PLENARFORSAMLINGEN DEN APRIL 2005 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLENARFORSAMLINGEN DEN APRIL 2005 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER"

Transkript

1 Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 15. april 2005 PLENARFORSAMLINGEN DEN APRIL 2005 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER På EØSU's hjemmeside er udtalelserne tilgængelige i deres fulde ordlyd på de officielle EU-sprog: (under "Documents") Greffe CESE 56/2005 Et/JH DA

2 - 1 - I plenarforsamlingen deltog, Margot Wallström næstformand for Europa-Kommissionen. Hendes tale og den efterfølgende debat drejede sig om interinstitutionelle forbindelser, deltagelsesdemokrati og kommunikationspolitik. Margot Wallström foreslog specielt at etablere et tæt samarbejde mellem Kommissionen og EØSU. EØSU bør have større indflydelse på Kommissionens forslag, på ideer og på lovgivning. Dette merbidrag bør formaliseres gennem den nye samarbejdsprotokol, som de to institutioner i øjeblikket forhandler om. Kommissæren fremhævede tillige EØSU's vigtige rolle, især med hensyn til konsolidering af vækst- og beskæftigelsesstrategien. Hun tilføjede, at EØSU kan spille "en afgørende rolle ved at målrette EU's budskaber mod specifikke målgrupper", og at det er en vigtig aktør i EU's overordnede kommunikationsstrategi, som er ved at tage form. Hun foreslog endvidere at afholde civilsamfundstopmøder og opfordrede EØSU til at medvirke til at udbygge deltagelsesdemokratiet. 1. STRUKTURFONDE OG SEKTORUDVIKLING Fonde (generelle bestemmelser) Ordfører: Henri Malosse (Arbejdsgiverne FR) Referencer: KOM(2004) 492 endelig 2004/0163 (AVC) CESE 389/2005 Hovedpunkter: EØSU erkender, at Kommissionens forslag afstikker en egnet teknisk og finansiel ramme for samhørighedspolitikken i det udvidede Europa og tilstræber at samordne denne politik med EU's store strategiske mål, men det mener generelt, at teksten skulle gøre mere ud af prioriteringen, da man ellers risikerer, at programmerne ikke kan gennemføres, fordi ressourcerne viser sig ikke at stå mål med opgaverne. EØSU ser også med bekymring på forslaget om at overlade det til medlemsstaterne at fastlægge støttekriterierne og udvælge de regioner, der skal have støtte fra strukturfondene, og det beklager, at forslaget ikke er tilstrækkeligt opmærksomt på behovet for at inddrage alle berørte aktører i et lokalt partnerskab. EØSU kommenterer oprettelsen af en enkelt fond, den decentraliserede forvaltning og procedurerne for annullering af bevillinger, som der ikke er indgået forpligtelser for, og bifalder forslagene om indførelse af nationale strategiske rammer, additionalitetsprincippet, gradueringen af satserne og styrkelsen af globaltilskudsmetoden. En mere indgående konsekvensanalyse af de foreslåede ændringer af det offentligt/private partnerskab er dog nødvendig for at undgå, at bidragene fra den private sektor formindskes eller helt falder helt bort. Kontaktperson: Roberto Pietrasanta (Tlf. : roberto.pietrasanta@esc.eu.int)

3 - 2 - Samhørighedsfonden Ordfører: Francisco João Silva (Andre Interesser PT) Referencer: KOM(2004) 494 endelig 2004/0166 (AVC) CESE 390/2005 Hovedpunkter : EØSU godkender den tilgang, som går ud på, at forordningen om Samhørighedsfonden forbeholdes de overordnede mål og retningslinier for anvendelse og støtteadgang. Med henblik på en mere effektiv og hurtigere opfyldelse af "konvergens"-målet bør Kommissionen arbejde sammen med medlemsstaterne. EØSU opfordrer Kommissionen til behørigt at overveje nytten af reglen om, at støtten til medlemsstaterne er betinget af, at de ikke har et "uforholdsmæssigt stort" offentligt underskud. Endelig støtter EØSU afsættelsen af flere midler til Samhørighedsfonden. Kontaktperson: Roberto Pietrasanta (Tlf.: roberto.pietrasanta@esc.eu.int) Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Ordfører: Vladimir Matousek (Lønmodtagerne CZ) Referencer: KOM(2004) 495 endelig 2004/0167 (COD) CESE 391/2005 Hovedpunkter : EØSU er enig i den brede indfaldsvinkel, Kommissionen anlægger. Det er positivt, at de foranstaltninger, der vil modtage støtte fra fonden, først og fremmest vil ligge inden for EU's højt prioriterede områder som fastlagt på Lissabon- og Göteborg-topmøderne. Forskning og teknologisk udvikling, innovation og iværksætteri bør prioriteres højt, navnlig med henblik på at støtte små og mellemstore virksomheders udvikling. Forslagene om at fremme det europæiske territoriale samarbejde hilses velkommen. Denne indsats bør styrkes. Kontaktperson: Roberto Pietrasanta (Tlf.: roberto.pietrasanta@esc.eu.int) Europæisk gruppe for grænseoverskridende samarbejde (EGGS)

4 - 3 - Ordfører: Michel Nollet (Lønmodtagerne BE) Referencer: KOM(2004) 496 endelig 2004/0168 (COD) CESE 388/2005 Hovedpunkter : Udvalget finder det fornuftigt, at de økonomiske og sociale aktører på lokalt og regionalt plan udtrykkeligt inddrages i etableringen af EGGS. EØSU tilslutter sig Kommissionens forslag og de opstillede målsætninger. Dog beklager det, at der mangler en udtrykkelig bestemmelse om arbejdsmarkedsparternes involvering i overvågningsordningerne. Kontaktperson: Roberto Pietrasanta (Tlf.: roberto.pietrasanta@esc.eu.int) Europæiske industridistrikter Ordfører: Antonello Pezzini (Arbejdsgiverne IT) Reference: Initiativudtalelse CESE 374/2005 Hovedpunkter : EØSU ønsker, at der etableres en europæisk platform for distrikter, så der sikres en programramme. EØSU mener, at der er behov for overvejelser om indførelse af en EU-anerkendelse af europæiske videnbaserede metadistrikter, så man kan nå frem til en typologi for europæiske konsortier af videndistrikter, der kan styrke iværksætterånden, det sociale ansvar, etableringen af nye aktiviteter, udvikling af livslang læring og tilskynde til grænseoverskridende partnerskaber. Afslutningsvis mener EØSU, at den erfaring, der er indsamlet med distrikter og som nu rettes mod videnbaserede metadistrikter, er en god mulighed for at: - øge beskæftigelsen, - forbedre sociale relationer på arbejdsmarkedet, - højne arbejdstagernes faglige kvalifikationer på alle niveauer, - skabe sikre og sunde arbejdspladser, - udvikle og udvide den etiske og miljømæssige certificering (ISO og EMAS), - tackle problemerne med låneadgang og effekten af Basel II-aftalerne bedre, - forbedre kvaliteten og konkurrencedygtigheden for produkter fremstillet i EU, - fremme og udvide eksportmulighederne, - forbedre arbejdets, arbejdstagernes og virksomhedernes stilling over for bureaukratiet.

5 - 4 - EØSU mener derfor, at der på baggrund af denne udtalelse bør arrangeres en offentlig høring med deltagelse af videndistrikter og berørte organisationer fra forskellige geografiske områder. Kontaktperson: João Pereira dos Santos (Tlf.: joao.pereiradossantos@esc.eu.int) Turismepolitikken i det udvidede EU Ordfører: Juan Mendoza Castro (Lønmodtagerne ES) Reference: Initiativudtalelse CESE 375/2005 Hovedpunkter: EØSU betragter turismen som en nøglesektor og en nøgleindustri for effektiv integration i det udvidede EU. Den bør udvikles på bæredygtige vilkår i bredeste forstand og bør kunne bidrage effektivt til social samhørighed i Europa. De nye medlemsstater betragter turismen som en kærkommen mulighed for økonomisk udvikling, der kan mindske indkomstforskellene mellem de gamle og de nye EU-lande. Den store mangfoldighed af kultur- og naturværdier, som de bringer med sig, vil betyde udvidelse af såvel udbud som efterspørgsel efter turistprodukter inden for og uden for EU. EØSU vurderer, at EU's optagelse af nye lande får meget positive følger for turistsektorens fremtid, især hvis den europæiske turismemodel anvendes på kriterier for bæredygtighed. Et af de forslag, som EØSU gerne ser vedtaget og fremsendt til alle institutioner i samtlige medlemsstater, er gennemførelse af en bred oplysningskampagne om turismen som strategisk industri for Europa. Kontaktperson: Nemesio Martinez (Tlf.: nemesio.martinez@esc.eu.int)

6 - 5 - MEDIA 2007 Ordfører: Jorge Pegado Liz (Andre Interesser PT) Reference: KOM(2004) 470 endelig 2004/0151 COD CESE 380/2005 Hovedpunkter: EØSU glæder sig over Kommissionens initiativ, som i vidt omfang imødekommer en række af EØSU s forslag og henstillinger i tidligere udtalelser. EØSU mener, at visse aspekter forsat ikke er tilstrækkeligt dækket i det nye forslag, dvs. at: styrke initiativerne for at forebygge koncentrationer, som kan skade pluralismen og den kulturelle mangfoldighed, sørge for komplementaritet og sammenhæng med andre EU-foranstaltninger ved at lade dem indgå i en fælles strategi, lægge særlig vægt på teknologisk udvikling og innovation samt på den tværnationale udbredelse, forbedre offentlighedens adgang til den europæiske audiovisuelle arv ved hjælp af sammenkædning på europæisk plan, foretage en passende og systematisk evaluering af støtten med det formål at få mest muligt ud af de finansielle midler, fremme europæiske film i og uden for Europa gennem et systematisk oplysningsarbejde vedrørende festivaler. Kontaktperson : Raffaele Del Fiore (Tlf.: raffaele.delfiore@esc.eu.int) 2. BESKÆFTIGELSE OG UNDERVISNING Civilsamfundets rolle i forebyggelsen af sort arbejde Ordfører: Erik Hahr (Arbejdsgiverne SE) Reference: Initiativudtalelse CESE 385/2005 Hovedpunkter: Udvalget ser positivt på Rådets initiativ til at gå videre med spørgsmålet om sort arbejde i form af en resolution og konstaterer, at Kommissionen i 2003 tog initiativ til en bredt anlagt og meget værdifuld undersøgelse om sort arbejde i den udvidede union. Udvalget peger på en række områder, som må undersøges nærmere og holdes in mente:

7 - 6 - Incitamenterne til at selvangive lønindkomster bør forbedres og sanktionerne bør være tilpas effektive; kvinder er mange gange i en udsat situation, når det gælder sort arbejde med lave lønninger; det er derfor vigtigt med en nærmere kortlægning af deres situation for at kunne træffe særlige foranstaltninger; myndighederne har en pligt til klart at oplyse indvandrere om deres rettigheder og pligter og sørge for, at de får adgang til det almindelige arbejdsmarked og fuld adgang til uddannelse; nogle personer får deres papirer stjålet for at tvinge dem til at betale for deres indsmugling; regelværket for virksomheder bør ændres for at mindske bureaukratiet, især ved etablering af nye virksomheder: ejere af nystartede virksomheder bør vide, hvilke retlige krav samfundet stiller, når det gælder driften af virksomheder, f.eks. vedrørende arbejdsret og social tryghed for ansatte medarbejdere; brede oplysningstiltag for producenter og forbrugere bør gennemføres for at vise de negative konsekvenser af sort arbejde for statens indtægter og de sociale velfærds- og forsikringssystemer; overvågningen fra de ansvarlige myndigheders side bør forbedres bl.a. gennem øget kapacitet til retlig forfølgelse samt gennem samarbejde mellem alle berørte myndigheder; det vil være positivt, hvis man i en tilbundsgående undersøgelse belyser forholdet mellem skatter og afgifter og omfanget af sort arbejde; det påpeges, at visse tredjelande ikke overholder de alment accepterede sociale standarder, og det henstilles, at EU-virksomheder, der opererer i sådanne lande, tager hensyn hertil; det er vigtigt, at den europæiske beskæftigelsesstrategi gennemføres. Et velfungerende arbejdsmarked med fuld beskæftigelse og arbejdspladser af høj kvalitet udgør det bedste middel til at bekæmpe udbredelsen af sort arbejdskraft og sort arbejde. Kontaktperson: Torben Bach Nielsen (Tlf.: torben.bachnielsen@esc.eu.int)

8 - 7 - Fællesskabsprogram for beskæftigelse og social solidaritet Progress Ordfører: Wolfgang Greif (Lønmodtagerne AT) Referencer: (KOM(2004) 488 endelig) CESE 386/2005 Hovedpunkter : Generelt bifalder EØSU Kommissionens forslag, men har på visse konkrete punkter en række bemærkninger. Der er især tale om bemærkninger vedrørende: a) større overensstemmelse med andre EUpolitikområder, b) behovet for øgede budgetbevillinger og en mere klar fordeling af midlerne, c) en større adgang og anvendelighed for slutbrugerne trods rationaliseringen på Kommissionsniveau, d) indblik og deltagelse i programudvalget samt e) inddragelse af civilsamfundet på såvel nationalt som europæisk plan. Kontaktperson: Pierluigi Brombo (Tlf.: pierluigi.brombo@esc.eu.int) Kvalitetssikring inden for videregående uddannelser " Ordfører: Mário Soares (Lønmodtagerne PT) Referencer: KOM(2004) 642 endelig 2004/0239 COD CESE 387/2005 Hovedpunkter : Kravet om et højt kvalitetsniveau i uddannelses- og erhvervsuddannelsessystemerne er en vigtig forudsætning, hvis man vil opfylde målene i Lissabon-strategien. I denne forbindelse understreger EØSU endnu en gang, hvor stor betydning en større mobilitet blandt studerende og arbejdstagere har for udviklingen af vidensamfundet i Europa. En sådan mobilitet kan være en hovedhjørnesten i realiseringen af et europæisk arbejdsmarked og i opbygningen af et mere konkurrencedygtigt videnbaseret samfund. Forslaget til henstilling går i denne retning, idet det erkender, at gensidig anerkendelse af kvalifikationer og grader som forudsætter etablering af effektive og sammenhængende mekanismer på europæisk plan med inddragelse af alle berørte parter er nødvendig, hvis det skal lykkes at skabe en sådan mobilitet. Blandt disse mekanismer er det særligt vigtigt, at der fastlægges passende metoder til evaluering og akkreditering af de videregående uddannelser på det europæiske område. EØSU mener dog, at disse evalueringsmekanismer, som naturligvis er vigtige for styrkelsen af de videregående uddannelsers kvalitet og anseelse, ikke må være alt for afhængige af markedets umiddelbare behov, eftersom deres mål er langsigtede og fremadrettede. Her kan blot nævnes grundforskningen.

9 - 8 - EØSU understreger endvidere, at finansieringen af de videregående uddannelser fortsat er et nøgleelement i konkretiseringen af de centrale mål. Det vil ikke være rimeligt, hvis de højere læreanstalter forhindres i at konsultere de bedste kvalitetssikrings- og akkrediteringsorganer på grund af finansielle begrænsninger. EØSU slår endnu en gang fast, at opnåelsen af de tilstræbte mål på området gensidig anerkendelse bygger på væsentlige principper, som derfor udtrykkeligt bør nævnes i henstillingen til medlemsstaterne: kvalitetssikringssystemerne kan ikke påtvinges, men skal accepteres af aktørerne, især lærerne og universiteternes styrelse, og det endelige mål med dem skal være at højne niveauet inden for medlemsstaternes videregående uddannelser; de højere læreanstalter bør stille de nødvendige midler til rådighed til finansiering af de strukturer, der er nødvendige for at fremme, støtte og anvende kvalitetssikringsmetoder og -teknikker, især hvad angår den uundværlige inddragelse af dem, som forestår undervisningen. Kontaktperson: Stefania Barbesta (Tlf.: stefania.barbesta@esc.eu.int) 3. DET INDRE MARKED Indremarkedsprioriteter for Ordfører: Bryan Cassidy (Arbejdsgiverne UK) Reference: Tillægsudtalelse CESE 376/2005 Hovedpunkter : Kommissionen bør koncentrere sit arbejde om at forenkle og konsolidere de eksisterende EUbestemmelser og forbedre deres sammenhæng, således at der kan drages fuld nytte af det indre markeds potentiale. Efter EØSU's mening er det medlemsstaterne, som udgør den største hindring for gennemførelsen af det indre marked. Nogle trækker implementeringen af lovgivningen i langdrag, og andre fastsætter så deltaljerede regler for implementeringen, at det skaber modvilje mod det indre marked og EU. Atter andre obstruerer det indre marked ved f.eks. at vedtage national lovgivning, der forbyder grænseoverskridende virksomhedsovertagelse af finansielle institutioner som banker. Andre igen tillader deres nationaliserede industrier at foretage grænseoverskridende virksomhedsovertagelser uden at tillade gensidighed. Nogle landes nationaliserede industrier har ubegrænsede midler til deres rådighed, og denne form for konkurrenceforvridning har Kommissionen hidtil tøvet med at takle.

10 - 9 - Kontaktperson: Jean-Pierre Faure (Tlf.: jean-pierre.faure@esc.eu.int) Store detailhandelskæder tendenser og konsekvenser for landbruget og forbrugerne Ordfører: Frank Allen (Andre Interesser IE) Reference: Initiativudtalelse CESE 381/2005 Hovedpunkter : Initiativudtalelsen undersøger den tiltagende koncentration inden for fødevaredetailhandel og indeholder en generel analyse af de konsekvenser, som koncentrationen har eller kan få for de forskellige aktører, så som forbrugere, ansatte i supermarkeder, landmænd og leverandører. Fremhæver følgende tendenser og problemer: I udtalelsen behandles de store detailhandelskæders prispolitik, idet det bemærkes, at selv om deres konstante stræben efter prissænkninger kan være positivt for forbrugerne på kort sigt, kan de medføre betydelige negative følger for fødevarekvaliteten, forbrugernes valgmuligheder og miljøvilkårene på lang sigt. Udtalelsen omhandler de store detailhandelskæders arbejdskraft, som ofte primært består af dårligt kvalificerede, deltidsansatte og kvinder. Selv om de særlige arbejdsvilkår i supermarkeder kan rumme gode muligheder for fleksible arbejdstider for personer med familiemæssige forpligtelser, studerende m.v., kan konsekvensen også blive udnyttelse og lave lønninger. Det er yderst vigtigt, at deltidsansatte ikke udsættes for forskelsbehandling. Forskellene mellem de priser, som landmændene (leverandørerne) modtager, og de priser, som de endelige forbrugere må betale, analyseres i udtalelsen. Det konkluderes, at der er en tendens til at betale producenterne lavere priser, til trods for at forbrugerne ikke betaler mindre for slutproduktet i supermarkedet, dvs. at supermarkedernes fortjenstmarginer stiger. Dette fører til hårdere arbejds- og levevilkår for landmænd og andre leverandører. Aggressiv prisfastsættelse og salgspriser under kostprisen øger presset på producenter og leverandører. Det hedder i udtalelsen, at selv om store detailhandelskæder kan indebære en række fordele for økonomien og forbrugerne, er det yderst vigtigt, at medlemsstaterne og Kommissionen er klar over de potentielle problemer og reagerer overfor dem. Udtalelsen indeholder følgende konklusion: Der er behov for flere oplysninger om og større gennemsigtighed af prisstrukturen og fortjenstmarginerne mellem detailhandlerne, leverandørerne (fødevareforarbejdningsleddet) og de primære producenter.

11 Medlemsstaterne skal sikre, at der findes en passende konkurrence mellem regionerne inden for medlemsstaterne. Et af de områder af konkurrencelovgivningen, som bør behandles, er definitionen af almen interesse, som ikke bør indskrænkes til kun at omfatte priser og markedskræfter. Kontaktperson: Annika Korzinek (Tlf.: annika.korzinek@esc.eu.int) Elektroniske Business-to-Business markedspladser Ordfører: Göran Lagerholm (Arbejdsgiverne SE) Referencer: KOM(2004) 479 endelig CESE 377/2005 Hovedpunkter : EØSU finder, at Kommissionens meddelelse stort set dækker de vigtigste spørgsmål vedrørende accept af e-markedspladser, og at den gør det på korrekt vis; der er imidlertid behov for yderligere tiltag. Det er til en vis grad også forståeligt, at markedet er tilbageholdende. Især de mere avancerede former for e-markedspladser adskiller sig fra de forretningsmodeller, som traditionelt anvendes af små og mellemstore virksomheder; der findes dog andre langt større hindringer for grænseoverskridende handel. Kontaktperson: Nemesio Martinez (Tlf.: nemesio.martinez@esc.eu.int)

12 PRISM 2004 (Markedsobservatoriet) Ordfører: Madi Sharma (Arbejdsgiverne UK) Reference: Informationsrapport CESE 835/2004 fin Hovedpunkter : Udvalget mener, at PRISM-databasen effektivitet skal forbedres, og at indholdet skal leve op til dens potentielle brugeres forventninger og være i tråd med det indre markeds tendenser og prioriteter. Der er derfor blevet udarbejdet en handlingsplan, som skal ajourføre databasen og øge EØSU s rolle og synlighed. Denne forretnings- eller handlingsplan omfatter målsætninger på kort, mellemlang og lang sigt og fastsætter tidsrammer til overvågning af den fremtidige udvikling. Der kræves nu en fælles indsats for at skaffe ressourcer til at fremme PRISM og give det en førende position samt sikre, at det anvendes til det formål, der oprindeligt var hensigten. Med de nye medlemsstaters tiltrædelse er tiden nu moden til at udvikle og styrke webstedet. Kontaktperson: Jean-Pierre Faure (Tlf.: jean-pierre.faure@esc.eu.int) 4. MILJØ- OG FORBRUGERBESKYTTELSE LIFE+ Ordfører: Lutz Ribbe (Andre Interesser DE) Referencer: KOM(2004) 621 endelig 2004/0218 COD CESE 382/2005 Hovedpunkter: EØSU bifalder i princippet, at miljøpolitikken skal integreres i alle andre politikområder, for alene med Life-programmets beskedne midler kan miljøbeskyttelsen i EU ikke fremmes. Men både i Kommissionens forslag og generelt i den aktuelle debat om de finansielle overslag ser EØSU store potentielle farer for Life-programmets fremtidige succes. For det første er der ikke nogen som helst "garanti" for, at miljøforanstaltninger nu faktisk vil få tildelt midler under andre udgiftsområder, og for det andet giver EU med den planlagte overførsel til medlemsstaterne et hidtil ganske vist beskedent, men meget effektivt styringsinstrument fra sig. EØSU kræver derfor, at de innovative elementer i Life-Miljø og Life-Natur fortsat varetages af en støttefond, som Kommissionen selv administrerer. Kontaktperson: Johannes Kind (Tlf.: johannes.kind@esc.eu.int)

13 Det europæiske register over forurening Ordfører: María Sánchez Miguel (Lønmodtagerne ES) Referencer: KOM(2004) 634 endelig 2004/0231 COD CESE 383/2005 Kontaktperson: Annika Korzinek (Tlf.: annika.korzinek@esc.eu.int) Færdigpakninger Ordfører: Madi Sharma (Arbejdsgiverne UK) Referencer: KOM(2004) 708 endelig 2004/0248 COD CESE 379/2005 Hovedpunkter: Ifølge EØSU giver det nye direktiv større mulighed for innovation, markedsundersøgelser og udvikling, hvilket giver forbrugerne flere valgmuligheder. EØSU bifalder ligeledes den nært forestående revision af den metrologiske mængde, som er en vigtig prioritet for beskyttelsen af forbrugerne og den europæiske industri. Ikke desto mindre kan nogle forbrugere blive forvirret af for mange forskellige emballagestørrelser og emballage, som måske ikke ligefrem kan betegnes som vildledende, men alligevel giver indtryk af at have et større indhold. Det er bydende nødvendigt, at målene med direktivet om emballage og emballageaffald nås, uanset om størrelserne reguleres eller ej. Kontaktperson: Aleksandra Klenke (Tlf.: aleksandra.klenke@esc.eu.int) Tilsætningsstoffer til levnedsmidler og sødemidler Ordfører: Ann Davison (Andre Interesser UK) Referencer: KOM(2004) 650 endelig 2004/0237 COD CESE 384/2005 Kontaktperson: Annika Korzinek (Tlf.: annika.korzinek@esc.eu.int) Farlige stoffer - CMR Ordfører: David Sears (Arbejdsgiverne UK)

14 Referencer: KOM(2004) 638 endelig 2004/0225 COD CESE 378/2005 Hovedpunkter : EØSU støtter de begrænsninger for markedsføring og anvendelse, som forslaget indeholder. Hvad de tidligere ændringer til Rådets direktiv 76/769/EØF angår, beklager EØSU, at produkter, der ikke har noget med hinanden at gøre, behandles i samme tekst. Det kunne under andre forhold gøre det nødvendigt med løbende konkrete ændringer for at skabe overensstemmelse med den ydre virkelighed. Kontaktperson: João Pereira dos Santos (Tlf.: joao.pereiradossantos@esc.eu.int) Greffe CESE 56/2005 Et/JH

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender ARBEJDSDOKUMENT

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender ARBEJDSDOKUMENT EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««2009 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 11.1.2005 ARBEJDSDOKUMENT om Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggenders bidrag til Lissabonstrategien Udvalget

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 2015/0009(COD) 6.3.2015 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse til Budgetudvalget

Læs mere

SAGER BEHANDLET PÅ PLENARFORSAMLINGEN DEN 22., 23. OG 24. OKTOBER 2002

SAGER BEHANDLET PÅ PLENARFORSAMLINGEN DEN 22., 23. OG 24. OKTOBER 2002 Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 4. november 2002 SAGER BEHANDLET PÅ PLENARFORSAMLINGEN DEN 22., 23. OG 24. OKTOBER 2002 På EØSU's hjemmeside er udtalelserne tilgængelige i deres

Læs mere

PLENARFORSAMLING DEN 22.-23. JANUAR 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER

PLENARFORSAMLING DEN 22.-23. JANUAR 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 24. januar 2003 PLENARFORSAMLING DEN 22.-23. JANUAR 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER På EØSU's hjemmeside er udtalelserne tilgængelige i deres

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 24.9.2013 2013/2116(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om anvendelsen af direktivet om urimelig handelspraksis 2005/29/EF (2013/2116(INI))

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 15.4.2015 2014/2236(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om socialt iværksætteri og social innovation til bekæmpelse af arbejdsløshed

Læs mere

Støtteprogrammet for strukturreformer: finansieringsramme og overordnet målsætning. Forslag til forordning (COM(2017)0825 C8-0433/ /0334(COD))

Støtteprogrammet for strukturreformer: finansieringsramme og overordnet målsætning. Forslag til forordning (COM(2017)0825 C8-0433/ /0334(COD)) 3.7.2018 A8-0227/ 001-018 ÆNDRINGSFORSLAG 001-018 af Regionaludviklingsudvalget Betænkning Ruža Tomašić A8-0227/2018 Støtteprogrammet for strukturreformer: finansieringsramme og overordnet målsætning (COM(2017)0825

Læs mere

EUROPÆISK CHARTER OM SMÅ VIRKSOMHEDER

EUROPÆISK CHARTER OM SMÅ VIRKSOMHEDER EUROPÆISK CHARTER OM SMÅ VIRKSOMHEDER De små virksomheder er rygraden i Europas økonomi. Det er her, jobbene skabes, og her forretningsidéerne udklækkes. Europas bestræbelser på at indføre den nye økonomi

Læs mere

Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ARBEJDSDOKUMENT. Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling

Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ARBEJDSDOKUMENT. Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 3.6.2013 ARBEJDSDOKUMENT om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om en mere ligelig kønsfordeling

Læs mere

PLENARFORSAMLINGEN DEN 28. OG 29. APRIL 2004 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER

PLENARFORSAMLINGEN DEN 28. OG 29. APRIL 2004 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 3. maj 2004 PLENARFORSAMLINGEN DEN 28. OG 29. APRIL 2004 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER På EØSU's hjemmeside er udtalelserne tilgængelige i deres

Læs mere

Preview. Spørgeskemaet kan kun udfyldes online.

Preview. Spørgeskemaet kan kun udfyldes online. Preview. Spørgeskemaet kan kun udfyldes online. Spørgeskema "En midtvejsevaluering af Europa 2020-strategien med udgangspunkt i europæiske byers og regioners holdninger" Baggrund Midtvejsevalueringen af

Læs mere

9960/12 lao/pp/mce/lv/lv/mce 1 DG G 3A

9960/12 lao/pp/mce/lv/lv/mce 1 DG G 3A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 21. maj 2012 (24.05) (OR. en) Interinstitutionel sag: 2011/0435 (COD) 9960/12 ETS 15 MI 339 COMPET 279 EDUC 112 CODEC 1309 NOTE fra: til: Vedr.: generalsekretariatet/formandskabet

Læs mere

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. december 2009 (15.12) (OR. en) 17159/09 RECH 449 COMPET 514 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 15.5.2012 B7-0000/2012 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B7-0000/2012 jf. forretningsordenens artikel 115, stk. 5, om

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport UDKAST TIL UDTALELSE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport FORELØBIG 2001/0281(COD) 21. februar 2002 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 25.10.2012 2012/2104(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om bedre udnyttelse af EU's miljøforanstaltninger: opbygning af tilliden

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 11.11.2014 2014/0124(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse til Udvalget om

Læs mere

PLENARFORSAMLINGEN DEN JUNI 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER

PLENARFORSAMLINGEN DEN JUNI 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 23. juni 2003 PLENARFORSAMLINGEN DEN 18.-19. JUNI 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER På EØSU's hjemmeside er udtalelserne tilgængelige i deres

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 30. november 2000 (01.12) (OR. fr) 14110/00 LIMITE SOC 470

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 30. november 2000 (01.12) (OR. fr) 14110/00 LIMITE SOC 470 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 30. november 2000 (01.12) (OR. fr) 14110/00 LIMITE SOC 470 FREMSENDELSE AF TEKST fra: Rådet (beskæftigelse og social- og arbejdsmarkedspolitik) til: Det Europæiske

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 2013/2061(INI) 5.9.2013 UDKAST TIL BETÆNKNING om handlingsplan for e-sundhed 2012-2020 et innovativt sundhedsvæsen i det

Læs mere

PLENARFORSAMLING DEN FEBRUAR 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER

PLENARFORSAMLING DEN FEBRUAR 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 27. februar 2003 PLENARFORSAMLING DEN 26.-27. FEBRUAR 2003 RESUMÉ AF VEDTAGNE UDTALELSER På EØSU's hjemmeside er udtalelserne tilgængelige i deres

Læs mere

Styrkelse af landbrugernes stilling i fødevareforsyningskæden og bekæmpelse af illoyal handelspraksis,

Styrkelse af landbrugernes stilling i fødevareforsyningskæden og bekæmpelse af illoyal handelspraksis, Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. december 2016 (OR. en) 15508/16 AGRI 676 AGRILEG 197 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Styrkelse

Læs mere

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg RESOLUTION til EU-Konventet Det Økonomiske og Sociale Udvalg vedtog på den 393. plenarforsamling den 18. og 19. september 2002 (mødet den 19. september 2002)

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 21.6.2016 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Vedr.: Begrundet udtalelse fra Republikken Letlands Saeima om forslag til Europa- Parlamentets og Rådets direktiv om ændring

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder FORELØBIG 8. marts 2002 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Kvinders Rettigheder og Lige Muligheder til Udvalget om Beskæftigelse

Læs mere

8461/17 pfw/pfw/hsm 1 DGG 2B

8461/17 pfw/pfw/hsm 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 25. april 2017 (OR. en) 8461/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 25. april 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 7875/17

Læs mere

PLENARFORSAMLINGEN DEN SEPTEMBER 2004 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER

PLENARFORSAMLINGEN DEN SEPTEMBER 2004 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 22. september 2004 PLENARFORSAMLINGEN DEN 15.-16. SEPTEMBER 2004 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER På EØSU's hjemmeside er udtalelserne tilgængelige

Læs mere

8463/17 hsm 1 DGG 2B

8463/17 hsm 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 25. april 2017 (OR. en) 8463/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 25. april 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 7896/17

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.1.2011 KOM(2010) 791 endelig 2011/0001 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændringsforordning (EF) nr. 2006/2004 om samarbejde mellem nationale

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 22.4.2013 B7-0000/2013 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B7-0000/2013 jf. forretningsordenens artikel 115, stk. 5, Europa-Parlamentets

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 27.2.2013 2012/2322(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om onlinespil i det indre marked (2012/2322(INI)) Udvalget om det Indre

Læs mere

6187/17 bmc/sr/top/ikn 1 DG G 3 A

6187/17 bmc/sr/top/ikn 1 DG G 3 A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. februar 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0148 (COD) 6187/17 CONSOM 40 MI 119 COMPET 89 TELECOM 35 JUSTCIV 24 DIGIT 19 IND 34 CODEC 197 NOTE fra:

Læs mere

Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring

Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring Rådets konklusioner om digitalisering og onlineadgang til kulturelt materiale og digital bevaring RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION, SOM TAGER I BETRAGNING, AT - digitalisering af og onlineadgang til medlemsstaternes

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0156/153. Ændringsforslag. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas for EFDD-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0156/153. Ændringsforslag. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas for EFDD-Gruppen 21.3.2019 A8-0156/153 153 Betragtning 5 (5) Fremme af den europæiske kulturelle mangfoldighed afhænger af, at der eksisterer blomstrende og modstandsdygtige kulturelle og kreative sektorer, som er i stand

Læs mere

7875/17 js/top/bh 1 DGG 2B

7875/17 js/top/bh 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. april 2017 (OR. en) 7875/17 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: 15792/2016 Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

SAMARBEJDSPROTOKOL MELLEM EUROPA-KOMMISSIONEN OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG

SAMARBEJDSPROTOKOL MELLEM EUROPA-KOMMISSIONEN OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG Det Europæiske Økonomiske og sociale Udvalg SAMARBEJDSPROTOKOL MELLEM EUROPA-KOMMISSIONEN OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG PRÆAMBEL Kommissionen og Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg

Læs mere

Europaudvalget 2008-09 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt

Europaudvalget 2008-09 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget 2008-09 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget, Sundhedsudvalget EU-konsulenten Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 8. januar 2009 Grønbog om sundhedspersonalet i

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 1-29

ÆNDRINGSFORSLAG 1-29 EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Økonomi- og Valutaudvalget 2010/2072(INI) 9.6.2010 ÆNDRINGSFORSLAG 1-29 Thomas Händel (PE441.371v01-00) Finansieringen og funktionen af Den Europæiske Fond for Globaliseringstilpasning

Læs mere

PLENARMØDE JANUAR 2006 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER

PLENARMØDE JANUAR 2006 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 27. januar 2006 PLENARMØDE 18.-19. JANUAR 2006 OVERSIGT OVER VEDTAGNE UDTALELSER Udtalelserne er tilgængelige i deres fulde ordlyd på alle de

Læs mere

BILAG. til. Europa-Parlamentet og Rådets direktiv

BILAG. til. Europa-Parlamentet og Rådets direktiv EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.7.2014 COM(2014) 397 final ANNEX 1 BILAG til Europa-Parlamentet og Rådets direktiv om ændring af direktiv 2008/98/EF om affald, 94/62/EF om emballage og emballageaffald,

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0162/2. Ændringsforslag. Agnieszka Kozłowska-Rajewicz for PPE-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0162/2. Ændringsforslag. Agnieszka Kozłowska-Rajewicz for PPE-Gruppen 6.3.2019 A8-0162/2 2 Punkt 2 2. understreger, at EU's sociale mål og forpligtelser er lige så vigtige som de økonomiske mål; understreger, at behovet for at investere i social udvikling ikke kun er et

Læs mere

B8-0885/2016 } B8-0892/2016 } B8-0893/2016 } RC1/Am. 27

B8-0885/2016 } B8-0892/2016 } B8-0893/2016 } RC1/Am. 27 B8-0893/2016 } RC1/Am. 27 1 Punkt 2, led 4 tackle udfordringer vedrørende balancen mellem arbejds- og privatliv og den kønsbestemte forskel i løn og pension; tackle den kønsbestemte forskel i løn og pension

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET. i henhold til artikel 294, stk. 6, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde.

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET. i henhold til artikel 294, stk. 6, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde. EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.10.2016 COM(2016) 689 final 2013/0028 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET i henhold til artikel 294, stk. 6, i traktaten om Den Europæiske Unions

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Transport- og Turismeudvalget 2015/XXXX(BUD) 23.6.2015 UDKAST TIL UDTALELSE fra Transport- og Turismeudvalget til Budgetudvalget om Den Europæiske Unions almindelige budget

Læs mere

14182/16 jn/pj/ikn/hm 1 DGG 1A

14182/16 jn/pj/ikn/hm 1 DGG 1A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. november 2016 (OR. en) 14182/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne ECOFIN 1017 BUDGET 37 SAN 379 SOC

Læs mere

Europaudvalget og Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri EU-konsulenten. Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 7.

Europaudvalget og Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri EU-konsulenten. Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 7. Europaudvalget og Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri EU-konsulenten Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 7. november 2008 Grønbog om landbrugsprodukters kvalitet: produktstandarder,

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2016/0176(COD) 13.1.2017 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender til Udvalget om Borgernes

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.8.2014 COM(2014) 527 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG om EU's strategi og handlingsplan

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 14. december 2017 (OR. en) EUCO 19/1/17 REV 1 CO EUR 24 CONCL 7 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd

Læs mere

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. maj 2015 (OR. en) 8987/15 RECH 143 COMPET 230 NOTE fra: til: De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 8562/15 RECH 104 COMPET

Læs mere

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Europaudvalget, Udvalget for Videnskab og Teknologi, Erhvervsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en) 11563/17 API 95 INF 139 JUR 376 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om Rådets åbne datapolitik

Læs mere

"Et ressourceeffektivt Europa" En undersøgelse af lokale og regionale myndigheders mening Oversigt over resultaterne

Et ressourceeffektivt Europa En undersøgelse af lokale og regionale myndigheders mening Oversigt over resultaterne "Et ressourceeffektivt Europa" En undersøgelse af lokale og regionale myndigheders mening Oversigt over resultaterne DA Disse konklusioner er baseret på notatet "Evaluering af flagskibsinitiativet Et ressourceeffektivt

Læs mere

11929/1/17 REV 1 jb/la/ikn 1 DGG 2B

11929/1/17 REV 1 jb/la/ikn 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. september 2017 (OR. en) 11929/1/17 REV 1 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Tidl. dok. nr.: 9775/17, 9776/17 Vedr.: FIN 520 FSTR 61

Læs mere

Forholdet mellem direktiv 98/34/EF og forordningen om gensidig anerkendelse

Forholdet mellem direktiv 98/34/EF og forordningen om gensidig anerkendelse EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERV OG INDUSTRI Vejledning 1 Bruxelles, den 1. februar 2010 - Forholdet mellem direktiv 98/34/EF og forordningen om gensidig anerkendelse 1. INDLEDNING Dette

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.3.2019 C(2019) 1616 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 4.3.2019 om ændring af bilag VIII og IX til direktiv 2012/27/EU om indholdet af de omfattende

Læs mere

Erklæringer fra Kommissionen. Forlængelse af varigheden af landdistriktsudviklingsprogrammerne /17 ADD 1 jn/jn/bh 1 DRI

Erklæringer fra Kommissionen. Forlængelse af varigheden af landdistriktsudviklingsprogrammerne /17 ADD 1 jn/jn/bh 1 DRI Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. december 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0282B (COD) 15577/17 ADD 1 CODEC 2049 AGRI 688 AGRILEG 249 AGRIFIN 132 AGRIORG 124 AGRISTR 115 VETER

Læs mere

1. Den 1. december 2016 vedtog Kommissionen en "pakke om momsregler for e-handel", der består af ændringer til:

1. Den 1. december 2016 vedtog Kommissionen en pakke om momsregler for e-handel, der består af ændringer til: Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 30. november 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0370 (CNS) 2016/0372 (NLE) 2016/0371 (CNS) 14769/1/17 REV 1 FISC 299 ECOFIN 998 UD 284 I/A-PUNKTSNOTE

Læs mere

10303/1/11 REV 1 ADD 1 kb/js/ikn/la/top/mc 1 DQPG

10303/1/11 REV 1 ADD 1 kb/js/ikn/la/top/mc 1 DQPG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 19. juli 2011 (18.08) (OR. en) Interinstitutionel sag: 2010/0044 (COD) 10303/1/11 REV 1 ADD 1 CULT 33 CODEC 841 PARLNAT 192 RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 26.7.2015 2015/0000(BUD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed til Budgetudvalget

Læs mere

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 21.6.2016 BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Om: Begrundet udtalelse fra det litauiske parlament om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg. EU s budget. Et tilstrækkeligt stort budget til at varetage EU s forpligtelser

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg. EU s budget. Et tilstrækkeligt stort budget til at varetage EU s forpligtelser Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg EU s budget Et tilstrækkeligt stort budget til at varetage EU s forpligtelser DA EØSU opfordrer til fornuftig brug af skatteydernes penge Det Europæiske Økonomiske

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ÆNDRINGSFORSLAG Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2008/2331(INI)

EUROPA-PARLAMENTET ÆNDRINGSFORSLAG Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2008/2331(INI) EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2008/2331(INI) 27.1.2009 ÆNDRINGSFORSLAG 1-27 Jamila Madeira (PE415.219v01-00) En fælles indvandringspolitik for Europa: Principper,

Læs mere

HOLDNING I FORM AF ÆNDRINGSFORSLAG

HOLDNING I FORM AF ÆNDRINGSFORSLAG Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 2017/2068(INI) 13.6.2017 HOLDNING I FORM AF ÆNDRINGSFORSLAG fra Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse til

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om Den Europæiske Socialfond

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om Den Europæiske Socialfond KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 14.7.2004 KOM(2004) 493 endelig 2004/0165 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Den Europæiske Socialfond (forelagt af

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 1.2.2017 2016/0275(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed til Budgetudvalget

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 2008/2173(INI) 20.11.2008 UDKAST TIL BETÆNKNING om beskyttelse af forbrugere, især mindreårige, i forbindelse med brugen

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2019 (OR. en) 9892/19 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet ENV 525 CLIMA 152 AGRI 283 PECHE 269 ECOFIN

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 29.5.2012 2011/0299(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse til Udvalget om

Læs mere

Europaudvalget 2011-12 EUU Alm.del EU Note 23 Offentligt

Europaudvalget 2011-12 EUU Alm.del EU Note 23 Offentligt Europaudvalget 2011-12 EUU Alm.del EU Note 23 Offentligt Europaudvalget og Klima-, Energi- og Bygningsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 8. februar 2015 Grønbog om innovative

Læs mere

SAGER BEHANDLET PÅ ØSU'S PLENARFORSAMLING DEN FEBRUAR 2002

SAGER BEHANDLET PÅ ØSU'S PLENARFORSAMLING DEN FEBRUAR 2002 Det Økonomiske og Sociale Udvalg Bruxelles, den 25. februar 2002 SAGER BEHANDLET PÅ ØSU'S PLENARFORSAMLING DEN 20.-21. FEBRUAR 2002 Udtalelserne er tilgængelige i deres fulde ordlyd på alle 11 officielle

Læs mere

7586/10 la/ub/bh/la/fh/an 1 DG G LIMITE DA

7586/10 la/ub/bh/la/fh/an 1 DG G LIMITE DA RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 16. marts 2010 (17.03) (OR. en) 7586/10 ECOFIN 166 COMPET 94 ENV 177 EDUC 49 RECH 95 SOC 198 POLGEN 36 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til:

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0397 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0397 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0397 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 10.1.2008 KOM(2007) 871 endelig 2006/0129 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET

Læs mere

SAMHØRIGHEDSPOLITIK

SAMHØRIGHEDSPOLITIK INTEGRERET TERRITORIAL INVESTERING SAMHØRIGHEDSPOLITIK 2014-2020 Rådet for Den Europæiske Union godkendte formelt de nye regler og den nye lovgivning vedrørende næste runde af EU s samhørighedspolitiske

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 7. november 2008 (13.11) (OR. fr) 15116/08 TELECOM 180

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 7. november 2008 (13.11) (OR. fr) 15116/08 TELECOM 180 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. november 2008 (13.11) (OR. fr) 15116/08 TELECOM 180 NOTE fra: formandskabet til: Coreper/Rådet Komm. forsl. nr.: 13775/08 TELECOM 149 Vedr.: Meddelelse

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.3.2017 COM(2017) 136 final 2017/0060 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om ændring af direktiv 2010/40/EU for så vidt angår perioden for vedtagelse

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Regionaludviklingsudvalget ARBEJDSDOKUMENT

EUROPA-PARLAMENTET. Regionaludviklingsudvalget ARBEJDSDOKUMENT EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««Regionaludviklingsudvalget 2009 17.1.2005 ARBEJDSDOKUMENT om forslag til Rådets forordning om oprettelse af Samhørighedsfonden (KOM(2004)0494-2004/0166(AVC)) Regionaludviklingsudvalget

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning

VEDTAGNE TEKSTER. P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning Europa-Parlamentets beslutning af 19. april 2018 om gennemførelsen af Bolognaprocessen

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.10.2017 C(2017) 7136 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 27.10.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) 2016/1675, idet Etiopien indsættes i skemaet

Læs mere

Det Forenede Kongeriges delegation har taget parlamentarisk undersøgelsesforbehold.

Det Forenede Kongeriges delegation har taget parlamentarisk undersøgelsesforbehold. RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 25. november 2002 (28.11) (OR. en) 14164/1/02 REV 1 SOC 508 FREMSENDELSE AF TEKST (REVISION) fra: Udvalget for Social Beskyttelse til: Coreper/Rådet (beskæftigelse,

Læs mere

HENSTILLINGER. KOMMISSIONENS HENSTILLING af 18. juli 2011 om adgang til at oprette og anvende en basal betalingskonto. (EØS-relevant tekst)

HENSTILLINGER. KOMMISSIONENS HENSTILLING af 18. juli 2011 om adgang til at oprette og anvende en basal betalingskonto. (EØS-relevant tekst) 21.7.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 190/87 HENSTILLINGER KOMMISSIONENS HENSTILLING af 18. juli 2011 om adgang til at oprette og anvende en basal betalingskonto (EØS-relevant tekst) (2011/442/EU)

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Kultur, Ungdom, Uddannelse, Medier og Sport 7. maj 2002 PE 312.519/1-32 ÆNDRINGSFORSLAG 1-32 Udkast til betænkning (PE 312.519) Kathleen Van Brempt Realiseringen

Læs mere

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. maj 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Tidl. dok. nr.: 7679/17 JEUN 39 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

1. Den 25. oktober 2016 vedtog Kommissionen reformpakken for selskabsskat.

1. Den 25. oktober 2016 vedtog Kommissionen reformpakken for selskabsskat. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. december 2016 (OR. en) 14752/1/16 REV 1 FISC 204 ECOFIN 1094 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters

Læs mere

Erhvervspolitik i en nordisk kontekst

Erhvervspolitik i en nordisk kontekst Erhvervspolitik i en nordisk kontekst 2 ERHVERVSPOLITIK I EN NORDISK KONTEKST ERHVERVSPOLITIK I EN NORDISK KONTEKST 3 Alle prognoser viser, at servicefagene fortsat vil vokse de kommende år, det gælder

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ARBEJDSDOKUMENT. om Lissabon-strategiens fremtid set ud fra et kønsspektiv

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ARBEJDSDOKUMENT. om Lissabon-strategiens fremtid set ud fra et kønsspektiv EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««2009 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 29.6.2005 ARBEJDSDOKUMENT om Lissabon-strategiens fremtid set ud fra et kønsspektiv Udvalget om Kvinders Rettigheder

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/epsco-rådet Få overgange til at betale sig - Udtalelse fra Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/epsco-rådet Få overgange til at betale sig - Udtalelse fra Beskæftigelsesudvalget Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 AMU alm. del Bilag 35 Offentligt RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. oktober 2010 (12.10) (OR. en) 14479/10 SOC 612 EDUC 158 ECOFIN 580 NOTE fra: til: Vedr.:

Læs mere

UDKAST TIL FORSLAG TIL BESLUTNING

UDKAST TIL FORSLAG TIL BESLUTNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 10.7.2017 2017/2705(RSP) UDKAST TIL FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsler til mundtlig besvarelse B8-0000/2017

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål 25. juni 2003 PE 323.186/1-17 ÆNDRINGSFORSLAG 1-17 Udkast til udtalelse (PE 323.186) Miquel Mayol i Raynal om Kommissionens meddelelse

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Budgetkontroludvalget 2010/2167(DEC) 1.2.2011 UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Forslag til Bruxelles, den 3.12.2008 KOM(2008) 801 endelig 2008/0227 (COD) C6-0467/08 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ophævelse af direktiv 71/317/EØF,

Læs mere

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 30.5.2016 BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Om: Begrundet udtalelse fra Rumæniens deputeretkammer om forslag til Europa- Parlamentets

Læs mere

De Faste Repræsentanters Komité noterede sig på mødet den 2. maj 2018, at der nu er enstemmig tilslutning til ovennævnte konklusioner.

De Faste Repræsentanters Komité noterede sig på mødet den 2. maj 2018, at der nu er enstemmig tilslutning til ovennævnte konklusioner. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. maj 2018 (OR. en) 8301/18 NOTE fra: til: JEUN 48 MIGR 51 SOC 213 EDUC 134 De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 7831/1/18

Læs mere

9814/13 sol/sol/bh 1 DG D 2C

9814/13 sol/sol/bh 1 DG D 2C RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 28. maj 2013 (31.05) (OR. en) 9814/13 COSI 60 ENFOPOL 148 A-PUNKTS-NOTE fra: Generalsekretariatet til: Rådet Tidl. dok. nr.: 8985/13 COSI 43 ENFOPOL 124 8453/1/13

Læs mere

BERETNING FRA KOMMISSIONEN. om arbejdet med retningslinjerne for statsstøtte i forbindelse med tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse

BERETNING FRA KOMMISSIONEN. om arbejdet med retningslinjerne for statsstøtte i forbindelse med tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse DA BERETNING FRA KOMMISSIONEN om arbejdet med retningslinjerne for statsstøtte i forbindelse med tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse 1. FORMÅLET MED RAPPORTEN Det Europæiske Råd i Sevilla

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 9.3.2015 ARBEJDSDOKUMENT om rapporten om gennemførelsen, resultaterne og den samlede vurdering af det europæiske år for aktiv

Læs mere

14288/16 lma/lao/sl 1 DGD 1C

14288/16 lma/lao/sl 1 DGD 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. november 2016 (OR. en) 14288/16 JAI 931 ENFOCUSTOM 183 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: formandskabet delegationerne 12164/3/16 REV3 Udkast til Rådets

Læs mere

9895/19 clf 1 ECOMP.2B

9895/19 clf 1 ECOMP.2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. juni 2019 (OR. en) 9895/19 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 9101/19 + COR 1 Komm. dok. nr.:

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0209 (CNS) 13885/16 FISC 181 ECOFIN 984 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere