Evaluering af Grundtvig og Rusland III. Skriv kort om:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af Grundtvig og Rusland III. Skriv kort om:"

Transkript

1 Evaluering af Grundtvig og Rusland III. Skriv kort om: 1 Forberedelserne til rejsen, herunder Informationer om rejsen Karsten Fledelius: Ganske uden væsentlige problemer. Jørgen Hinsby: Glimrende. Niels Johan Juhl-Nielsen: Fint. Elisabeth Jørgensen: Udmærket det ville have været rart, hvis det var oplyst, at man skulle betale for tolkning. Anne Krag: Der har været godt og grundigt med informationer gennem hele forløbet. Palle Moldrup: God løbende information. Jørn Boye Nielsen: Tilstrækkelige informationer. Gitta Scheer: OK Rikke Schultz: Fint. Helle Vallø: Meget fint grundigt, tilstrækkeligt og i god tid. Gunvor Andersen: Planlægningen startede den 1. oktober 2013 med mit møde med AWE i Bisserup, hvor AWE; Danmark, DRF i Region Sjælland og Alla Nazarova og Lidia Sjkorkina, Rusland, besluttede at forsøge at lave en konference i Moskva.. Efter endnu et møde på Vartov den 23. april blev linjerne trukket op, og der startede en intensiv kommunikation mellem især Alla Nazarova og mig. Selv om Alla var utroligt samarbejdsvillig, følge jeg tit, at jeg sjælden fik de oplysninger, jeg spurgte om. Jeg brugte ualmindeligt meget krudt på at overbevise hende om, at det var tvingende nødvendigt at lade tilhørerene stille spørgsmål efter hvert foredrag og at have nogle ordentlige pauser. Stedet for konferencen, hvem de russiske talere var, og hvilke studiebesøg vi skulle deltage i osv. blev meddelt på et meget sent tidspunkt og alligevel ændret flere gange. Emnet for Lars Poulsen-Hansens foredrag blev ændret flere gange efter russisk ønske. Jeg fik alligevel indtrykket, at hun gjorde alt hun kunne for at imødekomme de ønsker, vi havde fremsat. Måske er der for os ukendte bureaukratiske regler, som forhindrede at der kom gang i sagerne. Det russiske ønske om, at tolkene skulle have foredragene på skrift i forvejen kom også på et meget sent tidspunkt og bidrog sikkert til, konferencen fik et mere formelt præg end den under normale omstændigheder ville have haft. Jeg har f.eks. aldrig nogensinde tidligere hørt Karsten Fledelius stå og læse op af et manuskript. Jeg havde også forsøgt at få at oplyst, hvor og hvordan vi fik noget at spise i løbet af dagen, men det kom som en stor overraskelse, at der alle vegne var disket op med så mange lækkerier. Jeg havde nærmest indstillet mig på at sulte hele dagen, og så spise ordentligt morgen og aften.

2 Visumansøgningen Karsten Fledelius: Det gik som det skulle, i mit tilfælde lidt omstændeligt, da jeg jo ikke kunne søge sammen med jer andre pga. min rejse i juni til Rusland. Dejligt at vi ikke skulle betale noget gebyr; det var en stor hjælp at Alla havde skaffet en god indbydelse. Jørgen Hinsby: Overraskende godt. Niels Johan Juhl-Nielsen: Fint. Elisabeth Jørgensen: Udmærket. Anne Krag: Takket være Gunvor så lykkedes det på flot måde at få visumansøgningen udfyldt. Palle Moldrup: Tilstrækkelig information. Jørn Boye Nielsen: Samarbejdede fint om hele processen. Gitta Scheer: Det var fint at vi søgte om visum kollektivt og at vi fik det gratis. Rikke Schultz: Fint-fint. Helle Vallø: Meget fin Gunvor gjorde et fint forberedende arbejde. Gunvor Andersen: Takket være Allas invitation på Dumaens papir og to opringninger til lederen af visumafdelingen på Den Russiske Ambassade, så fik vi hurtigt tilsagn om gratis visum, og vi fik oven i købet tilbudt et møde i konsulatet udenom den almindelige kø. Så det fungerede perfekt, selv om der var lidt problemer, fordi et par af deltagerne var i udlandet på det tidspunkt, vi havde fået tilbudt et møde. Men også dette lille problem blev løst. Mødet på Vartov Karsten Fledelius: Nyttigt til afstemning af praktiske problemer, forventninger og opdatering af alle deltagere. Jørgen Hinsby: Deltog ikke. Niels Johan Juhl-Nielsen: Måske skulle vi have fundet frem til nogle specifikke emner, vi kunne tage op med Dumaen og også fundet frem til, hvem der skulle indlede. Elisabeth Jørgensen: Deltog ikke. Anne Krag: Det var godt at mødes med Sjællandsgruppen, vi fik en fornemmelse af hinanden og hvad vi stod for, synd at fynboerne og jyderne ikke kunne være med. Palle Moldrup: Havde ikke mulighed for at deltage, men satte pris på referatet; Jørn Boye Nielsen: Rigtig godt med sådan et informationsmøde. Fik nødvendige informationer og lærte hinanden at kende.

3 Gitta Scheer: God idé at mødes, inden vi skulle rejse, og få ansigter på deltagerne; Rikke Schultz: Deltog i det første møde på Vartov. Det var et fint møde en god start på forberedelserne. Helle Vallø: Meget nyttigt godt at møde så mange af de andre deltagere inden rejsen. Gunvor Andersen: Mødet var efterlyst af flere, og selv om kun sjællænderne kunne deltage, så oplevede jeg det som et godt og nødvendigt møde. Men vi kunne / burde nok have gjort mere for at forberede studiebesøgene, især besøget i Dumaen. 2 Selve konferencen den 25/3: Praktiske forhold (lokaler, tolkefaciliteter, struktureringen af konferencen etc.) Karsten Fledelius: Flotte rammer, både på universitetet og i Dumaen, og et imponerende gæstebud efter konferencen. Gæstfriheden var helt igennem meget fin. Jørgen Hinsby: % Niels Johan Juhl-Nielsen: For meget fokus på gaver: Hvor var ungdommen? Elisabeth Jørgensen: Udmærket. Anne Krag: Da lokalerne først var blevet bestemt i sidste øjeblik, synes jeg at de virkede godt, tolkningen var OK, og struktureringen af konferencen ligeså. Blot virkede det overvældende med det russiske indlæg efter konferencen med de unge på videoen. Det er to forskellige verdner, og vores forsøg på at synge Den signede dag var også præget af, at det gik hurtigt med at få kopieret sangene. Palle Moldrup: Meget velfungerende rammer med gode lokaler, god tolkning og et meget veltilrettelagt program; Jørn Boye Nielsen: Fint nok, men stadigvæk lidt for formelt. Mere tid til udveksling spørgsmål måske sidde mere uformelt et firkantet eller rundt bordopsætning, så vi sidder på samme niveau. Gitta Scheer: OK. Rikke Schultz: Gode faciliteter, høj service, Lidt problemer med at få uddelt tolkeudstyr efter frokostkaffepausen. Vi vidste for om lidt og publikum / tilhørerne. Helle Vallø: Lokalet, modtagelsen og selve organiseringen af konferencen var fin, tolkefaciliteterne teknisk set ok og tilstrækkelige. Selve tolkningen af et par af indlæggene til engelsk var ikke specielt god, sandsynligvis har den været bedre til russisk.

4 Gunvor Andersen: Jeg blev positivt overrasket over hvor gode faciliteter de havde alle steder jeg husker besøg i skoler og andre institutioner i slutningen af 90 erne, hvor de slet ikke havde nogle tekniske hjælpemidler, ikke engang en radio. Foredragene /foredragsholderne Karsten Fledelius: Interessante og relevante oplæg. Jørgen Hinsby: % Niels Johan Juhl-Nielsen: Ingen bemærkninger. Elisabeth Jørgensen: De meste var meget akademisk og for lidt folkeligt. Anne Krag: De danske indlæg var gode og aktuelle, de supplerede hinanden, og det historiske forløb blev ridset godt op. Palle Moldrup: Meget kompetente foredrag med stor bredde i indhold. Jørn Boye Nielsen: Indholdsmæssigt fint nok, men mindre oplæsning mere two ways kommunikation Gitta Scheer: Foredragene var fine. Jørn Boye var meget god. Rikke Schultz: Det var fint, at de første oplæg var på russisk. Jørns oplæg var det, der affødte flest reaktioner fra tilhørerne, måske fordi det var så konkret. Godt med de to russiske oplæg. Det kunne have været spændende, hvis vi efterfølgende kunne have haft dialog med de to russiske oplægsholdere. Helle Vallø: Foredragene som sådan gik tilsyneladende godt særligt Jørns lod til at gå lige hjem hos også de yngre tilhørere. OG det så ud til at vi fik banket lidt interesse op hos en del af dem. Gunvor Andersen: De oplæste foredrag var ikke så meget i Grundtvigs ånd, men det kunne ikke være anderledes af hensyn at tolkene, som åbenbart ikke kunne tilbyde hvad vi normalt forstår ved simultantolkning. Auditoriets størrelse bevirkede også, at der blev en stor afstand mellem panel og tilhørere. Kontakten med de russiske konferencedeltagere. Skriv gerne navne, adresser, e- mailadresser etc., som vi kan benytte i det fremtidige arbejde. Karsten Fledelius: Det vigtigste for mig var kontakten med Alla selv og med formanden for Jabloko. Jørgen Hinsby: Irina Vladimirovna Vasina fra Organisationen af uddannelsesinstitutionernes styrelser i Moskva kom hen til mig efter foredraget og var meget interesseret i en form for samarbejde. associacija.us.ou@rambler.ru Niels Johan Juhl-Nielsen: Ingen bemærkninger.

5 Elisabeth Jørgensen: Jeg hilste på mine venner fra Hviderusland og Rusland. Anne Krag: % Palle Moldrup: god kontakt; adresser dækket af andre deltagere; Jørn Boye Nielsen: % Gitta Scheer: Kommer senere. Rikke Schultz: % Helle Vallø: Larisa Mikhailova, Ph.D., Secretary of RAACS, Chief Editor Supernova, F&SF Lomonosov Moscow State University, Dept. of Journalism, tlf. +7(495) , larmih@gmail.com, Talte flere gange med Larisa, som var i DK på studieophold som ung og har bibeholdt en stor interesse og veneration for DK, som har været en inspirationskilde for hende. Hun underviser bl.a. i Gender Studies på Moscow State University. 3 Studiebesøgene: Kreml Karsten Fledelius: En fantastisk oplevelse at se de sale, man normalt ikke ser. Det fortalte rigtig meget om den moderne værdisættelsen af czar-tiden. Jørgen Hinsby: Var i Potlovka Niels Johan Juhl-Nielsen: %. Elisabeth Jørgensen: Var i Potlovka Anne Krag: Fremragende en virkelig dygtig guide, og vi fik en meget fin indføring i både det gamle og det nye Kreml. Palle Moldrup: Ualmindeligt godt besøg med meget kompetent guide og meget informativ rundvisning. Jørn Boye Nielsen: Var i Potlovka. Gitta Scheer: En fantastisk oplevelse og en rigtig god guide. Rikke Schultz: Flot rundvisning, spændende. Helle Vallø: Meget interessant og imponerende man følte sig meget privilegeret ved at få mulighed for at studere sådanne gemakker i ro og mag.; besøget gav mig også en forståelse for, hvor meget det nutidige Rusland vil gøre for igen at fremmane det storslåede, der var over kejserlige hof og dermed genskabe en følelse hos besøgende / befolkningen af Ruslands storhed.

6 Gunvor Andersen: Udmærket guide og interessant at have set tsarpaladset indefra men hvor fik jeg dog ondt i benene af at skulle stå op i to timer. Besøget i Dumaens uddannelsesudvalg Karsten Fledelius: En meget stor oplevelse, især af de kvindelige ildsjæle fra biblioteker og andre dele af civilsamfundet. Der lå meget fint formuleret kritik i deres indlæg. Jeg tror, vi leverede det, vores samarbejdspartnere havde brug for, især Alla, og at det vil gavne os i det fremtidige samarbejde. Jørgen Hinsby: Var i Potlovka. Niels Johan Juhl-Nielsen: Vigtigt med opsamlingen. Elisabeth Jørgensen: Var i Potlovka. Anne Krag: Meget interessant, og der kom fra vores side gode oplæg til diskussionen. Dog kunne vi ved Vartovmødet have struktureret vores spørgsmål mere, men det er set i bakspejlet. VI blev fint introduceret, men vi fik ikke tilsvarende introduktion fra uddannelsesudvalget. Palle Moldrup: Interessant besøg med lejlighed til at høre forskellige uddannelsesinstitutioners bud på udfordringer og lejlighed til at give danske bud på erfaringer. Jørn Boye Nielsen Var i Potlovka. Gitta Scheer: Lidt spredt fægtning ; der manglede en dagsorden. Rikke Schultz: Det mest spændende punkt på programmet. Vi skulle have været bedre forberedt på, hvad de forventede af os som oplæg og så fordelt nogle emner mellem os. Helle Vallø: Et meget spændende og udbytterigt besøg. De russiske mødedeltagere var velforberedte og interesserede. Deres egne oplæg og spørgsmål til vores gruppe spændte vidt. Overordnet var de interesserede i hvordan den danske Grundtvig-tradition og situationen i DK på Grundtvigs tid kan paralleliseres til situationen i Rusland lige nu. Flere i den danske gruppe gav bud på dette, og der var klart interesse, særligt for praktiske tiltag, der kan fremme befolkningens vilje til at påtage sig noget eget ansvar for livslang læring, hvordan livslang læring-konceptet praktisk kan kobles på det kolossale behov der er i Rusland for videreuddannelse af arbejdsstyrken, så udenlandske virksomheder og virksomheder og investorer ikke opgiver Rusland som target, men derimod tiltrækkes til landet, og også til udkantsområderne; vi kunne her klarere have fremhævet, hvordan Grundtvigs tanker om oplysning og uddannelse i en under-privilegeret befolkningsgruppe fint går hånd i hånd med de behov, der er i det internationale business-miljø for konsensus om moral og etik. anvendelse af bibliotekerne til formål, der kan opretholde deres status som videnscentrer i de mindre samfund, samt støtte de dårligt uddannede voksne i egne anstrengelser for at gøre sig parate / modtagelige for livslang læring (lokale grunduddannelser for voksne).

7 Andre emner, der var oppe fra russisk side (i stikordsform): 1. How to stimulate enthusiasm for learning and reading, entrepreneurship, individuality, responsibility and optimism plus self-education abilities (open university). 2. The need for moral knowledge and commitment, particularly for trendsetters and rulers. 3. The need to increase common consciousness in the population of the fact that we are all living on the same planet. 4. The importance of family education (strengthening of the family as basic unit in a modern society). 5. Free use of libraries should be kept as basic principle and public service. 6. The importance of keeping aesthetic education, since this is vital for the development of sound personalities. 7. Concern about how to keep up the knowledge of Byzantine / Christian roots. Vi kunne have haft glæde af på forhånd at have fået en liste over de russiske deltagere (navn, stilling, organisation, samt interesseområde). Vi håber, at Alla Nazarova vil kunne anvende vores bidrag og naturligvis også på videre kontakt med nogle af de russiske mødedeltagere. Gunvor Andersen: Det var svært at finde ud af, hvem de russiske paneldeltagere var. Vi havde ikke fået at vide i forvejen, hvem vi skulle møde - jeg havde spurgt - de blev ikke præsenteret og der var ingen navneskilte, så man kunne se, hvilke institutioner/organisationer de repræsenterede. Det fremgik først, når de begyndte at tale. Jeg tror desværre ikke, at de fik ret meget ny uddannelsestænkning fra vores delegation. Vi havde ikke aftalt tilstrækkeligt godt, hvem som skulle sige hvad, hvordan og hvorfor, og der var for mange i forvejen forberedte, lange russiske indlæg for at det skulle blive en rigtig dialog. Et reduceret antal problemområder ville måske have fremmet dialogen. Man kan ikke frelse hele verden på engang. Men det var på den anden side imponerende, at russerne havde samlet så mange højt kvalificerede mennesker for at møde vores danske delegation. Det kunne tyde på, at de (desperat) søger nye løsninger inden for opdragelse, uddannelse og en hel række andre områder. Jeg håber, at de alligevel fik noget, de kunne bruge, både teori og praksis. Vi er under alle omstændigheder parat til at videreføre den spirende dialog, som var til stede. Tolstoj- museet Karsten Fledelius: Meget fint besøg med en entusiastisk omviser og interessant diskussion bagefter, hvor direktøren og omviseren ikke var enige herligt at noget sådant er muligt og også kan komme frem. Jørgen Hinsby: Var i Potlovka. Niels Johan Juhl-Nielsen: % Elisabeth Jørgensen: Var i Potlovka. Anne Krag: Virkelig en perle, og det var en meget dygtig guide vi havde, hans hjerte brændte for Tolstoj, og det var nærværende at høre. Der var fyldt med poesi både i parken og på museet, og det gør altid indtryk at se en stor forfatteres hjem, især skrivebord og skrivepult, men også parken med de mange gamle træer, hvoraf nogle har stået siden Tolstojs tid.

8 Palle Moldrup: Besøget var meget velarrangeret med en meget grundig indføring i Tolstojs liv og virke. Meget givende. Jørn Boye Nielsen: Var i Potlovka. Gitta Scheer: En stor oplevelse. Jeg må hjem og genopfriske hans forfatterskab. Rikke Schultz: Et fantastisk spændende besøg. Udbytterigt selv om jeg intet viste om Tolstoj, da jeg kom. Jeg gik meget beriget derfra. Helle Vallø: Fantastisk spændende, fremragende omviser, som via sin fine beretning om Tolstojs liv, både den familiemæssige og den åndelige dimension, og hans imponerende virke satte mange tanker i gang hos danskerne; der blev fundet klare ligheder mellem Tolstoj og Grundtvig; dog tror jeg vi alle var lettede over, at Grundtvig ikke er så gloomy som Tolstoj,; måske derfor har vi som danskere en lettere gang på jorden end russerne. Gunvor Andersen: Interessant, især fordi der blev peget på forhold, som i høj grad fik en til at sammenligne med Grundtvig. For mit vedkommende husker jeg dog et besøg i Jasnaja Poljana som en langt større oplevelse end vores besøg i Tolstojs Moskva-residens. Men kombineret viser de to besøg nye sider af Tolstojs liv og virke. Møde med repræsentanter for kirken. Karsten Fledelius: En god oplevelse, som jeg har formidlet til domkirken i København, hvor der er stemning for at invitere repræsentanter for Moskva-menigheden til København for at sondere mulighederne for et videre samarbejde. Jørgen Hinsby: Var i Potlovka. Niels Johan Juhl-Nielsen: % Elisabeth Jørgensen: Var i Potlovka. Anne Krag: Det var interessant og tankevækkende at møde evangelisk-lutherske præster og menighedsrådsformænd samt kvindelig provst. Der var en fri og afslappet tone i dialogen her, og vi hørte om minoritetskirken, og at den nu rækker ud efter et samarbejde med den ortodokse kirke. De er også interesserede i, at vi formidler samarbejde videre ud til danskere, f.eks. invitation til orgelkoncerter etc. Palle Moldrup: Godt møde med meget givende skitseringer af det store arbejde, der gøres. Jørn Boye Nielsen: Var i Potlovka Gitta Scheer: En fin oplevelse. Fik lyst til at yde støtte til dem, måske som kulturudveksling. Rikke Schultz: Godt møde, som åbnede mulighed for en ny samarbejdspartner i Rusland.

9 Helle Vallø: Meget positivt møde; mest interessante kontakt var den kvindelige provst; Lena Bondacenko ), som er interesseret i at skabe kontakt på Moskva-menighedens vegne til en venskabsby. Lena var vistnok ikke bosiddende i Moskva. Hendes engelsk var i øvrigt vældig godt. Viktor Weber, pastor, Verwaltungsleiter (Moskva-menigheden) +7 (495) , vweber1975@gmail.com var også et positivt bekendtskab. De lutheranske præster samt deres menighedsrådsformand gav udtryk af, at de er dygtige organisatorer og at de udnytter ressourcer godt. Et evt. fremtidigt samarbejde vil nok ikke blive vanskeligt. Gunvor Andersen: Jeg fik et meget positivt indtryk af en minoritetskirke, som synes jeg stod for fornyelse, dialog, venlighed, glæde, ungdom og modernitet. Der var ikke så meget støv over præsteskabet i den kirke, som jeg oplever i den danske folkekirke. Måske kommer jeg forkert sted og for sjældent. Besøget i Potlovka (Elisabeth, Jørgen og Jørn) Jørgen Hinsby: Se særligt indlæg. Elisabeth Jørgensen: % Jørn Boye Nielsen: Se særligt indlæg. 4 Hvordan går vi videre med Grundtvig og Rusland - samarbejdet? Karsten Fledelius: Både ved det planlagte besøg fra Rusland af unge i slutningen af januar og en Grundtvig og Rusland IV på Vartov, som vi allerede har snakket om. Jeg synes at initiativet har vundet i styrke, og det er meget bekræftende at opleve interessen fra russisk side. Det være fint til Vartov konferencen af få repræsentanter fra duma-udvalget med. (Gunvors kommentar: det sidste bliver (for) dyrt; så skal vi jo have tolkeanlæg og simultantolke). Jeg mener også, at vi bør konstituere en task force med henblik på at stimulere demokratiudvikling, voksenuddannelse og civilsamfund i Rusland en bred folkelig demokratisk dannelse vil i Rusland som i Danmark være det grundlag, et demokratisk samfund kan blive opbygget på i fremtiden. Jørgen Hinsby: % Niels Johan Juhl-Nielsen: % Elisabeth Jørgensen: Vanskeligt spørgsmål måske dukker der noget op hen ad vejen. Anne Krag: Ved f.eks. at indlede et samarbejde med Grundtvigs Forum på Vartov om i fællesskab at arrangere et seminar Grundtvig og Rusland IV i efteråret 2015 eller foråret Palle Moldrup: Studentudveksling, gerne med ophold på Danish Folk High School med mulighed for venskabsopbygning - forinden, under og efter. Opfølgning med aktiviteter og studiekredse. Jørn Boye Nielsen: Fortsætte med seminarer og møder og samarbejdsprojekter. Udveksle lærere og elever. Lars P. Poulsen-Hansen:?

10 Gitta Scheer: DRF i Region Sjælland overvejer en Grundtvig og Rusland IV konference på Vartov næste år. Rikke Schultz: På vejen i toget til lufthavnen talte jeg videre med Alla om udveksling (med Lars som tolk). Her fik vi konkretiseret nogle idéer, som jeg vil renskrive, når jeg kommer hjem og rundsende til gruppen. Måske kan vi holde et møde i forbindelse med Allas besøg på Vartov i oktober. Vedr. det besøg sagde Alla, at det evt. kan forlænges med en dag før eller efter, hvis vi vil lave et dagsprogram for dem. I så fald skal de overnatte en dag på hostel. Desuden planlægger Alla en studietur for russiske lærere til Danmark 2. uge i april og i forlængelse heraf en fredskonference med 3 deltagere fra Rusland, 2 fra Østukraine, 2 fra Vestukraine og 1 deltager fra et par andre lande. Det ville være godt, hvis der var mulighed for samarbejde med Dansk-Russisk Forening også i den forbindelse. Helle Vallø: Håber at Alla melder tilbage med reaktioner på den video, hun vil producere, og at den giver nogle reaktioner, der kan dan), der kan danne grundlag for videre kontakt. Jeg har taget kontakt til Povl Asserhus (formand for juridisk /økonomisk enhed i Efterskoleforeningens Styrelse). Povl, som er en god ven, var meget interesseret i Grundtvig og Rusland projektet, og i det omfang, det kan blive relevant at inddrage efterskolerne, vil være en god indgang. Gunvor Andersen: Vi undersøger muligheden for et Grundtvig og Rusland IV på Vartov. Jeg har kontakt med en folkeskole i Lejre (Hvalsø Skole, skoleleder Kurt Sørensen), som måske er interesseret i et lærersamarbejde / lærerstuderendesamarbejde. Gødstrup, den 10. oktober, 2014 Med venlig hilsen Gunvor Andersen

11

Grundtvig og Rusland I, II og III

Grundtvig og Rusland I, II og III Grundtvig og Rusland I, II og III Dansk-Russisk Forening i Region Sjælland har i en årrække satset stort på en række arrangementer om Grundtvig og Rusland. Det hele startede den 23. marts 2012 med et seminar

Læs mere

Grundtvig og Rusland III, den 24.-28. september, 2014: Hvad man kan nå på tre dage i Moskva

Grundtvig og Rusland III, den 24.-28. september, 2014: Hvad man kan nå på tre dage i Moskva Grundtvig og Rusland III, den 24.-28. september, 2014: Hvad man kan nå på tre dage i Moskva Vi ankom til Moskva ved 17-tiden, russisk tid den en 24. september. Tidlige næste dag begyndte konferencen om

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid Land: Spanien Periode: Fra: 16/1/12 Til: 23/5/12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Bishop University Land: Canada Periode: Fra: 10.01.12 Til: 01.05.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den 25. 26.02.2015 Antal tilbagemeldinger: 131 ud af 138 mulige. 1: Har du fået den fornødne

Læs mere

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab BA. Navn på universitet i udlandet: Reykjavik University.

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab BA. Navn på universitet i udlandet: Reykjavik University. Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab BA Navn på universitet i udlandet: Reykjavik University Land: Island Periode: Fra: 25. august 2013 Til: 16. december 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr.

Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr. Evaluering af elever af besøg på Århus Universitet. Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr. Hvordan var besøget struktureret? o Hvad fungerede godt? 1. At vi blev ordentligt

Læs mere

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia Intern evalueringsopsamling Opsamling - EKSAMEN X = hold 1, hold 2, hold. Alle hold samlet 1. Formen: I hvilken har du oplevet, at eksamensformen har svaret til undervisningen på studieforløbet? I høj

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Mette Villadsen Evt. rejsekammerat: Camilla Margrethe Lyhne Thomsen Hjem-institution: University College Sjælland Campus Næstved Holdnummer:

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 04.04 10.04.2018 Antal tilbagemeldinger: 184 ud af 204 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken var

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: Institute of Education, University of London Land: England, United Kingdom Periode: Fra: 4. januar

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Sabanci University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Sabanci University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Sabanci University Land: Tyrkiet Periode: Fra: 01.09.12 Til: 15.01.13 Udvekslingsprogram: Erasumus

Læs mere

3. og 4. årgang evaluering af praktik

3. og 4. årgang evaluering af praktik 3. og 4. årgang evaluering af praktik Februar 2013 52% af de spurgte har svaret 1. Hvor mange klasser har du haft timer i? Respondenter Procent 1 klasse 27 11,6% 2 klasser 73 31,3% 3 klasser 50 21,5% 4

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin Land: Tyskland Periode: Fra: 1 september (sprogskole) 2012 Til:

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier. Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier. Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague Land: Tjekkiet Periode: Fra:1/10/13 Til:1/03/14 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester 16.03 21.03 2017 Antal tilbagemeldinger: ud af 101 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Konstruktiv Kritik tale & oplæg

Konstruktiv Kritik tale & oplæg Andres mundtlige kommunikation Når du skal lære at kommunikere mundtligt, er det vigtigt, at du åbner øjne og ører for andres mundtlige kommunikation. Du skal opbygge et forrådskammer fyldt med gode citater,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Institut d Etudes Politique Paris (Sciences Po) Land: Frankrig Periode: Fra: Januar 2013 Til: Maj

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 12. og den 13. november 2013.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 12. og den 13. november 2013. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 12. og den 13. november 2013. Antal tilbagemeldinger: 179 af 183 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Historie. Navn på universitet i udlandet: University College Dublin.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Historie. Navn på universitet i udlandet: University College Dublin. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Historie Navn på universitet i udlandet: University College Dublin Land: Ireland Periode: Fra: 14-01-2013 Til: 28-05-2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Bilkent University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Bilkent University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Bilkent University Land: Tyrkiet Periode: Fra: januar 2013 Til: Juni 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Bolig. Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt bolig gennem søgning på internettet.

Bolig. Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt bolig gennem søgning på internettet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Økonomi, cand.oecon Navn på universitet i udlandet: Université libre de Bruelles Land: Belgien Periode: Fra: 1.2.2013 Til: 1.7.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia. Land: United Kingdom

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia. Land: United Kingdom US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of East Anglia Land: United Kingdom Periode: Fra: 1. sept. 2011 Til: 31 dec. 2011 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester til

Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester til Evaluering af klinikophold med fokus på infektioner for medicinstuderende og MedIS på 5. semester 15.09.17 til 21.09.17 Antal tilbagemeldinger: 150 ud af 165 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London Land: England Periode: Fra: 11/01-13 Til: 22/06-13 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015:

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015: Vi har deltaget på Karrieredagene flere gange, og vi har altid været rigtig glade for at være med på messen. Vi har noteret mange gode talenter ned, både til konkrete graduate-stillinger, til studenterjob

Læs mere

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? det handler om det jeg laver! og jeg kan sætte teorierne på min dagligdag Jeg har kun deltaget på 2 af modulets 6 gange, derfor kan jeg ikke vurdere det i

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 ALLE BESØGENDE TOTAL : 8.406 4% 3% 13% 38% Økonomi, revision, business & marketing Jura, Politik & Samfund 30% 21% Studerende på 1.

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Rumænien Navn: Kristina Kaas Sørensen E-mail: Kristinakaas@gmail.com Tlf. nr. 31373249 Evt. rejsekammerat: Mai Dalsgaard Lassen Hjem-institution: VIA University

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28.01.13 Til: 07.06.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Wisconsin-Madison Land: USA Periode: Fra: 17. januar 2013 Til: 18. maj

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 76 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 58% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Alt ok De

Læs mere

Evaluering af modulet i sin helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål?

Evaluering af modulet i sin helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Evalueringsskema LFG, hold 1, E10 Evaluering af modulet i sin helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? Jeg er

Læs mere

Evaluering af modulet som helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til fagets formål?

Evaluering af modulet som helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til fagets formål? Evaluering af modulet som helhed: Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til fagets formål? Da det er ledelse i det offentlige, der er i fokus, vil det forbedre udbyttet, hvis der

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at styrke mit akademiske engelsk og for at opleve en anden studiekultur.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at styrke mit akademiske engelsk og for at opleve en anden studiekultur. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Victoria Land: Canada Periode: Fra: 1.9.2010 Til: 31.12.2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk

US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidat i Informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: Unversity of London, Institute

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Otago.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Otago. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: University of Otago Land: New Zealand Periode: Fra: Foråret 2010 Til: Udvekslingsprogram: Oversøisk

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Historie (Hovedfag) samfundsfag (sidefag)

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Historie (Hovedfag) samfundsfag (sidefag) US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Historie (Hovedfag) samfundsfag (sidefag) Navn på universitet i udlandet: Gent Universitet Land: Belgien Periode: Fra: 9/2 2012 Til:9/7 2012

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Institut d Etudes de Politiques, Paris (Sciences Po, Paris) Land: Frankrig Periode: Fra: August

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk Navn på universitet i udlandet: Queen s University of Belfast Land: Nord Irland Periode: Fra:29/1-2014 Til:14/6-2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering Navn på universitet i udlandet: University College London - UCL Land: UK Periode: Fra:15.09.2013 Til:15.01.2014

Læs mere

Offentlig Styring, F14

Offentlig Styring, F14 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du modulets relevans

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var generelt tilfreds med opholdet, selvom jeg i nogle af mine forventninger til universitetet blev skuffet

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var generelt tilfreds med opholdet, selvom jeg i nogle af mine forventninger til universitetet blev skuffet Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bacheloruddannelsen på Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: University College London Land: England Periode: Fra:september 2011 Til:juni

Læs mere

Mødet med det fremm. Lærerstuderende fra Århus i Ungarn. Essay af Nikoline Ulsig, - -

Mødet med det fremm. Lærerstuderende fra Århus i Ungarn. Essay af Nikoline Ulsig, - - Mødet med det fremm Lærerstuderende fra Århus i Ungarn - - var dels tale om deciderede Kodályskoler 1, som kan sammenlignes med det, vi her- en helt normal skole. Det er i mødet med det fremmede, man får

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick Land: Canada Periode: Fra:September 2010 Til:December 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Grundtvig og Rusland II, Rønnebæksholm, lørdag den 24/ Rapport.

Grundtvig og Rusland II, Rønnebæksholm, lørdag den 24/ Rapport. Grundtvig og Rusland II, Rønnebæksholm, lørdag den 24/8 2013. Rapport. Konferencen fandt sted i Hestestalden på Rønnebæksholm. Konferencefaciliteterne er fremragende. Vi disponerede over en foredrags-

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden Land: Holland Periode: Fra: 6. februar 2012 Til: 29. juni 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering. Hvordan har informationen om arrangementet været?

Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering. Hvordan har informationen om arrangementet været? Æresrelaterede konflikter D. 8 november 2013 evaluering Hvordan har informationen om arrangementet været? god meget god Hvordan var din oplevelse af lokaler og faciliteter? Utilfreds tilfreds meget tilfreds

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales Land: Australien Periode: Fra: juli 2012 Til: november 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. Land: Skotland, UK

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. Land: Skotland, UK US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen Land: Skotland, UK Periode: Fra:29. januar 2012 Til: 8. juni 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og Spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og Spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og Spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Universidad de Alicante Land: Spanien Periode: Fra: 01/02-2013

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA Fransk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Université de la Sorbonne Paris IV Land: Frankrig Periode: Fra: Januar

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Navn: Karen Sloth, email: 98402@viauc.dk, Viborg Sygeplejeskole. Holdnr. 98402. UTAS University of Tasmania. Concord Hospital, Sydney. Operations afdeling fra den

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Leicester University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Leicester University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Leicester University Land: England Periode: Fra: 21-01-14 Til: 21-06-14 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Limerick.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Limerick. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Limerick Land: Irland Periode: Fra: 19. januar 2012 Til: 14. maj 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: University of London, Institute of Education Land: Storbritannien

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed for MedIS på 4. semester den

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed for MedIS på 4. semester den Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed for MedIS på 4. semester den 29.02.2012. Antal tilbagemeldinger: 37 ud af 40 mulige. 1: Har du på sygehuset fået den fornødne

Læs mere

Navn på universitet i udlandet: Technische Universität Berlin (reelt også Freie Universität og Humboldt Universität)

Navn på universitet i udlandet: Technische Universität Berlin (reelt også Freie Universität og Humboldt Universität) US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: Technische Universität Berlin (reelt også Freie Universität og Humboldt Universität) Land: Tyskland

Læs mere

2. Spm1. Er det en fordel med et preformuleret(?) specialeprojekt? Og i givet fald hvorfor? Eller er det bedst selv at være med?

2. Spm1. Er det en fordel med et preformuleret(?) specialeprojekt? Og i givet fald hvorfor? Eller er det bedst selv at være med? Udkast til referat af fokusgruppeinterview angående temaet det gode specialeforløb. Tirsdag d 24.03.09, Det biovidenskabelige fakultet. Deltagere: Interviewer/ordfører: Jakob Lundgren Willesen Medinterviewer/logbogsholder:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie Navn på universitet i udlandet: City University London Land: UK Periode: Fra:September 2012 Til:Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Evalueringsrapport. FTF Region Midtjylland. Arbejdsmiljøkonference FTF MIDTJYLLAND. Onsdag d. 5 marts 2008 på Viborg Golf Hotel

Evalueringsrapport. FTF Region Midtjylland. Arbejdsmiljøkonference FTF MIDTJYLLAND. Onsdag d. 5 marts 2008 på Viborg Golf Hotel Evalueringsrapport FTF Region Midtjylland Arbejdsmiljøkonference Onsdag d. marts 8 på Viborg Golf Hotel FTF MIDTJYLLAND c/o Skiveegnens Lærerforening, Østerbro, 78 Skive Tlf.: 97 9, Fax.: 97 7, E-mail:

Læs mere

US AAR H. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur

US AAR H. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur US AAR H Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Universidad de Alicante Land: Spanien Periode: Fra: 01.02.2013

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør i bygningsdesign

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør i bygningsdesign US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør i bygningsdesign Navn på universitet i udlandet: UPC. Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech Land: Spanien Periode:

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk BA. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk BA. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk BA Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich Land: England Periode: Fra: 02.01.13 Til: 01.07.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Økonomi (cand.oecon) Navn på universitet i udlandet: Universidad Autónoma de Madrid

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Økonomi (cand.oecon) Navn på universitet i udlandet: Universidad Autónoma de Madrid US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Økonomi (cand.oecon) Navn på universitet i udlandet: Universidad Autónoma de Madrid Land: Spanien Periode: Fra: 01.02.2013 Til: 30.05.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

SPØRGSMÅL SVAR 32 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5 15,0 17,5 20,0 22,5 25,0

SPØRGSMÅL SVAR 32 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5 15,0 17,5 20,0 22,5 25,0 Evaluering af Landdistriktskonferencen 218 SPØRGSMÅL SVAR 32 OVERSIGT INDIVIDUEL Accepterer svar Hvad er din rolle i lokalområde/kommune? Lokal frivillig/ildsjæl Medlem af lokalråd / kommunalt landdist

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab Patienttilfredshedsundersøgelse august 2018 1. Hvem udfylder skemaet - sæt kryds Patient Pårørende Begge i fællesskab 323 13 14 2. Er du (sæt kryds) Mand Kvinde 130 221 3. Hvor gammel er du - sæt kryds

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Klassisk Arkæologi. Navn på universitet i udlandet: Ruhr-Universität, Bochum

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Klassisk Arkæologi. Navn på universitet i udlandet: Ruhr-Universität, Bochum US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Klassisk Arkæologi Navn på universitet i udlandet: Ruhr-Universität, Bochum Land: Tyskland Periode: Fra:01.10.2011 Til:01.02.2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

24/10-11: Her er et forslag fra bestyrelsen til vedtagelse på generalforsamlingen.

24/10-11: Her er et forslag fra bestyrelsen til vedtagelse på generalforsamlingen. Handelsskolernes forening af studievejledere 27/10-12: Vores forening er nu sluttet sammen med teknisk skoles og gymnasiets vejlederforeninger under navnet Ungdommens Uddannelsesvejlederforening UUVF.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Universität Zürich.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Universität Zürich. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Universität Zürich Land: Schweiz Periode: Fra: September 2011 Til: Januar 2012 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Indledning. Kære censorer

Indledning. Kære censorer Indledning Kære censorer På vegne af censorformandskaberne udsendte vi fornyligt en survey, til deltagerne ved censormødet, og efterspurgte jeres feedback omkring det første fælles-afholdte censormøde.

Læs mere