Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen, præsenterede dagens program.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen, præsenterede dagens program."

Transkript

1 Notat 5. oktober 2016 KDK/Peter Hjuler Christensen Leverandørmøde vedr. Næste generation Digital Post 26. september 2016, Hotel Scandic, København Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen, præsenterede dagens program. Vision og mål Næste generation Digital Post Stine Hegelund præsenterede projektets baggrund, mål og vision. Herunder, at Digitaliseringsstyrelsen ser en høj kompleksitet omkring løsningen pga. afhængigheder til andre store udbud, bl.a. NemID og NemLog-In. Den nuværende kontrakt udløber i 2018 med mulighed for forlængelse i to gange ét år. Digitaliseringsstyrelsen understregede, at der ønskes øget konkurrence om løsningen. Projektets formål er at øge effektiviteten og forbedre oplevelsen af Digital Post-løsningen. Digitaliseringsstyrelsen arbejder efter følgende vision for Næste generation Digital Post: - Danmarks enkle kommunikationsløsning til vigtig information Digitaliseringsstyrelsen arbejder efter følgende principper for Næste generation Digital Post - Smal løsning - Anvendelse af åbne snitflader - Bedre sammenhæng på tværs af løsninger - Ejerskab over centrale komponenter - Øget konkurrence. Præsentation af høringsmateriale Chefarkitekt Mads Hjorth, Digitaliseringsstyrelsen, gennemgik den arkitektur, som præsenteres i høringsmaterialet, herunder hvilke anvendelser, som arkitekturen skal understøtte.

2 Side 2 af 5 Spørgsmål fra salen: 1. Spørgsmål: Ét afhentningssystem per cvr er det både myndighedspost og cvrpostkasse-post? Svar: Ja. Myndigheder vil skulle enten hente deres post fra ét afhentningssystem eller få det videredistribueret til en eksisterende kanal. 2. Spørgsmål: Bliver afhentningssystemerne fra DP2 fx virksomhedspostkasserne opretholdt? Svar: Nej. Det bliver ikke muligt at have flere afhentningssystemer, fx knyttet til forskellige mapper. Fremover vil myndighederne selv skulle foretage al fordeling til egne systemer. Dette vil kunne ske på baggrund af en langt bedre opmærkning af meddelelserne, end der er i dag. 3. Spørgsmål: Sikkerhedsmodel: Lægges best practice security ud til markedet, eller vil I definere standarder? Svar: Adgangsstyring, brugerrettighedsstyring osv. skal baseres på NemID/NemLog-in. Signering af beskeder og dokumenter vil følge europæiske standarder. 4. Spørgsmål: Kommer al identitetsstyring til at køre via NemID/NemLog-in? Svar: Ja, det er vores forventning på nuværende tidspunkt. 5. Spørgsmål: End-to-end-kryptering? Hvordan vil det ske? Svar: Vi forventer, at end-to-end-kryptering med fordel kan ske ved, at forespørgslen om materiale indeholder nøglen til kryptering. Vi forventer ikke eksplicit at understøtte kryptering/de-kryptering, men vil formentlig have behovet med i overvejelsen omkring den fremtidige dokumentmodel. 6. Spørgsmål: Vil validering blive lagt ud til klienterne? Svar: Mht til validering af Dokumentmodel, forventer vi ikke at afvise problematiske dokumenter i starten. Vi kunne forestille os en gradvis stærkere validering af enkelte features i dokumenter senere. 7. Spørgsmål: Har der været tale om, at fjernprintaftalen, levering af papirpost til fritagne, skal være en centralt statsligt leveret ydelse? Svar: Det er vores vurdering, at markedet for levering af papirpost de kommende år vil ændre sig, og vi ønsker derfor ikke at låse os selv og myndighederne fast i et stort setup. 8. Spørgsmål: Tænker I V2V og V2B ind i jeres løsning? Og hvad med B2B? Kunne det ikke understøtte borgernes ejerskab, hvis det var muligt? Svar: Ja, vi gør os overvejelser om V2V og V2B, men vi har brug for at analysere det nærmere, derfor er det heller ikke en del af den igangværende høring. 9. Spørgsmål: Hvordan løser I, at mange myndigheder ikke ønsker retursvar på fx mail/digital Post hvordan struktureres informationen, så den er mulig at behandle nemt?

3 Side 3 af 5 Svar: Det styrer afsender selv. Enten ved ikke at angive en knap, eller ved at lægge knapper ind i dokumenterne med dybe links til enten selvbetjeningsløsninger eller initiering af en Digital Post-meddelelse med forudfyldt opmærkning, som modtageren har defineret. 10. Spørgsmål: Hvis DIGST påstempler fx et KLE-nr, hvordan garanteres det, at DIGST ikke ændrer i meddelelsens indhold? Svar: Autoklassifikation vil være en tilføjelse til den afsendte meddelelse og vil ikke ændre på dokumenter. Det vil tydeligt fremgå, om der er tale om en klassifikation fra afsenders side eller en automatisk. 11. Spørgsmål: Hvor ligger governance ifht. løsningen? Fx vejledninger til integration af løsningen? Hvilke krav vil I stille til supporter og vejledning? Svar: Vi ved godt, at kvaliteten af hjælpen, herunder både support og vejledninger til særligt myndigheder og virksomheder har været af varierende kvalitet. Derfor er der også for relativt nyligt blevet udarbejdet nye vejledninger, som skulle være markant bedre end de tidligere. 12. Spørgsmål: Enkelt effektivt transportbånd med pdf er men hvor er så brugervenligheden? Ligger den kun hos markedet? Svar: Vi kan gøre meget for brugervenligheden på de fælles offentlige portaler. Det sker blandt andet ved at anvende mulighederne ved bedre strukturerede meddelelser. Men samtidig ønsker vi et marked for alternative klienter, og vi er opmærksomme på ikke at stille for restriktive krav til andre klienter end vores egne. 13. Spørgsmål: De smarte knapper de er ikke en del af udbuddet? Eller hvordan realiseres de gode brugergrænseflader? Svar: Vi tager ansvar for brugergrænseflader på hhv. borger.dk og virk.dk. Derudover for, at der etableres en Dokumentmodel, som giver rammerne for, hvad der kan vises i brugergrænseflader. Dokumentmodellen og brugergrænsefladen udarbejdes tidsmæssigt overlappende, så erfaringer og afhængigheder kan koordineres, idet Dokumentmodellen påvirker, hvad brugergrænsefladen kan vise. Derudover tror vi på, at markedet kan levere gode brugergrænseflader. Præsentation af tidsplaner og udbudsovervejelser Niels Thomsen, projektleder for Næste generation Digital Post, orienterede om tidsplaner og Digitaliseringsstyrelsens overvejelser om anskaffelsesstrategi og mulig samarbejdsmodel, som det fremgår af høringsmaterialet. 14. Spørgsmål fra salen: Spørgsmål: Hvor, og hvordan tænker I, at de iterative og agile metoder skal tages i brug? Svar: Fortrinsvis i Udbud B, webklient og kontaktregisterservices. Udbud A forventer vi har mere karakter af standardprodukter. Dog kunne vi godt forestille os, at udviklingen sker med forholdsvis korte milepæle og leverancer løbende, som testes af bl.a. slutbrugere.

4 Side 4 af Spørgsmål: Hvad mener I med ejerskab? Svar: For os er ejerskab på nuværende tidspunkt en paraplybetegnelse for, at vi, når løsningen brydes op i mindre klumper, ønsker at tage et større ansvar for visse løsningsdele. Vi gør os overvejelser om, hvad dette betyder for de enkelte komponenter. Overordnet set er det vores forventning, at reelt ejerskab kun skal vedrøre specialudviklet kode. 16. Spørgsmål: Kunne der være en sensitivitets-klassifikation? Vi kender ikke nogen i erhvervslivet, der ikke anvender flere sikkerhedsniveauer? Svar: Det er en god overvejelse, som vi vil tage med. 17. Spørgsmål: Hvilken værdi har den centralt foretagne opmærkning, hvis det ikke kan anvendes af modtager? Svar: Det er selvfølgelig vigtigt, at opmærkningen er til nytte for modtageren. Opmærkningen skal dog mest ses som et tilbud til modtager, der kan vælge at anvende opmærkningen. Vi vil gerne forankre udvikling/test/implementeringen af autoklassifikation så tæt på brugerne, at vi sikrer os, at det bliver til nytte. 18. Spørgsmål: Er der en grund til, at den kommunale infrastruktur ikke er tegnet ind? Svar: Vi har forsøgt at holde os til den fællesoffentlige infrastruktur som beskrevet og aftalt i Digitaliseringsstrategien, men vi er i løbende kontakt med kommuner og regioner for at sikre overensstemmelse. 19. Spørgsmål: Tør I lægge løsningen i en cloud? Der vil være meget betydelige omkostningsreduktioner. Svar: Vi er helt opmærksomme på gevinsterne, og vi er i gang med en afklaring om, hvad vi vil kunne acceptere. 20. Spørgsmål: Har I overvejet at skrive, hvad I vil opnå, i stedt for hvordan? Både for så vidt angår cloud og autoklassifikation, sker udviklingen meget hurtigt. Postfordeling vil blive meget, meget automatiseret om meget kort tid. Svar: Det er en særdeles væsentlig pointe, som vi vil bestræbe os på. 21. Spørgsmål: Har I overvejet fastpris, så brugerne ikke skal overveje, om noget skal sendes så må leverandøren tage risikoen. Eller overvejet at skille brugernes betaling fra leverandørens fakturering. I kunne også overveje, at myndighederne skal faktureres på baggrund af deres befolkningsantal? Svar: Helt relevante forslag, som er med i overvejelserne. 22. Spørgsmål: Hvorfor skal det overhovedet koste noget at bruge infrastrukturen? Hvorfor er det ikke gratis for alle at bruge? Svar: Digitaliseringsstyrelsen gør sig overvejelser om prismodel, og kan bl.a. se fordele i en prisstruktur, der ikke er baseret på antallet af transaktioner i infrastrukturen.

5 Side 5 af Spørgsmål: Har I overvejet, at sige til politikerne, at infrastruktur, som fx Digital Post bør være gratis for alle at anvende? Svar: Ja, det er under overvejelse men ikke en del af den igangværende høring. 24. Spørgsmål: Hvordan forholder I jer til open source? Svar: Vi forsøger at sikre os, at de forskellige standardkomponenter kan realiseres både af open source og andre typer af produkter. På de dele vi selv ejer, skal vi nok tale om brugsret, men vi regner ikke med, at der er nogen der retter vores fejl. 25. Spørgsmål: Hvor I arkitekturen er påmindelserne? Svar: I Dokumentmodellen findes ét felt til angivelse af, hvad teksten i påmindelserne skal være. Afsender kan dermed selv styre, hvad der skal stå i modtagerens påmindelse. Der er også muligt at sende en påmindelse alene svarende til NemSMS. Opsamling på dagen og næste skridt Digitaliseringsstyrelsen opfordrede alle til at afgive bemærkninger til høringsmaterialet. Frist for bemærkninger er 12. oktober Høringsmaterialet findes på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside: Post/dialog/Hoering Næste generation Digital Post-projektet kan desuden kontaktes på: naestedigitalpost@digst.dk

OFFENTLIG INFRASTRUKTUR I VERDENSKLASSE

OFFENTLIG INFRASTRUKTUR I VERDENSKLASSE SESSION OFFENTLIG INFRASTRUKTUR I VERDENSKLASSE TIL INFORMATIONSMØDER OM NYE STRATEGIER Peter Falkenberg, IT-arkitekt, KL (pfl@kl.dk) (NemID og NemLogin) Anders Lillienfryd, chefkonsulent, KL, (alh@kl.dk)

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Introduktion til Digital Post Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital

Læs mere

Bilag 1: Teknisk dialogmøde for udformningen af Digital Post

Bilag 1: Teknisk dialogmøde for udformningen af Digital Post Bilag 1: Teknisk dialogmøde for udformningen af Digital Post Næste generation Digital Post, 2016 Indhold Indledning... 2 Kap. 1 Formelle rammer... 3 Kap. 2 Vision og formål... 3 Kap. 3 Næste generation

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Charlotte Jacoby, Kontorchef Helle Schade-Sørensen, Teknisk projektleder 3. oktober 2019 Agenda 1. Indflyvning

Læs mere

Interessentforum for næste generation NemID

Interessentforum for næste generation NemID Klassifikation: C - Til offentlig brug Interessentforum for næste generation NemID 20. januar 2017 Partnerskabet mellem Digitaliseringsstyrelsen og Pengeinstitutterne om tilvejebringelse og drift af næste

Læs mere

Fra NemID til MitID og NemLog-in3. Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede

Fra NemID til MitID og NemLog-in3. Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede Fra NemID til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede På vegne af Digitaliseringsstyrelsen Charlotte Jacoby, kontorchef for Center

Læs mere

Digital Post 2020 Arkitektur i infrastrukturen

Digital Post 2020 Arkitektur i infrastrukturen FDA2018 Digital Post 2020 Arkitektur i infrastrukturen Thomas Pedersen Digitaliseringsstyrelsen, CIU thope@digst.dk FDA Konference, 23. april 2018 Digital Dagsorden: Post 2020 Arkitektur i infrastrukturen

Læs mere

Digitalisering og sikkerhed i den offentlige sektor. Om Digitaliseringsstyrelsen Sikkerhedsopgaverne i Digitaliseringsstyrelsen Projekter Dilemmaer

Digitalisering og sikkerhed i den offentlige sektor. Om Digitaliseringsstyrelsen Sikkerhedsopgaverne i Digitaliseringsstyrelsen Projekter Dilemmaer Digitalisering og sikkerhed i den offentlige sektor Sikkerhed & Revision 2012 6. september 2012 Digitalisering og sikkerhed i den offentlige sektor Om Digitaliseringsstyrelsen Sikkerhedsopgaverne i Digitaliseringsstyrelsen

Læs mere

F remtidens Digital Post

F remtidens Digital Post F remtidens Digital Post Kommunale input til videreudvikling af Digital Post Anvendelse af Digital Post er en central del af udviklingen af den offentlige service. Derfor er det vigtigt, at kravene til

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 14. maj 2018 CIU I forbindelse med udbuddet af en ny version af Digital Post løsningen skal der udvikles et nyt format for udveksling af digitale postmeddelelser. Det nye format navngives

Læs mere

Samrådstale (lukket samråd)

Samrådstale (lukket samråd) Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 530 Offentligt Samrådstale (lukket samråd) Besvarelse af samrådsspørgsmål X den 3. april 2019 Samrådsspørgsmål X stillet efter ønske fra

Læs mere

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede På vegne af Digitaliseringsstyrelsen Charlotte

Læs mere

Workshop om næste generation NemID

Workshop om næste generation NemID Workshop om næste generation NemID 1 DAGSORDEN Kort præsentationsrunde Introduktion til dagens workshop v/marianne Sørensen, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen Præsentation af elementer i næste generation

Læs mere

Vejledning i anvendelse af attentionformatet i Digital Post-løsningen. December 2017, version 0.9

Vejledning i anvendelse af attentionformatet i Digital Post-løsningen. December 2017, version 0.9 Vejledning i anvendelse af attentionformatet i Digital Post-løsningen December 2017, version 0.9 Hvad kan du læse om? Denne vejledning handler om Attentionformatet i Digital Post. Du kan læse om hvad det

Læs mere

OS2Opgavefordeler. Workshop, KL-Huset,

OS2Opgavefordeler. Workshop, KL-Huset, OS2Opgavefordeler Workshop, KL-Huset, 08.02.2017 Agenda Introduktion KLE opmærkning af vores organisation OS2Opgavefordeler som et understøttende værktøj Hvor er vi på vej hen med OS2Opgavefordeler? Og

Læs mere

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede, 30. oktober 2018 1. Velkommen til webinaret

Læs mere

Informationsmøde om NemLog-in3 udvikling og forvaltningsudbud

Informationsmøde om NemLog-in3 udvikling og forvaltningsudbud Referat 4. marts 2018 Informationsmøde om NemLog-in3 udvikling og forvaltningsudbud Onsdag den 28. februar 2018 kl. 9.00-11.00 på Scandic Copenhagen, Vestersøgade 6, 1601 København K Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Vejen mod en mere sammenhængende og tryg digital service. Digitaliseringsmessen - Oktober 2019

Vejen mod en mere sammenhængende og tryg digital service. Digitaliseringsmessen - Oktober 2019 Vejen mod en mere sammenhængende og tryg digital service Digitaliseringsmessen - Oktober 2019 Dagsorden Behovet for en mere sammenhængende og tryg digital service Etableringen af Mit Overblik v. Kontorchef

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Introduktion til NemSMS. August 2019

Introduktion til NemSMS. August 2019 Introduktion til NemSMS August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Introduktionen er relevant, hvis du vil danne dig et overblik over NemSMS, eller hvis din myndighed vil anvende NemSMS er, så påmindelser

Læs mere

Vil du anmode om en digital fuldmagt fra en borger?

Vil du anmode om en digital fuldmagt fra en borger? Vil du anmode om en digital fuldmagt fra en borger? Hvis du skal handle på en andens vegne i en digital selvbetjeningsløsning, kan du anmode personen om en digital fuldmagt. Det kan eksempelvis være, at

Læs mere

Brokere i Identitetsinfrastrukturen

Brokere i Identitetsinfrastrukturen Brokere i Identitetsinfrastrukturen Juni 2018 Introduktion Dette notat beskriver forhold vedr. identitetsbrokere i den kommende, nationale identitets-infrastruktur bestående af MitID og NemLog-in3. Notatet

Læs mere

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Notat 21. februar 2017 Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Dette notat giver en overordnet konceptuel fremstilling af, hvordan erhvervsområdet forventes håndteret samlet

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 1. februar 2019 CIU I forbindelse med Digitaliseringsstyrelsens udbud af Næste generation Digital Post løsningen (NgDP) er der udviklet en ny model for udveksling af digitale postmeddelelser,

Læs mere

Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform

Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform Dagsorden 1. Velkomst 2. Selve Løsningen 3. Visionen 4. Datamodel 5. Milepæle og prøver 6. Open source 7. Praktisk information Selve

Læs mere

e-boks præsentation - januar 2014 16 JANUARY 2014 2014 COPYRIGHT E-BOKS

e-boks præsentation - januar 2014 16 JANUARY 2014 2014 COPYRIGHT E-BOKS 1 e-boks præsentation - januar 2014 2 Agenda e-boks kort fortalt Værdi for afsendere og slutbrugere Løsninger fra e-boks 3 e-boks kort fortalt 4 Ideen bag e-boks Fra omkostningstunge fysiske breve til

Læs mere

Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi

Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2016-2020 v/ Michala Høg Daimar, mihda@digst.dk September 2017 AGENDA A Digitaliseringsstrategien En overordnet gennemgang af de vigtigste punkter B Handlingsplan

Læs mere

Høringsnotat. 22. December 2016 Kontor for Digital Kommunikation. Offentlig høring om Næste generation Digital Post (NgDP) Indholdsfortegnelse:

Høringsnotat. 22. December 2016 Kontor for Digital Kommunikation. Offentlig høring om Næste generation Digital Post (NgDP) Indholdsfortegnelse: Høringsnotat 22. December 2016 Kontor for Digital Kommunikation Offentlig høring om Næste generation Digital Post (NgDP) Indholdsfortegnelse: 1 Baggrund... 2 2 Høringssvarenes hovedtemaer... 3 3 Digitaliseringsstyrelsens

Læs mere

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem OS2KITOS Kommunernes IT OverbliksSystem Dagsorden Formål og Status Udbudsproces OS2KITOS version 2 Vision for den enkelte kommune At skabe et grundlag for, at både IT og forretningen kan: Skabe overblik

Læs mere

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk.

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk. Vejledning om avanceret afhentning og sortering i Digital Post på Virk.dk. Denne vejledning beskriver, hvordan virksomheder, foreninger m.v. med et CVR-nummer kan modtage Digital Post, herunder hvordan

Læs mere

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. Juli 2016

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. Juli 2016 Vejledning i at anvende besvarelsesformular Juli 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal anvende besvarelsesformular på postkasser eller materialer. Du skal

Læs mere

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K TM Sund NemSMS/Digital Post brugervejledning TM Care a/s Indhold TM Care a/s... 1 Indhold... 2 NemSMS / Digital Post generelt... 3 Opsætning af standardmodtagere... 4 Afsendelse af NemSMS / Digital Post...

Læs mere

1. Baggrund Feedback fra leverandørerne Scope for løsningen Tidsplan for løsningen Økonomi og prisstruktur...

1. Baggrund Feedback fra leverandørerne Scope for løsningen Tidsplan for løsningen Økonomi og prisstruktur... Social Pension: Opsamling fra leverandørmøder Indhold 1. Baggrund... 1 2. Feedback fra leverandørerne... 1 2.1 Scope for løsningen... 1 2.2 Tidsplan for løsningen... 3 2.3 Økonomi og prisstruktur... 4

Læs mere

Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post. August 2019

Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post. August 2019 Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal oprette en postkasse og/eller mapper til postkasser. Du skal

Læs mere

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K TM Sund NemSMS/Digital Post brugervejledning TM Care a/s 3344 8555 3344 8555 Indhold TM Care a/s... 1 Indhold... 2 NemSMS / Digital Post generelt... 3 Opsætning af standardmodtagere... 4 Afsendelse af

Læs mere

Digital transformation af en sektor

Digital transformation af en sektor Digital transformation af en sektor / Digitaliseringschef Mette Harbo Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen r 1. november 2018 Indhold De 4 hjørnesten for vellykket digitalisering Strategi

Læs mere

Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013

Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013 Notat Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013 Baggrund Frem mod 1. december 2013 gennemføresen klarmeldingsproces med tre statusrapporteringer i hhv. maj, oktober og november.

Læs mere

NemLog-in. Kenneth Kruuse, projektleder og serviceansvarlig

NemLog-in. Kenneth Kruuse, projektleder og serviceansvarlig NemLog-in Kenneth Kruuse, projektleder og serviceansvarlig Hvad er NemLog-in? SSO - med mere Formålet med NemLog-in Fællesoffentlig infrastruktur bygger ét sted og stiller komponenter gratis til rådighed

Læs mere

Borger.dk. - digital borgerbetjening på tværs af myndigheder. Margrethe Harbo, chefkonsulent og sekretariatsleder, borger.dk

Borger.dk. - digital borgerbetjening på tværs af myndigheder. Margrethe Harbo, chefkonsulent og sekretariatsleder, borger.dk 1 Borger.dk - digital borgerbetjening på tværs af myndigheder Margrethe Harbo, chefkonsulent og sekretariatsleder, borger.dk PROGRAM Formålet med borger.dk og portalens indhold Brugernes respons statistik

Læs mere

Velkommen til Virk.dk

Velkommen til Virk.dk Velkommen til Virk.dk KL og Virk leverandørmøde om erhvervsrettede løsninger i bølge 3 Agenda Kort om Virk Ny brugergrænseflade på Virk.dk Krav til løsninger der skal på Virk.dk Designmanual for erhvervsrettede

Læs mere

Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post. Juli 2016

Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post. Juli 2016 Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post Juli 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal oprette en postkasse og/eller mapper til postkasser. Du skal have

Læs mere

Bilag 9 - Opsamling på høringssvar fra netværket til Arkitekturrapport for KITOS

Bilag 9 - Opsamling på høringssvar fra netværket til Arkitekturrapport for KITOS NOTAT Bilag 9 - Opsamling på høringssvar fra netværket til Arkitekturrapport for KITOS (Bilag til dagsordenspunkt 10, Arkitekturrapport for KITOS) Lars Nico Høgfeldt, Odense Kommune Generel indledning

Læs mere

Der henvises desuden til præsentationen fra mødet, som er offentliggjort via det digitale udbudssystem.

Der henvises desuden til præsentationen fra mødet, som er offentliggjort via det digitale udbudssystem. Referat 11. december 2017 Informationsmøde om Næste generation Digital Post Mandag den 11. december 2017 kl. 13.00 15.30 I DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704, København V. Udbudsbekendtgørelse nr. 2017/S

Læs mere

Overblik over egne sager og ydelser

Overblik over egne sager og ydelser 1 Overblik over egne sager og ydelser Mathilde Illum Aastrøm, Digitaliseringsstyrelsen og Steen Andersen, OptimumIT September 2017 INITIATIVETS FORMÅL Nemmere at få klaret sine ærinder Servicen bliver

Læs mere

Næste generation Digital Post

Næste generation Digital Post Næste generation Digital Post Høringsmateriale September 2016 Side 2 af 64 Indhold 1 Baggrund Næste generation Digital Post... 3 1.1 Lov om Digital Post fra offentlige afsendere... 3 1.2 Næste generation

Læs mere

Leverandørmøde 28. august 2017

Leverandørmøde 28. august 2017 Leverandørmøde 28. august 2017 1.september 2017 /Henriette Eskelund Markedsdialog august 2017 Digitaliseringsstyrelsen afvikler markedsdialog om det foreløbige udbudsmateriale om Næste generation Digital

Læs mere

Dokumentboks og NemSMS

Dokumentboks og NemSMS Dokumentboks og NemSMS IT-arkitekturkonferencen - 31. marts 2009, kl.13.00-14.00 v. Projektleder Anders Find, Økonomistyrelsen Tre vinkler på dokumentboks/nemsms 1. Introduktion hvad er Dokumentboks og

Læs mere

Sende og modtage breve via sikker digital kanal - Tilgængelig siden maj 2010 - (www.borger.dk/ www.e-boks.dk + andre)

Sende og modtage breve via sikker digital kanal - Tilgængelig siden maj 2010 - (www.borger.dk/ www.e-boks.dk + andre) Opstartsmøde i netværket Den 24. & 26. januar 2012 Digitaliseringsstyrelsen Programmet for i dag Kl. 10.00-10.20 Velkomst & introduktion v/ Sibel Kl. 10.20-11.00 Præsentationsrunde bordet rundt Kl. 11.00-11.15

Læs mere

Interessentforum for næste generation NemID. Møde den 21. marts 2018

Interessentforum for næste generation NemID. Møde den 21. marts 2018 Interessentforum for næste generation NemID Møde den 21. marts 2018 Dagsorden Siden sidst MitID-udbuddet NemLog-in-udbuddene Migrering og implementering Support Det kommende forløb Eventuelt Partnerskabet

Læs mere

Informations- og spørgemøde d. 26. maj

Informations- og spørgemøde d. 26. maj Informations- og spørgemøde d. 26. maj EU-udbud 2014/S 096-167854 Kontrakt om levering, drift, vedligehold og support af infrastruktur service (»Infrastructure as a Service«)(IaaS)) til servere og storage

Læs mere

Februar Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning

Februar Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning Februar 2019 Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning 0 Indhold Formål med denne vejledning 2 Generelt om Sikker mail-løsningen og hvordan den fungerer 2 Tilgå Sikker mail-løsningen via webmail

Læs mere

Guide til kravspecifikation

Guide til kravspecifikation Side 1 af 10 10. november 2008 Guide til kravspecifikation Version 1.0. Denne guide indeholder en række råd til brug i kravspecifikationer for IT systemer, der skal anvende NemLog-in løsningen. Hensigten

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Flere kontrakter, besparelser, og juridisk sikkerhed 1 CLASSIFICATION: PUBLIC

Flere kontrakter, besparelser, og juridisk sikkerhed 1 CLASSIFICATION: PUBLIC Flere kontrakter, besparelser, og juridisk sikkerhed 1 Monta sir Benali Technical Sales and Solutions E-mail: msb@e-boks.dk Ansvarsområde: e-boks Digital Signering Proces håndtering Teknisk rådgivning

Læs mere

Strategi. Danmarks Miljøportal. Vedtaget den

Strategi. Danmarks Miljøportal. Vedtaget den Strategi Danmarks Miljøportal Vedtaget den 15.09.2016 Forord Danmarks Miljøportal er et fællesoffentligt partnerskab mellem KL, Danske Regioner og Staten repræsenteret ved Miljø- og Fødevareministeriet.

Læs mere

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice 1. Formål og baggrund Den digitale service skal gøre det lettere at være borger og virksomhed i Danmark. De skal opleve nærhed og sammenhæng i

Læs mere

Brugerportalinitiativet

Brugerportalinitiativet Brugerportalinitiativet Konference om digital læringsplatform og samarbejdsplatform d. 23. april 2015 Afdelingschef Ralf Klitgaard og projektchef Kit Roesen Agenda 1. Brugerportalinitiativet den politiske

Læs mere

Den offentlige postløsning fuld offentlig digitalisering. Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen

Den offentlige postløsning fuld offentlig digitalisering. Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen Den offentlige postløsning fuld offentlig digitalisering Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen Dagsorden 1. Visionen set centralt fra - Regeringens globaliseringsstrategi, e2012 - edage, herunder

Læs mere

Säker Digital Post från myndigheterna

Säker Digital Post från myndigheterna 1 Säker Digital Post från myndigheterna Oplæg på ESV-dagen v/ Lone Boe Rasmussen 11. oktober 2016 DIGITAL POST I DANMARK ANNO 2016 Tak for invitationen til ESV-dagen Fortælle om rejsen, som vi har været

Læs mere

e-boks mobilløsninger, tovejskommunikation og øvrige produktnyheder

e-boks mobilløsninger, tovejskommunikation og øvrige produktnyheder 1 e-boks mobilløsninger, tovejskommunikation og øvrige produktnyheder Erik Abildgaard Knudsen Product And Development Director E-mail: eak@e-boks.dk Mobil: 29487722 Hovedsponsor for Caroline Wozniacki

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Forord Hillerød Kommunes Kanal- og Servicestrategi er en samlet strategi for kommunikation mellem kommune og borgere, virksomheder og foreninger. Service over

Læs mere

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer UdbudsVejledning Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog,

Læs mere

SINAS, spørgemøde 18. september 2013, spørgsma l-svar

SINAS, spørgemøde 18. september 2013, spørgsma l-svar 19. september 2013 SINAS, spørgemøde 18. september 2013, spørgsma l-svar Spørgsmål og svar 1. Spørgsmål: Tidsplanen er områdebaseret, hvor vi måske er mere produktbaserede - kan udviklingen foregå fra

Læs mere

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. August 2019

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. August 2019 Vejledning i at anvende besvarelsesformular August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal anvende besvarelsesformular på postkasser eller materialer. Du skal

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse. digitale løsninger

Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse. digitale løsninger Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse i offentlige digitale løsninger September 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om brugervenlighed og brugerinddragelse

Læs mere

Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015. Oplæg Ved Charlotte Münter, Direktør, Digitaliseringsstyrelsen

Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015. Oplæg Ved Charlotte Münter, Direktør, Digitaliseringsstyrelsen Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015 Oplæg Ved Charlotte Münter, Direktør, Digitaliseringsstyrelsen Dagsorden Baggrund Strategi indhold og status Fokus på grunddata Økonomisk modvind

Læs mere

Bliv klar til Dokumentboks / NemSMS

Bliv klar til Dokumentboks / NemSMS Bliv klar til Dokumentboks / NemSMS 15. september 2009 Torsten Ravnbak, Chefkonsulent 2948 7726, tra@e-boks.dk Dagsorden Dokumentboks / NemSMS. En hjørnesten i digitaliseringen Integration og snitflader

Læs mere

Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014

Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014 Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014 Hvad vil vi gerne dele med jer i dag? Kort om os Erhvervsstyrelsen, brugervenlighed og VIRK v. Hanne Vestergaard

Læs mere

Introduktion til NemSMS. Juni 2016

Introduktion til NemSMS. Juni 2016 Introduktion til NemSMS Juni 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Introduktionen er relevant, hvis du vil danne dig et overblik over NemSMS, eller hvis din myndighed vil anvende NemSMS er, så påmindelser

Læs mere

Informationsmøde for brokere. 21. maj 2019

Informationsmøde for brokere. 21. maj 2019 Informationsmøde for brokere 21. maj 2019 Dagsorden Intro til MitID Brokerrollen Hvorfor blive broker? MitID-integration Anvendelsesmodeller Brokeraftale og certificering Pause Betaling Support MitID s

Læs mere

Strategi. Danmarks Miljøportal. Opdateret den

Strategi. Danmarks Miljøportal. Opdateret den Strategi Danmarks Miljøportal Opdateret den 15.02.2018 Forord Danmarks Miljøportal er et fællesoffentligt partnerskab mellem KL, Danske Regioner og Staten repræsenteret ved Miljø- og Fødevareministeriet.

Læs mere

Fællesskabet der vil noget mere

Fællesskabet der vil noget mere Fællesskabet der vil noget mere Jon Badstue Pedersen Kommunal funktion OS2-funktion Afdelingsleder for Digitalisering Eks-bestyrelsesmedlem Syddjurs Kommune OS2 Offentligt digitaliseringsfællesskab jbp@syddjurs.dk

Læs mere

Styregruppen for data og arkitektur

Styregruppen for data og arkitektur Styregruppen for data og arkitektur Review-rapport for: Indhold Arkitekturreview (scopereview) af 2 Reviewgrundlag 2 Projektresume 2 Indstilling 3 Anbefalinger 3 Anbefalinger til det nuværende projekt

Læs mere

Endelig skal udbudsprocessen gennemføres på en måde, så der opnås bedst mulige vilkår for konkurrence.

Endelig skal udbudsprocessen gennemføres på en måde, så der opnås bedst mulige vilkår for konkurrence. Genudbud af Datafordeleren Temaer til dialogmøder Kontor Fællesoffentlig datadistribution Formålet med markedsafdækningen er at undersøge leverandørmarkedets muligheder og sikre, at disse udnyttes bedst

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013 NOTAT Anvenderkrav til Støttesystemet Klassifikation (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk

Læs mere

SPOR 3. Værktøj til overblik over it-projekter, -systemer og kontrakter. V./ Brian Andersen (Roskilde Kommune) og Nils Thor Rosted (KOMBIT)

SPOR 3. Værktøj til overblik over it-projekter, -systemer og kontrakter. V./ Brian Andersen (Roskilde Kommune) og Nils Thor Rosted (KOMBIT) SPOR 3 Værktøj til overblik over it-projekter, -systemer og kontrakter V./ Brian Andersen (Roskilde Kommune) og Nils Thor Rosted (KOMBIT) I dag Et fremtidigt opfølgningsværktøj til implementeringen af

Læs mere

Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor Selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder.

Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor Selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder. Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor på Udbetaling Danmarks områder November 1 Om dette materiale Denne powerpointpræsentation er udarbejdet af Boston Consulting

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Digitaliseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og rapportering 10 Påtegning 10 Side

Læs mere

Referat af orienteringsmøde MitID

Referat af orienteringsmøde MitID Referat af orienteringsmøde MitID 9. januar 2018 Klassifikation: C - Til offentlig brug Referat af MitID orienteringsmøde torsdag den 4. januar 2018 Sted: Finans Danmark, maliegade 7, 1256 København K.

Læs mere

De fællesoffentlige komponenter: Federativa identitetslösningar, Erfarenheter från Danmark

De fællesoffentlige komponenter: Federativa identitetslösningar, Erfarenheter från Danmark De fællesoffentlige komponenter: Federativa identitetslösningar, Erfarenheter från Danmark Digital post, NemSMS & Fjernprint samt strategien for udvikling af mobile løsninger for Digital post og Min side

Læs mere

Agenda. kommer leverandørerne med? v/ Martin (DIGST) / Strålfors (DIGST) synkroniserings-api v/ Michael Rüdiger (e-boks)

Agenda. kommer leverandørerne med? v/ Martin (DIGST) / Strålfors (DIGST) synkroniserings-api v/ Michael Rüdiger (e-boks) De fællesoffentlige komponenter: Netværksmøde 9. maj 2012 Leverandører Digital post, NemSMS & Fjernprint samt strategien for udvikling af mobile løsninger for Digital post og Min side Digital post og Fjernprint

Læs mere

Den digitale vej til fremtidens velfærd

Den digitale vej til fremtidens velfærd Den digitale vej til fremtidens velfærd V. Ulla Larney, Erhvervsstyrelsen Midtjysk Erhvervsakademi 21/8-2013 Danmark i front med digitalisering Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2011-2015 Ansøgninger,

Læs mere

Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer. KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013

Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer. KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013 Møde med leverandører om vejledning til anvendelse af kommende fælleskommunale støttesystemer KL-huset, tirsdag d. 4. juni 2013 Agenda 1.Mødets formål 2.Der er forskel på leverandører 3.Fælleskommunale

Læs mere

Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser

Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser Baggrund for projektet I 2011 fik KOMBIT i opdrag fra KL at etablere et ansøgningssystem

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK Henriette Günther Sørensen, KL Fagligt forum for 7-arkivernes medarbejdere 14. september 2016 Fælles vision for digitalisering Det fælleskommunale arbejde med

Læs mere

SAPA Kommunenetværk Øst & Vest. KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart

SAPA Kommunenetværk Øst & Vest. KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart SAPA Kommunenetværk Øst & Vest KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart P R O J E K T S T A T U S 1. Kravspecifikation A. Kommuner B. Leverandører 2. Faglige afklaringer i workshops 3.

Læs mere

REFERENCEARKITEKTUR FOR SELVBETJENING OG REFERENCEARKITEKTUR FOR SAGS- OG YDELSESOVERBLIK

REFERENCEARKITEKTUR FOR SELVBETJENING OG REFERENCEARKITEKTUR FOR SAGS- OG YDELSESOVERBLIK REFERENCEARKITEKTUR FOR SELVBETJENING OG REFERENCEARKITEKTUR FOR SAGS- OG YDELSESOVERBLIK Ver. 0.8 i offentlig høring Ver. 1.0 godkendt Anvendes på prototype på flytteguide (Forventet) egne piloter til

Læs mere

SPOR 8: PERSPEKTIVER OG FORRETNINGSMÆSSIG VÆRDI

SPOR 8: PERSPEKTIVER OG FORRETNINGSMÆSSIG VÆRDI SPOR 8: PERSPEKTIVER OG FORRETNINGSMÆSSIG VÆRDI v. Sisse Bange og Mette Vinther Poulsen Data- og infrastrukturdage 16. og 19. september 2019 Perspektiver og forretningsmæssig værdi Hvorfor den fælleskommunale

Læs mere

Strategi 2013-2017 Danmarks Miljøportal

Strategi 2013-2017 Danmarks Miljøportal Strategi 2013-2017 Danmarks Miljøportal Introduktion Danmarks Miljøportal (DMP) har ansvaret for en digital infrastruktur på miljøområdet, der gør det muligt for myndigheder og offentlighed at få nem adgang

Læs mere

Overvejelser om genudbud af it-løsninger - Jura brugt strategisk i it-kontrakter

Overvejelser om genudbud af it-løsninger - Jura brugt strategisk i it-kontrakter NOTAT Overvejelser om genudbud af it-løsninger - Jura brugt strategisk i it-kontrakter 1. Indledning Hver gang, en kommune foretager et it-udbud bør man allerede i planlægningen af udbuddet tænke frem

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post 23. marts 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne af overgangen til obligatorisk Digital Post for borgerne

Læs mere

Folkekirkens It s arkitekturprincipper

Folkekirkens It s arkitekturprincipper Folkekirkens It s arkitekturprincipper Arkitekturprincipperne består af 11 principper, som skal anvendes ved alle nyanskaffelser og større ændringer af eksisterende it systemer. Arkitekturprincipperne

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1.2 Adgang til egne data. 1. Formål og baggrund

Projektbeskrivelse. 1.2 Adgang til egne data. 1. Formål og baggrund Projektbeskrivelse 1.2 Adgang til egne data 1. Formål og baggrund Udviklingen på borgerbetjeningsområdet er gået stærkt. I den foregående fælleskommunale strategiperiode har kommunerne flyttet store dele

Læs mere

Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER

Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER VEJLEDNING Bilaget udfyldes på baggrund af de af tilbudsgiver tilbudte priser i bilag 13.1. Tilbudsgiverne skal udfylde bilag 13.1 med henblik på en beregning af den

Læs mere

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir /

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir / F ORELØBIG BUSINESS CASE F OR PROJEKT VEDR. SAGER P Å TVÆRS AF IT - LØSNINGER O G ORGANISATORISKE S K E L 1. Ledelsesresumé Der anvendes i dag mange ressourcer på at integrere forskellige it-løsninger

Læs mere

Anskaffelse og implementering. 7. april 2011

Anskaffelse og implementering. 7. april 2011 Anskaffelse og implementering 7. april 2011 Anskaffelse og implementering - hvordan kan implementering tænkes ind i anskaffelsesprocessen? Hvilken erfaring har Region Hovedstaden gjort i forbindelse med

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019 Vejledning om dybe links i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere