Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Fraværende med afbud: Ib Munk. Kai Hansen deltog i behandlingen af pkt. 73, 74, 78, 79 og 80.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Fraværende med afbud: Ib Munk. Kai Hansen deltog i behandlingen af pkt. 73, 74, 78, 79 og 80."

Transkript

1 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr. 122 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 30. september 2004 Kl på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. Kai Hansen deltog i behandlingen af pkt. 73, 74, 78, 79 og 80. INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. 73 Formandens orientering Diverse anlæg Kulturudvalget Budgetopfølgning pr Kulturudvalget Ansøgning fra sundhedstjenesten om et audiometer til Hals skole Ansøgning om tilskud til anlæg af boldbaneareal fra Holtet Idrætsforening Serviceeftersyn vedrørende transport af folkeskoleelever Fastlæggelse af serviceniveau angående hjemkørsel af børn, som går i en amtslig skole Valg af anden skole end distriktsskolen til skoleåret Eventuelt 137 side

2 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Formandens orientering Journal nr A50 Sagsid Nyhedsbrev fra Kommunernes Skolebiblioteksforening vedlagt Skolebiblioteksmanifestet 2. Stillingsopslag - viceskoleleder Hals Skole. 3. Forslag til mødekalenderen for Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 73: Taget til efterretning. Bilag: Forslag til mødekalenderen for 2005.

3 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Diverse anlæg Kulturudvalget Journal nr S05 Sagsid Oversigt over forbrug på Kulturudvalgets konto for diverse anlæg. Indstilling Beslutning: Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 74: Godkendt. Bilag: Udgifter 2004 Kulturudvalgets diverse anlæg (el.doc.)

4 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Budgetopfølgning pr Kulturudvalget Journal nr Ø09 Sagsid Kulturudvalget bedes forholde sig til budgetopfølgningsrapporten pr for udvalgets område samt bemærkninger til denne. Indstilling Beslutning: Det indstilles, at budgetopfølgningsrapporten tages til efterretning. Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 75: Indstilles til godkendelse. Sagens indhold: Der er udarbejdet budgetopfølgningsrapport pr for Kulturudvalgets område. Vurderingen er p.t., at driftsbudgettet for udvalgets område udviser netto en merudgift på kr. Under ikke styrbare konti (dagplejenprivat pasning) forventes der netto en mindreudgift på kr. Under styrbare konti (resten af budgettet) forventes der netto en merudgift på Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: Budgetopfølgning pr Kulturudvalget (el.doc.: Budgetopfoelgning).

5 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Ansøgning fra sundhedstjenesten om et audiometer til Hals skole Journal nr Ø04 Sagsid Stillingtagen til, hvorvidt der skal bevilges kr ,- til indkøb af audiometer til Hals skole Indstilling Beslutning: Indstilles til drøftelse. Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 76: Der bevilges kr ,-. Sagens indhold: Der er indkommet ansøgning fra sundhedstjenesten angående midler til anskaffelse af audiometer af mærket Oscilla USB100 til Hals skole. Prisen for audiometret er kr ,-. I ansøgningen anføres det, at med undtagelse af Vester Hassing skole, er alle skolernes audiometre forældede. I 2001 blev der bevilget et nyt audiometer til Vester Hassing skole med den begrundelse at udstyret var forældet. Samtidigt blev der gjort opmærksom på, at det måtte påregnes, at alle audiometre skulle udskiftes i løbet af en årrække. Økonomiske konsekvenser: Et eventuelt tilskud vil skulle finansieres over kontoen for diverse anlæg. Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: Ansøgning fra skolesundhedstjenesten (El.doc.: Audiometer).

6 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Ansøgning om tilskud til anlæg af boldbaneareal fra Holtet Idrætsforening Journal nr Ø40 Sagsid Stillingtagen til, hvorvidt der skal ydes et tilskud på kr ,- til anlæg af boldbaneareal for Holtet Idrætsforening Indstilling Beslutning: Indstilles til drøftelse. Såfremt kulturudvalget beslutter at bevilge midlerne, indstilles det, at dette sker på betingelse af endelig vedtagelse af lokalplanen for området Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 77: Der bevilges kr ,- under forudsætning af endelig vedtagelse af lokalplanen. Sagens indhold: Holtet Idrætsforening ansøger om kr ,- til anlæg af nyt boldbaneareal. Foreningen har opstillet anlægsbudget, hvoraf det fremgår, at de samlede omkostninger andrager kr ,-. Foreningen kan selv afholde 50% eller kr ,-. Heraf er kr ,- fremskaffet gennem sponsorater fra lokalbefolkningen. Derudover stiller medlemmerne frivillig arbejdskraft samt maskinhjælp til rådighed for anlæggelsen. Foreningen har samtidigt ansøgt Folkeoplysningsudvalget om et tilsvarende beløb og påtænker at søge tilskud fra Leader+Kattegatgruppen. I forhold til sidstnævnte er det en forudsætning, at der foreligger tilsagn om tilsvarende offentlige midler. Foreningen afventer derfor svar på nærværende ansøgning forinden ansøgning om Leader+ midler indsendes. Det pågældende areal er stillet til rådighed af Hals Kommune, men der gøres opmærksom på, at lokalplanen for området ikke er endelig vedtaget. Økonomiske konsekvenser: Et eventuelt tilskud vil skulle financieres over kulturudvalgets konto for diverse anlæg Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag: Ansøgning fra Holtet Idrætsforening (El.doc: Holtet Idrætsforening).

7 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Serviceeftersyn vedrørende transport af folkeskoleelever. Journal nr P21 Sagsid Fastlæggelse af serviceniveau for befordring af folkeskoleelever, herunder stillingtagen til, hvor lang ventetid der kan accepteres, hvor lang transporttid der kan accepteres, hvor langt der må være til opsamlingssted, hvorvidt der kan dispenseres for afstandskriterierne, hvorvidt der skal indsættes specialtaxa, når det er muligt at køre med NT bus, hvorvidt der skal gives dispensation, således at børn kan køre med specialruten i stedet for NT for at formindske ventetiden på skolen, hvilke regler for kørsel til anden skole end distriktsskolen der skal være gældende. Indstilling Beslutning: Indstilles til drøftelse. Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 78: Drøftet. Sagens indhold: I forbindelse med budgetlægningen for 2005 har kommunalbestyrelsen bedt om et serviceeftersyn på befordring af folkeskoleelever. Eftersynet er dels foranlediget af, at der er iværksat specialkørsel fra Ulsted skole, hvor der ellers kører en NT bus senere. Den indsatte bus er begrundet i, at eleverne ellers skulle vente 35 minutter på NT-bussen. Dels, at der har været en for - ældrehenvendelse fra Hals skole gående på, at de ønsker deres børn med specialtaxa fremfor NT for at minimere ventetiden på skolen, og endeligt en forældrehenvendelse gående på, at man ønsker barnet transporteret på trods af, at barnet ikke er kørselsberettiget, idet forældrene anfører, at det er der andre børn i kommunen der bliver. Forvaltningen har således iværksat en undersøgelse af følgende på hver enkelt skole: Transporttiden til og fra skole Ventetiden før og efter skoletid Tilsyn i ventetiden Opfyldelse af afstandskriterierne Afstand til opsamlingssted Hvem befordrer eleverne - NT eller specialkørsel Kørsel til anden skole end distriktsskolen Undersøgelsens konkrete resultater vedlægges som bilag. Ud fra de foretagne undersøgelser beskrives i det følgende, hvorledes serviceniveauet er p.t. Efterfølgende foretages en vurdering af konsekvenser af ændringer i serviceniveauet.

8 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr. 129 Nuværende serviceniveau Transporttiden Længste transporttid både morgen og eftermiddag er på Gandrup skole, hvor de børn, der kører længst har 45 minutters transport hver vej. Det er specialtaxaen, der kører med disse børn. På Hou skole er der en transporttid om morgenen på 40 minutter og om eftermiddagen på 30 minutter. Årsagen til den lange transporttid på Hou skole skal findes i, at der er en del specialklasseelever, som kommer fra andre distrikter. Den længste transporttid med NT om morgenen er på Hals skole på 45 minutter. Det skal dog her bemærkes, at det er 10. kl. elever, som har den lange transporttid. Om eftermiddagen er det ligeledes Hals skole, der har længst transporttid med NT. Her er der tale om 25 minutter. Ventetid Ifølge Bkg. om befordring af elever i folkeskolen 5 må eleverne maksimalt vente 60 minutter før og 60 minutter efter skoletid. I forhold til specialkørslen er den længste ventetid 15 minutter om morgenen på Gandrup skole og 10 minutter om eftermiddagen på Vester Hassing skole. Med NT er den længste ventetid både morgen og eftermiddag på Hals skole på henholdsvis 45 og 40 minutter. Der er her tale om børn ned til bh.kl. På Hou skole er der en ventetid på 21 minutter om eftermiddagen. På Gandrup skole er ventetiden henholdsvis 17 og 20 minutter. På de øvrige skoler ligger ventetiden indenfor 0-10 minutter både morgen og eftermiddag. I forbindelse med ventetiden skal det oplyses, at der er aftalt møde med NT d. 28. september 2004, hvor Hals kommunes behov for ruter og tidspunkter skal drøftes. Forvaltningen deltager sammen med repræsentanter fra skolerne i dette møde. Skolens tilsynspligt Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for, at der på den enkelte skole etableres fornødent tilsyn med eleverne i undervisningstiden, i frikvarterer og spisepauser mv. Skolebestyrelsen kan inden for de af kommunalbestyrelsen fastsatte rammer fastsætte nærmere principper for skolens tilsyn med eleverne. Skolens leder træffer beslutning om udøvelsen af tilsynet. Ved fornødent tilsyn forstås tilsyn med et indhold og et omfang, der findes nødvendigt og tilstrækkeligt ud fra vurderingen af de konkrete forhold, herunder - elevernes alder - aktivitetens art - de stedlige forhold og - lokalernes indretning og udstyr. Skolens pligt til at føre tilsyn med eleverne indtræder 10 minutter før undervisningen begynder, og ophører ved udløbet af det tidsrum, som naturligt medgår til, at eleverne forlader skolen ved undervisningens ophør. I tilfælde, hvor elever møder mere end 10 minutter før undervisningens begyndelse, eller hvor elever ikke forlader skolen direkte efter undervisningens ophør som følge af en tilrettelagt befordringsordning eller som følge af skolefritidsordningens åbningstider eller andre særlige forhold, må der indgås en særlig aftale om tilsynets udførelse, såfremt de lokale

9 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr. 130 myndigheder i så fald anser et tilsyn for nødvendigt. (Bekendtgørelse nr. 38 af 10. januar 1995 om tilsyn med folkeskolens elever i skoletiden.) På de skoler i Hals Kommune, hvor eleverne opholder sig på skolen, ud over det i ovennævnte fastsatte tidsrum, vurderer skolelederen i de enkelte tilfælde, hvorledes tilsynet skal udføres. Opfyldelse af afstandskriterierne Afstandskriterierne for at være transportberettigede er jf. folkeskolelovens 26: Bh.kl. 3.kl.: 2,5 km 4.kl. 6.kl.: 6 km 7.kl. 9:kl.: 7 km 10.kl.: 9 km På Vester Hassing skole er praksis, at børnene fra Staeområdet køres med specialtaxa til og med 3. kl. uanset om de er transportberettigede eller ej. Dette er begrundet i, at de 2,5 km skiller midt igennem Stae. Der er tale om 11 børn, som ikke er transportberettigede. Der er dog tillige et barn, som bor midt mellem Stae og Vester Hassing, som er bevilget transport, men som ikke er kørselsberettiget. Afstand til opsamlingssted Der er ingen lovmæssige bestemmelser, som angiver, hvor lang afstanden fra hjem til opsamlingssted må være. I Hals Kommune har den hidtidige praksis været, at afstanden til opsamlingsstedet maksimalt må udgøre halvdelen af afstandskriteriet. Dvs. at der eksempelvis for bh.kl. 3. kl. maksimalt må være 1,250 km, idet afstandskriteriet er 2,5 km. M.h.t. specialkørsel bliver børnene dog hentet ved bopælen i det omfang det er praktisk muligt at vende med busserne. Dette er ikke muligt for de børn, som kører med NT. Hvem kører med børnene Specialkørslen er indsat for at sikre de børn transport, som ikke kan køre med NT-busserne. Det har dog vist sig, at samtlige kørselsberettigede børn fra Vester Hassing skole kører med specialtaxaen uanset, at det for en del af børnene er muligt at køre med NT-bus. Ikke kørselsberettigede elever henvises til at køre med NT-bus. Der er tale om 16 elever, som kører med specialruten, men som kunne køre med NT. Som tidligere nævnt har der været en forældrehenvendelse angående ventetiden på Hals skole for de børn, som kører med NT. Forældrene anfører, at specialtaxaen kører forbi tæt på deres bopæl. Kørsel til anden skole end distriktsskolen Hovedreglen er, at såfremt det er efter forældrenes eget ønske, at eleven skal gå i anden skole end distriktsskolen, er kørsel Hals kommune uvedkommende. Hidtidige praksis har været, at såfremt afstandskriteriet til distriktskolen overholdes afstandskriteriet til den skole, eleven går på, overholdes og kørsel ikke påfører Hals Kommune udgifter ud over de udgifter, der normalt ville være til distriktsskolen så kan der bevilges buskort til NT.

10 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr. 131 Konsekvenser Dispensation fra afstandskriterierne Ved at dispensere fra afstandskriterierne er det vanskeligt for forvaltningen at træffe beslutning om, hvorvidt kørsel kan bevilges. Det vil resultere i, at ansøgninger herom skal behandles i kulturudvalget. Der er risiko for, at alle borgere i Hals Kommune ikke behandles lige, såfremt nogle børn, som ikke opfylder afstandskriteriet bevilges kørsel og andre med samme afstand ikke gør. På forespørgsel i Kommunernes Landsforening, juridisk kontor oplyses det, at det faktum, at alle børnene fra Stae er blevet bevilget kørsel ikke har skabt præcedens, idet det er i strid med lighedsgrundsætningen. Forældrene vil i givet fald ikke kunne påberåbe sig dette som argument for fortsat kørsel. Afstand til opsamlingssted. Ved at sænke grænsen for afstanden mellem hjem og opsamlingssted vil det alt andet lige medføre, at flere børn skal befordres med specialtaxa. Ved at hæve grænsen for afstanden mellem hjem og opsamlingssted vil det alt andet lige medføre, at flere børn kan befordres med NT. Indsættelse af specialtaxa, hvor det er muligt at køre med NT bus Konsekvensen heraf er, at specialkørslen, som er en dyrere løsning end NT, for det første kører en længere rute. For det andet, at der køres med flere børn. Dette betyder, at der skal køres med en større bus, hvilket er en dyrere løsning. I forhold til Vester Hassing skole, hvor Hals Kommune p.t. praktiserer dette, er der indgået kontrakt med en vognmand ud fra samtlige kørselsberettigede elever, som ikke kan køre med NT. Oplysningerne om, at en del af børnene kunne køre med NT, er først fremkommet ved nærværende undersøgelse. Såfremt det besluttes, at børnene skal køre med NT, hvor det er muligt, vil der således skulle ske en justering af kontrakten med vognmanden. Der vil blive tale om en mindre ydelse fra vognmanden og alt andet lige en mindre indtjening. Kontrakten gælder for skole året I forhold til problematikken på Hals skole, hvor forældrene ønsker børnene med specialtaxaen i stedet for NT for at formindske ventetiden på skolen, vil en sådan løsning netop indebære indsættelse af en større bus med deraf øgede omkostninger. Såfremt det kun drejer sig om de to elever, hvis forældre har henvendt sig, vil der ikke være noget problem. Men der bor flere børn i samme område, som vil kunne gøre krav på en lige behandling, og dette vil betyde indsættelse af en større bus. I kontrakterne for specialkørslen, er anført, at ydelsen omfatter de elever, som ikke kan køre med NT. Hals kommune kan således ikke i dette tilfælde gøre gældende, at vognmændene skal køre med børnene uden ekstra omkostninger for Hals Kommune. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information:

11 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr. 132 Lovgrundlag: Folkeskoleloven 26 Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen Bekendtgørelse om tilsyn med folkeskolens elever i skoletiden Bilag: Skema over transporttidventetid på skolerne m.m. (El.doc.: Transporttid).

12 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Fastlæggelse af serviceniveau angående hjemkørsel af børn, som går i en amtslig skole Journal nr G01 Sagsid Fastlæggelse af serviceniveau angående hjemkørsel med 20 stk. 2 børn, som går i et amtsligt skoletilbud og er i fritidstilbud om eftermiddagen. Indstilling Beslutning: Børne- og kulturforvaltningen indstiller, at forslag 4 vælges. Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 79: Forvaltningens indstilling indstilles til godkendelse. Sagens indhold: I Hals Kommune har det hidtil været kutyme, at sørge for og afholde udgiften til hjemtransport fra fritidstilbud for 20 stk. 2 elever, som går i et amtsligt skoletilbud. Udgiften er blevet afholdt som en konto 3 udgift sammen med den øvrige udgift til befordring af folkeskoleelever. I budget 2005 er der indregnet en udgift på kr ,-. Der er p.t. 24 børn, som har behov for hjemtransport. I et forsøg på at forkorte køretiden for de elever, som tidligere havde længst transporttid har forvaltningen samlet hjemkørslen med 20 stk. 2 elever. Børnene er tidligere dels blevet kørt hjem af en vognmand, hvor amtet har koordineret kørslen, men Hals Kommune har afholdt udgiften, dels af en vognmand, som forvaltningen har bestilt. Nu køres størsteparten af børnene hjem af én vognmand, som kører ad to ruter. Èn med afgang fra Aalborgområdet og én med afgang fra Vodskovområdet. I forbindelse med samlingen af kørslen er den gennemsnitlige køretid, ifølge den køreplan, som vognmanden har udarbejdet, blevet formindsket og eleverne med længst transporttid har fået denne formindsket. Forvaltningen har således opnået det ønskede mål med ændringen på trods af, at der er blevet flere børn, som har behov for hjemtransport. Forvaltningen har imidlertid haft forældrehenvendelser gående på dels, at deres barn har fået en længere transporttid end før og dels, at tidspunktet for hjemkomst ikke er optimalt i forhold til familiensbarnets behov. Hals Kommune har ikke nogen lovmæssig pligt til at køre børnene hjem. Ifølge Undervisningsministeriet kan amtet befordre børnene mellem en skolefritidsordning og hjem, hvis det kan ske uden etablering af særskilt befordring og uden merudgift jf. Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 25 af 10. januar 1995 om befordring af elever i folkeskolen. Undervisningsministeriet sidestiller i denne forbindelse amtets forpligtelse med den forpligtelse, som kommunalbestyrelsen har i forbindelse med befordring af folkeskoleelever fra skolefritidsordning til hjemmet.

13 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr. 134 Dette betyder, at såfremt Hals Kommune fortsat skal tilbyde hjemtransport til disse børn, at udgiften til denne ikke henhører under konto 3, men at udgiften skal betragtes som en merudgift for forældrene, hvorfor udgiften skal afholdes i henhold til servicelovens 28. Familiegruppen skal således foretage en individuel vurdering på det enkelte barn i forhold til en bevilling af taxakørsel. Forvaltningen har forespurgt Revisionsaktieselskabet af om de beregningstekniske aspekter ved dette. Revisionsfirmaet har svaret, at Hals Kommune fortsat kan koordinere og afholde udgiften til taxakørslen. Udgiften udkonteres herefter på det enkelte barn. Ved at afholde udgiften i henhold til servicelovens 28 vil der kunne opnås statsrefusion på 50 %. I denne forbindelse og set i sammenhæng med de forældrehenvendelser, der har været angående hjemkørselstidspunkt, ønskes det fastlagt, hvilket serviceniveau der fra politisk side er ønskeligt. Det nuværende serviceniveau er fastlagt således, at forældrene ikke har nogen valgmulighed i forhold til, hvornår børnene skal være hjemme. Dog har forvaltningen, i det omfang det har været muligt, og i det omfang, at forældreønsker har været kendt af forvaltningen, taget hensyn til disse. De ønsker, forvaltningen har kunnet tage hensyn til, har hovedsageligt været, hvor barnet ikke måtte være hjemme før et bestemt tidspunkt, idet der ellers ikke ville være forældre hjemme til at tage imod barnet. Dette har betydet, at der er andre forældre, som synes, at deres børn kommer alt for sent hjem, og at børnene har svært ved at klare så lang en dag hjemmefra. Derudover er der problematikker i forhold til de aktiviteter, som tilbydes i fritidsordningerne. Eksempelvis er der et barn, som i fritidsordningens regi går til svømning hver fredag indtil kl Hals Kommunes taxa skal for at følge planen hente barnet kl hver dag. Forvaltningen har på baggrund af forældrehenvendelserne iværksat en evaluering af den nuv æ- rende kørselsordning. Samtlige forældre er således pr. brev blevet bedt om en tilkendegivelse af, hvorvidt de nuværende hjemkomsttidspunkter passer ind i de enkelte familiers hverdage. Der er kommet 18 svar ud af 24 mulige. Af disse 18 er der 5 forældrepar, som er utilfredse, og 1 par som godt kan acceptere det nuværende tidspunkt, men dog godt kunne ønske sig, at deres barn kommer lidt før hjem. Af de 5 utilfredse forældrepar er der 4, som ønsker deres barn hentet ca. en time før det nuværende tidspunkt og 1, som ønsker barnet hentet kl hver fredag og de øvrige dage på nuværende tidspunkt. Forvaltningen foreslår følgende alternativer i forhold til en fastlæggelse af serviceniveauet: 1. Ingen taxakørsel forældrene henter børnene selv og får eventuelt dækket deres merudgifter efter en individuel vurdering. Dette vil medføre en besparelse på anslået kr ,- årligt. Forvaltningen vil dog ikke anbefale en sådan løsning, idet dette vil være en væsentlig serviceforringelse i forhold til den service, som Hals Kommune hidtil har ydet på området. 2. Nuværende serviceniveau fastholdes med én afgang fra hver skolefritidsordning, hvor der, i det omfang det er muligt, tages hensyn til forældreønsker. (At der er børn, som ikke må være hjemme før, da de ellers vil skulle være alene hjemme.) Denne løsning vil betyde en besparelse på ca. kr ,-. 3. Hæve serviceniveauet ved indsættelse af ekstra afgang, således at forældrene kan vælge afgang ca. kl og ca. kl Dette vil alt andet lige betyde en yderligere forkortelse

14 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr. 135 af transporttiden for de fleste af børnene. Ud fra tilkendegivelserne fra forældrene vil det skønsmæssigt betyde en bruttomerudgift på kr ,- årligt. Men fratrækkes 50% refusion vil det betyde en nettobesparelse på ca. kr ,- årligt. 4. Hæve serviceniveauet ved, at taxavognmanden selv aftaler med forældrene, hvornår de ønsker børnene hjemme og indretter afgangstider og ruter herefter. Dette er den mest vidtg å- ende løsning både servicemæssigt og økonomisk. En sådan løsning praktiseres af Brovst Kommune, hvor gennemsnitsprisen pr. elev er kr ,- årligt. (Her skal bemærkes, at de fleste af børnene fra Brovst Kommune transporteres længere end børnene fra Hals Kommune). I Hals Kommune er gennemsnitsprisen for nuværende kr ,- årligt pr. barn. S å- fremt gennemsnitsprisen skønnes at stige til kr ,- pr. barn, vil det betyde en bruttomerudgift på ca. kr ,- årligt, men ved fratrækkelse af refusion en nettobesparelse på kr ,- årligt. Det skal understreges, at de sparede beløb er anslåede, idet det er vanskeligt at forudsige, hvor mange forældre, der vil benytte sig af tilbuddet om den højere service. Med hensyn til forslag 1 er den beregnede besparelse behæftet med en vis usikkerhed, idet besparelsen principielt ikke kan beregnes direkte. Dette skyldes, at forældrene i dette tilfælde skal have udgiften refunderet ud fra standardbeløb, og beløbets størrelse vil afhænge af, hvilke øvrige udgifter de får dækket via servicelovens 28. De anslåede besparelser er beregnet ud fra, at alle børn hører under målgruppen for servicelovens 28. P.t. hører alle de berørte børn herunder, men det kan ikke afvises, at der vil kunne opstå den situation, at et barn ikke hører under denne målgruppe. Såfremt forslag 2,3 eller 4 vælges, vil der således skulle tages stilling til, hvorvidt Hals Kommune skal tilbyde transport i sådanne tilfælde. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Bilag:

15 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Valg af anden skole end distriktsskolen til skoleåret Journal nr G01 Sagsid Kulturudvalget bedes tage stilling til, om der skal gives lov til at et antal elever fra Ulsted skoles 7. klasse kan starte deres skolegang i 8. klasse på Gandrup skole til august Indstilling Beslutning: Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 80: Udsat. Sagens indhold: Der er 20 elever i 7. klasse på Ulsted skole. Ved overgang til 8. klasse er det Hals skole som er distriktsskolen. Det har været almindelig procedure, at elever fra Ulsted skole har kunnet vælge at forsætte deres skolegang på Gandrup skole, hvis der var ønske om dette. En forudsætning for dette har været, at det ikke måtte udløse en ekstra klasse på Gandrup skole. Det er normalt, at op til halvdelen af eleverne fra Ulsted skole ønsker skolegang på Gandrup skole. Til skoleåret er der p.t. 8 elever som har anmodet om skolegang på Gandrup skole. For skoleåret er der p.t. 54 elever i Gandrup skoles 7. klasse. Dette medfører, at der ved tilgang af 1 elev til Gandrup skole skal der oprettes 3 klasser (der deles ved elev nr. 55). Kommer alle elever til Hals skole, bliver de 55 elever og så skal der oprettes 3 klasser, idet der p.t. er 35 elever i 7. klasse på Hals skole. Uanset hvilken beslutning der tages, skal der oprettes en ekstra klasse, spørgsmålet er, på hvilken skole dette skal ske. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Kommunikation Information: Lovgrundlag: Folkeskolelovens Bilag:

16 Kulturudvalget Dato: 30. september 2004 Blad nr Eventuelt Journal nr A50 Sagsid Indstilling Beslutning: Kulturudvalgets møde 30. september 2004 Punkt 81: Intet.

Kulturudvalget Dato: 4. november 2004 Blad nr. 138. Fraværende med afbud: Ib Munk deltog ikke i behandlingen af pkt. 94, 95, 96 og 97.

Kulturudvalget Dato: 4. november 2004 Blad nr. 138. Fraværende med afbud: Ib Munk deltog ikke i behandlingen af pkt. 94, 95, 96 og 97. Kulturudvalget Dato: 4. november 2004 Blad nr. 138 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 4. november 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk deltog ikke

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Skolebus Prebens Minibusser

Skolebus Prebens Minibusser Skolebus Prebens Minibusser Kontor: Telefontid 06:00 16:00 Tlf.: 4839 2405 Telefontid 16:00 06:00 telefonsvarer Husk: Ring besked ved afbud SKOLEBUS TIL ELEVER I FOLKESKOLEN Kommunen sørger for transport

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 176 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 176 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 25. november 2004 Blad nr. 176 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 25. november 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen

Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen I medfør af 26, stk. 7, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 311 af 25. april 1994, som ændret ved lov nr. 1140 af 21. december 1994 fastsættes:

Læs mere

Odsherred Kommune. Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Odsherred Kommune. Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse Lov og bekendtgørelse...... 3 Hvortil sker befordringen?... 3 Hvordan

Læs mere

Henvendelse vedrørende gratis befordring mellem skole og hjem i henhold til folkeskolelovens regler.

Henvendelse vedrørende gratis befordring mellem skole og hjem i henhold til folkeskolelovens regler. X 06-07- 2010 Henvendelse vedrørende gratis befordring mellem skole og hjem i henhold til folkeskolelovens regler. Du har ved mail af 23. marts 2010 rettet henvendelse til statsforvaltningen som tilsynsmyndighed

Læs mere

Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr Uddannelse & Læring Vejle Kommune

Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr Uddannelse & Læring Vejle Kommune Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr. 1-8-2018 Uddannelse & Læring Vejle Kommune 1 Regler for planlægning af befordring til folkeskoleelever pr. 01.08.2018 Lovgivning: Bekendtgørelse

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse 1 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre, hvis barn

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 24. juni 2009 Tid 17:15 Sted Det Musiske Hus, Frederikshavn NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) -

Læs mere

Kørsel til/fra modtagelsesklasse

Kørsel til/fra modtagelsesklasse Kørsel til/fra modtagelsesklasse 1 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra modtagelsesklasse. Denne pjece er til forældre, hvis barn er visiteret til en modtagelsesklasse

Læs mere

Sagsnr.: 2011/ Dato: 21. december Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune

Sagsnr.: 2011/ Dato: 21. december Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2011/0003369 Dato: 21. december 2011 Sag: Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz konsulent På baggrund af Byrådets

Læs mere

Center for Dagtilbud og Skole. Regler for befordring af elever i Furesø Kommune

Center for Dagtilbud og Skole. Regler for befordring af elever i Furesø Kommune Center for Dagtilbud og Skole Regler for befordring af elever i Furesø Kommune INFORMATION OM ELEVBEFORDRING I FURESØ 2 BEFORDRING AF ELEVER I FURESØ KOMMUNE Denne pjece henvender sig til ansatte i Furesø

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Disse retningslinjer er godkendt og senest revideret af Børne- og Uddannelsesudvalget den 11. juni 2019 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse Velkommen til skolekørsel til specialskole eller specialklasse Praktisk information og gode råd omkring kørsel til specialskole eller specialklasse. Denne pjece

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole Information omkring kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler mm. omkring kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune Hvem kan

Læs mere

befordring af elever i folkeskolen

befordring af elever i folkeskolen Retningslinier for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Kalundborg Kommune Godkendt af kommunalbestyrelsen den 27. april 2011 1 Indholdsfortegnelse Lov og bekendtgørelse... 3 Hvortil

Læs mere

GENOPTRÆNING Foreslået harmoniseret serviceniveau:

GENOPTRÆNING Foreslået harmoniseret serviceniveau: GENOPTRÆNING Max sidde 45 min. i vognen til destination indenfor Vejen Kommune. Max sidde 90 min. i vognene til destination udenfor Vejen Kommune. Ingen nævneværdig ventetid efter konsultationen. Borgeren

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til og fra specialskole eller specialklasse I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse.

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse 1 Kørsel til og fra specialskole eller specialklasse I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse.

Læs mere

Skolebus Prebens Minibusser og Movia. Skoleåret 2014/15

Skolebus Prebens Minibusser og Movia. Skoleåret 2014/15 Skolebus Prebens Minibusser og Movia Skoleåret 2014/15 Side 2 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår. I denne folder kan I læse om mulighederne for befordring af elever mellem skole og hjem. Skolebus

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010

Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010 Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010 Skoleafdelingen, Skolegade 1, 7100 Vejle, tlf. 76 81 00 00 Regler for planlægning af skolebuskørsel pr. 1. august 2010 Lovgivning: Folkeskoleloven

Læs mere

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE.

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 Byrådet afholder møde: Referat Den 21. december 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Jens Møller. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Scenarier befordring.

Scenarier befordring. 06-02-2014 Mette Frost Andersen Direkte: 7257 7076 Mail: mfa@jammerbugt.dk Sagsnr.: 17.01.04-P20-1-14 Scenarier befordring. Nedenstående punkter er forudsætninger i forhold til beregningerne af befordringsudgiften.

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August Uddannelse & Læring Vejle Kommune

Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August Uddannelse & Læring Vejle Kommune Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August 2015 Uddannelse & Læring Vejle Kommune 1 FORSIDE Regler for planlægning af skolebuskørsel pr. 01.08.2015. Lovgivning: Folkeskoleloven

Læs mere

Hvornår er man berettiget til kørsel: Nordfyns Kommunes kørselsforpligtigelse gælder kun til distriktsskolen.

Hvornår er man berettiget til kørsel: Nordfyns Kommunes kørselsforpligtigelse gælder kun til distriktsskolen. Dato 28. december 2011 Procedurer og serviceniveau befordring Godkendt af FU 07.02.2012 Den samlede procedure opdeles i 3 afsnit: 1. Alm. Befordring af skoleelever 2. Befordring af elever visiteret til

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole Information omkring kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler mm. omkring kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune Hvem kan

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010

Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010 Befordring af skoleelever Regler og principper fra 1. august 2010 Skoleafdelingen, Skolegade 1, 7100 Vejle, tlf. 76 81 00 00 Regler og principper for befordring af skoleelever pr. 1. mart 2010 Lovgrundlag:

Læs mere

Grunden til dette var den nye folkeskolereform, som uden tvivl ville betyde længere skoledage for folkeskoleeleverne.

Grunden til dette var den nye folkeskolereform, som uden tvivl ville betyde længere skoledage for folkeskoleeleverne. Notat vedr. køreplanlægning for skoleåret 2014/2015 Version 19.12.2014 Proces og planlægning skoleåret 2014/15 Siden efteråret 2013 har der været fokus på planlægning af nye kommunale lokalruter i et samarbejde

Læs mere

Skolekørsel i Varde Kommune

Skolekørsel i Varde Kommune (dok:118776/14) (sag: 14/10430) Skolekørsel i Varde Kommune Skolekørsel er fælles befordring af elever i folkeskolen mellem hjemmet eller afhentningssted nær hjemmet og distriktsskolen/specialafdeling

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen

Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen Statsforvaltningens brev til en gruppe af borgere 2015-182 Dato: 16-11-2016 Henvendelse vedrørende Fredensborg Kommune og befordring af elever i folkeskolen I har den 23. december 2014 som repræsentanter

Læs mere

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Disse retningslinjer er godkendt og senest revideret af Børne- og Uddannelsesudvalget den 10. november 2015.

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole 1 Kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler m.m. vedrørende kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune. Hvem kan få kørsel? vurderet

Læs mere

Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune

Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune I 2011 vedtog Byrådet i Halsnæs Kommune for første gang kvalitetsstandarder for kørslen til Kvalitetsstandarderne angiver

Læs mere

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune Dato 18-08-2011 Sagsbehandler Kirstine Kejser Telefon nr. 7257 7411 Mail kke@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-112633 Sags nr. 2011-16655 Redegørelse for skole- og vinterkørsel august 2011 I forbindelse

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 3. november 2005 Blad nr. 171

Kulturudvalget Dato: 3. november 2005 Blad nr. 171 Kulturudvalget Dato: 3. november 2005 Blad nr. 171 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 3. november 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Advodan Hedemarken 23 7200 Grindsted

Advodan Hedemarken 23 7200 Grindsted Advodan Hedemarken 23 7200 Grindsted Advodans henvendelse vedrørende busbefordring af skoleelever fra Skarrild Skole Herning Kommunes sag nr. 2009010169E 23-12- 2009 Advodan har ved brev af 19. december

Læs mere

Vedr. Gratis buskort til skoleelever.

Vedr. Gratis buskort til skoleelever. 25-03- 2009 Vedr. Gratis buskort til skoleelever. TILSYNET Du har ved brev af 21. august 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland om Favrskov Kommunes praksis i forbindelse med udstedelse

Læs mere

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Notat 15. april 2019 Sagsbeh.:GBA J.nr.: 17.02.04-G01-2-18 Skoleafdelingen Spørgsmål og svar fra Undervisningsministeriet Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Kære Gorm Bagger Andersen Frederiksberg

Læs mere

2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger.

2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger. 2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger. Resume: Udtalt at Ballerup Kommune ifølge de foreliggende oplysninger ikke har handlet i strid med servicelovens

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Højmarkskolen. Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Højmarkskolen, Holsted. Vedr. harmonisering af kvalitets- og servicemål på kørselsområdet.

Højmarkskolen. Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Højmarkskolen, Holsted. Vedr. harmonisering af kvalitets- og servicemål på kørselsområdet. Højmarkskolen Høringssvar Administrationens svar Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Højmarkskolen, Holsted. Vedr. harmonisering af kvalitets- og servicemål på kørselsområdet. På baggrund af det udsendte

Læs mere

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes:

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes: Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 14. maj 2003 om foranstaltninger til sikring af undervisningens gennemførelse samt om skolens tilsyn med eleverne i skoletiden. I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning

Læs mere

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Havndal Skole Ringetid kl. 7.40. Opsamling i Havndal skoles distrikt henholdsvis øst og vest. Skoledistriktet er udvidet til

Læs mere

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Punkt 13. Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning 2015-058779 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor Indholdsfortegnelse 228. Vedr. forløb af og betjening på NT-busrute i kommunens

Læs mere

Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune

Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune 17.21.00.P00 13/12334 Åben sag Sagsgang: MTU/BUU/VPU, høring, MTU/BUU/VPU, ØK, KB Sagsfremstilling

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 257. Orientering 3 258. Budget 2009 5 259. Fælles retningslinier for udlejning af

Læs mere

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune NOTAT Kørsel skoleåret 2015-16 i Assens Kommune Indledning FynBus har udarbejdet notat Brugen af kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-15. Efterfølgende har forvaltningen for Trafik og Byg bedt FynBus

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring

Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring Punkt 3. Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring 2016-022642 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender at der ikke foretages ændringer

Læs mere

Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring

Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring 2 3 5 6 Bilag Bilag 1, 2 og 3 kan læses i bjælken over foto. 2 / 6 Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik

Læs mere

Befordringsregler for elever i specialtilbud

Befordringsregler for elever i specialtilbud Befordringsregler for elever i specialtilbud Når dit barn er visiteret til specialskole eller specialklasse i Aalborg Kommune, bliver der samtidig taget stilling til, om dit barn er berettiget til transport

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019 Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2018/2019 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt, pkt. 9. Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 15. september

Læs mere

Behandling af klager over mobning på skolerne

Behandling af klager over mobning på skolerne Behandling af klager over mobning på skolerne J.nr.: 17.01.00 K09 Sagsnr.: 17/28327 BESLUTNINGSTEMA Center for Skole og Uddannelse har udarbejdet sagsfremstillingen. Den 1. august 2017 trådte en lovændring

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 17:45 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Ændringer af køreplaner for den kollektive trafik i 2011/2012

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15

KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15 KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15 VARDE KOMMUNE HAR FIRE SPECIALAFDELINGER Lykkesgårdskolen i Varde - elever med generelle indlæringsvanskeligheder Tistrup Skole elever med specifikke indlæringsvanskeligheder

Læs mere

Information om kørselsordning

Information om kørselsordning Skolekørsel 2014-2015 Handicap Befordring A/S Roskilde Kommunes Kørselskontor Gl. Vindingevej 10 4000 Roskilde Tlf. 46 31 39 59 Information om kørselsordning til forældre og elever Afbudskriterier Skal

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003 Mødedato: 07-10-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.40 Mødested: Mødelokale B101, Børne- og kulturforvatningen Fraværende: Laurids Korsgaard, Chris

Læs mere

Z Kommunalbestyrelse. 23. september 2008 STATSFORVALTNINGEN NORDJYLLAND AALBORGHUS SLOT SLOTSPLADSEN AALBORG JOURNAL NR.

Z Kommunalbestyrelse. 23. september 2008 STATSFORVALTNINGEN NORDJYLLAND AALBORGHUS SLOT SLOTSPLADSEN AALBORG JOURNAL NR. Z Kommunalbestyrelse Ved brev af 3. juli 2008 har Skolestyrelsen rettet henvendelse til Statsforvaltningen Nordjylland angående Z Kommunes udarbejdelse af kvalitetsrapport for skoleåret 2006/2007. 23.

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN DAGSORDEN

SKOLEBESTYRELSEN DAGSORDEN 1. Forslag om nye tiltag på IT området. På Nordre Skole og Bøgeskovskolen har man lavet forsøg med, at børnene medbringer egen PC i udskolingen. Forsøgene har været en succes og det foreslås at Overlund

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 29. marts 2005 Blad nr. 36. Fraværende med afbud: Sørn Nordhald. Kai Hansen deltog ikke i behandlingen af pkt

Kulturudvalget Dato: 29. marts 2005 Blad nr. 36. Fraværende med afbud: Sørn Nordhald. Kai Hansen deltog ikke i behandlingen af pkt Kulturudvalget Dato: 29. marts 2005 Blad nr. 36 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 29. marts 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Sørn Nordhald. Kai Hansen

Læs mere

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer.

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer. Notat Vedrørende: Afkortning af skoledagenes længde Sagsnavn: Skoledagens længde. Mulighed for kortere skoledage Sagsnummer: 17.00.00-G01-20-16 Skrevet af: Erik Kragelund Larsen/Jørn Sørensen/Torben Bugge

Læs mere

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den Hjørring Kommune Til Skolebestyrelser Hjørring den 08-09-2016 Sagsnr.: 17.01.04-K04-1-16 Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 04-april-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Kommunalbestyrelseslokalet Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

Indholdsfortegnelse. ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.06.17.htm. Dato. 17. juni 2004. Tid 09:00. Sted. Sæby Søbad NB.

Indholdsfortegnelse. ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.06.17.htm. Dato. 17. juni 2004. Tid 09:00. Sted. Sæby Søbad NB. Page 1 of 8 Referat Socialudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. 17. juni 2004 09:00 Sæby Søbad Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Budget 2005 samt overslagsår 2006-2008. Åben sag 2. Kommunalt

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger

Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger 26-08- 2008 TILSYNET MED KOMMUNERNE I REGION SYDDANMARK STATSFORVALTNINGEN SYDDANMARK Statsforvaltningen har modtaget Deres henvendelse af 29.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Referat 3. marts 2016 kl. 19:50 Kantinen Indkaldelse Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Henriette Breum Henrik Bang Birgitte Hannibal Mette Hoff Dorthe la Cour Dorete Dandanell

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende for skoleåret 2016/17 samt indskrivning til børnehaveklasse 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt,

Læs mere

Spørgeskema til ansøger (Børnebil)

Spørgeskema til ansøger (Børnebil) Spørgeskema til ansøger (Børnebil) Formålet med at udfylde dette skema er at sikre, at dit barns ansøgning om støtte til køb af bil efter Servicelovens 114 kan behandles hurtigt, og at udfaldet af dit

Læs mere

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag.

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Fraværende med afbud: Tine Landin Meddelelser a. Udvikling i børnetallet set i forhold til prognosen (distriktopdelt). 2002000505 Faktisk befolkning

Læs mere

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af repræsentant til bestyrelsen for Historisk Værksted i Giver 10 Åben - Meddelelser

Læs mere

Samlet referat for forældremøder vedrørende Kalvebod Fælled Skole, afholdt d. 12. og 14. april 2016.

Samlet referat for forældremøder vedrørende Kalvebod Fælled Skole, afholdt d. 12. og 14. april 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Område Amager Samlet referat for forældremøder vedrørende Kalvebod Fælled Skole, afholdt d. 12. og 14. april 2016. 20-04-2016 Sagsnr. 2016-0074520 Dokumentnr.

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 EKSTRAORDINÆRT MØDE MANDAG DEN 30. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 30. april 2007 Side: 49 Fraværende:

Læs mere

Orientering om regler for afholdelse af pædagogiske dage/weekends, omlægning af undervisningstiden samt regler for skoleovertagelser.

Orientering om regler for afholdelse af pædagogiske dage/weekends, omlægning af undervisningstiden samt regler for skoleovertagelser. Orientering om regler for afholdelse af pædagogiske dage/weekends, omlægning af undervisningstiden samt regler for skoleovertagelser. Lovgrundlag Folkeskoleloven 15 : Skoleåret begynder den 1. august og

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 17:00 Fraværende: Annie Ovesen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 25 2. Udbud skolebuskørsel 26

Læs mere

Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling

Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling Handicaprådet Side 1 - Nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne Der lægges afgørende vægt på en vurdering af

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre,

Læs mere

Skolekørsel i Frederikssund Kommune Vej og Trafik Maj Serviceniveau og visitationspraksis

Skolekørsel i Frederikssund Kommune Vej og Trafik Maj Serviceniveau og visitationspraksis Skolekørsel i Frederikssund Kommune Vej og Trafik Maj 2016 Serviceniveau og visitationspraksis Grundprincipper for visitering til kørsel Grundprincip om fokus på potentiale til selvtransport i visiteringen

Læs mere

Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret)

Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret) Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret) Og Center for Ejendomme Befordringsenheden (herefter leverandøren) Er der pr. 1. januar 2013 indgået følgende aftale

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Skolestart på Hillerød Vest Skolen

Skolestart på Hillerød Vest Skolen Skolestart på Hillerød Vest Skolen Skolestart på Hillerød Vest Skolen Program: Præsentation Lovgrundlaget Hvem er vi? De to afdelinger Vores værdigrundlag SFO Skoleparathed Vigtige oplysninger Lovgrundlaget

Læs mere

Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011. Notat med ruteforslag og nye ringetider

Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011. Notat med ruteforslag og nye ringetider 1 Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011 Notat med ruteforslag og nye ringetider 2 Indholdsfortegnelse 1 / INDLEDNING Side 3 Baggrund Den nye skolestruktur 2

Læs mere

10 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019

10 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019 Bilag 1. Ønsker til køreplan 2014 Ønsker fra Skolerne Skolebusruter Skole Ønsker Bemærkninger Øster Nykirke skole, Vonge Fredag i uge 41 samt sidste skoledag inden sommerferien kl. 11.30. Forventer som

Læs mere

BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER. Indledning

BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER. Indledning BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER Indledning Bilaget indeholder en gennemgang af busbetjeningen i hvert af Nordfyn Kommunes skoledistrikter. Udover at redegøre for de ændringer, der foreslås gennemført

Læs mere

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune

Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Principper for skoleindskrivning og -optagelse i et fælles skoledistrikt Lyngby-Taarbæk Kommune Skoleåret 2017/2018 Bilag 1 i skolernes styrelsesvedtægt, pkt. 9. Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 15. september

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Pkt.nr. 17. Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget

Pkt.nr. 17. Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget Pkt.nr. 17 Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg. 420625 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at Socialudvalget tager orienteringen om ændring af lov om tandpleje

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 LOVGRUNDLAG 170. Kommunalbestyrelsen yder befordring eller befordringsgodtgørelse til og

Læs mere

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Handicaprådet Indledning

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Handicaprådet Indledning Notat Vedrørende: Serviceniveauer - udbud af personbefordring 2017 Sagsnavn: Udbud af personbefordring 2017 Sagsnummer: 00.01.00-G01-86-16 Skrevet af: Birgitte Wendelboe Stobberup E-mail: bws@randers.dk

Læs mere