TEMA om Personregistrering v/ Helle Bjørn & Mette Holmelund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEMA om Personregistrering v/ Helle Bjørn & Mette Holmelund"

Transkript

1 CASE hvilken attest? Hvilken attest kan du udstede i følgende situationer: 1. Du er personregisterføreren i Hans Peter Knudsens sidste bopælssogn. Hans Peter Knudsen er fødselsregistreret i Hans Tausens Sogn i 1990 og døbt i Hjallese Kirke ligeledes i Han arbejder og bor i Dubai og i den forbindelse skal han have fornyet sin opholdstilladelse, og hertil skal han bruge en attest. Hvilken attest kan du give ham? Og på hvilken måde? Hans Peter Knudsen kan få udleveret en fødsels- og dåbs eller fødsels- og navneattest på en dansk repræsentation i Dubai. De danske repræsentationer findes på Udenrigsministeriets hjemmeside ( Attesten kan sendes til en dansk repræsentation efter Hans Peters valg. Her kan attesten udleveres mod forevist billedlegitimation samt evt. betaling af gebyr. Inden attesten sendes beder Hans Peter svare på om attesten skal legaliseres af udenrigsministeriet inden den sendes til Dubai. Gebyret for legalisering er pt. 195 kr. Hans Peter har også mulighed for at sende en fuldmagt til borger med adresse i DK 2. Du er personregisterfører i Nyborg Sogn. Karen Henriksen henvender sig til dig fordi du er personregisterfører i hendes bopælssogn. Karen ønsker at melde sig ud af folkekirken. Hun medbringer en fødsels-dåbsattest. Kan du registrere udmeldelsen og hvilken attest skal Karen have efterfølgende? På baggrund af Karens personlige henvendelse kan du udmelde hende af folkekirken efter at du har sikret dig Karen Henriksens identitet. Spørg efter legitimation eller stil uddybende spørgsmål om Karens familieforhold. Der er ikke blankettvang, men det er dog en god idé at sikre sig en underskrift fra borgeren, på det notat som personregisterføreren udfærdiger, om henvendelsen. Arbejdsgangen Medlemskab afsluttes med at der udskrives en attest til Karen, der kan vælge mellem fødsels- og dåbsattest og fødsels- og navneattest. Fødsels- og dåbsattesten er eneste attest der viser at Karen er udmeldt, så den udstedes medmindre Karen forlanger at få en fødsels- og navneattest. 3. Du er personregisterfører i Egtved Sogn. Solveig Holm bor i sognet med sin familie. Solveig henvender sig, fordi hun har brug for en attest for sit barn, der er fødselsregistreret i Sønderborg i 2002 og døbt i Nybøl Kirke, Sønderborg. Hvilken attest kan hun få? Skal hun evt. henvende sig et andet sted og hvor? Hvordan kan hun legitimere sig? Solveig skal fremvise billedlegitimation for at få attester på barnet udleveret/tilsendt. Personregisterføreren i Sønderborg anmodes om at barnet verificeres og at fødsels- og navneattest fremsendes direkte til familien (på baggrund af at du har set legitimation. Du kan efter verificeringen udlevere/sende en dåbsattest såfremt Nybøl sogn har verificeret dåb og medlemskab.

2 4. Du er personregisterfører i Ringsted Sogn, hvor Grethe og Verner har bopæl. De er gift i Sankt Jørgensbjerg Kirke i 1960, hvad skal du gøre for at hjælpe dem med at få en vielsesattest? Sussi og Lars bor ligeledes i dit sogn og er viet i 2006 i Sankt Jørgensbjerg Kirke. Hvad skal du gøre for at hjælpe dem og hvilken attest kan de få? Grethe og Verner skal være verificerede. Verificeringen bestilles via PersonForum. Vielsen bekræftes af Sankt Jørgensbjerg Kirke og indskrives via Vielse > vielsessted. Herefter kan vielsesattesten udskrives. Grethe eller Verner anmodes om at bestille en vielsesattest via borger.dk således at attesten kan sendes til deres folkeregisteradresse. Sussi og Lars er viet i 2006 så alle personoplysninger bør være verificerede og vielsesattesten kan derfor udskrives umiddelbart da vielsen fremgår af fanebladet Vielse. En af parterne anmodes om at bestille attesten via borger.dk. 5. Du er personregisterfører i Præstevang Sogn. Ahmed Hussein er fødselsregistreret i Irak. Han bor i dit sogn (det vil sige han har personnummer). Borgerservice har sendt han til dig, fordi han har brug for en fødsels-og navneattest. Kan du give ham en sådan og hvad skal i så fald være på plads? Det er desværre en alt for almindelig situation. Men, for en borger der ikke er født i Danmark eller ikke er navngivet i Danmark kan der ikke udstedes en fødsels- og navneattest. Hvis Ahmed har fået foretaget navneændring i Danmark kan en navneattest udstedes. Hvis Ahmed ikke skal være hovedperson i en sag så skal hans oplysninger ikke verificeres. Fødsels- og navneattest må derfor skaffes fra Irak. 6. Du er personregisterfører i Jens Markussens bopælssogn. Jens Markussen er fødselsregistreret i romersk-katolsk, St. Laurentii, Roskilde og døbt i romerskkatolsk, Sct. Mariæ Kirke, Aalborg. Han melder sig ind i Folkekirken, hvilken attest kan du udstede? Da Jens fødsel og dåb ikke registreret i et dansk sogn kan han ikke modtage en attest i forbindelse med optagelsen. I stedet skal der udfærdiges et brev der bekræfter medlemskabet. I Person registreres optagelsen via arbejdsgangen Medlemskab hvor der i anmærkningsrubrikken noteres: Optaget i Folkekirken ved sognepræst XX, YY sogn, på baggrund af dåb i romersk-katolsk kirke, Sct. Mariæ, Aalborg den xx.xx.xxxx.

3 7. Du er personregisterfører i Sct. Peders sogn. Anna Ivanova er født i Ansgars sogn og døbt i romersk-katolsk, Sct. Mariæ Kirke. Hun melder sig ind i Folkekirken, hvilken attest kan du udstede? Efter et par år melder hun sig ud igen, hvilken attest kan du nu udstede? Da Anna er født i et dansk sogn registreres dåben via arbejdsgangen Verificer > Dåb, hvis den ikke allerede er registreret. Dåben markeres som Anden dåb og kirkens navn skrives i stedfeltet. Optagelsen i Folkekirken registreres i arbejdsgangen Medlemskab. Herefter kan der udstedes en fødsels- og dåbsattest. I anmærkningsrubrikken på attesten skal datoen for optagelsen stå. Efter udmeldelse af Folkekirken opfylder Anna ikke længere betingelsen for at der kan udstedes en fødsels- og dåbsattest. I stedet skal der udstedes en fødsels- og navneattest hvor dåben står i anmærkningsrubrikken. 8. Per Vejby ønsker igen at blive dansk statsborger. Per bor i dag i USA og har henvendt sig til dig for at få sine forældres vielsesattest sendt til Statsforvaltningen. Forældrene blev viet i 1958 i dit sogn. Forældrene er begge døde og på tidspunktet for dødsfaldet var begge ægtefæller i nye ægteskaber. Hvordan får du udstedt en vielsesattest? Attester udstedes for nugældende forhold. Et ønske om en attest for et tidligere ægteskab for en person, der er gift igen, må IKKE imødekommes. Tidligere forhold, kan hvis det er nødvendigt, bekræftes på brevpapir. (Håndbogen side 210). Efter opslag i kirkebogen kan der derfor alene laves en afskrift af kirkebogens oplysninger. Da Statsforvaltningen er en anden myndighed kan brevet sendes direkte der til. 9. Christian Granjean er født i Frankrig og døbt i en evangelisk-luthersk kirke der. Han har bopæl i dit sogn og skal nu konfirmeres. Hvad skal du registrere, og hvilken attest kan du udstede? Da Christian er hovedperson i en kirkelig handling skal hans oplysninger verificeres. Verificeringen foretages af dig på baggrund af de franske attester. Bemærk, at det alene er navnerækker og medlemskab der skal verificeres. Konfirmation og Medlemskab registreres i de respektive arbejdsgange. I anmærkningerne til Medlemskab noteres oplysningerne om dåben i Frankrig. Der kan udstedes en konfirmationsattest samt et brev der bekræfter medlemskab af Folkekirken.

4 10. Claudia Antoni er født i Rom og døbt i romersk-katolsk, Jesu Hjerte Kirke i Danmark. Hun skal nu konfirmeres i dit sogn. Hvad skal du registrere og hvilken attest kan du udstede? Da Claudia er hovedperson i en kirkelig handling skal hendes oplysninger verificeres. Verificeringen foretages af dig på baggrund af de italienske og danske attester. Bemærk, at det alene er navnerækker og medlemskab der skal verificeres.. Konfirmation og Medlemskab registreres i de respektive arbejdsgange. I anmærkningerne til Medlemskab noteres oplysningerne om dåben i Jesu hjerte kirke. Der kan udstedes en konfirmationsattest samt et brev der bekræfter medlemskab af Folkekirken. 11. Harald Sígurdsson og Gudrún Símonsdóttir, der bor i dit sogn, har fået en datter som de ønsker døbt på Færøerne. Efter dåben henvender de sig og vil have navn og dåb registreret i CPR. Hvad skal du registrere og hvilken attest må du udstede? Folkeregistret anmodes om at registrere navnene med Færøerne som myndighed. Herefter registreres dåben i arbejdsgangen Verificer dåb. Markering af anden dåb. Oplysninger om kirken skrives i stedfeltet. Indtastningen afsluttes med at der udskrives en fødsels- og navneattest hvor dåben står i anmærkningsrubrikken. Såfremt forældrene ønsker barnet optaget i folkekirken kan dette ske ved sognets præst og en optagelse vil kunne registreres. Herefter vil der kunne udstedes en fødsels- og dåbsattest med anmærkning om sted og dato for optagelsen i attestens anmærkningsrubrik. 12. Sofie Frandsen og Caspar Brandt der bor i Singapore ønsker at få deres nyfødte søn døbt i dit sogn. Sofie og Caspar vil giftes ved samme lejlighed. Hvordan forholder du dig til sagen? Såfremt Sofie og Casper har domicil i Danmark vil navngivning ved dåb kunne ske i dit sogn det normale er dog, at barnet navngives i Singapore. Barnet skal have et administrativt personnummer, forinden dette tildeles sendes alle fødsels- og faderskabspapirer til Kirkeministeriet til godkendelse. Når dette er godkendt kan personnummer tildeles, forældre tilknyttes samt dåben registreres i Person. Fødsels- og dåbsattest udleveres ved dåben. Sofie og Casper skal sørge for at udfylde ægteskabserklæring dette kan ske ved hjælp af NemId, uanset at parret ikke har bopæl i Danmark. Når parret afleverer prøvelsesattesten på kirkekontoret kan vielsen registreres i Person og vielsesattest kan udleveres ved vielsen.

5 Fra Horsens kommunes hjemmeside %20Par%20bosiddende%20i%20udlandet: Vielse - Par bosiddende i udlandet Hvis ingen af Jer bor i Danmark, skal I udfylde Ægteskabserklæringen dansk, engelsk og tysk udgave. Dette gør du/i digitalt med dit/jeres NemID. Det kan godt lade sig gøre, hvis kun den ene part har NemId. Har ingen af jer NemId, kan ægteskabserklæringen evt. indsendes pr. mail til vielseskontoret. Hvad koster det? Bor I begge i udlandet, koster det 500kr. at få lavet en prøvelsesattest (som kræves for at indgå ægteskab). Dette er uanset om I opfylder ægteskabsbetingelserne eller ej. Betalingen skal foregå forud for sagsbehandlingen. Beløbet skal indsættes på vores konto i Danske Bank: Eban nr: DK , Swift code: DABADKKK. Oplysning på bankoverførselen: Vielse Efternavn/Efternavn Der skal vedlægges følgende dokumenter fra Jer: Pas Evt. visum/opholdstilladelse Civilstandsattest fra alle de lande, hvor I har boet i efter jeres fyldte 18 år Dokumentation for nuværende adresse Hvis en af jer har været gift tidligere, vedlægges dokumentation for dette ægteskabs ophør, dvs. endelig skilsmissedom eller dødsattest. Fødselsattest Vigtigt: Se information vedrørende civilstandsattes m.m. Ovenstående dokumenter kan I evt. først fremvise i kopi (gerne pr. mail til vielseskontoret), men skal senest 2 dage før vielsen fremvises i original eller bekræftet kopi. Dokumenter, der er udstedt i et land udenfor Europa, Nordamerika, Australien eller New Zealand skal legaliseres. Kontakt eventuelt det pågældende s lands Udenrigsministerium eller ambassade for nærmere info herom. Dokumenterne skal være oversat af en autoriseret translatør til dansk, engelsk eller tysk (såfremt dokumenterne i forvejen ikke er udfærdiget på et af disse sprog), med undtagelse af de nordiske lande. Dokumenterne må højst være 6 måneder gamle. Når vi har modtaget vielsesgebyr (såfremt ingen af jer har bopæl i Danmark) samt alle dokumenter, vil vi indenfor 2 uger opstarte sagen, og derefter kontakte jer.

Vejledning til pårørende i forbindelse med dødsfald

Vejledning til pårørende i forbindelse med dødsfald Pårørendeinformation Vejledning til pårørende i forbindelse med dødsfald Velkommen til Vejle Sygehus Rev. juli 2008 Vejledning til pårårende i forbindelse med dødsfald Vi ønsker at hjælpe dig med nogle

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år 262-0 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år I henhold til 3, stk. 2 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne BEK nr 1862 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-6307 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år 262-1 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år I henhold til 3, stk. 3 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret

Læs mere

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Laissez-passer Du kan få udstedt laissez-passer,

Læs mere

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark.

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark. 25. november 2015 Familiesammenføring til flygtninge i Danmark - sådan bidrager du til en hurtigere sagsbehandling I denne vejledning har vi samlet en række gode råd og forklaringer på, hvorledes du som

Læs mere

Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v.

Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v. BEK nr 1553 af 18/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Digitaliseringsstyrelsen, j.nr. 2013-6211-331 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Information ved dødsfald

Information ved dødsfald Information ved dødsfald Dette hæfte er en praktisk vejledning til pårørende om spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med dødsfald på Hospice Djursland. Hospice Djursland November 2014 Når døden indtræder

Læs mere

Vejledning til pårørende

Vejledning til pårørende VED DØDSFALD Vejledning til pårørende Opdateret 10-03-2014 1 Indholdsfortegnelse FORORD AT TAGE AFSKED 3 ANDELDELSE AF DØDSFALD - BRUG AF AFDØDES PAPIRER 4 SAMMEN AFTALER DE 5 BEGRAVELSE/BISÆTTELSE 6 AT

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel

Bekendtgørelse om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel BEK nr 1859 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-6307 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium

Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium Ansøgningen skal være skolen i hænde senest d. 1. marts. Elevens fulde navn Kaldenavn understreges Fornavne: Køn: Hverdagssprog: Telefon/mobil: Mor

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland eller på Færøerne Arbejdsdirektoratet Juli 2001 Hvis du får efterløn eller overgangsydelse, kan du fra 1. juni

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om pas til udlænding i Danmark er omfattet af obligatorisk digital selvbetjening. Det betyder, at

Læs mere

Når en af dine nærmeste dør

Når en af dine nærmeste dør Patientinformation Når en af dine nærmeste dør Centerskadestuen Kvalitet Døgnet Rundt Ortopædkirurgisk Afdeling Indhold Når en af dine nærmeste dør... 3 Forskellige reaktioner på sorg... 4 Pludseligt dødsfald...

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke FO/BF2_da_030616 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Februar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Udbetaling Danmark bruger oplysninger fra SKAT til at beregne

Læs mere

Om håndteringen af forskellige praktiske situationer i forbindelse med Andelsboligbogens overgang til digital tinglysning.

Om håndteringen af forskellige praktiske situationer i forbindelse med Andelsboligbogens overgang til digital tinglysning. Tinglysningsretten Om håndteringen af forskellige praktiske situationer i forbindelse med Andelsboligbogens overgang til digital tinglysning. I forbindelse med Andelsboligbogens overgang til digital tinglysning

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere (dobbelt statsborgerskab) i henhold til 3 i lov nr. 1496 af 23. december 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 2, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret med senere

Læs mere

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge:

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: 09.12.2010 Navngivning Send blanketten til kirkekontoret i det sogn, hvor moren bor. Er barnet født i Sønderjylland, skal du sende blanketten

Læs mere

ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort

ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort 1) Personoplysninger Navn CPR-nummer Adresse Postnummer og by Telefonnummer E-mail

Læs mere

-- AKT 281069 -- BILAG 1 -- [ Brev til Miljø- og Fødevareministeriet om brevstemmeafgivning i forbindelse med folk ] --

-- AKT 281069 -- BILAG 1 -- [ Brev til Miljø- og Fødevareministeriet om brevstemmeafgivning i forbindelse med folk ] -- -- AKT 281069 -- BILAG 1 -- [ Brev til Miljø- og Fødevareministeriet om brevstemmeafgivning i forbindelse med folk ] -- Miljø- og Fødevareministeriet mfvm@mfvm.dk Sagsnr. 2015-5970 Doknr. 281069 Dato 05-11-2015

Læs mere

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark.

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark. 25. november 2015 Familiesammenføring til syriske flygtninge i Danmark - sådan bidrager du til en hurtigere sagsbehandling I denne vejledning har vi samlet en række gode råd og forklaringer på, hvorledes

Læs mere

INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER

INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER Hændelsen Tildel Administrativt personnummer anvendes når: en person, der ikke skal eller kan folkeregistreres (bopælsregistreres) i CPR, skal have foretaget

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere 262-6 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere I henhold til 3 i lov nr. 1496 af 23. december 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding

Bekendtgørelse af lov om begravelse og ligbrænding LBK nr 906 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 62458/13 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vejledning om behandling af ægteskabssager

Vejledning om behandling af ægteskabssager VEJ nr 11361 af 30/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. marts 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-6307 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune. Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343

Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune. Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343 Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343 Den 4. november 2009 udtalte statsforvaltningen, at det ikke havde været i overensstemmelse med lovgivningen

Læs mere

AU OG FAST TRACK-ORDNINGEN

AU OG FAST TRACK-ORDNINGEN OG FAST TRACK-ORDNINGEN OVERVEJELSEN FOR Er det en fordel for at gå over til at søge via fast track-ordningen? Opvejer fordelene de eventuelle ulemper? Arbejsgruppe (HR ST, HR BSS, P-JUR, Forskermobilitet/IAS)

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 156 Offentligt Ministeren Dato: 10. februar 2011 J.nr.: 11/04028 Folketinget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

Om ret til efterløn efter arbejde eller forsikring i udlandet, i et EØS-land, i Grønland eller på Færøerne

Om ret til efterløn efter arbejde eller forsikring i udlandet, i et EØS-land, i Grønland eller på Færøerne Om ret til efterløn efter arbejde eller forsikring i udlandet, i et EØS-land, i Grønland eller på Færøerne Arbejdsdirektoratet Juli 2001 Efterløn er et tilbud til personer mellem 60 og 65 år, som giver

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

afgørelser registrering og dokumentation verificering navneændring dåb Adoptioner Alm dansk adoptionsbevilling

afgørelser registrering og dokumentation verificering navneændring dåb Adoptioner Alm dansk adoptionsbevilling Adoptioner Nyborg Strand 2015 afgørelser registrering og dokumentation verificering navneændring dåb Udlændinge verificering navneændring Adoptioner Alm dansk adoptionsbevilling stedbarnsadoption familieadoption

Læs mere

Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling)

Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling) Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling) I forordning 1013/2006 artikel 4, stk. 5 og i artikel 6 er der anført at der skal stilles en sikkerhedsstillelse

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Hvad sker der, når generalkonsulatet lukker?

Hvad sker der, når generalkonsulatet lukker? Borgermøde 30. Maj 2012 Hvad sker der, når generalkonsulatet lukker? Hvordan håndteres borgerservice sager f.eks. i forbindelse med fængslinger, dødsfald eller natur- og andre katastrofer? Det vil være

Læs mere

Dette brev indeholder oplysning om brevstemmeafgivning på folkeregistrene/borgerservicecentrene

Dette brev indeholder oplysning om brevstemmeafgivning på folkeregistrene/borgerservicecentrene Departementet, Holmens Kanal 22, 1060 København K Tlf. 3392 9300, Fax. 3392 9441, E-mail valg@vfm.dk J.nr. 2009-742 Til alle kommunalbestyrelser Dato: 20. februar 2009 Vedrørende brevstemmeafgivning på

Læs mere

BEFOLKNINGENS BEVÆGELSER I ÅRHUS KOMMUNE, 1986-1996

BEFOLKNINGENS BEVÆGELSER I ÅRHUS KOMMUNE, 1986-1996 Nr. 1.01 Marts 1996 BEFOLKNINGENS BEVÆGELSER I ÅRHUS KOMMUNE, 1986-1996 x Pr. 1. januar 1996 er indbyggertallet i Århus Kommune på 279.759. x I Århus er befolkningen i løbet af 10 år steget med 10,3 %,

Læs mere

Bekendtgørelse af børneloven

Bekendtgørelse af børneloven LBK nr 1817 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Social sikring under arbejde i udlandet. Udsendte lønmodtagere mfl. til lande uden for EØS

Social sikring under arbejde i udlandet. Udsendte lønmodtagere mfl. til lande uden for EØS Social sikring under arbejde i udlandet Udsendte lønmodtagere mfl. til lande uden for EØS Indledning I denne pjece omtales nogle af de regler, der gælder for social sikring under arbejde i udlandet. I

Læs mere

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen.

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen. Udbud efter forhandling: T3 - Udbud af Oplands-Taxa i Næstved Kommune Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Torvegade 74, 6700 Esbjerg Ofte stillede spørgsmål Kan jeg reservere en byggegrund? Jeg ønsker at købe en grund hvad gør jeg? Hvornår skal jeg betale for grunden? Skal jeg have en advokat? Kan jeg fortryde?

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Ansøgningsblanket Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Du kan ansøge om en vejledende udtalelse ved hjælp af denne blanket, hvis du har gennemført en udenlandsk uddannelse, men ikke kan fremskaffe

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ December 2015 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Arbejdsgang vedr. formueskemaer 2016... 2 Nye regler for

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og Svendborg sygehus Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

Efter at have fået aktindsigt hos Rigspolitiet i bl.a. en kopi af sit indfødsretsbevis fik manden med det som dokumentation udstedt et nyt pas.

Efter at have fået aktindsigt hos Rigspolitiet i bl.a. en kopi af sit indfødsretsbevis fik manden med det som dokumentation udstedt et nyt pas. 2015-28 Afslag på udstedelse af nyt pas savnede hjemmel og var i strid med reglerne om sagsoplysning og bevisbedømmelse 20. maj 2015 En mand klagede til ombudsmanden over, at en kommune og Rigspolitiet

Læs mere

Om ret til efterløn efter arbejde eller forsikring i udlandet

Om ret til efterløn efter arbejde eller forsikring i udlandet Om ret til efterløn efter arbejde eller forsikring i udlandet Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen Juni 1999 Efterløn er et tilbud til personer mellem 60 og 65 år, som giver mulighed for en gradvis

Læs mere

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Indledning Reglerne om klager og anke over eksamen står i kapitel 10 og 11 i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse.

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Loginvejledning, tips og hjælp

Loginvejledning, tips og hjælp Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse gennemføres digitalt i ansøgningssystemet STADS-DANS.

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

Privatansat hjælper i eget hjem

Privatansat hjælper i eget hjem Privatansat hjælper i eget hjem Lov om Social Service 41 Informationsfolder om løn- og ansættelsesvilkår Privat ansat hjælper Ifølge Lov om Social Service har en familie med et handicappet barn mulighed

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Rejsedokument for flygtninge (konventionspas). Fremmedpas.

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

Ledelsestilsyn/Anvisning

Ledelsestilsyn/Anvisning Ledelsestilsyn/Anvisning 1. Anvisningsrapporten Åbnes i Portal... 3 1.1. Rapporten dannes det tager kun et øjeblik.... 4 2. Dykke ned i rapporten... 5 2.1. Saldo pr. dimension... 6 2.2. Finansposteringer...

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER December - marts 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER December - marts 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER December - marts 2015 Jungshoved Allerslev 2. s. i ad., 6. dec. 9.00 Jesper Bo Blomgren Ingen 3. s. i ad., 13. dec. 9.00 10.30 15. dec. 19.00 De ni læsninger 4. s. i ad., 20. dec.

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau. PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2015 Version: 4 1.

Læs mere

Skolemedarbejder 9. klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring,

Læs mere

UNI Login brugeradministration. - fra Lectio til UNI Login

UNI Login brugeradministration. - fra Lectio til UNI Login UNI Login brugeradministration - fra Lectio til UNI Login 1. udgave, december 2010 Indhold 1 Formålet med denne vejledning... 2 2 Eksportér csv-fil med elev- og/eller lærerdata fra Lectio... 3 3 Importér

Læs mere

Forslag. Forslag til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald. Lovforslag nr. L 68 Folketinget 2009-10

Forslag. Forslag til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald. Lovforslag nr. L 68 Folketinget 2009-10 Lovforslag nr. L 68 Folketinget 2009-10 Fremsat den 12. november 2009 af kirkeministeren (Birthe Rønn Hornbech) Forslag til Forslag til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (Anmeldelsespligt

Læs mere

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen Denne folder kan du også finde på vores hjemmeside www.bovia.dk sammen med andre nyttige oplysninger. HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen ImageConsult Hvorfor

Læs mere

Overvåget samvær. En pjece til forældre

Overvåget samvær. En pjece til forældre Overvåget samvær En pjece til forældre 1 Hvad er overvåget samvær? Overvåget samvær betyder, at barnets samvær med sin far eller mor skal foregå i Statforvaltningen, mens der er en professionel børnesagkyndig

Læs mere

GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn

GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn Ansøgningsskema GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at anmode om genoptagelse af en sag

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR.

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 103 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet, CPR-kontoret Datavej 20 Postbox 269 3460 Birkerød sendt til cpr@cpr.dk 22. juni 2005 Udtalelse

Læs mere

Indstilling. Kultur og Borgerservices forslag til deltagelse i frikommuneforsøg. Til Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 29.

Indstilling. Kultur og Borgerservices forslag til deltagelse i frikommuneforsøg. Til Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 29. Indstilling Til Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 29. april 2016 Kultur og Borgerservices forslag til deltagelse i frikommuneforsøg 1. Resume Indstillingen redegør for status på de områder,

Læs mere

Hvor og hvordan søger jeg om fritagelse og undtagelse for digital post og obligatoriske digital selvbetjening?

Hvor og hvordan søger jeg om fritagelse og undtagelse for digital post og obligatoriske digital selvbetjening? Borgerservice Digital Post Du kan åbne din digitale postkasse og læse din post på enten e-boks.dk eller borger.dk. Ring til Den Digitale Hotline på 7020 0000 EU Sygesikringskort Henvend dig i Borgerservice.

Læs mere

Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på

Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på 2. Bekræft dine kontaktoplysninger ( Min profil ) 3. Udfyld ydelseskortet 4. Kvittering på indsendt ydelseskort 5. Ret i ydelseskortet

Læs mere

2 rykkergebyrer af 100 kr., i alt 200 kr. for manglende betaling af cykelkontrolafgift

2 rykkergebyrer af 100 kr., i alt 200 kr. for manglende betaling af cykelkontrolafgift AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0297 Klageren: XX 2625 Vallensbæk Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes

Læs mere

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Hvidovre Kommune Børn og Velfærd April 2015 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Ansvar for gennemførelse

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. NOTAT 20. februar 2015 Sagsbehandler: Oprettelse af 0. klasser 2015/16 Dok.nr.: 2015/0005268-1 Børne- og ungeområdet Skoleafdelingen Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2013-4392 bgn 18. november 2013 Udkast til Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel (Til

Læs mere

Sluttelig vil vi gøre opmærksom på, at det er trygt og lovligt at udlevere CPR-nr., registrerings nr. og konto nr. over telefonen:

Sluttelig vil vi gøre opmærksom på, at det er trygt og lovligt at udlevere CPR-nr., registrerings nr. og konto nr. over telefonen: 15. Betalingsservice Når de strategiske overvejelser er på plads, planerne er afstemt og metoderne er valgt, er det vigtigt at opkræve bidragsyder mest optimalt, så administrationen fylder mindst muligt

Læs mere

ForældreNet. Vejledning til forældre

ForældreNet. Vejledning til forældre ForældreNet Vejledning til forældre 1 Vejledning til NemBarn - ForældreNet Indholdsfortegnelse Indledning Hurtigguide Log på Første gang på NemBarn Vælg faneblade Fanebladet Aktuelt Fanebladet NemKalender

Læs mere

Sorg- og kriseplan. Sundby Børnehus. Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune

Sorg- og kriseplan. Sundby Børnehus. Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune Sorg- og kriseplan Sundby Børnehus Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune Definition af krise: Kortvarigt forløb, som efterfølges af sorg. Eller: Truende forstyrrelse i et menneskes livssituation,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A..

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.. København, den 11. marts 2008 J.nr.02-0401-07-2169 bj-jm K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.. Sagens tema: Klagen vedrører advokatens adfærd i forbindelse med oprettelse

Læs mere

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog.

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Forord Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen opdateres efter behov og må frit kopieres

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Amtskommunerne Hovedstadens Sygehusfællesskab Bornholms Regionskommune Landets sygehuse Amtsrådsforeningen Sundhedsstyrelsen

Amtskommunerne Hovedstadens Sygehusfællesskab Bornholms Regionskommune Landets sygehuse Amtsrådsforeningen Sundhedsstyrelsen Amtskommunerne Hovedstadens Sygehusfællesskab Bornholms Regionskommune Landets sygehuse Amtsrådsforeningen Sundhedsstyrelsen Dato: 2. december 2004 Kontor: 2.s.kt. J.nr.: 2004-12100-82 Indenrigs- og Sundhedsministeriets

Læs mere

Personregistrering - baggrund og praksis 47653

Personregistrering - baggrund og praksis 47653 Personregistrering - baggrund og praksis 47653 Forfatter: AMU-Fyn, Inger Merete Pedersen Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse Ministeriet for Børn og Undervisning.

Læs mere

Vejledning til Mitsubishi FUSO Service LIGHT-Aftale

Vejledning til Mitsubishi FUSO Service LIGHT-Aftale Vejledning til Mitsubishi FUSO Service LIGHT-Aftale Tegning af en aftale foregår i 5 faser: 1. Aftale beregnes sammen med kunden på forhandlerversionen (se side 2). 2. Der foretages tilmelding til PBS

Læs mere

Ansøgning om ungdomsbolig

Ansøgning om ungdomsbolig Ansøgning om ungdomsbolig Ønsker du at søge ungdomsbolig igennem Herlev Kommunes boliganvisning, skal du udfylde ansøgningsskemaet og aflevere det til Borgerservice sammen med evt. dokumentation eller

Læs mere