Forfinelse af livets eliksir - Illustration fra Den Hvide Skys Tempel i Beijing

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forfinelse af livets eliksir - Illustration fra Den Hvide Skys Tempel i Beijing"

Transkript

1 Forfinelse af livets eliksir - Illustration fra Den Hvide Skys Tempel i Beijing Lars Henrik Rasmussen Qigong og hele den kinesiske traditionelle medicin er nogle meget håndgribelige værktøjer, som tager udgangspunkt i menneskets hverdag og helbredsmæssige udfordringer. Disse bygger dog på en meget dyb viden og spirituel indsigt, som bl.a. er illustreret i en sten-indgravering fra Den Hvide Skys Tempel i Beijing. Illustrationen er meget kompleks med muligheder for mangeartede fortolkninger og indsigter. Illustrationen bliver også gengivet med lidt forskellige detaljer. Her er det en gengivelse fra Master Wans Center i Beijing. På kan man læse en meget spændende men også forholdsvis vanskelig tilgængelig fortolkning af indgraveringen, som igen er gengivet med lidt andre detaljer end dette billede fra Master Wans center.

2 Illustrationen viser en siddende person, som mediterer. Forskellige steder på illustrationen svarende til forskellige steder på kroppen er der tegnet symboler og porte, som viser den måde, som livsenergien kan sublimeres og transformeres på. Den overordnede idé med illustrationen er at vise, hvordan vores vitale energi kan bevares og skabes ud fra den energi vi har med os fra fødslen og den energi vi skaber gennem indtagelse af føde og åndedrættet. Nederst i illustrationen er vores medfødte Qi (vandet), som, afbalanceret med den Qi vi indtager gennem føde og åndedrættet (ilden), bliver til en dampagtig konsistens som er den Qi, der stiger op langs rygsøjlen og fylder vores krop med livskraft. Qi løber langs rygsøjlen op over kraniet og ned igen på forsiden og fuldender den lille himmelske cirkel, som er en central del af Qigong. En anden central del af Qigong er koncentrationen på hofte- og lændeområdet (nederste Dan Tian) symboliseret ved vandhjulet samt koen og bondens arbejde på marken, for at vores medfødte energi ikke skal gå til spilde, men kan blive cirkuleret rundt i hele kroppen. Hvis vi går mere i detaljer med indgraveringen så kan vi begynde nedefra: I bunden af illustrationen ser man vandet, som symbol for den himmelske Qi, vi bliver født med, som er som krystalklart vand. Det er denne Qi, som vi også skaber liv med, konkret ved undfangelsen og fødslen af et barn, men også ved at vi skaber en livgivende Qi i løbet af hverdagen. Men nederste del af kroppen kan også være området for død, fordi mænd kan miste vitalitet ved (for mange) ejakulationer og kvinder kan miste vitalitet ved (for mange) fødsler og uregelmæssig menstruation. Ligesom i den indiske Tantra tradition er der også i kinesisk taoistisk tradition anvisninger af, hvordan man kan løfte ens vitalenergi op gennem kroppen for at sublimere den frem for at miste den ud gennem hofteområdet. Det kan være som en konkret anvisning i den seksuelle akt, men det er også en anvisning på generelt at transformere vores instinktive energi til en mere forfinet livskraft. Vandhjulet symboliserer livets hjul men også de to testikler eller to æggeledere/stokke. En dreng og en pige står på vandmøllen som symbol på Yin og Yang, den universelle polaritet. Ved at koncentrere vandet og få det til at løbe igennem vandmøllen kan det blive omformet til energi, som kan løbe gennem den første port, Wei Lu eller spidsen af halebenet.

3 Herfra løber vandet hen til potten med ild, som er den Qi, vi skaber gennem åndedrættet og fødeindtagelse. Vandet har tendens til at løbe nedad og kun med vores koncentration samles det og løber opad, mens ilden tenderer mod at bevæge sig opad og kun ved at skabe balance mellem ild og vand kan vi få elementerne til at mødes og skabe ægte vitalitet i form af en dampagtig substans, som kaldes Qi i kinesisk tradition. Den efter himmelske energi, vi skaber gennem åndedrættet og fødeindtagelsen, vil altid indeholde en form for urenhed, til forskel fra den himmelske energi, som vi får givet ved undfangelsen, og som er ren som krystalklart vand. Hvis den efter himmelske energi er meget uren pga. indtagelse af dårlig, ubalanceret kost et overfladisk åndedræt eller problemer med omsætning af føden eller ilt, så vil den blive fyldt med dårlig ild, og det vil kræve større mængder af den himmelske vand Qi for at skabe en balance mellem ild og vand. Hele det nederste område af illustrationen handler altså om at koncentrere energierne, så den kan skabe en balance, der sublimerer vitalenergi, som kan nære hele vores krop, sind og ånd. Det er derfor at arbejdet med nedre Dan Tian i hofte området er så grundlæggende i Qigong. Koncentration i området består også i en let sammenknibning i hui yin punktet ved mellemkødet, som medfører et lille vip fremad i hoften, hvorved der dannes bro mellem halebenet og mellemkødsområdet. Nederste Dan Tian er illustreret ved bonden, der arbejder på marken med sin ko. Dan Tian kan oversættes med en eliksir eller perle mark og er altså et sted, som kan opdyrkes og kultiveres på samme måde, som vi kan få bedre og større udbytte af vores jord ved at tage os af den og optimere den. Frøene fra himlen, som opbevares i den nedre del af kroppen, skal vokse op som smukke og stærke planter. Bag bonden skinner en cirkel med fire Yin-Yang tegn, som i teksten bliver kaldt The Supreme Ultimate, hvilket kan oversættes til noget i retning af det højeste ultimative. Det er mødet mellem himmel og jord hvor de fire Yin-Yang tegn repræsenterer før-fødsels himmel og jord samt efter fødsels hjerte (midterste Dan Tian, ild) og maveregion (nederste Dan Tian, vand).

4 Qi en løftes videre op ad rygsøjlen via Du Mai kanalen, den store Yang kanal eller den styrende kanal, til den 2. port., Chai Chi. Til venstre herfor kan man se væversken, Yin energien, som har en tråd op til den styrende kanal. Længere oppe kan man se stenhugger drengen. Sagnet fortæller at stenhugger drengen, da han var bonde (i nederste Dan Tian) stjal væverskens tøj da hun badede. Derfor er de nu adskilt og skal kun forenes på den 7. dag i den 7. måned, når hun kan krydse den himmelske flod på en bro af skader. På dette sted skal energierne ellers være adskilt for ikke at blive til passion hvilket vil forhindre skabelsen af den højere sjæl. Dette illustreres ved at tråden fra væversken, som går via Du Mai kanalen op til den 3. port (månen) og pulsen fra hjertet passerer gennem pagoden op til den samme port, hvor væverskens Yin energi og stenhuggerens Yang energi kan forenes i en højere spiritualitet. Stenhugger drengen er alkymisten som plukker 7 guldstykker fra hjertet (guldstykker som er vokset frem i eliksir/perle marken) og danner stjernetegnet the Plough eller Karlsvognen på dansk. Området symboliserer både hjertet og lungerne, da blodet bærer ilten. Pagoden (som siges at skulle have 12 etager men som på tegningen fra Master Wan vist har 11) er en kanal, som i sin base har forbindelse til hjertet (og dermed lungerne) og i den modsatte ende har forbindelse til munden og tungen. Kanalen kan bruges begge veje; til at sende iltet luft opad og til at sende Qi nedad i den himmelske cirkel via det ledende kar, den store Yin meridian på forsiden af kroppen. På illustrationen udspringer en kilde fra baghovedet ved det optiske center og flyder ned i den himmelske flod. Det er denne flod, som kun kan krydses med en bro af skader, som dannes ved at tungen løftes op bag fortænderne. Herved kan den gyldne nektar, som er dannet ved at Qi en er løbet op langs rygsøjlen og er blevet tilført himmelsk Qi, løbe ned på forsiden af kroppen i den store Yin meridian ned til nederste Dan Tian for at blive lagret som vitalitet der.

5 Lidt længere oppe er den 3. port, Yu Ch en eller den åndelige hule, som er ved overgangen mellem nakkesøjlen og kraniet. Den øverste nakkehvirvel kaldes Atlas på latin eller Jadepuden i kinesisk tradition. Til venstre for porten er der en rund cirkel som symboliserer månen, som er Yin, ligesom den himmelske flod, som bliver fyldt fra en kilde ved denne port. Det er nemlig herfra at den gyldne nektar bliver dannet. Lars Henrik Rasmussen Til venstre for den himmelske flod står der en munk som oprindeligt er blevet kaldt munken med de blå/jade farvede øjne. Han har løftet sine arme opad i en attitude af bøn, parat til at modtage oppe fra. Hans arme har form, som kindbenet, der støtter vores øje, som symbol på hans ønske om at opnå og støtte visdommen fra det 3. øje. Munken er en betegnelse for Bodhidharma eller DaMo, som emigrerede fra Indien i 520 og var grundlægger af Qigong og mange meditationer. Han siges uden resultat at have stirret på en klippevæg i en hule i 9 år indtil det himmelske øje åbnede sig. DaMo minder os alle om udholdenhed i vores praksis og at føre visionen ud i livet gennem det daglige arbejde med at pleje og kultivere vores jord, krop og omgivelser. At pløje, som det sker i hjerte området med stjernetegnet karlsvognen (The Plough) og i nedre Dan Tian med koen og bondedrengen. Over munken (ved den venstre hånd) skinner solen og danner Yin-Yang balance i forhold til månen længere til højre. Den er symbol på det skinnende 3. øje., som kan give os kontakt med den himmelske energi, da den ser ud fra enhedsplanet til forskel fra vores to fysiske øjnes rod i den dualistiske verden. Op over det 3. øje sidder en oplyst vismand. Det er et billede på Lao Tzu, forfatteren til Tao Te Ching, et af de klassiske kinesiske værker. Lao Tzu betyder gammel søn, da legende siger, at han var født gammel. Til forskel fra, som det oftest er i Vesten, er gammel ikke et nedsættende begreb, men et tegn på visdom, som Lao Tzu brugte på at forny de gamle traditioner. Han er symbol på Tao, vejen, den ophøjede visdom vi alle kan sigte efter. Mellem og til venstre for munken og Lao Tzu er der 5 samlede linjer som stopper og lidt længere nede påbegyndes igen. Det repræsenterer afslutningen af Du Mai meridianen, den store Yang kanal, som løber

6 på bagsiden af kroppen, henover kraniet og ned til overlæben. Den hersker over de 5 Yang meridianer som har tilknytning til organerne. Længere nede løber så Ren Mai meridianen, den store Yin meridian som hersker over de 5 Yin meridianer med tilknytning til organerne. Som tidligere beskrevet så kan tungen danne bro mellem de to merianer, ved at spidsen sættes op bag fortænderne, hvorved Qi en kan cirkulere i den lille himmelske cirkel. Til højre for Lao Tzu over den 3. port er den 4. og sidste port, Ni Wan eller The palace of the Mud Ball, som den ironisk kaldes (kan oversættes til noget i retning af den mudrede kugles slot). Det er centrum i hjernen, åndens oprindelige hule. Rundt om er bjergtinderne (9 skriver teksten at der skal være oprindeligt, men det er forskelligt fra illustration til illustration. 9 er et helligt tal i Kina, det højest opnåelige), sandsynligvis af jade sten, som er symbol på Bai Hui, de 100 punkters møde sted, som befinder sig der. Over bjergene referer teksten til en rød perle hvilket ikke til at se på illustrationen fra Master Wans center. Den røde perle er perlen fra Nederste Dan Tian, der er blevet tilført evighedens udødelig energi. Mennesket har forenet alle dybder og polariteter og er blevet universet. Illustrationen kan bruges som et smukt billede på det, som sker i kroppen, når man arbejder med bl.a. Qigong, hvor man optræner sine færdigheder til at lede Qi en rundt for at vitalisere hele ens system. Den kan også bruges som et symbolmættet billede på den mere mystiske del af kinesisk energiarbejde, men uanset hvad så viser de meget konkrete symboler, at den kinesiske tradition tager udgangspunkt i og sigter mod at virke i vores hverdag, og at det er herfra, at en spiritualitet skal blomstre frem.

liv&sjæl 10 veje til mere energi Vi skal lytte til hinanden YOGA hele livet Find vej med coaching Skiløb & Mindfulness tema

liv&sjæl 10 veje til mere energi Vi skal lytte til hinanden YOGA hele livet Find vej med coaching Skiløb & Mindfulness tema liv&sjæl magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 4 - august-september 2014 Kr. 54,95 (Norge: 69,00 NOK) magasinet for bevidst livskvalitet YOGA hele livet Find vej med coaching 10 veje til mere energi Skiløb

Læs mere

KINESISKE HELSEØVELSER. Indre ro & harmoni. Håååååå. Six Sounds Qigong

KINESISKE HELSEØVELSER. Indre ro & harmoni. Håååååå. Six Sounds Qigong KINESISKE HELSEØVELSER Indre ro & harmoni Håååååå Tjiiyyyy Huuuuu Tjuåiiiii Siiiiiiii Six Sounds Qigong (Liu Zi Jue) er en kombination af øvelser og lyde/vibrationer. Systemet er et af de klassiske Qigong

Læs mere

Qigong intro Velkomst E-guide

Qigong intro Velkomst E-guide Qigong intro Velkomst E-guide Vibeke Fraling, Qigong instruktør Kontakt: e-mail kontakt@vibekefraling.dk Telefon 28 83 07 13 www.vibekefraling.dk 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER QIGONG? 2 HVAD KAN QIGONG

Læs mere

TAI CHI 18. Qigong YANG STIL QIGONG FOR BEGYNDERE

TAI CHI 18. Qigong YANG STIL QIGONG FOR BEGYNDERE TAI CHI 18 Qigong YANG STIL QIGONG FOR BEGYNDERE Tai Chi 18 Qigong Tai Chi 18 Qigong er en kombination af Qigong og Tai Chi. Serien består af 18 øvelser, hvor man elegante og lette at lære gennem gentagelser

Læs mere

Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen.

Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen. Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen. Gruppens medlemmer: Opgaven skal løses uden brug af bogen eller elementskema. Opgaven skal afleveres når I mener I har løst den på bedst mulige vis. God fornøjelse.

Læs mere

Qi-Gong. (ikke presse) ind under kroppen, som vist til

Qi-Gong. (ikke presse) ind under kroppen, som vist til Qi-Gong Du skal - som det første du sætter på plads hver gang du starter træningen - sørge for at stå med vægten ligelig fordelt på foden, nøjagtig som i de indrammede områder vist på tegningen her til

Læs mere

Stærk ryg og balance. Five Animals Qigong

Stærk ryg og balance. Five Animals Qigong Stærk ryg og balance Five Animals Qigong Five Animal Qigong - Wu Qin Xi Et komplet medicinsk Qigong System Five Animal Qigong (5 dyrs energi træning) er det ældste kendte dynamiske Qigongsystem skabt af

Læs mere

NordØsten NordOsten Books www.nordosten.dk. Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen Appendiks til ebogen: NordOsten Books

NordØsten NordOsten Books www.nordosten.dk. Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen Appendiks til ebogen: NordOsten Books Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen Appendiks til ebogen: 1 Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen Appendiks til ebogen: DEN GULE KEJSERS KLASSIKER OM INDRE MEDICIN 黃 帝 內 經 Huang

Læs mere

SOLEN. Hvis Positive kvaliteter er Frygtløshed - Sundhed - Beherskelse. Hvad aktiverer/stimulerer Sol energien, når du kanaliserer

SOLEN. Hvis Positive kvaliteter er Frygtløshed - Sundhed - Beherskelse. Hvad aktiverer/stimulerer Sol energien, når du kanaliserer SOLEN Hvis Positive kvaliteter er Frygtløshed - Sundhed - Beherskelse Hvad aktiverer/stimulerer Sol energien, når du kanaliserer Den forstærker dit æteriske legeme, og giver derved energi og forøger din

Læs mere

Den vandrette og den lodrette akse.

Den vandrette og den lodrette akse. Den vandrette og den lodrette akse. En tilgang til tilværelsen, som måske kan gøre det lettere at blive bevidst om forskellige aspekter af livet, er ved at se på den vandrette og den lodrette akse. Det

Læs mere

Tekst: Kengo Kuma & Associates via Inhabitat/Dezeen, Vibeke Krogh Fotos: Kengo Kuma and Associates

Tekst: Kengo Kuma & Associates via Inhabitat/Dezeen, Vibeke Krogh Fotos: Kengo Kuma and Associates Tekst: Kengo Kuma & Associates via Inhabitat/Dezeen, Vibeke Krogh Fotos: Kengo Kuma and Associates Slør Projekteret 2008 2009; opført 2010 2011 Tegl 20 Juni Tegl 21 Juni Tegl 22 Juni Xinjin Zhi Museet

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Den lange varition af teknik til individuel integration af højere bevidsthed og jordforbindelse.

Den lange varition af teknik til individuel integration af højere bevidsthed og jordforbindelse. Den lange varition af teknik til individuel integration af højere bevidsthed og jordforbindelse. Du tænder et lys - afspænder fysisk - mentalt og følelsesmæssigt Du stiller et tændt stearinlys for dig

Læs mere

Meridianer. Lektion 10 side 18-21

Meridianer. Lektion 10 side 18-21 Meridianer Lektion 10 side 18-21 Meridianer og sidegrene Meridianer og sidegrene er et abstrakt begreb for nogle baner hvori qi og blod cirkulerer. Meridianer løber lodret og der findes 14 stk. hvor af

Læs mere

www.dorteklattschou.dk/medlemsside

www.dorteklattschou.dk/medlemsside 1 Feng Shui optimerer de fysiske rammer omkring os. Kan bl.a. bruges til at skabe positiv energi ( chi ) og til at fjerne ubalancer omkring os. Feng Shui stammer fra Østens filosofi og betyder vind/vand.

Læs mere

INDRE KRAFT. Personlig udvikling med karate, qigong og meditation

INDRE KRAFT. Personlig udvikling med karate, qigong og meditation INDRE KRAFT Personlig udvikling med karate, qigong og meditation Introduktion og ansvarsfraskrivelse Denne lille folder er et supplement til kurserne fra Indre Kraft og er ment som et huskeredskab og hverken

Læs mere

Lær dig selv at kende gennem Colour Mirrors farverne.

Lær dig selv at kende gennem Colour Mirrors farverne. Lær dig selv at kende gennem Colour Mirrors farverne. Et eksempel Hvem er jeg? Navn.: Kvinde Fødselsdato: xx.xx.xxxx 2015 Healing og Balance Lina Starcke Larsen 1 Hvad er min sjælsfarve/grundfarve? På

Læs mere

Indhold. anerkendelser 11 forord 13 introduktion 15. 1. del de diagnostiske søjler 23

Indhold. anerkendelser 11 forord 13 introduktion 15. 1. del de diagnostiske søjler 23 Indhold anerkendelser 11 forord 13 introduktion 15 1. del de diagnostiske søjler 23 Sektion 1 Den Diagnostiske Søjle At observere 27 Observation af Shen 29 Observation af Krops bygningen/kropsholdningen

Læs mere

JORDEN. Hvis Positive kvaliteter er Tro uden viden - Rigtig forståelse - Viljestyrke. Hvad aktiverer/stimulerer Jordens energi, når du kanaliserer

JORDEN. Hvis Positive kvaliteter er Tro uden viden - Rigtig forståelse - Viljestyrke. Hvad aktiverer/stimulerer Jordens energi, når du kanaliserer JORDEN Hvis Positive kvaliteter er Tro uden viden - Rigtig forståelse - Viljestyrke Hvad aktiverer/stimulerer Jordens energi, når du kanaliserer Denne energi lærer personligheden at gå ind under Guds vilje

Læs mere

NADA - ØREAKUPUNKTUR Socialpsykiatri Syd Ikast-Brande kommune 2011

NADA - ØREAKUPUNKTUR Socialpsykiatri Syd Ikast-Brande kommune 2011 - ØREAKUPUNKTUR Socialpsykiatri Syd Ikast-Brande kommune 2011 - præsentation Nada Modellen Nada - TCM Nada - Neurofysiologisk Nada - Øreakupunktur Nada - Procedurer 2011 Nada - Øvrigt Kildemateriale: Lars

Læs mere

BÅNDET DER FORENER GUD OG MENNESKER

BÅNDET DER FORENER GUD OG MENNESKER 1 BÅNDET DER FORENER GUD OG MENNESKER Erik Ansvang www.visdomsnettet.dk 2 Båndet der forener Gud og mennesker Af Erik Ansvang Foreningsbåndet I det gamle Egypten var man overbevist om, at der var en ubrydelig

Læs mere

Kropsrejsen. Bemærkninger: Beskrivelse af øvelse:

Kropsrejsen. Bemærkninger: Beskrivelse af øvelse: Kropsrejsen Læg dig på gulvet, så fladt som muligt. Lad arme og ben hvile på gulvet. Luk øjnene, hvis det føles behageligt. Ret opmærksomheden mod kroppens kontakt til underlaget. Ved hver kropsdel kan

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Sct. Knuds Skole. Fredag den 10.10.08. Er kondi en sodavand...?

Sct. Knuds Skole. Fredag den 10.10.08. Er kondi en sodavand...? Sct. Knuds Skole Fredag den 10.10.08 Er kondi en sodavand...? KONDITION STYRKE SMIDIGHED Program for Skolernes Motionsdag Program: 08.15 09.30 Lektioner jf. skema 09.30 09.45 Morgensang/Andagt v/ Thomas

Læs mere

Den Feminine Kraft. Lucindra ~ 1 ~

Den Feminine Kraft. Lucindra ~ 1 ~ Den Feminine Kraft Lucindra ~ 1 ~ Forsidebillede: Foto taget af Lucindra De Tre Gratier - LandArt Tidligere udgivelser: De Tre Grale Tvillingesjæl Indvielsens Port - Vejen til den 3. indvielse Lysets Kvinder

Læs mere

Energi og selvudvikling

Energi og selvudvikling Energi og selvudvikling Lars Henrik Rasmussen - med baggrund i Robert Pengs gennemgang af de 4 gyldne hjul Genkender du noget af dig selv i typen som giver og giver at et godt hjerte og glemmer også at

Læs mere

Træn derhjemme Øvelser til whiplashskadede

Træn derhjemme Øvelser til whiplashskadede Træn derhjemme Øvelser til whiplashskadede Tekst: Maj Bruun Wahl, fysioterapeut Foto: Lars Bahl 2 TRÆN DERHJEMME Øvelser til whiplashskadede I dette hæfte præsenteres du for en række lette øvelser, du

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er *l for at hjælpe dig *l at finde indre balance,

Læs mere

NordØsten NordOsten Books Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen Appendiks til: NordOsten Books

NordØsten NordOsten Books   Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen Appendiks til: NordOsten Books Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen Appendiks til: 1 www.nordosten.dk Hugo Hørlych Karlsen og Petra Vestergaard Pedersen Appendiks til 2. reviderede udgave som ebog (2014) og som trykt bog

Læs mere

Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe)

Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe) Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe) BØRNEHAVEKLASSE (GR.) > REGISTRERINGSSKEMA > RIM 1 Rim Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne del siger noget om barnets lydlige opmærksomhed.

Læs mere

Skoliose-Øvelser. Sanne Kjeldsteen*

Skoliose-Øvelser. Sanne Kjeldsteen* Skoliose-Øvelser Sanne Kjeldsteen* *Jeg gør opmærksom på, at jeg hverken er fysioterapeut eller decideret fagperson. Øvelserne i denne e-bog er baseret på mine 10+ års erfaring som underviser i yoga- og

Læs mere

Nakkestræk til siderne Sænk hovedet til venstre side og træk hovedet nedad mod venstre skulder. Sænk hovedet til højre etc Gentag nogle gange.

Nakkestræk til siderne Sænk hovedet til venstre side og træk hovedet nedad mod venstre skulder. Sænk hovedet til højre etc Gentag nogle gange. GLAD YOGA PROGRAM FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE SIDDENDE HVILESTILLING: Sæt dig godt til rette på stolen, sid med benene lige ud for kroppen, løft overkroppen, ryggen bliver rank, skuldre og nakke slapper af,

Læs mere

Hilsen Hilsnen er både en koordinationøvelse et forsvar og en hyldest til videreførelsen. Viggo Vikkelsø

Hilsen Hilsnen er både en koordinationøvelse et forsvar og en hyldest til videreførelsen. Viggo Vikkelsø Silkeøvelser Ba Duan Jin. Indledningen til silkeøvelserne er stående meditation og hilsen. Stå og saml dig, før og imellem øvelserne. Standing Jeg har hørt flere navne for stående meditation. Qi Gong giver

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Yoga til efterårsferien

Yoga til efterårsferien ÅNDEDRÆTTET Lig på gulvet på et tæppe eller en yogamåtte: Mærk din krop, start fra fødderne og scan kroppen. Vend opmærksomheden mod vejrtrækningen, begynd langsomt at strække udåndingen lidt længere end

Læs mere

CERES. Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed. Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer

CERES. Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed. Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer CERES Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer Denne energi rammer og vækker højere bevidsthedslag hos den mediterende,

Læs mere

Må jeg præsentere: Den Gule Kejser

Må jeg præsentere: Den Gule Kejser DEL V Må jeg præsentere: Den Gule Kejser Den fulde sammenhæng mellem Mennesket, universet & 5 elementerne 134 Kapitel 11 Den Gule Kejser 135 Den Gule Kejser er en næppe historisk faktuel person. Legenden

Læs mere

3 Sygdomsårsager og Diagnose. Godken dt 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Nummer Spørgsmål Point

3 Sygdomsårsager og Diagnose. Godken dt 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Nummer Spørgsmål Point Undergruppe Puls 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Udfyld skemaet med de kinesiske navne på pulspositionerne. 3 = 6 point Eksempel på Pulsskema i lille udsnit. 2 Hvilket organ s Qi kan skades

Læs mere

Prædiken, en julemeditation Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 25. december 2011 kl. 16 Juledag Johs. 1, 1-14 Salmer:

Prædiken, en julemeditation Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 25. december 2011 kl. 16 Juledag Johs. 1, 1-14 Salmer: Prædiken, en julemeditation Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 25. december 2011 kl. 16 Juledag Johs. 1, 1-14 Salmer: 129 102 125-111 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: I begyndelsen

Læs mere

STÆRKE ARME MED YOGA. 24 Af Anna Miller, yogainstruktør Stylist: Charlotte Høyer Foto: wichmann+bendtsen

STÆRKE ARME MED YOGA. 24 Af Anna Miller, yogainstruktør Stylist: Charlotte Høyer Foto: wichmann+bendtsen STÆRKE ARME MED YOGA 24 Af Anna Miller, yogainstruktør Stylist: Charlotte Høyer Foto: wichmann+bendtsen Nej, du behøver ikke at kaste rundt med tunge kettlebells for at få stærke arme. Rolige yogaøvelser

Læs mere

2. Det kinesiske verdenssyn

2. Det kinesiske verdenssyn 2. Det kinesiske verdenssyn En religions verdenssyn er o e at finde i religionens myter, og sådan er det også i Kina. Folkelige skabelsesmyter, kosmologier (læren om universets indretning) og eskatologier

Læs mere

akupunktur & balance - om at holde den normale fødsel normal

akupunktur & balance - om at holde den normale fødsel normal akupunktur & balance - om at holde den normale fødsel normal INDLEDNING Det er nu anden gang, vi står her til dette forrygende arrangement, som vi kan takke Sara for eller hendes betragtelige organisationstalent

Læs mere

FX 1: Jichu Gong instruktør uddannelse

FX 1: Jichu Gong instruktør uddannelse FX 1: Jichu Gong instruktør uddannelse Det forudsættes at du har taget Jichu gong kurset, Dong gong kurset og de fem elementers qigong. Del 1: 8. marts 14-21 og 9. marts 10-17 2016 Og del 2: September

Læs mere

Torsdag den 1. september kl (de første to timer uden tolk) og fredag den 2. september kl

Torsdag den 1. september kl (de første to timer uden tolk) og fredag den 2. september kl Kursusnr. 1 - De fem elementers Qi Gong (trin 3) Torsdag den 1. september kl. 14.00 21.00 (de første to timer uden tolk) og fredag den 2. september kl. 10.00 17.00 Pris: kr. 1.800,- Forudsætninger: At

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Overskridelse af copyright medfører retsforfølgelse. Indholdet af bogen er undervisningsmateriale.

Overskridelse af copyright medfører retsforfølgelse. Indholdet af bogen er undervisningsmateriale. Copyright 2014 Tantra.nu Ingen dele af denne bog må kopieres, reproduceres eller transmitteres i nogen form, om det så er elektronisk, fotokopi, optagelse eller en hvilken som helst anden form for informations

Læs mere

RØNTGEN. digte Daniel Boysen

RØNTGEN. digte Daniel Boysen RØNTGEN digte Daniel Boysen RØNTGEN Daniel Boysen og, 2015 Grafisk tilrettelæggelse Omslagsmaleri: Susser Vincentz Bogen er sat med Garamond Trykt hos ISBN: Til min far I MIN verden, som blomstrer, bærer

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund

Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund 4. kyu Generelle bemærkninger: Tori starter sin bevægelse når Uke ikke længere er i stand til at afbryde sit angreb. Parader: kontakt håndled mod håndled, hvis intet andet er beskrevet. Ved alle liggende

Læs mere

Klassisk Feng Shui analyse step-by step. Feng shui v. Lea Philip

Klassisk Feng Shui analyse step-by step. Feng shui v. Lea Philip Klassisk Feng Shui analyse step-by step Feng shui v. Lea Philip Indhold Klassisk Feng Shui step-by step... 1 1. Boligens periode... 2 2. Boligens vandside... 3 3. At flyve stjernerne... 4 4. Bjergstjernen

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Nederste del af ryggen Stræk

Nederste del af ryggen Stræk Stretching fitnessfaq.info Nederste del af ryggen Stræk Denne øvelse er designet til at forbedre fleksibilitet og fremme afslapning. Lig på ryggen med benene udvidet og dine arme på dine sider. Træk vejret

Læs mere

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR Den marts i Gadbjerg. Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR Den marts i Gadbjerg. Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR 2018 Den 9. - 11. marts i Gadbjerg Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk Alionah V. Larsen og Ida Sofie Lester Tag en ting med, som for dig repræsenterer

Læs mere

De 24 (2x12) Hellige Nætter af Malue Wittusrose

De 24 (2x12) Hellige Nætter af Malue Wittusrose De 24 (2x12) Hellige Nætter af Malue Wittusrose Ifølge gamle kilder er der 24 hellige nætter omkring Julen hvor energien er særlig stærk, og hvor vi med fordel kan meditere, bede og sætte nye intentioner

Læs mere

Plus Tantra Transformation

Plus Tantra Transformation mandag den 25. april 2016 www.livetssted.dk Mail: tantra@livetssted.dk Phone: +45 21 403 487 Shamansk Ceremoni Udbyder: Livetssted.dk V/ Thor Sejer Weimar Haslevvej 81 B, Højgaard 4100 Ringsted Hvad er

Læs mere

Lars Henrik Rasmussen www.kropsaand.dk. Organuret

Lars Henrik Rasmussen www.kropsaand.dk. Organuret Organuret Lars Henrik Rasmussen En vigtig del af Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) er organuret. Det er læren om, at energien strømmer igennem organer og tilsvarende meridianer hele døgnet, således at

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Poomse Chonkwon. Side 112 Kapitel 2 Poomse Chonkwon 1. udgave Rettet d. 28/1-99

Poomse Chonkwon. Side 112 Kapitel 2 Poomse Chonkwon 1. udgave Rettet d. 28/1-99 Poomse Chonkwon Ordet Chonkwon betyder Himlens Almægtighed som er oprindelsen af alle væsener og selve kosmos. Dets uendelige kompetance betegner skabelsen, forandringen og fuldendelsen. Menneskene har

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

D e 5 T i b e t a n e r e w w w. b a l a n c e n. n e t rite 1

D e 5 T i b e t a n e r e w w w. b a l a n c e n. n e t rite 1 rite 1 Stå som billedet viser med armene strakt ud væk fra kroppen, horisontalt mod gulvet. Drej rundt med uret og hold dig mental koncentreret, så du tæller hver gang du når en omgang. Kan du, så fortsæt

Læs mere

DEN VIETNAMESISKE BUDDHISTISKE VOVI ENERGI MEDITATION. www.voviland.com

DEN VIETNAMESISKE BUDDHISTISKE VOVI ENERGI MEDITATION. www.voviland.com SALME Velkommen til Vo Vi land Velkommen til alle venner Velkommen til hele verden Det kan vi godt, at kende det Og vi er alle venner Med venlig hilsen Thanh Loi Le www.voviland.com Åbent hver søndag Kl.

Læs mere

Krop, kost og kondi. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen?

Krop, kost og kondi. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen? A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Begynderens guide til

Begynderens guide til Begynderens guide til YOGA & MEDITATION Søgen efter stilhed og indre ro bliver i højere og højere grad efterspurgt i en tid, hvor de fleste har en travl hverdag. Når arbejde og fritid flyder sammen, og

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Mave- og rygtræningsøvelser

Mave- og rygtræningsøvelser Mave- og rygtræningsøvelser Rygsøjle twist Det træner du: den dynamiske stabilitet omkring lænd og bækken i samarbejder med hoftens muskler. Du bruger specielt de skrå mavemuskler til at dreje kroppen

Læs mere

Indhold Forklaring til kortene Antal trylletricks Spillets mål Trick nr. 1: BANK PÅ BUNKEN Materiel Hemmelig forberedelse

Indhold Forklaring til kortene Antal trylletricks Spillets mål Trick nr. 1: BANK PÅ BUNKEN Materiel Hemmelig forberedelse DK Fra 8 til 99 år 1 tryllekunstner + publikum Indhold: 61 kort (et spil med 48 kort + 6 kort med bagside på begge sider + 1 kort kort + 6 tryllekort med gule pailletter) Forklaring til kortene: 4 familier

Læs mere

De fem elementer. Lek,on 2

De fem elementer. Lek,on 2 De fem elementer Lek,on 2 De fem elementer ILD Træ Jord Vand Metal Zang elementer Her er vist zang organer som er yin eller faste. Lever Nyre Hjerte Kredsløb Lunge Milt Fu elementer Her er vist fu organer

Læs mere

One Point. Reflexology. En holistisk behandlingsmetode. forlaget Casu.dk

One Point. Reflexology. En holistisk behandlingsmetode. forlaget Casu.dk One Point Reflexology En holistisk behandlingsmetode Susanne Løfgren forlaget Casu.dk Indholdsfortegnelse Forord s. 06 Afsnit A. Kort introduktion til One Point Reflexology s. 08 Personlighedens 4 legemer

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning ØVELSESKORT MED FITNESSTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fitnessdelen af vores 12 ugers koncept: Fodbold Fitness. 12 kort ét til hver uge der indeholder

Læs mere

Tidebønner påskelørdag. Morgensang

Tidebønner påskelørdag. Morgensang Tidebønner påskelørdag Morgensang L: Gud - Fader,Søn og Helligånd- være med os! AMEN! DDS 210 Syng højt, min sjæl, om Jesu død Bøn om Helligånden Ære være dig, vor Gud, ære være dig! Himmelske Konge, Sandhedens

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

ANDRE HIERARKIER ENGLEHIERKIER B. KIM PEDERSEN OG DEN GYLDNE CIRKEL

ANDRE HIERARKIER ENGLEHIERKIER B. KIM PEDERSEN OG DEN GYLDNE CIRKEL ANDRE HIERARKIER ENGLEHIERKIER B. KIM PEDERSEN OG DEN GYLDNE CIRKEL WWW.BKIMPEDERSEN.DK Ærkeengel: Metatron. Nærværelsens Engel. Mundane chakra: Første Hvirvler. Åndelig oplevelse: Væren et med Gud. Relation

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Dansk Sportsdykker Forbund Teknisk Udvalg Sid Dykketabellen Copyright Dansk Sportsdykker Forbund Indholdsfortegnelse: 1 FORORD... 2 2 INDLEDNING... 3 3 DEFINITION AF GRUNDBEGREBER... 4 4 FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

Da Elisabeth var i sjette måned, blev englen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilæa, der hedder Nazaret, til en jomfru, der var forlovet med en

Da Elisabeth var i sjette måned, blev englen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilæa, der hedder Nazaret, til en jomfru, der var forlovet med en 1 Da Elisabeth var i sjette måned, blev englen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilæa, der hedder Nazaret, til en jomfru, der var forlovet med en mand, som hed Josef og var af Davids hus. Jomfruens

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

SIDDER DU GODT? En brugerhåndbog for kørestolsbrugere - Ordforklaring Af Helle Dreier

SIDDER DU GODT? En brugerhåndbog for kørestolsbrugere - Ordforklaring Af Helle Dreier - Ordforklaring 030 ORDFORKLARING Armlæn Beklædning Bækkenets neutralstilling På kørestolen kan bruges til at aflaste op til 10 % af kroppens vægt. Skal understøtte armene, når disse ikke bruges, og må

Læs mere

Høje knæløft på stedet Gentag X med hvert

Høje knæløft på stedet Gentag X med hvert Høje knæløft på stedet Gentag 15-20 X med hvert ben. Styrke af benene Rejs/sæt dig med arme krydset foran kroppen. Ret dig helt op hver gang. Gentag 10-20 X Sving benet tungt og afslappet frem og tilbage

Læs mere

I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed.

I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed. I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed. For at udøve og vise den nødvendige respekt og tolerance overfor hinanden i Jiu-Jitsu,

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

QIBEL - EN SKOLE I HERMETISK KABBALAH

QIBEL - EN SKOLE I HERMETISK KABBALAH QIBEL - EN SKOLE I HERMETISK KABBALAH Som forenende enhed, helt ned til det sidste led, er alt sammenlænket med alt det andet. Således er den guddommelige essens forneden såvel som foroven, i himlen som

Læs mere

QiGong. Instruktør. Uddannelsen. v/ Lars Christian Schmith. Balance er grundlaget for livet

QiGong. Instruktør. Uddannelsen. v/ Lars Christian Schmith. Balance er grundlaget for livet QiGong Instruktør Uddannelsen R O S K I L D E O G Å R H U S v/ Lars Christian Schmith Balance er grundlaget for livet En uddannelse for dig, der vil noget mere med bevægelseskunsten QiGong og integreret

Læs mere

Guide: Træk vejret korrekt og bliv sund

Guide: Træk vejret korrekt og bliv sund Guide: Træk vejret korrekt og bliv sund Bedre fordøjelse, sundere ryg, mindre stress, bedre søvn listen over fordele er lang og du skal blot forbedre noget, du alligevel gør 20.000 gange hver eneste dag:

Læs mere

Udgivet af Det Poetiske Bureaus Forlag Det Poetiske Bureaus Forlag og Daniel Boysen, 2015 detpoetiskebureau.dk og danielboysen.dk

Udgivet af Det Poetiske Bureaus Forlag Det Poetiske Bureaus Forlag og Daniel Boysen, 2015 detpoetiskebureau.dk og danielboysen.dk Daniel Boysen: RØNTGEN Grafisk tilrettelæggelse: Henrik Hjulgaard Redaktør: Ole Perregaard Omslagsmaleri og illustrationer: Susser Vincentz Fotografier: Daniel Boysen Bogen er sat med Garamond Udgivet

Læs mere

F R E D. Isha Schwaller de Lubicz. www.visdomsnettet.dk

F R E D. Isha Schwaller de Lubicz. www.visdomsnettet.dk 1 F R E D Isha Schwaller de Lubicz www.visdomsnettet.dk 2 FRED Af Isha Schwaller de Lubicz (Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang) Fred er guddommelig, men mennesket har misbrugt ordet fred.

Læs mere

Guidet Fællessang workshopark

Guidet Fællessang workshopark Guidet Fællessang workshopark Det gode program Vær opmærksom på rammen og formen - en rundkreds virker fx godt. Når du skal planlægge forløbet, kan det være fordelagtigt at vælge et tema for hver gang,

Læs mere

TGF Fadervor bøn i praksis

TGF Fadervor bøn i praksis TGF Fadervor bøn i praksis Vi har lige haft Store bededag. En dag, som der ikke findes i andre lande, som vi sammenligner os med. Før reformationen, så var der en hel række faste-, bods- og bededage, hvor

Læs mere

zxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuio For kajakroere påasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcv 15-08-2013

zxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuio For kajakroere påasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcv 15-08-2013 qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø Basis pilates program zxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuio

Læs mere

T ai Chi Ch uan kan åbne din livsgave

T ai Chi Ch uan kan åbne din livsgave T ai Chi Ch uan kan åbne din livsgave Det fantastiske ved T ai Chi Ch uan er ikke alene det, at det er et suverænt meditation-, healing- og kampsystem, hvor vi bruger naturens egen energistrømninger til

Læs mere

5 billeder fra Jemen af Tom Christoffersen En subjektivt arabistisk læsning

5 billeder fra Jemen af Tom Christoffersen En subjektivt arabistisk læsning 5 billeder fra Jemen af Tom Christoffersen En subjektivt arabistisk læsning af forskningsbibliotekar Stig T. Rasmussen i Billede nr. 1 viser en dreng, der med front mod betragteren sidder på toppen af

Læs mere

Hvem kan modtage tantramassage? Det kan alle, mænd, kvinder og par. Måske er du udfordret eller gået i stå på det sexuelle plan.

Hvem kan modtage tantramassage? Det kan alle, mænd, kvinder og par. Måske er du udfordret eller gået i stå på det sexuelle plan. Hvad er Tantrisk Energi Massage? En sanselig massage som er livsbekræftende, du vil kunne mærke dig selv hver og en berøring på din krop. Du vil også kunne opleve en trance lignende tilstand, som om du

Læs mere

3 Sygdomsårsager og Diagnose. Puls 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Udfyld skemaet med de kinesiske navne på pulspositionerne.

3 Sygdomsårsager og Diagnose. Puls 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Udfyld skemaet med de kinesiske navne på pulspositionerne. Undgrup 3 Sygdoms og Diagnose Puls 1 Udfyld skemaet med Yin organnes position. Udfyld skemaet med de kinesiske navne på pulspositionne. 3 = 6 point Ekseml på Pulsskema i lille udsnit. 2 Hvilket organ s

Læs mere

Pædagogisk materiale i tilknytning til Midtimellem af Lis Pøhler

Pædagogisk materiale i tilknytning til Midtimellem af Lis Pøhler Pædagogisk materiale i tilknytning til Midtimellem af Lis Pøhler Midtimellem Af Carsten Flink og Ursula Seeberg Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig 2018 Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig har i samarbejde

Læs mere

KUNDALINIENERGIEN eller KUNDALINIREJSNINGEN er to sider af samme sag.

KUNDALINIENERGIEN eller KUNDALINIREJSNINGEN er to sider af samme sag. KUNDALINIENERGIEN eller KUNDALINIREJSNINGEN er to sider af samme sag. Det er vigtigt at understrege at nedenstående mest drejer sig om en "Fuld" rejsning men at der er mange mindre aspekter af Kundalinienergien

Læs mere

Et udpluk af øvelser og meditationer fra gruppeforløbet Hjerterum

Et udpluk af øvelser og meditationer fra gruppeforløbet Hjerterum Hjerteåndedrættet 1) Ret opmærksomheden blidt mod midten af brystkassen på det fysiske hjerte. Læg gerne en hånd på hjertet. 2) Hold opmærksomheden på hjertet og træk vejret dybt og roligt samtidig med,

Læs mere

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA REVIDERET Til sprogvurdering af børn i børnehaveklassen 1 Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du

Læs mere

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du bruge

Læs mere

Onlinekursus. Styrk og beskyt din energi med englene. Engleguide Line Rune Balling Online-kursus 2016

Onlinekursus. Styrk og beskyt din energi med englene. Engleguide Line Rune Balling Online-kursus 2016 Onlinekursus 2016 Styrk og beskyt din energi med englene Engleguide Line Rune Balling Online-kursus 2016 1. modul: Grounding og centrering Stå stærkt Grounding og centrering er helt centralt i forhold

Læs mere