BG4 release 9 - december 2018 Version 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BG4 release 9 - december 2018 Version 1"

Transkript

1 BG4 release 9 - december 2018 Version 1

2

3 Introduktion til BG4 release 9 3 Nyheder og ændringer for borgerne 4 Nyt logo 4 Nye billeder 5 Fornyet forside 5 Indholdssider 6 Emneforsider 6 Oversigtssider 7 Handlingssiden 7 Søgning 8 Min Side 8 Footer 11 Nyheder og ændringer for redaktører 12 Mikroartikler 12 Redaktionelt indhold komponent 12 Personaliseret indholdskomponent 13 Nyheder og ændringer i artikelimporten 13 Fejlrettelser og optimeringer 14 Sådan rapporterer du fejl på borger.dk 19 Nyttige links 20

4 Introduktion til BG4 release 9 Release 9 er det niende større release, siden borger.dk den 12. december 2016 skiftede CMS-platform i den fjerde større revision af borger.dk. Borger.dk har fået et helt nyt tidssvarende og moderne udseende og logo. Der er ikke ændret i indhold, funktioner eller placeringen af selvbetjeningsløsninger mv., men borgerne vil opleve en helt ny hjemmeside rent visuelt med bl.a. nye billeder, nyt logo og nye farver. Baggrunden for at skabe et nyt visuelt udtryk er at sikre, at borger.dk også fremover kan formidle mange forskellige typer af indhold, og at portalen fortsat fremstår så brugervenlig, overskuelig og tilgængelig som muligt. Under Min Side er ADDA - Borgernes adgang til egne data - lanceret, hvor der for borgerne fra fem pilotkommuner udstilles data fra den fælleskommunale infrastruktur SAPA. Med i release 9 er et antal interne hastighedsoptimeringer, søgeoptimeringer og fejlrettelser. Nyheder og ændringer for borgerne Der er ikke ændret i indhold, funktioner eller placeringen af selvbetjeningsløsninger mv., men borgerne vil opleve en helt ny hjemmeside rent visuelt med bl.a. nye billeder, nyt logo og nye farver. Nyt logo Borger.dk og Life in Danmark har fået nye enkle, tidssvarende logoer som passer til portalerns nye visuelle udtryk.

5 Nye billeder Rundt omkring på borger.dk anvendes der nu helt nye billedserier. Fornyet forside Forsiden fremstår med nye fokusfelter, nye billeder og en mere iøjnefaldende liste over genveje til hyppigt besøgte sider og selvbetjeningsløsninger. Indhold, genveje og emner er de samme. Headeren med ikoner for Digital Post, Min Side, Log på og Søg er fremhævet med nye ikoner, og når der scrolles ned ad siden forbliver headeren øverst på skærmen i et mindre format. Dette gælder alle sider på borger.dk.

6 Indholdssider Indholdssider fremstår nu med en tredelt manchet, med en tydeligere manchettekst, et ledsagende billede og slutteligt enten en kommunevælger eller link til en selvbetjeningsløsning. Alle indholdssiderne, der informerer borgerne om regler og rettigheder mv., er bygget op, som de plejer. Der er stadig tydelige startknapper til selvbetjeningsløsningerne. Emneforsider Emneforsider er opdateret til at anvende det nye grafiske udtryk.

7 Oversigtssider Den hidtidige opbygning af oversigtssider med to rækker visuelt ensartede oversigtskomponenter er nu forbedret med muligheden for redaktionelt at anvende mere varieret indhold og fremhævning af enkelte komponenter med farver. Hermed er oversigtssidernes anvendelsespotentiale stærkt forbedret med en bred vifte af redaktionelle muligheder: Handlingssiden Handlingssiden siden hvorfra selvbetjeningsløsninger præsenteres og startes fremstilles nu mere enkelt og visuelt harmonisk.

8 Søgning Når markøren placeres i søgefeltet fremhæves det for borgeren, at der foretages indtastning i søgefeltet ved, at headeren fremhæves med blå farve. Søgefeltet overtager under indtastningen hele headerens areal, således at der er visuelt fokus på søgningen. Min Side Også under Min Side er borger.dks design løftet.

9 ADDA - borgernes adgang til egne data Under Min Side er ADDA - Borgernes adgang til egne data - lanceret, hvor der for borgerne fra fem pilotkommuner udstilles data fra den fælleskommunale infrastruktur SAPA. Løsningen viser både borgerens sager og ydelser.

10

11 Footer Arealet i footeren er nu layoutet med grøn baggrund, mere plads omkring det redaktionelle indhold og fremhævning af tilgængelighedsfunktionerne Adgang med tegn og Få læst tekst op.

12 Nyheder og ændringer for redaktører Den redaktionelle brugergrænseflade er uændret bortset fra i enkelte komponenter, hvor det nye grafiske udtryk har nødvendiggjort mindre tilføjelser eller ændringer af funktionalitet. Mikroartikler Der er ikke ændret i funktionalitet i mikroartikler, men de fremstår nu i fornyet layout i den redaktionelle brugergrænseflade. Redaktionelt indhold komponent Den redaktionelle komponent kan nu anvendes bredere over borger.dk særligt på oversigtssiden, hvor den overtager den hidtidige oversigtskomponents rolle. Den væsentligste ændring her er, at komponenten på oversigtssiden giver flere redaktionelle muligheder end den hidtidige oversigts komponent.

13 Personaliseret indholdskomponent Den personaliserede indholdskomponent fremhæves nu for borgerne med eget symbol og grøn baggrund. Nyheder og ændringer i artikelimporten Der er i BG4 release 9 ikke foretaget ændringer i artikelimporten. Oplever du uregelmæssigheder i artikelimporten, bedes du kontakte admin@borger.dk.

14 Fejlrettelser og optimeringer I tabellen ses en liste over udførte fejlrettelser og optimeringer i borger.dk BG4 release 9. Tallet i første kolonne refererer til sagsnummeret i fejlhåndteringssystemet. Har du spørgsmål til en af disse fejlrettelser, kan du kontakte admin@borger.dk Fjern krav om låsning af elementer ved redigering, samt notificer ved samtidig ændring Skip to-links virker ikke på indholdssider Link har ikke nok farvekontrast Fejl i parsing af Padding på kampagneside Fejl i skrivning til artikelimporten Manglende streger ud for emner i venstremenu Søgeboksen skal opdateres for at give den bedste oplevelse i skærmlæsere Søgeboks zoomer for langt ind ved toggle (Prototypen) Det er ikke muligt at se hvilken side man er på i min side menuen Max-height på div har ikke effekt på Min side Cards Kommunevælger handlingsside der er for meget mellemrum tekst og videre knap når der ikke er en titel Specielle karakterer escapes i menuen Story svg-klassen for "øvrige selvbetjening" mangler wellbox icon NVDA + Safari skærmlæser læser ikke manchet-teksten op i firefox "Mine blanketter" ligner ikke prototype, når den er tom Output-caching fejl i brødkrumme på NotImplementedActionPage Genvej til "Preview" og "Rediger" på kampagnesider Søgeboks vises ikke korrekt Handlingsartikler uden tekstindhold kan foldes ud Nederste venstre hjørne af politistavene bliver spist UI for ny brugergrænseflade Der vises en spinner, når data fra ADDA Service bliver hentet På flere sider mangler der mellemrum mellem komponenter Caption i tabeller flytter sig under tabellen MinSide-Emneforside velkomstbesked ligger det forkerte sted Kommunevælger aligner ikke med andre elementer for smal skærm Mikroartikler kan ikke foldes ud ved klik på plus i sideredigering Tekst i fokusfelter bliver ikke læst op af nvda i firefox Tooltip i sapa bliver ikke oplæst af NVDA Skærmlæser ignorerer ikke overskrift på Rammefiltreringsknapper Indhold tilgængeligt med tab på modal med kommunevælger

15 22545 Manglende venstrestilling af tekst i selvbetjeningsboks på mobil Kommunevælger tekst styles ikke Tilføj clientside cache til RessourceApiController Tidslinje i ADDA Sager komponent er ikke tilgængelig Spring til indhold skal fjernes fra kampagnesiden MyPage header is above collapsed navbar in mobile view Repeater frame mangler css classes - Story Række med to zoner i systemsideskabelon Story 19140: Driftsbesked - mangler "role-alert"" attribut Global driftsmeddelelse indeholder fejlagtigt et tomt <p>-element Minside "Min Profil", Data table bliver ikke korrekt læst op "You are already logged in" modal boks til LifeInDenmark har en ikke navngivet ok-knap Komponenter på handlingsside skal have samme højremargin som resten af borger.dk Manchettekst afkortes forkert Kontaktoverblik -> Din Kommune: Link flyder ud over komponent Adgang med tegn får sider til at se forkert ud Flowartikeltitel-feltet aligner ikke med start-feltet NVDA læser ikke navnet på selvbetjening op Højremenu på Min Side understøtter ikke Opkrævningsjavascript Voice Assistant siger "Familieydelser"-knap er skjult når den er udvidet Story Kontakt-informationsblokken har ikke et præfiks til dens id Det er ikke muligt at søge hvis autocomplete boksen er synlig Manglende afstand mellem kommunevælger og underliggende komponent Selvindsigt - data kolonner for forskellige afsnit aligner ikke Mikroartikler indeholder h3 inde i button som gør html ikke er valideret Der er tomme p-tags omkring beskrivelsesteksten i ADDA-sager Adda Sager Tab-order skips "Vis breve i sagen" iphone - Luk i modal dialog har for stort afstand til kanten ADDA - innforemations ikon - Ved hover der vist navn på fil (CHROME) Visning i ADDA komponenter ser ikke perfekt ud For meget mellemrum mellem ikon og tekst (Åbningstid/Telefontid) i kontaktkomponent Global driftsmeddelse - IE - Tab igennem links giver sorte streger "Fjern fra filtrering"-checkbox i microarticler virker virker ikke ved rammefiltrering Anmod om adgang sender ikke detaljer fra signatur med Der er tomme h2-tags på alle indholdssider

16 22367 Kommunevælger på indholdsside mangler ikon i IE Venstre margen på Alle Selvbetjeningsløsninger mangler på Ipad Når en modalboks lukkes, så er fokus på siden fejlagtigt ikke flyttet i forhold til, da modalboksen blev åbnet Regression i tilgængelighed på menu Selvbetjeningsløsning - driftsmeddelelse læser titel to gange Layout på Vælg kommune eller myndighed boks i Edge er forkert Handlingssiden skal ikke længere have fed beskrivelse Temasiden er ikke som i PROD Fold ud og ind knapperne i Experience editor virker ikke Dataleverandør mangler på CPR-komponent Titlen på driftbeskeden læses op 2 gange Fokusfeltbilleder opfører sig ikke som i prototypen på diverse breakpoints Logobillede i tablet visning vises ikke korrekt Kan ikke navigere til oversigtsside via venstremenu NVDA sidder fast i modal efter modal er lukket ned Mikroartikel-id mangler et præfiks LID: Logo af anvendt IDP, vises ikke i toppen af siden Mikroartikelramme mangler præfiks på id'et Styling og fonte hentes fra Google Knapper i topbaren kan ikke skjules på kampagneside Notifikationsmodal skal ikke vises på Life in Denmark Når microartikel-header er for lang er start-knappen udenfor skærmen International mikroartikel m. eid-selvbetjeningsløsning. Forkert tekst Login: der mangler en klasse på svg-tag Typeahead i søgning laver om på specialtegn TopZoneselvbetjening: Der vises ikke prikker og tooltip når titel er for lang Modul - tekst indhold udfylder ikke komponent i IE Modul - card mobil visning har lang afstand mellem billede og tekst indhold Webredaktør kan ikke tilføje lokalt indhold ActionButton html ligner ikke prototype Søgning i quick nav linker til forkert id Fejl i aria-controls-attribut på mikroartikler IE viser ikke idp-logo'er korrekt Sidebarmenu mangler buttonnavn for børn Kommunevælgeren er tom Kommunevælger "Ok"/"Videre" tekst centreres ikke Ikon i Kontaktinformation komponent på handlingsside blinker i IE Søgeknap i topbar: ved tab og hover vises der en hvid streg (kun IE)

17 22967 Tilgængelighedsboks i Footer bliver vist på LID Mikroartikelramme og flowartikelramme headers er h3 i stedet for h Actionbutton knap ikon har ikke korrekt størrelse Der byttes om på de to hængelåse i loginknappen Direkte link til mikroartikel folder ikke artiklen ud Byline har for meget top-margin Sektionstitler i menuen på kampagnesiden kommer ud to gange Footer og cookieboks kan ikke adskilles pga samme farve Handlingsartikler: Når der er mere end 1 linjes overskrift på artiklen bliver pil ikon på strukket Tekst flyder ud af redaktionelt indhold i sideredigering på oversigtsside Elementer mangler øverste streg ved fokus Højde på manchet ikke korrekt Billede i toppen af mikroartikler skalerer ikke SVG virker ikke som logo over log ind / ud i topbar Cards i samme sektion på kampagneside er ikke lige høje Der kan ikke rettes i indholdsteksten på en mikroartikel direkte inline fre experience editoren Søgeresultatsiden er ikke responsiv Søgeresultatside er ikke responsiv eller som ønsket i mobilvisninger Fejl i ARIA-atributter på emnemenu på forsiden Margin mangler på globale driftbesked Topzoneselvbetjening - IE - titel flyder ud af skærm i mobil visning Topzoneselvbetjening - IE - Space man ikke kan se ved videre knap Kontaktkomponent - Kontaktpunkter med kun link Kampagnesider: Til toppen knap virker ikke Sidemenu på kampagnesider skan snappe til bunden af banner Adgang med tegn laver sjov med indholdet Knap vises selvom det redaktionelle link er forkert og knappen er tom "Mere" tekst mangler på sidste link i hvert emne under "Alle emner" Alignment i venstre side mellem logo top/bund og indhold skal altid matche Boksen om "Bedste bud på søgning" skal altid have samme bredde Fallback-tekst vises med html-tags Samtykke-modal på prototype mangler afstand fra OK-knap Valgt filtrering indikeres ikke af screenreaders Marginal mangler omkring driftsbesked på systemside (iphone) Indhold på siden, bagved modaler, kan tilgås af Jaws ved brug af piltaster Søge knap: Når man skaler til under 1180 px bliver tab fokus boksen skåret af på søg knap i topmenuen

18 fejl v. Mobilvisning af Forside: mellemrum mellemfokusfelt og footer og størrelse på emnemenu boksene er IKKE korrekte Venstremenu: Menupunkter til oversigtssider fungere ikke som link til oversigtsside Søgeboks lukker ikke ned når man tab'er forbi luk i firefox/android(chrome) Skråstreger i breadcrumbs bliver oplæst af NVDA Indholdside og underindholdside: byline er ikke placeret korrekt Man kan ikke indsætte Europæiske og Internationale mikroartikler på underindholdssider Man kan ikke tilgå handlingsside når der ikke er valgt kommune Venstre padding forsvinder for overskriften ved stor-mellem skærme OK-knap går udover modalboks for små-skærme NVDA laver ikke mellemrum mellem visse tags NVDA læser logo i footeren som clickable Topbar nav.menu går ned over topbar Kampagneside: Manglende padding på accordionramme samt hvid tekst vises i stedet for prikker Footeren opfører sig ikke korrekt på oversigtssider i IE Emneforside giver fejl 500 efter forsøg på indsættelse af fokusfelter Arbejdsløshedsdagpenge Fokusfelt tekst og knap overflower ikke korrekt Idp login: Der bliver vist flere idp knapper end dem der er valgt på portalelementet Manglende padding på indholdssider småskærme Rediger selvbetjening i sideredigering overlapper sig selv

19 Sådan rapporterer du fejl på borger.dk Oplever du fejl på borger.dk, kan du sende os en mail på Indhent og vedlæg så vidt muligt dokumentation i form af: URL (adressen på siden) eller hvilken selvbetjeningsløsning fejlen opstod på Tidspunkt (jo mere præcist, jo bedre) Skærmbillede(r) Browser og browserversion Evt. valgt kommune Hvis muligt en liste over trin, der gør, at vi kan reproducere fejlen. Inkluder gerne informationer fra (særligt server), og vær opmærksom på, at tjekpc skal anvendes på den pc, hvor problemet opleves. Bemærk, at fejl opstået i de enkelte selvbetjeningsløsninger ikke er borger.dk s ansvarsområde, men borger.dk videresender naturligvis oplysninger om fejl til den ansvarlige myndighed, som efterfølgende er ansvarlig for fejlsøgning og -rettelser.

20 Nyttige links Her finder du en samling links til nyttige oplysninger om borger.dk. Vi anbefaler, du melder dig ind i gruppen borger.dk på digitaliser.dk, så vi kan holde dig orienteret om releases, driftsforstyrrelser og tilsvarende vigtige informationer. TjekPC (borger.dk/tjekpc) Borger.dk - Artikelimport ( Borger.dk ( Borger.dk - Redaktører i Staten ( Digitaliseringsstyrelsens driftsinfo på Twitter ( Borger.dk - Lokalt indhold( NemLog-in Drift ( Skrivevejledning for borger.dk ( Borger.dk - Visuel integration( Borger.dk HTML-Guide (htmlguide.borger.dk) Udviklingsvejledningen for god selvbetjening (arkitekturguiden.digitaliser.dk/godselvbetjening) [ ]

BG4 release maj 2018 Version 1

BG4 release maj 2018 Version 1 BG4 release 6.5 - maj 2018 Version 1 Side 2 Introduktion til BG4 release 6.5 3 Nyheder og ændringer for borgerne 5 Performance ved visning af kontaktoplysninger 5 Nyheder og ændringer for redaktører 5

Læs mere

BG4 release 11 - maj 2019 Version 1.1

BG4 release 11 - maj 2019 Version 1.1 BG4 release 11 - maj 2019 Version 1.1 Side 2 Introduktion til BG4 release 11 3 Nyheder og ændringer for borgerne 5 Nyheder og ændringer for redaktører 5 Relaterede elementer fra værktøjslinjen 5 Tydeligere

Læs mere

BG4 release 5 - april 2018 Version 1

BG4 release 5 - april 2018 Version 1 BG4 release 5 - april 2018 Version 1 Side 2 Introduktion til BG4 release 5 3 Nyheder og ændringer for borgerne 5 Filtrering af indholdsvisning 5 Rækkefølgevisning - flowartikler 5 Grafik i mikroartikler

Læs mere

BG4 release 10 - marts 2019 Version 2

BG4 release 10 - marts 2019 Version 2 BG4 release 10 - marts 2019 Version 2 Introduktion til BG4 release 10 3 Nyheder og ændringer for borgerne 5 Obligatorisk kommunevalg muligt før selvbetjeningsløsninger 5 Valgt filtrering af indhold på

Læs mere

Release notes Januar 2014

Release notes Januar 2014 Release notes Januar 2014 Det er vigtigt, I sletter midlertidige filer i jeres browser efter et nyt release af borger.dk, for at browseren ikke stadig anvender ældre komponenter herfra. For OPIS redaktører

Læs mere

Release notes April 2014

Release notes April 2014 Release notes April 2014 Vigtigt til redaktører på borger.dk og OPIS Det er vigtigt, I sletter midlertidige filer i jeres browser efter et nyt release af borger.dk, for at browseren ikke anvender ældre

Læs mere

Designmanual for websider

Designmanual for websider Designmanual for websider 31. marts 2009 Version 1.1. Denne manual beskriver de gældende retningslinjer for Aalborg Universitets websider. Det vil sige websider der benytter aau.dk i domænenavnet er omfattet

Læs mere

ActiveBuilder Brugermanual

ActiveBuilder Brugermanual ActiveBuilder Brugermanual Forfatter: TalkActive I/S Dato: Juni 2004 Version: R. 1.01 Sprog: Dansk Copyright 2004 - Talk Active - all rights reserved. Indhold: 1. INDLEDNING...2 2. QUICK-START...3 3. OPBYGNINGEN

Læs mere

Samlet Quick-guide til ballerup.dk. Version 1 / september 2016

Samlet Quick-guide til ballerup.dk. Version 1 / september 2016 Samlet Quick-guide til ballerup.dk Version 1 / september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Log på Side 3 2. Opret en ny side Side 4 3. Harmonika Side 9 4. Rediger indholdsside Side 13 5. Afpublisering af indhold

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

Herning Centerby Guide til Umbraco

Herning Centerby Guide til Umbraco Herning Centerby Guide til Umbraco marts 2016 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Vigtigt til redaktører på borger.dk og OPIS

Vigtigt til redaktører på borger.dk og OPIS BG4 release 1 - december 2016 Vigtigt til redaktører på borger.dk og OPIS Det er vigtigt, I sletter midlertidige filer i jeres browser efter et nyt release af borger.dk, for at browseren ikke anvender

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Designmanual BUTLER FM

Designmanual BUTLER FM Designmanual BUTLER FM 2015 Grontmij A/S, Facilities Management Forfatter: Rikke Carlsen, RIC Indhold Grid... 3 Afstande... 5 Fonte og typografier... 6 Farver... 7 Tabeller... 8 Andre elementer... 10 Ikoner...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Vejledning til borger.dk for webredaktører - lokalt indhold på borger.dk

Vejledning til borger.dk for webredaktører - lokalt indhold på borger.dk Vejledning til borger.dk for webredaktører - lokalt indhold på borger.dk Version 4.0 22-07- 2016 Er du webredaktør i en kommune, kan du få adgang til at lægge lokalt indhold på borger.dk. Du kan derved

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk Miniguide for redaktører Miniguide for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 1 INDHOLD Hjemmesider i Umbraco... 2 1. Kom i gang med Umbraco... 2 1.1 Login... 2 1.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet...

Læs mere

Active Builder - Brugermanual

Active Builder - Brugermanual Active Builder - Brugermanual Version: Release 2.0 Sprog: Dansk Copyright 2014 - Talk Active ApS INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. HURTIGT OVERBLIK... 4 1.1 Vælg URL:... 4 1.2 Vælg en skabelon:...

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

Grafisk produktion og workflow

Grafisk produktion og workflow Grafisk produktion og workflow Helle Nicolaysen svendeprøve juni 2016 Kunde (fiktiv) Bomholt er en virksomhed der laver og sælger plankeborde og som nu ønsker en helhedsorienteret grafisk designlinje,

Læs mere

Sådan bruger du Schultz lovportaler

Sådan bruger du Schultz lovportaler Sådan bruger du Schultz lovportaler Indhold 1 OM SCHULTZ LOVPORTALER... 2 2 KOM GODT I GANG... 3 2.1 LOGIN OG NYHEDSABONNEMENT... 3 2.2 FIND RUNDT I PORTALERNE... 5 3 SØGNINGER... 7 3.1 SØGEFELTET... 8

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW. Endotest website

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW. Endotest website GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW Endotest website DOKUMENTATION OPGAVEN: Endotest ApS ønskede at redesigne deres hjemmeside, så den fremstår mere professionel og enkel. Derudover skal det nye site præsentere

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Vejledning til vedligehold af

Vejledning til vedligehold af Vejledning til vedligehold af www.ajsport.dk Udarbejdet af Helle M. Klausen Indhold Sådan logger du på... 2 Sådan logger du af... 2 Hvad er ikke tilladt under vedligehold af www.ajsport.dk?... 2 Kan www.ajsport.dk

Læs mere

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.:

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.: Brugervejledning til hjemmeside Kristian Kalajdzic Denne vejledning har til formål at hjælpe dig til at tilgå, vedligeholde og benytte din hjemmeside. Vejledningen henvender sig til hjemmesider bygget

Læs mere

Manual til LOF s hjemmeside November 2018

Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Indholdsfortegnelse 1. Login i Umbraco... 4 1.1 Glemt adgangskode... 4 2. Ordbog... 5 2.1 Ordbog Hjemmeside... 5 2.2 Ordbog Umbraco... 6 3. Forhåndsvisning...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Betjeningsguide... 8 TV-guide... 10 Bio... 12 Indstillinger...

Læs mere

Tastemanual til Webbyggeren

Tastemanual til Webbyggeren Tastemanual til Webbyggeren Denne tastemanual er opbygget således, at eleverne skal lave deres hjemmeside i en allerede konstrueret hjemmesideskabelon, som de kan arbejde videre i, lægge tekst ind i, ændre

Læs mere

Introduktion til Indholdsredigering

Introduktion til Indholdsredigering Sitecore Foundry 4.0 Introduktion til Indholdsredigering 18. oktober 2013 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4)

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4) Sitecore vejledning Hvad er det? Sitecore er det program, den officielle del af Spejdernet laves i. Sitecore er et Content Management System, dvs. indholds-håndteringssystem til hjemmesider. Hvordan starter

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping PC version www.playmapping.dk 07-06-2018 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside - opbygning 4 Knap-funktioner 4 Lyseblå felt under

Læs mere

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk Grafisk workflow Se siden her: www.cormas.dk Dokumentation 4 Procesbeskrivelse 5 Inspirationssøgning 6 Skitser 8 Layout i Photoshop 9 Farver 10 Font 11 Flowchart 12 Wireframe 13 Storyboard 14 kontakt.html

Læs mere

Indhold Indhold Introduktion Log ind MyPage Administrator: oprettelse af brugere Administrator: oprettelse af

Indhold Indhold Introduktion Log ind MyPage Administrator: oprettelse af brugere Administrator: oprettelse af Indhold Indhold... 2 1. Introduktion... 3 2. Log ind... 3 3. MyPage... 4 4. Administrator: oprettelse af brugere... 5 5. Administrator: oprettelse af organisation... 6 6. Administrator: Opsætning af brugere

Læs mere

Borger.dk - introduktion

Borger.dk - introduktion Borger.dk - introduktion Dette modul er en guide til at lære at bruge den fællesoffentlige borgerportal, Borger.dk Deltagerforudsætninger - du skal: Kunne bruge en PC / Tablet / ipad på begynderniveau

Læs mere

SÅDAN SIKRER DU KVALITETEN I DIT INDHOLD PÅ SUNDHED.DK. Vejledning til redaktører. Web-kommunikation, nov. 2013, version 1.0

SÅDAN SIKRER DU KVALITETEN I DIT INDHOLD PÅ SUNDHED.DK. Vejledning til redaktører. Web-kommunikation, nov. 2013, version 1.0 SÅDAN SIKRER DU KVALITETEN I DIT INDHOLD PÅ SUNDHED.DK Vejledning til redaktører Web-kommunikation, nov. 2013, version 1.0 INDHOLD Vejledning til redaktører 1 Web-kommunikation, nov. 2013, version 1.0

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16 GRAFISK WORKFLOW Indhold Grafisk workflow Procesbeskrivelse Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 2 Html, css og seo 6 Grafisk workflow Opgaven At skabe et nyt og

Læs mere

Når borgeren er logget ind eller har valgt kommune, bliver artiklen vist med det tilføjede lokale indhold.

Når borgeren er logget ind eller har valgt kommune, bliver artiklen vist med det tilføjede lokale indhold. Lokalt indhold på borger.dk beriger informationen til borgerne Er du webredaktør i en kommune, kan du få adgang til at lægge lokalt indhold på borger.dk. Du kan derved berige de eksisterende artikler med

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

Vejledning til borger.dk for webredaktører. - lokalt indhold på borger.dk

Vejledning til borger.dk for webredaktører. - lokalt indhold på borger.dk Vejledning til borger.dk for webredaktører - lokalt indhold på borger.dk Version 3.0 19-05- 2015 Er du webredaktør i en kommune, kan du få adgang til at lægge lokalt indhold på borger.dk. Du kan derved

Læs mere

Sitecore 8. Brugervejledning for web-redaktører. 3. marts Version 1.2

Sitecore 8. Brugervejledning for web-redaktører. 3. marts Version 1.2 Brugervejledning for web-redaktører Sitecore 8 3. marts 2017 - Version 1.2 Pentia A/S Islands Brygge 55 2300 København S Telefon: 7023 3330 E-mail: info@pentia.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Log

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Designmanual Borsen.dk 1. Farver 01. Fonte 02. Ikoner og knapper 03. Menuen 04. Bannere 05. Generelle mål 06. Grafikelementer 07

Indholdsfortegnelse. Designmanual Borsen.dk 1. Farver 01. Fonte 02. Ikoner og knapper 03. Menuen 04. Bannere 05. Generelle mål 06. Grafikelementer 07 Indholdsfortegnelse Designmanual Borsen.dk 1 Introduktion..................................................... 02 Farver 01 Fonte 02 Ikoner og knapper 03 Menuen 04 Bannere 05 Generelle mål 06 Grafikelementer

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

Internettet. Tema. på ipad Opdateret d Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj. Nørre Snede Tema: Internettet på ipad

Internettet. Tema. på ipad Opdateret d Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj. Nørre Snede Tema: Internettet på ipad n Tema Internettet på ipad Opdateret d. 14.10.2017 Sofus Opdateret d. 31. januar 2017 Side 1 Indhold Side 3 Side 3 Side 4 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7-8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv. Waoo leveres af dit lokale energiselskab BRUGER GUIDE Waoo Web TV på computer via waoo.tv Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Betjeningsguide... 8 TV-guide... 10 Bio...

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

AppWriter ipad manual

AppWriter ipad manual AppWriter ipad manual Installation Søg efter AppWriter Skole i App Store og installér den på din ipad. Når AppWriter er installeret, åbner du den ved at trykke på AW-ikonet på dit skrivebord. Inden du

Læs mere

MANUAL TIL FS PÅ NETTET

MANUAL TIL FS PÅ NETTET MANUAL TIL FS PÅ NETTET Sådan opretter du nyheder og artikler (side 4) Sådan laver du links (side 14) Om tjek ind/ud og publicer (side 20) Sådan uploader du billeder og dokumenter (side 25) Sådan redigerer

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

Vejledning til NIS CMS

Vejledning til NIS CMS Vejledning til NIS CMS Med tillægsmodulet NIS CMS er det mulig at oprette og gemme dokumenter direkte i NIS (fx håndbøger, regningsliner, kvalitetsstyringsguider mv.) og binde disse tæt sammen med den

Læs mere

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN Grafisk design Produkt Index side Produkt Underside - kontakt Redegørelse OPGAVEN I forbindelse med valgfag, som jeg tog i København, havde vi lært forskellige nye funktioner, som vi skulle implementere

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

ISOWARE release note

ISOWARE release note ISOWARE 9.0.0 release note Indhold Vigtig information... 2 Forbedringer og nye features... 2 Ændring af topmenu... 2 Info til brugeren (Dashboard)... 3 Processer... 9 Billeder med links... 9 Nye søgemuligheder...

Læs mere

UMS Velkomst Byder nye brugere velkommen til skolen

UMS Velkomst Byder nye brugere velkommen til skolen Forord UMS Velkomst modulet giver mulighed for at give de kommende studerende et godt førstehåndsindtryk ved skolestart - den indledende kontakt til de studerende er umådelig vigtig. Velkomst modulet består

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Indhold Hovedskærmens opbygning... 2 Tastaturgenveje... 3 Hovedskærmbilleder... 4 Stamdata generelt... 5 Kalender... 6 Opret/rediger kalender... 7 Specifik kalender pr.

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Du kan hente siden ved at trykke på det lille hus i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter finde frem til siden via forsiden.

Du kan hente siden ved at trykke på det lille hus i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter finde frem til siden via forsiden. Hvordan redigerer du en eksisterende side? Hent siden, mens du er logget på. Du kan hente siden ved at trykke på det lille hus i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter finde frem til siden via forsiden.

Læs mere

Udarbejdet af Birte marie Linnebjerg den 31. juli 2016.

Udarbejdet af Birte marie Linnebjerg den 31. juli 2016. Oprette ma nedsbrev og sende det ud Udarbejdet af Birte marie Linnebjerg den 31. juli 2016. 1 I vores nye portal er det meget simpelt at oprette et månedsbrev, der udsendes via Mandrill, som sikrer, at

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo TV Go... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo TV Go på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

ANVENDELSE AF VAR HEALTHCARE I PRAKSIS KOMMUNE

ANVENDELSE AF VAR HEALTHCARE I PRAKSIS KOMMUNE ANVENDELSE AF VAR HEALTHCARE I PRAKSIS KOMMUNE VAR HEALTHCARE VAR HEALTHCARE VAR er et digitalt værktøj til livslang læring og evidensbaserede beslutninger & god kvalitet i praksis, der bidrager til gode

Læs mere

Den nye klub hjemmeside.

Den nye klub hjemmeside. Den nye klub hjemmeside. Ved login i typo3, bliver du mødt med dette billede. Det viser sidetræet. Om man skal bruge listevisning eller sidevisning, afhænger af, hvilket indholdselement man arbejder i.

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

borger.dk Forfatter: LENHA Digitaliseringsstyrelsen [REDAKTØRMANUAL]

borger.dk Forfatter: LENHA Digitaliseringsstyrelsen [REDAKTØRMANUAL] borger.dk Forfatter: LENHA Digitaliseringsstyrelsen [REDAKTØRMANUAL] Version 4.0 Juni 2015 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 8 1.1 BG3s integration med OPIS... 8 1.2 Roller og rettigheder... 8 2.

Læs mere

Maj 2019 BRUGERVEJLEDNING HJEMMESIDER. Version. 1.0.

Maj 2019 BRUGERVEJLEDNING HJEMMESIDER. Version. 1.0. Maj 2019 BRUGERVEJLEDNING HJEMMESIDER Version. 1.0. Indhold 1 INTRODUKTION TIL BRUGERVEJLEDNING...3 1.1 Brugervejledningens opbygning...3 1.2 Generelt om Drupal...4 1.2.1 Log ind i Drupal...4 1.2.2 Valg

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Vejledning til OS2dagsorden 19. oktober 2016 Syddjurs Kommune

Vejledning til OS2dagsorden 19. oktober 2016 Syddjurs Kommune Indholdsfortegnelse 1. OS2dagsorden - generelt... 2 2. Log på OS2dagsorden på ipad og PC... 3 3. Forsiden i OS2dagsorden... 7 4. Kalender... 8 5. Halvårskalender... 10 6. Det enkelte møde... 11 7. Tag

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Min personlige e-portfolio

GRAFISK DESIGN. Min personlige e-portfolio GRAFISK DESIGN Min personlige e-portfolio 2 OPGAVEBESKRIVELSE Produkt: E-portfolio Farve: RGB Programmer: Brackets, Photoshop og Illustrator Min personlige e-portfolio er udarbejdet som et led i min uddannelse

Læs mere

Start med at downloade app en Youtube via App Store.

Start med at downloade app en Youtube via App Store. APP #7 Youtube I denne uge kigger vi på Youtubes app. På Youtube kan du finde næsten alt! Youtube bliver brugt til alt fra gamle tv-klip fra hele verden til musikvideoer til folk der lave video-blogs (de

Læs mere

5 ARBEJDE MED EDITOREN

5 ARBEJDE MED EDITOREN 5 ARBEJDE MED EDITOREN Editor (eller Rich Tekst Editor) er et indbygget indholdsredigerings værktøj, hvor man uden nogen kendskab til HTML kodning kan skrive tekst, indsætte billeder, videoer og links.

Læs mere

1. Log ind Glemt adgangskode? Ændre sprog Dashboard = Forsiden... 7

1. Log ind Glemt adgangskode? Ændre sprog Dashboard = Forsiden... 7 Indholdsfortegnelse 1. Log ind... 2 2. Glemt adgangskode?... 3 3. Ændre sprog... 6 4. Dashboard = Forsiden... 7 Side 1 af 8 IndFak er opdateret så du igen kan anvende alle typer anbefalede browsere: Internet

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon...

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Vejledning til Serviceportalen

Vejledning til Serviceportalen Vejledning til Serviceportalen Indholdsfortegnelse Opret dig som bruger... 2 Åbn Serviceportalen... 5 Forside... 5 Vidensbase... 5 Opret sag... 7 Se oprettede sager... 10 Tilføjelse til allerede oprettet

Læs mere