Sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, har påstået frifindelse over for begge påstande.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, har påstået frifindelse over for begge påstande."

Transkript

1 RETTEN I SØNDERBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 5. december 2016 i sag nr. BS CSA-1/2016: Svend E. Straarup Hjerndrup Stadsvej Christiansfeld mod Sommersted Vest Vandværk Kærvej Sommersted Sagen drejer sig om sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, har været berettiget til hos sagsøgeren, Svend E. Straarup, som ejer af udlejningsejendommen Storegade i Sommersted at opkræve fast driftsbidrag for hver udlejningslejlighed, eller om der alene kunne opkræves driftsbidrag på ejendomsniveau. Sagen drejer endvidere om sagsøgeren har et berettiget tilbagebetalingskrav for driftsbidrag i perioden Stævningen er modtaget pr. mail den 31. december Parternes påstande: Sagsøgeren, Svend E. Straarup, har nedlagt påstand om, at sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, tilpligtes til at anerkende, at der alene kan opkræves fast driftsbidrag på ejendomsniveau og ikke på enhedsniveau/ lejlighedsniveau. Sagsøgeren har endvidere nedlagt påstand om, at sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, til sagsøgeren, Svend E. Straarup, skal betale kr. med procesrente fra den 31. december 2015 samt sagens omkostninger. Sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, har påstået frifindelse over for begge påstande. Sagsfremstilling Sagsøgeren har siden 1998 ejet udlejningsejendommen Storegade i Sommersted med 8 lejligheder til udlejning.

2 Side 2/9 Sommersted Vest Vandværk forsyner ejendommen med vand, og sagsøgeren afregner ejendommens samlede vandforbrug over for vandværket på ejendomsniveau, idet der på ejendommen er opsat en fælles afregningsmåler. Sagsøgeren har i 1995 som udlejer opsat vandbimåler til hver lejlighed. Vandværket har gennem en længere årrække indtil 2012 opkrævet fast driftsbidrag pr. boligenhed og ikke på ejendomsniveau, selvom der blev leveret vand på ejendomsniveau. På vandværkets generalforsamling 2013 blev det besluttet, at driftsbidraget skulle opkræves på ejendomsniveau, og på generalforsamlingen i 2014 blev det vedtaget, at det faste driftsbidrag på ny skulle opkræves på enhedsniveau/lejlighedsniveau. Problemstillingen om, hvorvidt vandværket er berettiget til at opkræve fast driftsbidrag på enhedsniveau/lejlighedsniveau, jf. bekendtgørelse nr. 837 af 27. november 1998 eller på ejendomsniveau, jf. bekendtgørelse nr. 525 af 14. juni 1996, har været drøftet på vandværkets generalforsamlinger i Vandværket har årligt fremsendt takstblade til Haderslev Kommune til godkendelse, og der er mellem parterne enighed om, at der i 2014 har været en vis uoverensstemmelse mellem de af Haderslev kommune godkendte takstblade, og de takstblade som opkrævningsfirmaet Vandværkernes EDBservice opkrævede efter, hvorefter vandværket har tilbagebetalt sagsøgeren for meget betalt driftsbidrag for kvartal Sagsøgeren indgav i 2014 klage til Statsforvaltningen over Haderslev Kommunes tilsyn med vandværket. Statsforvaltningen har i den anledning anmodet Naturstyrelsen om en udtalelse. Statsforvaltningen har den 30. juni 2015 bl.a. udtalt følgende: "... Det er Statsforvaltningens opfattelse, at Sommersted Vest Vandværks opkrævning af et fast driftsbidrag fra boligenheder, der ikke er ejere, eller som skal afregne individuelt med vandforsyningen, jf. bekendtgørelsen om individuel afregning efter målt vandforbrug, bekendtgørelse nr. 837 af 27. november 1998, er i strid med takstbladet og regulativet. Statsforvaltningen har anmodet kommunalbestyrelsen i Haderslev Kommune om at sørge for, jf. vandforsyningslovens 65, stk. 3, at Sommersted Vest Vandværks opkrævning i strid med takstbladet og regulativet bliver bragt til ophør...." Statsforvaltningen har på ny anmodet Energi- Forsynings- og Klimaministeriet om en supplerende udtalelse, og ministeriet har i brev af 7.

3 Side 3/9 juni 2016 bl.a. udtalt følgende: "... Driftsbidraget kan være sammensat af et fast bidrag og et kubikmeterbidrag. Der er ikke fastsat nærmere regler om, hvordan fordelingen skal være på henholdsvis det faste og det kubikmeterafhængige bidrag. Den faste del af driftsbidraget skal ikke nødvendigvis kun dække de administrative omkostninger af driftsomkostningerne i vandforsyningens anlæg. Vandforsyningen har endvidere mulighed for at differentiere takstopkrævningen efter ejendomskategorier på grundlag af saglige og objektive kriterier. Lovgivningen er ikke til hinder for, at driftsbidraget opgøres pr. boligenhed, selv om der opkræves samlet hos ejendommens ejer. Ifølge det gældende regulativ af 15. september 2015, punkt , fremgår det, at driftsbidrag på opkrævningen opføres med særlige poster for hver art. Det fremgår endvidere, at kommunalbestyrelsen har godkendt et nyt takstblad gældende for perioden 1. juli 2015 til 1. juli 2016, hvori der gives hjemmel til at opkræve "fast årlig afgift pr. parcelhus, lejlighed, bolig". Energistyrelsen lægger til grund, at den valgte formulering i takstbladet er dækkende for de typer ejendomme, vandforsyningen opkræver driftsbidrag fra. Det må på dette grundlag vurderes, at kommunalbestyrelsen har bragt det ulovlige forhold, hvor der blev opkrævet i strid med det godkendte takstblad, til ophør...." Statsforvaltningen har i brev af 23. juni 2016 udtalt følgende: " Det er Statsforvaltningens opfattelse, at Haderslev Kommune har handlet i overensstemmelse med Statsforvaltningens udtalelse af 30. juni Vi foretager os derfor ikke videre vedrørende dette punkt. Det er endvidere Statsforvaltningens opfattelse, at Haderslev Kommunes dispositioner efter den 30. juni 2015 med hensyn til opkrævning af driftsbidrag er i overensstemmelse med reglerne i vandforsyningsloven. Haderslev Kommune har hvert år godkendt de af vandværket fremsendte takstblade, men det er fortsat uenighed mellem parterne om, hvorvidt vandværket ulovligt opkræver fast driftsbidrag på enheds/lejlighedsniveau. Sagsøgeren har opgjort sit krav således:

4 Side 4/9 2012: 5.670,00 kr. 2013: 2.835,00 kr. 2014: 0,00 kr. 2015: 2.835,00 kr. I alt ,00 kr. Parternes anbringender: Af rettens fortegnelse fremgår følgende: Sagsøgeren har til støtte for påstand 1 gjort følgende gældende: Sagsøgte er ikke berettiget til at lade driftsbidrag indgå i beregningen for betaling for vand til sagsøgers ejendom pr. boliglejemål i ejendommen. Sagsøger skal ikke betale 8 driftsbidrag for de 8 boliglejemål i sagsøgers ejendom, men alene 1 driftsbidrag for den samlede ejendom. Sagsøger har alene opsat 1 fælles afregningsmåler på ejendommen. Sagsøger har hverken anmodet sagsøgte eller Haderslev Kommune om, at der skal ske afregning på enhedsniveau/lejlighedsniveau. Sagsøgte har alene haft hjemmel til at opkræve fast driftsbidrag på ejendomsniveau. Sagsøgte har opkrævet fast driftsbidrag på enhedsniveau/lejlighedsniveau i henhold til ikke godkendte takstblade. Statsforvaltningen har givet sagsøger medhold i, at sagsøgtes opkrævning af et fast driftsbidrag for boligenheder, der bebos af ikke ejere, og som skal afregne individuelt med vandforsyningen, er i strid med takstbladet og regulativet. Statsforvaltningen har anmodet Haderslev Kommune om at sørge for, at sagsøgtes opkrævninger på enhedsniveau/lejlighedsniveau bringes til ophør. I Haderslev kommune er der 41 almene vandværker. Ingen af de store vandværker i kommunen, der forsyner halvdelen af kommunens brugere og ca. 90% af kommunens udlejningsejendomme, opkræver driftsbidrag pr. boligenhed, hvor boligenheden ikke bebos af ejeren. Opkrævningen er derfor uretmæssig og i strid med praksis inden for kommunen. Sagsøgeren har til støtte for påstand 2 gjort følgende gældende: Sagsøger er berettiget til at opnå tilbagebetaling af de driftsbidrag, som sagsøgte uretmæssigt har opkrævet.

5 Side 5/9 For 2011 har sagsøger betalt kr. for meget. Denne betaling fandt sted den 7. januar For 2013 er der betalt kr. for meget og for 2015 er der betalt kr. for meget. Det samlede beløb udgør kr. Sagsøger har dokumenteret sit tab ved de anførte beløb i henhold til processkrift af 10. september Sagsøgte er selv i besiddelse af opkrævninger for sagsøgers ejendom og opkrævningerne er fremsendt af sagsøgte. Der foreligger ikke forældelse, idet kravet for perioden den 1. oktober 2011 til 30. september 2012 på kr. blev betalt den 7. januar 2013, og stævningen er indgivet pr. mail til retten den 31. december Sagsøgte har til støtte for påstanden om frifindelse gjort følgende gældende: Sagsøgte har opkrævet såvel faste som variable afgifter på vand i overensstemmelse med generalforsamlingens lovlige beslutning herom. Generalforsamlingsbeslutningerne er efterfølgende indført i det af Sommersted Vest Vandværk offentliggjorte takstblad på grundlag af hvilket afgiften er beregnet. Generalforsamlingen og takstbladet er godkendt af Haderslev Kommune. De i denne sag opkrævede beløb er lovligt opkrævet og sker på grundlag af de af myndighederne godkendte opgørelsesprincipper. Det følger af såvel af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets brev af 7. juni 2016 som Statsforvaltningens brev af 23. juni 2016, at hjemlen til at opkræve forbrugerne foreligger, når kommunalbestyrelsen har godkendt et takstblad, og Haderslev Kommune har godkendt sagsøgtes takster for 2012, 2013, 2014 og Sagsøgte har - foruden 3. og 4. kvartal opkrævet deres medlemmer i overensstemmelse med godkendte takstblade, og har afbrudt det i 2014 ulovlige forhold og tilbagebetalt det i 3. og 4. kvartal 2014 "for meget" opkrævede til forbrugerne. Sagsøger har ikke dokumenteret, hvori det påståede tab består. Sagsøgerens tilbagebetalingskrav på kr. for perioden for den 1. oktober 2011 til 30. september 2012 er forældet, jf. forældelseslovens 2, stk. 1. Forældelsesfristen på 3 år skal regnes senest fra forfaldstidspunktet og opkrævningen for den faste afgift for 1. oktober 2012 til 31. december 2012 havde forfald den 2. januar 2013, og opkrævningen af det faste bidrag for den resterende del af 2012 havde forfald i takt med, at de blev

6 Side 6/9 acontoopkrævet. Forklaringer Sagsøgeren, Erik Straarup, har forklaret, at uenigheden startede i 2011/2012, hvor man på vandværkets generalforsamling drøftede driftsbidraget. I 2012 opkrævede vandværket fast driftsbidrag på enheds-/lejlighedsniveau, selvom der blev leveret vand på ejendomsniveau. På generalforsamlingen i 2013 blev det besluttet, at driftsbidraget skulle betales på ejendomsniveau. Sagsøger deltog i vandværkets generalforsamling 2014, og da han et kort øjeblik var toilettet, blev der stillet forslag om, at driftsbidraget igen skulle opkræves på enheds-/lejlighedsniveau, og dette blev vedtaget. I 2015 stod Jens Peter Jensen som fungerende formand for afholdelse af generalforsamlingen, da den nu afdøde formand, Finn Jørgensen, var blevet syg. På generalforsamlingen blev vandværkets regnskab vist på flip-over, og sagsøgeren har efterfølgende fået det tilsendt. Der var forhold i regnskabet, som vandværket ikke ønskede fremlagt, og sagsøgeren indgav politianmeldelse, hvilket der ikke kom noget ud af. Han fandt ud af, at det takstblad, som kommunen havde godkendt, var forskelligt fra det takstblad, opkrævningsselskabet opkrævede driftsbidrag efter. Det var et helt nyt takstblad, som ikke tidligere var set. Sommersted Vest Vandværk var af den opfattelse, at opkrævning af driftsbidrag på enheds-/lejlighedsniveau var den almene afregningsmåde. Sagsøger har imidlertid undersøgt sagen. Der er 41 private vandværker i Haderslev Kommune, herunder 3 store vandværker, der leverer til brugere. Halvdelen af brugerne bor i Haderslev, Vojens og Gram. Ca. 90% af udlejningsejendommene ligger i de 3 store byer, hvor der ikke kræves driftsbidrag på enheds-/lejlighedsniveau. Hovedparten af de resterende vandværker kræver ikke driftsbidrag på enheds-/lejlighedsniveau eller er ikke klar over problemstillingen. Højst 100 brugere betaler driftsbidrag uden at have en selvstændig vandmåler. Andre vandværker har accepteret, at det ikke er korrekt at kræve driftsbidrag pr. lejlighed. I 1995 har sagsøgeren som udlejer installeret bimålere pr. lejlighed i sin udlejningsejendom beliggende Storegade i Sommersted. Han købte ejendommen i 1988/1989. Sagsøger har ikke indgået nogen skriftlig aftale med vandværket og kommunen om, at der kan opkræves driftsbidrag på lejlighedsniveau. Det er noget, han som ejer kan kræve i henhold til bekendtgørelse nr. 937 af 1998, men det er ikke noget, han er forpligtet til. Han er bekendt med, at Sommersted Vest Vandværk gennem årene har opkrævet driftsbidrag på enheds-/lejlighedsniveau, og han blev opmærksom på problemstillingen i 2010, og sagen var med på generalforsamlingen i Det er hans opfattelse, at Naturstyrelsen/Energistyrelsen har givet ham ret i bilag 17. Udtalelsen er ikke dækkende for de typer ejendomme, der kræves driftsbidrag fra. På vandværkets generalforsamling i 2016 er takstbladet ændret til "fast årlig afgift pr. ejendom, bolig, lejlighed. Dette

7 Side 7/9 takstblad er ikke fremlagt i sagen. Parterne er enige om, at tvisten drejer sig om, hvorvidt Sommersted Vest Vandværk har været berettiget til at kræve fast bidrag pr. lejlighed for Der er enighed om, at takstbladene er ændret undervejs. Sagsøgeren fremlagde nyt bilag 13a, hvoraf fremgår, at betalingsfristen var den 2. januar 2013 for perioden 1. oktober september Han betalte den 7. januar Jens Peter Jensen har forklaret, at han er forhenværende formand i Sommersted Vest Vandværk. Han har siddet i vandværkets bestyrelse i 36 år, hvor han har været næstformand og protokolfører. Da formand Finn Jørgensen blev syg, trådte han til som fungerende formand i I dag er Flemming Petersen formand. Vandværket har de sidste år opkrævet fast driftsbidrag pr. bolig/lejlighed + kubikmeterbidrag. I 2013 fik tidligere formand Finn Jørgensen indkaldt for sent i avisen til generalforsamlingen, og man måtte indkalde pr. brev til hver husstand. Sagsøgeren gjorde gældende, at han ikke havde modtaget indkaldelsen, og at der ikke var lovligt indkaldt til generalforsamlingen. Man opnåede enighed om generalforsamlingens lovlighed. Sagsøgeren havde medbragt et forslag om, at vandværkets opkrævningsmetode skulle ændres fra bolig/lejlighed til pr. vandmåler i ejendommen. Vandværket havde kun en hovedvandmåler pr. ejendom. I Storegade , Sommersted, var der én hovedvandmåler, og resten var bimålere. Vandværket kræver fast driftsbidrag hos ejendommens ejer. De opkræver pr. hovedvandmåler og ikke pr. bimåler. Ved generalforsamlingen i 2014 blev der stillet forslag om, at vandværket skulle gå tilbage til, som tidligere, at kræve driftsbidrag pr. lejlighed, og det blev vedtaget. Med den tidligere beslutning for 2013 gik vandværket glip af ca kr. i driftsbidrag. Der var på generalforsamlingen flertal for at gå tilbage til den tidligere opkrævningsmetode. I 2014 opkrævede vandværket driftsbidrag pr. lejlighed. Formand Finn Jørgensen, der var blevet syg, kørte vandværket administrativ, da han havde alt vedrørende vandværket på sin computer. Han sendte et forkert takstblad til godkendelse hos kommunen (med opkrævning pr. måler), hvilket takstblad blev godkendt af kommunen. Der var således ikke overensstemmelse mellem takstbladet, der var vedtaget på generalforsamlingen 2014, og det af kommunen godkendte takstblad. I 2014 opkrævede vandværket driftsbidrag pr. lejlighed. Da de blev opmærksomme på fejlen, sendte vandværket et nyt takstblad til kommunen til godkendelse, der svarede til det vedtagne på generalforsamlingen 2014 (opkrævning pr. parcelhus, lejlighed, bolig). Kommunen godkendte det nye takstblad til ikrafttræden pr. 1. juli Vandværket gav opkrævningsselskabet besked på, at alle skulle have tilbagebetalt for meget opkrævet driftsbidrag i , hvilket skete.

8 Side 8/9 Vandværket kræver nu pr. bolig/lejlighed som bestemt på generalforsamlingen i Det er vandværkets bestyrelse, der laver takstbladet og fastsætter priserne alt efter vandværkets økonomi. Det er efter bemyndigelse fra kommunen, der skal godkende takstbladet. Takstbladet for 2014 blev ikke fremlagt på generalforsamlingen i 2014, og det er bestyrelsen heller ikke pligtig til. Vandværkets holdning er, at de, der bor i lejlighederne, også skal være med til at yde til brugen af vandværket og vandrørene i området. Det er korrekt, at hovedstikledning til ejendommen Storegade er udformet som en hovedstikledning til fx et parcelhus. Rettens begrundelse og afgørelse Påstand 1 Retten lægger til grund, at sagsøgeren som ejer af ejendommen Storegade i Sommersted er tilsluttet vandværket med én fælles afregningsmåler, tilhørende vandværket, og at sagsøgeren ikke i henhold til bekendtgørelse nr. 837 af 27. november 1998 om individuel afregning efter målt vandforbrug, har truffet beslutning om, at afregningsmetoden skulle overgå fra fælles afregning af ejendommens samlede vandforbrug til individuel afregning hos den enkelte bruger efter målt forbrug i de 8 enkelte boligenheder. Under de foreliggende omstændigheder har vandværket på grundlag af de godkendte og offentliggjorte takstblade alene været berettiget til at opkræve faste driftsbidrag fra sagsøgeren som ejer af en ejendom med én fælles afregningsmålere. Uanset vandværkets udformning af takstbladene i perioden, har der ikke i vandforsyningsloven været hjemmel til for vandværket til hos sagsøgeren at opkræve 8 gange fast årligt driftsafgift pr. boligenhed, når driftsbidraget afregnes hos ejendommens ejer på ejendomsniveau. Retten tager derfor sagsøgerens påstand 1 til følge. Påstand 2 Selv om vandværket løbende i har krævet aconto-betalinger, finder retten, at vandværkets samlede betalingskrav først forfalder i henhold til den endelige opgørelse af 30. november 2012 med en fastsat betalingsfrist den 2. januar Da retten har modtaget sagsøgerens stævning pr. mail den 31. december 2015 er forældelsesfristen herved afbrudt, og der foreligger ikke forældelse af nogen del af sagsøgerens krav for 2012, jf. forældelseslovens 2, stk. 1, jf. 3. Sagsøgeren har med den foreliggende dokumentation godtgjort sit tab for perioden , og retten tager derfor sagsøgerens tilbagebetalingskrav i påstand 2 til følge.

9 Side 9/9 Sagsomkostningerne er fastsat således, at 500,00 kr. dækker retsafgiften, og kr. med tillæg af moms dækker sagsøgerens udgift til advokatbistand, idet sagsøgeren har haft advokatbistand under sagens forberedelse. Thi kendes for ret: Sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, tilpligtes til at anerkende, at der alene kan opkræves fast driftsbidrag på ejendomsniveau og ikke på enhedsniveau/lejlighedsniveau. Sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, skal inden 14 dage til sagsøgeren, Svend E. Straarup, betale kr. med procesrente fra den 31. december 2015, samt sagens omkostninger med 5.000,00 kr. Susanne Beier Lorenzen dommer Udskriftens rigtighed bekræftes. Retten i Sønderborg, den 5. december Jeanette Groening, Retsassistent

Nedenfor følger en gennemgang af sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Statsforvaltningens opfattelse.

Nedenfor følger en gennemgang af sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Statsforvaltningens opfattelse. Statsforvaltningens udtalelse til en borger 2014-1 7 5 2 9 1 Dato: 23-06-2016 Tilsynet Sagen vedrørende Haderslev kommunes tilsyn med X Statsforvaltningen har i forlængelse af vores udtalelse af 30. juni

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMSBOGEN FOR RETTEN I TERNDRUP DOM:

UDSKRIFT AF DOMSBOGEN FOR RETTEN I TERNDRUP DOM: UDSKRIFT AF DOMSBOGEN FOR RETTEN I TERNDRUP DOM: BS 107/96 I/S Mou Vandværk mod S Afsagt den 28. april 1998. I 1986-87 lod sagsøgte S sin ejendom, beliggende Fjordhaven i Mou, udstykke i 32 grunde, som

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV DOM:

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV DOM: UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV B.s. 222/1996 Boligforeningen B mod Andelsselskabet Søllested Vandforsyning Afsagt den 4. marts 1998. DOM: Under denne sag, der er anlagt den 7. juni 1996, og

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1236008 - JJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 29. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne Tine Vuust, B. Tegldal og Nanna Bille (kst.)). 20. afd. nr. B-1236-14: Snogebæk

Læs mere

Denne dom er udfærdiget i medfør af retsplejelovens 218a, stk. 2., dog med gengivelse af afgivne forklaringer.

Denne dom er udfærdiget i medfør af retsplejelovens 218a, stk. 2., dog med gengivelse af afgivne forklaringer. RETTEN I RØNNE Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 23. december 2005 i sag nr. BS 59/2005: B c/o H mod Tejn Vandværk v/ F Under denne sag, der er anlagt den 25. februar 2005, er hovedspørgsmålet, om sagsøgeren

Læs mere

U D S K R F T af. dombogen for borgerlige sager D O M :

U D S K R F T af. dombogen for borgerlige sager D O M : c: c R E T T E N I Å R H U S U D S K R F T af dombogen for borgerlige sager D O M : afsagt den 13. januar 1993 af Retten i Århus, 4. afdeling, i sag BS 92 02413-4 Galten Vandværk v/f mod S Under denne

Læs mere

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk.

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk. Udskrift af dombogen Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: S mod Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk afsagt DOM Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgte var berettiget til at afbryde

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I SLAGELSE. År 1997, den 18. februar blev i

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I SLAGELSE. År 1997, den 18. februar blev i UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I SLAGELSE År 1997, den 18. februar blev i S BS. 226/1996 mod Andelsselskabet Reerslev Vandværk v/formand F afsagt sålydende DOM: Sagsøgeren, S blev i 1983 tilsluttet sagsøgte,

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR ODENSE BY- OG HERREDSRETS 5. AFDELING

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR ODENSE BY- OG HERREDSRETS 5. AFDELING UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR ODENSE BY- OG HERREDSRETS 5. AFDELING År 1978 den 25. oktober blev i Odense by- og herredsrets 5. afd. i BS 614/78 Andelsselskabet Nr. Lyndelse Vandværk, Nr. Lyndelse, B mod afsagt

Læs mere

RETTEN I KØGE Udskrift af dombogen D O M : Afsagt den 12. januar 2004 i sag nr. BS 1-1468/ 2002: T og J. mod Andelsselskabet Vandværket Lyngen v/ P

RETTEN I KØGE Udskrift af dombogen D O M : Afsagt den 12. januar 2004 i sag nr. BS 1-1468/ 2002: T og J. mod Andelsselskabet Vandværket Lyngen v/ P RETTEN I KØGE Udskrift af dombogen D O M : Afsagt den 12. januar 2004 i sag nr. BS 1-1468/ 2002: T og J mod Andelsselskabet Vandværket Lyngen v/ P Under den 19. december 2002 anlagte sag har sagsøgerne

Læs mere

(advokat Henning Bolt Jørgensen, København). Retten i Tønder har den 17. januar 2001 afsagt dom i 1. in-stans (BS 1-399/2000).

(advokat Henning Bolt Jørgensen, København). Retten i Tønder har den 17. januar 2001 afsagt dom i 1. in-stans (BS 1-399/2000). D O M afsagt den 22. februar 2002 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Fabrin, Inger Nørgaard og Annette Dellgren) i ankesag B-0247-01 S (advokat Stefan Poul Hansen, Tønder) mod Bredebro Andelsvandværk

Læs mere

Udskrift af dombogen

Udskrift af dombogen Udskrift af dombogen for Retten på Frederiksberg 3. afdeling I 1982 den 9. juni blev i Bs. 2604/1981 Andelsselskabet Kongepartens Vandværk mod 1) E 2) J afsagt sålydende dom: De sagsøgte 1) E og 2) J,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. maj 2015 Sag 312/2013 (2. afdeling) Andelsselskabet Hasmark Strands Vandforsyning (advokat Jens Jacob Dühr) mod Hasmark Strand Feriepark ApS (advokat Henriette Soja)

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

UDSKRIFT. dombogen for borgerlige sager for RETTEN I ÅRHUS. 10. afdeling

UDSKRIFT. dombogen for borgerlige sager for RETTEN I ÅRHUS. 10. afdeling UDSKRIFT af dombogen for borgerlige sager for RETTEN I ÅRHUS 10. afdeling D O M : afsagt den 3. februar 1992 af Retten i Århus, 10. afdeling, i sag BS 9029250-10 Kysing Næs Fællesvandværk mod S Sagsøgte,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. januar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. januar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. januar 2013 Sag 95/2011 (2. afdeling) Arbejdernes Andels-Boligforening, Vejle og Boligselskabet Domea Vejle (advokat Eigil Lego Andersen for begge) mod Vejle Kommune

Læs mere

Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S

Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Side 1 Indhold Forord... 3 1 Vedtægtens område... 4 2 Vandforsyningens budget og regnskab... 4 3 Frederikssund Vands

Læs mere

U D S K R I F T A F D O M B O G E N

U D S K R I F T A F D O M B O G E N U D S K R I F T A F D O M B O G E N F O R R E T T E N I K j e l l e r u p Den 24. september 1 999 blev i sag nr. BS 1-138/1999: C mod Hjorthede Vandværk afsagt D O M: I 1 988 blev det muligt for ejendommene

Læs mere

Den 29/10 2000 fremsendte sagsøgte til sagsøger vedtægter, takstblad og skema vedr. anmodning om tilslutning til vandværket.

Den 29/10 2000 fremsendte sagsøgte til sagsøger vedtægter, takstblad og skema vedr. anmodning om tilslutning til vandværket. RETTEN I HELSINGE Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 3. april 2003 i sag nr. BS 315/2002: Ø v/e og E v/j mod Esbønderup Vandværk I/S v/formand K Under denne sag, der er anlagt den 8/4 2002, har sagsøgerne,

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. Udskrift af dombogen BOLIGRETTENS DOM Afsagt den 16. maj 2012 i sag nr. BS 40S-5836/2011: Egon Per Sørensen mod Skanska Øresund A/S Denne sag, der er anlagt den 24. oktober 2011, vedrører navnlig spørgsmålet

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NYBORG

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NYBORG UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NYBORG Retten i Nyborg Den 20. september 2002 blev i sag nr. BS 1-434/2001: C og S mod Andelsselskabet Aunslev Vandværk v/formand F afsagt DOM: Under denne sag er der

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 19. september 2016 Sagsnr. 2016-1076/MKJ 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over,

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 2. juni 2014 Sagsnr. 2013-545/3KR/AKC 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at Indklagede har

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. København, den 23. maj 2014 Sagsnr. 2013-3404/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. Sagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen. Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F. mod.

Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen. Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F. mod. Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: L Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F mod N afsagt DOM: Parternes påstande: Under denne sag, der er anlagt

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET D O M afsagt den 11 april 2003 af Vestre Landsrets 10 afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Lars E Andersen og Ulrik Jensen) i ankesag B-1133-02 Strømmen Grundejerforening

Læs mere

Lukning for vandet ved restance Hvis vandregningen ikke betales til tiden, kan vandværket lukke for vandet.

Lukning for vandet ved restance Hvis vandregningen ikke betales til tiden, kan vandværket lukke for vandet. Vejledning nr. 342 03/2013 Emne: Lukning for vandet ved restance Hvis vandregningen ikke betales til tiden, kan vandværket lukke for vandet. Generelle regler for lukning Vandværkets ret til at lukke for

Læs mere

Statsforvaltningens skrivelse af 25. juni 2008 til en borger: Vedr.: Opkrævning af vandtilslutningsbidrag:

Statsforvaltningens skrivelse af 25. juni 2008 til en borger: Vedr.: Opkrævning af vandtilslutningsbidrag: Statsforvaltningens skrivelse af 25. juni 2008 til en borger: 25-06- 2008 Vedr.: Opkrævning af vandtilslutningsbidrag: De har telefonisk såvel som skriftligt klaget til Statsforvaltningen Syddanmark over,

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: 12/05206 Sagsbehandler: /SUSJ

ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: 12/05206 Sagsbehandler: /SUSJ ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: Sagsbehandler: /SUSJ Klager: PBA 6880 Tarm Indklaget energiselskab: Klageemne: Ankenævnets sammensætning: Ådum Kraftvarmeværk A.M.B.A. CVR 1851 5830 Skodsbølvej 6, Ådum 6880

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 Sag 233/2014 Telia Danmark Filial af Nättjanster Norden AB (advokat Kim Breide Ulrich) mod HS 5 ApS (advokat Sophie Becher) I tidligere instans er

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. RETTEN I HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 17. august 2015 i sag nr. BS 5-670/2014: Poul Würtz Parket ApS Att.: Preben Würtz Slippen 22, Chr. Hede 7441 Bording mod Jeanne Rasmussen Holstebro

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET Kammeradvokaten v/adv. Benedicte Galbo Vimmelskaftet 47 1161 København K J. nr. 24-2276 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 4. september 2003 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne

Læs mere

Udskrift af dombogen for Retten i Middelfart D O M:

Udskrift af dombogen for Retten i Middelfart D O M: Udskrift af dombogen for Retten i Middelfart Den 18. januar 2000 blev i sag nr. BS 1-375/1999: K mod Strib Vandværk A.m.b.a. v/formand F afsagt D O M: Under denne sag, der er anlagt den 23. august 1999,

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Notat om opkrævning af betaling for ledsagerudgifter i forbindelse med ferieophold.

Notat om opkrævning af betaling for ledsagerudgifter i forbindelse med ferieophold. Notat om opkrævning af betaling for ledsagerudgifter i forbindelse med ferieophold. Resumé Statsforvaltningens udtalelse af 2. oktober 2014 vedrørte en konkret sag om Favrskov Kommunes opkrævning af betaling

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. juli 2018 i sag nr. BS 43-773/2017: 3F som mandatar for mod Hillerød Kommune Att.: juridisk konsulent Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Sagens baggrund

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 K E N D E L S E H.O.Service A/S (advokat Lars Lindhard, Esbjerg) mod Boligforeningen 32 (advokat

Læs mere

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A.

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 241006 V E D T Æ G T E R FOR BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 1. Navn og hjemsted 1. 1.1. Selskabets navn er Baunehøj Vandværk A.m.b.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Helsinge Kommune, under sammenlægning til Gribskov

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

Temalørdag. Lørdag den 2. november 2013. Roskilde

Temalørdag. Lørdag den 2. november 2013. Roskilde Temalørdag Lørdag den 2. november 2013 Roskilde Tema Hvad gør vi med de dårlige betalere Retsgrundlaget, almene vandværker Manglende betaling Reaktionsmuligheder Tvangsauktioner Dødsboer Skattemæssige

Læs mere

UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET D O M afsagt den 23. november 1998 af Vestre Landsrets 6. afdeling (landsdommerne Lis Sejr, Torben Geneser og Mette Helby (kst.)) i ankesag B-1172-97 I/S Hou Vandværk

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

København, den 11. marts 2014

København, den 11. marts 2014 København, den 11. marts 2014 Sagsnr. 2012-1725/2KR/TRA/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede A/S. Sagens tema: Klager har klaget over Indklagede

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede. København, den 30. september 2013 Sagsnr. 2011-4523/CHN/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012 Sag 223/2010 (2. afdeling) HK Danmark som mandatar for A (advokat Peter Breum) mod Dansk Erhverv som mandatar for B (advokat Peter Vibe) I tidligere instans

Læs mere

DOM. Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt generalforsamlingen havde hjemmel til at træffe denne beslutning.

DOM. Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt generalforsamlingen havde hjemmel til at træffe denne beslutning. 28/08 2010 10:18 FAX 59458020 Retten i Holbæk RETTEN I HOLBÆK Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 23. august 2010 isag nr. BS 7-1547/2008: Grundejerfore. Sandlodsvej vl Benny Herlyng Askeskellet 14 2000

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SEN Klager: Karen Wengel Sankt Jørgens Vej 76 5700 Svendborg Indklaget energiselskab: Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. CVR 2211 3410 Bagergade 40 A 5700 Svendborg

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 23. maj 2013 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Karen Hald og Søren Schou Frandsen (kst.)). 10. afd. nr. B-2304-12: Skanska Øresund

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014 Sag 291/2013 Tårnby Kommune (advokat René Offersen) mod Forenede Danske Motorejere som mandatar for A (advokat Lennart Fogh) I tidligere instanser

Læs mere

K E N D E L S E. [Klager] var den 23. april 2012 blevet bortvist fra [virksomhed] som følge af væsentlig misligholdelse.

K E N D E L S E. [Klager] var den 23. april 2012 blevet bortvist fra [virksomhed] som følge af væsentlig misligholdelse. København, den 30. januar 2018 Sagsnr. 2017-2302/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

TEMAAFTEN VANDRÅDET I LEJRE KOMMUNE. Torsdag den 7. februar 2013. Det Gamle Mejeri

TEMAAFTEN VANDRÅDET I LEJRE KOMMUNE. Torsdag den 7. februar 2013. Det Gamle Mejeri TEMAAFTEN VANDRÅDET I LEJRE KOMMUNE Torsdag den 7. februar 2013 Det Gamle Mejeri BESTYRELSESARBEJDE Det kunne være så godt 2 BESTYRELSESARBEJDE Det kunne være så godt Hvis ikke der var alle de forbandede

Læs mere

I august 2004 ændredes installationen og måleren blev skiftet og flyttet til hovedtrappen.

I august 2004 ændredes installationen og måleren blev skiftet og flyttet til hovedtrappen. 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 1. januar 2004 til 31. marts 2005. Påklaget beløb: 21,780 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 11. maj 2005 og den 9. juni 2005. Energiselskabet

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede].

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-3592/HCH 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede],

Læs mere

DOM. Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens

DOM. Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. marts 2014 i sag nr. BS A-1071/2013: Kasper Wünsche Charlotte Muncks Vej 11, 4. 2400 København NV mod Louise Hvidberg Ingstrup Allé 32 2770

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening].

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening]. København, den 27. juni 2013 J.nr. 2011-10199/JSC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] for [ejerforening] klaget over advokat [B], [bynavn], og advokat [B] har for

Læs mere

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen).

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). D O M Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). 5. afd. nr. B-226-12: Gudmund Skæling (advokat Christian Fribjart

Læs mere

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2.

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2. Til: XXX Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I HILLERØD

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I HILLERØD UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I HILLERØD Den 11. november 1999 blev i sagen B.S. 1738/1998 A mod Lilleroø Andelsvandværk Vand værk svej 4 3450 Aller ød afsagt sålydende DOM: Under denne sag, der er anlagt

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede).

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede). København, den 12. januar 2010 J. nr. 2009-01-0663 MRY/LOV 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede).

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. RETTEN I NÆSTVED Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 10. september 2015 i sag nr. BS 50-1388/2013: Palle Flebo-Hansen Chr.gave 11 4220 Korsør og Gitte Løvstrøm Hansen Chr.gave 11 4220 Korsør mod HF Strandparken

Læs mere

2008-01-29. Hvidovre Kommune. Afholdelse af udgifter til et kommunalt udpeget bestyrelsesmedlem.

2008-01-29. Hvidovre Kommune. Afholdelse af udgifter til et kommunalt udpeget bestyrelsesmedlem. 2008-01-29. Hvidovre Kommune. Afholdelse af udgifter til et kommunalt udpeget bestyrelsesmedlem. Resumé: statsforvaltningen fandt efter omstændighederne, at kommunen kunne afholde udgifter til advokatbistand

Læs mere

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A 8643 Ans By og B 8643 Ans By mod Henriksen & Birch Ejendomme Ans ApS Vestervang 6 8882 Fårvang Sagens baggrund

Læs mere

Udskrift af dombogen for Retten i Herning. DOM afsagt af retten i Herning, 3. afdeling, den 21. november 2000.

Udskrift af dombogen for Retten i Herning. DOM afsagt af retten i Herning, 3. afdeling, den 21. november 2000. Udskrift af dombogen for Retten i Herning DOM afsagt af retten i Herning, 3. afdeling, den 21. november 2000. BS 3A-553/2000 L mod Engesvang Vandværk I/S Bestyrelsen v/ kassereren G Denne sag drejer sig

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

RETTEN I STORE-HEDDINGE

RETTEN I STORE-HEDDINGE RETTEN I STORE-HEDDINGE Udskrift af dombogen Den 16. juli 2002 blev i sag nr. BS 309/2000: Rønnede Vandværk v/f mod S a f s a g t D O M Under denne sag, der er modtaget i retten i Store Heddinge den 3.

Læs mere

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev)

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev) DOM afsagt den 6. april201 8 af Vestre Landsrets Il.afdeling (dommerne Henrik Bjørnager Nielsen, Lisbeth Kjærgaard og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B-1397-1 7 Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg

Læs mere

18. december 2014 2012-18145-37

18. december 2014 2012-18145-37 Returadresse: Køge Kommune, Miljø Torvet 1, 4600 Køge Borup Vandværk Stenhøjparken 41, 4140 Borup Info@borupvand.dk Dato Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 Kontakt: Merete Olsen

Læs mere

Den 1. februar 2013 fraflyttede den tidligere lejer installationsadressen. Herefter blev udlejeren indsat som kunde.

Den 1. februar 2013 fraflyttede den tidligere lejer installationsadressen. Herefter blev udlejeren indsat som kunde. 2 5 AFGØRELSE Energiselskaberne HEF NET og Energi Nord skal inden 30 dage fra dato tilbagebetale 5.639,75 kr. til forbrugeren med tillæg af renter svarende til 8 % over Nationalbankens udlånsrente fra

Læs mere

RETTEN I HJØRRING. Region~åstande er: Udskrift af dombogen DOM. mod

RETTEN I HJØRRING. Region~åstande er: Udskrift af dombogen DOM. mod RETTEN I HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21. februar 2018 i sag nr. BS mod Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anla den 24. marts 2017, drejer sig om, hvorvidt sagsøgeren,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

Betalingsvedtægt. for. Syddjurs Vandforsyning

Betalingsvedtægt. for. Syddjurs Vandforsyning Betalingsvedtægt for Syddjurs Vandforsyning Indholdsfortegnelse side 1. Vedtægtens område og formål 3 2. Tilslutningsbidrag 3 2.1 Tilslutningsbidragets størrelse og sammensætning 3 2.1.1 Bidrag til hovedanlæg

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har desuden klaget over indklagedes salær på kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. Klager har desuden klaget over indklagedes salær på kr. inkl. moms. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2014-569/HCH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede, der bistod

Læs mere

afsagt den 29. marts 2017

afsagt den 29. marts 2017 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 29. marts 2017 Sag BS-176/2016-VLR (3. afdeling) Peder Michael Bæk (advokat Trine Høgedal) mod Skive Kommune (advokat Jørgen Vinding) Retten i Viborg har den 10. februar

Læs mere

TYPEPROBLEMSTILLINGER VED TILSLUT- NING AF EJENDOMME I DET ÅBNE LAND

TYPEPROBLEMSTILLINGER VED TILSLUT- NING AF EJENDOMME I DET ÅBNE LAND Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159978 TYPEPROBLEMSTILLINGER VED TILSLUT- NING AF EJENDOMME I DET ÅBNE LAND 1. INDLEDNING Vordingborg

Læs mere

Københavns Byret. Udskrift af retsbogen

Københavns Byret. Udskrift af retsbogen Københavns Byret Udskrift af retsbogen Den 16. oktober 2015 kl. 10:30 blev retten sat på Kontor 36 af dommer Lone Molsted. Protokolfører var Maria Hampen. Der blev foretaget i ikke offentligt retsmøde

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 Sag 375/2010 (1. afdeling) Montex Holding Ltd. (advokat Johan Løje) mod Diesel S.p.A. og Diesel Denmark ApS (advokat Torben Byskov Petersen for begge)

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET 2 2 JAN. 20Dli Advokat Lars Alexander Barke Vester Farimagsgade 19 Dansk Handel & Service 1506 København V J. nr. 11844-0018 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET ..",.,. ""'""'" ;",i,;"ic". D O M afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0193 17 A (advokat Søren Kjær Jensen, København)

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over indklagedes salær på 6.244,79 kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over indklagedes salær på 6.244,79 kr. inkl. moms. København, den 11. november 2013 Sagsnr. 2012-3872/AKC/NPI/JML 4. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede

Læs mere

CVR Strandvejen 89, 2. sal. Lønstrup 9800 Hjørring. Tilbagebetaling af fast afgift Udtrædelsesgodtgørelse. Krav om tilbagebetaling.

CVR Strandvejen 89, 2. sal. Lønstrup 9800 Hjørring. Tilbagebetaling af fast afgift Udtrædelsesgodtgørelse. Krav om tilbagebetaling. 12/04900 / TFL MRO Klager: Indklaget energiselskab: Klageemne: Lønstrup Varmeforsyning A.m.b.A. CVR 1990 8070 Strandvejen 89, 2. sal. Lønstrup 9800 Hjørring Tilbagebetaling af fast afgift Udtrædelsesgodtgørelse

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV 2018.0003 Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) Uoverensstemmelsen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 Sag 79/2014 A og B (advokat Peter Vilsøe) kærer afgørelse om nægtelse af genoptagelse i sagen: C (advokat Lars Langkjær) mod D (selv) I tidligere

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København. København, den 26. juni 2014 Sagsnr. 2013-3627/LRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat Eivind Frederik Kramme, København. Sagens tema: Klager har klaget

Læs mere

K E N D E L S E. X har endvidere klaget over advokat A s salær på kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. X har endvidere klaget over advokat A s salær på kr. inkl. moms. København, den 15. november 2012 Sagsnr. 2011-0332/SAF/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X, der havde solgt en fast ejendom gennem

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr S) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr. 70-2005-S) K OG KK mod Statsautoriseret revisor R Ved skrivelse af 17. oktober 2005

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: 4000 Roskilde Energiselskab: Thy-Mors Energi Elnet A/S CVR 2108 5200 & Scanenergi Elsalg CVR 2511 3284 & Sinus Energi A/S (binavn til Scanenergi

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. København, den 16. december 2015 Sagsnr. 2015 1915 og 2015-1917/LIH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. Klagens

Læs mere

Retten i Roskilde DOM. Afsagt den 1. marts 2016 i sag nr. BS 18A-579/2015:

Retten i Roskilde DOM. Afsagt den 1. marts 2016 i sag nr. BS 18A-579/2015: Retten i Roskilde DOM Afsagt den 1. marts 2016 i sag nr. BS 18A-579/2015: Boligselskabet Sjælland Parkvænget 25 mod Salar Ahmad Shareef Egegårdsparken 11 Rikke Munk Egegårdsparken 17 Birgit Prip Egegårdsparken

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma. København, den 20. december 2013 Sagsnr. 2012-2886/3KR/AKC/LOV 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma. Sagens tema: Klager

Læs mere

U D S K R I F T A F DOMBOGEN FOR RETTEN I NYKØBING SJÆLLAND

U D S K R I F T A F DOMBOGEN FOR RETTEN I NYKØBING SJÆLLAND U D S K R I F T A F DOMBOGEN FOR RETTEN I NYKØBING SJÆLLAND År 1983, den 3. juni afsagdes i retten i Nykøbing Sj. I B.S. 1178/82. C mod Andelsselskabet Kongepartens Vandværk sålydende d o m: Ved tvangsauktion

Læs mere