TAG TEMPERATUREN PÅ DEN FYSISKE TRIVSEL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TAG TEMPERATUREN PÅ DEN FYSISKE TRIVSEL"

Transkript

1 TAG TEMPERATUREN PÅ DEN FYSISKE TRIVSEL Nyt værktøj fra Job og Krop-kampagnen giver et hurtigt overblik over den fysiske trivsel på arbejdspladsen. Temperaturmålingen er en lille spørgeskemaundersøgelse, som består af seks enkle spørgsmål om det fysiske arbejdsmiljø. Svarene giver et pejlemærke for, hvor der er noget at arbejde med, og hvordan Job og Krop-kampagnen kan hjælpe med at forny eller holde gang i jeres indsats for at forbedre den fysiske trivsel. Køreplan for temperaturmålingen Det er nemt at bruge målingen. Den besvares anonymt af den enkelte medarbejder og det tager kun et par minutter. Temperaturmålingen er som udgangspunkt digital, men man kan også bruge den analogt (et enkelt A4-ark). Sådan gør du: DIGITALT 1. Kontakt Job og Krop-sekretariatet og få tilsendt et unikt link til jeres egen måling samt et link til målingens resultater. 2. Send spørgeskemalinket til alle, der skal deltage i målingen, eller læg det på intranettet. Husk at skrive deadline for besvarelse. 3. Tjek målingens resultater realtime på resultatlinket, efterhånden som del tagerne svarer, og til sidst, når målingen er slut. 4. Download resultatet, når målingen er slut, og overvej, hvordan resultaterne skal præsenteres. Hvor kan I eventuelt styrke indsatsen? Der følger forskellige forslag med. ANALOGT 1. Uddel vedlagte handout (A4-ark) til alle, der skal deltage i undersøgelsen. 2. Indsaml besvarelserne. 3. Udfyld resultatarket. 4. Overvej, hvordan resultaterne skal præsenteres, og hvor I evt. kan styrke indsatsen. Bestil en måling: Skriv eller ring til Cecilie i Job og Krop-sekretariatet, hvis du ønsker at modtage et link til den digitale måling, eller hvis du har et spørgsmål: cecilie.k@adviceas.dk, mobil:

2 INSPIRATION DIGITAL TEMPERATURMÅLING Temperaturmålingen er fleksibel, og spørgsmålene er almene, så den kan nemt tænkes ind i dagligdagen på alle typer arbejdspladser. Fordelen ved den digitale måling er, at du nemt kan sende den ud til deltagerne via individuelle mails eller lægge den op på intranettet. Husk at angive deadline for besvarelse i mailen. Mens målingen foregår, kan du løbende følge med i besvarelserne på resultatsiden. Husk at sende en reminder til deltagerne, så alle svarer. Den kan bruges i stor skala og sendes ud til alle medarbejdere, eller den kan bruges i lille skala i en enkelt afdeling. Du bestemmer selv, hvor mange medarbejdere der skal deltage. Du kan også lave flere uafhængige målinger så skal du bare bestille flere links, da hver måling har sit eget link. STOR SKALA Målingen kan i princippet sendes til alle medarbejdere i en kommune, på et hospital, i en styrelse eller andre meget store enheder. Det afgørende er, at det er en enhed, som allerede har fokus på den fysiske trivsel eller står over for at igangsætte en fælles indsats, så resultaterne kan bruges som pejlemærke og fælles inspiration i den store sammenhæng. Målingen kan laves op til et møde for at målrette dialogen på mødet, eller efter et møde som opfølgning og inspiration til planlægning af det videre arbejde. Resultaterne kan præsenteres på et stort fællesmøde, i mindre fora, som oplæg til en indsats, eller hvad der nu giver bedst mening i jeres organisation. LILLE SKALA Temperaturmålingen er skræddersyet til små, veldefinerede enheder, som er i et tæt arbejdsfællesskab, fx skoler, daginstitutioner, kontorer, plejecentre o. lign. Gennemfør fx undersøgelsen digitalt før et fællesmøde eller en workshop, så kan resultaterne præsenteres og bruges på mødet til at igangsætte dialogen om, hvor I skal sætte ind for at styrke den fysiske trivsel. Du kan også bestille flere links og sende dem ud til forskellige afdelinger eller fagområder, så I både kan sammenligne afdelingerne med hinanden og få et samlet resultat.

3 INSPIRATION ANALOG TEMPERATURMÅLING Temperaturmålingen er fleksibel, og spørgsmålene er almene, så den kan nemt tænkes ind i dagligdagen på alle typer arbejdspladser. Den analoge version af målingen består af to A4-ark, som er vedhæftet denne pdf: Spørgeskemaet Spørgeskemaet, som indeholder de seks spørgsmål. Det deles ud til deltagerne Resultatarket, som tovholderen bruger til at optælle resultaterne og få et overblik. Som handout er det nemt at gøre den analoge temperaturmåling til en integreret del af et større program på et fællesmøde, temamøde eller en workshop. Og det er hurtigt og enkelt at tælle svarene sammen og få det nødvendige overblik på resultatarket. Den analoge måling kan også bruges til medarbejdergrupper, som ikke har adgang til en computer. Resultatarket PÅ MØDET Lad deltagerne starte mødet med at udfylde spørgeskemaet, og sørg for, at en kollega kan udfylde resultatarket, så du kan fremlægge resultaterne efter en pause. Denne fremgangsmåde vil være velegnet til temamøder eller længerevarende møder, hvor der både er tid til at lave målingen og tale om resultaterne efterfølgende. FØR MØDET Du kan også dele spørgeskemaet ud og få det besvaret FØR et planlagt møde om den fysiske trivsel. Så bliver deltagerne automatisk sporet ind på de relevante emner, og du kan præsentere resultaterne på mødet og bruge dem som afsæt til diskussionerne. Denne fremgangsmåde giver dig bedre mulighed for at planlægge og prioritere den efterfølgende dialog.

4 Seks spørgsmål til din fysiske trivsel på jobbet Denne lille, uformelle undersøgelse tager temperaturen på arbejdspladsens fysiske arbejdsmiljø. Hvor er de ømme punkter? Det tager under fem minutter at besvare de seks spørgsmål, og temperaturmålingen er helt anonym. 1. Hvad gør du, hvis du får ondt i ryggen eller nakken? Jeg hviler kroppen så meget som muligt Jeg holder så vidt muligt kroppen i gang 2. Har du fokus på at undgå at få ondt i ryggen og nakken på jobbet fx ved at bruge hjælpemidler? 3. Laver du jævnligt øvelser for at undgå at få ondt i ryggen eller nakken? 4. Er der opgaver i dit job, som stiller større krav til fysisk styrke, end din krop kan klare? 5. Taler I sammen om at sikre god fysisk trivsel på din arbejdsplads? 6. Har du været sygemeldt på grund af smerter i ryg eller nakke inden for det seneste år? Læs mere om Job og krop-kampagnen på jobogkrop.dk, og følg os på Facebook.

5 TEMPERATURMÅLING RESULTATARK Du kan bruge resultatarket til at optælle resultaterne af temperaturmålingen og få et samlet overblik over, hvor der er noget at arbejde med i forhold til den fysiske trivsel i gruppen. Brug eventuelt Job og Krop-kampagnens dialogværktøj og andre kampagnematerialer til at komme videre med indsatsen. Find det hele på jobogkrop.dk. Notér antal svar i alt: 1. Hvad gør du, hvis du får ondt i ryggen eller nakken? Jeg hviler kroppen så meget som muligt... Jeg holder så vidt muligt kroppen i gang... Det er vigtigt at holde kroppen i gang. De muskler, der gør ondt, får det bedre af at blive brugt. Hold derfor et fællesmøde om emnet, hvis flere i medarbejdergruppen svarer, at de hviler kroppen så meget som muligt, når de har ondt. Bliv inspireret af Job og Krop-kampagnens dialogværktøj, punkt 1. Her finder du alt til fællesmødet. 2. Har du fokus på at undgå at få ondt i ryggen og nakken på jobbet fx ved at bruge hjælpemidler? Det nytter at forebygge, så kroppen bruges fornuftigt i dagligdagen. Måske skulle I derfor få større fokus på forebyggelse, hvis flere har svaret nej på spørgsmålet. Punkt 2 i Job og Krop-kampagnens dialog værktøj er forebyggelse. Her finder du inspiration til dialog om emnet. 3. Laver du jævnligt øvelser for at undgå at få ondt i ryggen eller nakken? Få minutters træning tre gange om ugen kan være nok. Tal derfor sammen om, hvordan I kan hjælpe hinanden med at holde kroppen i gang på jobbet, hvis flere har svaret nej på spørgsmålet. Job og Krop-kampagnen har udviklet en række enkle øvelser, der virker, og I kan få hjælp til at tale om det under dialogværktøjets punkt 3.

6 TEMPERATURMÅLING RESULTATARK 4. Er der opgaver i dit job, som stiller større krav til fysisk styrke, end din krop kan klare? Der skal være balance mellem job og krop. Derfor er der god grund til at tage en dialog om dette emne, hvis flere har svaret ja på spørgsmålet. Job og Krop-kampagnens dialogværktøj kan hjælpe med at få en dialog i gang mellem ledelse og medarbejdere, se under punkt Taler I sammen om at sikre god fysisk trivsel på din arbejdsplads? God fysisk trivsel på jobbet er et fælles ansvar og forudsætter en god dialog mellem ledelse, medarbejdere og arbejdsmiljørepræsentant. Job og Krop-kampagnens dialogværktøj sikrer, at I kommer hele vejen rundt. Brug evt. de små film med Krysters Kartel som samtalestartere. Det fælles ansvar behandles særligt under dialogværktøjets punkt Har du været sygemeldt på grund af smerter i ryg eller nakke inden for det seneste år? Hvis mange svarer ja på dette spørgsmål, er det ekstra vigtigt at sætte fokus på arbejdspladsens fysiske trivsel. Svarfordelingen på de øvrige spørgsmål viser, om der er nogle emner, der er vigtigere at tage fat på end andre. Se introduktionsvideoen til Job og Krop-kampagnens dialogværktøj. Inspiration Job og Krop-kampagnen har også udarbejdet et inspirationskatalog med gode råd, hvis du skal planlægge, igangsætte eller holde liv i en indsats, der kan forbedre den fysiske trivsel på arbejdspladsen. Hent inspirationskataloget på jobogkrop.dk. Mange offentlige arbejdspladser bruger allerede Job og Krop-kampagnen og har delt deres erfaringer på kampagnens hjemmeside. Find dem på jobogkrop.dk, og bliv selv en del af fællesskabet.

Køreplanen er tænkt som en hjælp og vejledning til dig som møde leder til at styre dialogen frem mod nogle konkrete aftaler.

Køreplanen er tænkt som en hjælp og vejledning til dig som møde leder til at styre dialogen frem mod nogle konkrete aftaler. KØREPLAN TIL DIALOG OM GOD FYSISK TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN Forberedelse 1. Vælg på forhånd, hvilket af de fem temaer der skal danne udgangspunkt for mødet. Vælg, om du vil holde et kort møde i plenum

Læs mere

3. Analyse og prioritering. Fokus på trivsel og det psykiske arbejdsmiljø. 4. Handleplan og opfølgning

3. Analyse og prioritering. Fokus på trivsel og det psykiske arbejdsmiljø. 4. Handleplan og opfølgning Mere information Trivselsundersøgelsen er udviklet som en del af et projekt om arbejdsmiljø i skovbranchen. Den er gratis og kan bruges af alle virksomheder i skovbranchen. 12 Fokus på trivsel og det psykiske

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen. jobogkrop.dk

INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen. jobogkrop.dk INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen jobogkrop.dk INTRODUKTION Dette inspirationskatalog henvender sig til arbejdsmiljøkoordinatorer, arbejdsmiljørepræsentanter

Læs mere

Evaluering af projekt 5i12. Spørgeskema til deltagerne i arbejdsgrupperne

Evaluering af projekt 5i12. Spørgeskema til deltagerne i arbejdsgrupperne Evaluering af projekt 5i12 Spørgeskema til deltagerne i arbejdsgrupperne 1 Evaluering af Projekt 5 i 12 Bedre trivsel og arbejdsmiljø i Region Hovedstaden Kære deltager Vi er nu nået til sidste laboratoriedag,

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen. jobogkrop.dk

INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen. jobogkrop.dk INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen jobogkrop.dk Introduktion Dette inspirationskatalog henvender sig til arbejdsmiljøkoordinatorer, arbejdsmiljørepræsentanter

Læs mere

Arbejdspladsvurdering om psykisk arbejdsmiljø blandt universitetsforskere. Vejledning til sikkerhedsgruppen i brug af spørgeskemaer

Arbejdspladsvurdering om psykisk arbejdsmiljø blandt universitetsforskere. Vejledning til sikkerhedsgruppen i brug af spørgeskemaer Arbejdspladsvurdering om psykisk arbejdsmiljø blandt universitetsforskere Sådan bruges værktøjet Vejledning til sikkerhedsgruppen i brug af spørgeskemaer 1. Om materialet Spørgeskemaer til APV om psykisk

Læs mere

Indhold. Forord 3. Den gode nyhed 6 job og Krop 2 udgave, 1 oplag 2012 Videncenter for Arbejdsmiljø. 5 ømme punkter 10. Det nytter at forebygge 16

Indhold. Forord 3. Den gode nyhed 6 job og Krop 2 udgave, 1 oplag 2012 Videncenter for Arbejdsmiljø. 5 ømme punkter 10. Det nytter at forebygge 16 Denne lommebog fortæller kort og godt, hvordan arbejdspladserne kan forebygge og håndtere smerter i muskler og led via en samlet og fælles indsats Rigtig mange medarbejdere og ledere får ondt i ryg, nakke

Læs mere

Job & Krop - Skab fysisk trivsel på arbejdspladsen

Job & Krop - Skab fysisk trivsel på arbejdspladsen Job & Krop - Skab fysisk trivsel på arbejdspladsen LO Miljø Den 4. November 2013, kl. 18.00 21.00 v/ Stig Erichsen, Rejseholdskonsulent MEd in Health Promotion and Education, Fysioterapeut Videncenter

Læs mere

Job og krop - forebyg smerter i muskler og led

Job og krop - forebyg smerter i muskler og led Job og krop - forebyg smerter i muskler og led Smerter i muskler og led skal forebygges aktivt og takles i fællesskab på arbejdspladsen Åbningskonference Maj 2011 Baggrund for kampagnen 2010-planen: 10

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE I HELSINGØR KOMMUNE

TRIVSELSUNDERSØGELSE I HELSINGØR KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSE I HELSINGØR KOMMUNE H-MED har besluttet, at Helsingør Kommune gennemfører en fælles trivselsundersøgelse for alle ansatte hvert andet år. Særligt ved Trivselsundersøgelsen 2015: Ledere,

Læs mere

I INDUSTRIEN. INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen

I INDUSTRIEN. INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen INSPIRATIONSKATALOG Ideer til at arbejde med den fysiske trivsel på arbejdspladsen HVORFOR ARBEJDE MED DEN FYSISKE TRIVSEL? God fysisk trivsel på arbejdspladsen kan være med til at nedsætte sygefraværet,

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads?

SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads? SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads? HVORFOR SUNDHEDS ARBEJDE? Vi tilbringer omkring halvdelen af vores vågne timer på arbejdspladsen. Derfor betyder arbejdspladsen

Læs mere

FOR ALLE MED INTERESSE FOR VELVÆRE PÅ- OG UDEN FOR ARBEJDSPLADSEN

FOR ALLE MED INTERESSE FOR VELVÆRE PÅ- OG UDEN FOR ARBEJDSPLADSEN FOR ALLE MED INTERESSE FOR VELVÆRE PÅ- OG UDEN FOR ARBEJDSPLADSEN www.redminkrop.dk Tlf.: 40 222 395 MOTIVATIONS FOREDRAG PÅ ARBEJDSPLADSEN REDMINKROP gør en forskel inden for trivsel, sundhed og arbejdsmiljø

Læs mere

Bliv partner og bevæg din arbejdsplads

Bliv partner og bevæg din arbejdsplads N I D G Æ V E B S D A L P S D J E ARB Styr abet og k s s e l l æ den, f k sundhe trivslen Bliv partner og bevæg din arbejdsplads Skal din arbejdsplads være partner i Bevæg dig for livet og sætte ekstra

Læs mere

Kampagnevejledning. Transportundersøgelse på arbejdspladser i Moving People. Projektet er støttet af:

Kampagnevejledning. Transportundersøgelse på arbejdspladser i Moving People. Projektet er støttet af: Kampagnevejledning Transportundersøgelse på arbejdspladser i Moving People Projektet er støttet af: Indhold Denne vejledning indeholder information til dig, som skal i gang med at gennemføre en transportundersøgelse

Læs mere

Arbejdstilsynets dialog med virksomhederne om sundhedsfremme

Arbejdstilsynets dialog med virksomhederne om sundhedsfremme Arbejdstilsynets dialog med virksomhederne om sundhedsfremme Instruks IN 18-18 Arbejdsmiljøemne: Generelle instrukser uden arbejdsmiljøemne Ansvarlig enhed: AFC, 4. kontor Ikrafttræden: 1. januar 2015

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune.

Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune. Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune. Læsevejledning Der er tilføjet forslag til nogle nye spørgsmål, der omhandler kerneopgave, udviklingspartnerskabsaftalen samt samarbejdet mellem leder og

Læs mere

Vurdering og Handleplan

Vurdering og Handleplan Vurdering og Handleplan I kan bruge Vurdering og Handleplan til at vurdere jeres resultater af jeres trivselsmåling og/eller kortlægning af jeres undervisningsmiljø. Dette værktøj hjælper jer til: 1. at

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 ENERGISTYRELSEN rapport Marts 2014 Antal besvarelser: Svarprocent: 28 88% INDHOLD 3 OM DENNE RAPPORT 4 OPBYGNINGEN AF RAPPORTEN 5 DEL 1: OVERORDNEDE RESULTATER 5 GENNEMSNIT, EMNEOMRÅDERNE

Læs mere

Velfærdsledelsesværktøj 5

Velfærdsledelsesværktøj 5 Velfærdsledelsesværktøj 5 Brug hånd, mund og fod og få kvalitet og effektivitet Ledere og medarbejdere på de borgernære områder oplever i stigende grad, at der er stort fokus på effektivitet. Mange oplever,

Læs mere

FORNYELSE I FÆLLESSKAB. -genvej til innovation på arbejdspladsen KULTUR- TERMOMETERET

FORNYELSE I FÆLLESSKAB. -genvej til innovation på arbejdspladsen KULTUR- TERMOMETERET FORNYELSE I FÆLLESSKAB -genvej til innovation på arbejdspladsen KULTUR- TERMOMETERET FORNYELSE I FÆLLESSKAB OVERBLIK OVER TRIN OG VÆRKTØJER TRIN FORMÅL VÆRKTØJER Kulturtermometer Finde frem til hvilken

Læs mere

Bilag 1 Evalueringens resultater

Bilag 1 Evalueringens resultater Bilag 1 Evalueringens resultater I dette bilag præsenteres resultaterne af evalueringen af det todelte tilbud om fysioterapi til medarbejdere. Datagrundlaget i evalueringen består af løbende registreringer

Læs mere

Workshop nr. 423 tirsdag den 28. november 2017 kl. 10:15-11:30

Workshop nr. 423 tirsdag den 28. november 2017 kl. 10:15-11:30 Workshop nr. 423 tirsdag den 28. november 2017 kl. 10:15-11:30 AMR har ikke mod på genvalg revitalisering af AMO Arbejdsmiljøorganisationen i PPG/Dyrup Ulla Siggaard EHS Manager Scandinavia Architectural

Læs mere

Arbejdsmiljø og Computermus

Arbejdsmiljø og Computermus branchevejledning fra BAR KONTOR Arbejdsmiljø og Computermus Hvad skal du være opmærksom på når du bruger computermus? INDHOLD 5 FORORD 7 GODE RÅD OM ARBEJDE MED COMPUTERMUS 9 GODE RÅD OM ARBEJDE MED TASTATUR

Læs mere

Hedensted Kommune Totalrapport

Hedensted Kommune Totalrapport Hedensted Kommune Totalrapport Antal besvarelser: 601 Denne rapport indeholder besvarelser for 601 respondenter Undersøgelsen blev gennemført i perioden 18-11-2014-02-02-2015. 2 På skolen arbejder jeg

Læs mere

Midtvejsstatus i projekt 5i12

Midtvejsstatus i projekt 5i12 Midtvejsstatus i projekt 5i12 1 Midtvejsstatus i Projekt 5 i 12 Bedre trivsel og arbejdsmiljø i Region Hovedstaden Kære deltager Vi er nu nået til 4. og 5. laboratoriedag, så det er tid gøre status over

Læs mere

Kender I trivslen på jeres arbejdsplads? - Trivsel på arbejdspladsen er en digital måling til at fastholde en høj trivsel og forebygge stress

Kender I trivslen på jeres arbejdsplads? - Trivsel på arbejdspladsen er en digital måling til at fastholde en høj trivsel og forebygge stress Kender I trivslen på jeres arbejdsplads? - Trivsel på arbejdspladsen er en digital måling til at fastholde en høj trivsel og forebygge stress Vil I øge trivslen på jeres arbejdsplads? Flere og flere organisationer

Læs mere

INDHOLD. Forord 3. Den gode nyhed 6. 5 ømme punkter 10. Det nytter at forebygge 16. Den onde og den gode spiral 20. Balance mellem job og krop 28

INDHOLD. Forord 3. Den gode nyhed 6. 5 ømme punkter 10. Det nytter at forebygge 16. Den onde og den gode spiral 20. Balance mellem job og krop 28 INDHOLD Forord 3 Den gode nyhed 6 5 ømme punkter 10 Det nytter at forebygge 16 Den onde og den gode spiral 20 Balance mellem job og krop 28 Det hele menneske.............. 32 Passiv eller aktiv 36 Faresignaler

Læs mere

Trivselsundersøgelsen

Trivselsundersøgelsen Trivselsundersøgelsen Fra rapport til handling Staben, HR-afdelingen 2014 Revideret, september 2016 Aabenraa Kommunes trivselsundersøgelse er et værktøj til at arbejde med det psykiske på arbejdspladsen,

Læs mere

TRIO-samarbejde om trivsel og sygefravær Søde sager eller syrlige drops?

TRIO-samarbejde om trivsel og sygefravær Søde sager eller syrlige drops? TRIO-samarbejde om trivsel og sygefravær Søde sager eller syrlige drops? Erhvervspsykolog Michael Munch-Hansen Seniorkonsulent Anne Sophie Hensgen Arbejdsmiljøkonference d. 11. november 2014 Formål 1.

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN

TRIVSELSUNDERSØGELSEN TRIVSELSUNDERSØGELSEN En måling af trivslen i Odense Kommune Trivselsrapport for Fritidsundervisning Antal inviterede: 8 Antal besvarelser: 4 Besvarelses procent: 50.00 % 01-10-2015 Den årlige trivselsundersøgelse

Læs mere

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 1 HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 Som en del af Trivselsundersøgelsen 2015 i Helsingør Kommune inviteres du hermed til at besvare et spørgeskema om din trivsel. Vi håber, at du vil give din

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om rygsmerter

Det siger FOAs medlemmer om rygsmerter 1. november 2012 Det siger FOAs medlemmer om rygsmerter Strategien for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020 indeholder et mål om, at antallet med overbelastning af muskel- og skelet f.eks. ondt i ryggen

Læs mere

Vejledning til at lave en afdækning af jeres sociale stofmisbrugsbehandling. Oktober Viden til gavn

Vejledning til at lave en afdækning af jeres sociale stofmisbrugsbehandling. Oktober Viden til gavn Vejledning til at lave en afdækning af jeres sociale stofmisbrugsbehandling Oktober 2017 Viden til gavn Hvorfor afdække jeres nuværende praksis Hvordan gør I? En afdækning af jeres aktuelle praksis vil

Læs mere

LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE. Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde

LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE. Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde Hvem er jeg Lars Kjær Johansen Tidligere sundhedskonsulent i Viborg Kommune Idrætskonsulent

Læs mere

Kom i dybden med arbejdsglæden

Kom i dybden med arbejdsglæden Vejledning Kom i dybden med arbejdsglæden Vil du gerne være glad på dit arbejde? Vil du være med til at sprede arbejdsglæde for alle på din arbejdsplads? Vil du sætte arbejdsglæde på dagsordnen på en temadag?

Læs mere

Årets sundeste virksomhed 2009

Årets sundeste virksomhed 2009 Årets sundeste virksomhed 2009 Spørgeskemaet udgør medarbejdernes besvarelse til konkurrencen "Årets sundeste virksomhed 2009". Prisen "Årets sundeste virksomhed 2009" overrækkes af minister for sundhed

Læs mere

Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017.

Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017. Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017. Aarhus Kommune arbejder for at skabe attraktive og bæredygtige arbejdspladser for medarbejderne ansat

Læs mere

Social kapital 2017 INDHOLD:

Social kapital 2017 INDHOLD: Social kapital Nyhedsbrev nr. 2 Januar INDHOLD: Modtagelse af login-breve o Medarbejdere i dagplejen modtager login-brev i e-boks Rykkerbreve i e-boks Anonymitet i Social kapital Planlæg en høj svarprocent

Læs mere

OPGAVE 1 X min LEDER

OPGAVE 1 X min LEDER OPGAVE 1 X min LEDER Marts 2018 1 BLIV INSPIRERET (X min - individuelt) Hvad vil du gerne opnå med arbejdsfællesskab? Inden du påbegynder arbejdet med arbejdsfællesskaber, kan du med fordel lade dig inspirere.

Læs mere

NÅR ARBEJDSPLADSEN SÆTTER

NÅR ARBEJDSPLADSEN SÆTTER NÅR ARBEJDSPLADSEN SÆTTER SUNDHEDSFREMME PÅ DAGSORDENEN Sundhed handler om at være i stand til mestre de vilkår, livet byder. BST ser Sundhedsfremme på arbejdspladsen som balance og samspil mellem indsatser

Læs mere

Job og krop - forebyg smerter i muskler og led

Job og krop - forebyg smerter i muskler og led Job og krop - forebyg smerter i muskler og led Smerter i muskler og led skal forebygges aktivt og takles i fællesskab på arbejdspladsen Minikonference i København og Århus den 14. og 15. juni 2011 Agenda

Læs mere

TEMA Speciallægepraksis og almen lægepraksis. Selv i en lille praksis kan et dårligt arbejdsmiljø være et stort problem

TEMA Speciallægepraksis og almen lægepraksis. Selv i en lille praksis kan et dårligt arbejdsmiljø være et stort problem TEMA Speciallægepraksis og almen lægepraksis Selv i en lille praksis kan et dårligt arbejdsmiljø være et stort problem 2 Selv i en lille praksis kan et dårligt arbejdsmiljø være et stort problem Sætter

Læs mere

Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter

Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter Social og Sundhed Sagsnr. 205111 Brevid. 1417478 Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter 27. marts 2012 Baggrund Byrådet besluttede den 30. marts 2011 at samle

Læs mere

Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet Januar 2019

Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet Januar 2019 Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet Januar 2019 For at styrke indsatsen i forhold til et godt forældresamarbejde benytter Dagtilbudsområdet dialogværktøjet i Hjernen & Hjertet. Dialogværktøjet

Læs mere

Styrk Arbejdsmiljøet. Medarbejderne

Styrk Arbejdsmiljøet. Medarbejderne Styrk Arbejdsmiljøet med Medarbejderne SAM En metode til at skabe forbedringer i arbejdsmiljøet ved at inddrage de ansatte DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ SAM er baseret på forskningsprojektet

Læs mere

Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune

Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune Nedenstående er en beskrivelse af den kvantitative evaluering af projekt Trivsel gennem bevægelseslæring og forflytningskundskab. Vær opmærksom

Læs mere

stress politik delpolitik til trivselspolitik - forebyggelse og håndtering af stress

stress politik delpolitik til trivselspolitik - forebyggelse og håndtering af stress stress politik delpolitik til trivselspolitik - forebyggelse og håndtering af stress 1 Stress Stress har mange omkostninger såvel på det menneskelige plan som for arbejdspladsen. Stressramte medarbejdere

Læs mere

RESULTATRAPPORT TRIVSEL FOR ALLE TRIVSELSUNDERSØGELSE Antal besvarelser: Svarprocent: 89% Folke- og Specialskoler, Leder: Rikke Reiter

RESULTATRAPPORT TRIVSEL FOR ALLE TRIVSELSUNDERSØGELSE Antal besvarelser: Svarprocent: 89% Folke- og Specialskoler, Leder: Rikke Reiter Folke- og Specialskoler, Leder: R Reiter Antal besvarelser:.5 Svarprocent: 89% RESULTATRAPPORT MAJ 3. AUGUST - 22. SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER SPØRGESKEMA RAPPORT TRIVSEL Ledere tjekker data Alle besvarer

Læs mere

Værktøjer til forebygge stress og skabe mere trivsel Uddannelsesforbundet & Handelsskolernes Lærerforening. September 2012.

Værktøjer til forebygge stress og skabe mere trivsel Uddannelsesforbundet & Handelsskolernes Lærerforening. September 2012. Værktøjer til forebygge stress og skabe mere trivsel Uddannelsesforbundet & Handelsskolernes Lærerforening September 2012 Maj 2012 Dagens program kl. 13.30-17.00 13:30: Åbning af workshop Introduktion

Læs mere

Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren

Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren 8. januar 2015 Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren I perioden fra 23. oktober til 2. november gennemførte FOA en undersøgelse via det elektroniske medlemspanel om balancen mellem arbejde

Læs mere

DIALOGVÆRKTØJ KOM I HUS MED SYGEFRAVÆRSOPGAVEN

DIALOGVÆRKTØJ KOM I HUS MED SYGEFRAVÆRSOPGAVEN DIALOGVÆRKTØJ KOM I HUS MED SYGEFRAVÆRSOPGAVEN KRYDS JER FREM TIL ET OVERBLIK OVER JERES SYGEFRAVÆRSARBEJDE Udgiver: Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, Koncernservice, Koncern HR Tekst: Arbejdsmiljø

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Træning og Aktivitet

Rapport - Trivselsundersøgelsen Træning og Aktivitet Rapport - Trivselsundersøgelsen 2 - Træning og Aktivitet Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

JOB OG KROP-KAMPAGNEN

JOB OG KROP-KAMPAGNEN JOB OG KROP-KAMPAGNEN FOREBYG SMERTER I MUSKLER OG LED Rykker arbejdsmiljøkommunikation noget? ved kampagne- og rejseholdsleder Rikki Hørsted samt projektleder for Job og Krop Niels Geisle EN KAMPAGNE

Læs mere

Ondt i muskler og led Spørgeskemaundersøgelse om arbejde og smerter i muskler og led

Ondt i muskler og led Spørgeskemaundersøgelse om arbejde og smerter i muskler og led Ondt i muskler og led Spørgeskemaundersøgelse om arbejde og smerter i muskler og led Videncenter for Arbejdsmiljø 2011 Ondt i muskler og led Spørgeskemaundersøgelse om arbejde og smerter i muskler og led

Læs mere

Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær

Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær 10 1 Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær i Høje-Taastrup Kommune Udgangspunktet for politikken er, at når man er syg, skal man være

Læs mere

Spørgeskema til projekt forflytning i VIS

Spørgeskema til projekt forflytning i VIS Spørskema til projekt forflytning i VIS Formål Formålet er at undersø hvilken effekt projektforløbet har på medarbejderens vidensniveau, herunder effekt af undervisning, nye standarder og organisering.

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Lynæs Børnehave

Rapport - Trivselsundersøgelsen Lynæs Børnehave Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Lynæs Børnehave Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet November 2016

Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet November 2016 Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet November 2016 For at styrke indsatsen i forhold til et godt forældresamarbejde har Børneområdet i Rudersdal kommune besluttet at anvende dialogværktøjet

Læs mere

55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune

55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune 55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune Greve Kommune ARBEJDSMARKED BAGGRUND EFTERLØN PENSION I Danmark har både offentlige og private virksomheder en stor udfordring med at fastholde og udvikle

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Arresøparken/Solhjem

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Arresøparken/Solhjem Rapport - Trivselsundersøgelsen 22 - Plejecentret Arresøparken/Solhjem Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Halsnæs

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Halsnæs Rapport - Trivselsundersøgelsen 1 - Plejecentret Halsnæs Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse. Samarbejdskompetence

Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse. Samarbejdskompetence Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse Organisering Refleksiv kompetence Professionel Pædagogisk faglighed i Dagtilbuddet Kommunikation Pædagogisk

Læs mere

DIALOGMATERIALE Et værktøj til at skabe en samtale mellem medarbejdere og elever.

DIALOGMATERIALE Et værktøj til at skabe en samtale mellem medarbejdere og elever. VÆRKTØJ TIL LEDERE/ DIALOGMATERIALE Et værktøj til at skabe en samtale mellem medarbejdere og elever. 1 Et velfungerende samarbejde på arbejdspladsen skaber god trivsel og gør, at eleven føler sig som

Læs mere

Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet November 2018

Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet November 2018 Forældreguide til dialogmodulet i Hjernen & Hjertet November 2018 For at styrke indsatsen i forhold til et godt forældresamarbejde benytter Dagtilbudsområdet dialogværktøjet i Hjernen & Hjertet. Dialogværktøjet

Læs mere

Forsøgsprojekt. Program for workshoppen. Velkomst og kort oplæg om projektet. Afprøvning af en af metoderne i projektet

Forsøgsprojekt. Program for workshoppen. Velkomst og kort oplæg om projektet. Afprøvning af en af metoderne i projektet 1 Forsøgsprojekt 1 Program for workshoppen Velkomst og kort oplæg om projektet Afprøvning af en af metoderne i projektet Opsamling fra interviewafprøvningen Workshoppen Casevirksomheden Hvilke indsatsområder

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING

ARBEJDSPLADSVURDERING ARBEJDSPLADSVURDERING Kortlægning KORTLÆGNING AABENRAA FRISKOLE 27. NOVEMBER 2014 Introduktion Alle virksomheder har pligt til at gennemføre en Arbejdspladsvurdering (APV) minimum hvert 3. år, der omfatter

Læs mere

Notat. Sundhed på arbejdspladsen. Til: Dansk Erhverv Fra: MJC/MMM. Over halvdelen har ikke sundhedstiltag

Notat. Sundhed på arbejdspladsen. Til: Dansk Erhverv Fra: MJC/MMM. Over halvdelen har ikke sundhedstiltag Notat Sundhed på arbejdspladsen Til: Dansk Erhverv Fra: MJC/MMM Medarbejderens sundhed har stor betydning for en arbejdsgiver, da det har betydning for hvor mange sygedage de vil tage i løbet af et år,

Læs mere

Fire nemme og effektive elastik-øvelser til kontoret.

Fire nemme og effektive elastik-øvelser til kontoret. Fire nemme og effektive elastik-øvelser til kontoret. Af Lars L. Andersen Oplever du i forbindelse med dit arbejde muskelspændinger i skulder og nakke? Vi har på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Kregme

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Kregme Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Børnehuset Kregme Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Great Place to Work. Udvikling og brug af spørgeskemaer til måling og udvikling af arbejdspladskulturen

Great Place to Work. Udvikling og brug af spørgeskemaer til måling og udvikling af arbejdspladskulturen Great Place to Work Udvikling og brug af spørgeskemaer til måling og udvikling af arbejdspladskulturen Ditte Vigsø Great Place to Work 2. december 2014 De næste 45 min. Om Great Place to Work Et fast koncept

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Hundested Børnehus

Rapport - Trivselsundersøgelsen Hundested Børnehus Rapport - Trivselsundersøgelsen 2 - Hundested Børnehus Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Sundhed - den bedste personalegode

Sundhed - den bedste personalegode Sundhed - den bedste personalegode Værd at vide om en kompetent partner Vi sætter fagligheden i højsædet. Det er nemt at skrive, men hos Ergopartner sætter vi handling bag ordene, og tilbyder dig et resultatorienteret

Læs mere

Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret

Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret Fire nemme og effektive elastikøvelser til kontoret Oplever du i forbindelse med dit arbejde muskelspændinger i skulder og nakke? Vi har på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø gode resultater

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Løvdalen/Humlehaven

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Løvdalen/Humlehaven Rapport - Trivselsundersøgelsen - Plejecentret Løvdalen/Humlehaven Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Spørgeskema: Aktivitet efter kirurgisk fjernelse af livmoderen

Spørgeskema: Aktivitet efter kirurgisk fjernelse af livmoderen Spørgeskema: Aktivitet efter kirurgisk fjernelse af livmoderen i forbindelse med PeTraH-studiet Deltager id nr (udfyldes af projektansvarlig) Kære Forsøgsdeltager Vi vil bede dig om at udfylde dette spørgeskema

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Baggersvej

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Baggersvej Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Børnehuset Baggersvej Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

15 konkrete ledelsesinitiativer fra offentlige ledere Fra Ledelseskommissionens spørgeskemaundersøgelse 2017

15 konkrete ledelsesinitiativer fra offentlige ledere Fra Ledelseskommissionens spørgeskemaundersøgelse 2017 15 konkrete ledelsesinitiativer fra offentlige ledere Fra Ledelseskommissionens spørgeskemaundersøgelse 2017 Om dette materiale Et idekatalog med 15 konkrete ledelsesinitiativer I Ledelseskommissionens

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE. Delpolitik for jobbesøg og jobrotation

GENTOFTE KOMMUNE. Delpolitik for jobbesøg og jobrotation GENTOFTE KOMMUNE Delpolitik for jobbesøg og jobrotation 1. Indledning Denne politik omhandler muligheden for jobbesøg og jobrotation for alle ansatte i Gentofte Kommune og er en delpolitik til Politik

Læs mere

Politisk mål at nedbringe sygefraværet med 20% frem mod 2015 og forblive på det niveau på sigt (fra 5,1% til 4,1%) Formål

Politisk mål at nedbringe sygefraværet med 20% frem mod 2015 og forblive på det niveau på sigt (fra 5,1% til 4,1%) Formål TRIO-samarbejde om trivsel og sygefravær Søde sager eller syrlige drops? Erhvervspsykolog Michael Munch-Hansen Projektleder Anne Sophie Hensgen Arbejdsmiljøkonference d. 25. september 2014 Formål At give

Læs mere

BRANCHEARBEJDSMILJØRÅDET FOR SERVICE- OG TJENESTEYDELSER/ANDEN SERVICE

BRANCHEARBEJDSMILJØRÅDET FOR SERVICE- OG TJENESTEYDELSER/ANDEN SERVICE så kan du holde liv i den gode stemning, forebygge og håndtere konflikter Lær spillereglerne at kende BRANCHEARBEJDSMILJØRÅDET FOR SERVICE- OG TJENESTEYDELSER/ANDEN SERVICE VÆRKTØJSKASSER gode råd til

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK

GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK GENTOFTE KOMMUNES ARBEJDSMILJØPOLITIK SIDE 1 / 6 Tre fokusområder i arbejdsmiljøet: INDLEDNING For at kunne løfte de opgaver, der er omtalt her

Læs mere

Konsulentens forberedelse til Karriereudviklingssamtalen

Konsulentens forberedelse til Karriereudviklingssamtalen Konsulentens forberedelse til Karriereudviklingssamtalen hvad skal være din næste bevægelse? Formålet med samtalen Formålet med karriereudviklingssamtalen er at understøtte din karriereudvikling. Samtalen

Læs mere

Træning i arbejdstiden

Træning i arbejdstiden 11. Oktober 2017 Træning i arbejdstiden En indsats for et holdbart arbejdsliv. Lisa Römer og Vibeke Andersen, konsulenter hos Arbejdsmiljø København Formålet At forebygge nedslidning og understøtte et

Læs mere

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Spørgeskema Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Juni 2005 Udsendt af Health Care Consulting på vegne af Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

ELASTIKTRÆNING TIL SLAGTERIER

ELASTIKTRÆNING TIL SLAGTERIER FOREBYGGELSESPAKKE ELASTIKTRÆNING TIL SLAGTERIER DREJEBOG Sådan gennemfører I forebyggelsespakken Indholdsfortegnelse Kort om elastiktræningspakken 3 Sådan gør I 5 Fase 1: Forberedelse og opstart 5 Fase

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 11. februar 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Timerne og

Læs mere

Uddybende vejledning om forældresamarbejdet via dialogmodulet i Hjernen & Hjertet

Uddybende vejledning om forældresamarbejdet via dialogmodulet i Hjernen & Hjertet Uddybende vejledning om forældresamarbejdet via dialogmodulet i Hjernen & Hjertet Oktober 2019 For at styrke indsatsen i forhold til et godt forældresamarbejde benytter Dagtilbudsområdet det digitale vurderingssystem

Læs mere

TRIO. få samarbejdet på sporet. Inspiration og vejledning til at styrke samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant

TRIO. få samarbejdet på sporet. Inspiration og vejledning til at styrke samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant TRIO få samarbejdet på sporet Inspiration og vejledning til at styrke samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 Forord: Få TRIO-samarbejdet på sporet Fem typiske

Læs mere

Har du KOL? KOL. Tag kontrol over dit helbred www.helbredsprofilen.dk

Har du KOL? KOL. Tag kontrol over dit helbred www.helbredsprofilen.dk Har du KOL? KOL Tag kontrol over dit helbred www.helbredsprofilen.dk Et liv med KOL Et liv med KOL er ikke altid let, men med de rette hjælpemidler og den rette støtte kan du få et bedre liv med KOL. På

Læs mere

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Jeg har på baggrund af flere opfordringer valgt at lave denne lidt mere hands on udgave af de redskaber jeg har brugt til at skabe struktur og velvære

Læs mere

Trivselsundersøgelse blandt Peqqissaasut Kattuffiats medlemmer i forbindelse med strukturreformen af det grønlandske sundhedsvæsen.

Trivselsundersøgelse blandt Peqqissaasut Kattuffiats medlemmer i forbindelse med strukturreformen af det grønlandske sundhedsvæsen. Kære medlem Peqqissaasut Kattuffiat fremsender hermed det samme spørgeskema, som blev afsendt november 2011 samt januar 2013, som et led i at afdække det enkelte medlems trivsel i arbejdet, efter at strukturreformen

Læs mere

Anden fælles akademidag. WORKSHOP Involvering - inspiration til inddragelse af hele arbejdspladsen i fornyelsesarbejde

Anden fælles akademidag. WORKSHOP Involvering - inspiration til inddragelse af hele arbejdspladsen i fornyelsesarbejde Anden fælles akademidag WORKSHOP Involvering - inspiration til inddragelse af hele arbejdspladsen i fornyelsesarbejde Indhold i workshoppen Inddragelse og involvering oplæg Afprøvning af dialogmetoder

Læs mere

Stress specialist & Foredragsholder

Stress specialist & Foredragsholder Stress specialist & Foredragsholder Mit mål er at give ledere og medarbejdere den bedste viden til, at håndtere og forebygge en sygemelding med stress. En sygemelding med stress har både en stor menneskelig

Læs mere

TEMP-TEAMS TRIVSELSPOLITIK

TEMP-TEAMS TRIVSELSPOLITIK TEMP-TEAMS TRIVSELSPOLITIK Indhold Vi forebygger Som medarbejder Som gruppe Som leder Som ledelse Som organisation Hvad er stress Hvis det går galt hvad så? TEMP-TEAMS TRIVSELSPOLITIK Trivsel hænger tæt

Læs mere

Hvad er mindfulness MINDFULNESS WORKSHOP. AKON Arbejdsmiljøkonsulenterne AS - Tlf.: 96 44 40 08 - www.akon.dk

Hvad er mindfulness MINDFULNESS WORKSHOP. AKON Arbejdsmiljøkonsulenterne AS - Tlf.: 96 44 40 08 - www.akon.dk Hvad er mindfulness MINDFULNESS WORKSHOP Program Grundholdninger i mindfulness Doing- og beingmode Øvelse Resultater af mindfulness hvad siger forskningen? Øvelse Diskussion: hvordan kan bevidst opmærksomhed

Læs mere