Af artiklen [Virksomhed 1] har tråde til giganthandel, bragt den 26. august 2011, fremgår blandt andet følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Af artiklen [Virksomhed 1] har tråde til giganthandel, bragt den 26. august 2011, fremgår blandt andet følgende:"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr [Klager] mod NORDJYSKE Stiftstidende [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen har klaget til Pressenævnet over artiklen Nordjydes sag for EU-domstol: Skat afkræver ham over 100 mio. kroner bragt den 22. september 2018 på netavisen nordjyske.dk, idet han mener, at god presseskik er tilsidesat. [Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte, skadelige og krænkende oplysninger, som ikke blev forelagt ham forud for offentliggørelsen, samt at artiklens overskrift er uden dækning. [Klager] har desuden klaget over, at omtalen krænker hans privatliv. 1 Sagsfremstilling Forud for offentliggørelsen Pressenævnet har fra NORDJYSKE Stiftstidende modtaget kopi af artiklerne [Virksomhed 1] har tråde til giganthandel bragt den 26. august 2011 i Nordjyske Stiftstidende og Kæmpeprofit ender i Cypern bragt den 17. juli 2013 i Nordjyske Stiftstidende. Af artiklen [Virksomhed 1] har tråde til giganthandel, bragt den 26. august 2011, fremgår blandt andet følgende: NØRRESUNDBY: Nordjyske [Virksomhed 1], som gik konkurs i februar med et ubetalt skattekrav på op imod 100 millioner kroner i bagagen, har tråde tilbage til den nordjyske softwarevirksomhed [Virksomhed 2], der omkring årsskiftet blev solgt for over en milliard kroner i den hidtil største nordjyske virksomhedshandel. Sælgeren af [Virksomhed 2] var dengang det cypriotisk registrerede selskab [Virksomhed 3], hvis ejerkreds er ukendt. Og da [Virksomhed 1] gik konkurs i februar i år var selskabet - gennem en række danske holdingselskaber - også ejet af det cypriotisk registrerede selskab. Men [Virksomhed 1]s forbindelse til [Virksomhed 2] stopper ikke med den fælles ejer på Cypern. Ejede [Virksomhed 2]

2 2 Indtil et tidspunkt i løbet af regnskabsåret 2007/2008 var det [Virksomhed 1], der ejede aktierne i [Virksomhed 2], hvorefter aktierne blev solgt til den svenske koncern [Virksomhed 4], der på dette tidspunkt ejede både [Virksomhed 1] og [Virksomhed 2]. Som beskrevet i gårsdagens udgave af NORDJYSKE gransker kurator i [Virksomhed 1]s konkursbo, advokat [Advokat 1], om nogle kreditorer er blevet forfordelt i forbindelse med denne handel og andre transaktioner med selskabets ejere. [Virksomhed 1]s årsregnskab for 2007/2008 viser, at selskabet på det tidspunkt var registreret på adressen [Adresse 1]. Denne adresse var og er hjemsted for [Virksomhed 2]. Samtidig bestod ledelsen i [Virksomhed 1] i 2007 af [Person A] og [Person B]. Samme [Person A] var indtil for få måneder siden bestyrelsesformand i [Virksomhed 2], og [Person B] er i dag direktør i [Virksomhed 2]. Det har ikke været muligt at træffe hverken [Person B] eller [Person A] for en kommentar. Flyttede efter tømning [Virksomhed 1]s salg af aktierne i [Virksomhed 2] i 2007 gjorde med et slag [Virksomhed 1] til en tom skal uden større værdier. Og i kølvandet på aktiesalget skiftede [Virksomhed 1] både ledelse og hjemsted. Frem til konkursen i februar har [Person C] fra Nørresundby været registreret som direktør i selskabet. Han ønsker ikke at tale med NORDJYSKE om sin rolle i [Virksomhed 1]. Parallelt med det store aktiesalg skiftede [Virksomhed 1] også adresse fra Nørresundby til [Adresse 2]. [Adresse 2]-ejendommen er ejet af selskabet [Virksomhed 8], som ejede [Virksomhed 1] frem til konkursen. Cypriotisk ejer [Virksomhed 8] er gennem en række danske datterselskaber ejet af [Virksomhed 3], altså den tidligere ejer af [Virksomhed 2]. I alle disse datterselskaber er [Person D] fra [Adresse 2] registreret som direktør. Det har ikke været muligt at spørge [Person D] om aktiviteten i [Virksomhed 3]s danske datterselskaber, herunder i [Virksomhed 1], og om hvordan ejeren forholder sig til skattegælden i [Virksomhed 1]. Af artiklen Kæmpeprofit ender i Cypern bragt den 17. juli 2013 fremgår blandt andet følgende: NØRRESUNDBY: Da den nordjyske it-virksomhed [Virksomhed 2] omkring nytår 2010 blev solgt til engelske [Virksomhed 6] udløste handlen en gevinst på op imod en milliard kroner til [Virksomhed 2]s daværende ejer, [Klager]. Gevinsten fra virksomhedssalget endte i første omgang i et af [Klager]s danske selskaber, men er nu som udbytte ført ud af landet og endt i kassen hos et cypriotisk registreret selskab ejet af [Klager]. Det viser en regnskabsanalyse, som NORDJYSKE har gennemført.

3 3 - Ved at flytte gevinsten fra virksomhedssalget fra Danmark til Cypern opnår man, at fremtidige indtægter fra investeringer af udbyttet kun bliver beskattet med den lave cypriotiske selskabsskat på 10 procent, siger lektor [Lektoren] fra Aalborg Universitet, der er ekspert i regnskaber og økonomistyring. Ingen skat af udbytte Samtidig betyder en dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Cypern ifølge [Lektoren], at [Klager] slipper for at betale dansk skat af det udbytte på 913 millioner kroner fra salget af [Virksomhed 2], som er blevet overført til Cypern. - Jeg tolker aftalen mellem Cypern og Danmark sådan, at udbyttet ikke skal beskattes i Danmark, siger han. Nordjyde brugt som direktør [Klager]s nuværende bopæl er ukendt, og en søgning i det danske virksomhedsregister viser, at han i flere år ikke har haft nogen formelle poster i sine danske selskaber. I hans selskab [Virksomhed 5], som udbetalte de 913 millioner kroner i udbytte til hans cypriotiske selskab, er den nordjyske erhvervsmand [Person C] registreret som direktør og ledelse i selskabet. Det har ikke været muligt at få kontakt til [Person C], der ud over i [Virksomhed 5] er eller har stået registret som direktør i en række af [Klager]s selskaber. Da NORDJYSKE tilbage i 2011 fik kontakt til [Person C] i forbindelse med et andet af [Klager]s selskaber svarede han, at han ingen kommentarer havde. [Virksomhed 5] har adresse hos revisionsfirmaet [Revisionsfirmaet] i Kongens Lyngby nord for København. [Revisionsfirmaet] er revisor i alle [Klager]s danske selskaber. Den påklagede artikel NORDJYSKE Stiftstidende bragte den 22. september 2018 artiklen Nordjydes sag for EUdomstol: Skat afkræver ham over 100 mio. kroner på netavisen nordjyske.dk. Artiklen har følgende underrubrik: Krav på over 100 millioner kroner mod [Klager] afventer på tredje år afgørelse fra EU-domstolen. Under underrubrikken er indsat et billede af SKATs logo. Billedet er ledsaget af følgende tekst: Skattesagen mod [Klager] afventer fortsat EU-Domstolens afgørelse. Af artiklen fremgår følgende: ØKONOMISK KRIMINALITET NØRRESUNDBY: En skattesag til over 100 millioner kroner, som SKAT har anlagt mod nordjyske [Klager] og to af hans tidligere medarbejdere, står fortsat stille.

4 4 - Skattesagen afventer EU-Domstolens domme i seks sager, hvor Generaladvokaten (en slags dommer, red.) er fremkommet med forslag til afgørelser, forklarer advokat [Advokat 1] fra Kammeradvokaten. Det store skattekrav stammer fra konkursen i 2011 i [Klager]s nordjyske selskab [Virksomhed 1]. Her efterlod han efter SKATs opfattelse en ubetalt skatteregning på et tocifret millionbeløb, som der ikke var dækning for i konkursboet. Derfor har Skat stævnet ledelse og ejer i [Virksomhed 1] for at få dækket skattekravet, der med renter nu er vokset til et trecifret millionbeløb. Afgørelser trækker ud [Advokat 1], der er kurator i konkursboet efter [Virksomhed 1], ved ikke, hvornår EU-Domstolen afgør de sager, der lige nu blokerer for afgørelsen af SKATs krav. Det er de danske skatteregler om indeholdelse - træk - af kildeskat på renteindtægter i et selskab, som [Virksomhed 1], der er årsagen til den juridisk set fastlåste situation. - Der er tvivl om, hvorvidt de danske regler er i overensstemmelse med EU-retten, og det spørgsmål skal EU-Domstolen tage stilling til, har advokat [Advokat 2] fra Kammeradvokaten tidligere oplyst. Solgte [Virksomhed 2] for en milliard [Klager] solgte ved årsskiftet 2010/2011 forsvars- og overvågningsvirksomheden [Virksomhed 2] i Nørresundby til engelske [Virksomhed 6]. Virksomhedshandlen indbragte ham op imod en milliard kroner og var dengang det hidtil dyreste virksomhedsopkøb i Nordjylland. Gevinsten fra virksomhedssalget endte i første omgang i et af [Klager]s danske selskaber. Efterfølgende blev pengene ført ud af landet og endte i kassen hos et cypriotisk indregistreret selskab ejet af [Klager]. Advokat kunne ikke finde ham [Klager] holder en - forsigtigt udtrykt - lav profil. Da advokat [Advokat 3] fra Kammeradvokaten i 2012 skulle have forkyndt SKATs krav, kunne han ikke finde [Klager], der i de senere år har haft adresse i både England og Schweitz. Derfor måtte han ty til den usædvanlige løsning at bekendtgøre stævningen i Statstidende. [Klager] har ifølge NORDJYSKEs oplysninger efterfølgende givet sig til kende. Til artiklen er indsat en faktaboks, hvoraf følgende fremgår: Sådan opstod skattekravet SKATs krav vedrører en ubetalt skattegæld i konkursboet efter selskabet [Virksomhed 1], som ejede den nordjyske forsvarsvirksomhed [Virksomhed 2] (købt af engelske [Virksomhed 6] i 2000) frem til 2007, og som gik konkurs i Skattekravet opstod i Her solgte [Virksomhed 1] sine aktier i [Virksomhed 2] til et søsterselskab og fik som betaling slettet en stor gæld til søsterselskabet.

5 5 Der blev ikke ved samme lejlighed reserveret penge til at dække et millionkrav fra Skat mod [Virksomhed 1] om betaling af rentekildeskat. Da [Virksomhed 1] herefter gik konkurs, stod Skat derfor tilbage med et skattekrav, der tidligere med renter er blevet opgjort til over 100 mio. kr., et beløb, der ikke er dækning for i konkursboet. Erstatningskravet, som er rejst af kurator [Advokat 1] fra Kammeradvokaten, er rettet mod [Klager] som ejer af [Virksomhed 1] mod [Person A] og [Person B], som udgjorde ledelsen i [Virksomhed 1]. Øvrige oplysninger Pressenævnet har fra NORDJYSKE Stiftstidende modtaget Retten i Aalborgs kendelse af 29. august Af kendelsen fremgår blandt andet følgende: Konkurssagen SKAT v/ Skattecenter Skive 7800 Skive Mod [Virksomhed 1] [Person D] - forklarede behørigt formanet - at han har været direktør i [Virksomhed 1] fra 1999 til det var [Klager], vidnets søn, der udpegede ham. [Klager] var konsulent for selskabet. Person-ejerkredsen, [Virksomhed 3], har han ikke kendskab til. Han er direktør i [Virksomhed 7], [Virksomhed 8] og [Virksomhed 5], disse selskaber ejes af [Virksomhed 9] - det er et selskab, vidnet har stiftet, og han ejer anparterne i selskabet. [Virksomhed 8] ejede [Virksomhed 1] før konkursen. [Virksomhed 3] ejer [Virksomhed 7], [Virksomhed 8] og [Virksomhed 5]. Han husker ikke, hvem der gav vidnet instrukser, mens han var direktør, det var en udenlandsk person, han husker ikke navn eller nationalitet. Forhandlingerne om vidnets overtagelse af de 3 ovennævnte selskaber er sket med nogle udlændinge. Det er korrekt, at [Virksomhed 7] har været ejet af [Klager], men det er ikke ham, vidnet har forhandlet med. Han er ikke bekendt med, hvem der i sidste ende er ejer af anparter og aktier. I 2003 skete en omstrukturering, hvor [Virksomhed 1] blev købt af et svensk selskab, [Virksomhed 4], der blev udstedt et gældsbrev i euro. Vidnet blev rådgivet af [Person E], der oplyste ham om, at overdragelsen skete indenfor koncernen og var fuldt lovligt. Han stoppede som direktør i 2003, han interesserede sig udelukkende for bygningerne, ikke for alle de selskaber. Han vil gætte på, at årsagen til omstruktureringen var økonomiske forhold.

6 6 [Person A] forklarede behørigt formanet, at han har været bestyrelsesformand for [Virksomhed 1] fra juni 2004 til Han blev udpeget af [Person F], der hørte til de svenske selskab. Han arbejdede i driftsselskabet [Virksomhed 2] i, da han kom med i koncernen i Det var stifteren, [Klager], der i sin tid antog ham - de kendte hinanden via en fælles interesse. Han kender ikke den endelige ejerkreds bag koncernen. [Klager] var stifter af driftsselskabet og har fungeret som rådgiver for ejerkredsen. Han tror ikke, [Klager] er en del af ejerkredsen. Vidnet har ikke deltaget i generalforsamlinger. [Person B] forklarede behørigt formanet, at han fra november 2003 til oktober 2008 var direktør for [Virksomhed 1], juni 2004 til oktober 2008 var han bestyrelsesmedlem. Han kom ind i selskabet via sit bestyrelsesmedlemskab af det øverste danske selskab, via [Klager] og [Person G]. [Person H] var involveret, da vidnet kom ind i [Virksomhed 1] i I 1994 startede han som medarbejder i [Virksomhed 2], og blev direktør i Da den daværende ejer, [Klager], flyttede til England i 1999, spurgte [Klager] ham, om han ville være koncerndirektør. Ejer af koncernen i 2003 var et engelsk selskab, ejet af en fond, han ved ikke, hvilken fysisk person, der ejede fonden. Efter vidnets opfattelse solgte [Klager] koncernen, måske i Omstruktureringen i 2003 blev han informeret om. Rådgiverne i forbindelse med omstruktureringerne var [Konsulentvirksomheden] og [Person H]. Formålet var at begrænse skatteeksponeringen. Omstruktureringen i 2007 skete, da der var et problem med betaling af renter i forhold til indtjening, og da der var administrationsbesvær. [Person C] forklarede behørigt formanet, at han har været direktør for [Virksomhed 1] frem til konkursen. Han har været bestyrelsesmedlem siden 2002 i [Virksomhed 7], ejet af [Klager]. [Virksomhed 5] ejes at [Virksomhed 3], han ved ikke, hvem der ejer dette selskab, han har ikke dialog med nogen fra [Virksomhed 3]. Vidnet har ikke haft dialog med [Klager] om skattekravet. Han havde ikke haft sin gang i [Virksomhed 2], ligesom han ikke deltog i generalforsamlinger. Pressenævnet har endvidere modtaget Kammeradvokatens redegørelser af 8. december 2011 og 15. juni 2012 om konkursboet [Virksomhed 1]. Af Kammeradvokatens redegørelse af 8. december 2011 fremgår blandt andet følgende:

7 7 Den 30. juni 2011 stadfæstede Vestre Landsret det af Skifteretten i Aalborg afsagte konkursdekret. Selskabets tidligere ledelse ansøgte herefter om tredjeinstansbevilling med henblik på at indbringe afgørelsen for Højesteret, men Procesbevillingsnævnet meddelte den 11. november 2011 afslag herpå. Endvidere blev der forberedt og gennemført en afhøring af selskabets tidligere direktion og bestyrelse i Skifteretten i Aalborg den 29. august Denne afhøring afslørede blandt andet, at selskabet havde et tilgodehavende hos det seneste moderselskab, [Virksomhed 8], stort ca. kr Dette tilgodehavende blev gjort gældende overfor [Virksomhed 8], der har indbetalt beløbet. Kurator har endvidere undersøgt grundlaget for et evt. erstatningsansvar mod selskabets ledelse og rådgivere i anledning af den i juli 2007 gennemførte omstrukturering af [Virksomhed 2]-koncernen, hvorved [Virksomhed 1] indfriede sin gæld til det daværende moderselskab, [Virksomhed 4], ved at overdrage aktier i [Virksomhed 2] for et beløb, som modsvarede gælden, ca. DKK 1,3 mia., hvorved alene [Virksomhed 4], fik dækning, mens der ikke blev reserveret midler til dækning af SKATs krav. Det er kurators konklusion, at der som følge af omstruktureringen er grundlag for at rejse et erstatningskrav mod selskabets ledelse og formodede ejer, mens der p.t. ikke foreligger et sikkert grundlag for at rejse krav mod rådgiverne. Konkursboets undersøgelser har vist, at SKAT var den eneste af konkursboets kreditorer, hvis krav eksisterede i juli 2007, da den ansvarspådragende omstrukturering blev gennemført. Derfor og da boet p.t. ikke har likvide aktiver, som muliggør anlæggelse af en erstatningsansvarssag med en sagsgenstand på over kr. 100 mio., har kurator accepteret, at erstatningssagen ikke anlægges af boet, men at SKAT i stedet sagsøger selskabets tidligere ledelse, idet alene SKAT ses at have lidt tab ved den skævdelende disposition. Konkursboet forventer derefter, at SKAT i indeværende uge indgiver stævning mod den tidligere ledelse og formodede ejer i selskabet, med en påstand på kr. 104,6 mio. (svarende til SKATs krav opgjort i pr. dispositionens foretagelse). Af Kammeradvokatens redegørelse af 15. juni 2012 fremgår blandt andet følgende: Med hensyn til det i sidste redegørelse omtalte mulige erstatningskrav [mod] det konkursramte selskabs tidligere ledelse og rådgivere kan det oplyses, at SKAT har udtaget stævning ved Retten i Aalborg mod selskabets tidligere ledelse samt selskabets stifter og den formodede ultimative ejer. Erstatningskravet er baseret på, at disse personer har medvirket til at tømme selskabet for midler, efter at det stod - eller burde have stået - dem klart, at SKAT havde krav på rentekildeskat mod selskabet.

8 8 Pressenævnet har endelig modtaget stævning og indkaldelse kundgjort den 13. juli 2012 i Statstidende nr. 133, 109. årgang. Af stævningen fremgår blandt andet følgende: Advokat [Advokat 3], Kammeradvokaten, har som advokat for SKAT, Parallelvej 11, 9800 Hjørring, sagsøgt 1) [Klager] hvis sidst kendte adresse er: [Adresse 3] Påstande: Principalt: Sagsøgte 1-3 tilpligtes solidarisk, subsidiært alternativt at betale ,00 med tillæg af procesrenter fra , subsidiært fra et senere tidspunkt forud for sagens anlæg. Subsidiært: Sagsøgte 1-5 tilpligtes solidarisk, subsidiært alternativt at betale ,00 med tillæg af procesrente fra , subsidiært fra et senere tidspunkt forud for sagens anlæg. Den principale påstand er foreløbigt fastsat, hvorfor der tages forbehold for at regulere denne. [Virksomhed 1] blev ved Skifteretten i Aalborgs kendelse af taget under konkursbehandling på begæring af SKAT. Kendelsen blev stadfæstet af Vestre Landsret den Kravet, som dannede grundlag for konkursbegæringen var pr opgjort som følger: Rentekildeskat 2004 kr ,57 Rentekildeskat 2005 kr ,00 Rentekildeskat 2006 kr ,00 Rentekildeskat 2007 kr ,00 Renter kr ,00 Gebyr kr. 65,00 Retsafgift kr ,00 I alt kr ,57 SKAT s krav udgør eksklusive renter, gebyrer og retsafgifter kr ,57 og vedrører 4 regnskabsår, tilsammen dækkende perioden

9 9 SKAT har konstateret, at [Virksomhed 1] i regnskabsåret 2007/08 - nærmere bestemt den overdrog sit væsentlige aktiv, 100% af aktiekapitalen i [Virksomhed 2], til [Virksomhed 1]s moderselskab, [Virksomhed 4] Overdragelsessummen udgjorde kr ,00 svarende til den pris, hvortil aktierne var værdisat i [Virksomhed 1]s årsrapport pr Pr havde [Virksomhed 1] en gæld til moderselskabet [Virksomhed 4] på kr ,00. Det har efterfølgende i forbindelse med [Virksomhed 1]s aflæggelse af årsrapport pr kunnet konstateres, at denne gæld blev udlignet med overdragelsen af aktierne i [Virksomhed 2]. Gælden til SKAT er ikke optaget i de nævnte årsrapporter. Det er SKAT s standpunkt, at måden, hvorpå overdragelsen fandt sted, indebar en tilsidesættelse af hensynet til en ligelig fordeling af [Virksomhed 1]s aktiver mellem kreditorerne, idet [Virksomhed 1]s ledelse og de øvrige personer, der har været involveret i beslutningen, vidste eller burde vide, at SKAT havde krav på rentekildeskat. Det gøres gældende, at sagsøgte 1-3, der var involveret i beslutningen, derved har pådraget sig et erstatningsansvar, jf. den principale påstand. SKAT har endvidere konstateret, at det på [Virksomhed 1]s generalforsamling den 30. november 2007 blev besluttet at udlodde et udbytte på kr ,- til [Virksomhed 8]. SKAT, der på det tidspunkt var eneste kreditor, blev derved afskåret fra at søge sig fyldestgjort i beløbet. Det er SKAT s standpunkt, at de sagsøgte ved deres medvirken til udbyttebetalingen har pådraget sig et erstatningsansvar, jf. den subsidiære påstand. [Klager]s klage er modtaget den 11. december 2018 i Pressenævnet. 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter God presseskik Korrekt information og overskriftens dækning [Klager] har anført, at artiklen indeholder ukorrekte oplysninger, og at artiklens overskrift er uden dækning. Herudover har ledeordet økonomisk kriminalitet ikke dækning i den pågældende artikel eller fakta i øvrigt.

10 10 NORDJYSKE Stiftstidende har ud fra overskriften, ledeordet, underrubrikken Skattesagen mod [Klager] afventer fortsat EU-Domstolens afgørelse og et stort billede af SKAT og deres logo, givet læseren det overordnede indtryk, at sagen drejer sig om [Klager], ligesom læserens opmærksomhed er blevet henledt på, at [Klager] har begået økonomisk kriminalitet, hvilket er forkert. - Skattesag Der er ikke er tale om en skattesag, idet SKAT ikke har anlagt en skattesag mod [Klager]. - Selskabet [Virksomhed 1]s ejerforhold [Klager] ejer ikke selskabet [Virksomhed 1] og har aldrig gjort det, og der er ikke rejst krav mod ham af kurator. - Renteindtægter Den omtalte sag har intet med renteindtægter at gøre. - Salg af virksomheden [Virksomhed 2] [Klager] har ikke solgt overvågningsvirksomheden [Virksomhed 2], og salget har således ikke indbragt ham op mod en milliard kroner, ligesom gevinsten ikke endte i hans selskab eller et i af ham indregistreret selskab. Forelæggelse [Klager] har anført, at der er tale om en over for ham særdeles kritisk artikel. NORDJYSKE Stiftstidende har ikke søgt at indhente hans kommentar til artiklen, og hvis dette var gjort kunne de faktuelle og personligt meget krænkende fejl være undgået. Artiklen indeholder vigtige faktuelt forkerte oplysninger og er derfor særdeles skadelig, krænkende og agtelsesforringende for [Klager]. Sådanne negative og skadelige informationer skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, herunder ved forelæggelse for [Klager], hvilket NORDJYSKE Stiftstidende ikke har forsøgt gjort. Privatlivets fred [Klager] har anført, at artiklen krænker hans personlige anseelse i væsentlig grad, ligesom privatlivets fred helt unødvendigt og uden offentlig interesse er krænket. Det er åbenlyst, at en artikel så kritisk mod [Klager] har endog meget stor skadevirkning, når den faktuelt er forkert. Særligt når [Klager] knyttes til ledeordet økonomisk kriminalitet, ligesom det faktuelt forkerte i det anførte om, at SKAT har rejst krav i en skattesag mod klager for over 100 millioner kr. 2.2 NORDJYSKE Stiftstidendes synspunkter

11 11 God presseskik Korrekt information og overskriftens dækning NORDJYSKE Stiftstidende har anført, at det tydeligt fremgår af artiklen og overskriften, at sagen behandles ved EU-Domstolen, og at SKAT har rejst krav om betaling fra [Klager], ikke at vedkommende er skyldig eller skal betale. Der er tydeligt gjort opmærksom på, at det er en verserende sag, der ikke er afgjort endnu det er selve artiklens pointe, at afgørelsen trækker ud. Der er således fuld dækning for overskrift og underoverskrift i artiklen, der redegør for sagens forløb. Der er herudover intet misvisende i, at der bringes et stort billede af SKATs logo, da SKAT har anlagt sagen, hvorfor billedet er indlysende relevant. Økonomisk kriminalitet er et ledeord i taksonomien, hvilket er den kategori af stof, artiklen hører under. - Skattesag Det fremgår af stævningen mod [Klager] i Statstidende fra juli 2012, at han sammen med to andre er stævnet af SKAT med et krav på 153 millioner kroner i forbindelse med konkurssagen i [Virksomhed 1]. Det fremgår af en redegørelse fra kurator [Advokat 1] i [Virksomhed 1]s konkursbo fra juni 2012, at SKAT har udtaget stævning ved Retten i Aalborg mod selskabets tidligere ledelse samt selskabets stifter og den formodede ultimative ejer. - Selskabet [Virksomhed 1]s ejerforhold Det fremgår af retsbogen fra 29. august 2011 fra Skifteretten i Aalborg vedrørende Konkurssagen SKAT mod [Virksomhed 1]s, side 3: Selskabets tidligere direktør [Person B] forklarede, at Da den daværende ejer [Klager], flyttede Desuden har SKAT og Kammeradvokaten valgt at stævne [Klager] ud fra, at han ejede virksomheden. - Renteindtægter Det fremgår af stævningen mod [Klager] side 1 og redegørelse fra kurator fra juni 2012, at sagen handler om SKATs krav på rentekildeskat i [Virksomhed 1]. - Salg af virksomheden [Virksomhed 2] NORDJYSKE Stiftstidende har henvist til, at det tidligere er påvist i artiklerne Kæmpeprofit ender i Cypern bragt den 17. juli 2013 i Nordjyske Stiftstidende og [Virksomhed 1] har tråde til giganthandel bragt den 26. august 2011 i Nordjyske Stiftstidende, hvordan udbyttet fra salget af [Virksomhed 2] blev overført til Cypern, og at ejerforholdet og provenuet vil indgå i sagen, når den føres for retten. Forelæggelse NORDJYSKE Stiftstidende har anført, at der gennem årene (2012, 2013, 2015 og 2018) er bragt flere artikler om samme sag. I forbindelse med artiklerne har mediet forsøgt at indhente kommentarer fra [Klager], men det har aldrig været muligt. Det samme var tilfældet med den påklagede artikel, hvor der blev forsøgt indhentet kommentarer gennem [Klager]s far, direktøren i [Klager]s selskaber, og gennem revisionsfirmaet.

12 12 Kammeradvokaten har i forbindelse med stævningen haft samme udfordring i forhold til at kunne finde [Klager], og derfor blev stævningen bekendtgjort i Statstidende. NORDJYSKE Stiftstidende vil i eventuelle fremtidige artikler nu også forsøge at indhente kommentarer via [Klager]s nye advokat, som mediet ikke tidligere var bekendt med. Privatlivets fred NORDJYSKE Stiftstidende har anført, at artiklen ikke omhandler [Klager]s privatliv, men aktiviteter i erhvervslivet. Artiklen omhandler en verserende sag mod ham og refererer de krav, som SKAT har rejst mod [Klager]. Artiklen indeholder ikke faktuelt forkerte oplysninger, og det må derfor afvises, at artiklen skulle være krænkende. NORDJYSKE Stiftstidende er uenig i, at en skattesag af dette omfang ikke skulle have offentlig interesse. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Jesper Rothe, Jørn Mikkelsen, Lene Sarup og John Meinert Jacobsen. God presseskik Korrekt information og overskriftens dækning [Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte oplysninger. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte, jf. punkt A.1. - Skattesag [Klager] har klaget over, at det er ukorrekt, at der er tale om en skattesag, idet SKAT ikke har anlagt en skattesag mod ham. Af artiklen fremgår blandt andet følgende: En skattesag til over 100 millioner kroner, som SKAT har anlagt mod nordjyske [Klager] og to af hans tidligere medarbejdere, står fortsat stille. På baggrund af sagens oplysninger har Pressenævnet lagt til grund, at der af stævning og indkaldelse kundgjort den 13. juli 2012 i Statstidende nr. 133, 109. årgang, blandt andet fremgår følgende:

13 13 Advokat [Advokat 3], Kammeradvokaten, har som advokat for SKAT, Parallelvej 11, 9800 Hjørring, sagsøgt 1) [Klager] hvis sidst kendte adresse er: [Adresse 3] Påstande: Principalt: Sagsøgte 1-3 tilpligtes solidarisk, subsidiært alternativt at betale ,00 med tillæg af procesrenter fra , subsidiært fra et senere tidspunkt forud for sagens anlæg. På den baggrund finder Pressenævnet, at det korrekt er gengivet i artiklen, at SKAT har anlagt en skattesag mod [Klager]. Nævnet udtaler ikke kritik. - Selskabet [Virksomhed 1]s ejerforhold [Klager] har klaget over, at det fremgår af artiklen, at han ejer selskabet [Virksomhed 1], idet han ikke gør det og aldrig har gjort det, og at der ikke er rejst krav mod ham af kurator. Af artiklen fremgår blandt andet følgende: Det store skattekrav stammer fra konkursen i 2011 i [Klager]s nordjyske selskab [Virksomhed 1]. Erstatningskravet, som er rejst af kurator [Advokat 1] fra Kammeradvokaten, er rettet mod [Klager] som ejer af [Virksomhed 1] mod [Person A] og [Person B], som udgjorde ledelsen i [Virksomhed 1]. Af Retten i Aalborgs kendelse af 29. august 2011 fremgår blandt andet følgende: [Person A] forklarede behørigt formanet, at han har været bestyrelsesformand for [VIRKSOMHED 1] fra juni 2004 til Han blev udpeget af [Person F], der hørte til de svenske selskab. Han arbejdede i driftsselskabet [Virksomhed 2] i, da han kom med i koncernen i Det var stifteren, [Klager], der i sin tid antog ham - de kendte hinanden via en fælles interesse.

14 14 Han kender ikke den endelige ejerkreds bag koncernen. [Klager] var stifter af driftsselskabet og har fungeret som rådgiver for ejerkredsen. Han tror ikke, [Klager] er en del af ejerkredsen. Vidnet har ikke deltaget i generalforsamlinger. [Person B] forklarede behørigt formanet, at han fra november 2003 til oktober 2008 var direktør for [Virksomhed 1], juni 2004 til oktober 2008 var han bestyrelsesmedlem. Han kom ind i selskabet via sit bestyrelsesmedlemskab af det øverste danske selskab, via [Klager] og [Person G]. [Person H] var involveret, da vidnet kom ind i [Virksomhed 1] i I 1994 startede han som medarbejder i [Virksomhed 2], og blev direktør i Da den daværende ejer, [Klager], flyttede til England i 1999, spurgte [Klager] ham, om han ville være koncerndirektør. Af Kammeradvokatens redegørelse af 8. december 2011 om konkursboet [Virksomhed 1] fremgår blandt andet følgende: Det er kurators konklusion, at der som følge af omstruktureringen er grundlag for at rejse et erstatningskrav mod selskabets ledelse og formodede ejer, mens der p.t. ikke foreligger et sikkert grundlag for at rejse krav mod rådgiverne. Af Kammeradvokatens redegørelse af 15. juni 2012 om konkursboet [Virksomhed 1] fremgår blandt andet følgende: Med hensyn til det i sidste redegørelse omtalte mulige erstatningskrav det konkursramte selskabs tidligere ledelse og rådgivere kan det oplyses, at SKAT har udtaget stævning ved Retten i Aalborg mod selskabets tidligere ledelse samt selskabets stifter og den formodede ultimative ejer. Erstatningskravet er baseret på, at disse personer har medvirket til at tømme selskabet for midler, efter at det stod - eller burde have stået - dem klart, at SKAT havde krav på rentekildeskat mod selskabet. På baggrund af sagens oplysninger lægger Pressenævnet til grund, at SKAT den 13. juli 2012 har udtaget stævning mod [Virksomhed 1]s tidligere ledelse samt selskabets stifter og den formodede ultimative ejer, og at der heriblandt er udtaget stævning mod [Klager]. Som sagen er oplyst, kan nævnet ikke tage stilling til, hvorvidt artiklens oplysning om, at [Klager] er ejer af selskabet [Virksomhed 1], er korrekt. Af oplysninger i Kammeradvokatens redegørelser af 8. december 2011 og 15. juni 2012 om konkursboet [Virksomhed 1] fremgår det blandt andet, at det er kurators konklusion, at der er grundlag for at rejse et erstatningskrav mod selskabet [Virksomhed 1]s ledelse og formodede ejer, og at SKAT har udtaget stævning ved Retten i Aalborg mod selskabets tidligere ledelse samt selskabets stifter og den formodede ultimative ejer, heriblandt [Klager].

15 15 Nævnet finder således, at det korrekt er gengivet i artiklen, at der er rejst krav mod [Klager] af kurator. Nævnet udtaler ikke kritik. - Renteindtægter [Klager] har klaget over, at det er ukorrekt oplyst, at den omtalte retssag har med renteindtægter at gøre. Af artiklen fremgår blandt andet følgende: [Advokat 1], der er kurator i konkursboet efter [Virksomhed 1], ved ikke, hvornår EU-Domstolen afgør de sager, der lige nu blokerer for afgørelsen af SKATs krav. Det er de danske skatteregler om indeholdelse - træk - af kildeskat på renteindtægter i et selskab, som [Virksomhed 1], der er årsagen til den juridisk set fastlåste situation. Af stævning og indkaldelse kundgjort den 13. juli 2012 i Statstidende nr. 133, 109. årgang, fremgår blandt andet følgende: [Virksomhed 1] blev ved Skifteretten i Aalborgs kendelse af taget under konkursbehandling på begæring af SKAT. Kendelsen blev stadfæstet af Vestre Landsret den Kravet, som dannede grundlag for konkursbegæringen var pr opgjort som følger: Rentekildeskat 2004 kr ,57 Rentekildeskat 2005 kr ,00 Rentekildeskat 2006 kr ,00 Rentekildeskat 2007 kr ,00 Renter kr ,00 Gebyr kr. 65,00 Retsafgift kr ,00 I alt kr ,57 SKAT s krav udgør eksklusive renter, gebyrer og retsafgifter kr ,57 og vedrører 4 regnskabsår, tilsammen dækkende perioden Det er SKAT s standpunkt, at måden, hvorpå overdragelsen fandt sted, indebar en tilsidesættelse af hensynet til en ligelig fordeling af [Virksomhed 1]s aktiver mellem

16 16 kreditorerne, idet [Virksomhed 1]s ledelse og de øvrige personer, der har været involveret i beslutningen, vidste eller burde vide, at SKAT havde krav på rentekildeskat. Af oplysninger fra stævningen af 13. juli 2012 fremgår det blandt andet, at SKATs krav mod selskabet [Virksomhed 1] vedrører rentekildeskat. Nævnet finder således, at det korrekt er gengivet i artiklen, at sagen har med renteindtægter at gøre. Nævnet udtaler ikke kritik. - Salg af virksomheden [Virksomhed 2] [Klager] har klaget over, at det er ukorrekt oplyst, at han har solgt overvågningsvirksomheden [Virksomhed 2], at salget har indbragt ham op mod en milliard kroner, og at gevinsten endte i hans selskab eller et i af ham indregistreret selskab. Af artiklen fremgår blandt andet følgende: [Klager] solgte ved årsskiftet 2010/2011 forsvars- og overvågningsvirksomheden [Virksomhed 2] i Nørresundby til engelske [Virksomhed 6]. Virksomhedshandlen indbragte ham op imod en milliard kroner og var dengang det hidtil dyreste virksomhedsopkøb i Nordjylland. Gevinsten fra virksomhedssalget endte i første omgang i et af [Klager]s danske selskaber. Efterfølgende blev pengene ført ud af landet og endte i kassen hos et cypriotisk indregistreret selskab ejet af [Klager]. NORDJYSKE Stiftstidende har henvist til, at det tidligere er påvist i artiklerne [Virksomhed 1] har tråde til giganthandel bragt den 26. august 2011 og Kæmpeprofit ender i Cypern bragt den 17. juli 2013, hvordan udbyttet fra salget af [Virksomhed 2] blev overført til Cypern, og at ejerforholdet og provenuet vil indgå i sagen for retten. Af artiklen [Virksomhed 1] har tråde til giganthandel bragt den 26. august 2011, fremgår blandt andet følgende: Indtil et tidspunkt i løbet af regnskabsåret 2007/2008 var det [Virksomhed 1], der ejede aktierne i [Virksomhed 2], hvorefter aktierne blev solgt til den svenske koncern [Virksomhed 4], der på dette tidspunkt ejede både [Virksomhed 1] og [Virksomhed 2]. Af artiklen Kæmpeprofit ender i Cypern bragt den 17. juli 2013 fremgår blandt andet følgende:

17 17 NØRRESUNDBY: Da den nordjyske it-virksomhed [Virksomhed 2] omkring nytår 2010 blev solgt til engelske [Virksomhed 6] udløste handlen en gevinst på op imod en milliard kroner til [Virksomhed 2]s daværende ejer, [Klager]. Gevinsten fra virksomhedssalget endte i første omgang i et af [Klager]s danske selskaber, men er nu som udbytte ført ud af landet og endt i kassen hos et cypriotisk registreret selskab ejet af [Klager]. Det viser en regnskabsanalyse, som NORDJYSKE har gennemført. Som sagen er oplyst, kan nævnet ikke tage stilling til, hvorvidt artiklens oplysninger om, at [Klager] har solgt overvågningsvirksomheden [Virksomhed 2], at salget har indbragt ham op mod en milliard kroner, og gevinsten endte i hans selskab eller et i af ham indregistreret selskab, er korrekte. Nævnet finder imidlertid efter en samlet vurdering ikke grundlag for at kritisere udsagnene. - Overskriftens dækning [Klager] har klaget over, at artiklens overskrift Nordjydes sag for EU-domstol: Skat afkræver ham over 100 mio. kroner er uden dækning, og at ledeordet økonomisk kriminalitet ikke har dækning i den pågældende artikel eller fakta i øvrigt. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at overskrifter og mellemrubrikker i form og indhold skal have dækning i den pågældende artikel, jf. punkt A.6. Af artiklen fremgår blandt andet følgende: - Skattesagen afventer EU-Domstolens domme i seks sager, hvor Generaladvokaten (en slags dommer, red.) er fremkommet med forslag til afgørelser, forklarer advokat [Advokat 1] fra Kammeradvokaten. [Advokat 1], der er kurator i konkursboet efter [Virksomhed 1], ved ikke, hvornår EU-Domstolen afgør de sager, der lige nu blokerer for afgørelsen af SKATs krav. Det er de danske skatteregler om indeholdelse - træk - af kildeskat på renteindtægter i et selskab, som [Virksomhed 1], der er årsagen til den juridisk set fastlåste situation. - Der er tvivl om, hvorvidt de danske regler er i overensstemmelse med EU-retten, og det spørgsmål skal EU-Domstolen tage stilling til, har advokat [Advokat 2] fra Kammeradvokaten tidligere oplyst. Som sagen er oplyst, har nævnet lagt til grund, at SKAT den 13. juli 2012 udtog stævning mod [Klager] med et krav på ,00 kr., og at afgørelsen i skattesagen afventer EU-Domstolen. På denne baggrund finder Pressenævnet, at overskriften og ledeordet har dækning i såvel de faktiske forhold som omtalen i artiklen. Nævnet udtaler derfor ikke kritik af overskriftens formulering.

18 18 Forelæggelse [Klager] har klaget over, at artiklen indeholder skadelige og krænkende oplysninger, som ikke blev forelagt ham forud for offentliggørelsen. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende, ligeledes bør angreb og svar, hvor det er rimeligt, bringes i sammenhæng og på samme måde. Dette gælder i særlig grad krænkende eller skadelige udsagn, jf. punkt A.3 og A.4. NORDJYSKE Stiftstidende har til Pressenævnet oplyst, at NORDJYSKE Stiftstidende har forsøgt at forelægge oplysningerne gennem [Klager]s far, som er direktøren i [Klager]s selskaber og revisionsfirmaet, og at Kammeradvokaten har haft samme udfordring i forhold til at finde [Klager], hvorfor SKATs stævning blev bekendtgjort i Statstidende. [Klager] har til Pressenævnet oplyst, at NORDJYSKE Stiftstidende ikke har søgt at kontakte ham for hans kommentar til artiklen. Sådan som sagen er oplyst for Pressenævnet, lægger nævnet til grund, at NORDJYSKE Stiftstidende har bragt oplysningerne i artiklen på baggrund af oplysninger fra en offentlig stævning, en kendelse fra Retten i Aalborg og Kammeradvokatens redegørelser om konkursboet [Virksomhed 1]. Nævnet lægger endvidere til grund, at NORDJYSKE Stiftstidende har forsøgt at indhente kommentarer gennem [Klager]s far, direktøren i [Klager]s selskaber, og gennem revisionsfirmaet. Pressenævnet finder, at oplysningerne kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for [Klager]. Oplysningerne burde derfor som udgangspunkt have været forelagt for [Klager] forud for artiklens offentliggørelse den 22. september 2018, og NORDJYSKE Stiftstidende burde have udvist større bestræbelser på at få kontakt med [Klager]. Efter en samlet vurdering, herunder at oplysningerne blandt andet er bragt på baggrund af en offentlig stævning og en retsbog, finder Pressenævnet ikke tilstrækkeligt grundlag for at udtale kritik af den manglende forelæggelse. Privatlivets fred [Klager] har klaget over, at omtalen krænker hans privatliv. NORDJYSKE Stiftstidende har i artiklen blandt andet omtalt [Klager]s mange erhvervsmæssige engagementer, herunder at virksomheden [Virksomhed 1] er ophørt ved konkurs, og at SKAT i den forbindelse har rettet et krav mod blandt andet [Klager] for en ubetalt skattegæld i konkursboet.

19 19 Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse, jf. punkt B.1. Pressenævnet finder, at omtalen af en virksomheds konkurs er i offentlighedens interesse. Det samme gør sig gældende i forhold til personer, der har en ledende rolle i en sådan virksomhed. Pressenævnet finder således, at omtalen af [Klager]s erhvervsmæssige engagementer, herunder at der blandt andet er rettet et skattekrav mod ham, er i offentlighedens interesse. Nævnet finder, at omtalen ikke krænker [Klager]s privatliv. Nævnet udtaler ikke kritik.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E afsagt fredag den 8. marts 2019 Sag BS 27175/2018 HJR A (advokat Peter Gerken) mod B A/S under konkurs (advokat Carsten Henriksen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 Sag 347/2011 A ønsker tilladelse til at indtræde i og videreføre sagen: A under konkurs A Holding A/S under konkurs A Ejendomme A/S under konkurs A A/S

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger.

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0045 [Klager] mod Randers Amtsavis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iværksætter med broget fortid vil starte arktisk luftselskab i

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018 Sag 242/2017 A (advokat Claus Hastrup Knudsen) mod X ApS og Y ApS (advokat Bent Stamer for begge) og SKAT (advokat Trine Irene Brodersen) I tidligere

Læs mere

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290.

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Finanstilsynets udtalelse til advokat til brug under verserende retssag om, hvorvidt bestemte dokumenter var fortrolige, jf. bank- og sparekasselovens 54, stk. 2,

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2.

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2. Den 29. september 2017 blev der i sag nr. 099/2016 A mod registeret revisor B truffet sålydende beslutning: Ved skrivelse af 13. april 2016 har cand. jur. C på vegne A i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

B e s l u t n i n g. Den 14. marts 2012 blev der i. sag nr. 83/2011. A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B.

B e s l u t n i n g. Den 14. marts 2012 blev der i. sag nr. 83/2011. A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B. Den 14. marts 2012 blev der i sag nr. 83/2011 A ApS (Cvr-nr. xx xx xx xx) under konkurs v/ kurator advokat B mod Registreret revisor C truffet følgende B e s l u t n i n g Ved skrivelse af 17. oktober

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E

6. advokatkreds K E N D E L S E København, den 24. januar 2019 Sagsnr. 2018-947/CHO 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [kurator] som kurator i [virksomhed A] A/S under tvangsopløsning under konkurs

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr. 78-2005-R) K mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 21. november 2005 har Skat indgivet

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 Sag 72/2016 Advokat Dan Terkildsen (selv) mod Processelskabet af 28. august 2009 ApS (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: S stiftede i 1996 [Virksomhed A/S], hvis bestyrelse bestod af [S], [T] og [U].

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: S stiftede i 1996 [Virksomhed A/S], hvis bestyrelse bestod af [S], [T] og [U]. København, den 29. august 2014 Sagsnr. 2013-1715/HCH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] som kurator for [Virksomhed A] og som advokat for [Bank Y] klaget over [indklagede],

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening].

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening]. København, den 27. juni 2013 J.nr. 2011-10199/JSC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] for [ejerforening] klaget over advokat [B], [bynavn], og advokat [B] har for

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 Sag 64/2016 A og B (advokat Michael E. Hansen for begge) mod Boet efter C ved D og E (advokat Mogens Vinther) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 16. juli 2013

- 2. Offentliggjort d. 16. juli 2013 - 1 Skatteproces - partsbegrebet ved klage til Landsskatteretten partsstatus som bestyrelsesmedlemmer på grundlag af ansvar efter selskabslovens 140-143 - SKM2013.404.BR Af advokat (L) og advokat (H),

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at B har været beskikket som statsautoriseret revisor siden den 13. februar 1981.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at B har været beskikket som statsautoriseret revisor siden den 13. februar 1981. Den 19. december 2011 blev i sag nr. 28/2011 A mod Statsautoriseret revisor B (advokat C) truffet følgende B e s l u t n i n g : Ved skrivelse af 9. marts 2011 har A klaget over statsautoriseret revisor

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. januar 2007 har Skattecenter [by] klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. januar 2007 har Skattecenter [by] klaget over registreret revisor A. Den 24. september 2008 blev i sag nr. 2/2007-R Skattecenter [by] mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. januar 2007 har Skattecenter [by] klaget over registreret

Læs mere

Bestyrelsesansvar. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Bestyrelsesansvar. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Bestyrelsesansvar Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I kølvandet på et aktieselskabs eller et anpartsselskabs konkurs rejses undertiden spørgsmålet, om bestyrelsen har handlet ansvarspådragende

Læs mere

K E N D E L S E. (advokat Arvid Andersen) mod. 1. Esplanaden Holding A/S. 2. Advent International Ltd. 3. Lehman Brothers Comm.

K E N D E L S E. (advokat Arvid Andersen) mod. 1. Esplanaden Holding A/S. 2. Advent International Ltd. 3. Lehman Brothers Comm. K E N D E L S E Afsagt den 5. oktober 2011 H-20-06 Klaus Riskær Pedersen (advokat Arvid Andersen) mod 1. Esplanaden Holding A/S 2. Advent International Ltd 3. Lehman Brothers Comm. Fund 4. John Helmsøe-Zinck

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018 Sag 11/2018 (2. afdeling) Miljø-Bo A/S (advokat Carsten Pedersen og advokat Eivind Einersen) mod Focus Advokater P/S (advokat Leo Jantzen og advokat Stinne

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 Sag 106/2012 A under konkurs ved kurator advokat Jan Poulsen mod B (advokat Hanne Bruun Jacobsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Skifteretten

Læs mere

K E N D E L S E: Ved brev af 16. februar 2006 har kurator for B ApS under konkurs klaget over registreret revisor A.

K E N D E L S E: Ved brev af 16. februar 2006 har kurator for B ApS under konkurs klaget over registreret revisor A. Den 18. juli 2008 blev der i sag nr. 24/2006-R Advokat C ved advokat D som kurator for B ApS under konkurs mod registreret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved brev af 16. februar 2006 har kurator

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2011

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2011 Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del Bilag 301 Offentligt Redegørelse om om omkostningsgodtgørelse i 2011 1. Baggrunden for redegørelsen Efter skatteforvaltningslovens 59 afgiver skatteministeren årligt

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

MWB UPDATED 2. JULI 2012 REKONSTRUKTION OG INSOLVENS

MWB UPDATED 2. JULI 2012 REKONSTRUKTION OG INSOLVENS Denne gang handler MWBe Updated - Rekonstruktion og Insolvens om fordringer som grundlag for en konkursbegæring og om kurator er forpligtet til altid at foretage fordringsprøvelse. MWB UPDATED 2. JULI

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede.

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede. København, den 8. marts 2012 Sagsnr. 2010 925/LOR/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A har klaget over, at indklagede

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse godtgørelse ved konkursbos tilbagetræden fra domstolssag SKM2014.668.SANST

Omkostningsgodtgørelse godtgørelse ved konkursbos tilbagetræden fra domstolssag SKM2014.668.SANST - 1 06.11.2014-40 Omkostningsgodtgørelse konkursbos tilbagetræden fra domstolssag 20140930TC/BD Omkostningsgodtgørelse godtgørelse ved konkursbos tilbagetræden fra domstolssag SKM2014.668.SANST Af advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. januar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. januar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. januar 2018 Sag 65/2017 A (advokat Claus Hastrup Knudsen, beskikket) mod X ApS under konkurs (advokat Thomas Markert) I tidligere instanser er afsagt kendelser

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

B e s l u t n i n g. Revisornævnet forstår den tilbageværende klage således, at der klages over:

B e s l u t n i n g. Revisornævnet forstår den tilbageværende klage således, at der klages over: Den 23. april 2015 blev der i sag nr. 96/2013 A A/S og til dels B A/S mod registreret revisor C afsagt sålydende B e s l u t n i n g Ved skrivelse af 16. juli 2013 har advokat D på vegne A A/S og B A/S,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: I 1999 fik advokatfirmaet A til opgave at bistå V og Y med erhvervelse af aktiverne fra Selskab X v/z.

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: I 1999 fik advokatfirmaet A til opgave at bistå V og Y med erhvervelse af aktiverne fra Selskab X v/z. København, den 20. december 2013 Sagsnr. 2011-2966/MLA/LOV 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 Sag 238/2011 Anklagemyndigheden mod A A/S (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Retten i Helsingør den 13. oktober

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. juni 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. juni 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. juni 2014 Sag 272/2013 Fiskeeksporten Aurora Esbjerg A/S under konkurs (advokat Karsten Holt) mod Prime Ocean A/S (advokat Birgitte Sølvkær Olesen) og Seamore

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse modtaget 2. februar 2018 har A ApS under konkurs ved

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr. 26-2005-R) K mod R K e n d e l s e: Ved skrivelse af 16. juni 2005 har ToldSkat København

Læs mere

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt.

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. Side 1 af 8 Kendelse af 29. april 1996. 95-58.524. Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. (Connie Leth, Eskil Trolle og Vagn Joensen) Advokat A har på vegne

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Årsrapport 2014 Side 2 Bestyrelsens beretning Foreningen Amagerinvestor stiftedes 11. januar 2013 på initiativ af Dansk Aktionærforening, der også er sekretariat for Foreningen Amagerinvestor. Foreningen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet L 33 (som vedtaget): Forslag til lov om finansiel stabilitet. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. oktober 2008 Forslag til Lov om finansiel stabilitet Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde m.v.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 18. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 18. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 18. august 2014 Sag 90/2014 Advokat Steen Fosvig (selv) mod AS IB 2013 ApS under konkurs (advokat Boris Frederiksen) I tidligere instanser er afsagt beslutning af

Læs mere

Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012

Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012 - 1 06.11.2014-13 (20140325) Henstand Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en dom af 19/3 2014, med ændrede

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 Sag 233/2014 Telia Danmark Filial af Nättjanster Norden AB (advokat Kim Breide Ulrich) mod HS 5 ApS (advokat Sophie Becher) I tidligere instans er

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

Den 15. april 2014 blev i sag 51/2013. mod. Statsautoriseret revisor A. B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. truffet sålydende.

Den 15. april 2014 blev i sag 51/2013. mod. Statsautoriseret revisor A. B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. truffet sålydende. Den 15. april 2014 blev i sag 51/2013 C mod Statsautoriseret revisor A og B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab truffet sålydende beslutning: Ved brev af 8. april 2013 har C klaget over statsautoriseret

Læs mere

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3 S. SEPTEMBER 2013 J.nr.: 8915742 BORJbam Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3 Tønder Bank A/S under konkurs Skifteretten i Sønderborg - SKS SO 1-634/2012 Jeg skal herved som kurator i ovennævnte

Læs mere

kendelse: Overførslerne fra E omfatter F Advokatanpartsselskab (F ApS) G Advokatanpartsselskab (G ApS) A (A) og H (H).

kendelse: Overførslerne fra E omfatter F Advokatanpartsselskab (F ApS) G Advokatanpartsselskab (G ApS) A (A) og H (H). Den 15. april 2014 blev der i sag nr. 61/2013 A mod Registreret revisor B afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse modtaget i Revisornævnet den 1. november 2012 har A i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

Jeg noterer mig i den forbindelse, at såvel Bo Christiansen som Andy Bengtsson nægter at udlevere en kopi af overdragelsesaftalen.

Jeg noterer mig i den forbindelse, at såvel Bo Christiansen som Andy Bengtsson nægter at udlevere en kopi af overdragelsesaftalen. CVR nr. 37 00 43 08 PRO Erhvervsadvokater Att.: Advokat Jesper Rasmussen Havnegade 41, 1. 1058 København K Sendt pr. e-mail jr@proerhvervsadvokater.dk Tæbyvej 17 B Postboks 183 2610 Rødovre www.adv-wittenborn.dk

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 67 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 67 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 67 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 7. december 2017 17/09856-2 Samråd i ERU den 7. december

Læs mere