Arbejdsgruppen (FRJ, JWC, PH, JCK), v. Peter Hald, gav referat af arbejdsgruppens konklusioner på den psykiske apv for instituttet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsgruppen (FRJ, JWC, PH, JCK), v. Peter Hald, gav referat af arbejdsgruppens konklusioner på den psykiske apv for instituttet."

Transkript

1 Møde den: Musehullet Psykisk APV (LAMU/LSU REFERAT Til stede: IBJ (Ib Johannsen), PIND (Niels Pind), PH (Peter Hald, sikkerhedsleder), JCK (Jens Christian Kondrup), JDA (Jeanette Dandanell), ALP Annette Lind Petersen, JOAN (Joan Kai Christensen), CIN (Charlotte Illum Nielsen), NYG (Arne Nygaard), FRJ (Frank Jensen), JWC (Jens W. Clausen, referent), MKRYGER (Mille Kryger), HHJ (Henrik Helligsø Jensen), BEO (Bente Olsen) BEO Fraværende: 1. Opfølgning på psykisk APV A. Sexchikane, mobning, vold B. Anerkendelse/Fællesskab C. Stress D. MUS-samtaler E. Information Informationsflow F. Institutlederen G. Proces fremadrettet Jens W. Clausen Dato: 03. april 2013 Ref: JWC Side 1/8 2. Evt. 1. Opfølgning på psykisk APV Arbejdsgruppen (FRJ, JWC, PH, JCK), v. Peter Hald, gav referat af arbejdsgruppens konklusioner på den psykiske apv for instituttet. På de væsentlige punkter er IfK en god arbejdsplads. Folk er glade for at komme på arbejde, de kan lide det de laver og de føler at de er med i et fællesskab. Der er punkter hvor der er plads til forbedring: - Selvom et stort flertal mener, at de er villige til at lytte til andres opgaver og give konstruktiv kritik, så er der en markant mangel på at føle anerkendelse fra an- dre. - Vi har en ret stor del der føler sig udkørte/stressede eller på anden måde uhel- digt ramt af arbejdsbelastningen (og på IfK er vi dem der arbejder mest). - Kommunikation er et væsentligt problemområde. - Kun 50% af de ph.d. studerende føler, at de ved hvad der forventes af dem. Institut for Kemi Aarhus Universitet Langelandsgade Aarhus C Tlf.: Fax: chem@au.dk

2 JCK: Indlæg om TAP-gruppens fællesmøde om psykisk APV. Generelt fungerer huset godt. Særligt 2 ting er positive: Man ved, hvad der forventes af en + at man har tillid til at man kan henvende sig til nærmeste leder. Og særskilt, at kontorpersonalet giver udtryk for, at de har lys for enden af tunnelen. Side 2/8 Men problemerne er især informationsstrømmen fra ledelsen samt at der efterspørges MUS samtaler, så der er en klarere forventningsafstemning særligt i forhold til nye krav til medarbejderne (Hvad er konsekvensen af de store forandringer på AU i praksis for den enkelte. Hvilke muligheder for og hvilke forventninger er der til den enkelte?) Et særligt punkt er også tallene for IT. Generelt har vi alle en opgave i at give hinanden anerkendelse i hverdagen. Åbne spørgsmål fra JCK: Har instituttet en dialogstrategi? Har vi en strategi for udnyttelsen af vores menneskelige ressourcer? IBJ: Sammenfattende har de to begge oplæg fokus på kommunikation, anerkendelse både fra ledelse og kollegialt, stress, MUS-samtaler, ph.d.-studerende, sexchikane og mobning. (Sammenfatning godkendt). Sexchikane og mobning, vold/trusler om vold IBJ: Tallene er små, men de er der, og derfor skal vi behandle dem, da det er alvorlige emner, og noget vi IKKE vil acceptere på instituttet. Og derfor foreslås det, at behandle det emne først, så vi har god tid til det. (vedtaget) IBJ: Vi har ikke noget konkret at forholde os til (sager), men vi skal alligevel vurdere, om der er noget, vi kan gøre bedre. Mobning: Eksempelvis kan vi synliggøre vores mobbehandlingsplan, der i forvejen ligger tilgængeligt på nettet. Sexchikane: Man kan altid henvende sig til kolleger, tillidsmand, leder eller HR. Også anonymt. Fysisk vold: Har kendskab til en enkelt episode mellem studerende sidste år. Beredskabet, der gælder for sexchikane, gælder også i forhold til vold. Kommentarer: NP: Ved vi om det drejer sig om studerende imellem, underviser-studerende? - IBJ: Vi har ikke konkret viden om det, og kan ikke få det. Derfor er vi nødt til at drøfte dette lidt mere overordnede og fokusere på de signaler og initiativer, vi kan tage. JOAN: Jan Thøgersen (laborant-leder) har givet instruktioner om og opretter kurser til laboranterne om konflikthåndtering, og det kunne måske udbredes til eksempelvis ph.d. er.

3 PH: Alle på arbejdsmiljøkurset (studerende) får at vide, hvad instituttet vil og ikke vil acceptere, samt hvilke handlingsmuligheder, man har. Side 3/8 IBJ: Det er vigtigt at sende det signal, at ved mobning eller de andre emner, der er der oftest tilskuere, og det er vigtigt, at vi er tydelige om, at man som tilskuer til mobning eller lignende, har et ansvar for at reagere. NP: Vigtigt at være opmærksom på, at den tone, der for nogle kan være drilleri, for andre kan opfattes som mobning. IBJ: Forslag til handlingsplan for mobning, vold, sexchikane er, at vi synliggør vores regler igen og sender et klart signal om, at det er regler, vi står fast på. (Vedtaget) Anerkendelse/Fællesskab IBJ: Det er vigtigt, at man har en anerkendelseskultur, og der kan vi godt blive bedre. Muligvis bunder det også i at man tidligere har haft en konkurrence afdelingerne imellem. Dekanen har også i egenskab af tidligere institutleder på kemi også bemærket, at den interne konkurrencekultur stadig trives mere her end eksempelvis i forhold til fysik, hvor man har fået gjort op med den. Kommentarer: JSKIB: Enig i betragtningen, at det fungerer bedre på fysik. Vi kunne godt bruge flere fælles aktiviteter. Kurt Gothelff har for år tilbage initieret, at 1 VIP per måned holder et foredrag om sin forskning. Det var folk glade for, men det løb ud i sandet. Men det var en god måde at få indblik i hinandens forskning og kunne give hinanden anerkendelse. - NP: Læg kollokvierækken i OUTLOOK. Læg VIP-foredrag ind i kollokvierækken. BEO: Vigtigt at anerkende eksempelvis de folk, der udfører edderkoppefunktioner, da de er forudsætningen for at tingene fungerer. IBJ: Fællesskabsfølelse på instituttet generelt. Det er ikke kun gældende for VIPgruppe, men VIP-gruppe er kulturbærende og derfor vigtigt at fokusere på. Jeg har forsøgt at lave en fælles julefrokost på instituttet, men det har ikke været en succes (opbakning), men bagtanken var at øge fællesskabsfølelsen. Når vi har forsøgt at lave sociale arrangementer, så er det hovedsageligt TAP-gruppe der kommer. VIP-gruppe har selvfølgelig meget travlt, men det er vigtigt, at de også prioriterer disse.

4 MK: Kunne man lave en systematisk fælles fejring, når man får en større bevilling, så man kan mødes og anerkende hinanden. - IBJ: God idé at fejre successer. Og vigtigt at få dem kommunikeret via nettet. Hvor grænsen skal gå, kan vi så overveje. Side 4/8 PH: Folk orienterer sig mod sin primære gruppe. Så gruppe, afdeling, institut. Instituttet på 3. pladsen.det vigtigste, vi har, er tid. FRJ: Belønningsstrukturen er rettet mod gruppen. IBJ: I en ikke så fjern fremtid, vil det være vigtigere, at vi fremstår som institut. De kasser vi skal hente penge i kræver større samarbejde og stærk institutprofil. Også i forhold til at tiltrække kandidater fremadrettet. IBJ: Er holdningen, at hellere færre sociale arrangementer, men af højere kvalitet, samt derudover at genindføre VIP-gruppe foredrag i kollokviesammenhæng? (sammenfatning godkendt) BEO: Foredragene på inano er populære. - HHJ: inano har indført, at ph.d.studerende får ECTS-point for at komme til alle foredragene. Det kunne vi måske også gøre. - IBJ: Det forslag vil vi se på. JSKIB: Kunne vi få grupperne til at fortælle om hvilke artikler, der udgives? - NP: Er tidligere gjort i papirudgaven af nyhedsbrevet. - HHJ: Det vil jeg støtte op om. - IBJ: Bibliotekaren kan muligvis hjælpe her. JCK: Vigtigt, at man er bevidst om de stemninger, der skabes, når man fra ledelse sender markante meldinger ud. Ledelsen skal sørge for at være tydelig om hvordan man vil håndtere situationerne og anerkende det arbejde, der så udføres. - JWC: En arbejdsgruppe om anerkendelse, vil jeg anbefale, da en kulturændring er en stor ting, og det er vigtigt at alle føler sig hørt. CIN: Vigtigt at huske på formalia. Vi skal identificere 3-5 fokusområder, og de skal så håndteres i forhold til de forskellige niveauer (individ, gruppe jf. IGLO-modellen i Ibs præsentation fra sidste møde se referat fra ). - IBJ: Vi skal have nedsat nogle arbejdsgrupper for de forskellige emner. Grupperne er selvsupplerende. Forslag - arbejdsgrupper: Sexchikane, vold, mobning arbejdsgruppe: IBJ, PH og JWC (Vedtaget) Anerkendelseskultur-arbejdsgruppe: JWC, HHJ, JDA. (Vedtaget)

5 Stress IBJ: Særligt VIP-gruppe personalet har nogle høje tal i forhold til at være fysisk påvirket af arbejdet. JCK har nævnt ekstrakrav fra ledelsen som et stressmoment. Hvad er der ellers af ting? Side 5/8 Kommentarer: PH: Generelt stresser det folk, at der er uvished, uafsluttede opgaver. Hvad folk føler, de burde have lavet kontra hvad de når. En stor udfordring, at centrale meldinger fra AU er sværere at udmønte i praksis på vores niveau fordi de er uklare, og det stresser. IBJ: Hvordan problemløser vi dette? Stresskurser kan have karakter af symptombehandling. Vi skal sørge for også at få fat i problemets rod. Opstår der behov for sådanne, for at lære at kunne håndtere stress bedre, vil vi se konkret på det. - NYG: Generelt føler vi i løbet af de sidste 2-3 år, at antallet af teknikere ikke længere står mål med antallet af opgaver. - NP: Der er generelt ikke nogen back up for mange af vores funktioner. JSKIB: Når man pålægger en opgave, så bør man tage en væk. Stresskurserne, som vi havde for 3 år siden var meget populære hos VIP-gruppen. Og det kunne man godt gentage. Kemi og inano var sammen om det på VIP-gruppe siden. - NYG + JOAN: Konsulenten fra dengang var rigtig god. - IBJ: Det lyder til at de der har været gode erfaringer med stresskursus her på stedet. Vi kunne godt prøve at få den samme konsulent her til, da han tydeligvis har været dygtig. Særligt Ph.D. kunne måske have et behov. (vedtaget) Vi tilbyder stresskursus til TAP-gruppen og Ph.D. (vedtaget) IBJ: Skal vi også tilbyde opfriskningskurser på VIP-gruppe området? - JSKIB: Gerne, hvis vi kan gøre det i forbindelse med, at vi alligevel samles. FRJ: Det der er vigtigt at fokusere positivt på er, at vores sygefravær er lavt, og det er normalt en faktor, der slår ud. - NP: Flere kommer også på trods af at de er syge. Eksempelvis fordi man centralt ikke er den back up, der påstås, der er. FRJ: VIP-gruppen stresses over manglende it og administrativ support. Eksempelvis, at der siden sidste år ikke er kommet jævnlige og pålidelige økonomirapporter. - NYG: Der er flere af de centrale enheder (økonomi, IndFak), der ikke fungerer. Regninger cykler rundt i systemet, og vi overlever tit fordi vi kender nogle gamle medarbejdere personligt, som kan hjælpe os uden om systemet.

6 - IBJ: På økonomiområdet er der forbedringer på vej og særligt for it skal vi sende signal op i organisationen om, at det ikke fungerer. Side 6/8 IBJ: Hvad kan man gøre på gruppeniveau? - NYG: På værkstedsgangen er vi der for hinanden og forsøger at dække for hinanden. - BEO: Hvordan ser vi grupperne, er det forskningsgruppe eller TAP-gruppe? - IBJ: Det vælger vi selv. - ALP: Ikke alle er tilknyttet en forskningsgruppe, så faggruppe vil være bedst. - MK: Faggrupper (ph.d. er, TAP-gruppe ) vil give mest mening. Og det er vigtigt at se på undervisningsbelastningen. - HHJ: Enig. Vi kan måske aflaste de Ph.D. studerende noget. - BEO: Meget af stressen kunne måske fjernes for TAP-gruppen ved at afholde MUS. IBJ: Hvad gør vi på individniveau? - CIN: Hvad kan den enkelte gøre? Organiserer jeg mine arbejdsopgaver godt nok? Hvad er det, der stresser mig? - JSKIB: Det var netop udbyttet fra stresskurset, at man havde fokus på, hvad den enkelte selv kunne gøre. MUS-samtaler IBJ: Vi har været pilotprojekt for konceptet, og det er afholdt for VIP-gruppen. Det er meningen, at det fra næste efterår skal gælde for alle. Selve it-understøttelsen af MUS-samtalen har vi meldt tilbage, ikke bør bruges som den er, da det er besværligt og fremmedgørende. I forhold til at afholde MUS vil de folk, der skal afholde MUS-samtalerne blive klædt på til hvordan man gør det. HR vil afholde MUS-kurser. - CIN: Der er ikke nogen dato for kurserne, men det skal være klart til efteråret. BEO: Det er vigtigt at få udmeldt, hvad horisonten er for MUS. Det vil nok skabe noget ro. - IBJ: Vi gennemfører også for TAP-gruppen fra efteråret og HR tjekker op på, hvornår kurserne formentlig vil komme til at ligge.

7 Information - Informationsflow Side 7/8 BEO/MK/HHJ/JWC: Det er et stort problem, at undervisningen planlægges så sent, som det er tilfældet. - IBJ: Det skal vi sende op i organisationen (vedtaget). JDA: Det er vigtigt, at vi (sekretariatet) får nyheder, som vi kan udsende. Vi kan ikke gøre nyhedsstrømmen bedre end det materiale, vi får fra grupperne og resten af huset. IBJ: Vi vil gerne have alle de små gode historier fra grupperne. Har vi fået anerkendelse fra andre forskere, har en ph.d. fået publiceret eller fået støtte. Vi vil gerne dele det i huset. IBJ: Alle må gerne tænke over og melde tilbage over, hvordan vi kan forbedre kommunikationen! Udkast til handlingsplan for kommunikation: JWC (vedtaget) Institutlederen IBJ: Hvad skal jeg gøre bedre? - JCK: Du skal slås for instituttet synliggøre det. Skabe bedst mulige vilkår. Anerkende de forskellige grupper jævnligt. Det er enkelt, men en utaknemmelig opgave. - PH: Gå nogle ture rundt på instituttet indimellem. Hilse på folk. - NYG: Det var en af pointerne på stresskurset. - IBJ: Gode og relevante områder, som jeg vil tage til mig. Jeg kan allerede nu mærke en øget synlighed ved at jeg er flyttet fra det tidligere kontor til en mere central placering. Proces fremadrettet Efter møderne med bl.a. ph.d.- og informationsmøde, så tager vi en drøftelse i denne gruppe (LSU/LAMU) om handlingsplanerne og melder dem ud. Det hele skal være afsluttet 1. maj. (Vedtaget)

8 Side 8/8 2. Evt. Næste møde: Onsdag 10. april (JWC indkalder)

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV Møde den: 22.02.2013 Musehullet LSU/LAMU REFERAT Til stede: IBJ (Ib Johannsen), PIND (Niels Pind), PHALD (Peter Hald, sikkerhedsleder), JCK (Jens Christian Kondrup), JDA (Jeanette Dandanell), ALP Annette

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Musehullet LAMU/LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Musehullet LAMU/LSU Møde den: 08.04.2013 Musehullet LAMU/LSU REFERAT Til stede: Jørgen Skibsted (JSKIB), Peter Hald (PH), JOAN (JOAN), Bente Olsen (BEO), Charlotte Illum Nielsen (CIN) Niels Pind (PIND), Annette L.Pedersen

Læs mere

REFERAT. Møde den: Musehullet LAMU/LSU

REFERAT. Møde den: Musehullet LAMU/LSU Møde den: 06.06.2013 Musehullet LAMU/LSU REFERAT Til stede: Peter Hald (PH), JOAN (JOAN), Charlotte Illum Nielsen (CIN) Niels Pind (PIND), Annette L.Pedersen (AP), Jeanette Dandanell (JDA), Ib Johannsen

Læs mere

1. Opfølgning på LSU kursus

1. Opfølgning på LSU kursus Møde den: 15.11.2012 Musehullet LSU REFERAT Til stede: Jens Wejlby Clausen (JWC), Ib Johannsen (IBJ), Niels Pind (NP),, Frank Jensen (FRJ), Charlotte Illum Nielsen (CIM), Arne Nygaard (NYG), Jeanette Dandanell,

Læs mere

1. Dekantur (IBJ) Dekanen inviterer alle medarbejdere til intromøde 6. september. Indbydelsen sendes via instituttets nyhedsbrev.

1. Dekantur (IBJ) Dekanen inviterer alle medarbejdere til intromøde 6. september. Indbydelsen sendes via instituttets nyhedsbrev. Møde den: 22.08.2013 Musehullet. LSU Referent: JWC REFERAT Til stede: Ib Johannsen (IBJ), Frank Jensen (FRJ), Jens W. Clausen (JWC), Jeanette Dandanell (JDA), Esben Fræer (EF), Bente Olsen (BEO), Niels

Læs mere

Skift af institutleder bidrog til at skabe en ekstra usikkerhed.

Skift af institutleder bidrog til at skabe en ekstra usikkerhed. Møde den: 27.05.2014 1510-410 LSU REFERAT Til stede: Karl Anker Jørgensen (konst. institutleder), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN) Fraværende:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

1. Velkommen til Jeanette (erstatter Lærke B. Gade) 3. Personale, herunder MUS og lønforhandling

1. Velkommen til Jeanette (erstatter Lærke B. Gade) 3. Personale, herunder MUS og lønforhandling Møde den: 18.09.2012 Musehullet LSU REFERAT Til stede: Jens Wejlby Clausen (JWC), Ib Johannsen (IBJ), Niels Pind (NP), Bente Olsen (BEO), Frank Jensen (FRJ), Charlotte Illum Nielsen (CIM) Fraværende: Arne

Læs mere

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt.

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt. Møde den: 03.04.2014 1510-410 LSU REFERAT Til stede: Karl Anker Jørgensen, konst. institutleder (KAJ), Jens W. Clausen (JC), Frank Jensen (FRJ), Niels Pind (PIND), Jeanette Dandanell (JDA), Bente Olsen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV)

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) STATUS Til stede: Michael Steinicke, Kirsten Jakobsen, Per Andersen, Annette Storgaard, Helle Isager, Tinna Meyer, Astrid Millung-Christoffersen Fraværende:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU Library - ST Udarbejdet -06-28 Opdateret [dato] - Skabe tryghed om fremtiden 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT Udarbejdet 24.08.20 Opdateret 29.08.20 I AU IT har vi, i den psykiske APV proces, valgt en ensartet proces, hvor alle teams har gennemgået samme forløb. Det betyder,

Læs mere

Psykisk APV Handlingsplan for Aarhus Universitet

Psykisk APV Handlingsplan for Aarhus Universitet Psykisk APV Handlingsplan for Aarhus Universitet Godkendt på HSU og HAMU fællesmøde d. 6. marts. Ledelse Klar ledelsesstruktur med afklarede roller og ansvar og 3. ledelsesniveau 1) Det fjerde ledelsesniveau

Læs mere

Resultater: Institut for Fysik

Resultater: Institut for Fysik Resultater: Institut for Fysik Følgende rapport indeholder resultater fra instituttets besvarelse af APVspørgeskemaet. Resultaterne er trukket d. 31.januar og 24. feb. 2013. Et eventuelt spring i spørgsmålsnummeringen

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET

KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 66, den 24. januar 2013 Pkt. 6A. Bilag A2 KØBENHAVNS UNIVERSITET APV 2012 PRÆSENTATION I BESTYRELSEN D. 24.1.2013 83% ER TILFREDSE MED DERES JOB SOM HELHED 29% ER MEGET TILFREDSE OG

Læs mere

Forventningsafstemninger ift. opgaver. opgave-beskrivelser (kunne evt. ske ved MUS-samtaler) O: August 2014 Påbegyndt.

Forventningsafstemninger ift. opgaver. opgave-beskrivelser (kunne evt. ske ved MUS-samtaler) O: August 2014 Påbegyndt. Psykisk APV Handlingsplan for CUDiM Udarbejdet 04.07.2013 Koder: Grøn = igangsat Blå = afsluttet Ajourført: den 18.11.2013 - den 28.05.2015 - den 30.06. Indsatsområder Behov Tiltag Ansvar (og evt hjælper)

Læs mere

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne.

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Kultur og Samfund Udkast udarbejdet 9. august 2016 Opdateret [dato] Ved Institut for Kultur og Samfund vil handleplanens fem indsatsområder indgå i den årlige

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi Maj 2013 Psykisk APV 2012 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Ruth

Læs mere

Trivselsundersøgelse på Institut for Farmakologi og Farmakoterapi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d.

Trivselsundersøgelse på Institut for Farmakologi og Farmakoterapi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d. Trivselsundersøgelse på Institut for Farmakologi og Farmakoterapi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d. Antal besvarelser: 56 Antal inviterede respondenter: 9 Besvarelsesprocent: 62,2% Baggrundsspørgsmål

Læs mere

Ja, i nogen grad. i meget ringe grad. I mindre grad. Ja, i høj grad ,3 4,0 4,3 5,0 4,2 3, ,3 4,1 3,3 5,0 4,2 4,1

Ja, i nogen grad. i meget ringe grad. I mindre grad. Ja, i høj grad ,3 4,0 4,3 5,0 4,2 3, ,3 4,1 3,3 5,0 4,2 4,1 DETALJER Tabellerne viser svarfordeling for hvert underspørgsmål (spredning) samt den gennemsnitlige score for hvert underspørgsmål for egen og øvrige afdelingsledere Susanne Nielsen 5 4 3 2 1 Antal besvarelser

Læs mere

Trivselsundersøgelse på Institut for Farmaci og Analytisk Kemi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d.

Trivselsundersøgelse på Institut for Farmaci og Analytisk Kemi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d. Trivselsundersøgelse på Institut for Farmaci og Analytisk Kemi Besvarelser fordelt på TAP / VIP / Ph.d. Antal besvarelser: 96 Antal inviterede respondenter: 146 Besvarelsesprocent: 65,8% Baggrundsspørgsmål

Læs mere

INFORMATIONSMØDE, KEMI

INFORMATIONSMØDE, KEMI 27.09.2013 INFORMATIONSMØDE, KEMI DAGSORDEN Personale Renovering Økonomi Strategihandlingsplaner og KPI er Sprogpolitik Nyt design af medarbejdersiden Nyt navn til «Musehullet» Eventuelt 2 PERSONALE Charlotte

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 7. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Marianne Maria Larsen

Marianne Maria Larsen Marianne Maria Larsen Fra: Katrine Lisberg Sendt: 1. august 2016 13:31 Til: Niels Jørgen Rasmussen Emne: God omgangstone Opfølgningsflag: Flagstatus: Opfølgning Fuldført Hej Niels Jørgen Hermed mit bud

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV EVA KARRING KONST. INSTITUTLEDER INSTITUT FOR ODONTOLOGI 25.05. PROGRAM Velkommen: Hvad er formålet med mødet? Den overordnede proces Hvordan ser tallene ud?

Læs mere

Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse

Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse Følgende rapport indeholder resultater fra instituttets besvarelse af APVspørgeskemaet. Resultaterne er trukket d. 4. februar 2013. Et eventuelt spring i spørgsmålsnummeringen

Læs mere

Handlingsplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handlingsplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handlingsplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi December 2009 Psykisk APV 2009 Institut for Fysik og Astronomi Handlingsplan udarbejdet

Læs mere

Referat ekstraordinært LSU Dagsorden

Referat ekstraordinært LSU Dagsorden Deltagere: Birgit Schiøtt (BS), Jeppe Olsen (JOl) Christina Tindhof (CT), Jens W. Clausen (JWC), Hanne Vester Rasmussen (HVR, vikar for Charlotte Illum Nielsen, HR), Tommy Kessler (TK), Jeanette Dandanell

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m.

Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m. ODDER KOMMUNE Rådhuset Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m. Handleplan: Vold, trusler og chikane Vi ønsker at undgå og forebygge, at ansatte udsættes for voldelige episoder, mens de er på arbejde.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 Udarbejdet [28/09 2016] Opdateret [1/11 2016] Forebyggelse af stress MÅL: At hjælpe medarbejdere og ledere til at

Læs mere

Psykisk Handlingsplan for arbejdspladsvurdering for AU Studier

Psykisk Handlingsplan for arbejdspladsvurdering for AU Studier Psykisk Handlingsplan for arbejdspladsvurdering for AU Studier Version oktober 2013 Bedre kommunikation Indsatser 1. Større gennemsigtighed i beslutninger og målrettet information I: Orientere sig i de

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN Trivsel på arbejdspladsen er en måling, der skal bidrage til en god og konstruktiv opfølgende dialog om jeres trivsel, samarbejde og fællesskab. Det er

Læs mere

IGLO-modellen. Hvem gør hvad? - i det psykiske arbejdsmiljø

IGLO-modellen. Hvem gør hvad? - i det psykiske arbejdsmiljø IGLO-modellen Hvem gør hvad? - i det psykiske arbejdsmiljø IGLO-modellen: Hvem gør hvad? IGLO står for: Individet - Den enkelte medarbejder Gruppen - Teamet/afdelingen Ledelsen - Mellemledelsen Organisationen

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE).

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE). Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/HZB Dato: 17. november 2017 Side 1/2 Mødedato: 10. november 2017 kl. 11-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A112 Mødeemne: LAMU-møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

Dagsorden godkendt med accept af, at punkt 5.1 samt 5.2 kunne tilpasses, Thomas Vosegaard kunne være med til at fremlægge disse via Skype.

Dagsorden godkendt med accept af, at punkt 5.1 samt 5.2 kunne tilpasses, Thomas Vosegaard kunne være med til at fremlægge disse via Skype. Side 1/5 Mødedato: 25.09.2017 Mødested: 1511-224 Mødeemne: LSU Deltagere: Tommy Kessler (TK), Birgit Schiøtt (BS), Jeppe Olsen (JO), Jacob Overgaard (JOv), Christina Tindhoff (CT), Jens Clausen (JC) Fraværende:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: LSU LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: LSU LSU Dato: 17. september 2015 Side 1/66 Møde den: LSU 17.09.2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale RÅDGIVNING Gode råd om den vanskelige samtale Indhold Hvad er en vanskelig samtale? 3 Hvorfor afholde den vanskelige samtale? 4 Hvorfor bliver samtalen vanskelig? 4 Forberedelse af den vanskelige samtale

Læs mere

Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ. på din arbejdsplads

Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ. på din arbejdsplads Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ på din arbejdsplads www.detdumærker.dk OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan man har det på sin arbejdsplads. Klik ind på www.detdumærker.dk

Læs mere

Stresshåndteringspolitik Center for Kvalitetsudvikling

Stresshåndteringspolitik Center for Kvalitetsudvikling Regionshuset Århus Center for Kvalitetsudvikling Afdelingsnavn Stresshåndteringspolitik Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 DK-8200 Århus N Tel. +45 8728 0000 www.cfk.rm.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

Planlægning er en god idé

Planlægning er en god idé Planlægning er en god idé TÆLL3R OGSÅ! Kom godt i gang med at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø i butikken Læs mere på www.detdumærker.dk større indsats / Dialogmetoden og Gode råd undervejs BAR Handel

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Mødedato: torsdag d. 23. november 2017 kl 13-15 Mødested: lokale 1513-314 Forum: Uddannelsesudvalgsmøde Deltagere: Til stede: Frank Jensen (), Henrik Helligsø Jensen (HHJ), Thomas Vosegaard (TV),

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Antal inviterede: 2557

Antal inviterede: 2557 TRIVSELSMÅLING Ringsted Kommune Totalrapport April 2019 Antal inviterede: 2557 Antal besvarelser: 1964 Svarprocent: 77% INDHOLD OM DENNE RAPPORT 3 DASHBOARD 5 DEN SOCIALE KAPITAL I ENHEDEN 6 SAMLET SOCIAL

Læs mere

Manual i udarbejdelse af en trivselspolitik

Manual i udarbejdelse af en trivselspolitik Manual i udarbejdelse af en trivselspolitik Skabelon til en stress og trivselshåndteringspolitik Som et led i organisationens overordnede strategi med at fremme trivsel, er det vigtigt at have nogle gennemarbejdede

Læs mere

ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS AUH

ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS AUH ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS H ARBEJDSMILJØORGANISATION FORSKELLE MELLEM H OG IKM Arbejdet i H s arbejdsmiljøorganisation omfatter blandt andet Sikkerhed/Fysisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø APV og TULE

Læs mere

INSTITUTMØDE DEN 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE; BCOM, 26. AUGUST 2016

INSTITUTMØDE DEN 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE; BCOM, 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE DEN INSTITUTMØDE; BCOM, PROGRAM 09.00-09.15: Nyt fra instituttet 09.15-09.35: Udvidelse af antallet af undervisningstimer på vores fag/ uddannelser fra 2017: mulige modeller v/prodekan for

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 De primære psykiske APV-handleplaner i Enhedsadministrationen ligger på administrationscenter- og vicedirektørniveau samt underliggende enheder.

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

REFERAT. Møde den: Institutforum Institutforum

REFERAT. Møde den: Institutforum Institutforum Møde den: Institutforum 1513-319 Institutforum REFERAT Til stede: Ib Johannsen (IBJ), Ove Christiansen (OC), Niels Pind (PIND), Lars Ravnsborg (LR), Lennart Lykke (LL), Peter Nørby (PN), Lisbeth Andersen

Læs mere

Afrapportering fra projektledelse og kursusholdere til Direktørområdet for Miljø og Teknik

Afrapportering fra projektledelse og kursusholdere til Direktørområdet for Miljø og Teknik Svendborg d. 12.12.2008 Indledning Processen, omkring en nyorganisering af Miljø og Teknikområdet, er endnu ikke tilendebragt. Det er dog ønskeligt, at der på nuværende tidspunkt gøres status, i det væsentlige

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

LEVUK Trivselsundersøgelse og APV. 20. juni 2013

LEVUK Trivselsundersøgelse og APV. 20. juni 2013 LEVUK Trivselsundersøgelse og APV 20. juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Intro... 3 2. De seks guldkorn... 3 De 6 guldkorn... 3 3. Trivsel og det psykiske arbejdsmiljø på LEVUK... 5 Teknik i den gennemførte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Kortlægningsskema. Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold

Kortlægningsskema. Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal en virksomhed som minimum benytte følgende

Læs mere

Trivselsmåling for hjemmeplejen og sygeplejen. Handleplan for Sygeplejen, jf. trivselsundersøgelse, efteråret 2016

Trivselsmåling for hjemmeplejen og sygeplejen. Handleplan for Sygeplejen, jf. trivselsundersøgelse, efteråret 2016 Trivselsmåling for hjemmeplejen og sygeplejen Indsatsområder Handleplan for Sygeplejen, jf. trivselsundersøgelse, efteråret 2016 Trivselsundersøgelsen viste tydeligt, at sygeplejerskerne ønsker mere kontinuitet

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV 2015-2016 FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den INDSATSOMRÅDE: FOREBYGGELSE AF STRESS MÅL: At reducere antallet af medarbejdere der føler

Læs mere

Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer

Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer Rapport Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer Det fremgår af den nye aftale mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland om

Læs mere

Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU

Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU MUS for ph.d.- studerende på AU Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er en årligt tilbagevendende udviklingssamtale mellem leder og medarbejder. MUS tager udgangspunkt

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

(Evt. hjælper) Tydelig prioritering af arbejdsopgaver via dialog mellem leder Leder/Opgaveansvarlig Løbende Vælg status

(Evt. hjælper) Tydelig prioritering af arbejdsopgaver via dialog mellem leder Leder/Opgaveansvarlig Løbende Vælg status HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV - AU ØKONOMI OG BYGNINGER Udarbejdet: Opdateret: INDSATSOMRÅDE: - Forebyggelse af stress MÅL: - 1) Der skal ske en reduktion i antallet af stressrelaterede sygemeldinger ENHED

Læs mere

Handlingsplan: Tunge løft Side 1 af 2 Arbejdsmiljøgruppe: Produktionsskolen Nordvestjylland Udskrevet: 10-06-2014

Handlingsplan: Tunge løft Side 1 af 2 Arbejdsmiljøgruppe: Produktionsskolen Nordvestjylland Udskrevet: 10-06-2014 Handlingsplan: Tunge løft Side 1 af 2 Arbejdsmiljøgruppe: Produktionsskolen Nordvestjylland Udskrevet: 10-06-2014 Navn: Tunge løft Deadline: 01-01-0001 ID: 2 Ansvarlig/ Afdeling: Administrator pvnj/ Produktionsskolen

Læs mere

Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne

Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne Indkredsning, Hvad er psykisk stress? Psykisk stres er, når man føler, at omgivelserne stille krav til én, som man ikke umiddelbart

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Resultater: HR-afdelingen

Resultater: HR-afdelingen Resultater: HR-afdelingen Følgende rapport indeholder resultater fra afdelingens besvarelse af APV spørgeskemaet. Følgende resultater er trukket 4. og 25. februar 2013. Et eventuelt spring i nummeringen

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE. Tillid Sygefravær. Samarbejde Retfærdighed. Krav Støtte. Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse. Indeklima Arbejdsstillinger

GLADSAXE KOMMUNE. Tillid Sygefravær. Samarbejde Retfærdighed. Krav Støtte. Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse. Indeklima Arbejdsstillinger Antal besvarelser: 5 Svarprocent: 100% GLADSAXE KOMMUNE Krav Støtte Mening Udvikling Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse Samarbejde Retfærdighed Indeklima Arbejdsstillinger Tillid Sygefravær Arbejdets resultater

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Stressansvarlighed på alle niveauer Ansvaret for at undgå og/eller håndtere stressproblematikker i dagligdagen ligger på flere niveauer.

Stressansvarlighed på alle niveauer Ansvaret for at undgå og/eller håndtere stressproblematikker i dagligdagen ligger på flere niveauer. Trivselspolitik for Hoven Friskole og Børnehus Indledning Målet med en trivselspolitik er at forebygge, modvirke og håndtere stress, da stress indvirker negativt på den enkelte, dennes arbejdsindsats og

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Sundhedstjenesteforskning Understedsrapport. Antal besvarelser: 35.

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Sundhedstjenesteforskning Understedsrapport. Antal besvarelser: 35. ab Antal besvarelser: 35 APV 2012 Svarprocent: 78% RESULTATER PÅ 01 HOVEDOMRÅDER Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Center for Epidemiologi og Screening Understedsrapport. Antal besvarelser: 12.

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Center for Epidemiologi og Screening Understedsrapport. Antal besvarelser: 12. ab Antal besvarelser: 12 APV 2012 Svarprocent: 92% RESULTATER PÅ 01 HOVEDOMRÅDER Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Social Medicin Understedsrapport. Antal besvarelser: 45.

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Social Medicin Understedsrapport. Antal besvarelser: 45. ab Antal besvarelser: 45 APV 2012 Svarprocent: 82% RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Almen Medicin Understedsrapport. Antal besvarelser: 12.

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Afdeling for Almen Medicin Understedsrapport. Antal besvarelser: 12. ab Antal besvarelser: 12 APV 2012 Svarprocent: 55% RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere

Retningslinjer mod arbejdsbetinget stress

Retningslinjer mod arbejdsbetinget stress Retningslinjer mod arbejdsbetinget stress (Dette er et OPLÆG/en SKABELON, som KAN bruges til inspiration. Når I har tilføjet, rettet og slettet er det jeres Retningslinjer mod arbejdsbetinget stress) Institution/afdeling:

Læs mere

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom Mål for politikken Målet for politikken er at VIA er en arbejdsplads med et fysisk og psykisk arbejdsmiljø, som udvikler og fremmer medarbejdernes trivsel,

Læs mere

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Biostatistisk afdeling Understedsrapport. Antal besvarelser: 27. Svarprocent: 77%

APV Institut for Folkesundhedsvidenskab Biostatistisk afdeling Understedsrapport. Antal besvarelser: 27. Svarprocent: 77% ab Antal besvarelser: 27 APV 2012 Svarprocent: 77% RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål, som

Læs mere