REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14."

Transkript

1 1 Deltagere Sporvejsfunktionærernes Boligforening v/ Advokatfirmaet Valdal Kresten Valdal (Advokatfirmaet Valdal) Susanne Kirk (Advokatfirmaet Valdal) Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen) Ole Bjerregaard (Teknik og Miljøforvaltningen) Maria Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) 1. Styringsdialogen Kommunen bød velkommen. Valdal fortalte indledningsvis, at de tal der er indsat i styringsrapporten er forkerte og Valdal udleverede ny rapport med tilrettede tal, beregnet efter samme model som sidste år. Kommunen informerede om, at der er forpligtelse til at rette tallene i styringsrapporten på almenstyringsdialog.dk. Kommunen spurgte til, hvad styringsdialogen har sat i gang i boligorganisationen. Valdal oplyste, at det ikke i år har sat så meget i gang. Det forklaredes endvidere, at Sporvejsfunktionærernes Boligforening tidligere har været administreret af AAB. Det vides ikke på nuværende tidspunkt, om samarbejdet mellem organisationen og Advokatfirmaet Valdal vil forsætte i de kommende år. Afdelingen og organisationen er sammenfaldende, og der sker ikke den store administrative adskillelse. Bestyrelsen har endvidere siddet i mange år, og der anses ikke at være problemer på nuværende tidspunkt. Desuden er der kommet mere arbejde i administratorfunktionen, og derfor er Advokatfirmaet Valdal måske ikke så oplagte længere som administrator. Skellet mellem den almene sektor og den private er tilsvarende blevet større, og udviklingen går i hver sin retning. Kommunen forklarede, at kommunen gerne ville bidrage til udviklingen af de små boligorganisationer gennem styringsdialogen, så mødet ikke bare bliver formelt. Nogle af de små organisationer har for eksempel meldt sig til Teknisk Tilsyn, som er gratis. Tilsynet kan være med til at få sat nogle ting i gang i afdelinger og skabe incitament herfor. Valdal forklarer, at man godt kan være interesseret heri. Boligsammensætning Kommunen konstaterede, at boligforeningen har mange små boliger. Valdal informerede om, at der sidste år var 2 små boliger, der blev sammensat til 1. Der ønskedes generelt ikke sammenlægning blandt de ældre beboere. Valdal oplyste, at området ellers er godt for børnefamilier. Kommunen meddele, at boligforeningens ønske om anvisning af stats, regions og kommunale medarbejdere ikke kunne efterkommes. Endvidere oplyste Valdal, at man levede op

2 2 til kommunens anvisningskrav, og kommunen gav ros herfor. 2. Hovedaftalens mål som ramme om samarbejdet Vedrørende hovedaftalen anførtes, at Valdal godt kunne genkende målene som del af organisationens virke, og at der er afsluttet CO2 projekt vedr. solfangeranlæg, som dog ikke gav besparelse sidste år, men at afkast forventes i år. Derudover er der foretaget en energimærkning, herom uddeltes papirer. Det oplystes, at man ikke bygger eller tiltænker at bygge nyt. 3. Konklusion vedr. målopfyldelse og behov for aftaler a. Vurdering af egen målopfyldelse i forhold til lovens generelle styringsmålsætninger Kommunen henviser til målsætningerne i almenboliglovens 6 og spurgte til kommentarer hertil. Valdal mente, at afdelingen lever op til de opsatte mål, og at ejerskabsfølelsen i boligforeningen gør en kæmpe forskel. Valdal gennemgik styringsrapporten med uddybende bemærkninger. b. Udsættelser Valdal forklarede, at der har været 1 udsættelse, der angik beboelse af lejemål af anden person end egentlig lejer, og at udsættelsen derfor var meget atypisk. 4. Gennemgang af Sporvejsfunktionærernes Boligforening a. Økonomi/drift Kommunen anførte, at de tidligere nævnte af Valdal udleverede udregnede beløb vedr. styringsrapportens regnskabsnøgletal ser fornuftige ud. I relation til korrekt udfyldning af næste års styringsrapport henviste kommunen til Landsbyggefondens vejledning herom. Endvidere drøftedes honorarfastsættelse. Valdal forklarede, at det sidste år ikke var nogen god forretning for administrator, men det skulle se bedre ud i år hvorfor honoraret i år syntes fornuftigt for såvel boligorganisation som administrator. Kommunen informerede om kommunens kritiske regnskabsgennemgang, hvor der bl.a. tages fat i relevante konti og kritiske nøgletal. De konti, kommunen særligt interesserer sig for, er vedr. underskud, opsamlede underskud og opsamlede henlæggelser. Tilbagemeldingen til boligorganisationerne om resultatet af gennemgangen sker på det årlige styringsdialogmøde. Henlæggelsesniveauet fremførtes specifikt som problemområde af kommunen. Efter tiltrædelse af ny kasserer er boligorganisationen dog blevet mere opmærksom på problemet, og der er lavet aftale om henlæggelsesniveauet, som skal stige, finansieret af huslejestigninger.

3 3 Kommunens spurgte specifikt til køkkener, der ikke ses at være renoveret siden Det bekræftedes, at nogle stadig er fra denne periode, så der kan være brug for renoveringsarbejder fremover. Kommunen pointerede, at man ikke kan henlægge til forbedringsarbejder. Valdal spurgte til definition for forbedringsarbejder, og om hvorvidt man i store træk kan agere på samme måde som ved udlejningsejendomme. Kommunen bekræftede dette. Kommunen oplyste, at afdelingens benchmark især vedr. henlæggelsesniveauet bør højnes lidt. Valdal udtalte, at man vil arbejde for at opnå et højere niveau. Kommunen spurgte til udvikling af dispositionsfonden, selvom det generelt ser fornuftig ud. Valdal forklarede, at der ikke er nogen plan for den fremtidige udvikling, og at de ikke har gjort sig tanker om emnet. Der spares op, og det mener man er tilstrækkeligt. Kommunen forklarede kort fordele ved at have en politik for dispositionsfondens anvendelse og opfordrer til, at man overvejer at udfærdige en. b. Ledelse og demokrati Valdal pointerede, at der ikke er nogen problemer vedr. ledelse og demokrati. Kommunen meddelte, at der vil blive sat fokus på emnet almen god ledelse, herunder afdelingsbestyrelsens udgifter, som et punkt på næste års dagsorden. c. Udlejning og velfungerende boligafdelinger Se ovenfor. d. Byggeri, renovering og klima Kommunen har forståelse for, at organisationen ikke ønsker at bygge nyt, men spørger til, hvorvidt man har overvejet klimatilpasning, og om der er problemer i forbindelse med skybrud. Det blev forklaret, at afdelingen ikke har haft problemer, formentlig fordi bebyggelsen ligger højt. Der er ikke lavet fremtidssikring vedr. dette anliggende. Kommunen anførte, at man ved udførsel af Teknisk Tilsyn fremover også vil fokusere på tilstandsrapporter. 5. Tilsyn med drift og vedligeholdelsesplaner for Sporvejsfunktionærernes Boligforening Se punkt Forretningsgange og forvaltningsrevision Valdal fortalte, at man på dette område er bagud. Kommunen informerede om, at dette er lovpligtigt og at der på BL s hjemmeside er koncepter, man kan bruge til inspiration. Der opstod

4 4 spørgsmål om, hvorvidt organisationen er medlem af BL. Valdal var ikke sikker herpå. Kommunen havde den forståelse, at medlemskab ikke foreligger. Kommunen anførte, at hvis man er medlem af BL, er man som udgangspunkt også en del af udlejningsaftalen, hvor der stilles krav til blandt andet særboliger og puljeboliger. Konceptet blev forklaret. Det blev aftalt, at organisationen giver tilbagemelding vedr. medlemskab samt, at boligorganisationen igangsætter arbejdet med forvaltningsrevisionen samt ved næste års styringsdialog vender tilbage med udviklingsplan vedr. implementering af hele forvaltningsrevisionen. 7. Eventuelt Næste års møde ønskes afholdt hos boligorganisationen.

5 Aftaleoversigt for styringsdialogmødet Aftale mellem Sporvejsfunktionærernes Andelsboligforening ved Advokatfirmaet Valdal og Københavns Kommune for driftsåret Aftalen er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmødet den 14. december Aftaler på boligorganisationsniveau 1. Det blev aftalt at Sporvejsfunktionærernes Andelsboligforening meddeler hvorvidt de er medlem af BL. Ansvarlig for aftalen: Sporvejsfunktionærernes Andelsboligforening ved Advokatfirmaet Valdal. Deadline for aftalen: Januar Det blev aftalt, at Sporvejsfunktionærernes Andelsboligforening igangsætter forvaltningsrevisionsarbejdet samt udarbejder notat om plan for gennemførelsen/implementering af forvaltningsrevisionen. Ansvarlig for aftalen: Sporvejsfunktionærernes Andelsboligforening. Deadline for aftalen: Straks vedr. igangsætning af forvaltningsrevisionsarbejdet. Næste års styringsdialogmøde vedr. implementeringsplan for den resterende del af arbejdet. 3. Det blev aftalt, at Sporvejsfunktionærernes Andelsboligforening i fremtiden vil henlægge større beløb. Ansvarlig for aftalen: Sporvejsfunktionærernes Andelsboligforening. Deadline for aftalen: Indsendelse af plan i medio 2012 og opfølgning på næste års styringsdialogmøde. 4. Opfølgning vedr. mulighed for at få udført Teknisk Tilsyn. Ansvarlig for aftalen: Københavns Kommune. Deadline for aftalen: Kommunen sender orientering i januar 2012.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET AKB KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED KAB DEN 1. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET AKB KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED KAB DEN 1. DECEMBER 2011 1 Deltagere Boligselskabet ABK København v/ KAB Margrete Pump (KAB) Elly Borg (KAB) Lone Skriver (KAB) Københavns Kommune Pia Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Jannik Egelund (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGKONTORET DANMARK OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGKONTORET DANMARK OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. DECEMBER 2012 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og Miljøforvaltningen) Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen) Jannik Egelund (Teknik og Miljøforvaltningen) Boligkontoret Danmark Michael

Læs mere

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012 1 Deltagere Danske Funktionærers Boligselskab v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jørgen Kristian Rasmussen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Helle Jeppesen (Domea)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012 1 Deltagere Domea København v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Mona Bojko (Domea) Rikke Tobiesen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Ole Bjerregaard

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Christian Høgsbro, Boligforeningen AAB Pia Skov, Boligforeningen AAB Helle Friis Nielsen, Boligforeningen AAB Michael Storgaard, Boligforeningen AAB Gorm Evers, Boligforeningen AAB Morten Boje,

Læs mere

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen.

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen. 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET HARESKOVGÅRD REPRÆSENTERET VED BOLIGKONTORET DANMARK DEN 14. NOVEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET HARESKOVGÅRD REPRÆSENTERET VED BOLIGKONTORET DANMARK DEN 14. NOVEMBER 2011 1 Deltagere Boligselskabet Hareskovgård v/ Boligkontoret Danmark Bent Gail Kalashnyk (Boligkontoret Danmark) Charlotte Heitmann (Boligkontoret Danmark) Torben Eriksen (Boligkontoret Danmark) Mogens Lund

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13, 2300 København S med deltagelse af: Fra Samvirkende Boligselskaber og Brumleby: Margrete Pump, kundedirektør, Anne Mette Fredsgaard Svendsen,

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, AL2 Bolig. Den 10. februar 2012. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, AL2 Bolig. Den 10. februar 2012. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 10. februar 2012 Styringsdialog 2012, AL2 Bolig Mødedato: 14. november 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Direktør Allan Werge Afdelingschef

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3)

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3) 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik - og Miljøforvaltningen) Rina Sandberg (Teknik og Miljøforvaltningen) Rune Gamby (Teknik og Miljøforvaltningen) Fie Cathrine Støttrup Olsen (Teknik og

Læs mere

Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab

Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Danske Funktionærers Boligselskab Dato: 20. november 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Regionskonsulent Michael

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 10. december 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 17. december 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening Side 1 af 8 Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Mødedato: 31. august 2015 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere:

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Dato 13.03.2012 Dok.nr. 1.108.637 Sagsnr. 1.068.757 Ref. ehan Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Deltagere fra

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 13. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 13. DECEMBER 2012 1 Deltagere Boligforeningen 3B Bent Frederiksen (Boligforeningen 3B) Peter Juul Andersen (Boligforeningen 3B) Per Bro (Boligforeningen 3B) Solvejg von Barm (Boligforeningen 3B) Anders Brøgger (næstformand

Læs mere

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne 1 Deltagere De Unges Almene Boligselskab v/ UngesBoligService.dk Iben Koch (UngesBoligService.dk) Gregers Andersen (UngesBoligService.dk) Jan Hansen (UngesBoligService.dk) Københavns Kommune Tine Engelbrechtsen

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

STYRINGSDIALOG AAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG AAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG AAB, HØJE-TAASTRUP AABsafdeling i Høje-Taastrup Afdeling 51. Pælestykkerene Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri AFTALE Baggrund Hvert år i april afholdes et

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015 1 Deltagere: Lægeforeningens Boliger: Alex F. Rasmussen, Peter Jørgensen og Jens Corfitzen FA09: Lone Lund-Rasmussen og Kasper Nørballe Københavns Kommune: Teknik- og Miljøforvaltningen: Jørgen Stein,

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde. Mødet blev afholdt med følgende dagsordenen:

Organisationsbestyrelsesmøde. Mødet blev afholdt med følgende dagsordenen: Lyngby-Taarbæk Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde og repræsentantskabsmøde Tirsdag den 31. august 2010 kl. 15.00 i fælleslokale beliggende Lyngby Hovedgade 50 D, 2. sal, Lyngby

Læs mere

1. De Vanføres Boligselskab Boligkontoret har primo november 2011 fremsendt brev til kommunen angående udpegelse af likvidator af DVB Hovedselskabet.

1. De Vanføres Boligselskab Boligkontoret har primo november 2011 fremsendt brev til kommunen angående udpegelse af likvidator af DVB Hovedselskabet. 1 Deltagere De Vanføres Boligselskab for København v/ Boligkontoret Danmark Bent Gail Kalashnyk (Boligkontoret Danmark) Helle Hjorting (Boligkontoret Danmark) Dennis Larsen (Boligkontoret Danmark) Københavns

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 26-11-2015 Sendes til: Typografernes Stiftelse og RandersBolig

Læs mere

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB.

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB. Dato: 13.11.2015 Tid: 09:00 Sted: GAB Ansvarlig: Rune Hellegaard Christensen Journalnr.: 15/17953 Deltagere: Forretningsfører Lars Kirstein, GAB Inspektør Jens Holt Poulsen, GAB Formand Hovedbestyrelsen,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014 1 Deltagere: fsb Bjarne Larsson Pia Nielsen Terkel Kunding Københavns Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen Morten Boje Carina Wedell Andersen Ole Bjerregaard Louise Høyer Fie Cathrine Støttrup Olsen (ref.)

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Almenbo den 29. november 2010 for Boligforeningen for Hospitalssygeplejerskerne i København

Referat af styringsdialogmøde med Almenbo den 29. november 2010 for Boligforeningen for Hospitalssygeplejerskerne i København 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13, med deltagelse af: Fra Almenbo: Lisbeth Schaltz, Claus Hansen og Annette Meyer. Fra kommunen: Elsebeth Korsholm, Tine Engelbrechtsen, Ulla

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

Dagsordenpunkt Bilag Indstilling Beslutning. Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt.

Dagsordenpunkt Bilag Indstilling Beslutning. Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt. Protokol 1 Godkendelse af referat fra hovedbestyrelsesmødet JA Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt. Referatet blev godkendt og underskrevet. Opfølgning på beslutninger

Læs mere

Notat. 2. maj 2013. Referat

Notat. 2. maj 2013. Referat Notat Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg 2. maj 2013 Referat Forum: Styringsdialogmøde med BSB Svendborg Dato: 1. marts 2013 Sted: Svendborg Rådhus Deltagere: Svend Erik

Læs mere

AlmenBolig+ - Beboermøde I. Langhusene

AlmenBolig+ - Beboermøde I. Langhusene AlmenBolig+ - Beboermøde I Langhusene Velkommen! - v/ Christian Thode, Boligselskabet Friheden Program for beboermøde d. 20. juni 2011 Velkomst v/ Christian Thode, formand for Boligselskabet Friheden Tildeling

Læs mere

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender.

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender. Aftaledokument for styringsdialog mellem Humlebæk Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2015/2016 Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 7. oktober 2015 kl.

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med UngesBoligService.dk den 23. november 2010 vedr. De Unges Almene Boligselskab.

Referat fra styringsdialogmøde med UngesBoligService.dk den 23. november 2010 vedr. De Unges Almene Boligselskab. 1 Deltagere fra UngesBoligService.dk: Iben Kock, Direktør, Gregers Andersen, Afdelingschef, Jan Hansen, Regnskabschef Deltagere fra Københavns Kommune: Ulla Lyndby (vedr. udlejningsaftaler mv.), Jørgen

Læs mere

Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar 2013 (sag 55)

Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar 2013 (sag 55) Udfordringer i de almene boligforeninger som tidligere oplyst på byrådsmøde den 18. februar (sag ) Boligforening Nr. Udfordring Aftaler april Frist Næste aktivitet Domea Ingen Ingen A/B Andelsbo 1 Budgetter

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 5. FEBRUAR 2015

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 5. FEBRUAR 2015 1 Deltagere Fra Boligforeningen VIBO: Kaare Vestermann, Direktør Anne Merethe Bryder, Økonomichef Tanja Thomsen Bæklund, Boligsocialchef Tine Pedersen, Udlejningschef Tina Kastberg, Jurist Henrik Nielsen,

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag, den 23. maj 2016, kl. 19.00 i boligforeningens mødelokaler, Nørregade 1, Vejen.

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag, den 23. maj 2016, kl. 19.00 i boligforeningens mødelokaler, Nørregade 1, Vejen. REPRÆSENTANTSKABSMEDLEMMERNE I VEJEN BOLIGFORENING Vejen Boligforening Banegårdspladsen 2 6600 Vejen Tlf. 75360555 post@vejenbolig.dk www.vejenbolig.dk CVR-nr. 57306513 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

Godkendelse af referat... 3 Boligselskabet af 1961 i Helsinge... 3 Orientering fra administrationen... 9

Godkendelse af referat... 3 Boligselskabet af 1961 i Helsinge... 3 Orientering fra administrationen... 9 Boligselskabet af 1961 i Helsinge Referat af organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 28. september 2011 kl. 17.30 i fælleshuset, Haragergård, Nygade 226, 3200 Helsinge Dagsorden: 1 Godkendelse af referat...

Læs mere

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Organisationstype: Boligorganisation Organisationsnr: Navn: Regnskabsperiode start: Regnskabsperiode slut: A. Konklusion Vurderer boligorganisationen

Læs mere

STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven I, II og III Bygaden Ole Rømers Vej Grønnehaven Nørreby Sønderby

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken Dato: 19. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Markedschef Bent Gordon

Læs mere

Referat over forhandlinger i forbindelse med generalforsamlingen den 12. maj 2016 i Billund Boligforening, Billund.

Referat over forhandlinger i forbindelse med generalforsamlingen den 12. maj 2016 i Billund Boligforening, Billund. Referat over forhandlinger i forbindelse med generalforsamlingen den 12. maj 2016 i Billund Boligforening, Billund. I generalforsamlingen deltog: På generalforsamlingen var 37 beboere mødt som repræsenterede

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012 1 Deltagere Fællesadministrationen af 2009 Lone Lund Rasmussen (Fællesadministrationen af 2009) Kasper Nørballe (Fællesadministrationen af 2009) Alex Rasmussen (Lægeforeningens Boliger) Københavns Kommune

Læs mere

A/B Andelsbo: formand Allan Rasmussen, næstformand Jens Ravnsborg

A/B Andelsbo: formand Allan Rasmussen, næstformand Jens Ravnsborg Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 03-11-2015 Sendes til: A/B Andelsbo og RandersBolig Deltagere:

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven III Opførelsesår: 1960 54 boliger, rækkehuse Ole Rømers Vej Opførelsesår: 1990 9 boliger, rækkehuse Poppelhaven Opførelsesår:

Læs mere

Beretning for 2010/2011

Beretning for 2010/2011 Beretning for 2010/2011 Beboerdemokratiet Den forløbne periode har stået i samarbejdets tegn, men har også været præget af at boligkontorets fra september og frem til 1 maj har stået uden direktør. Bo83

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn Mødedato: 3. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10, Deltagere: Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Søren Embregts Direktør

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra organisationsbestyrelsesmøde 18. december 2013

2. Godkendelse af referat fra organisationsbestyrelsesmøde 18. december 2013 Tilstede: Poul Ankersen Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Niels Skov Nielsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John Jensen Dagsorden:

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010 Dok. nr. 340-2012-185431 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus For regnskabsårene 2008/2009 og 2009/2010 Dato: Den 26. oktober 2012 Kl.: 09.00-13.00 Sted: Byrådssalen,

Læs mere

I mødet deltog fra repræsentantskabet: Mogens Mikkelsen afd. 30-17 Laurits Larsen afd. 30-25 Elly Standly afd. 30-25 Knud Holst afd.

I mødet deltog fra repræsentantskabet: Mogens Mikkelsen afd. 30-17 Laurits Larsen afd. 30-25 Elly Standly afd. 30-25 Knud Holst afd. Boligselskabet Nykøbing Mors Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, Mandag den 22. februar 2016 kl. 15.00, i gildesalen Fuglsøparken 20, 7900 Nykøbing Mors side 1 Godkendelse af referat... 2

Læs mere

30-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

30-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 30-10-2015 Rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger, der

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Boligforeningen AAB. Ny i afdelingsbestyrelsen

Boligforeningen AAB. Ny i afdelingsbestyrelsen Boligforeningen AAB Ny i afdelingsbestyrelsen Historien om AAB AAB blev stiftet i 1912. AAB blev stiftet for at skabe boliger uden spekulation. AAB har i dag over 100 afdelinger i Storkøbenhavn. AAB har

Læs mere

Boligorganisationen Domea Rødekro Referat fra organisationsbestyrelsesmøde mandag den 28. september 2015 på Røde Kro, Vestergade 2, 6230 Rødekro

Boligorganisationen Domea Rødekro Referat fra organisationsbestyrelsesmøde mandag den 28. september 2015 på Røde Kro, Vestergade 2, 6230 Rødekro Boligorganisationen Domea Rødekro Referat fra organisationsbestyrelsesmøde mandag den 28. september 2015 på Røde Kro, Vestergade 2, 6230 Rødekro 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af referat...

Læs mere

28. november 2013. Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus

28. november 2013. Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus 28. november 2013 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus Repræsentantskabsmøde og konstituerende bestyrelsesmøde den 28. november 2013 199 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt

Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt Beretning for året 2012/2013 Beretningen omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt den 10. maj 2012 til og med i dag. Generalforsamlingen var ikke særlig godt besøgt. Udlejningen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012 Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.sab.dk E-mail post@sab.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012 Jeg har gennem de seneste år

Læs mere

Referat. Sorø Kommune Sidenr. 1

Referat. Sorø Kommune Sidenr. 1 Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret 2014 Dato: 9. december 2015 Lokale: Tidspunkt: Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Kl. 0900 1230

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011

Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011 1 Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011 Tilstede. alle Formanden bød velkommen til det første møde i 2011. 1: Gennemgang af referat fra mødet den ls.nov. 2010. Referatet underskrevet uden kommentarer

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaj Ringsted, formand Bent Bille, næstformand Anders Møller Kerstens Erik Knutzen Finn Wohlert

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaj Ringsted, formand Bent Bille, næstformand Anders Møller Kerstens Erik Knutzen Finn Wohlert Haderslev Boligselskab Referat organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 5. december 2012 kl. 16.30 Mødet blev holdt på Hotel Harmonien, Gåskærgade 19 i Haderslev. Med efterfølgende repræsentantskabsmøde

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2013 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 4. april 2011

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 4. april 2011 Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 4. april 2011 Mødedeltagere: Afbud: Jan Lemser Rauf Hasanezadeh Lone Clausen Susanne Johansson Søren Hvas Ebbe Merkelsen Jesper Olesen Henrik Bjørn Hansen

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB II DEN 30.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB II DEN 30. 1 Deltagere Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen) Rebecca Forsman (Teknik og Miljøforvaltningen) Maria Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Cecilie Matzen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

Referet styringsdialogmøde 2016

Referet styringsdialogmøde 2016 Referet styringsdialogmøde 2016 med Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte den 21. november 2016 kl. 13 udvalgsværelse A Deltagere Fra Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 18. december 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 17. december 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Skal jeres ejendom have et løft?

Skal jeres ejendom have et løft? Skal jeres ejendom have et løft? Drømmer I om tætte vinduer, nyt tag, toilet og bad i lejligheden, eller har I ideer til spændende energirigtige projekter? Bæredygtig Byfornyelse for alle københavnere

Læs mere

Dialogmøde 2014 Vestsjællands almene Boligselskab

Dialogmøde 2014 Vestsjællands almene Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2014 Vestsjællands almene Boligselskab Dato: 1. december 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Direktør Carsten Krüger Forvaltnings-

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Direktør Kenneth Hansen startede mødet med at byde de 20 fremmødte beboere i afd. 26 velkommen.

Direktør Kenneth Hansen startede mødet med at byde de 20 fremmødte beboere i afd. 26 velkommen. Afdelingsmøde for afd. 26 - Fortunaparken. Torsdag, den 3. september 2015 kl. 14.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP), ejendomsfunktionær Leif

Læs mere

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 26. juni 2015, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 20. maj 2015 blev

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 8. marts 2013 Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig Mødedato: 29. januar 2013 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord

Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord 2015 Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej 48 3400 Hillerød +45 4829 0000 info@esnord.dk CVR 250 189 82 EAN 57 98 00055 35 52 Indholdsfortegnelse 1. Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde, tirsdag den 17. maj 2011, i Det Blå Tårn, Rugkobbel, Aabenraa:

Bestyrelsesmøde, tirsdag den 17. maj 2011, i Det Blå Tårn, Rugkobbel, Aabenraa: Bestyrelsesmøde, tirsdag den 17. maj 2011, i Det Blå Tårn, Rugkobbel, Aabenraa: Mødt var fra bestyrelsen: Egon Soll, formand Conny Lauritzen Birthe Hansen Karin van Overeem Poul E. Weber Leif Poulsen Svend

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

0.1. Nytorv 11, Kolding 13.00/15.30

0.1. Nytorv 11, Kolding 13.00/15.30 By- og Udviklingsforvaltningen Dato 14. december 2011 Sagsnr. 11/24995 Løbenr. 224729/11 Mødereferat Referent Herdis Bonnichsen Direkte telefon 79 79 16 73 E-mail hbon@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr.

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 03-03-2016

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 03-03-2016 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 3. marts 2016 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er

Læs mere

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. 22. april 2014 Referat af Ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 82-88 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKAB 2014

BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 82-88 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKAB 2014 Tlf: 96 26 38 00 herning@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Birk Centerpark 30 DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 70 BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL

Læs mere