HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn"

Transkript

1 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2016 Flot fremgang i Nakskov Havn Basisforretningen viser en betydelig fremgang, som afspejler en grundlæggende særdeles positiv udvikling. Det er skibstrafikken, som er grundlaget for havnevirksomhed, og her sættes der rekorder i Nakskov Havn lige nu. Den hidtidige rekord fra 2010 på BRT blev nået med udgangen af oktober. Havnens vanddybde muliggør besejling med store skibe, og statistikkerne viser tydeligt, at det er de store skibe, der skaber fremgang. Det kan måles meget præcist i, hvor mange BRT som anløber Nakskov Havn og her er udviklingen særdeles flot. Naturligvis afspejler udviklingen også, at der er en positiv erhvervsudvikling og økonomisk fremgang for virksomhederne i området. Det er særdeles glædeligt og har meget større betydning for hele samfundet, end de ekstra kroner som Skibs- og vareafgifter bidrager med i havnens lille pengekasse. Alligevel glæder vi os naturligvis over stigende indtægter i Erhvervshavnene, som er grundlaget for at kunne investere i den fremtidige udvikling af havnefaciliteterne til glæde for vore virksomheder.

2 HavneBladet Investeringer for ca. 30 mio. kr. godt afsluttet Lolland Kommune satser på havnene som basis for mere aktivitet på Lolland. I foråret blev der igangsat investeringer i kajer, og de er nu klar til brug. I marts-nummeret kunne vi fortælle om igangsætningen af to større investeringsprojekter på Sydhavnen i Nakskov Havn. Begge projekter er nu godt afsluttet og budgetterne holdt! Det ene projekt er en ny dybvandskaj på i alt 354 meters længde og med 8,5 meters vanddybde ved fornyelse af kaj 4 og en ny kaj 6, hvor der var afleveringsforretning den 2. november. Ved etablering af den nye kaj har Nakskov Havn fået en særdeles god og stærk kaj og nogle gode og eftertragtede kajnære arealer. Stor tak til hele holdet fra Aarsleff og Niras, som har lavet et fremragende job. Det andet projekt er konsolidering af den gamle dok 2, der er fyldt op med havneslam. Området har stabiliseret sig, og der er nu en m2 stor flot belagt plads, der kan benyttes som et regulært havneområde. Bedre tilbud til havnens kunder Begge projekter vil være med til at give havnen særdeles gode muligheder for at tilbyde kunder attraktive kajnære arealer. Muligheder vi uden tvivl vil få glæde af langt ind i fremtiden. På billedet fra afleveringen ses fra venstre: Jens Kruse, Niras - Jørgen Buhl, Nakskov Havn - Peter Bitsch Jørgensen, Aarsleff - Frederik Knudsen, Niras - Rene Kold Søndergaard, Aarsleff - Mathias Juul Carlsen, Aarsleff - Jens Henrik Lassen, Aarsleff - Tummas Juul, Nakskov Havn.

3 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn MHI Vestas Offshore Wind A/S ekspanderer i Nakskov Vindmøllevinger fylder godt i billedet på Nakskov Havn, hvor der stadig ansættes flere medarbejdere til fabrikken. MHI Vestas er et joint venture mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries, som har valgt at placere en del af produktionen af vindmøllevinger i Nakskov. Virksomheden oplever en positiv udvikling. Det er særdeles synligt på havnen i Nakskov, hvor de 82 meter lange møllevinger fylder godt på kajerne, og skibene med vingelaster er et flot syn på fjorden. Fabrikken har i dag ca. 170 arbejdspladser i byen og forventer her at ansætte 70 mere, så der i alt er beskæftiget 240 medarbejdere inden udgangen af Nakskov Havn glæder sig over den gode udvikling for virksomheden, som er et stort aktiv for hele området. Samtidig er vi også lidt stolte over at kunne tilbyde de faciliteter, som gør det muligt at håndtere de store enheder, der indgår i de moderne V MW havvindmøller. - Vi laver vinger her i Nakskov og på vores engelske fabrik på Isle of Wight. Når vi udvider, er forklaringen, at vi har en god ordrepipeline, der understøtter det, forklarer Bo Vermund Jensen, som er fabrikschef for to MHI Vestas-fabrikker.

4 HavneBladet Kajprojekt en god arbejdsproces Der har været stor opbakning fra kommunen, entreprenør, rådgiver og kunder i forbindelse kajprojekt i Nakskov. Nakskov Havn er vigtig for fremtiden for Lolland Kommune, fastslog borgmester Holger Schou Rasmussen, da første spadestik blev taget den 15. december 2015 ved kaj 6. Lolland Kommune havde da bevilliget 22 mio. kr. til renovering af kaj 4 og kaj 6, som samtidig giver en bedre udnyttelse af de store baglandsarealer. Ved grundig overvejelse blev det besluttet, at projektet skulle udføres som en totalentreprise. Efter licitation blev NIRAS valgt som bygherrerådgiver og Per Aarsleff som totalentreprenør. At udføre projektet som en totalentreprise med NIRAS som rådgiver og Per Aarsleff som entreprenør har været en god og spændende oplevelse. Det er altid vanskeligt at bygge samtidig med, at der arbejdes og det har været en sommer med rigtig mange godsaktiviteter. Men med den fleksibilitet både havnens kunder og Aarsleff s medarbejdere på projektet har vist under hele byggeprocessen, er det forløbet rigtig fint. På Nakskov Havn glæder vi os over de nye kajer, og over at vi er kommet så problemfrit gennem hele byggeprocessen.

5 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Oprydning på Rødbyhavn Trafik-havns arealer Som et led i klargøring til Femern står der bl.a. oprydning på programmet. Havnen ønsker at klargøre havnearealerne, så de er klar til de aktiviteter, havnen forventer at deltage i under byggeriet af Femern-forbindelsen. Foreløbigt er de gamle jordbunker fra en tidligere ejers tid kørt væk for at skabe yderlige plads. Det har ikke været lige til, da der først skulle tages jordprøver etc. En del jord er kørt til jordrensningsanlægget RGS 90, og en del er lagt i deponi. Der mangler nu, at opmagasinerede både flyttes på plads. I den kommende tid vil den gamle stejleplads blive ryddet for garn-galger og garn-rester. Herefter vil alle ledige arealer være klar til udlejning. En ny vej til forlængelse af Søpavillionvejen er i støbeskeen. Der mangler endnu myndighedsgodkendelse. Når vejen er etableret, vil alle arealer være nemt tilgængelige fra flere sider, og det vil være muligt at lede trafikken til stranden og virksomheder på havnen udenom en evt. afspærring af et eller flere kajstykker.

6 HavneBladet Storstrømsbroen på vej Konsortier så på de udpegede arealer i Nakskov til byggepladsen for Storstrømsbroen. Allerede i 2014 pegede Vejdirektoratet på Nakskov Havn som produktionssted for de store broelementer til den kommende Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster. Men først den 15. september 2016 holdt Vejdirektoratet besigtigelse med de fem konsortier, som er udvalgt til at deltage i udbudsprocessen. En lang udbudsproces, der efter planen formelt først slutter med en kontraktunderskrivelse i december Valget af Nakskov Havn skete efter en udvælgelse blandt en større gruppe af interesserede havne. Havnene blev vurderet på forhold som teknisk egnethed, miljøhensyn, risici og økonomi. Her havde Nakskov Havn et forspring ved bl.a. at kunne levere et komplet havneanlæg uden behov for store investeringer. Valget faldt på Nakskov Havn ud fra en samlet vurdering af havnen som det bedst egnede sted. Vejdirektoratet havde valgt en flot dag til besøget i Nakskov, og de ca. 75 besøgende gæster fra nær og fjern kunne besigtige området i strålende solskin. Nakskov Havn fik blot 3 1/2 time inden besøget færdiggjort og overdraget en m2 stor flot plads med kørefast belægning. Pladsen udgør en del af det i alt m2 areal med tilhørende kajfaciliteter. Flot vejr, 75 glade kunder på kajen og et stort flot helt nybelagt havneareal det var en god dag. Nakskov Havn glæder sig til et fortsat godt samarbejde med Vejdirektoratet og de bydende konsortier.

7 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Femern Belt projektet nærmer sig og tilbuddene udvikles fortsat i Rødbyhavn Trafikhavn. Femern Belt Bulk Terminal A/S er etableret i 2015 som et samarbejde mellem DLG og Krinak A/S. Terminalen tilbyder opbevaring, udlejning af pakhuse, kontorer samt håndtering af bulkmaterialer. Placeringen direkte på selve Rødbyhavn Havn er optimal i forhold til det kommende Femern-projekt. Femern Belt Bulk Terminal A/S (FBBT) er klar til at servicere konsortier, underleverandører, servicefartøjer m.m. lige fra store laster af sten og grus til opbevaring af fx grej som ankre, bøjer, hydraulik-olie i tønder eller at tilbyde et kontor/mødelokale. Krinak forestår kontakten til kunderne med hjælp fra Anders og Lars fra DLG, som i det daglige har deres gang på terminalen. Vi er meget glade for, at man på denne måde vælger at videreudvikle Rødbyhavn Trafikhavn, og vi ønsker Femern Belt Bulk Terminal god vind i sejlene.

8

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016.

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2017 Kajombygning indviet af havneudvalgsformand Drømmen om den perfekte kaj i Nakskov Havn er nu realiseret, og glæden over resultatet

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 Travlhed i Nakskov Havn Flere store skibsanløb giver fremgang i anløbsstatistikkerne og aktivitet med planlægning af udvidelser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 Særdeles synlig succes Mange store fartøjer til MHI Vestas Offshore med vindmøllevinger fylder godt i Havnen, og anløbene

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2016 Årsregnskab med fremgang Lolland Erhvervshavne i Nakskov og Rødbyhavn afslutter sit regnskab med en fremgang i omsætning på 6,6

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2017 Vinger i vækst på Nakskov Havn Vindenergi er i vækst, og stor succes for MHI Vestas Offshore giver travlhed i Nakskov, hvor produktionen

Læs mere

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2016 Kongeskibet Dannebrog i Nakskov Dronning Margrethes besøg kastede glans over Lolland, og Kongeskibet blev et tilløbsstykke

Læs mere

HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen

HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2016 Mange aktiviteter på Havnen Den politiske aftale om Femern er kommet på plads, der er nye investeringer og daglig travlhed i Erhvervshavnene,

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet.

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2015 Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro Større fartøjer som ud- og indskiber større laster er den udvikling vi forventer

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 Stabil udvikling uden flere rekorder Flere store skibsanløb i Nakskov Havn præger stadig anløbsstatistikkerne. Samtidig forberedes

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Masterplan 2025+ INDHOLD INDHOLD Indledning...3 Nakskov Havn...4 Fakta...4 Udvikling af Nakskov Havn...6 Nakskov Havn mod 2025 - og videre...9 Rødbyhavn Trafikhavn.... 14 Fakta...

Læs mere

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Godskonference 2009 Havnen som vigtigt led i logistikkæden ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Cargo Service Største stevedoreselskab i havnen Håndterer ca. 5 mio. tons last årligt Driver

Læs mere

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling AABENRAA HAVN Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling Godsomsætningen blev mindre end budgetteret Godsomsætning 2008-2012 2008 1.818.310 tons 2009 1.252.397 tons 2010 1.095.833 tons 2011

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Storstrøm Service Group. Storstrøm. Service Group

Storstrøm Service Group. Storstrøm. Service Group Agenda Velkommen v. Susanne Kruse Sørensen, Vordingborg Erhverv Byggeriet af Madsnedsundbroen v. Per Aarsleff A/S Udbytte af samarbejdet v. Vordingborg Shipping Næste skridt v. Claus Wede, Business Lolland-Falster

Læs mere

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO 1 OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO Indhold 1. Forslag til placering af arbejdsplads... 3 2. OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED

Læs mere

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 i hovedtræk 2014 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 INDLEDNING Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 var det første år i Esbjerg Havns nye 10 års-strategi. Dermed giver året fingerpeg

Læs mere

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen.

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. HavneBladet November 2018 Nakskov Havn i fortsat udvikling God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. Lolland Kommune overtog Nakskov Havn i juli 2014, og

Læs mere

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN HAVNE 4 HAVNE ET NAVN Kære læser Det er mig en fornøjelse at kunne byde Dem velkommen til Guldborgsund Havne, der består af havnene; Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing erhvervsog Fiskerihavn og Gedser

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

Storstrømsbroen. Netværk Syd Bandholm 15 september Projektchef Ulrik Larsen

Storstrømsbroen. Netværk Syd Bandholm 15 september Projektchef Ulrik Larsen Storstrømsbroen Netværk Syd Bandholm 15 september 2016 Projektchef Ulrik Larsen Den nye Storstrømsbro Ca. 4 km lang og derved Danmarks 3. længste bro Dobbeltsporet jernbane til tog 2 sporet vej Fælles

Læs mere

NÅR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER,

NÅR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER, NÅR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER, BYGGER NOGLE LÆHEGN ANDRE VINDMØLLER DJURS Wind Power Facts om parken Samlet effekt: 400 MW Antal møller: 111 88 km² Møllestørrelse: 3,6 MW Rotordiameter: 120 meter Byggeperiode:

Læs mere

Rødbyhavn TRafikhavn

Rødbyhavn TRafikhavn Rødbyhavn Trafikhavn Den nye port til Europa Industrihavnen i Rødbyhavn (i daglig tale kaldet Rødbyhavn Trafikhavn) er en attraktiv og centralt placeret industri- og trafikhavn, i centrum af den kommende

Læs mere

Havne Langeland Kommune

Havne Langeland Kommune Havne Langeland Kommune Baggrund. I forbindelse med behandlingen af budget 2011 for Langeland Kommune, besluttede Kommunalbestyrelsen på mødet den 11. oktober 2010 vedrørende forslag om indførelse af rabatordning

Læs mere

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 445 Offentligt Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby SAGSNOTAT Regeringens planer om at sælge Rødbyhavn Havn 7. juni 2006 Indledning Nærværende

Læs mere

ÅRHUS HAVN. INDSTILLING Til Århus Byråd Den Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM/AV

ÅRHUS HAVN. INDSTILLING Til Århus Byråd Den Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM/AV ÅRHUS HAVN INDSTILLING Til Århus Byråd Den 07.12.2004 Tlf. nr.: 86 13 32 66 Jour. nr.: 12.30.0001.04 Ref.: 17172 BM/AV Indstilling om forhøjelse af anlægsrammen med 500 mio. kr. 1. Resume Med den politiske

Læs mere

Nyhedsbrev - August 2017

Nyhedsbrev - August 2017 Nyhedsbrev - August 2017 Københavns Universitet Væksten følger ressourcerne ELINDCO har nået sine mål tre år før tid. Vi vækster ikke for vækstens skyld men for at skabe en stabil virksomhed med de rette

Læs mere

STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO

STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 13/18231 STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO 1. BAGGRUND OG TIDSPLAN I forbindelse med anlægsarbejderne af en ny Storstrømsbro bliver der

Læs mere

NY VEJ TIL ESBJERG HAVN VEJPROJEKTET

NY VEJ TIL ESBJERG HAVN VEJPROJEKTET VEJPROJEKTET Torsdag den 21. juni åbner Vejdirektoratet den nye vej til Esbjerg Havn Den nye vej flytter den tunge trafik ned på havnearealet, hvilket aflaster bytrafikken og formindsker støj- og luftforureningen

Læs mere

DEN NYE STORSTRØMSBRO

DEN NYE STORSTRØMSBRO DEN NYE STORSTRØMSBRO En nødvendig national udgift - eller en lønsom infrastrukturinvestering for hele landet Sammenfatning 21. juni 2016 Lolland-Falster Lovestorm www.lollandfalsterlovestorm.dk Den nye

Læs mere

Ny Storstrømsbro. IFB netværksmøde 30. aug Ulrik Larsen Projektchef

Ny Storstrømsbro. IFB netværksmøde 30. aug Ulrik Larsen Projektchef Ny Storstrømsbro IFB netværksmøde 30. aug. 2017 Ulrik Larsen Projektchef Hvorfor en ny bro? Del af jernbanestrækningen mellem Ringsted og Femern Bælt En vigtig del af jernbanekorridoren mellem København

Læs mere

Agenda. Ny Storstrømsbro. Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen. Levetid og krav til beton. Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder

Agenda. Ny Storstrømsbro. Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen. Levetid og krav til beton. Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder Ny Storstrømsbro Dansk Betondag 10. september 2015 Projektchef Niels Gottlieb Agenda Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder Levetid og krav til beton 1

Læs mere

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående Storstrømsbroen En ny bro til tog, biler, cyklister og gående En ny Storstrømsbro Vejdirektoratet skal bygge en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø. Den gamle bro er nedslidt

Læs mere

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 211 Offentligt De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Erhvervsprofil og betydning for oplandet: Lemvig Havn, Holstebro Struer Havn, Thisted

Læs mere

Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej Vejen. Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand

Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej Vejen. Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej 32 6600 Vejen Vej og Park Vesterbækvej 31, Sig, 6800 Varde 79947481 Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand 20. december 2017 Varde

Læs mere

Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008

Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008 INDSTILLING Til Århus Byråd 7. marts 2006 Tlf.nr.: 86 13 32 66 J.nr.: 06.04.0001.06 Brev: 18298 Henrik Munch Jensen/JG Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008 1. Resume

Læs mere

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse.

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse. E 25. maj 2018. Generalforsamling torsdag den 24-5-2018, kl. 1900 På Kramnitsevej 21D, Kramnitse Referat. Dagsorden: Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling Dagsorden ifølge

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret:

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret: 1 Indholdsfortegnelse Baggrund...2 Status på Kriegers Flak...3 Tidsplan pr. maj 2015...4 Status...4 Foreslået handlinger...5 Aktiviteter...5 Budget og modeller for indsats...5 Baggrund ØPU godkendte den

Læs mere

Storstrømsbroen. Møde Vordingborg og Guldborgssund kommuner vedr. partnerskab 23. August 2016

Storstrømsbroen. Møde Vordingborg og Guldborgssund kommuner vedr. partnerskab 23. August 2016 Storstrømsbroen Møde Vordingborg og Guldborgssund kommuner vedr. partnerskab 23. August 2016 Storstrømsbroen Projektet omfatter: Anlæg af ny Storstrømsbro Nedrivning af eksisterende bro Falster Oversigt

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 19.juni 2017 Tid Kl. 15.00 17.00 Bemærk tidspunkt! Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné -Afbud Otto Vølund Poulsen

Læs mere

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 «Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 www.nordania.dk December 2013 Kære lastbilkunde og leasinginteresserede Året 2013 nærmer sig en afslutning. Året begyndte

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

Ordensreglement nr. 1 for Fur Fiskeri, Færge og - Erhvervshavn

Ordensreglement nr. 1 for Fur Fiskeri, Færge og - Erhvervshavn Ordensreglement nr. 1 for Fur Fiskeri, Færge og - Erhvervshavn Udarbejdet af Skive kommune 2016 Fur Havn er en fiskeri-, lystbåde-, færgeri- og erhvervshavn. Havnekontorets adresse er Stenøre 3, 7884 Fur.

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 19.juni 2017 Tid Kl. 15.00 17.00 Bemærk tidspunkt! Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné -Afbud Otto Vølund Poulsen

Læs mere

Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen. Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011

Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen. Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011 Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011 Disposition De statslige udmeldinger Status Kommuneplanrevision 2009 Erhvervsarealer generelt Erhvervsudvikling

Læs mere

AALBORG HAVN. Oplandsanalyse 2017 AALBORG HAVNS EFFEKT PÅ BESKÆFTIGELSE, VÆRDISKABELSE OG SKATTEPROVENU

AALBORG HAVN. Oplandsanalyse 2017 AALBORG HAVNS EFFEKT PÅ BESKÆFTIGELSE, VÆRDISKABELSE OG SKATTEPROVENU AALBORG HAVN Oplandsanalyse 2017 AALBORG HAVNS EFFEKT PÅ BESKÆFTIGELSE, VÆRDISKABELSE OG SKATTEPROVENU Oplandsanalysen er udarbejdet for Danske Havne af Syddansk Universitet og Center for Regional- og

Læs mere

Notat HAVNENES BETYDNING FOR OPLANDETS ERHVERVS- UDVIKLING. Sammenfatning af analyser for Randers, Horsens, Kolding og Vejle Havne. 23.

Notat HAVNENES BETYDNING FOR OPLANDETS ERHVERVS- UDVIKLING. Sammenfatning af analyser for Randers, Horsens, Kolding og Vejle Havne. 23. Notat NIRAS Konsulenterne A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4711 Fax 4810 4712 E-mail niraskon@niraskon.dk CVR-nr. 20940395 HAVNENES BETYDNING FOR OPLANDETS ERHVERVS- UDVIKLING Sammenfatning

Læs mere

Vision og mål for MSE mod 2020

Vision og mål for MSE mod 2020 M S E S t r a t e g i p r o c e s 2 0 1 3 Vision og mål for MSE mod 2020 Strategi i MSE Som nævnt på MSE dagen 2012 er vi på vej op i Superligaen! Vi er fortsat den største entreprenør på Lolland Falster,

Læs mere

Welcome to the Port of Esbjerg Østhavnen 2014

Welcome to the Port of Esbjerg Østhavnen 2014 DANCORE-temadag, Udvidelser i Esbjerg havn Welcome to the Port of Esbjerg Østhavnen 2014 UDVIDELSER I ESBJERG HAVN Om Esbjerg Havn Formål Planer, Masterplan Østhavn Beslutning Projektering Realisering

Læs mere

Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller

Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller Baggrund Energistyrelsen har med sit udbud af 450 MW møller i en række kystnæreområder, skabt mulighed for øget havneaktivitet

Læs mere

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind mellem Odense Havn og Lindø Industripark Infrastruktur - Offshore - Vind Lindø Et nyt stærkt samarbejde mellem Lindø Industripark og Odense Havn har taget form, og vi vil gerne præsentere mulighederne

Læs mere

Nøglen til. grøn transport. I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til. grøn transport

Nøglen til. grøn transport. I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til. grøn transport I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til grøn transport Nøglen til grøn transport Når vi flytter gods fra et sted til andet har det konsekvenser for vores omgivelser.

Læs mere

Business Lolland-Falster

Business Lolland-Falster Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 54 Offentligt Business Lolland-Falster 31. oktober 2015 1 Analyse af en dobbeltsporet jernbane til Lolland-Falster 1.1 Pendlingsstrømme Pendling

Læs mere

Langøparken. ved Nakskov Fjord. Ferieparadiset ved vandet

Langøparken. ved Nakskov Fjord. Ferieparadiset ved vandet Langøparken ved Nakskov Fjord Ferieparadiset ved vandet Starten på et nyt ferieeventyr? Kan man mon forestille sig, at turister ikke nødvendigvis skal bo på stranden? Kan man forestille sig, at turister,

Læs mere

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger - virksomhedsoplysninger Virksomhedens navn RØNNE HAVN A/S CVR-Nummer 27932150 Adresse Sydhavnsvej

Læs mere

Notatet behandler punkt for punkt Søfartsstyrelsen s bemærkninger på s. 2 og 3 i deres brev.

Notatet behandler punkt for punkt Søfartsstyrelsen s bemærkninger på s. 2 og 3 i deres brev. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Kalundborg Havn NY VESTHAVN - VVM Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Replik til Søfartsstyrelsen

Læs mere

Velkommen. Borgmester Jacob Bjerregaard. om erhvervsudvikling, bosætning og kulturliv i Fredericia

Velkommen. Borgmester Jacob Bjerregaard. om erhvervsudvikling, bosætning og kulturliv i Fredericia Velkommen Borgmester Jacob Bjerregaard om erhvervsudvikling, bosætning og kulturliv i Fredericia Hvorfor vælger virksomheder Fredericia? Placering vi er Danmarks geografiske centrum Adgang til kvalificeret

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

VisuelHuse. Nøglen til din drømmebolig ligger hos os

VisuelHuse. Nøglen til din drømmebolig ligger hos os VisuelHuse Nøglen til din drømmebolig ligger hos os Fiskerhuse VisuelHus No 13 - Fiskerhus 123 m 2 VisuelHus No 13 Fiskerhus 123 m 2 Indeholder: Stueplan: Entré, bryggers med indgang, et badeværelse, åbent,

Læs mere

Havne i udvikling NOTAT

Havne i udvikling NOTAT Havne i udvikling I Danmark har havet historisk set været omdrejningspunktet for udvikling og vækst. I et lille land med en lang kystlinje og en central placering i forhold til handelspartnere er det helt

Læs mere

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene.

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene. Bilag 14 Bilag til byrådsindstilling af indsigelser og bemærkninger, lp 972 Forslag til lokalplan, forslag til kommuneplantillæg, forslag til udbygningsaftale og forslag til miljørapport har været fremlagt

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 24.juni 2013 Tid 10.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) Otto V. Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere

DE LEDIGE, SOM IKKE ER

DE LEDIGE, SOM IKKE ER SESSION 4 jobcamp 18 HVORDAN OPKVALIFICERER VI DE LEDIGE, SOM IKKE ER KOMMET MED I OPSVINGET ENDNU? Borger- og Arbejdsmarkedschef Claus Holm Oppermann, Vordingborg Kommune Leder af Job og Virksomhedsservice

Læs mere

Forundersøgelse af potentialet for produktion til havvindmøllebranchen

Forundersøgelse af potentialet for produktion til havvindmøllebranchen Ringkøbing Fjord Erhvervsråd Forundersøgelse af potentialet for produktion til havvindmøllebranchen Præsentation af rapport 1 Præsentation Disposition 1. Udfordringen 2. Anbefalingerne 1. Systemleverancer

Læs mere

Jyske borgmestres bøn: Se nu at indgå et bredt forlig om vindmøller! - UgebrevetA4.dk

Jyske borgmestres bøn: Se nu at indgå et bredt forlig om vindmøller! - UgebrevetA4.dk VINDMØLLE-JOB Jyske borgmestres bøn: Se nu at indgå et bredt forlig om vindmøller! Af Thomas Bro Sæhl @ThomasSaehl Tirsdag den 26. juni 2018 På tværs af partiskel opfordrer borgmestre i Jylland nu kraftigt

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 1. b. Valg af referent 2.a Kort opfølgning på mødet fra d.23 maj 2.b Gennemgang af projektet for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det

Læs mere

Det nye Lolland borgermøde 19. april 2016 Udkast til Plan- og Udviklingsstrategi for 2016-2030

Det nye Lolland borgermøde 19. april 2016 Udkast til Plan- og Udviklingsstrategi for 2016-2030 Det nye Lolland borgermøde 19. april 2016 Udkast til Plan- og Udviklingsstrategi for 2016-2030 Aftenens program Program 17:00-17:05 Ankomst 17:05-17:15 Velkomst ved borgmester Holger Schou Rasmussen 17:15-17:45

Læs mere

Skriftlig beretning. Ordinær generalforsamling 28. april 2019

Skriftlig beretning. Ordinær generalforsamling 28. april 2019 Dyrlægeskovens Lodsejerlag Nykøbing Sjælland Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 28. april 2019 Bestyrelsen for Lodsejerlaget opfordrer naturligvis lodsejerne til at deltage på årets generalforsamling.

Læs mere

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet

Læs mere

IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING

IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING HAVNEUDVIDELSE Signaturforklaring: Ny havn/nye havnearealer Vindmøller Bølgeenergi anlæg Forstærkning/ny stensætning

Læs mere

VOLUMENSTUDIE AF BÅDEOPBEVARING I KLINTHOLM HAVN. Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011

VOLUMENSTUDIE AF BÅDEOPBEVARING I KLINTHOLM HAVN. Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011 VOLUMENSTUDIE AF ÅDEOPEVARING I KLINTHOLM HAVN X Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011 Placering af hal til reparation og opmarganisering både i Klintholm havn. 2

Læs mere

Så er du bedre sikret

Så er du bedre sikret Så er du bedre sikret 1 Offshore konference 28. november 2003 i Ebeltoft Underwriting overvejelser for Havmøller 2 3 ting er afgørende for fastsættelse af præmier og vilkår: Erfaring, viden og indsigt

Læs mere

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Dansk-Tysk Handelskammer, februar 2016 1 Dansk-tysk infrastruktur er grundlaget for handelen mellem Tyskland og de nordeuropæiske lande. For virksomheder i Danmark,

Læs mere

Når land møder vand, tager de helt store maskiner over!

Når land møder vand, tager de helt store maskiner over! ZX890LCH-6 Når land møder vand, tager de helt store maskiner over! VG Entreprenør A/S fra Lemvig er specialister i kystsikring og havneanlæg. 4 5 ZX890LCH-6 Adm. Direktør Uffe Larsen. Den omfattende udvidelse

Læs mere

Vedtægter. for. Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn

Vedtægter. for. Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn Vedtægter for Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn 1. Hestehovedet Lystbådehavn er en selvejende institution med hjemsted i Nakskov. 2. Institutionens formål er at leje og drive Hestehovedet

Læs mere

FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG

FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG HVOR ER VI? FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN. LIDT INFO Flådestation Frederikshavn administreres af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES)

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

Når verdens længste sænketunnel banker på

Når verdens længste sænketunnel banker på Femern Bælt-forbindelsen Når verdens længste sænketunnel banker på Steen Lykke Teknisk direktør, Femern A/S Femern A/S En dansk statsejet virksomhed Den danske stat Transportministeriet Sund & Bælt Holding

Læs mere

Forretningsudvikling i de mindre havne. Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014

Forretningsudvikling i de mindre havne. Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014 Forretningsudvikling i de mindre havne Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014 Arbejdsgruppen Status og udfordringer hvorfor en forretningsmanual? 1

Læs mere

Storstrømsbroen. Erhvervskonference Vordingborg 29. maj Projektchef Niels Gottlieb

Storstrømsbroen. Erhvervskonference Vordingborg 29. maj Projektchef Niels Gottlieb Storstrømsbroen Erhvervskonference Vordingborg 29. maj 2015 Projektchef Niels Gottlieb Den nye Storstrømsbro Ca. 4 km lang og derved Danmarks 3. længste bro Dobbeltsporet jernbane til tog - op til 200

Læs mere

HAVNE 4,0 OM HAVNE FORVENTNING TIL FREMTIDIG UDVIKLING HAVNENES TILSTAND

HAVNE 4,0 OM HAVNE FORVENTNING TIL FREMTIDIG UDVIKLING HAVNENES TILSTAND TILSTANDS- KARAKTER 4,0 TILSTANDS- TENDENS TREND 2012-2016 FREMTIDS- SIKRING OM HAVNE En erhvervshavn kan i henhold til Havneloven organiseres som: En statshavn En kommunal havn En kommunal selvstyrehavn

Læs mere

Havne, færgelejer og promenader

Havne, færgelejer og promenader Havne, færgelejer og promenader Uddybning af havnebassin og renovering af kaj i Næstved Havn, 2011-2012. 2 HAVNE, FÆRGELEJER OG PROMENADER Lystbådehavn i Juelsminde. Få et attraktivt havnemiljø Gamle havneområder

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Rådgivning R03. Geotekniske offshore undersøgelser og rådgivning. Sjælland (Masnedø) - Falster

Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Rådgivning R03. Geotekniske offshore undersøgelser og rådgivning. Sjælland (Masnedø) - Falster Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Rådgivning 93200.R03 Storstrømsbroen Geotekniske offshore undersøgelser og rådgivning Sjælland (Masnedø) - Falster september 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

Læs mere

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 7-3-2017 Rødbyhavn Sidste opdateringer Tekst: 1-6-2016 - Plan 1: 1-6-2016 Beliggenhed Østersøen, Femern Bælt, Lolland S-kyst 54 39,3'N 11 20,7'E - kort 196 Færgehavnen

Læs mere

H39. Flensburg : Fleksibilitet. Midt i byen - en ny kontorgeneration

H39. Flensburg : Fleksibilitet. Midt i byen - en ny kontorgeneration H39 Flensburg : Fleksibilitet Midt i byen - en ny kontorgeneration Mojn - og hjertelig velkommen H39 præsenterer sig I fremtidens forretningscenter H39 finder firmaer fra alle brancher og af enhver størrelse

Læs mere

Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13

Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13 Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13 Forord I Varde Kommune har vi mange byggeprojekter, som vi ønsker at udbyde bredt, men også således, at Varde Kommune sikres den optimale kvalitet til den

Læs mere

OFFENTLIGT MØDE DEN 1. FEBRUAR 2016

OFFENTLIGT MØDE DEN 1. FEBRUAR 2016 OFFENTLIGT MØDE DEN 1. FEBRUAR 2016 Program FEBRUAR 1 Historisk tilbageblik Hvor står vi i dag? Hvad gør vi nu? Pause ca. 20.00? Spørgsmål fra salen Historisk tilbageblik Ny bestyrelse 2014 Bestyrelsesformand

Læs mere

HOLGER SCHOU RASMUSSEN

HOLGER SCHOU RASMUSSEN 2018 Vederlag 744.000 971.000 Funktion 123.000 125.000 Eftervederlag 73.000 125000 Pension 372.000 169.000 FMD Øko-udv. 179.750 REFA 25.000 Femern Belt Dev.? HOLGER SCHOU RASMUSSEN 1516750 1390000 Byrådsmedlemsvederlag

Læs mere

Dagsorden. Boligselskabet AKB, København /0021 Bellahøj Helhedsplan. Følgegruppemøde

Dagsorden. Boligselskabet AKB, København /0021 Bellahøj Helhedsplan. Følgegruppemøde Dagsorden Følgegruppemøde nr. 17 Dato: 21. november 2017, kl. 16.30-18.30 Sted: Bestyrelseslokalet i AKB Bellahøj, Bellahøjvej 7. kld. 2700 Brønshøj 2. februar 2018 KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn

Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn Udvikling Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 15 41 Fax: 65 15 15 25 kes@kerteminde.dk www.kerteminde.dk NOTAT 15. marts 2007

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Pendleranalyse. Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019

Pendleranalyse. Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019 Pendleranalyse 1 Pendleranalyse Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019 2 Indhold 4 Vi pendler 300 gange til Månen hver eneste dag 7 Udviklingen

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2011, kl. 16.30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2011, kl. 16.30. Side 1/5 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2011, kl. 16.30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen, Nils Vinther, Eva Carlsen, Hans Jørgen Christensen, Henny Rasmussen, Aase

Læs mere

Bælum Butikshus ApS. Nyhedsbrev nr. 2 ( uge 25) fra Bestyrelsen

Bælum Butikshus ApS. Nyhedsbrev nr. 2 ( uge 25) fra Bestyrelsen Bælum Butikshus ApS Nyhedsbrev nr. 2 ( uge 25) fra Bestyrelsen Bælum Butikshus ApS blev en realitet den 7. maj 2015 Formålet med selskabet er: At sikre den fremtidige dagligvarehandel i Bælum Visioner

Læs mere

ENDELIG UDKAST. Handlingsplan for gennemførelsen af totalentreprisen. Rebild Kommune Nyt rådhus i Nørager. Formål. De anførte forkortelser er:

ENDELIG UDKAST. Handlingsplan for gennemførelsen af totalentreprisen. Rebild Kommune Nyt rådhus i Nørager. Formål. De anførte forkortelser er: ENDELIG UDKAST Handlingsplan for gennemførelsen totalentreprisen 1. juli, rev. 2. juli, rev. 28. juli Rebild Kommune Nyt rådhus i Nørager Formål Den efterfølgende handlingsplan vil i den videre proces

Læs mere

Uddannelse i øjenhøjde

Uddannelse i øjenhøjde Uddannelse i øjenhøjde Uddannelse i øjenhøjde Hvis de danske virksomheder skal styrke deres markedsposition og konkurrenceevne, er det et MUST, at virksomhederne i højere grad satser på kompetenceudvikling

Læs mere

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017 HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM HVORFOR UDVIDE? Havnen er 50 år gammel og bygget til datidens fiskeskibe. Siden 1967 er der sket en kraftig udvikling i flåden hen imod større og anderledes

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere