Folkeoplysningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Folkeoplysningsudvalget"

Transkript

1 Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

2 Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 45. Bemærkninger til referat fra sidste møde Nyt fra formanden Nyt fra forvaltningen Ansøgning vedr. lokaleleje - Pandrup Firma- og Familie Idræt Refuion af foreningers lokaleudgifter i idrætshaller Saltum IF - Klager over lokaletilskud Tildeling af Idrætspriser og Lederpris Budget Folkeoplysning Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Tilskud til forkeoplysende foreningsarbejde i Foreningshåndbog Aktivitetsplan for Folkeoplysningsudvalget...17 Punkter på lukket møde: Afbud:

3 Folkeoplysningsudvalget Bemærkninger til referat fra sidste møde 10124/ Vivi Poulsen Sagsfremstilling Folkeoplysningsudvalget, den Intet.

4 Folkeoplysningsudvalget Nyt fra formanden / Vivi Poulsen Sagsfremstilling Folkeoplysningsudvalget, den Intet.

5 Folkeoplysningsudvalget Nyt fra forvaltningen / Vivi Poulsen Sagsfremstilling På mødet vil forvaltningen orientere om: Børne- og Kulturudvalgets afgørelse vedrørende klage fra Skytteforeninger. Kommunalbestyrelsens kvittering for høringssvar og ønsker til Budget 2009 brev vedlægges. Bilag til Dagsordenspunkt Nyt fra forvaltningen Folkeoplysningsudvalget, den Orientering om afholdt temamøde i Kommunalbestyrelsen vedrørende Kulturog Fritidspolitik. Øvrig orientering jf. ovenstående taget til efterretning.

6 Folkeoplysningsudvalget Ansøgning vedr. lokaleleje - Pandrup Firma- og Familie Idræt / Claus Eriksen Beslutningstema Ansøgning om efterbevilling af resterende øgede lokaleudgifter vedr. 2008, samt dækning af udgifter til belysning og rengøring. Sagsbeskrivelse Vedr. tilskudsåret 2007 ansøgte Pandrup Firma- og Familieidræt om ,00 kr. i lokaletilskud. Ansøgningen blev imødekommet med hele det ansøgte beløb. Vedr. tilskudsåret 2008 ansøgte foreningen om kr. i lokaletilskud. Stigningen i ansøgningen om lokaletilskud skyldtes udlejers opsigelse af det daværende lejemål i de gamle Flextronics lokaler i Pandrup. Forening lejede sig pr. 1. marts 2008, ind i lokaler på Gjøl. Den månedlige husleje andrager i det nye lejemål, kr. pr. md. samt 800 kr. pr. md. til opvarmning i fyringssæsonen, 800 kr. pr. md til belysning samt udgifter til rengøring. Som følge af at der var tale om en væsentlig huslejestigning, der ikke var godkendt blev stigningen på ,00 kr. ikke imødekommet. På grund af ekstraordinære omstændigheder, her under akut mangel på lokale til nogle af foreningens aktiviteter, blev der ud fra en konkret vurdering samt en helhedsbetragtning bevilliget kr. som en engangsbevilling vedr. lokaletilskud i Foreningens bevilligede lokaletilskud for 2008, blev derefter i alt ,00 kr. Ansøgning Pandrup Firma- og Familie Idræt ansøger i brev af 28. september 2008 om efterbevilling af ikke dækkede lokaleudgifter vedr. det lejede lokale på Gjøl. Ikke dækket husleje kr., varme ca. 800 kr. pr. md. oktober december 2008 = kr. samt belysning anslået 800 kr. pr. md. og rengøring. I alt kr. i efterbevilling af ikke godkendte udgifter vedr. lokaleudgifter Retsgrundlag Folkeoplysningsloven samt Regelsæt for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Jammerbugt Kommune. Økonomi og finansiering

7 Folkeoplysningsudvalget 5 Forvaltningen oplyser at der ikke er plads i budget 2008, til at imødekomme ansøgningen. Høring/borger- og brugerinvolvering Ikke relevant. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at Folkeoplysningsudvalget tager stilling til ansøgningen. Folkeoplysningsudvalget, den Der meddeles afslag med mulighed for genoptagelse når regnskab for 2008 foreligger.

8 Folkeoplysningsudvalget Refuion af foreningers lokaleudgifter i idrætshaller / Helle Harlund Beslutningstema Inger Kristensen har bedt om, at Folkeoplysningsudvalget drøfter principperne for lokaletilskud til foreninger som benytter idrætshallerne. Sagsbeskrivelse Via en konkret henvendelse fra en forening er Inger Kristensen blevet gjort opmærksom på, at ikke alle foreninger får refunderet alle udgifter til halleje i de selvejende idrætshaller i Jammerbugt Kommune. Grunden til at nogle foreninger oplever en egenbetaling er, at nogle af de selvejende idrætshaller opkræver mere pr. time end KL s sats. Dette gælder både for haltimer, andre lokaler og gymnastiksale. I henhold til det gældende regelsæt refunderes lokaleudgifterne 100%, dog max. KL s satser. Satserne er følgende: Haller, bortset fra ridehaller 216,75 226,50 Andre lokaler, inkl. ridehaller og gymnastiksale 108,35 113,25 Forvaltningen bemærker at såfremt, der i regelsættet ikke er en passus om et max. tilskud er det ikke muligt at styre lokaletilskuddene. For at foreningerne ligestilles har forvaltningen følgende forslag: FORSLAG 1: FORSLAG 2: Regelsættet ændres, og passus om max. sats slettes. Regelsættet ændres til der ydes 100% i tilskud af den fastsatte timetakst i forhold til det opgjorte timetal der er tilskudsberettiget, jf. Lov om Folkeoplysning, eller til den samlede udgift. Timeprisen, hvortil der ydes lokaletilskud kan ikke overstige de af Kommunernes Landsforening fastsatte takster, der normalt reguleres en gang årligt. Til udgifter til idrætshaller som er momsregistrerede refunderes max. KL s sats tillagt 25% moms. (ny tekst fremgår med kursiv skrift).

9 Folkeoplysningsudvalget 7 FORSLAG 3: FORSLAG 4: Folkeoplysningsudvalget indstiller til Børne- og Kulturudvalget, at der i de kontakter som skal indgås med de selvejende idrætshaller aftales at foreningerne max. opkræves KL s sats inkl. moms. Nuværende regelsæt fastholdes. Retsgrundlag Regelsæt for støtte til folkeoplysning i Jammerbugt Kommune. Økonomi og finansiering Såfremt udvalget indstiller FORSLAG 1 eller FORSLAG 2 anvedes fremover medfører det en merudgift på folkeopludvalges området, hvortil der ikke kan anvises finansiering. Høring/borger- og brugerinvolvering Sendes ikke i høring. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at Folkeoplysningsudvalget indstiller til Børne- og Kulturudvalget at FORSLAG 3 anvendes. Folkeoplysningsudvalget, den Indstiller FORSLAG 3, dog således at Børne- og Kulturudvalget sikrer, at der i de kontakter, der skal indgås med de selvejende idrætshaller sikres at foreningerne har frie lokaler.

10 Folkeoplysningsudvalget Saltum IF - Klager over lokaletilskud / Helle Harlund Beslutningstema Saltum Idrætsforening har indsendt klage over regnskabsopgørelsen vedrørende lokaletilskud for Sagsbeskrivelse Foreningen klager over: 1) at forvaltningen har reduceret i de beløb som foreningen har indberettet vedrørende lokaleudgifter 2) måden på hvordan der er foretaget reduktion for medlemmer over 25 år. Foreningen mener, at man er berettiget til det fulde beløb, da foreningens bruger af klubhuset ikke over siger 15% af medlemmer over 25 år. Foreningens brugere af klubhuset udgør 145 medlemmer under 25 år og 18 bruger over 25 år. Af nedenstående skema Saltum IF s regnskabsopgørelse for Medlemmer: 328 medlemmer, heraf 210 medlemmer under 25 år. Område Foreningens Regnskab 2007 Godkendt Regnskab 2007 Beregnet Tilskud 2007 Udbetalt á conto i 2007 Efterregulering for 2007 Aktivitetstilskud kr. Renter af prioritetsgæld Lokaleleje Skatter og afgifter Alm. vedligehold Opvarmning og El Rengøring Total kr. I alt til indbetaling kr. Forvaltningen bemærker følgende: 1) De udgiftsposter, hvor der er reduceret i forhold til de af foreningen oplyste udgifter, er hvor der ikke er fremsendt dokumentation for udgifterne eller hvis det er udgifter som ikke refunderes, eksempelvis udgifter til løsøreforsikring.

11 Folkeoplysningsudvalget 9 2) I henhold til det regelsæt som var gældende for 2007 foretages der reduktion for medlemmer som er over 25 år, dog ikke de første 15%. Ved beregningen af reduktion for medlemmer over 25 år har forvaltningen har administreret således, at der ses på foreningens samlede udgifter og medlemstal, således at der ikke sker en opdeling pr. lokale. Af foreningens tilskudsregnskab fremgår også foreningens samlede medlemstal (se ovenstående skema), og det er disse tal som er anvendt ved udregningen af reduktion for medlemmer over 25 år. Retsgrundlag Lov om Folkeoplysning med tilhørende bekendtgørelse. Regelsæt for tilskudsregler til folkeoplysning i Jammerbugt Kommune for Økonomi og finansiering Høring/borger- og brugerinvolvering Sendes ikke i høring. Indstilling Kultur- og Fritidschefen fremsender sagen til Folkeoplysningsudvalgets orientering, idet det indstilles til Børne- og Kulturudvalget at klagen afvises med henvisning til, at der er administreret i henhold til loven samt gældende regelsæt. Saltum Idrætsforening - klage over lokaletilskud 2007 Folkeoplysningsudvalget, den Til efterretning.

12 Folkeoplysningsudvalget Tildeling af Idrætspriser og Lederpris / Claus Eriksen Beslutningstema Tildeling af Idrætspriser og Lederpris 2008 Sagsbeskrivelse Efter annoncering i dagspressen og på er der indkommet 45 forslag til modtagere af idrætspriser og 6 forslag til modtager af lederprisen. BILAG Idrætspris Årets idrætspriser 2008 uddeles til idrætsudøvere (individuelle eller hold) bosat i Jammerbugt kommune som i 2008 har vundet et af Danmarks Idræts-Forbund eller DGI godkendt jysk mesterskab, dansk mesterskab eller højere mesterskab eller som af anden grund findes kvalificerede. Lederpris Årets lederpris 2008 tildeles en leder indenfor det frivillige børne- og ungdomsarbejde i Jammerbugt Kommune. Prisen tildeles som påskønnelse for stabilt, dygtigt, initiativrigt, forebyggende og grænseoverskridende idrætslederarbejde med børn og unge. Arrangementet Alle modtagere af idrætspriser (+ forældre), indstillere, indstillede til lederprisen Kommunalbestyrelsen og formanden for Folkeoplysningsudvalget, inviteres til det officielle arrangement på Bratskov den 3. december kl Folkeoplysningsudvalget skal beslutte hvilken af kandidaterne til årets Lederpris der skal modtage prisen. Desuden vil forvaltningen på mødet orientere om hvem der er indstillet til at modtage årets idrætspriser. Retsgrundlag Ikke relevant. Økonomi og finansiering Udgifterne forbundet med arrangementet og priser afholdes over Kommunalbestyrelsens repræsentationskonto. Høring/borger- og brugerinvolvering Ikke relevant.

13 Folkeoplysningsudvalget 11 Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstille til Folkeoplysningsudvalget: - at beslutte modtageren på årets Lederpris. - at navnet på prismodtageren offentliggøres i forbindelse med arrangementet og derfor ikke fremgår af referatet. Anna Underlien Gert Bedsted IDRÆTSPRISER 08.doc Indstilling af Dolf Handrup til lederpris Indstilling af Niels Jørgen Pedersen til årets lederpris Inger Kristensen Lasse Jacobsen - lederpris.doc Lederpris skemaoversigt Folkeoplysningsudvalget, den Inger kristensen forlod mødet under behandlingen af dette punkt, idet hun erklærede sig inhabil. Indstilling tiltrådt.

14 Folkeoplysningsudvalget Budget Folkeoplysning / Helle Harlund Beslutningstema Orientering om budget for folkeoplysningsområdet Sagsbeskrivelse Det endelige budget vedrørende folkeoplysningsområdet er i 2009 følgende: 370 Folkeoplysning fælles formål Folkeoplysende voksenundervisning Frivillig folkeoplysende foreningsarbejde Lokaletilskud Overførsel fra hal-området (ØAH) Overførsel fra hal-området (Lunden) Overførsel fra hal-området (Jetsmark) Forlods anvendt: Driftstilskud Arentsminde Kulturhus Udviklingspulje Kursuspulje Rest til fordeling Retsgrundlag Økonomi og finansiering Høring/borger- og brugerinvolvering Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at Folkeoplysningsudvalget tager budgettet til efterretning. Folkeoplysningsudvalget, den Bilag omdelt. Taget til efterretning.

15 Folkeoplysningsudvalget 13 Inger Kristensen og Flemming Dahl Jensen ønsker tilføjet protokollen at de ikke kan tage budgettet til efterretning.

16 Folkeoplysningsudvalget Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning / Helle Harlund Beslutningstema Godkendelse af fordeling af tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Sagsbeskrivelse Forvaltningen har foretaget fordeling af tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i henhold til gældende regelsæt og lovgivning. I skemaet har forvaltningen anvendt de godkendte lønudgifter for 2007 i beregningen af tilskud til Flere af foreningerne har søgt om højere beløb, disse fremgår af bemærkningerne til skemaet. Af vedhæftede bilag fremgår tilskud til folkeoplysende voksenundervisning samt lokaletilskud på voksenundervisningsområdet. Retsgrundlag Lov om støtte til Folkeoplysning samt Regelsæt for tilskud til Folkeoplysning i Jammerbugt Kommune. Økonomi og finansiering Holdes indenfor udvalgets ramme. Høring/borger- og brugerinvolvering Sendes ikke i høring. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at Folkeoplysningsudvalget godkender fordelingen af tilskud. Tilskud voksenundervisning.xls Folkeoplysningsudvalget, den Indstilling tiltrådt.

17 Folkeoplysningsudvalget Tilskud til forkeoplysende foreningsarbejde i / Helle Harlund Beslutningstema Fordeling af tilskud til folkeoplysende foreningsarbejde i Sagsbeskrivelse De folkeoplysende foreninger har indsendt ansøgning om tilskud til aktiviteter og lokaler i Til mødet vil der foreligge en oversigt over foreningernes ønsker til Af oversigten vil fremgå forvaltningens indstilling om hvad de enkelte foreninger bevilges i acontotilskud i Retsgrundlag Lov om Folkeoplysning med tilhørende bekendtgørelse samt gældende regelsæt. Økonomi og finansiering Høring/borger- og brugerinvolvering Sendes ikke i høring. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at Folkeoplysningsudvalget behandler sagen. Folkeoplysningsudvalget, den Bilag omdelt. Fordeling af tilskud godkendt.

18 Folkeoplysningsudvalget Foreningshåndbog / Helle Harlund Beslutningstema Udarbejdelse af Foreningshåndbog for folkeoplysningsområdet. Sagsbeskrivelse Forvaltningen har udarbejdet forslag til disposition for foreningshåndbog for folkeoplysningsområdet. Forvaltningen foreslår, at der udarbejdes 2 håndbøger én for voksenundervisnigsområdet og én for foreningsområdet. Håndbøgerne kan både laves i en papirudgave og en internetudgave. Udkast til dispositioner vedlægges som bilag. Retsgrundlag Økonomi og finansiering Høring/borger- og brugerinvolvering Indstilling Kultur- og fritidschefen indstiller at Folkeoplysningsudvalget drøfter de opstillede forslag til dispositioner. Disposition for foreningshåndbog på foreningsområdet Disposition for foreningshåndbog på voksenundervisningsområdet Folkeoplysningsudvalget, den Forvaltningen arbejder videre med nye indput, jf. tilrettet bilag.

19 Folkeoplysningsudvalget Aktivitetsplan for Folkeoplysningsudvalget / Helle Harlund Beslutningstema Aktivitetsplan/årshjul for Folkeoplysningsudvalget. Sagsbeskrivelse Aktivitetsplan/årshjul for Folkeoplysningsudvalget vedlægges. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at Folkeoplysningsudvalget ajourfører aktivitetsplanen med eventuelle nye emner/tiltag. Aktivitetsplan - Årshjul for Folkeoplysning Folkeoplysningsudvalget, den Aktivitetsplan tilrette.

20 Folkeoplysningsudvalget 18 Underskrifter Inge Pedersen () Kurt Mølgaard (V) Torben Sørensen ()

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 20. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 21. Nyt fra formanden 2 22. Nyt fra

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget 04.02.2010 kl. 17:00 Byrådssalen, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget 04.02.2010 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 9. Ansøgning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 10. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 11. Plan for kurser og Temaforløb

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 1. Forslag til regelsæt om voksenundervisning 3 2. Evaluering af principper for tildeling af mål

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 26. marts 2008 kl. 18:00 i Aars Byrådssal

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 26. marts 2008 kl. 18:00 i Aars Byrådssal Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 26. marts 2008 kl. 18:00 i Aars Byrådssal Indholdsfortegnelse 001. Forslag til regelsæt om det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 3 2 Medlemmer Benny

Læs mere

HØRINGSMATERIALE TILSKUD TIL FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER.

HØRINGSMATERIALE TILSKUD TIL FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER. 1 Kulturafdelingen Dato: 6. juni 2007 HØRINGSMATERIALE OM TILSKUD TIL FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER. AKTIVITETSTILSKUD LOKALEANVISNING LOKALETILSKUD VILKÅR FOR BRUG AF HALLER 1 1. Baggrund... 3

Læs mere

BØRNE- OG UNGEFORENINGER

BØRNE- OG UNGEFORENINGER BØRNE- OG UNGEFORENINGER Medlemstilskud, retningslinjerne 4.3.1 Aldersgrupperne 0 12 år og 19 24 år modtager tilskud med faktor 1, mens aldersgruppen 13 18 år modtager tilskud med faktor 2. For handicappede

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om tilskud til voksenundervisning for 2008 3 2. Fortolkning af regler for

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

September 2012. Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune

September 2012. Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune September 2012 Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Hvem kan få tilskud? 1. Godkendte frivillige folkeoplysende foreninger hjemmehørende i Favrskov Kommune.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Revision. Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven

Revision. Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven Revision Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. REVISIONSVEJLEDNING... 3 KRAV TIL FORENINGEN...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune

Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune Køge Kommune giver tilskud til folkeoplysende foreninger i Køge Kommune. En folkeoplysende forening er en forening der

Læs mere

Forårspakken Aftenskoler

Forårspakken Aftenskoler Tilskudsregler og frister Forårspakken 2016 Aftenskoler Udført Emne Frist Erklæring om indhentelse af børneattest fremsendes til 15. januar Center for Kultur og Borgerservice Fritidsudvalgets Forsøgs-

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007

Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Indholdsfortegnelse 1. Tilskud til befordring af børn til træning

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 011. Orientering - Orienteringer fra administrationen 3 012. Lokaletilskud til foreningernes

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Side: 1.1 Dato: 1.10.2007 Bekendtgørelse nr. 1700 af 19. december 2006 Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde (folkeoplysningsbekendtgørelsen)

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar 2019 Mødested: Det Bruunske Pakhus Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10.12.2008 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Poul Larsen forlod mødet under punkt 142 Indholdsfortegnelse: 135. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler?

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Program 1. Præsentationsrunde og forventninger til workshoppen 2. Ansøgning om Aktivitetstimetilskud 3. Ansøgning om Lokaletilskud

Læs mere

Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune

Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Februar 2015 Hvem kan få tilskud? 1. Godkendte frivillige folkeoplysende foreninger hjemmehørende i Favrskov Kommune.

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Regnskabs- og revisionsbestemmelser for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Indhold Regnskabs- og revisionsbestemmelser... 3 Bestemmelser gældende for alle tilskud...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide_aftenskoler_2015.indd 1 29-10-2014 10:29:07 I denne folder får du overblik over de tilskudsmuligheder, der er for aftenskoler inden for

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 42. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 43. Nyt fra formanden

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 106. Godkendelse af visioner og mål for

Læs mere

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet Hjørring Kommune Til Folkeoplysningsudvalget Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Høring vedrørende mulige besparelser

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemstilskud... 7 Fifty-Fifty-puljen... 9 Tilskud til lokaler

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 115.

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

ÅBENT REFERAT FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Mødedato: 15. juni 2010. Mødetidspunkt: 17:00. Mødet hævet: 18:40

ÅBENT REFERAT FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Mødedato: 15. juni 2010. Mødetidspunkt: 17:00. Mødet hævet: 18:40 ÅBENT REFERAT FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Mødedato: 15. juni 2010 Mødested: Byrådssalen Mødetidspunkt: 17:00 Mødet hævet: 18:40 Deltagere: Just Eiskjær Sørensen, Rita Primdahl, Erik Preisler, Ebba Lund, Finn

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Protokol 21-04-2015 kl. 17:00 Kommunalbestyrelsens spisestue Medlemmer Morten Rauff Torben Sørensen Tom Jensen Ole Bennetzen Anni Frisk Carlsen Anders Ravn Sørensen Britta Pedersen

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde I medfør af 4, stk. 5, 5, stk. 9, 8, stk. 5, 13, 20, 22, stk. 6, 23, stk. 3, 25, stk. 6, 29,

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Skive-ordningen respekterer foreningernes forankring i de lokale miljøer, med respekt for foreningernes forskelligheder.

Skive-ordningen respekterer foreningernes forankring i de lokale miljøer, med respekt for foreningernes forskelligheder. Skiveordningen 2007 Formål 1. Skive-ordningens formål er i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning at yde tilskud til foreninger, herunder idrætsforeninger, børne- og ungdomsorganisationer og andre,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget den 10.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune Tilskudsregler frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde 181007 1 INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud...

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 30-08-2010 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 30-08-2010 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 30-08-2010 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen,

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 05-11-2015 17:00 Mødeafholdelse Mødelokale D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 05-11-2015 17:00 1 (Åben) Kaptajn I

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 14. december 2017 Side: 1 Referat Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Regler for tilskud

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Regler for tilskud Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Regler for tilskud 1 INDHOLD GENERELLE OPLYSNINGER 3 Formål. 3 Betingelser.. 4 Særlige bestemmelser.. 4 Ansøgning 4 Regnskab og revision 4 Ansøgningsfrister 4

Læs mere

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG Nærværende bilag uddyber de forudsætninger, som ligger til grund ved beregning af konsekvenserne ved omlægning af Højene Hallen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Aalestrup Skytteforening - beregning af medlemstilskud. 3 002. Hvalpsund Boldklub - udvidelse

Læs mere

DAGSORDEN. Folkeoplysningsudvalget. Møde nr. : 06/2011 Sted : Rougsøhallen, 8950 Ørsted Dato : 10. oktober 2011 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18.

DAGSORDEN. Folkeoplysningsudvalget. Møde nr. : 06/2011 Sted : Rougsøhallen, 8950 Ørsted Dato : 10. oktober 2011 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18. Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 06/2011 Sted : Rougsøhallen, 8950 Ørsted Dato : 10. oktober 2011 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18.00 Medlemmer Kirsten G. Jensen (Kommunalbestyrelsen) Else Søjmark

Læs mere

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: 46903 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget drøftede 12. marts 2014 forskellige muligheder for at give øget støtte til foreningslivet.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 24. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Anette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Danmarks Idræts-Forbund gør det nemmere for dig Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet denne vejledning for at gøre det nemmere for de lokale idrætsforeninger at

Læs mere

FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE

FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE Kultur FORSLAG REGLER FOR TILSKUD FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE Mariehøj Centret Øverødvej 246 B (rød indgang) 2840 Holte 4611 5612 fax. 4611 5601 kultur@rudersdal.dk www.rudersdal.dk INDHOLD

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:20. Rådhuset, Inka-værelset.

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:20. Rådhuset, Inka-værelset. Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 07-12-2010 Mødetidspunkt: 16:30-18:20 Mødested: Inkaværelset Rådhuset, Inka-værelset. Afbud til Flemming Christensen, fbc@ringsted.dk

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

Retningslinjer for. støtte til frivilligt. foreningsarbejde. i henhold til

Retningslinjer for. støtte til frivilligt. foreningsarbejde. i henhold til Retningslinjer for støtte til frivilligt foreningsarbejde i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for...1 Justeringer vedtaget i FOU...2 1. Indledning Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3

Læs mere

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune.

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. U D K A S T Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. 1. Godkendelse af aftenskoler Folkeoplysningsudvalget (eller kommunalbestyrelsen) godkender folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSREGNSKABSSKEMA... 5 TILSKUD

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

Kommunal støtte til rideklubber

Kommunal støtte til rideklubber Kommunal støtte til rideklubber 1 Kommunal støtte til Rideklubber Dansk Ride Forbund Telefon: 43 26 28 28 www.rideforbund.dk Eftertryk tilladt med kildeangivelse 2 Dansk Ride Forbund har i samarbejde med

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 21. Orientering fra Børne- og Kulturdirektøren...1

Læs mere