Bilag 1 - Taleinstituttets målgrupper og krav til indsatsen samt konsekvenser ved fortsat kommunal opgavehjemtagelse på området

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 - Taleinstituttets målgrupper og krav til indsatsen samt konsekvenser ved fortsat kommunal opgavehjemtagelse på området"

Transkript

1 Bilag 1 - Taleinstituttets målgrupper og krav til indsatsen samt konsekvenser ved fortsat kommunal opgavehjemtagelse på området I dette notat gives der en kort beskrivelse af Taleinstituttets målgrupper samt forudsætningerne for at opretholde faglig og økonomisk bæredygtighed på området. Derudover gives der en beskrivelse af konsekvenserne ved fortsat kommunal opgavehjemtagelse på området. 1.1 Taleinstituttets målgrupper og krav til indsatsen Taleinstituttet leverer ydelser på fire fagområder: - Hjerneskadeområdet voksne - Tale- sprogområdet børn samt børn på hjerneskadeområdet og - Tale- sprogområdet, voksne - Afasiområdet Indsatsen på fagområderne omfatter: Vejledning, udredning, undersøgelse, undervisning og rehabilitering til målgrupperne samt visitationsbistand, rådgivning, vejledning og supervision til pårørende og kommuner. Indsatserne varierer fra undersøgelser af kortere varighed til forløb af mere omfattende karakter med tværfaglige udredningsog undervisningsforløb. På samtlige fagområder er der flere målgrupper, som dels er karakteriseret ved at have meget komplekse behov, dels ved at optræde med så lav hyppighed, at det kræver et stort befolkningsunderlag at sikre, at fagpersonalet opnår tilstrækkelig erfaring og rutine. På hjerneskadeområdet omfatter målgruppen bl.a.: Børn og unge med kognitive, emotionelle, personlighedsmæssige og/eller sociale følger efter: - 1. Traumatisk hjerneskade - 2. Encephalopati (diffus hjerneskade af anden årsag, f.eks. iltmangel) - 3. Infektion i centralnervesystemet - 4. Tumor i hjernen (kræft og godartede svulster) - 5. Apopleksi (blodprop i hjernen og hjerneblødning) - 6. Subarachnoidalblødning (hjernehindeblødning) - 7. Sequelae (følger på grund af en hjerneskade og dennes behandling med Reference til en af ovenstående diagnoser)

2 1.2 Forudsætninger for faglig og økonomisk bæredygtighed I forbindelse med afklaringsprocessen vedrørende Taleinstituttet har Regionen udarbejdet et notat om den faglige og økonomiske bæredygtighed på instituttet. Notatet er blevet drøftet og gennemgået med kommunale repræsentanter på administrativt niveau. Notatet angiver den minimumsomsætning, der er nødvendig for at Taleinstituttet kan opretholde et fagligt og økonomisk bæredygtigt beredskab i forhold til de konkrete målgrupper og opgaver Faglig bæredygtighed Opretholdelsen af den faglige bæredygtighed på Taleinstituttet forudsætter, at der i organisationen er de nødvendige faggrupper til at varetage de efterspurgte ydelser. Derudover er det en forudsætning, at der i et langsigtet perspektiv er ressourcer til at vedligeholde og overdrage den højt specialiserede viden i organisationen. På kommunikationsområdet varetages størsteparten af ydelserne af højt specialiserede faggrupper, hvor faggruppernes viden er tilegnet gennem varetagelsen af den højt specialiserede indsats for målgrupperne på området. Flere af fagområdets ydelser er så højt specialiserede at personalets viden på området kun kan tilegnes gennem oplæring i organisationen. Dette medfører, at flere af fagområdernes personalegrupper ikke kan ansættes med kort varsel. Det er derfor nødvendigt, at der anlægges et langsigtet og flerårigt perspektiv ved vurderingen af, hvorvidt et område kan varetages fagligt bæredygtigt Økonomisk bæredygtighed Det vurderes, at fagområderne på Taleinstituttet er økonomisk bæredygtige, når det forventede indtægtsgrundlag er lig med omkostningskravet til opretholdelsen af den faglige bæredygtighed. Omkostningskravet udgør den mindst mulige udgift til opretholdelsen af et beredskab i forhold til varetagelsen de aftalte ydelser på de enkelte fagområder. Nedenfor fremgår de estimerede indtægter på Taleinstituttet i 2013 sammenholdt med omkostningskravet til opretholdelse af den faglige bæredygtighed på de enkelte fagområder.

3 1.2.3 Estimerede indtægter på Taleinstituttet i 2013 og omkostningskrav til opretholdelse af den faglige bæredygtighed på de enkelte fagområder Estimerede indtægter i 2013 Afasiområdet Afasi Totalt Omkostningskrav til opretholdelse af faglig bæredygtighed Hjerneskadeområdet Generelt/konsulenter Intensivt holdforløb Totalt Børneområdet Hjerneskadeforløb Obs./Undervisningsgrupper Specialgruppebørnehaver Læbegane og oralm. vanskeligheder Totalt Tale-/ sprogområdet Stamme Børn Stemme Voksne Stamme Voksne Dysartri Hoved-Hals Totalt Totalt på Taleinstituttet Skemaet ovenfor viser de estimerede indtægter på Taleinstituttets enkelte fagområder i 2013 sammenholdt med omkostningskravet til opretholdelse af den faglige bæredygtighed på de enkelte områder. Estimatet på indtægter i 2013 bygger på regnskabsresultatet for 2011 korrigeret for varslede driftsovertagelser bl.a. gennem de kommunale indmeldinger i Som det fremgår ovenfor vil der jævnfør estimatet for 2013 være et udækket omkostningskrav på hjerneskadeområdet og børneområdet og der er således en særlig risiko for at disse fagområder fremadrettet ikke kan varetages økonomisk bæredygtigt. På hjerneskadeområdet angiver estimatet et udækket omkostningskrav på kr. mens det på børneområdet udgør kr.

4 1.2.4 Taleinstituttets faggrupper Flere af Taleinstituttets faggrupper er i dag antalsmæssigt så små, at de ikke kan reduceres yderligere uden, at det vil medføre, at en række opgaver ikke længere vil kunne løses. De små, specialiserede faggrupper arbejder typisk tæt sammen i de enkelte sager. Dette illustreres bl.a. på børneområdet, der beskæftiger minimum 7 forskellige faggrupper: Tale- sprogområdet, børn: - Specialpædagoger (2,29 fuldtidsstillinger) - Ergoterapeut (0,62 fuldtidsstillinger) - Talepædagog (3,07 fuldtidsstillinger) - Børneneuropsykologer (1,21 fuldtidsstillinger) - Pædiater, psykiater (Ad hoc) Børn med følger efter hjerneskade: - Børneneuropsykolog (0,80 fuldtidsstillinger) - Tale-neuropædagog (0,55 fuldtidsstillinger) - Speciallærer/talepædagog (0,10 fuldtidsstillinger) - Socialrådgiver (0,14 fuldtidsstillinger) - Ergoterapeut, fysioterapeut (Ad hoc) Det skal bemærkes, at Taleinstituttet - i takt med kommunale hjemtagelser af opgaver - siden 2007 løbende har foretaget omfattende omkostningstilpasninger. I perioden fra 2007 til 2012 er der gennemført en omkostningstilpasning på 35,2 procent opgjort i 2007-priser. Med de gennemførte ressourcetilpasninger i 2012 er minimumsniveauet nået, hvis den faglige kvalitet skal opretholdes. Såfremt indtægterne falder yderligere vil børneområdet ikke kunne drives økonomisk bæredygtigt i 2013 og fremefter. Yderligere tilpasning vil betyde bortfald af en eller flere af de nuværende faggrupper. Ovenstående illustrerer udfordringerne på børneområdet. Voksenområdet er ligesom børneområdet karakteriseret ved at bestå af små specialiserede faggrupper, der alle er nødvendige i forhold til varetagelsen af Taleinstituttets nuværende ydelser.

5 1.3 Konsekvenser ved fortsat kommunal opgavehjemtagelse på området Nedenfor beskrives konsekvenserne ved en videreførelse af den nuværende aftale om Taleinstituttet, der er baseret på almindelige markedsvilkår kombineret med konsekvenserne af, at kommunerne fortsat hjemtager opgaver på området: - Samtlige af Taleinstituttet nuværende ydelser efterspørges på nuværende tidspunkt af en flerhed af kommuner i Nordjylland. Såfremt Taleinstituttet nedlægges vil samtlige ydelser, der i dag varetages af instituttet bortfalde, hvorfor kommunerne vil være nødsaget til at oprette eget beredskab eller udvikle tværkommunale samarbejdskonstruktioner med henblik på at sikre forsyning af de pågældende ydelser til borgerne i de enkelte kommuner. - Hvis Taleinstituttets opgavevaretagelse for enkelte målgrupper udfases, vil instituttets omkostninger ved at drive tilbud til de øvrige målgrupper stige, som følge af tab af stordriftsfordele. - Som alternativ til Taleinstituttets opgavevaretagelse vil der blive behov for at udvikle tværkommunale samarbejdskonstruktioner og leverandøraftaler. Sælgerkommunerne må antages, at ville stille krav om budgetsikkerhed som betingelse for at levere ydelser til andre kommuner. Køberkommunerne vil således være underlagt forskellige typer af bindinger og bringe sig selv i et afhængighedsforhold. Den administrationsbyrde, sådanne ordninger vil afstedkomme, bør ligeledes tages i betragtning. - Det er administrationens vurdering, at der for de mest specialiserede ydelser på området ikke vil kunne opnås faglig og økonomisk bæredygtighed i en decentral opgavevaretagelse hos enkeltkommuner eller ved tværkommunale samarbejdskonstruktioner. Konsekvensen ved en udfasning af disse ydelser på Taleinstituttet vil derfor være, at der må entreres med leverandører i andre landsdele eller at der er borgere, der ikke får den hjælp, de har behov for og krav på. - I forlængelse af ovennævnte vil der udvikle sig en situation, hvor der vil være store forskelle på den indsats der tilbydes på tale- og hjerneskadeområdet til de nordjyske borgere. - Såfremt kommunernes tilbagemelding for 2013 om hjemtagelse af ydelser iværksættes uden at der er lavet en ny aftale herfor, vil Taleinstituttet over de kommende år generere et voksende underskud, som vil skulle dækkes af kommunerne, samtidig med at disse har udgifter til etablering af egne indsatser. På et tidspunkt vil det være nødvendigt at nedlægge instituttet, hvorefter det endelige underskud skal finansieres.

6 - En nedlæggelse af Taleinstituttet eller dele heraf for visse målgrupper vil ud over et bortfald af de borgerrettede ydelser medføre, at ydelser til kommunernes ansatte vedrørende supervision, undervisning (kursusafholdelse) og konsulentydelser ikke kan leveres af Taleinstituttet. - Taleinstituttets leverancer til kommunerne i sin egenskab af VISO-leverandør vil ligeledes ophøre.

Fremtidens Taleinstitut

Fremtidens Taleinstitut Notat Regionalt skitseforslag Fremtidens Taleinstitut nærhed og specialisering - I dette notat præsenteres Region Nordjyllands bud på, hvordan den faglige kvalitet på Taleinstituttets område kan bevares

Læs mere

Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Program onsdag den 11. april 9.00-10.15 9.00 9.30 Velkomst og morgenkaffe Introduktion til Taleinstituttet

Læs mere

I N D S T I L L I N G S S K E M A

I N D S T I L L I N G S S K E M A I N D S T I L L I N G S S K E M A ANGIV NAVN PÅ DEN DRIFTSHERRE, DER INDSTILLER TILBUDDET (I BOKSEN NEDENFOR): Region Nordjylland. Navn på tilbud: Evt. navn på afdeling/ydelse: Behandlingscentret Østerskoven.

Læs mere

Finansieringsmodel for Taleinstituttets opgaveportefølje efter overdragelse til kommunal varetagelse

Finansieringsmodel for Taleinstituttets opgaveportefølje efter overdragelse til kommunal varetagelse Finansieringsmodel for Taleinstituttets opgaveportefølje efter overdragelse til kommunal varetagelse Resumé Bilaget beskriver finansieringsmodellen for varetagelse af Taleinstituttets samlede, nuværende

Læs mere

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Baggrund Når en borger rammes af en hjerneskade, vil sygdoms- og rehabiliteringsforløbet ofte være kompliceret, dels

Læs mere

Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade

Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Patientgrupper: Patienter mellem 15-30 år som indenfor det sidste år har været indlagt på grund af et hovedtraume

Læs mere

Årsrapport for Taleinstituttet, Børneafdelingen

Årsrapport for Taleinstituttet, Børneafdelingen Årsrapport for Taleinstituttet, Børneafdelingen 1. januar 2015 Det forstærkede samarbejde en overbygning på rammeaftalen Årsrapport for Taleinstituttet - Børneafdelingen Indhold 1. Opsamling og særlige

Læs mere

Mavebælte til Aftale om ydelser leveret af Hjerneskaderådgivningen

Mavebælte til Aftale om ydelser leveret af Hjerneskaderådgivningen Mavebælte til Aftale om ydelser leveret af Hjerneskaderådgivningen Udover de generelle punkter omtalt i baggrundsnotatet, bedes aftaleparterne endvidere bemærke følgende punkter fra udkast til aftale om

Læs mere

ERHVERVET HJERNESKADE

ERHVERVET HJERNESKADE REHABILITERING AF BORGERE MED ERHVERVET HJERNESKADE VELFÆRD OG SUNDHED FOKUS PÅ HJERNESKADE I Horsens Kommune får ca. 90 voksne borgere årligt en hjerneskade heraf er ca. 50 borgere i den erhvervsaktive

Læs mere

I N D S T I L L I N G S S K E M A

I N D S T I L L I N G S S K E M A I N D S T I L L I N G S S K E M A ANGIV NAVN PÅ DEN DRIFTSHERRE, DER INDSTILLER TILBUDDET (I BOKSEN NEDENFOR): Aalborg Kommune, Skoleforvaltningen Navn på tilbud: Evt. navn på afdeling/ydelse: Lovgrundlag:

Læs mere

Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade

Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra mødet

Læs mere

Afrapportering KKR Nordjylland

Afrapportering KKR Nordjylland Afrapportering KKR Nordjylland Den centrale udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade National koordination Socialstyrelsen 1 INDLEDNING Socialstyrelsen udsendte i et brev til alle kommuner

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning. Godkendt af byrådet d.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning Godkendt af byrådet d. xx 1 of 6 2 of 6 Ydelser Ambulant flerfaglig genoptræning til

Læs mere

Beskrivelse af Taleinstituttets målgrupper, faggrupper og indsatser. Tale- og sprogområdet samt hjerneskadeområdet

Beskrivelse af Taleinstituttets målgrupper, faggrupper og indsatser. Tale- og sprogområdet samt hjerneskadeområdet Beskrivelse af Taleinstituttets målgrupper, faggrupper og indsatser Tale- og sprogområdet samt hjerneskadeområdet 1 Indholdsfortegnelse 2 Indledning... 3 3 Tale- og sprogområdet, voksne... 3 3.1 Beskrivelse

Læs mere

Sundhedsaftale for voksne med erhvervet hjerneskade

Sundhedsaftale for voksne med erhvervet hjerneskade Sundhedsaftale for voksne med erhvervet hjerneskade 2 Sundhedsaftale for voksne med erhvervet hjerneskade. Sundhed Plan og Kvalitet, Sundhed & Sammenhæng Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø www.rn.dk udgivelsesdato

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk. 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Sundhedsloven 140 Serviceloven 86 stk.1 Lov om specialundervisning 2014 2 of 5 Ydelse Ambulant tværfaglig

Læs mere

Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade

Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Fyraftensmøde, Aalborg Universitetshospital Tirsdag den 21. oktober 2014 www.aalborguh.rn.dk/styrket-indsats Program Kl. 16.00 16.10 Velkomst og præsentation

Læs mere

Taleinstituttet. Pris- og ydelsesoversigt 2015. Taleinstituttet

Taleinstituttet. Pris- og ydelsesoversigt 2015. Taleinstituttet Taleinstituttet Pris- og ydelsesoversigt 2015 Taleinstituttet Borgmester Jørgensens Vej 2 B 9000 Aalborg Tlf.: 99 82 54 80 Sikker E-mail: taleinstituttet@aalborg.dk www.taleinstituttet.dk nuar 2013 Taleinstituttets

Læs mere

ViSP. Næstved d. 29. april 2015

ViSP. Næstved d. 29. april 2015 ViSP Næstved d. 29. april 2015 Dagsorden 1. Præsentation og formål med mødet 2. Præsentation og gennemgang af delrapport 1+2 Bilag vedhæftet. 3. Finansieringsmodeller 4. Ønsker og tilkendegivelser fra

Læs mere

Temadag 23. august 2012: Børn med erhvervet hjerneskade opsamling på gruppedrøftelser

Temadag 23. august 2012: Børn med erhvervet hjerneskade opsamling på gruppedrøftelser Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland afholdte temadag om børn med erhvervet hjerneskade den 23. august 2012. Deltagerne blev inddelt i grupper, hvor de drøftede fire spørgsmål. Her er gruppernes besvarelser:

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Sygdomsspecifik Sundhedsaftale for voksne med erhvervet hjerneskade Indsatsområde: Genoptræning og rehabilitering Proces: Sundhedsaftale for voksne med erhvervet

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Sygdomsspecifik Sundhedsaftale for børn og unge med erhvervet hjerneskade Indsatsområde: Genoptræning og rehabilitering Proces: Sundhedsaftale for børn/unge med

Læs mere

Sundhedsaftale for børn/unge med erhvervet/medfødt hjerneskade

Sundhedsaftale for børn/unge med erhvervet/medfødt hjerneskade Sundhedsaftale for børn/unge med erhvervet/medfødt hjerneskade 12 Sundhedsaftale for børn/unge med erhvervet/medfødt hjerneskade. Sundhed Plan og Kvalitet, Sundhed & Sammenhæng Niels Bohrs Vej 30 9220

Læs mere

Høreområdet - vejledning/rådgivning

Høreområdet - vejledning/rådgivning Høreområdet - vejledning/rådgivning Målgruppe Borgere, der efter endt høreapparatsbehandling, oplever problemer med brug af høreapparatet Borgere der har brug for rådgivning i forbindelse med deres hørenedsættelse

Læs mere

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet BILAG 1 Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet Målgruppen Målgruppen består af personer i alderen 18 til 65 år, som pga. senhjerneskade har ret og pligt til et tilbud efter Lov

Læs mere

Årsrapport for hjerneskadeindsatsen 2017

Årsrapport for hjerneskadeindsatsen 2017 Årsrapport for hjerneskadeindsatsen 201 August 2018 1 Indhold 1. Indledning 2. Hjerneskadekoordinationen 2.1. Hjerneskadekoordinator 2.2. Koordineringsteam 3. Statistik 3.1. Borgere i koordineringsteamet

Læs mere

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem.

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem. Baggrund om ViSP samarbejdet Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) er oprettet 1. august 2003 ved en sammenlægning af de hidtidige Specialskoler for Voksne i Næstved og i Nykøbing F. Borgerne har fri

Læs mere

Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde. - Til udviklingsstrategien 2017

Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde. - Til udviklingsstrategien 2017 Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde - Til udviklingsstrategien 2017 Dette skema indgår som en del af den gensidige dialog i forbindelse

Læs mere

Region Nordjylland driver to højt specialiserede rehabiliteringstilbud til mennesker med erhvervet hjerneskade:

Region Nordjylland driver to højt specialiserede rehabiliteringstilbud til mennesker med erhvervet hjerneskade: Fleksible ydelser på området for mennesker med erhvervet hjerneskade i Region Nordjylland Region Nordjylland driver to højt specialiserede rehabiliteringstilbud til mennesker med erhvervet hjerneskade:

Læs mere

Bilateral aftale mellem Taleinstituttet og Rebild kommune i henhold til Rammeaftalen for 2012

Bilateral aftale mellem Taleinstituttet og Rebild kommune i henhold til Rammeaftalen for 2012 Bilateral aftale mellem og Rebild kommune i henhold til Rammeaftalen for 2012 Indledning Rammeaftalen på specialundervisningsområdet for 2012 definerer de overordnede vilkår for samarbejdet mellem og de

Læs mere

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau.

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau. Oversigt over de fem udviklingsstrategier for social- og specialundervisningsområdet Overordnede tendenser/visioner Der vurderes ikke aktuelt at være behov for i 2015 at indgå tværkommunale aftaler og/eller

Læs mere

Som led i projekt Styrket rehabilitering og genoptræning af borgere med erhvervet hjerneskade i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Som led i projekt Styrket rehabilitering og genoptræning af borgere med erhvervet hjerneskade i Ringkøbing-Skjern Kommune. Rehabilitering og hjerneskade Som led i projekt Styrket rehabilitering og genoptræning af borgere med erhvervet hjerneskade i Ringkøbing-Skjern Kommune. Skjern Kulturcenter 10.04.2013 Præsentation for

Læs mere

Projekt styrket genoptræning og rehabilitering for borgere med erhvervet hjerneskade K&S udvalget d. 7. maj

Projekt styrket genoptræning og rehabilitering for borgere med erhvervet hjerneskade K&S udvalget d. 7. maj Projekt styrket genoptræning og rehabilitering for borgere med erhvervet hjerneskade 2012-2014 K&S udvalget d. 7. maj 2015 1 Diagnoser, som kan føre til erhvervet hjerneskade. Apopleksi (dvs. blodpropper

Læs mere

Kvalitetsstandard. Tale og sprogundervisning for borgere med erhvervet hjerneskade. Godkendt af byrådet d. xxxxxxxx

Kvalitetsstandard. Tale og sprogundervisning for borgere med erhvervet hjerneskade. Godkendt af byrådet d. xxxxxxxx Kvalitetsstandard Tale og sprogundervisning for borgere med erhvervet hjerneskade Godkendt af byrådet d. xxxxxxxx Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag:

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Der har ikke været noget ønske om at sænke den faglige kvalitet, tværtimod har man ønsket, at der blev et bedre samspil med de øvrige indsatser.

Der har ikke været noget ønske om at sænke den faglige kvalitet, tværtimod har man ønsket, at der blev et bedre samspil med de øvrige indsatser. Forslag til 4-centremodel Notat til kontaktudvalgsmøde den 31. januar 2013. Baggrund... 1 Grundlæggende forudsætninger i en fremtidig 4-centremodel... 3 Kvalificering af beskrivelserne af en kommunal 4-centremodel...

Læs mere

Børneungecenter for Rehabilitering

Børneungecenter for Rehabilitering ............ Børne unge center for Rehabilitering Børneungecenter for Rehabilitering Ydelseskatalog 2018 Børneungecenter for Rehabilitering Kongevejen 256 2830 Virum www.bucr.dk Administration mandag til

Læs mere

Midtvejs status juni 2016

Midtvejs status juni 2016 Midtvejs status juni 2016 Hjerneskadecenter Næstved Status på det første år (1. juni 2015-31. maj 2016): Kerneydelser o 85 neuropædagogisk støtte i eget hjem samt i støttecenter o 140 genoptræning efter

Læs mere

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Journal nr.: Dato: 30. november 2015 Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Grundlæggende principper for samarbejdet I oktober 2014

Læs mere

Bilag 1 til central udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade

Bilag 1 til central udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade Bilag 1 til central udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade Socialstyrelsen - den nationale koordinationsstruktur 1. november 2014 Indhold Indledning... 3 1. Baggrunden for den centrale

Læs mere

Bilag 1, AAU/BFU 2019

Bilag 1, AAU/BFU 2019 Bilag 1, AAU/BFU 2019 Finansieringsaftale for Taleinstituttet/Hjerneskadecenter Nordjylland Baggrund Den fireårig forpligtende finansieringsaftale for Taleinstituttet/Hjerneskadecenter Nordjylland gældende

Læs mere

Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden

Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden K O M M I S S O R I U M F O R A R B E J D S G R U P P E O M S T Y R I N S G A F T A L E N P Å D E T S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E F E B R U A R 2 0 1 2 Baggrund I forbindelse med

Læs mere

Hjerneskaderehabilitering i Syddanmark. Socialdirektør Kate Bøgh Middelfart Kommune

Hjerneskaderehabilitering i Syddanmark. Socialdirektør Kate Bøgh Middelfart Kommune Hjerneskaderehabilitering i Syddanmark Socialdirektør Kate Bøgh Middelfart Kommune Forløbsprogrammer om hjerneskaderehabilitering Arbejdsgruppens formål: Afdække den nuværende indsats Sammenholde med Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Hjemtagning af opgaver fra Taleinstituttet

Hjemtagning af opgaver fra Taleinstituttet Notat om hjemtagning af opgaver fra Taleinstituttet pr. 1. januar 2020 Hjemtagning af opgaver fra Taleinstituttet PPR, Hjørring Kommune Indhold Notat om hjemtagning af opgaver fra Taleinstituttet pr. 1.

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

Årsrapport for Hjerneskadecenter Nordjylland

Årsrapport for Hjerneskadecenter Nordjylland Årsrapport for Hjerneskadecenter Nordjylland 1. januar 2015 Det forstærkede samarbejde en overbygning på rammeaftalen Årsrapport for Hjerneskadecenter Nordjylland Indhold 1. Opsamling og særlige opmærksomhedspunkter...

Læs mere

Godkendt: August 2016

Godkendt: August 2016 1 of 5 Overskrift: Hjerneskadekoordinering Akkrediteringsstandard: Hjerneskaderehabilitering Godkendt: August 2016 Revideres næste gang: August 2017 Formål: At sikre at borgere med følger efter hjerneskader

Læs mere

Rehabilitering af børn/unge med erhvervet hjerneskade. - erfaringer fra et specialiseret tilbud

Rehabilitering af børn/unge med erhvervet hjerneskade. - erfaringer fra et specialiseret tilbud Rehabilitering af børn/unge med erhvervet hjerneskade - erfaringer fra et specialiseret tilbud Børn og unge med erhvervet hjerneskade Børn og unge Neuroteam Institut for Kommunikation og Handicap www.ikh.rm.dk

Læs mere

Analyse af området erhvervet hjerneskade.

Analyse af området erhvervet hjerneskade. Analyse af området erhvervet hjerneskade. 1. Indledning. I forbindelse med drøftelserne af kommunernes redegørelser for 2007 til Region Hovedstaden viste der sig en vurdering af de mere langsigtede kapacitetsbehov

Læs mere

Specialområde Hjerneskade

Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.: 7847 7400 www.soh.rm.dk Hvem er Specialområde Hjerneskade? Specialområde Hjerneskade er Region Midtjyllands tilbud

Læs mere

Organisering af Taleinstituttets opgaver i Aalborg Kommune (Høringsgrundlag).

Organisering af Taleinstituttets opgaver i Aalborg Kommune (Høringsgrundlag). Punkt 3. Organisering af Taleinstituttets opgaver i Aalborg Kommune (Høringsgrundlag). 2013-31629. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender, v./ Sven Thomsen,

Læs mere

Hjerneskadecenter Virum

Hjerneskadecenter Virum ... Hjerneskadecenter Virum Hjerneskadecenter Virum Ydelseskatalog 2019 Hjerneskadecenter Virum Kongevejen 256 2830 Virum www.hjerneskadecentervirum.dk Administration mandag til fredag kl. 8 14 Tlf. 45

Læs mere

Udfyldt af Assens Kommune Nuværende entreprenørområde Kort beskrivelse af tilbud Forventet omfang af tilbuddet. Udfyldt af Faaborg-Midtfyn Kommune

Udfyldt af Assens Kommune Nuværende entreprenørområde Kort beskrivelse af tilbud Forventet omfang af tilbuddet. Udfyldt af Faaborg-Midtfyn Kommune Udfyldt af Assens Kommune Udfyldt af Faaborg-Midtfyn Kommune Godkendelse og tilsyn med private opholdssteder og botilbud. Godkendelse og tilsyn med private opholdssteder for børn og unge og botilbud for

Læs mere

Hjerneskadeteam vedr. børn og unge i Viborg Kommune.

Hjerneskadeteam vedr. børn og unge i Viborg Kommune. Hjerneskadeteam vedr. børn og unge i Viborg Kommune. Viborg kommunes Børne og Ungdomsforvaltning har nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til etablering af et Hjerneskadeteam for børn og

Læs mere

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG Tirsdag den 24. april 2012 Kl. 17.00 til 19.00 på Regionsgården i H 6 Møde nr. 4 Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Oversigt. Side 1 af 5

Oversigt. Side 1 af 5 Oversigt 1 Hvilke ydelser skal man kunne tilbyde for at komme i betragtning?... 2 2 Hvem kan byde på levering af specialrådgivning og udredning?... 2 3 Hvor lang tid har man til at udforme et tilbud?...

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Behandlingscentret Hammer Bakker, Bodil Hjorths Vej 9, 2.

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Behandlingscentret Hammer Bakker, Bodil Hjorths Vej 9, 2. Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 27.02.2019 kl. 09.00-15.00 Behandlingscentret Hammer Bakker, Bodil Hjorths Vej 9, 2. sal, Vodskov Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering

Læs mere

Styrket samarbejde med de nordjyske kommuner Forankre og udvikle de højt specialiserede niveau Effektivisering og hensigtsmæssig ressourceanvendelse

Styrket samarbejde med de nordjyske kommuner Forankre og udvikle de højt specialiserede niveau Effektivisering og hensigtsmæssig ressourceanvendelse Målene med en ny indsatsstruktur på TI / HCN Socialstyrelsen definerer en højt specialiseret social indsats, som en type social indsats, der er rettet mod målgrupper, der er meget små, og hvor der er meget

Læs mere

Specialiseret viden fra praksis. 23. august 2012 Herning Temaeftermiddag om børn med erhvervet hjerneskade

Specialiseret viden fra praksis. 23. august 2012 Herning Temaeftermiddag om børn med erhvervet hjerneskade Specialiseret viden fra praksis 23. august 2012 Herning Temaeftermiddag om børn med erhvervet hjerneskade Få indblik i Hvornår og hvordan kan du bruge VISO? VISOs organisation og landsdækkende netværk

Læs mere

Projektbeskrivelse - Styrket rehabilitering af erhvervsaktive borgere med erhvervet hjerneskade i Hvidovre Kommune

Projektbeskrivelse - Styrket rehabilitering af erhvervsaktive borgere med erhvervet hjerneskade i Hvidovre Kommune Projektbeskrivelse - Styrket rehabilitering af erhvervsaktive borgere erhvervet hjerneskade i Hvidovre Kommune Ansøgers navn: Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Tlf: 36393639 Cvr. Projektejer:

Læs mere

Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering

Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering Sygehusenes udarbejdelse af genoptræningsplaner Den sundhedsfaglige vurdering i kommunen Gennemgang af de fire specialiseringsniveauer Antal og fordeling

Læs mere

Den centrale udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade

Den centrale udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade Indberetningsskema Den centrale udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade National koordination Socialstyrelsen KKR Nordjylland I N D L E D E N D E O P L Y S N I N G E R FRIST FOR FREMSENDELSE

Læs mere

Hjerneskadekoordination Jammerbugt Kommune

Hjerneskadekoordination Jammerbugt Kommune Hjerneskadekoordination Jammerbugt Kommune Disposition 1. Kort præsentation 2. Om Jammerbugt Kommune 3. Tanken bag Hjerneskadekoordination 4. Opbygning af hjerneskadekoordination 5. Koordinering på tværs

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

KKR Hovedstadens mål for hjerneskadeområdet

KKR Hovedstadens mål for hjerneskadeområdet KKR Hovedstadens mål for hjerneskadeområdet Hella Obel, sektionsleder i Træningssektionen, Hillerød og Mikael Kristensen, lægelig chef, Tranehaven, Gentofte Den 11. december 2012 KKR Hovedstadens kortlægning

Læs mere

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER PROJEKT - UDSATTE FAMILIER Målgruppe: Udsatte familier, som modtager familiebehandling eller har anbragte børn, og som samtidig har en beskæftigelsessag i BSF. Ca. 420 familier med ca. 1.100 individer

Læs mere

Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune

Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Borgeren henvises fra eksempelvis: Sygehuse Praktiserende læger Hjemmepleje Jobcenter Børn & unge afd.. Visitatorer. Neuro-rehabilitering

Læs mere

Bilag til SOCDIR. 8. april 2015

Bilag til SOCDIR. 8. april 2015 Bilag til SOCDIR 8. april 2015 Punkt 3 Finansieringsmodel for Hjerneskadecenter Nordjylland og Taleinstituttet 2016 og frem Bilag 1: Arbejdsgruppens notat med beskrivelse af de højt specialiserede ydelser

Læs mere

Hvad er et kommunikationscenter?

Hvad er et kommunikationscenter? Hvad er et kommunikationscenter? Et kommunikationscenter hjælper personer med nedsat tale-, høre- eller synsevne. Hjælper personer med tale- og kommunikationsvanskeligheder fx på grund af erhvervet hjerneskade,

Læs mere

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland. Indsatskatalog. Specialiserede indsatser til børn og unge. Oktober 2018

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland. Indsatskatalog. Specialiserede indsatser til børn og unge. Oktober 2018 Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Indsatskatalog Specialiserede indsatser til børn og unge Oktober 2018 Børn og unge sfortegnelse 1 Børn og unge med erhvervet hjerneskade... 1 1.1 Undersøgelser

Læs mere

Oplæg til DTHS fra Talesøjlemøde d. 7. april 2008

Oplæg til DTHS fra Talesøjlemøde d. 7. april 2008 Der mødte 21 deltagere op og hele landet var repræsenteret. Målet for dagen var at konkretisere Talesøjlens organisering og udarbejde oplæg desangående til DTHS. Opgaverne var at etablere de faglige netværk

Læs mere

Projektbeskrivelse: Styrket koordinering og indsats for borgere med erhvervet hjerneskade.

Projektbeskrivelse: Styrket koordinering og indsats for borgere med erhvervet hjerneskade. 1 Projektbeskrivelse: Styrket. Rehabiliteringsforløbene for borgere med er ofte komplekse. Kompleksiteten kommer til udtryk inden for både det sundhedsfaglige, det socialfaglige og det organisatoriske

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem

Dialogbaseret aftale mellem Dialogbaseret aftale mellem (Sundhed og Omsorg) og (Plejecentrene) 2015 1.1 Fokusområder i aftaleperioden Der tages udgangspunkt i fokusområder og effektmål i budgetstyringsdokumentet Mål og Midler for

Læs mere

Nærværende notat beskriver baggrunden for direktionsindstillingen om potentialeafklaring af fritvalgsområdet i Halsnæs Kommune.

Nærværende notat beskriver baggrunden for direktionsindstillingen om potentialeafklaring af fritvalgsområdet i Halsnæs Kommune. Notat til Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2012/0011303 Dato: 20. februar 2013 Titel: Fritvalgsområdet potentiale afklaring. Sagsbehandler: Anne Mette Nielsen Leder af Sundhedsstaben Nærværende

Læs mere

Finansiering. Klart ansvar for de svageste. Finansieringsmodel for det højt specialiserede socialog special-undervisningsområde

Finansiering. Klart ansvar for de svageste. Finansieringsmodel for det højt specialiserede socialog special-undervisningsområde Klart ansvar for de svageste Høj kvalitet og god økonomi på det specialiserede socialområde Finansiering Finansieringsmodel for det højt specialiserede socialog special-undervisningsområde Klart ansvar

Læs mere

Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade

Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade Opfølgning på forløbsprogrammerne i Region Midtjylland den 7. oktober 2013 Overlæge Bente Møller Hjerneskaderehabilitering i Danmark Kommunalreformen

Læs mere

Udviklingsprojekt i Faaborg-Midtfyn kommune målrettet borgere med erhvervet hjerneskade.

Udviklingsprojekt i Faaborg-Midtfyn kommune målrettet borgere med erhvervet hjerneskade. Udviklingsprojekt i Faaborg-Midtfyn kommune målrettet borgere med erhvervet hjerneskade. Juni 2008 Connie Hansen Dalager INDLEDNING Realiseringen af opgave- og strukturreformens visioner om at skabe helhed

Læs mere

Bilag til SOCDIR. 16. januar 2015

Bilag til SOCDIR. 16. januar 2015 Bilag til SOCDIR 16. januar 2015 Punkt 3 Bilag 1: Status på kommunernes brug af taleinstituttet ultimo 2014 Punkt 4 Bilag 2: Notat om Ankestyrelsens principafgørelse af 261114 1 Til Kopi til Fra Sagsnr.

Læs mere

Hjerneskaderehabilitering - en medicinsk teknologivurdering 2011

Hjerneskaderehabilitering - en medicinsk teknologivurdering 2011 Hjerneskaderehabilitering - en medicinsk teknologivurdering 2011 MTVens dele Teknologi I- effektvurdering af rehabiliteringsinterventioner (litteraturstudier) Teknologi II- Fem antagelser om, hvad der

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Erhvervet hjerneskade og kommunikation jf. Lov om specialundervisning for voksne Politisk godkendt januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag...

Læs mere

3.2. Taleinstituttets finansieringsmodel

3.2. Taleinstituttets finansieringsmodel KKR Nordjylland 08-02-2019 3.2. Taleinstituttets finansieringsmodel SAG-2019-00546 hlth Baggrund Der er aftalt en fireårig forpligtende finansieringsaftale for Taleinstituttet/ Hjerneskadecent er Nordjylland

Læs mere

Specialområde Hjerneskade. Faglig Udvikling. Specialområde Hjerneskade. Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tel:

Specialområde Hjerneskade. Faglig Udvikling. Specialområde Hjerneskade. Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tel: Specialområde Hjerneskade Faglig Udvikling Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tel: +45 78 47 74 00 www.soh.rm.dk Faglig Udvikling Specialområde Hjerneskade er Region Midtjyllands tilbud

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

Basalt modul Sprog- og kommunikationsforstyrrelser som følge af erhvervet hjerneskade

Basalt modul Sprog- og kommunikationsforstyrrelser som følge af erhvervet hjerneskade Bilag B(1): Basalt modul Sprog- og kommunikationsforstyrrelser som følge af erhvervet hjerneskade Sagsbehandlere, hjemmevejledere, hjemmehjælpere, (social)pædagoger og andre, der har behov for kendskab

Læs mere

PROJEKTER II: MEST SPECIALISEREDE TILBUD II OG HJERNESKADEPROJEKTET II. v/ Mogens Raun Andersen

PROJEKTER II: MEST SPECIALISEREDE TILBUD II OG HJERNESKADEPROJEKTET II. v/ Mogens Raun Andersen PROJEKTER II: MEST SPECIALISEREDE TILBUD II OG HJERNESKADEPROJEKTET II v/ Mogens Raun Andersen HJERNESKADEOMRÅDET Baggrund: Hjerneskadeområdet Baggrund Fokusområde i Rammeaftale 2012, 2013 og 2014 KLs

Læs mere

4. Hvilken klageadgang er der i Københavns Kommune på området, og hvordan har udviklingen i behandlingstiden for klager været over de

4. Hvilken klageadgang er der i Københavns Kommune på området, og hvordan har udviklingen i behandlingstiden for klager været over de Marialise Rømer, MB 6. november 2012 Sagsnr. 2012-156912 Dokumentnr. 2012-881023 Kære Marialise Rømer Tak for din henvendelse af 24. oktober 2012, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Læs mere

Central udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade

Central udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade Central udmelding for voksne med kompleks erhvervet hjerneskade Socialstyrelsen - den nationale koordinationsstruktur 1. november 2014 Til landets kommunalbestyrelser Central udmelding for voksne med kompleks

Læs mere

Fælles puljepenge Hjerneskadesamrådet november 2012

Fælles puljepenge Hjerneskadesamrådet november 2012 Fælles puljepenge 2012-2014 Hjerneskadesamrådet november 2012 side 2 Fordeling af kursuspenge til den enkelte kommune Tabel 1 - Økonomisk ramme (fra ansøgningen) Projekt 1 Projekt 2 Fælles Understøttelse

Læs mere

Sammenhængende rehabiliteringsforløb for borgere med apopleksi på Fyn - og måske i en hel Region!

Sammenhængende rehabiliteringsforløb for borgere med apopleksi på Fyn - og måske i en hel Region! Den ideelle overgang fra sygehus til kommune Hjerneskaderådgivningen, Fyn - opgaver nu og måske i fremtiden Sammenhængende rehabiliteringsforløb for borgere med apopleksi på Fyn - og måske i en hel Region!

Læs mere

Bilag til DAS. 8. januar 2014

Bilag til DAS. 8. januar 2014 Bilag til DAS 8. januar 2014 Punkt 3 (Forstærket samarbejde udvælgelse af tilbud) Bilag 1: Ansøgningerne fra driftsherrer af de tilbud, der indstilles til at blive omfattet af det forstærkede samarbejde

Læs mere

Udviklingsstrategi sammenfatning

Udviklingsstrategi sammenfatning Click here to enter text. Udviklingsstratgei 2013 - sammenfatning Til Kopi til Fra KDK / KKR Sekretariat for rammeaftaler 27-02-2012 Sagsnr./Dok.nr. 2011-20535 / 2012-69524 Udviklingsstrategi 2013 - sammenfatning

Læs mere

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland (TI/HCN)

Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland (TI/HCN) 2017 Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland (TI/HCN) Revideret katalog, 2017 15. november 2017 Takster gældende fra 01.01.2017 1 Indsatser - delelementer i undervisnings- og rehabiliteringsforløb

Læs mere

1. En generel sundhedsfremmende og forebyggende konsultativ indsats for børn og unge op til 18 år.

1. En generel sundhedsfremmende og forebyggende konsultativ indsats for børn og unge op til 18 år. S. 1 Kvalitetsstandard for Ergoterapi og Fysioterapi med Speciale i børn Område Lovgrundlag Målgruppe Kommunal Sundhedstjeneste. Ergoterapi og Fysioterapi til børn Sundhedsloven Forebyggende sundhedsydelser

Læs mere

Center for Neurorehabilitering Næstved

Center for Neurorehabilitering Næstved Center for Neurorehabilitering Næstved CNN Fotograf: Henrik Johansen Rehabilitering efter hjerneskade Center for Neurorehabilitering (CNN) er et tilbud om specialiseret neuro-rehabilitering til patienter

Læs mere

BRUGERINDDRAGELSE INDDRAGELSE OG INDFLYDELSE PÅ EGET FORLØB

BRUGERINDDRAGELSE INDDRAGELSE OG INDFLYDELSE PÅ EGET FORLØB BRUGERINDDRAGELSE INDDRAGELSE OG INDFLYDELSE PÅ EGET FORLØB Dansk Selskab for Neurorehabilitering, Årsmøde 2017 Samarbejde om rehabilitering i Odense Kommune v/dorthe Rokkedal, Forløbschef DET JEG VIL

Læs mere

Eksempel på en borgerrejse for person med erhvervet hjerneskade

Eksempel på en borgerrejse for person med erhvervet hjerneskade Eksempel på en borgerrejse for person med erhvervet hjerneskade Skaden rammer En borger får typisk en hjerneskade ved en blodprop, en hjerneblødning eller et traume. Hospitalsindlæggelse På hospitalet

Læs mere

Henvisningsskema til Hjerneskaderådgivningen

Henvisningsskema til Hjerneskaderådgivningen Hjerneskaderådgivningen Rismarksvej 80, Blok 0 5200 Odense V Tlf. 63 75 03 80 E-mail hjerneskaderaadgivningen@odense.dk www.hjerneskaderaadgivningen.dk Henvisningsskema til Hjerneskaderådgivningen Udfyldelse

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER PROJEKT - UDSATTE FAMILIER Målgruppe: Udsatte familier som modtager familiebehandling eller har anbragte børn og som samtidig har en beskæftigelsessag i BSF. Ca. 420 familier, med ca. 1.100 individer,

Læs mere

Bilag til. Forløbsprogram for rehabilitering af børn og unge med erhvervet hjerneskade

Bilag til. Forløbsprogram for rehabilitering af børn og unge med erhvervet hjerneskade Bilag til Forløbsprogram for rehabilitering af børn og unge med erhvervet hjerneskade Beskrivelse af dataopgørelser & dataopgørelser i form af tabeller og grafik Beskrivelse af dataopgørelser til Forløbsprogram

Læs mere