Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning"

Transkript

1 Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel Referat af møde i ind- og udskrivningsgruppen den 7. maj 2014 Sted: mødelokale 2 (ved foredragssalene), Regionshospitalet Holstebro, Lægårdvej 12 indgang U Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Dato: Else Hjortbak Mail: else.hjortbak@vest.rm.dk Lokaltlf.: Mobil: Side 1/6 2. Godkendelse af referat fra 6.februar 2014 Godkendt Deltagere i mødet: Kommuner er opfordret til at invitere flere medarbejdere til mødet, så netop både det visiterende led og det udførende led er repræsenteret. 3. Medicin i sektorovergange Indstilling: orientering og dialog og evt. forslag til nye handlinger Sagsfremstilling: Medicin i sektorovergange er et fokusområde for Vestklyngen. Her i samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning har vi besluttet at dagsordenssætte det for at øge viden om medicin tværsektorielt og evt. problemafdække nogle af de kvalitetsbrister der kunne være Jeanette Henriksen, Elsebeth Krarup og jeg er i arrangementgruppen Jeanette Henriksen vil indlede kort med eksempel på UTH hvor kommunikationen om medicin er gået galt (har en alvorlig hændelse med involvering af praksis, kommuner og hospital, som er analyseret sidste år) Ilse Lauridsen vil komme med et indlæg fra medicinsk afdeling som arbejder både med Medcom og FMK og kan fortælle os om processen i en afdeling fra modtagelse af patient til udskrivelse af patient Birthe Nyhus vil komme med et indlæg fra almen praksis og fortælle os hvordan medicin anskues herfra Solvej Nielsen Ikast-Brande kommune vil fortælle om anvendelse af Medcom Det hele skal munde ud i en større forståelse for hvordan såvel Medcom som FMK kan bidrage til bedre information om medicin på tværs af sektorer, men også bidrage til opklaring af evt. udfordringer.

2 Jeanette Henriksen beretter om en UTH omhandlende medicin, hvor hospital, kommune og almen praksis har været involveret, som er analyseret i nov Analysen viste, at der havde været flere brist i forløbet, så som: Manglende kommunikation og refleksion over i dette tilfælde den høje dosis prednisolon, samt epikriserne var mangelfulde i forhold til indikation og kommentar om den høje dosis prednisolon. Ilse Lauridsen fra medicinsk afdeling gennemgår medicinprocessen fra modtagelse af patient på hospitalet til udskrivelse af patient til kommunalt regi - hvordan skabes overblik, og hvor opleves der udfordringer? Medicinanamnese kan foregå på forskellige måder afhængig af indlæggelsesmåden. vagtlægen indlægger patienten kender måske ikke den fulde mængde Falck - Alarm 112- der medfølger ingen medicinliste Egen læge FMK i en overgangsfase ikke alle er opdateret endnu. Fra eget ambulatorium anden sygehusregi endnu ingen afstemning af FMK i ambulatorium. Hjemmeplejen - MedCom standard kan oplyse vanlig medicin - Ikke alle pt. er tilknyttet hjemmeplejen/hjemmesygeplejen -Indlæggelsesrapport ikke tilgængelig før indlæggelse -Medicinlisten fra hjemmeplejen er ikke altid opdateret. Dosisdispenering ofte ingen besked om, at pt. har dosisdispenseret medicin Patient/pårørende medbringer medicinliste/medicinbeholdere - listen kan være overskrevet - er alle bøtter med i posen eller for mange? Ordination ved indlæggelse. Alle bidrager til at indhente oplysninger om medicin Lægen er ansvarlig for at journalføre anamnesen Læge ordinerer i medicinmodulet på hospitalet(mem), dvs. overfører fra FMK til MEM. Side 2 Ordination/administration under indlæggelsen Daglig justering Administration -evt. substitueret medicin medfører behov for ekstra opmærksomhed i forhold til information og vejledning. Udskrivelse. Ordineret medicin afstemmes og overføres til epikrise, som foretages af en lægesekretær. Desuden videregives medicinoplysninger i udskrivningsrapporten, som er plejepersonalets ansvar Rammeaftale for MedCom kommunikation besked sendes til hjemmepleje/hjemmesygepleje

3 Sender pakket medicin med patient om nødvendigt udfordring med subtitueret medicin Printet medicinliste medgives patienter + ordinationer i skema. Skemamedicin kan ikke overføres i MedCom. Kommunernes tilbagemelding til hospitalet er, at der ofte mangler oplysninger om, hvorfor medicinen er pauseret og seponeret samt en tidshorisont for, hvornår medicinen evt. skal genoptages. Praksis læge oplever ligeledes manglende begrundelse for seponering af medicin i epikriserne. Der diskuteres, hvor vidt begrundelse for seponering og pausering af medicin hører til både i læge- og sygeplejeepikrisen. Der besluttes, at da lægen har behandlingsansvaret, skal der fremgå begrundelse for medicinændringer i epikrisen til lægen, men ikke nødvendigvis i udskrivningsrapporterne til kommunen. Side 3 Birthe Nyhus, praksiskonsulent fremlagde hvordan medicinen anskues fra almen praksis. Overskyggende problem er, at FMK ikke er opdateret fra hospitalet. Stort set alle praktiserende læger er med på FMK. De har kun mulighed for arbejde i FMK, derfor må de printe epikriser og herefter manuelt sætte medicinen ind i FMK, hvilket er en meget besværlig arbejdsgang. Medicinlister opdateres hos kronikere ved deres årlige kontrol. Dosisdispenering er kommet for at blive, men opleves som en udfordring på tværs af sektorer. Epikriser er, som tidligere nævnt ikke fyldestgørende i forhold til medicinoplysninger. På hospitalet er i den forgangne weekend foretaget en opdatering af EPJ, som betyder, at det er lettere for hospitalslæger at arbejde i FMK. Fremadrettet vil ambulatorierne arbejde i FMK, men der bliver kun opdateret på den medicin, som er ordineret herfra. Kommunerne er ikke på FMK endnu og ikke alle kommer på samtidig. Solveig Nielsen, Ikast/Brande kommune fortalte om anvendelse af Medcom Plejepersonalet i kommunerne oplever, at Mange opkald fra hospitalet i forbindelse med indlæggelse. Der går først besked til kommune i det øjeblik borgeren registreres som indlagt (borgeren er ikke indlagt, når de opholder sig i skadestuen), hvorefter der sendes en indlæggelsesrapport. Når borgeren flyttes til ny afdeling på hospitalet, sker der igen en henvendelse til kommunen I flere tilfælde har der manglet udskrivningsrapport, til trods for, at der tidligere er afsendt en plejeforløbsplan. Det betyder, at der foretages en telefonisk henvendelse til sygehuset, for at indhente oplysninger om borgeren.

4 Når borgeren er udskrevet går der noget tid inden kommunen modtager en udskrivningsrapport (kan være systemet), derfor rettes telefonisk henvendelse til hospitalet. Det er brugbart, at medicinlister indeholder indikation, samt seponeringsdato er oplyst, hvis den er kendt Der er et ønske om, at målrette Medcom standarder, så man f.eks. ikke vedhæfter en kommentar om udskrivelse i et korrespondancebrev om hjælpemidler Else Hjortbak er koordinator på området, og vil derfor gerne have tilbagemeldinger, så sager i hvert enkelt tildele kan undersøges bagudrettet. Hvis det er en teknisk problemstilling skal henvendelsen rettes til Jeanette Dent Det er vigtigt, at der skelnes mellem Medcom standarder og korrespondancebreve. Der udkommer snart en retningslinje for, hvornår og i hvilke tilfælde der anvendes korrespondancebreve. Her bliver det muligt for ambulatorier at sende besked omkring medicinændringer via et korrespondancebrev. Side 4 Der konkluderes ud fra oplæggene og diskussionen, at HEV med fordel kan arbejde videre med følgende Lægeepikriser skal indeholde begrundelse for seponering og pausering af medicinen Udbrede kendskab til indholdet i Medcom til lægerne i HEV Brug af FMK Reducering af telefon opkald til kommunen (indlæggelsesadvis kommer sent til kommunen, fordi patienten i skadestuen ikke er registreret som indlagt) På hospitalet afdækkes, hvor stort er omfanget af manglende medicinlister. (Ilse Lauritsen/ Else Hjortbak) Kommunerne kan med fordel arbejde videre med Opdatering af medicinlister på plejecentrene Praktiserende læge har udfordringer med at få opdateret FMK, jo mere man gør det, jo lettere er det håndtere, og der med et incitament. FMK skal rulles ud i kommunerne i 3 bølger, der vil blive indkaldt en repræsentant fra hver kommune, til en drøftelse af, hvordan det håndteres i forhold til hospitalet. Jeanette Henriksen orienterede om tankerne omkring nyt medicinkoncept frem mod Gødstrup. Patienterne medbringer deres egen medicin ved indlæggelse i en såkaldt Green Bag. Patienternes egen medicin anvendes, og der suppleres med nyt eller ændret medicin. Der søges midler ved Trygfonden til at afprøve konceptet.

5 4. MedCom standarder og korrespondancebreve v/gitte Rasmussen Indstilling: dialog og forslag til handlinger Sagsfremstilling: Hvordan sikrer vi, at alle arbejder efter tillæg til Rammeaftalen på MedCom. Vi oplever, at der er forskellige niveauer og tilgange til opgaven. Referat: Udgår, da Medcom standarderne er gennemgået under foregående punkt 5. Tryksårspakken v/ Charlotte Mouritsen Indstilling: gensidig orientering og evt. koordinering med indsatsen tværsektorielt Sagsfremstilling: Tryksårspakken er implementering i Hospitalsenheden Vest som et led i patientsikkert sygehus. Charlotte vil orientere om implementeringen og monitoreringen af tryksårspakken. Har I i kommunerne også tiltag i forhold til tryksår, vil vi gerne om I lige vil forberede et par minutters oplæg om dette. Side 5 Som en del af patientsikkert sygehus er tryksårspakken indført i HEV. Når pt. indlægges screenes de for trykskaderisiko, og herefter foretages en løbende vurdering under indlæggelsen. Spørgsmålet er, hvordan kan vi arbejde med det på tværs af kommuner og hospital. Det er forskelligt, hvordan der nuværende arbejdes med trykssårsforebyggelse i kommunerne. Flere kommuner arbejder med Kvalicare, som e-leraning, hvor tryksår indgår som en del. Kommunerne ønsker ikke at indgå i flere projekter på nuværende tidspunkt, men vil gerne vidensdele på tværs. Kvalitetskonsulent Charlotte Mouritzen kontakter kommunerne. 6. Stomimateriale til patienter v/ personale fra kirurgisk afdeling Indstilling: orientering og dialog om hvordan vi kan afdække problemstillingen Sagsfremstilling: Kirurgisk afdeling i Herning oplever et forskelligartet samarbejde med kommunerne i Vestklyngen om stomimateriale til patienter. Der er et ønske fra Hospitalsenheden Vest/kirurgisk afdeling om at afdække området og evt. arbejde på mere ensartede arbejdsgange inden for dette område. Der er to problemstillinger Hvordan skal vi søge om bevillinger, kan vi lave en fælles måde? Hvor håndterer vi, når der ændres på noget?

6 Der skal gerne være gode store udbud til den rigtige pris, så borgeren får flere valgmuligheder. Kommunerne er meget holdt op på indkøbsaftaler, og det er svært at afvige fra, selvom der er en god faglig begrundelse. Problemstillingen skal belyses fra begge sektorer, og herefter løftes op i faglig følgegruppe. Kommunerne går tilbage og diskuterer problemstillingen med repræsentanter fra faglig følgegruppe. Vi skal i fællesskab gøre det bedst mulig for patient/borger 7. Orientering fra Kommuner, hospital og almen praksis Hvis tiden tillader det må I gerne give lidt orientering om tiltag eller andet der kan have interesse for samarbejdsgruppen. Punktet udgår pga. tiden. Side 6 8. Evt. Næste møde 4.sept. 2014

Afsluttende evaluering af tværsektorielt. mellem Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Sundhedscenter

Afsluttende evaluering af tværsektorielt. mellem Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Sundhedscenter Dato: 28. juli 2015 Afsluttende evaluering af tværsektorielt samarbejdsprojekt mellem Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Sundhedscenter - Medicin pa tværs Indledning Det overordnede fokus for dette

Læs mere

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Herning Kommune, Sundhed og Ældre Holstebro

Læs mere

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 10.00 12.00 Regionshospitalet Holstebro, Sal 3 ved foredragssalene, Indgang U Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Referat fra møde i. Implementeringsgruppen vedrørende Sundheds-IT og digitale arbejdsgange. Tirsdag den 8. december 2015 kl

Referat fra møde i. Implementeringsgruppen vedrørende Sundheds-IT og digitale arbejdsgange. Tirsdag den 8. december 2015 kl Hospitalsenheden Vest Kvalitet- og Udvikllng Lægaardvej 12 7500 Holstebro Tel. +45 7843 8725 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i 30. november 2015 Else Rose Hjortbak Implementeringsgruppen

Læs mere

Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser

Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest og almen

Læs mere

Rammeaftale. om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder. Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning

Rammeaftale. om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder. Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning Rammeaftale om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning Tillæg til sundhedsaftalen 2011-2014 om elektronisk kommunikation ved

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Denne oversigt er udarbejdet for at danne et overblik over de områder som har særlig betydning for at skabe patientsikre

Læs mere

Revideret rammeaftale

Revideret rammeaftale Revideret rammeaftale om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder (Version 30.9.2015) Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning 1 Indledning Denne rammeaftale omhandler

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl. 13 15 Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Referat af møde d. 4. februar i samarbejdsgruppen for patientsikkerhed i sektorovergange.

Referat af møde d. 4. februar i samarbejdsgruppen for patientsikkerhed i sektorovergange. Samarbejdsgruppen for patientsikkerhed i sektorovergange Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

MEDICINHÅNDTERING. Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS

MEDICINHÅNDTERING. Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS MEDICINHÅNDTERING Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS INDHOLDFORTEGNELSE: Elektroniske meddelelser (MedCom) i Sundhed og Omsorg - Instruks... 2 Formål:... 2 Hvem gælder

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Årsberetning 2010 Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Staben Kvalitet og Udvikling Januar 2011 Indhold Side Baggrund... 3 Formål med samarbejdsgruppen

Læs mere

Medicinposer til alle i Region Midtjylland

Medicinposer til alle i Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Dato: 13.03.19 Henriette Haase Fischer Mail:

Læs mere

Fælles Medicinkort og relationen til den Danske Kvalitets Model

Fælles Medicinkort og relationen til den Danske Kvalitets Model og relationen til den Danske Kvalitets Model Ibrugtagning af det (FMK) på hospitaler kan give en god understøttelse af flere af akkrediteringsstandarderne i den del af den Danske Kvalitets Model (DDKM).

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN

Læs mere

Medicin uden skade. Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør, PhD, BBA, Regionshospitalet Randers. 1 Regionshospitalet Randers

Medicin uden skade. Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør, PhD, BBA, Regionshospitalet Randers. 1 Regionshospitalet Randers Medicin uden skade Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør, PhD, BBA, Regionshospitalet Randers 1 Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers 2 Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers

Læs mere

Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet

Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet Arbejdsgangene er beskrevet med udgangspunkt i den gældende Sambo aftale i Region Syddanmark. Samarbejdsaftalen skal medvirke til at sikre sammenhæng i borger/patientforløbene

Læs mere

Referat fra møde i. Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 30. juni 2014 kl

Referat fra møde i. Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 30. juni 2014 kl Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Referat fra møde i Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland Mandag den

Læs mere

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland (Godkendt Sundhedsstyregruppen,

Læs mere

Væskebehandling og intravenøs antibiotikabehandling i eget hjem

Væskebehandling og intravenøs antibiotikabehandling i eget hjem Væskebehandling og intravenøs antibiotikabehandling i eget hjem Else Rose Hjortbak, Kvalitetskonsulent, Hospitalsenheden Vest Mail: else.hjortbak@vest.rm.dk Merete Kjærsgaard, Sygeplejechef, Holstebro

Læs mere

MEDICINHÅNDTERING. INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS Sundhed og Omsorg

MEDICINHÅNDTERING. INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS Sundhed og Omsorg MEDICINHÅNDTERING INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS 2019 Sundhed og Omsorg INDHOLDFORTEGNELSE: Elektroniske meddelelser (MedCom) i Sundhed og Omsorg - Instruks...

Læs mere

Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg

Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg Arbejdsgangene er beskrevet med udgangspunkt i den gældende Sambo aftale i Region Syddanmark. Samarbejdsaftalen skal medvirke til at sikre sammenhæng i borger/patientforløbene

Læs mere

Sundhedsaftale, Region Hovedstaden 2011-2014. Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet

Sundhedsaftale, Region Hovedstaden 2011-2014. Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet Nr. 11.1. Godkendt af den administrative styregruppe Dato: 26. november 2010 Bemærkninger Medicin Medicinhåndtering ved

Læs mere

Samarbejdsgruppens ny praksiskoordinator Anne Marie Rask blev budt velkommen

Samarbejdsgruppens ny praksiskoordinator Anne Marie Rask blev budt velkommen Samarbejdsgruppen for patientsikkerhed i sektorovergange Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

8. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb og Socialpsykiatrien

8. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb og Socialpsykiatrien 8. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb og Socialpsykiatrien Afgrænsning Nedenstående fastlægger kommunikation og samarbejde i forbindelse med: Akutte og planlagte indlæggelsesforløb. Har

Læs mere

Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning.

Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning. Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning. Baggrund Det fremgår af medicinafsnittet i den gældende sundhedsaftale, at der i de lokale samordningsfora

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

Hjemmepleje-Sygehus meddelelserne - vejledning

Hjemmepleje-Sygehus meddelelserne - vejledning Indholdsfortegnelse Indlæggelsesrapport Hvornår udløses automatisk?... 1 Hvornår udarbejder vi en manuel?... 1 Hvad indeholder den automatiske?... 2 Inden du opretter manuel ILR... 2 Opret manuelt... 2

Læs mere

I patientens fodspor Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune. Manual

I patientens fodspor Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune. Manual Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune Manual Region hovedstanden Område Midt Uarbejdet af risikomanager Benedicte Schou, Herlev hospital og risikomanager Ea Petersen,

Læs mere

VEJLEDNING OM EPIKRISER. Indholdsfortegnelse

VEJLEDNING OM EPIKRISER. Indholdsfortegnelse VEJLEDNING OM EPIKRISER Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Krav til epikrisens indhold... 2 2.1 Stamdata... 2 2.2. Anbefaling om opfølgning hos egen læge... 2 2.3 Patientinformation og -aftale...

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

DOSIS. dispensering. af medicin i Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk.

DOSIS. dispensering. af medicin i Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk. DOSIS dispensering af medicin i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk Etcetera-design Hvad er dosisdispensering Sundhedsstyrelsen anbefaler dosisdispensering

Læs mere

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering KIT-nyt Særudgave om det Fælles Medicinkort På tærsklen til det Fælles Medicinkort Resten af 2011 kommer til at stå i det Fælles Medicinkorts tegn i Hospitalsenheden Vest: I løbet af november og december

Læs mere

FMK - Ajourføringsgraden i Region Midtjylland

FMK - Ajourføringsgraden i Region Midtjylland FMK - Ajourføringsgraden i Region Midtjylland Perioden okt. 2014 september 2015 www.regionmidtjylland.dk Indledning Fælles Medicinkort (FMK) er et af de vigtigste nye initiativer ift. patientsikkerheden

Læs mere

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Dato: 10.06.2013 Projektnavn: Fælles Medicinkort Ansvarlig: Helle Balle og Thomas Sonne Olesen Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Baggrund Under implementeringen af FMK i regionerne,

Læs mere

Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009:

Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009: Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009: Rigtig glædelig jul og tak til alle for indsatsen i forhold til implementering af Sam-Bo. Som det fremgik på mødet er aftalen

Læs mere

Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange

Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange Med en beskrivelse af opgave og ansvarsfordeling imellem projektets parter i TeleCare Nord; almen praksis, kommuner og sygehuse er det

Læs mere

SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb

SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb version 1 foråret 2013 Formål Indlæggelsen bliver kortere og kortere, behandling iværksættes

Læs mere

Samarbejdsaftale - Rammer for samarbejdet mellem praktiserende læger, hospitaler og kommunale akutfunktioner. 8. maj 2019

Samarbejdsaftale - Rammer for samarbejdet mellem praktiserende læger, hospitaler og kommunale akutfunktioner. 8. maj 2019 Samarbejdsaftale - Rammer for samarbejdet mellem praktiserende læger, hospitaler og kommunale akutfunktioner 8. maj 2019 1. Indledning og formål Praksisplanudvalget ønsker, at rammerne for samarbejdet

Læs mere

FMK opgradering. Messedag 7.nov

FMK opgradering. Messedag 7.nov Messedag 7.nov 2013 www.regionmidtjylland.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har fremlagt en ny forpligtende plan for ibrugtagning og fuld anvendelse af FMK. For regioner og praksislæger skal dette

Læs mere

KOMMUNIKATIONSAFTALEN

KOMMUNIKATIONSAFTALEN KOMMUNIKATIONSAFTALEN Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange mellem kommuner og hospitaler i forbindelse med indlæggelser og udskrivninger i Region Hovedstaden Fra regler om varsling til

Læs mere

Medicin Det går for det meste godt hvordan lærer vi af det? #patient19

Medicin Det går for det meste godt hvordan lærer vi af det? #patient19 Medicin Det går for det meste godt hvordan lærer vi af det? #patient19 Program Sundhedspolitisk direktør, Danmarks Apotekerforening Velkomst og rammen for dagen Birthe Søndergaard Tina Lynge Chefkonsulent,

Læs mere

Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning. Referat af møde i ind- og udskrivningsgruppen den 4. september 2014

Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning. Referat af møde i ind- og udskrivningsgruppen den 4. september 2014 Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg

Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg Medcom arbejdsgange i Avaleo Omsorg Arbejdsgangene er beskrevet med udgangspunkt i den gældende Sambo aftale i Region Syddanmark. Samarbejdsaftalen skal medvirke til at sikre sammenhæng i borger/patientforløbene

Læs mere

Arbejdsgang for tværsektoriel elektronisk kommunikation (Sundhedsaftalen , herunder Kommunikationsaftalen gældende fra 4.

Arbejdsgang for tværsektoriel elektronisk kommunikation (Sundhedsaftalen , herunder Kommunikationsaftalen gældende fra 4. Indlæggelsesadvis fra hospital Behandler indlæggelsesadviser Kontrollerer, at de relevante leverandører er på som Medcom kontakt i indlæggelsesadvis. Opdaterer ved behov kontakt og vinge i Medcom. Behandler

Læs mere

Årsrapport 2013. Utilsigtede hændelser i Almen Praksis

Årsrapport 2013. Utilsigtede hændelser i Almen Praksis Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Årsrapport 2013 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Utilsigtede hændelser i Almen Praksis Dato 16-01-2014 Lene Bjerregård

Læs mere

Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek. - Manuel Indlæggelsesrapport

Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek. - Manuel Indlæggelsesrapport Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek Vejledning 2017 - Manuel Indlæggelsesrapport - Korrespondance HVEM MODTAGER?... 2 OPSÆTNING... 2 HVORNÅR SKAL DER SENDES

Læs mere

Stop medicineringsfejl

Stop medicineringsfejl Stop medicineringsfejl Stop medicineringsfejl Læringsseminar 2 Medicinering og introduktion til medicinpakken og indikatorer Torben Hellebek, praktiserende læge og Brian Bjørn, DSFP Hvorfor interessere

Læs mere

Patientsikkert sygehus

Patientsikkert sygehus Patientsikkert sygehus Hvordan kan man opnå og fastholde et højt complianceniveau Ved Karen Kaae Dodt Regionshospitalet Horsens I forbindelse med operation Life deltog vi bla. i medicin afstemningspakken

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Patientsikkerhedstemadag 10. april 2014 10 år er gået, hva har vi nået? www.regionmidtjylland.dk Danskernes største sikkerhedsrisiko er hverken terror, vold, kriminalitet eller arbejdsløshed,

Læs mere

Viborg den 25. april 2010

Viborg den 25. april 2010 Viborg den 25. april 2010 Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup: - Audit på standard 3 og standard 4 i Strategi for dokumentation af sygeplejen på hospitalerne i Region Midtjylland 2009 2011. Regionshospitalet

Læs mere

Dagsorden Åse Nielsen fra Struer Kommune er udgået af gruppen og Mariann Mikkelsen er nu medlem fra Struer.

Dagsorden Åse Nielsen fra Struer Kommune er udgået af gruppen og Mariann Mikkelsen er nu medlem fra Struer. Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Faglig Følgegruppe Mandag

Læs mere

En best practice-model for sikker dosisdispensering

En best practice-model for sikker dosisdispensering En best practice-model for sikker dosisdispensering Et resultat af projektet Dosisdispensering fra maskine til mund Modellen er udarbejdet på basis af de anbefalinger til dosisdispenseringsordningen, som

Læs mere

3. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb under 48 timer

3. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb under 48 timer 3. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb under 48 timer Afgrænsning Nedenstående fastlægger kommunikation og samarbejde i forbindelse med: akutte og planlagte indlæggelsesforløb under 48

Læs mere

Medicinhåndteringsgruppen

Medicinhåndteringsgruppen Medicinhåndteringsgruppen Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

VEJLEDNING OM EPIKRISER VED UDSKRIVELSE FRA SYGEHUSE MV.

VEJLEDNING OM EPIKRISER VED UDSKRIVELSE FRA SYGEHUSE MV. VEJLEDNING OM EPIKRISER VED UDSKRIVELSE FRA SYGEHUSE MV. Denne vejledning omhandler epikriser (udskrivningsbreve) ved udskrivelse af patienter fra sygehuse samt ved ambulant behandling, herunder vigtigheden

Læs mere

Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse

Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse Jammerbugt Kommune Hjemmepleje og Plejecentre Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse Dokumenttype: Instruks Dokumentansvarlig: VIP-Gruppen Version: 1.0 Gældende fra: 01.07.2016 Revideres senest: 01.07.2019

Læs mere

Medicinhåndtering i sektorovergange

Medicinhåndtering i sektorovergange Medicinhåndtering i sektorovergange Temaeftermiddag for personale, der håndterer medicin i Vestklyngen og Hospitalsenheden Vest www.vest.rm.dk Dagens program 13-14 Velkommen Besøg af Else 14-14.20 Kaffe

Læs mere

Klyngestyregruppemøde d

Klyngestyregruppemøde d Klyngestyregruppemøde d. 30.11.2016 Tværsektorielt projekt om hjælpemidler og behandlingsredskaber oplæg v. Bent Schultz og Jens Henrik Horslund, Konsulenthuset Horslund. Program 1. Afrapportering i forbindelse

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse af referat fra mødet den 27.11.2014. Bilag: Referat FMK-møde 27.11.2014

Dagsorden. 1. Godkendelse af referat fra mødet den 27.11.2014. Bilag: Referat FMK-møde 27.11.2014 Dagsorden til møde i den tværsektorielle arbejdsgruppe vedr. implementering af FMK i Region Midtjylland Onsdag den 28. januar 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade

Læs mere

Fordeling af hændelser i sektorovergange. 2

Fordeling af hændelser i sektorovergange. 2 Fordeling af hændelser i sektorovergange 2 www.regionmidtjylland.dk Samlet antal UTH vs. UTH i sektorovergange 3 www.regionmidtjylland.dk Hvor alvorlige er hændelserne i sektorovergange? 4 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Fælles Medicinkort (FMK)

Fælles Medicinkort (FMK) Fælles Medicinkort (FMK) Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses konference: IMPLEMENTERING AF COMPLIANCE-INITIATIVER, DER VIRKER Fredag d. 12. juni 2009 Ivan Lund Pedersen, Projektchef & læge, Digital

Læs mere

Medicinafstemning inden 24 timer efter udskrivelse fra sygehuset. Udviklingskonsulent Tina Helene Jensen Sønderborg Kommune

Medicinafstemning inden 24 timer efter udskrivelse fra sygehuset. Udviklingskonsulent Tina Helene Jensen Sønderborg Kommune Medicinafstemning inden 24 timer efter udskrivelse fra sygehuset Udviklingskonsulent Tina Helene Jensen Sønderborg Kommune Medicinpakken I sikre hænder De fire delpakker er: Tjekliste for sikker medicindispensering

Læs mere

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 1 Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 2 Dagsorden Velkomst og beskeder Information fra møde ml. PLO og RLTN 30. april 2019 Status siden sidste møde LPS Testcamp

Læs mere

Dagsorden. Regionshuset Viborg

Dagsorden. Regionshuset Viborg Den tværsektorielle arbejdsgruppe vedr. implementering af FMK i Region Midtjylland Torsdag den 27. november 2014 Mødelokale: Konference 1, regionshuset Viborg Tidspunkt: 16.00 18.00 Regionshuset Viborg

Læs mere

Hanne Rinder, Anne-Grethe Skov Iversen, Randi Voetmann, Lene Møller Holm, Tinna Nørgaard, Paul Jørgensen, Niels Hald, Stina Nielsen

Hanne Rinder, Anne-Grethe Skov Iversen, Randi Voetmann, Lene Møller Holm, Tinna Nørgaard, Paul Jørgensen, Niels Hald, Stina Nielsen Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Herning Kirurgisk Afdeling Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 5300 www.regionmidtjylland.dk Referat Møde/emne: Tværfaglig KIT-gruppe, Kirurgisk Afdeling

Læs mere

Netværksmøde FMK i kommunerne

Netværksmøde FMK i kommunerne Netværksmøde FMK i kommunerne 10. marts 2016 Andrea Welzel Status fra sygehusene v. Andrea Welzel, Region Nordjylland Status Udfordringer samt gode råd i samarbejdet mellem kommunerne & sygehusene Status

Læs mere

UTH KLINIK FREDERIKSHAVN

UTH KLINIK FREDERIKSHAVN UTH KLINIK FREDERIKSHAVN 1 LÆRING OM UTILSIGTEDE HÆNDELSER MELLEM SUNDHEDSAKTØRER I FREDERIKSHAVN KOMMUNE. APOTEKER PREBEN SMED JEPPESEN SÆBY APOTEK 2 BAGGRUND DPSD INDBERETNINGER HVORDAN KAN VI BRUGE

Læs mere

De 4 kommunikationsstandarder

De 4 kommunikationsstandarder De 4 kommunikationsstandarder Dokumenttype Instruks Krogstenshave Målgruppe Plejepersonale Krogstenshave Udarbejdet af Jette Høimark Godkendt af Ledergruppen Godkendelsesdato 5.11.2012 Revision senest

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler. i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 15. april 2013 kl

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler. i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 15. april 2013 kl Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Referat fra møde i Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region

Læs mere

INFORMATIONSMØDE REGION SYDDANMARK 27. FEBRUAR 2013

INFORMATIONSMØDE REGION SYDDANMARK 27. FEBRUAR 2013 INFORMATIONSMØDE REGION SYDDANMARK 27. FEBRUAR 2013 Funktionsevne, ydelser og medicin i de nye MedCom standarder ved Jeanette Jensen, konsulent, MedCom Det vil jeg sige noget om: Kort om KL og MedCom redskaber

Læs mere

Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune

Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune Hospitalsenheden Vest Aktuelle problemstillinger Demografisk udvikling Mange

Læs mere

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere).

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere). Referat af KSS møde den 8. april 2015, kl. 12.00 18.00 i Kirurgisk konferencelokale (det gamle køkken ), Nykøbing F. Sygehus. Implementering af den ny sundhedsaftale 2015 2018. Strategimøde Til stede:

Læs mere

APPENDIKS. Den ældre medicinske patient Udskrevet fra medicinsk afdeling. Kommunikation og samarbejde - Hvordan står det til?

APPENDIKS. Den ældre medicinske patient Udskrevet fra medicinsk afdeling. Kommunikation og samarbejde - Hvordan står det til? Den ældre medicinske patient Udskrevet fra medicinsk afdeling Kommunikation og samarbejde - Hvordan står det til? Resultater fra undersøgelse vedrørende særligt svækkede ældre medicinske patienter udskrevet

Læs mere

SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb

SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb Formål Indlæggelsen bliver kortere og kortere, behandling iværksættes hurtigere og hurtigere

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 9. oktober 2013 /MAJNIK Refer til mødet i SU på apotekerområdet 22. februar 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1, stuen Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Hvad er Fælles Medicinkort?

Hvad er Fælles Medicinkort? Hvad er Fælles Medicinkort? En fælles database med medicinoplysninger Et samlet overblik over patientens aktuelle medicinering, ifølge den læge der sidst har set patienten Giver alt sundhedspersonale adgang

Læs mere

Anbefalede arbejdsgange

Anbefalede arbejdsgange Anbefalede arbejdsgange med FMK Anbefalinger til hvordan medarbejdere i kommuner skal anvende medicinoplysninger baseret på FMK CONNECTING BUSINESS & TECHNOLOGY Anbefalede arbejdsgange med FMK-v1 Devoteam.

Læs mere

Henvisninger og Epikriser

Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Kvalitetsudviklingsprojekt Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest, almen praksis og Nære Sundhedstilbud Kvalitetskonsulenterne Else Hjortbak og

Læs mere

Forebyggelse af utilsigtede medicinhændelser via brug af medicinposer

Forebyggelse af utilsigtede medicinhændelser via brug af medicinposer Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Dato: 06.02.18 Henriette Haase Fischer Mail:

Læs mere

Systematik i medicinafstemning og medicingennemgang anbefalinger for samarbejde mellem almen praksis og de øvrige parter i primærsektoren

Systematik i medicinafstemning og medicingennemgang anbefalinger for samarbejde mellem almen praksis og de øvrige parter i primærsektoren Systematik i medicinafstemning og medicingennemgang anbefalinger for samarbejde mellem almen praksis og de øvrige parter i primærsektoren regionsyddanmark.dk Forord Denne folder er udarbejdet i forbindelse

Læs mere

Årsrapport utilsigtede hændelser 2013 Ved Charlotte Nielsen, risikomanager Vordingborg Kommune

Årsrapport utilsigtede hændelser 2013 Ved Charlotte Nielsen, risikomanager Vordingborg Kommune Årsrapport utilsigtede hændelser 201 Ved Charlotte Nielsen, risikomanager Vordingborg Kommune 1 Årsrapport utilsigtede hændelser 201 i Vordingborg kommune. Indledning Formålet med rapporteringen af UTH

Læs mere

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser Patientsikkerhed i Næstved kommune Årsberetning 2017 Om utilsigtede hændelser Indhold 1.0 Indledning. 3 2.0 Organisering.. 3 3.0 Opgørelse over rapporteringer i 2017.....4 4.0 Bidrag til Styrelsen for

Læs mere

SAM B. Samarbejde om borger/patientforløb. Til læger og praksispersonale i almen praksis

SAM B. Samarbejde om borger/patientforløb. Til læger og praksispersonale i almen praksis Til læger og praksispersonale i almen praksis SAM B Samarbejde om borger/patientforløb Samarbejdsaftale mellem kommuner og region om borger/patientforløb i Region Syddanmark Til læger og praksispersonale

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Det sammenhængende sundhedsvæsen

Det sammenhængende sundhedsvæsen Det sammenhængende sundhedsvæsen Virker strukturreformen og har vi fået et mere sammenhængende sundhedsvæsen? DRG Konferencen 2013 Direktør Henning Vestergaard, Hospitalsenheden Vest Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland.

Læs mere

Kommunikation og samarbejde ved Stationære behandlingsforløb (somatik og psykiatri)

Kommunikation og samarbejde ved Stationære behandlingsforløb (somatik og psykiatri) Kommunikation og samarbejde ved Stationære behandlingsforløb (somatik og psykiatri) Omfatter kommunikation og samarbejde i forbindelse med Akutte og planlagte indlæggelsesforløb Patienter, såvel nye som

Læs mere

Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation. Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering.

Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation. Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering. Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering. Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig dokumentation:

Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig dokumentation: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 610 Offentligt Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig

Læs mere

Analyse af hændelser Gør et godt samarbejde bedre

Analyse af hændelser Gør et godt samarbejde bedre Hospitalsenheden Vest Rapport Analyse af hændelser Gør et godt samarbejde bedre. Gør et godt samarbejde bedre Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 7500 Holstebro April 2008 Indhold Side Gør et godt samarbejde

Læs mere

30. Juni Indlæggelsesforløb Illustreret

30. Juni Indlæggelsesforløb Illustreret 30. Juni 2008 Indlæggelsesforløb Illustreret Eksempel på indsats før evt. ambulant forløb eller indlæggelse af borger, som ikke er kendt i 1. Akut indlæggelse 2. Henvisning Borger henvender sig til egen

Læs mere

Hvad er Fælles Medicinkort? Politisk bevågenhed. Hvem står bag. Lovgrundlag. Organisering

Hvad er Fælles Medicinkort? Politisk bevågenhed. Hvem står bag. Lovgrundlag. Organisering Hvad er Fælles Medicinkort? En fælles database med medicinoplysninger Et samlet overblik over patientens aktuelle medicinering, ifølge den læge der sidst har set patienten Giver alt sundhedspersonale adgang

Læs mere

Koordinering af patientforløb på tværs af sektorer

Koordinering af patientforløb på tværs af sektorer Koordinering af patientforløb på tværs af sektorer Københavns og Frederiksberg Kommuner og Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Indhold Side Indledning... 3 Alternativer til akut indlæggelse... 5 Sammenhængende

Læs mere

Referat af møde i PKO-gruppen Mandag d. 19. juni 2017 kl

Referat af møde i PKO-gruppen Mandag d. 19. juni 2017 kl Institution: Sydvestjysk Sygehus Afdeling: Kvalitet og Forbedring Udarbejdet af: Sanne Fribo Møller Pedersen Sagsnr.: E-mail: sanne.fribo.moller.pedersen@rsyd.dk Dato: 21.03. 2017 Telefon: 29292650 Referat

Læs mere

Definitioner. Målgruppe. Formål. Mål PROCEDURE

Definitioner. Målgruppe. Formål. Mål PROCEDURE BRØNDBY KOMMUNE Ældre og Omsorg Udarbejdet af: EBD Erik Brandt / Careteamet & SBR Sanne Borris / Visitationen Godkendt i Topledergruppen: Ansvarlig: Revideret: jan. 2014 Revideres senest: Procedure vedrørende:

Læs mere