Referat fra årsmøde d. 23. april 2014 i Brørup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra årsmøde d. 23. april 2014 i Brørup"

Transkript

1 Distrikt 4 Sydjylland 1 af 2 Referat fra årsmøde d. 23. april 2014 i Brørup Indbudt var lokalbestyrelsesformænd, distriktsledelse, foreningskonsulent Mogens Rieks(afbud). 2 kontaktpersoner for hver af lokalbestyrelsernes faggrupper og områderedaktøren. Velkomst v/distriktsformand Gert Skouman Mødet blev indledet med 2 minutters stilhed for at ære Vagn Pedersen, Vejen, der er afgået ved døden. Præsentation af deltagerne. Alle lokalbestyrelser i distriktet var repræsenteret, samt ovennævnte indbudte. I alt deltog 59 personer i mødet. Udvikling i det frivillige arbejde Indlæg ved afdelingschef Lars Linderholm. Bilag vedhæftet. Årsmøde 2014: 1.Valg af dirigent: Lars Linderholm valgt 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt 3. Beretning om distriktets virksomhed i 2013: Ældrepolitisk/sundhedspolitisk faggruppe v. koordinator Sofie Munk Bilag vedhæftet. IT faggruppe v. koordinator Erik Lundgaard. Bilag vedhæftet. Soc.- humanitær faggruppe v. koordinator Ingelise Bull Bilag vedhæftet. Områderedaktør Ruth Hansen: Glad for de ekstra 4 sider. Det sker er blevet bedre nyt layout. Tak til lokalredaktørerne for deres store arbejde afholdes informationsdag. I 9 distrikter bringes der annoncer i Det sker. Annoncer kan dele et indlæg. En tak til Kirsten Poulsen for den store indsats vedr. forbedring af bladet.

2 Distriktsledelsen i øvrigt v. formand Gert Skouman. Bilag vedhæftet 2 af 2 Alle beretninger blev godkendt med klapsalve. 4. Forelæggelse af distriktets regnskab v. kasserer Jørgen Albertsen:: 5.Indkomne forslag: Årets resultat er et overskud på kr Egenkapitalen er kr Regnskab gennemgået Regnskabet skal ikke godkendes - men fremlægges. Ingen. 6. Drøftelse af det fremtidige arbejde i distriktet: 7.Valg: Se under formandens beretning. Vedhæftet bilag. 8. Eventuelt: Referat Birthe Bjerg Næstformand: Søren Kollerup (genvalg) Kasserer: Jørgen Albertsen (genvalg) Rita Ahrendt, Vejle: Deltager i Landsbestyrelsens ad hoc udvalg vedr. Den medicinske patient Opfordrede til, at man beretter om, hvordan det går med Den medicinske patient i distriktet (brug tlf ). Er meget interesseret i tilbagemeldinger. Emnet tages op i det regionale sygehusudvalg. Gert Skouman takkede dirigent for god ledelse af årsmødet

3 Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 23. april af 4 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i (Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, skal jeg fortsætte med at supplere samt afrunde den samlede beretningen om distriktets virksomhed i 2013, men også lidt om, hvad vi er ved at planlægge for Men først vil jeg lige nævne nogle tal vedr. ÆS Rimeligvis er I allerede bekendt med dem, men alligevel. Primo april har ÆS ca medlemmer meget flot - Og antal frivillige ca , hvilket ikke alene er flot, men imponerende. Pr. 11. april er der medlemmer i distrikt 4, heraf ca frivillige, i de 19 lokalafdelinger. Sidste år var antallet medlemmer. Delegeretmødet 2013: Jeg vil nævne enkelte ting fra mødet, selvom om de fleste af jer lokalbestyrelsesformænd deltog i delegeretmødet. Og efterfølgende skulle I alle i januar have modtaget referat fra mødet. Som tidligere år blev også delegeretmødet i år fint afviklet. Og i år prøvede man som noget nyt elektronisk afstemninger, hvad ikke alene forløb næsten problemfrit, men hvor afstemningsresultaterne forelå meget hurtigt. Så det blev besluttet, at det skal fortsætte fremover. (Jeg selv måtte dog ikke prøve. For jeg ikke er stemmeberettiget.) Landsbestyrelsen: Som I ved, så var landsformand og næstformand ikke på valg i år. De blev valgt sidste år. Nye medlemmer i Landsbestyrelsen blev: Thomas Berntsen, Kjellerup Jytte Funch, Bornholm. Genvalg Søren Udam, Hadsund Og som suppleant Hanne Olesen, Stevns Ebbe Johansen, næstformand, er fortsat landsbestyrelsens kontaktperson i vort distrikt. Og Ebbe inviteres til vore møder, og deltager i de fleste af dem. Det mener jeg er til fordel for både ham og for os, idet han kan holde sig ajour med, hvad der sker i distriktet, og vi kan høre nyt fra bjerget. Strategi og budget, herunder kontingentjustering Med meget stort flertal blev vedtaget såvel strategi som budget. Herunder en kontingentjustering med 10/15 kr. anden halvår af i år til 125/205 kr. fra Kontingentjusteringen gav dog inden vedtagelse anledning til ret mange indlæg - for og imod. Om Bladpakken, herunder Det Sker. Områderedaktør Ruth Hansen har orienteret herom. Men jeg kan endvidere henvise til ÆS s Årsberetning 2013 samt det udsendte referat fra Delegeretmødet.

4 Distriktet: 2 af 4 Distriktsledelsen: Forrige år var der fra jer lokalbestyrelsesformænd forslag om, at valgperioden for distriktsledelsen blev på 2 år men forskudt således, at halvdelen er på valg hvert andet år. Dette for at opnå en ønskelig kontinuitet i ledelsen, men også for at ledelsen bliver mindre sårbar ved evt. forfald. I distriktsledelsen havde vi forinden drøftet tilsvarende. Som følge heraf er kun halvdelen på valg i dag, som det også fremgår af dagsordenen for årsmødet. Endvidere besluttede vi i distriktsledelsen ultimo 2012 også at udvide ledelsen fra 4 til 8 medlemmer, således distriktskoordinatorerne blev en del af ledelsen. Denne udvidelse fandt vi såvel naturlig som særdeles hensigtsmæssig. I forvejen var koordinatorerne indkaldt til alle ledelsesmøder. Det ældre og sundhedspolitiske område: Vi har i ledelsen såvel en ældrepolitisk- som en sundhedspolitisk distriktskoordinator. Det har vi i ledelsen drøftet, om det fortsat er hensigtsmæssigt. For mange steder, om ikke de fleste steder i lokalbestyrelserne, er det ældre- og sundhedspolitiske slået sammen. Og også centralt i Ældre Sagen nævner/taler man kun Ældrepolitik, hvad Sofie jo også nævnte lige før i sin delberetning. Og vedr. det sygehus- og sundhedsmæssige, så varetages dette jo af Ældre Sagens Sygehusudvalg. Derfor har vi nedsat en arbejdsgruppe - på tværs - i distriktsledelsen, med opgave at udarbejde forslag om at slå distriktets ældrepolitisk- og sundhedspolitisk faggrupper sammen til en gruppe, - og med en, måske to koordinatorer. Endvidere at beskrive konsekvenser i forbindelse hermed. Valg af ledelsesmedlemmer: Den lige nævnte arbejdsgruppens oplæg vil også indeholde oplæg til, at det er lokalbestyrelsesformændene, der på årsmødet vælger alle medlemmer af distriktsledelsen. Altså også distriktskoordinatorerne, hvor det, som det er nu, er de enkelte faggrupper, der vælger. Når vi har fået lavet et oplæg, så vil I høre nærmere. Temadage: Sofie Munk har i sin beretning omtalt de temadage, vi har afholdt i Vedr Her har vi drøftet afholdelse af temadag, formodentlig lige efter sommeren, med temaet: Hjemmehjælpskommissionens rapport. Endvidere senere på året, evt. den 24. oktober, temadag om: Regionens sundhedsaftaler med kommunerne fra Men efter Lars indlæg i dag er der måske andre emner, I mener, vi skal tage op. Til disse og kommende temadag vil blive opkrævet deltagerbetaling på pt. 50 kr. pr. person. For distriktets budget kan ikke rumme udgift til fortæring, transport m.m. Distriktets hjemmeside Erik Lundgaard, IT har fortsat held med sit løbende arbejdet med at gøre distriktets hjemmeside let tilgængelig samt aktuel.

5 3 af 4 Dette for også på denne måde at kunne informere os og jer, og ikke mindst vore medlemmer om, hvad distriktet er og hvad der sker. Budget og regnskab Kasserer Jørgen Albertsen har, som jeg også tidligere har orienteret jer om, fået et fint og meget overskueligt budget etableret. Distriktets budget er nu virkeligt overskueligt og løbende nemt at følge for hele ledelsen. Områderedaktøren Ruth Hansen har, som jeg tidl. har fortalt, kæmpet en brav kamp for bladet Det Sker. Hun har holdt ud, ofret tid og kræfter for at få mest muligt ud af tildelte sider, og for at gøre opmærksom på de ret fortvivlende forhold, lokalredaktører og områderedaktører har haft med bladet. Men nu må vi regne med, at der er der nu lys forude. Mødeoversigt/mødekalender: Distriktet har på sin hjemmeside mødekalender for distriktets mødeaktiviteter. Oversigten bliver løbende revideret. Så kast et blik på den engang imellem, for så har I mulighed for at sætte kryds i kalenderen, og deltage i de arrangementer, I ønsker. Vi bestræber os for at få datoerne lagt ind i god tid. Blandt relevante møder for jer formænd, vil vi, som tidligere, holde møde i september, hvor I kan drøfte, om I evt. har forslag til delegeretmødet i november. Og møde i november, hvor I kan gennemgå det udsendte materiale til, og før delegeretmødet. LIVING+: Som I sikkert allerede ved, så deltager ÆS også i år i livsstilsmessen LIVING+ i Fredericia. Man vil gerne gentage succesen fra de sidste år. Messen afholdes den oktober, og med Ældre Sagens aktiviteter på én af de tre messedage. Sygehusudvalget i region Syddanmark: I dette udvalg sidder Annelise Sattrup, Søren Kollerup og jeg selv som repræsentanter for distrikt 4. Hver af de tre distrikter kan hver have tre repræsentanter i sygehusudvalget. Og derudover. I gruppen Udbygning af Kolding Sygehus patientforeninger deltager Søren. I gruppen Klinisk etisk komite ved SVS (Sydvestjysk Sygehus), - en ret nyetableret gruppe -, deltager Annelise. Efter ny lov skal der i hver region snarest hvis det ikke allerede er sket - etableres et patientinddragelsesudvalg. Og i hvert regionalt patientinddragelsesudvalg skal udpeges 7 medlemmer. Heraf kan ÆS udpege et medlem. Øvrige 2 gange 3 medlemmer udpeges af paraplyorganisationerne Danske Patienter og Dansk Handicap. Så det er flot, at ÆS selv har fået et medlem. Vi har fra distriktets side overfor sygehusudvalget anbefalet Annelise som velegnet og interesseret. Koordinationsudvalg Her på det seneste har vi drøftet, hvad vi i ledelsen kan gøre for erfarings- og ideudveksling mm overfor K-udvalgene.

6 4 af 4 Årsagen er, at vi føler, at K-udvalgene er usynlige overfor os, og vi er usynlige overfor dem. Men dette forhold er Landsbestyrelsen også opmærksom på. For som I ved, så har Landsformanden og direktøren indbudt til dialog, om hvordan den ældrepolitiske indsats kan styrkes lokalt. Indbydelsen er sendt til formænd for K-udvalg og lokalformænd, der er en del af et K-udvalg. For distrikt 4 er mødet den 21. maj, og hvor jeg som distriktsformand også er inviteret. Afslutning: Jeg er hermed kommet til afslutning af beretning for distriktets virksomhed. Men inden jeg helt slutter, så vil jeg gerne fremhæve, at vi i distriktsledelsen har haft et meget fint og konstruktivt samarbejde. Dette omfatter også Ruth og Mogens. Stemningen har altid været fin, holdningen positiv og også tid til små vits og finter. Dette har skabt gode rammer for godt samarbejde. Og selv om vi er meget forskellige, hvad i øvrigt er en stor fordel, så passer vores kemi vældigt godt sammen. Men alle er også indstillet på, at vi skal have et godt samvær. Og jeres interesse og engagement har endvidere gjort det betydeligt lettere for mig at være formand. Det vil jeg benytte lejligheden her, på distriktsårets sidste dag, at sige jer alle tak for. Hermed afslutning på beretningen.

7 Distrikt 4 årsmøde 23. april 2014: Ældrepolitisk koordinator På indberetningsskemaerne for de sidste to år har man fra centralt sted slået sundhedspolitisk og ældrepolitisk faggruppe sammen i en pulje. I vores distrikt 4 skete der det, at den nyvalgte sundhedspolitiske koordinator Annelise Sattrup af helbredsmæssige grunde trak sig. Suppleanten Jenny Beck trådte velvilligt til, men af private grunde har du Jenny holdt lav profil. Heldigvis for os - ser det nu ud til, at du er parat til at deltage mere aktivt. Som jeg har sagt tidligere, kan det være vanskeligt at skelne mellem ældrepolitiske interesseområder og områder af almen interesse. Det er da også blevet sådan i år, at de to temaer, der oprindeligt var planlagt til ældrepolitiske faggrupper, atter blev konverteret til temamøder for en større målgruppe. Den 23. maj havde vi besøg af Carl Holst, formand for Region Syddanmark. Hans emne var: Ældrepolitikken i regionen - med hovedvægt på Den medicinske patient og Infrastrukturen fx i forbindelse med sygehusbyggerier. Lidt af det han nævnte var: opfølgende hjemmebesøg af praktiserende læge, forløbskoordinatorer som ansvarlige for den enkelte patient. Mht. sygehusstruktur satser man på færre indlæggelser, mere ambulant behandling på Sammedagssygehusene Tønder, Nyborg og her i Brørup. Carl Holst fik applaus for sit indlæg, der vidnede om stor indsigt. Infrastrukturen fik han ikke sagt meget om, men besvarede nogle spørgsmål desangående. Kan henvise til hjemmeside: distrikt 4 referat tema maj Efter mødet havde faggrupperne valg af koordinatorer: Annelise Sattrup valgt til sundhedspolitisk koordinator med Jenny Beck som suppleant. Aage Meldgaard valgtes som suppleant for ældrepolitisk koordinator. 3. december nåede vi 2. temamøde i 2013: Emnet var: Ældres livsvilkår i dagens DK. Vores næstformand i distriktet Søren Kollerup havde hørt Klavs Birkholm, samfunds- og kulturkritiker, tidligere medlem af Etisk Råd, og det lykkedes os at få en aftale med ham. Vi bad ham om at sætte fokus på den stigende diagnosticering i det danske samfund, og hvad det betyder for det enkelte menneske. Lidt af hvad Klavs Birkholm sagde: Diagnose er afhængig af den historiske tid den stilles i. I 1950èrne var det fx et alvorligt stempel at få. For nogle i dag er en diagnose en forklaring/undskyldning på en bestemt adfærd for andre er en stillet diagnose skræmmende. Diagnose = afvigelse begrebet præpatienten opstår. Når diagnoser er afhængige af den tid, de stilles i, er de også noget der kommer og går. Et spørgsmål: er det politikere eller eksperter/læger, der sætter grænser og derved bestemmer udviklingen? Vi der var til mødet, gik hjem med større viden/bevidsthed om diagnosticering. Sofie Munk

8 Social-humanitær beretning v.2013 v. Inge Lise Bull Der henvises til Lars Linderholms indlæg om Frivilligt arbejde. Der er nu frivillige i Ældre Sagen. Heraf er ca indenfor det socialhumanitære område. Her i distriktet er der også gode nye ting i gang f.eks. spisevenner og friluftsvenner. Vi har 2 møder/temadage om året, hvor der er god tilslutning. Har deltaget i møder/temadage for soc.hum. koordinatorer og i 2 dages møde for formænd for alle faggrupperne samt konsulenterne. Det er gode og lærerige dage.. Disse møder giver inspiration til vores temadage, hvor underviserne er Ældre Sagens konsulenter. F.eks. Ingrid Branner vedr. Ud af busken om ensomme ældre, og Samarbejde med plejehjemmene v/ Jette Abildskov. Vi har også gode møder i distriktsledelsen, hvor vi prøver at arrangere gode lærerige møder og temadage for lokalbestyrelsesmedlemmerne og faggrupperne. Temadagene prøver vi at arrangere, så kontaktpersonerne får nye input og noget, de har glæde af i det frivillige arbejde. Vi lærer også af hinandens sociale arbejde vedr. frivillige, der gør en indsats for at skabe tryghed og nærvær for svækkede ældre f.eks. besøgsvenner, motion, vågekoner, tryghedsopkald, demens, spisevenner. En tak til jer alle for jeres arbejde i Ældre Sagen i distrikt 4.

9 IT beretning årsmøde april 2014 Erik Lundgaard Indenfor IT har der været travlhed, ganske enkelt fordi IT er lige inde i en rivende udvikling. Ikke mindst i forhold til de ældre. Digitaliseringen, NemID og digital post kan set udefra være besværlig og drilagtig. Men fra vores side i distriktet gør vi en del for at publicere, at disse begreber er en kæmpefordel for de ældre, gratis og rimelig let., hvis man kan (!). Ældre Sagen i Nørregade arbejder med det politisk og giver de tilbagemeldinger, de offentlige myndigheder skal have. Vi har % som ikke endnu er med, for nogle vil det være umulig, eks,. demente, syge og svage. For disse er der mulighed for fritagelse. En ny vejledning på dette område kan bestilles hos IT i Nørregade. Ud over vejledningen til hjælp med Digital Post er der oprettet en side på Frivilligportalen, hvor vi har samlet information om Digital Post og e-boks og links til andre sider med undervisningsmateriale og redskaber. Vi har haft kursus for underviserne, og i uge 19 har vi undervisning for PC hjælpere. I kommende uge er der webmasterkursus i Esbjerg. Hjemmesiderne i distriktet bliver bedre og bedre for såvel de lokale områder som distriktet. Men vi er ikke gode nok til at fortælle, hvor medlemmerne kan se aktiviteter m.v. Husk at skrive eks. Du kan læse mere på - tast på Lokalafdelinger

10 Udpluk fra foredraget på årsmødet 23. april Lars Linderholm: afdelingschef for frivilligafdelingen Ældre Sagen talte ud fra emnet: Udvikling i det frivillige arbejde Frivilligt arbejde er det nye sorte At hjælpe sine medborgere bakkes op af både forskere og politikere Frivilligchartret fra sommeren 2013: ønske om at trække på samme hammel i det frivillige og det kommunale, større åbenhed, samarbejde med respekt for hinanden 3 misforståelser: kommunen trækker sig frivillige træder til ressourcer kan bruges strategisk kommuner organiserer de frivillige Ældre Sagen siger: vi har et bedre tilbud vi kan rekruttere, pleje, skaffe ledere, fællesskaber, tilbyde kurser og forsikringer 38 % arbejder frivilligt timer pr. mdr. = samme procentsats i flere år Nu ydes et tilskud på 50 kr. pr. frivillig aktiv til lokalafdelingerne Distrikt 4 stort set repræsentativt for landet gennemsnitsalder 70,6 år 2 % af medlemmerne er frivillige I vores distrikt er 19,6 % af de frivillige IKKE medlemmer af Ældre Sagen på landsplan 16,6 % Lokal indflydelse = ældrepolitik, hører hjemme i afdelingen for samfundsanalyse Varme emner lige nu: Kampen mod ensomhed: mål halvering af de Plejehjemmene: der sker for lidt Ældrepolitikken: dialog med kommunerne Skole- og børnehavevenner Bud på udviklingen i Ældre Sagens frivillige arbejde: o Flere frivillige o It-området vil vokse mest o Nye typer af aktiviteter o Holde hjernen i form o Mere samarbejde med kommunerne o Frivillige vil stille større krav til organisationer som Ældre Sagen Referent Sofie Munk/25. april 2014

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg. Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april 2015 1 af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i 2014. Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, vil

Læs mere

Årsmøde Distrikt April Hotel Søgården, Brørup

Årsmøde Distrikt April Hotel Søgården, Brørup Årsmøde Distrikt 4 19. April 2017 - Hotel Søgården, Brørup Dagsorden Velkomst og sang Valg af dirigent Godkendelse af dagsorden Beretning om distriktets virksomhed Forelæggelse af distriktets regnskab

Læs mere

Årsmøde Distrikt April Hotel Søgården, Brørup

Årsmøde Distrikt April Hotel Søgården, Brørup Årsmøde Distrikt 4 13. April 2018 - Hotel Søgården, Brørup Dagsorden Velkomst og sang Valg af dirigent Godkendelse af dagsorden Beretning om distriktets virksomhed Forelæggelse af distriktets regnskab

Læs mere

Distrikt 1 Nordjylland

Distrikt 1 Nordjylland Referat årsmøde, Distrikt 1, den 22.april 2015. Sted: Foreningernes Hus, Torvet 5, 9400 Nørresundby 1. Velkomst og sang v/ Distriktsformand Niels Tikjøb Olsen 2. Valg af dirigent. Torben Færk blev valgt

Læs mere

Årsmøde Torsdag den 14.april

Årsmøde Torsdag den 14.april . Distrikt 3 Årsmøde 2016. Torsdag den 14.april Formanden bød velkommen specielt til de nye lokalafdelings formænd, der er her for første gang i deres nye rolle. Ligeledes velkommen til underdirektør Dorthe

Læs mere

Distriktsmøde torsdag d. 7. maj 2015. Nye lokalbestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer

Distriktsmøde torsdag d. 7. maj 2015. Nye lokalbestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer Distrikt 3 Distriktsmøde torsdag d. 7. maj 2015 Nye lokalbestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer Velkomst ved Distriktsformand Erik Jørgensen. Vester allé 8, Aarhus C Velkommen til dette møde for nye

Læs mere

Årsmøde referat - 8. april 2013

Årsmøde referat - 8. april 2013 Årsmøde referat - 8. april 2013 Indbudt var formænd i lokalkomiteerne og koordinationsudvalgene, områderedaktør Ruth Hansen, landsbestyrelsesmedlem, næstformand Ebbe Johansen, foreningskonsulent Mogens

Læs mere

Forretningsorden for Distrikt 6 Fyn

Forretningsorden for Distrikt 6 Fyn Forretningsorden for Distrikt 6 Fyn Gældende fra årsmødet den 19. februar 2018 Distrikt 6 Fyn Middelfart kommune Nordfyn kommune Assens kommune omfatter 15 lokalafdelinger: Middelfart lokalafdeling Nordfyn

Læs mere

Referat: Formandskabsmøde

Referat: Formandskabsmøde Distrikt 4 Sydjylland Referat: Formandskabsmøde Mødested: Vindrosen, Tangevej 66760 Ribe Dato: Fredag den 16. marts 2018 Tidspunkt: 9:30 13:30 Mødeleder: Deltagere: Bodil Wöhnert Birthe Bjerg, Jenny Beck,

Læs mere

Årsmøde Distrikt 3. Beretning

Årsmøde Distrikt 3. Beretning Årsmøde 2015 Distrikt 3 Beretning I november afholdt ÆldreSagens landsforening årsmøde, delegeret forsamlingen, i marts var det lokalforeningerne som afholdt årsmøder. Her i april er det så blevet distrikternes

Læs mere

Mødetype: ordinært møde

Mødetype: ordinært møde Sygehusudvalget i region Syddanmark Tirsdag den 11, november kl. 9,30 Mødested: Hjallese forsamlingshus Hjallesegade 31 5260 Odense S Indkaldt Søren Kollerup af 04-11-2014 Mødetype: ordinært møde Deltagere:

Læs mere

Ældre Sagens Sygehusudvalg

Ældre Sagens Sygehusudvalg Ældre Sagens Sygehusudvalg - INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER Indhold 3 Udfordringer for ældre patienter 3 Ældre Sagens lokale indsats på sundhedsområdet 4 Hvordan har vi organiseret indsatsen? 8

Læs mere

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Forelæggelse af regnskab a. regnskabet

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) 2960170 L6 LOLOL ZS.L FRED ERICIAKOMMUNE Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Socialudvalget Rådhuset,

Læs mere

Indkaldt af Mødetid: 9,30 til 12,30 Søren Kollerup Godkendelse af dagsorden og godkendelse af referat fra mødet den 11. nov

Indkaldt af Mødetid: 9,30 til 12,30 Søren Kollerup Godkendelse af dagsorden og godkendelse af referat fra mødet den 11. nov Sygehusudvalget i region Syddanmark Onsdag den 25. feb. 2015-01-21 Mødested: Hotel Vojens Nørregade 2 6500 Vojens Indkaldt af Mødetid: 9,30 til 12,30 Søren Kollerup 02-02-2015 Deltagere: Referat Inga Jensen(IJ),

Læs mere

Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011. Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview

Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011. Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011 Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview Formål og metode Formål: At undersøge tilfredsheden med samarbejdet

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Tilstede: Der deltog 24 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover

Læs mere

Den 5. november 2012 i Brørup. Hovedtema: Etiske dilemmaer i sundhedsvæsenet bl.a. i forhold til patienters rettigheder.

Den 5. november 2012 i Brørup. Hovedtema: Etiske dilemmaer i sundhedsvæsenet bl.a. i forhold til patienters rettigheder. Distrikt 4 Sydjylland Referat fra møde for ældrepolitiske og sundhedspolitiske kontaktpersoner i lokalbestyrelserne og distriktsledelsen samt deltagere fra såvel Det regionale sygehusudvalg som fra Landsbestyrelsen

Læs mere

Vedtægter. Svendborg Frivilligråd

Vedtægter. Svendborg Frivilligråd Vedtægter 1 Navn og hjemsted har hjemsted i Svendborg Kommune. Stk. 3 2 Formål er et formelt samarbejdsorgan, der har til formål at samle de frivillige sociale foreninger og grupper, således at de i fællesskab

Læs mere

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Vedtægter For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Kapitel 1 Navn og medlemmer 1 Foreningens navn er Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, forkortet SDS. Stk. 2 Foreningens

Læs mere

INDLEDNING KORT OM DISTRIKTERNE IT-KOORDINATORERNES ROLLE OG OPGAVER ØKONOMI

INDLEDNING KORT OM DISTRIKTERNE IT-KOORDINATORERNES ROLLE OG OPGAVER ØKONOMI 2018 1 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 KORT OM DISTRIKTERNE... 4 IT-KOORDINATORERNES ROLLE OG OPGAVER... 6 ØKONOMI... 6 It-distriktspuljen... 6 Økonomi i distrikterne... 8 DET GODE ARRANGEMENT... 8 SAMARBEJDE

Læs mere

Distrikt 3. Årsberetninger Distriktsformanden.

Distrikt 3. Årsberetninger Distriktsformanden. Distrikt 3 Årsberetninger 2018 Distriktsformanden. Endnu et år er gået og også 2018 gav nogle spændende opgaver, nogle desværre lidt mere spændende end det behøvedes. Siden sidste Årsmøde har jeg modtaget

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

Gode råd om lokalkomiteens årsmøde

Gode råd om lokalkomiteens årsmøde Gode råd om lokalkomiteens årsmøde 2008 Hvorfor hedder det årsmøde? Hvad siger vedtægten? Indbydelse til hvert enkelt medlem! Checkliste! Dagsordenens 8 punkter! Dirigentens rolle! Konstituering! Valg-

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Sundhedsreformen Ældre Sagens holdninger. Bjarne Hastrup Adm. direktør

Sundhedsreformen Ældre Sagens holdninger. Bjarne Hastrup Adm. direktør Sundhedsreformen Ældre Sagens holdninger Bjarne Hastrup Adm. direktør Regeringens og DF s sundhedsreform Formål: at skabe mere sammenhæng for patienterne i sundhedssystemet, og at flere patienter skal

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Referat ERFA-dag for IT-kontaktpersoner distrikt 4 torsdag den 14. april 2016 i Brørup

Referat ERFA-dag for IT-kontaktpersoner distrikt 4 torsdag den 14. april 2016 i Brørup Distrikt 4 IT faggruppen Referat ERFA-dag for IT-kontaktpersoner distrikt 4 torsdag den 14. april 2016 i Brørup Deltagere fra disse lokalområder: Billund-Esbjerg-Fanø-Give-Helle-Holsted-Kolding-Ribe-Vejen-

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 30. maj 2016, på Folkehjem i Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 30. maj 2016, på Folkehjem i Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 30. maj 2016, på Folkehjem i Aabenraa. Tilstede: Der deltog 31 repræsentanter af i alt 38 mulige. Fra administrationen deltog Carsten Boisen, og Hans

Læs mere

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet. Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland 2014-2020 Dato: 2. februar 2016 Tidspunkt: 19.00-22.00 Sted: Kærvej 34, Onsild 9500 Hobro Deltagere: Fra bestyrelsen: Vagn Bach, Jacob Ellemann, Annie Borgersen, Allan

Læs mere

Ældre Sagens historie

Ældre Sagens historie Stiftet af -------------------------- Budskab --------------------------- Navn og struktur ---------------- ------------------------------------ Ældre Sagens historie - en almennyttig, socialhumanitær

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Tilstede: Der deltog 22 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover deltog

Læs mere

Koordinationsudvalget, Vejen kommune Møde 25. januar 2012 Søgården, Brørup kl. 9. Referat: Alle var mødt

Koordinationsudvalget, Vejen kommune Møde 25. januar 2012 Søgården, Brørup kl. 9. Referat: Alle var mødt Koordinationsudvalget, Vejen kommune Møde 25. januar 2012 Søgården, Brørup kl. 9 Referat: Alle var mødt 1 Velkomst og kaffe 2a 2b Erik Lundgaards orientering om Vejen kommunes hjemmeside. Proceduren i

Læs mere

GODE ARRANGEMENT SAMARBEJDE MED SEKRETARIATET

GODE ARRANGEMENT SAMARBEJDE MED SEKRETARIATET 2019 1 INDHOLD INDLEDNING... 3 KORT OM DISTRIKTERNE... 3 ØKONOMI... 5 It-distriktspuljen... 5 Økonomi i distrikterne... 7 DET GODE ARRANGEMENT... 8 SAMARBEJDE MED SEKRETARIATET... 9 Konsulenterne i Frivilligafdelingen...

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014.

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslaget læses i kolonnen til venstre. I kolonnen til højre findes de gældende vedtægter, men ikke hele vejen

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i

Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i Referat fra generalforsamlingen søndag den 22. marts 2015 i Dansk Dercum Forening - Danmarks patient- og interesseforening for Dercums sygdom og Lipødem Tilstede var: Pia Gustavsen, Annemette H. Andersen,

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner.

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. 1. Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Skolens Venner og dens hjemsted er den til enhver tid valgte

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Landsbestyrelsen INFORMERER

Landsbestyrelsen INFORMERER Landsbestyrelsesmøde den 22. og 23 oktober 2013 Meddelelser Der har været møde i repræsentantskabet for Folkeskolens 200 års jubilæum. Der er stor interesse for et samarbejde med Ældre Sagens lokale afdelinger

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Syd- og Sønderjylland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

Velkommen. Årsberetning 2011-12

Velkommen. Årsberetning 2011-12 Velkommen Årsberetning 2011-12 Skive Spøttrup - Sundsøre 22-10-2013 1 Skive-Spøttrup-Sundsøre Årsmøde mandag den 12. marts 2012 Beretning Landsforeningen Ældre Sagen Distrikt 2 i Ældre Sagen Koordinationsudvalget

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg.

stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg. Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg 1 Navn og hjemsted stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg. stk. 2 Foreningen har hjemsted i Esbjerg

Læs mere

Vedtægter Familieidræt København

Vedtægter Familieidræt København Vedtægter Familieidræt København 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Familieidræt København. 1.2 Foreningen hører hjemme i Københavns Kommune. 1.3 Foreningen er medlem af DGI. 2. Formål 2.1

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Som en hjælp til nye foreninger, har Center for Kultur, Idræt og Sundhed udarbejdet et forslag til, hvordan en foreningsvedtægt kan opbygges.

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af årsmøder i lokalafdelingen

Retningslinjer for afvikling af årsmøder i lokalafdelingen Retningslinjer for afvikling af årsmøder i lokalafdelingen Det er lokalbestyrelsens ansvar, at årsmødet i lokalafdelingen afholdes i overensstemmelse med Ældre Sagens vedtægt og at dagsordenen i 9.8. følges.

Læs mere

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 1 Navn & Hjemsted Foreningens navn er Kvindehusforeningen i Silkeborg (benævnes i det følgende som KHF). Foreningens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK.

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. 1: Navn og hjemsted. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK, oprindeligt De Samvirkende Omsorgsklubber i Danmark, er en selvejende institution,

Læs mere

G r u n d e j e r f o r e n i n g e n 1 2 6

G r u n d e j e r f o r e n i n g e n 1 2 6 Ref. Generalforsamling nr. 45, 6. juli 2013 kl. 10 på Munchs Hotel, Tornby Strand Dagsorden, jf. vedtægternes 8 om afholdelse af generalforsamling: a. Valg af dirigent b. Formandens beretning vedr. det

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Vedtægter for Brandteknisk Selskab

Vedtægter for Brandteknisk Selskab Vedtægter for Brandteknisk Selskab 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er Brandteknisk Selskab. Stk. 2. Brandteknisk Selskab er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA.

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole Generalforsamling i Efterskolerne i Sydøstjylland (EIS) Tirsdag den 1.10.2013 på Elbæk Efterskole 1. Valg af dirigent og referant Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant 2.

Læs mere

FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER

FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER Vedtægter pr. 28. august 2009 Indhold: Kapitel I Foreningen Kapitel II Kredsene Kapitel III Vedtægterne Kapitel IV Overgangsbestemmelser Kapitel V Ikrafttrædelsestidspunkt

Læs mere

Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse.

Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse. Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse. Foreningen er stiftet den 30. januar 1944. Region Syd er stiftet

Læs mere

Referat af distriktsforsamlingsmøde den 23. april 2015

Referat af distriktsforsamlingsmøde den 23. april 2015 Distrikt 10 28. april 2015 Referat af distriktsforsamlingsmøde den 23. april 2015 Deltagere: Niels Erik Tulstrup, Bent Johansen, Janni Sørensen, Orla Andersen, Astrid Bregninge, Peter Mathiassen, Peter

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent Formandens beretning

Læs mere

Ældre Sagen og KV17. Distriktsmøde 20. april 2017 RINGSTED. Underdir. Michael Teit Nielsen

Ældre Sagen og KV17. Distriktsmøde 20. april 2017 RINGSTED. Underdir. Michael Teit Nielsen Ældre Sagen og KV17 Distriktsmøde 20. april 2017 RINGSTED Underdir. Michael Teit Nielsen Ældre Sagen ikke så ringe Ældre Sagen har 796.000 medlemmer 35 % af 50+ er medlem 56 % af 65+ er medlem 61 % af

Læs mere

Mariager Fjord Havekreds

Mariager Fjord Havekreds V E D T Æ G T E R F O R Mariager Fjord Havekreds i Himmerland og Djursland Afdeling i Haveselskabet 1. NAVN 1.1 Havekredsens navn er: Mariager Fjord Havekreds i Haveselskabet, og omfatter området Mariager

Læs mere

Vedtægter for DKK Esbjerg

Vedtægter for DKK Esbjerg Vedtægter for DKK Esbjerg 1 Lokalafdelingen 1) Lokalafdelingens navn er DKK Esbjerg og er hjemmehørende i Esbjerg Kommune. 2) Lokalafdelingen er en del af landsforeningen Dansk Kennel Klub (DKK). 3) Dansk

Læs mere

VEDTÆGTER for AFDELINGER I KALAALLIT RØDE KORSIAT

VEDTÆGTER for AFDELINGER I KALAALLIT RØDE KORSIAT VEDTÆGTER for AFDELINGER I KALAALLIT RØDE KORSIAT 1. AFDELING OG KOMMUNEKREDS 1. Afdelingen er en del af landsforeningen Kalaallit Røde Korsiat. 2. Er der flere afdelinger inden for en kommune, kan afdelingerne

Læs mere

Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland

Sygeforsikringen danmark LOKALVEDTÆGTER. Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland Sygeforsikringen "danmark" LOKALVEDTÆGTER Lokalafdeling Syd- og Sønderjylland Lokalvedtægter for Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling Syd- og Sønderjylland 1. Sygeforsikringen "danmark"s lokalafdeling

Læs mere

Afholdt lørdag den 24. februar 2018 på Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, Aarhus C.

Afholdt lørdag den 24. februar 2018 på Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, Aarhus C. Aarhus Lokalafdeling Referat fra årsmøde i Aarhus Lokalafdeling 2018 Afholdt lørdag den 24. februar 2018 på Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, Aarhus C. Velkomst ved formand Sanne Lauridsen. 1. Valg af

Læs mere

Vedtægt for IDA Kemi

Vedtægt for IDA Kemi INGENIØRFORENINGEN I DANMARK Vedtægt for IDA Kemi 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Kemi. IDA Kemi er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Selskabets arbejdsområde

Læs mere

VEDTÆGTER for landsforeningen

VEDTÆGTER for landsforeningen VEDTÆGTER for landsforeningen 1. KALAALLIT RØDE KORSIAT OG RØDE KORS BEVÆGELSEN Foreningen Kalaallit Røde Korsiat er en selvstændig organisation under Dansk Røde Kors. Kalaallit Røde Korsiat skal i sin

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker

Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker Før årsmødet... 2 Adgang og tilmelding... 2 Indkaldelse... 2 Dagsorden... 2 Øvrig forberedelse af mødet... 3 Under årsmødet... 4 Modtagelse... 4 Velkomst...

Læs mere

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune 1. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn

Læs mere

Regionsældrerådet. den regionale sparring om ældrepolitikken. Nyborg Regionsældreråd. 1

Regionsældrerådet. den regionale sparring om ældrepolitikken. Nyborg Regionsældreråd. 1 Regionsældrerådet den regionale sparring om ældrepolitikken Nyborg 08.05.18. Regionsældreråd. 1 Anker Andersen 7130 Juelsminde. Næstformand i Hedensted Seniorråd Har været med i ganske mange år (lokalt,

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Ormslev & omegns borgerforening d. 23. Februar 2018, Ormslev borgerhus

Referat af generalforsamlingen i Ormslev & omegns borgerforening d. 23. Februar 2018, Ormslev borgerhus Referat af generalforsamlingen i Ormslev & omegns borgerforening d. 23. Februar 2018, Ormslev borgerhus Gennemgang af dagsordenen Pkt. 1) Valg af dirigent, Enstemmigt blev Niels Lund valgt Referent Ouafa

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme

Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Partnerskab for Østersøturisme. Foreningen har hjemsted i Region Sjælland. 2 Stifter Stiftere er: 3 østersøvendte

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF 31. maj 2015 Referat fra ordinær generalforsamling i AIF Torsdag den 28. maj 2015, kl. 19.00. Generalforsamlingen afholdtes i AIF klubhus. Deltagende foreninger: Badminton, Cricket, Fodbold, Gymnastik,

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS.

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. Generalforsamlingen startede kl. 11. Formanden Jens Christian Gam bød velkommen til de fremmødte. Tilstede var 2 fra

Læs mere

Vedtægter for Sønderjylland afdeling Ribe kreds

Vedtægter for Sønderjylland afdeling Ribe kreds Vedtægter for Sønderjylland afdeling Ribe kreds 1. Ribe 1.1 Havekredsens navn er Ribe havekreds og omfatter postnumrene 6760, samt medlemsønsker fra andre postnumre under Sønderjylland afdeling i Haveselskabet

Læs mere

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Guldborgsund Frivilligcenter. Stk. 2 Foreningen har hjemsted i Guldborgsund

Læs mere

Bestyrelsen har haft svært ved at konstituere sig i 2014-15, primært på grund af formandens sygdom. Nuværende bestyrelse består af:

Bestyrelsen har haft svært ved at konstituere sig i 2014-15, primært på grund af formandens sygdom. Nuværende bestyrelse består af: Referat fra generalforsamling i Netpa Danmark, 10 november 2015 Generalforsamlingen finder sted på Hotel Årslev Kro i umiddelbar forlængelse af NET-dagen 2015. 1. Valg af dirigent: Poul Erik Rasmussen

Læs mere

Albertslund Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt Albertslund Senior Idræt Referat fra den 16. generalforsamling i AIF Senior Idræt, fredag den 10. marts 2017, kl. 10 11.30 på Albertslund Stadion Antal deltagere: 180 Foreningen bød på kaffe og brød fra

Læs mere

Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016

Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016 Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016 Deltagere fra følgende foreninger: Datastuen, Centerrådet for Egetoft, Kræftens Bekæmpelse, Røde Kors, Ældre Sagen, Pensionistforeningen

Læs mere

Vedtægter for ADHD-foreningen

Vedtægter for ADHD-foreningen Vedtægter for ADHD-foreningen Præambel ADHD-foreningen arbejder for mennesker, der har udtalte vanskeligheder inden for områderne opmærksomhed og/eller aktivitetskontrol; ofte kombineret med problemer

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Navn på referent Fremmødte: 28. Hans Schmidt Stemmeberettigede xx

Navn på referent Fremmødte: 28. Hans Schmidt Stemmeberettigede xx Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT Selskab: IDA Lederforum 7/2-2018 Dato: 6. februar 2018 Sted: Ingeniørforeningen, IDA - København

Læs mere

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00.

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. Der var mødt 42 personer op til generalforsamlingen heraf

Læs mere

Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677

Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677 Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677 Indhold: 1 Foreningens navn og formål 2 Optagelse, udmeldelse, sletning og eksklusion af medlemmer. 3 Kontingent. 4 Ordinær generalforsamling. 5 Ekstraordinær generalforsamling.

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Referat fra ordinært afdelingsmøde onsdag den 20. februar 2013 kl. 19.00 i Prøvehallen v/spinderiet. Til stede var: 50 husstande repræsenteret Endvidere

Læs mere