2. Tværsektorielt samarbejde om forløb for Amputationspatienter (kl )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Tværsektorielt samarbejde om forløb for Amputationspatienter (kl )"

Transkript

1 Referat Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 20. feb kl Sted: Mødelokale 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel kvalitetogudvikling@vest.rm.dk Deltagere: Bodil Overgaard, Ledende oversygeplejerske Medicinsk afd., HEV Marianne Merring, Visitations- og myndighedschef, Ikast-Brande kommune Mariann Mikkelsen, Afdelingsleder Struer kommune Ulla Svendsen, Leder Sundhedscenter Vest, Ringkøbing-Skjern kommune Jens Bejer Damgaard, Sundhedschef Holstebro kommune Mette Frøjk, Ledende oversygeplejerske, Akut afdeling, HEV Britta Knudsen, Ledende terapeut, HEV Lis Bukholt, Sundheds- og Ældrechef, Herning kommune Anne Ramsgaard, Afdelingsleder Herning kommune Margit Andersen, Leder af Sundhedsfremme og Forebyggelse, Ikast-Brande kommune (referent) Viggo Kragh Jørgensen, Praktiserende læge og Praksiskonsulent Akutafdeling, HEV Anette Holm, Socialchef Holstebro kommune (går kl. 15) Gunna Andersen, konsulent for det tværsektorielle samarbejde, HEV (sekretær) Dato: 26.februar 2019 Gunna Estrid Andersen Mail: gunna.estrid.andersen@vest.rm.dk Lokaltlf.: Mobil: Afbud: Poul Erik Poulsen, Handicap- og psykiatrichef, Lemvig kommune Helle Mikkelsen, Fagchef Handicap og Psykiatri, Ringkøbing-Skjern kommune Betina Funder Jeppesen, Ledende oversygeplejerske Regionspsykiatrien Vest. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden (kl ) At Fokusgruppen godkender dagsorden. Referat: Dagsorden godkendt. Pkt. 6, 7 og 8 rykkes frem til før kl Tværsektorielt samarbejde om forløb for Amputationspatienter (kl ) At Fokusgruppen Sundhed for Voksne drøfter relevansen af, at etablere et tværsektorielt samarbejde omkring forløb for amputationspatienter. Ortopædkirurgisk afdeling har henvendt sig med et ønske om, at indgå i et tværsektorielt samarbejde om forløb for amputationspatienter. Fokus er, hvordan sikres gode og sammenhængende forløb for patienterne i et ofte kompliceret forløb med mange aktører.

2 For mange i denne patientgruppe er det en stor indgriben i deres dagligdag, som de ofte er meget påvirket af. Ortopæd. kir. afd. har på en tværfaglig dag gennemgået patientforløbet for amputationspatienter, og herudfra udarbejdet en beskrivelse af forløbet i hospitalsregi. Gennemgangen medførte en række spørgsmål i forløb til samarbejdet med kommunerne, og hvordan sikres den gode overgang i fht. træning, opfølgning på ernæringsplan, hjemmebesøg, sårheling og håndtering af psykisk tilstand. Udviklingskonsulent Karen Hvass, ortopæd. kir, afd. deltager på mødet og præsenterer deres arbejde. Bilag 1: Forløb for ben-amputerede patienter Ort- HEV Referat: Karen Hvass fra Ortopædkirurgisk afdeling ønsker samarbejde med kommunerne om, hvordan vi gør det bedst for borger der er blevet amputeret. Det drejer sig årligt om ca borgere. Det er komplekse forløb. Der er enighed om, at der er udfordringer med, hvordan vi kan gøre det bedst muligt. Formålet er: Hvordan laver vi de optimale forløb. Fagpersoner skal komme med deres anbefalinger. Der skal ikke drøftes bevillinger af hjælpemidler i gruppen. Side 2 Beslutning: Der nedsættes en tværfaglig arbejdsgruppe. Formandsskabet laver kommissorium, det sendes ud til kommentering. Deltagere i gruppen: en fra hver kommune (½ fra træningsområdet og ½ fra sygeplejen skal koordineres), der skal være repræsentant fra almen praksis (praksiskonsulent fra ortopædkirurgisk afd.) og repræsentant fra medicinsk afdeling M3 og ortopædkirurgisk afdeling samt læge og terapeut. Der foreslås ca. 2 møder til opgaven. Struer, Ringkøbing-Skjern kommer med terapeut og Holstebro sygeplejerske til gruppen. Øvrige kommuner fordeler. Arbejdsgruppen præsenterer et oplæg på det kommende møde i Fokusgruppen Sundhed for Voksne. 3. Levering af hjælpermidler (kl ) At Fokusgruppen Sundhed for Voksne nedsætter en arbejdsgruppe, der afdækker arbejdsgange i fht. levering af hjælpemidler samt udarbejder løsningsforslag, der tilstræber en vis ensartethed omkring levering af hjælpemidler. I den tværsektorielle audit mellem Herning kommune og HEV blev der identificeret problemstillinger relateret til levering af hjælpemidler, som kan forsinke udskrivelsen og dermed flytning af færdigbehandlingsdatoer. Problemstillingen omhandler tidspunktet for levering af hjælpemidler, hvor erfaringen er, at i flere kommuner leveres hjælpemidlerne to gange om ugen. Derudover er det ofte sent i forløbet, at det afklares om udskrivelsen er til eget hjem eller aflastning, som dermed får betydning for, til hvilken adresse hjælpemidler skal leveres. Det medfører, at der ofte bliver behov for akut udbringning af hjælpemidler.

3 En mindre arbejdsgruppe i HEV har afdækket de interne arbejdsgange for levering af hjælpemidler og på den baggrund igangsat relevante tiltag. Derudover pegede arbejdsgruppen på, at det vil være hensigtsmæssigt at indgå i en dialog med kommunerne om, hvordan samarbejdet og arbejdsgangene omkring levering af hjælpemidler kan gøres smidigere. Der er bl.a. foreslået en fælles skolebænk med henblik på at skabe en fælles forståelsesverden og optimere samarbejdet. Formandsskabet foreslår, at der nedsættes en hurtigarbejdende arbejdsgruppe, som afdækker arbejdsgange i fht. levering af hjælpemidler samt udarbejder løsningsforslag der tilstræber en vis ensartethed omkring levering hjælpemidler, så det bliver til gavn for borgeren. I forhold til levering af hjælpemidler er ansvarsfordelingen således: Hospitalets ansvar: Midlertidige hjælpemidler - et led i behandlingen Kommunens ansvar: Almen GOP - trænings hjælpemidler Varige hjælpemidler APV hjælpemidler Side 3 Referat: Ønske om der kunne være en vis ensartethed, så hospitalet bedre kan finde ud af det. Det vil være godt at nedbringe antallet af akutte udleveringer. Der er brug for at se på det fra begge sider, hvordan kan vi sammen gøre det bedre. Holstebro, Struer og Lemvig har fælles drift af hjælpemiddelcentral. Der ringes i dag rigtig meget mellem kommuner og hospital, det kan måske reduceres. APV-hjælpemidler kan tage lidt tid. Ønske: Enkle hjælpemidler bør være nemt at få udleveret uden stor sagsgang. Afdække om der er noget mytesnak, der skal aflives. Afdække om nogen har fundet den gode løsning. Beslutning: Der skal nedsættes en arbejdsgruppe med ca. to møder. Der udarbejdes et kommissorium af formandsskabet, det sendes ud til kommentering. Der skal være en repræsentant fra hver kommune, hjælpemiddelenheden og medicinsk område fra hospitalet. Arbejdsgruppen præsenterer et oplæg på det kommende møde i Fokusgruppen Sundhed for Voksne. 4. Tillægsaftale til Forløbsprogrammet for hjertesygdom i Vestklyngen (kl ) At Fokusgruppen endelig godkender tillægsaftale til forløbsprogram for hjertesygdom. Klyngestyregruppen besluttede i august 2018, at der udarbejdes en tillægsaftale til forløbsprogrammet for hjertesygdom, der gør det muligt at patienter med nytilkommet hjertesygdom og med ICD kan rehabiliteres i kommunalt regi.

4 Faglig arbejdsgruppe forløbsprogram for hjertesygdom har udarbejdet og godkendt en tillægsaftale vedrørende hjerterehabilitering af patienter med ICD. Der er planlagt undervisning for kommunalt personale forud implementeringen. Bilag 2: Tillægsaftale til Forløbsprogrammet for hjertesygdom i Vestklyngen Referat: Ingen kommentarer. Beslutning: Godkendt 5. INR-måling i kommunalt regi (kl ) At Fokusgruppen Sundhed for voksne drøfter muligheden for et udvidet samarbejde om INR-målinger efter udskrivelse fra hospitalet. Side 4 I arbejdsgruppen Patientsikkerhed i tværsektorielle forløb har almen praksis løftet et ønske om et øget samarbejde med den kommunale sygeplejerske/akutfunktion i forhold til INRmålinger. Patienter som udskrives med lavmolekylær heparin-inj. i et postoperativt forløb, skal efter 3-4 dage til egen læge med henblik på INR-måling inden genoptagelse af vanlig marevan/marcoumar. En del praktiserende læger udfordres af ventetider til konsultation og det er derfor en svær opgave at finde ledig kapacitet til INR-målingen indenfor 3 dage efter udskrivelsen. I nogle tilfælde vil mobillab kunne rekvireres, men de begrænsede åbningstider matcher ikke altid behovene. Klinisk Biokemisk afdeling, Hospitalsenheden Vest har tilbudt Vestklyngens kommuner oplæring samt kvalitetssikring af udstyr og introduktion til arbejdsgange en forlængelse af pilotprojektet Diagnostisk indsats i det borgernære sundhedsvæsen. Erfaringerne fra pilotprojektet bør inddrages i overvejelserne om et udvidet samarbejde vedr. flere kommunale INR-målinger. Pilotprojektet, hvor Lemvig, Holstebro og Struer kommune indgik, blev præsenteret på mødet i Fokusgruppen Sundhed for Voksne feb INR-målinger ved den kommunale sygeplejerske vil være målt på kapillærprøver, hvilket betyder en større præanalytisk usikkerhed end ved veneprøver. Der vil også være nogle patienter som på grund af koagulationsforstyrrelser ikke kan følges på POCT-INR. Kvaliteten sikres bedst, hvis kommunerne har få udvalgte sygeplejersker oplært til at varetage INR-målingerne efter en grundig oplæring samt en systematisk sparring om de præanalytiske arbejdsgange. Udstyret til POCT-INR koster for et apparat ca. 6200,00kr med en testpris på ca. 30,00 kr. afhængig af indkøbsaftaler. Apparatur kvalitetssikres via parallelkontroller i Almen praksis sker dette 10 gange årligt. Alle kommuner i Vestklyngen har modtaget invitation fra Klinisk biokemisk afdeling vedr. en fast aftale om kvalitetssikring af POCT-udstyr.

5 I et sammenhængende, borgernært sundhedsvæsen vil INR-målinger varetaget af den kommunale sygeplejerske med efterfølgende dialog til den praktiserende læge dels kunne skabe smidige patient-forløb samt naturligvis give plads til de opgaver der i øvrigt ligger i regi af almen praksis. Fokusgruppen opfordres derfor på baggrund af ovenstående til at drøfte mulighederne for en udvidelse af samarbejdet omkring borger til postoperativ INRkontrol. Til mødet ønsket en status på, om der er kommuner i Vestklyngen, som på nuværende tidspunkt har en fast aftale med Klinisk biokemisk afdeling vedr. kvalitetssikring af POCTudstyr eller overvejer at indgå det. Bilag 3: Diagnostisk indsats i det Borgernære sundhedsvæsen evaluering af et pilotprojekt. Referat: Punktet er rejst fra gruppen tværsektoriel arbejdsgruppe om patientsikkerhed i sektorovergange. Praksiskonsulent ser ikke, der er et problem. Det svære er, at patienterne ikke altid har de rigtige antal sprøjter. Sygeplejen har opgaver nok, kan det gøres på sygeplejeklinik? Det kræver lidt mere viden om opgaven før vi kan sige ja. Er det ikke en opgaveoverdragelse? I Struer og Holstebro har de aftale med Klinisk biokemisk afdeling om kvalitetssikring af POCT-udstyr. Side 5 Beslutning: Med baggrund i tilbagemeldinger fra gruppen, ser vi ikke der er et behov. 6. Alkohol systematisk henvisning (kl ) At Fokusgruppen drøfter og beslutter, at der igangsættes en pilottest med systematisk henvisning til alkohol behandling og rådgivning. I regi af Fokusgruppen har der været nedsat en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra de kommunale misbrugscentre og sundhedscenter samt HEV. Arbejdsgruppen har afdækket, hvordan kommunerne på nuværende tidspunkt arbejder med emnet alkoholoverforbrug samt hvilke tilbud der findes. Desuden fik arbejdsgruppen til opgave at komme med forslag til, hvordan der kan rettes fokus på udfordringen, som fremgår af vedhæftede bilag. Bilag 4. Systematisk henvisning til alkoholbehandling og rådgivning. Referat: Der er måske berøringsangst med at få spurgt, det anbefales kort at spørge ind bruge VBA, med 3 korte spørgsmål se vedhæftet spørgeguide. Kan gøre det nemt for medarbejdere. Tænkt som erfaringer fra storrygerprojekt, der rulles ud på alkoholområdet. Hospitalet screener og sender elektronisk henvisning til kommunen (modtager er sundhedscenter/sundhedsområde OBS skal måske videresendes til misbrugsområdet). Skal der laves en pilottest med en afdeling, og kan der sendes til alle kommuner?

6 Står arbejdet med opgaven mål med udbyttet? Vi har en forebyggende opgave, kommunerne får pt. ikke henvisninger fra hospital, formålet skulle være tidligere opsporing. Der skal måske laves et systematisk projekt med kontrolgruppe for at få det implementeret. Vi skal være opmærksom på at søge projektmidler. Misbrugsområdet kan tælle op og give tilbagemelding på antallet af henvisninger, hvis det ønskes. Afvente og høre erfaringer fra Horsensklyngen. Beslutning: Vi skal udbrede kendskabet til den enkle spørgeguide, og at der kan henvises til et kommunalt tilbud. Afventer med den store implementering, obs. på at søge projektmidler. Pause (kl ) Side 6 7. Henvisninger til kommunale sundhedsfremmende og forebyggende tilbud. (kl ) At Fokusgruppen orienteres om resultaterne af opgørelsen over henvisning til kommunens sundhedsfremme- og forebyggelsestilbud. At Fokusgruppen beslutter hyppigheden af den fremadrettede monitorering. Ifølge Sundhedsaftalen er målet, at hospitaler og regioner henviser flere borgere til kommunale sundhedsfremme og forebyggelsestilbud. For at følge udviklingen og sikre en stigning i antallet af henvendelser monitoreres to gange årligt. Nedenstående figur viser det samlede antal henvisninger til kommunerne i Vestklyngen opgjort for nov. 17, maj og nov. 18.

7 Side 7 I vedhæftede bilag vises en detaljeret opgørelse af data for nov fordelt på henvisningsårsag og kommunebasis. Bilag 5: Henvisning til kommunale sundhedsfremme- og forebyggelsestilbud nov Referat: Der er en del henvisninger til 140 (GOP), måske er det årsagen til fald af henvisninger. Beslutning: Fortsætter med monitorering to gange årligt i maj og november. 8. GOP til borgere med psykisk sygdom. (kl ) At orienteringen tages til efterretning. Sagsfremstilling. 1. jan 2015 trådte den nye " Bekendtgørelse om genoptræningsplaner og om patientens valg af genoptræningstilbud efter udskrivning fra sygehus" i kraft. Sundhedslovens bestemmelser om genoptræning efter udskrivning fra sygehus omfatter alle patienter uanset diagnose og alder. Det betyder, at patienter efter en indlæggelse på psykiatrisk afdeling har lige ret til genoptræningsplaner, som patienter der har været indlagt i somatikken. Faktuelt udskrives der et begrænset antal genoptræningsplaner til borgere med psykisk lidelse. Derfor afholdes en fælles skolebænk med det formål at udbrede tværsektorielt kendskab og samarbejde om brug af genoptræningsplaner til borgere med psykisk lidelse, der ud fra en lægefaglig vurdering har behov herfor. Den fælles skolebænk henvender sig til medarbejdere i psykiatrien, kommunal genoptræning og kommunal handicap og psykiatri.

8 Efter afholdelse af fælles skolebænk kan der opstå et behov for opfølgning på området i form af samarbejde på tværs af sektorer. Referat: Der er planlagt fælles skolebænk 3. april. Det anbefales fra de kommunale sundhedscheferne i Vest-klyngen, at fælles skolebænk udskydes som følge af, at der i regionen er besluttet at Midt-klyngen laver prøvehandling på området frem til juni Beslutning: Temagruppen beslutter efter henstilling fra sundhedscheferne på mødet, at fælles skolebænk udsættes til efteråret 2019, samtidig beklager temagruppen den sene udmelding til arbejdsgruppen og de allerede tilmeldte deltagere. Der tages ikke yderligere initiativer før prøvehandlingen i Midt-klyngen er afsluttet. 9. Rettidig afsendelse af genoptræningsplaner. Side 8 At orienteringen tages til efterretning. Sagsfremstilling. Pr 1. juli 2018 trådte en ændring i Sundhedsloven i kraft, som betyder at kommunerne senest 7 kalenderdage efter udskrivelsen skal tilbyde genoptræning til borgeren, der ud fra en lægefaglig vurdering har behov for genoptræning. Hvis dette ikke sker, har borgeren frit valg af leverandør til genoptræning. Der er på den baggrund en stor opmærksomhed på, at genoptræningsplaner afsendes rettidigt dvs. på udskrivelsesdagen, så kommunen har mulighed for at agere. Da det ikke er muligt at trække data via BI-portalen, er der foretaget journalaudit i medicinsk og ortopæd. kir i HEV. Der er gennemgået 23 patientforløb og resultater er: 20 patienter GOP afsendt rettidigt 1 patient GOP afsendt dagen efter udskrivelse (19 timer efter udskrivelse) 1 patient GOP afsendt 2 dage efter udskrivelse (udskrevet lørdag eftermiddag og GOP afsendt mandag morgen) 1 patient GOP afsendt 10 dage efter udskrivelse (ingen forklaring) Referat: Kommunerne har brug for opgørelse /data på området. Der kan ikke trækkes data på dette fra MedCom. Det bør rejses i MedCom som et ønske. Det bringes op i regional MedCom gruppe. Kommunerne har brug for at GOP afsendes samme dag. Derudover oplever kommunerne en stigning i antallet genoptræningsplaner genereelt. Der foreslås en temadrøftelse, hvor kommunale ledere af træningsområdet inviteres med. Som grundlag for drøftelsen trækkes data på antallet af genoptræningsplaner. Der udarbejdes et skema til indhentning af data, så opgørelsen bliver ensartet. Beslutning: Rettidig afsendelse af genoptræningsplaner følges og tages op som punkt senere. Stigning i antallet af genoptræningsplaner temasættes til kommende møde i Fokusgruppen. Der udarbejdes skema til indhentning af data, som udsendes til kommunerne forud for mødet.

9 10. Fælles model for rådgivning i geriatri er godkendt At Fokusgruppen orienteres om den fælles model for rådgivning i forhold til ældresygdomme. At Fokusgruppen orienteres om mulighederne for telefonisk rådgivning til kommuner og almen praksis i forhold til geriatrien. En fælles model for rådgivning i forhold til ældresygdomme er godkendt i den Regionale Akutstyregruppe i juni 2018 og i Sundhedsstyregruppen i august Modellen består af: Én del om telefonrådgivning, der skal være implementeret senest den 31. december den endelige udmøntning herunder konkrete aftaler om kontaktnumre mm. laves i klyngerne En række udviklingselementer, som sætter en fælles ramme for udvikling af rådgivning på området. Udviklingselementerne er: Kompetenceudvikling og kompetencevedligehold (Sundhedsaftalesekretariatet vil udarbejde kommissorium for og få udpeget deltagere til en gruppe om fælles kompetence-udvikling) Sub akutte vurderinger Rådgivning i forbindelse med udgående funktioner. Side 9 Sundhedsstyregruppen godkendte endvidere arbejdsgruppens anbefalinger om, at: De fem klynger implementerer telefonrådgivning senest og arbejder med at udmønte elementerne i udviklingsdelen ud fra lokale behov og muligheder (HE Vest har etableret telefonisk rådgivning i regi af geriatrisk dagafsnit De fire geriatere skal i fremtiden dække geriatri, ortogeriatri, samt deltage i demensudredningen) Der udvikles et fælles koncept for kompetenceudvikling og vedligehold af kompetencer, der kan anvendes i alle klynger) Der udarbejdes en kommunikationsstrategi, der skal skabe synlighed om mulighederne for rådgivning. (Sundhedsaftalesekretariatet vil komme med et oplæg) Klyngerne monitorerer resultaterne af geriatrisk rådgivning til almen praksis og kommuner, og at der laves en samlet opfølgning på implementering og resultater på tværs efter 1 år.) Klyngernes tilbagemelding til Sundhedsstyregruppen om implementering og resultater skal inkludere hospitalernes vurdering af muligheden for at indføre sub akutte geriatriske tider. Klyngernes status afrapporteres til Sundheds-styregruppen primo Bilag 6: Geriatrisk rådgivningsfunktion. Referat: Tages til efterretning. Fine slides. Telefonlisterne ligger på praksis.dk.

10 11. Emner/temaer til kommende møder. (kl ) Indstilling. At Fokusgruppen kommer med input til emner/temaer til kommende møder. Sagsfremstilling. Gruppens medlemmer bedes forud for mødet overveje hvilke emner/temaer, der vil være relevante for kommende møder i Fokusgruppen. Referat: Rettidig udsendelse af genoptræningsplaner. Opfølgning på, hvornår de modtages i kommunerne. Temadrøftelse om stigning i antallet af genoptræningsplaner. Evaluering /opfølgning på hvordan det fungerer med IV i kommunerne. (Herning, Holstebro og Gunna laver oplæg til, hvordan der kan følges op). Side Evaluering af mødet. (kl ) At gruppen drøfter afvikling af dagens møde. Sagsfremstilling Ved slutningen af mødet afsættes tid til sammen at reflektere over mødets forløb - form, indhold samt udbytte, som gives videre til egen organisation. Referat: God dagsorden med gode indstillinger. Gode drøftelser og beslutninger på mødet. 13. Evt. (kl ) Referat: Næste møde 11. juni i Ikast.

Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer. Referat

Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer. Referat Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl. 8.30 11.30 Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel.

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN

Læs mere

Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500.

Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500. Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl. 13-16 Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro

Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl. 13-16 Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500

Læs mere

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 10.00 12.00 Regionshospitalet Holstebro, Sal 3 ved foredragssalene, Indgang U Hospitalsenheden Vest

Læs mere

At Fokusgruppen tager orienteringen til efterretning. Side 1/13

At Fokusgruppen tager orienteringen til efterretning. Side 1/13 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling fra møde i Fokusgruppe Sundhed for Voksne. Tid: 4. september 2018 kl. 8.30 11.30 Sted: Mødelokale 5, Indgang K, Regionshospitalet Herning. Lægårdvej

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer.

Til medlemmer af Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer. Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Til medlemmer af Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer. Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter v. Jens Bejer Damgaard, kontorchef, Nære Sundhedstilbud www.regionmidtjylland.dk Disposition Kort oprids af grundlaget for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet - status på arbejdet i klyngerne Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG. Status SUNDHEDSAFTALE

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG. Status SUNDHEDSAFTALE STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG Status SUNDHEDSAFTALE 2015-2018 CENTRALE ELEMENTER I BEKENDTGØRELSE OG VEJLEDNING PÅ TRÆNINGSOMRÅDET (JANUAR 2015) Baggrund

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Tid: Onsdag

Læs mere

Indstilling: At Implementeringsgruppen drøfter de foreløbige resultater af monitoreringen.

Indstilling: At Implementeringsgruppen drøfter de foreløbige resultater af monitoreringen. R E F E R A T Referat fra møde Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer Mødedato 15. marts 2017 Mødetid Kl. 13 Mødested Regionshospitalet, Herning Deltagere Birgitte Ostersen, Ulla Svendsen,

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i arbejdsgruppen for implementering af ny vejledning på genoptræningsområdet tirsdag den 17. marts 2015 Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion

Læs mere

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens s erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens Line Sønderby Christensen, chefkonsulent, Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen, Demensdage 23/5-2019 1 Grethes case det optimale forløb

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 v. Christine Kousholt, Sundhedschef, Århus Kommune Formand for Sund By Netværket i DK KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe

Læs mere

Formøde: Kommunalt i mødelokale 4 Regionalt i mødelokale 3. Gæst ved pkt. 3 & 4: Karen Hvass, Udviklingskonsulent, Ortopædkirurgisk

Formøde: Kommunalt i mødelokale 4 Regionalt i mødelokale 3. Gæst ved pkt. 3 & 4: Karen Hvass, Udviklingskonsulent, Ortopædkirurgisk Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat af møde i implementeringsgruppen behandling/pleje/træning/rehabilitering

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden Vest

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Årsberetning 2010 Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Staben Kvalitet og Udvikling Januar 2011 Indhold Side Baggrund... 3 Formål med samarbejdsgruppen

Læs mere

Til Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering

Til Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering Til Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen 2015-2018 Politisk pejlemærke 1: Sundhedstilbud med sammenhæng og kvalitet Politisk mål: Borgeren skal have det sundhedstilbud, der er behov for, til tiden og

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Forretningsudvalget (Direktørforum) 21. juni 2017 08.30-10.30 Sted: Aarhus Universitetshospital, Skejby, Palle Juul Jensens Boulevard, mødelokale 1A, indgang G9, G213, Plan 2 Side 1 af 5 Mødedeltagere:

Læs mere

Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner

Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner 9. oktober 2017 Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner Baggrund Alle borgere har ret til udredning og behandling

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Det sammenhængende sundhedsvæsen

Det sammenhængende sundhedsvæsen Det sammenhængende sundhedsvæsen Virker strukturreformen og har vi fået et mere sammenhængende sundhedsvæsen? DRG Konferencen 2013 Direktør Henning Vestergaard, Hospitalsenheden Vest Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland.

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen 2015-2018 Politisk pejlemærke 1: Sundhedstilbud med sammenhæng og kvalitet Politisk mål: Borgeren skal have det sundhedstilbud, der er behov for, til tiden og

Læs mere

R E F E R A T. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt. Dog ændres der på rækkefølgen af nogle af punkterne.

R E F E R A T. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt. Dog ændres der på rækkefølgen af nogle af punkterne. R E F E R A T fra møde Implementeringsgruppen for Forebyggelse og Forløbsprogrammer Mødedato 7. december 2015 Mødetid 13.00-15.30 Mødested Regionshospitalet Herning Deltagere Elisabeth Brix Westergaard,

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning 3. september 2015 Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering august 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Herning Kommune, Sundhed og Ældre Holstebro

Læs mere

Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade

Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade Dato 06-02-2017 N Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade Indledning Der skal gennemføres et servicetjek af genoptrænings- og

Læs mere

Det sammenhængende og koordinerede patientforløb

Det sammenhængende og koordinerede patientforløb Det sammenhængende og koordinerede patientforløb Årsmøde for visitatorer 12.-13. November 2012 Svendborg Kvalitetskonsulent Hospitalsenheden Vest Regionshospitalerne Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing

Læs mere

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013.

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. København, den 25. november 2013 Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD)

Læs mere

Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning

Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Klyngeseminar Skarrildhus 7. marts 2019

Klyngeseminar Skarrildhus 7. marts 2019 Klyngeseminar Skarrildhus 7. marts 2019 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

Klyngestyregruppemøde d

Klyngestyregruppemøde d Klyngestyregruppemøde d. 30.11.2016 Tværsektorielt projekt om hjælpemidler og behandlingsredskaber oplæg v. Bent Schultz og Jens Henrik Horslund, Konsulenthuset Horslund. Program 1. Afrapportering i forbindelse

Læs mere

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen 2015-2018 Politisk pejlemærke 1: Sundhedstilbud med sammenhæng og kvalitet Politisk mål: Borgeren skal have det sundhedstilbud, der er behov for, til tiden og

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland 1. Indledning Cirka 50 procent af de borgere, som rammes af kræft (herefter kræftpatienter eller patienter), bliver i dag helbredt

Læs mere

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet.

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Søren Liner Christensen, direktør, Herning Kommune Møde i Sundhedsstyregruppen 27. marts 2019 Opgaven Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet

Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet Implementering af ergoterapeutiske og fysioterapeutiske kliniske retningslinjer fra genoptræningsforløbsbeskrivelsen 1 Audit Hvad er audit : Fagpersoners

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj 2016

Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj 2016 Psykiatriens Samarbejdsforum Thy- Mors Administrativ koordinator - PS Klinik Nord Lis Hvass Markusen +4597644086 lis.hvass.markusen@rn.dk 02.06. 2016 REFERAT AF Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj

Læs mere

v. Gitte Nørgaard Kom godt hjem -udskrivelse af de svageste ældre

v. Gitte Nørgaard Kom godt hjem -udskrivelse af de svageste ældre Kom godt hjem - udskrivelse af de svageste ældre v. Gitte Nørgaard Projektets rammer Vestklyngen: 6 kommuner, Hospitalsenheden Vest og klyngens praktiserende læger 3 år (2017 2019) Støttet med 3,7 mio

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat.

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat. Vibeke Deding, Chefsygeplejerske (Formand) Lone Nørgaard, Oversygeplejerske, Akut- og Traumecentret Lis Bjerregaard Riahi, Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling Lise Søndergaard, Sundhedskoordinator

Læs mere

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl. 10.00-12.30.

Læs mere

Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen

Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen Sundhedsstyregruppen 16. januar 2016 www.regionmidtjylland.dk DÆMP-handlingsplanens indsatsområder Otte indsatsområder i handlingsplanen

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

Bilag 2 uddybning af tal

Bilag 2 uddybning af tal Bilag 2 uddybning af tal I rapporten Monitorering af nationale indikatorer, pejlemærker og indsatser Status 2. halvår 2016 fremlægges resultater af måling på en række indikatorer: Indikator 1: Akutte somatiske

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering maj 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

National handlingsplan: Styrket indsats for den ældre medicinske patient

National handlingsplan: Styrket indsats for den ældre medicinske patient National handlingsplan: Styrket indsats for den ældre medicinske patient - Indledende kommunale perspektiver Møde i Sundhedsstyregruppen 16. januar 2017 1 Et foranderligt felt med gensidige afhængigheder

Læs mere

Resume af forløbsprogram for depression

Resume af forløbsprogram for depression Resume af forløbsprogram for depression Forløbsprogram for depression indeholder en række anbefalinger. I det følgende beskrives centrale anbefalinger. Derefter opsummeres kommunernes ansvar- og opgaver.

Læs mere

KKR. 20. december Dagsorden:

KKR. 20. december Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat til ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 29. november 2018, kl. 12.15-13.45 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej

Læs mere

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Hospitalsenheden Vest HR Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 31. MAJ 2017 Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 2019-2022 Baggrund En borgers sygdomsforløb kræver ofte både indsatser i kommunen, hos den praktiserende læge og på hospitalet. En positiv oplevelse af sygdomsforløbet

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl. 13 15 Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Indstilling: At gruppen drøfter de oplistede opmærksomhedspunkter vedrørende hjerterehabilitering.

Indstilling: At gruppen drøfter de oplistede opmærksomhedspunkter vedrørende hjerterehabilitering. R E F E R A T fra møde Implementeringsgruppen for forebyggelse og forløbsprogrammer Mødedato 18. december 2017 Mødetid Kl. 9-11 Mødested Sundhedscenter Struer Deltagere Pia Møller, Susanne Rystok, Jane

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 16. juni 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 16. juni 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 16. juni 2017 kl. 10.00-12.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.46 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, forløbschef,

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser

Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest og almen

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 06.05.2014, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 3,

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over eksisterende samarbejdsaftaler

Bilag 1: Oversigt over eksisterende samarbejdsaftaler Bilag 1: Oversigt over eksisterende samarbejdsaftaler Forebyggelse Samarbejdsaftale om arbejdsdeling - Forebyggelsesområdet Samarbejdsaftale vedr. udsatte gravide Samarbejdsaftale om forældreuddannelse*

Læs mere

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Denne oversigt er udarbejdet for at danne et overblik over de områder som har særlig betydning for at skabe patientsikre

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Det indstilles, at temagruppen med udgangspunkt i oplægget drøfter, hvordan den videre proces skal tilrettelægges

Det indstilles, at temagruppen med udgangspunkt i oplægget drøfter, hvordan den videre proces skal tilrettelægges Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud REFERAT for møde i Temagruppen for voksenpsykiatri Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Onsdag den 11. maj 2016,

Læs mere

Udviklingen i kroniske sygdomme

Udviklingen i kroniske sygdomme Forløbsprogrammer Definition Et kronikerprogram beskriver den samlede tværfaglige, tværsektorielle og koordinerede indsats for en given kronisk sygdom, der sikrer anvendelse af evidensbaserede anbefalinger

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for samarbejdet mellem hospital, kommune og praktiserende læger i Horsens-klyngen.

Læs mere