Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden"

Transkript

1 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden Torsdag den 8. december 2016 kl i lokale 424 Der serveres julefrokost i slutningen af mødet. Deltagelse Fraværende med afbud Fraværende uden afbud Jens Otto Nystrup Aase Lydiksen Brian Bech Nielsen Susanne Buch Nielsen Ole Priess Anni Simonsen Finn Lyngholm Christensen Ditte Svarre Jakobsen Kristine Axelholm Grünberger Mie Birkkjær Mathiasen

2 2 Åben dagsorden 1. Orientering om oprettelsen af studieretninger i 1. g pr. 1. januar Sagsfremstilling: Eleverne i 1. g valgte 1. december 2016 studieretninger. Eleverne ønskede i processen, der afvikles i skolens administrationssystem Lectio, både en 1. prioritets og en 2. prioritets studieretning. Rektor har jf. bekendtgørelsens 62 stk. 2. til opgave, at fordele eleverne i studieretningerne, så den samlede elevgruppes ønsker inden for de givne rammer tilgodeses i videst muligt omfang. Ingen elev har krav på at få opfyldt sit ønske om studieretning. På bestyrelsesmødet giver rektor en orientering om studieretningsvalget, og studieretnings-oprettelsen og om de elevstrømme, der knytter sig til dette. De studieretninger eleverne har haft at vælge imellem i år har været uforandrede. Pr. 1. januar 2017 oprettes alle studieretninger på nær studieretningen med EN TY Me. Der var 10 elever, der havde afgivet tilkendegivelse om interesse for denne studieretning ved optagelsen i marts 2016, men 4 elever har ikke opretholdt denne interesse. Alle de tilbageværende 6 elever der har ønsket denne studieretning får opfyldt deres 2. prioritet. Alle skolens elever afslutter obligatorisk tysk B i 2 g. Den overvejende del af eleverne har dog mulighed for at vælge tysk på A niveau som valgfag i 3. g. Begge studieretningerne hvor eleverne har valgt tredje fremmedsprog på A-niveau sammen med Engelsk A oprettes, men i en såkaldt papegøjeklasse. De er godt at fransk, som kun havde 3 interessetilkendegivelser i optagelsesfasen i marts, har fået yderligere 7 valg. Generelt er det bekymrende at så få elever på skolen vælger sproglige studieretninger. På samme måde er det bekymrende, at der kun oprettes en meget naturvidenskabelig studieretning, men det er dog tilfredsstillende at konstatere, at der netto kun tabes to elever ved studieretningsvalget. Det er glædeligt, at de to musikstudieretninger kan læses sammen i en papegøjeklasse og at der i forhold til interessetilkendegivelserne i marts kommer netto 5 elever mere. Studieretningen med Engelsk A, Samfundsfag A og Matematik A er igen et tilløbsstykke. Der var 125 elever, der ønskede denne studieretning i marts, og der er 8 elever, der forlader den pr. 1. januar, men samtidigt er der 13 elever, der skifter til denne studieretning. Bilag: På mødet udleveres og gennemgås et bilag om studieretningsoprettelsen (Bilag 1). Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

3 3 2. Forventningerne til Holstebro Gymnasium og HF s regnskab Sagsfremstilling: Regnskabet for perioden frem til 28. november 2016 udviser et overskud på ca. kr. 1,55 mio. I det budget som oprindelig blev vedtaget tilbage i december 2015 er der for året 2016 budgetteret med et samlet underskud på kr. 2,7 mio. og med en vedtagelse om, at skolens ledelse løbende arbejder på at tilpasse skolens omkostninger til den aktuelle aktivitet. De væsentligste afvigelser har vi løbende rapporteret i forbindelse med perioderegnskaberne senest ved bestyrelsesmødet i september 2016 og de væsentligste afvigelser er ikke ændret siden dette møde. De mest afgørende punkt er udviklingen i aktiviteten, hvor vi i efteråret indberetter 45 elever over det budgetterede. Af nedennævnte skema fremgår de faktiske årselevtal samt de årselevtal som anvendes i budgetteringen. Udviklingen i årselever har været således: Budget Realiseret Budget Af øvrige væsentlige punkter kan nævnes: 2018 Budget Et markant fald i merarbejdet. Her bør det dog nævnes at opgørelsen af skyldig løn ultimo året kan påvirke nedennævnte forventning til det samlede årsresultat. Lønbesparelser som følge af en reduktion i antal ansatte. En forventet tilbagebetaling af moms/energiafgifter på ca. kr Rektor forventer opsummerende et negativt resultat i størrelsesorden ca. kr. 1 mio. kr. Resultatet er utilfredsstillende men dog væsentligt bedre resultat end det budgetterede underskud på 2,7 mio. kr. Vurderingen forudsætter, at skolen får taxameterindtægterne for de 6 elever, der var over klasseloftet på de 28 i september, og hvor der er afgivet en god forklaring.

4 4 Indtægter: Faktisk: Budget: 2016 Tilskud og øvrige indt Kantinen I alt indtægter Omkostninger: Faktisk: Budget: 2016 Lønomkostninger: Ledelse og administration Bestyrelse Pedeller Rengøring Undervisning Sociale klausuler Kantinen I alt lønomkostninger: Øvrig drift: Undervisning Adm. og markedsføring Bygningsdrift Sociale klausuler Kantinen Afskrivninger Finansielle indt. og udg I alt øvrig drift: Omkostninger i alt: Resultat:

5 5 Aktiver: Budget ultimo 2016 Grunde og bygninger Udstyr og inventar Varelager kantinen Materielle anlægsaktiver Tilgodehavender for salg og tjenesteydelser Andre tilgodehavender Tilgodehavender Likvide beholdninger Aktiver Passiver: Budget ultimo 2016 Egenkapital Langfristede gældsforpligtelser/realkreditlån Kortfristet del af langfristet gældforpligtelser Skyldig løn Feriepengeforpligtelse Mellemregning ministeriet Leverandører af varer og tjenesteydelser Anden gæld Kortfristede gældsforpligtelser Passiver Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen til efterretning Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

6 6 3. Beslutning om budget 2017 for Holstebro Gymnasium og HF. Sagsfremstilling: Finansloven for 2017 er forhandlet på plads. En finanslovsaftale indgået af Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti betyder, at man viderefører det såkaldte omprioriteringsbidrag, som reducerer gymnasiesektorens budgetter med to pct. hvert år frem til 2020 se skema som viser sektorens samlede besparelser fordelt på uddannelsesområder: Kilde Danske Gymnasiers nyhedsbrev 18/ Udkast til budget 2017 for Holstebro Gymnasium og HF er udarbejdet med udgangspunkt i de samme principper som de forrige år. Udgangspunktet er naturligvis den kendsgerning at 2016 vil give et estimeret underskud i størrelsesorden på kr. 1,0 mio. mod et budgetteret underskud på 2,7 mio.kr. Nedenfor er der i punktform angivet de forudsætninger, der indgår i budgetforslaget. Som sædvanligt er de forudsætninger der gøres om elevoptaget i sommeren 2017 meget, meget væsentlige for budgettet. I. Klasse og elevtal. Vi har traditionelt indregnet uændret optagelse målt i klasser à 28 elever i forhold til det foregående års optag. I foråret 2016 fik vi en fremgang på 1 klasse (stx) +1 klasse (HF) til 9+3 klasser = 12 nye klasser. Vi har tidligere orienteret bestyrelsen om, at denne uventede fremgang måske var for dristig at indregne i budgettet, men at vi ville lavet budget ud fra det hidtidige princip for estimatet af antal nye klasser, men fordele de 12 klasser i 8 (stx) og 4 (hf). I sommeren 2017 afsluttes 8 klasser på ST og 2 klasser på HF. Der er således tale om en vækst i antal klasser på 2. Der er efter rektors opfattelse tale om en endog meget, meget optimistisk budgetforudsætning. Det bemærkes her, at netto helårsvirkningen af et forkert gæt på klasser er ca. kr. 1,8 mio., svarende til de 2,9 lærerårsværk vi p.t. har pr. klasse. Budgetudkastet er udarbejdet med udgangspunkt i det elevtal som fremgår af nedennævnte skema, og med et forventet frafald beregnet på baggrund af tidligere års konstateret frafald.

7 7 Uddannelse Nuværende elevtal Optælling feb Optælling sep./nov Stx-1g Stx-2g Stx-3g Stx- i alt Hf-1 år Hf-2 år Hf- i alt Skolen i alt I nedennævnte skema har vi forsøgt at opgøre de indtægtsmæssige konsekvenser ved et klassetal på 7 (stx) og 3 (Hf). Udviklingen og prognose i årselever: År Budget 2016 Realiseret 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget Faktisk B B Estimeret v/ændret forudsæt. ca. 1,8 mio. ca. 5,5 mio. ca. 7,7 mio. ca. 9,6 mio. II. I budgettet er indarbejdet nedennævnte taxametre. I skrivende stund er der netop indgået forlig om finansloven 2017, men det er endnu ikke vedtaget i folketinget og derfor er indholdet ikke modtaget på skolen endnu. Vi er dog blevet informeret om, at de markante besparelser på indtægtssiden i forhold til finanslovsforslag 2017 i store træk gennemføres. De indregnede takster pr. elev i ST falder med ca. kr fra 2016 til 2017 og på HF med ca. kr fra 2016 til Hertil kommer diverse taxametre som også reguleres i nedadgående retning ex: færdiggørelsestaxameter, taxameter for særlige A-fag m.fl.

8 8 Taksterne fremgår af nedennævnte oversigt. Forventede takster, 2017-priser Undervisningstaxameter ST Færdiggørelsestaxameter Fællesudgiftstaxameter Bygningstaxameter Socialt taxameter Socialt taxameter Socialt taxameter Pædagogikumtilskud Særlige A-niveau fag Basistilskud Uddannelsestypetilskud Grundtilskud Uddannelsestypetilskud Geografisk grundtilskud Undervisningstaxameter årig hf Færdiggørelsestaxameter Fællesudgiftstaxameter Bygningstaxameter Bemærk: Taksterne er skøn baseret på forslag til finanslov 2017 III. IV. På udgiftssiden er det indregnet, at der med sikkerhed jf. ok 15. kommer centralt aftalte lønstigninger på ca.kr. 1,5 mio./år. Den centralt aftalte lønstigning som i 2017 udgør 3,2 % er budgetmæssigt indregnet med en stigning på 1,7% pr og den resterende stigning primo december Virkningen af lønstigningen i 2017 udgør ca. kr Der er nogen usikkerhed på følgende punkter, der desværre ikke kan indregnes præcist i budgetforslaget, men som alle skønnes at have en negativ effekt. a. Eleverne der optages fra august 2017 skal have flere timer og flere aktiviteter end de hidtidige elever, uden der i øjeblikket kan sættes præcise tal på. Der er ikke penge i forliget til flere timer og mere aktivitet. b. Der kan være øget usikkerhed på vores sædvanlige budgetteringsmetode, idet tælledagen for efterårssemesteret 2017 skubbes fra 20. skoledag i grundforløbet til 60. skoledag (ca. dag 2 i studieretningsforløbet). I 2017 bliver tælledatoen tirsdag den 7. november. Populært sagt så er der ikke taxameterindtægter til de elever, der netto falder fra i grundforløbet. I 2016 var dette frafald på 8 elever. Der er i gennemsnit de sidste 3 år faldet 12 elever bort fra skolestart til 6. november. Dette potentielle frafald er ikke indregnet i elevtalsprognosen, men baseret på de historiske tal udgør dette ca. kr , idet det kun har betydning ved første tælledato.

9 9 c. Fra sommeren 2017 undervises en meget væsentlig del af kommunens 10. klasser på UCH. Det vil med stor sandsynlighed få en negativ indflydelse på Holstebro Gymnasium og HF s mulighed for at rekruttere fra disse 10 årgang fra 2018 og senere, men sandsynligvis allerede fra sommeren d. Endelig kan vi nu konstatere, at UU i vores lokalområde nu vejleder meget håndfast til erhvervsuddannelserne på UCH. Der er tilsyneladende også en bevægelse i hele landet, hvor de store erhvervsskoler søger om at få udbudsret på HF uddannelsen. Den første tilladelse er allerede givet af region Syddanmark, men der er ikke givet tilladelse i vores region i 2017! På UCH er der også stor interesse for HF uddannelsen, men de har ikke indsendt ansøgning om ønsket studiestart fra Men hvem ved hvordan de forholder sig til dette i fremtiden? V. I lighed med 2014, 2015 og 2016 så budgetteres med uændret evne til at fastholde eleverne, og deres frafaldshyppighed er indregnet med de tidligere konkrete frafaldsfrekvenser. VI. VII. VIII. I. Selvrisikoen er som i 2016 ikke en del af budgettet. En aftale om skolepsykologisk assistance ophører pr. 1. januar Opgaven varetages fremover af skolens studievejledere under supervision af en timelønnet psykolog. Forventet besparelse i størrelsesorden ca. kr Kontoen for bygningsvedligeholdelse fastholdes reduceret i 2017 på 2016 niveau. (Dvs. reduceret med kr. 1 mio. i forhold til det meste af perioden i selvejet med bygningseje. Dette vurderes som værende forsvarligt set i forhold til bygningens almene tilstand). Såfremt elevtallet i 1. års klasserne pr. 15. marts 2017 ikke peger på minimum 12 nye klasser reduceres kontoen til bygningsvedligehold med yderligere kr pr På løn og personaleområdet indgår følgende i budgetudkastet: a. Der budgetteres med et markant fald i merarbejdet i indeværende skoleår og i næste. Merarbejde godkendes fra skoleåret 2017/2018 alene hvis det er godkendt skriftligt på forhånd og har en anseelig størrelse. Jf. overenskomsten kan alene ydes godtgørelse for merarbejde: hvis merarbejdet er pålagt læreren i henhold til særlig ordre eller har være nødvendigt for en forsvarlig varetagelse af tjenesten og hvis merarbejdet har været af større omfang og har strakt sig over en periode, der normalt ikke må være mindre end 4 uger. b. Undervisningstimetallet reduceres med 3,5 %, så hele den såkaldte 7% pulje nu er udtaget. Denne reduktion udgør ca timer. c. Fra reduceres aktiviteten med en faktor 3,3%, som delvist finansierer det beløb de almene gymnasier skal aflevere til HH. Beløbet indregnes i den kommende opgavefordeling. Denne reduktion udgør ca timer. d. Der budgetteres med en løn- og prisregulering på 3,2 %, der er aftalt i OK 15, svarende til kr. 1,5 mio. i lønstigninger. Se i øvrigt punkt IV.

10 10 e. Der er ikke derudover afsat midler til lokal løndannelse, men der forhandles naturligvis efter de gældende regler. f. Der budgetteres ikke med nyansættelser, men det kan være nødvendigt som følge af ændre valgmønstre og uforudset personaleafgang. g. Det skal senest sikres, at personaleforbruget reduceres med 4 årsværk senest under de givne budgetforudsætninger. h. Såfremt den klassedannelse der sker på baggrund af tilmeldingsfristen 15. marts 2017 er mindre end års klasser, reduceres personaleforbruget med 2,9 lærerårsværk pr. klasse.

11 11 Indtægter: Budgetudkast 2017 Budget: 2016 Tilskud og øvrige indt Kantinen I alt indtægter Omkostninger: Budgetudkast 2017 Budget: 2016 Lønomkostninger: Ledelse og administration Bestyrelse Pedeller Rengøring Undervisning Sociale klausuler Kantinen I alt lønomkostninger: Øvrig drift: Undervisning Adm. og markedsføring Bygningsdrift Sociale klausuler 0 0 Kantinen Afskrivninger Finansielle indt. og udg I alt øvrig drift: Omkostninger i alt: Resultat:

12 12 Aktiver: Budget ultimo 2017 Grunde og bygninger Udstyr og inventar Forudbetalte og uafsluttede anlægsaktiver 0 Varelager kantinen Materielle anlægsaktiver Tilgodehavender for salg og tjenesteydelser Andre tilgodehavender Tilgodehavender Likvide beholdninger Aktiver Passiver: Budget ultimo 2017 Egenkapital Langfristede gældsforpligtelser/realkreditlån Kortfristet del af langfristet gældforpligtelser Skyldig løn Feriepengeforpligtelse Mellemregning ministeriet Leverandører af varer og tjenesteydelser Anden gæld Kortfristede gældsforpligtelser Passiver Opsummerende kan siges, at de økonomiske udsigter er meget dystre, selv med et optimistisk skøn over elev og klassetal med netto fremgang på 2 klasser i bestanden. Det er derfor behov for: 1) Aktivt at dæmpe ressourceforbruget allerede fra januar 2017 og sikre en reduktion af medarbejderstaben enten ved naturlig afgang, eller varsel af nedsat timetal og afskedigelse i et omfang af en helårsvirkning på kr. 2,5 mio. og 2) Aktivt at dæmpe ressourceforbruget allerede i marts/ april 2017 og sikre en aktivitetsdæmpning og dertilhørende reduktion i medarbejderstaben for hver klasse der i marts 2017 skønnes at være under det budgetterede antal. Indstilling: Rektor indstiller, at budgetudkast 2017 med et underskud på 1,2 mio. kr. vedtages med en tilføjelse om, at skolens ledelse løbende skal arbejde på at tilpasse skolens omkostninger så den svarer til den aktivitet, der forventes på skolen på baggrund søgetallet i marts Beslutning: Rektors indstilling vedtaget med følgende ændringer/supplerende kommentarer: Linje 2 i indstillingen: ændres til: skal tilpasse. Bestyrelsen forudsætter/forventer et budget for 2018 i balance. Ønsker at se flerårsbudgetter.

13 13 4. Orientering samarbejde med UCH om undervisning af 10 klasse valgfag i skoleåret Sagsfremstilling: Fra skoleåret 2017/2018 flyttes Holstebro Kommunes 10. klasses center til UCH. I den forbindelse vil der være forstærket fokus på, at 10. klasse er første del af en ungdomsuddannelse og ikke afslutningen på folkeskolen. Aktiviteten kaldes for STEP10 på UCH. Der planlægges med tre linjer; GYM10, EUD10 og FLE10, der peger i retning af, at eleverne efter afsluttet 10. kl., overvejer henholdsvis gymnasier (GYM), erhvervsuddannelser (EUD), eller fortsat er uafklarede (FLE). Blandt målene for STEP10 er at brobygning og studievejledning prioriteres, så eleverne efterfølgende kan træffe et realistisk og kvalificeret ungdomsuddannelsesvalg, så chancerne for gennemførsel øges. I det lys skal 10. klasses eleverne have mulighed for at vælge valgfag, der peger i de tre ovenfornævnte retninger. Valgfagene afsluttes ikke med prøve, men skal bidrage til uddannelsesafklaring for den unge. Omfanget for hvert valgfag er 8 gange a 3 timer. I dialog med lederen af 10. klasse centeret er Holstebro Gymnasium og HF kommet frem til et udbud af 10 valgfag, som bredt repræsenterer stx- og hf-hovedområderne. Holstebro Gymnasium og HF vil få den almindelige timetakst for folkeskolelærere for undervisningen, og der vil således på kort sigt ikke være et økonomisk incitament for at gå ind i ordningen, men der kan jo være en rekrutteringsmæssig fordel, hvis 10. klasses eleverne kan lide atmosfæren på Holstebro Gymnasium og HF. STEP10 eleverne orienteres i foråret 2017 om valgfag som de 4 gymnasiale uddannelser tilbyder og prioriterer 5 af valgfagene. Holstebro Gymnasium & HF tilbyder i alt 10 valgfag. I april 2017 ved vi konkret hvilke valgfag, der oprettes, og vi disponerer derefter dette i opgavefordelingen for skoleåret 2017/2018. Bilag: På bestyrelsesmødet uddeles en oversigt over de 10 valgfag som Holstebro Gymnasium og HF har valgt at tilbyde eleverne i 10 klasse. Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

14 14 5. Beslutning om resultatkontrakt for 2016 og drøftelse af rammerne for resultatkontrakt Sagsfremstilling: På skolen arbejdes som bekendt med en strategi 2020, som bestyrelsen vedtog i 2007 efter et grundigt forarbejde i skolens interne organer. I den hidtidige praksis har skolen arbejdet med et antal udviklingsplaner, der i et 2-årigt perspektiv angiver de mere konkrete retninger for at opnå den strategiske målsætning. Den 2-årige udviklingsplan for fastsætter retningen for den kommende skoleudvikling gennem overskrifterne 1) Bygningsmæssige rammer, 2) Rekruttering af elever og brobygning ind på skolen, 3) Indsats mod frafald, 4) Talentudvikling og brobygning ud af skolen, 5) Internationalisering, 6) Videndeling og efteruddannelse samt 7) Tillid, gennemsigtighed og medejerskab under nye vilkår. Disse overskrifter matcher rektors resultatlønskontrakt 2016 hvorom der på mødet, uden deltagelse af den daglige ledelse, skal træffes beslutning om resultatvurdering. I bilaget med resultatvurderingen er kravene og resultaterne vurderet i detaljer. Rektor indstiller, at resultatkontrakten samlet vurderes således: Ramme Beløb i 1000 kr. Resultat Vurdering % Beløb Basisramme ,5 Kr Ekstraramme % kr Samlet ramme ,04 % kr Der skal desuden vedtages en resultatkontrakt for rektor for Rektor indstiller at overskrifterne fra handleplanerne bibeholdes som struktur for resultatlønskontrakt 2017 også selvom den sidste handleplan er udløbet. Strukturen i kontrakt 2017 bliver således fortsat: Tema 1.Bygningsmæssige rammer 2. Rekruttering af elever og brobygning ind på skolen 3.Indsats mod frafald Stikord /måltal Vedligeholdelse med minimale omkostninger. Tilmeldingstallet til ST i marts 2017 målt i forhold til marts Oprettelse af sproglige og naturvidenskabelige studieretninger i november Tilmeldingstallet til hf i marts 2017 målt i forhold til marts Indsats med minimalt tab af 1. årselever fra 1/8 til tælledagen i november. Minimalt frafald i 2g og 2hf. 4. Talentudvikling og brobygning ud af skolen Systematiseret karrierelæring som ny disciplin for lærere og elever. 5. Internationalisering Oprettelse af sproglige studieretninger i november 2017.

15 15 6. Videndeling og efteruddannelse samt Fortsat videndeling ved SIP og FIP kurser. Deltagelse i gymnasielærerdage Systematiseret videndeling fra reformlærere til lærere der endnu ikke har erfaringer med reformen. 7.Tillid, gennemsigtighed og medejerskab under nye vilkår Forslag til ny strategi for skolen skal forelægges bestyrelsen i december. Minimale udgifter til merarbejde juni Bilag: Rektors indstilling til resultatvurderingen Indstilling: Rektor indstiller, at Der inden årets udgang, foretages udbetaling i henhold til den ansøgning, der er vedlagt som bilag 1 til punktet, og at der efterfølgende indberettes til Undervisningsministeriet efter de gældende regler. At bestyrelsen vedtager rammerne (Basisramme og ekstraramme) for resultatlønskontrakt 2017, og Formand, næstformand og rektor i forlængelse heraf inden udgang af januar 2017 underskriver og på hjemmesiden offentliggør en resultatlønskontrakt for 2017 med indarbejdelse af dagens kommentarer. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget for så vidt angår ansøgning om udbetaling og indberetning. Rammen for den kommende kontrakt skal beløbsmæssigt udgøre kr (basisrammen) og kr (ekstrarammen). Den kommende kontrakt for 2017 underskrives som indstillet. Som supplement til de i indstillingen nævnte punkter blev følgende punkter nævnt som præciseringer/supplerende: Indsats frafald/fastholdelse/tiltrækning. Benchmark PWC forbrug af lærerårsværk pr. klasse jf. undersøgelsen. MTU 5 konkrete initiativer. ETU 5 konkrete initiativer. Tættere samarbejde med UCH. Nye læringsformer. Nyudvikling stx. Implementering reformen. Kvalitet i undervisningen mere tid sammen med eleverne.

16 16 6. Beslutninger som følge af rektors opsigelse pr. 30.april Sagsfremstilling: Rektor har opsagt sin stilling med udgangen af april 2017 efter 26½ års ansættelse. Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen beslutter hvilke processer, der skal sættes i gang som følge af rektors opsigelse, og hvem der skal deltage i disse processer. Beslutning: Drøftet. Punktet udsat til næste ordinære møde.

17 17 7. Meddelelser Rektor har meddelelser om: Arbejdet med medarbejdertrivselsundersøgelsen (MTU) Tilrettelæggelsen af med elevtrivselsundersøgelsen (ETU) der gennemføres i januar 2017 Rektormødet Behovet for at præsentere skolen og studieretningerne på en mere tidssvarende og indbydende måde. (Logo, hjemmeside, brochure, orienteringsaften og åben skole). Arbejdet med fagpakker på HF. Formanden orienterede om at han fortsat vil være udpeget til skolens bestyrelse i den resterede del af valgperioden. Jf. i øvrigt orienteringen på sidste bestyrelsesmøde. Holstebro, den 08. december 2016 Jens Otto Nystrup Aase Lydiksen Susanne Buch Nielsen Ole Priess Brian Bech Nielsen Anni Simonsen Mie Birkkjær Mathiasen Ditte Svarre Jakobsen Finn Lyngholm Christensen Kristine Axelholm Grünberger

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag den 31. maj 2018 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Velkommen til den nye bestyrelse 2. Konstituering af

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden Mandag den 26. september 2016 kl. 9.30 11.30 i lokale 424 Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet Deltagelse Fraværende med afbud Fraværende

Læs mere

3. Orientering om ansøgersituationen 15. marts 2017 og klassedannelsen

3. Orientering om ansøgersituationen 15. marts 2017 og klassedannelsen 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag den 23. marts 2017 kl. 9.30 11.30. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2016 2. Budgetopfølgning ultimo februar 2017 3. Orientering om

Læs mere

1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november Pligt til at registrere institutionens reelle ejere senest 1.

1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november Pligt til at registrere institutionens reelle ejere senest 1. 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Onsdag den 30. november 2017 kl. 9.30 11.30 Dagsorden 1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november 2017 2. Godkendelse af indberetning

Læs mere

1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor, PwC

1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor, PwC 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag d. 13. december 2018 kl. 9.30 11.30 Dagsorden 1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor,

Læs mere

6. Godkendelse af værdigrundlag og præsentation af kvalitetssikringsplan

6. Godkendelse af værdigrundlag og præsentation af kvalitetssikringsplan 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Mandag den 19. marts 2018 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2017 2. Budgetopfølgning

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Bilag til budget 2008

Bilag til budget 2008 Bilag 1 Bestyrelsesmøde 20. december 2007 Bilag til budget 2008 1. Baggrund for budgettet 2. Budget 2008 og SGs visioner 3. Større investeringer 4. Eksempler på ændringer i budgetforudsætningerne 5. Sammenfatning

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse Som noget nyt vil bidraget i 2022 blive tilbageført fuldt ud til uddannelsesområdet, dog uden nogen garanti for, hvor stor en del der tilbageføres til de respektive områder, hvor det er høstet. Omprioriteringsbidraget

Læs mere

Onsdag den 20. marts 2019 kl Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden. 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018

Onsdag den 20. marts 2019 kl Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden. 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Onsdag den 20. marts 2019 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018 2. Budgetopfølgning

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC Bilagsmateriale Budget 2018 Aarhus HF & VUC Forudsætninger til budget 2018 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget Aarhus HF & VUC Oversigt

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 20. september 2015 kl. 16.00 ca. 18.00. 1. Godkendelse af dagsorden og underskrift af referat fra møde 8.juni 2016. Referat vedlagt som bilag 1.

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Torsdag den 4. oktober2018, kl. 16.15-18.15 Mødelokale 318 (på 2. sal) Dagsorden Punkt 0. Underskrift på referat fra bestyrelsesmøde den 19.6.2018 Bilag 1. Referat fra

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 20. september 2016 kl. 16.00 i lokale A121, Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl. 16-19. Afbud: Ingen. 1. Underskrivelse af referat fra bestyrelsens møde den 7. september 2017 Referatet blev underskrevet.

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30 Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30 Afbud: Helle Vestergaard, Emil Martin Vork Heunecke, Fredrik Allentoft- Andersen Administrativ leder Hans-Henrik

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl. 16.00-19.00 Afbud: Lotte Thøgersen kom som meddelt senere til mødet. 1. Underskrivelse af referat fra mødet den 8. september

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2016 kl ca

Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2016 kl ca Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 20. september 2016 kl. 16.00 ca. 18.00. Til stede: Kirsten Bundgaard, Peter Hansen, Adam Dam, Lærke Dalgaard, Susan Vonsild, Malene Gram, Steen Madsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde 6. december 2016 kl i lokale 13.28

Bestyrelsesmøde 6. december 2016 kl i lokale 13.28 Bestyrelsesmøde 6. december 2016 kl. 17-19 i lokale 13.28 Dagsorden 1. Orientering fra formanden 2. Godkendelse af referat fra sidste møde 20/9 Bilag 1. Referat fra sidste møde 3. ZBCs ansøgning om at

Læs mere

Bilagsmateriale - bestyrelse

Bilagsmateriale - bestyrelse Bilagsmateriale - bestyrelse Budget 2015 VUC Aarhus Forudsætninger til budget 2015 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Bilag 6.A. Samlet budget VUC

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget VUC Aarhus. Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget VUC Aarhus. Oversigt over områdebudgetter

Bilagsmateriale. Budget VUC Aarhus. Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget VUC Aarhus. Oversigt over områdebudgetter Bilagsmateriale Budget 2017 VUC Aarhus Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget VUC Aarhus Oversigt over områdebudgetter Budget for det

Læs mere

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Næstved den 23. november 2017 Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer

Læs mere

Bilag 3. Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl i lokale Referat i kursiv

Bilag 3. Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl i lokale Referat i kursiv Bilag 3 Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl. 17-19 i lokale 2.18 Referat i kursiv Elevrådet har udpeget Oscar Maloney 3b (m. stemmeret) og Bjarke Ziegler 1a (u.stemmeret) til bestyrelsen. 1. Godkendelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

1. Præsentation af nyt bestyrelsesmedlem og orientering om ansættelse af ny uddannelsesleder.

1. Præsentation af nyt bestyrelsesmedlem og orientering om ansættelse af ny uddannelsesleder. 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Onsdag den 21. september 2017 kl. 9.30-12.00. Dagsorden 1. Præsentation af nyt bestyrelsesmedlem og orientering om ansættelse af ny uddannelsesleder. 2. Elev-

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Beslutningsreferat

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Beslutningsreferat 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Beslutningsreferat Onsdag den 9. december 2009, kl. 10.00 12.00 Deltagelse Fraværende med Afbud Fraværende uden afbud Jens Otto Nystrup Peter Kjeldberg Louis

Læs mere

Notat om finanslovsforslag 2012

Notat om finanslovsforslag 2012 Notat om finanslovsforslag Nedenstående gennemgang er udarbejdet på baggrund af regeringens forslag til finanslov for. Hvis regeringen er en anden efter valget den 15. september, vil der komme et ændringsforslag/nyt

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl i lokale Referat. Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler

Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl i lokale Referat. Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl. 17-19 i lokale 13.28 Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler Referat Orientering fra formanden Lectio er systemrevideret og godkendt. UU giver i sit hæfte Fremtidsparat,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Tilstede: biskop Elisabeth Dons Christensen (EDC), direktør Jørn Henriksen (JH), direktør Keld Vestergaard (KV), centerleder

Læs mere

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Mødedato: 10. september 2018 Mødested: Århus Katedralskole Mødetidspunkt: kl. 16:15 Sluttidspunkt: kl. 19.00 Til stede: Per Krogh Hansen (formand), Niels Erikstrup

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Taxametersystemet helt enkelt

Taxametersystemet helt enkelt Taxametersystemet helt enkelt I det følgende gennemgås erhvervsskolernes primære finasieringskilder. Baggrund Den 1. januar 1991 overgår erhvervsskolerne til selveje og skal hermed vænne sig til at deres

Læs mere

Bestyrelsesmøde 6. december 2016 kl i lokale Afbud fra Dorthe Wille og Kirsten Overgaard

Bestyrelsesmøde 6. december 2016 kl i lokale Afbud fra Dorthe Wille og Kirsten Overgaard Bestyrelsesmøde 6. december 2016 kl. 17-19 i lokale 13.28 Afbud fra Dorthe Wille og Kirsten Overgaard Referat 1. Orientering fra formanden Intet 2. Godkendelse af referat fra sidste møde 20/9 Referaterne

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne Finanslovsforslag for 2017 - konsekvenser for gymnasieuddannelserne Samlet skæres de gymnasiale uddannelser med mere end 535 mio. kr. hhx får herefter 70 mio. kr. tilbage De almene gymnasier skæres 400

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%.

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 14. december 2016 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 22. december Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af bestyrelsens møde den 21. marts 2013 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 3. Nyt

Læs mere

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15)

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Den 26. august 2014 fremsatte Regeringen Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) og Undervisningsministeriet offentliggjorde takstkatalog for Finanslov

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 21. september 2015 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2014 Vi har her fornøjelsen at sende dig

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning.

Læs mere

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%.

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%. VUC Storstrøms bestyrelse Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 Referat af møde den 19. december 2018 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. december 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Kombinationsskoler 2007 2008 2009

Kombinationsskoler 2007 2008 2009 Analyse og prognose foretaget ud fra uddrag af sektorregnskaber 2009, udgivet af Undervisningsministeriet, sammenligning mellem Danske Erhvervsskolers institutioner og almene gymnasier Undervisningsministeriet

Læs mere

Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl : Møde på rektors kontor Kl : Spisning i Bangs Have

Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl : Møde på rektors kontor Kl : Spisning i Bangs Have MG Maribo Gymnasium Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl. 1618.30: Møde på rektors kontor Kl. 1920.30: Spisning i Bangs Have Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, HansOle Sørensen, Henrik Andreasen, Leise

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra d (særskilt bilag)

1. Godkendelse af referat fra d (særskilt bilag) Referat af bestyrelsesmøde d. 9/12 2015 Til stede: Anton Svendsen, Dorthe Pedersen, Søren Damtoft, Henrik Laybourn, Jacob Carlsson, Diana Stråsø Kjær, Mikkel Schultz 2d, Anna Kærne 2f, Peter Schiødt og

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes.

Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes. Referat 6. december 2017 Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted Til stede Isabella Wedendahl, Mogens Hansen, Henrik Tuxen, Kristian

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve)

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) VEJLEDNING VIRKER Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) Baggrund I informationen om uddannelsesparathed er beskrevet, at lovgivningen om uddannelsesparathed indebærer: At

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE SØNDERVANGEN 56 - POSTBOKS 220-3460 BIRKERØD DANMARK RESULTATLØNSKONTRAKT for Rektor Anders Kloppenborg 17. december 2018 Grundlag og rammer Jf. skrivelse fra Ministeriet

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011 Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde, tirsdag den 22.marts 2011 kl. 1800. Mødet afholdes på restaurant Bolettes Gæstebud, Gl. Strandvej 7, 3050 Humlebæk (samme sted som

Læs mere

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret 2017-18 Baggrund og indledning Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og Undervisnings

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted 1 Ud af skolen 2019 Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted Det er her, du vælger, hvilke uddannelser du ønsker samt en prioriteret rækkefølge. Denne side fortæller generelt

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på en lang række forskellige kurser. Kurserne har

Læs mere

Budget 2016. SANKT ANNÆ GYMNASIUM Budget 2015 Gymnasieafdelingen org. nr. 31300 13. november 2015 Bilag 5.1. Indhold: Bemærkninger side 2-3

Budget 2016. SANKT ANNÆ GYMNASIUM Budget 2015 Gymnasieafdelingen org. nr. 31300 13. november 2015 Bilag 5.1. Indhold: Bemærkninger side 2-3 2016 12% 8% 80% Bygning Led og adm. Undervis. Indhold: Bemærkninger side 2-3 Overblik side 4 Tilskud side 5 Udgifter til Bygningsdrift side 6 Udgifter til Ledelse og administration side 7 Udgifter til

Læs mere

UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011

UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011 UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011 Der er gennem de seneste år sket en ændring i tilskudsstrukturen på erhvervsskolernes uddannelser. Det har vanskeliggjort

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium tirsdag den 13. december 2016 kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium tirsdag den 13. december 2016 kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium tirsdag den 13. december 2016 kl. 16.00-19.00 Afbud: Helle Vestergaard, Lotte Thøgersen og Helle Lindkvist. 1. Underskrivelse af referat fra møde den

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN.

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. Mødedeltagere: Lennarts Damsbo-Andersen, Anne Knudsen, Fritze Tillisch, Martin Taarup, Gert Møller, Oluf Brandt, André Gremaud

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Entreprisesummen er på 11.2 mio kr, hertil kommer 25% mons på 2,8 mio, i alt 14,0 mio kr.

Entreprisesummen er på 11.2 mio kr, hertil kommer 25% mons på 2,8 mio, i alt 14,0 mio kr. Bilag 1: Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 24. september 2013 Tilstede: Gerd Bangsbo, Peter Hansen, Anny Winther, Finn Andersen, Susan Vonsild, Per Christensen, Malene Gram, Jonathan

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 20. januar 2015 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde tirsdag den 27. januar 2015, kl. 15-17 På Sporet 8b, Aalborg. Dagsorden

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Lars Kold Jensen Thomas

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2015 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 15. august 2016 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2015 Vi har her fornøjelsen at sende dig PwC

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2013 2014

Resultatlønskontrakt 2013 2014 Resultatlønskontrakt 2013 2014 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 7.september 2016 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Musa Kekec Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær Jakobsen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 Til stede: Palle Broman, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Thea Karoline Marx, Helle Risvig Nielsen. Afbud: Steffen Lange, Britta

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november 2008. kl. 16.00 19.30. Afbud: Theresa Norup, Anne Marie Illum, Arne Kjær kom lidt senere 1. Underskrivelse af referat fra mødet

Læs mere

FAKTA-notat: 15. september 2016 Besparelser vedr. omprioriteringsbidrag på erhvervsskolerne

FAKTA-notat: 15. september 2016 Besparelser vedr. omprioriteringsbidrag på erhvervsskolerne FAKTA-notat: 15. september 2016 Besparelser vedr. omprioriteringsbidrag på erhvervsskolerne 2016-2020 Dette notat har til formål at belyse de økonomiske konsekvenser, som rammer erhvervsskolerne i forbindelse

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. DECEMBER, 2017

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. DECEMBER, 2017 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. DECEMBER, 2017 Til stede: Steffen Lange, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Malthe Elmstrøm Lauritsen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond Kristensen

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser Departementet. Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Private gymnasier og studenterkurser Departementet. Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Private gymnasier og studenterkurser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug til 31. juli 2014

Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug til 31. juli 2014 Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug. 13 til 31. juli 14 FORMÅL Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter

Læs mere

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE 20. september 2004 Af Søren Jakobsen REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE Regeringen har ved flere lejligheder givet udtryk for, at uddannelse skal have høj prioritet. I forslaget til finansloven for 2005 gav

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 48, onsdag den 17. maj 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 48, onsdag den 17. maj 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Referat 24. maj 2017 Bestyrelsesmøde nr. 48, onsdag den 17. maj 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Isabella Wedendahl, Mogens Hansen, Henrik Tuxen, Kristian Bonne Wulff,

Læs mere

Skive-Viborg HF & VUC

Skive-Viborg HF & VUC Skive-Viborg HF & VUC Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 26. september 2018 Tilstede: Peter Møller Pedersen, Mads Holm Christensen, Grethe Kirkeby Poulsen, Henning Poulsen, Cirsten Justesen, Kaj O.

Læs mere

OPLÆG TIL BESTYRELSESMØDET 12/ : BUDGETFORSLAG 2019:

OPLÆG TIL BESTYRELSESMØDET 12/ : BUDGETFORSLAG 2019: PLÆG TIL BESTYRELSESMØDET 12/12 2018: BUDGETFRSLAG 2019: 27-11-2017 Rubriknr. 04-12-2018 04-12-2018 BUDGET BUDGET UDKAST BUDGET BESKRIVELSE: 2018 2019 2020 MSÆTNING NTE l STATSTILSKUD I ALT NTE 2 DELTAGERBETALING

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september 2016 Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Efter bestyrelsen havde besigtiget forbedringer af inde og udearealer

Læs mere

Finanslovsforslag 2017

Finanslovsforslag 2017 Finanslovsforslag 2017 Væsentligste ændringer i FFL17 Omprioriteringsbidrag Omprioriteringsbidraget, som blev indført i FL16, har som konsekvens, at skolerne blev reduceret 2 % på alle taxametre i 2017

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 16. september 2014 kl. 16.00 i lokale 2.28 Dagsorden: Pkt. 1 Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer og præsentation

Læs mere

Effektbaseret styring: Frafald på ungdomsuddannelser Allan Kortnum

Effektbaseret styring: Frafald på ungdomsuddannelser Allan Kortnum Effektbaseret styring: Frafald på ungdomsuddannelser Allan Kortnum alk@herningsholm.dk Disposition Kort intro til taxametersystemet på det gymnasiale område Udfordringer på det enkelte gymnasium Casemodeller

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

Referat 16. september 2013

Referat 16. september 2013 Referat 16. september 2013 Bestyrelsesmøde nr. 32, onsdag den 11. september 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Bo Hilsted, Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Isabella

Læs mere

Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet. I. Indledning. Højskolerne

Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet. I. Indledning. Højskolerne Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet I. Indledning Efterskoleforeningens arbejdsgruppe om revision af tilskud skal iflg. kommissoriet udarbejde

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde d. 21. september 2016 kl , på Solrød Gymnasium

Referat. Bestyrelsesmøde d. 21. september 2016 kl , på Solrød Gymnasium Referat Bestyrelsesmøde d. 21. september 2016 kl. 17.00, på Solrød Gymnasium Tilstede: Henriette Selck, Bjarne Thams, Christina Tornquist (uden stemmeret), Bo Nygaard Larsen, Ellen Thomsen Elevrep.: Christian

Læs mere

Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud

Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud Kostafdeling Andet (bl.a. konsulentordning) Statstilskud

Læs mere