Beslutninger om vejrettigheder og ejerskabet til vejarealet tinglyser kommunen i forlængelse af den endelige afgørelse om nedklassificering.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beslutninger om vejrettigheder og ejerskabet til vejarealet tinglyser kommunen i forlængelse af den endelige afgørelse om nedklassificering."

Transkript

1 Per Holm Knudsen Tommesensvej Hammel Favrskov Kommune Trafik og Veje Skovvej Hinnerup Tlf favrskov@favrskov.dk Høring om påtænkt nedklassificering af Tommesensvej til privat fællesvej Kære grundejer på Tommesensvej. 19. september 2016 Byrådet har vedtaget en plan, der skal ændre status for en række offentlige veje til private fællesveje. Tommesensvej står til at ændre status fra kommunevej til privat fællesvej. Kommunen vil dog fortsat være ejer af vejen. Ændringen af vejen fra kommunal vej til privat fællesvej omtaler vi som en nedklassificering. Sagsbehandlere: Bent Høgh Mahler Tlf bhm@favrskov.dk Vejrettigheder og ejerskab til vejarealet Når en vej nedklassificeres til privat fællesvej, skal kommunen tage stilling til, hvilke ejendomme der skal have vejret til vejen, og hvem der skal eje vejarealet. Det står i vejlovens 90, stk. 4. Teknik og Kultur vurderer på baggrund af Byrådets beslutning, at de ejendomme, der fremgår af vedlagte oversigtskort, herunder din ejendom, skal have vejret til vejen. Det vil sige, at du får ret til at benytte vejen som adgang til din ejendom. Som nævnt er det besluttet, at kommunen fortsat skal eje vejarealet. Beslutninger om vejrettigheder og ejerskabet til vejarealet tinglyser kommunen i forlængelse af den endelige afgørelse om nedklassificering. Ved nedklassificering til privat fællesvej overtager du, sammen med de øvrige grundejere, der får vejret til vejen, ansvaret for at holde vejen vedlige, inklusiv snerydning, glatførebekæmpelse samt rensning og vedligeholdelse af eventuelle rendestensbrønde. Du Christian Hougaard Nielsen Tlf chhn@favrskov.dk Tommy Schøler-Troelsen Tlf tstr@favrskov.dk Personlig henvendelse: Favrskov Kommune Trafik og Veje Torvegade Hammel Sagsnr Dokument nr Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. Vejlovens 90, stk. 2 og 6, og 91 I forbindelse med beslutningen skal der oplyses om indholdet af vejlovens 90, stk. 2 og 6, og 91. Bestemmelsernes ordlyd følger sidst i brevet. Bestemmelserne skal sikre, at en vej ikke nedlægges fuldstændigt, hvis den er den eneste adgangsvej til en ejendom eller i øvrigt er vigtig for en ejendom. Vejen kan derfor i disse tilfælde kræves opretholdt helt eller delvis som vej (men ikke nødvendigvis som offentlig vej). Afviser kommunen et krav om at opretholde vejen, kan spørgsmålet indbringes for taksationsmyndighederne. Herudover er der i 91 bestemmelser om, hvad der skal ske med et vejareal, når vejen nedlægges fuldstændigt.

2 Da Tommesensvej opretholdes som privat fællesvej, og din ejendom får vejret til vejen, har disse bestemmelser ikke videre betydning i denne sag. Begrundelse for beslutningen Nedklassificeringen af Tommesensvej er en del af en samlet beslutning om at nedklassificere en række kommuneveje til private fællesveje. Beslutningen er truffet for at harmonisere vejenes status. Vi vurderer, at Tommesensvej ikke har en betydning for den almene trafik, der gør, at vejen bør være offentlig vej. Veje, der ikke har betydning for den almene trafik, bør efter kommunens opfattelse være private fællesveje. Det er allerede tilfældet for en meget stor del af vejene i den øvrige del af kommunen. Tilstandsrapporten Inden vejen overdrages til grundejerne, skal Favrskov Kommune med en tilstandsrapport dokumentere, at vejen er i god og forsvarlig stand i forhold til den færdsel, der er på vejen. Det står i vejlovens 90 stk. 8. Tilstandsrapporten beskriver vejens nuværende tilstand og hvilke udbedringsarbejder, vi planlægger at udføre på vejen, inden den bliver overdraget. Ved eftersyn 11. maj 2016 blev vejen vurderet i god og forsvarlig stand. Derfor har vi ikke planer om at udbedre noget på vejen, inden den bliver til en privat fællesvej. Eventuelle afskalninger og slaghuller i asfalten vil blive udbedret, inden vejen overdrages. Tilstandsrapporten er din sikkerhed for, at du ikke overtager en nedslidt vej, der vil kræve umiddelbare udbedringsarbejder. Tilstandsrapporten er vedlagt som bilag i fuld længde. På kan du finde en supplerende læsevejledning til tilstandsrapporten, da tilstandsrapporten er skrevet i et teknisk sprog med mange fagudtryk.

3 Du kan sende bemærkninger og ændringsforslag Hvis du har bemærkninger til ovenstående, skal vi have dem senest fredag 23. december Du kan sende dine bemærkninger til eller til Favrskov Kommune, Trafik og Veje, Skovvej 20, 8382 Hinnerup. Vi opfordrer dig til at læse tilstandsrapporten igennem og komme med evt. bemærkninger og ændringsforslag, eksempelvis hvis der er forhold, som ikke er beskrevet ovenfor og i rapporten. Vi gennemgår alle bemærkninger og ændringsforslag og vil eventuelt foretage et nyt eftersyn af vejen for at vurdere, om vi skal udbedre vejen yderligere, inden vi overdrager den. Hjælp at hente til at oprette vejlaug Vi anbefaler, at du, sammen med de øvrige grundejere, opretter et vejlaug. På den måde kan I som grundejere bedre vedligeholde vejen og tage fælles ansvar for vejen. Et vejlaug giver også mulighed for, at I kan opspare en fælles kapital, så den enkelte grundejer ikke får en stor engangsudgift, når der engang skal nyt grus eller asfalt på vejen. På vedlagte oversigtskort kan du se, hvilke veje i dit område, der står til at blive nedklassificeret til privat fællesvej samt en oversigt over matrikelforhold. I forbindelse med nedklassificering af kommuneveje til private fællesveje har vi ansat en medarbejder, der i det kommende halvandet år kan rådgive om processen og hjælpe de berørte grundejere med at oprette vejlaug eller grundejerforeninger. Vi holder desuden en række orienteringsmøder i efteråret for de borgere, der har interesse i at danne et vejlaug. På møderne er der mulighed for at få hjælp og stille spørgsmål om at oprette vejlaug eller oprette en grundejerforening til kommunens rådgiver. Datoerne bliver meldt ud i Favrskov Posten og på kommunens hjemmeside. Lovgivning og proces Nedklassificeringen sker efter reglerne i vejlovens 23, stk. 1, og kapitel 9 ( 90-92) (Lov om offentlige veje, jævnfør lovbekendtgørelse nr af 3. november 2011). Der er fastsat nærmere regler i lovens om procedure og betingelser. Den videre proces er, at tilstandsrapporterne er i 12 ugers høring, hvor grundejerne har mulighed for at komme med bemærkninger til nedklassificeringen og tilstandsrapporten. Herefter udarbejdes de endelige tilstandsrapporter, som sendes til de berørte ejere og brugere med en klagefrist på fire uger til Vejdirektoratet. På baggrund af høringssvarene forventes det, at Byrådet træffer endelig beslutning om nedklassificering af vejene.

4 Derefter får alle berørte grundejere et brev (en afgørelse) med oplysninger om Byrådets beslutning. Herefter er der fire ugers klagefrist, hvor grundejerne har mulighed for at klage over Byrådets beslutning til Vejdirektoratet. Få mere information Har du spørgsmål eller behov for mere information, er du velkommen til at kontakte os. Du kan også finde mere information på favrskov.dk. Vi sender også med jævne mellemrum et nyhedsbrev ud om omklassificering. Hvis du har lyst til at modtage nyhedsbrevet, skal du sende dit navn og din mailadresse til Hvem har modtaget dette brev Dette brev med bilag er sendt via e-boks eller med posten til borgere, der ikke er tilmeldt e-boks. Har du modtaget brevet med bilag i e-boks, og ønsker du at modtage en kopi af brevet med bilag i papirform, kan du kontakte os på eller via mail omk@favrskov.dk. Så kan vi aftale, om du ønsker at få brevet med posten, eller om du foretrækker at hente en kopi i administrationsbygningen, Torvegade 7, Hammel. Bemærk venligst, at fristen for at indsende bemærkninger ikke ændrer sig. Venlig hilsen Bent Høgh Mahler Projektkoordinator Vedlagt: Lovhjemmel Tilstandsrapport Oversigtskort

5 LOVHJEMMEL: Uddrag af Lov om offentlige veje Lovbekendtgørelse nr af 3. november 2011 Kapitel 9 Nedlæggelse af offentlige og almene veje Offentlige veje 90. Når der efter reglerne i kapitel 2 er truffet beslutning om nedlæggelse af en offentlig vej, og vejen ikke opretholdes som offentlig under en anden vejbestyrelse, skal vejbestyrelsen træffe beslutning om, hvorvidt vejen skal opretholdes som privat adgangsvej for en enkelt ejendom, som privat fællesvej for flere ejendomme eller udgå som færdselsareal. Stk. 2. Vejen skal opretholdes helt eller delvis som vej, hvis den efter matrikelkortet er eneste adgangsvej til en ejendom eller nogen af dens lodder, og der ikke samtidig etableres anden vejadgang, eller hvis vejen i øvrigt er af vigtighed for en ejendom. Stk. 3. Såfremt vejen opretholdes som privat vej for en enkelt ejendom, kan vejbestyrelsen tilpligte ejeren af denne at overtage vejarealet. 91, stk. 5, finder tilsvarende anvendelse. Stk. 4. Såfremt vejen fremtidig skal være privat fællesvej, skal vejbestyrelsen træffe bestemmelse om, for hvilke ejendomme vejen skal tjene som færdselsareal, og om, hvem der fremtidig skal være ejer af vejarealet. Bestemmelser om vejret og adkomst til vejen skal tinglyses ved vejbestyrelsens foranstaltning. Stk. 5. Vejbestyrelsens påtænkte beslutninger efter stk. 1-4 skal kundgøres i de stedlige blade efter vejbestyrelsens bestemmelse. Ejere og brugere af ejendomme, der må skønnes at blive berørt af beslutningen, skal samtidig underrettes om denne. Kundgørelsen mv. skal indeholde oplysning om bestemmelserne i stk. 2 og 6 samt 91. Stk. 6. Agtes vejen eller dele af denne ikke opretholdt som privat, skal der gives en frist på mindst 8 uger til over for vejbestyrelsen at fremsætte krav om, at vejen bør opretholdes i medfør af stk. 2. Afviser vejbestyrelsen krav herom, kan afgørelsen kræves indbragt for de i 57 og 58 nævnte taksationsmyndigheder inden 8 uger efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. Stk. 7. Vejbestyrelsen kan tidligst træffe en beslutning om, at en offentlig vej skal nedlægges og overgå til privat fællesvej eller privat vej, 4 år efter at vejbestyrelsen har offentliggjort, at den påtænker at træffe en sådan beslutning, og beslutningen skal træffes senest 6 år efter offentliggørelsen. Stk. 8. Ved en beslutning om, at en offentlig vej skal nedlægges og overgå til privat fællesvej eller privat vej, skal vejbestyrelsen ved udfærdigelse af en tilstandsrapport dokumentere, at vejen med udstyr er i god og forsvarlig stand i forhold til den fremtidige trafik på vejen. Stk. 9. Transportministeren fastsætter nærmere regler om tilstandsrapporters udformning og indhold m.v. og om gebyrer til dækning af omkostningerne ved varetagelse af opgaverne i forbindelse med behandling af klager over vejbestyrelsers tilstandsrapporter, jf. 4, stk. 2. Transportministeren kan herunder fastsætte regler om, at gebyrer, der ikke erlægges rettidigt, skal tillægges renter i overensstemmelse med lov om renter ved forsinket betaling m.v., og regler om betaling for erindringsskrivelser.

6 Stk. 10. I forbindelse med høringen efter stk. 5, 2. pkt., sender vejbestyrelsen sin tilstandsrapport, jf. stk. 8, til de ejere og brugere af ejendomme, der skønnes at blive berørt af beslutningen, med en frist på mindst 12 uger til at fremkomme med indsigelser m.v. mod rapporten. Vejbestyrelsen offentliggør samtidig tilstandsrapporten med en tilsvarende frist. Stk. 11. Efter udløbet af fristen i stk. 10 udfærdiger vejbestyrelsen en endelig tilstandsrapport, der sendes til de berørte ejere og brugere, forsynet med oplysning om klageadgangen, jf. 4, stk. 2. Vejbestyrelsen offentliggør samtidig tilstandsrapporten. Stk. 12. Endelig beslutning om, at vejen nedlægges som offentlig og overgår til privat, kan tidligst træffes efter klagefristens udløb, jf. 4, stk. 3, og, såfremt tilstandsrapporten er påklaget, tidligst når der er truffet afgørelse i klagesagen. Stk. 13. Beslutning om, at en offentlig vej skal nedlægges og overgå til privat, kan ikke i øvrigt begrunde erstatningskrav over for vejbestyrelsen. 91. Såfremt der ikke i medfør af 90 træffes bestemmelse om opretholdelse af en nedlagt offentlig vej som privat, skal vejarealet, uanset fra hvilke ejendomme det er erhvervet, delt efter vejens midtlinje, tilbydes ejerne af de til vejen grænsende ejendomme for overtagelsesbeløb, der fastsættes af vejbestyrelsen. Stk. 2. I mangel af mindelig overenskomst om overtagelsesbeløbets størrelse fastsættes dette efter reglerne i Stk. 3. Når hel eller delvis nedlæggelse af vejen er forudsat i en lokalplan, kan vejbestyrelsen uanset bestemmelserne i stk. 1 og 2 frit råde over vejarealet. Det samme gælder, når en grundejer ikke ønsker at overtage vejarealet for det fastsatte beløb. Stk. 4. Vejbestyrelsen kan i særlige tilfælde tilpligte ejeren af en tilgrænsende ejendom at overtage et aflagt vejareal. Stk. 5. Vejbestyrelsen drager omsorg for matrikulær berigtigelse af de ændrede ejendomsretlige forhold i forbindelse med nedlæggelse af veje som offentlige. Ordforklaring: Vejberettiget: Ejer af en ejendom, som har en vejret til en privat fællesvej Vejejer: Ejer af den jord, hvorpå vejen ligger Vejret: En ret, som en ejer af en ejendom har til at benytte en vej som ligger på en andens grund

7 BILAG 1 Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Strækning Tommesensvej Sallvej-Bredefeldsvej Beskrivelse af vejanlægget Ved eftersyn 11. maj 2016 blev vejen vurderet i god og forsvarlig stand. Derfor har vi ikke planer om at udbedre noget på vejen, inden den bliver til en privat fællesvej. Resultat Noter Kan vejanlægget nedklassificeres i dets nuværende stand: _ Ja Nej Er der konstateret trafikfarlige forhold: Ja _ Nej Evt. andre forhold, som må udbedres før nedklassificering: Ja _ Nej Retablering efter ledningsgrave - er der løbende sager: Ja _ Nej Oplysninger om konstaterede trafikfarlige forhold eller andre forhold, som må udbedres før nedklassificering, og forventet tidspunkt for istandsættelse. Dato Marianne Würtz Underskrift

8 Belægninger Kørebane: _ Bituminøs belægning: Egnet for nedklassificering: Ja Bilag 2 Sten- og flisebelægning: Egnet for nedklassificering: Ja / Nej Bilag 3 Grusbelægning: Istandsættes jf. Vejreglen for vedligehold af færdselsarealet. Fortove / kantsten: Bituminøs belægning: Egnet for nedklassificering: Ja / Nej Bilag 2 _ Sten- og flisebelægning inkl. kantsten: Egnet for nedklassificering: Ja Bilag 3 Grusbelægning: Istandsættes jf. Vejreglen for vedligehold af færdselsarealet. Afvanding _ Brønde: Egnet for nedklassificering: Ja Bilag 4.1 _ Ledninger: Egnet for nedklassificering: Ja / Nej Bilag 4.2 Rabat/trug og grøft Egnet for nedklassificering: Ja / Nej Bilag 4.3 Belysning Master, armatur & lyskilder: Omfattet af overdragelsen: Ja / Nej Master, armatur & lyskilder: Er der leasingaftale: Ja / Nej Master, armatur & lyskilder: Egnet for nedklassificering: Ja / Nej Bilag 5 Vejens udstyr mv. _ Autoværn, skilte, kørebaneafmærkning, små bygværker mv.: Egnet for nedklassificering: Ja Bilag 6 Bygværker med spændvidde større end 2 m Se særskilt tilstandsrapport: Omfattet af overdragelsen: Ja / Nej Se særskilt tilstandsrapport: Egnet for nedklassificering: Ja / Nej Øvrige forhold _ Bevoksning m.v.: Er bevoksning til fare eller gene for færdslen: Nej

9 Vejledning til bilag 1 Elementer omfattet af nedklassificeringen er angivet ved afkrydsning i tilhørende boks. For hvert element angives om dette er egnet for nedklassificering jf. resultatet af eftersynet angivet i det respektive eftersynsbilag. Oversigt over de besigtigede elementer fremgår af eftersynsbilagene, hvori detaljer fra eftersynet er anført. Af eftersynsbilagene fremgår tillige eventuelle udbedringsarbejder kommunen agter at udføre op til tidspunktet for den påtænkte nedklassificering. For at resultatet af tilstandsrapporten kan angive at vejanlægget kan nedklassificeres i dets nuværende stand, skal samtlige elementer omfattet af nedklassificeringen være egnede for nedklassificering. Er udbedringsarbejder nødvendige forud for nedklassificeringen skal der afkrydses i Nej. For belysning tages kun stilling til egnethed for nedklassificering i bilag 5, såfremt anlægget skal overdrages. For bygværker med spændvidde større end 2 m udarbejdes særskilt tilstandsrapport jf. vejreglen: Eftersyn af bygværker. For retablering efter ledningsgrave oplyses om der er løbende sager, og i så tilfælde om der er tale om igangværende sager, opfølgning på færdigmeldte ledningsarbejder; og evt. kendskab til planlagte ledningsarbejder. Derudover gælder følgende: x For bevoksning m.v. gælder, at den på tidspunktet for nedklassificeringen skal være vedligeholdt i overensstemmelse med kommunens almindelige retningslinjer om fritrumsprofil.

10 BILAG 2 Eftersyn: Bituminøse belægninger Vejnavn Strækning Tommesensvej Sallvej-Bredefeldsvej Vejnr Egnethed for nedklassificering: Beregnet restlevetid efter udbedring af slaghuller og afskalninger :71,1% Er den beregnede restlevetid efter udbedring af slaghuller og afskalninger større end 30 % af den teoretiske, tekniske levetid: _ Ja Nej Er der konstateret trafikfarlige forhold: Ja _ Nej Påtænkte udbedringsarbejder: Afskalninger og slaghuller skal altid udbedres inden aflevering Ingen.

11 Besigtigelse Dato: Initialer: _MIKT Besigtigelsesform Visuel _ Foto Beskrivelse af type, beliggenhed og omfang: Videooptagelse Andet Vejens længde: Vejens areal: År for udlægning af slidlag (hvis kendt): 549meter 3294kvadratmeter (Evt. henvisning til tegning/bilag) Klassificering i forhold til trafikbelastning: Trafikklasse T0: T1: _ T2 let : T2 tung : Fortove og cykelstier Mindre end 1 lastbil på vejen pr. døgn 1 10 lastbiler på vejen pr. døgn lastbiler på vejen pr. døgn

12 De i nedenstående skema anførte vurderinger udføres jf. vejreglen: Vedligehold af færdselsarealet. Skadestype Langsgående revner Bedømmelse Hvad registreres? Skadens omfang Skadesfaktor Abs. mål % Samlet længde af langsgående revner der er bredere end 0,5 cm Samlingsrevner Samlet længde af revner (bredere end 0,5 cm) der optræder i asfaltsamlinger Krakeleringer Samlet areal af krakelerede områder Afskalninger Samlet areal af afskalninger Slaghuller Samlet areal af slaghuller Lunker og sætninger (1) Sporkøring (2) Udtørring (stentab) Lapper pletvise Andre lapper (3) Samlet areal af områder med lunker og sætninger, der har en dybde på 2 cm eller mere Samlet længde af sporkøring med en dybde på 2 cm eller mere Udtørring 70 % eller omfattende stentab Samlet areal af lapper Samlet areal af lapper Skadessum total (5) m m m 2 m 2 m 2 m 2 m m 2 4 % af vejens længde % af vejens længde % af vejens areal % af vejens areal % af vejens areal 1 % af vejens areal % af vejens længde % af vejens areal 1 % af vejens areal % af vejens areal Skadessum efter udbedring af slaghuller og afskalninger (6) m 2 m 2 2 1, Skadesgrad (4) RESTLEVETID: 71,1 % (1): Inkluderer lunker ved rendestensriste (2): Dvs. at hvis der er sporkørt i begge hjulspor i begge retninger på hele strækningen, er den samlede længde = 4 x vejens længde (3): Kantforstærkning, ledningsgrave m.m. (4): Skadesgrad er produktet af skadens omfang i % gange tilhørende skadesfaktor (5): Skadessum total er summen af skadesgrader for alle skadestyper (6): Skadessum efter udbedring af slaghuller og afskalninger beregnes på samme måde som skadessum total, men hvor skadesfaktoren for slaghuller ændres fra 30 til 8 og skadesfaktoren for afskalninger ændres fra 18 til 8.

13 Vejledning til bilag 2 Beregning af restlevetid i %: En vejs levetid afhænger i høj grad af trafikbelastningen på vejen. I de danske vejregler inddeles veje i trafikklasser i forhold til trafikbelastningen. En forudsætning for anvendelse af herværende tilstandsrapporter er at veje påtænkt for nedklassificering kan indeholdes i vejklasserne T0, T1 eller T2. For at beregne restlevetiden kan belægningens alder vurderes på baggrund af skadessummen (SS) ved anvendelse af vejman.dk s beregningsprincip, som er tilpasset for anvendelse i tilstandsrapporterne. Alder = 5, ,6 * Æ10-0,10 * (SS/100) 0,6 Æ10-0,10 afhænger af andelen af tunge køretøjer jf. vejreglen Dimensionering af befæstelser og forstærkningsbelægninger. Da bestemmelsen af skadessummen er behæftet med nogen usikkerhed, er der indført en sikkerhedsfaktor f, for derved at lade usikkerheden komme grundejerne til gode. For trafikklassen Ti med den teoretiske tekniske levetid L T,i er restlevetiden L R : L R = L T,i (5, ,6 * Æ10-0,10 * f * (SS/100) 0,6 ) Dermed er restlevetiden L R i % af den teoretiske tekniske levetid L T,i for trafikklassen Ti : L R (%) = 100 * >L T,i (5, ,6 * Æ10-0,10 * f * (SS/100) 0,6 )@ / L T,i Størrelsen af sikkerhedsfaktoren er i nedenstående beregninger sat til 1,25. For trafikklasserne T0 og T1 gælder at begge kun har let trafik, hvorfor Æ10 for disse klasser udgår af formlen. For T2 let sættes Æ10 til 4 og for T2 tung sættes Æ10 til 20. Nedenstående udtryk kan nu anvendes til beregning af restlevetiden for de forskellige trafikklasser, Restlevetiden i % afrundes til nærmeste hele %. Trafikklasse T0 og T1: Restlevetid i % = 82,14 14,22 1,25 (SS/100) 0,6 SS: skadessum efter udbedring af slaghuller og afskalninger. Teoretisk teknisk levetid : 28 år _ Trafikklasse T2 let : Restlevetid i % = 80,00 13,86 1,25 (SS/100) 0,6 SS: skadessum efter udbedring af slaghuller og afskalninger. Teoretisk teknisk levetid : 25 år

14 Trafikklasse T2 tung : Restlevetid i % = 77,27 13,41 1,25 (SS/100) 0,6 SS: skadessum efter udbedring af slaghuller og afskalninger. Teoretisk teknisk levetid : 22 år Nedenfor er vedlagt tre billedeksempler på veje, som er tæt på 25 % grænsen.

15 Eksempel 1. Trafikklasse T2 let Restlevetid: 33 % Eksempel 2. Trafikklasse T1 Restlevetid: 29 %

16 Eksempel 3. Trafikklasse T1 Restlevetid: 16 % Efter udbedring af slaghuller og afskalning kommer restlevetiden op på 20 %.

17 BILAG 3 Eftersyn: Sten- og flisebelægninger Vejnavn Strækning Tommesensvej Sallvej-Bredefeldsvej Vejnr Egnethed for nedklassificering: Overholder tilstanden af alle elementer de anførte krav: _ Ja Nej Er der konstateret trafikfarlige forhold: Ja _ Nej Påtænkte udbedringsarbejder: Ingen

18 Vurderingsskema: Sten- og flisebelægninger De i nedenstående skema anførte vurderinger udføres jf. vejreglen Vedligehold af færdselsarealet. Besigtigelse Dato: Initialer: MIKT Besigtigelsesform Visuel _ Foto Videooptagelse Andet Skadestyper Bedømmelse (1) Bemærkninger Alvorlighed Omfang Krav Abs. mål % Kanter Kant > 3 cm Stk Må ikke forekomme Lunker og sætninger Dybde > 4 cm m 2 1 Max. 8 % Knækkede fliser Alle 22 Stk 1 Max. 20 % Afskalninger Alle 16 Stk 1 Max. 8 % Manglende sten og fliser Manglende fugemateriale Defekte kantsten (2) Ujævnt kantstensforløb (3) Ujævnt kantstensforløb (4) Skader ved riste, dæksler o.l. Noter: Alle Stk Må ikke forekomme Dybde > 2 cm m 2 Max. 1,5 % Skadestype 1 Stk Må ikke forekomme Vertikalt > 2 cm Horisontalt > 5 cm Bortledning af vand til riste m m Må ikke forekomme Ingen opstuvning over kantsten Alle Stk Skal kunne afvande (1): Omfanget af skader opgøres i absolut mål, og hvor dette er relevant tillige i % jf. vejreglen. (2): Defekte kantsten vurderes i forhold til skadens alvorlighed jf. vejreglen og nedenstående vejledningen. (3): Forskydning mellem to kantsten (4): Hvor kantstenen er en del af afvandingen gælder at afvandingselementerne enkeltvis og samlet kan sikre en tilstrækkelig afvanding af overfladearealer i forhold til normale nedbørsmængder (oftest sat til 140 l/s/ha).

19 Vejledning til bilag 3 Defekte kantsten Vejreglen: Vedligehold af færdselsarealet anviser i afsnittet: Defekte kantsten, skadestyper og alvorlighed af kantsten, som er beskadiget i fuger, i overfladen eller er knækkede. Mindre skader på kantsten, som ikke har indflydelse på kantstenens funktion, og som i øvrigt overholder kravene anført i dette bilag, bør bevares, da udskiftning ofte medfører følgeskader på den tilstødende belægning. Nedenfor vises fotoeksempler på kantsten med forskellige grader af skader. Der skelnes mellem større skader Skadestype 1, hvor der gælder krav om udskiftning, og mindre skader, hvor der ikke stilles krav om udskiftning. Eksempler kan også ses i vejreglen. Eksempler på skadestype 1.

20 Eksempler på mindre skader.

21 BILAG 4.1 Eftersyn: Afvanding brønde Vejnavn Strækning Tommesensvej Sallvej-Bredefeldsvej Vejnr Egnethed for nedklassificering: Kan tilstanden af alle elementer placeres i kategori (a) eller (b): _ Ja Nej Er der konstateret trafikfarlige forhold: Ja _ Nej Påtænkte udbedringsarbejder: Ingen

22 Vejbrønde Besigtigelse Dato: Initialer: _MIKT Besigtigelsesform Visuel _ Foto Videooptagelse Beskrivelse af type, dimension, beliggenhed og omfang: Andet Årstal for etablering: Ukendt Henvisning til tegning/bilag: - Tilstand: Materiale: Tilstand (1): Bemærkning: Rist _ (a) God, som ny (b) Mindre god, men funktionsduelig (c) Dårlig, ikke funktionsduelig Brønddel Plast _ (a) God, som ny Beton Andet: (b) Mindre god, men funktionsduelig (c) Dårlig, ikke funktionsduelig (1): Hvor afvandingselementerne inden for berørte område har forskellige tilstande, må tilstanden anføres på supplerende bilag. Noter:

23 Vejledning til bilag 4.1 x x Vejbrønde også kaldet rendestensbrønde eller vejriste er brønde med vejriste langs kantstenen. Vejbrønde opsamler vejvand fra de belagte flader, og leder vandet til nedstrøms afløbssystem (kloak, faskine eller andet). Hovedbrønde opsamler vejvand fra belagte flader, rabatarealer og grøfter. Hovedbrønde opsamler endvidere vand fra drænledninger og tætte ledninger. Det bemærkes at hovedbrønde, der ejes og drives af et forsyningsselskab, ikke kan overdrages til private, som følge af en nedklassificering af vej. Beskrivelse af afvandingselementernes beliggenhed, tilstand mv. sker på baggrund af en gennemgang af foreliggende tegninger og optegnelser, samt en besigtigelse af de stedlige forhold. Hvor der måtte foreligge oplysninger fra driftspersonale eller andre, om vejafvandingens tilstand, kan dette indgå i den samlede registrering af oplysninger. Hvor der i et givent tilfælde forefindes særlige afvandingselementer (pumpestationer, sivebrønde e.l.) må disse beskrives særskilt. Tilstand af afvandingselementer Afvandingselementerne tilstand vurderes i forhold til følgende kategorier: a) God, som ny b) Mindre god, men funktionsduelig c) Dårlig, ikke funktionsduelig For tilstand a) og b) gælder at afvandingselementerne enkeltvis og samlet kan sikre en tilstrækkelig afvanding af overfladearealer i forhold til normale nedbørsmængder (oftest sat til 140 l/s/ha). Derudover skal de enkelte afvandingselementer overholde følgende kriterier: Afvandingselement Vejbrønde/Vejriste Hovedbrønde Kriterier x Riste må ikke fremstå med betydende trafiksikkerhedsrisici x Risten skal være hel og afrenset x Ingen hul i asfalten ved brønden x Overfladevand løber uhindret til brønd, og vandet løber uhindret fra brønden via stikledning. x Brønde og dæksler skal være intakt, uden betydende skader (revner, huller mv.) x Forskudte samlinger < 3 cm x Fast bund x Ingen trærødder x Oprenset inden for 1 år

24 BILAG 4.2 Eftersyn: Afvanding - ledninger Vejnavn Strækning Tommesensvej Sallvej-Bredefeldsvej Vejnr Egnethed for nedklassificering: Kan tilstanden af alle elementer placeres i kategori (a) eller (b): _ Ja Nej Er der konstateret trafikfarlige forhold: Ja _Nej Påtænkte udbedringsarbejder:

25 Ledninger Besigtigelse Dato: Initialer: MIKT Besigtigelsesform Visuel _ Foto Videooptagelse Beskrivelse af type, dimension, beliggenhed og omfang: Andet Årstal for etablering: Ukendt Henvisning til tegning/bilag: - Tilstand: Materiale: Tilstand (1): Bemærkning: Stikledning: Plast (a) God, som ny Beton: _ (b) Mindre god, men funktionsduelig Andet: (c) Dårlig, ikke funktionsduelig Hovedledning / Plast (a) God, som ny Drænledning: Beton: (b) Mindre god, men funktionsduelig Andet: (c) Dårlig, ikke funktionsduelig (1): Hvor afvandingselementerne inden for berørte område har forskellige tilstande, må tilstanden anføres på supplerende bilag. Noter: Afledes overfladevand fra tilstødende ejendomme til grøft, trug eller rabat: Ja Nej

26 Vejledning til bilag 4.2 x x x Stikledninger leder vejvandet fra vejbrønden til hovedledningen/kloakken. Hovedledninger samler vejvandet fra de enkelte brønde og drænledninger. Drænledninger dræner vejens bærelag, og sikrer mod opblødning af disse. Forud for udførelsen af eftersynet skal det være afklaret hvilke ledninger, som jf. spildevandsplanen kan overdrages. Det bemærkes at afvandingselementer, der ejes og drives af et forsyningsselskab, ikke kan overdrages til private, som følge af en nedklassificering af vej. Beskrivelse af afvandingselementernes beliggenhed, tilstand mv. sker på baggrund af en gennemgang af foreliggende tegninger og optegnelser, samt en besigtigelse af de stedlige forhold. Hvor der måtte foreligge oplysninger fra driftspersonale eller andre, om vejafvandingens tilstand, kan dette indgå i den samlede registrering af oplysninger. Hvor der i et givent tilfælde forefindes særlige afvandingselementer må disse beskrives særskilt. Tilstand af afvandingselementer Afvandingselementerne tilstand vurderes i forhold til følgende kategorier: a) God, som ny b) Mindre god, men funktionsduelig c) Dårlig, ikke funktionsduelig For tilstand a) og b) gælder at afvandingselementerne enkeltvis og samlet kan sikre en tilstrækkelig afvanding af overfladearealer i forhold til normale nedbørsmængder (oftest sat til 140 l/s/ha), og en tilstrækkelig afdræning af vejens bærelag, til at sikre en tilstrækkelige bæreevne af vejen. Derudover skal de enkelte afvandingselementer overholde følgende kriterier: Afvandingselement Stikledning Hovedledning og drænledning Kriterier x Ingen lunke/sætning i asfalten over ledningen x Vandet løber uhindret væk fra brønden via stikledning x Ingen betydende åbne eller forskudte samlinger x Ingen trærødder eller andre betydende hindringer (aflejringer eller andet) x Vand fra brønd løber uhindret væk via ledning

27 BILAG 6 Eftersyn: Vejens udstyr Vejnavn Strækning Tommesensvej Sallvej-Bredefeldsvej Vejnr Egnethed for nedklassificering: Kan tilstanden af alle elementer placeres i kategori (a) eller (b): _ Ja Nej Er der konstateret trafikfarlige forhold: Ja _ Nej Påtænkte udbedringsarbejder: Ingen

28 Besigtigelse Dato: Initialer: MIKT Besigtigelsesform Visuel _ Beskrivelse af element: Foto Videooptagelse Andet Årstal for etablering: Ukendt Henvisning til tegning/bilag: - Tilstand : Omfang (%): Bem.: (a) God, som ny _ (b) Funktionsduelig 100 (c) Dårlig, ikke funktionsduelig Noter:

29 Vejledning til bilag 6 Tilstanden af vejens udstyr vurderes i forhold til følgende kategorier: a) God, som ny b) Mindre god, men funktionsduelig c) Dårlig, ikke funktionsduelig I ovenstående vurderingsskema under Beskrivelse af element beskrives hvilken type af element der vurderes (skemaet kopieres i fornødent omfang). I vejledningen nedenfor anvises retningslinier for tilstandsvurderingen i forhold til: x x x x x x Autoværn Skilte Hegn Kantpæle (stele) Bygværker Kørebaneafmærkning Autoværn: Tilstand (a): x autoværnet er helt intakt og ubeskadiget x fremtræder i lige flugter x ingen rustansamlinger x målt over en 10 m lang strækning må afvigelsen højst være 5 cm Tilstand (b): x mindre deformationer, men intakt x mindre rustansamlinger x deformationer - både horisontalt og vertikalt - <10 cm Tilstand (c): x funktionen er væsentligt nedsat x udpræget rust x reduceret sikkerhed x deformationer - både horisontalt og vertikalt - >10 cm x fremtidig holdbarhed er væsentligt begrænset

30 Skilte: Tilstand (a): x skiltet er helt intakt og ubeskadiget x opfylder funktionen x uden korrosion x solid montering x stander i vater (+/- 0,5 cm) Tilstand (b): x deformationer kan forekomme x enkelte ansamlinger af korrosion x slidte skilte x nedsat læsbarhed men funktionen er opfyldt x stander max 10 cm ude af lod Tilstand (c): x mange skader på skilt og stander x stort slid x stærke nedsat læsbarhed Hegn: Tilstand (a): x hegnet fremstår intakt x fuldt funktionsdygtigt x vildtspring fuldt funktionsdygtige x hegnsstolper ude af lod, <10 cm Tilstand (b): x enkelte huller (som bør udbedres) x mindre råd-angreb i stolper x hegnsstolper ude af lod, <20 cm Tilstand (c): x mange huller x udpræget råd i stolper x mange huller i hegnet x hegnsstolper ude af lod, >20 cm

31 Kantpæle (stele): Tilstand (a): x kantpæle fremstår intakte x renhold OK x kantpæle i lod (+/- 5 cm) Tilstand (b): x kantpæle fremstår snavsede og beskidte (< 25 % begroet/snavset) x væsentlige deformationer enkelte evt. knækkede x mindre gode refleksegenskaber x kantpæle ude af lod, < 20 cm Tilstand (c): x kantpæle fremstår snavsede og beskidte (> 25 % begroet/snavset) x væsentlige deformationer mange evt. knækkede x dårlige refleksegenskaber x kantpæle ude af lod, > 20 cm Bygværker: Gælder for bygværker med spændvidde op til 2 m. Tilstand (a): x bygværket fremstår intakt og i god stand x renhold (grus og snavs mv.) omkring bygværket OK x Afløbssystemet i forbindelse med bygværket OK x Ingen utilsigtet bevoksning (bygværket bør friholdes, 3m) x Ingen sætninger ved broender mv. Tilstand (b): x Grus og snavs forekommer omkring bygværket x Utilsigtet bevoksning forekommer x Mindre sætninger forekommer ingen problematiske! x Mindre tilstopninger af afløbssystemet, f.eks. dryprør o. lign. x Mindre betonskader på bygværket dog ingen løse betonskaller Tilstand (c): x Renholdniveau omkring bygværket er uacceptabelt x Bygværket er overbegroet x En del problematiske sætninger forekommer x Bygværkets afløbssystem er i stor udstrækning ikke fungerende x Mange betonskader og løse betonskaller forekommer, herunder blotlagt armeringsjern x For bygværker af stål må skadelig korrosion ikke forekomme

32 Kørebaneafmærkning: Tilstand (a): x Fremstår som ny Tilstand (b): x Den trafiksikkerhedsmæssige funktion er intakt x Andelen af bortslidt afmærkning (visuelt betragtet) er under 25 % Tilstand (c): x Den trafiksikkerhedsmæssige funktion er ikke intakt x Andelen af bortslidt afmærkning (visuelt betragtet) er større end 25 %

33 Chr Eriksensvej - Enghavevej - Ditzelsvej - Tommesensvej - Bredefeldsvej Veje som påtænkes omklassificeret til privatfælles veje Matrikelflade Berørte grundejere i området til veje som påtænkes omklassificeret Sag: Afdeling: Omklassificering af veje Trafik og Veje Tegnet af: Ansvarlig: Favrskov Kommune Dato: Sags nr.: Mål: 1 : favrskov@favrskov.dk

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Vesterholmsvej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Orionvej, Havndal RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Indsats: Favrskov Kommune planlægger derfor at udføre følgende: Nyt asfaltslidlag

Indsats: Favrskov Kommune planlægger derfor at udføre følgende: Nyt asfaltslidlag BILAG 1 Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Strækning Beskrivelse af vejanlægget Rødtjørnevej 7176255-0-11-11-13-13 Rødtjørnevej- Beskrivelse/vurdering af tilstand: Ved eftersyn af Rødtjørnevej d. 12 maj

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Kildevældet RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Smedevej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag 2:

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT Højvangsvej med 2 sideveje RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Mairanne Würtz BILAG 1. Tilstandsrapport. Vejnavn Vej nr. Askevej Beskrivelse af vejanlægget

Mairanne Würtz BILAG 1. Tilstandsrapport. Vejnavn Vej nr. Askevej Beskrivelse af vejanlægget BILAG 1 Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Strækning Beskrivelse af vejanlægget Askevej 7170150-0 Kastanievej-østergade Beskrivelse/vurdering af tilstand: Ved eftersyn af Askevej 12. maj 2016 konstaterede

Læs mere

BILAG 1. Tilstandsrapport. Begtrupvej Vejnavn Vej nr.

BILAG 1. Tilstandsrapport. Begtrupvej Vejnavn Vej nr. BILAG 1 Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Strækning Begtrupvej 7110333-0 Farrevej Grusvej Beskrivelse af vejanlægget Ved eftersyn 10. maj 2016 blev vejen vurderet i god og forsvarlig stand. Derfor har vi

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT Hvedetoften og del af Havrevej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT

Foreløbig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Foreløbig TILSTANDSRAPPORT P-plads ved Dyrlæge Cleemanns Vej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Udbyneder Østergade RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1:

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Udbynedervej 23-25 og 29, samt Stenkildevej 12-14 RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORT Ryleparken RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag 3: Bilag

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORTER DRIFT MAJ 2018

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORTER DRIFT MAJ 2018 NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE DRIFT MAJ 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 3 1.1 PROCEDURE FOR NEDKLASSIFICERING 3 2 4 2.1 BELÆGNING 5 2.1.1 Bituminøse belægninger 5

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORTER DRIFT MAJ 2018

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORTER DRIFT MAJ 2018 NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE DRIFT MAJ 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 3 1.1 PROCEDURE FOR NEDKLASSIFICERING 3 2 4 2.1 BELÆGNING 5 2.1.1 Bituminøse belægninger 5

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORTER DRIFT 12. DECEMBER 2011

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORTER DRIFT 12. DECEMBER 2011 NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE DRIFT 12. DECEMBER 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 3 1.1 PROCEDURE FOR NEDKLASSIFICERING 3 2 4 2.1 BELÆGNING 5 2.1.1 Bituminøse belægninger

Læs mere

Endelig TILSTANDSRAPPORT

Endelig TILSTANDSRAPPORT NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE Endelig TILSTANDSRAPPORT Fuglsøgårdsvej RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 89 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE VEJLEDNING

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE VEJLEDNING NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE VEJLEDNING RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 3 1.1 PROCEDURE FOR NEDKLASSIFICERING

Læs mere

Indsats: Favrskov Kommune planlægger derfor at udføre følgende: Nyt asfaltslidlag

Indsats: Favrskov Kommune planlægger derfor at udføre følgende: Nyt asfaltslidlag BILAG 1 Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Delingen 7670304-0 Strækning Tingvej-slut v/ nr. 6 Beskrivelse af vejanlægget Beskrivelse/vurdering af tilstand: Ved eftersyn af Delingen d. 18. maj 2016 konstaterede

Læs mere

Opretning af sætninger ved broen.

Opretning af sætninger ved broen. BILAG Tilstandsrapport Vejnavn Vej nr. Strækning Beskrivelse af vejanlægget Røde Møllevej 776250-0 Knudstrupvej-Bidstrupvej Beskrivelse/vurdering af vejens tilstand: Ved eftersyn d. 6. juni 206 blev grusvejen

Læs mere

HØRINGSSVAR Høring om påtænkt nedklassificering af Jægervej til privat fællesvej

HØRINGSSVAR Høring om påtænkt nedklassificering af Jægervej til privat fællesvej Favrskov Kommune Trafik og Veje Skovvej 20 8382 Hinnerup E-mail: omk@favrskov.dk 17. december 2016 HØRINGSSVAR Høring om påtænkt nedklassificering af Jægervej til privat fællesvej Vi har med interesse

Læs mere

Omklassificering af veje sagsgang hovedforløb

Omklassificering af veje sagsgang hovedforløb Bilag 1 til foranalyse: Omklassificering af veje sagsgang hovedforløb Omklassificering af veje sagsgang hovedforløb Hovedforløbet/sagsgangen for omklassificering af kommunens veje er omfattende. Dels fordi

Læs mere

Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej

Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej Dato 9. januar 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/12215-17 Side 1/5 Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej Vejdirektoratet

Læs mere

Favrskov Kommune har valgt at behandle din anmodning om dokumenter og oplysninger som en anmodning om aktindsigt.

Favrskov Kommune har valgt at behandle din anmodning om dokumenter og oplysninger som en anmodning om aktindsigt. Initiativgruppen Tommesensvej initiativgruppen@tommesensvej.dk Favrskov Kommune Teknik og Kultur Sekretariatet Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse aktindsigt

Læs mere

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

Forslag. Forslag til lov om private fællesveje

Forslag. Forslag til lov om private fællesveje Lov nr. 1537 af 21. december 2010 om private fællesveje Fremsat den 5. november 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Forslag til lov om private fællesveje Kapitel 16 Ikrafttræden

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10584-6 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Kidbækvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10857-5 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af en strækning af Fælledvej Vejdirektoratet

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017 Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste Den 6. juli 2017 Omlægning af del af Mejerivej og nedklassificering af del af Præstestien høring Vedr. ejendommen: Skive Kommune har fra fa.

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE HØRINGSBOG TILSTANDSRAPPORTER NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE September 2011 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Liste over parter i

Læs mere

INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ

INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ http://tommesensvej.dk initiativgruppen@tommesensvej.dk Referat fra møde i InSide den 3. november 2016 Der var mødt 18 beboere fra Tommesensvej. Derudover deltog fra Initiativgruppen:

Læs mere

Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej

Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund.

Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund. Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund. Vejle Kommune har modtaget ansøgning om omlægning af en del af den private

Læs mere

Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads

Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads Dato 17. marts 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/11122-15 Side 1/5 Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads I e-mail af 30. juli 2015 har

Læs mere

Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej

Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej 1 of 10 Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej Syddjurs Kommune, Udvalget for natur, teknik og miljø har bestemt, at der skal ske en harmonisering af boligveje i kommunen. Nogle boligveje har

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april / Søren Peter Kongsted

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april / Søren Peter Kongsted DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april 2013 12/05101-22 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 OMLÆGNING AF NY VEJADGANG I brev af 10. maj 2012 har du på vegne af ejeren af R vej 41, klaget

Læs mere

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej Dato 19. maj 2015 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/02880-11 Side 1/7 Nedklassificering af Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej B har i mail af 10. februar

Læs mere

Vejledning til hovedeftersyn

Vejledning til hovedeftersyn Vejledning til hovedeftersyn Faaborg-Midtfyn Kommune November 2017 1. INTRODUKTION... 3 2. BELÆGNINGSSKADER... 5 1. REVNER PÅ LANGS, 0-1 M FRA KANT... 6 2. REVNER PÅ LANGS > 1 M FRA KANT OG REVNER PÅ TVÆRS...

Læs mere

Borgermøde om nedklassificering af kommunale veje til private fællesveje

Borgermøde om nedklassificering af kommunale veje til private fællesveje Borgermøde om nedklassificering af kommunale veje til private fællesveje Ulstrup 25. maj 2016 Aftenens program I kl. 19.00 Velkommen v. Nils Borring, borgmester kl. 19.05 Baggrund og proces v. Kurt Andreassen,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar / Søren Vinther Knudsen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar / Søren Vinther Knudsen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar 2016 15/16149-1 Søren Vinther Knudsen sovik@vd.dk 7244 7148 TILSTANDSRAPPORT Omklassificering af statsvej til kommunal vej vedrørende anlægsprojektet

Læs mere

Påbud om enkeltstående vedligeholdelse Duevej Frederiksberg Kommunes j.nr G

Påbud om enkeltstående vedligeholdelse Duevej Frederiksberg Kommunes j.nr G Dato 9. maj 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 17/04334-18 Side 1/5 Påbud om enkeltstående vedligeholdelse Duevej Frederiksberg Kommunes j.nr. 05.02.02-G01-24-16

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken Dato 15. juni 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 15/06153-4 Side 1/5 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Læs mere

Forslaget indeholder i 105, nr. 4-5 forslag til ændringer af proceduren i forbindelse med nedklassificering af offentlige veje til private.

Forslaget indeholder i 105, nr. 4-5 forslag til ændringer af proceduren i forbindelse med nedklassificering af offentlige veje til private. Fra: PER HOLM KNUDSEN Emne: Vedr.: VS: Spørgsmål vedr. nedklassificering af kommuneveje Dato: 15. mar 2016 07.06.29 CET Til: Bent Høgh Mahler (Favrskov Kommune) Cc: Borgmester

Læs mere

Ansøger har oplyst, at det efter deres opfattelse kun er Hallevej 12, der er vejberettiget.

Ansøger har oplyst, at det efter deres opfattelse kun er Hallevej 12, der er vejberettiget. Til grundejeren. Teknik og Miljø Trafik og vej Rådhustorvet 4 8781 Horsens Telefon: 76292929 teknikogmiljo@horsens.dk www.horsenskommune.dk Partshøring om nedlæggelse af privat fællesvej Vejmyndigheden

Læs mere

Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje

Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje Notat 26. maj 2015 Sagsbeh.:SV J.nr.: 05.02.00-P21-56-15 Vej og Park Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje Nærværende notat beskriver

Læs mere

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN.

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. Til grundejerforeninger, vejlaug m.m. Teknisk Forvaltning Park- og Vejafdelingen NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. BESIGTIGELSE

Læs mere

Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej

Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej Dato 28. maj 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 15/07286-9 Side 1/6 Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej

Læs mere

Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 er ugyldig på grund af utilstrækkelig begrundelse for, at den private fællesvej skal nedlægges.

Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 er ugyldig på grund af utilstrækkelig begrundelse for, at den private fællesvej skal nedlægges. Dato 27. juni 2018 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 17/07567-33 Side 1/7 Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 vedrørende nedlæggelse af den

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

På mødet blev der stillet en lang række spørgsmål. Spørgsmål og svar følger herunder inddelt efter emner.

På mødet blev der stillet en lang række spørgsmål. Spørgsmål og svar følger herunder inddelt efter emner. Referat fra borgermøde i InSide 21. januar 2016 Torsdag 21. januar 2016 var der borgermøde i Hammel om serviceordninger i forbindelse med omklassificering af offentlige veje til private fællesveje i Favrskov

Læs mere

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søgte derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej.

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søgte derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 1. november 2016 Sagsnr.: 12/20575 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Annonce

Læs mere

INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ

INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ http://tommesensvej.dk initiativgruppen@tommesensvej.dk Referat fra møde i InSide den 28. november 2016 Møde for repræsentanter for privatiseringstruede veje i Favrskov Kommune

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 27. juni / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 27. juni / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 27. juni 2013 13/11032-5 x x x ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet klage af 20. maj 2013 fra klagerne, L vej 33. De har klaget over

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 15. november 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 15. november 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 15. november 2010 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 15. november 2010 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1.

Læs mere

ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ.

ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. september 2011 10/13150 ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ. Principperne for udgiftsfordelingen var begrundet i saglige hensyn. Kommunen kunne antage at en låge

Læs mere

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove Ingholt Consult Rådgivende Ingeniørfirma ApS Christian X Alle 168 2800 Kongens Lyngby Tlf. 45880633 Fax 45880684 Grundejerforeningen Danas Park Husum Tilstandsrapport for veje og fortove Dato: 27.04.2012

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse af 11. marts 2015 er ulovlig. Vi skal derfor bede Aalborg Kommune om at tilbagekalde påbuddet.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse af 11. marts 2015 er ulovlig. Vi skal derfor bede Aalborg Kommune om at tilbagekalde påbuddet. Dato 28. august 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 15/05373-29 Side 1/5 Fjernelse af granitgrus i rabatareal Vejdirektoratet har behandlet en klage af 23. marts 2015

Læs mere

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling.

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling. Udkast til endelig afgørelse til endelig afgørelse om istandsættelse af den private fællesvej, Kildeager, i Snoldelev Til ejerne af Kildeager 1, 2, 3, 4, 5 og 7 LE34 Århus Ryhavevej 7 8210 Århus V Tlf

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse af privat fællesvej på landet

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse af privat fællesvej på landet Dato 20. januar 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/15686-23 Side 1/6 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse

Læs mere

Vores afgørelse Aalborg Kommunes afgørelse (påbud) af 21. april 2016 om fjernelse af granitgrus er lovlig.

Vores afgørelse Aalborg Kommunes afgørelse (påbud) af 21. april 2016 om fjernelse af granitgrus er lovlig. Dato 29. juli 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 16/06672-22 Side 1/6 Fjernelse af granitgrus i rabatareal, Pinstrup Høj Vejdirektoratet har behandlet jeres klage

Læs mere

AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13

AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13 Dato 6. november 2015 Sagsbehandler Tim Winther Christensen Mail twc@vd.dk Telefon +45 7244 3662 Dokument 15/13913-7 Side 1/5 AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13 Vejdirektoratet

Læs mere

Du skriver blandt andet, at kommunens skøn ikke er udtryk for en rigtig og lovlig anvendelsen af bestemmelserne i privatvejsloven

Du skriver blandt andet, at kommunens skøn ikke er udtryk for en rigtig og lovlig anvendelsen af bestemmelserne i privatvejsloven Dato 1. marts 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 17/00076-15 Side 1/5 Vedligeholdelse af den private fællesvej Åskrænten 40-42, Egå Dit j.nr. 371493

Læs mere

Jeres argumenter I har klaget over to forhold, hvor I mener, at kommunen har overtrådt privatvejsloven.

Jeres argumenter I har klaget over to forhold, hvor I mener, at kommunen har overtrådt privatvejsloven. Dato 27. april 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/04503-20 Side 1/5 Afgørelse af klage over fordeling af udgifter til vedligeholdelse af N.W. Gadesvej

Læs mere

Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning.

Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning. Teknik & Miljø Trafik og Veje Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 trafikogveje@viborg.dk www.viborg.dk Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning. Ejerene

Læs mere

Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private fællessti mellem F vej 71 og 73.

Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private fællessti mellem F vej 71 og 73. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. maj 2011 11/01025 NEDLÆG. AF PRIVAT FÆLLESSTI Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. december 2012 11/15362 NEDLÆGGELSE AF STIAREAL I brev af 27. september 2011 har advokaten på vegne af klagerne klaget over Kommunes afslag af 31. august 2011

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. juni / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. juni / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. juni 2013 13/05042-15 x x x NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE Vejdirektoratet har den 1. marts 2013 fra Kommunen modtaget klager, der vedrører Kommunens

Læs mere

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning Dato 29. juni 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/06657-6 Side 1/7 Medd. klager, at VD ikke kan tage still. til klagen pga. ingen fv-afgør. I e-mail

Læs mere

Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti

Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti Dato 12. april 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/04940-4 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning

Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning Notat: Funktionskontrakten og kørebanebelægning Dato: 17. juli 2014 Sagsnr.: 12/74320 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 Skanderborg.kommune@skanderborg.dk www.skanderborg.dk

Læs mere

Afgørelse af Faxe Kommunes afgørelse af 10. oktober 2014 om istandsættelse og fremtidig vedligeholdelse af den private fællesvej, Sygehusvej

Afgørelse af Faxe Kommunes afgørelse af 10. oktober 2014 om istandsættelse og fremtidig vedligeholdelse af den private fællesvej, Sygehusvej Dato 10. februar 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/12597-17 Side 1/7 Afgørelse af Faxe Kommunes afgørelse af 10. oktober 2014 om istandsættelse og fremtidig

Læs mere

Styregruppen for Kildevej har aftalt et møde med Holstebro Kommune den 7. juli 2016, hvorfor du stiller følgende spørgsmål:

Styregruppen for Kildevej har aftalt et møde med Holstebro Kommune den 7. juli 2016, hvorfor du stiller følgende spørgsmål: Dato 6. juli 2016 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih@vd.dk Telefon +4 7244 3112 Dokument 16/0917-2 Side 1/ Nedklassificering af Kildevej i Holstebro Du har i e-mail af. juli 2016 bedt Vejdirektoratet

Læs mere

Skybrudssikring på private fællesveje

Skybrudssikring på private fællesveje Dato 28. marts 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 17/03360-3 Side 1/5 Skybrudssikring på private fællesveje H har ved mail af 17. februar 2017 anmodet

Læs mere

Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej

Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej Dato 23. juli 2018 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 18/09267-5 Side 1/6 Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2014 13/14833-12 x x x AFGØRELSE I SAGEN OM NEDLÆGGELSE AF DELE AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet Os klage af den 15. juli 2013 over, at kommunen

Læs mere

Bemærkninger til den endelige tilstandsrapport.

Bemærkninger til den endelige tilstandsrapport. Bemærkninger til den endelige tilstandsrapport. Dette bilag opsummerer bemærkninger til den endelige tilstandsrapport samt eventuelle klager til Vejdirektoratet vedrørende den endelige tilstandsrapport.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. februar 2013 12/13320 AFVISNING AF KLAGE OG VEJLEDNING OM DOBBELTKOTELETBEN Vejdirektoratet har behandlet din forespørgsel af 15. november 2012. Du har henvendt

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2011 10/07895 NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af 21. juni 2010 på vegne af klagerne, N vej 6, over Kommunens afgørelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. september 2012 11/06546 ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet henviser til korrespondance vedrørende din klage af 12. april 2011 over Kommunens

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Grundejerforeningen Møgelkær v. formand Peter Slej Nybo Liseborgvej 98 8800 Viborg

VIBORG KOMMUNE. Grundejerforeningen Møgelkær v. formand Peter Slej Nybo Liseborgvej 98 8800 Viborg . VIBORG KOMMUNE Grundejerforeningen Møgelkær v. formand Peter Slej Nybo Liseborgvej 98 8800 Viborg Teknik & Miljø Natur og Vand Søvej 2 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: 87761284 naturogvand@viborg.dk

Læs mere

Udkast til afgørelse: Overdragelse af betaling for udgifter til belysning

Udkast til afgørelse: Overdragelse af betaling for udgifter til belysning Grundejere ved den private fællesvej [ ] Udkast til afgørelse: Overdragelse af betaling for udgifter til belysning Dragør Kommune har besluttet at iværksætte en proces om at overdrage betaling af udgifter

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. november / Torkil Schrøder-Hansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. november / Torkil Schrøder-Hansen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. november 2013 13/17288-13 Torkil Schrøder-Hansen tsh@vd.dk +45 72443065 AFGØRELSE ISTANDSÆTTELSE AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet din klage af den 28. august

Læs mere

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse Dato 2. marts 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/15512-21 Side 1/6 Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Læs mere

VEJLEDNING FOR TRÆPLANTNINGER. på offentlige og private fælleveje. Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune

VEJLEDNING FOR TRÆPLANTNINGER. på offentlige og private fælleveje. Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune VEJLEDNING FOR TRÆPLANTNINGER på offentlige og private fælleveje Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Vejledning for træplantninger i Århus Kommune Vejledning for forhold vedrørende fremtidige

Læs mere

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7.

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7. Dato 9. oktober 2014 Dokument 14/03405 Side Påbud om fjernelse af træ ud for B 7 Vejdirektoratet har behandlet din klage af 4. marts 2014, hvor du klager over Kommunens påbud af 27. februar 2014 om fjernelse

Læs mere

LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune

LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune På baggrund af henvendelser fra nogle medlems foreninger, besluttede forretningsudvalget at emnet Vore veje skulle være indledning til delegeretmødet i Landliggersammenslutningen

Læs mere

Lov om Private Fællesveje

Lov om Private Fællesveje Lov om Private Fællesveje Istandsættelse og Vedligeholdelse 17. Før kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om, at en privat fællesvej skal istandsættes eller vedligeholdes, eller om at ændre en tidligere

Læs mere