Side 1. Bilag 2 - Bruttoliste med 186 forslag fra borgere, politi og forvaltninger i 2014 og 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 1. Bilag 2 - Bruttoliste med 186 forslag fra borgere, politi og forvaltninger i 2014 og 2015"

Transkript

1 Side 1 Bilag 2 - Bruttoliste med 186 forslag fra borgere, politi og forvaltninger i 2014 og 2015 Nr. Bydel Sted Problemets karakter og forslagsstillers løsningsforslag Forslagsstiller Ejerforhold: kommun alt (), privat (P) eller anden ejer (A) Hvordan er københavnerne inddraget? Farvekode for problemets karakter Indstilling og farvekoder for prioritering. - grøn: indgår i prioriteringen - orange: gennemføres under anden finansiering - blå: håndteres af TMF som trafikprojekt - lilla: kræver nærmere afklaring med anden aktør - rød: udgår Teknik- og miljøforvaltningens bemærkninger Politiets bemærkninger 1 Indre by Sankt Annæ Plads Det er utrygt at færdes på stedet, da nuværende trafikomledning ikke respekteres. Cyklister der kommer fra nord (fra Toldbodgade eller væsthusgade) og fodgængere respekterer ikke færdselsretninger. Overgangen ud fra strandstræderne er ikke afskærmet, da gående er tvunget til at gå ud på kørebanen. Borgere (Nyhavnsg ruppen) Gruppen har henvendt sig via høringsportalen ; BlivHørt Udgår af projekt tryghedsløft, da det er et trafikalt problem. TMF vil se på projektet i anden sammenhæng.

2 Side 2 2 Indre by ets prioriterede forslag fra borgerne Borgernes forslag: Indre By 1. at boligforeninger holder deres porte lukkede og Lokaludval låst samt har lys i ubeboede lejligheder for at skabe g, borgere tryghed for unge i nattelivet og generelt. 2. at politiet udarbejder et kort der viser, hvor politiet registrerer voldsepisoder, som kan belyse hvor der er brug for tryghedsskabende indsatser. 3. at der gøres noget ved hurtigt og aggressivt kørende biler og taxaer der skaber utryghed i nattelivet. Det ønskes overvejet, om mindre veje kan lukkes for biler om natten i weekenden. 4. at der er mange mennesker på gaden, som kan være vidner til hvad der foregår i bybilledet og dermed også kan skabe tryghed. 5. En borger fortæller, at man i Storbritannien har Community Support Officers, noget man kunne indføre i det københavnske natteliv. annonceret via og afholdt et borgermøde. Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By. 3 Indre by Vendersgade på cykelstien ved Torvehallerne og på hjørnet af Vendersgade og Nørre Farimsgade ved Fakta. Af- og pålæsning skaber utryghed Indre By Lokal- udvalg, annonceret via og afholdt et borgermøde. Udgår af projekt tryghedsløft, da det er et trafikalt problem. TMF vil se på projektet i anden sammenhæng. 4 Indre by Borgergade/ Adelgade an opleves som utryg, da der er mørkt og mange gemmesteder mellem de parkerede biler. Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Forslaget er meget uspecifikt. Supplerende belysning på fortove på begge gader anslås til 3 mio.

3 Side 3 5 Indre by ulturhus Indre By, Charlotte Ammundsens Plads Det opleves som mørkt og skummelt om aftenen. Indre By, /P annonceret via og afholdt et borgermøde. Prioriteres - ulturhus. opsat spots og parklygte og lys under "bænk/andet" i Der kan evt. opsættes 2 ekstra parkarmaturer til Indre by Dantes Plads Figuren på toppen af søjlen kan belyses, for at gøre stedet mindre utrygt og mere hyggeligt. Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Den faglige vurdering er, at belysning af figur ikke skaber øget tryghed og projektet derfor ikke kan indgå i projekt tryghedsløft. Oplysning af figur forventes ikke at give øget tryghed. meget lys på Dantes Plads. 7 Indre by Fiolstræde og øbmagergade Gaderne kan føles utrygge. Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By. 8 Indre by Israels Plads Forholdende er utrygge, idet der er gadepushere. Indre By, P annonceret via og afholdt et borgermøde. Politiet øger fokus.

4 Side 4 9 Indre by Hurtigkørende cyklister på cykelstierne skaber utryghed for andre cyklister. Der ønskes udvidelse af cykelstier. Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Udgår af projekt tryghedsløft, da det er et trafikalt problem. TMF vil se på projektet i anden sammenhæng. 10 Indre by Indre Bys parker Løse hunde skaber utryghed, især for børn. Loven om hunde i snor ønskes håndhævet. Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Bøder udstedes af politiet. Indsatsen kan ikke udføres under projekt tryghedsløft eller for kommunale midler i øvrigt. 11 Indre by Skindergade og Nørrekvarter Områderne opleves utrygt i nattelivet. Indre By, (Nørrekva rter?) annonceret via og afholdt et borgermøde. Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By. 12 Indre by Vestergade Nattelivstrafikken skaber utryghed Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By. Desuden har TMF en trafikdæmpende indsats.

5 Side 5 13 Indre by Regnbuepladsen/F arvergade Området er mørkt og det siges at der er risiko for hatecrimes. Lokal- Indre By udvalg, annonceret via og afholdt et borgermøde. Pladsen er nyanlagt og det kom ny belysning i sat belysning op i Svært at sætte lys op midt på pladsen, da det vil bryde hele pladsen. 14 Indre by Strækningen forbi Langelinjepavillon en til Nordre Toldbod samt stien i Churchillparken. Området er dårligt oplyst og opleves utrygt. 15 Indre by Strøget Strøget opleves som ingenmandsland og det opleves især utrygt i enderne af gaden. Indre By, Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. annonceret via og afholdt et borgermøde. Belysning på Langelinjepavillionen udskiftes ifbm. Fornyelsesprojektet Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By, som omfatter hele strøget. Belysning på Langelinjepavillionen udskiftes ifbm. Fornyelsesprojektet Ingen stier på kastellet er oplyst. Tryg nattelivsindsats en omfatter hele strøget.

6 Side 6 16 Indre by Tunnel under Sølvgade behov for anden belysning. Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Tunnel ved Botanisk Have er nyrenoveret, men der er problemer med at den bliver ødelagt af "gade"-fester. 17 Indre by Områderne bag Nikolaj irke og Helligåndskirken meget mørkt og det kan føles utrygt. Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Gamle gaslamper udskiftes ifm. Fornyelsesprojektet. Gamle Politiet øger gaslamper opmærksomheden omkring udskiftes i Fornyelsesprojektet. området. Yderligere belysning kræver større projekt med megen omtanke > kr 18 Indre by Rådhuspladsen en oplevelse af udbredt utryghed blandt homoseksuelle i nattelivet. Indre By, annonceret via og afholdt et borgermøde. Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By. 19 Indre by Hovedbanegården og Rådhuspladsen 20 Indre by Gothersgade fra gs. Nytorv og ned til ongens Have. nudepunkt for nattelivsgæster. Der kommer mange med sidste tog ind til byen kl og der kan i den forbindelse opstå uroligheder. Området er overbelastet med diskoteker og der er specielt meget støj torsdag, fredag og lørdag. De unge er fulde, larmer og tisser på gaden. Indre By, Indre By Lokaludval g, Hovedbanegår den: kommunalt? annonceret via og afholdt et borgermøde. Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By. Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By.

7 Side 7 21 Indre by Indre By Der ønskes meget mere gående, cyklende, ridende og kørende politi på gaderne. Gæster af nattelivet tisser over det hele og banker på taxaerne, når beboere skal hjem med taxa. Indre By Lokaludval g, annonceret via og afholdt et borgermøde. Forslaget håndteres af øbenhavns Politi i Trygt natteliv indsatsen i Indre By. 22 Hulgårdsparken Hulgårdsvej/ Frederikssundvej Legeplads og sti henligger i mørke. Stien i parken er eneste gangmulighed hen til krydset Frederikssundsvej/ Tomsgårdsvej. udbredt hashrygning og handel med stoffer på pladsen og stien er særdeles utryg. Der ønskes mere belysning på stien. Området bruges af børn og bør derfor prioriteres. Tværgående sti er belyst. På legepladsen kan der opsættes lys for ca Tunnel over Tomsgårdsvej Tunnelen er dårligt oplyst, bruges som toilet og fremtræder nedslidt. Tunnelen er som regel oversvømmet, selv efter et mindre regnskyl. Tunnelen drejer, hvilket gør det svært at overskue eventuelle (høj farer. Tunnelen burde være en vigtig passage (bl.a. for prioritet børn på Tagens Skole), men anvendes næsten aldrig. Der foreslås følgende prioriterede indsatser: 1. sørge grundet meget få for fornuftigt dræn, så tunnelen ikke er oversvømmet. overgan- 2. opsætte hulspejle, så man bedre kan se gennem ge på tunnelen og 3. mere lys ved indgangen til tunnelen, Tomsgårdsvej), evt. med sensor. Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Nye rækværker

8 Side 8 24 Sti fra Tagensvej til Bakke Stien opleves utryg, især om afenen når ingen af de nærliggende institutioner er åbne. Flere forslag til forbedring: mere belysning langs stien, trådhegn langs krattet repareres (så man ikke er utryg ved, at nogen kan stå skjult), fra bellis institutionernes udgang ønskes en markering af fodgængerfeltet over cykelstien til gangområdet eller ombytning af disse to. (høj prioritet grundet stien som en vigtig forbindels esvej til/fra instutitioner), skolehaver ne. Trafikdelen udgår af projekt tryghedsløft. Stien er belyst, med ParkView opsat i P-plads Lyngbyvej 133 bag butikstorvet. 26 Gangtunnelen ved Ryparken station Her foregår hashsalg. Der ønskes mere belysning. Lokal- P udvalg (høj/mellem kulturforsy ningen. Tunnelen er utryg at færdes i, den er også ofte Lokal- oversvømmet. Det er også muligt at bruge cykel/gangstien over vejen. Der ønskes bedre lys og en udvalg pumpe der kan holde den tør under almindelig regn. (høj/mellem kulturforsy ningen. A Flere ejere. 2 lys kan hjælpe mod hashhandel. Hvis det er P- plads foran 133 og op til 143, er det privat matrikel. Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Tunnelen ejes af Vejdirektoratet. ingen planlagte renoveringer. 2 lys kan hjælpe mod hashhandel

9 Side 9 27 Støvnæs Allé Parkeringspladsen tæt ved skolen er mørk og bruges nogle gange til hashhandel. Der ønskes øget belysning på parkeringspladsen. (høj borger. øbenhavns Ejendomme udfører tryghedsløftet. Arealet hører under øbenhavns Ejendomme. 28 Trampet sti fra kraftstien til Ryparken st. Området er utrygt, lige nu har stien ingen belysning og er blot en trampet sti. Der ønskes: 1. opsætning af 2 lamper og 2. grusbelægning. Stien er en vigtig transportsti for beboerne ned til Ryparken st. (høj Bymiljøudvalget. /A Ejerforhold undersøges nærmere og en løsning søges med grundejer(-e). Arealet hører under øbenhavns Ejendomme. 29 Birkedommer-vej Utrygt grundet dårlig belysning, som skyldes Institu- Lokal-tion Privat manglende pleje af vejtræer (primært ved kommunale bygninger på vejen). Problemet er nævnt i forbindelse udvalg med belysningsplanen. Der ønskes beskæring af træer (mellem fællesvej ved lamperne. priori- tering), øbenhavns Ejendomme udfører tryghedsløftet. Birkedommervej er en privat fællesvej og er derfor ikke omfattet af Byens Drift.

10 Side Cykelsti under Frederiksborgvej langs søborghusrenden Stien er mørk (det vurderes at stien ville blive Lokal- hyppigere brugt ved mindre utryghed). Der ønskes: 1. beskæring af træerne på trapperne ned til tunnelen og udvalg 2. mere belysning i tunnelens sider. (mellem prioritering), Belysningprojekt er i gang. Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Beskæring kan ske via projektet. Driftes af Byens Drift. et igangværende projekt omkring broen som også indbefatter lys i tunnelen. 31 Hillerødgade overfor NOVO Der mangler belysning på fortorvet, det er et område, hvor der ikke er stor færdsel. herberger og derfor en del typer, som hænger ud på hjørnerne. Der ønskes mere lys. (mellem områdefor nyelsen. Den pågældende strækning ligger i Frederiksberg ommune. Den pågældende strækning ligger i Frederiksberg ommune. 32 Nordre Fasanvej ml. Frederikssundvej og Ørnevej. Mørkt og dystert om aftenen. Der ønskes jævnlig Lokal- indsamling af affald, bedre belysning, "smukliggørelse" med planter, pæne butiksfacader o.l. udvalg (lav prioriterin g), Belysningsprojekt er planlagt under Fornyelsesprojektet. Meget smalt gaderum, der bliver samlet affald jævnligt. Uklart hvad det er der ønskes gjort? Belysning indgår i Fornyelsesproje kt.

11 Side Busstop på Emdrupvej bus 185 i retning mod Nørreport. Meget mørkt og mange buske bagved, hvilket er Lokal- utrygt, da man ikke kan se, om nogen gemmer sig. Der ønskes mere lys, fjernelse af buskads og etablering af udvalg (lav læskur. prioriterin g), Beskæring udføres. Movia kontaktes vedr. belysning af busstop. Buskads kan fjernes via projektets midler. Belysning af busskure er ikke under gadebelysning 34 raftstien Stien går fra Strødamvej gennem kolonihaveområdet i Lersøparken, der har været en hel del hærværk og indbrud i kolonihaverne fra denne sti. Der ønskes mere belysning (Citilume har givet tilbud på ) Lokal- udvalg (mellem Lersøsam menslutningen Arealet hører under øbenhavns Ejendomme. Projektet kræver nærmere afklaring. Arealet hører under øbenhavns Ejendomme. 35 Skoleholdervej Skoleholdervej er mørk, især langs kirkegårdsmuren. Hjørnen ved skolen bliver nogle gange brugt til (lav hashsalg. Der ønskes belysning langs kirkegårdsmuren. priorite- ring),borge re. Projekt koster > Linjen ved højbanen fra Ørnevej 3 mod vest. Her arbejder områdefornyelsen sammen med Bureau Detorus og FabLab med at gøre et tidligere forladt areal offentligt tilgængeligt. Der ønskes grundbelysning. Lokal- udvalg (lav prioriterin g), områdefor nyelsen. Projektet mangler beskrivelse og kan ikke finansieres inden for rammen af ræver mere information om projektet og hvor området kommer til at høre under mm.

12 Side Strødamvej Fortorvet langs det grønne område mellem Ramløsevej og Emdrup Vænge er trukket væk fra vejen og er meget mørk. Der ønskes grundbelysning langs fortorvet. Lokal- udvalg (lav Belysning udskiftes ifm. Fornyelsesprojektet. Indgår i Fornyelsesproje ktet. 38 Faktatorvet ved Lundehuskirken Det er et meget mørkt stykke at passere som fodgænger. Der ønskes mere belysning på torvet samt pullerter. (lav prioritering), kulturforsy ningen. /P Annonceret projektet i nere Flere ejere. Blandet areal. Halvdelen er privat, halvdelen er offentlig vej. 39 Parkeringsplads i Lersøparken ved siden af 4. maj haverne. Der foregår hashsalg på denne p-plads. Man er i tvivl om hvordan dette problem løses, måske mere belysning. Lokal- udvalg (høj Lersøsam menslutningen Annonceret projektet i Arealet hører under øbenhavns Ejendomme. Projektet kræver nærmere afklaring. Arealet hører under øbenhavns Ejendomme. 40 Frederikssundvej Der mangler hvilemuligheder langs vejen, hvilket er vigtigt for at sikre sig brug af byrummet. Der ønskes opsætning af bænke (uden ryglæn men med armstøtte, så det er nemt at rejse sig) til ældre. René Güllich har lavet skitse til udformning af "hvile-pæle". Lokal- udvalg (lav Annonceret projektet i nere Det er vurderingen, at hvilemuligheder ikke skaber øget tryghed.

13 Side Rørsøstien/Bøllem osegårdsvej Stien bliver benyttet at mange som vej til og fra Ryparken St. Der ønskes mere belysning. Lokal-stien: Rørsøudvalg (lav Bøllemo- segårds- vej: P Arealet hører under øbenhavns Ejendomme. 42 Sti fra Teglstrupvej ned til Lyngbyvej på bagsiden af Netto. Stien er mørkelagt, men udgør en smutvej for områdets beboere ned til Lyngbyvej. Stien er privat fællesvej. Der ønskes opsat to lysamaturer - en ved indgangen til stien og en midt på stien. Det er en lang strækning og projektet overstiger Lokal-ej: P Teglstrupv udvalg (lav Lyngbyvej: Stien:? Hører under privat fællesvejen E/F EMDRUPVEJ TEGLSTRUPVEJ 3. TMF kan ikke opføre ny belysning på privat fællesvej. De kan selv opføre det, og TMF kan tilbyde at drive det efterfølgende, hvis ordentligt opført. 43 Vibevej Vejen er skummel og mørk, specielt efter kl 17 (grundet industri og kontorer der lukker kl 17). Der ønskes mere belysning på gaden og flere affaldsspande. Områdefornyelsen har sat midler af til et projekt, som skal opgradere vejen omkring den nye Moske. (lav A Håndteres i regi af områdefornyelse og der er opsat belysning i opsat ny belysning i 2012.

14 Side Hejrevej Vejen er skummel og mørk, specielt efter kl 17 (grundet industri og kontorer der lukker kl 17). Der ønskes mere belysning på gaden og flere affaldsspande. Lokal- P udvalg (lav Det undersøges om der kan sættes flere affaldsspande op. desuden opsat ny belysning i opsat ny belysning i Rebslagervej Der mangles belysning især omkring Emaljehaven. (lav P Projektet er en del af Fornyelsesprojektet. Del af Fornyelsesprojekt. 46 Rådvadsvej ml. Mosesvinget og Filosofgangen Gaden er øde, da der ingen huse er i nærheden. Der ønskes belysning ved fortorvet langs kirken. et vurderer, at trods eventuel opsætning af lamper (som vil overstige ), vil det ikke øge trygheden i området. (lav og det vurderes ikke at have en tryghedsskabende indsats. Projektet er ikke vurderet, da det jævnfør forslaget ikke vil øge trygheden.

15 Side Grusstier i Utterslev mose Stierne er mørke, der ønskes belysning. ikke entydig opbakning til dette forslag, da lyset i mosen bl.a. kan forstyrre dyrelivet i mosen. Projektet overstiger Lokal- udvalg (lav Der ønskes ikke belysning på Der ønskes ikke stier helt op af mosen. Og hvis belysning på det skulle opføres vil det koste stier helt op af > Det forsøges fra mosen. Og hvis TMF's side, at belyse stien, der det skulle går fra Vestvolden op til opføres vil det motorvejen. koste > Det forsøges fra TMF at belyse stien, der går fra Vestvolden op til motorvejen. 48 irkegårdsalleen Vejen er nemmeste vej til eksempelvis Dansekapellet. Stien er mørk og uhyggelig. Der ønskes lys langs stierne. Ikke entyig opbakning til dette forslag af samme grund som ovenfor. Projektet overstiger Lokal- udvalg (lav Gadebelysninge n overtager muligvis driften af belysningen på irkegården. Sidestående projekt til > Lille parkanlæg ml. Strødamvej og daginstitutionen Emdrup Søgård. Gamle træer med en højde på ca. 25 m. Der ønskes beskæring af træerne. Lokal- udvalg (lav fagligt ikke belæg for at beskære store gamle træer. Uklart hvad der ønskes i forhold til tryghed og der er tale om store smukke træer.

16 Side Lyngbyvej, lokalgade Lys på vejen mellem Ryparken St. og Ryparken boligblok er mørk, når byggepladsens lys forsvinder. Der ønskes opsætning af ekstra lamper, da afstanden mellen de eksisterende lamper er for stor. Lokal- udvalg, kulturforsy ningen. Området er under udvikling Det vides ikke ifm. byudviklingen i Nordhavn. om det nuværende lys og vejanlæg er permanent. 51 Busstoppested på Lyngbyvej ved Fakta torvet. Der ønskes ordentligt lys, når busstoppestederne er kommet på plads (det er nok et 2017 projekt) Lokal- udvalg, kulturforsy ningen. Hører under udbud af byinventar i TMF. Belysning af busskure er ikke under gadebelysning. 52 Lersøparken Det er en underlig grusplads med et skummelt, grimt og altid lukket toilet og en dårlig kobling af legeplads og park. Der ønskes græssåning. Bisbebjerg (lav har sendt dette forslag videre til Nørrebro. Begrønningsdelen kan formentlig udføres af TMF. Uklart hvad der ønskes i forhold til tryghed. 53 Lyngsies Plads Stationsbygningen er indpakket i brædder og gustne typer hænger ud. Der ønskes mere liv, evt. farmers market. ommentar fra Bisbebjerg : dette projekt bør indgå i arbejdet med Nørrebro stationsområde. Lokal- udvalg (lav Uklart hvad der ønskes i forhold til tryghed.

17 Side Skodagrunden Der sker ikke noget med området. Der ønsker mere liv, evt. farmers market. ommentar fra Bisbebjerg : dette projekt bør indgå i arbejdet med Nørrebro stationsområde. 55 Emdrup søpark Mørkt og utrygt for folk som færdes ved søen. Der ønskes lys langs stierne. Ifølge Bisbebjerg er der ikke entydig opbakning til dette forslag, da lysene kan forstyrre dyrelivet i mosen. (lav Lokal- udvalg (lav Stien på tværs kan belyses for ca Stien på tværs kan belyses for ca Overgang på Frederikssundvej ud for skolen. Der ønskes en reglementeret forgængerovergang (trafikalt projekt, som Bymiljøudvalget vil drøfte med TMF). Lokal- udvalg, Udgår af projekt tryghedsløft, Der skal af da det er et trafikalt problem. hensyn til at TMF vil se på projektet i anden opretholde sammenhæng. trafiksikkerhede n ikke etableres fodgængerfelt med blink ved det eksisterende fodgængerstøtt epunkt.

18 Side Strødamvej Der ønskes fodgængerfelt med blink over Strødamvej ud for faktatorvet, som skal kunne ses fra lyskrydset, så bilerne bliver nede i fart. (trafikalt projekt, som Bymiljøudvalget vil drøfte med TMF). Lokal- udvalg (høj b orgere. Udgår af projekt tryghedsløft, Der skal ikke da det er et trafikalt problem. lægges et belyst TMF vil se på projektet i anden fodgængerfelt sammenhæng. bare 60 m fra lyssignalet - og fodgængerfelt skal ikke benyttes som fartdæmper. 58 Hjørnet v. Frederikssundvej/ Hulgårdsvej Hækken skygger, derfor ingen oversigt over personer, som bevæger sig ud i fodgængerfeltet. (trafikalt projekt, som Bymiljøudvalget vil drøfte med TMF). Lokal- udvalg (høj/melle m b orgere. Udgår af projekt tryghedsløft, rydset er da det er et trafikalt problem. under TMF vil se på projektet i anden ombygning - sammenhæng. både hvad angår trafiksikkerheds projekt og det store Frederikssundsv ej-projekt. Det vides ikke om hækken indgår, men en lav hæk vil være et plus for trafiksikkerhede n.

19 Side Jakob Lindbergsvej over Frederiksborgvej til kirkegården en lang strækning på Frederiksborgvej ud for kirkegården, hvor der ikke er mulighed for at krydse. Der ønskes etablering af fodgængerfelt over Frederiksborgvej. (Trafikalt projekt, som Bymiljøudvalget vil drøfte med TMF) Lokal- udvalg (lav Udgår af projekt tryghedsløft, Trafiksikkerheds da det er et trafikalt problem. projekt med TMF vil se på projektet i anden midterareal og sammenhæng. heller udføres Trafiksikkerhedsprojekt med på midterareal og heller udføres Frederiksborgve på Frederiksborgvej i j i Strødamvej Folk kører for hurtigt, der ønskes etableret et bump. (Trafikalt projekt, som Bymiljøudvalget vil drøfte med TMF) Lokaludval g (lav Udgår af projekt tryghedsløft,. da det er et trafikalt problem. TMF vil se på projektet i anden sammenhæng. 61 Rentemestervej Vejen er bred og det inviterer til at køre hurtigt. Der Bispe- P Udgår af projekt tryghedsløft, fra Frederiksborgvej til Rebslagervej ønskes etablering af vejbump. (Trafikalt projekt, som Bymiljøudvalget vil drøfte med TMF) da det er et trafikalt problem. TMF vil se på projektet i anden sammenhæng. bjerg (lav

20 Side Rentemestervej fra Frederiksborgvej til Tomsgårdsvej Der ønskes opstillelse af høje vejbump. (Trafikalt projekt, som Bymiljøudvalget vil drøfte med TMF) Lokal- P udvalg (lav Udgår af projekt tryghedsløft, da det er et trafikalt problem. Afvises. Vejen er allerede hastighedsdæm pet med minirundkørsler - hvis der også skulle være bump, vil foranstaltingern e ligge alt for tæt. 63 Degnegårdskvarter et Tryghedsudfordringer afledt af bandeaktivitet og handel med stoffer. Det kunne øge tryghedsoplevelsen, hvis der kom mere belysning på hjørnet af Birkedommervej og Smedetoften og ved Utterslev Skole ud mod Skoleholdervej i retning mod lokkergården. Boligselskab FSB/Degne gårdskvarteret. Via høringsportalen Bliv Hørt. Der kunne evt. opsættes "lysekroner" i krydsene. En realistisk pris er op mod pr. stk. Dele af Smedetoften indgår i Fornyelsesprojektet. Projektet overstiger , men ønskes prioriteret, da utrygheden omhandler et skoleområde. Evt. opsætning af "lysekroner" i krydsende. En realistisk pris er nok op mod pr. stk, pga. ændring i wiretræk. Lidt af Smede-toften indgår i Fornyelsesproje ktet. 64 Valby Gåsebæksstien. Sti ml. Lyshøjgårdsvej ca. nr. 90 og Valby Langgade ca. nr Sti løber gennem 3 forskellige tunneller. Oversigtsforholdene er dårlige og stierne er smalle. Der ønskes lys i tunnellerne. Valby, Helhedsplaner og borgere har været inddraget. Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Disse gangtunneler for Skolestien v. Lyshøjgårdsveje jes af Banedanmark, og drifter belægning.

21 Side Valby Folehavens Butikstorv, Frugthaven 14 Torvet inviterer til ophold for større grupper af unge, der kan virke intimiderende. Der ønskes mere lys, overvågning og opsyn. Valby Frugthaven: P, Boligforeni ngen i Folehaven. Inddragelse af helhedsplaner og Der sker fornyelse af gadebelysningen ifm. Fornyelsesprojektet, men der kommer ikke intern belysning i Folehaven. Den øvrige del af projektet søges håndteret i samarbejdet med boligselskaber 3B. Fornyelsesproje kt af mastegadebelysninge n igennem området, men der kommer ikke intern belysning i Folehaven. Høj prioritet, vigtig. 66 Valby Sti til Ny Ellebjerg, sti ml. Ellebjergvej og Ny Ellebjergvej Station. Strækningen er øde, virker utryg med højt plankeværk/hegn til den ene side. Adgang sikres direkte af selve Pilestykket. Alternativt bedre belysning på eksisterende sti. Valby, Inddragelse af helhedsplaner og Fornyelsesprojektet udføres på gadebelysningen men ikke på stiens parkarmatur-er. Fornyelsesproje kt på gadebelysninge n men ikke på stiens parkarmatur-er. Opgrad-ering er over beløbsgrænsen. 67 Valby Danshøj Station. Tunnellen ml. Tschernings Allé og Stadfeldtsvej. Tunnel er mørk, der ønskes lys i tunnelen. Valby, Inddragelse af helhedsplaner og Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Gangtunnel og cykeltunnel under jernbanen ved Tschernings Allè ejes og driftes af Banedanmark, men for 's regning.

22 Side Valby Vigerslevparken Nord, stier. Sti fra Parkbo v. na. 15 til Bjørnevej i Rødovre. Manglende lys på sti, der er den mest trafikerede på tværs af Vigerslevparken. Der ønskes lys på stien. 69 Valby Mogens Fogs Manglende lys, utrygt om aftenen. Der ønskes lys på Plads. legepladsen. Legeplads/opholds område ved Vilhelm Thomsens Allé. 70 Valby Vigerslevparken Nord, stier. Stien ml. Dæmningen og Roskildevej. Manglende lys, der ønskes belysning på stien. Valby Valby, Valby. P Inddragelse af helhedsplaner og Inddragelse af helhedsplaner og Inddragelse af helhedsplaner og borgere Projektet indgår i TMF's Fornyelsesprojekt. Belysningsproje kt er over beløbsgrænsen. Fornyelsesproje kt. Belysningsproje kt er over beløbsgrænsen. 71 Valby Vigerslevparken Nord, stier. Stien ml. Landlystvej og Vigerslev Allé. Manglende lys, der ønskes belysning på stien. Valby. Inddragelse af helhedsplaner og Belysningsproje kt er over beløbsgrænsen. 72 Valby Vestbanevej Hele bagenden af Vestbanevej er generelt mørk. "Gangen" fra Vestbanevej op til irkevænget er også mørk og fyldt med graffiti. Der foreslås bedre belysning. Evt. pullerter for enden af Vesbanevej. Der kunne også plantes farverige planter i bedene der er omkring trappen. (Billeder var vedlagt forslaget) Borgere. P Problemet søges afhjulpet ved kontakt til ejer af arealet. Ingen TMF arealer, privat vej. 1 parkarmatur stien hører til irkevænget.

23 Side gs. Enghave Strømmen, tunnel ml. Trekronergade v. nr. 149 og Strømmen ved nr. 5 Smal passage og dårlige lysforhold. Strækningen Valby forekommer øde, men bruges af af mange. Der ønskes lys og opstribning i tunnelen. Inddragelse af helhedsplaner og Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Gangtunnel og cykeltunnel under jernbanen ved Trekronergade driftes af Banedanmark, men ejer og betaler. ingen planlagte renoveringer. 74 gs. Enghave arens Minde ulturhus, Wagnersvej 19 Udearealet omkring kulturhuset er mørkt om aftenen, der ønskes belysning, som minimum ved cafeen. gs. Enghave Tryghedsvandri ng Projektet er allerede udpeget i forbindelse med første høring af projekt tryghedsløft. øbenhavns Ejendomme oplyser, at det resterende ønskede projekt overstiger Belysningsproje kt er over beløbsgrænsen. Grund-areal ingen gadebelysning. 75 gs. Enghave Händelsvej til Borgmester Christiansens Gade Supplerende belysning. Ekstra armatur i wire over det grønne areal/stiforbindelse fra Händelsvej til Borgmester Christiansens Gade gs. Enghave B.C. Gade: Tryghedsvandri ng Händelsve j: P Projektet er allerede udpeget i forbindelse med første høring af projekt tryghedsløft. En del af projektet indgår desuden i TMF's Fornyelsesprojekt. Fornyelsesproje kt på BCGade.

24 Side gs. Enghave Mozarts Plads Belysning bl.a. for at beskytte borgerne og brugerne af pladsen. gs. Enghave, udsatte borgere på pladsen og naboer. Tryghedsvandri ng. Projektet er allerede udpeget i I det forbindelse med første høring midlertidige af projekt tryghedsløft, hvor projekt har man ekstra belysning udføres. ikke prioriteret Resterende belysning udføres i supplerende forbindelse med anlæggelse af belysning da der ny metroforplads inden kommer metro. 77 gs. Enghave ystområderne ved HF Musikbyen, "Lorterenden" og "Guldkysten" hhv. ml. "Tippen" og Valbyparken samt ud mod alvebod Strand. Utryghed i området. gs. Enghave 78 gs. Enghave Sluseholmen Indbrud i området gs. Enghave P Tryghedsvandri ng. Tryghedsvandri ng Arbejde i gang i regi af øbenhavns Ejendomme. Problemet kan ikke løses med en fysisk indsats inden for projektets ramme. 79 Amager Vest Ved Linden Området fremstår nedslidt og om aftenen mørkt og ikke-indbydende (ødelagt rækværk og delvist ikkeeksisterende græs, mangler inventar). Der foreslås gensået græs og beplantning i stedet for rækværk. Borgere (A/B Christiania sport). Via høringsportalen Bliv Hørt. Projektet kan renoveres via projektets midler. an renoveres via projektets midler. 80 Amager Vest Ørestads Boulevard fra Vejlands Allé til Islands Brygge metrostation meget mørkt om aftenen på denne cykelsti, især på siden mod Amager Fælled. Der ønskes mere belysning på cykelstien. Borgere Via høringsportalen Bliv Hørt.

25 Side Amager Vest Peder Lykkes Vej Tunnelen opleves mørk og misligholdt. Der ønskes en Amager overgang over Peder Lykkes Vej. Midterhelle, øget Vest (1. skiltning eller vejbump kan gøre det mere sikkert at gå over vejen. Ellers lys og vedligehold brugere af og beboere på Peder Lykke Centret. P Interviewtryghedsundersøgelse, oplæg, helhedsplan. Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Ejer er BF, men der er ingen planlagte renoveringer. 82 Amager Vest Området omkring den sikrede institution Sønderbo på Sundholmsvej 42. I dagtimerne er stedet en god genvej for beboere i Hørgården, men om aftenen opleves stedet meget mørkt og uoverskueligt. Der ønskes opsætning af spots. Amager Vest (2. brugerne af Café Mosaik under Amagerbro Helheds- plan. Interviewtryghedsundersøgelse, oplæg, helhedsplan. Der skal bygges almene boliger i området og det bør afventes hvorledes området tager sig ud efterfølgende. Belysningsprojekt er finansieret af områdeløft. Belysningsproje kt er over beløbsgrænsen.

26 Side Amager Vest/Øst Amagerbrogade ved Hans Bogbinders Allé. Tunnelen opleves mørk og misligholdt. Der ønskes en overgang over Amagerbrogade. Midterhelle, øget skiltning eller vejbump kan gøre det mere sikkert at gå over vejen. Ellers ønskes lys og vedligehold. Amagerbr ogade: Hans Bogbinder s Allé: P Amager Vest Interviewtryghedsundersøgelse, oplæg, helhedsplan. Tunneler er dyre at renovere og kan derfor ikke håndteres inden for Ejer er BF, men ingen planlagte renoveringer. 84 Amager Vest Islands Brygges Metrostation Stedet opleves ikke direkte utrygt, men opholdsmuligheder kan gøre stedet mere levende og hyggeligt. Der ønskes opsætning af borde og bænke. Amager Vest (2. brugerne af Café Mosaik under Amager- bro Helhedsplan. Interviewtryghedsundersøgelse, oplæg, helhedsplan. Det vurderes at projektet ikke falder inden for projekt tryghedsløft. 85 Amager Vest Sundholm Indgangspartierne fremstår mørke og misligholdte. Der ønskes lys og vedligehold. Amager Vest Lokaludval g Interviewtryghedsundersøgelse, oplæg, helhedsplan. Projektet er igangsat af områdefornyelse; Sundholmskvarteret. Se projekt 88. flere forslag til sundholm. 86 Amager Vest Metrolinjen fra DR- Om aftenen og natten er metrostationerne meget Byen til Vestamager. øde. Der ønskes noget livskabende: en kiosk, musik og højtalere eller via skærme. Amager Vest Interviewtryghedsunders øgelse, oplæg, helhedsplan. Drøftes med metroselskab.

27 Side Amager Vest Remisevej Cenret er misligholdt. Der ønskes udbedring af hærværk og opretholdelse af færdselslove Amager P Vest Interviewtryghedsundersøgelse, oplæg, helhedsplan Centeret nedrives efter maj Proces for ny lokalplan er igangsat. Privat fællesvej 88 Amager Vest Hjørnet af Brigadevej og Finlandsgade Bænken anvendes især af brugere af Sundholm, der har en støjende og utryghedsskabende adfærd. Der ønskes en undersøgelse af forskellige muligheder for tryghedsløft. Amager Vest, borgergruppe af naboer til bænken på Brigadevej. Interviewtryghedsundersøgelse, oplæg, helhedsplan. Områdeløft har en indsats. Se projekt Amager Vest Uden for Natcaféen på Sundholm Stedet opleves utrygt, da der ikke er tilstrækkelig og imødekommende belysning, hvilket bl.a. betyder, at personale er bange for at komme hinanden til undsætning, når der er behov. De hjemløse og psykisk syge brugere af Natcaféen vil gerne have det mere mørkt med en dæmpet belysning. Den eksisterende Amager Vest, samarbejdsforum belysning giver ikke den optimale mulighed for at Sundholm. orientere sig. Der ønskes opsætning af nye LED armaturer, de nuværende kan virke blændende for forbipasserende og understreger ikke bygningens arkitektur. Der laves hærværk mod nuværende armaturer, så der er behov for en robust løsning - evt med sensorer, som imødekommer de forskellige ønsker. øbenhavns Ejendom me. Interviewtryghedsundersøgelse, oplæg, helhedsplan. Aktivitetscentret Natcaféen Sundholm Sundholmvej 36. Specielle lampeskærme i flere forskellige farver på parkarmaturer. Belysningsprojekt over beløbsgrænsen.

28 Side Amager Øst Spaniensgade Mange bruger Spaniensgade som smutvej, det sidste stykke (nærmest Øresundsvej) er lukket af som cykelsti. Denne strækning er uoplyst, skummel og utryg. Der ønskes en gadelygte midt på strækningen. ommunal e aktører Via høringsportalen Bliv Hørt Projektet er omfattet af Fornyelsesprojektet. Den er omfattet af Fornyelsesproje ktet. 91 Christianshav n Christianshavns Voldgade mellem Sankt Annæ Gade og indkørslen til voldboligerne Grundet megen trafik er stedet utrygt for beboerne i ældreboligerne i voldboligerne. Der ønskes opsat en ekstra gadelygte i svinget. Borgere Via høringsportalen Bliv Hørt Projektets nærmere udformning afklares med forslagstillerne. Parkarmaturer. Evt. facade belysning? 92 Christianshav n Brobergsgade Fra hjørnet af Brobergsgade frem mod Orlogsmuseet er det småt med lys. Der ønskes bedre gadebelysning. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Fornyelsesprojektet omfatter Overgaden Oven vandet. De gamle gaslygter kan ikke udskiftes. Fornyelsesproje kt på Overgaden Oven vandet. Gamle gaslygter. Se pkt Christianshav n Langs Christianshavns anal I kanalgaderne skal der være mere lys på gaderne. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Fornyelsesprojektet omfatter dele af projektet. Gamle gaslygter kan ikke udskiftes. Fornyelsesproje kt. Gamle gaslygter. Se pkt 92.

29 Side Christianshav n Christianshavns Voldgade mellem Sankt Annæ Gade og indkørslen til voldboligerne. mørkt, man skal være varsom ift. at det støder op til det grønne område. Der ønskes gadelys tilpasset miljøet omkring. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. belyst privat fællessti i området. Belysningsproje kt over beløbsgrænsen. 95 Christianshav n Fodgængerstrækni ngen Danneskjold- Samsøes Allé til Hal C, langs med laboratoriegraven mørkt, man skal være varsom ift. at det støder op til det grønne område. Der ønskes gadelys tilpasset miljøet omkring. Christians havns (høj Danneskjo ld- Samsøes Allé: Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. belyst privat fællessti i området. Belysningsproje kt over beløbsgrænsen. 96 Christianshav n Dronningensgade Mangler belysning. meget mørkt for fodgængere og cyklister. Ikke stykket ved torvet. Torvegade indgår i Dødsruten ml. metrostationen og Christiania. Nogle af de omkringboende er utrygge. "indkørsel forbudt" skilte bliver ikke respekteret. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde Se pkt. 99 og Christianshav n Langebrogade meget mørkt på en lille trekantet plads ved rampen. Det ønskes undersøgt, om der er behov for gadelys ved ramperne til den kommende Cirkelbro over Christianshavns anal. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Fornyelsesprojekt på Langebrogade. Cirkelbroprojektet er medtaget i belysning. Det vides ikke hvilken trekantet plads, der er tale om. Fornyelsesproje kt på Langebrogade. Cirkelbroprojektet er medtaget i belysning. Hvilken plads er der tale om?

30 Side Christianshav n Ovengaden Oven Vandet/Langebro + kvarteret omkring. Området omkring hjemlæsebespisningsstedet; Fedtekælderen opleves utrygt af nogle beboere. Dels pga. brugerne, som især kommer fra Østeuropa. De samles i flokke i kvarteret og bruger voldområdet bagved til natophold og toilet. Og dels pga. den vold og hærværk, som udefrakommende har udøvet over for Fedtekælderen og dens brugere. et har drøftet muligheden for TV-overvågning og har henvendt sig til TMF om dette. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Politiet er i løbende dialog med Fedtekælderen om løsninger. Politiet er i løbende dialog med Fedtekælderen om løsninger. 99 Christianshav n Prinsessegade Fra Torvegade og et godt stykke op er der Christians midterhængte lamper. Ved svinget er der master og så havns er der meget mørkt på den modsatte side ved f.eks. skolen. Prinsessegade ved Christiania mangler lys. Utrygt at færdes i trafikken. (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Der udføres alene ekstra belysning ved skolen inden for rammen. Se pkt. 96 og Christianshav n Refshalevej Hele Refshalevej mangler belysning, særligt stykket fra Forlandet og Refshaleøen. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Belysning på første del af vejen er udskiftet i 2014 fra Forlandet til Refshalevej. Belysningsproje kt er over beløbsgrænsen.

31 Side Christianshav n Sankt Annæ Gade og Wildersgade Manglende belysning, bortset fra lyskrydset. Christians havns Lokaludval g (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Sankt Annæ Gade har gamle gaslygter, som ikke må udskiftes. Wildergades sydligste ende er privat fællesvej uden belysning. 102 Christianshav n Snorrebroen Problemer med lamper, de går meget tit ud. Fra Snorrebroen ved Bolværket er der mørkt. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Vedligehold kan udføres inden for rammen. Wireophængte københavnerlamper LED. 103 Christianshav Den nordlige del af Dårlig belysning på den nordlige side af den første del Christians n Strandgade. af strandgade, selvom der er to rækker belysning. havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Belysning er opgraderet.

32 Side Christianshav n Torvegade Lyset på Torvegade opfattes meget diffust og dårligt. Der ønskes bedre belysning. Gaden er svær at krydse, men med en anden frekvens for lyssignalerne, kunne den blive lettere at krydse. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Wireophængte københavnerlamper LED. Justering af signalanlæg? 105 Christianshav n Overgaden Oven Vandet fra Bodenhoffs Plads til Brobergsgade Der ønskes beskæring af træer og udbedring af manglende vedligeholdelse af brosten. Christians havns (høj Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Projektet vurderes ikke at give et tryghedsløft. Træerne er smukke og vil ikke have gavn af en beskæring, uklart hvad der ønskes af tryghed vedr. brosten 106 Christianshav n Tags, manglende renhold og henslængte cykler giver utryghed. Der ønskes information til borgerne om, hvordan man skaber sin egen tryghed. Christians havns, Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Er ikke omfattet af projektet. 107 Christianshav n Christiania Opleves som magnet for kriminelle bander og enkeltpersoner. Indgangen til Christiania føles utryg. Hashhandel i gårde og opgange ved Christianshavns Torv og Christiania. Taxaernes kørsel og parkering skaber utryghed. Behov for udvidelse af fortorv modsat Christiania. Christians havns, P Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Projektet er en del af en stor og kompleks indsats omkring Christiania, der ikke kan løses inden for projektets ramme.

33 Side Christianshav n Christianshavns Vold Området opleves af nogle som uoplyst, mørkt og utrygt. Der ønskes belysning på volden, evt med selvlysende markører Christians havns, Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Det vurderes, at volden ikke skal belyses, da det er et naturområde. Belysningsprojekt er over beløbsgrænsen. 109 Christianshav n Christianshavns Torv Nogle personer skaber utryghed med deres opførsel. Der ønskes belysning. dårlig håndtering af hjemløse i byrummets indretning. mange cyklister og det er svært at nå over for grønt med fodgængerovergangen. Christians havns, Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Det er ikke et sikkerhedsproblem under projekt tryghedsløft, at grøntiden for fodgængere er kort. TMF oplyser, at der er den sikkerhedstid, der skal være inden trafikken fra tværretning starter. Trafikal løsning. Ikke et sikkerhedsprobl em at grøntiden for fodgængere er kort. den sikkerhedstid, der skal være inden trafikken fra tværretning starter. 110 Christianshav n Værftsbroen Området vil blive utrygt, når broen over Inderhavnen åbner. Der kommer flere cyklister også når institutionsbyggeriet på Trekantsgrunden ved Prinsessegade/Refshalevej står færdigt samt hvis busslusen i Prinsessegade nedlægges. allerede etableret et kajakslæbested ved siden af Værftsbroen over Prinsessegade. brug for større vandgennemstrømning, da vandmiljøet på indersiden er ikke godt. Christians havns, borgere Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Sammensat projekt er over beløbs grænsen.

34 Side Christianshav n Burmeistergade Mangler belysning, bedre belægning og bedre begrønning. Christians havns, borgere Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Det vurderes at det ikke omhandler utryghed. Uklart hvad der ønskes. ICON wiereophængte armaturer. 112 Christianshav n P-pladser som Der bør ikke lægges asfalt, men fliser eller lignende, f.eks. ved Netto på så regnvandet kan komme ned og så bør man plante Holmen. træer imellem, så der kommer rum mellem bilerne. Christians havns, borgere Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Det vurderes at det ikke omhandler utryghed. Generelt ønske til belægning på P-pladser, også private. 113 Christianshav n Lille Søndervoldstræde Dårlig belysning, der ønskes nye, kraftigere lyskilder i de originale lamper. Christians havns, borgere Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde Der kan ikke gøres noget ved gamle gaslygter. 2 gamle gaslygter på facade. 114 Christianshav n Døttreskolen Manglende belysning, bilister kører ofte i begge retninger trods ensretning. Christians havns, Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. Udgår af projekt tryghedsløft, Trafikal løsning. da det er et trafikalt problem. Ikke et TMF vil se på projektet i anden sikkerhedsprobl sammenhæng. em - ulovlig kørsel er politiets kontrol.

35 Side Christianshav n Sommerfuglebroe n Eksisterende lys er gået ud. TMF er på vej med belysning. Christians havns, Annoncering på, indsamlet input ifm. Nytårskur, ng, christianshavne r-møde. TMF udskifter belysning. 116 Østerbro Østbanegade Strækningen fra Nordhavn Station til B93 boldbanerne har svag belysning. Der ønskes kraftigere belysning. Østerbro (udvalgets egen 1. prioritet). Inddragelse af politi, lokale aktører og tidligere TMFborgmester Ayfer Baykal og 117 Østerbro Rymarksvænge Manglende belysning. Der ønskes kraftigere belysning. Østerbro (udvalg- ets egen 2. prioritet). Inddragelse af politi, lokale aktører og tidligere TMF- borgmester Ayfer Baykal og Omfattet af Fornyelsesprojekt på Fornyelsesprojektet. Det undersøges om helhedsplanen Rymarksvej. kan inddrages. 118 Østerbro Hans nudsens Plads Samlingssted for socialt svage grupper. Der ønskes et opholdssted, mere begrønning og belysning. Østerbro (udvalgets egen 3. prioritet). Inddragelse af politi, lokale aktører og tidligere TMFborgmester Ayfer Baykal og Uklart hvad der ønskes. Nyanlæg vurderes at ligge udenfor beløbsgrænsen.

36 Side Østerbro Lersø Park Allé Manglende belysning. Der ønskes kraftigere belysning. Østerbro (udvalgets egen 4. prioritet). Inddragelse af politi, lokale aktører og tidligere TMFborgmester Ayfer Baykal og Området er omfattet af Fornyelsesprojektet. Fornyelsesproje ktet. 120 Nørrebro Lundtoftegade Området på bagsiden af Lundtoftegade-blokkene og baggården til Netto opleves mørkt og utrygt. Farligt når man cykler, fordi man ikke kan se, hvad der ligger på jorden. meget skrald. Der ønskes belysning og markering af sti. Nørrebro (1. borgere, Pigegrupp en Lunden, AB Lundtofteg ade. ommuna lt, men grænser op til AB Lundtofte gades areal. ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Stien ligger i Frederiksberg ommune. Wireophængt belysning på Lunstoftegade udskiftes i Fornyelsesproje ktet. en belyst sti mellem Ågade og Hillerødgade, men den ligger i Frederiksberg ommune. Er det den der menes? Drift af belysningen? 121 Nørrebro apelvej/væverga de Følelse af utryghed i området ved rundkørslen og omkring kirken, grundet mangel på belysning. Der ønskes belysning og bænke, så der skabes liv. Der ønskes en skraldespand på apelvej. Der køres også stærkt i området (bemærkning fra lokaludvalgssekretariat) Nørrebro (2. borgere, Områdefo rnyelsen Indre Nørrebro. ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Projektet vedrører Wireophængt hovedsagelig Vævergade. Lys gadebelysning, kan ikke udføres inden for ICON på rammen, men bænke og andet apelvej. byinventar kan udføres. Gadebelysning, ICON. Se også pkt. 131.

37 Side Nørrebro Blågårds Plads/Todesgade Bilræs gør beboerne utrygge. Der leger børn på pladsen. Der ønskes bilfri plads eller vejbump og belysning. Nørrebro Lokaludval g (3. borgere, Murergård ens klub og Områdefo ryelsen Indre Nørrebro. ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Det er et større trafikalt projekt. TMF vil se på projektet i anden sammenhæng. Offentlig vej. Projekt er over beløbsgrænsen. Wireophængt gadebelysning og parkarmaturer på pladsen. Næppe muligt med bilfri plads (der skal vel være mulighed for ærindekørsel). I dag er det indretttet som gågade. 123 Nørrebro De Gamles By/ByOasen mørkt og utrygt, specielt ved stien langs kolonihavehusene og byoasedyrene. Der ønskes belysning på stierne. Nørrebro Lokaludval g (4. ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Belysningsproje kt vurderes at ligge udenfor beløbsgrænsen. øbenhavns ejendomme

38 Side Nørrebro Thorsgade Den lille vej ind til Thorsgade er fyldt med skrald, boldbanen er tilgroet af krat og ukrudt og der er huller i hegnet. beskidt, mørkt og utrygt. hashhandel i Thorsparken og stort set ingen belysning. Der ønskes renhold, beskæring og belysning. Nørrebro (5. prioriterin g), borgere, øbenhav ns Politi. Vibo/om munalt ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Renovering kan ske for projektets midler. Stikvejen er privat fællesvej. Belysningen i parken udskiftes ifm. Fornyelsesprojektet. Renovering for projektets midler. Stikvej er privat fællesvej. Belysningen i parken udskiftes i Fornyelsesproje ktet. 125 Nørrebro Borgmestervangen Overgang mellem Mjølnerparken og Borgmestervangen bruges som offentlig sti. Der mangler lys og afskærmning til vejen, som gør området usikkert for børn på vej over til legeplads i Mimersparken. Der ønskes ny grundbelysning og opstilling af blomsterkasser/-bede. Nørrebro P/DSB (6. areal Belysnings plan for øbenhav n, Den bemanded e legeplads i Mimerspar ken. ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Udgår af projekt tryghedsløft, Privat da det er et trafikalt problem. fællesvej.se TMF vil se på projektet i anden også pkt 178. sammenhæng. Ikke oplagt trafiksikkerhed. Det er mere korrekt, at der tænkes i byinventar som det er markeret. 126 Nørrebro Guldbergsgade Meget og hurtigt trafik, bl.a. grundet hashhandel. Guldbergsgade er en skolevej. Der ønskes opstilling af blomsterkasser/cykelstativer/samtale-bænke på vejstykket ude foran Cafeen Sebastopol, som gør det umuligt at korttidsparkere. Der ønskes også bump ved Møllegade/Guldbergsgade og Birkegade/Guldbergsgade. Nørrebro (7. ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Der kan opsættes cykelstativer inden for projektets ramme.

39 Side Nørrebro Rantzausgade Gennemkørende trafik og tendens til bilræs. Der ønskes omtænkning af to allerede etableret vejbump og en bussluse. Nørrebro (8. borgere, Områdefo rnyelsen Indre Nørrebro. ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Trafikal problemstilling, som kræver større planlægning. TMF vil se på projektet i anden sammenhæng. 128 Nørrebro Nordbanegade/Hil lerødgade Mudret, utrygt og mørkt bag hjørnebygningen på Hillerødgade. Der ønskes belysning og afskærmning, evt. etablering af lommepark. (Uddybende bemærkning fra lokaludvalgssekretariat: det er en trampesti/genvej lige bag et strømforsyningshus der ligger på hjørnet, som måske enten skal anlægges mere offentligt eller afspærres.) Nørrebro (9. borgere, Sct. Stefans Fritidscent er. ampagne på, postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner. Undersøges nærmere af TMF, hvordan der kan igangsættes en mindre indsats. Der udføres ikke en lommepark. Hvor? Metrobyggeri på hjørnet Se ny uddybende bemærkning fra lokaludvalgssekr etariatet. 129 Nørrebro Tagensvej mørkt og utrygt under broen for enden af Nørrebro DSB ampagne på CBU laver samlet henvendelse Er der tale om Mimersparken, mange børn og unge bruger parken. Der ønskes belysning under og omkring broen og evt. at området tages i brug som aktivitetsområde. Banedan mark til DSB. en tunnel mere? - hvem ejer den? (10., postkort omdelt i bydelen, mails til relevante aktører og helhedsplaner.

Hellerup. 42 55 Emdrup. Bispebjerg. 25 Ryparken. Bispebjerg. Bispebjerg. 53 Nørrebro 36 19,20. Nørrebro. 99 22 23 Indre Nørrebro.

Hellerup. 42 55 Emdrup. Bispebjerg. 25 Ryparken. Bispebjerg. Bispebjerg. 53 Nørrebro 36 19,20. Nørrebro. 99 22 23 Indre Nørrebro. BILAG 1 Tryghedsløft Hup 10 10 88 1189 46 11 19 13 73 74 91 13 57 Bispebjerg 7112 49 48 17 24 Bispebjerg 35 8 87 167 85 86 28 684 9 6 15 24 92 9014 12 14 Brønshøj/ Husum 72 70 18 22 31 59 21 32 51 19,20

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Vi har derudover sendt mails og haft telefonkontakt til fritidshjem og fritidsklubber i bydelen, samt bydelens tre kulturhuse og biblioteker.

Vi har derudover sendt mails og haft telefonkontakt til fritidshjem og fritidsklubber i bydelen, samt bydelens tre kulturhuse og biblioteker. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling SKEMA Hvilke typer af borgerinddragelsesaktiviteter har Lokaludvalget gennemført i forbindelse med udpegning af utrygge steder i bydelen?

Læs mere

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

15-03-2016. Indholdsfortegnelse

15-03-2016. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Holmegaardhøj - Asfalt mellem vej og cykelsti... 2 Sølunden - Bedre udsigtforhold ved udkørsel på Næstvedvej... 3 Sølunden - Fortov langs Næstvedvej til begge sider... 4 Pinjevej -

Læs mere

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Program kl. 19.00 Velkommen v/ Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg kl. 19.05 til 19.35 Oplæg fra Realdania og Teknik- og Miljøforvaltningen kl.

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K. 6. februar 2013. Sagsnr. 2013-1415. Dokumentnr. 2013-75170

Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K. 6. februar 2013. Sagsnr. 2013-1415. Dokumentnr. 2013-75170 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K Forslag om af dækningsgrave i jeres bydel 6. februar 2013 Sagsnr. 2013-1415

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Notat. Noter og resume af følgegruppe møde for Kanalgadeprojektet den 13.03.14. Resume af Følgegruppens holdninger

Notat. Noter og resume af følgegruppe møde for Kanalgadeprojektet den 13.03.14. Resume af Følgegruppens holdninger Notat Noter og resume af følgegruppe møde for Kanalgadeprojektet den 13.03.14 Resume af Følgegruppens holdninger Især fire forhold blev nævnt af følgegruppen: 1. Gruppen efterspørger en bedre løsning for

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET. DAGSORDEN for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, 1. sal, værelse 51

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET. DAGSORDEN for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, 1. sal, værelse 51 TENI- OG MILJØUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 08.06.2015, kl. 15:00 i Rådhuset, 1. sal, værelse 51 Godkendelse af 32 forslag til tryghedsløft (2015-0118614) 1 TENI- OG MILJØUDVALGET Godkendelse af 32

Læs mere

Bilag 5 - Opsamling af lokaludvalgenes høringssvar og forvaltningens kommentarer 26-04-2016

Bilag 5 - Opsamling af lokaludvalgenes høringssvar og forvaltningens kommentarer 26-04-2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Udførelse af anlæg Bilag 5 - Opsamling af lokaludvalgenes høringssvar og forvaltningens kommentarer 26-04-2016 2016-0052591 Amager Vest lokaludvalg

Læs mere

SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III

SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III 1 Nye Skoler 2 1.1 Christianshavns Døttreskole 2 1.2 Hanssted Skole 4 1.3 Rudolf Steiner Skole 6 1.4 Landsbyskolen 6 1.5 Amager internationale Skole 6 1.6 Københavns

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV Sikre Skoleveje Projektpakke 2010-IV Anlægsprojekter for følgende skoler: Vigerslev Alle Skole Hillerødgade Skole Rådmandsgade Skole Utterslev Skole Frejaskolen Peder Lykke Skolen Den Classenske Legatskole

Læs mere

Eks. på manglende vedligeholdelse

Eks. på manglende vedligeholdelse Bilag 1 (1/3) Eks. på manglende vedligeholdelse Camma Larsen Ledets vej Græsset klippes flere steder slet ikke og andre steder meget sjældent. Og ingen steder sker det helt ind til sidebevoksning. Eks.

Læs mere

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG FOR ISHØJUTEN Supercykelsti og grøn indfaldsvej til København GENERELT Formålet med projektet Ishøjruten er at etablere den del af supercykelstien, som ligger i

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 BAGGRUND Østerbro lokaludvalg har i vinteren 2009-2010 igangsat en proces for at udvikle en ny lommepark omkring pladsen på Carls Nielsens Allé ud mod Østerbrogade

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Bilag til udvalgsindstilling. Inderhavn, cykel-, gang- og løbesti. 28. februar 2008. Sagsnr.

Til Teknik- og Miljøudvalget. Bilag til udvalgsindstilling. Inderhavn, cykel-, gang- og løbesti. 28. februar 2008. Sagsnr. Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag til udvalgsindstilling Inderhavn, cykel-, gang- og løbesti Dette notat har baggrund i, at Borgerrepræsentationen den 29. marts 2007 tiltrådte et medlemsforslag stillet

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

CHRISTIANSHAVNSRUTEN. Oplæg til linjeføring

CHRISTIANSHAVNSRUTEN. Oplæg til linjeføring CHRISTIANSHAVNSRUTEN Oplæg til linjeføring Marts 2010 Udarbejdet af: TMF Center for Anlæg og Udbud Grontmij Carl Bro A/S Marts 2010 Københavns Kommune INDHOLD 1. INDLEDNING FORMÅL 4 BAGGRUND 4 FINANSIERING

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 29. januar 2015 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015 Kvæsthusselskabet

Læs mere

ALTERNATIVER til det offentliges plan om CYKELRUTE gennem Christiania

ALTERNATIVER til det offentliges plan om CYKELRUTE gennem Christiania ALTERNATIVER til det offentliges plan om CYKELRUTE gennem Christiania Det er blevet påstået af folk fra det offentlige, at Christiania har godkendt den planlagte cykelrute. Det har Christiania ikke! Grunden

Læs mere

Planlægning af den offentlige belysning

Planlægning af den offentlige belysning Planlægning af den offentlige belysning Belysningsplan for Frederiksberg Kommune. Af Allan Ruberg alr@hansen-henneberg.dk Offentlig udendørs belysning etableres og drives, som navnet antyder, til gavn

Læs mere

ET GRØNNERE BRYGGEN. Forslag til ny grøn byrumsplan for Islands Brygge lavet af Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygges Lokalråd.

ET GRØNNERE BRYGGEN. Forslag til ny grøn byrumsplan for Islands Brygge lavet af Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygges Lokalråd. ET GRØNNERE BRYGGEN Forslag til ny grøn byrumsplan for Islands Brygge lavet af Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygges Lokalråd. GRØNNE BYRUM PÅ BRYGGEN Amager Vest Lokaludvalg og Islands Brygges Lokalråd

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk Indholdsfortegnelse 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole...1 1.1 Beskrivelse af undersøgelsen...1 1.2 Besvarelsesprocenter...2 1.3 Transportmiddelvalg...3 1.4 Elevernes rutevalg...5 1.4.1 Ruter

Læs mere

Cykelparkering ved Metrostationer

Cykelparkering ved Metrostationer Cykelparkering ved Metrostationer Indledning Rundt omkring på de københavnske metrostationer er der i dag en del problemer med parkerede cykler. Cyklerne er placeret uden for cykelstativerne enten fordi

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender, Bygge- og Teknikudvalget DAGSORDEN for ordinært møde onsdag den 4. december 2002 Sager til beslutning 13. Evaluering af de trafikale forhold på Indre Nørrebro BTU 594/2002 J.nr. 0616.0016/02 INDSTILLING

Læs mere

PLADS GUIDE INDRE BY 1

PLADS GUIDE INDRE BY 1 PLADS GUIDE INDRE BY 1 2 GENEREL INFORMATION Nedenfor finder du en oversigt over de fleste af pladserne/parkerne du kan låne til udendørsarrangementer i Københavns Kommune. Under hver plads eller park

Læs mere

Uderum for alle og til alle

Uderum for alle og til alle Uderum for alle og til alle Udearealer skal have forskellige rum Udearealerne skal (ligesom vi gør i vores boliger) indrettes i forskellige rum alt efter vores behov for ophold, aktivitet og opbevaring.

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om projekter med ufinansierede etaper

Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om projekter med ufinansierede etaper KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om projekter med ufinansierede etaper Notatet omhandler de af Teknik- og Miljøudvalgets anlægsprojekter,

Læs mere

BILAG 1 Tryghedsløft 2017

BILAG 1 Tryghedsløft 2017 BILAG 1 Tryghedsløft 2017 19 23 22 24 Brønshøj/ 21 Bispebjerg 17 14 15 16 18 30 20 31 28 Østerbro Vanløse Ydre 29 Indre Indre By Christianshavn 25 27 26 32 33 Valby 34 Vesterbro 2 3 1 6 7 9 10 13 12 Kgs.

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien

Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien Poul Cohrt bød tilhørere velkommen og orienterede om dagsordenen. Første del: Kommuneplansstrategien

Læs mere

Afgifter for stilladsreklamer

Afgifter for stilladsreklamer Afgifter for stilladsreklamer Bilag 4 Sagsnr. 2007-100170 Dokumentnr. 2008-472521 I forbindelse med afgiftsforhøjelsen forslås, at indføre 5 afgiftstrin, således at afgiftens størrelse afhænger af hvor

Læs mere

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261 Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning Notatet redegør for trafikale forhold ved den planlagte sammenlægning af 4 skoler på Amager. Analysen er udarbejdet ift. de tre opstillede modeller:

Læs mere

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum.

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Ønsker til ny belysning: Lb.nr. Lokalitet Kommentarer LU - bemærkninger Grundbelysning 1 Karlslundevej, mellem Smørumvej & Merløsevej

Læs mere

OPSAMLING PÅ INPUT FRA BORGERNE TIL NYINDRETNING AF JERNBANEGADE OG ANDRE OMRÅDEFORNYELSESPROJEKTER I HASLEV BYMIDTE

OPSAMLING PÅ INPUT FRA BORGERNE TIL NYINDRETNING AF JERNBANEGADE OG ANDRE OMRÅDEFORNYELSESPROJEKTER I HASLEV BYMIDTE OPSAMLING PÅ INPUT FRA BORGERNE TIL NYINDRETNING AF JERNBANEGADE OG ANDRE OMRÅDEFORNYELSESPROJEKTER I HASLEV BYMIDTE Det midlertidige kontor Områdefornyelsens Vinterstue i Jernbanegade 15 (tidligere tom

Læs mere

Charlottenlund bydelscenter

Charlottenlund bydelscenter Borgermøde i rådhushallen om forskønnelse af Charlottenlund bydelscenter Dato: 26. marts 2014 Mødet var det andet offentlige borgermøde om forskønnelsesprojektet. Ca. 60 borgere deltog i mødet. Borgmester

Læs mere

vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem

vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem byen. Læs mere om Teknik- og Miljøforvaltningens opgaver og

Læs mere

Resume af tryghedsvandring i Herredsvang onsdag d. 10. juni 2015 TRYGHEDSVANDRING MEGET KORT FORTALT?

Resume af tryghedsvandring i Herredsvang onsdag d. 10. juni 2015 TRYGHEDSVANDRING MEGET KORT FORTALT? Resume af tryghedsvandring i Herredsvang onsdag d. 10. juni 2015 Onsdag d. 10. juni 2015 blev der afholdt tryghedsvandring i Herredsvang med følgende deltagere; Henrik Højmose, Center for Byens Anvendelse,

Læs mere

INTRODUKTION. Søren Møller. Rådmand

INTRODUKTION. Søren Møller. Rådmand INTRODUKTION Belysningen i Odense bymidte er overvejende fra en tid, hvor bilerne dominerede gadebilledet. I dag er det især fodgængere og cyklister, der færdes i den centrale bymidte. Byens gader og pladser

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

I forbindelse med fordebatten om etablering af busvej fra Sohngårdsholmsvej til Universitetsområdet bør følgende sideprojekter overvejes:

I forbindelse med fordebatten om etablering af busvej fra Sohngårdsholmsvej til Universitetsområdet bør følgende sideprojekter overvejes: Fra: Plan og Byg, TM (Fællespostkasse) Sendt: 7. marts 20 08:38 Til: Charlotte Zeth Andersen; Louise Bach Mikkelsen VS: Debat om etablering af busvej fra Sohngårdsholmsvej til Universitetsområdet Fra:

Læs mere

Notat om lokalisering af Jerne station

Notat om lokalisering af Jerne station Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780293 Fax 7262 6790 sia@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk om lokalisering af Jerne station Esbjerg Kommune og Trafikstyrelsen holdt den 6. maj

Læs mere

Høringsnotat med forslag til ændringer vedr. Forslag til Støjhandlingsplan 2013-2018

Høringsnotat med forslag til ændringer vedr. Forslag til Støjhandlingsplan 2013-2018 1 Høringsnotat med forslag til ændringer vedr. Forslag til Støjhandlingsplan 2013-2018 Høringspart Høringssvar By, Kultur, Miljø og Beskæftigelses (BKMB) vurdering NR Navn og adresse på indsiger Opsummering

Læs mere

Bilag 2: Beskrivelse af projekter. Sagsnr Dokumentnr. Sagsbehandler Casper Pedersen

Bilag 2: Beskrivelse af projekter. Sagsnr Dokumentnr. Sagsbehandler Casper Pedersen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer NOTAT Bilag 2: Beskrivelse af projekter Foreslået disponering Udskiftning af gadebelysning (55,0 mio. kr.) - lovpligtig udskiftning

Læs mere

Kultur og oplevelser. Status

Kultur og oplevelser. Status Kultur og oplevelser Mål Bymidten skal have et mangfoldigt og varieret kulturliv, med stærke kulturinstitutioner og tilbud og mulighed for rekreation, der tilgodeser både borgere og turister i alle aldersgrupper.

Læs mere

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010 ESTER Skitseforslag 02.09.2010 BY Udarbejdet af og NORD arkitekter TRAFIKSANERING AF SVENDBORGVEJ I VESTER AABY Skitseforslag Udarbejdet af Vejdirektoratet og NORD Arkitekter 02.09.2010 Yderligere oplysninger:

Læs mere

Lærkevej. Lækre familieboliger i København

Lærkevej. Lækre familieboliger i København Lærkevej Lækre familieboliger i København Afdeling 107-0 Lejerbo København Gammel Køge Landevej 26 18 nyrenoverede boliger med altaner eller private haver i København NV 2500 Valby Telefon 7012 1310 Bygges

Læs mere

ET ARBEJDE MED TRYGHED. Sådan kan du som fagperson indgå i en kriminalpræventiv og tryghedsskabende indsats i Gadehavegård

ET ARBEJDE MED TRYGHED. Sådan kan du som fagperson indgå i en kriminalpræventiv og tryghedsskabende indsats i Gadehavegård ET ARBEJDE MED TRYGHED Sådan kan du som fagperson indgå i en kriminalpræventiv og tryghedsskabende indsats i Gadehavegård Indhold 05 Indledning 06 Nytten af et Tryghedsnetværk 08 Utryghed i Gadehavegård

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

Cykelstier og cykelforhold på Christianshavn

Cykelstier og cykelforhold på Christianshavn Borgerpanelundersøgelse Afrapportering Undersøgelsesperiode: 14 24. oktober 2016 Cykelstier og cykelforhold på Christianshavn Om respondenterne - 347 respondenter 5 af disse markerer, at de ikke bor på

Læs mere

Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet.

Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet. 1 September 2012 Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet. Friarealerne i Hyldespjældet er planlagt med idé og omhu. De gennemgående stræder og torve er beplantet med ahorn (spidsløn) for stræderne

Læs mere

GÅRDHAVEPROJEKT ET GRØNT PUST

GÅRDHAVEPROJEKT ET GRØNT PUST GÅRDHAVEPROJEKT ET GRØNT PUST Udarbejdet af Kristian Mousten, bachelor i landskabsarkitektur for A/B Tagenshave, Tagensvej 30-38, 2200 København N, matrikel 5863 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Side 3

Læs mere

Lavet registreringer 6 steder i forbindelse med gennemførte skolebesigtigelse. Se mere på Trafiksikkerhedsplan 2013 17.

Lavet registreringer 6 steder i forbindelse med gennemførte skolebesigtigelse. Se mere på Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Juelsminde Elevtal: ca. 550. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 6 steder i forbindelse med gennemførte skolebesigtigelse. Se mere på Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Dårlig oversigt ved begge udkørsler

Læs mere

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan?

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan? Busser på Frederiksberg - Hvor og hvordan? 1 H.C. Ørstedsvej Finsensvej Howitzvej Smallegade Falkoner Allé Gl. Kongevej Kære Frederiksbergborgere Siden omlægningerne af bustrafikken på Frederiksberg i

Læs mere

* Veje og stier Nr. 47 Bliver vejen fra rundkørslen belagt med sten med det samme? Hvis nej, kan man benytte Søvangsvej i stedet?

* Veje og stier Nr. 47 Bliver vejen fra rundkørslen belagt med sten med det samme? Hvis nej, kan man benytte Søvangsvej i stedet? Referat af generalforsamling på Kerteminde Skole d. 20. marts 2007 Velkomst v. Formand Jørgen Andersen 1) Valg af Dirigent. Bestyrelsen foreslog Mogens Jacobsen. Mogens blev valgt. Nr. 61 Generalforsamling

Læs mere

HØJE KOLSTRUPS IMAGE. Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011

HØJE KOLSTRUPS IMAGE. Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011 HØJE KOLSTRUPS IMAGE Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011 Helhedsplanen for Høje Kolstrup blev igangsat for 4 år siden. Derfor gennemfører vi nu en opfølgende undersøgelse af planens betydning for

Læs mere

Forslag l nye ordensreglementer i Rødovre Kommune

Forslag l nye ordensreglementer i Rødovre Kommune Juni 2015 RØDOVRE KOMMUNE - Teknisk Forvaltning Forslag l nye ordensreglementer i Rødovre Kommune Visualisering, Stadionparken Indhold Baggrund for forslaget 3 Forslaget 5 Rødovre Rådhus 6 Schweidalsparken

Læs mere

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2011

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2011 Tryg Tryg heds heds indeks indeks køben havn 2011 S. 03 INDLEDNING S. 04 SÅDAN HAR VI MÅLT S. 06 RESULTATER ØGET TRYGHED I KØBENHAVN S. 12 BORGERNES OPLEVELSE AF TRYGHED I DAG- OG AFTENTIMER S. 14 KRIMINALITET

Læs mere

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole 1 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 --Mobilitetsplan-- Af: civilingeniør, trafikplanlægger Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen Rambøll Danmark A/S mtm@ramboll.dk

Læs mere

Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune

Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune Kommunen modtager mange henvendelser om hastighed på både offentlige veje og private fællesveje. Som udgangspunkt er hastighedsoverskridelser en

Læs mere

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen Informationsmateriale til ekstraordinære afdelingsmøder november 2015 1 NAVNE OG BEGREBER MØDEDATOER HP4: HelhedsPlan del 4 også navnet på hele projektet med

Læs mere

LØBERUTER TIL MELLEMHOLDET. Løberuterne (46) kan ses på www.jogg.dk Søg Motionsklubben Amager Mellemholdet

LØBERUTER TIL MELLEMHOLDET. Løberuterne (46) kan ses på www.jogg.dk Søg Motionsklubben Amager Mellemholdet LØBERUTER TIL MELLEMHOLDET Løberuterne (46) kan ses på www.jogg.dk Søg Motionsklubben Amager Mellemholdet Tirsdage / torsdage juli 2009 oktober 2009. Torsdag 2/07 2009 Klubhuset - Amager Strandpark - Hedegårdsvej

Læs mere

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE Center for Bydesign Arkitektur og Byrum marts 2009 gadehjørner fortov busgade Nørrebrogade projektets fase 1 lagde sit

Læs mere

Indledning. Arkitektonisk udtryk

Indledning. Arkitektonisk udtryk Uglegårdsskolen Uglehuset - Nyt indskolingshus PROJEKTFORSLAG Indledning Arkitektonisk udtryk Nærværende projektforslag for Uglehuset er en viderebearbejdning og detaljering af konkurrenceprojektet fra

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Idekatalog Masterplan for Sæby

Idekatalog Masterplan for Sæby IDEKATALOG MASTERPLAN FOR SÆBY Idekatalog Masterplan for Sæby Idekatalog fra Sæby Havns Beboerforening for området Sæby Havn, Strandgade, Klostergyden, Den gamle fabriksgrund, Nordstranden og Søndre strand

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejleåparken

Indholdsfortegnelse. Vejleåparken Vejleåparken COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefa 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Områdernes afgrænsning 2 2 Elementer i området 2 3 Arkitektur og æstetik 3

Læs mere

2. Brev af 28. november 2011 fra Dan-Ejendomme as, administrator af ejendommen Christians Brygge 24-28/Vester Voldgade 108-110

2. Brev af 28. november 2011 fra Dan-Ejendomme as, administrator af ejendommen Christians Brygge 24-28/Vester Voldgade 108-110 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Bilag 1 Henvendelser i forbindelse med naboorientering om dispensation fra lokalplan nr. 437 Bryghusgrunden til midlertidig placering

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 10. juni 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 6.

Bestyrelsesmøde den 10. juni 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 6. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde den 15.april 2013. Godkendt. 2. Opfølgning på mødet den 6.maj (behandling af spørgeskemaer).anna opsamler og laver et a 4 ark til hjemmeside og opslagstavle.

Læs mere

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016.

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016. Investeringsoversigt Bemærkninger Konto 0 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 002.008 Hvissinge Øst 2. etape I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

Borgerplan for Klejtrup

Borgerplan for Klejtrup Revideret november 2008 1 Foreningerne i Klejtrup afholdt et borgermøde den 3. november 2008 om udviklingen i lokalområdet jf.: Klejtrup borgerplan - Helhedsplan for Klejtrup by juni 2005, som opfølgning

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Det mindede os om, hvilken elendig stand, vores fortove efterhånden er i.

Det mindede os om, hvilken elendig stand, vores fortove efterhånden er i. Beretning 2014/15 Grundejerforeningen Kløverbladet Vejene For et års tid siden, lige efter sidste generalforsamling blev bestyrelsen underrettet om seks grundejere, der havde fået påbud fra kommunen om

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30

Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30 Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30 Til stede: Karen, Kirsten, Sanne, John, Lasse, Charlotte, Kenneth og Jan samt 5 gæster. Afbud fra: Ingen Dagsordenens pkt.1: Valg af

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Højmark Mandag d. 13. april 2015 kl. 19.00 Sted: Vigerslev Kirke, Menighedslokalet

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Højmark Mandag d. 13. april 2015 kl. 19.00 Sted: Vigerslev Kirke, Menighedslokalet Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Højmark Mandag d. 13. april 2015 kl. 19.00 Sted: Vigerslev Kirke, Menighedslokalet Formand Leif Nielsen bød velkommen. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Onsdag den 15. januar 2014. Mødetidspunkt: 17:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Onsdag den 15. januar 2014. Mødetidspunkt: 17:00 Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Bjarne Kogsbøll (C), Ekrem Günbulut (A), Hugo Hammel (A), John A. Bilenberg (C), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavn den 22. juli 2009 Frank Jensen Socialdemokraterne Artillerivej 34 2300 København

Læs mere

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Skolen på Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Indledning Løsningsforslagene på de følgende sider tager afsæt i de problematikker, som er blevet udpeget i forbindelse med skolevejsanalysen

Læs mere

Romalt har 3 hjertestartere

Romalt har 3 hjertestartere GRUNDEJERFORENINGEN ROMALT Romalt har 3 hjertestartere Se kortet på bagsiden Informations folder efteråret 2015 Nyt fra Grundejerforeningen Kære Grundejere I Grundejerforeningen Romalt Velkommen til den

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Frederiksgård Karréen

FÆLLES GÅRDHAVE Frederiksgård Karréen FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Frederiksgård Karréen Frederikssundsvej 36 A-B, 38, 40, 42. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 24. februar 2014 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Frederiksgård Karréen

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

Bilag 1. Generalforsamling A/B Lykkehøj 28. april 2015 Velkommen til A/B Lykkehøjs generalforsamling 2015. Særlig velkomst til de nye andelshavere som er kommet til i det forgangne år. Vi har inviteret

Læs mere

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal Stråmosen naturgenopretning i Ølstykke i Egedal 18. april 2016 extern Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt, placering, og ejerskab... 4 3. Tidligere initiativer og status...

Læs mere

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt)

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt) KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 11. september 2018 Bilag 2 Indstilling om styring af anlægsmåltal 2019 Dette bilag indeholder to tabeller med de projekter som tidligere

Læs mere

Udvikling i din by GUDUM

Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by byens udvikling! Udvikling i din by er et tilbud til landsbyer i Aalborg Kommune. En mulighed for byens borgere til i fællesskab at udforme små og store, jordnære

Læs mere

IRMABYEN: REDEGØRELSE VEJPROJEKT INTERNE VEJE. Projektnummer 3631400077. Vejprojekt Interne veje. Rødovre Kommune.

IRMABYEN: REDEGØRELSE VEJPROJEKT INTERNE VEJE. Projektnummer 3631400077. Vejprojekt Interne veje. Rødovre Kommune. IRMABYEN: REDEGØRELSE VEJPROJEKT INTERNE VEJE Projekt IrmaByen Projektnummer 3631400077 Emne Til Fra Vejprojekt Interne veje Rødovre Kommune Rikke Høy Eskedal Udgivet 06-01-2016 Revideret 09-02-2016 I

Læs mere

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Juni 2015 Sommerhilsen Så er forårets generalforsamling og den ekstraordinære generalforsamling overstået. Jeg vil gerne

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere