Læs mere

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE. Slotsholmsgade København K. Telefon Telefax

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE. Slotsholmsgade København K. Telefon Telefax RAPPORT OM LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE 2015 Slotsholmsgade 10 1216 København K. Telefon 7226 8400 Telefax 3393 3510 www.justitsministeriet.dk jm@jm.dk 1. Indledning Det fremgår af ligestillingslovens

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Frøslev-Mollerup Sparekasse. Gældende fra regnskabsåret 2014

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Frøslev-Mollerup Sparekasse. Gældende fra regnskabsåret 2014 Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Frøslev-Mollerup Sparekasse Gældende fra regnskabsåret 2014 1 Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Frøslev-Mollerup Sparekasse forholder sig til

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Socialstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen

Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen i Aarhus Kommune Side 1 af 5 Aarhus Kommune vil være en mangfoldig arbejdsplads, der så vidt muligt afspejler befolkningssammensætningen

Læs mere

REVISOR- TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 b

REVISOR- TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 b REVISOR- TJEKLISTE Årsregnskabslovens 99 b I henhold til årsregnskabslovens 99 b, skal store virksomheder (regnskabsklasse C og D) i ledelsesberetningen redegøre for: - status for det opstillede måltal

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Skive Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Økonomi- og Indenrigsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Region Midtjylland 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere