Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne"

Transkript

1 Sorsigvej Ribe Telefon: Mail: Høringsnotat Sagsnr.: TS Dato: Sagsbehandler: TRBJ Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på kontrolapparater (fartskrivere) inden for vejtransport Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af fartskriverkort 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen har den 27. januar 2016 sendt udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport, bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på kontrolapparater (fartskrivere) inden for vejtransport og bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af fartskriverkort i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkast til bekendtgørelserne har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 12. februar Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Bilbranchen, Danske Regioner, Dansk Bilbrancheråd, Dansk Byggeri, Dansk Kørerlærer Union, Datatilsynet, Domstolsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen, FOAN, Industriens Uddannelser, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Vejdirektoratet. Der er herudover modtaget høringssvar fra Dansk Erhverv, Dansk Industri, DTL, Fagligt Fælles Forbund, Force Technology, Håndværksrådet, ITD, Rigsadvokaten og Rigspolitiet. Side 1 (8) Færdselsstyrelsen er en del af Trafik- og Byggestyrelsen

2 I det følgende refereres og kommenteres hovedindholdet i de modtagne høringssvar opdelt efter relevante emner. Færdselsstyrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. 2. Køre- og hviletidsbekendtgørelsen 2.1 Transportvirksomheden er ansvarlig for at sikre, at førerne er behørigt instrueret og uddannet i takografers korrekte funktion 12, stk. 1, nr. 4 (ændringspunkt 15) Færdselsstyrelsen skal indledningsvist oplyse, at strafbestemmelsen for overtrædelse af artikel 33, stk. 1, 1. afsnit er flyttet fra bekendtgørelsens 11, således at den i stedet er indsat som et nyt nr. 4, i 12, stk. 1. Da strafsubjektet i bestemmelsen er arbejdsgiveren/transportvirksomheden, er det nye nr. 4 ikke indsat i 13, hvilket betyder, at der ikke bliver tale om ansvar på objektivt grundlag. Endelig kan det nævnes, at der i den endelige formulering af 12, stk. 1, nr. 4, er medtaget mere tekst fra artikel 33, stk. 1, 1. afsnit: og nødvendig instruktion for så vidt angår takografers korrekte funktion, således at det bliver fuldt ud præciseret i bestemmelsen, at transportvirksomheden kan pålægges ansvar for ikke at undervise/instruere i takografers korrekte funktion. ITD, DTL og Dansk Erhverv har henledt opmærksomheden på, at bestemmelsen ikke må føre til overimplementering. ITD har henvist til de ikke uvæsentlige betjeningsforskelle i de forskellige fabrikater og versioner af kontrolapparater, som i dag findes på markedet. Der opfordres til, at der ved straffastsættelsen tages de nødvendige proportionalitetshensyn. DTL har i forlængelse heraf nævnt, at undskyldelige og bagatelagtige fejlbetjeninger, som ikke altid skyldes uvidenhed eller manglende instruktion, så vidt muligt bør påtales uden sanktion. Endvidere nævner DTL, at der bør skelnes imellem sanktionering af straf for fejlbetjeninger og manglende instruktion, ligesom anvendelse af dobbelt sanktionering af samme overtrædelse skal undgås. Dansk Erhverv har bemærket, at der i dag findes flere typer og versioner af takografer, hvilket kan føre til fejlbetjeninger, som ikke er begrundet i manglende instruktion fra transportvirksomhedens side men snare andre menneskelige faktorer. Endvidere nævner Dansk Erhverv det samme som DTL; at der bør skelnes mellem sanktionering af straf for fejlbetjeninger og manglende instruktion, ligesom dobbelt sanktionering af samme overtrædelse skal undgås. DI Transport og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik har oplyst, at man i forbindelse med indførelsen af artikel 33, stk. 1, gerne ser, at der samtidig ses på bekendtgørelsens 13 og 14, hvoref- Side 2 (8)

3 ter en arbejdsgiver kan pålægges bødeansvar, selvom overtrædelsen ikke kan tilregnes ham som forsætlig eller uagtsom (objektivt ansvar). I den forbindelse nævnes, at man mener, at der bør ses nærmere på arbejdsmiljølovens 83, stk. 3, hvorefter en arbejdsgiver ikke kan straffes for en ansats overtrædelser, hvis arbejdsgiveren har opfyldt sine forpligtelser efter loven. Dette vil betyde, at virksomhederne i langt højere grad vil være motiveret til grundigt at instruere og uddanne deres førere. Tilsvarende regler kunne uden videre overføres til bestemmelserne om køre- og hviletid. Endelig oplyses, at man længe har efterlyst en mere grundlæggende revision af bestemmelserne om køre- og hviletid, herunder især virksomhedskontrollen og det objektive ansvar. Til disse bemærkninger skal Færdselsstyrelsen oplyse, at Færdselsstyrelsen har indført en tekstnær strafbestemmelse for overtrædelse af den nye artikel 33, stk. 1, 1. afsnit. Færdselsstyrelsen er imidlertid opmærksom på, at der med bestemmelsen vil være mulighed for, at chaufføren og virksomheden på objektivt grundlag vil kunne straffes for fejlbetjening samtidig med, at virksomheden straffes for manglende uddannelse af chaufføren, men dog kun hvis der kan føres bevis for, at virksomheden har handlet ansvarspådragende. Færdselsstyrelsen kan dog oplyse, at bestemmelsen bør finde anvendelse eksempelvis i situationer, hvor en chauffør forklarer, at han i forbindelse med igangværende kørsel af sin vognmand er blevet sat til at føre et køretøj med en type takograf, hvis funktioner han ikke er blevet undervist i, eksempelvis fordi han hidtil kun har kørt med analoge takografer, eller lignende. Fælles fagligt forbund, Transportgruppen har oplyst, at man finder det absolut positivt, at der åbnes mulighed for at sanktionere over for virksomheder, der ikke lever op til artikel 33, stk. 1. Endvidere foreslår man, at artikel 10 i køre- og hviletidsbekendtgørelsen næves i bekendtgørelsens 11. Der fremsættes forslag om, at sanktionerne udformes, således at der kun kan ske frakendelse af førerretten, såfremt færdselssikkerheden er tilsidesat og ikke som i dag, hvor førerretten kan frakendes for administrative fejl, og i den forbindelse med fejlbetjening af takograf, som ikke forhindrer politiets kontrolmulighed og ikke tilsidesætter færdselssikkerheden. Endelig foreslår man, at førere ikke retsforfølges for forhold, som opdages i forbindelse med virksomhedskontrol, hvor disse overtrædelser ikke har været en direkte tilsidesættelse af færdselssikkerheden. Færdselsstyrelsen skal hertil bemærke, at arbejdsgiverens overtrædelse af køre- og hviletidsforordningens artikel 10 til dels er strafbelagt i 11, nr. 4-7, jf. 13. Med gennemførelsen af en straffebe- Side 3 (8)

4 stemmelse for overtrædelse af artikel 33, stk. 1, 1. afsnit, vil der, som nævnt, fremover kunne pålægges transportvirksomheden strafansvar for ikke at sikre, at dens førere er behørigt uddannet og har modtaget de nødvendige instrukser, for så vidt angår takografers korrekte funktion. Til samtlige bemærkninger vedrørende det nuværende sanktionssystem og sanktionspraksis kan styrelsen oplyse, at styrelsen i løbet af foråret 2016 planlægger at invitere branchen til et møde for at høre nærmere om erfaringerne med nuværende sanktionspraksis og indgå i drøftelser om den fremadrettede praksis. 2.2 Manipulation Dansk Erhverv og DTL har oplyst, at man er enige i, at bevidst manipulation skal sanktioneres hårdt, hvorimod undskyldelige og bagatelagtige fejlbetjeninger så vidt muligt bør påtales uden sanktion. Færdselsstyrelsen henviser til styrelsens bemærkninger vedrørende sanktionspraksis anført umiddelbart ovenfor. Færdselsstyrelsen skal desuden oplyse, at takografforordningens artikel 32, stk. 2, 4, og 5, er nye, hvorimod artikel 32, stk. 3, er en ordret videreførelse af kontrolapparatforordningens artikel 15, stk. 8. Artikel 15, stk. 8, har hidtil været sanktioneret i køre- og hviletidsbekendtgørelsens 12, stk. 1, nr. 3, litra c (om personalets brug af takograf og diagramark, førerkort og udskrifter. Arbejdsgiveren har kunnet straffes på objektivt grundlag, jf. 13). Artikel 32, stk. 3, som afløser artikel 15, stk. 8, er derfor tilføjet i 12, stk. 1, nr. 3, litra c., da det er en fejl, at der ikke var henvist hertil i udkastet til ændringen af 12, stk. 1, nr. 3, litra c, der var sendt i høring. 3. Værkstedsautorisations- og takografkortbekendtgørelsen Force Technology har bemærket, at der i takografkortbekendtgørelsen og værkstedsautorisationsbekendtgørelsen ikke er medtaget ændringer, således at Trafik- og Byggestyrelsen indsættes de steder, hvor der står politiet eller Rigspolitiet. Endvidere nævnes, at man som godkendt tilsynsvirksomhed kan være i tvivl om, hvem man skal referere til. Færdselsstyrelsen skal hertil oplyse, at der ikke i forbindelse med bekendtgørelsesændringerne er foretaget ændringer som følge af ressortomlægningen efter valget i 2015, idet kompetencen efter bekendtgørelsernes bestemmelser faktuelt forholder sig i overensstemmelse med ressortomlægningen. Færdselsstyrelsen kan dog her oplyse, at ansøgninger om autorisationer samt tilsynsrapporter behandles af Færdselsstyrelsen. Færdselsstyrelsen skal desuden bemærke, at gennemførelsesforordningen, hvormed et bilag IC til takografforordningen gennemføres, der Side 4 (8)

5 kommer til at indeholde de nye bestemmelser, som eksisterende henvisninger til kontrolapparatforordningen i værkstedsautorisationsbekendtgørelsen skal suppleres med, først kommer til at finde anvendelse fra primo I punkt i bekendtgørelsens bilag var imidlertid en henvisning til kontrolapparatforordningens artikel 15, stk. 3, og 4. Der er i bekendtgørelsen medtaget en ændring så der henvises til takografforordningens artikel 34, stk. 5, i stedet (ændringspunkt 6). 4. Yderligere forslag om ændringer, som Færdselsstyrelsen ikke har forholdt sig til på dette tidspunkt Håndværksrådet har i sit høringssvar bemærket, at man genfremsætter en række ønsker i forhold til køre- og hviletidsbestemmelserne. Det nævnes, at der fortsat er behov for en tydeligere vejledning på området, da der fortsat er eksempler på uens fortolkning i blandt ansatte hos færdselspolitiet. Dette vækker bekymring for medlemmerne for manglende overholdelse af køre- og hviletidsbestemmelserne. Desuden ønskes en lempeligere fortolkning af definitionen på godstransport og transport af gods, eksempelvis i forbindelse med transport af en bil, der fragtes på en autotrailer mellem to værksteder, der i Danmark betragtes som godstransport, mens samme ikke gør sig gældende i eksempelvis Tyskland. Som oplyst ovenfor planlægger Færdselsstyrelsen i løbet af foråret 2016 at invitere branchen til møde for at høre nærmere om branchens erfaringer med nuværende sanktionspraksis og indgå i drøftelser om den fremadrettede praksis. Branchen vil også blive givet lejlighed til at pege på fortolkninger, der bør genovervejes. 5. Øvrige ændringer Færdselsstyrelsen har ud over ovennævnte ændringer foretaget ændring af bekendtgørelsernes overgangsbestemmelser samt enkelte øvrige præciserende ændringer i forhold til de udkast, der har været i høring: Køre- og hviletidsbekendtgørelsen I 1 er stk. 3, (gen)indsat, idet stykket ved en fejl ikke er blevet medtaget i forbindelse med den nye formulering af 1. Henvisningen til kontrolapparatforordningen er udskiftet med rette henvisning til takografforordningen. I 8, stk. 2, er det præciseret, at transportvirksomheden også skal forevise eller udlevere de omhandlede oplysninger til Trafik- og Byggestyrelsen, idet dette er tilfældet i forhold til virksomhedskontrollen. Hele 12 er nyaffattet, fordi det gør, på grund af de mange ændringer, bestemmelsen nemmere at læse. Formuleringen af 12, stk. 1, nr. 2, er ændret således, at alle henvisninger til bilagene er udtaget. Side 5 (8)

6 Sidstnævnte skyldes for det første, at bilag II og I C til takografforordningen først kommer til at finde anvendelse fra primo 2019, for det andet har det vist sig, at kontrolapparatforordningens bilag I kommer til at gælde ved siden af, og ikke afløser takografforordningens bilag I fra anvendelsestidspunktet af den kommisionsforordningen, der gennemfører de nævnte bilag. Årsagen til udtagelsen af bilagshenvisningerne i bekendtgørelsen er således, at det afhænger af tidspunktet for køretøjets indregistrering og takografens type (digital/analog), hvilket bilag kravene til installeringen, afprøvningen, reparationen, plomberingen og kontrollen af takografen fremgår af. Ændringen af 13, stk. 1, udgår, idet den nye bestemmelse 9 b ikke har arbejdsgiveren i en transportvirksomhed som ansvarssubjekt, hvorfor bestemmelsen ikke bør citeres i 13, der pålægger arbejdsgiveren bødeansvar på objektivt grundlag for visse overtrædelser, når disse er foretaget i dennes interesse. Værkstedsautorisationsbekendtgørelsen Definitionerne i bekendtgørelsens 1, nr. 6 (A-autorisation), og 7 (Dautorisation), er genindsat, idet definitionerne først kan udgå, når der samtidigt sker en ændring af de bestemmelser i bekendtgørelsen ( 8 og 9 og bilag 1), der omtaler A-autorisationer og D-autorisationer. Takografkortbekendtgørelsen I bekendtgørelsen er der i 1, som stk. 2, genindsat definitioner på de forordninger (takografforordningen og kontrolapparatforordningen) og den overenskomst (AETR), som der henvises til i bekendtgørelsen, for at det ikke er nødvendigt at citere hele titlen mm. på disse, hver gang der henvises dertil i bekendtgørelsen. Side 6 (8)

7 Bilag 1 ATL Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik Autobranchen Danmark Automobilbranchens Handels- og Industriforening Brancheforeningen for Industriel Teknik, Værktøj og Automation Danmarks Motor Union Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Bilbrancheråd Dansk Bilforhandler Union Dansk Byggeri Dansk Erhverv Dansk Industri (DI) Dansk kollektiv trafik Dansk Kørelærer-Union Dansk Køreskole Forening Dansk Maskinhandlerforening Dansk Metal Dansk Transport & Logistik (DTL) Danske Advokater Danske Busvognmænd Danske Kørelæreres Landsforbund Danske Regioner Danske Speditører Datatilsynet De Danske Bilimportører Den Danske Dommerforening Dommerfuldmægtigforeningen Domstolsstyrelsen Fagligt Fælles Forbund (3F) Force Technology Forenede Danske Motorejere (FDM) Side 7 (8)

8 Foreningen af Frie Kørelærere Foreningen af Køretekniske Anlæg i Danmark Foreningen af offentlige anklagere Foreningen Tekniske Konsulenter for Vejtransport Forsikring og Pension Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) Håndværksrådet Industriens Uddannelser International Transport Danmark (ITD) Justitsministeriet Kommunernes Landsforening (KL) Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Køreprøvesagkyndiges Landsforening Landbrug og Fødevarer Landsforeningen i Danmark (LO) Maskinleverandørerne Energi og Olieforum Politiforbundet i Danmark Professionel Elektronik Rigsadvokaten Rådet for Bæredygtig Trafik Rådet for Sikker Trafik Teknologisk Institut Transporterhvervets Uddannelser (TUR) Trafikselskaberne i Danmark Turistvognmændenes Arbejdsgiverforening Vejdirektoratet Side 8 (8)

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00028 Dato: 19-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 16-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS20000-00117 Dato: 12-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS 2100101-0015 Dato: 21-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) 1. I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som senest

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00219 Dato: 09-07-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 158 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 158 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 L 158 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. [dato] 2016-4133 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven

Lov om ændring af færdselsloven Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Caroline Elmberg Sagsnr.: 2014-801-0022 Dok.: 1350349 Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Justering af adgangen til konfiskation af motordrevet køretøj)

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 83 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2015-5349 Høringsnotat vedrørende L 83 forslag til lov om ændring af færdselsloven (udøvelse af markedskontrol med

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 331 Offentligt

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 331 Offentligt Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 331 Offentligt RIGSADVOKATEN J.nr. RA 2008-1410-0145 NOTAT om sanktionerne for overtrædelse af reglerne i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr.

Læs mere

Europaudvalget 2011-12 EUU Alm.del Bilag 10 Offentligt

Europaudvalget 2011-12 EUU Alm.del Bilag 10 Offentligt Europaudvalget 2011-12 EUU Alm.del Bilag 10 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsbeh: Katarina Hvid Lundh Sagsnr.: 2011-84-0011 Dok.: 239010 Samlenotat vedrørende

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 153 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2005-156-0025 Dok.: DSS40070 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger.

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger. Alle indkomne høringssvar fra høring over forslag til forsøgsordning med brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor:

Læs mere

Bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport

Bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport Bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport I medfør af 86 a, 118, stk. 8-10, og 134 b i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1100 af 8. november 2006, som ændret ved lov nr.

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport Dato 24. maj 2018 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) Transportudvalget 2013-14 L 58 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat J.nr.: TS1020000-00023 Dato 25. september

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt vedrørende rapport om revision af kørelæreruddannelsen Krav til godkendelse og efteruddannelse som kørelærer

Kommenteret høringsoversigt vedrørende rapport om revision af kørelæreruddannelsen Krav til godkendelse og efteruddannelse som kørelærer Retsudvalget 2013-14 L 85 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 27. november 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2013-801-0014 Dok.: 965704 Kommenteret høringsoversigt

Læs mere

Notat. lempelse af sanktionerne for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne

Notat. lempelse af sanktionerne for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne FÆRDSELSAFDELINGEN 22. februar 2007 Sagsbehandler: Kirsten Søndergaard Munck j.nr. 2006-9080-33 Sekretariatet Ellebjergvej 52, 2. 2450 København SV Telefon: 3314 8888 Lokal: 7464 Telefax: 3343 0004 E-mail:

Læs mere

Indkaldelse til virksomhedskontrol vedrørende CVR-nr

Indkaldelse til virksomhedskontrol vedrørende CVR-nr DigiTach Trucking Rugårdsvej 296 5210 Odense NV Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon +45 7221 8899 virksomhedskontrol@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr. 20XX-tbst-xxxx Dato 30. maj 20XX Indkaldelse til virksomhedskontrol

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget, Retsudvalget, Retsudvalget 2012-13 L 183 Bilag 1, L 183 A Bilag 1, L 183 B Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 11. marts 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Stinne Andersen Sagsnr.:

Læs mere

RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042. Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne

RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042. Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042 Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne 1. Indledning Ved lov nr. 557 af 24. juni 2005 om ændring

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport info@fstyr.dk j. nr. TS20000-00221 02.05.2019 J-nr.: 447559 / 2629180 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport Dansk Byggeri er glad for anledningen til at afgive

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii I medfør af 86 a, stk. 1, 3 og 4, og 118, stk. 9, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 38 af 5.

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer 1)

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer 1) BEK nr 1318 af 22/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 29 - Bilag 1 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsbeh.: Kirstine Feder Christiansen Sagsnr.: 2005-801-0004 Dok.:

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2010-11 L 5 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2010-801-0030 Dok.: KSA40164 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 62 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhed ved reparation af havarerede køretøjer

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0710 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0710 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0710 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 21. december 2011 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Katarina Lundh Sagsnr.: 2011-810-0003 Dok.: 284379 GRUND- OG

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 2008/1 LSF 87 (Gældende) Udskriftsdato: 18. november 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2008-801-0026 Fremsat den 10. december 2008 af justitsministeren (Brian Mikkelsen)

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 84 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2005-150-0158 Dok.: KSE40438 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS2060103-00413 Dato: 1. december 2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2011-12 L 117 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 26. marts 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsnr.: 2012-801-0004 Dok.: 364396 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT Retsudvalget 2011-12 L 6 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 24. oktober 2011 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Rasmus Linding Sagsnr.: 2011-7002-0002 Dok.: 228365 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT om forslag

Læs mere

RM 4-2000 Kapitel 19 Køre- og hviletid - September 2013

RM 4-2000 Kapitel 19 Køre- og hviletid - September 2013 RM 4-2000 Kapitel 19 Køre- og hviletid - September 2013 Emneord: færdsel Printet den:12. december 2013 FÆRDSELSMEDDELELSEN KAPITEL 19 KØRE- OG HVILETID RM 4/2000 REVIDERET 27. SEPTEMBER 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 142 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 142 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 L 142 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 21. februar 2017 2016-3967 Kommenteret høringsoversigt Høring vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

Vejledning om reglerne på køre- og hviletidsområdet

Vejledning om reglerne på køre- og hviletidsområdet Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS21100-00135 Dato: Oktober 2019 Vejledning om reglerne på køre- og hviletidsområdet Del I Reglerne i køre- og hviletidsforordningen

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd.

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2000-00187 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v.

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2010000-00053/TS2010000-00055 Dato: 23-10-2018 SADJ Høringsnotat 1) Bekendtgørelse om godskørsel 2) Bekendtgørelse

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Bilag 2 Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042 Beskrivelse af sager, hvori der er sket frakendelse af førerretten

Læs mere

HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG. April 2017 HØRINGSBOG

HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG. April 2017 HØRINGSBOG HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG April 2017 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter... 6 2 RESULTATER AF HØRINGEN... 7 Høringssvar

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Respekt(er) Egen økonomi. Arbejdsgivers økonomi. Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid

Respekt(er) Egen økonomi. Arbejdsgivers økonomi. Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid Egen økonomi Respekt(er) Arbejdsgivers økonomi Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid Kontrol af dyretransport: Kontrol i f.m. økonomisk virksomhed Kontrol rettet mod hvirveldyr Fisketransport

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 84 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 6. januar 2016 2015-2773 Høringsnotat vedrørende L 84 udkast til forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov

Læs mere

Respekt(er) Egen økonomi. Arbejdsgivers økonomi. Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid

Respekt(er) Egen økonomi. Arbejdsgivers økonomi. Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid Egen økonomi Respekt(er) Arbejdsgivers økonomi Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid Kontrol af dyretransport: Kontrol i f.m. økonomisk virksomhed Kontrol rettet mod hvirveldyr Fisketransport

Læs mere

BILAG TIL INDKALDELSE TIL VIRKSOMHEDSKONTROL 1. GENERELT OM VIRKSOMHEDSKONTROLLEN OG KØRE- OG HVILETIDSREGLERNE

BILAG TIL INDKALDELSE TIL VIRKSOMHEDSKONTROL 1. GENERELT OM VIRKSOMHEDSKONTROLLEN OG KØRE- OG HVILETIDSREGLERNE BILAG TIL INDKALDELSE TIL VIRKSOMHEDSKONTROL I dette bilag kan der i afsnit 1 Generelt om virksomhedskontrollen og køre- og hviletidsreglerne læses mere om virksomhedskontrollen, køre- og hviletidsreglerne

Læs mere

Kontrol af dyretransport:

Kontrol af dyretransport: Kontrol af dyretransport: Kontrol i f.m. økonomisk virksomhed Kontrol rettet mod hvirveldyr Fisketransport kontrol typisk landevej Foretages af politi evt. med dyrevelfærdsrejseholdet Transporten: Kort

Læs mere

Respekt(er) Egen økonomi. Arbejdsgivers økonomi. Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid

Respekt(er) Egen økonomi. Arbejdsgivers økonomi. Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid Egen økonomi Respekt(er) Arbejdsgivers økonomi Regler for transport af fisk Regler vedr. køre- og hviletid Kontrol af dyretransport: Kontrol i f.m. økonomisk virksomhed Kontrol rettet mod hvirveldyr Fisketransport

Læs mere

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert)

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 227 Offentligt Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert) I

Læs mere

Høringsnotat. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet:

Høringsnotat. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Færdselsstyrelsen Juridisk afdeling Dato: J. nr.: 6. marts 2007 FS Høringsnotat Høring vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel (Grundlæggende kvalifikations-

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Fjernelse af køretøjer på statsveje og kørsel med langsomt kørende motordrevne køretøjer på motorvej over faste forbindelser) 1 I færdselsloven,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2016

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2016 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2016 Sag 149/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Thomas Ryhl) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Sønderborg den 13. maj 2014

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Færdsel - Køre- og hviletid

Færdsel - Køre- og hviletid Færdsel - Køre- og hviletid Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: køre- og hviletid; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 2.3.2016 Status: Gældende Udskrevet: 29.1.2017 Indholdsfortegnelse 1. Overblik og tjekliste

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Skærpet indsats mod kørsel i påvirket tilstand m.v.)

Kommenteret høringsoversigt om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Skærpet indsats mod kørsel i påvirket tilstand m.v.) Retsudvalget 2013-14 L 113 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 14. januar 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Asger Weber Sagsnr.: 2013-801-0015 Dok.: 1024950 Kommenteret høringsoversigt om forslag

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 221 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. april 2019 af Transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Nedsættelse af aldersgrænsen

Læs mere

Køre- og hviletidskursus for kommunernes personale

Køre- og hviletidskursus for kommunernes personale Køre- og hviletidskursus for kommunernes personale Tungvognsspecialisten afholder køre- og hviletidskurser for relevante medarbejdere i kommunerne. Kurserne afholdes: 17. maj 2011 kl. 0900 1530: Herning

Læs mere

Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne

Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne December 2011 j.nr. 2007-9080-59 Version 12/11 4. udgave Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne Indhold Side 2 1. Indledning... 9 2. Regelgrundlaget... 10 2.1. Hvor findes køre- og hviletidsbestemmelserne...

Læs mere

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Bilteknisk Afdeling Dato: J. nr.: 28. oktober 2005 2005-5035-118 Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Færdselsstyrelsen har udarbejdet et forslag til regler om chiptuning. Høring udsendt:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. april 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. april 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. april 2014 Sag 4/2014 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T1 og T2 (advokat Lars Lindhard, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Roskilde

Læs mere

Kontrol af dyretransport:

Kontrol af dyretransport: Kontrol af dyretransport: Kontrol i f.m. økonomisk virksomhed Kontrol rettet mod hvirveldyr Fisketransport kontrol typisk landevej Foretages af politi evt. med dyrevelfærdsrejseholdet Transporten: Kort

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Bilag 1 Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042 Reglerne om køre- og hviletid og sanktioner for overtrædelse af reglerne

Læs mere

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Bilag nr. 4 10. april 2015 Detail & Distribution 15/00115 LRN & LAA HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Sekretariatet for Energitilsynet sendte den 23. januar 2015 udkast til notat om metodegodkendelse

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere

HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER

HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER HØRINGSBOG BYERNES TRAFIKAREALER HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER OKTOBER 2016 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter... 6 2 RESULTATER AF HØRINGEN... 7 Høringssvar

Læs mere

Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne. Juni 2010 j.nr. 2007-9080-59 Sagsbehandler: KB Version 06/10 3. udgave

Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne. Juni 2010 j.nr. 2007-9080-59 Sagsbehandler: KB Version 06/10 3. udgave Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne Juni 2010 j.nr. 2007-9080-59 Sagsbehandler: KB Version 06/10 3. udgave Indhold Side 2 1. Indledning...10 2. Regelgrundlaget...11 2.1. Hvor findes

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Ændring i sanktions- frakendelsessystemet på køre- og hviletidsområdet m.v.)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Ændring i sanktions- frakendelsessystemet på køre- og hviletidsområdet m.v.) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ændring i sanktions- frakendelsessystemet på køre- og hviletidsområdet m.v.) I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som ændret

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne

Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne December 2011 j.nr. 2007-9080-59 Version 12/11 4. udgave Vejledning om kontrol af køre- og hviletidsbestemmelserne Indhold Side 2 1. Indledning... 9 2. Regelgrundlaget... 10 2.1. Hvor findes køre- og hviletidsbestemmelserne...

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere