ANSØGNING OMDISPENSA- TION EFTER OVERFRED- NINGSNÆVNETS KENDELSE AF 9. DECEMBER 1983

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANSØGNING OMDISPENSA- TION EFTER OVERFRED- NINGSNÆVNETS KENDELSE AF 9. DECEMBER 1983"

Transkript

1 Til Rudersdal Kommune, Byplan Dokumenttype Rapport Dato Oktober 2011 ANSØGNING OMDISPENSA- TION EFTER OVERFRED- NINGSNÆVNETS KENDELSE AF 9. DECEMBER 1983 I FORBINDELSE MED OMLÆG- NING AF VASEVEJ

2 Dato Udarbejdet af Tina Risgaard Knudsen Kontrolleret af Anne-Sophie Bonde Poulsen Godkendt af Jakob Kirkeskov Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T F

3 OMLÆGNING AF VASEVEJ INDHOLD 1. Indledning 1 2. Projektbeskrivelse 1 3. Ansøgning om dispensation efter Overfredningsnævnets kendelse af 9. december Vejarealudlæg i fredet område Vestlig kurveudretning Østlig kurveudretning Regnvandsbassiner i fredet område Vestlig kurveudretning Østlig kurveudretning Beplantning i fredet område Erstatningsnatur i fredet område Arbejdspladser i fredet område Relaterede ansøgninger 11

4 1 1. INDLEDNING På vegne af Teknik og Miljø, Vej, i Rudersdal Kommune ansøges hermed om følgende: Dispensation efter Overfredningsnævnets kendelse af 9. december 1983 til omlægning af Vasevej med tilhørende faciliteter. I det følgende gives en kort beskrivelse af projektet og herefter følger en redegørelse for det ansøgte. Heri præsenteres detailfigurer som viser hvilken del af det planlagte område for projektet, som dispensationen skal gælde for. Dispensationen skal ses i sammenhæng med Vasevej Landskabsplan og VVM-redegørelse for omlægning af Vasevej fra maj Ejerne er tidligere i forløbet er orienteret om vejprojektet. Der foreligger ikke fuldmagter fra ejendommenes ejere til det ansøgte. Såfremt det bliver nødvendigt, vil kommunen ekspropriere arealerne til vejprojektet og dets faciliteter, herunder regnvandsbassiner og erstatningsnatur. 2. PROJEKTBESKRIVELSE Teknik og Miljø, Vej, i Rudersdal Kommune planlægger at omlægge Vasevej med tilhørende faciliteter. Ønsket er primært at opnå en bedre trafiksikkerhed og især forbedre forholdene for lette trafikanter langs Vasevej. Vasevej har i dag en kørebane på 6,5 m, men hverken cykelsti eller fortov med undtagelse af kortere delstrækninger. Vejen er i dag karakteriseret ved kraftige kurveforhold både horisontalt og vertikalt, med deraf følgende dårlige oversigtsforhold og mange uheld. Omlægningen af Vasevej foregår igennem Dumpedalen, der er en ådal omkring vandløbet Dumpedalsrenden (Figur 2-1). Dumpedalen er et naturrigt område, hvor størstedelen af området er omfattet af forskellige former for naturbeskyttelse eller fredninger. Figur 2-1 Linjeføring for omlægning af Vasevej.

5 2 3. ANSØGNING OM DISPENSATION EFTER OVERFRED- NINGSNÆVNETS KENDELSE AF 9. DECEMBER 1983 Hele området nord for Vasevej, kaldet Dumpedalen, er fredet ved Overfredningsnævnets kendelse af den 9. december 1983, og området består af et kuperet landskab med enge og moser. Fredningen har til formål at bevare de landskabelige værdier i området, herunder udsigten over Dumpedalen fra Kongevejen, samt at sikre områdets betydning som levested for planter og dyr. Figur 3-1 Fredningens udstrækning omkring omlægningen af Vasevej samt placering af regnvandsbassiner og erstatningsnatur. Af fredningens generelle bestemmelser fremgår bl.a. af 1, at det fredede område skal bevares i dets nuværende tilstand. Der må således bl.a. ikke foretages terrænændringer eller ændringer af den hidtidige anvendelse af arealerne. Ifølge 5 kan der uanset bestemmelsen i 1 efter forudgående godkendelse af Fredningsnævnet ske udvidelse og regulering af Kongevejen og Vasevejen samt anlægges gangstier for områdets rekreative udnyttelse. 3.1 Vejarealudlæg i fredet område Vestlig kurveudretning I forbindelse med den vestlige kurveudretning vil der blive etableret ca m 2 ny vej og sti igennem det fredede område på matr. nr. 6c, Bistrup By, Bistrup og 7000a, Bistrup By, Bistrup, hvilket fremgår af Figur 3-2. Den eksisterende vej nedlægges på det konkrete sted.

6 3 Figur 3-2 Nyt vejanlæg i det fredet område i forbindelse med den vestlige kurveudretning. På vegne af Teknik og Miljø, Vej, i Rudersdal Kommune ansøges hermed om dispensation fra fredningens bestemmelser til: Terrænændringer og ændret arealanvendelse inden for det fredede område på ca m 2 i forbindelse med omlægningen af Vasevej. Arealet inddrages til nyt vejtracé og stisystem på matr. nr. 6c, Bistrup By, Bistrup Østlig kurveudretning I forbindelse med den østlige kurveudretning vil der blive etableret ca m 2 ny vej og sti igennem det fredede område på matr. nr. 1ck, Bistrup By, Bistrup og 5u, Bistrup By, Bistrup. En del af det gamle vejtracé, som ligger uden for det fredede område, bevares som en lokal adgangsvej til husene langs denne del af Vasevej (Figur 3-3).

7 4 Figur 3-3 Nyt vejanlæg i fredet område i forbindelse med den østlig kurveudretning. På vegne af Teknik og Miljø, Vej i Rudersdal Kommune ansøges hermed om dispensation fra fredningens bestemmelser til Terrænændringer og ændret arealanvendelse inden for det fredede område på ca m 2 i forbindelse med omlægningen af Vasevej. Arealet inddrages til nyt vejtracé og stisystem på følgende ejendomme: Matrikel nr. 1ck, Bistrup By, Bistrup Matrikel nr. 5u, Bistrup By, Bistrup Matrikel nr. 9, Bistrup By, Bistrup Matrikel nr. 8a, Bistrup By, Bistrup. 3.2 Regnvandsbassiner i fredet område Der etableres regnvandsbassiner til at håndtere det afstrømmende regnvand fra Vasevej. På trods af, at regnvandsbassinerne først og fremmest er tekniske anlæg, bliver de dog udformet således, at de fremstår som attraktive naturelementer. Til hvert regnvandsbassin er tilknyttet et pumpehus med tilhørende el-skab. Pumpehuset vil efter anlæg kun være synligt over jorden ved et hævet dæksel. El-skabene dimensioners til ca. 60x40x30 cm (HxBxD), men kan blive lidt større alt efter, hvor meget styring af vandstanden, der ønskes. Etablering af regnvandsbassinerne kræver også landzonetilladelse Vestlig kurveudretning Nord for den vestligste kurveudretning etableres et regnvandsbassin (B1) (ca. 690 m 2 ved max vandstuvning og ca. 300 m 2 ved permanent vandspejl) i det fredede areal på matrikel nr. 7b Bistrup By, Bistrup. Placering af bassinet fremgår af Figur 3-5. Et snit gennem bassinet er angivet på Figur 3-4.

8 5 Figur 3-4 Snit igennem regnvandsbassin B1. Snitflader fremgår af Figur 3-5. Bassin B1 er repræsentativt for samtlige bassiner. Bassinet anlægges med en normalvandstand på 1 m under Dumpedalsrendens, og formodentlig også mindst 1 m under grundvandsstanden i mosearealet. Bassinet anlægges derfor med en tæt og tung lermembran for ikke at virke som dræn af den omgivende mose og for at vandhullet ikke skal blive presset op og komme til at flyde.

9 6 Figur 3-5 Placering af regnvandsbassin B1 og B2 og tilhørende pumpehuse. Umiddelbart syd for den eksisterende Vasevej etableres et regnvandsbassin (B2) (ca. 240 m 2 ved max vandstuvning og ca. 75 m 2 ved permanent vandspejl) på matr. nr. 6c og 6cg, begge Bistrup By, Bistrup Østlig kurveudretning Syd for den østlige kurveudretning etableres et regnvandsbassin (ca m 2 ved max vandstuvning og ca. 640 m 2 ved permanent vandspejl) på matr. nr. 5u, Bistrup By, Bistrup og 1ck, Rudegård, Ny Holte.

10 7 Figur 3-6 Placering af regnvandsbassin B3 og tilhørende pumpehus. På vegne af Teknik og Miljø, Vej i Rudersdal Kommune ansøges hermed om dispensation fra fredningens bestemmelser til: Terrænændringer og ændret arealanvendelse på ca. 690 m 2 på matr. nr. 7b, Bistrup By, Bistrup til etablering af regnvandsbassin (B1) og pumpehus. Terrænændringer og ændret arealanvendelse på ca. 240 m 2 på matr. nr. 6c og 6cg, Bistrup By, Bistrup til etablering af regnvandsbassin (B2) og pumpehus. Terrænændringer og ændret arealanvendelse på ca m 2 på matr. nr. 5u Bistrup By, Bistrup og 1ck Rudegård, Ny Holte til etablering af regnvandsbassin (B3). 3.3 Beplantning i fredet område De steder, hvor vejstrækningen er groet til over tid, og hvor de periodevise landskabskig er slørede, fældes træerne. Det drejer sig primært om unge træer af typen tjørn, ask, poppel og birk. Disse forhold er beskrevet i Vasevej Landskabsplan, som er vedlagt denne ansøgning. Ved at rydde op i beplantningen langs vejstrækningen vil det visuelle miljø opleves mere attraktivt og varieret, idet man skiftevis passerer åbne marklandskaber og tætte skovvolumener. Omlægning af Vasevej medfører, at der flere steder også bør suppleres med ny træbeplantning. De nye træer har til formål at understrege rytmen i de eksisterende beplantningsvolumener i arealerne mellem vejen og cykelstien samt mellemrummet mellem den nye og eksisterende Vasevej. Der etableres supplerende beplantning og fældes opvækst, som angivet på Figur 3-7.

11 8 Figur 3-7 Placering af nye beplantninger og rydning af eksisterende beplantninger, jf. Vasevej Landskabsplan. På vegne af Teknik og Miljø, Vej, i Rudersdal Kommune ansøges hermed om dispensation fra fredningens bestemmelser til ændret arealanvendelse i form af ny beplantning på: Ca. 610 m 2 fordelt på matr. nr. 7b, Bistrup By, Bistrup og 7000a, Bistrup By, Bistrup og 6c, Bistrup By, Bistrup Ca. 70 m 2 fordelt på matr. nr. 6cg, Bistrup By, Bistrup, 6c, Bistrup By, Bistrup og 7000a, Bistrup By, Bistrup Ca. 350 m 2 på matr. nr. 8a, Bistrup By, Bistrup Ca. 90 m 2 fordelt på 5u, Bistrup By, Bistrup og 9, Bistrup By, Bistrup Ca. 145 m 2 fordelt på 7000a, Bistrup By, Bistrup og 5u, Bistrup By, Bistrup Ca. 615 m 2 på matr. nr. 1ck, Rudegård, Ny Holte. På vegne af Teknik og Miljø, Vej i Rudersdal Kommune ansøges hermed om dispensation fra fredningens bestemmelser til ændret arealanvendelse i form af rydning af beplantning på: Ca. 920 m 2 på matr. nr. 1ck, Rudegård, Ny Holte Ca m 2 på matr. nr. 9, Bistrup By, Bistrup Ca. 300 m 2 på matr. nr. 8a, Bistrup By, Bistrup Ca. 560 m 2 på matr. nr. 6c, Bistrup By, Bistrup 3.4 Erstatningsnatur i fredet område I forbindelse med omlægning af Vasevej inddrages arealer, der er beskyttet i henhold til naturbeskyttelseslovens 3. For at kompensere for den inddragede natur vil der blive udlagt nye områder til erstatningsnatur. Tre af erstatningsarealerne placeres i det fredede område og placering fremgår af Figur 3-9 og landskabsplan for Vasevej. Etablering af arealerne med erstatningsnatur kræver ligeledes landzonetilladelse. Erstatningsnaturen etableres som vandhuller med brede og meget flade brinker, der kan forsumpe og på sigt blive til mose. Erstatningsbiotoperne etableres, hvor der er naturlige lavninger i landskabet (se principskitse i Figur 3-8).

12 9 Figur 3-8 Principsnit for erstatningsnatur, jf. Vasevej Landskabsplan. Eksisterende terræn fremgår ligeledes af figuren. Figur 3-9 Placering for erstatningsnatur i det fredet område på område 01, 02 og 03. Erstatningsområde 04 ligger uden for det fredede område.

13 10 På vegne af Teknik og Miljø, Vej, i Rudersdal Kommune ansøges hermed om dispensation fra fredningens bestemmelser til: Terrænændringer og ændret arealanvendelse på ca m 2 på matr. nr. 8a Bistrup By, Bistrup til etablering af erstatningsnatur (01) Terrænændringer og ændret arealanvendelse på ca m 2 på matr. nr. 9 Bistrup By, Bistrup til etablering af erstatningsnatur (02) Terrænændringer og ændret arealanvendelse på ca. 950 m 2 på matrikel 1ck Rudegård, Ny Holte til etablering af erstatningsnatur (03) 3.5 Arbejdspladser i fredet område Der er i anlægsfasen brug for arealer til arbejdspladser, hvor entreprenøren kan stille redskabsskure og entreprenørmateriel udenfor arbejdstid, og hvor materialer til anlægsarbejdet kan opbevares. Der ansøges om placering af en arbejdsplads på ca m 2 på matr. nr. 7b, Bistrup By, Bistrup. Det ubebyggede areal er beskyttet i henhold til naturbeskyttelseslovens 3 og er beliggende i det fredede område. Arbejdspladsen kan etableres uden særlige foranstaltninger, og det er ikke nødvendigt at fælde træer. Den midlertidige arbejdsplads forventes anvendt i hele anlægsfasen, og arealet reetableres efter endt anlægsarbejde ved at fjerne redskabsskure, entreprenørmateriel og opbevaret materiel. Det midlertidige arbejdsareal kræver også landzonetilladelse. Figur 3-10 Arbejdsareal i fredet område. På vegne af Teknik og Miljø, Vej, i Rudersdal Kommune ansøges hermed om dispensation fra fredningens bestemmelser til: Midlertidig ændring i arealanvendelse (ca m 2 ) på matr. nr. 7b, Bistrup By, Bistrup til etablering af en arbejdsplads.

14 11 4. RELATEREDE ANSØGNINGER I forbindelse med projektet er der desuden ansøgt om: Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til inddragelse af beskyttede naturområder Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassiner og erstatningsvandhuller i landzone Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 til etablering af midlertidigt arbejdsareal inden for skovbyggelinje Udledningstilladelse til udledning af vand fra regnvandsbassin til Dumpedalsrenden Dispensation fra museumslovens 29a til flytning af beskyttet dige Dispensation fra skovloven til fældning af træer på fredskovspligtigt areal Principgodkendelse fra naturbeskyttelseslovens 20.

Til Rudersdal Kommune, Byplan. Dokumenttype Rapport. Dato Oktober 2011

Til Rudersdal Kommune, Byplan. Dokumenttype Rapport. Dato Oktober 2011 Til Rudersdal Kommune, Byplan Dokumenttype Rapport Dato Oktober 2011 ANSØGNING OM LANDZONE- TILLADELSE TIL ETABLERING AF REGNVANDSBASSINER, ERSTATNINGSVANDHULLER OG ARBEJDSPLADSER SAMT ANSØGNING OM DISPENSA-

Læs mere

Vasevej cykelsti og vejregulering

Vasevej cykelsti og vejregulering Vasevej cykelsti og vejregulering Tegningen viser, hvordan Vasevej ændres - med dobbeltrettet cykel- og gangsti. De røde linjer viser henholdsvis ny kørebane og cykelsti, den hvide det eksisterende vejforløb.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. februar 2013 J.nr.: NMK-510-00302 Ref.: meh AFGØRELSE i sag om omlægning af Vasevej m.v. i Rudersdal Kommune Natur-

Læs mere

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear Industrivej 2 4683 Rønnede Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk Dear NY VINDMØLLEPARK VED TUREBYLILLE I FAXE KOMMUNE - ANSØG- NING OM DISPENSATION TIL ETABLERING AF TO NYE OVERKØRSLER INDENFOR

Læs mere

VVM-tilladelse Vasevej

VVM-tilladelse Vasevej Teknik og Miljø Vej Øverødvej 2 2840 Holte VVM-tilladelse Vasevej Hermed meddeles Rudersdal Kommune VVM-tilladelse til omlægning af Vasevej som angivet i Rudersdal Kommuneplan 2013, hvor kommuneplantillæg

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv.

Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv. Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv. Baggrund og projektbeskrivelse NIRAS A/S ansøger hermed på vegne af Energi Viborg Vand A/S om nedgravning

Læs mere

Erstatningsnatur i kommunerne hvordan håndterer vi det i sagsbehandlingen.

Erstatningsnatur i kommunerne hvordan håndterer vi det i sagsbehandlingen. Erstatningsnatur i kommunerne hvordan håndterer vi det i sagsbehandlingen Kort om Silkeborgmotorvejen Ca. 24 km i Silkeborg Kommune Ca. 22 beskyttede naturområder ( 3) berøres Ca. 20 ha. erstatningsnatur

Læs mere

Hørsholm Kommune Miljø, Natur og Affald. Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm

Hørsholm Kommune Miljø, Natur og Affald. Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Hørsholm Kommune Miljø, Natur og Affald. Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm ANSØGNING OM ÆNDRING AF FORLØBET AF VANDLØBET BOLBROREN- DEN IFB. ETABLERING AF NYT AFLØBSANLÆG PÅ BOLBROENGEN. Baggrund Bolbroengen

Læs mere

Projektbeskrivelse Skægs Mølle

Projektbeskrivelse Skægs Mølle Projektbeskrivelse Skægs Mølle Ansøgning til brug ved myndighedsgodkendelser efter skovloven, naturbeskyttelsesloven og planloven Billede 1: Overløbsværket ved Skægs Mølle Projektejer Odder Kommune Rådhusgade

Læs mere

Notat Side 1 af januar 2013 Ref.: Frank Agerskov

Notat Side 1 af januar 2013 Ref.: Frank Agerskov Vedr.: Pipeline 3 Ansøgning om etablering af pumpestation og spildevandsledning. Sagsnummer 12/13676 Notat Side 1 af 6 30. januar 2013 Ref.: Frank Agerskov Til: Rudersdal Kommune Fra: Krüger A/S Kopi til

Læs mere

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars Vesthimmerlands Kommune Trafik og Grønne områder Himmerlandsgade 27 9600 Aars Sendt til: jkr@vesthimmerland.dk Dato: 01. juni 2015 Teknik- og Økonomiforvaltningen, Farsø Sagsnr.: 820-2015-16385 Dokumentnr.:

Læs mere

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup Favrskov Kommune, Trafik og Veje Skovvej 20 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Plan Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Strækningsanlægstilladelse til forlængelse af

Læs mere

Notat Renset spildevand fra PIPELINE til Kighanerenden ifm. nedlæggelse af Rundforbi Renseanlæg. Sag nr. 08/41490. Projektbeskrivelse

Notat Renset spildevand fra PIPELINE til Kighanerenden ifm. nedlæggelse af Rundforbi Renseanlæg. Sag nr. 08/41490. Projektbeskrivelse Notat Renset spildevand fra PIPELINE til Kighanerenden ifm. nedlæggelse af Rundforbi Renseanlæg Sag nr. 08/41490 Projektbeskrivelse Det er vedtaget, at Rundforbi Renseanlæg nedlæges og erstattes af en

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Poul Erik Christensen Jenslev Gade 4 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Anne Katrine Langebæk Ved Kirken 6 4500 Nykøbing Sj. Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646 4914

Læs mere

Naturkvalitetsplanen i korte træk

Naturkvalitetsplanen i korte træk Naturkvalitetsplanen i korte træk Hvordan skal de beskyttede naturområder udvikle sig frem mod 2025 Hvad er beskyttet natur? Naturkvalitetsplanen gælder for de naturtyper som er beskyttet mod tilstandsændringer

Læs mere

Den 31. august 2010 Journal nr

Den 31. august 2010 Journal nr Herlev Kommune Park og Vej Att: Ole Skaarup Teknisk Forvaltning Plan og Byg tf@herlev.dk Den 31. august 2010 Journal nr. 163-2010-41599 VVM-tilladelse Herlev Kommune, Park og Vej har den 8. marts 2010

Læs mere

Favrskov Kommune Skovvej Hinnerup Att. Afdeling for Trafik og Veje. Maria F. Olesen. Landzonetilladelse til regnvandsbassin.

Favrskov Kommune Skovvej Hinnerup Att. Afdeling for Trafik og Veje. Maria F. Olesen. Landzonetilladelse til regnvandsbassin. Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup Att. Afdeling for Trafik og Veje. Maria F. Olesen Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Skovdyrkerforeningen Øst Att.: Claus Boel Sendt til mail: cbo@skovdyrkerne.dk Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Landzonetilladelse Planloven

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att. Malene Søndergaard Frederikshavn Spildevand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Sendt til: forsyningen@forsyningen.dk og masd@forsyningen.dk

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 17. oktober 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-16 NATUR OG MILJØ Høring om reguleringsprojekt Frederikssund Kommune har den 7. oktober 2016 modtaget en ansøgning

Læs mere

Kommunen giver dig lovliggørende landzonetilladelse til etableret sansebane for ridning

Kommunen giver dig lovliggørende landzonetilladelse til etableret sansebane for ridning Frederik Kolmorgen Søndergaard Ledreborg Alle 18 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk KOPI Sagsbehandler: Camilla Højrup Tlf. direkte:

Læs mere

VVM for Vasevej. Referat for 2. borgermøde vedrørende projekt for Vasevej - Forslag til kommuneplantillæg 4 med VVM-Redegørelse

VVM for Vasevej. Referat for 2. borgermøde vedrørende projekt for Vasevej - Forslag til kommuneplantillæg 4 med VVM-Redegørelse VVM for Vasevej Referat for 2. borgermøde vedrørende projekt for Vasevej - Forslag til kommuneplantillæg 4 med VVM-Redegørelse Mødet afholdtes torsdag den 9. juni 2011 i Store Sal i administrationscentret

Læs mere

UDVIDELSE AF VÅDENG Ekstremregn - Mortenstrupvej November 2014

UDVIDELSE AF VÅDENG Ekstremregn - Mortenstrupvej November 2014 UDVIDELSE AF VÅDENG Ekstremregn - Mortenstrupvej November 14 Hørsholm 11-11-14 Indholdsfortegnelse 1 PROJEKTETS FORMÅL... 2 2 PROJEKTETS TEKNISKE UDFORMNING.... 2 2.1 DET NATURLIGE OPSTUVNINGS POTENTIALE...

Læs mere

Søren Timmermann og Karina Vestergaard Jensen Nølev Byvej Odder Sendt via Sags Id.

Søren Timmermann og Karina Vestergaard Jensen Nølev Byvej Odder Sendt via Sags Id. Søren Timmermann og Karina Vestergaard Jensen Nølev Byvej 45 8300 Odder Sendt via e-mail: karina@noelev.dk Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Landzonetilladelse til nyt vandhul Nølev Byvej 45 Der er

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 2. oktober 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 2. oktober 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Plan og Kultur Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens 02-10-2017 Sags id: 2016-1003 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering regnvandsbassin 3 på ejendommen matr. nr.

Læs mere

Favrskov Spildevand. Torvegade Hammel. Att. Christian Bækgaard. Landzonetilladelse til regnvandsbassin

Favrskov Spildevand. Torvegade Hammel. Att. Christian Bækgaard. Landzonetilladelse til regnvandsbassin Favrskov Spildevand Torvegade 7 8450 Hammel Att. Christian Bækgaard Favrskov Kommune Plan Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Landzonetilladelse til regnvandsbassin

Læs mere

Albertslund Kommune. Nordmarks Alle Albertslund. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Albertslund Kommune. Nordmarks Alle Albertslund. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt

Læs mere

Odder Kommune meddeler dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16, stk. 1 jf. 65, stk. 1 til etablering af et vandhul indenfor åbeskyttelseslinjen.

Odder Kommune meddeler dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16, stk. 1 jf. 65, stk. 1 til etablering af et vandhul indenfor åbeskyttelseslinjen. Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse og dispensation til anlæggelse af vandhul Jævnfør planlovens 35 meddeler Odder Kommune landzonetilladelse til etablering af vandhul på maksimalt 400 m

Læs mere

Landzonetilladelse til vandhul

Landzonetilladelse til vandhul Jes Jørgen Jessen Løjt Sønderskovvej 45 6200 Aabenraa Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 14-12-2018 Sagsnr.: 18/43132 Kontakt: Camilla Kjul Kokholm Larsen Direkte tlf.: 7376 8239 E-mail:

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af vandhul

Landzonetilladelse til etablering af vandhul Peter Muller Larsen Ellelausvej 17 8660 Skanderborg e-mail: petermullerlarsen@gmail.com Dato: 9. september 2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-5041-16 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794

Læs mere

Dispensation til at flytte vandhul/regnvandsbassin

Dispensation til at flytte vandhul/regnvandsbassin Jan Toft Nørgaard Nørremarksvej 31 Birkelev 6780 Skærbæk Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929284 Mail: ln1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-36-17 KS: LSJ 10-01-2018 Dispensation til at flytte vandhul/regnvandsbassin

Læs mere

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 Dato 1. juni 2015 Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund

Læs mere

Klage over Silkeborg kommunes dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3, 16 og 18 til anlæg af Nordskovvej

Klage over Silkeborg kommunes dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3, 16 og 18 til anlæg af Nordskovvej Natur- og Miljøklagenævnet 28. december 2016 c/o Silkeborg kommune Klage over Silkeborg kommunes dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3, 16 og 18 til anlæg af Nordskovvej Silkeborg kommune har den

Læs mere

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt Albertslund

Læs mere

Principbeslutning om forlægning af Storskovvej ved Constantinsborg A/S med forbehold for, at der opnås de nødvendige myndighedstilladelser.

Principbeslutning om forlægning af Storskovvej ved Constantinsborg A/S med forbehold for, at der opnås de nødvendige myndighedstilladelser. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. september 2016 Forlægning af Storskovvej ved Constantinsborg Principbeslutning om forlægning af Storskovvej ved Constantinsborg

Læs mere

VVM-screening (anmeldeskema bilag 5): Renovering af gadekær i Ishøj Landsby, etablering af to regnvandssøer og publikumsfaciliteter.

VVM-screening (anmeldeskema bilag 5): Renovering af gadekær i Ishøj Landsby, etablering af to regnvandssøer og publikumsfaciliteter. VVM-screening (anmeldeskema bilag 5): Renovering af gadekær i Ishøj Landsby, etablering af to regnvandssøer og publikumsfaciliteter. Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning

Læs mere

Bemærkninger til klage over modernisering af Resendal

Bemærkninger til klage over modernisering af Resendal Natur- og Miljøklagenævnet E-mail: nmkn@nmkn.dk Att. Kurt Bjerre Pedersen, kbp@nmkn.dk 22. september 2014 Bemærkninger til klage over modernisering af Resendal Natur- og Miljøklagenævnet har 4. september

Læs mere

Råstofplan 2016. #split# Høringssvar fra Brønderslev Kommune

Råstofplan 2016. #split# Høringssvar fra Brønderslev Kommune #split# Råstofplan 2016 Plan og Miljø Dato: 04-05-2016 Sags. nr.: 86.07.00-P17-1-15 Sagsbeh.: Gorm Pilgaard Jørgensen Lokaltlf.: +4599455109 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum.

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Oversigtskort Maj 2015-1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Dispensation til

Læs mere

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Landzonetilladelse og 3-dispensation til at udvide en sø og fjerne en ø i søen

Landzonetilladelse og 3-dispensation til at udvide en sø og fjerne en ø i søen Returadresse: Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg Joan Aagreen og Tommy Finn Jakobsen Ougtvedvej 18 Ougtved 4291 Ruds Vedby DATO 29. juli 2016 SAGS NR. 326-2016-20086 BETJE N D IG SELV Landzonetilladelse og

Læs mere

Til Aalborg Kommune. Dokumenttype VVM-anmeldelse. Date Juni 2015 UDVIDELSE AF TRANHOLMEJ FRA 2 TIL 4 SPOR MED TILHØRENDE ANLÆG VVM-ANMELDELSE

Til Aalborg Kommune. Dokumenttype VVM-anmeldelse. Date Juni 2015 UDVIDELSE AF TRANHOLMEJ FRA 2 TIL 4 SPOR MED TILHØRENDE ANLÆG VVM-ANMELDELSE Til Aalborg Kommune Dokumenttype VVM-anmeldelse Date Juni 2015 UDVIDELSE AF TRANHOLMEJ FRA 2 TIL 4 SPOR MED TILHØRENDE ANLÆG VVM-ANMELDELSE VVM-ANMELDELSE Revision 01 Dato 18-06-2015 Udarbejdet af RHOL

Læs mere

Plejeplan for Granly fredningen

Plejeplan for Granly fredningen Plejeplan for Granly fredningen Fredningen Granly fredningen er tinglyst den 27. september 1963 på dele af matr. nr. 5 ca, 5 cb, 5 cf, 5 ch, 5 cm, 5 cn, 5 cu, 5 cv og 5 cx samt hele 5 di og 5 hq, Annisse

Læs mere

Stor-skala solcelleanlæg ved Tybrind

Stor-skala solcelleanlæg ved Tybrind Stor-skala solcelleanlæg ved Tybrind Thisted, den 19. februar 2013 Projektbeskrivelse Bendt Wedell, Wedellsborg, ønsker at opstille et større solcelleanlæg til strømproduktion på matrikel nr. 1aa Tybrind

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Teknik & Økonomi Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Lovgrundlag

Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Teknik & Økonomi Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Lovgrundlag Villy Elmer Nielsen Kolstrupvej 64 Grindsted Mk 7200 Grindsted Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Dato: 25-01-2018 Billund Kommune har den 12. december 2018 modtaget

Læs mere

VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup.

VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup. VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup. Indholdsfortegnelse 1 VVM vurdering... 3 2 Anlæggets Karakteristika... 3 2.1 Anlæggets dimensioner... 3 2.2 Kumulation med andre projekter...

Læs mere

Alle omkostninger i forbindelse med arkæologiske undersøgelser afholdes af bygherre.

Alle omkostninger i forbindelse med arkæologiske undersøgelser afholdes af bygherre. Plan og Kultur Assens Spildevand Skovvej 2B 5610 Assens 21-08-2018 Sags id: 2018-0446 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin 3 som ansøgt på ejendommen

Læs mere

Aabenraa Kommune meddeler endvidere landzonetilladelse til etablering af vandhul, jf. 35 i Lov om planlægning, LBK. nr af 23. november 2015.

Aabenraa Kommune meddeler endvidere landzonetilladelse til etablering af vandhul, jf. 35 i Lov om planlægning, LBK. nr af 23. november 2015. Hans Nissen Damm Sønderborgvej 161 6200 Aabenraa Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 31-05-2017 Sagsnr.: 16/39752 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 7376 7358 E-mail: tha@aabenraa.dk

Læs mere

KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN

KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN Til Esbjerg Kommune Dokumenttype Notat Dato Maj 2016 Ansøgning om tilladelse til vandløbsprojekt af Lufthavnsbækken KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN Revision 01 Dato

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

- at søen er lavvandet med flade bredder, der ikke har hældning større end 1:3-1:5 over og under vandlinjen,

- at søen er lavvandet med flade bredder, der ikke har hældning større end 1:3-1:5 over og under vandlinjen, Plan og Kultur Steen Nielsen Langstedvej 3 Højrup 5620 Glamsbjerg 5. september 2018 Sags id: 2018-0541 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af en sø på ejendommen

Læs mere

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad 13-12-2010 10/43032 Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen samt landzonetilladelse til etablering af 4 vandhuller samt ændring i terrænet

Læs mere

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling 01-10- 2012 Frederikshavn Kommune/Natur Sagsbehandler: sili Administrative

Læs mere

Landzonetilladelse til udvidelse af reservoir

Landzonetilladelse til udvidelse af reservoir 16. januar 2019 Sagsnr. S2018-5895 Dok.nr. D2019-834 Journalnr. 202 Landzonetilladelse til udvidelse af reservoir Samsø Kommune har behandlet din ansøgning om at udvide et markvandingsreservoir på ejendommen

Læs mere

Tilladelsen er meddelt på følgende vilkår:

Tilladelsen er meddelt på følgende vilkår: Banedanmark Att.: Mette Daugaard Petersen Sendt på mail: xmdp@bane.dk Dato: 2. februar 2017 Landzonetilladelse til at etablere midlertidige arbejdsarealer med mandskabsvogne, containere til udstyr og jorddepoter

Læs mere

Ren Jord- på din jord. Ansvar, tilladelser og placering

Ren Jord- på din jord. Ansvar, tilladelser og placering Ren Jord- på din jord Ansvar, tilladelser og placering Indledning Formålet med denne folder er at gøre opmærksom på det ansvar, du har, hvis du vælger at modtage ren jord. Desuden beskriver folderen, hvilke

Læs mere

Landzonetilladelse til at grave en sø på ejendommen matr.nr. 25s Kværkeby By, Kværkeby, beliggende Køgevej 70, 4100 Ringsted

Landzonetilladelse til at grave en sø på ejendommen matr.nr. 25s Kværkeby By, Kværkeby, beliggende Køgevej 70, 4100 Ringsted Ringsted Kommune Att.: Britt Vodstrup Andersen sendt på mail: bva@ringsted.dk Dato: 21. juni 2017 Landzonetilladelse til at grave en sø på ejendommen matr.nr. 25s Kværkeby By, Kværkeby, beliggende Køgevej

Læs mere

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning Henrik Tange Flintehøjen 14 3600 Frederikssund Sendt til: tange.henrik@gmail.com Dato: 14. december 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-21336 Dokumentnr.:

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Assens Forsyning Skovvej 2B 5610 Assens 21-08-2019 Sags id: 2019-0081 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin på ejendommen matr. nr.

Læs mere

Dispensation til oprensning og slåning

Dispensation til oprensning og slåning Tønder Spildevand A/S Stationsvej 5 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928043 Mail: mom1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-11-15 Ks: LSc 26. august 2015 Dispensation til oprensning og slåning

Læs mere

Tilladelse til flytning af rørbro (markoverkørsel) over vandløbet Kirstens Bæk

Tilladelse til flytning af rørbro (markoverkørsel) over vandløbet Kirstens Bæk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg DATO: 25-06-2015 JOURNALNUMMER 06.02.16-P19-6-15

Læs mere

Lov 9 af om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 934 af

Lov 9 af om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 934 af Erik Petersen Storde 3 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929284 Mail: ln1@toender.dk Sags id.: 01.05.00-P25-1-18 Ks: LSJ 14-05-2018 Dispensation til tilstandsændring samt erstatningsnatur

Læs mere

DWW Landbrug ApS Dato: 27-10-2014 Kvæsthusgade 1, 1. sal

DWW Landbrug ApS Dato: 27-10-2014 Kvæsthusgade 1, 1. sal DWW Landbrug ApS Dato: 27-10-2014 Kvæsthusgade 1, 1. sal Sagsb.: sbagg 1251 København K Sagsnr.: 14/66954 Dir.tlf.: 72 36 41 00 E-mail: natur@holb.dk Landzonetilladelse til etablering af søer i Fruerskov

Læs mere

SlothMøller v. Søren Wagner Pedersen. Landzonetilladelse til at etablere et regnvandsbassin på matr.nr. 299 Lambjerg, Hørup.

SlothMøller v. Søren Wagner Pedersen. Landzonetilladelse til at etablere et regnvandsbassin på matr.nr. 299 Lambjerg, Hørup. SlothMøller v. Søren Wagner Pedersen Landzonetilladelse til at etablere et regnvandsbassin på matr.nr. 299 Lambjerg, Hørup Sønderborg Kommune har modtaget en ansøgning om etablering af et regnvandsbassin

Læs mere

Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej

Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej Sagsnr: 11/24977 Sagsansvarlig: dr29471 Sagsbehandler: hc Sagens formål Godkendelse af forslag til

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af tillæg nr. 5 til Spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune

NOTAT. Miljøscreening af tillæg nr. 5 til Spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2004-2007 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Dette tillæg nr. 5 til den gældende

Læs mere

Lov 9 af om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse 121 af og senere ændringer.

Lov 9 af om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse 121 af og senere ændringer. Alfred Poulsen Ebbesen Gyvelvej 62 Åved 6780 Skærbæk Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-K08-8-15 Ks: LVN 10. november 2017 Lovliggørende dispensation til

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Del 2: 2019 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Opsummering... 3 1.3 Matrikler... 4 2. BESKRIVELSE AF OMRÅDET... 5 2.1 Tilstand... 6

Læs mere

GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV

GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev 5. NOVEMBER 2015 JOURNALNUMMER 15/1992 KS:STEROE UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV Stevns Kommune,

Læs mere

BAGGRUNDSOPLYSNINGER...

BAGGRUNDSOPLYSNINGER... Freja Ejendomme A/S Gl. Kongevej 60, 6. Sal 1850 Frederiksberg C Att: Rune Christiansen (rc@freja.biz).: Andersen 3 dispensationsansøgning (Indsendes til Furesø kommune) Dato: 3. udgave 21. april 2016

Læs mere

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindealle Hillerød

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindealle Hillerød Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Dispensation til at nedlægge vandhul, med funktion af forsinkelsesbassin, omfattet af Naturbeskyttelsesloven 3 Ejendommen 7000d, Favrholm,

Læs mere

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Notatark Sagsnr. 01.02.05-P19-4-16 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 17.3.2016 Indstillingsnotat Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Beslutningstema Udvalget for

Læs mere

SCREENING OMFARTSVEJ ØST OM HEDENSTED

SCREENING OMFARTSVEJ ØST OM HEDENSTED Til Hedensted Kommune Dokumenttype Rapport Dato September 2018 SCREENING OMFARTSVEJ ØST OM HEDENSTED SCREENING OMFARTSVEJ ØST OM HEDENSTED Projektnavn Omfartsvej øst om Hedensted Projektnr. 1100032510

Læs mere

Klima og Planlægning. Næstved Kommune Center for Trafik og Ejendomme

Klima og Planlægning. Næstved Kommune Center for Trafik og Ejendomme Næstved Kommune Center for Trafik og Ejendomme Klima og Planlægning Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6110 www.næstved.dk Dato 21.9.2016 Sagsnr. 01.03.03-P19-23-16 Landzonetilladelse til

Læs mere

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse

Der foretages i øvrigt ikke yderligere bygningsrelaterede ændringer på matr. nr Tilladelse Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia att. Niels Chr. Brix E-mail: ncb@energinet.dk 18. oktober 2016 edoc: 2016-0240559

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Nationalpark Skjoldungernes Land Att.: Thomas Vestergaard-Nielsen thove@danmarksnationalparker.dk Lejre Kommune Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk KOPI

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 21-08-2019 Sags id: 2019-0517 Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin nr. 11 Assens Kommune giver landzonetilladelse

Læs mere

Vi har nu gennemgået din henvendelse vedr. etableringen af cykelstien langs Skindersøvej syd for Ålsgårde.

Vi har nu gennemgået din henvendelse vedr. etableringen af cykelstien langs Skindersøvej syd for Ålsgårde. Trafik, Vej og Parkering Henrik Noer Olsen Hol59@helsingor.dk Kopi til Rune Wøhlk, RUW@le34.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 21.06.2017

Læs mere

Ved omlægning af dræn, skal der indhentes tilladelse/godkendelse fra Assens Kommunes vandløbsmyndighed.

Ved omlægning af dræn, skal der indhentes tilladelse/godkendelse fra Assens Kommunes vandløbsmyndighed. Plan og Kultur Fonden Frydenlund Fuglepark Skovvej 50 Nårup Skov 5690 Tommerup 05-10-2017 Sags id: 2017-0593 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af 2 søer på hver

Læs mere

Dispensation til 3 sø

Dispensation til 3 sø Grundejerforeningen Eldrup v/formand Per B. Frederiksen Losvej 3, Ertebølle 9640 Farsø Sendt på e-mail: per@yde-frederiksen.dk Dato: 2. februar 2016 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640

Læs mere

Efter etableringen vil vandhullet blive registreret som et 3 område i henhold til naturbeskyttelsesloven. Team Plan, Geodata og Klima

Efter etableringen vil vandhullet blive registreret som et 3 område i henhold til naturbeskyttelsesloven. Team Plan, Geodata og Klima Til Ejer Strandbakken 1 Karrebækstorp 4736 Karrebæksminde Team Plan, Geodata og Klima Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6110 www.næstved.dk Mail: byggesag@naestved.dk Dato 24.11.2017 Sagsnr.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af vandhul i Lolland Kommune. Afgørelsen træffes efter naturbeskyttelseslovens 1 65 stk. 3.

AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af vandhul i Lolland Kommune. Afgørelsen træffes efter naturbeskyttelseslovens 1 65 stk. 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. november 2014 J.nr.: NMK-510-00625 Ref.: GRYBE-NMKN AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af vandhul i Lolland Kommune Afgørelsen

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse til vandhul

Lovliggørende landzonetilladelse til vandhul 07. maj 2019 Sagsnr. S2018-9936 Dok. nr. D2019-11385 Journalnr. 29642 Lovliggørende landzonetilladelse til vandhul Samsø Kommune har i anden forbindelse observeret et nyt vandhul, etableret på ejendommen

Læs mere

Dispensation til regulering af sø og mose og tilladelse til to nye sø på ejendommen Holbækvej 148, Nr. Jernløse.

Dispensation til regulering af sø og mose og tilladelse til to nye sø på ejendommen Holbækvej 148, Nr. Jernløse. AMPHI CONSULT V. MARTIN HESSELSØE ApS Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst HOLBÆK KOMMUNE Dato: 7. marts 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 6554 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST )

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST ) Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre: Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST-130-00240) Etablering af en

Læs mere

Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af platform ved sø 709, matr. 24de Ballerup, Ballerup By.

Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af platform ved sø 709, matr. 24de Ballerup, Ballerup By. Borupgård Gymnasium Lautruphøj 9 2750 Ballerup Sendt den 4. maj 2017 til rådgiver Christian Engelhard Olsen på adressen christian.engelhard.olsen@gfadm.dk MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Genåbning af rørlagt strækning i Vejlebrorenden - etablering af nyt vandløbstracé på ejendommen matr. nr. 50, Skenkelsø By, Jørlunde.

Læs mere

Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen et rekreativt område. Marts 2005

Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen et rekreativt område. Marts 2005 Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling Skjoldhøj-kilen et rekreativt område Marts 2005 Spildevandsplan 2003 Indledning I løbet af 2005 gennemføres mindst fem kommunale og statslige anlægsprojekter

Læs mere

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1 10. december 2018 Notat Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning Projekt nr.: 14.625.00 1229093578Dokument nr.: 1229093578 1Version 2 Revision 2 Indhold 1 Indledning

Læs mere

Den 12. marts 2015 afsagde klagenævnet afgørelse i klagesagen, hvor afgørelsen om tilladelse til udledning blev hjemsendt til fornyet sagsbehandling

Den 12. marts 2015 afsagde klagenævnet afgørelse i klagesagen, hvor afgørelsen om tilladelse til udledning blev hjemsendt til fornyet sagsbehandling Odder Kommune Planafdeling Rådhusgade 3 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Fornyet landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin, matr. 24 d Torrild by, Torrild Sagens baggrund I forbindelse

Læs mere

Vejforum Ekspropriation

Vejforum Ekspropriation Vejforum Ekspropriation LE34 Rådgivning landinspektør Lars Emil Vindfeld Møller & landinspektør Thomas Normann Asmussen December 2011 Ekspropriation 1. Forventningsværdi arealer til vejanlæg Hvornår er

Læs mere

Tillæg 6. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

Tillæg 6. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 6 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret)

Læs mere