Forord Formål Beskrivelse af ØSC Lønportalen Vejledning til ØSC Lønportalen Brugeradministration... 10

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10"

Transkript

1 ØSC Lønportalen 12. august 2015 ØSC Løn/MRH Forord Oversendelsen af lønordrer fra kunderne til ØSC Løn sker via en blanketløsning, hvor de forskellige blankettyper kan tilgås. Adgangen til blanketløsningen kræver en virksomheds digitale signatur. Videreudviklingen af blanketløsningen kaldes ØSC Lønportalen og indeholder en systemunderstøttet 2. godkendelse af blanketter. ØSC Lønportalen giver en større sikkerhed i oversendelsen, idet der er en systemunderstøttet funktionsadskilt kontrol på det der oversendes via ØSC Lønportalen. Derudover er der krav om virksomhedens digitale signatur for at kunne tilgå ØSC Lønportalen samt en særskilt oprettelse som 2. godkender, for at få adgang til at oversende til ØSC Løn. ØSC Lønportalen med 2. godkenderen er en del af et styrket fokus på inddatakontrollen og en yderligere sikkerhed mod svig i forbindelse med oversendelse af blanketter fra kunderne til ØSC Løn. ØSC Lønportalen implementeres i forbindelse med udarbejdelsen af den fælles kontrolplan mellem kunden og ØSC Løn. Implementeringen af ØSC Lønportalen får betydning for tilrettelæggelsen af kundens arbejdsgange i forbindelse med lønkontrol. Forord... 1 Formål... 2 Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3 Vejledning til ØSC Lønportalen... 5 Brugeradministration Arkivering af kvittering Roller... 11

2 Side 2 af 12 Formål Denne vejledning beskriver funktionaliteterne i ØSC Lønportalen i forhold til 2. godkender og brugerrettighedsstyring for indberetninger til ØSC Løn. Figur 1. Forskellen mellem nuværende og ny oversendelsesproces. Nuværende proces Kunden ØSC Løn Blanketløsning Blanket sendes til ØSC Lønarkiv Public 360 Ny proces Kunden ØSC Løn ØSC-Lønportalen Bestillinger oprettes og godkendes af 2. godkender Lønarkiv Blanket modtages i ØSC i Public 360 Ved den nye proces importeres blanketten direkte fra ØSC Lønportal til lønarkivet i ØSC Løn, og sendes således ikke længere pr. mail.

3 Side 3 af 12 Beskrivelse af ØSC Lønportalen ØSC Lønportalen er en oversendelsesgrænseflade, der indeholder alle blanketter opdelt på blankettype og hvilke trin blanketten er på i godkendelsesprocessen. Kunden får adgang til ØSC Lønportalen på Statens Administrations hjemmeside, hvor der logges ind med virksomhedens digitale signatur. ØSC Lønportalen indeholder: Oversigt over samlet antal indsendte blanketter (3 mdr.) Oversigt over blanketter der skal godkendes Adgang til oprettelse af nye bestillinger Adgang til administrationen af 2. godkender (brugerrettigheder) Adgang til kvittering (tilgængelig i 3 mdr. bliver også sendt på mail til kunden) Bemyndigelsesliste Ved 2. godkendelse af en blanket er der mulighed for enten at godkende blanketten eller at afvise den. Der er to muligheder for afvisning: 1) at afvise til arkiv eller 2) at afvise til genindsendelse. Godkendes blanketten, skal den underskrives med virksomhedens digitale signatur og blanketten sendes først på dette tidspunkt til ØSC Løn. ØSC Løn modtager således kun blanketter, som er funktionsadskilt kontrolleret af to personer med digital signatur tildelt af virksomheden og 2. godkendt af en person med adgang til ØSC Lønportalen. Afvises blanketten fremkommer der et kommentarfelt, hvor begrundelsen for afvisningen skrives. Blanketten sendes tilbage til indsenderen, som kan læse begrundelsen for afvisningen. Hvis blanketten er afvist til genindsendelse, sendes den tilbage til indsenderen af blanketten. Indsenderen kan nu rette i blanketten og evt. vedhæftede bilag og sende blanketten til godkendelse på ny. Andre personer med virksomhedens digitale signatur og dermed adgang til ØSC Lønportalen kan også tilgå blanketten, rette i den og genindsende til 2. godkendelse. 2. godkender, har adgang til at se blankettens fulde tekst og vedhæftede filer, men kan ikke redigere i disse eller vedhæfte nye filer. Godkendes en blanket ikke i løbet af 3 mdr. fjernes den automatisk fra ØSC Lønportalen. Kvittering for indsendelse af blanket, er en pdf-fil med informationer fra blanketten og synlig 1. og 2. godkender. Kunden modtager en kvitteringsmail der indeholder blanket, bilag og kvitteringspdf en.

4 Side 4 af 12 I ØSC Lønportalen findes også to blanketter til håndtering af brugerrettighedsstyring jf. afsnit om brugeradministration. 4 blankettyper er undtaget fra 2. godkendelse, da disse blanketter ikke har en lønmæssig virkning. De 4 blankettyper omfatter: Raskmelding Sygemelding Anmeldelse af barsel Indberetning af FRAV eller ISOLA

5 Side 5 af 12 Vejledning til ØSC Lønportalen Kunden tilgår ØSC Lønportalen gennem Statens Administrations hjemmeside ved at logge ind med virksomhedens digitale signatur. Figur 2. Log-in til ØSC Lønportalen.

6 Side 6 af 12 Kunden har nu adgang til ØSC Lønportalen, hvor man kan se en oversigt over alle blanketter, se hvor mange blanketter der er indsendt, og hvor mange blanketter der afventer 2. godkendelse. Figur 3. Oversigt over blanketter i ØSC Lønportalen.

7 Side 7 af 12 Den person som 2. godkender en given blanket, kan nu åbne blanketter til godkendelse og se både blanket og vedhæftede filer. Vedkommende har nu valget mellem at afvise eller godkende blanketten. Navnet på indsender fremgår på oversigten. Systemet er spærret for godkendelse af egne blanketter. Figur 4. Oversigt over blanketter der afventer 2. godkendelse. 2. godkender trykker på Rediger formular for adgang til at godkende eller afvise blanket. Figur godkenders adgang til godkendelse eller afvisning af blanket.

8 Side 8 af 12 Figur 6. Godkendelse eller afvisning af blanket. Godkendes blanketten bliver den sendt direkte til ØSC Løn, hvor den modtages direkte i lønarkivet. Afvises blanketten til arkiv, eller afvises den til genindsendelse, skal begrundelsen skrives i kommentarfeltet og blanketten returneres til indsenderen. Indsenderen skal derefter åbne blanketten, læse kommentaren og rette i blanketten, før den igen fremsendes til 2. godkendelse. Andre personer med virksomhedens digitale signatur og dermed adgang til ØSC Lønportalen kan også udføre denne rolle. Figur 7. Viser blanket afvist til 2. godkendelse. Blanket-arkivet indeholder alle indsendt, afvist og godkendte blanketter. Blanketterne slettes efter 3 måneder fra oprettelsesdatoen.

9 Figur 8. Oversigt over alle indsendte blanketter. Side 9 af 12

10 Side 10 af 12 Brugeradministration Kunden har ansvar for administrationen af brugerrettigheder i ØSC Lønportalen. I ØSC Lønportalen findes der to blanketter til håndtering af dette: En oprettelsesblanket og en nedlæggelsesblanket. Figur 9. Forskellen mellem nuværende proces og kommende proces. Nuværende proces Bemyndigelsesliste sendes til ØSC Løn ØSC Løn modtager bemyndigelsesliste Bemyndigelsesliste lægges i EPIcenteret Ny proces ØSC-Lønportalen Blanket til oprettelse af bruger Blanket til nedlæggelse af bruger Kunden og ØSC Løn kan danne bemyndigelsesliste fra træk på oprettelses og nedlæggelses blanketter Ved den nye proces kan kunden trækkes en bemyndigelsesliste direkte fra ØSC Lønportalen. Ved ibrugtagning af ØSC Lønportalen skal en bemyndigede person fra institutionen sende en blanket (Andre indberetninger) med følgende tekst i indberetningen: Oprettelse af første bruger til ØSC Lønportalen. Af blanketten skal det fremgå, hvem der skal oprettes som den første bruger til ØSC Lønportalen. Vedkommende vil derefter kunne godkende blanketter til oprettelse af andre brugere i ØSC Lønportalen, og selv få adgang til at administrere brugerrettigheder for 2. godkender fremadrettet. Alle medarbejdere med rettigheder til 2. godkender, kan nu godkende oprettelsesog nedlæggelsesblanketter ligesom alle andre blanketter. Blanketterne til brugeradministration (blanketterne opret bruger og slet bruger ) opbevares i 5 år i ØSC Lønportalen og kan eksporteres til Excel som dokumentation for brugerrettigheder på et givent tidspunkt. Derudfra kan kunden danne en bemyndigelsesliste 5 år tilbage.

11 Side 11 af 12 Arkivering af kvittering Kunden modtager en mail som kvittering for indsendelse af blanket. Kvitteringen indeholder blanketten med tekst, bilag som er vedhæftet og en pdf-fil med synlige signeringer fra indsender og 2. godkender. Kvitteringen importeres endvidere til lønarkivet i ØSC Løn. Kunden kan arkivere kvitteringen i eget arkivsystem, som dokumentation for indsendelse af blanket og funktionsadskilte kontrol af blankettens indhold. Figur 11. Kvittering med synlige 2 signeringer. Roller Der er mulighed for at indtage rollen som både indsender og 2. godkender, når man er oprettet i ØSC Lønportalen, men man kan kun indtage den ene af rollerne i forhold til den enkelte blanket.

12 Side 12 af 12 Figur 12. Funktionsadskilte roller Tildeling af digital signatur fra virksomheden Oprettelse i ØSC-Lønportal Adgang til ØSC- Lønportal Indsender 2. godkender Oprettelse af bestillinger Indsende blanketter (4 blankettyper) Modtage afviste blanketter Fremsende nye blanketter Downloade kvittering Godkende brugeroprettelse og nedlæggelse Godkende blanketter Afvise blanketter Download kvittering Godkende brugeroprettelse og nedlæggelse Systemmæssig spærring Systemunderstøttelsen betyder at man enten kan varetage rollen som indsender eller 2. godkender.

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10

Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10 ØSC Lønportalen 24. august 2015 ØSC Løn/MRH Forord Oversendelsen af lønordrer fra kunderne til ØSC Løn sker via en blanketløsning, hvor de forskellige blankettyper kan tilgås. Adgangen til blanketløsningen

Læs mere

Vejledning til Serviceportalen

Vejledning til Serviceportalen Vejledning til Serviceportalen Indholdsfortegnelse Opret dig som bruger... 2 Åbn Serviceportalen... 5 Forside... 5 Vidensbase... 5 Opret sag... 7 Se oprettede sager... 10 Tilføjelse til allerede oprettet

Læs mere

Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven.

Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Formål At give en grundlæggende vejledning i hvordan indberetning af timer, kørselsgodtgørelse,

Læs mere

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE -

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - INTRODUKTION TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW På nuværende tidspunkt består systemet af 26 blanketter, der er placeret i 7 kategorier - se nedenfor.

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet

Rigsrevisionens notat om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Rigsrevisionens notat om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Marts 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om samlingen af den statslige lønadministration

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført 14. august 2015 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DIGITALE FORMULARER (BLANKETTER) Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven.

BRUGERVEJLEDNING DIGITALE FORMULARER (BLANKETTER) Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Formål At give en grundlæggende vejledning i hvordan indberetning af timer, kørselsgodtgørelse,

Læs mere

Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven.

Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Formål At give en grundlæggende vejledning i hvordan indberetning af timer, kørselsgodtgørelse,

Læs mere

Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen

Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen Version: 1.0 Opdateret den: 05-06-2019 I denne vejledning kan du læse mere om hvordan du opretter og godkender tilbud og plejefamilier

Læs mere

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO VEJLEDNING VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO ENERGITILSYNET VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO Side 1/1 INDHOLD FORMÅL... 1 HVAD ER ENAO, OG HVORNÅR SKAL DET ANVENDES... 1 VEJLEDNINGENS OPBYGNING...

Læs mere

3 Tryk på Besvar. Trin for trin 3 Digital underskrift - Fuldmagt

3 Tryk på Besvar. Trin for trin 3 Digital underskrift - Fuldmagt Trin for trin 3 Digital underskrift - Fuldmagt Der skal fremsendes fuldmagt, hvis ansøger er en anden end ejendommes ejer, fx en rådgiver eller en andelshaver i en andelsboligforening. 1 Lav et fuldmagtsdokument.

Læs mere

SignFlow Dafolo blanketter

SignFlow Dafolo blanketter Dafolo blanketter integreret i SignFlow Når der indsendes en Dafoloblanket underskrevet med en gyldig digital signatur, sendes der en advis til den valgte postkasse f.eks. raadhuset@kommune.dk. Det er

Læs mere

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos Dusager 4 8200 Århus N Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskPortalen hos INDHOLD Login på ServiceDeskPortalen...

Læs mere

Guide til Brugerstyring - Løn

Guide til Brugerstyring - Løn Guide til Brugerstyring - Løn Guide til brugeradministrator i institutioner/fællesskaber Forord Denne guide er målrettet de medarbejdere, der er udpeget som brugeradministrator for brugerstyring Løn. Der

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Let i gang med NemRefusion

Let i gang med NemRefusion Let i gang med NemRefusion Digital indberetning af syge- og barseldagpenge og sygefraværssamtaler på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Dokument version: 1.3 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldsekretariatet Ny Østergade 7-11 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan

Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan brugere af VandData tildeles rettigheder til systemet

Læs mere

Lokal brugeradministration i SKS. Side 1 af 21

Lokal brugeradministration i SKS. Side 1 af 21 Lokal brugeradministration i SKS Side 1 af 21 Indholdsfortegnelse Side 2 af 21 1. Indledning... 3 2. Generel beskrivelse af den lokale brugeradministratorrolle i SKS... 3 2.1. STANDARD LOKAL BRUGERADMINISTRATOR

Læs mere

Guide til login på DA Barsel

Guide til login på DA Barsel Guide til login på DA Barsel 19. marts 2019 Dok ID: 134653 Adgang til DA Barsel For at kunne tilgå DA Barsels selvbetjening skal man have tilknyttet sin NemID medarbejdersignatur til Arbejdsgivernes Fælles

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

VITAS Versionsnote pr. 1. April 2016

VITAS Versionsnote pr. 1. April 2016 I følgende beskrives de nyeste ændringer i VITAS, som er blevet implementeret gennem de sidste 2 måneder. Funktionaliteten beskrevet nedenfor er således blevet lagt ind i systemet i forbindelse med releases

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Vejledning. til. RA-administrator

Vejledning. til. RA-administrator DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.danid.dk CVR-nr. 30808460 Vejledning til RA-administrator DanID A/S juni 2010 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Pensioneringsprocessen for institutioner

Pensioneringsprocessen for institutioner Public Release PENSAB Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 3 2.2

Læs mere

Ansøgning om udbetaling af tilskud foregår via et elektronisk indberetningssystem, der tilgås via

Ansøgning om udbetaling af tilskud foregår via et elektronisk indberetningssystem, der tilgås via Den 1. maj 2017 Indberetning af indkøb af tilskudsberettigede digitale læremidler I 2017 udmøntes yderligere 45 millioner kroner fra puljen til digitale læremidler. Kommuner kan få udbetalt tilskud fra

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW BRUGER- GUIDE FOR EKSTERNE CENSORER

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW BRUGER- GUIDE FOR EKSTERNE CENSORER SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW BRUGER- GUIDE FOR EKSTERNE CENSORER LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet Explorer skal dog - som minimum

Læs mere

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument.

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument. Når du skal oprette en ny bruger på din lønpartneraftale, starter du på forsiden af DataLøn, hvor du i topmenuen vælger Opsætning og klikker på Brugeradministration. Herefter skal du vælge Mine brugere

Læs mere

Bilag 3 Vejledning til Den Kommunal Selvbetjening

Bilag 3 Vejledning til Den Kommunal Selvbetjening Bilag 3 Vejledning til Den Kommunal Selvbetjening Til Kommunerne 28. februar 2018 Ref.nr.: Vejledning Den Kommunale selvbetjening Den Kommunale Selvbetjening, der åbner den 27. marts 2018, findes på denne

Læs mere

Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet

Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet EnergiData Online Indberetninger til Energitilsynet foretages i Energitilsynets digitale indberetningsmiljø. Adgang til de digitale indberetninger

Læs mere

Vejledning til NemLog-in

Vejledning til NemLog-in Vejledning til NemLog-in Marts 2016 SIDE 1 MARTS 2016 Vejledning til NemLog-in Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail:

Læs mere

C2IT s opgavestyringssystem. Quick Guide

C2IT s opgavestyringssystem. Quick Guide C2IT s opgavestyringssystem Quick Guide Forfatter: Kent Tranberg Pedersen / Michael Bo Larsen Dato: 12. juli 2016 C2IT A/S Birkemosevej 7 DK-6000 Kolding T.: +45 7216 0777 M.: info@c2it.dk www.c2it.dk

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere

Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge via Nem- Refusion på internettet. Guiden giver

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN

Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN GÆLDENDE FRA 1. FEBRUAR 2015 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/19 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SDBF

BRUGERVEJLEDNING SDBF BRUGERVEJLEDNING SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af et administrative fællesskab og et ønske om at effektivisere

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer LANDSBYGGEFONDEN 29. februar 2016 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1. Nyheder... 3 1.2 Generelt om regnskabsindberetningen...

Læs mere

DaluxFM vejledning til leverandører

DaluxFM vejledning til leverandører DaluxFM vejledning til leverandører Indhold Introduktion til DaluxFM... 2 Hvorfor har vi valgt DaluxFM?... 2 Sådan bruger du DaluxFM... 3 Brug af DaluxFM app... 4 Behandling af opgaver... 6 Ansvarlig for

Læs mere

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for selvstændige. Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for selvstændige. Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge via Nem- Refusion på internettet. Guiden giver

Læs mere

Giv andre medarbejdere adgang til den digitale postkasse. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Giv andre medarbejdere adgang til den digitale postkasse. Vejledning til Digital Post for virksomheder Giv andre medarbejdere adgang til den digitale postkasse Vejledning til Digital Post for virksomheder Giv andre medarbejdere adgang til den digitale postkasse Denne vejledning viser dig, hvordan du giver

Læs mere

Indberetning / godkendelse af medarbejderindberetning af fravær

Indberetning / godkendelse af medarbejderindberetning af fravær Emne: Indberetning / godkendelse af medarbejderindberetning af fravær For at lederen kan godkende medarbejderens egen indberetning af fravær i rollebaseret indgang (RI), kræver det, at lederen er oprettet

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail)

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail) Finanstilsynets indberetningssystem Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail) Finanstilsynet - 8. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 INTRODUKTION...

Læs mere

Brugervejledning. Aftalesystemet

Brugervejledning. Aftalesystemet Brugervejledning Aftalesystemet Revideret den 01.08.2013 Indholdsfortegnelse 1. Hvordan logger jeg på?... 2 1.1 Login... 2 1.2 Startside... 2 1.3 Brugernavn og Kodeord... 2 1.4 Glemt kodeord... 2 1.5 Skift

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning September 2015 Version 1.2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Når en borger bliver sygemeldt... 4 Meddelelser i Mit Sygefravær... 4 Introduktionssiden...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Data import Excel Line til IDEP.web

Data import Excel Line til IDEP.web Data import Excel Line til IDEP.web Oktober 2018 Denne guide beskriver, hvordan man importerer Intrastat Excel Line filformatet til IDEP.web. Find flere guides på www.dst.dk/intraidep Medarbejdersignatur

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført okt. 2014 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer Netprøver.dk Brugervejledning til Brugeradministratorer 8. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Login... 4 3 Brugeradministration... 5 3.1 Tilføj bruger... 7 3.2 Tilføj mange brugere... 8 4 På prøvedagen:

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 11. marts 2015 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer 2. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. PROCESDIAGRAM FOR REVISOR... 4 3. ADGANG

Læs mere

edrift Brugervejledning

edrift Brugervejledning edrift Brugervejledning edrift i version 1.0 -.NET Open Source Compent ApS, Slotsgade 2, 3 th. DK-2200 KBH N info@compent.dk compent.dk 1 13. marts 2018 1. Introduktion til edrift... 3 1.1 Resumé af edrifit...

Læs mere

Tilsynet med Statens Administration

Tilsynet med Statens Administration Tilsynet med Statens Administration Tilsynet med Statens Administrations opgavevaretagelse 1. marts 2018 KRT Finansministeriets departement Tilsynets udførelse Tilsynet med Statens Administrations (SAM)

Læs mere

Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo)

Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo) Vejledning HR-centret 14.10.2014 Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo) Ansættelse på timeløn kan ske, når ansættelsen varer under 1 måned og skal ske når timetallet er under 8 timer

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 22. april 2014 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer 1. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. PROCESDIAGRAM FOR REVISOR... 4 3. ADGANG

Læs mere

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar:

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: 1 Vejledning - Smartblanket løsningen på Virk.dk GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: Alle virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Dansk Skoledata 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i Dansk Skoledata... 3 2 Importer brugerdata... 6 3 Når du har importeret,

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Januar 2019 Denne guide beskriver, hvordan man importerer Excel Line filformatet til Udenrigshandel med tjenester i IDEP.web. Formatet kan

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Brugeroprettelse Første login for medarbejdere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Brugeroprettelse Første login for medarbejdere Brugervejledning Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login for medarbejdere 16. november 2011 1 INDLEDNING... 4 1.1 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 4 1.1.1 Medarbejder NemID... 4 1.2 BEMÆRKNINGSFELT... 4

Læs mere

Hvor digital indberetning

Hvor digital indberetning 1 Hvor digital indberetning En analyse fra 2002 viste, at mange regler og frister gør det svært at administrere for både virksomheder og kommuner. mange papirblanketter er forkert eller mangelfuldt udfyldte.

Læs mere

Tildeling af rettigheder. VandData. Vejledning

Tildeling af rettigheder. VandData. Vejledning Tildeling af rettigheder i VandData Vejledning Marts 2019 Tildeling af rettigheder i VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk

Læs mere

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere. Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk

NemRefusion. Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere. Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk Let i gang med NemRefusion for arbejdsgivere Digital indberetning af syge- og barselsdagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barselsfravær

Læs mere

Online-ansøgning om eksportlicens

Online-ansøgning om eksportlicens Online-ansøgning om eksportlicens Sådan søger du online 8. maj 2007 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Online-ansøgning om eksportlicens Sådan søger

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via www.virk.dk eller via Fødevareministeriets indberetningsportal.

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 14. juni 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 Nødvendig browser på PC... 1 NemID medarbejdersignatur...

Læs mere

Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner

Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner LANDSBYGGEFONDEN 26. februar 2014 Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner (Dokumentationspakker 2014) 3. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. DIAGRAM OVER PROCESSEN... 4 3.

Læs mere

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Digital indberetning af Årsrapport XBRL

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Digital indberetning af Årsrapport XBRL Vejledning til LetRegnskab.dk Årsrapport Digital indberetning af Årsrapport XBRL Version 2013.01 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Log in og overfør filerne til din computer 4 Indberet

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige Netprøver.dk Brugervejledning til Eksamensansvarlige 11. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Forberedelser før prøvedagen... 4 2.1 Sådan logger du på www.netprøver.dk... 4 2.2 Sådan godkender du indlæsninger

Læs mere

Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor

Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor Login til kundeportalen 1. Åbn din internet browser 2. Gå til det link du fik tilsendt fra IKAS http://www.ikas.dk/kundeportal 3. Indtast dit Brugernavn og din

Læs mere

Vejledning til rådgiver Marts 2012

Vejledning til rådgiver Marts 2012 Vejledning til rådgiver Marts 2012 Du kan logge ind i aftalesystemet via http://aftaler.bbs.ses.dk Dit kodeord er det samme som du bruger til at logge ind i byggesagssystemet. Din startside ser herefter

Læs mere

Vejledning til Klubadministratorer

Vejledning til Klubadministratorer Vejledning til Klubadministratorer til vedligeholdelse af klub- og medlemsinformationer Følgende vejledning er udarbejdet til med henblik på at informere klubadministratorer om de selvbetjeningsmuligheder

Læs mere

Indhold Startside side 1 Opret virksomhed side 2 Opret produkt side 4 Opret fagområde side 9

Indhold Startside side 1 Opret virksomhed side 2 Opret produkt side 4 Opret fagområde side 9 Startside Opret din virksomhed her ved at vælge Opret virksomhed Har du allerede et login, skal du indtaste email og password og derefter vælge Log på Indhold Startside side 1 Opret virksomhed side 2 Opret

Læs mere

Vejledning til VandData

Vejledning til VandData Vejledning til VandData Februar 2019 SIDE 1 FEBRUAR 2019 Vejledning til VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN

Læs mere

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel Kort beskrivelse Det er muligt via en ios, Android eller Windows baseret app, for medarbejderen at foretage indberetning af egen kørsel. Kørsel kan registreres direkte fra medarbejderens smartphone eller

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post

Brugerstyring i Digital Post Brugerstyring i Digital Post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i Digital Post Administrationsportalen. Den berører også kort sammenhængen med de roller og rettigheder, der er knyttet til

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

Digital løsning til udbetaling af fleksrefusion

Digital løsning til udbetaling af fleksrefusion #BREVFLET# Aalborg Kommune, Økonomiafsnittet Sønderbro 12, 9000 Aalborg Til arbejdsgiveren 28. august 2015 Digital løsning til udbetaling af fleksrefusion For at lette arbejdsgangen både for dig som arbejdsgiver

Læs mere

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange på Serviceplatformen...

Læs mere

BrugerAdministration til Navision og LDV

BrugerAdministration til Navision og LDV BrugerAdministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og Økonomiservicecentrets institutioner. Side 1 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 3 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

Brugeroprettelse Første login. Optagelse.dk

Brugeroprettelse Første login. Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login Optagelse.dk Brugeroprettelse Første login Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Indhold 1 Indledning... 4 1.1 ningsfelt... 4 2 Første login... 5 2.1 Ny bruger med

Læs mere

Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet

Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet Adgang til Miljøstyrelsens Affaldsdatasystem via www.virk.dk kræver følgende: Digital medarbejdersignatur, som fås fra virksomhedens lokale

Læs mere

Vejledning til Borgeronline Statistikmodul

Vejledning til Borgeronline Statistikmodul til Borgeronline Statistikmodul Statistikmodul April 2009 publiceret: Juni 2009 rettet: Juli 2009 Suderbovej 24 9900 Frederikshavn Tlf. 9620 6666 dafolo@dafolo.dk www.dafolo.dk Support: deb@dafolo.dk Log

Læs mere

Modul til fraværsstyring, v1.2. Handlinger - dokumentation

Modul til fraværsstyring, v1.2. Handlinger - dokumentation Modul til fraværsstyring, v1.2 Fraværsstyring: Indeholder: Registrér akut fravær Raskmelding i to udgaver, beregnet på brug af henholdsvis medarbejderen selv og administrationen Ansøg om ferie og fravær

Læs mere

Denne vejledning indeholder skærmbilleder og beskrivelse af de felter der anvendes i brugeradministrationen.

Denne vejledning indeholder skærmbilleder og beskrivelse af de felter der anvendes i brugeradministrationen. Selvbetjent Brugeradministration er for kunder der selv vil varetage oprettelse, ændring og sletning af brugere og brugerrettigheder i Netbank Erhverv. Forudsætningen herfor er, at der foreligger en Aftale

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) En fælles loginside som

Læs mere

PENSAB. Pensioneringsprocessen for institutioner. Indhold

PENSAB. Pensioneringsprocessen for institutioner. Indhold Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 4 2.2 Tilføj registerudskrift...

Læs mere

Vejledning til terminalleverandørerne/integratorer ved bestilling af PSAM til chipterminaler i produktion. Bestillingen foregår via internettet.

Vejledning til terminalleverandørerne/integratorer ved bestilling af PSAM til chipterminaler i produktion. Bestillingen foregår via internettet. Payment Business Services PBS A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 pbsmailservice@pbs.dk www.pbs.dk PBS-nr. 00010014 CVR-nr. 20016175 Vejledning til terminalleverandørerne/integratorer

Læs mere

TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN

TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN VEJLEDNING TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN Side 1/18 INDHOLD EN VEJLEDNING FOR NEMLOG-IN ADMINISTRATORER... 2 FØR DU GÅR I GANG... 2 VEJLEDNINGENS INDHOLD... 2 HJÆLP... 2 DEL 1 - TILDELING AF RETTIGHEDER

Læs mere

Vejledning i brug af brugeradministrationsblanket for ØSC kontaktansvarlige

Vejledning i brug af brugeradministrationsblanket for ØSC kontaktansvarlige Vejledning i brug af brugeradministrationsblanket for ØSC kontaktansvarlige ØKO/JKH 25. maj 2009 Ajour. af LÆRI/Ruben 30. okt. 2009 Side 2 af 14 Introduktion...3 Målgruppe...3 Sådan gør du...3 Blanketten

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere