Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner"

Transkript

1 Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Tilsynet skal gennemføres efter en model, der giver et ensartet, systematisk og veldokumenteret grundlag for vurderinger, så politikerne gives et troværdigt billede af det enkelte tilbuds indhold og ydelser og den måde opgaverne udføres på (og de videre planer for kvalitetsudvikling af tilbudet). Tilsynet skal gennemføres af velkvalificeret personale, der har forudsætninger for at forstå den faglige og organisatoriske sammenhæng og som på den baggrund kan give relevante tilbagemeldinger på tilbudtes udfordringer og udviklingsmuligheder. Tilsynspersonalet må ikke på andre måder være involveret i det konkrete arbejde med tilbudet. Tilsynet skal både lægge vægt på de problemer og vanskeligheder, der observeres, og på de udtryk for velkvalificeret og effektiv opgaveløsning, der findes. Brugere og/eller pårørendes viden, synspunkter og vurderinger skal så vidt muligt inddrages i udarbejdelse af tilsynsrapporten. Der skal sikres systematisk opfølgning på de bemærkninger, anbefalinger og påbud, som tilsynet kommer med. Der skal være sammenhæng mellem de ressourcer, der afsættes til gennemførelse af tilsynet og det udbytte, det giver i form af dialog om den videre udvikling af tilbudet. 6.2 Emner i tilsynsmodellen Det generelle tilsyn vil blive gennemført ved undersøgelse af i alt 6 overordnede emner. Til hvert emne er knyttet en række underpunkter, der samlet set giver et billede af, om brugerne modtager et passende tilbud, og om organisationen fungerer som arbejdsplads og leverandør af serviceydelser. Boks 1) Tilbudets 2: Overordnede fysiske rammer emner i tilsynet 2) Målgruppe og indhold i tilbudet 3) Organisation, drifts og forretningsgange 4) Pædagogisk praksis, herunder metoder og redskaber 5) Brugerindflydelse 6) Personaleforhold og arbejdsmiljø Ethvert tilsynsbesøg og enhver tilsynsrapport skal i princippet berøre samtlige emner i oversigten. I mange tilfælde vil der imidlertid, inden for de enkelte 8

2 emner, ikke være tale om de store ændringer fra det ene tilsynsbesøg til det andet. Det betyder, at der i mange tilfælde kan klippes fra den foregående tilsynsrapport til den næste. Samtidig betyder det, at der fra tilsynskonsulentens side hvert år må foretages en prioritering af, hvilke områder, der skal være særlig fokus på i det pågældende års tilsyn. 6.3 Årscyklus for tilsynsopgaven Årscyklus for tilsynet Fremlæggelse af samlet rapport Forberedelse af tilsyn Tilbagemelding til tilbuddet Det generelle tilsyn Tilsyn i høring hos brugere, pårørende, og institutionsledelse Udfærdigelse af tilsynsrapport Udfærdigelse af tilsynsrapport Tilsyn i høring hos brugere, pårørende, og institutionsledelse Det opfølgende tilsyn Forberedelse af tilsyn Forberedelse af tilsyn Fastlæggelse af overordnet tema eller temaer for årets generelle tilsyn på baggrund af seneste tilsynsrapporter og / eller særligt politisk udmeldte temaer Indhentning af eksisterende materiale om tilbudet; virksomhedsplaner, kontrakter, kvalitetsstandarder, serviceinformationer, rapport fra seneste tilsyn mv. Varsling og indkaldelse til det anmeldte tilsynsbesøg. Både det generelle og det opfølgende tilsyn er anmeldte mindst 14 dage i forvejen Fastlæggelse af dagsorden og proces for anmeldt tilsynsbesøg Gennemførelse af det generelle tilsyn Det generelle anmeldte tilsyn gennemføres hvert år i foråret i begge døgninstitutioner. 9.

3 Tilsynet gennemføres altid af én konsulent. Ved det generelle tilsyn anvendes en manual, der består af 6 overordnede emner, se ovenfor i boks 2. De overordnede emner er opdelt i flere hovedpunkter og underpunkter som gennemgås. Tilsynsbesøg gennemføres som et besøg med: 1) Gennemgang af de fysiske rammer, hvor der er mulighed for at observere brugerne, samspillet mellem brugere og personale og blandt ledere og medarbejderne, 2) afholdelse af et møde med deltagelse af ledelsen og repræsentanter for medarbejderne, hvor der er mulighed for at drøfte generelle spørgsmål, 3) møde med sikkerheds - og tillidsrepræsentant, 4) gennemførsel af interview med større eller mindre grupper af brugere af tilbudet eller disses pårørende. Hvis tilsynet vurderer det mest hensigtsmæssigt at placere interview med brugere/pårørende ved det opfølgende tilsyn, kan dette tilrettelægges Tilsynskonsulenten styrer de forskellige møder/interviews med udgangspunkt i en manual. Tilsynskonsulentens opgave er at skabe en tillidsfuld atmosfære og at stille spørgsmål på en måde, der giver brugbare svar, og som sætter tanker i gang hos de, der bliver interviewet Det er op til forstander at vurdere om sikkerheds -, tillids-, og medarbejderrepræsentant evt. skal medvirke under hele tilsynet, men tilsynet vil dog under alle omstændigheder have lejlighed til også tale med denne gruppe særskilt Skærpet tilsyn og uanmeldt tilsyn Foruden det generelle og det opfølgende tilsyn kan der gennemføres skærpet og uanmeldt tilsyn. Skærpet tilsyn kan gennemføres såvel uanmeldt som anmeldt. Et skærpet tilsyn kan benyttes, når forvaltningen vurderer, at der er et særligt behov for at foretage et særligt defineret intensivt tilsyn for en nærmere angivet periode. Der kan være tale om forhold der, foranlediget af et tilsyns overvejelser og konklusion, angiver et yderligere behov for undersøgelse/kontrol af særlige eller generelle problemer på den enkelte institution. Et skærpet tilsyn kan desuden være foranlediget af en klage eller på baggrund af institutionskonsulentens observationer. Et skærpet tilsyn vil fx kunne komme på tale, hvis der over en længere periode er uorden i en institutions økonomi, og hvor forvaltningen vurderer, at der er behov for, for at institutionens økonomi og dispositioner skal gennemgås ved et tilsyn fx en gang om måneden i et halvt år. Uanmeldt tilsyn er fra lovpligtig og der gennemføres mindst 1 uanmeldt tilsyn årligt.

4 F.s.v.a. de skærpede tilsyn er det ikke muligt at vurdere hyppigheden, da disse som det fremgår ovenfor, beror på Familiecentrets vurdering af, at der er et særligt problem eller behov tilstede på institutionen Opfølgning på tilsynet De gennemførte tilsyn kan give anledning til bemærkninger, anbefalinger eller påbud. Tilsynsrapportens bemærkninger, anbefalinger og påbud vil blive tilføjet relevante punkter i tilsynsmanualen. Såfremt der ikke er bemærkninger, anbefalinger eller påbud, vil dette blive anført. Anbefalinger og påbud skal betragtes som myndighedsfunktionens forbehold i forhold til fortsat at søge den pågældende opgave løst i det pågældende sociale tilbud. Bemærkninger kan typisk have en informerende, vejledende eller konstaterende karakter; fx hvis tilsynet finder det relevant at fremhæve, at institutionen arbejder positivt og målrettet i forhold til en bestemt indsats eller problemstilling. Der kan også være tale om, at tilsynet vil tilføje en vejledning med hensyn til, hvordan en konkret opgave, der er drøftet på tilsynet, kan løses. Anbefalinger vil typisk blive brugt, når der er tale om forhold, der kan forbedres og forhold der bør handles på og som derfor bør følges med særlig opmærksomhed. Der kan være tale om problemstillinger, som institutionen skal arbejde mere målrettet med at finde løsninger på som fx at tage initiativ til at få oprettet et forældreråd.. Hvis det er hensigtsmæssigt og muligt kan anbefalingen suppleres med vejledning, til hvordan indsatsen kan gennemføres for at opnå målet. En anbefaling kan, hvis det er hensigtsmæssigt, oplyse hvordan tilsynet vil følge op på anbefalingen; fx gennem en tidsfrist, institutionskonsulentens løbende tilsyn eller ved det efterfølgende tilsyn. Påbud vil typisk blive brugt, når der er tale om forhold, på institutionen, som der skal handles på i umiddelbar forlængelse af tilsynet. Der kan være tale om, at en institution har fået den samme anbefaling to gange i forlængelse af hinanden uden at forholde sig til den, eller uden at have taget initiativ til at handle på den; fx om at udarbejde en kostpolitik, eller tage initiativer til at få oprettet et forældreråd. Et påbud kan også være en påtale om, at magtanvendelsesindberetninger fremover skal indsendes rettidigt. Et påbud kan udover selve problemstillingens karakter være handlingsrettet som fx ved at institutionen skal udarbejde en handlingsplan, der konkret beskriver hvornår og hvordan institutionen vil afhjælpe det pågældende problem; fx at lægge en plan for hvornår og hvordan institutionen vil afholde førstehjælpskursus, brandøvelse eller medarbejderudviklingsaftaler. Handlingsplanen vil typisk skulle konfirmeres eller sendes til tilsynet, som derefter kan kommentere den. Et påbud har bindende karakter og skal følges.

5 Afhængig af karakteren af de bemærkninger, anbefalinger og påbud der er givet, er der 3 mulige opfølgningsforløb: 1) Opfølgning på anbefalingen sker ved det efterfølgende tilsyn. Dette vil fx være tilfældet hvis en institution er blevet anbefalet at udarbejde skriftlige procedure for deres forretningsgange vedrørende økonomien på den enkelte afdeling, i administrationen eller vedrørende brugernes økonomi. 2) Tilsynets anbefaling eller påbud kan have en sådan karakter, at institutionen skal finde en løsning på problemet indenfor en nærmere fastsat tidsfrist, som tilsynet fastsætter. Dette kan fx være tilfældet, hvis en institution af forskellige grunde ikke har nået at gennemføre medarbejderudviklingssamtaler (MUS) som planlagt i det foregående år, og derfor bliver pålagt at gennemføre MUS indenfor en periode på fx 3 mdr. (medarbejdere har krav på én årlig MUS). Tidsfristen kan evt. aftales på tilsynsbesøget. Tidsfristen fastsættes, så institutionen får den fornødne tid til at finde en god og holdbar løsning på problemet. Desuden vil institutionen typisk blive bedt om at udarbejde en handlingsplan for, hvordan de vil tage hånd om problemet, og hvornår problemet forventes løst. Tilsynet vurderer som nævnt institutionens handlingsplan og kan vælge at kommentere den eller bede om yderligere oplysninger. 3) Ved påbud, som forudsætter en forholdsvis hurtig løsning, vil tilsynet typisk bede institutionen om, inden for en kortere tidsramme på f.eks. 4 uger, at redegøre for, hvordan der er taget hånd om problemet. Dette kan eksempelvis være tilfældet, hvis der er givet påbud om at fjerne farlige kemikalier og rengøringsmidler fra rum, der er tilgængelige for institutionens brugere. Ud over disse opfølgningsmuligheder kan der i særlige tilfælde gennemføres et skærpet tilsyn, jf. afsnit , for at kaste mere lys over problemet. Der kan evt. være tale om uanmeldt tilsyn. I forhold til problemstillinger der af forskellige grunde ikke er blevet løst tilfredsstillende i løbet af året, eller som i det hele taget forudsætter en mere målrettet og koordineret indsats på den enkelte institution, kan det være hensigtsmæssigt at supplere ovenstående opfølgningsmuligheder. Dette kan fx gøres ved at lade den pågældende problemstilling indgå som et mål i den pågældende institutionens drifts- og udviklingsaftale for det kommende år Udfærdigelse af tilsynsrapport Der udarbejdes en tilsynsrapport for hvert tilsyn såvel det generelle som det opfølgende tilsyn. Efter tilsynsbesøget skal der inden for 14 dage udarbejdes en samlet tilsynsrapport

6 Rapporten skal angive, hvem der har foretaget tilsynsbesøget og datoen for dette samt datoen for det sidste tilsynsbesøg Tilsynsrapporten udarbejdes altid ud fra en fast skabelon i form af en manual, hvor hvert af de 6 emneområder og tilhørende spørgsmål gennemgås i den rækkefølge, der er angivet. Der skal være en sammenfatning af observationer og vurderinger indenfor de 6 emneområder. Ikke alle emner vil imidlertid være relevante for alle tilbud, så udarbejdelsen af rapporten består i høj grad i, at udpege de væsentligste emner og fokusområder For hvert af emneområderne beskrives grundlaget kortfattet, der foretages en vurdering og der gøres bemærkninger (evt. ingen bemærkninger), gives anbefalinger eller udstedes påbud i relation til det pågældende emneområde. Såfremt der udstedes påbud, skal det af tilsynsrapporten fremgå, hvornår og evt. hvordan påbudet skal være løst. Vurderingen kan indeholde såvel beskrivelse af problemer eller vanskeligheder som fremhævningen af særligt bemærkelsesværdige resultater eller gode erfaringer fra det daglige arbejde. Hvis vurderingen er, at alt er i orden, og der ikke er problemer eller særlige vanskeligheder at påpege, skal der noteres ingen. 13. Rapporten må ikke indeholde følsomme personhenførbare oplysninger om borgere eller medarbejdere Den samlede tilsynsrapport skal være skrevet i et klart sprog Tilsynsrapport i høring Tilbudet har 14 dage til at gennemse og kommentere tilsynets udkast til rapporten for faktuelle fejl og misforståelser. Hvis det sociale tilbud har forslag til ændringer skal disse formuleres skriftligt og sendes til tilsynet i Sociale Institutioner og Forebyggelse indenfor 14 dage. De brugere og pårørende, der har deltaget i tilsynet, vil få et udkast tilsendt af den del som de selv har udtalt sig om og altså ikke af hele rapporten Hvor tilsynet medgiver, at der kan være tale om fejl og misforståelser, vil disse blive rettet. Øvrige kommentarer, f.eks. holdningsmæssige uoverensstemmelser, vil blive vedlagt tilsynsrapporten. Rapporten færdigredigeres, evt. med angivelse af kommentarer, der ikke umiddelbart skønnedes mulighed for at indarbejde i teksten

7 Rapporten underskrives af Familieplejekonsulent Henrik Bredahl Tilbagemelding til institutionen Tilbudet modtager den færdigredigerede tilsynsrapport fra Familiecentret. Der indgås aftale med tilbudet om evt. opfølgning på påbud og anbefalinger. Institutionens leder skal gennemgå den færdige tilsynsrapport med pårørende/bruger/forældrebestyrelse på førstkommende møde. Eventuelle bemærkninger fra råd og bestyrelser sendes til tilsynet. Rapporten gennemgås endvidere med institutionens personale Fremlæggelse af tilsynsrapporter for Socialudvalget. Der fremlægges årligt rapporter for de tilsyn, der er gennemført det foregående år. Rapporterne forelægges i marts måned for Socialudvalget. 14.

Uanmeldt tilsyn Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: 8.3.2016 Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: Hurlumhejhuset. Skolebakken 2, Gjellerup Christian Nørgaard Christensen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Dato: Hurlumhejhuset. Skolebakken 2, Gjellerup Christian Nørgaard Christensen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 19.4.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Hurlumhejhuset Skolebakken 2, Gjellerup Christian

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Molevitten. Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Molevitten. Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26.0.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Molevitten Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Timring Læringscenter. Birkmosevej 26 Michael Hall Larsen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Timring Læringscenter. Birkmosevej 26 Michael Hall Larsen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato:.5.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Timring Læringscenter Birkmosevej 26 Michael Hall

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneuniverset. Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børneuniverset. Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 07.0.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Børneuniverset Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 27..2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Himmelblaa Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte

Læs mere

Tilsynsenheden. Tilsyn Anmeldt tilsyn Kildebakken. Soldalen Vildbjerg. Leder: John Furbo

Tilsynsenheden. Tilsyn Anmeldt tilsyn Kildebakken. Soldalen Vildbjerg. Leder: John Furbo Tilsyn Anmeldt tilsyn 19.2.2013 Kildebakken Soldalen 8 7480 Vildbjerg Leder: John Furbo Tilsynsførende: Else Hansen Dorthe Noesgaard Tilsyn 2013 gennemføres som anmeldte besøg der har til formål er at

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Læringscenter Syd. Degnekrogen 4, Arnborg Brian Randers Sørensen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Læringscenter Syd. Degnekrogen 4, Arnborg Brian Randers Sørensen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 3.3.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Læringscenter Syd Degnekrogen 4, Arnborg Brian

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet Tlf. til 62 23 30 00 at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg

Læs mere

Anmeldt/Uanmeldt tilsyn. Prærien. Østergade 13, 7490 Aulum Henrik Thoftgaard. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard

Anmeldt/Uanmeldt tilsyn. Prærien. Østergade 13, 7490 Aulum Henrik Thoftgaard. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Anmeldt/Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 16.4.2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Prærien Østergade 1, 7490 Aulum Henrik

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Galaxen. Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Galaxen. Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 29.3.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Galaxen Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup

Læs mere

Børn & Kultur Dagtilbud. Revideret af Børn & Familieudvalget 21. marts 2013

Børn & Kultur Dagtilbud. Revideret af Børn & Familieudvalget 21. marts 2013 Revideret af Børn & Familieudvalget 21. marts 2013 Tangevej 6. 6760 Ribe Dato 11.marts 2013 Sagsbehandler Pædagogik & Udvikling Telefon direkte 76 16 18 84 Retningslinjer for tilsyn i Tilsyn på dagtilbudsområdet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Lindely. Lindegårdsvej 1, Herning Annette Stær. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Lindely. Lindegårdsvej 1, Herning Annette Stær. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 17-03-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnehuset Lindely Lindegårdsvej 1, Herning

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Brændgård Brændgårdvej 12, 7400 Herning Lone Landkildehus. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Brændgård Brændgårdvej 12, 7400 Herning Lone Landkildehus. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 10.05.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Brændgård Brændgårdvej 12, 700 Herning Lone Landkildehus Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103.

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Udarbejdet af: Konsulent i Myndighedsafdelingen Judith Poulsen og konsulent Handicap

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: 10. marts Eventyrhaven. Grønsværen 5, 7490 Aulum Inger Thomsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Dato: 10. marts Eventyrhaven. Grønsværen 5, 7490 Aulum Inger Thomsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 10. marts 2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Eventyrhaven Grønsværen 5, 790 Aulum Inger

Læs mere

PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD

PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD Odense kommune har pligt til at føre tilsyn med dagpasningstilbudene i kommunen. Odense Kommune har valgt en tilsynsmodel, der indebærer ét årligt tilsynsdialogmøde med institutioner

Læs mere

Retningslinjer for tilsyn med omsorgscentre. Revideret september 2016 Ældre og Social Service

Retningslinjer for tilsyn med omsorgscentre. Revideret september 2016 Ældre og Social Service Retningslinjer for tilsyn med omsorgscentre Revideret september 2016 Ældre og Social Service Lovgrundlag I henhold til lov om social service 148 a og 151, stk. 1-2 og retssikkerhedslovens 16 har kommunen

Læs mere

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Tilsynskoncept Ringsted Kommune 2013

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Tilsynskoncept Ringsted Kommune 2013 www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Tilsynskoncept Ringsted Kommune 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Anmeldte tilsyn... 3 Uanmeldte tilsyn... 4 Generelt... 4 Overordnet skabelon til tilsynsrapport...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneliv. Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børneliv. Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 15-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børneliv Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 29-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnehuset Himmelblaa Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Feldborg Frie Børneunivers. Bredgade 76, Feldborg. Johnny Hessellund. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Feldborg Frie Børneunivers. Bredgade 76, Feldborg. Johnny Hessellund. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26.1.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Pædagogisk leder Tilsynsførende: Tilsynsførende: Feldborg Frie Børneunivers

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Klatretræet. Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Klatretræet. Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 22-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Stjernen. Gilmosevej 20, Tjørring Anders Pyndt. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Stjernen. Gilmosevej 20, Tjørring Anders Pyndt. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 3.0.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Stjernen Gilmosevej 0, Tjørring Anders Pyndt Pia

Læs mere

TILSYNSPOLITIK. Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg

TILSYNSPOLITIK. Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg TILSYNSPOLITIK Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg Baggrund og lovgrundlag I henhold til 151 c i Lov om Social

Læs mere

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik Udkast til tilsynspolitik 2019 1. Indledning Glostrup Kommune har ifølge Servicelovens 151c pligt til at udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af reglerne om

Læs mere

Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område

Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område Region

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnecenter Nord. Lyngens kvarter 225, Herning. Jan Juelsgaard Kjellstrøm. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Børnecenter Nord. Lyngens kvarter 225, Herning. Jan Juelsgaard Kjellstrøm. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 5..016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnecenter Nord Lyngens kvarter 5, Herning Jan

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Eventyrhaven. Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Eventyrhaven. Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 15-04-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Eventyrhaven Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om tilsyn med det sociale område

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om tilsyn med det sociale område Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om tilsyn med det sociale område I medfør af Landstingsforordning nr. 11 af 12. november 2001 om socialvæsenets styrelse og organisation 1,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Højgård børnehus. Anne Mariesvej 12, Lind Anne-grethe R. Petersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Højgård børnehus. Anne Mariesvej 12, Lind Anne-grethe R. Petersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 20-05-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Højgård børnehus Anne Mariesvej 12, Lind Anne-grethe

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnecenter. Holbækvej 40, Herning Birthe Zolon Nielsen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnecenter. Holbækvej 40, Herning Birthe Zolon Nielsen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 12-05-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Østbyens Børnecenter Holbækvej 40, Herning

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Vinding Børnehave. Gyvelvej 5, Sørvad. Mie Pedersen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Vinding Børnehave. Gyvelvej 5, Sørvad. Mie Pedersen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 9.2.2016 Tilbud: Vinding Børnehave Adresse: Leder: Gyvelvej 5, Sørvad Mie Pedersen Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet:

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet: Vedrørende: Forslag til indsatser Sagsnavn: BDO tilsyn med tilbud på socialområdet 2014 Sagsnummer: 27.00.00-K09-2-15 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Kaldalen, Skarrild. Skolevejen 4, Skarrild Folke Backmann Hansen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Kaldalen, Skarrild. Skolevejen 4, Skarrild Folke Backmann Hansen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26-05-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Kaldalen, Skarrild Skolevejen 4, Skarrild

Læs mere

Tilsynsrapport for varslet tilsyn.

Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Basisoplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Vækst huset Tilbudstype Aktivitetstilbud efter SEL 104 Der er herudover et u visiteret tilbud under væksthuset / Klubben

Læs mere

Pædagogisk tilsyn. 1. Loven og tilsynet

Pædagogisk tilsyn. 1. Loven og tilsynet Velfærd, Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 1. Loven og tilsynet Ifølge Dagtilbudsloven 1

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Kildebakken. soldalen 4, Vildbjerg John Furbo. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Kildebakken. soldalen 4, Vildbjerg John Furbo. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 0-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Kildebakken soldalen 4, Vildbjerg John Furbo

Læs mere

TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE. Uanmeldt tilsyn. Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen

TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE. Uanmeldt tilsyn. Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 18.05.2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Hurlumhejhuset afd. Lindbjerg og Klubben Nørretorp

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneby Øst Frølundvej 49, Hammerum 7400 Herning Morten Kristensen. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Børneby Øst Frølundvej 49, Hammerum 7400 Herning Morten Kristensen. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 15.03.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Børneby Øst Frølundvej 49, Hammerum 7400 Herning Morten Kristensen Tilsynsførende:

Læs mere

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Betegnelsen dagtilbud bruges her som fælles betegnelse for alle de pasningstilbud, der findes i Rebild Kommune for børn i alderen 0-6 år;

Læs mere

10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet

10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet 30. marts 2012 10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet Når børn og unge anbringes uden for hjemmet, er det altafgørende for

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Skalmejegården. Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Skalmejegården. Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 08-04-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Skalmejegården Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard

Læs mere

HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? Børne- og ungeområdet

HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? Børne- og ungeområdet HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? L Æ S H E R E K S E M P L E R, E R F A R I N G E R, S Y N S P U N K T E R M. M. F R A A M T E R O G K O M M U N E R Børne- og ungeområdet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: Sinding-Ørre midt-punkt, Hvepsere-den/Midgården. Kurt Østergaard. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Dato: Sinding-Ørre midt-punkt, Hvepsere-den/Midgården. Kurt Østergaard. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard Tilbud: Adresse: TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Leder: Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 02.05.16 Sinding-Ørre midt-punkt, Hvepsere-den/Midgården Kurt Østergaard Tilsynsførende:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Højgaard børnehus. Anne-mariesvej 12, Lind Susanne Illum. Konst. Leder. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Højgaard børnehus. Anne-mariesvej 12, Lind Susanne Illum. Konst. Leder. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26.4.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Højgaard børnehus Anne-mariesvej 12, Lind Susanne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnehuse. Thyrasvej 9 Torben Delfs. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnehuse. Thyrasvej 9 Torben Delfs. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 17.05.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Østbyens Børnehuse Thyrasvej 9 Torben Delfs

Læs mere

Notat. Århus Kommune. Til. Socialforvaltningen. oktober 2010

Notat. Århus Kommune. Til. Socialforvaltningen. oktober 2010 Notat < Emne Koncept for tilsyn med kommunale sociale tilbud i samt private opholdssteder, botilbud og behandlingstilbud til stofmisbrugere beliggende i Århus Kommune Til Kopi til oktober 2010 Tilsynsenheden

Læs mere

Tilsynsrapport på serviceloven 86 stk. 1 og 2 2014

Tilsynsrapport på serviceloven 86 stk. 1 og 2 2014 Tilsynsrapport på serviceloven 86 stk. 1 og 2 2014 Jytte Normann, Halsnæs Kommune Tinne Westerlund, Frederikssund Kommune Jane Andersen, Hillerød Kommune Tilsynsrapport på serviceloven 86 st. 1 og 2 i

Læs mere

Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud

Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud Emne: Principper og rammer for det lovmæssige tilsyn i dagtilbud 2019-2021. Dato Sagsbehandler Direkte telefonnr. Journalnr. 13-03-2019 Lene Vemmelund 768 150 85 28.06.08-A26-1-17 Lovgivning og tilsynsopgaven

Læs mere

CVR-nr Tilsyn i Ringsted Kommune Årsrapport 2012

CVR-nr Tilsyn i Ringsted Kommune Årsrapport 2012 www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Tilsyn i Ringsted Kommune Årsrapport 2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Bunk & Elkjær... 3 Teori og metode...3 Tilsynenes gennemførelse... 4 Planlægning...4

Læs mere

Tilsynskoncept i Social- og Sundhedsforvaltningen

Tilsynskoncept i Social- og Sundhedsforvaltningen GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen 28. januar 2011 FORSLAG TIL NYT Tilsynskoncept i Social- og Sundhedsforvaltningen Indhold Ændring af det kommunale tilsyn... 2 Et fælles kommunalt tilsyn

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Haderup Børnehus. Skolevænget 3, Haderup. Dorthe S Vestergaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Haderup Børnehus. Skolevænget 3, Haderup. Dorthe S Vestergaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 19.1.016 Tilbud: Adresse: Leder: Haderup Børnehus Skolevænget 3, Haderup Dorthe S Vestergaard Tilsynsførende:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud

Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud Pædagogisk tilsyn Kommunens forpligtelser Ifølge Dagtilbudsloven skal kommunerne føre pædagogisk tilsyn med dagtilbuddene Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Asylet. Skolegade 28 Hans Midtiby. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Asylet. Skolegade 28 Hans Midtiby. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 0.05.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Asylet Skolegade 8 Hans Midtiby Pia Strandbygaard

Læs mere

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Betegnelsen dagtilbud bruges her som fælles betegnelse for alle de pasningstilbud, der findes i Rebild Kommune for børn i alderen 0-6 år;

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2015 For Leverandører af; personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2014 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet til at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg Kommune ved

Læs mere

Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012

Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012 Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012 Udarbejdet af Myndighed, Sundhed & Omsorg 1 Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 3 2. Uanmeldt tilsyn foretaget af Myndighed 5 Procedure

Læs mere

Ved brev af 4. marts 2008 stillede jeg en række spørgsmål til Socialforvaltningen vedrørende døgninstitutionen Svanehuset.

Ved brev af 4. marts 2008 stillede jeg en række spørgsmål til Socialforvaltningen vedrørende døgninstitutionen Svanehuset. Borgerrådgiveren Socialforvaltningen 22-04-2008 Direktionen Sagsnr. 2008-26973 Sendt pr. e-mail: Socialforvaltningen (SOFSekretariatet@sof.kk.dk, SOFFaellespost@sof.kk.dk) Direktionen (anettelaigaard@sof.kk.dk)

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Birkelund. Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Birkelund. Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 16.06.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Birkelund Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch Pia Strandbygaard Mia Mortensen

Læs mere

Center Børn og Unge BILAG 6 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE

Center Børn og Unge BILAG 6 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Side 1 af 6 BILAG 6 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Rammer for pædagogisk tilsyn og udvikling i dagtilbud Rebild Kommune har som mål at levere høj kvalitet på dagtilbudsområdet. Dette gøres

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: Bo og Støttecenter Herning, Bostøttekorpset Herluftrollesvej 1 B 7400 Herning Susanne Østergaard.

Uanmeldt tilsyn. Dato: Bo og Støttecenter Herning, Bostøttekorpset Herluftrollesvej 1 B 7400 Herning Susanne Østergaard. Tilbud: Adresse: TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Leder: Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 30.05.2016 Bo og Støttecenter Herning, Bostøttekorpset Herluftrollesvej 1 B 7400 Herning Susanne Østergaard

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

KR Rådgivning. Kontrakt. Randers Kommune Familieafdelingen

KR Rådgivning. Kontrakt. Randers Kommune Familieafdelingen KR Rådgivning - en del af Kommunernes Revision A/S Randers Kommune Familieafdelingen Kontrakt Gennemførelse af anmeldte og uanmeldte tilsyn på børn og ungeinstitutioner samt Krisecentret for voldsramte

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 19. januar 2018 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1. Formål... 5 2. Samlet konklusion... 6 3. Beskrivelse af procedurer for tilsyn... 8 4. Resultater

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Søglimt. Nørrevang 30, Sunds Gitte Houensgaard. Mia Mortensen. Joan Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Søglimt. Nørrevang 30, Sunds Gitte Houensgaard. Mia Mortensen. Joan Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Plejecentre Dato: 01-10-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Søglimt Nørrevang 30, Sunds Gitte Houensgaard Mia Mortensen Joan Nørgaard

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Kommunalt tilsyn 2015 Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 Rapportens opbygning Rapporten indeholder resultaterne

Læs mere

Tilsyn på Region Syddanmarks sociale og socialpsykiatriske tilbud

Tilsyn på Region Syddanmarks sociale og socialpsykiatriske tilbud Socialområdet 2. april 2007 J.nr. 07/2357 Notat Tilsyn på Region Syddanmarks sociale og socialpsykiatriske tilbud 1. Indledning Tryghed, indflydelse, selvstændiggørelse og respekt er nogle af de værdier

Læs mere

Rammer for pædagogisk tilsyn og udvikling i dagtilbud

Rammer for pædagogisk tilsyn og udvikling i dagtilbud BILAG 6 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Rammer for pædagogisk tilsyn og udvikling i dagtilbud Rebild Kommune har som mål at levere høj kvalitet på dagtilbudsområdet. Dette gøres ved, at

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Tre Birke. Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Tre Birke. Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 07.06.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Tre Birke Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch Joan Nørgaard Mia Mortensen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Socialpsykiatrisk Center. Søndergade Dorte Påskesen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Socialpsykiatrisk Center. Søndergade Dorte Påskesen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 26.05.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Socialpsykiatrisk Center Søndergade Dorte Påskesen Pia Strandbygaard

Læs mere

Tilsynsenheden. Tilsyn Anmeldt tilsyn Molevitten. Vestergade Herning Leder: Kirsten Andersen

Tilsynsenheden. Tilsyn Anmeldt tilsyn Molevitten. Vestergade Herning Leder: Kirsten Andersen Tilsyn Anmeldt tilsyn 10.4. 2013 Molevitten Vestergade 82 7400 Herning Leder: Kirsten Andersen Tilsynsførende: Joan Dahl Nørgaard Pia Strandbygaard Tilsyn 2013 gennemføres som anmeldte besøg der har til

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 I

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn. Sundhed & Ældre. Den HC bofællesskabet Lindegårdsvej 5 Herning Centerleder Lene Sumborg

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn. Sundhed & Ældre. Den HC bofællesskabet Lindegårdsvej 5 Herning Centerleder Lene Sumborg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Sundhed & Ældre Den 9.3.2017 HC bofællesskabet Lindegårdsvej 5 Herning Centerleder Lene Sumborg Tilsynsførende: Pia Strandbygaard Joan Dahl Nørgaard E-mail: Tilsynsenheden@herning.dk

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice Aps

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice Aps INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice Aps Uanmeldt tilsyn oktober 2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten

Læs mere

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Gældende fra 2017 side 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Hyppighed... 4 3. Vurdering og opfølgning... 4 3.1 Tilsyn ved klager/mistanke om omsorgssvigt... 5 4.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Sandfeldgården. Sandfeld Allé 25, Kibæk. Lilian Vium. Joan Dahl Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Sandfeldgården. Sandfeld Allé 25, Kibæk. Lilian Vium. Joan Dahl Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Plejecentre Dato: 5.11.215 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Sandfeldgården Sandfeld Allé 25, Kibæk Lilian Vium Joan Dahl Nørgaard Mia

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn i. bofællesskaberne Kærvang og Skovvang. den 29. august 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn i. bofællesskaberne Kærvang og Skovvang. den 29. august 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn i bofællesskaberne Kærvang og Skovvang den 29. august 2012. Oktober 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2017 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer.

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer. 1. Indledning Dette er en beskrivelse af procedure for gennemførelse af uanmeldt tilsyn i kommunens botilbud efter 107 og 108. Tilsynet gennemføres i henhold til 16 i Lov om retssikkerhed og administration

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Vejledning til tilsyn på det sociale- og socialpsykiatriske område i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Vejledning til tilsyn på det sociale- og socialpsykiatriske område i Region Midtjylland Region Midtjylland Vejledning til tilsyn på det sociale- og socialpsykiatriske område i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 27. februar 2007 Punkt nr. 8 Regionshuset Viborg Psykiatri- og

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsformer og overordnede principper Tilsynsplan... 6

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsformer og overordnede principper Tilsynsplan... 6 Tilsynspolitik og retningslinjer for tilsyn med plejecentre samt leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp - 2018 Indholdsfortegnelse Tilsynspolitik og retningslinjer for tilsyn med plejecentre

Læs mere

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn Notat 28. marts 2017 Ledelsestilsynskoncept for Beskæftigelse og Sundhed Koncept for ledelsestilsyn 1. Ledelsestilsyn I henhold til regnskabsbekendtgørelsen (BEK nr. 1509 af 13.12.2013) skal kommunen sikre

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 14.5 22. september 2014 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 I

Læs mere

Tilsynspolitik 2014-2015

Tilsynspolitik 2014-2015 Tilsynspolitik 2014-2015 For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning Folketinget har givet Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner ansvaret

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Engholm centret. Nørregade 11, 7280 Sdr. Felding Helle Sjøstrand Sørensen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Engholm centret. Nørregade 11, 7280 Sdr. Felding Helle Sjøstrand Sørensen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Plejecentre Dato: 20.08.2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Engholm centret Nørregade 11, 7280 Sdr. Felding Helle Sjøstrand Sørensen

Læs mere

ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN

ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN Program: Kort introduktion Resume af reglerne op tilsyn samt præsentation af tilbagemeldinger til Socialt Lederforum om oplevelser og udfordringer. Socialstyrelsen ved, om

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn. Hjemmeplejen Privat leverandør - praktisk hjælp. Puk s Hjemmehjælp I/S Strandvejen 343 2930 Klampenborg

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn. Hjemmeplejen Privat leverandør - praktisk hjælp. Puk s Hjemmehjælp I/S Strandvejen 343 2930 Klampenborg INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hjemmeplejen Privat leverandør - praktisk hjælp Puk s Hjemmehjælp I/S Strandvejen 343 2930

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Lind Aktivitetscenter. Lind Hovedgade 20, Lind Bodil Mouritzen. Mia Mortensen. Pia Strandbygaard

Uanmeldt tilsyn. Lind Aktivitetscenter. Lind Hovedgade 20, Lind Bodil Mouritzen. Mia Mortensen. Pia Strandbygaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Lind Aktivitetscenter Dato: 25-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Lind Aktivitetscenter Lind Hovedgade 20, Lind Bodil Mouritzen

Læs mere

Bilag 2: Forslag til styrket opfølgning på tilsyn og øget åbenhed

Bilag 2: Forslag til styrket opfølgning på tilsyn og øget åbenhed KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 10. juni 2019 Bilag 2: Forslag til styrket opfølgning på tilsyn og øget åbenhed Det foreslås, at opfølgningen på tilsynet og faglig

Læs mere

Tilsynsmanual 2013 på www.herning.dk/tilsynsenheden. Børnehave, fritidshjem, fritidsklub Aldersgruppe 6 år til 4 klasse. Tilbuddets målgruppe

Tilsynsmanual 2013 på www.herning.dk/tilsynsenheden. Børnehave, fritidshjem, fritidsklub Aldersgruppe 6 år til 4 klasse. Tilbuddets målgruppe Tilsyn Anmeldt tilsyn 6-2-2013 SNild Midgaardsvej 20 Skibild 7400 Herning Leder: Kurt Østergaard Hansen Tilsynsførende: Else Hansen Dorthe Noesgaard Tilsyn 2013 gennemføres som anmeldte besøg der har til

Læs mere

Koncept for uanmeldt tilsyn Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn

Koncept for uanmeldt tilsyn Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Koncept for uanmeldt tilsyn 2012 Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn 1 Indholdsfortegnelse Indledning side 3 Formål side 3 Baggrund og lovgivning side 4 Observationsrapport side 4 Før tilsynet side 4 Uanmeldt

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE TILSYNSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE TILSYNSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE TILSYNSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2019 Indhold INDLEDNING... 2 VISION 2031 FOR FREMTIDENS ALLERØD BRINGES I SPIL... 3 UANMELDTE OG ANMELDTE TILSYN... 4 OPFØLGNING PÅ TILSYNENE... 6 TILSYN

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 27. november 2018 et påbud til Lev Vel Sjælland ApS om:

Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 27. november 2018 et påbud til Lev Vel Sjælland ApS om: Lev Vel Sjælland Energivej 7 4690 Haslev 2. april 2019 AFGØRELSE Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 27. november 2018 et påbud til Lev Vel Sjælland ApS om: Sagsnr.

Læs mere

Tilsyn med døgninstitutioner og opholdssteder i Ishøj og Vallensbæk

Tilsyn med døgninstitutioner og opholdssteder i Ishøj og Vallensbæk 2012 Tilsyn med døgninstitutioner og opholdssteder i Ishøj og Vallensbæk Familiecenter Ishøj Kommune 01-06-2012 Indhold Indledning:... 3 Lovgrundlag:... 3 Tilbudsportalen... 3 Godkendelse af opholdssted...

Læs mere