TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening"

Transkript

1 Side 1 af 8 Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Mødedato: 31. august 2015 Mødetid: Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Anders Rønnebro Projektchef Arne Tollaksen Jurist Katrine Sørensen Tilstede fra Aarhus Kommune: Jørn Hedeby Nielsen Claus Michael Krogh Trine Birk Claus Bo Jensen Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej Aarhus C Telefon: byudviklingogmobilitet@aarhus.dk Direkte cbj@aarhus.dk Sag: 13/ Sagsbehandler: Claus Bo Jensen På mødet blev følgende punkter drøftet: 1. Baggrund 2. Økonomi, drift, administration 3. Ledelse og demokrati 4. Renoveringer 5. Diverse 6. Evt. aftale Resumé I samarbejde med BL Danmarks Almene Boliger 5. kreds er fastsat to overordnede temaer for styringsdialogen i effektivisering af driften og renoveringer (almenboliglovens 91).

2 Arbejdernes Andels Boligforening (i det følgende benævnt AAB) oplyser, at boligorganisationen har fokus på effektivisering af driften. AAB vurderer at effektiviseringspotentialet stort set er udnyttet for så vidt angår de regnskabsposter kommunen har ønsket at drøfte. Der kan ligge et yderligere effektivitetspotentiale i etablering af ejendomsfunktionærteams. Side 2 af 8 Kommunen (tilsynet) skal fremover inddrages i en tidlig dialog i forbindelse med ansøgninger om støtte efter 91 i almenboligloven (fysiske helhedsplaner). AAB s årsregnskab for 2014 er taget til efterretning med de bemærkninger, der i øvrigt fremgår af dette dokument. Behandlingen af regnskabet har ikke givet anledning til særlige bemærkninger. Der er ikke i styringsdialog 2015 vurderet behov for aftaler mellem AAB og Aarhus Kommune. 1. Baggrund I 2015 er der for femte år i træk gennemført den obligatoriske styringsdialog mellem boligorganisationerne og Aarhus Kommune. Som et led i styringsdialogen skal der af kommunen udfærdiges en redegørelse for den gennemførte dialog. Drøftelserne tog udgangspunkt i styringsmålsætningerne således som de fremgår af almenboligloven. Grundlaget for dialogen var styringsrapporten, oplysningsskemaerne for afdelingerne, årsregnskab 2014, beretning, spørgeskema, protokollat, diverse referater, boligforeningens hjemmeside mv. Efter aftale med 5. kreds er effektivitet et tema på årets dialogmøde Den årlige redegørelse vil have karakter af et dynamisk dokument, der i forhold til de enkelte år vil beskrive udviklingen og aktuel status på en række centrale punkter. På kommunens hjemmeside vil der derfor kun være den seneste redegørelse. Følgende dagsordenpunkter blev gennemgået på mødet.

3 2. Økonomi, drift og administration Dispositionsfond/arbejdskapital Side 3 af 8 Kr. pr. lejemålsenhed Dispositionsfond (likvid del) kr. pr. lejemål Arbejdskapital (likvid del) kr. pr. lejemål Egenkapital kr./lejemål Den likvide del af dispositionsfond og arbejdskapital er ca. 4 gange større end benchmark i styringsrapporten. Den samlede egenkapital har siden 2003 haft et konstant højt niveau. Boligforeningen anser egenkapitalens størrelse for passende (425 mio. kr. pr ) i forhold til foreningens aktiviteter og de risici, der er forbundet med nybyggeri mv. Der er betydelige udfordringer i de kommende år i særligt den ældre del af organisationens ejendomsportefølje. Det oplystes, at AAB vægter soliditet på såvel organisations- som afdelingsniveau. Årets resultat viser et overskud på 8,2 mio. kr. som er henlagt til arbejdskapitalen. Overskuddet kan primært tilskrives, større renteindtægter end budgetteret. Den samlede dispositionsfond er i årets løb reduceret med ca. 12 mio. kr. Dette skyldes primært tilskud til afdelinger fra egen trækningsret. Den likvide del af dispositionsfonden er reduceret med ca. 5 mio. kr. Dette har baggrund i stadig større tilskudsaktivitet til afdelingerne end tidligere. AAB oplyste, at man også fremadrettet påregner større udlånsaktivitet til afdelingerne. Der er bevilget tilskud på ca. 16 mio. kr. finansieret af dispositionsfonden.

4 Tilskuddet fordeler sig på følgende hovedposter: Side 4 af 8 1 mio. kr. er tilskud bevilget tiltag i konkrete afdelinger. 2,1 mio. kr. tilskud til projektmedarbejdere 9 mio. kr. tilskud afdelingerne (hjemfaldsklausuler) 1,9 mio. kr. tilskud energi- og helhedsplaner, grundmateriale 2,6 mio. kr.- dækning af lejetab AAB oplyste, at boligsociale tiltag herunder boligsociale helhedsplaner som hovedregel dækkes via tilskud fra dispositionsfonden. Der vil i 2015-regnskabet tilgå en ekstraordinær indtægt på ca. 109 mio. kr. i anledning af salget af Veri-centret. Kridthøjcentret er ligeledes under salg og i forbindelse hermed vil der tilgå dispositionsfonden et betydeligt beløb. Det vil derfor fremadrettet være muligt at øge støtteintensiteten fra egenkapitalen. Andelen af udamortiserede lån i afdelingerne bliver større, hvilket medfører en stadig større tilgang til dispositionsfonden. I 2014 var den samlede nettotilgang pga. udamortiserede lån ca. 11 mio. et uændret niveau i forhold til Der er i regnskabsåret realiseret et lejetab på 0,9 mio. kr. Tab på fraflyttere udgør 1,7 mio. kr. Organisationen har i 2014 fortsat den hidtidige investeringsstrategi, der indebærer, at organisationens værdipapirer, er opdelt i 4 lukkede depoter, som administreres af hver sin kapitalforvalter (bank). Bankerne har fuldmagt til at kunne nyplacere og omplacere formuen på depot og konti efter eget initiativ med henblik på at opnå maksimalt afkast. Varigheden, udtrykt som risikobegreb, må ikke overstige 7. Det samlede afkast af de fællesforvaltede midler for 2014 er 2,9% (1,8% i 2013, 4,38% i 2012), hvilket anses for tilfredsstillende. Foreningsbestyrelsen har besluttet at tildele afdelingerne en bonusrente på 0,1%, hvorefter den samlede forrentning af afdelingsmidlerne er 3%. AAB har særligt fokus på, at kapitalforvalteren på intet tidspunkt ligger i kontanter med mere end euro, da der er statsgaranti for indeståender op til denne grænse AAB. De 4 kapitalforvaltere har fuldmagt til at kunne nyplacere formuen efter eget initiativ under forudsætning af at varigheden på intet tidspunkt oversiger 7.

5 Revisors likviditetsberegning gav ikke anledning til bemærkninger. Administrationsbidrag Side 5 af 8 Kr. pr. lejemålsenhed Administrationsbidrag kr pr. lejemål (netto)administrationsudgift kr. pr. lejemål Administrationsbidraget er under benchmark i styringsrapporten. Der er i 2014 budgetteret kostægte for så vidt angår administrationsbidraget. I året svarer administrationsbidraget til nettoadministrationsudgiften. Nettoadministrationsudgiften er eksklusiv udgift til projektmedarbejdere. Man har på forhånd reduceret personaleomkostningerne med ca. 3,2 mio. kr. som er finansieret bl.a. via tilskud fra dispositionsfonden. Konteringen er sket efter aftale med revisor. Administrationsudgiften som den fremgår af årsregnskab 2014 ovenfor relaterer sig derfor alene til kernedriften. Kommunen bemærkede, at en særlig praksis på dette område kan gøre sammenligninger på tværs af organisationerne vanskelig. AAB anførte, at driftsbekendtgørelsen ikke er særlig præcis på dette område. Boligforeningen angiver i styringsrapporten, at omkostningsbevidsthed anses som vigtigste udfordring i relation til drift og administration. Henlæggelser/planlagt vedligeholdelse Revisor har i sin gennemgang foretaget sammenligninger af henlæggelsesniveau i AAB i forhold til det generelle i niveau Aarhus. De årlige henlæggelser i AAB er højere end højere end det generelle niveau i Aarhus. De opsparede henlæggelser svarer omtrentligt til gennemsnittet i Aarhus. I styringsrapporten er der enkelte røde markeringer. Markeringerne angiver, at henlæggelsesniveauet er for højt i forhold til benchmarks. Boligforeningen oplyste, at henlæggelser er fastlagt i overensstemmelse med vedligeholdelsesplanerne, hvilket bekræftes af revisor i revisionsprotokollen. Det er revisors opfattelse, at de af boligorganisationen etablerede procedurer vedr. henlæggelser til planlagt og periodisk vedligeholdelse og fornyelser, opfylder kravene i bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 16. december 2013.

6 Forvaltningsrevision Side 6 af 8 AAB oplyste, at der er udarbejdet et dynamisk forvaltningssystem, der kan understøtte såvel effektivitet som ensartethed i forvaltningen. Revisor anfører i revisionsprotokollen, at forvaltningssystemet efter hans opfattelse opfylder kravene i bekendtgørelse om drift af almene boliger mv. Effektiviseringer Ultimo 2014 udsendte ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter rapport om effektivisering af den almene sektor. Inspireret af rapportens kap. 5, om effektivisering af driften i det almene byggeri, er det aftalt med BL s 5. kreds i dialog 2015 at sætte fokus på udvalgte regnskabsposter (dvs. ordinær drift). Følgende poster indgår generelt i dialog 2015: Forsikringer o Der foretages udbud via forsikringsmægler hver 3. år. Rammeudbud o Ingen rammeudbud på håndværkeropgaver. Afholder licitation på opgaver over et minimumsbeløb. Organisering af funktionærer o ÅO vurderer konkret hvad der for den enkelte afdeling er den rigtige løsning. Der søges etableret teams på ca. 8 medarbejdere indledende øvelser er foretaget. Der vurderes fortsat effektiviseringspotentiale på dette område. Sammenlægning af afdelinger o Der vurderes ikke at være et uudnyttet potentiale i AAB mht. sammenlægninger. Digitalisering o AAB er meget opmærksom på mulighederne. Digitalisering er indført på alle niveauer i organisationen, herunder også f.eks. i kommunikation med folkevalgte mv. Man har indarbejdet elektronisk flyttesyn mv. Generelt vil man prioritere digitalisering særligt på områder hvor dette betyder bedre service for beboerne. Landsbyggefondens tvillingeværktøj drøftedes. AAB ville fremadrettet benytte værktøjet.

7 2014 Side 7 af 8 et er taget til efterretning med de bemærkninger, der i øvrigt fremgår af dette dokument. 3. Ledelse og beboerdemokrati AAB har udarbejdet en strategiplan for Ifølge strategien vil der være fokus på to primære områder - Nærhed og Ansvar. Digitaliseringen vil gå hånd i hånd med udvidet service således, at personlige møder er en mulighed for de beboere, der måtte ønske det. Digitaliseringen skal samtidig skabe bedre kommunikation i organisationen. Væsentligste udfordring er rekruttering og opkvalificering af beboervalgte. I året er der gennemført tilfredshedsmålinger i 4 afdelinger. Der har vist sig en høj grad af beboertilfredshed i de afdelinger, der var omfattet af målingen. Alle afdelinger har egen hjemmeside hvor afdelingsbestyrelserne selv kan oploade referater og artikler. Kommunen konstaterede, at boligorganisationens hjemmeside indeholder relevante mødereferater fra alle niveauer i organisationen. Ifølge de udfyldte oplysningsskemaer er der ikke afdelingsbestyrelse i afd. 33 og 36. Der er tale om ældreboliger, hvor det typisk er vanskeligt at mobilisere beboerdemokratiet. 4. Renoveringer Kommunen bemærkede, at man ønskede tidligere involvering i fysiske helhedsplaner. Formålet er primært at sikre, at der også fremover er små boliger i de almene afdelinger og at bygningernes ydre fremtoning, på samme tid, imødekommer såvel arkitektoniske som afdelingsspecifikke hensyn. AAB bemærkede, at afd. 25, Klostervangen er omfattet af en helhedsplan, der har lange udsigter pga. sagsbehandlingstiden i Landsbyggefonden. Afd. 37, Herredsvang har behovet. Udfordringen er den manglende beboerdeltagelse.

8 AAB udleverede oversigt over påtænkte, igangværende og afsluttede renoveringer. Side 8 af 8 5. Diverse Det er anført i oplysningsskemaerne for afdelingerne, at samtlige afdelinger er socialt velfungerende. Boligorganisationen oplyste, at afkrydsningen skal tages som udtryk for, at evt. problemafdelinger er omfattet af igangværende initiativer i form af f. eks. udlejningsaftaler, boligsociale helhedsplaner mv. De senere års bestræbelser på at skabe konsensus i forhold til de boligsociale udfordringer i de to almene afdelinger i Skovgårdsparken pågår fortsat. 6. Evt. aftale mellem kommune og boligorganisation Der er ikke i styringsdialog 2015 vurderet behov for aftaler.

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening. På mødet blev følgende punkter drøftet:

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening. På mødet blev følgende punkter drøftet: Mødereferat Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening Mødedato: 15. september 2014 Mødetid: 13.00 Mødested: Langelandsgade 50 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Erik Piilgaard

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, AL2 Bolig. Den 10. februar 2012. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, AL2 Bolig. Den 10. februar 2012. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 10. februar 2012 Styringsdialog 2012, AL2 Bolig Mødedato: 14. november 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Direktør Allan Werge Afdelingschef

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn Mødedato: 3. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10, Deltagere: Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Søren Embregts Direktør

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening Mødedato: 7. september 2016 Mødetid: 13.30 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Anders Rønnebro Projektchef

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Den 17. november 2014 MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 17. november

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødereferat Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 14. januar 2014 Mødetid: 10.00 Mødested: Tranekærparken 1 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Forretningsfører Anni Øhrberg

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016 - Kollegiekontoret Mødedato: 14. april 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Hack Kampmanns Plads 1 3, 1. th. Deltagere:

Læs mere

Redegørelse styringsdialog AAB TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Redegørelse styringsdialog AAB TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Redegørelse styringsdialog AAB 2017 Mødedato: 28.september 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra AAB Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 1. september 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

Styringsdialog 2018, Domi Bolig

Styringsdialog 2018, Domi Bolig Styringsdialog 2018, Domi Bolig Side 1 af 5 Mødedato: 13. november 2018 Mødetid: 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand Herdis Larsen Direktør Preben Jacobsen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 24. august 2015 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere:

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943 Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943 Mødedato: 27. oktober 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere:

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14. 1 Deltagere Sporvejsfunktionærernes Boligforening v/ Advokatfirmaet Valdal Kresten Valdal (Advokatfirmaet Valdal) Susanne Kirk (Advokatfirmaet Valdal) Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet.

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet. Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Bjarne Wissing Resumè Tilstede fra Aarhus Kommune:

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 8. marts 2013 Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig Mødedato: 29. januar 2013 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Styringsdialog Østjysk Bolig TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Østjysk Bolig TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog Østjysk Bolig 2018 Mødedato: Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Allan Søstrøm Bestyrelsesformand Katja Hillers Udlejningschef Connie

Læs mere

Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården Side 1 af 9 Mødedato: 18. december 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Formand Christian Mariegaard

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening Mødereferat Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 31. oktober 2013 Mødetid: Kl. 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

Styringsdialog 2016, Domi bolig

Styringsdialog 2016, Domi bolig Side 1 af 7 Styringsdialog 2016, Domi bolig TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand

Læs mere

Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab

Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab Dato: 20. november 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Regionskonsulent Michael

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus Mødedato: Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligorganisationen:

Læs mere

Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus

Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus Side 1 af 9 Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus Teknik og Miljø Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Mødedato: 10. november 2015 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus Side 1 af 7 Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus Mødedato: 6. december 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør Steffen Espersen

Læs mere

Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13.

Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13. Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus Side 1 af 8 Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13.00 Mødested: Deltagere: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus Mødedato: 2. december 2014 Mødetid: 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, AL2 Bolig. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, AL2 Bolig. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, AL2 Bolig Aarhus Kommune Børn og Unge Mødedato: 28. oktober 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Direktør Allan Werge

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig

TEKNIK OG MILJØ. Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig Mødedato: 28. november 2016 Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Formand Else Christensen Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Styringsdialog Boligkontoret TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligkontoret TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog Boligkontoret 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand Søren Høgsberg Næstformand Henrik Autzen Direktør Morten Homann

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Styringsdialog 2017, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017, AL2bolig Mødedato: 25. oktober 2017 Mødetid: Kl. 11.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Anette Østerhaab Direktør Allan Werge Forvaltningschef

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn. Den 4. februar Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn. Den 4. februar Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 4. februar 2013 Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn Mødedato: 13. december 2012 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Søren

Læs mere

AL2Bolig har i det forløbne år arbejdet videre med etablering af 3 driftscentre samt hjemmeside med forskellige digitale selvbetjeningsmuligheder.

AL2Bolig har i det forløbne år arbejdet videre med etablering af 3 driftscentre samt hjemmeside med forskellige digitale selvbetjeningsmuligheder. Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Styringsdialog 2016, AL2Bolig Mødedato: Mødetid: Kl. 11.00 Mødested: Kalkværksvej

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

Styringsdialog 2017, Domi Bolig

Styringsdialog 2017, Domi Bolig Side 1 af 7 Styringsdialog 2017, Domi Bolig TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Mødedato: 7. december 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen:

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig Mødedato: Mødetid: 13 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra

Læs mere

Fra Aarhus Kommune: Claus Michael Krogh Mette Krogh Jensen Jørn Hedeby Nielsen (under pkt. 3) Claus Bo Jensen

Fra Aarhus Kommune: Claus Michael Krogh Mette Krogh Jensen Jørn Hedeby Nielsen (under pkt. 3) Claus Bo Jensen Styringsdialog 2016, Lejerbo Aarhus Side 1 af 8 Mødedato: Mødetid: Kl. 9.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen: Forretningsfører Pia Hesselvig Formand Inge Køster Næstformand Connie

Læs mere

Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus Mødedato: 1. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret Direktør Per Juulsen Adm. Chef Diana Jørgensen Tilstede

Læs mere

Styringsdialog 2018, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Mødedato: 22. november 2018 Mødetid: 13.30 Mødested: Kalkværksvej 10, Aarhus Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Michael Korsholm

Læs mere

Mødereferat. Aarhus Kommune. Styringsdialog Kollegiekontoret

Mødereferat. Aarhus Kommune. Styringsdialog Kollegiekontoret Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015 - Kollegiekontoret Mødedato: 24. april 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret Direktør Per

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus. Den 6. marts Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus. Den 6. marts Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 6. marts 2013 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus Mødedato: 24. november 2012 Mødetid: 10.00 Mødested:

Læs mere

Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus Mødedato: Mødetid: 9:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret: Direktør Per Juulsen Adm. Chef Diana Jørgensen Tilstede fra Aarhus

Læs mere

Styringsdialog 2017 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 9 Styringsdialog 2017 Århus Omegn Mødedato: 14. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Skanderborgvej 168, 8260 Viby J Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Jette Holgersen Direktør

Læs mere

Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 - Boligforeningen af 10. marts Side 1 af 7 Mødedato: 5. oktober 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen 10. marts Direktør Bjarne Wissing

Læs mere

Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus Mødedato: 29. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Adm. Direktør Palle Adamsen Forretningsfører Pia Hesselvig Formand Inge

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaj Ringsted, formand Bent Bille, næstformand Anders Møller Kerstens Erik Knutzen Finn Wohlert

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaj Ringsted, formand Bent Bille, næstformand Anders Møller Kerstens Erik Knutzen Finn Wohlert Haderslev Boligselskab Referat organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 5. december 2012 kl. 16.30 Mødet blev holdt på Hotel Harmonien, Gåskærgade 19 i Haderslev. Med efterfølgende repræsentantskabsmøde

Læs mere

Styringsdialog 2018, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018, AL2bolig Mødedato: 8. oktober 2018 Mødetid: Kl. 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Anette Østerhaab Direktør Allan Werge Forvaltningschef

Læs mere

Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig Mødedato: 22. november 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Østjysk Bolig Formand Else Christensen Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Styringsdialog Boligkontoret Århus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligkontoret Århus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog Boligkontoret Århus 2017 Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødsted: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Søren Høgsberg Næstformand Henrik Autzen Direktør Morten Homann

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010 Dok. nr. 340-2012-185431 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010 Dato: Den 26. oktober 2012 Kl.: 09.00-13.00 Sted: Byrådssalen,

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Poul Henning Kodahl, formand Karen Margrethe Sundahl Vagn Esbech, medlem

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Poul Henning Kodahl, formand Karen Margrethe Sundahl Vagn Esbech, medlem Domea Kolding Referat fra kombineret org. bestyrelsesmøde og repræsentantskabsmøde Tirsdag den 21. juni 2011 kl. 10.00 Mødet blev holdt i fælleshuset, snerlevej 5A, Kolding Dagsorden: 1 Godkendelse af

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde den 30. april 2014 kl. 17.00 og Bestyrelsesmøde onsdag den 14. maj 2014 kl. 17.00 i Almenbo, Hold-an Vej 16, Ballerup

Forretningsudvalgsmøde den 30. april 2014 kl. 17.00 og Bestyrelsesmøde onsdag den 14. maj 2014 kl. 17.00 i Almenbo, Hold-an Vej 16, Ballerup Resumé af referat fra 1. juli 2014 Forretningsudvalgsmøde den 30. april 2014 kl. 17.00 og Bestyrelsesmøde onsdag den 14. maj 2014 kl. 17.00 i Almenbo, Hold-an Vej 16, Ballerup Deltagere den 14. maj 2014

Læs mere

Styringsdialog 2018 Almenbo. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Almenbo. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Almenbo Mødedato: 24. september 2018 Mødetid: 16.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør Steffen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Mødedato: Mødetid: 11.00 Mødested: Kalkværksvej 10, Aarhus Deltagere: Tilstede

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGKONTORET DANMARK OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGKONTORET DANMARK OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. DECEMBER 2012 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og Miljøforvaltningen) Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen) Jannik Egelund (Teknik og Miljøforvaltningen) Boligkontoret Danmark Michael

Læs mere

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn Mødedato: 6. juni 2016 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Skanderborgvej 168 Side 1 af 9 Deltagere: Fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Søren Embregts Direktør

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde. Mødet blev afholdt med følgende dagsordenen:

Organisationsbestyrelsesmøde. Mødet blev afholdt med følgende dagsordenen: Lyngby-Taarbæk Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde og repræsentantskabsmøde Tirsdag den 31. august 2010 kl. 15.00 i fælleslokale beliggende Lyngby Hovedgade 50 D, 2. sal, Lyngby

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 13/1 2016

Referat fra bestyrelsesmøde den 13/1 2016 25. februar 2016 10 Torsdag den 25/2 2016 kl. 15.30 afholdt bestyrelsen ordinært møde på kontoret i henhold til den udsendte dagsorden. Følgende forelå og forhandledes. Sager til efterretning/orientering.

Læs mere

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 26-11-2015 Sendes til: Typografernes Stiftelse og RandersBolig

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

Hasseris Boligselskab

Hasseris Boligselskab Hasseris Boligselskab Skriftlig beretning ved repræsentantskabsmødet den 15. december 2010 I lighed med tidligere år har 2009/10 været et travlt år med mange spændende opgaver. Renoveringssagen i Skelagergårdene

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligkontoret Århus Mødedato: 12. oktober 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Christian Høgsbro, Boligforeningen AAB Pia Skov, Boligforeningen AAB Helle Friis Nielsen, Boligforeningen AAB Michael Storgaard, Boligforeningen AAB Gorm Evers, Boligforeningen AAB Morten Boje,

Læs mere

Styringsdialog 2017, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 10 Styringsdialog 2017, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Mødedato: 15.

Læs mere

Dialogmøde 2014 Vestsjællands almene Boligselskab

Dialogmøde 2014 Vestsjællands almene Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2014 Vestsjællands almene Boligselskab Dato: 1. december 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Direktør Carsten Krüger Forvaltnings-

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo. Budget for 2016

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo. Budget for 2016 Afdeling 19 Springbo Budget for 2016 Boligafgiftsforhøjelse 3,28% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2016 6 Sådan bruges

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 10. december 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 17. december 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag, den 23. maj 2016, kl. 19.00 i boligforeningens mødelokaler, Nørregade 1, Vejen.

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag, den 23. maj 2016, kl. 19.00 i boligforeningens mødelokaler, Nørregade 1, Vejen. REPRÆSENTANTSKABSMEDLEMMERNE I VEJEN BOLIGFORENING Vejen Boligforening Banegårdspladsen 2 6600 Vejen Tlf. 75360555 post@vejenbolig.dk www.vejenbolig.dk CVR-nr. 57306513 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. 22. april 2014 Referat af Ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker

Læs mere

Udgangspunktet for mødet er regnskaber for boligselskabet 2012-2014. der er ikke indberettet i Almenstyringsdialog siden 2010.

Udgangspunktet for mødet er regnskaber for boligselskabet 2012-2014. der er ikke indberettet i Almenstyringsdialog siden 2010. Dato: 08.12.2015 Tid: 09:00 Sted: Marsvej, Randers Ansvarlig: Rune Hellegaard Christensen Journalnr.: Deltagere: Jørgen Henriksen, Chefkonsulent Randers Bolig Susanne Kyra Jensen, Kontorchef Randers Bolig

Læs mere

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB.

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB. Dato: 13.11.2015 Tid: 09:00 Sted: GAB Ansvarlig: Rune Hellegaard Christensen Journalnr.: 15/17953 Deltagere: Forretningsfører Lars Kirstein, GAB Inspektør Jens Holt Poulsen, GAB Formand Hovedbestyrelsen,

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2007

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2007 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2007 INDHOLD FORORD. 3 DATAGRUNDLAG. 4 HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2007. 6 DEL 1. HUSLEJEN 2007. 8 DEL 2. DE ALMENE BOLIGAFDELINGERS UDGIFTER - BUDGET 2007 25 DEL

Læs mere

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården Side 1 af 8 Mødedato: Mødetid: 12.30 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Formand Christian Mariegaard Direktør Palle

Læs mere

Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt

Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt Beretning for året 2012/2013 Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt den 10. maj 2012 til og med i dag. Generalforsamlingen var ikke særlig godt besøgt. Udlejningen

Læs mere

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården TEKNIK OG MILJØ Alment Byggeri På mødet blev følgende punkter drøftet: Resumé

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården TEKNIK OG MILJØ Alment Byggeri På mødet blev følgende punkter drøftet: Resumé Styringsdialog 2017 - Boligforeningen Ringgården Mødedato: 25. september 2017 Mødetid: 13.00 Mødested: Deltagere: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Fra Boligorganisationen: Direktør Palle Jørgensen Økonomichef

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 - Boligforeningen Ringgården Mødedato: 30. oktober 2018 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Christian Mariegaard

Læs mere

Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar 2013 (sag 55)

Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar 2013 (sag 55) Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar (sag ) Boligforening Nr. Udfordring Aftaler april Frist Næste aktivitet Domea Ingen Ingen A/B Andelsbo 1 Budgetter

Læs mere

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Organisationstype: Boligorganisation Organisationsnr: Navn: Regnskabsperiode start: Regnskabsperiode slut: A. Konklusion Vurderer boligorganisationen

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger Budget 2014-2017 - 1 - Hovedkonto 8, Balanceforskydninger Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver,

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Side 1 af 1 Styringsdialog 2015, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Mødedato: 8. oktober 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Deltagere: Kalkværksvej 10, Aarhus Tilstede fra Boligforeningen: Næstformand Michael

Læs mere

Svendborg Skolebio. Revisionsprotokollat. Strandvej 75, 5700 Svendborg. CVR-nr. 36 30 82 06

Svendborg Skolebio. Revisionsprotokollat. Strandvej 75, 5700 Svendborg. CVR-nr. 36 30 82 06 Strandvej 75, 5700 Svendborg CVR-nr. 36 30 82 06 Revisionsprotokollat af ## til årsregnskab for perioden 1. april - 31. december 2015 Indhold 1 Indledning 10 2 Konklusion på den udførte revision 10 3 Betydelige

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. marts 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Der serveres kaffe og en let

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Styringsdialog 2018 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Århus Omegn Mødedato: 3. juli 2018 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Jette Holgersen Direktør Leif Jensen

Læs mere

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere