Velkommen til denne 1. behandling af mit forslag til budget for 2020 til 2023.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til denne 1. behandling af mit forslag til budget for 2020 til 2023."

Transkript

1 TALE TIL BYRÅDSMØDE DEN 4. SEPTEMBER 2019 Velkommen til denne 1. behandling af mit forslag til budget for 2020 til Det er jo som det plejer næsten. Jeg præsenterer mit budgetforslag her på byrådets møde, og allerede senere i aften starter vi på forhandlingerne. Vi har dog sat et ekstra forhandlingsmøde ind i kalenderen for at tage højde for resultatet af Aftalen om Kommunernes økonomi for 2020, som jeg forventer bliver indgået i løbet af den kommende uge. Men nu går vi altså i gang, og jeg håber og tror på konstruktive forhandlinger og et bredt forlig, ligesom vi har tradition for her i Gladsaxe. Udgangspunktet for mit forslag til budget er, at vi har en sund økonomi, en veldrevet organisation og en ambitiøs Gladsaxestrategi med strategiske mål, som vi hele tiden arbejder efter. Vi har et godt fundament for at skabe bæredygtig vækst og velfærd i Gladsaxe og for at fortsætte den udvikling, som vi gennem mange år har lagt spor ud til. Her er arbejdet med at implementere FN s verdensmål en vigtig løftestang. Det gælder både i forhold til at udvikle vores by og byrum og i forhold til at udvikle vores velfærdservice til borgerne i Gladsaxe. Det handler altså ikke om små særlige indsatser og øremærkede midler, men om at det bliver tænkt ind i alt, hvad vi arbejder med.

2 Men vi er også udfordret på nogle af de store velfærdsområder. Det skyldes blandt andet, at flere borgere, - ikke kun i Gladsaxe, men i hele landet -, får diagnoser, som kræver en særlig indsats for eksempel i form af målrettet støtte i hverdagen. Det presser vores budgetter. Derfor har vi i de seneste år sat flere penge af til støttekrævende børn og unge og voksne med særlige behov. Og i år hæver jeg også budgetterne til de to områder. Det betyder, at niveauet samlet set er hævet permanent med mere end 100 mio. kr. Det har været nødvendigt, for det er selvfølgelig afgørende, at børn og voksne med særlige fysiske eller psykiske udfordringer, bliver tilbudt de nødvendige indsatser og rammer for, at de kan leve et aktivt og meningsfuldt liv. Og for personalet har det også stor betydning, at der er de nødvendige ressourcer til at fastholde det niveau, vi i dag har for vores tilbud. På seniorcentrene fortsætter vi den meget vigtige indsats med at skabe de bedst mulige rammer for borgere med demens. Jeg har flyttet puljen til personcentret omsorg fra anlæg til drift. Formålet er stadig det samme, men de tiltag, som vi gør for at skabe de rigtige rammer, har en sådan karakter, at det er mere korrekt, at det er en driftspulje. Forhøjelsen af puljen bliver finansieret ved at nedlægge klippekortsordningen for hjemmeboende hjemmehjælpsmodtagere. Det er en ordning, som kun benyttes af ganske få borgere, og en stor del af de borgere, der rent faktisk

3 bruger ordningen, bruger den ikke i overensstemmelse med det, der oprindeligt var formålet med aftalen. Både i hjemmeplejen og på seniorcentrene har vi et behov for kvalificeret personale. Og vi må konstatere, at det har været vanskeligt at tiltrække ansøgere, som opfylder kompetencekravene til SOSU-uddannelserne. Det synes jeg er både superærgerligt og bekymrende. Derfor vælger jeg at bruge noget af det mindreforbrug, som vi har på elevkontoen til at iværksætte et forsøg i to år for at øge tilslutningen til grunduddannelsen. Det vil ske ved at tilbyde løn i de 20 uger, som grundforløbet varer frem for som nu SU. Og det har vi hjemmel til at gøre. Det er vigtigt, at man som et voksent menneske i størst muligt omfang har en tilknytning til uddannelse eller til arbejdsmarkedet og dermed kan klare sig selv. Men der kan være bump på vejen. Alt for mange bliver for eksempel ramt af stress, og nogle oplever at det kan være næsten uoverkommeligt at vende tilbage til jobbet. Derfor har jeg sat midler af til, at nogle af de borgere, som har været særligt ramt af stress, kan blive tilbudt et stressforløb, så de kan vende tilbage til en hverdag med job og fritidsaktiviteter.

4 Vi oplever en tendens til, at behovet for hjælp til at komme ud af et misbrug er stigende. Derfor har jeg afsat midler til at styrke indsatsen i Rusmiddelcenteret og til at facilitere selvhjælpsgrupper, som arbejder med metoden SMART recovery. Jeg har også afsat midler til, at vi kan gøre vores nuværende indsats med bostøtte permanent. Og vi skal også fortsat arbejde med at skabe utraditionelle job til borgere, som af en eller anden årsag aldrig kommer til at kunne varetage et arbejde på ordinære vilkår. Der er også nye initiativer på børne- og ungeområdet. Vi ved, at en af forudsætningerne for at børn og unge kan tilegne sig viden og gøre sig uddannelsesparate er, at de trives og føler sig som en del af skolefællesskabet. I mit forslag til budget er der sat penge af til et fraværsteam på skolerne. Fraværsteamet, som vil blive forankret i UNiG (Ung i Gladsaxe), skal arbejde målrettet med at støtte og hjælpe børn og unge med højt elevfravær til at opnå bedre trivsel og udvikling. Som noget andet og som et forsøg har jeg sat midler af til, at både drenge og piger kan blive tilbudt gratis HPV-vaccine i skoletiden. Det skal selvfølgelig være et tilbud, men jeg håber, at rigtigt mange forældre vil takke ja til det på deres børns vegne. Jeg synes, at det er så vigtigt at forebygge kræft, når vi nu ved, at det faktisk på dette område kan gøres ganske enkelt.

5 Som kommune arbejder vi med borgere i alle faser af livet, og vi har også adgang til meget viden om borgerne ud fra deres data. Det skal sikre god og korrekt sagsbehandling. Men det er også følsomt. Som I alle ved, har vi i den grad skærpet vores fokus på datasikkerheden. Det er et fortløbende arbejde, og jeg sætter derfor også penge af til, at vi har musklerne til give arbejdet den nødvendige opmærksomhed. I forlængelse heraf afsætter jeg også flere penge til borgerrådgiverfunktionen. Vi er i fuld gang med at udbygge vores velfærdsservice på mange områder. De fleste af de nye boliger på Kellersvej er indflytningsklare. Nu og i de næste mange år bliver der bygget nye bæredygtige børnehuse, og vi er netop gået i gang med planlægningen af et sundhedshus på Fremtidsvej. Vi har også sat ganske mange midler af til at skabe gode og fremtidssikrede læringsmiljøer på kommunens folkeskoler. Dertil kommer, at vi har forpligtiget hinanden til at nytænke skolestrukturen i Bagsværd. Det betyder blandt andet, at vi skal undersøge mulighederne for at bygge en helt ny skole et andet sted til erstatning for Skovbrynet skole. Vi har også et meget stort fokus på at udvikle grønne byrum. Samlet har vi allerede før vi begynder på disse forhandlinger - vedtaget et samlet anlægsbudget på 2,9 mia. kr. for de næste 10 år. Det er rigtig mange penge, og dækker over at vi har store, men også realistiske, ambitioner, når det handler om at udvikle vores velfærd og vores byrum. Det er derfor også begrænset, hvor meget anlæg, der er lagt ind i mit budgetforslag for de kommende år, for vi skal sikre, at vi har de nødvendige ressourcer til at gennemføre de mange projekter, der allerede er vedtaget.

6 Men jeg foreslår dog, at vi sætter penge af til at udskifte belægningen på kunstgræsbanerne ved Gladsaxe Stadion og i Bagsværd. Det kan vi ikke udskyde. Men det er vigtigt for mig, at vi forsøger os med nye og miljørigtige materialer i stedet for som nu gummigranulat. Jeg er klar over, at alternative materialer endnu ikke er afprøvet så mange steder. Men nogen skal gå forrest, og det har vi muligheden for og derfor også en forpligtigelse til. Fremadrettet skal udskiftning af belægning og andre større udskiftninger i hvad vi kan kalde inventar, blive finansieret ved en pulje til udskiftning af større inventar. Det er typisk nødvendig udskiftning, man kan kalde det en form for løbende vedligehold, som der hidtil ikke har været budgetteret med. Det betyder, at vi ikke længere skal tage stilling til disse udskiftninger i de årlige budgetforhandlinger. Midlerne til puljen er fundet inden for det eksisterende anlægsbudget. De respektive udvalg beslutter udmøntningen af de nye puljer. Jeg foreslår også, at vi sætter penge af til at forskønne dele af Søborg Hovedgade. Det giver god mening, da vi står overfor at skulle skifte slidbanerne på strækningen. Og det skal selvfølgelig tænkes sammen med det igangværende arbejde med bystrategi, og med vores grønne ambitioner for byens udvikling og med ombygningen af Søborg Skole. Og her vil jeg lige tilføje, at vi selvfølgelig helt generelt og helt naturligt har fokus på bæredygtige løsninger i alle vores planlagte byggerier.

7 Jeg indledte med at sige, at Gladsaxe har en sund økonomi. En af grundene til det er, at vi hele tiden holder fokus på at have en effektiv organisation, og også har modet til at prioritere vores indsatser inden for den økonomiske ramme, som vi har til rådighed. Det skal vi selvfølgelig blive ved med. Der er derfor også som sædvanlig forslag til reduktioner i budgettet. Nogle af forslagene er ganske konkrete og kan henføres til mindreforbrug eller forslag om indsatser, som jeg foreslår, bliver reduceret eller ophører. Jeg er sikker på, at vi kommer til at diskutere mine forslag indgående i forhandlingerne, så jeg vil ikke kommentere meget på dem her. Men jeg vil dog nævne, at jeg på Børne- og Undervisningsudvalget, har foreslået en rammebesparelse på 4,5 mio. kr. i 2020 og 6 mio. kr. i de efterfølgende år. Det svarer til ½ pct. af et budget på 1,4 mia. kroner årligt. Jeg foreslår, at det er udvalget, som udmønter besparelsen. Jeg har vedlagt et bilag til mit budgetforslag, som indeholder forslag, som udvalget kan lade sig inspirere af i den proces. Men jeg vil understrege, det er blot til inspiration, og det kan jo være, at udvalget har nogle helt andre ideer. Og det er også fint for mig. For det er jo medlemmerne af Børne- og Undervisningsudvalget, som sidder tættest på og derfor også bedst kan prioritere de forskellige opgaver og indsatser.

8 Men jeg vil gerne understrege, at alle områder løbende skal vurdere sine opgaver. For der kommer hele tiden nyt til. Nye metoder eller nye behov og det kan vi ikke honorere med mindre, at vi omprioriterer i forhold til de opgaver, som vi i dag varetager. Med andre ord, vi skal tilvejebringe finansiering til de nye driftsaktiviteter, som jeg foreslår, primært ved omprioriteringer inden for det eksisterende budget. I mit forslag har jeg dog allerede løftet servicen med 8,7 millioner kroner i 2020 udover demografien. Og der er derfor ikke plads til at løfte servicen yderligere med mindre, der også bliver foreslået finansiering. Nu har jeg præsenteret mit forslag til budget. Jeg mener som sagt, at det både er ambitiøst, ansvarligt og tro mod vores fælles Gladsaxestrategi. Mit forslag afspejler, at vi arbejder med verdensmål som ramme for vækst og udvikling på alle vores områder. Det er derfor det samlede budget, som skal lægge grunden for omstillingen mod, at Gladsaxe bliver en mere bæredygtig kommune. Små puljer til særlige indsatser om implementering af verdensmålene og dermed Gladsaxestrategien er ikke vejen frem. Som i de tidligere år er forslaget til 1. behandling et forhandlingsudspil til Byrådets partier. Jeg håber, at alle, i en positiv og konstruktiv ånd, vil deltage i de kommende forhandlinger, så vi også i år opnår et bredt budgetforlig. Budgetforslaget er behandlet i Økonomiudvalget 27. august 2019 og blev af Socialdemokratiets medlemmer indstillet til 1. behandling i Byrådet.

9 De øvrige medlemmer af Økonomiudvalget fra Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten undlod at stemme. Når debatten her er afsluttet, vil Økonomiudvalgets budgetforslag overgå til Byrådets 2. behandling, som ifølge den reviderede tidsplan finder sted den 23. oktober Ifølge styrelsesloven kan man ikke få ændringsforslag til budgetforslaget til afstemning her ved 1. behandlingen. Men frem til den 30. september kl. 14 er der mulighed for at fremsætte ændringsforslag. Jeg glæder mig til forhandlingerne og ser frem til et godt forløb!

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103 Forslag til budget for 2018 og budgetoverslag for årene 2019, 2020 og 2021. De foreliggende ændringsforslag til budgetforslaget fra 1. behandling sættes til afstemning i nedennævnte rækkefølge, idet afstemningspunkterne

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2019-2022 indgået 19.09.2018 mellem Socialdemokratiet Venstre Enhedslisten Socialistisk Folkeparti Dansk Folkeparti Det

Læs mere

Kommunaldirektør: Verdensmålene er mit ansvar

Kommunaldirektør: Verdensmålene er mit ansvar Kommunaldirektør: Verdensmålene er mit ansvar Af Jens Reiermann 21. oktober 2018 kl. 0:00 0 kommentarer Gladsaxe Kommune har netop vedtaget en strategi med udgangspunkt i 7 af FN s 17 verdensmål, der skal

Læs mere

Favrskov Kommune 29. september Aftale om budget

Favrskov Kommune 29. september Aftale om budget Favrskov Kommune 29. september 2016 Aftale om budget 2017-20 1. Indledning Der er 28. september 2016 indgået aftale om Favrskov Kommunes budget for 2017-20. Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre,

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Ændringsforslag til økonomiudvalgets budgetforslag

Ændringsforslag til økonomiudvalgets budgetforslag Ændringsforslag til økonomiudvalgets budgetforslag 2018-2021 Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Lokallisten, Radikale Venstre, Konservative og Venstre er enige om at fremlægge et samlet

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan

gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan 2019-2020 Sammen om mental sundhed Med Gladsaxe Kommunes sundhedspolitik ønsker vi, at alle i Gladsaxe skal have de bedste rammer og forudsætninger for

Læs mere

Favrskov Kommune 23. september 2014. Aftale om budget 2015-18

Favrskov Kommune 23. september 2014. Aftale om budget 2015-18 Favrskov Kommune 23. september 2014 Aftale om budget 2015-18 1 1. Indledning Der er 23. september 2014 indgået aftale om Favrskov Kommunes budget for 2015-18. Aftalen er indgået af et enigt Byråd - Socialdemokraterne,

Læs mere

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune Notat Bilag: Kommissorium 1.0 Den 30. januar 2014 Kommissorium for Medborgerskabsudvalget Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Baggrund Byrådet vedtog 6. november 2013 at nedsætte et Medborgerskabsudvalg

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper -

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper - Afstemningsliste for budget 2015 til 2018 - Ændringsforslag fra Byrådets grupper - BEMÆRK: Ændringsforslag som skal til afstemning i sammenhæng, er i teksten til ændringsforslaget beskrevet ved en kantet

Læs mere

Bo Rasmussen, Kommunaldirektør Gladsaxe Kommune 4. april 2019

Bo Rasmussen, Kommunaldirektør Gladsaxe Kommune 4. april 2019 Bo Rasmussen, Kommunaldirektør Gladsaxe Kommune 4. april 2019 Gladsaxestrategien 2018-22: Bæredygtig vækst og velfærd Gladsaxe en ambitiøs og fagligt stærk velfærds- og vækstkommune - gode forudsætninger

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. januar 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B. Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

med kulturskoler og billedkunstneriske grundkurser.

med kulturskoler og billedkunstneriske grundkurser. 2009/1 BSF 27 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 23. oktober 2009 af Mogens Jensen (S), Pernille Frahm (SF), Johs. Poulsen (RV) og Per Clausen

Læs mere

Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag (ÆF4) om nyt atpunkt:

Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag (ÆF4) om nyt atpunkt: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Stab NOTAT 4. juni 2019 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget den 3. juni 2019, Model for udmøntning af effektiviseringspotentialer

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

BORGMESTEREN Den 26. september 2017 BUDGETFORSLAG BEHANDLING

BORGMESTEREN Den 26. september 2017 BUDGETFORSLAG BEHANDLING BORGMESTEREN Den 26. september 2017 BUDGETFORSLAG 2018 2. BEHANDLING Ved førstebehandlingen af kommunens budget var der et kassetræk på 63,7 mill. kr. Jeg nævnte ved den lejlighed, at der efterfølgende

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig.

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig. Overborgmesteren TALE (Det talte ord gælder) Tale til Overborgmesteren Anledning 1. behandling af budget 2016 Sted BR salen Dato 27. august 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet 10 min. Mikrofon,

Læs mere

Indstillingen blev godkendt med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme. For stemte: A, B, F, O og Ø. Imod stemte: C, I og V.

Indstillingen blev godkendt med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme. For stemte: A, B, F, O og Ø. Imod stemte: C, I og V. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 22. marts 2019 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2019-0041852 Dokumentnr. 2019-0041852-9

Læs mere

NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem. Sagsnr

NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem 6. juni 2007: Medlemsforslag om bycykler (stillet af Morten Kabell,

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik Økonomiudvalget 02.10.2012 Punkt nr. 247-1 04.09.2012 UDKAST Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 16.01.2013. På vegne af Byrådet,

Læs mere

Aftale om Genåbning af Budget 2010

Aftale om Genåbning af Budget 2010 Ringe, den 23. marts 2010 Aftale om Genåbning af Budget 2010 Indledning Faaborg-Midtfyn Kommune står, som mange af landets øvrige kommuner, over for store økonomiske udfordringer. Dette skyldes bl.a. den

Læs mere

Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for , den 19. september 2017

Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for , den 19. september 2017 Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for 2018-2021, den 19. september 2017 Der er mellem partierne Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti,

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019.

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Partierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V)

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) ungeaftale sådan får vi FLEST UNGE I UDDANNELSE April 2015 Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) 2015 UNGEAFTALE

Læs mere

Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016

Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016 Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016 Ved Lotte Cederskjold, Politisk ordfører (S) (Det talte ord gælder) Indledning Aarhus er en dejlig by, og jeg er stolt af at være

Læs mere

2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE

2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE Budgettale Budgettale frem mod budgetforhandlingerne for 2018 September 2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE Det talte ord er gældende Vækst i Aarhus og fremtidige investeringer Kommune - udspil til budget 2018

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

gladsaxe.dk Personalepolitik

gladsaxe.dk Personalepolitik gladsaxe.dk Personalepolitik 2016 1 personalepolitik I Gladsaxe Kommune har vi høje ambitioner. Vi er en stærk velfærdskommune, der løser de kommunale opgaver på et højt niveau. Vi er en kommune, som prioriterer

Læs mere

Omprioriteringsbidraget ville have betydet at vi ville miste 25 mio. i bloktilskud i mio. i bloktilskud i 2018 og så fremdeles.

Omprioriteringsbidraget ville have betydet at vi ville miste 25 mio. i bloktilskud i mio. i bloktilskud i 2018 og så fremdeles. Borgmester Jesper Würtzens tale den 10. oktober 2016 2. Anden behandling af årsbudget 2017 og overslagsårene 2018-2020 for Ballerup Kommune Og i dag skal vi så endeligt vedtage budgettet for 2017. Sidste

Læs mere

Aftale om Forebyggelsesfonden

Aftale om Forebyggelsesfonden Aftale om Forebyggelsesfonden 421 millioner kroner til at forebygge nedslidning i 2010 Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er enige

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder)

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder) Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august 2017 (Det talte ord gælder) Kære kollegaer, kære københavnere, kære medarbejdere - så skal vi igen i gang med budgetforhandlingerne

Læs mere

Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet

Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet Byrådet har ultimo 2011 taget hul på drøftelserne af de aktuelle velfærdsudfordringer, og hvordan vi håndterer dem her i Køge. Afsættet er blevet den fælles overordnede

Læs mere

Afgjort den 1. september 2011. Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 BE004732

Afgjort den 1. september 2011. Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 BE004732 Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 Afgjort den 1. september 2011 176 Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018.

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018. Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger 28.81.13.10 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgningsfrist

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

Dette notat indeholder en kort beskrivelse af forslag til budgetprocedure herunder forslag til selve tids- og aktivitetsplanen.

Dette notat indeholder en kort beskrivelse af forslag til budgetprocedure herunder forslag til selve tids- og aktivitetsplanen. Vedrørende: Budgetprocedure 2016-19 Sagsnavn: Budget 2016-19 Sagsnummer: 00.01.00-S00-6-14 Skrevet af: Brian Hansen E-mail: brian.hansen@randers.dk Forvaltning: Budget Dato: 27-03-2015 Sendes til: Økonomiudvalget

Læs mere

En anstændig hjemmepleje

En anstændig hjemmepleje Enhedslistens folketingsgruppe Tel. +45 33 37 50 50 Pressetjeneste: +45 33 37 50 80 En anstændig hjemmepleje Enhedslistens forslag om hjemmehjælp til Finansloven for 2015 På trods af at kommunerne i finansloven

Læs mere

Strategi og FN s 17 verdensmål

Strategi og FN s 17 verdensmål Strategi og FN s 17 verdensmål - Hvad har FN s verdensmål at gøre med dansk planlægning? Byggelovsdag 2018 Britt Vorgod Pedersen, Bychef Gladsaxe Kommune FN - 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling FN

Læs mere

Velfærd først - tryghed, tillid og en grøn fremtid. Oktober 2019

Velfærd først - tryghed, tillid og en grøn fremtid. Oktober 2019 Velfærd først - tryghed, tillid og en grøn fremtid Oktober 2019 Regeringens fokus: Gode tider skal gøres bedre for alle Vi vil som socialdemokratisk regering føre en fair og ansvarlig økonomisk politik.

Læs mere

BUDGET 2017 TRYGT AALBORG 2. BEHANDLING BUDGETRESULTAT ØKONOMISK ANSVARLIGHED

BUDGET 2017 TRYGT AALBORG 2. BEHANDLING BUDGETRESULTAT ØKONOMISK ANSVARLIGHED BUDGET 2017 TRYGT AALBORG ØKONOMISK ANSVARLIGHED BUDGETRESULTAT 2. BEHANDLING FORORD Godt forarbejde giver gode resultater. Venstre er en del af budgetforliget i Aalborg Kommune for 2017. Nøgleord for

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Revideret udkast til Økonomiudvalget Sidst revideret: 9. februar 2016 J. nr. 00.01.00P05 1 Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted

Læs mere

Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune

Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 2 Vision værdier mål... 2 De voksnes ansvar børn og unges medansvar... 2 VISION... 3 Børn og

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Venstres budgetforslag 2018

Venstres budgetforslag 2018 Venstre i Odense Byrådsgruppen Venstres budgetforslag 2018 (20.09.2017) 1. Indledning I lighed med sidste år fremsætter Venstre et budgetforslag, der prioriterer velfærd for børn, unge, ældre og handicappede

Læs mere

Børne- og Kulturforvaltningen har drøftet tolkningen af beslutningen med formanden for Børne- og Undervisningsudvalget.

Børne- og Kulturforvaltningen har drøftet tolkningen af beslutningen med formanden for Børne- og Undervisningsudvalget. GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Familie og Rådgivning Udmøntning af byrådets beslutning om færrest mulige skift i forbindelse med den sammenhængende Børne- og Ungepolitik Dato: 13.10.2015

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

Budgetforslag fra SF-Aalborg 2017.

Budgetforslag fra SF-Aalborg 2017. Budgetforslag fra SF-Aalborg 2017. Hermed fremlægges ændringsforslag til budget for 2017 SF ønsker med disse ændringsforslag at vise at der er mulighed for et mere socialt afbalanceret og grønt budget

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået mellem

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået mellem Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2012-2015 indgået 14.09.2011 mellem Socialdemokraterne Socialistisk Folkeparti Venstre Det Konservative Folkeparti Dansk

Læs mere

BUDGET I OVER- SIGT

BUDGET I OVER- SIGT BUDGET 2018-2021 I OVER- SIGT Indledning Om budgettet og oversigten En kommunal budgetproces består af flere dele. I den sidste fase, hvor der er meget offentligt fokus på budgetprocessen ligger der: En

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen (Overflytningsbeslutningen) Borgerrepræsentationen besluttede, at udgifterne

Læs mere

Stillings- og personprofil. Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune

Stillings- og personprofil. Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune Stillings- og personprofil Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune September 2017 Opdragsgiver Haderslev Kommune Adresse Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev 74 34 34 34 www.haderslev.dk

Læs mere

Økonomiforvaltningen indstillede, at Økonomiudvalget skulle godkende følgende:

Økonomiforvaltningen indstillede, at Økonomiudvalget skulle godkende følgende: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 4. februar 2019 Bilag 1 Oversigt over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget 8. april 2019 Anlægsmåltal 2020/2021 - styring

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 1. oktober 2018

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 1. oktober 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 7. februar 2019 Bilag 1 - Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Økonomiudvalget den 23. oktober 2018

Læs mere

Notatet omhandler afstemningsprocedure i forbindelse med kommunalbestyrelsens 2. behandling af budget 2016 og overslagsårene.

Notatet omhandler afstemningsprocedure i forbindelse med kommunalbestyrelsens 2. behandling af budget 2016 og overslagsårene. Helle Munk 02-10-2015 Borgmesterens forslag til afstemningsprocedure mv. i forbindelse med Kommunalbestyrelsens 2. behandling af budget 2016-2019 torsdag den 8. oktober 2015. Notatet omhandler afstemningsprocedure

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe I Gladsaxe Kommune har vi store ambitioner for vores arbejde med børn og unge. Vi har en vision om, at børn og unge vokser

Læs mere

Børn og Unge - Budgetforliget

Børn og Unge - Budgetforliget - Budgetforliget 2017-2020 Børn og Unge Alle tal i mio. kr. Formål - Driftsbevillinger Indsats B2017 B2018 B2019 B2020 Proces Flere investeringer i vores børn og unge Vi vil investere i børns og unges

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

Budget Enhedslistens forslag til budget

Budget Enhedslistens forslag til budget Budget 2018-21 Enhedslistens forslag til budget 24. september 2017 Enhedslisten vil ikke være med til at skære mere ned på velfærden Budgetforliget blev i år uden Enhedslisten. Det borgerlige flertal lagde

Læs mere

Budget 2012 med stabilitet og investeringer

Budget 2012 med stabilitet og investeringer Budgetforlig for 2012-2015 A: Socialdemokratiet B: Radikale Venstre C: Konservative F: SF L: Focus Fredensborg O: Dansk Folkeparti V: Venstre : Borgernes Stemme Den, 28. August 2011 Budget 2012 med stabilitet

Læs mere

Byrådets temamøde om budget 2017 den 22. juni 2016

Byrådets temamøde om budget 2017 den 22. juni 2016 Byrådets temamøde om budget 2017 den 22. juni 2016 Partiernes spørgsmål og forslag Oplæg v/klaus Christiansen Forslag / spørgsmål fra partierne Parti Socialdemokratiet Det Konservative Folkeparti Socialistisk

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

BORGMESTEREN Den 27. september 2016 BUDGETFORSLAG BEHANDLING

BORGMESTEREN Den 27. september 2016 BUDGETFORSLAG BEHANDLING BORGMESTEREN Den 27. september 2016 BUDGETFORSLAG 2017 2. BEHANDLING Ved førstebehandlingen af kommunens budget var der et kassetræk på 14,6 mill. kr. Jeg nævnte ved den lejlighed, at der efterfølgende

Læs mere

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? Det kunne ikke i tilstrækkelig grad betale sig at arbejde i det gamle system. Derfor er svaret ikke bare at rulle de lave ydelser tilbage. Til gengæld mener

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Velfærd er førsteprioritet

Velfærd er førsteprioritet Velfærd er førsteprioritet Politisk aftale For valgperioden 2018-21 for Holbæk Kommune Følgende partier og liste er en del af aftalen: Socialdemokratiet Dansk Folkeparti Enhedslisten Socialistisk Folkeparti

Læs mere

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner.

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 4. juli 2018 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 1. oktober 2015 Afstemningsprogram til budgetforslag

Læs mere

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm.

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. august 2016 Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139 mindst

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

Referat Kommunalbestyrels. en Indkaldelse. Mødedato: 10. december Tidspunkt: 17:00. Mødenr.: Mødesalen i Ringe.

Referat Kommunalbestyrels. en Indkaldelse. Mødedato: 10. december Tidspunkt: 17:00. Mødenr.: Mødesalen i Ringe. en 2018-21 Referat Kommunalbestyrels Mødedato: 10. december 2018 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødesalen i Ringe Indkaldelse Hans Stavnsager Søren Kristensen Anne Møllegaard Mortensen Anstina

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service 2011/1 LSF 143 (Gældende) Udskriftsdato: 19. januar 2017 Ministerium: Social- og Integrationsministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2010-1625 Fremsat den 29. marts 2012 af social-

Læs mere

Budget 2018 Temaforslag drift Udvalget for Børn og Unge

Budget 2018 Temaforslag drift Udvalget for Børn og Unge Oversigt over temaer Læring for alle - det starter i dagtilbud 5.000 5.000 5.000 5.000 Puljen til mere pædagogisk personale 2.300 2.300 2.300 2.300 Unge og rusmidler 75 295 295 295 Akuthus for 0-12årige

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik Sammen om sundheden i Gladsaxe Vores sundhed er afgørende for, at vi kan leve det liv, vi gerne vil. Desværre har ikke alle mennesker de samme

Læs mere

Dagsordenpunkt. 2. Behandling af budget Beslutning. Afstemninger blev foretaget jf. afstemningsbilag, bilag 7.

Dagsordenpunkt. 2. Behandling af budget Beslutning. Afstemninger blev foretaget jf. afstemningsbilag, bilag 7. Dagsordenpunkt 2. Behandling af budget 2018-2021 Beslutning Afstemninger blev foretaget jf. afstemningsbilag, bilag 7. Ad ændringsforslag fra Dansk Folkeparti, 1, punkt 1 For: 4 (I, O) Undlader: 2 (2V

Læs mere

Børne- og skolepolitikkens indsatshus

Børne- og skolepolitikkens indsatshus Børne- og skolepolitikkens indsatshus De 4 indsatsområder Indsatsområderne tager afsæt i større udfordringer, der bedst løses i samarbejde mellem flere parter, eller som har særlig faglig eller politisk

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

GRØNLANDS HJEMMESTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2008

GRØNLANDS HJEMMESTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2008 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2008 Parterne er enige om, at landsstyret i Forslag til Landstingsfinanslov for 2008 foreslår en bevilling til bloktilskud til kommuner i 2008 på 761.509.000

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning Der har kun været plads til en beskeden realvækst på sundhedsområdet

Læs mere

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget 2018 2021, proces og tidsplan Dette notat beskriver forslag til proces- og tidsplan for budgetlægningen for budget 2018-2021. Indhold: 1. Vigtige elementer i årets

Læs mere

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation Den 27. maj 2011 Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation 1. Indledning I dag har regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas- Møller indgået aftale

Læs mere