Sagsnr.: 2016/ Dato: 15. november 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagsnr.: 2016/ Dato: 15. november 2016"

Transkript

1 Notat Sagsnr.: 2016/ Dato: 15. november 2016 Titel: Væksthandleplan Status november 2016 Sagsbehandler: Søren Würtz Klik her for at angive tekst. Indsatsområderne retter sig mod den brændende platform for vækst. Hver indsats har fået en farve for status for fremdrift: Projektet kører som planlagt Projektet kører, men er forsinket eller udfordret på anden vis Projektet udskudt eller forsinket opstart Overordnet vurderer administrationen, at udviklingen forløber planmæssigt, idet alene en af indsatserne er i rød, hvilket skyldes udefra kommende forhold. BOSÆTNING Indsats Aktiviteter Status Kommentarer Store events Stålmanden Afviklet. Ny treårig politisk aftale indgået. Stålsat By og Ungekulturhus Vandmekka/Vild med vand Udvikling af Krudtværksfestivalen til en eksplosions- og ildfestival. Placering af Unge- og Kulturcenteret (UKC) i Krudtværksområdet. Afviklet. Positiv evaluering. Midler fra vækstpuljen 2017 disponeret med henblik på fortsættelse med fokus på Vandsportsfestival i Lynæs Industrimuseet Frederiks Værk har overtaget opgaven med at komme med et oplæg. Placering på plads. Ekstern medfinansiering søges fra 2. halvår. Foranalyse Knud Rasmussen Museum/Arktisk Attraktion Søge ekstern medfinansiering til forskønnelse af området og indretning af nye byrum m.m. Fase 2 (byggeri) og fase 3 (fagligt indhold) udvikles i paralle spor. Pt. arbejdes på at skærpe fagligt indholdskoncept, så den samlede analyse kan blive afsluttet. Afsluttes forventeligt til rapportering i første del af

2 2017. Visionsproces Færdiggørelse af vision Vedtaget i foråret. Efterfølgende forankring Fælles indsats på tværs af kommunen. Systematisk markedsføring - Bosætning Udarbejde markedsføringsplan for kvartal Proces og ressourceallokering del af budgetforlig. Behandlet og godkendt af udvalget i april Gennemføre markedsføringsplan Udvalget vil i december 2016 få en præsenteret en evaluering på alle indsatser og highlights af resultater. Konceptbyer Gennemførelse af projekt #Halsnæs i samarbejde bl.a. med Produktionsskolen. Fortsætte initiativer, der kan udvikle værdibaseret tilflytning med inspiration i Dyssekilde. Anvende de gode kite surfmuligheder som rammen om et fællesskab med miljø i Lynæs. Samlet gennemføres 3-6 arrangementer, målrettet de, der kan være bærende kræfter i en koncept-by. Projekt udført og afsluttet med succesfuld kampagne i skolernes sommerferie. En gruppe arbejder nu for at købe den relevante grund. Kommunens rolle er tilendebragt. Der har under overskriften Vandmekka i Halsnæs været understøttet aktiviteter på Havnens dag. Derudover er der ikke gennemført konceptbyaktiviteter, men det er tænkt ind som element i den store satsning på Lynæs i arrangementer gennemført. ERHVERVSFREMME Indsats Aktiviteter Status Kommentarer Analyser vedrørende erhvervsfremme Der skabes et overblik over de arbejdskraftsbehov, som lokale vækstvirksomheder har. Dette indgår i arbejdet med såvel bosætning som erhvervsfremme. Analyser indsamlet. Samarbejde om rekruttering Med lav ledighed og risiko for mangel på arbejdskraft er det nødvendigt at styrke det tværkommunale rekrutteringsarbejde. Derfor deltager Halsnæs Kommune i etableringen af Nordsjællands Rekrutteringsservice, der skal sikre virksomhederne kompetent Samarbejdet er godt i gang, og der er kommet 111 jobordre ind i samarbejdet og årets mål er job er besat og lidt mere end halvdelen af de udbudte job er blevet besat af borgere fra kommunerne i samarbejdet.

3 arbejdskraft på tværs af kommunegrænser. Samarbejde om efterspørgselsstyret efteruddannelse Der etableres et samarbejde på tværs af nordsjællandske kommuner for at efteruddanne ledige til områder, hvor der er efterspørgsel. Samarbejdet er etableret, og der er startet 6 efteruddannelseshold og heraf er tre hold afsluttet. Der er to succeskriterier: At 80 procent af de deltagere, der gennemfører et efteruddannelsesforløb er i arbejde seks måneder efter afslutning. Der er ikke gået seks måneder efter afslutning endnu. Af de 21 gennemførte er 8 i job. Effekten er pt rød, men der er iværksat fornyet indsats, så det forventes at målet nås. Samarbejde om årige Der etableres samarbejde og tilbud til de årige, som ikke umiddelbart begynder i uddannelse. At 60 kursister gennemfører et forløb i har gennemført og 27 er i gang. Målet kan derfor ikke nås, men det forventes at målet indhentes i Der har været udfordringer med at få tilstrækkeligt med deltagere til holdene. Også her er der iværksat tiltag. Samarbejdet er etableret og det overordnede ansvar for de årige er placeret i beskæftigelsesområdet - Uddannelsesvejledningen. Tilbud til de årige: Job med uddannelsesperspektiv ca. 20 unge i målgruppen har deltaget i denne indsats i PitStop, et internt afklaringsog kompetenceudviklingsforløb er udvidet til de unge under 18 år fra 1/ I 2016 har 180 unge (alle målgrupper) været gennem forløbet, heraf unge under 18 år.

4 Systematisk markedsføring - Tiltrækning af virksomheder Se markedsføringsplan. Udvalget vil i december få en evaluering på de indsatser der knytter an til erhvervsfremme i markedsføringsplanen Advisory Board for erhvervslivet Boardet etableres, og der afholdes kvartårlige møder. Tre møder afviklet. Omdøbt til Erhvervspanel. Erhvervsklynger Turismeklynge. Videreføre turismeklyngen med fokus på at styrke samspillet om udvikling af kommercielle turismeprodukter i kommunen og i samspil med aktører uden for kommunen. Udvikling af op til 10 nye produkter. Handelslivet i Frederiksværk skal understøttes i at gøre brug af hinanden og samarbejde. Turismeklyngemøde afviklet. Master class i produktudvikling afviklet i Maritim Turisme. Er nu under Stålsat By i samspil med Vækst og Udvikling. Kommunen har understøttet både med mødefacilitering og med fysiske rammer, der skal løfte engagementet hos erhvervslivet. Fødevarer. Afdækning af mulighederne for at spille sammen med andre kommuner om opbygning af fødevareinitiativer, som kan skabe værdi og forretningsudvikling for lokale fødevareerhverv. Det maritime klyngesamarbejde. Kommunen deltager i udviklingen mod at finde anden finansiering fremadrettet. Halsnæs Erhvervsservice (Teknik & Miljø, Byg & Plan) har deltaget i konference om bymidteudvikling Bymidten er inviteret med. Administrationen arbejder på at indlevere en ansøgning til Regionen i 1. kvartal 2017 Nordsjællands Maritime Klynge har udarbejdet i fælles kommissorie. Der er afholdt Maritim Days i Hundested Havn i okt. med 5 virksomheder og ca. 60 skoleelever. Maritim Turisme og herunder fremme det stolte håndværk i Halsnæs Kommune Gennemføre projekt sammen med VisitNordsjælland, Helsingør Kommune og Gribskov Kommune, så rammerne åbner mulighed for Der udarbejdet B2B koncept, og 1. møde afholdes i Hundested Propeller d Projekter igangsat. Kører planmæssigt.

5 Turisme og Erhvervsfremmepuljen Vækstrettede arrangementer at udvikle det stolte håndværk. Formalisere rammer efter overflytning til Vækst og Udvikling. Uddele midler. 2 borgmesterarrangementer, som inkluderer erhvervsliv og andre interessentgrupper Gennemført og fungerer - ansøgninger med fokus på visionen søges prioriteret først. Pga budgetudfordring, er uddeling stoppet i 2. halvdel af 2016 Nytårskur gennemført. Borgmesterens erhvervsarrangement i efteråret gennemført. TURISMEFREMME Indsats Aktiviteter Status Kommentarer FIND VEJ - Den nødvendige basis for turisternes besøg Synlighed af outdoor faciliteter. Skiltning har øget synlighed af stier og ruter, og arbejdet fortsætter. Opdatering og oversættelse af turismekort til engelsk. Gennemført. Systematisk markedsføring - Turisme Fysisk skiltning. Engagere de øvrige kommuner i VisitNordsjælland om en indsats for at skabe gode produkter for besøgende og nichebesøgende. Sommerhusejere. Udvikle indsatser for at få sommerhusejere og dem de udlejer til at udleje og anvende tilbud i kommunen, samt andre turismerelaterede indsatser. Tiltrækning af investorer og professionelle aktører. Screening og interview med aktører, der kan udvikle deres turismeforretning i Halsnæs (eksempelvis team building mv.) og derved skabe flere oplevelser i kommunen. Under gennemførelse. Der vil komme en række skilte op før turistsæsonen. Møde afholdt august Førte til bedre indhold på VN s hjemmeside. Arrangement for sommerhusejere og kommunikationsindsats gennemført. Evaluering af yderligere indsatser præsenteres sammen i december sammen med resten af markedsføringsplanens resultater. Screening og interview med 5 klatreparker, tre restauranter og 2 øvrige. Kajakaktør kommet til Hundested. Oplevelsesaktør kommet til Lynæs.

6 Udvikling af overnatningsmuligheder Styrke kommercielle aktørers forretningsudvikling "Ren" og "Pæn" Kommune Indsats rettet mod sommerhusejere. Fortsætte arbejdet med at motivere sommerhusejere til at udleje deres huse. Styrke campingpladsers og andre overnatningsmuligheders udviklingsmuligheder for at få flere kunder baseret på aktørernes behov. Identificere og invitere 2-5 relevante aktører inden for overnatning til at udvikle ny kapacitet til målgrupper i Halsnæs. Gennemføre projektet Maritim Turisme oplevelsesøkonomisk produktudvikling, kommercialisering og professionalisering og derigennem afvikle workshops, der leder til kommercielle produkter. Gennemføre projektet Kyst- by og naturturisme. Projektet fokuserer på udvikling af de fysiske rammer for turismen. Grønt vedligehold, renholdelse og vejinventar såsom skilte. Administrationen har indsamlet ønsker fra erhvervs- og borgerforeninger samt løbende indkomne forslag. Arrangement gennemført. Der har været afholdt møde med overnatningssteder, og der igangsættes forskellige aktiviteter i efteråret 2016 for målgruppen bla. i dialog med VisitNordsjælland Dialog åbnet med AirBnB Projektet følger en tidsplan. Offentliggørelse af første runde af tilsagn om støtte primo juni. Tidligere forsinket, men er nu i gang. Projektledelse varetages af VisitNordsjælland Forløber planmæssigt. ØVRIGE INDSATSOMRÅDER Indsats Aktiviteter Status Formål Skabe flere ressourcer Gå målrettet efter vækstrettet fundraising eksempelvis regionale midler, EU eller danske fonde. Engagere studerende ved videregående uddannelser til at skrive opgave om udfordringer med relation til Halsnæs Kommunes vækst. Deltage i fora, hvor beslutninger tages og støtte politikere, der deltagere i sådanne fora. Eksempelvis Vækstforum. Løbende indsats. Eksempelvis er der søgt til at fremme naturdestionation Arrenæs og Iværksætterskolen er blevet motiverer til at søge en pulje til at fremme iværksætterøkosystemer. Det kommende halvår er der forventeligt ca. 50 studerende fra Aalborg Universitets Master i Turisme, der skriver opgave baseret på udfordringer i Halsnæs- Løbende indsats.

7 Træne ansatte i kommunen, så der i øget grad er fokus på den enkeltes rolle i vækstskabelse. Fælles CRM system (kontakt/relationsstyringssystem), der sikrer, at kontakt til virksomheder bliver koordineret. Samspil mellem Vækst og Udvikling, Borgerservice og Beskæftigelse samt Miljø og Teknik. Uddannelsesprogram i gang. Under implementering i Borgerservice og Beskæftigelse og forventes indført i Vækst og Udvikling når testforløb er færdiggjort. Dette bliver dog først i 2017.

Indsatsområderne retter sig mod den brændende platform for vækst. Hver indsats har fået en farve for status for fremdrift:

Indsatsområderne retter sig mod den brændende platform for vækst. Hver indsats har fået en farve for status for fremdrift: Væksthandleplan status sommer 2016 Indsatsområderne retter sig mod den brændende platform for vækst. Hver indsats har fået en farve for status for fremdrift: Projektet kører som planlagt Projektet kører,

Læs mere

ansat markedsføringsekspert til en værdi af kr. VÆKSTHANDLEPLAN 2016 FOR HALSNÆS KOMMUNE

ansat markedsføringsekspert til en værdi af kr. VÆKSTHANDLEPLAN 2016 FOR HALSNÆS KOMMUNE VÆKSTHANDLEPLAN 2016 FOR HALSNÆS KOMMUNE Væksthandleplanen beskriver de indsatser i Halsnæs Kommune, som knytter sig direkte til den brændende platform for vækst. Hovedparten af opgaverne, som er beskrevet,

Læs mere

Handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016

Handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016 Handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016 Indhold 1. Effektmål... 1 2. Målgrupper... 2 3. Vækstindsatser og Aktiviteter... 2 BOSÆTNING... 2 ERHVERVSFREMME... 4 TURISMEFREMME... 5 ØVRIGE INDSATSOMRÅDER...

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund 2 af sporene fra konference om kvalificeret arbejdskraft Claus Steen Madsen, direktør teknik, miljø og erhverv Fra konferencen

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Indstilling. International Community. 1. Resume. Til Byrådet. Den Århus Kommune

Indstilling. International Community. 1. Resume. Til Byrådet. Den Århus Kommune Indstilling Til Byrådet Den 21-09-2013 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus har i de senere år oplevet en øget grad af internationalisering, og forventes at fortsætte i de kommende år,

Læs mere

Fremdrift i Handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016

Fremdrift i Handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016 Fremdrift i Handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016 Jan- august 2015 Farveforklaring: Løbende indsats Tidsafgrænset indsats Projektet kører som planlagt I det følgende vises indsatsernes skønnede tidsramme

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Sagsnr.: A Dato: 14. august Titel: Referat: Erhvervspanel Møde nr. 2. Tid: Tirsdag den 4. september kl.

Sagsnr.: A Dato: 14. august Titel: Referat: Erhvervspanel Møde nr. 2. Tid: Tirsdag den 4. september kl. Sagsnr.: 00.01.00-A00-7569-17 Dato: 14. august 2018 Titel: Referat: Erhvervspanel Møde nr. 2 Tid: Tirsdag den 4. september kl. 18-20 Sted: Sandskulpturen i Hundested. Mødeleder: Steffen Jensen Deltagere

Læs mere

Erhverv og Turisme Budget Budgetbeskrivelse Erhverv og turisme

Erhverv og Turisme Budget Budgetbeskrivelse Erhverv og turisme Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Erhverv og turisme Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Erhverv og Turisme hører under Udvalget for Vækst og Erhverv og har et samlet budget på 5,0 mio.

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum BORNHOLMS VÆKSTFORUM Landemærket 26 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: vaekstforum@brk.dk Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum Erhvervslivets vilje og evne til vækst er en grundforudsætning

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt P r æ s e n t a t i o Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt Den lokale organisering, arbejdsopgaverne og det tværgående samarbejde Nye Kompetencer hele livet

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Vækstplan juni 2014. Udfordring: Fald i kysrurisme - 27 % Tyske og svenske børnefamilier Omkostningsniveau Kvalitet og service

Vækstplan juni 2014. Udfordring: Fald i kysrurisme - 27 % Tyske og svenske børnefamilier Omkostningsniveau Kvalitet og service Agenda 1. Vækstplan juni 2014 2. A7ale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Regioner 3. Interessent analyse 4. Dansk Kyst- og Naturturisme organisering 5. Next steps og Hdsplan 6. Missionen 7.

Læs mere

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice. Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice. Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed s Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed Indholdsfortegnelse 1. Sammenhængende erhvervsservice i... 3 2. Turisme en del af erhvervsservice... 5 3. Forvaltningen Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed... 6 4. s...

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Formålet med vores strategi er: Generere flere overnatninger Generere flere arbejdspladser Generere større turismeomsætning Forbedre konkurrenceevnen Skabe bedre

Læs mere

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll Kort intro til Vækstforums arbejde 31. marts 2014 Borgmester Winni Grosbøll 1 Erhvervsfremmelov overordnet ramme Vækstforums opgaver: 1. Udarbejde de erhvervs- og vækstrettede dele af den regionale vækst-

Læs mere

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt P r æ s e n t a t i Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt Den lokale organisering, arbejdsopgaverne og det tværgående samarbejde Nye Kompetencer hele livet

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Netværk for iværksætteri og jobskabelse i KASK (NIV)

Netværk for iværksætteri og jobskabelse i KASK (NIV) Projekt: Netværk for iværksætteri og jobskabelse i KASK (NIV) Interreg inspirationsseminarium Helsingborg 20. juni 2017 PARTNERE 3-årigt projekt - start 1.7.2017 - slut 30.6.2020 7 partnere: DK: Frederikshavn

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Udviklings- og driftsmål

Udviklings- og driftsmål Udviklingsmål koblet til Byrådets Vision Indsatsområde/ Arbejdspladser Der skal skabes flere arbejdspladser. Bosætning Der skal tiltrækkes flere bosættere i Slagelse Kommune. Flere arbejdspladser i h.t.

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette nes modtagelse og integration af udenlandsk arbejdskraft samt at understøtte og

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd Årlig aftale 2010

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd Årlig aftale 2010 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd Årlig aftale 2010 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 FORUDSÆTNING FOR AFTALENS INDGÅELSE... 2 1.0 Indledning Følgende aftale er knyttet til

Læs mere

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Oplæg ved Jens Chr. Sørensen Møde i Vækstforum for Region Hovedstaden 8. september 2006 Oversigt over oplæg Hvad skal erhvervsudviklingsstrategien?

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Formål Formålet med denne samarbejdsaftale er, at klarlægge hvilke opgaver Gribskov Erhvervscenter A/S udfører for Gribskov

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

Færre børn får behov for særlig indsats: Måles gennem antal børn i specialiserede indsatser. Normeringen øges i vuggestue og børnehave.

Færre børn får behov for særlig indsats: Måles gennem antal børn i specialiserede indsatser. Normeringen øges i vuggestue og børnehave. Udvalgsmålsætninger Til behandling i Byrådet 20-12-2018 Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Mål 1: Børn og unge i Halsnæs Kommune skal ikke ryge. Antallet af rygere falder - målt i forbindelse med Sundhedsprofilen

Læs mere

Vision/politik/strategi: Aftalen mellem Byrådet og direktionen for Øvrige aftaleforhold

Vision/politik/strategi: Aftalen mellem Byrådet og direktionen for Øvrige aftaleforhold Indsatsområder og politiske mål med tilknyttede resultatkrav: Områdespecifikke indsatser: Indsatsområde:Grøn vækst Vision/politik/strategi: Aftalen mellem Byrådet og direktionen for 2012 - Øvrige aftaleforhold

Læs mere

Udkast til handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016

Udkast til handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016 Udkast til handleplan for vækstinitiativer i 2015/2016 Indhold 1. Indledning... 1 2. Målgrupper... 2 3. Foreløbig prioritering af foreslåede indsatser... 2 På bosætningsområdet:... 2 På erhvervsområdet:...

Læs mere

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer. Cirkulær Byinnovation. 1. Oplysninger om ansøger

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer. Cirkulær Byinnovation. 1. Oplysninger om ansøger Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Cirkulær Byinnovation 1. Oplysninger om ansøger Navn, Adresse, Kontaktperson, tlf, mailadr, CVR nr. CLEAN NAVITAS Inge Lehmannsgade 10

Læs mere

Etablering af et formaliseret rekrutteringssamarbejde mellem 9 jobcentre i Nordsjælland - Nordsjællands Rekrutteringsservice

Etablering af et formaliseret rekrutteringssamarbejde mellem 9 jobcentre i Nordsjælland - Nordsjællands Rekrutteringsservice Arbejdsmarkedskontor Øst 25.oktober 2015 Etablering af et formaliseret rekrutteringssamarbejde mellem 9 jobcentre i Nordsjælland - Nordsjællands Rekrutteringsservice Jobcentrene i Nordsjælland styrker

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Stamoplysninger Projekttitel. Indsatsområde

Projektbeskrivelse. 1. Stamoplysninger Projekttitel. Indsatsområde Projektbeskrivelse 1. Stamoplysninger Projekttitel Indsatsområde Der er pt. en række store byggeprojekter i gang eller under opstart i Nordjylland, som alle indebærer stor aktivitet og dermed behov for

Læs mere

Turismestrategi Stevns Kommune

Turismestrategi Stevns Kommune Turismestrategi Stevns Kommune 2019-2022 1 Turismestrategi Stevns Kommune Stevns Kommune - 2019-2022 Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. Indledning Der er massiv konkurrence om turisterne, som i stigende

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Hemmelige Stier Projektstatus 2012 Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren KMØ Ramme Organisationsmodel Mål Afsæt Mødeaktivitet Digital platform Forandringsteori Udfordringer 2013 Gevinster

Læs mere

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge.

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge. København, d. 19. november, 2014 Kære Byråd v/borgmesteren i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommune. Ansøgning om støtte i 1 år, til at udvikle projektet: Nordsjællands Maritime Klynge (Maritime Cluster

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro.

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro. Punkt 6. Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg bygger bro. 2018-088099 Magistraten fremsender til s drøftelse, høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 - "Aalborg bygger bro". kl. 08.30

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

Erhvervs- & Turismeudvalget

Erhvervs- & Turismeudvalget Erhvervs- & Turismeudvalget Styrelsesvedtægt Stk. 2 Udvalget varetager forvaltningen af generelle erhvervs-, beskæftigelsesmæssige og uddannelsesmæssige forhold, som ikke ved denne vedtægt er henlagt til

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Svagheder: Et lignende projekt er støttet i Intention om bæredygtighed på sigt, men en konkret plan er ikke forelagt

Svagheder: Et lignende projekt er støttet i Intention om bæredygtighed på sigt, men en konkret plan er ikke forelagt Bedømmelser Gennemgang Ny Vækstpulje I det følgende gennemgås ansøgningerne med deres score samt styrker og svagheder ved ansøgningerne. Ansøgere bedømt i flere puljer er præsenteret i den sag, hvor deres

Læs mere

Landdistriktspolitik for Lemvig Kommune

Landdistriktspolitik for Lemvig Kommune Landdistriktspolitik 2007-2013 for Lemvig Kommune Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Side 1 af 8 1. Indledning 2. Tidshorisont Det er af stor værdi for Lemvig Kommune, at man i kommunen har landdistrikter

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel.

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel. 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen om samarbejdet mellem Skanderborg Kommune og Søhøjlandets Turistforening i 2017. Søhøjlandets Turistforening er Skanderborg Kommunes operatør på turismefremmeindsatsen

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Følgegruppen for forebyggelse Arbejdsgruppen: Arbejdet med udvikling af Nye rammer for nye rammer for kronisk kronisk sygdom sygdom og udviklingen af

Læs mere

Landsbyerhvervsklynger

Landsbyerhvervsklynger Landsbyerhvervsklynger Udvikling, samarbejde og vækst Erhvervsudvikling og fastholdelse af virksomheder i Holstebro Kommunes landdistrikter Projektets vision At udvikle og fastholde virksomheder og arbejdspladser

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013.

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. U D K A S T December 2012 Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. Bestiller-Udfører-Model.

Læs mere

Virksomhedsworkshop. Chefkonsulent Dia Wolffhechel Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN

Virksomhedsworkshop. Chefkonsulent Dia Wolffhechel Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Virksomhedsworkshop Chefkonsulent Dia Wolffhechel Erhvervs- og Selskabsstyrelsen gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK Opgaver

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan Erhvervsudvikling på Samsø Handlingsplan 2007-2008 1. Indledning Erhvervsudviklingsstrategien for Samsø 2007-2013 er godkendt af Samsø Kommunalbestyrelse den 23. januar 2007 og af Samsø Vækstudvalg den

Læs mere

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Internationaliseringsudvalget Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Horsens d. 18. august 2014 NOTAT Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Horsens er en international studieby

Læs mere

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Alle initiativer, som ønsker

Læs mere

Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven.

Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven. PARTNERSKABSAFTALE Mellem Faxe Kommune Adr Adr Og Business Faxe Industrivej 2 4683 Rønnede Om Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven. 1 PRÆAMBEL 3 1 FORMÅL 3

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 Aftalens parter Vordingborg Kommune Vordingborg Erhverv A/S Valdemarsgade 43 Marienbergvej 132, st. 4760 Vordingborg 4760

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov

Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov 2017 Indledning Jobcenter Gribskov (JCG) og Gribskov Erhvervscenter A/S (GEC)har siden GECs oprettelse arbejdet på et fortsat tættere

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje blev vedtaget af Byrådet den 30. januar

Læs mere

Region Hovedstaden. Kontraktbilag 1. Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity.

Region Hovedstaden. Kontraktbilag 1. Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity. Region Hovedstaden Kontraktbilag 1 Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity. 1 1. Indledning Dette dokument indeholder kravspecifikation for indholdet i evalueringen

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd Årlig aftale 2011

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd Årlig aftale 2011 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd Årlig aftale 2011 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 FORUDSÆTNING FOR AFTALENS INDGÅELSE... 3 1.0 Indledning Følgende aftale har til formål

Læs mere

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler Eventuelle er i forhold til påkrævede Handlingsplanstema 1: Fokuseret erhvervsudvikling skaber virksomheder i vækst Vækstaftale 1 - Tiltrække virksomheder og investeringer Leadpartner er Copenhagen Capacity

Læs mere

Status redegørelse for projekt: ERDFS 07 0002 Agro Valley Denmark (oprindeligt ansøgt under Plant Valley)

Status redegørelse for projekt: ERDFS 07 0002 Agro Valley Denmark (oprindeligt ansøgt under Plant Valley) Side 1 Grønt Center den 5. februar 2009 Erhvervs og byggestyrelsen Att.: Anette Mogensen Status redegørelse for projekt: ERDFS 07 0002 Agro Valley Denmark (oprindeligt ansøgt under Plant Valley) Rapport

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde Anna Porse Nielsen, Manto A/S Indhold Kort om Manto & jeg & oplevelsesøkonomi Udfordringerne Den turismemæssige værdikæde Formål, baggrund og eksempler

Læs mere

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Derfor turisme og oplevelsesøkonomi Turisme er et af verdens hurtigst voksende erhverv og Fyn har gode

Læs mere

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Anbefaling 1 Samarbejde med erhvervslivet Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Iværksætter uddannelse i Helsingør (som skal være landsdækkede) Eventuddannelse + stillinger i kommunen, der skal

Læs mere

Ny Erhvervs- og turismepolitik opsamling og ændringsforslag i NOTAT efter høring Indledning Opsamling på workshop og ændringsforslag

Ny Erhvervs- og turismepolitik opsamling og ændringsforslag i NOTAT efter høring Indledning Opsamling på workshop og ændringsforslag Ny Erhvervs- og turismepolitik opsamling og ændringsforslag i efter høring NOTAT Erhvervsservice Fra: 7. maj 2019 Indledning Notatet omfatter ændringsforslag til udkast til ny erhvervs- og turismepolitik

Læs mere

Etablering af uddannelseshold vil i første omgang være inden for bygge- og anlæg samt chaufførområdet.

Etablering af uddannelseshold vil i første omgang være inden for bygge- og anlæg samt chaufførområdet. Beskrivelse Der søges om midler til hele det to-årige initiativ Efterspørgselsstyret efteruddannelse af voksne. Formålet er at sikre kvalificeret arbejdskraft og at udvikle en ny model for fælles koordinering

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Udvikling af turismens SMV ere

Udvikling af turismens SMV ere TURISME Udvikling af turismens SMV ere Formål Det er formålet, at styrke forretningsudvikling i turistvirksomheder ved at forbedre rådgivningen via erhvervsfremmesystemet Baggrund Tovholdergruppen for

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber.

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Vejle, 4. april 2017 1 PROGRAM Velkomst og introduktion Flere veje til kvalificeret

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN Projekttitel Co-Creation Aalborg Samlet Score 21 Projektperiode Medio 2019 31. december 2021 Om initiativet Co-Creation Aalborg er en ny indsats, der skal facilitere

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

! "# $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version

! # $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version Version 27-04-2007 Initiativets titel J.nr. 1-30-76-20-07 Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt Samlet projektbeskrivelse detaljerede projektbeskrivelser for de enkelte delprojekter er vedlagt

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere