Årgang 51 nr. 1 JAN-MARTS 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årgang 51 nr. 1 JAN-MARTS 2013"

Transkript

1 Mission Årgang 51 nr. 1 JAN-MARTS 2013 palma h j e m m e o g u d e Vi har oplevet et meget stort mirakel, når det gælder AMCHA, vores kære ældre holocaustoverlevende. Herren elsker dem! Her er vi til PU- RIMFEST med dem. Hele Israel har fejret PURIM i flere dage! De vil tro på sejr for Israel igen, som det skete på dronning Esthers tid. Truslen er den samme i dag, men Gud er også den samme!

2 Vore kære elskede venner og forbedere! Vi er næsten chokerede over, hvad Gud har virket, siden vi skrev vort sidste blad. Vi har fuldført arbejdet med at få lavet fire nye kontorer til AMCHA, hvor læger og psykiatere kan sidde og hjælpe de mange ældre, som har været i koncentrationslejrene i deres barndom. De har store psykiske problemer, og vi er så lykkelige for at kunne hjælpe dem på alle mulige måder. De er meget taknemmelige. Ikke mindst lederne, som ikke får støtte til arbejdet fra staten men er afhængige af frivillige gaver. Nu skal I høre: Der er en Tv-station i Israel, som laver programmer, hvor ca. 10 dygtige mennesker rejser ud for at forvandle et sted, der er i en sørgelig forfatning til noget smukt. De har tusinder af steder at vælge imellem, men pludselig kom de for at se på AMCHA i Netanya!!! De besluttede hurtigt, at de ville komme og forvandle stedet i løbet af 3 dage! Lederne i AMCHA var chokerede over pludselig at komme på TV og se deres afdeling blive forvandlet! Men det skete! De yngre håndværkere rykkede ind i 3 dage, og alt blev filmet til deres TV program: Der blev lagt nye gulve, syet nye gardiner, betrukket stole, sat nyt køkken op, nye lamper, sat videoapparat i loftet, fin skærm, hvor man kan se video, malet overalt og pyntet op, så stedet er blevet helt ukendeligt! Vi kan ligesom se, hvordan Gud smiler til os fra sin himmel. Alt dette skulle vi have gjort, men nu er det gjort af frivillige på 3 dage ganske gratis og meget smukt! GUD ER SÅ GOD! De ældre er så glade og taknemmelige. Et rørende spørgsmål Vi har spurgt, hvad de ældres højeste ønske er, og lederne blev meget forbavsede: Blandt jøder er det en regel, at alle drenge i 13-års alderen går gennem Bar Mitzva, d.v.s. de skal for første gang i deres liv stå ind for Gud og love, at de nu selv vil stå til ansvar for deres liv og vælge mellem ondt og godt, og de læser for første gang højt fra Guds ord, Toraen, i synagogen. Deres forældre skal nu ikke længere vælge for dem. Dette er en meget hellig handling for de unge. Nu siger de ældre holocaustoverlevende mænd, at de var i koncentrationslejrene hele deres barndom og ungdom, så de oplevede aldrig Bar Mitzva. De har drømt hele deres liv om, at de gerne ville have oplevet det!

3 Vi har lovet lederne, at hvis de kan få en Rabbiner til at udføre handlingen, og hvis de vil arrangere festen for familie og venner bagefter, vil vi hjælpe at betale det. Det var en stor mundfuld, men vi følte, vi skulle gøre det, når det betød så meget for dem. Nu er det hele arrangeret! Rabbineren i den store synagoge i Jerusalem har lovet at velsigne dem og udføre handlingen, og det hotel, som skal have de ca. 200 gæster til middag bagefter, har sagt, at middagen skal være deres gave til de holocaustoverlevende. Vi er alle overvældede og kan se Guds kærlige hånd med i alt dette. Festen bliver den 27. maj i den største synagoge i Jerusalem! Alle bliver kørt dertil i busser, og alle de unge ældre, som skal velsignes, er meget lykkelige og overvældede over, at det kan lade sig gøre. Tak, hvis I fortsat vil støtte og bede for dette arbejde, at Gud må blive herliggjort igennem det! Fremtiden Vi har lige haft møde med Marga og Leah, som leder arbejdet her i Netanya, om hvad der skal gøres i fremtiden for de ældre, der allerede kommer i Klubben i AMCHA og de mange, der er på venteliste. Vi arrangerer sammen med dem forskellige kurser, hvor alle kan være med. Da de ældre ikke har ret mange penge, har vi lovet at betale lærere i de forskellige kurser i gymnastik, sang og musik, maling, forskellige opgaver, som giver hjernegymnastik og mange andre spændende ting. Der vil være kurser hele dagen igennem, så meget som de ældre kan klare. Jævnligt vil vi betale udflugter for alle i busser til spændende steder, hvor de rigtig kan nyde fællesskabet og madpakker med sodavand. Alle glæder sig rigtig meget, og alle ved, at det er jer, der sammen med os gør alt dette muligt. De ældre har lavet en hat og kasket til os, hvor der står: Stor kærlighed fra AMCHA i Netanya. De elsker at feste, synge og danse. På forsidebilledet kan I se og fornemme glæden ved at synge. Til Purim er mange klædt ud som dronning Esther, Mordokaj og Haman i Esthers bog. Nu, hvor landet er truet igen fra Persiens (Irans) leder, beder mange om, at det onde må blive afsløret, og fjenden besejret, så jøderne ikke igen skal lide. Vi kan være med til som Esther at gå ind til kongen og bede for dem.

4 Her sidder Peter sammen med en af psykiaterne i et af de 8 kontorer, der nu er ialt på AMCHA. Der var 4 kontorer før, men nu kan dobbelt så mange få hjælp og lægedom. Et af de nyrenoverede områder med kontorer.

5 Her er en flok samlede til kursus i at bruge de grå hjerneceller på forskellige måder. De ældre elsker disse opgaver og hygger sig meget. Her er vi med den fine hat og kasket, som de ældre har lavet til os.

6 Et andet glædeligt resultat Som vi tidligere har fortalt, har dyrehaven, som blev lavet til børnene på Geha psykiatriske børnehospital for over 16 år siden, gennemgået en stor renovation, da den var helt nedslidt, og rævene sneg sig ind om natten og dræbte de mange kæledyr. Nu er der bygget et solidt stakit omkring haven, som derved også er blevet udvidet. Børnene har plantet nye buske rundt langs stakittet udvendig. Både børnene og dyrene trives bedre nu, og mange børn og unge får hjælp gennem behandlingen i dyrehaven. Dyrehaven er altid blevet kaldt Perlen. Nu er der en hel række af lignende Perler rundt i Israel. Inga, som havde visionen for denne form for behandling, går nu på pension og har sat andre dygtige medarbejdere ind i opgaverne med at passe haven og behandle børnene. Det var en stor glæde og fornøjelse at besøge dem og se, hvor flot det hele er blevet og møde de nye medarbejdere, som I ser sammen med os på billedet her. Vi har lovet at hilse alle jer, der har været med til at støtte projektet med renoveringen. Alle er meget taknemmelige og glade. Vi havde nogle gode børnebøger med til børnene samt en af de nye bibler til Inga.

7 Her er små glimt fra dyrehaven. På skiltet her står navnet på haven, som er Perlen. Børnene har plantet nye planter langs stakittet.

8 Den største glæde af alle! Vore venner fra Bibelselskabet går daglig rundt på gader, torve og strande og deler Guds ord ud til mennesker, som vil modtage dem. På alle lørdage i december er der en by i det nordlige Israel, som åbner byen for, at alle jøder, kristne og muslimer kan udstille deres varer på borde i byens gader. Næsten alle gader bliver lavet om til gågader, så der ingen biler er. Over jøder valfarter til dette område i december. BS lavede en stor udstilling sammen med lokale menigheder. Deres boder var fyldt med Bibler, Nye Testamenter, bøger og DVDer på de sprog, der nu tales i Israel: Hebraisk, engelsk, arabisk, russisk og andre sprog, og folk flokkedes omkring dem. Mange tog imod skrifterne med glæde. Andre protesterede og fik derefter lejlighed til at tale med de kristne om, hvad bøgerne indeholdt, og derefter tog de alligevel bøgerne med hjem. Der blev sået en sæd, som vi beder om må bære rige frugter. Vær med til at bede om, at ingen vil glemme, hvad de hørte af Guds ord, sang og musik ved disse festivaler.

9 Ordet skal ud til verdens ende! Vi er glade for, at mange nu overgiver sig til Jesus i Malawi, og vore evangelister og pastorer går frem med stor frimodighed. Der bliver meget brug for bibelskolen, vi hjælper at bygge dernede, og vi glæder os, til den kan indvies i september. Der har været utrolig meget modstand på alle måder for at få bygget: Myndigheder, tegninger, devaluering af mynten dernede, et voldsomt regnvejr og mangel på benzin. Men NU ER SPISESALEN OG KØKKENET FÆRDIGT! Containeren er ankommet, men den kan endnu ikke komme ind til kirken, hvor den skal stå, på grund af den voldsomme regn, som har gjort hele kirkens grund blød og sumpet på trods af, at der er lavet dræn og grøfter overalt. Men nu tror vi, regnen snart stopper, og vore venner kan gå videre med at bygge sovesale til eleverne. TAK kære venner for al jeres forbøn og støtte til vores arbejde i Malawi og Israel. Vi er så taknemmelige for, at vi kan blive ved at være med og se mennesker møde Evangeliet og blive forvandlede. Vi er hjemme en del af marts og april og rejser derefter til Israel og bliver til den 25.juni, om Gud vil. Vi får mange gæster, som I læser om til sidst i bladet. GUD ER SÅ GOD! Jeres

10 I kære forbedere for missionen! Jeg vil gerne dele med jer, at jeg havde en meget speciel oplevelse, sidst jeg var i Israel. Pludselig en dag faldt Guds Ånd på mig, og jeg følte helt klart, at Gud kaldte mig til at gøre mere for jøderne. Gud talte også til mig om at rejse i Afrika, når Han kalder, og jeg måtte af hele hjertet sige ja til Hans kald. Jeg rejser i forvejen meget i menighederne i Danmark og har samtidig regelmæssige besøg i Hospice, og i Frelsens Hær hos de hjemløse samt på Psykiatriske hospitaler og fængsler. Jeg elsker at synge for mennesker, som har det svært og dele min tro og glæde overalt, hvor Gud åbner dørene. Netop i den forløbne måned har jeg oplevet, at det bringer stor glæde, så folk, som er nedtrykte og deprimerede, begynder at synge med, klappe og danse Efter jeg har sagt ja til Guds kald, jeg fik i Israel, har jeg fået kald fra menighederne i Malawi til at komme og synge og undervise i september. Samtidig har jeg fået henvendelser om at synge på flere børneinstitutioner i Israel og også fortælle og synge for de overlevende fra Holocaust. Det har jeg sagt ja til! I april måned rejser jeg sammen med to af mine medarbejdere i Håb for alle til Israel for at besøge alle dem, der ønsker besøg. Det er vidunderligt at få lov til at bringe håb til alle og gøre mennesker glade. Jeg fortæller jer om dette gennem mine forældres nyhedsblad, så der er rigtig mange, der beder for os, når vi går med glædesbud fra Gud både i Danmark og i udlandet. TAK, hvis I vil være med i bøn. Er der nogen af jer, der vil støtte mine rejser, kan gaver sendes gennem Betanias Ydre Missions konto netbank nr , eller giro mærket Håb for alle. Mange kærlige hilsener med tak også fra denne lille dreng, som sammen med mange andre cancerbørn får hjælp gennem vores arbejde. Lena Løbner

11 Kære venner! I det sidste års tid har vi set, hvordan Gud åbner flere døre for vores tjeneste, og vi har set mange mennesker blive velsignet gennem undervisning og rådgivning. Vi oplever en ny og spændende tid foran os! Dorrit har arbejdet med kvindearbejde og fik sidste år lov til at styrke mange kvinder i Afrika gennem undervisning, træning og helt praktiske ting, som at lære dem at strikke og bage. Samtidig er der en gruppe herhjemme i Danmark, som strikker og spreder Guds kærlighed til andre kvinder. Det er fantastisk at se, hvordan det spreder kærlighed og glæde, og at hjerter knyttes sammen i Guds kærlighed! Jeg er lige kommet hjem fra Nigeria, hvor jeg havde mange møder og så, hvordan menighederne blev styrket og sat i stand til at nå længere ud! I år vil vi rejse til Tanzania, Etiopien, Kenya, Nepal, og Israel. Vi beder om jeres forbøn for disse rejser, og at mange vil blive hjulpet og styrket til at nå længere ud. I Juni har vi planlagt at tage vores forstander, Morten og Anette Patrzalek med til Israel. Vi skal besøge mor og far, og vi glæder os til at vise dem arbejdet i Israel og besøge de mange venner og projekter, der støttes af jer! Dorrit og Anette skal bl.a. også mødes med kvinderne i Israel, og vi håber og tror på, at der bliver knyttet mange stærke bånd! Vi sætter pris på jeres forbøn for os og vores familie! Vores arbejde kan støttes gennem Betanias Ydremissions netbank konto nr eller giro mærket Mission til unåede. Hilsen, Dorrit og Torben

12 HUSK! I kan fortsat støtte vores missionsarbejde gennem den giroblanket til Betanias Ydre Mission, som ligger inde i bladet. Men I kan også støtte gennem NETBANK Reg.nr 9712 Konto Det er vigtigt at mærke beløbet til PALMA mission! Hvis du ønsker skattefradrag, er det også vigtigt, at du skriver dit eget navn og personnummer tydeligt på indbetalingsblanketterne. Ønsker du, at dit personnummer skal holdes hemmeligt, kan du sende det til vores kasserer, Willy Højgård, Søndermarksvej 307, DK 7190 Billund. Tlf ymission@stofanet.dk PALMAMISSION HJEMME OG UDE Missionærer Anne-Lise og Peter Løbner-Madsen, Fænøsund Park 16, 1. tv Middelfart Tlf alpema@stofanet.dk Tak for forbøn og støtte til: Arbejdet i Israel! Ved at hjælpe psykisk syge og vanskeligt stillede børn og unge på børnehjem og hospitaler, hjælp til nye immigranter, hjælp til overlevende fra koncentrationslejrene, træplantning, bibeluddeling og meget andet. Arbejdet muliggøres ved Guds nåde gennem trospartnere og støtter, (frivillige gaver), som kan gives på vedlagte girokort: Betania Kirkecenters ydremission Giro mærket PALMAMISSION HJEMME OG UDE. (Uden vore personnavne) Se øverst her på bagsiden, hvordan du skal gøre, hvis du ønsker skattefradrag. At være trospartner vil sige, at du står sammen med os i bøn, tro og offer for vort arbejde. Du vil da jævnligt høre fra os og er på den måde mere direkte med i arbejdet og kan følge udviklingen, og Gud vil ifølge sit ord lønne dig! Testamente: Ønsker du at testamentere gaver til vort arbejde, er vi gennem Betania Kirkecenters ydremission berettiget til at modtage arv uden at skulle betale arveafgifter. I testamentet skal der stå: Betania Kirkecenter, Blåhøj Stationsvej 27, 7330 Brande. Palma Mission hjemme og ude. Hvis du får 2 blade eller ikke ønsker vort blad tilsendt længere, bedes du returnere det uønskede til postvæsenet.

Årgang 50 nr. 4 DEC. 2012

Årgang 50 nr. 4 DEC. 2012 Mission Årgang 50 nr. 4 DEC. 2012 palma h j e m m e o g u d e Dette billede vækker mange minder! Vi står her for første gang på Missionsstationen i Tanzania som helt nye missionærer for 50 år siden. Vi

Læs mere

Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012

Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012 Mission Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012 palma h j e m m e o g u d e For 50 år siden så vi sådan ud! Det var en stor glædesdag, da vi her var begyndt på Bibelskolen i Oslo for senere at rejse ud i

Læs mere

årgang 54 Nr. 1 jan. - feb. - marts 2016

årgang 54 Nr. 1 jan. - feb. - marts 2016 årgang 54 Nr. 1 jan. - feb. - marts 2016 Mission Hjemme og ude Mange jøder kommer ind i Bibelselskabets butik i Jerusalem, hvor de studerer skrifterne og får svar på deres mange spørgsmål. Der er også

Læs mere

årgang 51 Nr. 3 Juli-sept. 2013

årgang 51 Nr. 3 Juli-sept. 2013 årgang 51 Nr. 3 Juli-sept. 2013 Mission Hjemme og ude Her er Victor Kalisher fra Bibelselskabet i Israel med sin dejlige familie. Efter Victors møderække i Danmark, kom hans kone og fire piger her til

Læs mere

årgang 51 Nr. 2 April-juni 2013

årgang 51 Nr. 2 April-juni 2013 årgang 51 Nr. 2 April-juni 2013 Mission Hjemme og ude Så oprandt den store dag, hvor 19 gamle holocaustoverlevende tænkte sig tilbage til deres 13-årsalder, hvor de var i KZ-lejrene. Siden da har de drømt

Læs mere

årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014

årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014 årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014 Mission Hjemme og ude Vi takker Gud for den store sejr, der er vundet nu: Bibelskolen i Lilongwe i Malawi er nu bygget færdig og indviet. Her ser I nogle af de første elever,

Læs mere

årgang 52 Nr. 1 Jan.-mar. 2014

årgang 52 Nr. 1 Jan.-mar. 2014 årgang 52 Nr. 1 Jan.-mar. 2014 Mission Hjemme og ude Se godt på disse dejlige børn! De var»dømt«til at dø som små babyer, fordi de var født med en hjertefejl. Men vore venner på SACH børnehospital har

Læs mere

Årgang 50 nr. 2 juli-august 2012

Årgang 50 nr. 2 juli-august 2012 Mission Årgang 50 nr. 2 juli-august 2012 palma h j e m m e o g u d e Her sidder Anne-Lise og Inge Meents midt i den dejlige dyrehave på Geha psykiatriske børnehospital og glæder sig over dyrene, som har

Læs mere

Årgang 54 nr. 3 Juli - Aug. - sept. 2016

Årgang 54 nr. 3 Juli - Aug. - sept. 2016 Årgang 54 nr. 3 Juli - Aug. - sept. 2016 Mission hjemme og ude Det er en helt ny tid i Israel nu, hvor der kommer så mange nye immigranter ind fra mange lande. Her er der en hel familie, der ønsker Bibler.

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 MISSION April-juni 2018. Årgang 21 Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3 Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 Vækkelse på Afrikas Horn s10...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der

Læs mere

årgang 52 Nr. 3 Juli-sept. 2014

årgang 52 Nr. 3 Juli-sept. 2014 årgang 52 Nr. 3 Juli-sept. 2014 Mission Hjemme og ude Vi har fået bønnesvar! Som de fleste af jer ved, sendte vi et nødråb ud til vore venner om at hjælpe os med at købe en stor varebil til at køre mad

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

årgang 54 Nr. 2 april - maj - juni 2016

årgang 54 Nr. 2 april - maj - juni 2016 årgang 54 Nr. 2 april - maj - juni 2016 Mission Hjemme og ude Her står vi foran AMCHAs symbol, som er en rose, der skyder op af en bunke pigtråd. Det skal minde om de holocaustoverlevende, som levede som

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen

Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen Mission blandt børn og unge i Tanzania Nej, en god og ægte måde at tjene Gud, vores Far, på er, at tage sig af forældreløse børn og fattige enker Jakob 1;27 Vi ønsker jer alle Guds fred. Tabitha og Torkild

Læs mere

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 Se ned, vor Herre, og hør vort kald! Du lære os ret af nåde At tænke

Læs mere

årgang 53 Nr. 2 apr. - jun. 2015

årgang 53 Nr. 2 apr. - jun. 2015 årgang 53 Nr. 2 apr. - jun. 2015 Mission Hjemme og ude Dette billede fra Israels Museet i Jerusalem viser et af de største mirakler, vi har oplevet i Israel: For første gang i Israels historie ligger Det

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania I Danmark havde vi den glæde at kunne fejre Torkilds runde fødselsdag. Hele familien var samlet - det er mange år siden, det sidst har kunnet lade sig gøre. Det var

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

årgang 52 Nr. 2 april-juni 2014

årgang 52 Nr. 2 april-juni 2014 årgang 52 Nr. 2 april-juni 2014 Mission Hjemme og ude Det største man som menneske kan opleve, er at gøre det, Jesus sagde:»elsk Gud og elsk din næste!«. Vi er så lykkelige for al hjælp til de holocaustoverlevende

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Hellig 3 Konger 5. januar 2014

Hellig 3 Konger 5. januar 2014 Hellig 3 Konger 5. januar 2014 Jeg hørte en forunderlig historie nytårsaften, en lille fortælling om hvordan vi hænger sammen med den store verden og jeg besluttede at I skulle have den i dag. Da jeg så

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 6. søndag efter trinitatis,

Læs mere

Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev

Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev Indgangssalme: DDS 4: Giv mig, Gud, en salmetunge Salme mellem læsninger: DDS 432 Herre Gud Fader i Himlen! (det lille litani)

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 29. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække Salmer DDS 2: Lover den Herre, den mægtige konge med ære

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 5,20-26

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 5,20-26 1 6. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 12. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 736/434/436/306//493/439/726/397 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Vi er denne sommersøndag

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Studie 12 Menigheden 70

Studie 12 Menigheden 70 Studie 12 Menigheden 70 Åbne spørgsmål Enten/eller Er menighedens primære formål at skabe rammer for, at troende kan vokse eller at fokusere på at nå ikke-troende? Vis, hvor du tror, din menighed er, på

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække Salmer DDS 712: Vær velkommen, Herrens år DDS 726: Guds godhed vil vi prise - -

Læs mere

Årgang 54 nr. 4 Okt. - nov. - dec. 2016

Årgang 54 nr. 4 Okt. - nov. - dec. 2016 Årgang 54 nr. 4 Okt. - nov. - dec. 2016 Mission hjemme og ude I Børnelandsbyen, hvor Lena hjælper, er der over 300 børn og unge, som har været udsat for frygtelige ting i deres liv. De får kærlig hjælp

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

årgang 51 Nr. 4 okt.-dec.. 2013

årgang 51 Nr. 4 okt.-dec.. 2013 årgang 51 Nr. 4 okt.-dec.. 2013 Mission Hjemme og ude Peter overrækker en god check med penge fra danske kristne til grundlæggeren af Shavei Israel, Michael Freund, som hjælper jøderne hjem. Her er til

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

årgang 53 Nr. 1 jan. - mar. 2015

årgang 53 Nr. 1 jan. - mar. 2015 årgang 53 Nr. 1 jan. - mar. 2015 Mission Hjemme og ude Tusinder af familier har fået ødelagt deres hjem ved oversvømmelserne i Malawi. Deres marker og afgrøder, brønde og toiletter er skyllet væk. Flere

Læs mere

Tro og bekendelse Bibeltime af: Finn Wellejus

Tro og bekendelse Bibeltime af: Finn Wellejus Tro og bekendelse Bibeltime af: Finn Wellejus Rom.10.10: Thi med hjertet tror man til retfærdighed, og med munden bekender man til frelse. Rom.10.4: Thi Kristus er lovens ophør, så retfærdighed gives enhver,

Læs mere

Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752.

Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752. 1 Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Så blev det februar og farven

Læs mere

Studie. Åndelige gaver & tjenester

Studie. Åndelige gaver & tjenester Studie 11 Åndelige gaver & tjenester 65 Åbningshistorie Hver gang jeg køber noget større, gør jeg to ting: (1) jeg køber en udvidet garanti og (2) jeg beder. Jeg beder, fordi hvis det går i stykker, så

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2016 17-01-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2016 17-01-2016 side 1 17-01-2016 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2014. Tekst: Johs. 12,23-33. Det er vinter og sidste søndag efter helligtrekonger. I år, 2016, falder påsken meget tidligt, det er palmesøndag

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 22.s.e.trinitatis 2014.doc 16-11-2014. side 1. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 22.s.e.trinitatis 2014.doc 16-11-2014. side 1. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14. Der er noget man ikke kan tage selv. Der er i centrum af evangeliet en stærk hemmelighed, og det er at der er noget som Gud giver, og som man

Læs mere

venter! Januar > marts jeg kan mærke at gud er tæt på kvartalsblad

venter! Januar > marts jeg kan mærke at gud er tæt på kvartalsblad KE INSEKIRKE himlen venter! Jesus har været Horsens historiens pinsekirke vigtigste person. Det er ham der har præget verden absolut sverigesvej mest. 29 / Hans 8700 horsens Tel. 30 13 76 74 sætning om

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016 Kl. 9.00 Ravsted Kirke 745, 616; 680, 672 Kl. 10.00 Burkal 745, 680, 616; 534, 672 Tema: Rigdom Evangelium: Luk. 12,13-21 Rembrandt: Lignelsen om den rige mand (1627) "Spis, drik og vær glad!" Det var

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag.

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag! Forside billede: Babara Meinel Jacops Illustrationer: Fleur Celeste/ Farvelægning: Naomi Skrevet

Læs mere

Skrtorsdag 2014. Dagen hedder den rene torsdag, fordi Jesus vaskede sine disciples fødder denne dag eller rettere denne aften.

Skrtorsdag 2014. Dagen hedder den rene torsdag, fordi Jesus vaskede sine disciples fødder denne dag eller rettere denne aften. Skrtorsdag 2014 Der er noget uheldsvarslende tungt over Skærtorsdag. Derfor skulle vi også begynde gudstjenesten med at synge Jakob Knudsens tunge mørke natteskyer, for det er sådan, stemningen er i fortællingen

Læs mere

Palmesøndag 2016 Johs 12,1-16 Salmer: 403-83-176 149-81-57 Vi fejrer palmesøndag. Den første dag i påsken. Den glade dag, hvor Jesus mødes af en

Palmesøndag 2016 Johs 12,1-16 Salmer: 403-83-176 149-81-57 Vi fejrer palmesøndag. Den første dag i påsken. Den glade dag, hvor Jesus mødes af en Palmesøndag 2016 Johs 12,1-16 Salmer: 403-83-176 149-81-57 Vi fejrer palmesøndag. Den første dag i påsken. Den glade dag, hvor Jesus mødes af en begejstret menneskemængde. Han hyldes som konge. Den længe

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 15 livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 1 »Vi vil leve i bøn«sådan lyder en af kerneværdierne i IMU, og derfor ønsker vi at sætte fokus på bøn. 15 livliner er en opfordring til at

Læs mere

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706)

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706) Advent I advent tager flere af teksterne fra Det Gamle Testamente udgangspunkt i det golde ørkenlandskab og forjættelsen af ny frugtbarhed. Hos Esajas hører vi til 3. søndag i advent om dette tørre land

Læs mere

MISSION. Alterna besøger blindeskole i Uganda s7. Bibler til flygtningemenigheder i Rhino Camp s6. Juli-September Årgang 21

MISSION. Alterna besøger blindeskole i Uganda s7. Bibler til flygtningemenigheder i Rhino Camp s6. Juli-September Årgang 21 MISSION Juli-September 2018. Årgang 21 Bibler til flygtningemenigheder i Rhino Camp s6 Alterna besøger blindeskole i Uganda s7...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der liv. Ez.47 3 Forord Et hav af

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 01-02-2015 Prædiken til septuagesima søndag 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 01-02-2015 Prædiken til septuagesima søndag 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til septuagesima søndag 2015. Tekst. Matt. 20,1-16. Retfærdighed eller godhed? Vi mennesker tænker meget på hvad løn vi får for vores arbejde og indsats. Kan det svare

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

årgang 53 Nr. 3 Juli - sept. 2015

årgang 53 Nr. 3 Juli - sept. 2015 årgang 53 Nr. 3 Juli - sept. 2015 Mission Hjemme og ude Billedet her viser noget af den store glæde, Bibeluddelingen har i Israel. Bibelselskabet har brugt 3 år på at indtale hele Bibelen på cd på tydeligt

Læs mere

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 10. april 2016 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 331:

Læs mere

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér?

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér? Prædiken til 2. påskedag 2014. Salme 16,5-11 - 1.Korinterbrev 15,12-20 - Johannesevangeliet 20,1-18 Er det mon sådan, at en sejr kan ligge gemt i nederlaget? Det har været temaet, som har klinget med i

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

9. søndag efter trinitatis 2. august 2015

9. søndag efter trinitatis 2. august 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke (dåb + kirkekaffe) Tema: God forvaltning Salmer: 749, 683, 448; 728, 375 Evangelium: Luk. 16,1-9 Sikke en svindler vi hører om i dag! Han har snydt sin herre, og nu hvor det er ved

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undersøgelse af undervisningsmiljø FLE 08/09 Hold: 8. kl, 9.a, 9.b, 10.a, 10.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Rammer 2 Synes du, at følgende forhold i klassen er i orden eller ikke

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. 02-01-2016 side 1 Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. På Helligtrekongers søndag kender vi alle historien om De tre vise mænd. Vi har set dem i julens krybbespil, og det at se

Læs mere

Kemoterapi slår immunsystemet ned. Børnene må derfor isoleres og bære mundbind for ikke at blive smittet. Selv en banal forkølelse kan være

Kemoterapi slår immunsystemet ned. Børnene må derfor isoleres og bære mundbind for ikke at blive smittet. Selv en banal forkølelse kan være Kemoterapi slår immunsystemet ned. Børnene må derfor isoleres og bære mundbind for ikke at blive smittet. Selv en banal forkølelse kan være livsfarlig. Foto/De Forenede Bibelselskaber Nordamerika Nicaragua

Læs mere

Med Jesus i båden -1

Med Jesus i båden -1 Med Jesus i båden -1 Jesus kalder Mål: At give børn en forståelse for, at Jesus kalder på dem og ønsker, at de skal følge ham i deres liv. Tekst: Mark. 1, 14-20 + Luk. 5, 1-11 (Jesus kalder sine disciple).

Læs mere

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen?

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen? 1 19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14 Kan man se troen? 1. Vi synger to Martin Luther salmer i dag. Og det har sin anledning, som nok ingen umiddelbart tænker på. Og jeg havde måske også

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

1 s e H 3 K. 11.jan.2014. Hinge Kirke kl.9. Vinderslev Kirke kl.10.30. Vium Kirke kl.19.00 (Afskedsgudstjenester).

1 s e H 3 K. 11.jan.2014. Hinge Kirke kl.9. Vinderslev Kirke kl.10.30. Vium Kirke kl.19.00 (Afskedsgudstjenester). 1 s e H 3 K. 11.jan.2014. Hinge Kirke kl.9. Vinderslev Kirke kl.10.30. Vium Kirke kl.19.00 (Afskedsgudstjenester). Salmer: Hinge kl.9: 411-327/ 139-334 Vinderslev kl.10.30: 411-29- 327/ 139-101- 334 Vium

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal.

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal. Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 403: Denne er dagen, som Herren har gjort DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Prædiken til Alle Helgen Søndag

Prædiken til Alle Helgen Søndag Prædiken til Alle Helgen Søndag Salmer: Indgangssalme: DDS 732: Dybt hælder året i sin gang Salme mellem læsninger: DDS 571: Den store hvide flok vi se (mel.: Nebelong) Salme før prædikenen: DDS 573: Helgen

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er (mel: Winding) Dåb DDS 448,1-3

Læs mere

årgang 53 Nr. 4 Okt. - nov. - dec. 2015

årgang 53 Nr. 4 Okt. - nov. - dec. 2015 årgang 53 Nr. 4 Okt. - nov. - dec. 2015 Mission Hjemme og ude Bibelske profetier går i opfyldelse nu lige for vore øjne. Her er en stor flok af Manasse stamme, som er kommet hjem til Israel fra Indien,

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 24,15-28

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 24,15-28 1 25. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 17. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 732/4324/574/338//273/439/319/279 Uddelingssalme: se ovenfor: 319 Åbningshilsen Det er blevet meget mere efterår og

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Skærtorsdag d. 17. april 2014 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække Salmer DDS 458: Zion, pris din saliggører DDS 58: Jesus! Frelser og befrier

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie.

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie. Vi er en familie -1 Bed Jesus om at hjælpe din familie. Mål: Børn lærer om familiens værdi. De lærer, at familiemedlemmer står sammen, er der for hinanden, elsker hinanden og hjælper hinanden. Børn opmuntres

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1, marts 2013 Nyt fra Pottemagerens Hus Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt Regnbuen stadfæstet over PH. Jeg har sat min regnbue i skyerne. Den er tegn på mit evigt gyldige løfte til jer

Læs mere

Arbejdsberetning 2015

Arbejdsberetning 2015 Arbejdsberetning 2015 v/annette Bech Vad, Landsleder af Agape. Agape ønsker at gøre en forskel i flere menneskers liv. En forskel i livet her og nu og med et håb, der kan få betydning helt ind i evigheden.

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Helliget Gud. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31)

Helliget Gud. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31) LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 7 Helliget Gud Ugens tekst og referencer: Luk 2,21-38. Den Store Mester, kap. 5. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31) Hovedformålet er,

Læs mere

forbindes med Ham og lære den vej, som leder til himmelen, fra Hans egen Hellige Ånd.

forbindes med Ham og lære den vej, som leder til himmelen, fra Hans egen Hellige Ånd. $'9(1786'20,1, En prædiken af Ragnar Boyesen Jeg Jesus, har sendt min engel for at vidne for jer om disse ting i menighederne; jeg er Davids rodskud og ætling, jeg er den strålende morgenstjerne. Og Ånden

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække Salmer DDS 136: Dejlig er den himmel blå DDS 391: Dit ord, o Gud,

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 1 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 Åbningshilsen Efter højmessen i dag er der frokost i Sognehuset,

Læs mere