Regler for efterkontrol i ydelseskontrollen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regler for efterkontrol i ydelseskontrollen."

Transkript

1 Regler for efterkontrol i ydelseskontrollen. v/ Ole Klejs Hansen, RYK Efter indførelsen af de elektroniske mælkemålere er den tidligere kendte efterkontrol normalt en såkaldt observeret malkning/kontrol. Det skyldes at en række manuelle procedurer er afløst af automatiske procedurer i forbindelse med mælkemålerne. Tilbage står imidlertid en række fejlmuligheder, som gør at forskellige former for observeret malkning/kontrol fortsat er relevante, men disse kan kontrolleres uden at gennemføre en fuldstændig ny ydelseskontrol. Det er vigtigt, at mælkemålerne er koblet korrekt til malkeanlægget og betjenes korrekt. Det er vigtigt, at man er helt sikker på, hvilken ko der bliver malket. Dette kan specielt være et problem i malkestalde og malkekarruseller samt i systemer med halsbåndstranspondere, hvor man måske ikke har fået indberettet, at transpondere er flyttet mellem køer. Det er typer af fejlmuligheder, der kan kontrolleres ved en såkaldt observeret malkning/kontrol. Det sker ved at kontrolassistenten i forbindelse med en almindelig ydelseskontrol kommer uanmeldt forbi og observerer, hvordan malkningen gennemføres. Kontrolassistenten skal udfylde en liste over de forhold, som skal observeres under malkningen. Andre typer af fejl kan kontrolleres ved kontrol af data. Hvis mælkemålerne anvendes korrekt og identifikationen af køer er korrekt, bør der ikke være behov for at rette oplysninger på de strimler, der skrives ud efter prøvemalkningen. Der kan måske være gode grunde til, at der ved en enkelt kontrollering er rettet på data, men hvis der ofte er rettelser på strimlerne, er der grund til at kontrolforeningen kigger nærmere på kontrolarbejdet i driftsenheden/besætningen. Observeret malkning/kontrol i driftsenheder/besætninger med automatisk malkning, kan bestå i kontrol af de af robotten registrerede mælkemængder pr. ko, i en periode omkring kontroldatoen. Muligheden for at gennemføre efterkontrol som en fuldstændig ydelseskontrol dagen efter normal ydelseskontrol er der fortsat, og vil blive anvendt, hvis RYK s afdelingsleder finder det nødvendigt. Der er ikke ændret på frekvensen af observeret malkning/kontrol eller på udtrækningen af driftsenheder/besætninger til dette.

2 Regler for efterkontrol, gældende fra 29/ Omfang af observeret malkning/kontrol L&F, Kvæg kan årligt indstille at der foretages efterkontrol. Hvis der foretages efterkontrol foretages den i mindst 3% af driftsenhederne/besætningerne i hver region. 2. Udtrækning af Driftsenhed/besætninger 2.1. Kontrolforeninger og Viking Danmark meddeler inden d. 15. i hvert kvartals sidste måned til L&F, Kvæg, hvilke driftsenheder/besætninger, der lokalt er nyudpeget til efterkontrol. L&F, Kvæg indlægger disse driftsenheder/besætninger i sit udtrækningsprogram L&F, Kvæg sikrer, at der ved starten af hvert kvartal udtrækkes mindst 0,75% af de aktive, ydelseskontrollerede driftsenheder/besætninger i hver region. Først udtrækkes 0,15% tilfældigt blandt samtlige driftsenheder/besætninger. De resterende 0,60% trækkes derefter blandt de driftsenheder/besætninger, som er indberettet fra kontrolforeninger eller Viking Danmark. Hvis der ikke fra kontrolforeninger og Viking Danmark er meddelt det nødvendige antal driftsenheder/besætninger til efterkontrol, udtrækker L&F, Kvæg supplerende driftsenheder/besætninger. Til brug ved supplerende udtrækning kan L&F, Kvæg fastlægge fordelingstal for særlige grupper af driftsenheder/besætninger L&F, Kvæg meddeler umiddelbart efter udtrækningen RYK s afdelingsledere, hvilke driftsenheder/besætninger der er udtrukket til efterkontrol Kontrolforeningerne er forpligtet til at gennemføre efterkontrol i de udtrukne driftsenheder/besætninger, men kan herudover foretage efterkontrol i andre driftsenheder/besætninger på eget initiativ. 2.5 Efterkontrol foretages på foranledning af RYK s afdelingsleder i området af en foreningsansat person med de nødvendige kvalifikationer. 2.6 Efterkontrol skal i videst muligt omfang gennemføres inden kvartalets udgang. L&F Kvæg påser, at der foretages efterkontrol i det omfang, som fremgår af kvartalslisten. 3. Gennemførelse af observeret malkning/kontrol RYK s afdelingsleder foranlediger, at en RYK-medarbejder med fornødne kvalifikationer uanmeldt aflægger besøg ved ydelseskontrol og ud fra en tjekliste kontrollerer forhold vedrørende anvendelse af mælkemålere m.v. samt identifikation af køer under malkningen Data fra observerede malkninger skal af kontrollanten afleveres til RYK s afdelingsleder, som sammen med kontrollanten diskuterer resultaterne og eventuel opfølgning.

3 3. Gennemførelse af datakontrol RYK s afdelingsleder kontrollerer manuelle rettelser på de originale datastrimler udskrevet fra datahandleren og afleveret til kontrolassistenten ved mindst tre på hinanden følgende kontrolleringer. Disse må kun undtagelsesvist indeholde manuelle rettelser. Rettelsernes antal, retning og tilknytning til enkeltkøer vil blive kontrolleret RYK s afdelingsleder eller en RYK-medarbejder kommer mellem 5 og 8 dage efter normal ydelseskontrol i driftsenhed/besætning med malkerobotter uanmeldt på ejendommen og får udskrevet nye lister fra malkerobotterne med resultater, der viser samtlige malkninger i mindst 14 dage. Det kontrolleres, at resultaterne fra disse nye lister ikke afviger fra den mælkeydelse, der er angivet for de enkelte køer på kontroldagen. 4. Gennemførelse af forlænget ydelseskontrol RYK s afdelingsleder kan vælge at gennemføre forlænget ydelseskontrol, som består i, at en foreningsansat, dagen efter ordinær ydelseskontrol foretager en ny fuldstændig ydelseskontrol. RYK s afdelingsleder kontrollerer, at resultaterne fra den forlængede ydelseskontrol svarer til resultaterne fra den ordinære ydelseskontrol. 5. Opfølgning 6.1. Hvis der ved efterkontrol findes uacceptable afvigelser, foretager kontrolforeningen yderligere opfølgning med henblik på at finde årsagen til afvigelserne. Det kan være: - Instruktion i prøveudtagning - Vejledning i anvendelse af udstyr - Check af malketidspunkter - Andet 6.2. Dette udføres af den lokale RYK-afdelings personale.

4 Til ejeren af driftsenheden/besætningsejeren OBSERVERET MALKNING/KONTROL. Driftsenheder/besætninger til observeret malkning/kontrol fremsøges ved en tilfældig udtrækning hos L&F, Kvæg. RYK s afdelingsleder kan afhængigt af omstændighederne vælge mellem tre forskellige måder at udføre den observerede malkning/kontrol på: 1. Observeret malkning/kontrol 2. Datakontrol 3. Forlænget ydelseskontrol Du kan læse mere om de forskellige former for observeret malkning i RYK s årsberetning. Er din driftsenhed/besætning udtrukket til observeret malkning/kontrol, vil en dertil kvalificeret medarbejder fra RYK komme i din driftsenhed/besætning for at foretage den observerede malkning/kontrol og eventuelt kontrollere øremærker m.v. HVORFOR OBSERVERET MALKNING/KONTROL? Det er vigtigt, at ydelseskontrollens data er korrekte. De er en del af grundlaget for daglig produktionsstyring, for beregning af avlsværdital på tyre, udvælgelse af tyremødre m.v. De er også grundlaget for international anerkendelse af ydelsesresultater for malkekvæg. Derfor har L&F, Kvæg indført obligatorisk observeret malkning/kontrol i 3 % af driftsenhederne/besætningerne årligt. Disse udtrækkes i samarbejde med de lokale RYK-afdelinger og kvægavlsforeningen Viking. Den observerede malkning/kontrol skal først og fremmest vise kvaliteten af den normale ydelseskontrol i Danmark, men den vil naturligvis også vise kvaliteten af ydelseskontrollen i de udtrukne driftsenheder/besætninger. HVORFOR LIGE MIN DRIFTSENHED/BESÆTNING? For at kunne vise kvaliteten af normal ydelseskontrol udtrækkes en del af driftsenhederne/besætningerne til observeret malkning/kontrol helt tilfældigt blandt alle kontrollerede driftsenheder/besætninger eller fra grupper af kontrollerede driftsenheder/besætninger. Desuden har kvægavlsforeningen Viking Danmark lagt alle driftsenheder/besætninger med kontrakt om levering af tyrekalve til foreningen ind til efterkontrol. DERFOR: Det, at du er blevet udtrukket til observeret malkning/kontrol betyder ikke nødvendigvis, at der er fundet fejl eller afvigelser i driftsenhedens/besætningens data, eller at der er rejst tvivl om kontrolarbejdets korrekte udførelse. HVAD SKER DER BAGEFTER? Den observerede malkning/kontrol anvendes til vurdering af kontrolarbejdets kvalitet. RYK s afdelingsleder og den medarbejder, der har gennemført den observerede malkning/kontrol på ejendommen, vurderer resultaterne og de problemer der måske er fundet. Hvis den observerede malkning/kontrol skulle vise, at der er problemer, vil din kontrolforening hjælpe med til, at du kan få dem løst.

5 DEN OBSERVERDE MALKNING/KONTROL SKAL GENNEMFØRES! Observeret malkning/kontrol er en del af kontrolreglerne. Den er obligatorisk for de driftsenheder/besætninger, der bliver udtrukket. Den skal altså gennemføres. For at observeret malkning/kontrol kan vise kontrolarbejdets kvalitet, er det nødvendigt, at den gennemføres uden yderligere varsel og efter faste retningslinjer. Kontrolassistenten har derfor retningslinjer og skemaer til de forskellige former for observeret malkning/kontrol. På forhånd tak for DIN hjælp til, at skabe yderligere respekt omkring arbejdet og resultaterne i ydelseskontrollen. RYK, september 2015

1 Regler for Ydelseskontrollen (Version 2015)

1 Regler for Ydelseskontrollen (Version 2015) 1 Regler for Ydelseskontrollen (Version 2015) Følgende regler, der er i overensstemmelse med de generelle retningslinjer vedtaget af den internationale ydelseskontrolorganisation (ICAR), skal overholdes:

Læs mere

INDHOLD FORORD. Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr. 87 40 50 89 ryk@landscentret.dk

INDHOLD FORORD. Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr. 87 40 50 89 ryk@landscentret.dk Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr. 87 40 50 89 ryk@landscentret.dk FORORD I 2009 har hele kvægbruget været præget af en historisk lav mælkepris. Finanskrisen har ramt erhvervet hårdt

Læs mere

INDHOLD FORORD. Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr.: 87 40 50 89 ryk@vfl.dk

INDHOLD FORORD. Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr.: 87 40 50 89 ryk@vfl.dk Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr.: 87 40 50 89 ryk@vfl.dk FORORD Det du læser i denne beretning er et resultat af daglige registreringer og regelmæssig ydelseskontrol. Der er masser

Læs mere

Forretningsbetingelser/Retningslinjer for ydelseskontrollen

Forretningsbetingelser/Retningslinjer for ydelseskontrollen Forretningsbetingelser/Retningslinjer for ydelseskontrollen August 2018 Vi har opdateret vores forretningsbetingelser som samlet kan ses herunder. De er til enhver tid gældende for samhandel med RYK. Baggrunden

Læs mere

Retningslinjer for ydelseskontrollen, oktober 2014

Retningslinjer for ydelseskontrollen, oktober 2014 Retningslinjer for ydelseskontrollen, oktober 2014 Ydelseskontrol kvalitet Såvel besætningsejeren som RYK er interesseret i den bedst mulige kvalitet i arbejdet. Andre brugere af data fra ydelseskontrollen,

Læs mere

RYK Årsberetning 2012

RYK Årsberetning 2012 RYK Årsberetning 2012 9. Årgang RYK Registrering og YdelsesKontrol er en erhvervsdrivende fond under Dansk Kvæg med kontorer i Holstebro, Sorø RYK 9. og ÅRSBERETNING Skejby 1 Overvejer du robot, malkestald

Læs mere

INDHOLD FORORD. Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr. 87 40 50 89 ryk@landscentret.dk

INDHOLD FORORD. Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr. 87 40 50 89 ryk@landscentret.dk Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr. 87 40 50 89 ryk@landscentret.dk FORORD Den turbulente situation, som har præget hverdagen for medarbejdere og folkevalgte i RYK, i 2006 er ved, at

Læs mere

RYK ÅRSBERETNING 2014

RYK ÅRSBERETNING 2014 RYK ÅRSBERETNING 2014 11. Årgang RYK Registrering og YdelsesKontrol er en erhvervsdrivende fond under Dansk Kvæg med kontorer i Holstebro, RYK Sorø 11. og ÅRSBERETNING Skejby 1 Overvejer du robot, malkestald

Læs mere

Regler for indberetning til CHR. Frivillige oplysninger

Regler for indberetning til CHR. Frivillige oplysninger Staldregistreringsskema Denne blok kan anvendes både til lovpligtig registrering af kvæg i det offentlige Centralt Husdyrbrugsregister (CHR) og til frivillig registrering af øvrige oplysninger (f. eks.

Læs mere

Malketid ud fra automatiske mælkemålere

Malketid ud fra automatiske mælkemålere Malketid ud fra automatiske mælkemålere Anders Fogh og Ulrik Sander Nielsen Tidsplan Forventet 2008 Tidspunkt Resten af 2008 Forår 2009 April 2009 April 2009 Aktivitet Færdig udvikling af system til avlsværdivurdering

Læs mere

INDHOLD. Hobrovej 437, 9200 Aalborg SV Tlf.: Fax nr , Fax nr

INDHOLD. Hobrovej 437, 9200 Aalborg SV Tlf.: Fax nr , Fax nr Hobrovej 437, 9200 Aalborg SV Tlf.: 9634 5130 Fax nr. 9634 5135, Fax nr. 9634 5235 ryk@ryk-nord.dk FORORD Strukturudviklingen er fortsat med uformindsket styrke i 2006. At vi bliver færre mælkeproducenter

Læs mere

Vejledning til håndtering af Trutestmalkedata

Vejledning til håndtering af Trutestmalkedata Vejledning til håndtering af Trutestmalkedata Rettet d. 2/9-2003 Indhold Indhold... 2 Installationsvejledning... 3 Opsætning... 4 Indlæsning af besætningsdata i datahandleren... 4 Indlæsning af besætningsdata

Læs mere

INDHOLD. Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 57 81 15 10 ryk@vfl.dk

INDHOLD. Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 57 81 15 10 ryk@vfl.dk Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 57 81 15 10 ryk@vfl.dk Året 2013 har været præget af erhvervets økonomiske udfordringer, og hvordan erhvervets fremtid skal formes med den store gældsbelastning.

Læs mere

Vejledning til LaktationsAnalyse i DMS Dyreregistrering

Vejledning til LaktationsAnalyse i DMS Dyreregistrering Vejledning til LaktationsAnalyse i DMS Dyreregistrering Med værktøjet LaktationsAnalyse får du overblik over dagsydelsen pr. ko de seneste 14 mdr. for 1. kalvs, 2. kalvs og Øvrige køer. Desuden vises laktationskurvens

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice april 2013 1. Indledning Udvalget for Ældre og Handicappede i Haderslev Kommune har iflg. servicelovens 151 c ansvaret for, at

Læs mere

Opmærksomhedsvinduet er ofte startvinduet. Her ses de køer, der er alarm på, eller der skal tages aktion på med hensyn til reproduktion.

Opmærksomhedsvinduet er ofte startvinduet. Her ses de køer, der er alarm på, eller der skal tages aktion på med hensyn til reproduktion. DeLaval Produktnavn Sælges som ALPRO Windows 6.50. Det samme program kan anvendes både til malkning i AMS og konventionel malkning. Programmet sælges som et samlet grundmodul, hvortil der findes et tillægsmodul

Læs mere

Specialkonsulent Helge Kromann og Seniorkonsulent Jannik Toft Andersen SEGES Kvæg VÆLG DET RIGTIGE MALKESYSTEM

Specialkonsulent Helge Kromann og Seniorkonsulent Jannik Toft Andersen SEGES Kvæg VÆLG DET RIGTIGE MALKESYSTEM Specialkonsulent Helge Kromann og Seniorkonsulent Jannik Toft Andersen SEGES Kvæg VÆLG DET RIGTIGE MALKESYSTEM KVÆGKONGRES 2016 VÆLG DET RIGTIGE MALKESYSTEM BAGGRUND MYTER OG FAKTA AMS versus konventionel

Læs mere

STRANGKO. Herd Managementprogrammer 22

STRANGKO. Herd Managementprogrammer 22 STRANGKO Produktnavn Sælges som STRANGKOFARM CONTROL II MANAGEMENTSYSTEM. Programmet sælges som et grundmodul, hvilket indeholder kalender og foderprogram, samt delmoduler til aktivitetsmåling, kommunikation

Læs mere

INDHOLD FORORD. Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: Fax nr

INDHOLD FORORD. Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: Fax nr Udkærsvej 15, 8200 Aarhus N Tlf.: 87 40 50 00 Fax nr. 87 40 50 89 ryk@landscentret.dk FORORD I 2008 er det gode konstruktive arbejde fra 2007 fortsat, og mange af de tekniske løsninger er sat i søen. Meget

Læs mere

FULLWOOD, Fusion Crystal

FULLWOOD, Fusion Crystal FULLWOOD, Fusion Crystal Produktnavn Sælges som Fusion Crystal version 1.40. Sælges p.t. kun sammen med FULLWOOD Merlin automatiske malkesystemet. Her sælges det som et komplet modul. Krav til hardware/internet

Læs mere

Grundbeløb pr. besæning, kr. 269 269 Moderdyr, kr./stk. 20,50 20,50 Max 100 dyr Øvrige dyr, kr./stk. 6,85 6,85

Grundbeløb pr. besæning, kr. 269 269 Moderdyr, kr./stk. 20,50 20,50 Max 100 dyr Øvrige dyr, kr./stk. 6,85 6,85 20. december 2013 Priser i 2014 Videncentret for Landbrug, Kvæg har fastlagt nedenstående priser for 2014. Priserne er tilpasset i henhold til aftaler og prisudvikling. Nye ydelser indlægges løbende på

Læs mere

Bilag 1. Kravspecifikation

Bilag 1. Kravspecifikation Bilag 1 Kravspecifikation Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den nuværende organisering af 2 2.1 Kundens overordnede organisering 2 2.2 2 2.3 Kvalitetsstandarder 3 2.4

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. ordblindeundervisning Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes rettigheder

Læs mere

AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg

AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg Foderomkostning pr. kg EKM 2 % højere på bedrifter med AMS vs. andre Foderomkostningerne pr. kg mælk produceret på bedrifter

Læs mere

Tilsynspolitik Gældende fra 1. januar 2017 Acadre

Tilsynspolitik Gældende fra 1. januar 2017 Acadre Tilsynspolitik 2017 Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2017 Acadre I det

Læs mere

Tæt opfølgning skaber økonomisk fremgang

Tæt opfølgning skaber økonomisk fremgang Tæt opfølgning skaber økonomisk fremgang V/ konsulent Bjarne Christensen, S:\Prodsyst\Kongres2003\BJCoverheads.ppt 1 Spredning i det økonomiske resultat bliver større S:\Prodsyst\Kongres2003\BJCoverheads.ppt

Læs mere

DIAGNOSTIK OG ANSVARLIG BRUG AF ANTIBIOTIKA

DIAGNOSTIK OG ANSVARLIG BRUG AF ANTIBIOTIKA Herning februar 2017 Michael Farre, SEGES Dyrlæge DIAGNOSTIK OG ANSVARLIG BRUG AF ANTIBIOTIKA DAGENS PROGRAM Baggrund Forebyggelse Hvilke køer skal behandles? Effekt af behandlinger Behandling efter label

Læs mere

Modernisering v/adam Conrad - Center for Erhverv 26. marts 2015

Modernisering v/adam Conrad - Center for Erhverv 26. marts 2015 Modernisering v/adam Conrad - Center for Erhverv Formål med ordningen Gennem tilskud til nybyg, tilbyg og renoveringsprojekter at fremme bedrifternes levedygtighed, produktivitet og ressourceeffektivitet.

Læs mere

Tilsynsenheden. Uanmeldt tilsyn D Fonden Sparta

Tilsynsenheden. Uanmeldt tilsyn D Fonden Sparta Uanmeldt tilsyn D28.11. 2012 Fonden Sparta Tilbuddets navn og adresse Sparta,afd. Tjørring, Fredbovej og administrationen Tilbuddets målgruppe Tilbuddets leder Tilsynsførende Dato for tilsyn Michael Poulsen,

Læs mere

Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening

Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening Avlsprogrammet er revideret i februar 2017 Motiveringen herfor findes i det øgede sædsalg fra ca. 2.500 til 10.000 doser årligt og stadig stigende. Sædsalget

Læs mere

Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011

Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011 Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011 Overenskomsten indgås mellem [DRIFTSOVERENSKOMSTPART] og VUC Storstrøm om ordblindeundervisning for voksne. I denne overenskomst forstås ved:

Læs mere

Kvægproduktion 1950 til 2010 og frem mod 2040 Produktivitet og afledte miljø effekter. Troels Kristensen & Martin Riis Weisbjerg. Historisk udvikling

Kvægproduktion 1950 til 2010 og frem mod 2040 Produktivitet og afledte miljø effekter. Troels Kristensen & Martin Riis Weisbjerg. Historisk udvikling Kvægproduktion 1950 til 2010 og frem mod 2040 Produktivitet og afledte miljø effekter Troels Kristensen & Martin Riis Weisbjerg Historisk udvikling Teknologi udvikling 1950-2010 Typebedrifter Fodring og

Læs mere

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål til bilag 1 med de tilskudsberettigede elementer: Sp. Tilskud til mælkekøling; er der kun tilskud til isbank, eller kan der vælges

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) VUC Aarhus. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) VUC Aarhus. vedrørende. ordblindeundervisning mellem XX (driftsoverenskomstpart) og VUC Aarhus vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes rettigheder og forpligtelser.

Læs mere

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering Arbejdspladsvurdering Alle virksomheder skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering. En såkaldt APV. Det fremgår af arbejdsmiljøloven. Den skriftlige APV skal revideres senest hvert 3. år. APV skal

Læs mere

WestfaliaSurge. Herd Managementprogrammer 33

WestfaliaSurge. Herd Managementprogrammer 33 WestfaliaSurge Produktnavn Sælges som DAIRYPLAN C21. Programmet sælges som et grundmodul, hvortil der kan købes tillægsmoduler til følgende fem muligheder: Håndholdt palm-pc, dataudveksling med Kvægdatabasen,

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 I

Læs mere

Dansk Landbrugsrådgivning

Dansk Landbrugsrådgivning AMS - en sund investering eller en ekstra omkostning? Martin Wegge Landscentret Dansk Kvæg Hans Fink Pedersen Landscentret Økonomi og Jura Er der penge i robotmalkning? JA! Og der er lige så stor forskel

Læs mere

Tabelsamling Resultat pr. kg mælk

Tabelsamling Resultat pr. kg mælk Tabelsamling - 2011 Resultat pr. kg mælk 4,00 Pr. kg mælk 3,50 3,00 2,50 2,00 1,50 0,35 0,35 0,12 0,44 0,42 0,47 0,38 0,12 0,58 0,36 0,29 0,17 0,24 0,32 0,36 0,36 0,36 0,39 0,50 0,48 0,59 0,33 0,45 0,54

Læs mere

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;legalitetssikring og indberetning

Læs mere

Figur 1. Udskrift efter behov: MPO findes under Analyser og lister i modulet Analyseudskrifter

Figur 1. Udskrift efter behov: MPO findes under Analyser og lister i modulet Analyseudskrifter Hvor finder jeg Mælkeproduktionsopgørelsen i DMS Dyreregistrering? Fast bestilling Der dannes og gemmes automatisk en MPO efter hver ydelseskontrol i en besætning, helt som det har været hidtil. Den er

Læs mere

Indledning. Indhold. Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer

Indledning. Indhold. Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer Organisation Indledning Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer Sort til Hvidt er en service- og rengøringsvirksomhed, som er baseret på sunde

Læs mere

VMS, AUTOMATISK MALKE SYSTEM

VMS, AUTOMATISK MALKE SYSTEM FODERVOGN HERD NAVIGATOR AKTIVITETSMÅLER SYSTEM KARRUSEL MALKESTALD VMS, AUTOMATISK MALKE SYSTEM MALKESTALD RØRMALKNING Hver dag skal du træffe hundredvis af beslutninger på gården. Og uanset hvor små

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. forberedende voksenundervisning (FVU)

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. forberedende voksenundervisning (FVU) Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og vedrørende forberedende voksenundervisning (FVU) Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende administrative vejledning danner

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 I

Læs mere

RYK Årsberetning 2012

RYK Årsberetning 2012 RYK Årsberetning 2012 9. Årgang RYK Registrering og YdelsesKontrol er en erhvervsdrivende fond under Dansk Kvæg med kontorer i Holstebro, Sorø RYK 9. og ÅRSBERETNING Skejby 1 Overvejer du robot, malkestald

Læs mere

Figur 1. Udskrift efter behov: MPO findes under Analyser og lister i modulet Analyseudskrifter

Figur 1. Udskrift efter behov: MPO findes under Analyser og lister i modulet Analyseudskrifter Hvor finder jeg Mælkeproduktionsopgørelsen i DMS Dyreregistrering? Fast bestilling Der dannes og gemmes automatisk en MPO efter hver ydelseskontrol i en besætning, den er RYK s kvittering til besætningsejeren

Læs mere

Vejledning til Celletalslisten

Vejledning til Celletalslisten Vejledning til Celletalslisten Godt at vide Beregningen af infektionsgrupper Beregningen sker ud fra tærskelværdier og ændring i celletal fra kontrol til kontrol. Alle dyr med aktuelle celletal på listen

Læs mere

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er:

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er: Sundhed og Omsorg Sagsnr. 277427 Brevid. 2326230 Ref. JLHA NOTAT: Tilsynsrapport for hjemmeplejen i Roskilde Kommune 2015 3. august 2016 Indhold 1. Baggrund... 1 2. Metode... 2 2.1 Uddybende mål i tilsynskategorierne...

Læs mere

Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning

Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning Gode råd og inspiration til landmænd, dyrlæger og fagkonsulenter Fælles spilleregler Afstemte forventninger Fokus på sundhed og velfærd i besætningen Udnyt alle

Læs mere

Tilsyn med dagtilbud

Tilsyn med dagtilbud Tilsyn med dagtilbud Indholdsfortegnelse Tilsynskoncept for dagtilbudsområdet... 3 Lovgrundlag... 3 Hvem føres der tilsyn med?... 3 Formålet med tilsynet... 3 Overordnede temaer i tilsynet... 4 Vurderingsskala...

Læs mere

Dansk Kvæg indsamler data om staldforhold og management på danske kvægbedrifter

Dansk Kvæg indsamler data om staldforhold og management på danske kvægbedrifter Dansk Kvæg indsamler data om staldforhold og management på danske kvægbedrifter Vær med til at afdække forskelle i produktionen 1.550 mælkeproducenter har allerede besvaret spørgsmålene. 5.150 producenter

Læs mere

S T R A NGKO BRUGER VEJLEDNING STRANGKO MiIK - meter System MilK - meter MM 285. Aut. Identification. 3. Udgave MM Interface II DEL

S T R A NGKO BRUGER VEJLEDNING STRANGKO MiIK - meter System MilK - meter MM 285. Aut. Identification. 3. Udgave MM Interface II DEL S T R A NGKO A MM Interface II B 1 2 3 4 5 6 7 8 9 F1 F2 DEL 0 HOME ENTER 3624 717 STRANGKO MiIK - meter System MilK - meter MM 285 MM Interface II Aut. Identification 3. Udgave 1998 OVERSIGT OVERSIGT...1

Læs mere

Status på data og avl

Status på data og avl Status på data og avl Avlsforum for RDM Brædstrup 9. december 2010 Anders Fogh Disposition Malketid Ny håndterminal Klovsundhed Data fra malkerobotter Afstamningsfejl Hvorfor er inddragelse af data fra

Læs mere

Forsøg med tildeling af BeneoCarb S i malkerobotter

Forsøg med tildeling af BeneoCarb S i malkerobotter 2017 Forsøg med tildeling af BeneoCarb S i malkerobotter SEGES Anlæg og miljø 31-12-2017 Specialkonsulent Morten Lindgaard Jensen Forsøget er udført som en del af projekt Kvægbrugets Testplatform til udvikling

Læs mere

PCR en test for mastitisbakterier via ydelseskontrolprøver

PCR en test for mastitisbakterier via ydelseskontrolprøver Fra dyrkning Til teknologi PCR en test for mastitisbakterier via ydelseskontrolprøver Tema 11 Få maks. ud af din højteknologi Dansk Kvæg Kongres 24. februar 2009 Jørgen Katholm, Mejeriforeningen Side 1

Læs mere

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Landbrugets Byggeblade Bygninger Teknik Miljø Love og vedtægter Beregning af tilstrækkelig

Læs mere

Teknikken i testdagsmodellen (2)

Teknikken i testdagsmodellen (2) Teknikken i testdagsmodellen (2) Gert Pedersen Aamand Single trait versus multi trait Den gamle danske model Single trait en egenskabs model mælk fedt og protein separat NAV-model Multitrait fleregenskabsmodel

Læs mere

Digitalisering af bogføring

Digitalisering af bogføring Digitalisering af bogføring Baggrund Nordfyns Kommune har digitaliseret bogføringen gennem brug af automatisk bogføring (betalingsplaner), hvor det blev vurderet, at der var digitaliseringsgevinster. Kommunen

Læs mere

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Sp: Kan miljøgodkendelser og byggetilladelser sendes efter ansøgningsfristen den 19. maj 2015? Sv: Hvis miljøgodkendelse er opnået eller

Læs mere

Tabelsamling Resultat pr. kg mælk

Tabelsamling Resultat pr. kg mælk Tabelsamling - 2012 Resultat pr. kg mælk 4,00 Pr. kg mælk 3,50 3,00 2,50 2,00 1,50 0,27 0,15 0,34 0,36 0,28 0,45 0,30 0,29 0,29 0,37 0,43 0,29 0,25 0,31 0,38 0,49 0,28 0,22 0,39 0,38 0,45 0,32 0,23 0,42

Læs mere

Teknologiliste med obligatoriske elementer, valgfrie elementer, standardomkostninger, standard miljøeffekt, levetid, kapacitet og specifikationer

Teknologiliste med obligatoriske elementer, valgfrie elementer, standardomkostninger, standard miljøeffekt, levetid, kapacitet og specifikationer Teknologiliste med obligatoriske elementer, valgfrie elementer, standardomkostninger, standard miljøeffekt, levetid, kapacitet og specifikationer Indsatsområde 1: Malkekvæg, reduktion af ammoniakemission

Læs mere

Foreningsåret 2007/2008 var det 14. år med foreningsbaseret kvalitetskontrol i FSR.

Foreningsåret 2007/2008 var det 14. år med foreningsbaseret kvalitetskontrol i FSR. Kvalitetsudvalget Udvalget har i foreningsåret afholdt 8 møder. Kvalitetsudvalget 2007/2008 Jørgen Holm Andersen, formand, København Peter Kofoed Larsen, viceformand, København Jørgen Jakobsen, Viborg

Læs mere

Principper for beregning af normen for tørstofprocent og gødningsmængde

Principper for beregning af normen for tørstofprocent og gødningsmængde Principper for beregning af normen for tørstofprocent og gødningsmængde Workshop Tørstof i husdyrgødning 19. August 2013 Ole Aaes VfL, Kvæg Normtal for husdyrgødning i Danmark Normtal kan fastlægges efter

Læs mere

PCR en test for mastitisbakterier via ydelseskontrolprøver

PCR en test for mastitisbakterier via ydelseskontrolprøver Fra dyrkning Til teknologi PCR en test for mastitisbakterier via ydelseskontrolprøver Tema 11 Få maks. ud af din højteknologi Dansk Kvæg Kongres 24 februar 2009 Jørgen Katholm, Mejeriforeningen Side 1

Læs mere

Mejerileveringsdata til brug for modulet med kvoteberegning skal indtastes manuelt, da de ikke kan tages med i overførslen fra Kvægdatabasen.

Mejerileveringsdata til brug for modulet med kvoteberegning skal indtastes manuelt, da de ikke kan tages med i overførslen fra Kvægdatabasen. UNIFORM Agri DK Produktnavn Sælges som Uniform-Basis, hvor der ikke er kobling til procesudstyr (mælkemålere, kraftfoderautomater, aktivitetsmålere) eller Uniform-Professionel, der kobles til det eksisterende

Læs mere

Gårdsteknisk Forum Temadag tirsdag den 11. marts 2014

Gårdsteknisk Forum Temadag tirsdag den 11. marts 2014 Gårdsteknisk Forum Temadag tirsdag den 11. marts 2014 Status på Teknik på Gården v/ Helge Kromann Teknik på Gården 2013 Nye anbefalinger for rengøring af malkeanlæg og mælkekøletanke med fokus på 3-trins

Læs mere

Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Indstillinger Konsultation Undervisning/rådgivning

Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Indstillinger Konsultation Undervisning/rådgivning Notat vedrørende Fast tilknyttede læger på plejecentre i Vejen Kommune Udarbejdet af arbejdsgruppe bestående af Tina Jensen, Lene Storgaard og Bo Smith er Konsultation Sygeplejerskerne har den koordinerende

Læs mere

Virksomhedsbeskrivelse Oversigtskort over virksomheden

Virksomhedsbeskrivelse Oversigtskort over virksomheden Virksomhedsbeskrivelse Oversigtskort over virksomheden Plov 90 % indtjening Såmaskine Maskinfællesskab 85 årskøer 9.500 kg/ha i gns. 4 malkerobotter Gyllespreder Uændret størrelse ansatte som er selvkørende

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse gældende fra september 2013 1 Indholdsfortegnelse Indhold BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning. Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1

Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning. Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1 Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1 1. Indledning... 3 2. Beskrivelse af ordregivende myndigheder... 3 4. Opgavevaretagelsen...

Læs mere

FAQ vedrørende løntilskudsjob og virksomhedspraktik

FAQ vedrørende løntilskudsjob og virksomhedspraktik Version 9, december 2016 FAQ vedrørende løntilskudsjob og virksomhedspraktik Bilag til Spilleregler om brug af løntilskudsjob i Frederikshavn kommune Indledning I forbindelse med evaluering af spilleregler

Læs mere

Kødproduktion Søer på græs Mærkevarer Statsgodkendte varer Kvægbrug

Kødproduktion Søer på græs Mærkevarer Statsgodkendte varer Kvægbrug Søer på græs I Danmark har vi ikke skove til vores svineproduktion, så her er det udesvin, vi har erfaring med. Det mest almindelige er søer på friland. De bor i små huse eller i fælleshus på en græsmark,

Læs mere

AfiMilk. Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger

AfiMilk. Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger AfiMilk Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger AfiMilk Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbrug

Læs mere

Hvordan foregår kontrol og overvågning af Blomsten og Svanen?

Hvordan foregår kontrol og overvågning af Blomsten og Svanen? Kontrolrapporten for 2012 Kontrol af den europæiske Blomst og den nordiske Svane Der er ingen tvivl om at vores licenshavere overordnet set er glade for at der gennemføres kontrol. De synes, at det er

Læs mere

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Sp: Kan miljøgodkendelser og byggetilladelser sendes efter ansøgningsfristen den 19. maj 2015? Sv: Hvis miljøgodkendelse er opnået eller

Læs mere

Procedurer for fælleskontrol og uvarslet kontrol

Procedurer for fælleskontrol og uvarslet kontrol DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON.0.0.9 Samlet driftsudbud SG 0 - LVD BILAG-LVD-DRI- Procedurer for fælleskontrol og uvarslet kontrol Fælleskontroller opdeles i planlagte og uplanlagte. Der gennemføres

Læs mere

TIL LEVERANDØRER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Vejledning om tilsyn. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune 2018, Version 1

TIL LEVERANDØRER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Vejledning om tilsyn. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune 2018, Version 1 TIL LEVERANDØRER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Vejledning om tilsyn Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune 2018, Version 1 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2018 INDHOLD

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SERBISK ORTODOKSE KIRKE I KONGERIGET DANMARK

VEDTÆGTER FOR DEN SERBISK ORTODOKSE KIRKE I KONGERIGET DANMARK VEDTÆGTER FOR DEN SERBISK ORTODOKSE KIRKE I KONGERIGET DANMARK 1 Kirkens navn er Den Serbisk Ortodokse Kirke i Kongeriget Danmark (på serbisk Srpska Pravoslavna Crkva u Kraljevini Danskoj Parohija Svetog

Læs mere

AfiFarm. Det ultimative managementsystem til store kvægbesætninger

AfiFarm. Det ultimative managementsystem til store kvægbesætninger AfiFarm Det ultimative managementsystem til store kvægbesætninger AfiFarm Det ultimative managementsystem til store kvægbesætninger Tidens hårde markedsbetingelser kræver, at kvægavlere har effektive styringsredskaber,

Læs mere

Maj 2014 Udarbejdet af Liselotte Mammen Kruse Kvalitetssikret af Helle Dueholm

Maj 2014 Udarbejdet af Liselotte Mammen Kruse Kvalitetssikret af Helle Dueholm 1/8 Maj 2014 Udarbejdet af Liselotte Mammen Kruse Kvalitetssikret af Helle Dueholm 2/8 Analyserapport Denne analyserapport er den systemansvarliges analyse af kvalitetsledelsessystemet i Teknik og Miljø

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares i Fondens

Læs mere

Sabro Kunstforening. Vedtægter. 1 Foreningens navn: 3 Formål: 4 Medlemskab: Sabro Kunstforening.

Sabro Kunstforening. Vedtægter. 1 Foreningens navn: 3 Formål: 4 Medlemskab: Sabro Kunstforening. Sabro Kunstforening Vedtægter 1 Foreningens navn: Sabro Kunstforening. 2 Foreningens adresse: Formandens adresse er foreningens adresse 3 Formål: At udbrede kendskabet til og fremme interessen for kunst

Læs mere

Det Sønderjyske Fællesskue Aabenraa. Opgave ark

Det Sønderjyske Fællesskue Aabenraa. Opgave ark Det Sønderjyske Fællesskue Aabenraa Den 28. og 29. maj 2010 Indledning: Opgave ark En gang, langt tilbage i tiden, var hele den danske befolkning bønder. I dag arbejder mindre end 1.5 procent af den danske

Læs mere

Virksomhedsbeskrivelse - Sundbygaard

Virksomhedsbeskrivelse - Sundbygaard 210 årskøer, st. race 1. jan. 13: 260 årskøer Fuld opdræt 10.800 kg EKM Miljøgodk. til 430 DE, Mælkekvote: nuværende 1,55 mio. målet er 2,7 mio. kg Køer ude i 6 timer Tyrekalve sælgers alder 1 mdr. Lars

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev Kvalitetshåndbog for: Dansk Energi Center A/S Karisevej 72 4690 Haslev Scope: Salg, opstilling, service og vedligeholdelse af sikkerhedsventiler, køleanlæg, varmepumpe anlæg og solcelleanlæg. Fyldningstilladelse

Læs mere

karruseller og AMS Landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen Landbrugets Rådgivningscenter Landskontoret for Bygninger og Maskiner Dansk Kvæg Kongres 2003

karruseller og AMS Landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen Landbrugets Rådgivningscenter Landskontoret for Bygninger og Maskiner Dansk Kvæg Kongres 2003 Malkerutiner og malkekapaciteter i malkestald, karruseller og AMS Landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen Dansk Kvæg Kongres 2003 Rene køer til malkning Rene og tørre gangarealer Tørt, rent og velstrøet leje

Læs mere

Analyserapport. inden sommerferien

Analyserapport. inden sommerferien 1/6 Analyserapport Denne analyserapport er den systemansvarliges analyse af kvalitetsstyringssystemet i Teknik og Miljø i Sønderborg Kommune. Rapporten danner grundlag for ledelsens evaluering. I 2012

Læs mere

Testdagsmodel for ydelse

Testdagsmodel for ydelse Bilag til Tema C Testdagsmodel for ydelse Testdagsmodel for ydelse Resultater fra testkørsler for Jersey v/jørn Pedersen og Jette Halkjær Jakobsen, Afdeling for Avlssystemer, Dansk Kvæg samt Per Madsen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Denne forretningsorden er godkendt af Halsnæs

Læs mere

UDKAST Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger

UDKAST Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger Område: Human Resources Afdeling: HR Jura Journal nr.: 11/6130 Dato: 31. januar 2013 Udarbejdet af: Susanne Wind E mail: Susanne.Wind@regionsyddanmark.dk Telefon: 76632040 UDKAST Vilkår for organisationsændringer,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn.

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn. FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn. 1 AFHOLDELSE AF BESTYRELSESMØDER 1.1 Umiddelbart efter den ordinære generalforsamling - eller efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor der er sket ændringer

Læs mere

Registreringer fra klovbeskærere

Registreringer fra klovbeskærere Registreringer fra klovbeskærere Anders Fogh og Pia Nielsen Indledning Klovsygdomme Beskrivelse Dataopsamling Danmark Sverige Finland Disposition NAV avlsværdital for klovsundhed Sammenhæng mellem egenskaber

Læs mere

henhold til rengøringsstandarden DS/INSTA 800: 2011, gælder punkt 2 (udfaldsbaseret rengøring) i nærværende Leveringsaftalebilag.

henhold til rengøringsstandarden DS/INSTA 800: 2011, gælder punkt 2 (udfaldsbaseret rengøring) i nærværende Leveringsaftalebilag. Leveringsaftalebilag 9 Side 1 af 8 Kvalitetskontrol og vederlagsmæssig reduktion Såfremt Kunden i Leveringsaftalebilag 4, punkt 5, har angivet, at Rengøringen skal udføres i henhold til rengøringssystemerne

Læs mere

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation?

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Af Julia Vorgod og Maj-Britt Böwadt, Legal Consulting, Rambøll Management Consulting Før ordregivers tildelingsbeslutning skal ordregiver, jf.

Læs mere

INFO OM PROJEKTET FUTUREMILQ OG ANDRE PROJEKTER: FRYSEPUNKT - PRØVEUDTAGNINGSHANER PATTERENGØRING AUTODIP MÆLKEKVALITET

INFO OM PROJEKTET FUTUREMILQ OG ANDRE PROJEKTER: FRYSEPUNKT - PRØVEUDTAGNINGSHANER PATTERENGØRING AUTODIP MÆLKEKVALITET Gårdsteknisk Forum 14. marts 2017 Koldkærgård Per Justesen SEGES - Veterinær- & Kvalitetsforhold INFO OM PROJEKTET FUTUREMILQ OG ANDRE PROJEKTER: FRYSEPUNKT - PRØVEUDTAGNINGSHANER PATTERENGØRING AUTODIP

Læs mere

Milking Time Test i Praktiken

Milking Time Test i Praktiken Milking Time Test i Praktiken Onsdag d 9 juni kl 1020 10:50 Kvalitetsrådgiver HC Larsen vil fortælle om måleudstyret MT2000, som anvendes af kvalitetsrådgiverne til at måle pattespidsvakuum under malkning

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører Navn 1 Foreningens navn er Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører i Danmark" - i daglig tale kaldet "FSFI. Stk.

Læs mere