Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema"

Transkript

1 Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema Granskoven Glostrup Danmark T F CVR-nr St. Vejle Å Sammenfattende notat vedrørende projekter der bør udføres som konsekvens af at Banedanmark påtænker at udvide den eksisterende banedæmning ved Vallensbæk Sø 19. november 2013 Projekt: Udarbejdet Kontrolleret : Rene Jørgen Madsen : Benny Rud Hansen Vedlagt : Kortbilag 1 Kopi til : - 1 INDLEDNING Baggrund: I forbindelse med etablering af den nye jernbanestrækning mellem København og Ringsted, skal den eksisterende banedæmning mellem motorvej Vallensbækgrenen og Vallensbæk Sø, udvides. Denne udvidelse medfører, at den eksisterende olieudskiller og en del af Vallensbæk Sø opfyldes med jord. Vallensbæk Sø indgår som forsinkelsesbassin i St. Vejle Å vandløbssystem, hvorfor der skal etableres erstatningsvolumen for den del af Vallensbæk Sø der opfyldes. Økonomi: Banedanmark kompenserer for den volumenreduktion banedæmningen forårsager i Vallensbæk Sø, ved at udbetale et engangsbeløb som erstatning til Kloaksammenslutningen. Det er så op til Kloaksammenslutningen selv at sørge for, at det nødvendige erstatningsvolumen etableres. D M E AndersBrinch.Larsen@grontmij.dk VVM screening - bilag 1

2 Side 2 Klimatilpasning: Kloaksammenslutningen ønsker, at der i forbindelse med etablering af erstatningsvolumen også tages højde for aktuelle klimaændringer, hvorfor erstatningsvolumen gøres lidt større end det volumen der opfyldes direkte af banedæmningen. For at vurdere omfanget af nødvendig erstatningsvolumen er fortaget volumenberegninger baseret på et 100 års regnskyl. Nødpumpestation ved Ishøj Havn: Nærværende tekniske notat omhandler ikke projektet Etablering af nødpumpestation ved Ishøj Havn. Dette projekt behandles særskilt, men er en del af det samlede St. Vejle Å klimatilpasningsprojekt. 2 PROJEKTERNE Erstatningsvolumen påtænkes etableret ved at inddrage Tranegilde og Vallensbæk Moser mere aktivt som bassinvolumen. Moserne indgår allerede i dag som reservebassiner såfremt Vallensbæk Sø og St. Vejle Å er fyldt helt op. Ved at Vallensbæk Sø nu gøres mindre, vil det betyde at Moserne oftere end tidligere vil blive oversvømmet og vandstanden i Moserne vil komme til at stå højere. Den påtænkte ændring af Mosernes funktion, som et mere aktivt bassinvolumen, medfører at følgende projekter bør udføres: 1. Generel renovering af diger omkring Moserne. 2. Etablering af diger omkring 3 lavtliggende ejendomme. 3. Renovering af Vallensbæk Pumpestation. 4. Opkobling af anlæggets dele til HOFOR styringsanlæg. 5. Renovering af pumpekanaler og grøfter i Moserne. 6. Anskaffelse af dieseldrevne mobile tømmepumper. 7. Renovering af nødoverløb ved Ishøj Havn. 8. Ændring af nødoverløb ved Vallensbæk Sø. 9. Udarbejdelse af beredskabsplan ved skybrud. Ovennævnte 9 delprojekter er behandlet detaljeret i 9 særskilte tekniske notater udarbejdet i Af vedhæftede kortbilag 1 fremgår ca. placering af de enkelte delprojekter. 2.1 Delprojekt 1: Generel renovering af diger omkring Moserne Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 4. juni 2013, benævnt Vurdering af diger ved Tranegilde og Vallensbæk Moser.

3 Side 3 Digerne omkring Tranegilde og Vallensbæk Moser er i maj 2013 blevet opmålt af landinspektørfirma LIFA. Fra notatet af 4. juni kan følgende sammenfattes: Gennemgangen af diget mellem Vallensbæk Sø og Moserne viser, at diget flere steder er for lavt. Men det er i god stand. Den manglende digehøjde er ikke kritisk. Der er ikke et akut behov for en renovering af diget, men der bør inden for en tidshorisont på et par år ske en genopbygning af diget. Gennemgangen af digerne langs St Vejle Å og Bækrenden ind mod Tranegilde og Vallensbæk Moser har vist, at digerne flere steder mangler op til 0,40 m - 0,50 m i digekronekoten, og at digernes tilstand generelt er dårlig. Den manglende digehøjde betyder, at den tilgængelige hydrauliske gradient er væsentligt lavere end fastsat i vedtægterne, og at St. Vejle Å s vandføringsevne nedstrøms moserne dermed er væsentligt reduceret. Derudover vil den manglende digehøjde og digernes dårlige tilstand betyde, at der kommer hyppigere overløb til Moserne, og at det tilgængelige nødvolumen er reduceret. 2.2 Delprojekt 2: Etablering af diger omkring 3 lavtliggende ejendomme. Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 7. august 2013, benævnt Vurdering af diger omkring 3 ejendomme. Fra notatet af 7. august kan følgende sammenfattes: Sokkelkoter på de 3 ejendomme Vejlegårdsvej 99,105 og 111 er blevet opmålt og de ligger alle med en sokkelkote på +1,86 eller derover. Højeste vandstand i Moserne er beregnet til kote +1,01 for en 100 års regn, hvorfor der ikke er fare for oversvømmelse af selve bygningerne. For at sikre haver og udhuse mod oversvømmelse foreslås etableret diger i skel med en topkote +1,01, svarende til vandstandshøjden i Moserne ved et 100 års regnskyl. Det vurderes at der skal etableres i alt ca. 650 meter diger omkring de 3 ejendomme. 2.3 Delprojekt 3: Renovering af Vallensbæk Pumpestation. Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 16. oktober 2013, benævnt Renovering af Vallensbæk Pumpestation, prissætning. Fra notatet af 16. oktober kan følgende sammenfattes:

4 Side 4 Pumpestationens funktion er at tørholde Tranegilde og Vallensbæk Moser ved at oppumpe vandet fra Mosernes grøfter og kanaler til St. Vejle Å. Pumpestationen er bestykket med gamle pumper som anbefales udskiftet med nye pumper, inkl. rør, ventiler, bærebjælker og styrepanel. Endvidere bør dele af pumpehuset renoveres. De nye pumpers samlede kapacitet bliver ca. 700 m 3 /t, hvilket er ca. det samme som de gamle pumper. 2.4 Delprojekt 4: Opkobling af anlæggets dele til HOFOR styringsanlæg. Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 26. juni 2013, benævnt SRO styringsstrategi. Fra notatet af 26. juni kan følgende sammenfattes: Alle anlægsdele der kræver styring anbefales koblet op på HOFOR centrale styringsanlæg. Det anbefales, at der etableres et antal vandstandsmålere i St. Vejle Å, således at faldet på vandstanden kan holdes under observation. Følgende anlægsdele anbefales koblet op på HOFOR styringsanlæg: - Ny pumpestation ved Ishøj Havn - Renoveret Vallensbæk Pumpestation - Motorstyret spjæld ved udløb fra Vallensbæk Sø - Nye vandstandsmålere i St. Vejle Å 2.5 Delprojekt 5: Renovering af pumpekanaler og grøfter i Moserne. Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 24. juli 2013, benævnt Vurdering af pumpekanaler og grøfter. Fra notatet af 24. juli kan følgende sammenfattes: Pumpekanaler i Tranegilde og Vallensbæk Moser er i maj 2013 blevet opmålt af landinspektørfirma LIFA. I alt er 4 pumpekanaler blevet opmålt. Disse er benævnt pumpekanal A, D, F og H og har en samlet længde på ca m. Pumpekanalerne vurderes sammenfattende at være i god stand og være godt vedligeholdte. Generelt er pumpekanal A blevet vedligeholdt til et niveau væsentligt under de fastsatte bundkoter, men dette er dog i denne sammenhæng helt uproblematisk. Der kan være behov for at foretage en mindre lokal uddybning omkring pumpekanal A s St. 400, men dette er på ingen måde hastende.

5 Side Delprojekt 6: Anskaffelse af dieseldrevne mobile tømmepumper. Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 7. august 2013, benævnt Dieseldrevne mobile beredskabspumper. Fra notatet af 7. august kan følgende sammenfattes: De mobile dieseldrevne pumper skal bruges som supplerende tømmepumper, under ekstreme regnskyl, til overpumpning af vand fra Tranegilde og Vallensbæk Moser til St. Vejle Å. Den daglige tørholdelse af Moserne sker via Vallensbæk Pumpestation der har en samlet kapacitet på ca. 700 m 3 /t. Det er besluttet at vandmængden fra et 100 års regnskyl skal kunne tømmes fra Moserne på ca. 14 dage. For at dette kan lade sig gøre bør de dieseldrevne pumper have en samlet kapacitet på ca m 3 /t. De mobile dieseldrevne pumper forventes at skulle bruges meget sjældent, ca. 1 gang hvert 10. år. De mobile pumper er monteret på en trailer og indkapslet for at sikre et lavt støjniveau. Der påtænkes indkøbt 3 stk. trailere hver med en pumpekapacitet på ca. 570 m3/t lig med m 3 /t. 2.7 Delprojekt 7: Renovering af nødoverløb ved Ishøj Havn. Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 18. oktober 2013, benævnt Forhøjelse af spunsvæg ved St. vejle Å. Fra notatet af 18. oktober kan følgende sammenfattes: Ved etablering af Køge Bugt Strandpark, i sin tid, blev etableret en spunsvæg ved St. Vejle Å s udløb til Ishøj Havn, for at sikre, at vand fra havnen ved højvande, ikke stuvede tilbage i St. Vejle Å. Oprindelig blev spunsvæggen etableret med en topkote +0,5 m. Senere blev denne skåret ned til kote +0,3 m. Det anbefales at topkoten igen hæves til kote +0,5 m ved påstøbning af en betonhammer. Hævningen skal ses i sammenhæng med, at der samtidig påtænkes etableret en ny nødpumpestation ved St. Vejle Å s udløb i Ishøj Havn, som skal sikre gradienten i St. vejle Å, under kraftige regnskyl, samtidig med at vandstanden i havnen står højere end normalt.

6 Side Delprojekt 8: Ændring af nødoverløb ved Vallensbæk Sø Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 4. oktober 2013, benævnt Flytning af nødoverløb ved Vallensbæk Sø. Fra notatet af 4. oktober kan følgende sammenfattes: Ved ekstrem høj vandstand i Vallensbæk Sø ledes vand fra søen ud i St. Vejle Å både via den almindelige sluse samt via et nødoverløb tæt ved slusen. I den situation sker der en hydraulisk overbelastning af St. Vejle Å. Det anbefales, at ændre nødoverløbet således, at vandet fra Vallensbæk Sø ikke ledes direkte ud i St. Vejle Å, men i stedet aflaster ud i Tranegilde og Vallensbæk Moser. 2.9 Delprojekt 9: Udarbejdelse af beredskabsplan ved skybrud. Delprojektet er beskrevet detaljeret i teknisk notat af 17. juli 2013, benævnt Beredskabsplan, midlertidig. Fra notatet af 17. juli kan følgende sammenfattes: Det er besluttet at der skal udarbejdes en midlertidig beredskabsplan for perioden frem til idriftsættelse af de nye anlæg. Beredskabsplanen udarbejdes i henhold til paradigma fra HOFOR. Beredskabschef er Ishøj Brandvæsen. Beredskabschefen har følgende ansvarsområder: - Beslutte neddrosling af ventiler ved udløb fra Vallensbæk Sø - Beslutte varsling af lodsejere langs St Vejle Å og Bækrenden og/eller brugere af arealer i Tranegilde og Vallensbæk Moser. - Beslutte gennembrydning af diger ind mod Tranegilde og Vallensbæk Moser - Beslutte midlertidig afbrydelse af pumper i pumpestationen i Moserne - Beslutte indsættelse af supplerende beredskabspumper for tømning af Moserne.

7 Side 7 3 ØKONOMISK OVERSLAG I alle de ovenfor nævnte tekniske notater er angivet en overslagspris (uden moms) for udførslen af de foreslåede tiltag. Disse overslagspriser er sammenfattet som følger: Delprojekt 1: Generel renovering af diger omkring DKK Moserne Delprojekt 2: Etablering af diger omkring 3 lavtliggende DKK ejendomme Delprojekt 3: Renovering af Vallensbæk Pumpestation DKK Delprojekt 4: Opkobling af anlæggets dele til HOFOR DKK styringsanlæg Delprojekt 5: Renovering af pumpekanaler og grøfter i DKK Moserne Delprojekt 6, Anskaffelse af dieseldrevne mobile DKK tømmepumper Delprojekt 7: Renovering af nødoverløb ved Ishøj Havn. DKK Delprojekt 8: Ændring af nødoverløb ved Vallensbæk Sø DKK Delprojekt 9, Udarbejdelse af beredskabsplan DKK Etablering og drift af byggeplads DKK Uforudsete anlægsudgifter DKK DELSUM DKK Projektering og tilsyn (15 % af anlægsarbejder) DKK SAMLET ØKONOMISK OVERSLAG DKK Etablering af nødpumpestation ved Ishøj Havn indgår ikke i ovennævnte økonomiske overslag. 4 TIDSPLAN Der forligger endnu ikke en detaljeret tidsplan for etablering af de enkelte anlægsprojekter, men kun en overordnet tidsplan, hvor det forventes at alle projekter skal være gennemført ved udgangen af 2014.

8 Side 8 Kortbilag 1

Ishøj Kommune. Tillæg 2 til Spildevandsplan St. Vejleå

Ishøj Kommune. Tillæg 2 til Spildevandsplan St. Vejleå Ishøj Kommune Tillæg 2 til Spildevandsplan 2014-2022 St. Vejleå INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Lov- og plangrundlag... 3 3. Ejerskab og ansvar... 3 3.1. Kloaksammenslutningen... 3 3.2. Ejerskabsforhold...

Læs mere

Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema

Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 St. Vejle Å Sammenfattende notat vedrørende projekter der bør udføres som

Læs mere

NØDPUMPESTATION ISHØJ HAVN VED

NØDPUMPESTATION ISHØJ HAVN VED NØDPUMPESTATION VED ISHØJ HAVN 1 Indhold 1. Baggrund for anlæggelse af nødpumpestation ved Ishøj Havn 2. Øvrige gennemførte projekter 3. Hydraulisk grundlag 4. Tidsplan 5. Design samt placering af nødpumpestationen

Læs mere

Udledningstilladelse til udledning af overfladevand fra Tranegilde og Vallensbæk Moser til St. Vejle Å.

Udledningstilladelse til udledning af overfladevand fra Tranegilde og Vallensbæk Moser til St. Vejle Å. Park- og Vejcenter HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Anne Thorup Eriksen Mail: ater@hofor.dk (på vegne af Kloaksammenslutningen) Sagsbehandler: Nicolai Christensen Telefon: 43 57 77

Læs mere

Store Vejle Å. Strategi for integreret Styrings- og Overvågningssystem (SRO) Udgivelsesdato : 3. juli 2015 Revision : 1 Vores reference :

Store Vejle Å. Strategi for integreret Styrings- og Overvågningssystem (SRO) Udgivelsesdato : 3. juli 2015 Revision : 1 Vores reference : Strategi for integreret Styrings- og Overvågningssystem (SRO) Udgivelsesdato : 3. juli 2015 Revision : 1 Vores reference : 30.6666.64 Udarbejdet : Alvaro Fonseca, Malde V. Beinthin Kontrolleret : Benny

Læs mere

KLIMASIKRING AF ST. VEJLE Å-OPLANDET

KLIMASIKRING AF ST. VEJLE Å-OPLANDET KLIMASIKRING AF ST. VEJLE Å-OPLANDET ANLÆGSPROJEKTER OG RAMMERNE FOR DET FREMTIDIGE SAM- ARBEJDE I KLOAKSAMMENSLUTNINGEN VALLENSBÆK MOSE 1. INDLEDNING OG BAGGRUND Spildevandsselskaberne, som deltager i

Læs mere

Miljøvurdering af Tillæg nr.2 til Spildevandsplan

Miljøvurdering af Tillæg nr.2 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Miljøvurdering af Tillæg nr.2 til Spildevandsplan 2014-2022 MILJØRAPPORT Rekvirent Rådgiver HOFOR Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Projektnummer 3631200010 Projektleder Kvalitetssikring

Læs mere

Park-, Vej- og Miljøcenter

Park-, Vej- og Miljøcenter Park-, Vej- og Miljøcenter HOFOR Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Anne Thorup Eriksen Mail: ater@hofor.dk Ishøj Kommune Park-, vej og Miljøcenter Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Att. Erling Skovgaard-Holm

Læs mere

Rensebassiner ved Rødhøjgårdsvej og Røglegrøften. Erstatningsanlæg for olieudskilleranlæg i Vallensbæk Sø

Rensebassiner ved Rødhøjgårdsvej og Røglegrøften. Erstatningsanlæg for olieudskilleranlæg i Vallensbæk Sø Rensebassiner ved Rødhøjgårdsvej og Røglegrøften Erstatningsanlæg for olieudskilleranlæg i Vallensbæk Sø Baggrund: Vandets vej i Store Vejleå til Køge bugt Vallensbæk Sø er et knudepunkt i denne sammenhæng

Læs mere

KLIMATILPASNING. Den Danske Banekonference 2015 05/05/2015

KLIMATILPASNING. Den Danske Banekonference 2015 05/05/2015 KLIMATILPASNING Den Danske Banekonference 2015 05/05/2015 SØREN HANSEN HOFOR A/S REGN-SPILDEVAND PLANLÆGGER KLIMATILPASNING 2 VIRKSOMHEDEN I DAG Danmarks største forsyningsvirksomhed inden for vores kerneområder

Læs mere

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat 21. august 2017 Notat Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] Projekt nr.: 229200 Dokument nr.: 1224825328 Version 1 Revision 140817 Udarbejdet af EJLU Kontrolleret

Læs mere

Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand

Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand Bo Christensen 1 12 MAJ 2016 Disposition: 1 Udfordringerne 2 Løsningsmuligheder i de 3 områder 3 December 2015-hændelsen 4 Økonomi 5 Spørgsmål 2 Problem 1: Stigende

Læs mere

St. Vejle Å. Nødpumpestation Informationsmøde 27. april 2016

St. Vejle Å. Nødpumpestation Informationsmøde 27. april 2016 St. Vejle Å. Nødpumpestation Informationsmøde 27. april 2016 Vandstande, miljø samt myndigheds- og offentlighedsproces Torben S. Bojsen. Orbicon A/S. Reguleringstiltag til sikring mod oversvømmelse 29.

Læs mere

Notatet beskriver de forskellige anlægselementer samt projektøkonomien og skitsemæssige

Notatet beskriver de forskellige anlægselementer samt projektøkonomien og skitsemæssige NOTAT Projekt Oversvømmelse i Skovmose på Sydals Projektnummer 1431100020 Kundenavn Emne Til Fra Kvalitetssikring Sønderborg Kommune Grundlag for prioritering af projektforslag Hans Erik Jensen Ebbe Enøe

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. 2. Beskrivelse af nuværende forhold

NOTAT. 1. Baggrund. 2. Beskrivelse af nuværende forhold NOTAT Projekt Ændret afledning til Gentofterenden fra kommende projekt ved Mosegårdskvarteret Kunde Novafos A/S Notat nr. 2 Dato 22-06-2018 Til Fra Kopi til Jacob Dyrby Petersen, Novafos AOH, Rambøll 1.

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

Forslag til projekt for klimatilpasning af AAB afdeling 20, Brønshøj.

Forslag til projekt for klimatilpasning af AAB afdeling 20, Brønshøj. Forslag til projekt for klimatilpasning af AAB afdeling 20, Brønshøj. Sted: AAB afd. 20 Tjørnevangen 16 2700 Brønshøj Gaihede a/s Trekronergade 126 H, 2. 2500 Valby tlf: 70 22 11 41 cvr: 21 53 47 49 info@gaihede.dk

Læs mere

Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015

Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015 Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015 Endelig projekt version, 2015. 1 Indholdsfortegnelse AC oversvømmelser ved ekstremt vejrlig 5 Lokale indsatsplaner for

Læs mere

A/S. Kommune. Halsnæs. Skybrud og evt. havet Halsnæs. Kommune og. Forsyning A/S

A/S. Kommune. Halsnæs. Skybrud og evt. havet Halsnæs. Kommune og. Forsyning A/S Klimatilpasning i Hundested Bilag Status for Klimatilpasningsplan 2013-2025 (per 1. marts 2018) Status I gangsætning Navn Udfordring Initiativtager H1 I gang 2014-2017 Hundested vestlige del Kloak (Kattegat

Læs mere

Vallensbæk Kommune. Tillæg 1 til Spildevandsplan Ledning ved Højstrupparken/Olieudskillere og udløb ved Tueholmsøen

Vallensbæk Kommune. Tillæg 1 til Spildevandsplan Ledning ved Højstrupparken/Olieudskillere og udløb ved Tueholmsøen Vallensbæk Kommune Tillæg 1 til Spildevandsplan Ledning ved Højstrupparken/Olieudskillere og udløb ved Tueholmsøen 2014-2022 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Planlægningsgrundlag... 3 3 Projektgennemgang...

Læs mere

Teknisk notat. Rev1 29. august 2012

Teknisk notat. Rev1 29. august 2012 Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Rev1 29. august 2012 Nordvand, Håndtering af vand fra Gladsaxe Idrætspark / Marielyst Forudsætningsnotat

Læs mere

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen Handleplan 1 Møde den 23. april 2012 Chefrådgiver Mogens Terkelsen Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen - Resumé Roskilde Kommunes handleplan, september 2011 2 TRIN 1 Gennemføre

Læs mere

Oplæg til M&T udvalgsmøde Møde: 13. jan 2011 Vedr: Usserød Å og Beredskabsplan.

Oplæg til M&T udvalgsmøde Møde: 13. jan 2011 Vedr: Usserød Å og Beredskabsplan. Oplæg til M&T udvalgsmøde Møde: 13. jan 2011 Vedr: Usserød Å og Beredskabsplan. Status: Der blev på teknikermødet den 4. jan fremlagt hydraulisk modellering af effekt af projektforslag fra landskabsarkitekter

Læs mere

Strategi for helhedsorienteret beredskab for oversvømmelser i Brøndby og Vallensbæk

Strategi for helhedsorienteret beredskab for oversvømmelser i Brøndby og Vallensbæk Strategi for helhedsorienteret beredskab for oversvømmelser i Brøndby og Vallensbæk HOFOR, Brøndby og Vallensbæk kommu 2014-2015 Jens Christian Riise, NIRAS Anne Thorup Eriksen, HOFOR 1 Beredskabets funktioner

Læs mere

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand FORSLAG TIL REGULERINGSPROJEKT, HOVEDKANALEN, TAARUP INDDÆMMEDE STRAND Rekvirent Rådgiver Kerteminde Kommune att. Jacob Hansen Rye Hans Schacks

Læs mere

NOTAT. 1. Risiko for oversvømmelse fra Sydkanalen

NOTAT. 1. Risiko for oversvømmelse fra Sydkanalen NOTAT Projekt Vådområde Enge ved Sidinge Fjord Kunde Naturstyrelsen Vestsjælland Notat nr. 02 Dato 2016-10-10 Til Fra Kopi til Olaf Gudmann Christiani Henrik Mørup-Petersen PML 1. Risiko for oversvømmelse

Læs mere

Tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2004 2007 for Høje-Taastrup Kommune

Tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2004 2007 for Høje-Taastrup Kommune NOTAT TMC - Natur og Miljø 06-11-2014 Tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2004 2007 for Høje-Taastrup Kommune Nye basseiner/regnvandssøer Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. KristineTh AcadreDocumentUniqueNu14/27467

Læs mere

Ringsted Kommune. Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø

Ringsted Kommune. Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø Ringsted Kommune Regulering af afløb fra Gyrstinge Sø Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Baggrund for projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 2 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE: AFLØB

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL SPILDEVANDSPLAN

FORSLAG TIL TILLÆG TIL SPILDEVANDSPLAN 2013-06-14 1. INDLEDNING 2 2. BAGGRUND 2 3. LOV- OG PLANGRUNDLAG 3 4. EJERSKAB OG ANSVAR 3 5. PROJEKTBESKRIVELSE OG AFVANDINGSFORHOLD 3 6. Forslag til opdateringer/ændringer til spildevandsplanen 5 Ændring

Læs mere

KLIMATILPASNING I AARHUS KOMMUNE SLUSE OG PUMPESTATION I AARHUS Å TIL FORBEDRET SIKKERHED MOD OVERSVØMMELSER AF AARHUS MIDTBY

KLIMATILPASNING I AARHUS KOMMUNE SLUSE OG PUMPESTATION I AARHUS Å TIL FORBEDRET SIKKERHED MOD OVERSVØMMELSER AF AARHUS MIDTBY KLIMATILPASNING I AARHUS KOMMUNE SLUSE OG PUMPESTATION I AARHUS Å TIL FORBEDRET SIKKERHED MOD OVERSVØMMELSER AF AARHUS MIDTBY FORMÅL, IDEFASE OG LAYOUT Ingeniør Ole Helgren, Aarhus Kommune, Natur og Miljø

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

Klimatilpasning i praksis Indsats imod oversvømmelser ved skybrud og stormflod i Greve og Solrød. Birgit Krogh Paludan Civilingeniør, hydraulikker

Klimatilpasning i praksis Indsats imod oversvømmelser ved skybrud og stormflod i Greve og Solrød. Birgit Krogh Paludan Civilingeniør, hydraulikker Klimatilpasning i praksis Indsats imod oversvømmelser ved skybrud og stormflod i Greve og Solrød Birgit Krogh Paludan Civilingeniør, hydraulikker Indhold Udfordringerne nedbør og stormflod Køge Bugt Planlægningen

Læs mere

Ishøj Kommune Tillæg 3 til Spildevandsplan

Ishøj Kommune Tillæg 3 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Tillæg 3 til Spildevandsplan 2014-2022 Klimatilpasning af Det Lille Erhvervsområde samt det grønne område mod syd 1. INDLEDNING 2 2. BAGGRUND 3 3. LOV- OG PLANGRUNDLAG 3 4. EJERSKAB OG ANSVAR

Læs mere

Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020

Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Optagelse af Brønsholmdalgrøften som spildevandsteknisk anlæg August 2014 Billede indsættes i stedet for denne tekstboks Størrelsen på billedet

Læs mere

VVM-screening erstatning af olieudskiller ved Vallensbæk Sø

VVM-screening erstatning af olieudskiller ved Vallensbæk Sø VVM-SCREENINGEN FOR ERSTATNING AF OLIEUDSKILLER Projekt VVM-screening erstatning af olieudskiller ved Vallensbæk Sø Projektnummer 3631200010 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder HOFOR A/S VVM-screening

Læs mere

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben.

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Pumpestation Linderupvej Påvirkning af strandeng ved midlertidig grundvandssænkning under

Læs mere

STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK

STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK Af Projektleder Benny Rud Hansen, GRONTMIJ A/S Chefkonsulent Hans Chr. Jensen, Roskilde Kommune By, Kultur og Miljø Vand og klimatilpasning Handleplan 2013-16 Copyright

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING AF USSERØD Å-SYSTEMET

AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING AF USSERØD Å-SYSTEMET Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166070 AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING

Læs mere

Højvandsbeskyttelse af Halsskov. Område 1: Område 2: Område 3: Granskoven. Jægersvej-Søvænget- Værftet. Strandvejen

Højvandsbeskyttelse af Halsskov. Område 1: Område 2: Område 3: Granskoven. Jægersvej-Søvænget- Værftet. Strandvejen Højvandsbeskyttelse af Halsskov Område 1: Granskoven Område 3: Strandvejen Område 2: Jægersvej-Søvænget- Værftet 06. Februar 2014 Af Jan Dietrich, NIRAS 08/01/2014 Halsskov 1 Inddeling i oversvømmelsesområder

Læs mere

Klimatilpasning i Aarhus Kommune Planlægning og Anlæg. v. ingeniør Ole Helgren projektleder, Aarhus kommune, Natur og Miljø oh@aarhus.

Klimatilpasning i Aarhus Kommune Planlægning og Anlæg. v. ingeniør Ole Helgren projektleder, Aarhus kommune, Natur og Miljø oh@aarhus. Klimatilpasning i Aarhus Kommune Planlægning og Anlæg v. ingeniør Ole Helgren projektleder, Aarhus kommune, Natur og Miljø oh@aarhus.dk Klimatilpasning Kortlægning, planer og handlinger Hvad satte os i

Læs mere

BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Syddjurs Kommune har kontaktet Orbicon med henblik på mulig assistance vedrørende regulering af Tuekærgrøften.

BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Syddjurs Kommune har kontaktet Orbicon med henblik på mulig assistance vedrørende regulering af Tuekærgrøften. NOTAT Projekt ATR - Tuekærsgrøften Projektnummer 1391400051 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Syddjurs Kommune Reguleringsforslag Tuekærgrøften Morten Hundahl, Syddjurs Kommune Line

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden til ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Dagsorden til ekstraordinært møde Økonomiudvalget Dagsorden til ekstraordinært møde Dato: Onsdag den 24. juni 2015 Mødetidspunkt: 16:15 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv 100 2665

Læs mere

Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å

Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å Version 0 22. marts 2011 Rudersdal Kommune Hørsholm Kommune Fredensborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning...3 2 Normalt beredskab før regnen /oversvømmelsen...5

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet.

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet. Natur, Miljø og Byg Vesthimmerlands Kommune Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Att.: Per Frank Madsen Dato: 23. august2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-20984

Læs mere

Teknisk redegørelse for nedbøren 8. 27. august 2010

Teknisk redegørelse for nedbøren 8. 27. august 2010 Teknisk redegørelse for nedbøren 8. 27. august 2010 Indhold Indledning... 3 Nedbør... 3 Generelle hydrauliske forhold... 5 Tune... 5 Olsbæksystemet... 7 Hydrauliske forhold... 7 Greve Landsby... 10 Greve

Læs mere

Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB

Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB På vegne af Lysabild-Skovby Landvindingslag søges der hermed om tilladelse

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 5-12-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Supplerende notat vedr bundkoter i

Læs mere

Den ønskede løsning er scenarie 1. Der bedes derfor ses bort fra øvrige løsninger beskrevet i dette notat.

Den ønskede løsning er scenarie 1. Der bedes derfor ses bort fra øvrige løsninger beskrevet i dette notat. NOTAT Projekt Floodingberegninger til afhjælpning af oversvømmelser ved Gentofterenden Kunde Nordvand Notat nr. 2 Dato 13-06-2013 Til Fra Annette Kolte-Olsen, Nordvand Andreas Henriques, Rambøll Den ønskede

Læs mere

Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI.

Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI. Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI. Esbjerg Kommune Vandløb Park, Natur & Vandløb Frodesgade 30 6700 Esbjerg Sag nr.: 114745 Dato: 21. august 2012 E-mail: ojp@j-k-as.dk Tlf.nr. 7676 7332

Læs mere

INDLEDNING OG BAGGRUND

INDLEDNING OG BAGGRUND Notat Grontmij A/S Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 482311 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Sønderstrup Å 22. oktober

Læs mere

1 Formål 2. 2 Forudsætninger 3. 3 Status 4. 4 Åbning af skybrudsklapper hvert 3. år 4. 5 Åbning af skybrudsklapper hvert 5. år 6

1 Formål 2. 2 Forudsætninger 3. 3 Status 4. 4 Åbning af skybrudsklapper hvert 3. år 4. 5 Åbning af skybrudsklapper hvert 5. år 6 15. februar 2018 Notat HOFOR A/S & Frederiksberg Forsyning Kalvebod Brygge Skybrudstunnel Analyse af skybrudsklappers betydning for aflastninger Document no: KAL-PD-HYD-GEN-NOT-006 Projekt nr.: 229404

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 - Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. september Korrigeret budget 2015 Forbrugsprocent Afvigelser (A)

Læs mere

Ringsted Kommune. Regulering af Flæbækken ved Gyrstinge Sø

Ringsted Kommune. Regulering af Flæbækken ved Gyrstinge Sø Ringsted Kommune Regulering af Flæbækken ved Gyrstinge Sø Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Baggrund for projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 2 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE FLÆBÆKKEN

Læs mere

Teknisk notat. Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura BAGGRUND

Teknisk notat. Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura BAGGRUND Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura 2000 30. april 2015 Vores reference: 30.2100.20

Læs mere

Middelvandstanden om sommeren er ca. 0,0 m, som stiger lidt ved lukket sluse, men sjælden til mere end + 0,2 m ved normal nedbør.

Middelvandstanden om sommeren er ca. 0,0 m, som stiger lidt ved lukket sluse, men sjælden til mere end + 0,2 m ved normal nedbør. NOTAT Projekt Kunde Vådområde Enge ved Sidinge Fjord Naturstyrelsen Vestsjælland Notat nr. 01 Dato 2016-10-10 Til Fra Kopi til Olaf Gudmann Christiani Henrik Mørup-Petersen PML 1. Risiko for infiltration

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Tirsdag den 2. juni 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand Medlemmer: Afbud: Fraværende:

Læs mere

-Vand i byer risikovurderinger

-Vand i byer risikovurderinger Oversvømmelse Hvorfra? Klimatilpasning -Vand i byer risikovurderinger v. 1 Vand og oversvømmelse Hvorfra? 2 Vand og oversvømmelse Hvorfra? 3 Vand og oversvømmelse Hvorfra? 4 Vand og oversvømmelse Hvorfra?

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 483511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Lyngbækken 28.

Læs mere

Velkommen. Oversvømmelse i Skovmose. - Informationsmøde d. 23. februar 2012

Velkommen. Oversvømmelse i Skovmose. - Informationsmøde d. 23. februar 2012 Velkommen - Informationsmøde d. 23. februar Hvem er vi? 2 Dagsorden 1. Indledning (15 min) 2. Orientering fra Sønderborg Kommune (10 min) 3. Mulige årsager til oversvømmelserne (10 min) 4. Løsning (25

Læs mere

NOTAT. Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering. Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S. Emne : Forudsætningsnotat dræning

NOTAT. Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering. Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S. Emne : Forudsætningsnotat dræning NOTAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Forudsætningsnotat dræning Til : Lemvig Vand og Spildevand A/S Fra : Flemming Berg Projektleder

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø

FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø FORUNDERSØGELSE RIB-00259 Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø April 2014 Forundersøgelse RIB-00259 Etablering af passage til Linding Møllesø Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende

Læs mere

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt.

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt. NOTAT Projekt Mike Urban beregning i Rønne Projektnummer 3631200019 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Bornholm Forsyning A/S Tevandsbækken - Hydrauliske beregninger John W. Hansen, Per Martlev Hansen

Læs mere

Notat Side 1 af 9 Rev. 22. november september 2016 Ref.: LKB/LJH

Notat Side 1 af 9 Rev. 22. november september 2016 Ref.: LKB/LJH Vedr.: Screening af myndighedsforhold for tracé B3 Trykledninger fra HCR til Notat Side 1 af 9 Rev. 22. november 2016 9. september 2016 Ref.: LKB/LJH Til: Henrik Prühs Hillerød Forsyning (HFORS) Fra: Lotte

Læs mere

Reersø Pumpelaug REERSØ PUMPESTATION Opgradering af pumpeinstallation 2 TEKNISK KLIMATILPASNING AF PUMPEINSTALLATION T: +45 4810 4200

Reersø Pumpelaug REERSØ PUMPESTATION Opgradering af pumpeinstallation 2 TEKNISK KLIMATILPASNING AF PUMPEINSTALLATION T: +45 4810 4200 Notat Reersø Pumpelaug REERSØ PUMPESTATION Opgradering af pumpeinstallation 14. april 2015 Projekt nr. 207922 Dokument nr. 1215437768 Version 1 Udarbejdet af TKK Kontrolleret af : JAD Godkendt af :JAD

Læs mere

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring Højvandsdige ved Lungshave og Enø Oplæg til højvandssikring April 2014 1 INDLEDNING Lodsejere på den højvandstruede Lungshave og vestlige del af Enø ønsker at sikre deres ejendomme mod oversvømmelser fra

Læs mere

Ansøgning vedr. medfinansiering af klimatilpasningsprojekt Rødovre Boligselskab afd. 11

Ansøgning vedr. medfinansiering af klimatilpasningsprojekt Rødovre Boligselskab afd. 11 HOFOR Hovedstadsområdets Forsyningsselskab Ørestads Boulevard 35 DK-2300 København S. Vedr.: Ansøgning vedr. medfinansiering af klimatilpasningsprojekt Rødovre Boligselskab afd. 11 Revideret iht. aftale

Læs mere

Ringsted Kommune. Reguleringer af afløb fra Gyrstinge Sø

Ringsted Kommune. Reguleringer af afløb fra Gyrstinge Sø Ringsted Kommune Reguleringer af afløb fra Gyrstinge Sø Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Baggrund for projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 2 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE: AFLØB

Læs mere

Helhedsorienteret kystplanlægning

Helhedsorienteret kystplanlægning Helhedsorienteret kystplanlægning Højvandsbeskyttelse af Korsør og Halskov bydel 18/03/2014 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Planlægning og gennemførelse af Klimatilpasset kyst- og højvandbeskyttelse

Læs mere

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS.

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. 03/10/2013 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Enestående

Læs mere

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt.

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt. NOTAT Projekt Mike Urban beregning i Rønne Projektnummer 3631200019 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Bornholm Forsyning A/S Tevandsbækken - Hydrauliske beregninger John W. Hansen, Per Martlev Hansen

Læs mere

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet.

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet. Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 2-10-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Bilag til referat af møde 1. sept.

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

Udledningstilladelse. Kalundborg Forsyning A/S Holbækvej 189B 4400 Kalundborg

Udledningstilladelse. Kalundborg Forsyning A/S Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg Kalundborg Forsyning A/S Holbækvej 189B 4400 Kalundborg DATO 1. februar 2013 SAGS NR. 326-2012-106996 Udledningstilladelse Midlertidig udledning af renset spildevand

Læs mere

* * ! " 14-11-2013. Sagsnr. 2013-0166127. Bilag 1 Rådgivernotat. Dokumentnr. 2013-0166127-12. Sagsbehandler Jens Trædmark Jensen

* * !  14-11-2013. Sagsnr. 2013-0166127. Bilag 1 Rådgivernotat. Dokumentnr. 2013-0166127-12. Sagsbehandler Jens Trædmark Jensen Bilag 1 Rådgivernotat 14-11-2013 Sagsnr. 2013-0166127 Dokumentnr. 2013-0166127-12 Sagsbehandler Jens Trædmark Jensen * *! "!! # Københavns Kommunes cykelstrategi Cykelbyen på vej har til formål at skabe

Læs mere

Fælles information udsendes i april måned 2012 til alle implicerede sommerhuse i Vejlby Klit og Vrist. JP laver oplæg.

Fælles information udsendes i april måned 2012 til alle implicerede sommerhuse i Vejlby Klit og Vrist. JP laver oplæg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af opstartsmøde den 26. marts 2012 Til : Vrist Pumpelag formand Bendt Bjergaard, Vejlby Pumpelag

Læs mere

DAGSORDEN Landvindingslaget Raaby-Tørring Enge

DAGSORDEN Landvindingslaget Raaby-Tørring Enge DAGSORDEN 27.6 Beretning 2019 ved Bjarne Lykkemark .. i gang i 1955-1958 Omfang Dige ca. 7,5 km Kanaler ca. 20 km Veje ca. 9 km Afvander ca. 900 ha Beskytter ca. 180 huse 2 åmænd - fra 1960 til 1985

Læs mere

Klimatilpasning af Tranegilde Landsby

Klimatilpasning af Tranegilde Landsby Klimatilpasning af Tranegilde Landsby Idékatalog og skitseprojekt April 2012 Udgivelsesdato : 27. april 2012 Projekt : 30.6666.79 Udarbejdet : Uffe Gangelhof, Rikke Hedegaard Jeppesen, Anne Hansen og Camilla

Læs mere

Vand og Affald A/S Att. Steen Ladefoged Ryttermarken Svendborg. Høring vedrørende regnvandsreguleringsbygværk i Trappebækken ved Tvedvej

Vand og Affald A/S Att. Steen Ladefoged Ryttermarken Svendborg. Høring vedrørende regnvandsreguleringsbygværk i Trappebækken ved Tvedvej Vand og Affald A/S Att. Steen Ladefoged Ryttermarken 21 5700 Svendborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 Anne.J@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet Dato: 14. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.03-P19-2-19 Jette Ingeborg Jensen Telefon: 99 66 71 47 Mail: jije@vesthimmerland.dk Offentliggørelse af

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

KLAR Forsyning A/S. Skensved Å. Bassindimensionering v. Køge Nord

KLAR Forsyning A/S. Skensved Å. Bassindimensionering v. Køge Nord Skensved Å Bassindimensionering v. Køge Nord August 2017 Skensved Å Udarbejdet af: Anders Skovgård Olsen & Alex Torpenholt Jørgensen Kontrolleret af: Alex Torpenholt Jørgensen & Jens Jørgen Linde Udgave:

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger - virksomhedsoplysninger Virksomhedens navn Banedanmark CVR-Nummer 18632276 Adresse Carsten Niebuhrs

Læs mere

Bilag A Screening for VVM-pligt

Bilag A Screening for VVM-pligt Bilag A Screening for VVM-pligt Olieudskillere og ændring af udløb - Tueholmsøen Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Dette projekt omhandler optimering af

Læs mere

Kapacitet af eksisterende udløbsledning Med hensyn til kapaciteten af den eksisterende afløbsledning så henvises der til punkt B3.

Kapacitet af eksisterende udløbsledning Med hensyn til kapaciteten af den eksisterende afløbsledning så henvises der til punkt B3. Notat Dato: 18.06.2014 Projekt nr.: 6529-003 T: +45 2540 0246 E: sal@moe.dk Projekt: Separatkloakering i Strøby Egede Etape 2 Emne: Regnvandsbassin - Åstedsforretning Notat nr.: 2 Fordeling: Heidi Kjær

Læs mere

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam Stampedam Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam UDFØRT AF ENVICLEAN/NHJ 29-05-2012 Skodshøj 16, Guldbæk 9530 Støvring, Tel. +45 9686 7600 Email: nhj@enviclean.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ishøj Havn Nødpumpestation. Projektforslag

Ishøj Havn Nødpumpestation. Projektforslag Ishøj Havn Nødpumpestation Projektforslag Marts 2014 Ishøj Havn - pumpestation. Projektforslag Projekt: 30.6666.64 Rev. :1 Ishøj Havn Nødpumpestation Projektforslag Marts 2014 Udgivelsesdato : 2014.03.31

Læs mere

Allerød Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Allerød Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Allerød Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Brand & Redning Køge Kommune vil i tilfælde af oversvømmelse kunne få assistance og materiel fra Energiforsyningen og entreprenørvirksomheden ETK..

Brand & Redning Køge Kommune vil i tilfælde af oversvømmelse kunne få assistance og materiel fra Energiforsyningen og entreprenørvirksomheden ETK.. I Køge Kommune varetages beredskabet af Brand & Redning, som udover at assistere ved ekstreme klimahændelser også varetager brandslukning og redningsopgaver, som navnet antyder. Dette notat har til formål

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 PROJEKT Projekt nr. 210916 Dokument nr. 1221280007 Version 2 Udarbejdet af JAD Kontrolleret af KBO Godkendt

Læs mere

Fredensborg Kommune DIGE VED USSERØD Å Placering og projektering af beredskabsbrønde T: +45 4810 4200. D: +45 48104534 Sortemosevej 19 F: 4810 4300

Fredensborg Kommune DIGE VED USSERØD Å Placering og projektering af beredskabsbrønde T: +45 4810 4200. D: +45 48104534 Sortemosevej 19 F: 4810 4300 Notat Fredensborg Kommune DIGE VED USSERØD Å Placering og projektering af beredskabsbrønde 19. juni 2012 Projekt nr. 203180 Dokument nr. 124401211 Version 1 Udarbejdet af ERI Kontrolleret af JSK Godkendt

Læs mere

Aftale om Realisering af handleplan for klimatilpasning i Jyllinge Nordmark. Delaftale om regnvandsafledning. mellem

Aftale om Realisering af handleplan for klimatilpasning i Jyllinge Nordmark. Delaftale om regnvandsafledning. mellem 15. maj 2014 Aftale om Realisering af handleplan for klimatilpasning i Jyllinge Nordmark Delaftale om regnvandsafledning mellem Roskilde Kommune og Roskilde Spildevand A/S INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG 1.

Læs mere

CFD beregninger som input til Mike Urban. CFD til design af bygværker samt detaljering af Mike Urban model for Kalvebod Brygge Skybrudstunnel

CFD beregninger som input til Mike Urban. CFD til design af bygværker samt detaljering af Mike Urban model for Kalvebod Brygge Skybrudstunnel CFD beregninger som input til Mike Urban CFD til design af bygværker samt detaljering af Mike Urban model for Kalvebod Brygge Skybrudstunnel Area description Rain induced Flooding d 2 Københavns Kommunes

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen)

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 00 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Østrup Skovløb.

Læs mere

NOTAT. Projektforslag. Dæmningsanlæg over Storå; formindskelse af oversvømmelser i Holstebro

NOTAT. Projektforslag. Dæmningsanlæg over Storå; formindskelse af oversvømmelser i Holstebro NOTAT Projektforslag Dæmningsanlæg over Storå; formindskelse af oversvømmelser i Holstebro Siden den store oversvømmelse i marts 1970, hvor mange huse blev oversvømmet i Holstebro, har der været tænkt

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Rusrenden omfatter en strækning på m, hvoraf 143 m er rørlagt.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Rusrenden omfatter en strækning på m, hvoraf 143 m er rørlagt. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Rusrenden 28.

Læs mere

Klimasikring ved Haveforeningen Engparken

Klimasikring ved Haveforeningen Engparken Klimasikring ved Haveforeningen Engparken Projektforslag Nov. 201 Udarbejdet af: Haveforeningen Engparken Bilag: 1 Oversigtsplan 1: 800 (A3) 2 Tværprofiler Odder Å st. 5500 5570 3 Tværprofiler Odder Å

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

Paradigme for indstilling om principper for klimasikring af letbanen

Paradigme for indstilling om principper for klimasikring af letbanen 3. februar 2017 Lyngby-Taarbæk Kommune Gladsaxe Kommune Herlev Kommune Rødovre Kommune Albertslund Kommune Glostrup Kommune Brøndby Kommune Vallensbæk Kommune Ishøj Kommune Følgebrev vedr. Paradigme for

Læs mere