Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne"

Transkript

1 Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Introduktion Med disse Q&A s vil Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) gerne informere dig om, hvad oprettelsen af FGU-uddannelsen og overgangen til de nye FGUinstitutioner betyder for dig som medarbejder. Vi er meget opmærksomme på, at overgangen kan medføre en stor forandring for dig, der i dag arbejder på en helt anden institution. Vi har derfor med disse Q&A s forsøgt at afdække nogle af de spørgsmål, du eventuelt må sidde med. Hvad er baggrunden for og konsekvenserne af oprettelsen af FGU-uddannelsen? Etableringen af FGU-uddannelsen og FGU-institutionerne er et resultat af Aftale om bedre veje til uddannelse og job, som Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre, Alternativet og Enhedslisten indgik den 13. oktober Lovene om FGU er vedtaget af et enigt Folketing den 29. maj Du kan læse mere om FGU-reformen og følge implementeringen af FGU her. Forberedende grunduddannelse (FGU) er hovedvejen for unge op til 25 år, som har brug for et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse. Uddannelsen er tilpasset de unges behov og interesser, og tilbyder en bred vifte af uddannelsesmuligheder med undervisning i 12 forskellige faglige temaer og ni almene fag. De almene fag kan give adgang til erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser, mens de faglige temaer introducerer til erhvervsuddannelsesområder og kan afsluttes med et uddannelsesbevis. Uddannelsen er kendetegnet ved at praksis, produktion og praktik er de centrale omdrejningspunkter for undervisningen. Uddannelsen skal medvirke til elevernes personlige, sociale og faglige afklaring vedrørende deres aktuelle situation og fremtidige uddannelse og beskæftigelse. Du kan læse mere om uddannelsen her. Den forberedende grunduddannelse erstatter pr. 1. august produktionsskoleforløb, almen voksenuddannelse (AVU), forberedende voksenundervisning (FVU), ordblindeundervisning for voksne (OBU), kombineret ungdomsuddannelse (KUU) samt erhvervsgrunduddannelsesforløb (EGU) for unge under 25 år.

2 Det betyder, at alle medarbejdere fra produktionsskoler, og en andel fra VUC er og erhvervsskoler med VUC-tilbud, overdrages til FGU-institutionerne pr. 1. august Da FGU erstatter hele eller dele af EGU- og KUU-aktiviteten, kan der blive tale om, at der skal overdrages medarbejdere fra erhvervsskoler til FGU. STUK vurderer dog, at det som udgangspunkt kun vil være få medarbejdere, der skal overdrages til FGU. Der kan også i begrænset omfang blive tale om overdragelse af medarbejdere fra institutioner og kommuner, som har haft driftsoverenskomster med VUC eller opgaver i tilknytning til KUU og EGU. Hvad betyder oprettelsen af FGU-uddannelsen og de nye FGU-institutioner for mig som medarbejder? Hvem skal virksomhedsoverdrages til FGU? Det er dine arbejdsopgaver, der afgør, om du overføres til FGU. Udgangspunktet for, om du skal virksomhedsoverdrages er derfor, om du har din primære tilknytning til de opgaver, der indgår i den nye FGU-uddannelse. Alle opgaver i tilknytning til produktionsskoleuddannelsen overgår til FGU, hvorfor alle produktionsskolers medarbejdere i udgangspunktet overdrages til de nye FGU-institutioner. Hvis det ikke er alle opgaver og medarbejdere på din institution, som skal overgå til FGUuddannelsen, er det en ledelsesmæssig beslutning at udvælge medarbejdere til virksomhedsoverdragelse på baggrund af medarbejdernes tilknytning til opgaverne. Udvælgelseskriterier Det afgørende udvælgelseskriterium er, om medarbejderen hovedsageligt varetager opgaver, der overgår til den nye FGU-institution. Som tommelfingerregel gælder, at en medarbejder flytter med sine opgaver, når de opgaver, der overdrages, udgør mere end 50 pct. af medarbejdernes opgaveportefølje/arbejdstid. Hvor opgaveandelen ikke er entydigt definerbar, kan der anvendes andre kriterier; fx om medarbejderen har kompetencer, som er relevante for den nye FGU-institution, medarbejderens motivation for overdragelse, interesse for målgruppen for FGU og interesse for udviklingsarbejde. Kan jeg sige nej til at blive virksomhedsoverdraget? Nej. Du vil være forpligtet til at følge med dine opgaver over til FGU-institutionen, medmindre du fratræder din stilling inden 1. august 2019.

3 Hvornår får jeg noget at vide? STUK opfordrer din skole/arbejdsplads til at give besked om, hvem der overdrages senest 1. december STUK anbefaler, at de afgivende skoler/arbejdspladser følger denne tidsplan: Tidsfrist Oktober-november 2018 Oktober-november 2018 November 2018, dog 31. januar 2019 for visse driftsoverenskomstparter og udbydere af KUU* Handling Ledelsens fastlægger processen for medarbejderoverdragelse efter drøftelser i SU og med de relevante lokale tillidsrepræsentanter Afholdelse af personalemøder om medarbejderoverdragelsen Ledelsen udsender informationsbreve om virksomhedsoverdragelse til de berørte medarbejdere *STUK har besluttet at give noget mere plads i tidsplanen for udbydere af FVU og ordblindeundervisning, der har indgået en driftsoverenskomst med et VUC samt udbydere af KUU, som ikke er forankret på produktionsskoler og VUC er. Fristen for at udsende informationsbreve til de berørte medarbejdere og liste over de udpegede medarbejdere til FGU er således først 31. januar Hvilken FGU institution bliver jeg overdraget til? I første omgang får du besked af din nuværende skole/arbejdsplads om, hvilken FGU-institution du skal overdrages til. Senere vil din nye arbejdsgiver fortælle dig, hvor dit konkrete tjenestested bliver, fx om du i første omgang skal gøre tjeneste på én bestemt skole eller får delt tjeneste på flere skoler under FGU-institutionen. Vil min stilling ændre sig ved overdragelsen til FGU? Du vil som udgangspunkt beholde din stilling og dine arbejdsvilkår ved overdragelsen til FGU. Der kan imidlertid opstå et behov for ændringer i din stilling, da din nye arbejdsgiver formentlig vil skulle tilpasse opgaverne og arbejdstilrettelæggelsen til institutionens behov. I disse tilfælde kan institutionen foretage ændringer i samme omfang, som din hidtidige skole/arbejdsplads kunne have gjort. Det er FGU-institutionen, der skal tage stilling til, om dine ansættelsesvilkår anses for at blive væsentligt ændret. Hvis der bliver tale om væsentlige ændringer af dine ansættelsesvilkår, er du ikke forpligtet til at acceptere disse, men vil i stedet kunne vælge at anse dig for afskediget af arbejdsgiver, med de rettigheder der følger heraf. Vurderingen af, om en ændring er væsentlig eller ej, er altid konkret og tager udgangspunkt i forudsætningerne for det enkelte ansættelsesforhold.

4 For tjenestemænd gælder, at de har pligt til at acceptere stillingsændringer, der ikke ændrer tjenestens karakter, og som ikke medfører, at stillingen ikke længere er passende. Som tjenestemand har du derfor ikke krav på ventepenge, rådighedsløn eller pension som følge af overgangen til en FGU-institution. Hvad sker der med løn og pension? FGU-institutionen indtræder i de rettigheder og forpligtigelser, som din nuværende skole/arbejdsplads som arbejdsgiver er omfattet af. Det betyder bl.a. at din løn som udgangspunkt ikke vil ændre sig ved overdragelsen. Du vil endvidere bevare din anciennitet samt optjent ret til ferie og feriepenge. FGU-institutionen kan dog foretage ændringer i samme omfang som din hidtidige skole/arbejdsplads, og det betyder fx, at ændringer i arbejdsindhold og funktioner kan medføre, at et funktionstillæg bortfalder. Gælder min overenskomst også efter overdragelsen? De kollektive overenskomster for ledere og lærere på de afgivende institutioner gælder ikke på de nye FGU-institutioner. Moderniseringsstyrelsen vil derfor sammen med de faglige organisationer forhandle nye aftaler for henholdsvis ledere og lærere. Der vil samtidig blive aftalt en overgangordning for overdragede ledere og lærere. Kan jeg eller nogle af mine kollegaer blive afskediget? Indtil 1. august 2019 vil der som udgangspunkt ikke ske nogen stillingsnedlæggelser. Der kan dog efter 1. august 2019 blive tale om afskedigelse begrundet i økonomiske, tekniske eller organisatoriske årsager som fx nedskæringer, opgavebortfald eller ændrede krav til medarbejdernes kompetencer. Er processen den samme for medarbejdere ansat på særlige vilkår (fleksjobordning og IGU-forløb)? Processen for overdragelse til FGU vil være den samme for medarbejdere ansat på særlige vilkår. Fleksjobansatte medarbejdere vil fortsat være ansat efter de regler, som de oprindeligt er ansat efter. Gælder der særlige regler for overdragelse af tillidsrepræsentanter?

5 I udgangspunktet kan tillidsrepræsentanten overdrages som andre ansatte i forbindelse med virksomhedsoverdragelse. Har tillidsrepræsentanten den største tilknytning til de overdragede opgaver, er det således tillidsrepræsentanten, som skal overdrages til de nye FGU-institutioner. Hvis det ikke kan fastlægges, om det er tillidsrepræsentanten, der har den største tilknytning til de overdragede opgaver, eller tillidsrepræsentanten og én eller flere af dennes kollegaer er lige kvalificerede til at varetage de overdragede opgaver, skal tillidsrepræsentanten som udgangspunkt overdrages som den sidste blandt de kvalificerede. Omvendt skal tillidsrepræsentanten overdrages, hvis vedkommende vil være bedre stillet ved at blive overdraget til en ny FGU-institution, fx fordi opgaverne på den afgivende institution helt bortfalder. Overdrages tillidsrepræsentanten til en ny FGU-institution med den virkning, at vedkommende efter overdragelsen ikke repræsenterer mindst 5 medarbejdere, skal der forhandles efter reglerne om forflyttelse i TR-aftalen. Hvem skal vurdere, om overdragelsen af en medarbejder er en væsentlig stillingsændring? Det er som udgangspunkt den modtagende FGU-institution, der skal vurdere, om der foreligger en væsentlig stillingsændring for en overdraget medarbejder. Til brug for denne vurdering kan det være nødvendigt at indhente oplysninger fra den afgivende institution. Hvor kan jeg finde yderligere information om medarbejderoverdragelse? STUK vil løbende revidere og supplere disse Q&A s i takt med, at virksomhedsoverdragelsesprocessen skrider frem. Se www. uvm.dk/fgu Der henvises desuden til det informationsbrev om medarbejderoverdragelse, som STUK har udsendt. Se STUK forventer endvidere at udsende en vejledning om medarbejderoverdragelse til de modtagende institutioner i begyndelsen af 2019.

Oprettelse af den forberedende grunduddannelse (FGU) medfører, at aktiviteten for FGU-målgruppen i produktionsskoleforløb, almen voksenuddannelse

Oprettelse af den forberedende grunduddannelse (FGU) medfører, at aktiviteten for FGU-målgruppen i produktionsskoleforløb, almen voksenuddannelse Til samtlige produktionsskoler og VUC er samt erhvervsskoler med VUC-aktivitet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk

Læs mere

Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Notat om proces for virksomhedsoverdragelse

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

FGU-bestyrelser Kick-off-workshop. Virksomhedsoverdragelse af medarbejdere v/thomas Bugge, Sekretariatschef FGU, STUK.

FGU-bestyrelser Kick-off-workshop. Virksomhedsoverdragelse af medarbejdere v/thomas Bugge, Sekretariatschef FGU, STUK. FGU-bestyrelser Kick-off-workshop Virksomhedsoverdragelse af medarbejdere v/thomas Bugge, Sekretariatschef FGU, STUK Oktober 2018 Vi bygger nyt Rejsegilde Forberedelse af undervisning Forberedelse af infrastruktur,

Læs mere

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Hedensted Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-1-18 Sagsbehandler Per Lunding Pia Hermanstad 21.1.2018 Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Den Forberedende Grunduddannelse FGU er en ny uddannelse,

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Etablering af lokal FGU-institution FGU erstatter en række af de nuværende forberedende tilbud, som bliver integreret

Læs mere

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU)

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF har d. 13 oktober indgået aftale om en Forberedende GrundUddannelse (FGU). FGU skal

Læs mere

Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU. Tillidsrepræsentanter

Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU. Tillidsrepræsentanter Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU Tillidsrepræsentanter Program: Den officielle tidslinje for FGU-implementering De vigtigste temaer for vores indsats for de næste måneder Institutionsdannelsen Overgang

Læs mere

Til driftsoverenskomstparter med VUC samt udbydere af KUU-aktivitet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til driftsoverenskomstparter med VUC samt udbydere af KUU-aktivitet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til driftsoverenskomstparter med VUC samt udbydere af KUU-aktivitet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser. - Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi

Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser. - Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser - Regeringens reformudspil: Program for orienteringsmødet: 9.30 ankomst og kaffe 10.00 til ca. 12.00 Status efter Regeringens udspil Ca. 12.00 til 12.45: Sandwich,

Læs mere

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2019

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Oprettelse af den forberedende grunduddannelse (FGU) medfører, at aktiviteten for FGU-målgruppen i produktionsskoleforløb, almen voksenuddannelse

Oprettelse af den forberedende grunduddannelse (FGU) medfører, at aktiviteten for FGU-målgruppen i produktionsskoleforløb, almen voksenuddannelse Til samtlige produktionsskoler og VUC er samt erhvervsskoler med VUC-aktivitet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk

Læs mere

Fremtidens muligheder for unge med handicap. - Gør #fgu en forskel?

Fremtidens muligheder for unge med handicap. - Gør #fgu en forskel? Fremtidens muligheder for unge med handicap - Gør #fgu en forskel? Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi Ny Forberedende Grunduddannelse (FGU) Målgruppe: alle unge under 25, som ikke er

Læs mere

Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Orientering om processen i forbindelse med oprettelse af FGU institutioner

Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Orientering om processen i forbindelse med oprettelse af FGU institutioner Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Orientering om processen

Læs mere

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019 Dorthe Jensen Lundqvist, rektor SITUATIONEN LIGE NU UDDANNELSER FORBEREDENDE OG GYMNASIALE TILBUD FAKTA OM VUC ROSKILDE Nu Fra august 2019 o Roskilde, Greve og Køge o Hf, AVU, FVU, OBU o 1.250 årskursister

Læs mere

MEDARBEJDERNES RETTIGHEDER

MEDARBEJDERNES RETTIGHEDER MEDARBEJDERNES RETTIGHEDER i forbindelse med overgang til den fællesstatslige facility management løsning Niels Hemmingsens Gade 12 DK-1153 København K Tlf. 33701300 Fax 33701333 E-mail oao@oao.dk www.oao.dk

Læs mere

Transportafstandens betydning for placering af FGU-skoler

Transportafstandens betydning for placering af FGU-skoler Undervisningsministeriet, januar 2017 Transportafstandens betydning for placering af FGU-skoler I dette notat gennemgås en række faktorer, som skal tages i betragtning i forbindelse med kommunernes forslag

Læs mere

Indhold. 1. Optagelse og målgruppevurdering. 18. december 2018

Indhold. 1. Optagelse og målgruppevurdering. 18. december 2018 Indhold 1. Optagelse og målgruppevurdering... 1 2. Den kommunale ungeindsats... 2 3. FGU ens struktur og indhold, fag og faglige temaer mm.... 4 4. Bestyrelsens arbejde og ansvar... 6 5. Kommunale lejemål

Læs mere

Til institutioner for erhvervsrettet uddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til institutioner for erhvervsrettet uddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til institutioner for erhvervsrettet uddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750

Læs mere

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. april 2018 Etablering af FGU i Aarhus Kommune 1. Resume Med den politiske aftale om Bedre veje til uddannelse

Læs mere

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende strukturreform

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende strukturreform KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune H:S Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) FHS 17. december 2004 Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende

Læs mere

Bedre veje til Uddannelse og Job

Bedre veje til Uddannelse og Job Bedre veje til Uddannelse og Job Regeringen indgik i oktober 2017 en aftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale om Bedre veje til uddannelse og

Læs mere

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

2) Frivillig overførsel på overenskomstmæssige vilkår. Enkelte steder har tjenestemænd givet afkald på deres tjenestemandsstatus og er gået over til ansættelse i den private virksomhed, hvorefter aflønning

Læs mere

REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD

REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD Regeringens udspil Tro på dig selv det gør vi. Den 16. maj 2017 Kronologi Aktuelle uddannelsesreformer sætter forberedende tilbud under pres Regeringsgrundlaget Ekspertgruppen

Læs mere

Kort om kommunalreformen

Kort om kommunalreformen Kort om kommunalreformen To typer af ændringer Kommunalreformen betyder, at flertallet af de (amts) kommunalt ansatte vil få en ny arbejdsgiver og måske også få ændret arbejdssted og/eller arbejdsopgaver.

Læs mere

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse - FGU. Kolding & Vejen

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse - FGU. Kolding & Vejen Stillings- og personprofil Institutionsleder Forberedende Grunduddannelse - FGU Kolding & Vejen November 2018 Opdragsgiver Bestyrelsen for FGU i Kolding og Vejen Kommuner Adresse Placering af institution

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 3. kvartal 2017 til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 3. kvartal 2017 til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 20. december 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 21. december 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse

Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse Uddannelseslederne 21. september på Hindsgavl Ekspertgruppen Marianne Simonsen Noemi Katznelson Stefan Hermann Jesper H. Arkil Else Sommer Gert Møller

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Undervisningsministeriet. Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet. Frederiksholms Kanal København K Bornholms Regionskommune Ullasvej 23 3700 Rønne Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Bornholms Regionskommune Ullasvej 23, 3700 Rønne post@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr.

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. i ESDH: 18/16728 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for beskæftigelse og

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Egu - Årsmøde januar 2016

Egu - Årsmøde januar 2016 Egu - Årsmøde 12. 13. januar 2016 Stig Nielsen Stig.Nielsen@uvm.dk Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Kontor for Forberedende Uddannelsestilbud og Almen Efteruddannelse Side 1 Nyt fra ministeriet

Læs mere

Uddannelsesforbundet - politisk aftale om FGU. Vartov 25. oktober 2017

Uddannelsesforbundet - politisk aftale om FGU. Vartov 25. oktober 2017 Uddannelsesforbundet - politisk aftale om FGU Vartov 25. oktober 2017 Politisk aftale om FGU FGU er det fjerde led i en reformrække (folkeskolereform, eudreform og gymnasiereform). FGU retter sig mod de

Læs mere

Estimater på antal borgere i målgruppe til den Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Kalundborg, Holbæk og Odsherred kommuner

Estimater på antal borgere i målgruppe til den Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Kalundborg, Holbæk og Odsherred kommuner Estimater på antal borgere i målgruppe til den Forberedende Grunduddannelse (FGU) i, og kommuner Fælleskommunalt notat DATO 22. marts 2018 Dette notat belyser forskellige bud på, hvor mange unge i aldersgruppen

Læs mere

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc.

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Kontor v. Skive Kommune, Torvegade 10 Tilknytning til alle

Læs mere

Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger. 2. udgave - November 2016

Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger. 2. udgave - November 2016 Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger 2. udgave - November 2016 Denne publikation er udarbejdet af Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K Telefon

Læs mere

Deltagere: Henrik Nielsen, Carl Jørgen Heide, Jan Ole Jakobsen, Maria Haladyn (suppleant for Pia Dam)

Deltagere: Henrik Nielsen, Carl Jørgen Heide, Jan Ole Jakobsen, Maria Haladyn (suppleant for Pia Dam) Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Onsdag den 12-12-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 3, Ramsherred 5, Svendborg Deltagere: Henrik Nielsen, Carl Jørgen Heide, Jan Ole Jakobsen, Maria Haladyn (suppleant

Læs mere

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner UDKAST Social-, Job- og Sundhedssekretariatet Sagsnr. 303027 Brevid. 2771364 Ref. STPE Dir. tlf. 46 31 77 14 Steentp@roskilde.dk Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse

Læs mere

Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU)

Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU) Henrik Lindegaard Undervisningsministeriet Dato 19.02.2018 Initialer HAL Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU) Overordnet er det Uddannelsesforbundets indtryk at lovforslaget

Læs mere

Vejledning om ansættelsesretlige. ressortomlægninger

Vejledning om ansættelsesretlige. ressortomlægninger Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger Juni 2015 Vejledningen er udelukkende udsendt elektronisk. ISBN 87-7956-451-8 Foto: Rune Steen Johnsson Side 3 af 12 Indhold Vejledning

Læs mere

Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik,

Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august 2019. Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, der kombineret med VUC s almenundervisning skal ruste

Læs mere

Forberedende grunduddannelse

Forberedende grunduddannelse UVM, juni 2018 Forberedende grunduddannelse Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august 2019. Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, der kombineret

Læs mere

Organisering af den kommunale ungeindsats. Etablering af Ungdomscentret

Organisering af den kommunale ungeindsats. Etablering af Ungdomscentret Organisering af den kommunale ungeindsats Etablering af Ungdomscentret Ny uddannelsespolitisk målsætning Alle 25-årige skal have gennemført en uddannelse, være i uddannelse eller være i beskæftigelse.

Læs mere

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Bilag 7. Punkt 11. Status på arbejdet med implementering af FGU-loven, 2018 Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Status fra UVM Ministeriet er ved at komme op i fart

Læs mere

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer. 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer. 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde Dagsorden -bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Dato: 04.02.19 Tid: 17:30-20:00 Sted: Produktionsskolen Marienlyst Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden + underskrivelse af referat fra bestyrelsesmøde

Læs mere

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland.

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland. Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bedre overgange til ungdomsuddannelser. - Ekspertgruppens anbefalinger

Bedre overgange til ungdomsuddannelser. - Ekspertgruppens anbefalinger Bedre overgange til ungdomsuddannelser - Ekspertgruppens anbefalinger Ekspertgruppens anbefalinger NY MÅLSÆTNING EN KOMMUNAL UNGEINDSATS NY FORBEREDENDE UDDANNELSE KAPACITETSOPBYGNING OG OPFØLGNING En

Læs mere

Ressortomlægninger 2015

Ressortomlægninger 2015 Ressortomlægninger 2015 Informationsmøde ansættelsesretlige forhold 1. 1 Delingsaftaler mv. 2 TIDSPLAN FOR DELINGSAFTALER MV. Udarbejdelse af delingsaftaler igangsættelse snarest muligt Mandag den 10.

Læs mere

De udsatte unge i forberedende tilbud: hvor mange er de, hvem er de og kommer de i uddannelse eller beskæftigelse?

De udsatte unge i forberedende tilbud: hvor mange er de, hvem er de og kommer de i uddannelse eller beskæftigelse? De udsatte unge i forberedende tilbud: hvor mange er de, hvem er de og kommer de i uddannelse eller beskæftigelse? Kasper Marc Rose Nielsen Seniorøkonom Tænketanken DEA Hvilke unge er i særlig risiko

Læs mere

Hvad skal egu-elever lære, når de går i skole? v./pernille Ulla Knudsen

Hvad skal egu-elever lære, når de går i skole? v./pernille Ulla Knudsen EGU-ÅRSMØDE Hvad skal egu-elever lære, når de går i skole? v./pernille Ulla Knudsen Punkter Det nye regelgrundlag læringsmålene i uddannelsen Kvalifikationsrammen for livslang læring Hvordan anvendes denne

Læs mere

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Sagsnr./Dok.nr. 2017-052123 / 2017-052123-13 Læring og pædagogik 09-11-2017 Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til

Læs mere

OVERENSKOMSTEN DI/ATL-3F

OVERENSKOMSTEN DI/ATL-3F OVERENSKOMSTEN DI/ATL-3F 20. Kompetenceudvikling Anmærkning: Erstattes 1. oktober 2012 af 20 a, bemærk dog 20 a, stk. 1, afsnit 5. Stk. 1. IKA-samtaler Alle medarbejdere gives ret til under fornødent hensyn

Læs mere

FGU-reformen. Etablering af de nye fgu-institutioner. Marts 2018

FGU-reformen. Etablering af de nye fgu-institutioner. Marts 2018 FGU-reformen Etablering af de nye fgu-institutioner Marts 2018 Baggrund 28.06.2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 4. marts 2016 28. februar 2017 Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse

Læs mere

Status og videre perspektiver for arbejdet i ekspertgruppen

Status og videre perspektiver for arbejdet i ekspertgruppen Status og videre perspektiver for arbejdet i ekspertgruppen v / Stefan Hermann, formand for Uddannelsesforbundet Bedre overgange til ungdomsuddannelser Torsdag den 13. oktober 2016, 14.45-15.45, Fællessalen

Læs mere

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Baggrunden Nye uddannelsespolitiske målsætninger mere ambitiøse:

Læs mere

NY FORBEREDENDE UDDANNELSE. sammen med en ny. Forberedende. 6. Etablér en ny. Forberedende Uddannelse

NY FORBEREDENDE UDDANNELSE. sammen med en ny. Forberedende. 6. Etablér en ny. Forberedende Uddannelse NY MÅLSÆTNING EN KOMMUNAL UNGEINDSATS NY FORBEREDENDE UDDANNELSE KAPACITETSOPBYGNING OG OPFØLGNING En ny målsætning, der rummer alle unge som understøtter en sammenhængende kommunal ungeindsats sammen

Læs mere

I. Ændring vedr. ansatte med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge

I. Ændring vedr. ansatte med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge Varigt ansatte timelønnede bliver månedslønnede Med virkning fra 1. august 2014 overgår medarbejdere med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge fra timeløn til månedsløn forudsat at de er

Læs mere

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%.

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 14. december 2016 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 22. december Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Afskedigelsesprocessen

Afskedigelsesprocessen UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Afskedigelsesprocessen Hvad kan jeg forvente af UCL, og hvad er mine rettigheder og pligter? Ved besparelser, organisationsændringer og opgavebortfald HR og Kommunikation,

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler

Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler (Justering af skoleydelse) 1 I lov om produktionsskoler, jf. lovbekendtgørelse nr. 97 af 26. januar 2017, foretages følgende ændringer: 1.

Læs mere

Information og drøftelse

Information og drøftelse Inspirationsnotat nr. 1 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 16. maj 2007 Information og drøftelse Information og drøftelse (forhandling) i henhold til MED-rammeaftalen Nedenfor er en gennemgang af MED-aftalens

Læs mere

Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse

Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse 10. september 2018

Læs mere

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund Stillings- og personprofil Institutionsleder Forberedende Grunduddannelse FGU Lolland og Guldborgsund November 2018 Opdragsgiver Bestyrelsen for FGU i Lolland og Guldborgsund Kommuner Adresse Banegårdspladsen

Læs mere

Aarhus november Jobprofil LE JRE, RO SK IL DE OG SOLRØ D

Aarhus november Jobprofil LE JRE, RO SK IL DE OG SOLRØ D Aarhus november 2018 Jobprofil INSTIT UT IONSLE DER DEN FO RBE RE DENDE G RUN DUDDAN NELSE HØJE -T AASTRUP, GREVE, LE JRE, RO SK IL DE OG SOLRØ D KO MMUN ER I N D L E D N I N G Genitor er blevet bedt om

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse. Udlicitering af plejehjem

Virksomhedsoverdragelse. Udlicitering af plejehjem Virksomhedsoverdragelse 28 feb Virksomhedsoverdragelse Udlicitering af plejehjem Virksomhedsoverdragelse 28 feb Lov om virksomhedsoverdragelse Lovbekendtgørelse nr 710 af 20 august 2002 om lønmodtageres

Læs mere

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner HOLSTEBRO LEMVIG SKIVE STRUER

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner HOLSTEBRO LEMVIG SKIVE STRUER Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner Dato: 04.12.18 Tid: 17:30-20:00 Sted: Skive Rådhus, Mødelokale 1, 3. sal Dagsorden 1. Godkendelses af dagsorden 2. Opfølgning på beslutninger

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 1. halvår 2017 til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 1. halvår 2017 til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 8. september 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 8. september 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Institutionsleder. Job- og personprofil. FGU Odense, Assens, Nyborg, Nordfyn og Kerteminde kommuner

Institutionsleder. Job- og personprofil. FGU Odense, Assens, Nyborg, Nordfyn og Kerteminde kommuner Institutionsleder Job- og personprofil FGU Odense, Assens, Nyborg, Nordfyn og Kerteminde kommuner Oktober 2018 Indhold 1 Overblik... 3 2 Den forberedende grunduddannelse FGU... 4 2.1 Mål og overordnede

Læs mere

Budgetreguleringen udmøntes fortrinsvist ved reduktion af tilskud til ungdomsuddannelsesinstitutioner,

Budgetreguleringen udmøntes fortrinsvist ved reduktion af tilskud til ungdomsuddannelsesinstitutioner, Aftale mellem regeringen og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om udmøntning af negativ budgetregulering

Læs mere

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes?

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? v/ FGU-opmand Per B. Christensen Unge og uddannelse hvad er på spil hvad

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Processen 28.juni 2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 18. januar 2016 Marienborg: temafrokost om en bedre

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om produktionsskoler

Forslag. Lov om ændring af lov om produktionsskoler Lovforslag nr. L 130 Folketinget 2017-18 Fremsat den 25. januar 2018 af undervisningsministeren (Merete Riisager) Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler (Justering af skoleydelse) 1 I lov

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning

Lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning Cirkulære om organisationsaftale for Lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 035-14 PKAT nr. 620 J.nr.

Læs mere

Virksomhedsplan 2019

Virksomhedsplan 2019 Indledning Bestyrelsen har under tre overskrifter peget på 14 pejlemærker, som organisationen har fokus på i perioden 2014-19. Pejlemærkerne understøtter Silkeborg Produktionshøjskoles opfyldelse af skolens

Læs mere

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse FGU Sønderjylland

Stillings- og personprofil. Institutionsleder. Forberedende Grunduddannelse FGU Sønderjylland Stillings- og personprofil Institutionsleder Forberedende Grunduddannelse FGU Sønderjylland November 2018 Opdragsgiver Bestyrelsen for FGU Sønderjylland Adresse Afklares af bestyrelsen Stilling Institutionsleder

Læs mere

Spaltningsplan og -redegørelse

Spaltningsplan og -redegørelse Spaltningsplan og -redegørelse Undertegnede bestyrelse for Aarhus HF & VUC Dalgas Avenue 2 8000 Aarhus C (herefter den Indskydende Institution) opretter herved følgende plan og redegørelse for en udspaltning

Læs mere

Deltagere: Henrik Nielsen, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen, Minna Henriksen, Maria Haladyn (isf. Pia Dam)

Deltagere: Henrik Nielsen, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen, Minna Henriksen, Maria Haladyn (isf. Pia Dam) Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Torsdag den 07-03-2019 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 1, Ramsherred 5, indgang B, 2. sal, Deltagere: Henrik Nielsen, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen, Minna Henriksen,

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør. Forberedende Grunduddannelse FGU Vordingborg, Slagelse og Næstved

Stillings- og personprofil. Direktør. Forberedende Grunduddannelse FGU Vordingborg, Slagelse og Næstved Stillings- og personprofil Direktør Forberedende Grunduddannelse FGU Vordingborg, Slagelse og Næstved November 2018 Opdragsgiver Bestyrelsen for FGU i Vordingborg, Slagelse og Næstved Kommuner Adresse

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

Tillæg m.v. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg m.v. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg m.v. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 014-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3

Læs mere

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den 26-03-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Deltagere: Henrik Nielsen, Pia Dam, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen Afbud: Carl Jørgen Heide, Minna Henriksen,

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsgrunduddannelse

Bekendtgørelse om erhvervsgrunduddannelse BEK nr 704 af 10/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis?

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? I dette notat finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med en varslet konflikt. Hvis du har spørgsmål så kontakt GKF, din FTR eller

Læs mere

Institutionssamarbejdet Institutionssamarbejdet på KUU Storstrøm er organisatorisk delt op i referencegrupper og koordineringsudvalg.

Institutionssamarbejdet Institutionssamarbejdet på KUU Storstrøm er organisatorisk delt op i referencegrupper og koordineringsudvalg. ÅRSRAPPORT 2018 Indholdsfortegnelse KUU Storstrøm... 3 Institutionssamarbejdet... 3 Satellitafdelinger... 3 Undervisningsydende institutioner i 2018... 4 Erhvervstemaer... 4 Resultater... 4 Elevtilgang...

Læs mere

VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle

VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle 11. marts 2019 VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle VUC spiller en helt central rolle i det danske uddannelseslandskab ved at udgøre et parallelt uddannelsessystem, der sikrer uddannelse

Læs mere

Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag

Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag Version: 3.0 Den 21. januar 2011 NOTAT 21. januar 2011 J.nr. 2009-0008415 Vejledning til registrering af vejlednings- og opkvalificeringsindsatsen

Læs mere